1. Månedlig økonomirapport pr. 31. december 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Månedlig økonomirapport pr. 31. december 2011"

Transkript

1 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 10. januar 2012 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 1, 2. sal Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Månedlig økonomirapport pr. 31. december Frigivelse af anlægsmidler Dagtilbud 3 Inklusionspolitik for Mariagerfjord Kommunes Skolevæsen 4 Nedlæggelse af Specialskolen Kridthuset 5 Ansøgning om tilskud til skolefritidsordning ved Astrup Friskole klasse projekt for minimering af frafald 7 Fremtiden for Oue Naturbørnehus 8 Plan for mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 9 Praktik i udlandet (PIU) for elever under den pædagogisk assistent uddannelse (PAU) 10 Helhedsplan for Dagtilbud - Kommissorium 11 Orienteringssager 12 Eventuelt Lukkede dagsordenpunkter 13 Salg af skoler Åbne dagsordenpunkter Ø Månedlig økonomirapport pr. 31. december 2011 Resumé Som led i budgetopfølgningen for budget 2011 forelægges en månedlig økonomirapport for udvalget. Sagsfremstilling

2 Økonomirapport pr. 31. december 2011 samt hovedoversigt pr. samme dato forelægges udvalget. Bilag Økonomirapport pr. 31. december Hovedkonto og Funktion Økonomirapport pr Direktør- og fagchefniveau Økonomirapport pr Fagområde og funktionsniveau Indstilling Direktøren indstiller økonomirapporterne til drøftelse S Frigivelse af anlægsmidler Dagtilbud Sagsfremstilling Der søges om frigivelse af følgende anlægsmidler (rådighedsbeløb) i 2012: Daginstitutionen Krudtuglen, Assens - Kvalitetsfondsmidler Daginstitutioner, APV 2012 (arbejdspladsvurdering) - Kvalitetsfondsmidler. Parkeringsplads Solstrålen, Hadsund Parkeringsplads Væksthuset, Hadsund Vuggestuepladser Rosenhaven, Hørby Vuggestuepladser Solstrålen, Hadsund I alt kr kr kr kr kr kr kr. Indstilling Direktøren indstiller, at ovennævnte anlægsmidler frigives til rådighed i 2012.

3 P Inklusionspolitik for Mariagerfjord Kommunes Skolevæsen Resumé Med vedtagelsen af den nye skolestruktur den 16. december 2010 blev der samtidig vedtaget, at der skulle udarbejdes en plan for placering af specialtilbudene i Mariagerfjord Kommune. Placeringen og udviklingen af specialområdet skal ses i en sammenhæng med ønsket om en mere inkluderende skole således, at færre børn ekskluderes fra det lokale fællesskab. Der er således udarbejdet en politik for et mere inkluderende skolevæsen. Hertil kommer en række strategier, der understøtter dette, herunder en strategi, der indeholder forslag til placering af Mariagerfjord Kommunes specialtilbud. Indstilling 6. september 2011, pkt. 87: Direktøren indstiller, at forslaget til inklusionspolitik og tilhørende strategier for Mariagerfjord Kommune sendes til høring i skolebestyrelser, MED-organisationen, Handicaprådet og de faglige organisationer. Høringsfrist er 15. oktober Endelig vedtagelse afhænger af den offentlige høring vedr. nedlæggelse af specialskolen Kridthuset, jf. pkt. 88. Udvalget for Børn og Familie, 6. september 2011, pkt. 87: Udvalget godkendte indstillingen om at sende materialet til høring, og er enig i forudsætningen for en endelig vedtagelse som nævnt i indstillingen. Peder Larsen ønsker ligeledes sagen sendt i høring, men ønsker en ekstern psykologanalyse af konsekvenserne af en sådan flytning med henblik på om inklusion er optimal for netop denne gruppe af børn. Jette Rask var fraværende. Sagsfremstilling Der har i foråret 2011 været nedsat en række arbejdsgrupper under Skolefagenheden, der med inddragelse af mange forskellige fagpersoner har udarbejdet materiale til en inklusionspolitik og en række strategier, der understøtter denne politik. Der har været nedsat en styregruppe med repræsentanter for de faglige organisationer, Handicaprådet og fagenhederne Dagtilbud og Familie. Styregruppen har givet input undervejs og til det endelige resultat.

4 Der foreligger nu et forslag til en inklusionspolitik og 4 strategier, nemlig Økonomi, Placering af specialtilbud, Inkluderende læringsmiljøer og Kompetenceudvikling af ledere og personale. Der vil senere blive udarbejdet en strategi for det tværfaglige samarbejde. Inklusionspolitikken indeholder et konkret mål for antallet af ekskluderede elever i skolen (2010, 5,6 %) således, at 4 % nåes i 2015 og 3 % nåes i Denne udvikling matcher KL og Regeringens anbefalinger. Vejene til at nå disse mål og en mere inkluderende skole er beskrevet i de 4 strategier. 1. Økonomi Der udarbejdes en grundtakstmodel således, at der bliver et økonomisk incitament til at inkludere eleverne i normalmiljøet. Der flyttes således midler fra det specialiserede område til almenområdet. 2. Placering af specialtilbud Af strategien fremgår hvor de forskellige specialtilbud placeres. Der vil i mindre omfang kunne blive tale om bygningsmæssige ændringer. Der knytter sig et særligt forhold til AKT( adfærd kontakt trivsel) -området, hvor der i dag er et tilbud på Kridthuset, som er en kommunal specialskole. Forslaget indeholder et ønske om, at Kridhuset bliver placeret på en folkeskole (Assens) således, at det bliver nemmere at udvikle en inkluderende praksis på dette område. Det betyder, at Kridthuset nedlægges som selvstændig skole. Dette kræver ifølge lovgivningen en offentlig høring (som ved øvrige skolenedlæggelser). 3. Kompetenceudvikling For at det kan lykkes at få flere elever inkluderet i normalskolen, kræver det, at ledere, lærere og pædagoger har de nødvendige kompetencer. Der vil blive iværksat kompetenceudvikling lokalt på skolerne og der vil komme centrale initiativer. Midlerne til denne indsats vil dels komme fra prioriteringer af den almindelige kompetenceindsats samt fra tilførsel af midler via omlægning af lærernes arbejdstid ( jf. indstilling fra Udvalget for Børn og Familie, den 9. august del af budget 2012). 4. Udvikling af inkluderende læringsmiljøer Skolerne forpligtiges til at udarbejde planer for udvikling af inkluderende læringsmiljøer via dialog og aftalestyringen, samt at skolernes kompetencecentre fremover både skal fokusere på specialområdet og almenområdet. 5. Tværfaglig indsats Der vil senere komme et forslag til strategi for en forøget tværfaglig indsats. Strategien vil blive udarbejdet i et samarbejde mellem fagenhederne Familie, Dagtibud og Skole.

5 Sagsfremstilling på baggrund af høringssvar Inklusionspolitik og de tilhørende strategier har været i høring. Der er lavet en sammenskrivning af samtlige høringssvar. Da der i processen blev udtrykt utilfredshed med inddragelsen af medarbejderne i processen, har der været afholdt 2 ekstra styregruppemøder, hvor de indkomne høringssvar er blevet drøftet og behandlet. Til styregruppemøderne deltog repræsentanter for DLF, BUPL, Skolelederne, Handicaprådet, PPR, fagenhederne Skole, Familie og Dagtilbud. De berørte parter fik efterfølgende mulighed for at give udtryk for deres synspunkter gennem en særlig udtalelse. DLF har benyttet sig af denne mulighed. Der er foretaget en række ændringer i politikken og specielt strategierne på baggrund af høringssvarene. Der er både tale om en række sproglige ændringer, således at teksterne fremstår mere klare og tydelige og om ændringer i substansen. Det drejer sig blandt andet om: Styrkelse af PPRs rolle i visitationen. Præcisering af udvikling af lokale kompetencecentre. Tydeliggørelse af, at der ikke er tale om en besparelse, men at alle midlerne bliver i skolevæsnet. At uddannelsen af medarbejderne gælder samtlige medarbejdere og, at der derudover er brug for medarbejdere med særlige kompetencer. Opmærksomhed på skolernes fysiske rammer. Der er, udover de indarbejdede forslag, specielt 2 forhold, som styregruppen har drøftet, nemlig eventuel inddragelse af socio-økonomiske faktorer i tildelingen af midler til skolerne og nedlæggelse af Kridthuset. Baggrunden for ønsket om at inddrage socio-økonomiske faktorer er en opfattelse af, at skoler med mange børn fra hjem med lav indkomst, lav uddannelse mv. har en større andel af børn, der har brug for et specielt tilbud, og dermed vil blive ramt hårdere af en omlægning af økonomien. Denne påstand kan delvis dokumenteres gennem undersøgelser ( bl.a. KREVI 2011). Det er muligt at få udarbejdet en konkret model for Mariagerfjord Kommune. Det kræver en konsulentundersøgelse. Pris ca kr. En sådan undersøgelse vil vise, om der er store socio-økonomiske forskelle i Mariagerfjord Kommune og de socio-økonomiske faktorer vil så kunne blive en del af skolernes tildelingsmodel. Alternativt kan en del af de midler, der frigøres ved øget inklusion, opsamles i en pulje og anvendes til særligt vanskeligt stillede områder efter ansøgning.

6 Nedlæggelse af Kridthuset Nogle af styregruppens medlemmer fastholder deres betænkeligheder mod flytning af Kridthuset. Der henvises her til den selvstændige sag om nedlæggelse af Kridthuset, hvor Skolefagenhedens og PPRs anbefaling om lukning er fremlagt. Økonomi Gennemførelsen af inklusionspolitikken og de medfølgende strategier er ikke lavet for at genemføre besparelser. Der er dog i forslaget en række ændringer i udgifter på drift og anlæg. Drift 1. Et faldende antal elever der ekskluderes vil betyde faldende udgifter. Størrelsen vil afhænge af, hvilke typer af elever der ikke længere er i et specialtilbud. 2. Nedlæggelse af Kridthuset vil betyde en sparet husleje m.v. på kr. årligt. 3. Der vil være øgede udgifter til efteruddannelse, som finansieres ved dels omprioriteringer og ved tilførsel af provenu på kr. årligt fra omlægning af lærernes arbejdstid. Anlæg Flytning af Kridthuset til Assens Skole og etablering af specialtilbud på Mariager Skole vil betyde en række mindre anlægsudgifter. Udgifterne afholdes af budgettet for vedligeholdelse af skolebygninger. Sagsfremstilling på baggrund af høring Hele besparelsen ved færre elever i specialtilbud opsamles og anvendes i normalområdet. Bilag Bilag 1, Politik for inklusion i MFK (august 2011) Bilag 2, Strategi for økonomi (august 2011) Bilag 3, Strategi for fremtidig specialklasseplacering i MFK (august 2011) Bilag 4, Strategi for inkluderende miljøer på normalskolen (august 2011) Bilag 5, Strategi for kompetenceudvikling (august 2011) Bilag 6, Politik for inklusion i MFK, 2012 Bilag 7, Strategi for Økonomien, 2012 Bilag 8, Strategi for fremtidige Speciatilbud i MFK, 2012 Bilag 9, Strategi for Inkluderende miljøer på normalskolen, 2012 Bilag 10, Strategi for Opkvalificering af personale, 2012 Bilag 11, Mariagerfjord Lærerkreds - Høringssvar ekstra Bilag 12, Alle høringssvar samlet i et dokument Bilag 13, Sammenskrivning af høringssvar vedr. Inklusionspolitik MFK

7 Indstilling Direktøren indstiller, at inklusionspolitikken anbefales godkendt, at de 4 tilhørende strategier godkendes, at udvalget drøfter evt. anvendelse af socio-økonomiske faktorer i tildelingen af midler til skolerne A Nedlæggelse af Specialskolen Kridthuset Resumé I forbindelse med vedtagelsen af ny skolestruktur og fremsendelse af høringsforslag til ny inklusionspolitik for Mariagerfjord Kommune foreslås Specialskolen Kridhuset nedlagt som selvstændig specialskole og bliver i stedet en afdeling på Assens Skole. Indstilling 6. september 2011, pkt. 88: Direktøren indstiller, at nedlæggelse af specialskolen Kridthuset sendes i offentlig høring. Udvalget for Børn og Familie, 6. september 2011, pkt. 88: Udvalget drøftede forslaget og anbefaler, at nedlæggelse af specialskolen Kridthuset sendes i offentlig høring. Peder Larsen ønsker ligeledes sagen sendt i høring, men ønsker en ekstern psykologanalyse af konsekvenserne af en sådan flytning med henblik på om inklusion er optimal for netop denne gruppe af børn. Jette Rask var fraværende. Sagsfremstilling Kridthuset er en specialskole for børn i Mariagerfjord Kommune for børn med adfærd, kontakt og trivselsproblemer (AKT). Skolen er normeret til 24 børn. Børnene er typisk på skolen i ca. 2 år, hvorefter det er hensigten, at børnene igen kommer tilbage til folkeskolen. Kridthuset er placeret i lejede bygninger på Dania ved Assens.

8 Der er et ønske om, at alle specialtilbud ( på nær tilbudet for vidtgående generelle vanskeligheder) placeres på en folkeskole således, at mulighederne for inklusion og samarbejde med almenskolen styrkes. Derfor indstilles, at Kridthuset ophører som selvstændig skole, men i stedet bliver en afdeling af Assens Skole. Valget af Assens Skole skyldes gode bygningsmæssige forhold (mulighed for en selvstændig bygning) og en overskuelig skolestørrelse. Kridthuset er en selvstædig specialskole med egen skolebestyrelse. Nedlæggelse af Kridhuset kræver således en offentlig høring. Der skal vøre en høringsperiode på 8 uger, hvorefter Byrådet tidligst efter 4 uger kan vedtage evt. nedlæggelse af Kridthuset. Sagsfremstilling på baggrund af høring Der har været afholdt høring og der er indkommmet 7 høringssvar (se bilag). En række af høringssvarene vedr. inklusionspolitikken berører også nedlæggelse af Kridthuset. Høringssvarene derfra bør derfor også indgå i beslutningsgrundlaget. Skolefagenheden anbefaler fortsat en nedlæggelse af Kridthuset og en flytning af tilbuddet til Assens Skole. Anbefalingen begrundes i Der er forskningsmæssig belæg for, at børn med specielle vanskeligheder har stor gavn af at kunne spejle sig i normalbørn. Denne mulighed styrkes ved flytning til Assens Skole. PPR anbefaler, at tilbuddet placeres på en almen skole. Der kan skabes gode og egnede lokaler på Assens Skole, med muligheder for anvendelse af faglokaler, gode udearealer og samarbejde med almen skole. Økonomi Nedlæggelse af Kridthuset vil betyde en årlig besparelse på kr. som følge af opsigelse af lejemål. Der vil desuden kunne opnåes en mindre besparelse på ledelse og adminstration. Der kan være mindre anlægsinvesteringer på Assens Skole, der afholdes inden for skolernes vedligeholdelseskonti. Bilag

9 Handicaprådets høringssvar vedr lukning af Kridthuset Havbakkeskolen vedr. Kridthuset Høringssvar Kridthuset fra MED, Hobro Nordre Skole Høringssvar Kridthuset fra Skolebestyrelsen Hobro Nordre Skole Høringssvar vedr. Kridthuset fra Mariager Skole Høringssvar vedr. Kridthuset fra Stinne B. Jeppesen Valsgård Skolebestyrelse - Udtalelse Kridthuset Indstilling Direktøren indstiller, at Udvalget anbefaler, at Kridthuset lukkes og specialtilbuddet forstætter som en del af Assens Skole med egen afdelingsledelse og placeret på Assens Skole/SFO P Ansøgning om tilskud til skolefritidsordning ved Astrup Friskole Resumé Som en konsekvens af den ændrede skolestruktur lukkede Astrup Skole efter skoleåret 2010/2011. En kreds af borgere i Astrup dannede efterfølgende Astrup Friskole, som påbegyndte undervisningen fra starten af skoleåret 2011/2012. Der er oprettet SFO ved Astrup Friskole. Der ansøges om tilskud til en udvidet skolefritidsordning. Sagsfremstilling Astrup Friskoler ansøgte om tilladelse til oprettelse af udvidet skolefritidsordning samt tilskud til denne. Skolefagenheden svarede, at der ikke kræves tilladelse til dette og bad om en redegørelse for, hvilket beløb der ansøges om. Der er nu kommet en konkret ansøgning. Astrup Friskole søger om tilskud til driften af en udvidet SFO for børn i alderen 4 år 10 mdr. til start i børnehaveklassen. Man forventer at kunne starte ordningen 1. marts 2012 for ca. 5-8 børn. Åbningstiden vil være fra kl Børnene vil dels være i egen gruppe, dels være sammen med børnehaveklassen og ellers deltage i det almindelige SFO-tilbud.

10 Astrup Friskole søger om et beløb, som ligger midt mellem taksten for heldags SFO og børnehave. Økonomi Astrup Friskole hører under friskoleloven, hvor der står beskrevet, at den enkelte kommunalbestyrelse selv beslutter, om den vil give tilskud til heltidsskolefritidsordninger. Der er ikke statsligt tilskud til ordningen. Staten yder tilskud til SFO ud fra antal årselever, der er indskrevet i SFO fra friskolens børnehaveklasse og klasse. Den årlige kommunale nettotakst til en fuldtidsplads i børnehave og i SFO i kommunale skoler udgør kr. og kr. Ved 8 børn i heltidsskolefritidsordningen i 5 mdr. vil det ansøgte tilskud udgøre kr. i Der kan ikke forventes en tilsvarende besparelse i børnehaven. Bilag Svar på første ans. om tilskud. 8. dec doc Ansøgning om udvidet SFO Ansøgning om udvidet SFO Indstilling Direktøren indstiller, at det ansøgte beløb ikke bevilges P klasse projekt for minimering af frafald Resumé Det følger af bekendtgørelse af lov om folkeskolen 19, at 10. klasse, "når særlige grunde taler for, det er til elevens bedste" kan afvikles som "særligt tilrettelagte undervisningsforløb". Der har samtidig siden 2007, hvor Mariagerfjord 10. Klassecenter blev etableret, vist sig, at for mange af skolens elever har haft et stort fravær og i sidste ende også frafald. Det foreslås derfor, at der i skoleåret 2012/2013 etableres et projekt for denne særlige elevgruppe.

11 Sagsfremstilling Det har siden 2007, hvor Mariagerfjord 10. Klassecenter blev etableret vist sig, at for mange af skolens elever har haft et stort fravær. En væsentlig del af disse elever, som vurderes at være for gode til erhvervsklassen, er: Elever, som lever i familier, hvor der er forskellige sociale problemstillinger og hvor familierne ikke har magtet at støtte tilstrækkelig op om elevernes skolegang. Elever, som egentlig har gode faglige evner, men som alligevel er blevet skoletrætte i en boglig skole, og derfor er svære at motivere til et almindeligt 10. klassesforløb. I erkendelse af, at det almindelige 10. klasseforløb på Mariagerfjord 10. Klassecenter synes at have problemer med at kunne indfange ovennævnte elevgruppe, foreslås etablering af et projekt, hvor målsætningen er: at eleverne, som deltager i projektet, har en fremmødefrekvens på mindst 85 %. at mindske antallet af elever, som erstatter 10. klasse med et produktionsskoleforløb, således at antallet minimeres med mindst 60 %. deltagende elever generelt oplever en forbedret trivsel, en positiv personlig udvikling og en forbedret uddannelsesparathed, således at de i løbet af skoleåret kan overgå til et almindeligt 10. klasses-forløb. den tilknyttede UU-vejleder oplever, at elevgruppen generelt har forbedret sin uddannelsesparathed. Økonomi Økonomien for projektet er den almindelige tildeling til 10. klasse, jf. ressourcetildelingsmodel samt dialog og aftalestyring på skoleområdet. Fagenheden Skole vurderer desuden, at skolen vil have behov for et særligt projektbeløb på kr. Indstilling Direktøren indstiller, at projektet godkendes under forudsætning af, at der kan findes en finansiering af de ekstra kr. gennem LBR-midler og kommunens særlige puljemidler til drengeindsats i forhold til uddannelse G Fremtiden for Oue Naturbørnehus

12 Resumé I forbindelse med behandling af punktet Omstrukturering af dagtilbudsområdet besluttede Byrådet den 16. december 2010, at Oue Naturbørnehus på grund af faldende børnetal, skulle indgå i fællesledelse med en anden institution i Status som selvstændig daginstitution skulle ophøre, men institutionen bevares, således at der fortsat var et pasningstilbud i Oue. Oue Naturbørnehus havde i 2010 en gennemsnitsbelægning på 20,73, samt 8 pladser til en gruppe børn med særlige behov, kaldet Lillegruppen. Børnene kunne visiteres til Lillegruppen fra hele Mariagerfjord Kommune. Beliggenheden i Oue gjorde imidlertid, at udnyttelsen af de særlige pladser til udsatte børn var begrænset og ikke optimal. Det blev derfor besluttet, at Lillegruppen skulle flyttes til Rosenhaven inden udgangen af Den 1. september 2011 indgik Oue Naturbørnehus fællesskab med Myretuen i Valsgaard under navnet Nordfjordens Dagtilbud. Fællesskabet fungerer godt. Lederen af Myretuen har ledelsen af begge institutioner og der er en pædagogisk leder i begge børnehuse, som indgår i personalenormeringen. Den 8. november 2011 indstillede Fagenheden Dagtilbud til Udvalget for Børn og Familie at lukke Oue Naturbørnehus fra den 1. august 2012 på grund af den lave gennemsnitsbelægning. Udvalget besluttede at udsætte sagen til mødet i januar 2012 for nærmere at få belyst mulighederne fremover. Sagsfremstilling Med baggrund i beslutningen i Udvalget for Børn og Familie den 8. november 2011 vedrørende fremtiden for Oue Naturbørnehus, har Fagenheden Dagtilbud undersøgt flere muligheder. Såvel medarbejdere som den fælles forældrebestyrelse i Nordfjordens Dagtilbud (Myretuen i Valsgaard og Oue Naturbørnehus) er blevet hørt. Medarbejdere og forældrebestyrelsen foreslår og anbefaler forslag 2. Forslag 1) Oue Naturbørnehus som satellit til Myretuen Alle børn fra Oue afleveres og hentes i Myretuen i Valsgaard. Dagligt kører en gruppe på ca. 20 børn med personale til Oue Naturbørnehus om morgenen og vender tilbage til Myretuen om eftermiddagen. Der skal være muighed for transport af børn og personale. Det kan løses ved en af flere muligheder: Indkøb af bus (20 personers) - nypris kr Hertil kommer udgifter til stort kørekort og årlige driftsudgifter. Kun få af personalet ønsker at tage det store kørekort og have ansvaret for transport af børnene hver dag.

13 Anvendelse af privat vognmandsfirma, årlig udgift kr Alle børn skal være mødt ind i Myretuen til et fast bestemt tidspunkt om morgenen og bliver kørt tilbage på et fast bestemt tidspunkt om eftermiddagen. 2) En garantinormering til 24 børn Oue Naturbørnehus fortsætter som nu. En garantinormering til Oue Naturbørnehus sikrer, at Nordenfjords Dagtilbuds 2 børnehuse fortsat kan arbejde ud fra de pædagogiske grundværdier og pædagogiske mål, der hver især kendetegner de 2 børnehuse. Bestyrelsen i Nordfjordens Dagtilbud foreslår en garantinormering til 24 børn og udtaler: " Vi mener, det er den bedste løsning for børn og forældre, da vi ved en garantinormering bl.a. kan sikre, at Oue Naturbørnehus kan have samme åbningstid som de øvrige institutioner i Mariagerfjord Kommune. En garantinormering til Oue Naturbørnehus vil ligeledes være i tråd med Mariagerfjord Kommunes ønske, om at have bæredygtige lokale bysamfund. Bestyrelsen vil bruge den kommende periode til at "sælge" Oue Naturbørnehus til forældre i området. Bestyrelsen vil bl.a. beskrive, de pædagogiske værdier, der ligger i at være en naturbørnehave. Bestyrelsen ser Nordfjordens Dagtilbud med en fælles venteliste. Bestyrelsen ønsker garantinormeringen gælder indtil maj De nuværende ventelistetal viser, at der fra den 1. januar 2014 vil mangle børnehavepladser i Myretuen." Garantinormering Ved en garantinormering forstås, at Oue Naturbørnehus er sikret en normering til 24 børn. Ifølge Pladsanvisningens tal pr. 2. januar 2012 forventes en gennemsnitsbelægning for årene 2012, 2013 og 2014 i Oue Naturbørnehus, jf. nedennævnte: Gennemsnitsbelægning Gennemsnitsbelægning Gennemsnitsbelægning Udgiften til garantinormering, årligt: 2012 Fra 17 børn til 24 børn Fra 14 børn til 24 børn Fra 10 børn til 24 børn

14 ( 1 barn - bruttoudgift: Kr ) En forudsætning for, at garantinormeringen kan ophøre 1. maj 2013 er, at Oue Naturbørnehus opnår målet med en gennemsnitsnormering årligt på min. 24 børn. Det vil sige en effektiv tilgang af min. 10 børn. 10 børn, der ikke er på venteliste til Oue Naturbørnehus. 3) Oue Naturbørnehus lukker 1. august 2012 Børnene tilbydes i stedet for en plads i Myretuen eller anden institution i området, eksempelvis Wiegaarden. Alternativt laves der en tilbygning til Myretuen, således at børnene fra oplandet (Oue m.v.)fortsat kan tilbydes plads i Myretuen fra 1. januar Anslået udgift til tilbygning kr Økonomi Anlæg Drift årligt 1) Oue Naturbørnehus som satellit til Indkøb af bus(20 pers) Myretuen Anvendelse af privat vognmandsfirma ) Garantinormering ) Oue Naturbørnehus lukker Tilbygning til Myretuen Besparelse årlige driftsudgifter Oue, der må dog påregnes et mindre beløb til lavdrift. Desuden vil der opnås en besparelse på ledelsestimer samt provenu ved evt. salg af bygninger / Indstilling Direktøren indstiller de 3 forslag til drøftelse/beslutning.

15 P Plan for mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet Resumé Ifølge dagtilbudslovens 11, stk. 7, skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en plan for kommunens mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering. Et udarbejdet forslag har været sendt til høring i MED-organisationen indenfor Børn og Familie samt i Handicaprådet. Der er modtaget 6 høringssvar. Sagsfremstilling Udkast til "Plan for Mariagerfjord Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering, jf. Dagtilbudslovens 11, stk. 7", på dagtilbudsområdet har været sendt i høring med høringsfrist 1. december Der er modtaget 6 høringssvar, som alle roser oplægget. De fleste svar roser især den røde tråd, der er i den tværfaglige indsats og i de overgange barnet kommer i. Der er i svarene også en opfordring til at præcisere tydeligere, hvor grænsen er mellem sprogstimuleringsindsatsen i dagtilbuddene og den indsats Tale-Hørekonsulenterne skal levere. Det udarbejde høringsforslag med registrering af ændringer med udgangspunkt i høringssvarende vedlægges som bilag. Bilag Udkast til høring - Mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering Mål og rammer for sprogstimuleringsindsats Høringssvar fra Handicaprådet Høringssvar fra støttepædagogerne Høringssvar fra Lokal MED, Dagplejen Høringssvar fra skole-læsekonsulenten Høringssvar fra Dagplejens pædagoger Høringssvar fra PPR Indstilling Direktøren indstiller, at det vedlagte høringsforslag med indarbejdede ændringer med udgangspunkt i høringsvarene godkendes.

16 G Praktik i udlandet (PIU) for elever under den pædagogisk assistent uddannelse (PAU) Resumé I forbindelse med planlægning af 2. praktikforløb (specialpraktik) for PAU elever med uddannelsesstart august 2010, er der fra nogle af eleverne fremkommet ønske om, at praktikken kan foregå i udlandet. Uddannelsen til pædagogisk assistent varer 2 år og 3 måneder og veksler mellem 3 skoleforløb og 2 praktikperioder. SOSU-NORD som er én af Mariagerfjord Kommunes samarbejdspartnere i forhold til PAU uddannelsen, har i den forbindelse indkaldt til et orienterende møde omkring PIU, hvor forskellige aspekter i forhold til rollen som elev/skole/arbejdsgiver blev drøftet og der skal tages stilling til om MFK giver accept til PIU og i givet fald om der skal være et loft for antal PIU pladser pr. årsbasis. Sagsfremstilling PIU - praktik i udlandet er en udstationering, hvor eleven har mulighed for at tilegne sig internationale kompetencer og opnå kendskab til kulturelle forskelle og have forståelse for betydningen heraf. Der føres logbog med faglige og pædagogiske overvejelser samt personlig udbytte af forløbet. Efter opholdet skal eleven formidle sin viden og erfaring fra udlandspraktikken videre til skole og praktiksted. Uddannelsesinstitutionen og den uddannelsesansvarlige i MFK vurderer i samråd om eleven er egnet til praktik i udlandet. Udlandspraktikken afvikles i første del af praktikperiode 2 og er af 2 eller 3 mdrs. varighed. Praktikperiode 2 forløber over 26 uger og udlandspraktikken udgør halvdelen af 2. praktikperiode ved et 3 mdrs. forløb. Under praktik i udlandet er der mulighed for, at få lønrefusion fra AER. Denne refusion dækker forskellen mellem den overenskomstmæssige elevløn, eleven får herhjemme og den udenlandske løn. Hvis den udenlandske arbejdsgiver ikke betaler løn, vil AER fratrække kr pr. måned fra den normale løn Mariagerfjord Kommune udbetaler, før der bliver udbetalt refusion på resten af lønudgiften.

17 Under praktikforløb herhjemme gives ingen refusion på lønudgifter. Der vil derfor være et økonomisk provenu ved praktik i udlandet, men praktikstedet mister omvendt værdien af elevens arbejdsindsats i halvdelen af praktikperioden. Der ydes fuld refusion til dækning af rejseudgifter betalt af arbejdsgiver. Eleven skal selv tegne ansvar- og ulykke/fritidsforsikring samt sygehjemtransportforsikring. Mariagerfjord Kommune optager elever til PAU uddannelsen i samarbejde med SOSU Nord og SOSU Randers. På SOSU Nord er der optag 3 gange årligt og SOSU Randers 2 gange årligt. Dimensioneringen (antallet af elever) fordeles efter kommunernes størrelse og bestemmes af de regionale praktikfordelingsudvalg. Mariagerfjord Kommune har ingen indflydelse på antallet af elever, men er forpligtiget til at stille de nødvendige elevpladser til rådighed. I 2011 var dimensioneringen på 10 elever og i 2012 forventes den også at være minimum 10 elever. Fagenheden Dagtilbud anbefaler, ud fra den dimensionering der er i Mariagerfjord Kommune, at der er et loft på adgang til praktikophold i udlandet på 1 elev om året og kun for elever der skal i gang med deres 2. praktikperiode. Økonomi Eksempel: 1 måned 3 måneder Lønudgift Fradrag AER % refusionsbeløb Der vil være et nettoprovenu på kr for 3 mdr's gennemført praktik i udlandet. Dog mister dagtilbudet værdien af elevens arbejdsindsats i denne periode. Hvis eleven ikke gennemfører det planlagte praktikophold i udlandet (f.eks. ophold bliver mindre end 1 måned) bortfalder refusion til arbejdsgiver fra AER. Eleven skal være forberedt på selv at betale de omkostninger, som ellers ville være dækket af AER refusion til arbejdsgiver (f.eks rejseudgifter). Indstilling Direktøren indstiller, at følge Fagenheden Dagtilbuds anbefaling om et loft på 1 elev om året. at udlandspraktikken kun er gældende for elever i 2. praktikperiode.

18 P Helhedsplan for Dagtilbud - Kommissorium Resumé Byrådet vedtog den 16. december 2010, at der skal udarbejdes en helhedsplan på dagtilbudsområdet inden udgangen af Med udgangspunkt i de vedtagne regler for medinddragelse af medarbejderrepræsentanter og nedsættelse af arbejdsgrupper er der udarbejdet forslag til kommissorium for udarbejdelse af helhedsplanen. Af kommissoriet fremgår det, hvordan der arbejdes med udarbejdelsen af helhedsplanen. Sagsfremstilling Byrådet har besluttet at udarbejde en helhedsplan for Dagtilbudsområdet inden udgangen af Ifølge de vedtagne retningslinjer for nedsættelse af fremtidige arbejdsgrupper skal følgende beskrives/vedtages: Arbejdsgruppens sammensætning Leder af gruppen Sekretariatsfunktionen Kommissorium Formen og tidspunktet for afrapportering Til udarbejdelsen af helhedsplanen for dagtilbudsområdet er der nedsat henholdsvis en styregruppe og en arbejdsgruppe. Styregruppen har sekretariatsfunktionen og iværksætter udarbejdelse af statusanalyse på dagtilbudsområdet, herunder også brugernes præferencer og søgningsmønstre, samt vurdering af tendenser og effekter fra bl.a. skolestrukturen. Arbejdsgruppen varetager den mere udviklingsorienterede del, som bl.a. består i at drøfte og definere værdibegreberne bæredygtighed, nærhed, helhed og sammenhæng samt kvalitet, i forhold til praksis samt strukturen for fremtidens dagtilbud. På baggrund af analysematerialet og arbejdsgruppens arbejde forventes det, at der kan sendes et forslag til helhedsplan til politisk behandling i juni Der er udarbejdet forslag kommissorium og tidsplan for arbejdet med helhedsplanen, jf. bilag. Bilag

19 Kommissorium Tids og procesplan 15 december doc (4) Indstilling Direktøren indstiller kommissoriet og tids- og handleplanen til godkendelse G Orienteringssager Sagsfremstilling Orientering om status på arbejdstidsforhandlinger med DLF. Orientering om frit skolevalg i forbindelse med 2. halvdel af skolestrukturen G Eventuelt Lukkede dagsordenpunkter G Salg af skoler

20 Bilag Økonomirapport pr. 31. december Hovedkonto og Funktion Økonomirapport pr Direktør- og fagchefniveau Økonomirapport pr Fagområde og funktionsniveau Bilag 1, Politik for inklusion i MFK (august 2011) Bilag 2, Strategi for økonomi (august 2011) Bilag 3, Strategi for fremtidig specialklasseplacering i MFK (august 2011) Bilag 4, Strategi for inkluderende miljøer på normalskolen (august 2011) Bilag 5, Strategi for kompetenceudvikling (august 2011) Bilag 6, Politik for inklusion i MFK, 2012 Bilag 7, Strategi for Økonomien, 2012 Bilag 8, Strategi for fremtidige Speciatilbud i MFK, 2012 Bilag 9, Strategi for Inkluderende miljøer på normalskolen, 2012 Bilag 10, Strategi for Opkvalificering af personale, 2012 Bilag 11, Mariagerfjord Lærerkreds - Høringssvar ekstra Bilag 12, Alle høringssvar samlet i et dokument Bilag 13, Sammenskrivning af høringssvar vedr. Inklusionspolitik MFK Handicaprådets høringssvar vedr lukning af Kridthuset Havbakkeskolen vedr. Kridthuset Høringssvar Kridthuset fra MED, Hobro Nordre Skole Høringssvar Kridthuset fra Skolebestyrelsen Hobro Nordre Skole Høringssvar vedr. Kridthuset fra Mariager Skole Høringssvar vedr. Kridthuset fra Stinne B. Jeppesen Valsgård Skolebestyrelse - Udtalelse Kridthuset Svar på første ans. om tilskud. 8. dec doc Ansøgning om udvidet SFO Ansøgning om udvidet SFO Udkast til høring - Mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering Mål og rammer for sprogstimuleringsindsats Høringssvar fra Handicaprådet Høringssvar fra støttepædagogerne Høringssvar fra Lokal MED, Dagplejen Høringssvar fra skole-læsekonsulenten Høringssvar fra Dagplejens pædagoger Høringssvar fra PPR Kommissorium Tids og procesplan 15 december doc (4)

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

80. Kl Besøg på Hegedal, Wiegårdsvej 10, Hobro

80. Kl Besøg på Hegedal, Wiegårdsvej 10, Hobro Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. september 2011 kl. 16:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 80 Kl. 16.00 - Besøg på Hegedal,

Læs mere

80. Kl Besøg på Hegedal, Wiegårdsvej 10, Hobro

80. Kl Besøg på Hegedal, Wiegårdsvej 10, Hobro Referat af mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. september 2011 kl. 16:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet sluttede kl. 19.20. Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 80 Kl.

Læs mere

Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune

Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune Politik for inklusion i Mariagerfjord kommune Baggrund: Den vedtagne politik bygger på Mariagerfjord kommunes børnepolitik. Inklusionspolitikken skal ligeledes ses i sammenhæng anbefalingerne fra regeringens

Læs mere

Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur

Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur Historik: Byrådet vedtog december 2010 en ny skolestruktur der betød nedlæggelse af følgende skoler: Hvornum, Rostrup, Astrup, Øster Hurup, Søbakkeskolen,

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 11. oktober 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet begynder kl. 15.30 med besigtigelse af Kridthuset og kl.

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 11.699 Indtægter -1.701 Netto 9.998 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 17.277 Indtægter -1.630 Netto 15.647 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

7 Ansøgning om frigivelse af anlægsbevillinger til udvendig bygningsvedligeholdelse

7 Ansøgning om frigivelse af anlægsbevillinger til udvendig bygningsvedligeholdelse Dagsorden til mødet i Økonomiudvalget den 18. januar 2012 kl. 16:00 i Mødelokale,1. sal, Ndr. Kajgade Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 6 Økonomirapporter pr. 31. december 2011 7 Ansøgning om frigivelse

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 8.717 Indtægter -1.701 Netto 7.016 Omfatter udgifter/indtægter til: Afskaffelse af lokale seniordage

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 16:45 i Mødelokale 5, Rådhuset Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU Udlændingestyrelsens

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Per L. Laursen forlod mødet kl. 18.55 efter behandling af pkt. 37. Jette Rask forlod mødet kl. 20.00 under pkt. 44. Mødet sluttede kl. 20.05.

Per L. Laursen forlod mødet kl. 18.55 efter behandling af pkt. 37. Jette Rask forlod mødet kl. 20.00 under pkt. 44. Mødet sluttede kl. 20.05. Referat af mødet i Udvalget for Børn og Familie den 12. april 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Per L. Laursen forlod mødet kl. 18.55 efter behandling af pkt. 37. Jette

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole

Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Overordnet plan for overgang daginstitution / skole Skole og daginstitutioner mødes på ledelsesniveau i oktober måned, for at evaluere sidste overlevering, udvikling af vores samarbejde, vores kommunikation,

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Forbrug kr. Profitcenter DKK DKK DKK

Forbrug kr. Profitcenter DKK DKK DKK Børn og Familie Forbrug 1-3 2011 1 kr. Korr. budget 2011 1 kr. Rest. korr. budget 2011 1 kr. Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Profitcenter DKK DKK DKK Mariagerfjord kommun 172.900.190 731.223.000

Læs mere

Vedrørende: skole-fagenhedens sammenskrivning af skolebestyrelsernes samt i nogen grad MED-udvalgs høringssvar

Vedrørende: skole-fagenhedens sammenskrivning af skolebestyrelsernes samt i nogen grad MED-udvalgs høringssvar Skole Oplæg til Kommunalbestyrelsen Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 00.00.00-P05-33-10 Ref.: Preben Kyneb Direkte

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Korrigeret årsbudget

Korrigeret årsbudget 97 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 14.530.000 10.343.000 12.296.900-1.953.900 Indtægter -1.800.000-1.300.000-1.659.402 359.402 Netto 12.730.000 9.043.000 10.637.498-1.594.498 Omfatter

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug:

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: I denne budgetopfølgning er effekten af overførsler vedrørende 2009 ikke udmøntet i korrigeret vedtagne budget, hvorfor det ikke afspejler sig i regnskabsafvigelsen.

Læs mere

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Fælles ledelse for Elev og Hårup Skoler. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2007 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Med vedtagelsen af budgettet for 2007, blev det besluttet at indføre

Læs mere

106. Månedlig økonomirapport pr. 31. oktober 2011

106. Månedlig økonomirapport pr. 31. oktober 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 8. november 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 106 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen 1 KAPITEL 1 SKOLEBESTY- RELSEN Sammensætning og valg 1. Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: eller 7 repræsentanter for forældrene

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune

Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Kommissorium for implementering af skolereformen i Furesø Kommune Formål Formålet med skolereformen er at sikre en højere faglighed gennem en sammenhængende skoledag og bedre undervisning. Således skal

Læs mere

Udsættelse af. skolestart. Et samarbejde mellem. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen

Udsættelse af. skolestart. Et samarbejde mellem. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Udsættelse af skolestart Et samarbejde mellem Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Baggrund... 3 Lovgrundlag... 3 Inklusion... 3 Fremtidig praksis vedr. skoleudsættelse Skoleudsættelse

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske sager til orientering og beslutning 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet

Læs mere

Børne- og familieudvalget

Børne- og familieudvalget Børne- og familieudvalget Referat fra ekstraordinært møde den 8. november 2011 kl. 10:45 i Thy Uddannelsescenter, Mødelokale 1. Medlemmer: Mogens Kruse Per Skovmose Erik Bøgh Nielsen Poul Hvass Hansen

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017

Referat Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 18. september 2017 Referat mandag den 18. september 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 3, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Udlændingestyrelsens opsigelse af Avnstrup

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Holstebro Kommune Visitationsudvalget Dag- og Fritidstilbud Vejledning for ansøgning og tildeling af støtte til børn med særlige behov

Holstebro Kommune Visitationsudvalget Dag- og Fritidstilbud Vejledning for ansøgning og tildeling af støtte til børn med særlige behov Holstebro Kommune Visitationsudvalget Dag- og Fritidstilbud Vejledning for ansøgning og tildeling af støtte til børn med særlige behov Udarbejdet af visitationsudvalget i 2012 Revideret nov. 2013 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

NOTAT. Modtagere: Liste med modtagere

NOTAT. Modtagere: Liste med modtagere NOTAT Modtagere: Liste med modtagere Bornholms Regionskommune Skole, Kultur og Fritid Ullasvej 17, 2 3700 Rønne CVR: 26 69 63 48 7. juni 2017 J. nr. XXX Ressourceteam på skoleområdet 1. Baggrund for forslaget

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Fagcenteret for Læring & Trivsel den 29. marts 2017 Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Bestyrelsen for dagtilbudsområdet Holbæk By har ansøgt Udvalget Læring

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskoleloven godkende skolens budget indenfor de rammer, der er givet af kommunalbestyrelsen.

Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskoleloven godkende skolens budget indenfor de rammer, der er givet af kommunalbestyrelsen. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Referat Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Torsdag den 28. marts kl. 17.00 19.30 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Nikoline, Sol, Thomas, Theis Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Diagrammer til skolefagenheden

Diagrammer til skolefagenheden Diagrammer til skolefagenheden I det følgende vises en række diagrammer som giver et overblik over antallet af specialelever der er tilknyttet skolerne eller skolefagenheden i Mariagerfjord Kommune. Dataene

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Indledning Motivation og hovedbudskab Læring og trivsel hos børn og unge Hovedbudskabet med omstillingen er: Alle unge skal have forudsætninger for at få uddannelse Vores børn skal trives, og de skal lære

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG DEN 4. DECEMBER KL i skolens mødelokale Solbjerg

REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG DEN 4. DECEMBER KL i skolens mødelokale Solbjerg ORDSTYRER: Viggo W. Schmidt REFERENT: Flemming Nielsen FRAVÆRENDE: Christina Lorenz REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG DEN 4. DECEMBER KL. 17.00-19.00 i skolens mødelokale Solbjerg Pkt. 21 Godkendelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2

Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Reduktionsforslag for Dagpasning Indhold Sommerferielukning med 1 uge... 2 Der indføres yderligere 1 uges sommerferielukning (i alt 2 uger)... 3 Der indføres 3. uges sommerferielukning... 4 Tidligere effektiviseringsgevinster

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere