DIREKTIONEN. udvidet direktionsmøde. Tirsdag den 16. November 2010 kl rådhuset, lokale 77

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DIREKTIONEN. udvidet direktionsmøde. Tirsdag den 16. November 2010 kl. 09.00 rådhuset, lokale 77"

Transkript

1 DIREKTIONEN udvidet direktionsmøde Tirsdag den 16. November 2010 kl rådhuset, lokale Evt. tilslutning til FLIS fortsat behandling 2. Mainstreaming af handicapområdet 3. Oplæg ang. eventuel deltagelse på karrieredagene 8. marts 2011 i Gigantium, Aalborg 4. Overvejelser vedr. vagtberedskab i IT-afdelingen og flytning af månedlige servicevindue 5. Oplæg UTH.COCX 6. Klima og Miljøredegørelse for institutionerne 7. CO 2 regnskab for Drøftelse af proces for planstrategi Rapportering fra tværgående/tværkommunale grupper 10. orientering om sager på vej til politisk behandling 11. Emner til kommende møder 12. Eventuelt Deltagere: Mogens Gade, Henrik Hartmann Jensen, Jane Hvas, Jes Lunde, Knud Nørgaard, Arne Kristensen, Noel Mignon. Fraværende: Mogens Fransen (punkterne 1-6), Carl Stefan Bauditz

2 1. FLIS fælleskommunalt ledelsesinformationssystem Oplæg til beslutning om Jammerbugt Kommunes tilslutning Beslutningstema Der skal træffes beslutning om i hvilket omfang Jammerbugt Kommune skal tilslutte sig det fælleskommunale ledelsesinformationssystem FLIS. Hertil skal der træffes beslutning om budgetmæssig prioritering af tilslutningspris og årlig drift. Sagsbeskrivelse FLIS samler kommunale data og nøgletal i et system, der skal gøre det lettere for kommunerne at sammenligne sig med hinanden. Løsningen vil gøre det muligt at benchmarke og prioritere de interne udviklingsprocesser. Det skal gøres nemt og enkelt at få et samlet overblik over kommunens data og sammenligne disse data internt i kommunen, i forhold til andre kommuner, til landsgennemsnit m.m. Nøgletal udvælges af kommunale brugergrupper i samarbejde med KL og KOMBIT. Data bearbejdes efter fælleskommunale definitioner, og de leveres via de facto standardiserede snitflader. KL og KOMBIT har den 11. oktober 2010 fremsendt materiale til kommunerne til brug for bindende tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS). Den enkelte kommune skal beslutte sig til, om kommunen ønsker at understøtte det videre fælleskommunale udviklingsarbejde og købe FLIS. For at tilslutte sig FLIS skal kommunen udfylde og underskrive tilslutningsaftalen. Tilslutning kan ske på følgende niveauer: Fuld tilslutning til FLIS (database + præsentationslag) Tilslutning af FLIS databasen til eget LIS-system. Ønsker ikke tilslutning Kommunen skal endvidere beslutte, om man ønsker at tilslutte sig afhængigt af hvor mange andre kommuner, der tilslutter sig FLIS (70, 80, 90 eller 100 %). Endelig skal det besluttes om kommunen vil tillade, at kommunens data bearbejdes i FLIS, uanset om kommunen vælger at købe FLIS. Kommunen skal i givet fald kun underskrive databehandlingsaftalen og fremsende aftalen til KOMBIT. FLIS er opdelt i en database og et præsentationslag af hensyn til de kommuner, der som Jammerbugt Kommune allerede har implementeret et lokalt ledelsesinformationssystem. Disse kommuner kan foretrækker at integrere FLIS i de eksisterende systemer frem for at anvende FLIS som en særskilt løsning. Kommunerne anmodes om at fremsende sin beslutning vedrørende tilslutning til FLIS og bearbejdning af kommunens data i FLIS senest den 5. januar 2011 FLIS forventes implementeret i 1. kvartal 2012.

3 Økonomi og finansiering Prisen for FLIS databasen baserer sig på et engangsindskud på kr. pr. kommune og en pris pr. fagområde pr. indbygger pr. år. Fagområderne implementeres løbende over årene startende med 5 og indtil nu planlagt udbygget til 9 på længere sigt. Kommunen forpligter sig til at aftage alle de fagområder, der er i systemet. Prisen pr. fagområde er afhængig af kommunernes samlede tilslutning beregnet i procent af befolkningsgrundlaget i Danmark. Jo større tilslutning, jo lavere pris. De nedenfor nævnte scenarier viser priserne ved 4 forskellige tilslutningsgrader. En kommune med indbyggere skal betale ca kr. i år 1 i licensudgifter for FLIS databasen ved tilslutning fra alle landets kommuner. Prisen stiger jf. nedenstående jo færre der tilsluttes. De anførte priser er faste priser ex moms. År 2012 År 2013 År 2014 År 2015 Dataområder Prisscenarier kroner pr. år Tilslutning i procent af befolkningsgrundlaget i Danmark Enhedspris pr. fagområde År 2012 År 2013 År 2014 År 2015 Scenarie % 1, Scenarie 2 90 % 1, Scenarie 3 80 % 1, Scenarie 4 70 % 1, Den enkelte kommune skal overfor KOMBIT tage stilling til, hvilke af ovenstående scenarier i "FLIS databasen" kommunen ønsker at tilslutte sig. Værdien af FLIS stiger naturligvis i forhold til, hvor mange kommuner, der tilmelder sig. Hertil kommer en årlig licenspris FLIS præsentationslaget hvis dette vælges. Prisen ligger fra kr. til kr. afhængig af hvor mange kommuner der tilkøber dette. For Jammerbugt Kommune svarer dette til kr. Priserne for Jammerbugt Kommune i de indledningsvist skitserede niveauer i år 1, er ved eksemplet 80 % tilslutning således: Fuld tilslutning til FLIS, kr kr = kr. Tilslutning af FLIS databasen til eget LIS-system, kr. = kr. Ønsker ikke tilslutning, men tillader at data anvendes i FLIS-systemet = 0 kr. Systemet sættes i drift i 2012, og det er først herfra, der skal betales. Der kan ikke anvises finansiering til udgiften inden for IT-budgettet. Direktionen har besluttet, at kommunen skal tilsluttes DUBU (sagsbehandlersystem til B&U området), og denne udgift på afholdes inden for nuværende budget. Dette er ikke muligt med FLIS.

4 Da der er tale om et fælleskommunalt projekt, og der ikke kan anvises finansiering, indstilles det, at Økonomiudvalget træffer beslutning om, hvorvidt kommunen skal tilsluttes FLIS. Indstilling Økonomichefen indstiller, at Jammerbugt Kommune kun tilslutter sig FLIS databasen og under den forudsætning at minimum 80 % andre kommuner også tilslutter sig projektet. at FLIS bør integreres i vores lokale LIS-løsning, som leveres af Fujitsu, og sættes i drift med udgangen af november måned at Jammerbugt kommune stiller vore data til rådighed for projektet udanset egen tilslutning. at beslutningen om hvorvidt kommunen skal tilsluttes FLIS træffes i økonomiudvalget. at investeringen i tilslutningen til FLIS på kr. forlods prioriteres ved budgetlægningen for 2012, da udgiften ikke kan findes inden for den nuværende ramme, og at udgiften til driften af systemet lægges ind i overslagsårene Bilag: FLIS-notat bilaget bør ikke printes, det er forholdsvist stort. Genoptages efter informationsmøde den 9. november. Der er generelt i kommunerne skepsis over for projektets nytteværdi i forhold til investeringen (både i tid og penge). Henrik følger op i forhold til de regionale kommunaldirektører.

5 2. Mainstreaming af handicapområdet. Handicaprådet har sammen med Servicestyrelsen/ Center for ligebehandling af handicappede planlagt afholdelse af en workshop om mainstreaming af handicapområdet. I forbindelse hermed ønskes drøftet hvem deltagerkredsen skal være udover Handicaprådets medlemmer. Handicaprådet ønsker også indbudt politikere og kommunalt ansatte fra alle forvaltninger, idet mainstreaming går ud på at indarbejde handicapaspektet i alle type sager inden for kommunal administration og i sager, der skal til politisk behandling. Handicaprådet vurderer, at workshoppen ikke vil få den forventede effekt,såfremt målgruppen kun skal være Handicaprådet. Workshoppen forventes at vare ca. 1.5 timer og afholdes på Brovst Rådhus en tirsdag eftermiddag cirka omkring arbejdstids ophør. Der er ingen deltagerbetaling. Handicaprådet afgør om der skal holdes en workshop. Målgruppen for et evt. arrangement er Handicaprådet selv.

6 3. Oplæg ang. eventuel deltagelse på karrieredagene 8. marts 2011 i Gigantium, Aalborg Baggrund Karrieredagene er den eneste landsdækkende jobmesse, der henvender sig direkte til studerende og dimittender fra alle de videregående uddannelser(aau). Messen holdes i de fire universitetsbyer Aalborg, Aarhus, Odense og København. Karrieredagene kaldes i Aalborg populært karrieredagene og drives i tæt samarbejde med Aalborg Universitet. Messen var i 2010 besøg af ca studerende(besøgene/målgruppen) og er dermed en af Danmarks mest besøgte job- og karrieremesser for højtuddannede. Karrieredagene havde i 2010, 110 deltagere/ virksomheder/organisationer(udstillere). De deltagende virksomheder spænder lige fra store og små virksomheder til private og offentlige myndigheder. Jammerbugt Kommune har tidligere deltaget på karrieredagene i regi af Aalborg Samarbejdet. Formål Formålet med deltagelse i karrieremessen kunne for Jammerbugt Kommune overordnet være: Generel profilering og branding af Jammerbugt Kommune som attraktiv arbejdsplads(kommunale jobs m.v.). Vise de studerende hvor vi kan samarbejde omkring samarbejds-/studieprojekter Profilering af Jammerbugt Kommune som attraktiv bosætningskommune. Kan ses i sammenhæng med de tiltag, der i øvrigt gøres på området Profilering af jobmuligheder/samarbejdsmuligheder med det lokale erhvervsliv, og evt. deltagelse af 2-4 lokale virksomheder(brugerbetaling, forholdsmæssigt). Det er vurderingen at de besøgene hovedsageligt er fokuseret på konkrete jobmuligheder og/eller samarbejdsmuligheder med udstillerne(kommunalt og private erhvervsvirksomheder).samarbejdsmulighederne kan være mangeartede f.eks: Konkrete jobmuligheder eller projektansættelser Studenterprojekter Specialsamarbejder og projekter Praktiksamarbejder m.v. Fokus bør derfor være på arbejdspladser og samarbejdsmuligheder i en eller anden form. Det er dog vurderingen at branding og bosætning vil have en høj signalværdi/effekt - specielt hvis den mere job/samarbejdsmæssige vinkel er tydelig.

7 Økonomi Et overslag for de direkte udgifter for deltagelse er: Stor stand(3x6m) kr. Evt. messekatalog (ikke forudsætning) kr. Evt. standmateriale:? Evt. udarbejdelse af PR materiale m.v.? Brugerbetaling f.eks. 3 x (virksomhedsbetaling) kr. Indstilling Udviklingschefen indstiller, at der tages en drøftelse af, om det er noget, der skal arbejdes videre med. Det blev godkendt, at der laves en stand på uddannelsesmessen. Økonomiudvalget orienteres.

8 4. Overvejelser vedr. vagtberedskab i IT-afdelingen og flytning af det månedlige servicevindue På ældreområdet er udførelsen af opgaver afhængig af, at man ved hjælp af de indførte IT-redskaber løser en lang række opgaver: Udskrive kørelister Arbejdsplaner Journaler;; hvad er der sket med borgeren det sidste døgn Generelt medicinskemaer, ændringer osv. Ved indlæggelse på sygehus og udskrivelse Advis vedr. ændringer Kommunikationsrapport I forbindelse med nedbrud af systemerne er det derfor afgørende, at nedetiden bliver kortest mulig. Det er f.eks. i strid med reglerne, at der i forbindelse med nedbrud laves alternative løsninger og blyantsrettelser i medicinkort med efterfølgende alvorlige bemærkninger fra embedslægen til følge. Samtidig er IT- kommunikationen med sygehuse og læger helt uundværlig for at undgå fejl og forsinkelser i f.eks. behandling. Noël aftaler en form for vagtdækning med IT-afdelingen, der omfatter afhjælpning af nedbrud (ikke helpdesk mv.). Det er alene lederniveauet der har adgang til at kontakte vagtordningen. Servicevindue afpasses den politiske mødekalender, idet der for øjeblikket er servicevindue under Beskæftigelsesudvalgsmødet.

9 5. Utilsigtede Hændelser. Oktober 2010 Lovgrundlag: Den 1. september trådte loven om udvidet patientsikkerhed i kraft. ( lov nr. 288 af15. april 2009). Loven indebærer at rapporteringspligten for utilsigtede hændelser udvides til udover sygehusene også at gælde for den kommunale sundhedssektor, praksissektoren, apotekssektoren, de sociale institutioner og den præhospitale indsats. Kommunerne er ligesom regionerne ansvarlige for at modtage, registrere og analysere rapporter om utilsigtede hændelser som forekommer på det kommunale sundhedsområde. I 2011 udvides rapporteringsadgangen til også at omhandle patienter og pårørende. Indrapporteringen registreres i Dansk Patients Sikkerheds Database ( DPSD) Databasen stilles vederlagsfrit til rådighed for kommunerne. Formål: Rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser har til formål at understøtte patientsikkerheden ved at indsamle, analysere og formidle viden om utilsigtede hændelser og dermed skabe en systematisk læring, dels af utilsigtede hændelser der sker indenfor sundhedsvæsenets sektorer, dels utilsigtede hændelser der sker i overgangen mellem sektorerne. Systemet skal understøtte den kvalitetsudvikling som finder sted i sundhedsvæsenet. Definition på utilsigtede hændelser ( UTH): Ved utilsigtede hændelser forstås på forhånd kendte og ukendte hændelser og fejl, som ikke skyldes patientens sygdom, og som enten er skadevoldende eller kunne have været skadevoldende, men forinden blev afværget eller i øvrigt ikke indtraf på grund af andre omstændigheder. En utilsigtet hændelse omfatter en begivenhed der forekommer i forbindelse med sundhedsfaglig virksomhed herunder præhospital indsats eller i forbindelse med forsyning af og information om lægemidler. Følgende 4 områder er obligatoriske for kommunerne i forhold til indberetning 1. Sektorovergange 2. Medicinering 3. Infektioner 4. Patientuheld Rapporteringspligtige områder Forebyggelse og sundhedsfremme Forebyggende sundhedsydelser til børn og unge Kommunal tandpleje Hjemmesygepleje Genoptræning Misbrugsbehandling. Socialpsykiatrien

10 Rapporteringspligt har alle sundhedspersoner, og personer der handler på disses ansvar Rapporteringspligten gælder uanset hvor hændelsen forekomme, og det er uden betydning for rapporteringspligten, om en utilsigtet hændelse forekommer på et kommunalt plejecenter, et socialt botilbud, på et misbrugscenter eller borgerens eget hjem. Gælder også private institutioner som kommunen har indgået aftale med. Organisering Det er op til den enkelte kommune hvordan den vil organisere arbejdet med UTH. Der er bevilget DUT- midler til implementering. Til orientering. Der laves opfølgning på organiseringen i ældreområdet, og derefter indkaldes alle relevante afdelinger til drøftelse af indsatsen.

11 6. Klima og Miljøredegørelse for institutionerne Godkendelse af Klima- og Miljøredegørelsen for institutionerne (her defineret som folkeskoler og daginstitutioner). Sagsbeskrivelse I juli 2009 startede Jammerbugt Kommune op på "klima og agenda 21"- arbejdet. Den overordnede handlingsplan lå inden for Helhedsplanens visioner og målsætninger med hovedvægt på kommunens egne aktiviteter 4 år frem (planperioden). Som aftalt i handlingsplanen for internt klima og agenda 21, er 1. runde af projektet omkring praktisk miljøledelse på institutionerne nu ved at være gennemført. Ultimo 2009 iværksatte kommunen projekt praktisk miljøledelse på institutionerne (folkeskoler og daginstitutioner), for at sætte systematisk fokus på ressourceforbruget. Projektet indebar, at der blev afholdt møder med samtlige kommunale institutioner i Jammerbugt Kommune. Møderne blev afholdt i foråret Til møderne blev der oprettet et stamblad til hver institution, med plads til at notere status og fremtidige planer og mål i 4 temabokse (forbrug og klima, affald, grønne indkøb og sund mad) svarende til dagsordenen for møderne. I en 5. boks er der gjort plads til at skrive punkter til en miljøplan for den pågældende institution. Desuden indeholder stambladet resultatet af den energimærkning som næsten alle kommunale bygninger over 60 m2 har fået foretaget. De energibesparende forslag, der har en tilbagebetalingstid på indtil 5 år, som kommunerne har en lovmæssig forpligtelse til at få gennemført, er ligeledes oplistet. Stambladet indeholder derudover institutionens el- og varmeforbrug, samt den afstedkomne CO 2 udledning i Der er efterfølgende udarbejdet ét samlet CO 2 barometer for daginstitutionerne og ét for skolerne. På samme måde er der lavet ét for deres elforbrug pr. m 2 og ét for deres varmeforbrug pr. m 2. Stambladene og barometrene ligger nu på kommunens hjemmeside. Konklusionerne og de fremtidige handlinger i projektet om praktisk miljøledelse er samlet i Klima- og Miljøredegørelsen for institutionerne. Indstilling Plan og Miljøafdelingen indstiller, at Kommunalbestyrelsen godkender, at Klima- og Miljøredegørelsen for institutionerne godkendes. Bilag udsendt direkte. Der er tale om et læringsprojekt, og det er derfor ikke muligt direkte at måle effekten af indsatsen. Men der er med projektet sat fokus på klima og miljø, hvilket har en positiv virkning. (se endvidere ref. næste punkt). Der peges også på muligheden for en fælles løsning af servicelederopgaver, hvilket kan overvejes i forbindelse med fremtidig fælles ejendomsfunktion. Indstilles til politisk godkendelse.

12 7. CO2 regnskab for 2009 Beslutningstema Godkendelse af CO 2 regnskab for Jammerbugt Kommune 2009 samt orientering om ændret CO 2 regnskab for 2008 (1. regnskab) Sagsbeskrivelse Jammerbugt Kommune underskrev i oktober 2009 en klimakommune-aftale med Danmarks Naturfredningsforening. Aftalen indebærer, at kommunens CO 2 udslip skal nedbringes med 2 % om året indtil Derfor blev der i efteråret 2009 udarbejdet et CO 2 regnskab for 2008, det sidste hele år inden aftalen blev underskrevet. Regnskabet danner den baseline, som de efterfølgende regnskaber skal sammenlignes med. Der er nu blevet udarbejdet et regnskab for På grund af forbedrede beregningsmetoder er CO 2 regnskabet for 2008 tilrettet, og er derfor vedlagt til orientering og sammenligning med regnskabet for Sammenlignet med 2008 er kommunens elforbrug steget med 7,3 % i 2009, og varmeforbruget er steget med 5,7 % i Det betyder, at Jammerbugt Kommunes samlede CO 2 emission er steget med 6,2 % fra 2008 til Ultimo 2009 iværksatte kommunen projekt praktisk miljøledelse på institutionerne (folkeskoler og daginstitutioner), for at sætte systematisk fokus på ressourceforbruget. Projektet indebar, at der blev afholdt møder med samtlige kommunale institutioner i Jammerbugt Kommune. Møderne blev afholdt i foråret Grundet tidspunktet for møderne, vil ændret forbrugsadfærd ikke være slået igennem endnu i pågældende regnskab. Effekten af projektet vil derimod indgå i næste års regnskab. Det er vigtigt at bemærke, at Danmark var udsat for en ualmindelig kold vinter i 2009/2010, og at vinteren 2008/2009 var varmere end gennemsnittet. Middeltemperaturen for vinteren 2009/2010 var -1,5 grader. Middeltemperaturen for vinteren 2008/2009 var 1,5 grad. Dette vil selvklart spille ind på varmeforbruget. Således er det ikke ualmindeligt, at flere bygningers varmeforbrug i Jammerbugt Kommune er steget med ca. 20 %, sammenlignet med Det vil derfor også spille ind på CO 2 udledningen. Hvad angår elforbruget kan en del af stigningen forklares med følgende: Steder med elopvarmet gulvvarme, bygninger med indlagte elvarmekabler i tagrenderne (især brugt ved flade tage)og pavilloner / barakker med elvarme. De steder, hvor varmefladerne i ventilationssystemet kører på el, vil grundet den kolde vinter også få øget forbruget. Grundet den kolde vinter vil flere daginstitutionerne og folkeskoler højst sandsynligt have brugt deres tørreskabe mere end ellers. Indstilling Plan- og Miljøafdelingen indstiller, at Kommunalbestyrelsen godkender CO 2 regnskabet for 2009.

13 Bilag udsendt direkte Oplægget revideres mht. gadelys før det fremsendes til politisk behandling. Direktionen konstaterer, at de miljømæssige mål ikke er opfyldt og tilkendegiver at der i alle institutioner og afdelinger skal sættes ekstra fokus på energiforbruget. Til gengæld viser projekterne, at kommunens bygninger sammenlignet med tilsvarende bygninger i andre kommuner, er ganske energieffektive. Økonomiudvalget har godkendt, at der snarest iværksættes et energibesparelsesprojekt.

14 8. Drøftelse af proces for planstrategi / Ida Rytter Jensen Beslutningstema Drøftelse af køreplan for planstrategi 2011, som kommunalbestyrelsen skal vedtage inden udgangen af 2011 efter planloven. Sagsbeskrivelse I 2007 vedtog kommunalbestyrelsen Jammerbugt Kommunes første planstrategi efter en proces med inddragelse af bl.a. Udviklingsforum. Planstrategien med tre tydelige temaer har dannet ramme om helhedsplan og en lang række andre indsatser. I 2011 skal igangsættes en ny planstrategiproces, og der er nu behov for at tage stilling til en køreplan, ønske om graden af politisk engagement og deltagelse, involvering af eksterne partnere og ressourcer til brug for processen. Køreplanen bag planstrategi 2007 er på denne baggrund revideret som et oplæg til en stillingtagen til planstrategiprocessen for Retsgrundlag Planlovens 23a og 33a. Økonomi og finansiering Ingen pt. Høring/borger- og brugerinvolvering En planstrategi skal offentliggøres i 8 uger. Indstilling Udviklingschefen indstiller, at direktionen godkender, at det vedhæftede bilag med køreplan for en planproces for 2011 behandles i økonomiudvalget Bilag: Planstrategiplan Godkendt til behandling i Økonomiudvalget. Dagsordenteksten skærpes mht. anbefalet proces, herunder revurdering af kommunens vision.

15 9. Rapportering fra tværgående/tværkommunale grupper Det tværkommunale projekt vedr. ungeindsatsen (deltagelse fra Beskæftigelsesforvaltningen og skoleafdelingen) synes ikke at have det rigtige fokus i forhold til kommunens forventninger Jane følger op og koordineres med Jes. Ny rammeaftalemodel vedr. samarbejdet mellem kommunerne og Regionen er under udarbejdelse. Der samarbejdes mellem kommunerne og Regionen om at lave nye lægebehandlerhuse i flere nordjyske kommuner herunder i Pandrup-området. Det tværkommunale arbejde omkring en mere retfærdig social udligning har haft møde med Bertel Haarder. Der er positive signaler herfra. Men finanslovens nye regler om ændret finansiering på beskæftigelsesområdet kan inddrages i dette arbejde og evt. medføre forsinkelse. I KKR-regi er det besluttet, at der laves fase 1 undersøgelser om organisering af affaldsområdet.

16 10. Orientering om sager på vej til politisk behandling Skolestruktur skal til behandling i december i KMB. Budgetopfølgning 3 er på vej til behandling i fagudvalgene og derefter i ØKU og KMB.

17 11. Emner til kommende møder. Arkiverings- og journaliseringsfunktionen i edoc (CSB) Styring af anlægsprojekter kommunale og projekter med kommunalt tilskud (projektgruppe/ak) Evaluering af aftalestyringskoncept fortsat behandling Kanalstrategi for borgerservice

18 12. Eventuelt Status skolestruktur: Der arbejdes med beregninger på den foreslåede struktur herunder forudsætninger. Der er møde i styregruppen den Der er skærpet tilsyn på et privat opholdssted der er opfølgende dialog herom. Der sker en opfølgning på det psykiske arbejdsmiljø på Ungdomsskolen i forlængelse af lederens fratrædelse. Den pulje der henstår i Teknik og Miljø til mindre arbejder på institutioner (opretning af fliser, rensning af tagrender mv.) bliver ikke anvendt. Den besluttede procedure er sandsynligvis for stram/besværlig. Knud følger ift. Vej og Park. Tilbagemelding fra ØKU vedr. o Budget 2011 udmøntning af Økonomiudvalgets område o Organisation der var en drøftelse af placeringen af Erhverv og Turisme samt muligheden for at lave en fælles ejendomsadministration o Overvejelser om fælles rådhus der laves en opfølgning vedr. evt. anvendelse af Flextronic-bygningen o Udbudsstrategi herunder at få kikket på udbudspolitikken o Borgerservice forslaget godkendt men med betjening hver torsdag eftermiddag i de tre administrationsbygninger o TV/Net-optagelse fra kommunalbestyrelsesmøderne Kommunen har fået 5 Netkroner (højeste karakter) i en ekstern bedømmelse af vores hjemmesiden. Næste møde den 23. aflyst grundet seminar for direktion, stabs- og fagchefer. I stedet holdes møde mandag den 22. november vedr. budgetopfølgning 2010.

Klima- og miljøredegørelse for institutionerne

Klima- og miljøredegørelse for institutionerne Klima- og miljøredegørelse for institutionerne Teknik- og Miljøforvaltningen november 2010 Indhold Indledning...4 Praktisk miljøledelse...5 Praktisk miljøledelse på institutionerne... 5 Spørgeskemaundersøgelse...

Læs mere

Indsatsområdet - Opfølgning på utilsigtede hændelser

Indsatsområdet - Opfølgning på utilsigtede hændelser Indsatsområdet - Opfølgning på utilsigtede hændelser 1. Formål Kommunerne og Region Sjælland er enige om, at det overordnede formål er at forbedre patientsikkerheden gennem en systematisk registrering,

Læs mere

CO 2. -regnskab 2009. For virksomheden Jammerbugt Kommune

CO 2. -regnskab 2009. For virksomheden Jammerbugt Kommune -regnskab 2009 For virksomheden Jammerbugt Kommune regnskab for Jammerbugt Kommune 2009 Jammerbugt Kommune indgik d. 9. oktober 2009 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. Formålet

Læs mere

CO2-regnskab 2008. For virksomheden Jammerbugt Kommune

CO2-regnskab 2008. For virksomheden Jammerbugt Kommune CO2-regnskab 2008 For virksomheden Jammerbugt Kommune - Samlet fra el & varme (ton fra varme (ton Kommunale bygninger i alt 3.604 1.873 Administrationsbygninger 389 124 Skoler 1.856,5 1884,5 Fritids- og

Læs mere

DIREKTIONEN. udvidet direktionsmøde. tirsdag den 5. april 2011 kl. 08.00 Lokale 77

DIREKTIONEN. udvidet direktionsmøde. tirsdag den 5. april 2011 kl. 08.00 Lokale 77 DIREKTIONEN udvidet direktionsmøde tirsdag den 5. april 2011 kl. 08.00 Lokale 77 Referat: 1) Befolkningsprognose skal på ØKU her i april 2) Orientering om status efter dialogmøder på Ingstrup, Moseby,

Læs mere

N O TAT. Rapportering af utilsigtede hændelser på det kommunale sundhedsområde

N O TAT. Rapportering af utilsigtede hændelser på det kommunale sundhedsområde N O TAT Rapportering af utilsigtede hændelser på det kommunale sundhedsområde Indhold Rapportering af utilsigtede hændelser på det kommunale sundhedsområde. 1 Indledning... 2 Lovgrundlag... 2 Hvem og hvad

Læs mere

Utilsigtede hændelser Arbejdsgange

Utilsigtede hændelser Arbejdsgange Utilsigtede hændelser Arbejdsgange Sagsnr.: 2011-11201 Dato: 01-03-2011/red. 06/2012 Dokumentnr.: 2011-60735 Sagsbehandler: Mona Lisa Pedersen Indhold 1. Lovgrundlag... 3 2. Formål med rapportering...

Læs mere

Tværregional og Fælles regional retningslinje for utilsigtede hændelser

Tværregional og Fælles regional retningslinje for utilsigtede hændelser Psykiatri og Social Dansk Kvalitetsmodel på det sociale område i Region Midtjylland Dato august 2013 Tværregional og Fælles regional retningslinje for utilsigtede hændelser Vejledning til, hvordan det

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget 05.11.2008 Punkter på åbent møde: 58. Budget 2009 - Forslag til udmøntning af rammebesparelse

Læs mere

Baggrund og status for Gladsaxe Kommunes arbejde med utilsigtede hændelser i perioden til

Baggrund og status for Gladsaxe Kommunes arbejde med utilsigtede hændelser i perioden til GLADSAXE KOMMUNE Forebyggelses-, Sundheds- og Handicapudvalget Bilag 1. Baggrund og status for Gladsaxe Kommunes arbejde med utilsigtede hændelser NOTAT Dato: 20.12.2011 Af: Morten Ørsted-Rasmussen Baggrund

Læs mere

Hvordan organiserer vi os i kommunerne, så vi får mere patientsikkerhed?

Hvordan organiserer vi os i kommunerne, så vi får mere patientsikkerhed? Hvordan organiserer vi os i kommunerne, så vi får mere patientsikkerhed? Dansk Selskab for Patientsikkerhed, DSR og FOA 11. januar 2011 v/sundhedschef Helle Nyborg Rasmussen Disposition Overvejelser organisering

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.6 utilsigtede hændelser

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.6 utilsigtede hændelser Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.6 utilsigtede hændelser Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale

Læs mere

Patientsikkerhedsarbejdet utilsigtede hændelser

Patientsikkerhedsarbejdet utilsigtede hændelser Side 1 23-01-2019 Patientsikkerhedsarbejdet utilsigtede hændelser Udarbejdet af: Sygeplejefaglig konsulent Christine Vammen Revideret af: Risikomanager Christine Vammen Dato: 2011-01-19 Dato: 2019-01-23

Læs mere

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77.

Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den 8. juni 2011, kl. 10, lokale 77. Dato 03-06-2011 Sagsbehandler Hanne Rasmussen Telefon nr. 7257 7397 Mail hra@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-76271 Sags nr. 1849-17630 Dagsorden/ referat af møde i MED-udvalget for Rådhuset, Aabybro den

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen Årlig status vedr. forløbskoordinatorfunktioner Status sendes til Danske Regioner (nch@regioner.dk) og KL (kmm@kl.dk) én gang årligt d. 15. november 2013-2015. Status i Region Syddanmark pr. 15. nov. 2014

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. CDH's lokale retningslinje for arbejdet med utilsigtede hændelser (UTH)

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. CDH's lokale retningslinje for arbejdet med utilsigtede hændelser (UTH) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område CDH's lokale retningslinje for arbejdet med utilsigtede hændelser (UTH) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

UDKAST. Sundhedsaftale om opfølgning på utilsigtede hændelser

UDKAST. Sundhedsaftale om opfølgning på utilsigtede hændelser UDKAST Sundhedsaftale om opfølgning på utilsigtede hændelser Lovgivningsmæssige rammer Regioner og kommuner er ifølge sundhedslovens 198 forpligtede til at modtage, registrere og analysere rapporteringer

Læs mere

Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Årsrapport 2015 Holstebro Kommune

Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Årsrapport 2015 Holstebro Kommune Patientsikkerhed - Utilsigtede hændelser Årsrapport 2015 Holstebro Kommune Indledning I Holstebro Kommune arbejdes der med patientsikkerhed ved konstant fokus på kvalitet i det daglige sundhedsfaglige

Læs mere

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune CO2-opgørelse og handlingsplan 2011 Indledning 1 Ringsted Kommune underskrev aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune den 16. marts.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Årsrapport 2012. Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser. Herning Kommune

Årsrapport 2012. Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser. Herning Kommune Årsrapport 2012 Patientsikkerhed - utilsigtede hændelser Herning Kommune 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Konklusion 3 2 Baggrund 3 3 Resultater 3 3.1 Generelt 3 3.2 Antal rapporterede hændelser 4 3.3 Alvorlighedsgraden

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Ældrerådet 06.12.2012 kl. 09:30 Restaurant Nordstjernen, i Blokhus Jammerbugt Kommune

Referat tillægsdagsorden Ældrerådet 06.12.2012 kl. 09:30 Restaurant Nordstjernen, i Blokhus Jammerbugt Kommune Referat tillægsdagsorden Ældrerådet kl. 09:30 Restaurant Nordstjernen, i Blokhus Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 229. Tildelingskriterier 2013 for frivilligt socialt

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core... 1 af 6 30-09-2015 15:58 JJRX-C6ZM-8WK6 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette

Læs mere

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018

Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Udkast til politiske visioner og mål for Sundhedsaftalen 2015-2018 Indledning Mange borgere, der er syge eller er i risiko for at blive ramt af sygdom, kan have brug for en sammenhængende indsats fra både

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Brønderslev Kommune 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Brønderslev Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Driftsaftale 2013. Socialområdet

Driftsaftale 2013. Socialområdet Driftsaftale 2013 Socialområdet 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse af organisationen på Socialområdet... 3 2.1. Socialafdelingen... 3 3. Økonomi... 3 4. Socialområdets mål og specifikke indsatser...

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter

Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter 18-12-2012 Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter I udmøntningsplanen for den nationale handlingsplan for den ældre medicinske patient fremgår

Læs mere

Notat. Status for klimaarbejdet. Afdelingen for Miljø. Udarbejdet af: Susanne Jervelund. Dato: 27. april 2010. Sagsid.: Sag: 00.16.

Notat. Status for klimaarbejdet. Afdelingen for Miljø. Udarbejdet af: Susanne Jervelund. Dato: 27. april 2010. Sagsid.: Sag: 00.16. Notat Status for klimaarbejdet Udarbejdet af: Susanne Jervelund Dato: 27. april 2010 Sagsid.: Sag: 00.16.00-A00-1-10 Version nr.: 1 Afdelingen for Miljø Status for klimaarbejdet i kommunen I Faaborg- Midtfyn

Læs mere

Klimakommune Allerød 2012

Klimakommune Allerød 2012 Klimakommune Allerød 2012 Aftalen Allerød kommune indgik i sommeren 2009 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. Som følge af aftalen har Allerød kommune forpligtiget sig til at reducere

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed årsrapport 2013

chvpe Side Patientsikkerhed årsrapport 2013 chvpe Side 1 6-6-217 Patientsikkerhed årsrapport 213 introduktion Patientsikkerhedsordningen blev indført i regionerne 24, hvor man har set en eksponentiel udvikling i rapporteringer af utilsigtede hændelser.

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser Patientsikkerhed i Næstved kommune Årsberetning 2016 Om utilsigtede hændelser Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Organisering.. 3 3.0 Opgørelse over rapporteringer i 2016....4 4.0 Bidrag til Patientsombuddets

Læs mere

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45

d. Ældre... 41 e. Mennesker med kronisk sygdom...43 f. Styrket indsats på kræftområdet...43 Videndeling og kommunikation...45 Indholdsfortegnelse Samspil og sammenhæng... 5 Sundhed en fælles opgave... 6 Læsevejledning... 11 Det generelle... 12 Målgruppe... 12 Synliggørelse... 12 Borger-/patientrettet information og rådgivning...

Læs mere

Årsrapport Patientsikkerhedsarbejdet i Vordingborg kommune

Årsrapport Patientsikkerhedsarbejdet i Vordingborg kommune Årsrapport 2016 Patientsikkerhedsarbejdet i Vordingborg kommune 1 PATIENTSIKKERHED, UTILSIGTEDE HÆNDELSER Indhold FORORD...3 INDLEDNING...4 RAPPORTEREDE HÆNDELSER I PERIODEN 1.1.2016-31.12.2016....5 Antal

Læs mere

N O TAT. Anbefalinger til arbejdet med utilsigtede hændelser

N O TAT. Anbefalinger til arbejdet med utilsigtede hændelser N O TAT Anbefalinger til arbejdet med utilsigtede hændelser Den 5. juli 2010 KVI/MKU/LHT Indhold Anbefalinger til arbejdet med utilsigtede hændelser... 1 Indledning... 2 Kurser i utilsigtede hændelser...

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Beslutningsprotokol 12-01-2016 08:30 D116 (M0022) Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne Bergmann, Michael Høybye, Vivi-Ann Petersen Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 20. maj 2015. Afbud: Agnete Thomsen, Anne

Læs mere

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed i Næstved kommune. Årsberetning Om utilsigtede hændelser Patientsikkerhed i Næstved kommune Årsberetning 2017 Om utilsigtede hændelser Indhold 1.0 Indledning. 3 2.0 Organisering.. 3 3.0 Opgørelse over rapporteringer i 2017.....4 4.0 Bidrag til Styrelsen for

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben Mødedato 03. marts 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Erhvervs-

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland

Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland Samarbejde om Patientsikkerhed i Region Sjælland Definition: Utilsigtet hændelse (UTH) skyldes ikke patientens sygdom er skadevoldende, eller kunne have været det forekommer i forbindelse med behandling/sundhedsfaglig

Læs mere

Retningsgivende dokument for arbejdet med utilsigtede hændelser

Retningsgivende dokument for arbejdet med utilsigtede hændelser Retningsgivende dokument for arbejdet med utilsigtede hændelser Dokumentoverblik: Dokumenttype: Tvær-regionalt retningsgivende dokument. Dokumentet indeholder også regionale retningslinjer gældende for

Læs mere

Referat. Mødedato: 12. marts 2013. Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund. Starttidspunkt for møde: 09:00.

Referat. Mødedato: 12. marts 2013. Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund. Starttidspunkt for møde: 09:00. Mødedato: 12. marts 2013 Mødelokale: Mødelokale 1, Danavej 15, 6520 Toftlund Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 12. marts 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Dagsorden og referat 3 2 Orientering

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 6 Y2RS-91RL-6FV5 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 1 JOB OG FRITIDS- OG UNGDOMSSKOLECHEF Børn og Unge, Aarhus Kommune, søger en fritids- og ungdomsskolechef

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Patientsikkerhedsordningen

Patientsikkerhedsordningen chvpe Side 1 6-6-217 Patientsikkerhedsordningen introduktion Patientsikkerhedsordningen blev indført i regionerne 24, hvor man har set en eksponentiel udvikling i rapporteringer af utilsigtede hændelser.

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. og 4. Afdeling Distriktssamarbejdet om børn og unge Tlf. 8940 2000 - Epost DSA@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 23. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940 5858

Læs mere

Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a

Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a Punkt 9. Godkendelse: Tandbehandling i henhold til lov om aktiv socialpolitik 82a 2014-003462 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalget orientering status på anvendelsen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

EU's borgmesteraftale om klima.

EU's borgmesteraftale om klima. Punkt 9. EU's borgmesteraftale om klima. 2012-44324. Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig EU s borgmesteraftale vedr. klima og energi (Covenant of

Læs mere

Utilsigtede hændelser patientsikkerhed og risikostyring i almen praksis

Utilsigtede hændelser patientsikkerhed og risikostyring i almen praksis 540 PATIENTSIKKERHED Utilsigtede hændelser patientsikkerhed og risikostyring i almen praksis Martin Simonsen, Torben Hellebek & Peter Gaardbo Simonsen I løbet af 2010 forventes det, at primærsektoren,

Læs mere

I nedenstående er der gennemført en analyse af sygefravær, samt en beskrivelse af de tiltag Holstebro Kommune gør for at nedbringe sygefravær.

I nedenstående er der gennemført en analyse af sygefravær, samt en beskrivelse af de tiltag Holstebro Kommune gør for at nedbringe sygefravær. Analyse og aktiviteter i relation til sygefravær Byrådet har på budgetseminaret i august 2012 fokus på sygefravær og mulighederne for at nedbringe sygefraværet til gavn for de sygemeldte og arbejdspladserne.

Læs mere

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby.

Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. Punkt 3. Øget social- og uddannelsesmæssig indsats for udsatte unge over 18 år i Nørresundby. 2013-49283. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At

Læs mere

Job- og personprofil til stillingen som koordinator for køb og salg af jord og fast ejendom i Favrskov Kommune

Job- og personprofil til stillingen som koordinator for køb og salg af jord og fast ejendom i Favrskov Kommune Job- og personprofil til stillingen som koordinator for køb og salg af jord og fast ejendom i Favrskov Kommune 1. Indledning Favrskov Kommune er en vækstkommune med omkring 47.700 indbyggere og væksten

Læs mere

Etablering af national database om børns sundhed.

Etablering af national database om børns sundhed. Bilag A. Projektbeskrivelse for: Etablering af national database om børns sundhed. Indhold 1. Baggrund for Børnedatabase-projektet 2. Formål og metode 3. Projektets organisering 4. Den tekniske løsning

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Borgersikkerhed! Organisering og implementering af indberetning og opfølgning på Utilsigtede Hændelser (UTH) i Norddjurs Kommune.

Borgersikkerhed! Organisering og implementering af indberetning og opfølgning på Utilsigtede Hændelser (UTH) i Norddjurs Kommune. Nyhedsbrev nr. 1 september 2012. Borgersikkerhed! Organisering og implementering af indberetning og opfølgning på Utilsigtede Hændelser (UTH) i Norddjurs Kommune. Kære Chefer, Områdeledere, Teamledere

Læs mere

Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Referat. Mødedato: 1. februar 2012. Vestergade 9, Tønder. Starttidspunkt for møde: 16:00.

Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Referat. Mødedato: 1. februar 2012. Vestergade 9, Tønder. Starttidspunkt for møde: 16:00. Mødedato: 1. februar 2012 Mødelokale: Digegrevens Hus, Vestergade 9, Tønder Starttidspunkt for møde: 16:00 Fraværende: 1. februar 2012 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenpunkter 1 Sager

Læs mere

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg

01-01-2013 31-12-2013 Politisk udvalg: Socialudvalg Aktiv Pleje type: Fagsekretariat/Stab Kommunen har en stor udfordring i forhold til, at antallet af ældre borgere er stigende, og der bliver flere ældre med behov for hjælp samtidig med, at der bliver

Læs mere

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen

Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen Arbejdsmarkedsstyrelsen Policycenteret Arbejdsmarkedscentre: Forsøg med en sammentænkt indsats mellem kommuner og arbejdsformidlingen For at sikre en fremtidig udvikling af velfærdssamfundet, bliver det

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B101 Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen

Læs mere

UTH i Struer Kommune Første rapport om utilsigtede hændelser i Struer Kommune til Hovedudvalget. Risikomanager Bestillerenheden

UTH i Struer Kommune Første rapport om utilsigtede hændelser i Struer Kommune til Hovedudvalget. Risikomanager Bestillerenheden UTH i Struer Kommune Første rapport om utilsigtede hændelser i Struer Kommune til Hovedudvalget. Indhold Indledning... 3 Hvem skal rapportere... 3 Definition... 3 Hvorfra skal der indrapporteres... 4 Klassificering

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 05.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale Afbud Charlotte Bøgelund Thomsen (F) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Pavillon Darumvej... 4 3 Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge

BILAG 1. Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende. forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1 Lovgivning om de generelle sundhedsfremmende og forebyggende sundhedsydelser til børn og unge BILAG 1: LOVGIVNING OM DE GENERELLE SUNDHEDSFREMMENDE OG FORE- BYGGENDE SUNDHEDSYDELSER TIL BØRN OG

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

Stamblad for Biersted Skole og Bissen SFO praktisk miljøledelse

Stamblad for Biersted Skole og Bissen SFO praktisk miljøledelse Data fra spørgeskema Biersted Skole Allerede igangsatte aktiviteter Kontrol med forbrug og adfærd omkring forbrug Ikke igangsatte aktiviteter Grøn ordning Miljøretningslinjer og -handleplan Affaldssortering

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 9. Budgettjek 2008 - behandling i fagudvalg 1 10. Ny chance for alle -

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Referat Beskæftigelsesudvalget kl. 16:00 Brovst Rådhus, lokale 1 Jammerbugt Kommune Beskæftigelsesudvalget Punkter på åbent møde: 17. Statustal for beskæftigelsesområdet...1 18. Henvisning af sygemeldte

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret oktober 2013

FLIS - FAQ. Indholdsfortegnelse. Senest opdateret oktober 2013 FLIS - FAQ Indholdsfortegnelse Status og tidsplan for FLIS... 2 Hvor mange kommuner er tilsluttet FLIS?... 2 Hvornår tager min kommune FLIS i brug?... 2 Hvornår kommer fagområderne med i FLIS?... 2 Idriftsættelse

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Furesø Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Furesø Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTDEN FURESØ KOMMUNE 19. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Furesø Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Furesø Kommune og Region

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af politikker

Vejledning i udarbejdelse af politikker Vejledning i udarbejdelse af politikker Udarbejdet i januar 2012 1 Indledning Revideringen af styringsfilosofien i efteråret 2011 har haft fokus på at gøre styringsfilosofiens redskaber mere enkle og mere

Læs mere

I det følgende gives seks anbefalinger til politikerne, som vil medvirke til at forebygge og reducere forekomsten af underernæring.

I det følgende gives seks anbefalinger til politikerne, som vil medvirke til at forebygge og reducere forekomsten af underernæring. Forum for Underernærings anbefalinger til reduktion af underernæring: Underernæring 1 blandt ældre og patienter 2 er et betydeligt problem for den enkelte og koster samfundet mia. af kr. årligt. En indsats

Læs mere

TEMAMØDE FSU d. 12.06.2015

TEMAMØDE FSU d. 12.06.2015 TEMAMØDE FSU d. 12.06.2015 Dagsorden Hjemløsestrategien 2009-2013 v. Johnny Friis Hjemløseprojekterne v. Julie Krarup Ungekortlægningens resultater og anbefalinger v. Johnny Friis og Helle Christoffersen

Læs mere

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015.

Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. Punkt 10. Forsyningsvirksomhederne - plan for ressource- og energispareindsats 2013-2015. 2012-38084. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender, at den indsats, der er beskrevet

Læs mere

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT

Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Handicaprådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Torsdag den 11. juni 2015 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Jens Holst Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. november 2009 Kl. 16.30 i SL 4, Sct. Michael, Administrationscentret i Slangerup Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten

Læs mere

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune Teknik og Miljø Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune o o Indledning Resultater o Hvad skal der ske i 2013 Hvad fortæller tallene Metodebeskrivelse Forbruget måles o o o o o o o Elforbrug

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune

Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Rådet for Socialt Udsatte Nøgletalsanalyse 2013 Randers Kommune Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 LOKALRAPPORT: RANDERS KOMMUNE... 4 2.1 Nettodriftsudgifter pr. indbygger... 4 2.2 Udsatteområdets

Læs mere

chvpe Side Patientsikkerhed årsrapport 2014

chvpe Side Patientsikkerhed årsrapport 2014 chvpe Side 1 6-6-217 Patientsikkerhed årsrapport 214 introduktion Patientsikkerhedsordningen blev indført i regionerne i 4, hvor man har set en eksponentiel udvikling i rapporteringer af utilsigtede hændelser.

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

Partnerskabsprojekt om dokumentation af hjemmesygepleje

Partnerskabsprojekt om dokumentation af hjemmesygepleje P R O J EKTBESKRIVELSE Partnerskabsprojekt om dokumentation af hjemmesygepleje 1. Baggrund og formål KL gennemførte i 2010 sammen med en række kommuner et strategiprojekt om dokumentation af hjemmesygeplejen.

Læs mere

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet

Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet Temadrøftelse om udgiftspres på ældre- og plejeområdet v. Pleje- og Omsorgschef Susanne B. Jørgensen www.ballerup.dk Budget- og demografimodel To effekter årgangseffekt: - midlertidig - store årgange afløses

Læs mere

Handicappolitik i Allerød Kommune

Handicappolitik i Allerød Kommune Handicappolitik i Allerød Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...5 2. Visioner og værdier...7 3. Allerød Kommunes målsætninger med afsæt i FNs Standardregler:...8 Udviklingsforslag...10 Udviklingsforslag...12

Læs mere