Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over."

Transkript

1 Velkommen hos Kelly! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Kelly. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Kelly Services er en af verdens største rekrutterings- og vikarbureauer - rent faktisk er vi også verdens ældste. Det var nemlig vores grundlægger William Kelly Russell, som kort efter 2. verdenskrig fandt på selve ideen med at finde medarbejdere til andre virksomheder, som i en kortere eller længere periode stod og manglede arbejdskraft. Og det er vi selvfølgelig stolte af. Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over. I Danmark har vi p.t. kontorer i København, Århus og Kolding, og er herfra i stand til at hjælpe dig med et job i det meste af landet og inden for de fleste fagområder. Du og vores andre vikarer/konsulenter er vores vigtigste ressource og, vi synes derfor det er vigtigt, at du får en god start på vores samarbejde. Derfor har vi udviklet en håndbog, som skal hjælpe dig godt på vej. Finder du ikke svar på dine spørgsmål i håndbogen, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi ser frem til et godt samarbejde!

2 Fordele ved at være vikar Vores netværk og mange forskellige kunder gør, at vi kan tilbyde dig vikariater inden for mange områder. Vores konsulenter er veluddannede og har altid grundigt kendskab til netop det område, du skal arbejde indenfor. At arbejde som vikar, kan være en god mulighed for at komme ud og se forskellige arbejdspladser og få foden indenfor et sted, du længe har drømt om. Vikararbejde betyder frihed til at vælge hvor, hvornår og hvor meget, du ønsker at arbejde. Mange virksomheder bruger vikarer i perioder med ekstra travlhed, men der er også mulighed for, at de vælger at fastansætte dig. Vores erfaring er, at mange virksomheder vælger at fastansætte deres vikar, fordi de ved at du er den rette til jobbet. Vikararbejde kan være en god løsning, hvis du står mellem to faste jobs, mens andre arbejder som vikar, fordi de kan lide fleksibiliteten og friheden ved vikarjob. Stabilitet og tryghed For os hos Kelly er det vigtigt, at du føler dig tryg og velkommen, når du arbejder for os. Vi lægger vægt på at være en god arbejdsgiver, og vi tager os altid tid til at tale med dig, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold eller andet. At være vikar betyder, at du arbejder på specielle vilkår, og at du kan forvente følgende: Du får løn ind på din lønkonto hver uge Du får løn i henhold til de aftaler, der er i ansættelsesforholdet Du får feriepenge, sygedagpenge og søgnehelligdagsbetaling i henhold til gældende regler Du får udbetalt ledighedsdage (G-dage), når du er medlem af A-kasse og i øvrigt opfylder betingelserne Hvad kan du forvente af os? Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig til gode og spændende jobs i virksomheder, hvor du vil trives og har mulighed for at udvikle dig. En forudsætning for dette er, at vi lærer dig godt at kende, så vi kan matche dig med den helt rigtige virksomhed. Dette betyder også, at du vil have kontakt med en fast personalekonsulent. På den måde kan vi sikre, at vi tilbyder dig et job, som passer både til dine kvalifikationer og din personlighed. Når du er i job for os, følger vi løbende op på, hvordan du har det. Vi kontakter dig, når vikariatet er ved at udløbe, så vi kan hjælpe dig videre til det næste job. Hvad forventer vi af dig? Det er vigtigt, at du repræsenterer Kelly så godt som muligt i alle situationer. Vores omdømme bygger nemlig i høj grad på den indsats, som du yder. Når vores kunder oplever, at vikarer udsendt af os er dygtige og motiverede, får vi flere og flere opgaver og kunder. På den måde er vi i stand til at udvide vores område og tilbyde dig endnu flere spændende arbejdsopgaver.

3 Når du er i kontakt med kunderne, er du ambassadør for os. Du er vores ansigt over for kunden, og det er derfor afgørende, at du altid agerer professionelt og høfligt. Vær diskret, når du ser eller høre fortrolige oplysninger hos kunderne. Den slags oplysninger skal selvfølgelig forblive fortrolige, og du må under ingen omstændigheder diskutere dem med udenforstående. Diskuter aldrig løn eller andre øvrige betingelser med kunden eller andre vikarer i virksomheden. Vi forventer med andre ord, at du i dit vikariat optræder med samme seriøsitet, respekt og omtanke, som du ville gøre i ethvert andet job. Gode råd til, hvordan du får en god start Her er et par tips til, hvordan du får en god start allerede første dag i dit vikariat. Undersøg transportmulighederne på forhånd. Kom gerne lidt før aftalt mødetid, så er du helt sikker på at møde til tiden, det giver et godt indtryk fra starten. Husk at præsentere dig over for dine nye kolleger. Vis initiativ og spørg. Det er ingen skam at stille spørgsmål. Vær imødekommende og fleksibel i relation til dine nye arbejdsopgaver. På den måde vil du komme hurtigere ind i jobbet og, alle vil få et større udbytte af din arbejdsindsats. Følg de retningslinier, der er i virksomheden, da nogle af dem også dækker over sikkerhedsbestemmelser og bestemte procedurer, der kan være vigtige. Der kan også være virksomheder, hvor du skal være opmærksom på påklædning / dresscode. Dette vil vi informere dig om inden du møder. Hold os informeret God kommunikation mellem dig og din personalekonsulent er en forudsætning for et godt samarbejde. Husk derfor at kontakte os, såfremt: Vikariatets varighed ændres Kunden ønsker dig tilbage ved en anden lejlighed Du bliver tilbudt fastansættelse Arbejdet svarer ikke til, hvad du er blevet oplyst Der sker ændringer i din jobsituation generelt Der sker ændringer i dine personlige data f.eks. navn, adresse, mobilnr. eller lignende. Du ønsker at anbefale venner eller bekendte som vikar Husk at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller har brug for råd og vejledning.

4 Spørgsmål & Svar Får jeg en kontrakt af Kelly? Før du starter i et vikariat gennem Kelly, skal du udfylde en standard ansættelseskontrakt. Ansættelseskontrakten beskriver de gældende ansættelsesvilkår for vikariater. Husk at gemme kontrakten, da nogle A-kasser ønsker en kopi i forbindelse med udbetaling af dagpenge. Hvor lang tids opsigelse har jeg? Som udgangspunkt har alle vikarer et opsigelsesvarsel fra dag til dag, der kan dog være undtagelser, hvis du arbejder under overenskomst, eller hvis der er indgået specialaftale med det firma, du er vikar hos. Dette vil dog altid ske skriftligt. Udbetaling af løn hvordan og hvornår? Når du er til samtale hos Kelly, vil konsulenten vise dig, hvordan man udfylder en timeseddel korrekt. Det er vigtigt, at du er omhyggelig, når du udfylder den og husker at påføre jobnummer og dit vikarnummer, da timesedlen danner grundlag for din lønudbetaling. Timesedlen skal udfyldes og underskrives af din kontaktperson på arbejdsstedet den sidste arbejdsdag i ugen og være os i hænde senest mandag morgen den efterfølgende uge, pr. post, fax eller mail (indscannet). Lønnen vil herefter være til rådighed den efterfølgende mandag på den bankkonto, du har oplyst ved ansættelsen. Du vil modtage en lønseddel samt ny timeseddel med posten hver uge. Skal Kelly bruge mit skattekort? Nye skatteregler gør, at vi automatisk kan hente dine skatteoplysninger elektronisk fra Skat. Det er dog vigtigt, at du husker at returnere det udleverede stamdatakort med bank registrerings- og kontonummer samt oplysninger om, hvilket skattekort vi skal bruge Hoved-, Bi- eller Frikort. Stamdatakortet skal sendes ind sammen med første timeseddel. Husk også, at hvis du i løbet af året ændrer din skattekorttype f. eks. fra Hovedkort til Bikort, så skal dette skriftligt oplyses til os, så vi kan hente de korrekte skatteoplysninger hos Skat. Skifter du bankkonto i løbet af din ansættelsestid skal dette ske skriftligt pr. brev (må ikke ske via ), da underskriftens ægthed skal kunne kontrolleres. Hvordan får jeg supplerende dagpenge? Hvis du er dagpengeberettiget og bliver sendt ud i et vikariat på mindre en 29,6 timer pr. uge, kan du være berettiget til supplerende dagpenge. Du skal udfylde dit dagpengekort med de timer, du arbejder hos Kelly og sende kortet ind, som du plejer.

5 Hvem skal betale for ledighedsdage? Kelly skal betale 1., 2. og 3. ledighedsdag, hvis du opfylder følgende betingelser: Medlem af A-kasse. Står til rådighed for os. Har arbejdet 74 timer for os inden de seneste 4 kalenderuger. Ikke holder ferie/fridag i forbindelse med at dit vikariat slutter, er syg, har sagt nej tak til et Jobtilbud, eller har haft fuld beskæftigelse hos en anden arbejdsgiver. Hvornår skal der ikke betales for ledighedsdage? Hvis du i det væsentlige selv er skyld i afskedigelsen/arbejdsophøret Hvis arbejdsophøret skyldes, at du strejker / lockout es eller det skyldes force majeure. For at få udbetalt ledighedsdagsgodtgørelsen skal du: Rekvirere Tro- og Love godtgørelseserklæringen hos Kelly. Udfylde og returnere godtgørelseserklæringen. Får jeg løn når virksomheden er lukket hvad med helligdage? Hvis den virksomhed du arbejder i holder lukket på en hverdag op til eller lige efter en helligdag, skal denne dag betragtes som en på forhånd varslet feriedag og, du er derfor ikke berettiget til løn. Eksempler på sådanne hverdage kan være fredag efter Kristi Himmelfarts dag, 1. maj, 5. juni, december og den 31. december. Hvad gør jeg, hvis jeg er syg? Hvis du bliver syg er det vigtigt, at du både underretter den virksomhed, du arbejder i og din konsulent hos Kelly, så snart telefonerne er åbne kl Er du i vikariat inden for kantine, lager eller produktion, kan du ringe på vores vagttelefon fra kl Du skal ringe til os hver dag i sygdomsperioden og fortælle, hvordan det går så vi kan give virksomheden besked eller finde en erstatning ved længerevarende sygdom. Husk at raskmelde dig igen hos din Kelly konsulent den første dag, du er tilbage på arbejde. Husk på timesedlen at skrive SYG ud for de dage, hvor du har været syg.

6 Får jeg sygedagpenge? Kelly dækker sygdom, når du er syg. Vi dækker ikke dit barns 1.sygedag. Der betales max. 3 ugers (arbejdsgiverperioden) løn under sygdom. Derefter overgår du til det offentlige og deres regler for udbetaling af sygedagpenge. Vi godtgør de timer, du mister på grund af sygdommen, dvs. vi dækker også, hvis du bliver syg midt på dagen. Har du varierende arbejdstimer, er det et gennemsnit af antal arbejdstimer de sidste 4 uger, vi dækker pr. dag. Kelly udbetaler ikke løn under sygdom hvis: Du har arbejdet i det samme vikariat i de første 8 uger af din ansættelse og har sygefravær. Du har arbejdet på forskellige vikariater og samlet arbejdet mindre end 74 timer i de sidste 8 uger før din 1. hele fraværsdag. Det offentlige vil i disse situationer normalt udbetale sygedagpenge, hvis du opfylder kommunens beskæftigelseskrav. Til det formål har vi ansøgningsskemaer liggende (DP 200A), som vi skal udfylde og fremsende til dig. Du skal bekræfte vores informationer på skemaet og herefter videresende det til dit lokale kommunekontor afdelingen for udbetaling af sygedagpenge. Når du sygemelder dig, beder vi dig oplyse os, om du ønsker skemaet tilsendt. Du skal derefter selv videresende det til dit lokale kommunekontor til afdelingen for udbetaling af sygedagpenge. For at opnå udbetaling fra det offentlige fra 1.sygedag, skal du fremsende skemaet senest på din 5. sygedag. Kelly Services dækker først fra det tidspunkt, du anmelder sygdom over for os, dvs. meddeler du os det ikke på 1. sygedag, dækker vi først fra anmeldelsestidspunktet. Hvad gør jeg, hvis jeg får en arbejdsskade? Hvis du får en arbejdsskade, der kræver behandling, skal dette naturligvis overstås først. Derefter skal du sørge for at udfylde en anmeldelsesblanket om skaden. En arbejdsskade skal anmeldes til virksomhedens forsikringsselskab, og danner herefter grundlag for en eventuel senere erstatningssag. Husk at anmelde alle arbejdsskader, da nogle skader først får konsekvenser efter et stykke tid. Får jeg overtidsbetaling når jeg arbejder hos Kelly? Du vil få udbetalt overtidsbetaling ud fra gældende regler eller overenskomst, og disse vil altid være nævnt i din jobbekræftelse. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte din konsulent hos Kelly. Optjener jeg feriepenge når jeg arbejder for Kelly? Alle vikarer er berettiget til at feriepenge efter ferielovens gældende regler. Kelly indbetaler løbende dine optjente feriepenge til Feriekonto. Du vil modtage en ferieopgørelse fra Feriekonto til brug udbetalinger i det efterfølgende ferieår (maj-maj)

7 Kan man holde fri når man arbejder som vikar? Det er oftest i orden at holde en fridag, mens man er i et vikariat. Det er dog vigtigt, at du spørger om lov hos din kontaktperson i virksomheden og derudover husker at meddele Kelly, at du holder fri. Hvis du allerede før vikariatet starter ved, at du får brug for at holde fri, er det vigtigt, at du meddeler dette til din Kelly konsulent, så dette kan aftales med virksomheden. Husk på timesedlen at skrive FRI ud for de dage, du har haft fri/ferie. Betaler Kelly min transport? Du skal selv betale for din transport til og fra arbejde. Der kan dog undtagelsesvis indgås aftaler om kørselsgodtgørelse. Hvervning af nye vikarer Hos Kelly har vi altid brug for nye medarbejdere til vikariater og faste jobs hos vores kunder. Kender du én eller flere, der gerne vil arbejde som vikarer eller interesseret i at skifte job, er du velkommen til at henvise dem til os. Har du henvist en kandidat, som efterfølgende kommer ud at arbejde for Kelly, vil du få en lille gave som tak for hjælpen.

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015

Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 Byggefagenes A-kasse ************ Værd at vide Praktiske oplysninger om A-kasseregler i forbindelse med ledighed. 2015 ~ 1 ~ Indhold Indhold... 2 A-kassens vejledningspligt... 3 www.bf-a.dk.... 3 G-dage

Læs mere

SUPPLERENDE DAGPENGE - ved arbejde på nedsat tid

SUPPLERENDE DAGPENGE - ved arbejde på nedsat tid SUPPLERENDE DAGPENGE - ved arbejde på nedsat tid Supplerende dagpenge side 1 Indhold 1. Forord... 2 1.1 Fakta om supplerende dagpenge:... 2 2. Rådighed og supplerende dagpenge... 3 3. Frigørelsesattest...

Læs mere

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Juli 2011 Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge Her kan du læse om mulighederne for at have en bibeskæftigelse som selvstændig, mens du er på dagpenge Få en samtale med ASE Det kan være svært at

Læs mere

96 BPA-Ordning Borgerstyret Personlig Assistance Håndbog for Hjælperordningen i Aarhus

96 BPA-Ordning Borgerstyret Personlig Assistance Håndbog for Hjælperordningen i Aarhus 1 96 BPA-Ordning Borgerstyret Personlig Assistance Håndbog for Hjælperordningen i Aarhus Denne håndbog er til dig, der har valgt selv at være arbejdsgiver i din BPA-ordning /hjælperordning. Håndbogen er

Læs mere

Smag på dagen - en håndbog til dig, der er en del af Cheval Blanc.

Smag på dagen - en håndbog til dig, der er en del af Cheval Blanc. Smag på dagen - en håndbog til dig, der er en del af Cheval Blanc. VELKOMMEN Du er nu blevet en del af Cheval Blanc, og det er vi glade for. Vi har høje ambitioner med den mad, vi tilbereder og serverer

Læs mere

(Medarbejderhåndbog)

(Medarbejderhåndbog) (Medarbejderhåndbog) (start her) Velkommen Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos McDonald's. Medarbejderhåndbogen her skal være med til at give dig en god start i dit nye job. Du kan

Læs mere

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 Når et medlem melder sig syg nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010 1 A-kassen er vigtig for den sygemeldtes fremtid Siden oktober 2009 har a-kasserne haft pligt til at

Læs mere

UDENLANDSK MEDARBEJDER?

UDENLANDSK MEDARBEJDER? MODTAGELSE OG FASTHOLDELSE AF UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT UDENLANDSK MEDARBEJDER? Hvis du har eller overvejer at ansætte udlændinge i din virksomhed, er denne håndbog en genvej til et godt samarbejde. Modtagelse

Læs mere

Skal I være forældre? Graviditet, barsel og adoption samt orlov til børnepasning

Skal I være forældre? Graviditet, barsel og adoption samt orlov til børnepasning Skal I være forældre? Graviditet, barsel og adoption samt orlov til børnepasning Forbundet af It-professionelle 1 Forbundet af It-professionelle prosa.dk Telefon: 3336 4141 Fax: 3391 9044 prosa@prosa.dk

Læs mere

SÅDAN GØR VI I FSB 2012 SÅDAN GØR VI I FSB PERSONALEHÅNDBOG

SÅDAN GØR VI I FSB 2012 SÅDAN GØR VI I FSB PERSONALEHÅNDBOG 2012 personalehåndbog sådan gør vi i fsb INDHOLD > fsb s vision > 05 fsb s kerneværdier > 05 Adresser i fsb > 06 Adresseforandring, navneændring og bankændring > 06 Alkohol og andre rusmidler > 06 Arbejdsfri

Læs mere

HVIS DU BLIVER AFSKEDIGET. - som privatansat

HVIS DU BLIVER AFSKEDIGET. - som privatansat HVIS DU BLIVER AFSKEDIGET - som privatansat SÅDAN BEHANDLER DM EN AFSKEDIGELSESSAG NÅR DU HENVENDER DIG TIL DM I FORBINDELSE MED EN AFSKEDIGELSE, ARBEJDER DM S KONSULENTER MED EN FAST PROCEDURE FOR, HVORDAN

Læs mere

Ferietid. Krav fra 3F. Bliv væk med vilje. danske taxivognmænds arbejdsgiverforening. Marts 2011

Ferietid. Krav fra 3F. Bliv væk med vilje. danske taxivognmænds arbejdsgiverforening. Marts 2011 Marts 2011 danske taxivognmænds arbejdsgiverforening Ferietid Undgå utilfredshed blandt medarbejderne. Læs hvordan ferie varsles korrekt på side 6. Krav fra 3F Krav om overenskomster fra 3F og forhandling

Læs mere

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet 1 Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet For at modtage dagpenge mens du er ledig, skal du stå til rådighed for det danske arbejdsmarked. Det gør du ved blandt andet at opfylde disse betingelser:

Læs mere

Kom godt i gang som selvstændig

Kom godt i gang som selvstændig 1 Kom godt i gang som selvstændig 2 3 Indhold 04 MA har svarene på dine selvstændige spørgsmål 05 Det vil vi råde dig til at undersøge på forhånd 08 Sådan kan du forsikre dig 12 Honorarog freelancearbejde

Læs mere

Når en medarbejder melder sig syg

Når en medarbejder melder sig syg Når en medarbejder melder sig syg nye muligheder og pligter Arbejdsmarkedsstyrelsen, januar 2010 A 1 NY PLIGT: Arbejdsgivere skal holde samtaler med sygemeldte medarbejdere Fra januar 2010 skal alle landets

Læs mere

Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E. Hold fast i jobbet

Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E. Hold fast i jobbet Særlige ansættelser F O A F A G O G A R B E J D E Hold fast i jobbet Hold fast i jobbet er udgivet af FOA Fag og Arbejde. Pjecen er en opslagsguide til medlemmer, valgte og ansatte i afdelingerne og tillidsrepræsentanter.

Læs mere

Ferieloven 2. maj 2002

Ferieloven 2. maj 2002 Ferieloven 2. maj 2002 Forord Ferieloven er kompliceret og kan være svær at forstå. Ledernes Hovedorganisation oplever stigende efterspørgsel på information om feriereglerne. Efterspørgslen på information

Læs mere

Vi bliver også berørt

Vi bliver også berørt MEDLEMSBLAD FOR danske kreds / EN virksomhedskreds I FINANSFORBUNDET / december 2013 Vi bliver også berørt To tillidsmænd fortæller, hvordan det er at hjælpe medlemmerne igennem en afskedigelsesrunde Læs

Læs mere

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet.

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet. 1 Vejledning om dine rettigheder og pligter som ledig Denne vejledning beskriver dine generelle rettigheder og pligter som ledig. Som ledig skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er flere

Læs mere

Funktionærloven. - med kommentarer

Funktionærloven. - med kommentarer 2012 Funktionærloven - med kommentarer Denne pjece beskriver dine rettigheder og pligter som funktionær i de almindeligt forekommende situationer, men vi vil alligevel opfordre dig til at kontakte PROSA,

Læs mere

Din guide til dagpengesystemet

Din guide til dagpengesystemet Din guide til dagpengesystemet 2 3 Indhold 04 HVAD SKER DER, NÅR DU BLIVER LEDIG? 06 KOM GODT I GANG MED DIN JOBSØGNING 08 HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE AKTIVT JOBSØGENDE? 12 HVILKE YDELSER KAN DU FÅ FRA MA?

Læs mere

Den fleksible efterløn. for dig, der er født før 1. januar 1956

Den fleksible efterløn. for dig, der er født før 1. januar 1956 1 Den fleksible efterløn for dig, der er født før 1. januar 1956 2 3 Indhold 04 INTRODUKTION 05 DEN FLEKSIBLE EFTERLØN 08 EFTERLØNSBEVISET 10 2-ÅRS-REGLEN 11 DEN SKATTEFRI PRÆMIE 12 EFTERLØN: HVORNÅR OG

Læs mere

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor

Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor Lektiehjælpernes Hvem, Hvad, Hvor - En informationsmappe for lektiehjælpere ved Dansk Flygtningehjælp Lektiehjælpen er etableret i samarbejde med Brug for alle unge - en kampagne ved Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Vejledning om LG s dækning ved konkurs, ophør eller død

Vejledning om LG s dækning ved konkurs, ophør eller død Vejledning om LG s dækning ved konkurs, ophør eller død Denne vejledning er et opslagsværk til LG's samarbejdspartnere, der ønsker viden om LG's dækning ved en arbejdsgivers konkurs, ophør eller død. Vejledningen

Læs mere

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel?

Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel? Hvordan kan din virksomhed gøre en forskel? Virksomhedscenter Virksomhedspraktik Samarbejdsaftale Løntilskud Mentor Hvad er et virksomhedscenter? Et virksomhedscenter er et samarbejde mellem en virksomhed

Læs mere

vanskelige samtale trivselssamtale

vanskelige samtale trivselssamtale omsorgssamtale den nødvendige samtale den den svære samtale vanskelige samtale trivselssamtale Til ledere og personaleansvarlige Når samtaler med medarbejderne er svære Viden og værktøjer til at gøre de

Læs mere

Integration på Virksomhederne

Integration på Virksomhederne SÅDAN Integration på Virksomhederne DI service Redskaber og muligheder Integration på virksomhederne Redskaber og muligheder Februar 2007 Forord Fuld Styrke er betegnelsen for DI s samlede indsats, der

Læs mere

Barsel Når studerende bliver forældre

Barsel Når studerende bliver forældre Barsel Når studerende bliver forældre Regler og rettigheder når studerende bliver forældre Studenterrådgivningen Indhold Indledning... 2 SU ekstra klip i forbindelse med barsel (fødselsklip)... 3 Supplerende

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN NOVEMBER 2011 Undersøgelse af rammerne for den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats

Læs mere

Vejledning om barsel, adoption m.v. på AC-området

Vejledning om barsel, adoption m.v. på AC-området Vejledning om barsel, adoption m.v. på AC-området 6. udgave 1. DECEMBER 2008 0. OM DENNE VEJLEDNING... 5 1. INDLEDNING... 6 2. RET TIL FRAVÆR OG DAGPENGE... 8 2.1. GENERELT... 8 2.2. FORLÆNGELSE AF ORLOVEN...

Læs mere