Lad mig gætte hvor gammel du er

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lad mig gætte hvor gammel du er"

Transkript

1 Lad mig gætte hvor gammel du er Det er meget uhøfligt at spørge om folks alder (især kvinders). Så, hvis man vil vide hvor gammel en person er, hvordan finder man så ud af det? Indledning: Folk har oplevet noget forskelligt f.eks. har en 80-årig person set dronning Ingrid og ved hvem hun er, og det har et 10-årigt barn formentlig ikke. Kan man bruge denne forskellighed til at gættes folks alder? Grundspørgsmål: Kan man beregne eller gætte folks alder på baggrund af hvad de svarer i en billedquiz? Dét er spørgsmålet! Metode: Folk blev bedt om at svare på spørgsmål om 30 forskellige billeder i en online billedquiz. Resultater: Jeg fik i alt 218 besvarelser (67,28% kvinder og 32,72% mænd). Derudover fik jeg også 40 hjælpebesvarelser til at afprøve hvor god jeg var til beregne/gætte deres alder. Jeg lavede nogle forskellige beregningshypoteser som jeg ville teste for at se hvor gode de var til at gætte en persons alder. Ud fra hjælpebesvarelserne justerede jeg to af hypoteserne og kom frem til et nøgletal som kunne gætte folks alder indenfor -0,3 til +4,5 år af den rigtige alder (95% konfidensinterval) ud fra deres besvarelser i en billedquiz. Diskussion, perspektivering og konklusion: Man kunne tilføje flere billeder for at regne alderen ud mere præcist, men jeg syntes ikke at jeg kunne tillade mig at stille mere end 30 spørgsmål. Jeg kunne også have brugt nogle flere mænd til at besvare billedquizzen fordi der kun var ca. 33% mænd der besvarede billedquizzen. Der er noget der tyder på at man indenfor ca. 4,5 års fejlmargen kan gætte en persons alder på baggrund af hvad personen svarer i en billedquiz. Måske endda bedre, hvis man laver nogle af de forbedringer til min beregning som jeg foreslår i rapporten. Hvorfor er mine undersøgelse og beregninger spændende og nye?: Jeg har aldrig set nogen gøre det før. Man kan gætte folks alder ved se på deres tænder, længden på deres fingerknogler eller deres DNA. Men jeg har ikke kunnet finde nogen som gætter folks alder ud fra hvad folk svarer i en billedquiz. Af Frederikke Kalmar 7. Klasse Ryomgaard Realskole

2 Lad mig gætte hvor gammel du er Det er meget uhøfligt at spørge om folks alder (især kvinders). Så, hvis man vil vide hvor gammel en person er, hvordan finder man så ud af det? Af Frederikke Kalmar, 7. Klasse, Ryomgård Realskole. (Jeg har tilføjet afsnittet perspektivering (side 13) efter semifinalen) Indledning: Folk har set og oplevet noget forskelligt f.eks. har en 80-årig person set dronning Ingrid og ved hvem hun er, og det har et 10-årigt barn formentlig ikke. Kan man bruge denne forskellighed til at gættes folks alder? Hele idéen startede en nytårsaften Vi lavede en leg, hvor man med bind for øjnene skulle føle på ting og fortælle hvad det var. Da det var min tur, fik jeg en 3,5 computer-diskette i hånden, som jeg ikke vidste hvad var. Derfor tabte jeg legen. Dén aften inspirerede mig. Pga. dén diskette gav det mig idéen om, at man kan gætte folks alder på baggrund af hvad de ved om forskellige ting. Jeg vidste jo ikke noget om disketten, så jeg var nok ikke barn i diskettens tid. En 3,5 diskette Derfor tror jeg, at man ved at lave en billedquiz med 30 billeder fra forskellige tider, kan gætte folks alder, ved at se hvad de har svaret rigtigt og forkert på. Grundspørgsmål: Kan man beregne folks alder på baggrund af hvad de svarer i en billedquiz? Dét er spørgsmålet!

3 Metode: Jeg fandt 30 forskellige billeder (med hjælp fra min far). Billede 1: Troels Trier Billede 2: Twilight Billede 3: Victor Borge Billede 4: WhatsApp (App) Billede A: Angry Birds Billede B: Annie (fra musicalen Annie ) Billede C: Bee Gees Billede D: Commodore 64 Billede E: Dollars (Dynasty) Billede F: Dronning Ingrid Billede G: Fy og Bi Billede H: Gorbatjov Billede I: Hugo (fra Dora the Explorer) Billede J: Ib Schønberg Billede K: Indiana Jones Billede L: Justin Bieber Billede M: Lille Nørd Billede N: Liva Weel Billede O: Marcus og Martinus Billede P: Martin (fra X - Factor) Billede Q: Musical.ly (App) Billede R: Onkel Reje Billede S: Ramajetterne Billede T: Richs (Kaffeerstatning) Billede U: Snapchat (App) Billede V: Thorvald Stauning Billede W: Taylor Swift Billede X: The Beatles Billede Y: Tinder (App) Billede Z: Tommy Seebach De forskellige billeder er valgt, fordi de henvender sig til forskellige aldersgrupper. Derefter lavede jeg en online billedquiz, hvor jeg først spurgte om

4 personernes alder og køn. Derefter skulle man svare på spørgsmål omkring hvert af billederne. Billedquiz-linket blev delt (og gendelt) på Facebook. Et eksempel fra billedquizzen: Udklip fra et af spørgsmålene i billedquizzen Grunden til jeg valgte, at det skulle være billeder man skulle gætte var, fordi man ikke så let kan søge efter billeder på internettet. Det gør det sværere at snyde. Hvis en besvarelse havde stavefejl, men svaret var rigtigt, blev besvarelsen dømt rigtig. Men, hvis personen f.eks. havde skrevet Dallas i stedet for Dollars (som er 2 forskellige serier) gav jeg forkert for besvarelsen. I andre tilfælde huskede folk lidt forkert fx ved Markus og

5 Martinus. Her skrev nogen Markus og Marinus eller Marius og Martinus. I de tilfælde blev besvarelsen bedømt som forkert. I billedet med Viktor Borge blev svaret bedømt rigtigt hvis der var svaret Børge Rosenbaum (som er hans rigtige navn). Besvarelserne skulle laves som fritekst fordi multiple choice svarmuligheder ville give folk mulighed for at bruge udelukkelsesmetoden, og ikke vise om de kendte personen. Derudover ville multiple choice muligheder gøre det muligt at snyde (ved at Google sig til svaret). Resultater: Jeg fik i alt 218 besvarelser. Ud af de 218 besvarelser var 67,28% kvinder og 32,72% var mænd. Tabel der viser kønsfordelingen mellem mænd og kvinder, og highscoren og den laveste score. Jeg inddelte alle besvarelserne i aldersgrupper af 5 år pr gruppe, med undtagelse af den første (8-10) og sidste aldersgruppe (80-95) fordi der i de aldersgrupper var for få der havde svaret.

6 De 218 besvarelser var grundbesvarelserne. Derudover fik jeg efterfølgende 40 hjælpe-besvarelser som skulle bruges til at teste hvor gode mine beregninger var til at gætte folks alder. Jeg lavede nogle forskellige beregningshypoteser som jeg ville teste for at se hvor gode de var til at gætte en persons alder. Hypoteser: #1, Totalscore Tabel der viser antal personer der er i de forskellige aldersgrupper Totalscore gik ud på, om jeg kunne se hvilken alder vedkommende havde, ved at se på aldersgruppernes totalscore. Altså, fik nogen aldersgrupper generelt flere rigtige end andre aldersgrupper? (Der var ingen tydelig sammenhæng mellem Totalscore og alder). Graf der fortæller hvor ens en besvarelses totalscore er i forhold til andre aldersgrupper. Y-aksen er differencen mellem besvarelsen og den enkelte aldersgruppes gennemsnitstotalscore. Jo lavere tallet er, des mere ligner besvarelsen og aldersgruppen hinanden.

7 #2, Frederikkes Nøgletal (forkortelse = FN) Frederikkes Nøgletal handlede om, at man tog gennemsnittet af, hvad en bestemt aldersgruppe (f.eks. 21 år - 25 år) havde svaret, og derefter fandt jeg den numeriske difference med det, som en ny testperson havde svaret, og så hvor stor forskel der var. En stor numerisk difference betyder stor forskellighed i besvarelserne. Eksempel, gennemsnittet for 4 billeder for 2 aldersgrupper. Korrekt besvarelse = 1. Forkert besvarelse = 0. Alders gruppe 1 Aldersgruppe 2 Besvarelse Billede 1 0,8 0,1 1 Billede 2 0,4 0,9 0 Billede 3 0,1 0,8 0 Billede 4 0,9 0,2 1 I dette eksempel er den numeriske difference (0,2 + 0,4 + 0,1 + 0,1) 0,8 fra aldersgruppe 1 og 3,4 fra aldersgruppe 2. Besvarelsen ligner altså mest aldersgruppe 1. Graf der viser hvor meget en besvarelse ligner de forskellige aldersgrupper i forhold til Frederikkes Nøgletal. Jo lavere tallet er, des mere ligner besvarelsen og aldersgruppen hinanden.

8 #3, Korrelation Korrelation handlede om, at jeg tog gennemsnittet af, hvad en bestemt aldersgruppe (f.eks. 21 år - 25 år) havde svaret for hvert billede, og brugte Excels korrelations formel og korrelerede gennemsnitsbesvarelserne for hver aldersgruppe med besvarelserne fra en ny testperson. Så kunne jeg se hvilken aldersgruppe en testperson bedst korrelerede med. Altså, hvem de lignende mest. Graf der viser hvor meget en besvarelse ligner de andre aldersgrupper i forhold til Korrelation. Jo højere tallet er, des bedre korrelerer besvarelsen med aldersgruppen #4, Billedprofiler Billedprofiler handlede om, man kan se hvad folks alder er, på baggrund af, om de har svaret rigtigt på et bestemt billede eller ikke har svaret rigtigt på det billede. Er der billeder, som kun bestemte aldersgrupper eller generationer kender? Jeg nåede ikke særlig langt med at udvikle billedprofil-hypotesen. Den var meget kompliceret og krævede nok, at jeg kunne programmere bedre.

9 Graf der viser hvor mange % der havde svaret rigtigt på spørgsmålet om Troels Trier i de forskellige aldersgrupper. Graf der viser hvor mange procent der har svaret rigtigt på spørgsmålet om Twilight i de forskellige aldersgrupper. Man kan tydeligt se at der er færre og færre der kender Twilight jo ældre aldersgrupperne er. Frederikkes nøgletal og Excels korrelation gættede ikke altid alderen rigtig. Typisk havde de to hypoteser den rigtige alder blandt deres 4 bedste gæt. Fordi de to hypoteser aldrig gættede helt rigtigt med deres bedste gæt, prøvede jeg at vægte de to hypoteser. Jeg brugte de 40 hjælpebesvarelser til at gætte folks alder ved hjælp af de 2 hypoteser (Frederikkes nøgletal og Excels Korrelation). For at finde en vægtning for Frederikkes nøgletal (FN), gav jeg 4 point for rigtigt gæt, 3 point for anden bedste gæt, 2 point for tredje bedste gæt og 1 point for fjerde bedste gæt. Det gjorde jeg med alle 40 hjælpebesvarelser, og fik på den måde en vægtning af FN.

10 Eksempel FN: Rigtig alder = 19 år (fra hjælpebesvarelse) FN første plads = 23 (21-25) Får 3 point FN anden plads = 33 (31-35) Får 1 point (er længst fra rigtig alder) FN tredje plads = 18 (16-20) Får 4 point (er tættest på rigtig alder) FN fjerde plads = 28 (26-30) Får 2 point Disse tal lagde jeg sammen for hver hjælpebesvarelse, og fik på den måde et vægtet gennemsnit af FN s evne til at gætte til rigtigt. I Korrelation gav jeg 1 point for rigtigt gæt. Eksempel: (førsteplads betyder bedst korrelerede, andenplads betyder næstbedst korrelerede osv.) Rigtig alder = 19 år (fra hjælpebesvarelse) KORR førsteplads = 33 (31-35) Får 0 point KORR andenplads = 18 (16-20) Får 1 point KORR tredjeplads = 13 (11-15) Får 0 point KORR fjerdeplads = 23 (21-25) Får 0 point KORR femteplads = 38 (36-40) Får 0 point De tal lagde jeg også sammen for hver hjælpebesvarelse og fik et vægtet gennemsnit. På den måde blev FN KORR 1. plads 24,18% 21,9% 2. plads 26,93% 41,46% 3. plads 26,43% 19,51% 4. plads 22,44% 9,75% 5. plads 7,31% Ud fra de beregninger blev den vægtede Korrelation og det vægtede Frederikkes Nøgletal beregnet.

11 Resultat for de 40 testbesvarelser og Vægtet FN og Vægtet Korrelation Besvarelse Vægtet FN Vægtet KORR Faktisk alder Vægtet FN forskel Vægtet KORR forskel 1 20,9 21,7 19 1,9 2,7 2 25,4 34,3 34-8,6 0,3 3 19, ,2-11,0 4 35,5 26,7 37-1,5-10,3 5 55,4 51,7 49 6,4 2,7 6 61,7 48, ,7 5,6 7 40,1 41,2 47-6,9-5,8 8 55,2 59,2 54 1,2 5,2 9 65,4 56, ,4 11, ,9 57,8 55 6,9 2, ,2 20,9 29-5,8-8, ,9 54, ,9 11, ,5 44, ,5-4, ,1 60, ,1 9, , ,6-20, ,7 23,3 30 2,7-6, ,4 34, ,6-3, ,9 68,7 75 0,9-6, ,6 60,8 60 5,6 0, , ,2 1, ,4 60, ,4 12, ,9 59,7 59 2,9 0, ,1 63, ,1 13, ,7 60, ,7-1, ,1 55,9 50 8,1 5, ,9 23,1 29-8,1-5, ,2 41,3 42 5,2-0, ,9 46, ,9 5, ,2 62,1 63-0,8-0, , ,7 5, ,1 20,9 14 9,1 6, ,2 50, ,2 13, ,3 47,1 46 4,3 1, ,2 59, ,2 5, ,3 60, ,3 17, ,5 54,1 50 5,5 4, ,6 52,6 48 9,6 4, ,6 47, ,6 4, ,1 54,3 50 5,1 4, ,8 43, ,8 12,4 Gennemsnit 5,8 2,1 Standardafvigelsen 10,9 7,8 Konfidensinterval 3, , Nedre 2,4-0,3 Øvre 9,2 4,5

12 Tabellen viser at Vægtet Korrelation i gennemsnit regner 2,1 år over den rigtige alder. Indenfor -0,3 til +4,5 år af den rigtige alder, så gætter den Vægtede Korrelation rigtigt i 95% af tilfældene (95% konfidensinterval). Man kan se ud fra tabellen, at den Vægtede Korrelation er bedst til at gætte rigtigt i forhold til Frederikkes Nøgletal, fordi den Vægtede Korrelation har en lavere Standardafvigelse end Frederikkes Nøgletal. Diskussion: Mit projekt kunne godt have brugt nogle flere besvarelser. De ekstra besvarelser ville give et bedre gennemsnit. Der var nogle aldersgrupper, hvor der ikke var så mange besvarelser. Når jeg kigger på besvarelserne nu, kan jeg se at nogle af billederne godt kunne være blevet skiftet ud med andre billeder. F.eks. er Justin Bieber og Tommy Seebach meget kendt af alle aldersgrupper, og de fleste kunne også gætte at Richs stod for kaffeerstatning. Det havde været bedre med billeder, som kun få aldersgrupper kendte. Men det var svært at vide før jeg så besvarelserne. Der er altid historisk interesserede mennesker, der ved meget mere i forhold til, hvad deres aldersgruppe burde vide. De mennesker er derfor lidt sværere at placere i forhold til deres alder, og er en fejlkilde i de aldersgrupper hvor der kun er få besvarelser. Der er også nogle mennesker der skrev i deres besvarelse at de genkendte personen/tingen på billedet, men ikke kunne huske navnet. Her gav jeg forkert på besvarelsen. Dette er også en fejlkilde. Jeg kunne også have lavet en computeralgoritme til at beregne personens alder ud fra, men jeg ved ikke nok om programmering til at kunne gøre det. Hypotesen, Billedprofiler var der nok meget potentiale i. Men (som sagt) det krævede at jeg vidste mere om programmering. Billedprofilhypotesen kunne på en måde have været med i beregningen af en persons alder. Man kunne også tilføje flere billeder for at regne alderen ud mere præcist, men jeg syntes ikke, at jeg kunne tillade mig at give folk mere

13 end 30 spørgsmål. Jeg kunne også have brugt nogle flere mænd til at besvare billedquizzen, fordi der kun var ca. 33% mænd der besvarede billedquizzen. Der var ikke så stor præcision i den Vægtede Korrelation og det Vægtede Frederikkes Nøgletal til at gætte folks alder, som jeg havde håbet. Hvis jeg havde haft flere hjælpebesvarelser, ville præcisionen måske have været større. Konklusion: Der er noget der tyder på, at man indenfor ca. 4,5 års fejlmargen kan gætte en persons alder, på baggrund af, hvad personen svarer i en billedquiz. Flere besvarelser kræves for at regne alderen mere præcist ud. Eller også skal man tilføje flere billeder til billedquizzen. Ved at indsætte alle data i et machine learning-program, kan man få computeren til at beregne nogle bedre sammenhænge, og gætte folks alder bedre. Perspektivering: (Jeg har tilføjet det her punkt efter semifinalen) Man har mange gange brug for at kende folks alder præcist. For folk lyver nogle gange om deres alder. F.eks. kan det være godt at kende alderen på flygtninge, der lige er kommet til Danmark. Der er nogle flygtninge der river deres pas i stykker fordi de ikke vil have at folk skal kende deres alder. Det kan der være flere grunde til. Facebook, Google og Apple har også nogle gange brug for at kende folks alder præcist. Fordi de jo har en aldersgrænse på 13 år, og nogle gange snyder børn under 13 år med deres alder. Måske kunne Facebook, Google og Apple få nogle idéer fra mit projekt til de personer der skriver at de lige præcis er 13 år. Så kunne der komme nogle billeder op hvor personen så skal svare på, hvem eller hvad der er på billedet. De billeder er så

14 specielt valgt ud fordi de fortæller meget om dem der er tretten år og dem der er under 13 år. Jeg tror bare ikke at det er mit projekt der skal bruges til at finde ud af hvor gamle flygtninge eller nye medlemmer af Facebook er. For så præcis er min test heller ikke. Mit projekt kan alligevel bruges til mange ting. Mit projekt kan f.eks. bruges til at undersøge hvad dansk kultur er og kigge på hvilke aldersgrupper hvor noget af kulturen lever eller ikke lever. Man kan nemlig se på mine forskellige grafer fra de forskellige billeder i testen hvilke aldersgrupper der kender en bestemt person eller ting. I et kulturstudie baseret på mit projekt kunne man f.eks. se om brun sovs, Victor Borge, Olsen Banden, stegt flæsk med persillesovs, eller andre ting er noget som er en del af kulturen for alle i Danmark eller kun nogle aldersgrupper. De gange hvor de fleste aldersgrupper gætter rigtigt, kan man sige at de ting/personer er en del af en universel dansk kultur, fordi det er de billeder som alle aldersgrupper kender. Noget der er en del af dansk kultur, behøver ikke at være fra Danmark. F.eks. er juletræet fra Tyskland (i gamle dage), Halloween er fra USA og mange kendte børnesange kommer også fra andre lande. Man kan f.eks. se på svarene fra min billedquiz af The Beatles at næsten alle aldersgrupper kender bandet, men selve bandet kommer fra England. Man kan også undersøge hvordan forskellige dele af kulturen udvikler sig ud i fremtiden. Hvis man nu i dag gav en masse danskere min billedquiz på nogle billeder, af ting fra dansk kultur, og så hvad folk svarede, og så gav man nogle nye danskere om 5 år den samme test og om 10 år og 15 år osv. Så kunne man se om aldersgrupperne kendte de forskellige personer/ting eller om det ændrer sig med tiden, og hvordan. På den måde kan mit projekt bruges til at se hvor kulturen er eller hvor kulturen gemmer sig i forskellige aldersgrupper. Alder er mere end bare ét tal. Man har sin rigtige alder, men den fortæller kun hvor gammel man er. Derfor er der nogen mennesker som synes det er spændende at få målt deres body-age. Body-age har faktisk ikke noget at gøre med folks alder, men body-age tallet fortæller

15 noget om hvor sunde folk er. Man kan også tænke i mental-alder (hvor gammel er man i sit hoved?) eller knogle-alder (hvor udviklede er børns kroppe?). Men med mit projekt kunne man også lave Sociale Medier-alder eller Produkt-alder. Med Sociale Medier-alder mener jeg hvilke apps, sociale medier og hvilke YouTubere kender man, osv.? Har man som voksen en Sociale Medieralder som et barn eller en gammel dame? Og med produkt-alder kunne man se på hvilke aldersgrupper bestemte produkter eller logoer hørte til. F.eks. hvor mange børn kender Aston Martin logoet? Og hvor mange voksne kender Nerf logoet? Og hvordan ændrer de her ting sig med tiden? Mit projekt kunne også bruges til at lave en app hvor der er en masse forskellige billedquizzer. Det er mest til underholdning. Men jeg har også tænkt på et kortspil hvor det handler om at gætte de andre spilleres alder. Sådan noget kunne man have med i dame- eller mandeblade, f.eks. på nettet i Alt For Damerne.

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater

Statistisk oversigt Spørgeskema resultater Statistisk oversigt Spørgeskema resultater 1 Vi har lavet to forskellige spørgeskemaer. Et spørgeskema til Biibo.dks eksisterende brugere, hvor vi fik lov til at bruge Biibo.dks brugerdatabase og et til

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Projekt 1 Spørgeskemaanalyse af Bedst på Nettet

Projekt 1 Spørgeskemaanalyse af Bedst på Nettet Projekt 1 Spørgeskemaanalyse af Bedst på Nettet D.29/2 2012 Udarbejdet af: Katrine Ahle Warming Nielsen Jannie Jeppesen Schmøde Sara Lorenzen A) Kritik af spørgeskema Set ud fra en kritisk vinkel af spørgeskemaet

Læs mere

Varighed af non monogame forhold

Varighed af non monogame forhold Af Cand. Scient. Naomi Hagelberg Rådgiver, underviser og debattør i non monogami Resumé aka TL;DR I april og maj 2016 besvarede 160 mennesker, der er eller har været i et non monogamt forhold, et spørgeskema

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION

HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION HOLBÆK KOMMUNES KOMMUNIKATION BORGERPANELUNDERSØGELSE AUGUST 2015 Indholdsfortegnelse Indledning Side 3 Om undersøgelsen Side 4 Sammenfatning Side 5 Resultater fordelt på emnerne: Information om Holbæk

Læs mere

15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE. Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen

15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE. Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen 15-11-2013 TANDLÆGE KAMPAGNE Marc Sztuk, Simon Drabsch og Marcus Rasmussen Forord Vi har tilmeldt os konkurrencen fra Tandlægeforeningen, om at lave en kampagne for at få flere unge til at tage til tandlæge.

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

Digitalt børne- og ungdomsliv anno 2009

Digitalt børne- og ungdomsliv anno 2009 Digitalt børne- og ungdomsliv anno 2009 MEDIERÅDET For Børn og Unge Februar 2009 Zapera A/S Robert Clausen, rc@zapera.com, 3022 4253. Side 1 af 53 Ideen og baggrunden for undersøgelsen. Medierådet for

Læs mere

Opgaver fra læse/skrive stuen

Opgaver fra læse/skrive stuen 1 2 3 Opgaver fra læse/skrive stuen 4 5 6 7 8 9 Laboratoriet 10 11 12 13 14 15 Atelier 16 17 18 Evaluering med hele Yngste trin 19 20 Evaluering Læse/skrive stuen Lærer: Nu skal alle tænke på en opgave

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Test af koncept. Indholdsfortegnelse FORMÅL...2 METODE...2 SPØRGESKEMAETS UDFORMNING...4 RESULTATERNE...10

Test af koncept. Indholdsfortegnelse FORMÅL...2 METODE...2 SPØRGESKEMAETS UDFORMNING...4 RESULTATERNE...10 Test af koncept Indholdsfortegnelse FORMÅL...2 METODE...2 SPØRGESKEMAETS UDFORMNING...4 RESULTATERNE...10 UDDANNELSESVALG...11 SØGNING AF INFORMATION...12 EN HJEMMESIDE FOR EN HANDELSSKOLE...12 HJEMMESIDENS

Læs mere

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen

Danskernes e-julehandel i 2013 Gang i e-julegavehandlen Notat Danskernes e-julehandel i 2013 Traditionen tro er julehandlen gået i gang, og danskerne bruger meget tid og mange penge på at købe julegaver til familie og venner. Dansk Erhverv har, på baggrund

Læs mere

FB s medlemsundersøgelse for 2015

FB s medlemsundersøgelse for 2015 FB s medlemsundersøgelse for 2015 I november og december 2015 gennemførte FB en medlemsundersøgelse blandt medlemmerne. En tilsvarende undersøgelse blev gennemført i februar 2014, og de steder det er muligt

Læs mere

Hvordan laver man et perfekt indkast?

Hvordan laver man et perfekt indkast? Hvordan laver man et perfekt indkast? www.flickr.com1024 683 Indhold Hvorfor har jeg valgt at forske i det perfekte indkast... 3 Reglerne for et indkast... 4 Hjørnespark VS indkast... 5 Hvor langt kan

Læs mere

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen

Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen 2014 Portfolio Redesign Kamilla Klein 1. Semester eksamen Lærene: Ditlev Skanderby Frederik Tang Ian Wisler- Poulsen Jesper Hinchely Merete Geidemann Lützen Morten Rold Thomas Hartmann Erhvervsakademiet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Yosef Saleh, Ilyas Tulumcu Oguzhan Polat, Mohammad Kaddoura Kom/IT C Kl. 1.2

Yosef Saleh, Ilyas Tulumcu Oguzhan Polat, Mohammad Kaddoura Kom/IT C Kl. 1.2 1/ Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Dokumentation... 4 Hjemmeside og logo design... 14 Valg af skrifttype... 15 AIDA... 16 Arbejdsroller og opgaver... 17 Logbog for vores proces (Ugevis)... 19 Konklusion...

Læs mere

Klimabarometeret. Februar 2010

Klimabarometeret. Februar 2010 Klimabarometeret Februar 2010 1 Indledning Fra februar 2010 vil CONCITO hver tredje måned måle den danske befolknings holdning til klimaet. Selve målingen vil blive foretaget blandt cirka 1200 repræsentativt

Læs mere

Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005

Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005 Danmarks Statistik 29. november 2005 Annegrete Wulff, Databanker awu@dst.dk Mini brugerundersøgelse af Statistikbanken 2005 Som et led i at vurdere om vi lever op til brugernes behov om let adgang til

Læs mere

Portfolio. Udvikling af min portfolio Link til portfolio: Michell Aagaard Dranig

Portfolio. Udvikling af min portfolio Link til portfolio:   Michell Aagaard Dranig Portfolio Udvikling af min portfolio Link til portfolio: http://dranigdesign.com/ CPH-MD267@CPHBUSINESS.DK ind på en af undersiderne, kom home finde ud af, hvad mit eksamensprojekt Udvikling af min portfolio

Læs mere

Jonas Krogslund Jensen info@j-krogslund.dk +45 2635 6096. Iben Michalik ibenmic@hotmail.com +45 2877 0664

Jonas Krogslund Jensen info@j-krogslund.dk +45 2635 6096. Iben Michalik ibenmic@hotmail.com +45 2877 0664 SENIOR LAND Jonas Krogslund Jensen info@j-krogslund.dk +45 2635 6096 Iben Michalik ibenmic@hotmail.com +45 2877 0664 Michael Himmelstrup eycoco@gmail.com +45 2720 7222 Peter Stillinge Dong peterstillinge.dong@gmail.com

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

1 Problemformulering CYKELHJELM

1 Problemformulering CYKELHJELM 1 Problemformulering I skal undersøge hvor mange cyklister, der kommer til skade og hvor alvorlige, deres skader er. I skal finde ud af, om cykelhjelm gør nogen forskel, hvis man kommer ud for en ulykke.

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Spil Rapport. Spil lavet i GameMaker. Kevin, Mads og Thor 03-02-2011

Spil Rapport. Spil lavet i GameMaker. Kevin, Mads og Thor 03-02-2011 Spil Rapport Spil lavet i GameMaker Kevin, Mads og Thor 03-02-2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 HCI... 2 Planlægning / Elementær systemudvikling... 2 Kravspecifikationer... 4 Spil beskrivelse...

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Justin Bieber. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Justin Bieber. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Bieber Opgaver: Justin Bieber Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Gud taler til mennesker -1

Gud taler til mennesker -1 Gud taler til mennesker -1 Gud taler til børn Mål: Børnene opdager, at Gud taler til mennesker og deler sine hemmeligheder med dem, der søger ham, ærer ham og holder sig tæt til ham. Børnene får forståelse

Læs mere

Nr. 6: At involvere sine børn

Nr. 6: At involvere sine børn Nr. 6: At involvere sine børn Januar 2018: Der er før kommet hjælp fra børnene. Blandt andet stod en datter for at male køkkenet. Foto: Abelone Glahn Selvom vi var kommet bemærkelsesværdigt langt med saneringen

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 4. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagog Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen dit

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

Novavi Frederikssund Brugertilfredshed uge

Novavi Frederikssund Brugertilfredshed uge Novavi Frederikssund Brugertilfredshed uge 40-41 2017 Fonden Novavi gennemfører årligt omkring uge 40 en brugertilfredshedsmåling på alle Fondens ambulatorier, hvor alle brugere i alkoholbehandling opfordres

Læs mere

Danskerne bryder stadig loven på nettet

Danskerne bryder stadig loven på nettet ANALYSE Danskerne bryder stadig loven på nettet Resumé Det lovlige marked for streamingtjenester bliver stadigt større, og som forbruger kan du i dag vælge mellem en lang række udbydere inden for tv-serier

Læs mere

Den danske befolknings deltagelse i medicinske forsøg og lægevidenskabelig forskning

Den danske befolknings deltagelse i medicinske forsøg og lægevidenskabelig forskning december 2006 j.nr.1.2002.82 FKJ/UH Den danske befolknings deltagelse i medicinske forsøg og lægevidenskabelig forskning omfang, befolkningens vurderinger Af Finn Kamper-Jørgensen og Ulrik Hesse Der er

Læs mere

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 8. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ledere og lederskab

Det siger FOAs medlemmer om ledere og lederskab FOA Kampagne & Analyse 30. marts 2009 Det siger FOAs medlemmer om ledere og lederskab Denne undersøgelse er gennemført via FOAs elektroniske medlemspanel i marts 2009. 2.031 FOA-medlemmer har medvirket

Læs mere

Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen

Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen Undersøgelse af danske skolebørns viden om menneskerettigheder og børnekonventionen . Indledning. Baggrund for undersøgelsen TNS Gallup har for UNICEF Danmark og Institut for Menneskerettigheder gennemført

Læs mere

1. HVOR MANGE SKOLER, FORÆLDRE OG ELEVER DÆKKER UNDERSØGELSEN?

1. HVOR MANGE SKOLER, FORÆLDRE OG ELEVER DÆKKER UNDERSØGELSEN? Skole og Samfunds undersøgelse af Skolebestyrelsesvalget 2006 Indsamlingen af data er afsluttet pr. 4. april 2006. 1. HVOR MANGE SKOLER, FORÆLDRE OG ELEVER DÆKKER UNDERSØGELSEN? Antallet af skoleledere,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017

ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 ANALYTICS & INSIGHT DECEMBER 2017 METODE Dataindsamling & Målgruppe Målgruppe Undersøgelsen er gennemført for personer i alderen 18 år+. Målgruppen svarer til ca. 4,5 millioner danskere. Interviews Der

Læs mere

Informations og vidensdeling blandt undervandsjægere i Danmark

Informations og vidensdeling blandt undervandsjægere i Danmark Informations og vidensdeling blandt undervandsjægere i Danmark Den 12. september 2015 blev der sendt en undersøgelse ud på tre af de største Facebook grupper. Alle tre grupper fokuserer på undervandsjagt

Læs mere

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 Læringsprogram Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m Indholdsfortegnelse FORMÅL...

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

Computerspil. Hangman. Stefan Harding, Thomas Bork, Bertram Olsen, Nicklas Thyssen og Ulrik Larsen Roskilde Tekniske Gymnasium.

Computerspil. Hangman. Stefan Harding, Thomas Bork, Bertram Olsen, Nicklas Thyssen og Ulrik Larsen Roskilde Tekniske Gymnasium. 10-02-2015 Computerspil Hangman Stefan Harding, Thomas Bork, Bertram Olsen, Nicklas Thyssen og Ulrik Larsen Roskilde Tekniske Gymnasium. Kom/it c Indhold Intro... 2 Indledende aktivitet... 2 Kommunikations

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse

Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Dit Liv På Nettet - Manus 6. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Markedsanalyse. Flere danskere kender og køber Fairtrade. 30. juni 2016

Markedsanalyse. Flere danskere kender og køber Fairtrade. 30. juni 2016 Markedsanalyse 30. juni 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere danskere kender og køber Fairtrade Highlights: Fairtrade-mærket har en

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Markedsanalyse. Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse. 10. januar 2018

Markedsanalyse. Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse. 10. januar 2018 Markedsanalyse 10. januar 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Sundhed handler (også) om livskvalitet og nydelse En stor del af danskerne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder Primære sanser.5 Få pulsen op...9. Science

Indholdsfortegnelse. Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder Primære sanser.5 Få pulsen op...9. Science 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Primære sanser.5 Få pulsen op...9 Sprog Science 2 Fatkaoplysninger Institutionens navn Tovværkets Børnegård Adresse Grådybet 75, 6700

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

HVAD ER NORMER. Opgave 1. Opgave 2. Spørgsmål. Hvad er rigtigt? Tak. 1. Hvad nomader gør. 2. Hvad man normalt gør. 1 Normer handler om

HVAD ER NORMER. Opgave 1. Opgave 2. Spørgsmål. Hvad er rigtigt? Tak. 1. Hvad nomader gør. 2. Hvad man normalt gør. 1 Normer handler om HVAD ER NORMER Opgave 1 Hvad er rigtigt? 1. Hvad nomader gør. 1 Normer handler om 2. Hvad man normalt gør. 3. Hvad nordmænd gør. 1. Alle normer er ens. 2 Normer i forskellige lande 2. Ingen normer er ens.

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

Undersøgelse angående Køge kommunes borgeres kendskab til. Oktober - November Produkt

Undersøgelse angående Køge kommunes borgeres kendskab til. Oktober - November Produkt Undersøgelse angående Køge kommunes borgeres kendskab til Oktober - November 2008 Produkt Camilla Bøcher Roesen, Mie Aksglæde Olsen & Camilla Trihøj Nielsen Danmarks Biblioteksskole 2008 Undersøgelse angående

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100.

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100. 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

FOA-medlemmernes brug af sociale medier

FOA-medlemmernes brug af sociale medier 10. oktober 2017 FOA-medlemmernes brug af sociale medier Facebook, Messenger, Instagram og Snapchat er de sociale medier, hvor FOAs medlemmer er mest til stede, og de følger primært FOA og FOAs valgte/talspersoner

Læs mere

Din lærer skal spørge, hvordan du gjorde, og han skal bede dig gøre det igen. Du opdager din fejl og laver ikke fejl denne gang.

Din lærer skal spørge, hvordan du gjorde, og han skal bede dig gøre det igen. Du opdager din fejl og laver ikke fejl denne gang. Du giver op. Jeg kan ikke eller Jeg ved ikke, hvad jeg skal. Din lærer skal spørge, om han kan hjælpe dig, fx ved at låne dig sine fingre. Du skal give op igen. Du laver en fejl. Du tror, du kan svaret

Læs mere

Ref. MSL/ Advokateksamen. Juni Djøf

Ref. MSL/ Advokateksamen. Juni Djøf Ref. MSL/- 22.08.2017 Advokateksamen Juni 2017 Djøf Indhold 1. Indledning...3 1.1 Resume...3 1.2 Metode...3 2. Analyse af besvarelser...4 2.1 Fri til læsning...4 2.2 Praktisk erfaring med de emner, der

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet December 2016 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet Indhold Hovedresultater... 1 Forventet tilbagetrækningsalder... 2 Fastholdelse på arbejdsmarkedet... 4 Bekymringer på arbejdspladsen... 6 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie

Læs mere

Nej. Ikke RUC koden, men nogle koder bliver delt. Kæresten kender koden til Netflix. Nej.

Nej. Ikke RUC koden, men nogle koder bliver delt. Kæresten kender koden til Netflix. Nej. Bilag 3: Interviewguide med svaroverblik Rød tekst: Interviewperson A Grøn tekst: Interviewperson B Blå tekst: Interviewperson C 1. Hvad er en sikker adgangskode? Noget med numre og forskellige tegn. Det

Læs mere

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han

Hver gang Johannes så en fugl, kiggede han efter, om det hele passede med den beskrivelse, der stod i hans fuglebog. Og når det passede, fik han 1 Johannes elskede fugle. Han syntes, at det at kigge på fugle var noget af det dejligste, man kunne foretage sig i sit liv. Meget dejligere end at kigge på billeder, malerier eller at se fjernsyn. Hver

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28.

Bruger Side Prædiken til 2.s.i fasten Prædiken til 2.søndag i fasten Tekst. Matt. 15,21-28. Bruger Side 1 12-03-2017 Prædiken til 2.søndag i fasten 2017. Tekst. Matt. 15,21-28. Først. Hvor stærkt er et reb? Jeg har fået hængt et reb op her. Hvad kan det bære? Foreslå at vi hænger et barn op i

Læs mere

Kommunikation Første case opgave Natascha og Nicklas

Kommunikation Første case opgave Natascha og Nicklas Kommunikation Første case opgave Natascha og Nicklas Opgave formulering : Projekt : Målgrupper og segmentering Dig og dit team er blevet hyret til at lave en målgruppeundersøgelse for et stort mediehus,

Læs mere

Musik er noget, man hører på nettet

Musik er noget, man hører på nettet MEDIEANALYSE Musik er noget, man hører på nettet Danskerne elsker streaming. Hr. og fru Danmark streamer musik som aldrig før - og ung som gammel er vi hjemmevante på et bredt udvalg af musikstreming-tjenester

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Mathias Rask Højen Jensen, 3MY Erhvervsskolerne Aars Fysik A Eksamensprojekt. η = Q tilført

Mathias Rask Højen Jensen, 3MY Erhvervsskolerne Aars Fysik A Eksamensprojekt. η = Q tilført kalder nyttevirkningen. Carnot brugte den ideelle kredsproces til at beskrive den maksimale nyttevirkning, som en kraftvarmemaskine kunne, hvilket er hvad der kaldes carnotnyttevirkningen. Denne nyttevirkning

Læs mere

Seriediagrammer - Guide til konstruktion i LibreOffice Calc

Seriediagrammer - Guide til konstruktion i LibreOffice Calc Seriediagrammer - Guide til konstruktion i LibreOffice Calc På forbedringsvejlederuddannelsen anvender vi seriediagrammer til at skelne mellem tilfældig og ikketilfældig variation. Med et seriediagram

Læs mere

Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige?

Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige? Side 1 af 6 TDC A/S, Presse 13. oktober 2014 BWJ/IKJE Final Er danskerne parat til digital kommunikation med det offentlige? Fra den 1. november 2014 skal vi vænne os til, at der ikke længere kommer brevpost

Læs mere

Indledning. Problemformulering. Undersøgelsesdesign/metodevalg

Indledning. Problemformulering. Undersøgelsesdesign/metodevalg Indledning Vi har prøvet at undersøge, hvad målgruppen, 16-25 årige på en ungdomsuddannelse, vil have i en ungdoms avis for, at de gider læse den. Vi har forklaret vores metodevalg og undersøgelsesdesign,

Læs mere

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester

Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester Evaluering af klinikophold med fokus på diabetes for MedIS og medicinstuderende på 2. semester 04.04 10.04.2018 Antal tilbagemeldinger: 184 ud af 204 mulige 1: Oplevede du, at personalet i klinikken var

Læs mere

Forord. Klædt af på nettet

Forord. Klædt af på nettet Forord Klædt af på nettet personlige beretninger fra den virtuelle verdens gråzone Morten Bang Larsen Det kan være svært at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert, når man kun er 14 år, og hele verden

Læs mere

Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten

Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten Grafisk produktion & workflow _ 33 / 23 Grafisk produktion & workflow: Alt til forfesten Produkt _ Jeg har i længere tid gerne ville opbygge min egen webshop. september 2014 tog jeg mig sammen og opbyggede

Læs mere

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Sektor og stress... 7 Stillingsniveau og stress...

Læs mere

Dialog og dilemmakort til forældre klasse

Dialog og dilemmakort til forældre klasse Dialog og dilemmakort til forældre 3.-6. klasse Derfor det vigtigt Sociale medier handler først og fremmest om mennesker og værdier, oplevelser, fællesskab, delinger, interessefællesskaber og at udforske.

Læs mere

Projekt Kom/it A Semester 6

Projekt Kom/it A Semester 6 Jeanette Bengtsen og Isabel Odder Projekt Kom/it A Semester 6 Applikation - Virette Klasse 3.5k 05-04-2011 Indholdsfortegnelse: Indledning:... 2 Bollemodel:... 3 Formål og præmis:... 3 Indhold:... 3 Målgruppe:...

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Denne undersøgelse af DGI magasinet Udspil er foretaget i efteråret 2010 og i vid udstrækning parallel med en læserundersøgelse, foretaget i efteråret 2007. Så når der i tabellerne

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent

Du må være med! -1. Den, der altid kommer for sent Du må være med! -1 Den, der altid kommer for sent Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor. Men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

02-12-2013. sove. Tjekke FB. Tjekker. vågne. vågne. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre lektier. FB Tjekke FB.

02-12-2013. sove. Tjekke FB. Tjekker. vågne. vågne. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre. Tjekke FB. Tjekke FB. Forældre lektier. FB Tjekke FB. VOX-POP Erfaringer fra tilfældige 6.-8. klasser i det indre København Digital trivsel og forældresamarbejde Kolding den 26. november 2013 Gitte Jakobsen, Red Barnet vågne morgenid mad 1. Frikvarter skole

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre.

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Hej læser! Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Bogen fortæller om et svært emne, som skaber utryghed i ungdomslivet - digitale sexkrænkelser. I bogen kan du læse om unge,

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 7.APRIL AASTRUP KIRKE KL. 10.00 1.SEP. Tekster: Sl. 8, Joh. 20,19-31 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Thomas er væk! Peter var kommet styrtende ind i klassen og havde

Læs mere

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information Brugerundersøgelse Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter Ibureauet, Information 26. august 2013 Side 2 1. Baggrund Rigspolitiet gennemførte i 2011 en foranalyse samt udarbejdede en business

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere