NOTAT: Prioritering af projekter i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Prioritering af projekter i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet"

Transkript

1 Veje og Grønne Områder Sagsnr Brevid Ref. MOCH Dir. tlf NOTAT: Prioritering af projekter i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet 7. marts 2018 Udvælgelsen af projekter i 2018 I udvælgelsen af projekter i puljen til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet er udgangspunktet projekter, der indgår i de eksisterende planer Cyklistplan 2017, Trafiksikkerhedsplan 2014 og Trafik- og mobilitetsplan for Roskilde Syd og derudover de projekter, som jf. budgetforliget for budget 2018 skal indgå. I 2018 er prioriteret projekter, der har fået tilsagn om støtte fra statslige puljer (projekt nr. 1, 3 og 10), hvor der således opnås stor effekt i forhold til kommunens investeringer i projekterne. Desuden er projekter vægtet højt, hvor byudvikling eller samspil med øvrige tiltag, gør projekterne aktuelle i Det drejer sig om fx på Kildegaarden (projekt nr. 3 og 16), Nyt Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) på Maglegårdsvej/Sdr. Ringvej (projekt nr. 6, 13 og 15) og asfaltering af Parkvej i Viby i 2018 (projekt nr.2). Der indgår ikke projekter i prioriteringen, der indbefattet af særskilte handleplaner for fx Jyllinge og Viby, hvor der allerede er afsat midler i budgettet i de kommende år. Alle projekter, der foreslås prioriteret i puljen i 2018 og frem er vurderet ud fra de kriterier, som byrådet har godkendt den 28. februar 2018, punkt 126. Det drejer sig om kriterierne: cykelfremme, trafiksikkerhed, skoleveje, mobilitet, klimaeffekt og synergieffekt/samspil med øvrige tiltag. Dertil skal der være en geografisk spredning over år. Se bilag 3 til dagsordenspunktet. Prioritering fra 2019 og frem Det fremgår af budgetforliget for budget 2018, at der skal prioriteres 5 mio.kr. fra puljen til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet på baggrund af analyser af de trafikale forhold i Svogerslev, der forventes fremlagt for Plan- og Teknikudvalget medio Derudover gennemføres analyser af behovet for konkrete projekter i Vindinge i 2. halvår af 2018, der kan indgå i prioriteringen af puljen i de kommende år.

2 Side2/12 Tabel 1: Oversigt over den foreslåede fordeling af projekterne - økonomioversigt Beløb (t. kr.) Projekt Lokalitet Cykelprojekter 1 Københavnsvej som supercykelsti Roskilde midt 2 Parkvej i Viby cykelbaner 500 Viby 3 Helligkorsvej sikker krydsning ved Kildegården 600 Roskilde midt 4 Cykelparkering 350 Hele Kommunen/ Viby og Jyllinge 5 Himmelev Skole sikker skolevej 350 Roskilde midt 6 Ringstien 900 Roskilde midt 7 Brordrupvej stier som del af skolevej 500 Gadstrup 8 Cykelturisme cykelkort 75 Hele Kommunen 9 Cyklistplan mindre tiltag bl.a. ved skoler, Kamstrupvej (2 minus 1 vej), Alle Børn Cykler mv. Øvrige projekter 275 Hele Kommunen/ Kamstrup, Darup 10 Trafikplads Gadstrup Gadstrup 11 Stamvejen/Lindenborgvej rundkørsel Svogerslev 12 Sognevej/Hejnstrupvej/Gulddysse Parkvej 550 Gundsømagle 13 Maglegårdsvej nyt busstop Ved EASJ 600 Roskilde Midt 14 Klosterengen v. Ladegårdsstien krydsningshelle 100 Roskilde midt på skolevej 15 Busfremkommelighed bus 202A 200 Roskilde Midt 16 Møllehusvej kiss n ride ved Kildegården 700 Roskilde Midt 17 Mindre trafiksikkerhedsprojekter bl.a. ved skoler Snoldelev Bygade, fart-kampagner mv. 300 Hele kommunen/ Snoldelev, Ågerup 18 Analyse af Køgevj/Sdr. Ringvej og Sprit-krydset 300 Roskilde Midt 19 Forberedelse og dialog Hele kommunen 20 Maglegårdsvej/Pulsen/Bakkesvinget - signalregulering Roskilde Midt 21 Ringstedgade/Rådmandshaven signalregulering Roskilde Midt Ikke prioriterede midler I alt Følgende cykelprojekter foreslås prioriteret i 2018: Københavnsvej som supercykelsti Roskilderuten (1) Projekt: I alt syv kommuner har opnået støtte til at opgradere Københavnsvej/Roskildevej fra København til Roskilde til supercykelstien Roskilderuten. Tiltagene i Roskilde Kommune skal gøre det mere attraktivt at cykle ved at øge komforten, sikkerheden og fremkommeligheden på ruten. Mulige tiltag kan fx være prioritering af cyklister i signalregulerede kryds eller nedtællingssignaler, så man kan tilpasse farten; tiltag der kan undgå grus og sten og

3 Side3/12 ophobning af regnvand på cykelstien, busperroner, og bedre synlighed af den sammenhængende rute med skiltning og afmærkning. Indgår i planer: Cyklistplan 2017, projekt 7a, Udviklingsplan for Hedeland. Udgift: 4,04 mio. kr. i kommunal egenfinansiering. Der afsættes 1,70 mio. kr. i 2018, og 2,44 mio. kr. i Hertil gives tilskud på 2,69 mio.kr. (40 %) fra den statslige cykelpulje. I alt er projektet på 6,72 mio.kr. Parkvej i Viby cykelbaner (2) Projekt: I forbindelse med asfaltering af Parkvej udvides midterrabatten, og et vognbanespor i hver retning nedlægges, så der bliver plads til at etablere en ubrudt cykelbane på hele strækningen. Vil forbedre sikkerheden til Peder Syv Skole. Indgår i planer: Cyklistplan 2017 projekt 5e, Trafik- og Mobilitetsplan for Roskilde Syd. Udgift: 0,5 mio.kr. Helligkorsvej sikker krydsning ved Kildegården (3) Projekt: Der etableres en krydsningshelle midt på Helligkorsvej ved Kildehusvej og cykelstien udrettes så de skarpe kurver undgås. Der etableres hastighedsbegrænsning på 40 km/t omkring krydsningen. Forbedring af sikkerheden for børn fra bl.a. Sct. Jørgens Skole til Klub Kildegaarden. Indgår i planer: Cyklistplan 2017 projekt 4a Udgift: 0,6 mio. kr. Cykelparkering ved stationer og busstoppesteder (4) Projekt: Mere eller opgraderet cykelparkering, fx overdækning ved udvalgte busstop og stationer, herunder Viby Station på vest siden og i Jyllinge ved S-bus stoppestedet på fx Værebrovej Udgift: 0,35 mio. kr. De 0,15 mio.kr. indgår som egenfinansiering til projekt Cykelparkering i Roskilde Kommune, hvor der er bevilliget et tilskud fra den statslige pulje til cykelparkering på 0,6 mio.kr. Himmelev Skole sikker skolevej (5) Projekt: På Himmelev Skole er det kun 39 % af eleverne, der går eller cykler i skole, hvilket er en meget lav andel sammenlignet med andre skoler i Roskilde By (Skoletransportundersøgelsen i 2017). Med projektet etableres gennemførte fortove på Odensevej ved enden af Kertemindevej, samt på Ollerupvej ved enden af Odensevej for at understrege indkørselsforbuddet på vejene og give fodgængere mere sikre krydsningsmuligheder. Der etableres en ekstra fodgængerovergang på Fynsvej i det signalregulerede kryds ved Kertemindevej, så man kun behøver krydse Fynsvej for at komme hen til skolen. Udgift: kr. Ringstien mellem Knudsvej og Retten i Roskilde mere plads på stien (6) Projekt: Den eksisterende fællessti bliver hyppigt brugt at mange fodgængere, der morgen og eftermiddag går i flokke. Det gør at cyklister har svært ved at passere i myldretiden. Stien udvides i bredden eller der etableres en separat sti til fodgængere langs med den eksisterende sti.

4 Side4/12 Behovet for mere plads på stien øges når de nye boliger ved siden af Retten i Roskilde bygges, samt at det nye Erhvervsakademi Sjælland på hjørnet af Søndre Ringvej og Maglegårdsvej står færdig i efteråret Udgift: 0,9 mio.kr. Brordrupvej stier på skolevej til Gadstrup Skole (7) Projekt: Der etableres ny sti på nordsiden af Brordrupvej, hvor der kun er en græsrabat mellem kørebanen og hækkene. Derudover etableres delt sti på sydsiden, så cyklister får et areal i begge sider af vejen til at færdes på. Det er en del af skolevejen til Gadstrup Skole. Der er afsat i alt 3,0 mio.kr til etablering af stier på Brordrupvej i budget 2016 og Det vurderes at der er behov for at afsætte yderligere midler for at kunne gennemføre projektet til bl.a. jorderhvervelse mv. Udgift: 0,5 mio. kr. Indsats for cykelturisme nye cykelkort (8) Projekt: De gamle cykelkort over cykelruter i Roskilde har været populære og har været genoptrykt i flere omgange. Der er imidlertid skiltet to nye cykelruter, som ikke er på kortet. Panoramaruten og Hedebostien er kommet til siden hen. Indgår i Cyklistplan 2017, projekt 1n Der udarbejdes et nyt cykelkort, og der trykkes 5000 stk. Hvis midlerne rækker til det kan der igangsættes andre tiltag, der kan tiltrække flere cykelturister til Roskilde eller der kan trykkes et større oplag, der evt. kan husstandsomdeles. Udgift: 0,075 mio.kr. Cyklistplan små tiltag på bl.a. skoleveje, Alle Børn Cykler, 2 minus 1 vej på Kamstrupvej) (9) Projekter: Sikring af skolebørn fra Darup til Vor Frue Skole. Kamstrupvej er en smal vej på ca. 5.2 meter, og uden nogen form for sikring af cyklister. Kamstrupvej afstribes som 2 minus 1 vej, der indsnævrer vejen til et samlet kørespor i begge retninger, og giver plads til cyklister og gående i begge sider. Desuden deltagelse i Alle Børn Cykler-kampagne og Vi cykler til Arbejde og evt. andre lignende tiltag (fx Den Nationale Cyklistundersøgelse). Udgift: 0,35 mio.kr.

5 Side5/12 Følgende øvrige projekter foreslås prioriteret i 2018: Trafikplads Gadstrup (bedre forhold for skifte mellem cykel, bus og tog) (10) Projekt: forbedre forholdende for skift mellem cykel, bus og tog, fx anlæg af nyt busstop og opsætning af mere cykelparkering ved Gadstrup station. Udgift: 1,0 mio. kr. i 2018, herudover er der bevilget tilskud fra den statslige pulje på 0,99 mio. kr. så projektet sammenlagt er på 1,99 mio.kr. Stamvejen/Lindenborgvej rundkørsel (projektering i 2018 og anlæg i 2019) (11) Projekt: Krydset er særligt uheldsbelastet. Der udarbejdes detailprojekt på en rundkørsel i Der opsættes skiltning med advarsel om farligt vejkryds indtil krydset ombygges i Udgift: 0,5 mio.kr. i 2018 til projektering og 5,0 mio.kr i 2019 til anlæg. Sognevej/Hejnstrupvej/Gundsømagle Parkvej Hastighedsdæmpning på skolevej (12) Projekt: Etablering af hævet flade i krydset vil sænke hastigheden og gøre opmærksom på skolebørnene, der færdes i krydset på vej til/fra Margretheskolen. Krydset opleves som utrygt, og flere borgere og Gundsømagle Landsbyråd givet udtryk for bekymring for krydset, hvor der er dårlige oversigtsforhold. Der er registreret ét uheld i krydset i 2016 mellem en motorcyklist og bilist. Projektet er et skoleønske og med på den prioriterede liste over trafiksikkerhedsprojekter i Trafiksikkerhedsplan 2014, og i Cyklistplan Der kan eventuelt også indgå pudebump på Gulddyssevej ved Rosentorvet, der også er en del af skolevejen, hvis midlerne rækker til det. Udgift: 0,55 mio. kr. Maglegårdsvej nyt højklasset ved Erhvervsakademi Sjælland (13) Projekt: Erhvervsakademi Sjælland åbner ny afdeling på hjørnet af Maglegårdsvej og Søndre Ringvej i 2018 med 1700 nye studerende. Der etableres et nyt busstop til 202A.med busperron og gode venteforhold tæt ved hovedindgangen. Det forventes at tiltrække flere nye passagerer til linje 202A.. Udgift: 0,6 mio.kr Klosterengen ved Ladegårdsstien krydsningshelle i fodgængerfeltet (14) Projekt: Projektet vil gøre forbindelsen til og fra Klostermarksskolen og Klub Viadukten mere sikker. Ved fodgængerfeltet på Klosterengen i forlængelse af Ladegårdsstien er der kommet mange henvendelser om ulovlige overhalinger, og der er sket et politiregistreret uheld i For at sikre krydsende fodgængere og mindske risikoen for overhalinger etableres en krydsningshelle. Udgift: 0,1 mio.kr.

6 Side6/12 Busfremkommelighed for 202A omkring Musicon (15) Projekt: Venstresvingsbanen på Søndre Ringvej mod Maglegårdsvej forlænges, så der bliver plads til at bussen kan køre ind i venstresvingsbanen. Derudover kan højresvingsbanen på Køgevej mod Søndre Ringvej eventuelt også forlænges, hvis midlerne rækker til det. Udgift:0,2 mio.kr. Møllehusvej Kiss n Ride ved Kildegården (16) Projekt: På Møllehusvej etableres en parkeringslomme med Kiss n Ride, for at undgå parkering med afsætning inde på området ved Kildegården. Udgift: 0,7 mio. kr. Mindre trafiksikkerhedsprojekter (Snoldelev Bygade, trafiksikkerhedskampagner mv.) (17) Projekter: Snoldelev Bygade opsætning af steler og evt. afstribning af 2 minus 1 vej. Flytbare chikaner eller bump der kan dæmpe hastigheden på udvalgte steder, hvor der fx er målt høje hastigheder, fx Gundsølillevej i Ågerup. Opsætning af Psst-skilte, der skal huske bilisterne på lokale fartgrænser i særligt landsbyerne og deltagelse i en af Rådet for Sikker Trafiks landsdækkende kampagner, fx fartkampagnen eller opmærksomhedskampagnen. Ekstern trafiksikkerhedsvurdering af særligt uheldsbelastede kryds og/eller strækninger. Udgift: 0,3 mio. kr. Forberedelse, trafikanalyser og dialog Analyser af behov for ombygning af spritkrydset og Køgevej/Søndre Ringvej (18) Projekt: Ombygning af krydset Køgevej/Søndre Ringvej (tidligere blok 5007) og Ringstedvej/Holbækvej/Søndre Ringvej ( Sprit-krydset ) tidligere blok 5008) har haft en anlægsblok i Strategisk anlægsplan i Der afsættes midler til vurdering af behovet for ombygning af krydsene i forhold til bl.a. fremkommelighed og uheld. Analysen skal munde ud i om der er behov for at afsætte midler i fremtiden til at ombygge krydsene. Udgift: 0,3 mio. kr. Forberedelse og dialog af anlægsprojekter i overslagsårene (19) Projekt: Til forberedelse og dialog af større anlægsprojekter, der er vedtaget eller kan indgå i overslagsårene. Bl.a. til rådgivning i forbindelse med dialog med Vejdirektoratet om krydset Køgevej/Søndermarksvej, hvor en mulighed kunne være at signalregulere krydset og forlægger Darupvej, samtidig med at man nedlægger signalet Køgevej/Darupvej. Udgift: 5 % af puljen hver år. 0,5 mio. kr. i 2018 og 0,75 mio.kr fra 2019 og frem.

7 Side7/12 Følgende større projekter foreslås prioriteret i 2019 og årene frem: Stamvejen/Lindenborgvej rundkørsel (projektering i 2018 og anlæg i 2019) (11) Projekt: Krydset er særligt uheldsbelastet. Der udarbejdes detailprojekt på en rundkørsel i Der opsættes skiltning med advarsel om farligt vejkryds indtil krydset ombygges i Udgift: 0,5 mio.kr. i 2018 til projektering og 5,0 mio.kr i 2019 til anlæg. Signalregulering af Maglegårdsvej, Pulsen, Bakkesvinget (20) Projekt: Maglegårdsvej er belastet af meget trafik især i myldretiden. Der kan være lange ventetider på at komme ud fra Bakkesvinget især om morgenen. Samtidig vil en signalregulering give mulighed for at prioritere bus 202A, der svinger venstre ind på Pulsen fra Maglegårdsvej. Udgift: 3,0 mio. kr. Signalregulering af Ringstedgade/Rådmandshaven (21) Projekt: Signalregulering af krydset vil støtte op om at kunne afvikle trafikken til og fra Roskilde Stadion også efter en udvidelse. Samtidig vil det kunne lette trafikbetjeningen af de kommende boliger ved det tidligere Skoleslagteri, samt fra politigården. Udgift: 5,0 mio.kr.

8 Cykelfremme Trafiksikkerhed Skoleveje Mobilitet Klimaeffekt synergieffekt Samlet score Side8/12 Tabel 2. Effektvurdering af de enkelte projekter Projekter Kriterier 1 Københavnsvej som supercykelsti Parkvej i Viby cykelbaner Helligkorsvej sikker krydsning ved Kildegården Cykelparkering Himmelev Skole Sikker Skolevej Ringstien Brordrupvej - stier som del af skolevej Cykelturisme - cykelkort Cyklistplan mindre tiltag bl.a. ved skoler, Kamstrupvej (2 minus 1 vej), Alle Børn Cykler mv Trafikplads Gadstrup Stamvejen/Lindenborgvej - rundkørsel Sognevej/Hejnstrupvej/Gulddysse Parkvej del af skolevej 13 Maglegårdsvej nyt busstop Ved EASJ Klosterengen v. Ladegårdsstien krydsningshelle på skolevej Busfremkommelighed bus 202A Møllehusvej kiss n ride ved Kildegården Mindre trafiksikkerhedsprojekter bl.a. skoleveje Snoldelev Bygade, fart-kampanger mv. 18 Analyse af Køgevj/Sdr. Ringvej og Sprit-krydset Forberedelse og dialog Maglegårdsvej/Pulsen/Bakkesvinget signalregulering 21 Ringstedgade/Rådmandshaven signalregulering

9 Side9/12 Bruttoliste over mulige projekter til prioritering i puljen Øvrige projekter Cyklistplan 2017, Trafiksikkerhedsplan 2014 og Trafik- og mobilitetsplan for Roskilde Syd indeholder en lang række af mulige projekter, der skal indgå i prioriteringen af puljen i de kommende år. Derudover fremgår, der i nedenstående tabel en række nyere projekter, der ikke er en del af ovenstående planer. Projekterne er blevet aktuelle på baggrund af tællinger (fx høje hastigheder), politiregistrerede uheld, henvendelser fra borgere eller dialog med skolerne i Der indgår også cykelsti på Lyngageren, hvis effekt bør vurderes nærmere og hvor et eventuelt anlæg bør koordineres med at Lejre Kommune afsætter midler i samme år. Tabel 4. Bruttoliste over mulige projekter til prioritering i puljen, som ikke indgår i Cyklistplan 2017, Trafiksikkerhedsplanen eller Trafik- og mobilitetsplanen Roskilde Syd Projekt Beløb (t.kr.) 1- Trekroner Alle (dobbeltrettet cykelsti eller krydsningshelle ved Trekroner Skole) Øvejen (Vor Frue) fx bump eller chikaner ved sti krydsning til Vor Frue Skole Fabriksparken til Salløvvej (Gadstrup) lukning af vejadgangen Ramsømaglevej i Ramsømagle by 2 minus 1 vej og evt. chikaner eller bump Østbyvej/Herregårdsvej justering af cykelsti Holmevej fx bump eller chikaner ved byport Stamvejen i Svogerslev ved Hjørnekilden Tværengen (bump) Store Valby by hastighedsdæmpning Duevej (Himmelev) - bump eller chikaner (skolevej til Klostermarksskolen) Tingvej (Vindinge) pudebump ved ny stikrydsning fra Vindinge Vest boligudbygning og evt. udskiftning/flytning af bump til på Tingvej og Tunevej 11- Nordens Parkvej dynamisk tavle (din fart/skoleskilt) eller signalregulering med trykknap ved stikrydsning til Trekroner Skole Lyngageren - Cykelsti 5500 Trekroner Alle (1) Projektforslag: Ifølge skolen cykler mange børn fra krydset Østre Ringvej til Trekroner Skole mod færdselsretningen på den ensrettede sti. For at give børnene en sikker skolevej, det sidste stykke frem til skolen, og så de ikke skal krydse Trekroner Allé ved indkørslen kan der fx etableres en dobbeltrettet cykelsti. Et alternativ kan være en krydsningshelle på Trekroner Alle lige øst for indkørsel til Trekroner Skole, der kombineres med en dynamisk tavle (lavere hastighedsbegrænsning ved ringetider/din fart) Udgift: 0,4 0,9 mio. kr. Øvejen (Vor Frue) sikring af krydsning af sti til Vor Frue Skole (2) Projektforslag: bump eller chikaner ved stikrydsningen på Øvejen. Skoleønske og borgerhenvendelser. Udgift: 0,03-0,04 mio. kr.

10 Side10/12 Fabriksparken ved Salløvvej (Gadstrup) lukning af vejadgang (3) Projektforslag: Adgangen fra Fabriksparken til Salløvvej lukkes, hvilket vil lukke for at lastbiler skal krydse cykelstien på Salløvvej her. Lastbilerne kan køre ud via Egegårdsvej i stedet. Konsekvenserne af projektet skal undersøges nærmere om det fx først bør etableres sammen med signalregulering af Salløvvej/Egegårdsvej. Udgift: 0,03 mio. kr. Ramsømaglevej i Ramsømagle by 2 minus 1 vej og evt. chikaner eller bump (4) Projektforslag: Der er målt høje hastigheder i Ramsømagle by, og der er kommet flere borgerhenvendelser om den høje hastighed. Der etableres 2 minus 1 vej, samt evt. chikaner/steler eller bump på strækningen. Udgift: 0,03 0,06 mio. kr. Østbyvej/Herregårdsvej justering af cykelsti (5) Projektforslag: Der er registreret en række uheld mellem svingede bilister og cyklister fra cykelstien, der kommer skråt ind i krydset fra Skovlyst. Stiens forløb gør at cyklisterne let bliver overset. Derfor kan stien omlægges, så cyklisterne tydeligt kan ses af biler, inden at cyklisterne kører ud i krydset. Opsatte stibomme i februar 2016 kan have mindsket antallet af uheld i krydset, men der er stadig en vis uheldsrisiko. Udgift: 0,4 mio. kr. Holmevej fx bump eller chikaner ved byport (6) Projektforslag: Hastigheden på Holmevej i byzonen er for høj, med en gennemsnitshastighed på 56,2 km/t og en 85 % fraktil på 68,3 km/t. Der er udkørsel fra en større ny udstykning syd for Holmevej. Der etableres bump og/eller chikane ved byzonegrænsen. Projektet kan kombineres med 2 minus 1 vej på Holmevej fra Gundsømagle til Dysse Sø. 2 minus 1 vej bør afvente asfaltering af Holmevej, hvilket muligvis sker i Udgift: 0,06 0,15 mio. kr. Stamvejen ved Hjørnekilden Tværengen (7) Projektforslag: Der er mange børn og unge der krydser her på vej til og fra Svogerslev idrætspark. Projekt rejst at de lokale grupper i Svogerslev, samt ønske fra skolen i Der er målt en gennemsnitshastighed på 47,7 km/t og en 85 % fraktil på 56,4 km/t. Der etableres bump på Stamvejen på hver side af krydset. Udgift: 0,06 mio. kr. Store Valby by hastighedsdæmpning (8) Projektforslag: Store Valby har en bred vej igennem byen uden nogen form for afmærkning eller hastighedsdæmpende foranstaltninger. I forbindelse med etableringen af cykelsti på Store Valbyvej mellem A6 og Store Valby vil det være naturligt at etablere bump, chikaner eller afmærkning, der kan øge cyklisternes sikkerhed og tryghed, samt sænke hastigheden igennem byen. Projektet kan muligvis delvist indeholdes i anlægsprojektet for cykelstien. Udgift: 0,06 0,2 mio. kr. Duevej (Himmelev) - bump eller chikaner (skolevej til Klostermarksskolen) (9) Projektforslag: Duevej har en del gennemgående trafik og samtidig er det en del af skolevejen til Klostermarksskolen. Der kan etableres bump eller chikaner for at øge cyklisternes sikkerhed. Udgift: 0,05 0,1 mio.kr.

11 Side11/12 Tingvej /(Tunevej) (Vindinge) (10) - pudebump Projektforslag: Ved en ny Stikrydsning fra de kommende boliger i Vindinge Vest, der krydser Tingvej etableres et pudebump for at sikre cyklisterne. Projektet kan i en større model indebære udskiftning/flytning af bump og fodgængerovergange på Tingvej og Tunevej i forbindelse med eventuel ny dagligvarebutik. Udskiftning af eksisterende cirkelbump med busvenlige pudebump vil give bedre komfort for bus 600S. Udgift: 0,03 0,35 mio. kr. Nordens Parkvej sikring af stikrydsning til Trekroner Skole (11) Projektforslag: Opsætning af dynamisk tavle (fx din fart/skoleskilt) eller signalregulering med trykknap ved stikrydsningen til Trekroner Skole. Skoleønske fra skolerunden i Udgift: 0,2 1,5 mio. kr. Cykelsti på Lyngageren (12) Projekt: Dobbeltrettet sti (i grus eller asfalt) på østsiden af Lyngageren kan skabe en sikker cykelforbindelse imellem Ledreborg Allé og Lejre Kommune og Lynghøjsøerne og Svogerslev. Da en mindre strækning langs Lyngageren ligger i Lejre Kommune bør projektet koordineres med at Lejre Kommune afsætter midler i samme år. Projektet indgår i Cyklistplan 2017 (projekt 8d). Udgift: 5,5 mio.kr. Uheldsbelastede kryds under observation I følgende kryds er der registreret en del uheld i de seneste år. Alle krydsene holder forvaltningen under særligt observation. Det er dog svært at identificere løsningsforslag, der kan mindske uheldsrisikoen i krydsene. Inden for driftsbudgettet vil der blive undersøgt om der evt. kan laves justeringer i de kryds, der er signalreguleret. Holbækvej / Hyrdehøj Vestvej - Der er sket 6 politiregistrerede uheld i den seneste 5½-årige periode. De 5 uheld er med cyklister i sydlige ben. 4 uheld er bilister som kører ind i rundkørsel og påkører cyklist som kører mod øst. Ét uheld er bilist som forlader rundkørsel mod Hyrdehøj Vestvej og påkører cyklist.

12 Side12/12 Københavnsvej / Hedeboparken / (Præstemarksvej) - Der er sket 6 politiregistrerede uheld i den seneste 5½årige periode. De 4 uheld er med cyklister, ét uheld med knallert og ét med motorcykel. De er alle sket mellem svingende til og fra Hedeboparken og ligeud kørende på Københavnsvej. (Del af en strækning som er udpeget i Trafiksikkerhedsplan 2014). Støden / Borgediget / Byvolden Der er sket 8 politiregistrerede uheld i den seneste 5½-årige periode. De 6 uheld er med bløde trafikanter. 4 fodgængere, to cykler og én knallert. De 4 fodgængeruheld er usædvanligt for et signalreguleret kryds. Københavnsvej / Ny Østergade - Der er sket 9 politiregistrerede uheld i den seneste 5½-årige periode. De 5 uheld er med cyklister og ét uheld med knallert. De fleste uheld er højresvingsuheld eller med bilister svingende mod syd af Ny Østergade. Men der er ikke et entydigt uheldsbillede.

NOTAT: Status på projekterne i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet

NOTAT: Status på projekterne i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 2861324 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Status på projekterne i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet 2. august 2018 Status

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016

NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 276634 Brevid. 2253426 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over cykelprojekter 2016 20. januar 2016 Notatet beskriver hvilke cykelprojekter,

Læs mere

Bilag: uddybning af de enkelte projekter i 2019 i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet samt bruttoliste

Bilag: uddybning af de enkelte projekter i 2019 i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet samt bruttoliste Bilag: uddybning af de enkelte projekter i 2019 i pulje til cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet samt bruttoliste Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 3015281 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

Cykelprojekter. Tabel 1: Status over projekter afsat i Bilag 2: Status på projekterne i pulje til Cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet

Cykelprojekter. Tabel 1: Status over projekter afsat i Bilag 2: Status på projekterne i pulje til Cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet Veje og Grønne Områder Sagsnr. 299552 Brevid. 3185037 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Bilag 2: Status på projekterne i pulje til Cyklisme, trafiksikkerhed og mobilitet 13. august 2019

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl til 14.00

Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl til 14.00 Referat af møde med Veje og Grønne Områder og Cyklistforbundet d. 16. marts 2017 kl. 12.30 til 14.00 Deltagere: Morten Heegaard Christensen, Veje og Grønne Områder Susanne Olsen, Bjarne Johansson og John,

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

NOTAT: Referat møde med cyklistforbundets lokalafdeling og Veje og Grønne Områder den 7. marts 2019.

NOTAT: Referat møde med cyklistforbundets lokalafdeling og Veje og Grønne Områder den 7. marts 2019. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 269353 Brevid. 3119234 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Referat møde med cyklistforbundets lokalafdeling og Veje og Grønne Områder den 7. marts 2019.

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Bilag høringsnotat til Trafiksikkerhedsplan Resume

Bilag høringsnotat til Trafiksikkerhedsplan Resume Veje og Grønne Områder Sagsnr. 254799 Brevid. 2003013 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Bilag høringsnotat til Trafiksikkerhedsplan 2014 12. november 2014 Resume Der er indkommet i alt

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Roskilde Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014 Projekter og Indsatser

Roskilde Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014 Projekter og Indsatser Trafiksikkerhedsplan 2014 Projekter og Indsatser TEKNISK NOTAT rev. 5 07. November 2014 chs/mkk/sb Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 2 Projektlister... 4 2.1 Fysiske tiltag...

Læs mere

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej

Bilag 1: Fordele og ulemper ved en bussluse på Hejnstrupvej Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk Veje og Grønne Områder Sagsnr. 265418 Brevid. 2072288 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk

Læs mere

Skolevejsundersøgelsen 2014

Skolevejsundersøgelsen 2014 Skolevejsundersøgelsen 2014 Roskilde Byråd besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2014-2017, at På flere skoler er der forhold omkring ankomstforhold og parkering, som giver udfordringer i

Læs mere

Indhold. NOTAT: Trafikmodel og -analyse af Roskilde syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 2. Trafikanalyse side 3

Indhold. NOTAT: Trafikmodel og -analyse af Roskilde syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 2. Trafikanalyse side 3 Plan og Udvikling Sagsnr. 234888 Brevid. 2244473 Ref. JTJ Dir. tlf. 46313712 Jenstj@roskilde.dk NOTAT: Trafikmodel og -analyse af Roskilde syd 26. januar 2016 Indhold Baggrund side 2 Nummerskrivningsanalyse

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014 ROSKILDE KOMMUNE

Trafiksikkerhedsplan 2014 ROSKILDE KOMMUNE Veje og Grønne Områder UDKST Veje og Grønne Områder Trafiksikkerhedsplan 2014 ROSKILDE KOMMUNE Indhold FORORD... 3 PLNENS INDHOLD... 4 STTUS... 5 UDPEGNING F PROBLEMER... 6 MÅLSÆTNINGER... 9 INDSTSOMRÅDER...

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019 Bilag UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats Projekter 2019 Prioritering 1 Kampagne inkl. politisamarbejde 100.000 kr 2 Trafikplan - trafiksikkerhedsdelen 200.000 kr 3 Solvangskolen 550.000 kr 4 Høveltevej/Frederiksborgvej,

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej

GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej GULT: Dobbeltrettet cykelsti på sydsiden af Snoldelev Bygade fra T-kryds Snoldelev Bygade/Sandhøjsvej, over Salløvkrydset, og langs Salløvvej (sydsiden, væk fra Erhvervsparken og Danish Agro). Effekt:

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse.

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse. Nr. Lokalitet Løsning Anlægsoverslag Status Under 100.000 100.000-1 mio. Over 1 mio. 1 Egedal Kommunes skoler Afsluttede projekter på følgende skoler: Stenløse Privatskole Egedal Gymnasium Igang siden

Læs mere

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd.

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Dette notat indeholder et billede af alle indleverede kommentarer. I de tilfælde, hvor der tilføres nyt

Læs mere

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune

RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan. Aabenraa Kommune RØDEKRO SKOLECYKELBY Helhedsplan Aabenraa Kommune August 2017 1 Indhold A Adgang til skolen fra Rise samt krydsning af jernbanen mod syd 4 B Trafiksanering af Hærvejen 5 C Krydsning af Østergade 6 D Øvrige

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Indhold. NOTAT: Trafikanalyser og trafikmodel for Roskilde Syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 3. Trafikanalyse side 3

Indhold. NOTAT: Trafikanalyser og trafikmodel for Roskilde Syd. Baggrund side 2. Nummerskrivningsanalyse side 3. Trafikanalyse side 3 Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 234888 Brevid. 2150036 Ref. JEFJ Dir. tlf. 46 31 37 17 jensfj@roskilde.dk NOTAT: Trafikanalyser og trafikmodel for Roskilde Syd. 15. juli 2015 Indhold Baggrund

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder.

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. BILAG 2 Dato: 21-04-2016 Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. De er prioriterede i 3 grupper. Gruppe 1 er projekter der anbefales udført

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Gladsaxe Kommune Værebrovej Trafikregulerende tiltag ved omlægning af bus 400S NOTAT REV. 3 6. juli 2011 MKK/jvl Indholdsfortegnelse 0 Baggrund og forudsætninger... 1 1 Reduktion af eksisterende

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Informationsmøde mandag d. 21. september 2015 Tapeten www.ballerup.dk Dagsorden Dagsorden Velkommen Eksisterende forhold Trafikale løsninger Tidsplan Spørgsmål

Læs mere

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej

cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej [Modtager firma] cykelpulje - Simmerbølle til Spodsbjergvej CYKELFORBINDELSE SIMMERBØLLE VIA MØLLEMOSEVEJ TIL SPODSBJERGVEJ BILAG 1-5 Rekvirent Langeland Kommune Rådgiver Orbicon A/S Rolundvej 23 5260

Læs mere

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød

Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 28. februar 2017 Sagsb.: Erik Knudsen Sagsnr.: 17/4400 Dir.tlf.: 72365616 E-mail: erknu@holb.dk Høringsnotat Cykelsti Ugerløse - Nr. Vallenderød I forbindelse med linjeføringen

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby

Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 102 Offentligt Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Gladsaxe Kommune blev sammen med Herning Kommune udnævnt som de to første trafiksikkerhedsbyer

Læs mere

Projekter for bedre trafiksikkerhed

Projekter for bedre trafiksikkerhed Bilag 1 Projekter for bedre trafiksikkerhed Dette bilag hører til indstillingen for Trafiksikkerhed, frigivelse af anlægsmidler, og indeholder 6 trafiksikkerhedsprojekter for vejkryds og vejstrækninger

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO

UDKAST. Glostrup Kommune. Den regionale cykelpulje Forslag til projekter. NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO UDKAST Glostrup Kommune Den regionale cykelpulje Forslag til projekter NOTAT 10. januar 2014 MKK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Cykelstier på Herstedøstervej... 3 2 Cykelsti på Birkeskoven... 4 3 Cykelstier

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Høringsnotat (bilag 2)

Høringsnotat (bilag 2) Høringsnotat (bilag 2) Veje og Grønne Områder Sagsnr. 277945 Brevid. 2492018 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk 6. april 2017 Cyklistplan 2017 har været i høring i 6 uger. I dette notat

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Næste års budgetter 2 2. Gennemgang af borgerhenvendelser 3 3. Vejprojekter 4 3.1 Status 4 3.2 Fremtidige projekter 4 4. Trafiksikkerhedsprojekter 5

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3 FAXE KOMMUNE TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNSIK NOTAT INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 2

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT JANUAR 2012 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT PRIORITEREDE PROJEKTER FRA TRAFIKSIKKERHEDSHANDLINGSPLAN 2010 TEKNISK NOTAT Nørretorv 14, 4100 Ringsted JANUAR 2012 RINGSTED

Læs mere

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog

Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog BILAG 5 NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 5 Notat vedrørende løsningsalternativer og politidialog Ved Budget 2016 (BR 1. oktober 2015) (A, B, C, F, I, O og V) var der enighed om at forbedre rejsetiden

Læs mere

Cyklistplan 2012/ ab

Cyklistplan 2012/ ab Cyklistplan 2012/ ab Forord 3 Roskilde Kommune ønsker at fremme cyklingen. Det giver mere sundhed for kommunens borgere. Det er en CO2 neutral transportform, og det giver plads i byrummet og mindre trængsel.

Læs mere

Høringssvar til Cyklistplan 2017, Roskilde Kommune

Høringssvar til Cyklistplan 2017, Roskilde Kommune Høringssvar til Cyklistplan 2017, Roskilde Kommune - Fra Gruppen Cykelsti på Store Valbyvej og Gundsølillevej Vi har med interesse gennemlæst udkastet til Roskilde Kommunes Cyklistplan 2017. Det er med

Læs mere

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012

NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune 2. marts 2012 Svogerslev Lokalråd Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 66043 Brevid. 1430885 Ref. AUM Dir. tlf. 46 31 37 25 anitaum@roskilde.dk NOTAT: Referat af møde ml. Svogerslev Lokalråd og Roskilde Kommune

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSFOR BEDRINGER PÅ. Hvidovre Kommune. Beskrivelse af skitseprojekt. Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Til Hvidovre Kommune Dokumenttype TRAFIKSIKKERHEDSFOR Beskrivelse af skitseprojekt Dato BEDRINGER PÅ Oktober 2014 AVEDØRE TVÆRVEJ Forbedring af cykelforhold på Avedøre Tværvej Revision A Dato 2014-10-01

Læs mere

Politisk enighed om principperne for Sikker trafik i Svogerslev

Politisk enighed om principperne for Sikker trafik i Svogerslev Billedet, arbejdsmøde d. 16. maj 2017: Byrådsmedlemmerne, fra venstre side af: Bent Jørgensen (V), Merete Dea Larsen (DF) Kandidaterne, for højre side af: Pierre Kary(A) og Michael Højbjerg (V) Principperne

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014 ROSKILDE KOMMUNE

Trafiksikkerhedsplan 2014 ROSKILDE KOMMUNE Veje og Grønne Områder UDKST Veje og Grønne Områder UDKST Trafiksikkerhedsplan 2014 ROSKILDE KOMMUNE Trafiksikkerhedsplan 2014 UDKST Indhold FORORD... 3 PLNENS INDHOLD... 4 STTUS... 5 UDPEGNING F PROBLEMER...

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

Følgende rettelser og tilføjelser foreslås indarbejdet i trafiksikkerhedsplanen i forhold til høringsoplægget:

Følgende rettelser og tilføjelser foreslås indarbejdet i trafiksikkerhedsplanen i forhold til høringsoplægget: GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Vej- og Parkafdelingen Bilag med ændringer til oplægget til trafiksikkerhedsplanen NOTAT Dato: 15. juli 2009 Af: Susanne Bislev Sonnenberg Følgende rettelser

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 10-04-2018 Nr. Projekt Overslagspris (mio. kr.) 1 Dobbeltrettet cykelsti mellem Rådmandshaven og Fabriksvej 0,45 2 2-1-vej mellem Rønnebæk

Læs mere

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse (sydlig adgang) Trafikanalyse NOTAT 14. september 2017 adn/tfk 1 Indledning Krydset (sydlig adgang) har gennem en lang årrække været overrepræsenteret i uheldsstatistikken. Det ønskes undersøgt, om den

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016 side 1 Vordingborg Kommune - Trafi ksikkerhedsplan Trafi ksikkerhedsplan 2013-2016 Vordingborg Kommune Vej- og Trafi ksekretariatet Mønsvej 130 4760 Vordingborg

Læs mere

Bilag 1 Projektbeskrivelse Etablering af stifaciliteter på Karl af Rises Vej i Karise

Bilag 1 Projektbeskrivelse Etablering af stifaciliteter på Karl af Rises Vej i Karise Bilag 1 Projektbeskrivelse Etablering af stifaciliteter på Karl af Rises Vej i Karise Cykelfremme i Faxe Kommune Faxe Kommune vil fremme cyklisme i kommunen. Cyklisters vilkår skal og bliver løbende forbedret

Læs mere

Brøndby Kommune. Skolevejsanalyse 2011 Brøndbyvester Skole. Brøndby Kommune

Brøndby Kommune. Skolevejsanalyse 2011 Brøndbyvester Skole. Brøndby Kommune Brøndby Kommune Skolevejsanalyse 2011 Brøndbyvester Skole Brøndby Kommune Brøndby Kommune Skolevejsanalyse for 3 skoler i Brøndby Kommune Brøndbyvester Skole Udarbejdet af Brøndby Kommune i samarbejde

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde.

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde. Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 4. februar 2010 Deltagere: Repræsentanter fra grundejerforeningerne omkring Lågegyde Politi Movia Dansk Cyklistforbund Repræsentanter fra Grønt Råd Viatrafik Repræsentanter

Læs mere

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A:

Notat. Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Notat Til: Kopi til: Fra: Vej og Trafik Omlægning af Næsvej. Model 2/Forslag A: Der etableres en separat kørevej for bådtransporter, samt ny Næsvej med dobbeltrettet cykelsti og fortov/havnepromenade med

Læs mere

gravearbejder i en cykelby

gravearbejder i en cykelby gravearbejder i en cykelby syv gode afspærringsløsninger www.kk.dk/vejpladspark 2 syv gode afspærringsløsninger / gravearbejder i byen AFSPÆRRING I EN CYKELBY København har nogle af verdens mest cykeltrafikerede

Læs mere

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt.

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt. Øster Snede Elevtal: ca. 175. Klassetrin: 0. til 6. Der er lavet registreringer 6 steder ved gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Mangler fortov til skoleelever fra Kragelund.

Læs mere

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Borgermøde Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Program for aftenen 1. Velkommen/ v. Borgmester Ib Kristensen (5-10 min.) - Rammesætning for aftenen,

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG FOR ISHØJUTEN Supercykelsti og grøn indfaldsvej til København GENERELT Formålet med projektet Ishøjruten er at etablere den del af supercykelstien, som ligger i

Læs mere

Sikre Skoleveje ved 4 skoler. Borgermøde 06.06.2013

Sikre Skoleveje ved 4 skoler. Borgermøde 06.06.2013 Sikre Skoleveje ved 4 skoler Borgermøde 06.06.2013 1 Udpegede områder (Mellem Zoner) 2 2 Udpegede områder (Signalanlæg og Amagerbrogade) 3 3 Udvalgte projekter (Signalanlæg og Mellem Zoner) Smyrnavej Parmagade

Læs mere

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej.

Den nye multihal er placeret på den vestlige side af Gersonsvej og en meget stor andel af brugerne bor i villakvarteret på østsiden af Gersonsvej. Memo Dato Sag 7. januar 006 Gentofte Kommune Vedr: Til: Vurdering af trafikforhold omkring Gersonsvej i forbindelse med ny idræts- og fritidscenter Skolebestyrelsen for Tranegårdsskolen - Gentofte Ref

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen Roskilde Kommune NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen 1 Indledning I 2017 vurderede de trafikale forhold omkring Svogerslev på udvalgte fokussteder. Krydsningen mellem

Læs mere