I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015."

Transkript

1 Anlægsprojekter afsat i budget 2015 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes en dagsorden til politisk behandling i fagudvalg, økonomiudvalg og byråd, hvor der søges om anlægsbevilling finansieret af det afsatte anlægsbudget for at kunne igangsætte anlægsprojektet og afholde udgifter eller regnskabsføre indtægter. På den måde er der en forskel i forhold til penge afsat på driftsbudgettet, der kan disponeres så snart budgettet er vedtaget. I 2015-budgettet er der i lighed med 2014 meddelt anlægsbevilling til de anlægsbudgetter, der er afsat som puljer, i forbindelse med budgetvedtagelsen, så der ikke skal fremsendes en dagsorden til politisk behandling for at kunne opstarte projekterne i Den konkrete udmøntning/prioritering varetages i fagudvalgene. Følgende puljer er omfattet: Teknisk Udvalgs Anlægspulje og Idrætsfacilitetspuljen. I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger Salg af Sydbyen, Fr-sund Der er afsat forventede indtægter fra salg af grunde i Sydbyen for 8,6 mio. kr. i 2015 (ekskl. moms). De resterende grunde i etape 3 af Sydbyen (Ørnestens Vænge) forventes byggemodnet, udbudt og solgt i 2015 som parcelhusgrunde Byggemodning af Sydbyen, Fr-sund Byrådets beslutning om salg af det yderste jordstykke af Ørnestens Vænge mod Marbækvej som parcelhusgrunde vil medføre udgifter for 2 mio. kr. til byggemodning/forberedelse til byggeri samt betaling af tilslutningsafgifter. I budgettet indgår desuden 0,6 mio. kr. vedrørende rundkørslen ved Strandvangen/Marbækvej da udskiftning af slidlag på kørebanen ventes udført i foråret Vinge Byggemodning og salg af grunde Kommunens udgifter til projektering, byggemodning og udbygning af infrastruktur i Vinge centrum samt forventede indtægter fra salg af grunde. Udviklingen af Vinge centrum forudsættes påbegyndt i perioden med oprettelsen af to spor: dannelsen af et udviklingsselskab, der skal udvikle det stationsnære område, inkl. station kommunens udvikling af Deltakvarteret I den første etape af projektet opføres der ca kvm. etagebyggeri i umiddelbar nærhed af stationen. Byggefelterne under udviklingsselskabet er næsten fuldstændigt ejet af kommunen p.t. Det forudsættes, at udviklingsselskabet umiddelbart efter dets etablering, opkøber jord af kommunen med mulighed for at opføre etagebyggeri. Deltakvarteret udvikles af kommunen med veje, grunde og grønne områder, herunder et stort delta-område til rekreative formål.

2 I budgettet indgår samlede anlægsudgifter for 152 mio. kr. i perioden og salgsindtægter for 242 mio. kr. i samme periode Salg af byggegrund til plejeboliger, Fr-sund Kommunens forventede indtægt fra salget af byggegrund til opførelse af 36 nye plejeboliger ved Pedershave Omsorgscenter Energibesparende foranstaltninger, herunder solceller Der afsættes samlet 15,1 mio. kr. i perioden til ombygninger og øvrige foranstaltninger til nedbringelse af energiforbruget i kommunale ejendomme samt etablering af solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger Fioma-grunden Der blev i Budget 2014 afsat 1,5 mio. kr. i 2014 og 1 mio. kr. i 2015 til nedrivning/sikring af de mest udsatte bygninger på Fioma-grunden. Der er gennemført nedrivninger i Salg af tidl. Oppe-Sundby Skole På baggrund af en konkret valuarvurdering er der afsat en indtægt på 37,6 mio. kr. ekskl. moms i 2016 ved salg af Ådalens Skole afd. Syd (tidligere Oppe-Sundby Skole) til boliggrunde Servicearealer plejeboliger Pedershave etape 2 Der blev i Budget 2014 afsat 4,7 mio. kr. i perioden til opførelsen af servicearealer i forbindelse med 36 nye plejeboliger ved Pedershave, Fr-sund. Samtidig er der afsat en indtægt på 1,4 mio. kr. i 2017 som et servicearealtilskud fra staten der tilfalder kommunen ved afslutningen af byggeregnskabet Renovering af badebroer I 2009 blev der samlet afsat 1,4 mio. kr. til renovering og udskiftning af badebroer i kommunen. Den resterende del af budgettet, 1,1 mio. kr., er afsat i Transport og infrastruktur Teknisk Udvalgs anlægspulje Der er, jf. hidtidig praksis, afsat 3,5 mio. kr. om året til anlægsarbejder på veje, stier m.v., der udmøntes af Teknisk Udvalg. Projekterne er bl.a. relateret til trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger, ændret vejføring, heller, vejbump, vejafvanding o. lign Færdiggørelse af fjordstien Der er afsat 2 mio. kr. i 2015 til forlængelse af fjordstien fra Skuldelev til kommunegrænsen til Lejre Kommune. Afklaring af stiens forløb pågår Gadebelysning eget tilbagekøb Der er afsat en anlægsudgift på 30,9 mio. kr. i 2015 til tilbagekøb af gadebelysningsanlæg fra DONG Energy samt investeringer i udskiftning af belysningsarmaturer på en del af masterne. Der er lånemuligheder knyttet til størstedelen af anlægsudgiften Anlæg af supercykelsti Supercykelstien mellem Frederikssund og Ølstykke er taget i brug. De sidste arbejder vedrørende stien ventes gennemført i 2015, det drejer sig om udvidelser af gitterbro under Frederikssundsvej,

3 udskiftning af slidlag samt regulering af rabatter og opsætning af inventar. De forventede udgifter udgør 1,5 mio. kr. og de forventede indtægter, i form af tilskud fra Vejdirektoratet, udgør 0,6 mio. kr. svarende til 40% af anlægsudgifterne Omprofilering af Kocksvej I 2014 og 2015 er der afsat samlet 3 mio. kr. til ændring af Kocksvej i Frederikssund m.h.p. at forbedre veje til skoler, svømmehal og gymnasium primært ved etablering af cykelstier Tilslutninger til Fjordforbindelsen Ved etableringen af Fjordforbindelsen bygges der et tilslutningsanlæg til Marbækvej. Der er afsat 10 mio. kr. til kommunens udgifter hertil, fordelt med 5 mio. kr. i 2016 og Pulje til etablering af cykelstier Der er afsat en pulje på samlet 15 mio. kr. i perioden til etablering af cykelstier for løbende at forbedre forholdene for cyklister i kommunen Istandsættelse af Færgevej Der er afsat 2 mio. kr. i 2016 og 2,5 mio. kr. i 2017 til istandsættelse af en del af Færgevej samt indretning af vejen til den fremtidige situation med mindre trafikbelastning som følge af den kommende nye fjordforbindelse Forbedring af trafikale forhold ved Ådalens Skole Der er afsat 0,6 mio. kr. i 2015 til en række trafikale forbedringer af skolevejene til Ådalens Skole, der følger af skolesammenlægningen mellem Åbjergskolen og Oppe Sundby Skole på Kornvænget Genopretning af fortove frem til 2017 En række fortove i Frederikssund Kommune er i dårlig vedligeholdelsesmæssig stand. Der er afsat samlet 4 mio. kr., ligeligt fordelt i 2016 og 2017 til genopretning, der vil give mulighed for at slidlagsarbejder og gravearbejder følges op med fortovsrenovering, når det er hensigtsmæssigt. Derudover vil det sikre, at der kan foretages genopretning af de dårligste fortove Hannelundsvej/Møllevej trafiksikkerhed Administrationen arbejder med en lokalplan for en seniorlandsby ved Hannelundsvej i Jægerspris. Lokalplanen forventes p.t. koblet sammen med en udbygningsaftale, hvor der etableres en venstresvingsbane på Møllevej med tilhørende heller samt opgradering af Hannelundsvej. En del af anlægsudgifterne i forbindelse med udbygningsaftalen foreslås finansieret af kommunen. Hertil er der afsat 5 mio. kr. i Møllevej trafiksikkerhed Der er afsat et anlægsbudget på 0,9 mio. kr. i 2016 til forbedring af trafiksikkerheden på Møllevej i Jægerspris. Et konkret projekt skal udarbejdes Fremtidens brugertransport trafiksanering I forbindelse med effektivisering af borgerbefordring og busbetjeningen i kommunen, afsættes der 0,5 mio. kr. som anlæg i 2015 til trafiksaneringer Projektforslag kultur- og havnebad - Frederikssund Til fremme af turisme og til gavn for de lokale og potentielle bosættere afsættes der anlægsbudget til etablering af kultur- og havnebad i Frederikssund Havn. I 2015 er der afsat kr. til udarbejdelse af masterplan for projektet og til selve anlægget er der afsat 6 mio. kr. i 2016 og 2,1 mio. kr. i 2017.

4 Projektforslag Kulhuse Havn Til understøttelse af turismen foreslås Kulhuse Havn etableret som et oplevelses- og aktivitetscenter. Hertil er der som anlægsbudget afsat 1 mio. kr. i 2016, 6 mio. kr. i 2017 og 2,1 mio. kr. i Heri indgår anlæg af nye bådpladser Projektforslag Frederikssund-Marbæk Havn Der er afsat 1 mio. kr. i 2018 til udarbejdelse af projekt- og finansieringsforslag til udvikling af havne i kommunen. 03 Undervisning og kultur Skolestruktur Ådalens Skole Der er i 2015 afsat 60,7 mio. kr. som den sidste del af et samlet budget på 108,3 mio. kr. til nybyggeri og renovering af den eksisterende bygningsmasse på Ådalens Skole Nord i forbindelse med samlingen af Ådalens Skole på én adresse Opdatering af udearealerne ved skolerne Der er indarbejdet et anlægsbudget på 1 mio. kr. i 2016 og 1 mio. kr. i 2017 til opdatering af udearealerne på skolerne Ådalens Skole Nord SFO anlægspulje SFO en på Ådalens Skole Nord har afsat midler til legeplads/udenomsarealer. Budgettet ventes anvendt i 2015 når byggeriet på skolen er nærmere sin færdiggørelse Idrætsfacilitetspuljen Der er, jf. hidtidig praksis, afsat 2,1 mio. kr. om året til investeringer i faciliteter på idrætsområdet. Budgettet anvendes typisk til en lang række delprojekter på idrætsområdet, der løbende udmøntes af Fritidsudvalget ORI Kunstgræs Der er afsat 5,2 mio. kr. i 2015 til omlægning af de nuværende fodboldbaner i Oppe Sundby til kunstgræsbaner ORI omklædning og p-plads Der blev ved Budgetaftalen for 2014 afsat 1,8 mio. kr. til renovering af omklædningsfaciliteter og p-plads ved ORI i Oppe-Sundby. Beløbet er afsat i Renovering af svømmehaller Der er afsat 10 mio. kr. i 2016 og 7 mio. kr. i 2017 til renovering af kommunens svømmehaller Etablering af ungdomssøsportscenter For at fastholde og udvikle interessen for børne- og ungdomssejllads, foreslås der etableret et sejlcenter ved lystbådehavnen på Kalvøen. Hertil er der afsat 5,5 mio. kr. i 2016 på baggrund af et nyt forslag fra interessenterne Færgegården Til istandsættelse og ændret indretning af dele af Færgegården er der afsat 2,3 mio. kr. i I projektet indgår også en istandsættelse af sydlængen på Færgegården og museumsindretning af samme.

5 J.F. Willumsens Museum renovering inkl. renovation Til finansiering af kommunens bidrag til renovering af J.F. Willumsens Museum er der afsat 4 mio. kr. som anlægstilskud i Projektets gennemførelse er afhængig af eksterne fondsmidler Muserum Færgegården Der etableres naturlegeplads og mindre inderum på Færgegården i Anlægsbudgettet er på 0,3 mio. kr Skibby Fritidscenter Anlægspulje Fritidscenteret har afsat 0,4 mio. kr., der forventes anvendt i 2015 til projekt vedrørende udenomsarealer Kulturhus/bibliotek/borgerhus Budgettet er tilrettelagt efter en senere projektstart end budgetlagt i forbindelse med Budget Der er indarbejdet anlægsbudget til projektet med 2 mio. kr. i 2016 og 45 mio. kr. i Sociale opgaver og beskæftigelse Til- og ombygning af Tumlebo og dagplejens legestue i Skibby Forslag til renovering og udbygning af Børnehuset Tumlebo i Skibby i 2016, sådan at børnehuset kan danne ramme for både eget børnehus, men også for Skibyssens børnehave samt dagplejens legestue. Anlægsbudgettet udgør 17,3 mio. kr Til- og ombygning af Børnehuset Skolevejen i Skibby Forslag til renovering og udbygning af Børnehuset Skolevejen i Skibby i 2017, sådan at børnehuset kan danne ramme for både eget børnehus, men også for Børnehuset Nordstjernen.. Anlægsbudgettet udgør 21,7 mio. kr Installation af fibernet i alle børnehuse. Til installation af fibernet i børnehuse i kommunen er der afsat 1,2 mio. kr. i 2016 og 1,1 mio. kr. i Pedershave, udeområde Der er afsat 0,1 mio. kr. i 2016 til etablering af flisebelagt sti med belysning fra Pedersholm Foreningscenter til Pedershave Omsorgscenter i forbindelse med at parkeringspladsen ved Pedersholm også anvendes af omsorgscenteret. 06 Fællesudgifter og administration Central anlægsramme Der er i 2015 og 2016 afsat en central anlægsramme på henholdsvis -30 mio. kr. og 30 mio. kr., der skal udmøntes løbende i 2015 i forbindelse med budgetsager. Rammen afspejler en forventet omplacering af anlægsmidler fra 2015 til 2016 da det må forventes at dele af anlægsprogrammet for 2015 p.g.a. det betydelige omfang, først vil kunne afsluttes i løbet af 2016.

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2014.

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2014. Anlægsprojekter afsat i budget 2014 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2014. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2016. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

Oplæg til anlægsbudget for efter sommerens budgetopfølgning

Oplæg til anlægsbudget for efter sommerens budgetopfølgning Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

Forslag til tillægsbevilinger. Bemærkninger (209;004086) Byggemodning af

Forslag til tillægsbevilinger. Bemærkninger (209;004086) Byggemodning af 002023 (209;004086) Byggemodning af Merudgiften skal anvendes til gassikring ved Ørnestensbjerget. Sydbyen U -77.327 226.958-304.285 2.304.285 2.226.958 010011 Energimærkning af bygninger 010012 Energiinvesteringer

Læs mere

Forslag til tillægsbevilling. Bemærkninger Byggemodning U

Forslag til tillægsbevilling. Bemærkninger Byggemodning U Teknisk dvalg dgift 002023 Byggemodning Beløbet skal anvendes til gassikring ved af Sydbyen 2.226.958 309.679 1.917.279 2.226.958 Ørnestensbjerget. 010011 Energimærkning af bygninger Der er afsat 0,048

Læs mere

Forslag til tillægsbelling

Forslag til tillægsbelling 002023 Byggemodning af Sydbyen 010012 Energiinvesteringer 010013 Installation af energimålere 010017 Understøtning af byliv og detailhandel i kommunens fire hovedbyer tet udgør et merforbrug i 2016 som

Læs mere

U U

U U 002023 Byggemodning af Sydbyen 010012 Energiinvesteringer 010013 Installation af energimålere 010017 Understøtning af byliv og detailhandel i kommunens fire hovedbyer Korr. U 985.129 507.558 477.571 985.129

Læs mere

Investeringsoversigt

Investeringsoversigt Investeringsoversigt 2017-2021 4. september 2017 Budget* 2017 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget Udg. 71.182 65.258 68.158 99.467 87.895 Indt. 252.897 21.585 66.073 151.310 83.550 Vinge Byggemodning og

Læs mere

Oplæg til anlægsoversigt for efter budgetgennemgang juni-august 2013

Oplæg til anlægsoversigt for efter budgetgennemgang juni-august 2013 Oplæg til anlægsoversigt for 2014-2017 efter budgetgennemgang juni-august 2013 I dette notat præsenteres et revideret oplæg til anlægsoversigt for 2014-2017 efter den seneste budgetgennemgang af kommunens

Læs mere

De væsentligste pointer til brug for kommunens budgetlægning på anlæg er følgende:

De væsentligste pointer til brug for kommunens budgetlægning på anlæg er følgende: Oplæg til anlægsoversigt for 2014-2017 I dette notat præsenteres et oplæg til anlægsoversigt for 2014-2017, der kan danne udgangspunkt for den videre budgetlægning af kommunens anlægsaktiviteter for 2014

Læs mere

Oversigt over bevillinger i budget 2015

Oversigt over bevillinger i budget 2015 Oversigt over bevillinger i budget 2015 Kommunens bevillingsniveau er fastsat i kommunens "principper for økonomistyring". Bevillingsniveauet tager udgangspunkt i at samtlige kommunens udgiftsområder er

Læs mere

Regnskab 2017 U I U U

Regnskab 2017 U I U U 002023 Byggemodning af Sydbyen 010013 Installation af energimålere U 3.569.999 4.525.585 4.492.040 33.545 I 0 0-241.614 241.614 U 0 32.810 0 32.810 erne anvendes til gassikring af Ørnestensbjerget og til

Læs mere

Regnskab U Nej U Nej I

Regnskab U Nej U Nej I 002023 Byggemodning af Sydbyen 010012 Energiinvesteringer 010013 Installation af energimålere U 0 985.129 715.838 269.291 Nej 269.291 U 3.569.999 4.525.585 4.492.040 33.545 Nej 275.159 I 0 0-241.614 241.614

Læs mere

Salget er afsluttet Salg af matr. 13 a. i Oppe Sundby. I Ja

Salget er afsluttet Salg af matr. 13 a. i Oppe Sundby. I Ja Økonomiudvalget Restbudget Afsluttet Overførsel Kommentar 002022 Salg af Sydbyen Alle 9 boliggrunde i Ørnestens Vænge, der blev udbudt til salg i foråret 2015, er blevet solgt. Fem af U 0 2.271 2.271 0

Læs mere

Beskrivelse af nye forslag til anlæg samt eksisterende anlæg

Beskrivelse af nye forslag til anlæg samt eksisterende anlæg Beskrivelse af nye forslag til anlæg samt eksisterende anlæg Høring om budget 2014-2017 Indholdsfortegnelse: Forslag nummer/navn Side Beskrivelse af nye forslag til anlæg... 3 A01 Nye daginstitutioner

Læs mere

Regnskab 2015 restbudget Afsluttet Overførsler Kommentar Salg af Sydbyen. Økonomiudvalget Budget 2015

Regnskab 2015 restbudget Afsluttet Overførsler Kommentar Salg af Sydbyen. Økonomiudvalget Budget 2015 Økonomiudvalget Budget 2015 002022 Salg af Sydbyen Alle 9 boliggrunde er solgt ved første udbud i foråret 2015. -4.204.000-3.776.818-427.182 Nej -427.182 Det samlede indtægtsprovenue ekskl. moms svarer

Læs mere

Regnskab U Nej 0. U Nej I Nej

Regnskab U Nej 0. U Nej I Nej 002020 Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund 003003 Salg af Esrogårdsvej 3, Jægerspris 003004 Salg af jord i Slangerup ved Raasigvangen U 5.600.000 5.600.000 5.657.430-57.430 Nej 0 U 0 10.000 4.000

Læs mere

Økonomiudvalget. Regnskab Opr. Budget Korr. Budget Indtægt Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund

Økonomiudvalget. Regnskab Opr. Budget Korr. Budget Indtægt Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund 002020 Køb af ejendom på Toftevej 1, Frederikssund 003003 Salg af Esrogårdsvej 3, Jægerspris 003004 Salg af jord i Slangerup ved Raasigvangen 003008 Salg af matr. 13 a. i Oppe Sundby 003026 Vinge - Byggemodning

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget onsdag den 27. april 2011 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødet sluttede kl. 17.50 Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

I Salg af erhvervsgrund, Salget er ikke gennemført, indtægtsbudgettet overføres til 2015.

I Salg af erhvervsgrund, Salget er ikke gennemført, indtægtsbudgettet overføres til 2015. Udgifter/indtægter Budget 2014 Forbrug 2014 Restbudget Overførsler U Samtlige udvalg - I alt 140.216.775 116.049.050 24.167.725 25.295.288 I -28.471.298-21.481.747-6.989.551-8.431.990 Udgifter/indtægter

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

Anlæg - Budgetlægningen

Anlæg - Budgetlægningen BILAG NR. 5 NOTAT Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Fax. 74 34 01 54 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 01 72 bbch@haderslev.dk 26-08-2015 Sagsident: 15/6642 Sagsbehandler:

Læs mere

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser Forbrug* 2017** Anlæg i alt

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser Forbrug* 2017** Anlæg i alt Status på budgetaftale 2017, anlægsoversigt Bilag 2 Hele kr. (- for indtægter). Faste priser Forbrug* 2017** 2018 2019 2020 Anlæg i alt 22.019.144 102.848.800 89.761.000 28.269.200 45.041.900 11 Veje og

Læs mere

Økonomisk status pr. 31. maj 2019

Økonomisk status pr. 31. maj 2019 Økonomisk status pr. 31. maj Alle beløb i 1.000 kr. - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud Vedtaget Adm. skøn s % indevær. år ifht. vedt. s % indevær. år ifht. korr. adm. s % sidste år Skatter, tilskud

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Høring om budget september 2014

Høring om budget september 2014 Høring om budget 2015-2018 Høring om budget 20152018 8. september 2014 Budgetopgaven = et skøn over Frederikssund Kommunes udgifter og indtægter de næste 4 år Befolkningsudvikling Udvikling og Fornyelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb alt U 33.986 104.931 93.990 62.590 33.690 14.781 343.968-7.302 0-800 0 0 0-8.102 Miljø- og Teknikudvalget U 8.936 27.173 4.800 8.507 3.436 14.527 67.379 Børne- og Skoleudvalget U 15.213 15.213 30.426 Vækst-

Læs mere

Anlæg i alt

Anlæg i alt Status på budgetaftale, Hele kr. (- for indtægter). Faste priser ** Forbrug** 11 Veje og grønne områder 12.923.900 2.173.338 10.718.788 31.434.200 23.546.600 19.449.400 Udlægning af sti til Rungsted fiskeleje

Læs mere

Anlægsoversigt, budgetoplæg, Budget

Anlægsoversigt, budgetoplæg, Budget Basis 2020 Basis 2021 Basis 2022 Basis 2023 Afledt drift 11 Veje og grønne områder oprindeligt budget 5,479,900 34,882,000 25,388,300 12,567,800 13,042,800 Administrationens forslag til korrigeret budget

Læs mere

Tillægsbevilling. Nyt korr. Budget I I U

Tillægsbevilling. Nyt korr. Budget I I U 002040 Vinge forberedelse af grundsalg 003003 Salg af Esrogårdsvej 3, Jægerspris D. 30. maj blev der givet en tillægsbevilling til det videre arbejde med forberedelserne for grundsalg herunder afklaring

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Økonomi og Udvikling. Borgermøde om budget

Økonomi og Udvikling. Borgermøde om budget Økonomi og Udvikling Borgermøde om budget 2018-2021 Indhold Frederikssund en udviklingskommune Udviklingskommune behov for råderum Budgettet og likviditetsprognose Anlæg Drift Befolkningsudvikling Videre

Læs mere

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2017* Anlæg i alt

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2017* Anlæg i alt Anlægsoversigt, basisbudget - Budget 218-221 Augustkonferencen 217 Samlet oversigt Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 217* 218 219 22 221 Anlæg i alt 12.848.8 89.761. 28.269.2 45.41.9 45.68.3 11

Læs mere

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016.

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016. Investeringsoversigt Bemærkninger Konto 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 002.008 Hvissinge Øst 2. etape I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter

Læs mere

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2018* Anlæg i alt

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2018* Anlæg i alt Status på budgetaftale 2018, anlægsoversigt Bilag 2 Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2018* 2019 2020 2021 Anlæg i alt 109.647.600 75.354.300 89.982.300 46.592.200 11 Veje og grønne områder 42.838.300

Læs mere

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2018* Anlæg i alt

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2018* Anlæg i alt Anlægsoversigt, basisbudget - Budget 219-222 Augustkonferencen 218 Samlet oversigt Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 218* 219 22 221 222 Anlæg i alt 19.257.5 65.886.8 79.135.5 77.11.6 41.328.4 11

Læs mere

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2019* Anlæg i alt

Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2019* Anlæg i alt Anlægsoversigt, basisbudget - Budget 2020-2023 Augustkonferencen 2019 Samlet oversigt Hele kr. (- for indtægter). Faste priser 2019* 2020 2021 2022 2023 Anlæg i alt 12.183.900 134.452.700 103.405.000 38.917.500

Læs mere

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg.

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg. 1 of 5 7. april 2016 Til økonomiudvalg og byråd Kvartalslig opfølgning pr. 29. februar 2016. Anlæg. 1 Resume den samlede anlægsvirksomhed i Den oprindeligt terede anlægsudgift i 2016 på netto 79,3 mio.

Læs mere

Investeringsoversigten

Investeringsoversigten Investeringsoversigten 2015-2018 Anlægsbudgettet total - fordelt på områder Rådighedsbeløb 1.000 kr. Anlægsudgifter netto 122.259 96.179 94.078 87.388 399.904 Heraf udgifter 163.336 135.999 130.939 124.249

Læs mere

Anlægsinvesteringer. (side )

Anlægsinvesteringer. (side ) (side 144-155) Et anlæg kan defineres som en investering, der repræsenterer en værdi for kommunen over en periode der er længere end 1 år. Et anlægsarbejde må ikke igangsættes før der foreligger en anlægsbevilling

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Den overordnede konklusion i forhold til budgetoversigten er, at der er strukturel balance i alle årene.

Den overordnede konklusion i forhold til budgetoversigten er, at der er strukturel balance i alle årene. Økonomisk råderum 7. februar 2018 Konklusion Udmøntning af udestående effektiviseringer fra budget 2018 på 17 mio. kr. i 2019 stigende til 37 mio. kr. i 2020 og frem sikrer et økonomisk råderum i størrelsesorden

Læs mere

Notat vedrørende budgetlægningen af Vinge-projektet i perioden

Notat vedrørende budgetlægningen af Vinge-projektet i perioden Notat vedrørende budgetlægningen af Vinge-projektet i perioden 2015-2019 I dette notat beskrives forslag til budget for Vinge-projektet for perioden 2015-2019. Budgettet omfatter skøn over de umiddelbare

Læs mere

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter

Forventet forbrug/regnskab Anlægsudgifter NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager TEU, Anlæg Teknik- og Miljøforvaltningen har gennemgået igangværende anlæg. Gennemgangen har givet anledning til følgende bemærkninger.

Læs mere

NOTAT G Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. anlægsprojekter.

NOTAT G Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. anlægsprojekter. NOTAT 05.01.02-G00-1-16 Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. Fjordforbindelsen. Bevillingsansøgning til anlægsprojekter. Finansiering af kommunale anlægsprojekter afledt af Fjordforbindelsen.

Læs mere

Anlægsoversigt inkl. stjernemarkering

Anlægsoversigt inkl. stjernemarkering Anlægsoversigt inkl. stjernemarkering Økonomiudvalget: Økonomiudvalget 1.2 Fællesudgifter * Letbanen, linje 2 1.200 0 0 0 * Fra gade til by -17.644 66.074-139.908 0 Udvikling og byomdannelse i Odense NØ

Læs mere

NOTAT. 22. marts Journal nr Ø Sagsbehandler CSHAN

NOTAT. 22. marts Journal nr Ø Sagsbehandler CSHAN Overførsler 2017 på drift og anlæg Økonomi og udvikling har sammen med fagområderne gennemgået årets på drift og anlæg i 2017 med henblik på en opgørelse af ets konsekvens for overførsler til efterfølgende

Læs mere

-Indtægter, renter, anlæg og finansiering

-Indtægter, renter, anlæg og finansiering Økonomiudvalget -Indtægter, renter, anlæg og finansiering -2019 Indtægter Indtægterne forventes at blive 2,5 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Skat Ejendomsskat og dækningsafgift forventes samlet

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Likviditetsprognose og økonomisk status

Likviditetsprognose og økonomisk status Likviditetsprognose og økonomisk status Indhold Likviditet pr. 31. august :...2 Resultatopgørelse:...4 Driftsudgifter på politikområder:...5 Status anlæg:...7 1 Likviditet pr. 31. august : Den gennemsnitlige

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere

Afvigelse i Afvigelse i 2017 Serviceramme Skal overholdes 11 mio. kr. over 19 mio. kr. over 12 mio. kr. over 10 mio. kr.

Afvigelse i Afvigelse i 2017 Serviceramme Skal overholdes 11 mio. kr. over 19 mio. kr. over 12 mio. kr. over 10 mio. kr. Indledning Kommunalbestyrelsen har i flere år arbejdet på at genskabe balance i kommunens økonomi. Grundstenen blev lagt med Aftale om økonomisk genopretning, der blev vedtaget i forbindelse med vedtagelse

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Bilag A Notat vedrørende likviditetsudfordring

Bilag A Notat vedrørende likviditetsudfordring 15. december 2017 Bilag A Notat vedrørende likviditetsudfordring Baggrund Vinge engangsudfordring I den igangværende proces i forhold til den nye by Vinge er der opstået den situation, at budgetteret indtægt

Læs mere

Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2013 til 2014

Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2013 til 2014 Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra til 2014 Forbrug Korrigeret budget Rest korr. Budget Forventet overførsel til 2014 Bemærkninger U/I Byrådet netto 30.331.914 59.610.878 29.275.964 26.439.617

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

10 årig anlægsplan

10 årig anlægsplan 10 årig anlægsplan 2015 2024 Budget i 1.000 kr. i 2015 -pris 2015 2016 2017 2018 2015-2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Total alle år Gr. 1 - Skattefinansierede serviceanlæg Ejendoms- og Driftsudvalget

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 3. september 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

Halvårsregnskab 2015

Halvårsregnskab 2015 Halvårsregnskab 2015 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2015 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget 2015 till. bev.

Læs mere

ANLÆGSOVERSIGT REGNSKAB 2016

ANLÆGSOVERSIGT REGNSKAB 2016 Det skattefinansierede område Økonomiudvalget 002203 Midler til at fremme/realisering byudvikling 2016 100 4 4 96 Regnskab 2016 - mindreforbruget ønskes ikke overført til 2017, da der er nye midler i 2017

Læs mere

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *)

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *) Låne opt. Direktionens anlægsforslag budget 2019-2022 - indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog () *) Direktionens forslag prioritet 1 2019 2020 2021 2022 Afl. drift Evt. bemærkninger

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, ETAPE 2 1.000 kr. Projektering og arkæologi 8.000 Byggemodning - grunde, interne veje 20.000 14.000 Byggemodning - grøn og salgsfremme 500 3.500 3.100 Afdrag lån 1.200 4.500

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Anlægsoversigt, budgetoplæg, Budget

Anlægsoversigt, budgetoplæg, Budget Anlæg MPU i alt 11 Veje og grønne områder 44,245,600 23,546,600 19,449,400 13,978,700 8,860,200 005014 Udvikling af stationsområdet ved Rungsteed Kyst Station 900,000 0 0 0 0 020120 Badebroer 0 302,300

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2017 251 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 58.688 44.185 26.578 23.006 T1 I 16.583 19.030 19.030 13.030 00 Byudvikling, bolig og F1 U 20.530 20.530 13.030 13.030

Læs mere

34.787 2.398 2.398 2.398

34.787 2.398 2.398 2.398 Kultur og Fritid: 1.000 kr. 1. Rådighedsramme 2. Svendborg Ny Idrætscenter 2.982 2.398 2.398 2.398 31.805 34.787 2.398 2.398 2.398 + = udgift, - = indtægt 1. Rådighedsramme - generel vedligehold og nyanlæg

Læs mere

BUDGET Direktionens budgetforslag

BUDGET Direktionens budgetforslag BUDGET 2017-20 Direktionens budgetforslag Skærpede mål for kommunens økonomi Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Siden 2007, hvor målsætningen

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Antal borgere som får glæde af anlægget Brugere af kommmunens 1 Bygningsvedligeholdelse U

Antal borgere som får glæde af anlægget Brugere af kommmunens 1 Bygningsvedligeholdelse U Alle beløb Alle beløb er i 1.000 kr. Nr. Budgetlagte anlægsprojekter I/U 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2017-22 Antal borgere som får glæde af anlægget Brugere af kommmunens 1 Bygningsvedligeholdelse U

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 28. februar overførsel til Projekt Budget Forbrug forbrug i Kvalitetsfonden Anlæg 146.294 11.600 0 157.894 4.752 0 155.595 110.295 97.295 94.905 0 0 Udgifter 187.371 25.743 0 213.115

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

NOTAT. Under ØU har der i 2012 været 107 anlægsemner, heraf ønskes de 42 anlægsemner overført til 2013, jævnfør nedenstående specifikation.

NOTAT. Under ØU har der i 2012 været 107 anlægsemner, heraf ønskes de 42 anlægsemner overført til 2013, jævnfør nedenstående specifikation. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2012 til 2013 Til: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 14. februar 2013 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Sagsnr.:

Læs mere

NOTAT Journal nr. Drift Sagsbehandler

NOTAT Journal nr. Drift Sagsbehandler Overførsler 2016 på drift og anlæg Økonomi og udvikling har sammen med fagområderne gennemgået årets på drift og anlæg i 2016 med henblik på en opgørelse af ets konsekvens for overførsler til efterfølgende

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget

2. Børne- og skoleudvalget 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 1 Tirsdalens skole... 3 Søndermarkskolen... 4 Hornbæk skole... 5 Havndal skole... 6 Assentoft skole... 7 Blicherskolen...

Læs mere

NOTAT. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015.

NOTAT. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. NOTAT Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. har nu udarbejdet et revideret forslag til

Læs mere

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget -107.437-18.238-3.646 65.783 Plan og Miljøudvalget 9.280 7.930 5.514 4.726 Teknik & Byggeudvalget 319.313 160.617 100.985 92.467 Social & Arbejdsmarkedsudvalget 3.245-8.994 0 0 Børn & Familieudvalget

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Budgetbilag. 2. opfølgning af anlægsbudget 2011 og den heraf afledte låneoptagelse

Budgetbilag. 2. opfølgning af anlægsbudget 2011 og den heraf afledte låneoptagelse 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 5 ØKONOMI & PLANLÆGNING Dato: 10. august 2011 Tlf. dir.: 4477 2204 Kontakt: Robert Jensen Sagsnr: 2011-3879 Dok.nr: 2011-142693 Budgetbilag 2. opfølgning af anlægsbudget 2011

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo oktober 2016 for kultur- og udviklingsudvalget Samlet oversigt Kultur- og udviklingsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* tillægsbevillingsbehov

Læs mere

Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2014 til 2015

Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2014 til 2015 fra til 2015 Halsnæs Kommune Økonomiudvalget rådighedsbeløb i 63.318.029 90.361.830 27.091.807 199.547.747 21.233.414-731.047-3.077.879-2.298.826-30.691.625-2.298.826 Mindreforbruget ønskes overført til

Læs mere

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Teknik- og Erhvervsudvalget Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 Forbrug pr. 31.3.2019 Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. budget Heraf

Læs mere

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb tidligere 2018 2019 2020 2021 alt U 45.113 64.004 56.005 49.659 49.659 11.987 276.427-14.800-42.364 0 0 0 0-57.164 Miljø- og Teknikudvalget U 7.010 35.750 14.323 3.388 3.388 11.987 75.846 Børne- og Skoleudvalget

Læs mere

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016 Pulje til kommunale bygninger/ældreboliger, som skal afvikles "nedrivningspuljen". 3.39. 3.39. 3.39. 3.39. Investering i energibesparende foranstaltninger 3.. 3.. 1.. 1.. 54719-14/ Nedlæggelse af brandhaner

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter af anlægspulje for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter af anlægspulje for 2015. NOTAT Godkendte projekter af anlægspulje for 2015. Forslag til disponering af anlægspulje for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. har nu udarbejdet et revideret forslag til disponering

Læs mere

Anlægsoversigt budget

Anlægsoversigt budget Anlægsoversigt budget 2018-22 Anlægsoversigten viser Fredensborg Kommunes anlægsbudget for perioden 2018-22. Anlægsprojekterne er inddelt i tre kategorier i forhold til om kommunen er kontraktligt bundet

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2019 241 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 29.233 32.207 21.012 21.012 T1 I 22.161 13.503 13.503 13.503 00 Byudvikling, bolig og F1 U 13.503 13.503 13.503 13.503

Læs mere