Skolebestyrelse, Ledelse og MED-udvalg på Finderuphøj Skole. Generel holdning og konsekvenser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolebestyrelse, Ledelse og MED-udvalg på Finderuphøj Skole. Generel holdning og konsekvenser"

Transkript

1 Skabelon til høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet 2018 Børne- og Ungdomsudvalget har den besluttet at sende et forslag til en ny tildelingsmodel på skoleområdet 2018 i høring. Modellen tager udgangspunkt i forliget om udfordringer til alle & Uddannelse til flere. Beskrivelsen af den nye model findes i den tilsendte mail. Dato Høringspart Skolebestyrelse, Ledelse og MED-udvalg på Finderuphøj Skole. Generel holdning og konsekvenser Vi ser i det fremsendte materiale den 13. version af forskellige modeller af tildelingsmodellen. Fælles for dem alle er, at de har negativ indvirkning på Finderuphøj Skoles økonomi i større eller mindre grad. Vi formoder ikke, at dette har været målet i sig selv, men det er bemærkelsesværdigt at uanset hvilke parametre, der er ændret på, så har de alle i større eller mindre omfang negativ effekt for vores tildeling på almenområdet. Vores profil og elevsammensætning er åbenbart ikke hensigtsmæssig, når der skal deles penge ud. Det vil betyde, at vi i fremtiden vil være tvunget til at bryde givende og lærerige tiltag og initiativer ned, og sandsynligvis være tvunget til at reducere medarbejderstaben. Vi ved, at vi gør en positiv forskel i mange små medborgere og deres families hverdag. Det er ikke noget vi påstår, det er noget vi oplever, hver eneste dag. Det går ufatteligt godt på Finderuphøj Skole og vi er stolte af de resultater vi får, både hvad angår faglige og sociale kompetencer. Vi har en dygtig, kompetent og engageret medarbejderstab, der både mestrer god læring, men samtidig også er i stand til at give børnene gode oplevelser. Vi danner hele mennesker. Derfor kan vi ikke anbefale den foreslåede model, og vil omvendt appellere til at den ikke vedtages, da den blandt andet vil betyde en væsentlig serviceforringelse for borgernes børn på Finderuphøj Skole.

2 En vedtagelse af denne tildelingsmodel vil give vores skole væsentligt forringede rammevilkår, samt nedlæggelse af syv fuldtidsstillinger. - Finderuphøj Skole har, som anført i Tabel 1 udsigt til en årlig besparelse på 5% ( kroner), hvilket svarer til to fuldtidsstillinger. - Der forsvinder kroner forbindelse med omlægningen af sprogundervisning = endnu to stillinger. - Der skal nedlægges tre fuldtidsstillinger i specialafdelingen, hvis der ikke længere kan aflønnes medarbejdere centralt til støtte/pleje-opgaver i vores specialklasser. Hvis man kigger i Tabel 2 ender Finderuphøj Skole med et plus på bundlinjen, hvis udgifter til specialområdet decentraliseres, men det er ikke det reelle billede af virkeligheden. Der har i en periode været lang ventetid på at få lavet en PPV, men da dette efterslæb er i gang med at blive indhentet, vil Finderuphøj Skole inden sommerferien have segregeret yderligere elever, så vi ender nogenlunde på det forventede niveau. Derfor er den angivne økonomiske gevinst ikke korrekt, og dette regnskab ender i bedste fald i 0. Vi anerkender, at der er et ønske om at, omfordele de samme penge på en anden måde, men vi vil gerne anvise andre muligheder og metoder til udmøntningen.

3 Høringssvar Tildelingsmodel almenområdet Modellen indeholder følgende parametre: Grundtildeling jf. nuværende model Elevtildeling indskoling Elevtildeling mellemtrin Elevtildeling udskoling Takst til ledelse Takst til administration 13% af elevtildelingen fordeles efter socioøkonomiske faktorer (KORA) Grundtildeling og elevtildeling Grundtildeling Med udfasning af grundtildeling i forhold til antal af elever rammes vi negativt. Vi er for store til at være små og for små til at være store. Vi er lige der, hvor tildelingen falder men har grundet manglende udskoling ikke nok elever til at kunne kompensere for det. Løseligt vurderet mister vi kroner i forhold til det fulde beløb; kr. Vi foreslår, i egen og andre mellemstore skolers interesse, at grænsen hæves fra 350 elever til 400 eller 450 elever. Alternativt kunne man genoplive ideen fra Model 6 og 7, hvor fødeskoler fik en højere grundtildeling end øvrige skoler. Differentieret elevtildeling: På Finderuphøj Skole rammes vi dobbelt på dette område. Der har ikke været politisk vilje til at etablere en overbygning på skolen selvom elevgrundlaget er til det. Derfor er vores livsvilkår, som er politisk vedtaget, som det er. Elever siver stille og roligt i løbet af mellemtrinnet på Finderuphøj Skole. Det bunder mest i, at forældre selv vil vælge deres børns skolefremtid, hvis de kan. Der er primært tale om et fravalg af det kommunale skoletilbud og tilvalg af et privat skoletilbud. Dette oplever vi også ved indskrivning af nye 0. klasser, hvor den manglende udskoling er et brugt argument i forhold til fravalg af vores skole. Det ændrer dog ikke ved, at vi pt. har kommunens største tilstrømning af nye elever. Konsekvensen er, at vores indskoling i dag er næsten dobbelt så stor som vores mellemtrin, hvilket betyder væsentligt færre penge i det store regnskab.

4 Når man vælger, at aldersdifferentiere elevtildelingen vil det logisk nok ramme fødeskoler hårdt. Der er valgt at bruge ét parameter at måle dette på, nemlig timeantallet. Det er fuldstændig korrekt at kompensere udskolingsskolerne på dette - men giver det bedre resultater i udskolingen, at forringe vilkårene i indskoling og mellemtrin? Er det ikke netop mere effektivt at forebygge end at helbrede? Al erfaring viser, at en tidlig indsats er det mest effektive, billigste og udbytterige. At man med en større indsats i indskoling og mellemtrin ville kunne forebygge de problemer, vi oplever i udskolingen i dag. Vi ser det ikke som enten eller, men både og. Vi foreslår, at man differentierer elevtildelingen, men lade indskolingstaksten være den samme som nu og derefter forhøjer taksten baseret på timetal for mellemtrin og udskoling med de angivne faktorer for timetal. Den økonomiske difference kan finansieres af puljen til socioøkonomisk tildeling. Elevtildeling uden klassetildeling. I vores situation ville en klassetildeling kompensere for det faktum, at vores elever siver fra skolen undervejs i mellemtrinnet som beskrevet i ovenstående afsnit. Klassetildeling var en del af de først modeller for den nye tildelingsmodel. Andre skoler oplever det samme bare nogen år senere, når efterskoletilbud bliver en mulighed for udskolingselever. Når vi af den ene eller anden grund står med en årgang, hvor antallet af elever ikke passer, så bliver det dyrt. Det er udfordringen med den berømte elev nummer 29, der koster langt over en halv million kroner.

5 Al erfaring viser, at hvis man vil slå to klasser sammen, så vil der ofte forsvinde yderligere børn. Dette forhold er mere tydeligt på fødeskoler, hvor børnene jo alligevel er på vej til at skrifte skole så kan en sammenlægning af to eller tre klasser ofte være anledning til at fremrykke skiftet. Det er svært at se, hvad vi på skolerne kan gøre for at få flere eller færre børn i klasserne, så det passer med hvad der er rentabelt i forhold til tildelingsmodellen. Vi kan jo ikke bede fire børn om at forlade skolen, fordi vi taber penge på dem. Vi kan jo omvendt heller ikke stjæle fire børn på gaden fordi vi skal fylde klasserne op. Vi kan levere et attraktivt skoletilbud og det gør vi. Men om der bliver indskrevet 50, 60 eller 70 børn på en årgang har vi ikke nogen direkte indflydelse på. 2. Socioøkonomiske faktorer, herunder etnicitet. Det virker underligt, at vores skoledistrikt skal rammes negativt af en socioøkonomisk fordeling. Vores skoledistrikt rummer et af kommunens største sociale boligbyggerier, hvorfra cirka 1/3 af vores elever stammer. Af disse er omkring halvdelen af ikkevestlig herkomst, hvilket er en af Viborg Kommunes højeste - cirka 15 %. En ikke uvæsentlig del af disse børn er nogle, der kunne drage nytte af en større indsats i forhold til at udligne sociale skel og skabe bedre forudsætninger for en god skolegang og sidenhen uddannelse og arbejde. Det er jo netop et af de tre hovedformål med den nye skolereform.

6 De fire partier bag forliget: UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE har en målsætning: Vi ønsker at sætte focus på og prioritere indsatsen mod de børn og unge, der har brug for en særlig opmærksomhed. Set i det lys virker det mærkværdigt, at den foreslåede tildelingsmodel ikke tilgodeser vores skole på dette område Det socioøkonomisk indeks Vi undrer os stadig over, at Finderuphøj Skole i KORArapporten ender som en af de mest privilegerede skoler i Viborg Kommune. Det er ikke det billede vi oplever, og vi kommer trods alt på skolen hver eneste dag. Vi har noteret os, at KORA i den seneste udgave af rapporten har specificeret, hvilke faktorer de har vurderet elevernes ophav på. Så langt, så godt. Vi ved stadig ikke, hvordan disse faktorer er vægtet i forhold til hinanden, eller hvilke forhold, der er taget højde for eller om de har husket hele vores skoledistrikt. I notatet skriver KORA i linje 1: Formålet med dette notat er at beskrive forskelle i det forventede specialundervisningsbehov mellem skoledistrikterne i Viborg Kommune. Notatet kan, skriver forfatterne selv, bruges til: til at beregne hver enkelt elevs sandsynlighed for at modtage segregeret specialundervisning Der er ret tydeligt, hvad formål og hensigt er. Nemlig en prognose/forudsigelse af sandsynligheden for segregering af elever til specialtilbud. Derfor skal rapporten bruges til dette og ikke andet.

7 Etnicitet I rapporten undlader KORA etnicitet i den socioøkonomiske vurdering: Årsagen er, at anden etnisk baggrund end dansk ikke i sig selv øger sandsynligheden for at modtage segregeret specialundervisning. Det er muligvis korrekt vi ved det ikke. Vi påstår dog, at en familie af ikke-vestlig herkomst stadig har større udfordringer end en leverpostejs-dansk familie med samme socioøkonomiske status. Dette understøtter KORAs rapport også. De skriver: Det er i denne sammenhæng vigtigt at bemærke, at skoler med en høj andel af tosprogede børn eller børn med anden etnisk baggrund end dansk af andre årsager kan have et væsentligt større udgiftsbehov end skoler med en lav andel af sådanne elever. De skriver altså, at når man ikke medtager elevernes etniske baggrund i beregningerne, så skal man uafhængigt af denne model være klar til at tilføre visse skoler væsentlige ekstra ressourcer, da der ikke er taget højde for dette i KORAs model. Vi foreslår at en procentdel f.eks. 33% - øremærkes til indsats i denne gruppe, således at skoler med elever af ikke-vestlig baggrund tildeles et ekstra beløb pr. barn par. år. Størrelsen af dette ekstra tilskud kan være variabelt, da det logisk nok vil være: Puljens samlede størrelse divideret med antallet af ikke-vestlige børn i kommunen. Korrekte tal i forkert kontekst Vi anerkender rapportens validitet, men er stadig uforstående overfor det facit KORA når frem til i deres rapport. Det illustreres måske allerbedst ved, at vores udskoling på Vestre Skole har et væsentlig højere socioøkonomisk index: 109 mod vores 79. Næsten

8 samme tal som Søndre og Houlkær, hvis elevprofil ligner vores meget. Dette bekræfter os i, at en del af vores socioøkonomiske stærkeste elever forsvinder i løbet af mellemtrinnet, mens de øvrige elever fortsætter skolegangen på Vestre og bidrager til et højere indextal end vores. Som en bonus er det værd at bemærke, at påstanden om, at etnicitet ikke har noget indflydelse på segregering til specialtilbud måske er gangbar på landsplan, men ikke i Viborg Kommune. I vores specialafdeling er der pt. 76 elever heraf er de 14 af anden etnisk herkomst. Det er 18,4 % og væsentlig højere end det kommunale gennemsnit. Gennemsnitstankegang, nej tak I forlængelse af ovenstående bryder vi os ikke om gennemsnitstankegangen, der er udtalt i de beskrevne forslag. Det er selvfølgelig hensigtsmæssigt at bruge rapporten som et redskab til økonomistyring, men den giver bare ikke et retvisende billede af virkeligheden. Den ene gruppe børn udligner ikke den anden ude i virkeligheden. Der er faktuelt flere og mere omkostningstunge udfordringer i hverdagen med børn af forældre socioøkonomisk svagere familier (uafhængigt af etnicitet) end med deres socioøkonomisk stærkere klassekammerater. Det handler ikke om segregering af elever til specialtilbud, men om almindelig undervisning af børn i almene klasser. Dette forhold tager KORA-rapporten slet ikke højde, og det giver den heller ikke udtryk for. De udregner sandsynligheden for segregering.

9 Det er kun i et Excel-ark at forskelle udligner sig og forsvinder fordi børn fra socioøkonomiske dårlige kår deler klasse med børn fra socioøkonomisk stærke familier. I den virkelige verden sker det ikke. Man bør medtage dette forhold med baggrund og erfaringer i praksis og ikke via matematiske modeller. Der er faktuelt større udfordringer og udgifter forbundet med at undervise, vejlede og hjælpe børn fra den socioøkonomisk tunge ende. De findes altså på Finderuphøj Skole selvom rapporten giver udtryk for noget andet. Vi har flere andre muligheder for at lave en model til fordelingen af den socioøkonomiske pulje. - Hvis man vil fastholde brugen af KORA-rapporten kunne man se bort fra alle +børn (index 100 og nedefter) og kun fordele penge med øje for de børn, der er socioøkonomisk udfordret. - Man kunne fordele en del af den socioøkonomiske pulje med baggrund i etnicitet ud fra det faktum KORA beskriver i rapporten. (som beskrevet tidligere). - Viborg Kommune kunne selv opstille nogle parametre som vi mener er væsentlige: TOPI-tal, etnicitet, underretninger, støtteundervisning, fravær, skole-hjem kontakt og så videre. Det er nogen forhold, der er helt konkrete, lokale og på individniveau, og ikke udtræk fra centrale registre. Sprogbørn Ændringerne på dette område, hvor al sprogundervisning fremadrettet skal laves i daginstitutionerne vil betyde, at det anførte beløb i forslaget ( ) ikke er i overensstemmelse med virkeligheden. Tallet vil være tæt på 0,00 kroner, da langt størstedelen af de medregnede børn overskrider to års sprogundervisning. Dette vil alene resultere i nedlæggelse af to fuldtidsstillinger.

10 Vi kan sagtens se meningen med at bruge penge og energi på opgaven i daginstitutionerne og det bør vi gøre. Men derfor forsvinder udfordringerne altså ikke i skolen. Skal en skole returnere et 0. klasses barn til børnehaven, hvis vedkommendes danskfærdigheder ikke er alderssvarende trods indsatsen i institutionen? Vi vil ikke nedgøre daginstitutionernes arbejde med sprogstimulerende undervisning, men oplever at det ikke er nok, når barnet starter i skolen og specielt ikke, når barnet efter et halvt år ikke længere kan modtage sprogundervisning. Børnene kan sandsynligvis lære at tale dansk i daginstitutionen, men kan de også mestre det danske sprog i skolen? Kravene er både anderledes og større i skolen, og sværhedsgraden stiger i løbet af skoletiden. Vi så gerne et begavet og individuelt forløb, der tager afsæt i og tilgodeser hvert enkelt barn. Nogle børn vil kunne efter et eller to års sprogundervisning være på alderssvarende niveau andre ville slet ikke være der. Nogle vil måske have brug for yderligere et eller to års ekstra sprogundervisning for at komme på omdrejningshøjde med klassekammeraterne. For enkelte kan der være behov for at gøre det i et eller andet omfang hele skoletiden. Der vil også være børn, der dumper ned i Viborg Kommune i 4. klasse. De kan måske lære, at tale dansk på to år, men de når altså ikke et aldersvarende niveau. Ja, det kan måske blive en dyrere model men det kan blive endnu dyrere at lade være. Kunne vi ikke være skarpe på at sprogteste barnet efter to års sprogundervisning, sammenholde det med den generelle faglige vurdering og derefter vurdere om barnet skal fortsætte med sprogstimulerende undervisning?

11 Vi oplever også, at der for denne gruppe børn er forbundet en stor mængde af opgaver, der ikke har med decideret undervisning at gøre. Opgaver med at møde i skolen til tiden og hver dag, huske madpakke og pennalhus, adfærdsmæssige reguleringen Mange ting, der opstår akut og som løses akut af medarbejderne, når de opstår. Alene kommunikation og samarbejde med forældre kan være enormt ressourcekrævende også for barn nummer 2, 3 og 4 i familien. Det er opgaver, der i virkeligheden ligger i grænsefladen mellem Familieafdelingen og skolen. Denne opgave påtager vi os med glæde og kompetence, men så den også gerne finansieret. Vi appellerer til, at man indhenter erfaringer fra praksis og revitaliserer denne ordning gerne i sammenhæng med det tidligere fremsatte forslag om at en del af den socioøkonomiske pulje bruges på børn fra ikke-vestlige familier. En model kunne være: Fase 1A: Sprogundervisning i 2 år i daginstitution derefter sprogtest. Fase 1B: Sprogundervisning i 2 år i skole, hvis et skolesøgende barn ankommer til skoledistriktet derefter sprogtest. Fase 2: Yderligere sprogundervisning, hvis det faglige niveau ikke er alderssvarende. Derefter sprogtest med mulighed for at forlænge perioden. Fase 3: Understøttende sprogundervisning, når niveauet er alderssvarende. Fase 4: Opfølgende sprogundervisning og støtte - permanent.

12 Høringssvar Finansiering af Specialtilbud En ændret ressourcetildeling i forhold til børn med specialundervisningsbehov, hvor ca. 60 af de 110 mio. kr., der bruges på specialtilbud i dag, lægges ud til skolerne fordelt efter socioøkonomiske faktorer. Skolerne finansierer efterfølgende alle børn bosiddende i skoledistriktet, hvis de har brug for et specialtilbud (ca kr. pr. barn uanset tilbud). Forbundne kar eller ej Vi tror ikke nødvendigvis at ideen om forbundne er i børnenes interesse. Med den beskrevne model sender man aben ud på skolerne og overdrager ansvaret til skolelederne. Vi mener, at ansvaret for finansiering af specialtilbud bør være et fælleskommunalt anliggende. Det er alle bedst tjent med. Vi mener, at den bedste løsning er, at de specialiserede undervisningstilbud adskilles fra almenområdet og får separate budgetter. Hvis man vedtager den nye model vil der kunne opstå situationer, hvor skolelederne ender som en lus mellem to negle. På den ene side skal de varetage de enkelte børns tarv på den anden side skal de også stå på mål for skolens økonomi. Ville det ikke være en falliterklæring, hvis økonomiske hensyn eller mangler kommer til at stå i vejen for det rette specialtilbud til et barn? Det eneste etisk korrekte må være, at man kigger på behovet og giver det rette tilbud til barnet uden at skele til pengekassen på den enkelte skole. Vi mener, at man som minimum skal lægge den foreslåede model i graven, og fortsætte som hidtil indtil videre. Medfinansiering Når man i den beskrevne model sender 60 millioner centrale kroner ud decentralt forøger man risikoen for en de facto besparelse på almenområdet eller endnu værre, komplicerer henvisningen til specialtilbud for et barn, der rent faktisk har behov for det. Hvis en skole modtager penge svarende til en forventet henvisning på 12 børn ( kroner), men det viser sig at de rent faktisk ender med et henvise 16 børn, så er der en manko på 4 børn ( kroner). Disse penge kan kun findes ved at forringe almentilbuddet med et tilsvarende beløb.

13 Problemet er der allerede, men det forstærkes og fordyres ved, at man fjerner den centrale pulje til finansiering af tilbuddet på Rosenvænget og autismetilbuddet. Der vil også opstå en tilfældighedsfaktor i forhold til, hvor en familie bosætter sig. Hvis en familie med to børn i et, i dag, centralt finansieret specialtilbud flytter til et skoledistrikt vil der opstå en netto-udgift på kroner årligt mod i dag ingen. I den sammenhæng er nogle skoledistrikter mere udsatte end andre. Vi anerkender, at medfinansiering kan virke præventivt i nogen tilfælde, hvor en skole måske gør et ekstra forsøg på beholde barnet i distriktsskolen før man indstiller til PPV. Hvis dette er et problem foreslår vi, at man taler med de berørte skoler og vurderer om de benytter den rette praksis i forbindelse med dette. Til gengæld omfatter ordningen nu også børn, der i dag aldrig vil sætte deres ben på distriktsskolen. Der er i mange tilfælde tale om børn, hvor man fra fødslen eller ret tidligt ved, at barnet ikke vil kunne deltage i alment undervisningstilbud. Vi taler om børn, der ikke kan inkluderes i et alment skoletilbud. Vi spørger: Hvorfor skal distriktsskolen så overhovedet blandes ind i finansieringen af disse børn? Specialskole-udfordringer Med det nye forsalg vil muligheden for at hente penge i en central pulje til ekstraordinære opgaver forsvinde... men fremadrettet vil den centrale pulje kun dække differencen mellem specialtilbudstaksten og. Som vi læser det, vil det betyde, at skolen selv skal betale for eksempelvis ombygning af lokaler, så de kan rumme elever med fysiske handicaps, hvilket er blevet nødvendigt de senere år.

14 Skolen skal altså også selv dække udgifter til indkøb af dyre hjælpemidler som eks. kran, lift og andre ting, der er nødvendige for at disse børn kan deltage i hverdagen. Der vil også forsvinde finansiering af personale til 1 til 1 kontakt med f.eks. blinde børn eller andre med helt unikke behov, ligesom der ikke længere er økonomi til personale til f.eks. personlig pleje og toiletbesøg for elever, der ikke selv er i stand til det. Det sidste vil betyde en reduktion på tre fuldtidsstillinger på Finderuphøj Skoles tilbud. Deres arbejdsopgaver vil derfor skulle varetages af andre, og der vil blive tale om en væsentlig serviceforringelse for de øvrige elever i specialtilbuddet. Der bør være en tilgængelig pulje til de beskrevne forhold, der ellers vil være udgifter som skolen selv skal afholde og som vil forsvinde fra den daglige drift af specialklasserne. Alternativt kunne man allerede ved visiteringen vurdere evt. behov af denne karakter og tildele finansiering udover standardtaksterne. Altså barnet visiteres til et specialtilbud til kroner xxx.xxx - og derudover tilføres kroner xxx.xxx. årligt til personlig pleje, præventiv konflikthåndtering, en-til-en støtte grundet handicap etc. For skoler med specialtilbud er det allerede og vil fortsat være problematisk med den tidsforskudte tildeling, når familier flytter til kommunen. En nytilflyttet familie i kommunen med to børn i specialtilbud, der starter i specialtilbuddet d. 2. november vil ende med at blive undervist i 14 måneder på specialskolens regning, da tildelingen ikke reguleres undervejs i periode, Der bør afsættes en central Faldskærmspulje, der kan finansiere ekstraordinære udgifter i forbindelse med det beskrevne forhold, hvis det opstår.

Udfordringer til alle og uddannelse til flere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere Udfordringer til alle og uddannelse til flere Byrådets plankonference Resurse tildeling 28. marts 2017 Almen-området Før og nu Nuværende model (budget 2017) Grundtildeling 2,3 mio.kr. til skoler/matrikler

Læs mere

Den nye model på almendelen indeholder følgende:

Den nye model på almendelen indeholder følgende: Ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet 2018 Forslaget til en ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet fra 2018 og frem, tager udgangspunkt i parametrene fra forliget om Udfordringer til alle &

Læs mere

Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet

Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Beskrivelse af ny ressourcetildelingsmodel på skoleområdet Med udgangspunkt i det budgetforlig, der blev indgået den 02-09-2016, er der nedsat en arbejdsgruppe, som har udarbejdet et forslag til en ny

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Bilag 1 - Høringsmateriale

Bilag 1 - Høringsmateriale Bilag 1 - Høringsmateriale 1.1 Forklaring til Scenarie 1 BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

Tre modeller til styring af udgifterne til specialundervisning

Tre modeller til styring af udgifterne til specialundervisning Tre modeller til styring af udgifterne til specialundervisning Mange kommuner har stigende udfordringer med at styre udgifterne til specialundervisning. Uanset årsagerne til stigningen har man som kommune

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

Høringssvar - September Tildelingsmodel på skoleområdet

Høringssvar - September Tildelingsmodel på skoleområdet Dragør Kommune Att.: Kommunalbestyrelsen Mie Friis Larsen, Skole- og Kulturafdelingen Jesper Tangbæk, direktør Karina Møller, Skole- og Kulturchef CC: Medlemmerne af Store Magleby Skoles bestyrelse Dragør,

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne

Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne Til: Børn og Læring Notat om tildelingsmodellen til folkeskolerne 30. august 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat på baggrund af en række spørgsmål - påvirkning af tildelingsmodellen

Læs mere

Fordeling af midler til specialundervisning

Fordeling af midler til specialundervisning NOTAT Fordeling af midler til specialundervisning Model for Norddjurs Kommune Søren Teglgaard Jakobsen December 2012 Købmagergade 22. 1150 København K. tlf. 444 555 00. kora@kora.dk. www.kora.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger Budgetnotat Kilden Baggrund Det forventede regnskab samlet for Kilden Børne- og Ungeunivers viser ved årets anden økonomivurdering (ØKV2) et forventet merforbrug på 2.850.000 kr. Kildens økonomi blev samlet

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde

Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde 1 Opbygning og principper for nye budgettildelingsmodeller for skolernes almenområde Principper for en ny budgettildelingsmodel.. 2 Forskelle mellem den nuværende budgettildelingsmodel og nye modeller.

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet NOTAT 6. maj 2019 Demografiregulering på skoleområdet Afdeling for Dagtilbud og Skoler Dette notat indeholder en beskrivelse af, 1. Udmøntningsudfordringer på skoleområdet ved den nuværende demografireguleringsmodel.

Læs mere

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet

Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Evaluering af ny tildelingsmodel på skoleområdet Byrådet i Rebild Kommune besluttede på sit møde den 26. januar 2017 at indføre en ny model for tildeling af ressourcer til skoleområdet. Beslutningen trådte

Læs mere

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling

Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling Tildelingsmodel klasse- og elevtildeling KL s Konsulentvirksomhed (KLK) har bistået Thisted Kommune med at udarbejde en ny model for tildeling af økonomiske ressourcer til skolerne. De grundlæggende principper

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde

Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Bilag 1: Forslag til ny budgettildelingsmodel for skolernes almenområde Høring vedr. budgettildelingsmodeller på skole og SFO-området Center for Skole og Uddannelse, 2019. 1 Principper for en ny budgettildelingsmodel

Læs mere

Fordeling af midler til specialundervisning på baggrund af skoledistrikter

Fordeling af midler til specialundervisning på baggrund af skoledistrikter NOTAT Fordeling af midler til specialundervisning på baggrund af skoledistrikter Model for Norddjurs Kommune Søren Teglgaard Jakobsen Maj 2013 Indholdsfortegnelse FORMÅL... 1 METODE... 1 POPULATION...

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel på specialundervisningsområdet Viborg Kommune. Workshop den 11. januar 2017

Ressourcetildelingsmodel på specialundervisningsområdet Viborg Kommune. Workshop den 11. januar 2017 Ressourcetildelingsmodel på specialundervisningsområdet Viborg Kommune Workshop den 11. januar 2017 Dagsorden: Rationalet bag decentralisering af midlerne til specialundervisning Den statistiske model

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Opsamling på workshop den

Opsamling på workshop den Opsamling på workshop den 11-01-2017 På workshoppen den 11-01-2017 deltog forældre-, medarbejder- og ledelsesrepræsentanter samt repræsentanter fra Børne- og Ungdomsudvalget. På mødet blev et forslag til

Læs mere

Budgetfordeling på skoleområdet. Peter Holdt-Olesen Slide 1

Budgetfordeling på skoleområdet. Peter Holdt-Olesen Slide 1 Budgetfordeling på skoleområdet Peter Holdt-Olesen. 25.04.2019 Slide 1 Peter Holdt-Olesen 6 år med budgetlægning, økonomistyring og analyser i Århus Kommune 6 år som souschef i KREVI pho@index100.dk Tlf.

Læs mere

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Til: Børn og Læring 1. november 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Kort beskrivelse af de nuværende tildelingsmodeller for daginstitutioner

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

Notat om socioøkonomi og tildelingsmodellen på skoleområdet

Notat om socioøkonomi og tildelingsmodellen på skoleområdet Til: Skole og dagtilbud Notat om socioøkonomi og tildelingsmodellen på skoleområdet 24. februar 2017 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Kort om statens socioøkonomiske reference

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning

Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning Bilag Budgetmodel for udlagt specialundervisning Indhold Baggrund... 2 Udarbejdelse af ny budgetmodel for udlagt specialundervisning i Hillerød Kommune... 2 Erfaringer fra andre kommuner vedrørende budgetmodeller

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale

Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet fra 2017/18 Høringsmateriale Høringsmateriale Børne- og ungdomsudvalget besluttede på deres møde den 9. november at sende følgende forslag til nye tildelingsmodeller

Læs mere

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller

Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Til: Børn og Læring 11. september 2018 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Notat om de aktuelle tildelingsmodeller Kort beskrivelse af de nuværende tildelingsmodeller for daginstitutioner

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne.

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Dato: 25.10.11 Doc. 2011-144612 1 Baggrund. Med hensyn til baggrund for forslag om ny tildelingsmodel, processen i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation BUDGETINFORMATION FRA Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Indledning: Som led i budgetdebatten udsender Midtvendsyssel Lærerkreds i år en budgetinformation

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse NÆSTVED KOMMUNE Casebeskrivelse 70 Overblik Region: Sjælland Kommunestørrelse: 81.163 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 17 Antal elever: Total: 10505 Heraf kommunale folkeskoler: 8858 Gennemsnitlig

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 23.11.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE

SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE SOCIOØKONOMISKE BEREGNINGER I FORDELINGSMODELLERNE AGENDA 1 2 3 Hvorfor arbejdes der med decentralisering og socioøkonomiske beregninger? Hvordan indgår beregningerne i modellerne? Et konkret, illustrativt

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen i Udviklingsplan for specialundervisningsområdet

Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen i Udviklingsplan for specialundervisningsområdet Notat Postadresse: Favrskov Kommune Børn og Skole Sekretariatet Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk 27. januar 2016 Forslag til ændringer i tildelings- og betalingsmodellen

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget, Økonomiudvalget, Kommunalbestyrelsen Baggrund Den nuværende ressourcetildelingsmodel er fra 2011. I 2013 blev ressourcetildelingsmodellerne for dagtilbud, og SFO

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger

Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger 1. Baggrund og indhold I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2013-16 vedtog direktionen, at der skulle

Læs mere

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to

Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august Kommissoriet indeholder to Visitationsmodel Skoleudvalget har tidligere har besluttet, at der skal igangsættes en ny visitationsmodel med ikrafttrædelse august 2017. Kommissoriet indeholder to faser: Fase 1: udarbejdelse af en ny

Læs mere

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet.

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet. BILAG 2 Uddrag af høringssvar med forvaltningens bemærkninger Væsentlige temaer og pointer fra høringssvarene Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Informationsmøde nov Firehøjeskolen

Informationsmøde nov Firehøjeskolen Informationsmøde nov.-2017 Firehøjeskolen Informationsmøde om skolestarten 2018/19 Firehøjeskolen Generel information: 1 skole 2 afdelinger (opdelt indskoling, mellemtrin, udskoling) P.t. i alt 277 elever

Læs mere

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde

Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde Forslag til ny budgetmodel på det specialiserede undervisningsområde November 2018 www.ballerup.dk Principper for modellen Alle børn skal have et skoletilbud, hvor de trives, lærer og udvikler sig. Tidlige

Læs mere

Analyse af udgifter til børn i særlige dagtilbud

Analyse af udgifter til børn i særlige dagtilbud Notat Center Børn og Unge Journalnr: 27.00.00-K01-1-17 Ref.: Christina Mølsted Madsen Dato: 15-05-2017 Analyse af udgifter til børn i særlige dagtilbud 5.28.25 Særlige dagtilbud og særlige klubber På denne

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15.

Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Skolernes ressourcefordeling for skoleåret 2015/16 Skoleåret 2015/16 tildeles ressourcer efter samme principper, som var gældende for skoleåret 2014/15. Der er dog indarbejdet en enkelt ændring i forhold

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017

Godkendelse af 2. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017 Punkt 8. Godkendelse af 2. behandling af ny model på tosprogsområdet 2017 2016-026939 Skoleforvaltningen indstiller at godkender, at ny model på tosprogsområdet godkendes med de foreslåede ændringer på

Læs mere

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1:

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Indhold: Kan anvendelsen af vikarer optimeres således, at der kan opnås en besparelse? Mulighed for bedre

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Indhold 1.0 Baggrund for omstilling af specialområdet... 2 1.1 BUK-udvalgets indstilling til høringsmaterialet... 3 1.2 Overblik over effekt

Læs mere

Folkeskolereformens økonomi

Folkeskolereformens økonomi KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 2: Folkeskolereformens finansieringsudfordring I det følgende præsenteres Københavns Kommunes samlede finansiering af folkeskolereformen,

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar vedr. styrelsesvedtægt for folkeskoler i Middelfart Kommune oktober 2015

Sammenskrivning af høringssvar vedr. styrelsesvedtægt for folkeskoler i Middelfart Kommune oktober 2015 Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5337 cvr.: 29189684 Dato: 12. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-002855-24 Birgit.Munk@middelfart.dk

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

opsamling på høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet Center Børn og Unge

opsamling på høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet Center Børn og Unge Notat opsamling på høringssvar vedr. ny tildelingsmodel på skoleområdet Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.10-A00-1-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 14-12-2016 Ændring vedr. pedel og ejendomsudgifter Model

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer

Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer Høringspart Pointer i høringssvar Forvaltningens kommentarer Haverslev-Ravnkilde Skole Skørping Skole Sortebakkeskolen Bakker op om tildelingsmodellens decentrale handlemuligheder. Påpeger den budgetmæssige

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

Det samme gør sig gældende for manglende integrationspædagoger i DUS.

Det samme gør sig gældende for manglende integrationspædagoger i DUS. 16. december 2016 Høringssvar vedr. forslag til model på to-sprogsområdet 2016 Ref.: Høringsbrev af 18. november 2016 MED-udvalget på Langholt Skole er betænkelige ved den foreslåede model for to-sprogsområdet.

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion

Forslag til indsatser og modeller. Principper for inklusion ØGET INKLUSION OG ÆNDRET VISITATION UDKAST TIL POLITISK Principper Datagrundlag Forslag til indsatser og modeller Måltal 2020 Vision 2025 Alle børn indgår i fællesskaber, der fremmer læring og motiverer

Læs mere

- Vi vil mennesker og fællesskab. Høringssvar

- Vi vil mennesker og fællesskab. Høringssvar Høringssvar Fra Hanebjerg skole modtager I hermed høringssvar til finansieringsforslag- og budget 2018-2021 - jævnfør det udsendte høringsmateriale af maj/ juni 2017. Høringssvarene tager udgangspunkt

Læs mere

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet

Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet Evaluering af de økonomiske kriterier for budgettildelingsmodellen for inklusion på skoleområdet J.nr.: 17.01.10 A00 Sagsnr.: 15/24431 BESLUTNINGSTEMA I 2013 besluttedes en budgettildelingsmodel vedrørende

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar

Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Liste over konklusionsnotater. 15/15327 Nr. Høringssvar 1. Issø-skolen 2. Nymarkskolen 3. Rantzausminde 4. Skårup 5. Stokkebækskolen 6. Thurø

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

Skoleområdet 12 skoler

Skoleområdet 12 skoler Skoleområdet 12 skoler Folkeskolerne Byskovskolen (Special-afd) 0.-9. årgang 644 elever Campusskolen (Modtager-kl) 7.-10. årgang 695 elever Dagmarskolen (Modtager-kl) 0.-6. årgang 501 elever Kildeskolen

Læs mere

Fremtidens folkeskole Udviklingsplan for 2011-2016

Fremtidens folkeskole Udviklingsplan for 2011-2016 Fremtidens folkeskole Udviklingsplan for 2011-2016 Kære forældre Herlev Kommune har netop præsenteret udviklingsplanen for folkeskolerne i Herlev frem mod 2016. Planen sendes til høring og besluttes endeligt

Læs mere

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller

Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Budget 2018 og budgettildelingsmodeller Børne- og Uddannelsesudvalgets budget 2018 (1.259,3 mio. kr. netto) 2 BU-mødet 7/3-2018 Dagtilbudsområdets budget 2018 (398,4 mio. kr. netto) Dagpleje Den centrale

Læs mere