Xergi skaber avanceret økonomi- og ledelsesrapportering på få minutter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Xergi skaber avanceret økonomi- og ledelsesrapportering på få minutter"

Transkript

1 Xergi skaber avanceret økonomi- og ledelsesrapportering på få minutter Med en business intelligence løsning udviklet af Solitwork har Xergi fået en mere fleksibel platform til at styre virksomheden. Løsningen er så brugervenlig, at økonomiafdelingen nu er selvhjulpen og kan udvikle nye økonomi- og ledelsesrapporter på få minutter.

2 Xergi, med hovedkontor i Støvring syd for Ålborg, udvikler avancerede biogasanlæg, som bygges i en lang række europæiske lande og i USA. Virksomheden er ansvarlig for projektering, design, udvikling og idriftsætning af anlæggene, mens forskellige underleverandører leverer hver deres byggeklods til anlæggene. Værdiskabelsen opstår i den måde som Xergi vælger at sammensætte de rette byggeklodser, og derefter idriftsætter anlæggene. Et biogasanlæg er et relativt stort projekt. Hvert år gennemfører vi en række projekter, og det tager typisk et par år at lande en ordre, fortæller økonomidirektør i Xergi Bill Tobin. Han har arbejdet i Xergi siden 2010 og har det daglige ansvar for økonomi, administration og it. Selskabets økonomiafdeling består af fire personer, mens it-driften er outsourcet til den ene af Xergis ejere: Hedeselskabet. Et rapporteringsmæssigt vakuum Vi er egentlig en meget traditionel projektorienteret virksomhed med en helt almindelig økonomi-opfølgning, der er baseret på kreditor- og debitorstyring, timeregistrering osv. Den store udfordring i en virksomhed som vores er altid at opgøre værdien af de igangværende arbejder ved månedsskiftet, fortæller Bill Tobin. I 2010 indførte Xergi et nyt økonomistyringssystem og efterfølgende opstod der ifølge Bill Tobin et rapporteringsmæssigt vakuum. Vi måtte sande, at det nye økonomisystems standardrapporter ikke matchede vores behov. Hver gang vi skulle have lavet en tilretning af en rapport eller udviklet en ny rapport, så kostede det omkring kr. Situationen var uholdbar. Da vi efterfølgende undersøgte, hvordan brugerne anvendte systemet, konstaterede vi, at den knap der automatisk linker til Excel, var den mest brugte. Så vores intention om at gøre op med Excel havde faktisk fået den modsatte effekt, nemlig at Excel var endnu mere brugt, siger han. Kort tid efter at Bill Tobin var tiltrådt, skulle det kommende års budgetter fastlægges. En proces som blev håndteret i Excel, og det stod hurtigt klart for ham, at Xergi ville være godt tjent med en bedre og hurtigere ledelses- og økonomirapportering. Ønsket var et mere fleksibelt og fremtidssikkert opfølgningssystem.

3 Jeg kan på under en halv time lave en ny rapport i Excel og publicere den på vores webportal. På business intelligence området er jeg i høj grad blevet selvhjulpen. Bill Tobin, økonomidirektør, Xergi Opgør med gamle rutiner Fotos: Carsten Lundager Vi bad forskellige it-leverandører om at give deres bud på, hvordan vi fik et bedre og mere fleksibelt overblik over vores økonomi. Og efter grundige overvejelser faldt valget på business intelligence løsningen fra Solitwork, siger Bill Tobin og fortsætter: Mit mål var at gøre op med de gamle og traditionelle rapporteringsrutiner, hvor vi i økonomiafdelingen en gang om måneden udskrev alenlange rapporter, som vi afleverede til projektlederne i huset. Rapporter som de sjældent brugte lang tid på at læse. I stedet ønskede jeg at give dem adgang til et system, hvor de selv kan trække data på netop det niveau, de har brug for - når de har brug for det. Og det er præcis, hvad vi har fået med vores løsning fra Solitwork, fortæller han. Xergi har nu fået en langt mere fleksibel økonomirapportering, hvor det er muligt at foretage en hurtig konsolidering på en række forskellige niveauer. Nu er det f.eks. muligt for projektlederne at vende og dreje tallene, som de ønsker, og ikke mindst har både økonomifunktionen og projektlederne mulighed for at foretage budget- og prognoseplanlægninger på et meget mere detaljeret niveau. På den måde har både økonomiafdelingen og de mange projektledere i hele virksomheden fået dels et bedre overblik over økonomien, dels et bedre styringsredskab for det enkelte projekt og Xergi i sin helhed. Solitwork var det perfekte match Solitwork har igennem hele processen vist stor forståelse for vores forretning. Vi valgte Solitwork, fordi vi vurderede, at der var et godt personligt match mellem dem og os. Fordelen ved Solitwork er, at deres medarbejdere taler et sprog, som vi forstår og ikke mindst, at de har en god forståelse for vores daglige udfordringer. Derudover præsenterede Solitwork os for en fleksibel og åben løsning, hvor Excel var brugergrænseflade. I dag håndteres stort set alle økonomioplysninger via vores løsning fra Solitwork, siger Bill Tobin. Igennem de seneste par år har Xergi løbende udvidet brugen af økonomi- og ledelsesrapporteringsløsningen. Senest har vi lanceret en fuldt web-baseret løsning, som betyder at projektledere i hele organisationen kun behøver en web-browser for at få adgang til løsningen, siger økonomidirektøren.

4 Self-service for økonomer Bill Tobin er utrolig glad for løsningen og fremhæver, at en af styrkerne, er, at han selv kan designe nye dynamiske rapporter på et opdateret datagrundlag, uden hjælp fra hverken it-folk eller Solitwork. Jeg kan på under en halv time lave en ny rapport i Excel og publicere den på vores webportal. På business intelligence området er jeg i høj grad blevet selvhjulpen, siger han og fortsætter: Vores hverdag i økonomifunktionen er i dag ændret markant. Tidligere brugte vi meget tid på at sikre, at alle data var indtastet rigtigt i de forskellige systemer og ikke mindst på at indtaste de samme oplysninger i mange forskellige systemer. I dag lægges data kun ind et enkelt sted, og vi har i økonomifunktionen fået frigivet værdifuld tid, som vi kan anvende til være controllere og sparringspartnere for resten af organisationen. Tidligere fulgte man i Xergi op på økonomien i projekterne en gang i kvartalet. Denne praksis er nu ændret, så økonomien i projekterne bliver gennemgået en gang om måneden. Udfordringen i en projektdrevet organisation som vores er, at ledelsen og bestyrelsen ønsker løbende opfølgning, mens projektlederne udelukkende tænker på projektet og dermed tænker i hele projektets levetid - ikke i måneds- eller kvartalsskifter, fortæller Bill Tobin. Den helt rigtige løsning for os Med løsningen fra Solitwork kan vores projektledere nu selv skaffe sig de oplysninger, de har behov for. Ligesom vi hurtigt kan få deres input til budgetter, garantistillelser mm. På den måde har vi alle langt bedre mulighed for at forstå og følge projektets økonomi, siger Bill Tobin. Han forklarer, at virksomhedens økonomistyringssystem udelukkende giver bagudskuende information, men at det i en projektdrevet virksomhed som Xergi er mest relevant at kigge på forventningerne til fremtiden og styre benhårdt efter disse. Og det er netop disse styringsparametre, som Xergi har fået i spil gennem løsningen. Vi har måske ikke fået den løsning, der er rigtig for alle, men vi har fået den løsning, der er rigtig og bedst for os, fortæller han og afslutter med følgende bemærkning: I den nærmest fremtid er vores fokus på for alvor at få alle projektledere til at forstå potentialet i løsningen. Med de rapporter vi er i stand til at skabe, får projektlederne et helt unikt og brugervenligt ledelsesværktøj. Mit bud er, at hvis vi kigger bare et par år frem, så har vores økonomi- og ledelsesrapporteringsløsning fået en endnu mere fremtrædende rolle i virksomheden. Jeg glæder mig til den dag, hvor systemet er blevet et uundværligt værktøj, som projektledere og ledelsen anvender dagligt.

5 Om Xergi Vedvarende energi til krævende kunder Xergi designer og bygger biogasanlæg og har bygget mere end 50 biogasanlæg i hele Europa og USA. Alle projekter, som udføres af Xergi, gennemføres altid med udgangspunkt i lokale markedsforhold og den lokale lovgivning. Xergis nøglefordele Selvhjulpen i rapportudvikling Mulighed for højere rapporteringsfrekvens Bedre opfølgningsgrundlag og styringsredskab Altid opdateret datagrundlag FAKTA OM XERGIS SOLITWORK LØSNING XLCubed rapportværktøj FCC Budget Add-in til Excel Microsoft platform Solitwork er specialister i finansiel Business Intelligence, herunder koncernkonsolidering, budgettering og forecast samt internt og eksternt regnskab. Vi udvikler skalerbare løsninger med fokus på gennemsigtighed, tilgængelighed og visualisering. Vores kunder betragter os som en kompetent og tilstedeværende sparringspartner, og det har givet os langvarige og tætte relationer. Vi leverer løsninger på selv de mest komplekse finansielle problemstillinger gennem dialog og tæt samarbejde. KONTAKT Tlf.: info@solitwork.com ÅRHUS Hovedgaden 56 DK-8220 Brabrand KØBENHAVN Toldbodgade 51B, 1. sal DK-1253 København K.

Søren Lauritsen. økonomidirektør i DK Company

Søren Lauritsen. økonomidirektør i DK Company Keep it simple DK Company er en af Danmarks mest ekspansive fashionvirksomheder, og gennem virksomhedens succesfulde vækst har mantraet Keep it simple lydt gennem hele organisationen også i økonomi- og

Læs mere

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne

Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Sådan holder TDC styr på økonomien og finanserne Mobiltelefoner, internetforbindelser og TV-pakker er blot nogle af de mange ydelser, som TDC tilbyder sine kunder. Med hjælp fra Solitworks økonomi- og

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere

De 5 Benspænd. Prophix viser vejen til effektiv økonomistyring

De 5 Benspænd. Prophix viser vejen til effektiv økonomistyring De 5 Benspænd Prophix viser vejen til effektiv økonomistyring I har et ERP-system, der håndterer jeres transaktioner og i nogen grad rapportering. Men måske oplever I også, at et ERP-system har nogle begrænsninger,

Læs mere

Proaktiv og analytisk økonomifunktion

Proaktiv og analytisk økonomifunktion CFO konference 17. marts 2009: CFO ens nye rolle Proaktiv og analytisk økonomifunktion V/ Anne Broeng, direktør og CFO, PFA Pension Målet er at ændre Økonomiafdelingen fra passiv registreringsenhed til

Læs mere

En fleksibel og ligetil. løsning for alle. Få værdifuld indsigt med intelligent software

En fleksibel og ligetil. løsning for alle. Få værdifuld indsigt med intelligent software En fleksibel og ligetil løsning for alle Få værdifuld indsigt med intelligent software En fleksibel og ligetil løsning for alle Dialog Data har udviklet VIS - en samlet standard Business Intelligence-

Læs mere

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning Én IT løsning, mange fordele - fremtidens rejsebureauløsning Privatejet virksomhed Etableret i 1987 100 % danskejet Hovedkontor i Allerød og kontor i Århus +80 medarbejdere Solid og positiv økonomi gennem

Læs mere

BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt

BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt BankInvest siger goddag til ny forretningsmæssig indsigt Farvel til Excel anarkiet og velkommen til ny indsigt og forretningsforståelse. Det er hovedgevinsten ved BankInvests nye data warehouse framework,

Læs mere

Finansiel rapportering og konsolidering med Dynamics AX 2012 R3

Finansiel rapportering og konsolidering med Dynamics AX 2012 R3 INDLÆG 09 : DYNAMICS AX Finansiel rapportering og konsolidering med Dynamics AX 2012 R3 Merete Koldkjær Nielsen 6. november 2014:Horsens og 11. november 2014:Rungsted Merete Koldkjær Nielsen Uddannelse

Læs mere

MICROSOFT C5 LIGHT MICROSOFT C5. FÅ ET lettilgængeligt ØKONOMISYSTEM, DER KAN VOKSE MED DIN VIRKSOMHED

MICROSOFT C5 LIGHT MICROSOFT C5. FÅ ET lettilgængeligt ØKONOMISYSTEM, DER KAN VOKSE MED DIN VIRKSOMHED MICROSOFT C5 LIGHT MICROSOFT C5 FÅ ET lettilgængeligt ØKONOMISYSTEM, DER KAN VOKSE MED DIN VIRKSOMHED ET EFFEKTIVT økonomisystem SPARER BÅDE TID OG PENGE Der er nok at se til i en mindre virksomhed. Og

Læs mere

CELENIA ENHANCED BUDGET CONTROL

CELENIA ENHANCED BUDGET CONTROL CELENIA ENHANCED BUDGET CONTROL Dynamics for Partners BEVAR BALANCEN I EN FORANDERLIG VERDEN I en tid, hvor næste års budget ikke nødvendigvis ligner dette års, stilles der ikke kun krav til regnskabet,

Læs mere

EG Bolig Ledelsesinformation BI på EG Bolig

EG Bolig Ledelsesinformation BI på EG Bolig EG Bolig Ledelsesinformation BI på EG Bolig EG Bolig Ledelsesinformation I det følgende vil vi gennemgå: Målsætninger Analyse eksempler Teknik og infrastruktur Målgrupper EG Copyright 2013 2 EG Bolig Ledelsesinformation

Læs mere

Økonomistyring i staten - et strategisk perspektiv. v/ Henrik Pinholt, Vicedirektør Økonomistyrelsen

Økonomistyring i staten - et strategisk perspektiv. v/ Henrik Pinholt, Vicedirektør Økonomistyrelsen Økonomistyring i staten - et strategisk perspektiv v/ Henrik Pinholt, Vicedirektør Økonomistyrelsen Udfordringer og styring i den offentlige sektor Ansvar for styring en ny formel styringsudmelding Tænketanken

Læs mere

Styr på processerne med Business Intelligence

Styr på processerne med Business Intelligence Styr på processerne med Business Intelligence 26-10-2009 Kort om Bridgeconsulting A/S Introduktion til Business Intelligence (LIS) Kort om samarbejdet Traen Bridgeconsulting Den teknologiske platform En

Læs mere

En samlet CPM-Løsning

En samlet CPM-Løsning En samlet CPM-Løsning Fleksibel og sikker økonomistyring med Prophix Er du på udkig efter et budget og rapporteringsværktøj, der hurtigt skaber én sandhed i datagrundlaget og giver fuld kontrol over jeres

Læs mere

SESAM Energi & Forsyning 27. februar Business Intelligence analyser og intelligent rapportering - skræddersyet til branchen!

SESAM Energi & Forsyning 27. februar Business Intelligence analyser og intelligent rapportering - skræddersyet til branchen! SESAM Energi & Forsyning 27. februar 2013 Business Intelligence analyser og intelligent rapportering - skræddersyet til branchen! InfoSuite Dansk konsulent og softwarehus International koncern med +40

Læs mere

Finance Manager. Har du det som en fisk i vandet med masser af tal samt en stor kontaktflade.?

Finance Manager. Har du det som en fisk i vandet med masser af tal samt en stor kontaktflade.? Har du det som en fisk i vandet med masser af tal samt en stor kontaktflade.? Bliv hos os og vær med til at udvikle nogle af verdens bedste ultralydsskannere... Send din ansøgning til: e-mail: jobs@bkmedical.com

Læs mere

Microsoft Executive Circle Arken 25 marts 2004 Økonomi & ledelsesrapportering hos Rambøll Danmark

Microsoft Executive Circle Arken 25 marts 2004 Økonomi & ledelsesrapportering hos Rambøll Danmark Microsoft Executive Circle Arken 25 marts 2004 Økonomi & ledelsesrapportering hos Rambøll Danmark Indlæg ved: Michael Schad, økonom, Rambøll dir.support RAMBØLL Gruppen RAMBØLL Gruppen RAMBØLL Management

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Produkt- beskrivelse C A P T Y S T P P M / P R O D U K T B E S K R I V E L S E Project Portfolio Management 1

Produkt- beskrivelse C A P T Y S T P P M / P R O D U K T B E S K R I V E L S E Project Portfolio Management 1 Produktbeskrivelse C Project A P T Y S T P Portfolio P M / P R O D U Management K T B E S K R I V E L S E 1 Traditionel projektporteføljestyring løser ikke problemet med budgetoverskridelser Det er velkendt,

Læs mere

Din partner i udvikling

Din partner i udvikling Din partner i udvikling Få overblik over dine opgaver Opnå konkurrence fordele Skab merværdi for dine kunder Spar tid gennem effektivisering Overblik gennem indsigt NOVAQ as er et udviklingshus, der bygger

Læs mere

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall

Microsoft Dynamics AX Scanfak. Fall 1 Microsoft Dynamics AX Scanfak Fall 16 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge administrative rutiner ved håndtering af kreditor

Læs mere

Stat, strategi og økonomistyring 27. april 2010 på Hotel Skt Petri

Stat, strategi og økonomistyring 27. april 2010 på Hotel Skt Petri SAS Seminar om strategisk økonomistyring executive summary Stat, strategi og økonomistyring 27. april 2010 på Hotel Skt Petri Over 50 statslige økonomichefer var mødt op til en eftermiddag om statslig

Læs mere

IT-drift konferencen 2014. Big Data know. act. grow.

IT-drift konferencen 2014. Big Data know. act. grow. IT-drift konferencen 2014 Big Data know. act. grow. Kort om mig selv Jens-Jacob T. Aarup Medstifter / partner Salgs- og marketingdirektør Inspari A/S // 2 Passioneret omkring udnyttelse af data Fokuseret

Læs mere

ProReport PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROREPORT FAKTABASEREDE BESLUTNINGER

ProReport PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROREPORT FAKTABASEREDE BESLUTNINGER PROREPORT FAKTABASEREDE BESLUTNINGER er et rapporteringsredskab til at dele information. Det giver jer mulighed for at præsentere og distribuere data i ProMark i form af automatiserede rapporter og statistikker,

Læs mere

Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser

Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser Case study Sådan leverer Næsbjerg Rådgivning & Revision bedre rådgivning med Karnov Business Optimiser karnovgroup.dk/kbo Næsbjerg Rådgivning & Revision er et revisionsselskab med vægt på rådgivning. Som

Læs mere

Microsoft Dynamics. Fall. 16 AX Scanfak

Microsoft Dynamics. Fall. 16 AX Scanfak 1 Microsoft Dynamics Fall 16 AX Scanfak 1 2 - faktura management & workflow Med faktura management & workflow systemet Scanfak fra GITS kan du afhjælpe de tunge og kedelige administrative rutiner ved håndtering

Læs mere

MEGET MERE END REVISION OG REGNSKAB

MEGET MERE END REVISION OG REGNSKAB MEGET MERE END REVISION OG REGNSKAB VELKOMMEN TIL ET ANDERLEDES REVISIONSSELSKAB Vi er på samme tid et traditionelt statsautoriseret revisionsaktieselskab OG en innovativ værdiskabende rådgivningsvirksomhed.

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal er den enkle, webbaserede indgangsvinkel til ProMark både når det drejer sig om registrering af egen tid og opgaver, information og udførelse af konkrete arbejdsopgaver. kører i en webbrowser og kan også

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

dpublic Fujitsus samlede løsning til kommuner og regioner

dpublic Fujitsus samlede løsning til kommuner og regioner dpublic Fujitsus samlede løsning til kommuner og regioner Fujitsus kommunale platform - dpublic Applikationslag Ledelsesinformation - LIS Økonomi PRISME Sags. og dokumentstyring edoc Løn/HR SD LØN Produkt-

Læs mere

Krav til fremtidens koncernrapportering

Krav til fremtidens koncernrapportering Krav til fremtidens koncernrapportering 2 Indholdsfortegnelse Scenen sættes...5 Hvad driver udviklingen?...6 Vurderinger og beslutninger vedrørende rapportering...8! "# %#&'! () *+,! Kravcheckliste til

Læs mere

Råd til dig der overvejer 5digital timeregistrering

Råd til dig der overvejer 5digital timeregistrering Råd til dig der overvejer 5digital timeregistrering Introduktion Stifter og Direktør af IT-Effect Kim Friis giver 5 gode råd om, hvad man skal tænke over, når man overvejer, om ens virksomhed skal have

Læs mere

Battle. FORRETNINGSsystemer 2013 Bo K. Larsen. Leverandørfakturahåndtering med MediusFlow XI. www.medius-group.com

Battle. FORRETNINGSsystemer 2013 Bo K. Larsen. Leverandørfakturahåndtering med MediusFlow XI. www.medius-group.com Battle Leverandørfakturahåndtering med MediusFlow XI FORRETNINGSsystemer 2013 Bo K. Larsen Forudsætninger International børsnoteret selskab Datterselskaber i 20 lande Europa, USA & Asien I gang med at

Læs mere

Guide ved køb af økonomisystem

Guide ved køb af økonomisystem Guide ved køb af økonomisystem Microsoft Dynamics Nav (Navision) Economic Microsoft Dynamics C5 Guide ved køb af økonomisystem Det kan være vanskeligt at overskue fordele og ulemper i de mange forskellige

Læs mere

Guide 7 tips til organisatorisk implementering.

Guide 7 tips til organisatorisk implementering. Guide 7 tips til organisatorisk implementering www.infosuite.dk 1 Den organisatoriske forankring er vigtig hvis du skal opnå succes med dit BI-projekt. Organisatorisk forankring af Business Intelligence

Læs mere

SÅDAN VÆLGER DU ET BUDGETTERINGS- VÆRKTØJ til Microsoft Dynamics

SÅDAN VÆLGER DU ET BUDGETTERINGS- VÆRKTØJ til Microsoft Dynamics SÅDAN VÆLGER DU ET BUDGETTERINGS- VÆRKTØJ til Microsoft Dynamics Hvad du skal gå efter i en budgetteringsløsning Tilgængelige budgetteringsværktøjer for Microsoft Dynamics-kunder En hurtig sammenligning

Læs mere

Økonomisystemer og deres anvendelse

Økonomisystemer og deres anvendelse Bilag 9.04 til Kasse- og Regnskabsregulativ for Trafikselskabet Movia Trafikselskabet Movia CVR nr.: 29 89 65 69 EAN nr.: 5798000016798 Ressourcecenter Valby august 2012 Økonomisystemer og deres anvendelse

Læs mere

EXPERTS WITHOUT BOUNDARIES. CapTech CapSourcing CapAssist

EXPERTS WITHOUT BOUNDARIES. CapTech CapSourcing CapAssist EXPERTS WITHOUT BOUNDARIES CapTech CapSourcing CapAssist 2 Experts without boundaries Om CapWorks CapWorks er skabt som et stærkt alternativ til de store etablerede konsulenthuse. Vi har specialiseret

Læs mere

Regnskabskurser på Business Centret. bliv klædt på til arbejdet i en regnskabsafdeling med Business Centrets intensive, praksisorienterede kurser

Regnskabskurser på Business Centret. bliv klædt på til arbejdet i en regnskabsafdeling med Business Centrets intensive, praksisorienterede kurser Regnskabskurser på Business Centret bliv klædt på til arbejdet i en regnskabsafdeling med Business Centrets intensive, praksisorienterede kurser regnskabskurser få tallene til at arbejde for dig business

Læs mere

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX. Effektiv projektorienteret produktion

Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX. Effektiv projektorienteret produktion Fold mulighederne ud med Microsoft Dynamics AX Effektiv projektorienteret produktion Velkommen til seminaret Effektiv projektorienteret produktion Styrk overblikket, og reager i tide på udsving i projektets

Læs mere

Det bedste værktøj. er det der bliver brugt. RISMAexecution

Det bedste værktøj. er det der bliver brugt. RISMAexecution Det bedste værktøj er det der bliver brugt RISMAexecution RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt

Læs mere

Succeshistorie. Wrist Ship Supply - Danmark Wrist Ship Supply konsoliderer med SAP BPC

Succeshistorie. Wrist Ship Supply - Danmark Wrist Ship Supply konsoliderer med SAP BPC Succeshistorie Wrist Ship Supply - Danmark Wrist Ship Supply konsoliderer med SAP BPC» Nu diskuterer vi ikke om tallene er rigtige. Den diskussion er væk. Nu kan vi koncentrere os om at drive forretningen

Læs mere

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov

Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Visma Rappor tering og Analyse Rapporter der dækker hele virksomhedens behov Et webbaseret værktøj som gør informationerne og tallene i virksomhedens forretningssystemer tilgængelige for alle ansatte Visma

Læs mere

Værdifremmende forretningsudvikling

Værdifremmende forretningsudvikling Firmaprofil Værdifremmende forretningsudvikling Som din partner på Microsoft Dynamics NAV skal vi ikke alene leve op til de forpligtelser der udstikkes fra Microsoft, men også til dine ønsker om kompetence

Læs mere

IMPLEMENTERING AF FLIS I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

IMPLEMENTERING AF FLIS I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 20 ORGANISATORISK OG LEDELSESMÆSSIG FORANKRING AF FLIS IMPLEMENTERING AF FLIS I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE Baggrund for implementering af FLIS Ringkøbing-Skjern Kommune har et stort ledelsesmæssigt ønske

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor

STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor STYRK BUNDLINJEN - 6 gode spørgsmål til din revisor Din revisor er en mulighed for at få råd og vejledning om, hvordan du optimerer din virksomhed. Det betaler sig. Din revisor er meget mere end revision

Læs mere

Financial Solutions. Hvor der handles... Hvor meget spilder jeres virksomhed på at have penge til gode? finance.arvato.com

Financial Solutions. Hvor der handles... Hvor meget spilder jeres virksomhed på at have penge til gode? finance.arvato.com Financial Solutions Hvor der handles... Hvor meget spilder jeres virksomhed på at have penge til gode? finance.arvato.com Vil I vide, hvor meget I spilder, når I handler, så ring på 70 27 27 95. Arvato

Læs mere

Optimering af it. 30. april 2009. bedst til private

Optimering af it. 30. april 2009. bedst til private Optimering af it 30. april 2009 Lidt om mig på 1 minut 39 år Uddannet datalog og halv læge Gift med hel læge og far til tre drenge på 7, 10 og 13 år. Snart 10 år i Lån & Spar Bank Startede som freelanceudvikler

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

Region Nordjylland. Hvordan skaber et datavarehus værdi i en regional forvaltning? Juni 2015

Region Nordjylland. Hvordan skaber et datavarehus værdi i en regional forvaltning? Juni 2015 Region Nordjylland Hvordan skaber et datavarehus værdi i en regional forvaltning? Juni 2015 Hvem er vi Hanne Purkær Fuldmægtig Koncern Økonomi (Systemejer) Region Nordjylland Dagligt ansvar for BI Jan

Læs mere

Igangsættelse af Anskaffelsesfase

Igangsættelse af Anskaffelsesfase Igangsættelse af Anskaffelsesfase I dette dokument kan du læse om resultaterne af ERP - projektets analysefase, og hvad der kommer til at ske i Anskaffelsesfasen Beslutningsgrundlag for igangsættelse af

Læs mere

Dynamisk hverdag Dynamiske processer

Dynamisk hverdag Dynamiske processer Dynamisk hverdag Dynamiske processer Verden og hverdagen er kompleks og i konstant forandring - og derfor skal den måde vi arbejder med projekter og implementering være enkel og forandringsparat. Agil

Læs mere

EXACTO BUDGETING KOM HURTIGERE I MÅL MED BUDGETTET

EXACTO BUDGETING KOM HURTIGERE I MÅL MED BUDGETTET EXACTO BUDGETING KOM HURTIGERE I MÅL MED BUDGETTET ER JERES BUDGETPROCES EN TIDSRØVER? BENYTTER I JER AF MANGE EXCEL-FILER, NÅR I BUDGETTERER? MED EXACTO BUDGETING KAN I NØJES MED ÉN EXCEL-FIL OVEN PÅ

Læs mere

UNDERSØGELSE AF ØKONOMISTYRING I STATEN OG STYRELSER - UDVALGTE OG FORELØBIGE UNDERSØGELSESRESULTATER

UNDERSØGELSE AF ØKONOMISTYRING I STATEN OG STYRELSER - UDVALGTE OG FORELØBIGE UNDERSØGELSESRESULTATER UNDERSØGELSE AF ØKONOMISTYRING I STATEN OG STYRELSER - UDVALGTE OG FORELØBIGE UNDERSØGELSESRESULTATER ET SAMARBEJDE MED HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS OG SAS INSTITUTE A/S, DANMARK STEEN NIELSEN, PALL RIKHARDSSON

Læs mere

AVANCERET ELENTREPRISE

AVANCERET ELENTREPRISE BIRKEHØJ PLEJECENTER AVANCERET ELENTREPRISE HØJE TAASTRUPS MEST MODERNE PLEJECENTER AVANCERET ELENTREPRISE FUGMANN har stået for den avancerede elentreprise på Høje Taastrups mest moderne plejecenter.

Læs mere

20% 47% 75% Juletilbud til Mamut-kunder. Udnyt potentialet i alle medarbejdere. Optimer lønsomheden i usikre tider. Tilbud på ekstra brugerlicenser

20% 47% 75% Juletilbud til Mamut-kunder. Udnyt potentialet i alle medarbejdere. Optimer lønsomheden i usikre tider. Tilbud på ekstra brugerlicenser Juletilbud til Mamut-kunder Optimer lønsomheden i usikre tider op til Viden er en sikker invistering 47% Køb kurser og spar op til 47%. Tag kurserne i 2009 Læs mere side 4 Udnyt ny funktionalitet op til

Læs mere

Budgettering, planlægning og styring i praksis

Budgettering, planlægning og styring i praksis Budgettering, planlægning og styring i praksis Budgettering og planlægning Det styringsrelevante budget Fastholder beslutninger og prioriteringer. på kort og lang sigt og forankrer ansvaret hos ledere

Læs mere

Hvorledes kan Business Intelligence påvirke organisationen. København d. 20. november 2013 TDC

Hvorledes kan Business Intelligence påvirke organisationen. København d. 20. november 2013 TDC Hvorledes kan Business Intelligence påvirke organisationen København d. 20. november 2013 TDC 1 TDC at a glance Etableret 21. august 1882 ~10,000 medarbejd ere ~9 million kunderelat ioner ~39,000 km fiber

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

20% 20% 71% Eksklusive juletilbud. Udnyt potentialet i dine medarbejdere. Optimér lønsomheden i usikre tider! Tilbud på ekstra brugerlicenser

20% 20% 71% Eksklusive juletilbud. Udnyt potentialet i dine medarbejdere. Optimér lønsomheden i usikre tider! Tilbud på ekstra brugerlicenser Eksklusive juletilbud Optimér lønsomheden i usikre tider! Bliv mere effektiv! op til op til ved at opgradere din løsnin g. Læs mere side Kurser, en sikker investering Køb en samlet kursuspakke og spar.

Læs mere

Kelly Financial Resources

Kelly Financial Resources Kelly Financial Resources Talent News Controllere Marts 2012 Kelly Services telefon 33 11 70 70 kfr@kellyservices.dk www.kellyfinance.dk Vi har talenterne! Vidste du at 85% af de potentielle kandidater

Læs mere

Microsoft Project 2013 DK

Microsoft Project 2013 DK Claus Hansen & Peter Kragh Hansen Microsoft Project 2013 DK ISBN nr.: 978-87-93212-05-3 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Lidt om Microsoft Office Project 2013... 1 Hvorfor skal man anvende Microsoft

Læs mere

Forretningsmæssig prioritering af IT projekter.

Forretningsmæssig prioritering af IT projekter. Case: Forretningsmæssig prioritering af IT projekter. Lars Fruensgaard 27. september 2012 15 år i IT branchen (EG, IBM, Globeteam) Forretningsoptimering, Business Intelligence og udbudsrådgivning 10+ år

Læs mere

DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER BUSINESS PRODUCTIVITY

DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER BUSINESS PRODUCTIVITY 1 DYNAMICS AX 2012 FÅ OVERBLIK OG SE NYE MULIGHEDER BUSINESS PRODUCTIVITY Peter Holm & Morten Albrechtsen Maj 2013 AGENDA INTRODUKTION TIL BUSINESS PRODUCTIVITY HOS COLUMBUS PÅ BESØG I AX 2012 BUSINESS

Læs mere

Learning-by-doing har fået sin egen verden den kan blive din... Vi gør dig bedre til det, du er god til

Learning-by-doing har fået sin egen verden den kan blive din... Vi gør dig bedre til det, du er god til Vi gør dig bedre til det, du er god til Learning-by-doing har fået sin egen verden den kan blive din... Et interaktivt værktøj med intelligent hjælp, direkte i dine Office-programmer, når du har allermest

Læs mere

Kristelige Fagbevægelses Danmarks kort

Kristelige Fagbevægelses Danmarks kort Kristelig Fagbevægelse i samarbejde med Netcompany Nye IT strategiske tiltag: Fleksibilitet og hurtigere udvikling Implementering af komplet a-kasse front system med CRM Kristelige Fagbevægelses Danmarks

Læs mere

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005 Revisorskifte det er ikke så svært Indhold Nye øjne på virksomheden Nye øjne på virksomheden 3 Revisorskifte en tjekliste 4 Hvad

Læs mere

2. En mere fleksibel løsning der er endnu nemmere at anvende for den enkelte bruger

2. En mere fleksibel løsning der er endnu nemmere at anvende for den enkelte bruger CatMan Solution V3 er klar til at blive rullet ud Vi arbejder hele tiden på mange fronter, for at sikre jer endnu bedre og hurtigere adgang til den viden der kan genereres fra store mængder af data. Lancering

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Bestil dine varer, når DU har tid! Berners webshop tilbyder en række unikke værktøjer, hvor du som kunde har mulighed for at skræddersy din personlige

Læs mere

OPTIMÉR FÅ STYR PÅ FAKTURAHÅNDTERINGEN

OPTIMÉR FÅ STYR PÅ FAKTURAHÅNDTERINGEN OPTIMÉR FÅ STYR PÅ FAKTURAHÅNDTERINGEN Effektivisér økonomifunktionen og spar tid Vi præsenterer dig for en løsning, der er designet til at håndtere informationer og de daglige processor omkring kreditorbilag,

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid - 2 dage i Kolding Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

CELENIA ENHANCED BUDGET CONTROL

CELENIA ENHANCED BUDGET CONTROL CELENIA ENHANCED BUDGET CONTROL Dynamics for Partners GET THE BUDGET RIGHT! Læg nøjagtige budgetter med væsentlig mindre arbejdsindsats og brug i stedet tiden på at vurdere tallene og lægge planer for

Læs mere

Den bedste løsning. er den som bliver anvendt. RISMAexecution

Den bedste løsning. er den som bliver anvendt. RISMAexecution Den bedste løsning er den som bliver anvendt RISMAexecution RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden.

Læs mere

Vejen mod en automatiseret fremtid

Vejen mod en automatiseret fremtid Vejen mod en automatiseret fremtid Agenda Kort om Skandia Indførelsen af SOA Investering i vækst Kun én vej frem -Auto-projektet Løsningen Change Management Vigtige erfaringer Kort om Skandia Kort om Skandia

Læs mere

Økonomistyring af projektporteføljen

Økonomistyring af projektporteføljen Økonomistyring af projektporteføljen integration af SAP og MS Project Server 2007 v/ Henrik Helsinghoff, Progressive IT A/S Jens Overbech Rasmussen, Globeteam A/S Peter Birkedal, Globeteam A/S Ved at benytte

Læs mere

Digitalisér.dk-brugerundersøgelse Resultat på brugerundersøgelsen på Digitalisér.dk

Digitalisér.dk-brugerundersøgelse Resultat på brugerundersøgelsen på Digitalisér.dk Digitalisér.dk-brugerundersøgelse Resultat på brugerundersøgelsen på Digitalisér.dk Vi har nu haft tid til at se nærmere på besvarelserne af den brugerundersøgelse, vi gennemførte på Digitalisér. dk i

Læs mere

2010! Vær klar. Eksklusive kundetilbud: Bliv mere effektiv med nye kurser. Udnyt ny funktionalitet. Ekstra. brugerlicenser

2010! Vær klar. Eksklusive kundetilbud: Bliv mere effektiv med nye kurser. Udnyt ny funktionalitet. Ekstra. brugerlicenser Vær klar TIL 2010! Bliv mere effektiv med nye kurser Viden er en sikker investering Læs mere side 4 Udnyt ny funktionalitet op til 75% på opgradering af din løsning Læs mere side 3 Ekstra brugerlicenser

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPlanning

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPlanning Med bemandingsplanlægning i opnås den optimale fordeling af medarbejderressourcerne i forhold til virksomhedens produktions-, job- og aktivitetsbehov. IDENTIFIKATION AF OPGAVER DER SKAL LØSES OG HVORNÅR

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april Peter Jensby Lange 21 Status for it-projekter Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen status for it-projekter

Læs mere

Din digitale samarbejdsplatform

Din digitale samarbejdsplatform Din digitale samarbejdsplatform Log på En digital løsning, der hjælper dig med at optimere din virksomhed Ét sted til kommunikation, dokumentation og finansiel indsigt DeloitteDirect er en digital samarbejdsplatform

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

GØR JERES LEDELSE TIL ET

GØR JERES LEDELSE TIL ET GØR JERES LEDELSE TIL ET GØR JERES LEDELSE TIL ET HIGH PERFORMANE TEAM SIDE 1:6 Nye udfordringer i en globaliseret verden kræver nye, stærke former for ledelse, hvis din virksomhed skal gå fra gode til

Læs mere

IT-løsning til trælaster NAV. Timber

IT-løsning til trælaster NAV. Timber IT-løsning til trælaster NAV Timber NAV4Timber ny brancheløsning til trælasterne - udviklet på nyeste teknologi naturligvis! Umiddelbart efter frigivelsen af den spritnye Microsoft Dynamics NAV 2013 gik

Læs mere

MES Industriel IT SCADA Automation. AnaMo. Fremtidens ledelsesværktøj. (+45)

MES Industriel IT SCADA Automation. AnaMo. Fremtidens ledelsesværktøj. (+45) MES Industriel IT SCADA Automation Fremtidens ledelsesværktøj (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Fremtidens ledelsesværktøj til forsyningsbranchen fra 3. parts systemer som f.eks.

Læs mere

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon ENKEL OG LØNSOM LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT TRANSPORT MOBILITET The new approach to software LittleBeacon CASESTORY POUL SCHOU løser transport og logistik opgaver i hele Danmark fra deres domicil

Læs mere

En bestyrelse skal gøre en forskel

En bestyrelse skal gøre en forskel En bestyrelse skal gøre en forskel LOS Landsmøde 13. april 2015 Teddy Wivel Min baggrund Uddannet Statsaut. revisor De seneste 10 år arbejdet med god selskabsledelse Forfatter til en række bøger om emnet

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

Skab en bæredygtig forretning med It-systemer skræddersyet til vækst!

Skab en bæredygtig forretning med It-systemer skræddersyet til vækst! Skab en bæredygtig forretning med It-systemer skræddersyet til vækst! Claus Hedeager Pedersen, International markering manager, Mamut Iværk&Vækst2011 9. september 2011 1 At forenkle og effektivisere hverdagen

Læs mere

Kursuskalender Dynamics C5, NAV, C5online og NAVonline, CRM 01. juli. 2013-07. jan. 2014

Kursuskalender Dynamics C5, NAV, C5online og NAVonline, CRM 01. juli. 2013-07. jan. 2014 Kursuskalender Dynamics C5, NAV, C5online og NAVonline, CRM 01. juli. 2013-07. jan. 2014 Indhold Introduktion til Microsoft Dynamics C5 3 Microsoft Dynamics C5 Udvidet 4 Dynamics C5 Budgettering 5 Dynamics

Læs mere

Bæredygtighed Viden til tiden

Bæredygtighed Viden til tiden Bæredygtighed Viden til tiden Det bæredygtige byggeri Uanset hvilket abstraktionsniveau man fokuserer på, så kommer vi ikke uden om bæredygtighed. Hensynet til Moder Jord, til menneskene omkring os, til

Læs mere

Mød Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations

Mød Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations Mød Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations Microsofts nyeste ERP-system er fyldt med masser af nye funktioner, som kan øge væksten i din virksomhed markant. Vi har samlet alt du skal vide. Kom

Læs mere

Er der stadig behov for brugeruddannelse?

Er der stadig behov for brugeruddannelse? Er der stadig behov for brugeruddannelse? Bjarne Herskin, teach to teach, 2013 ER DET NØDVENDIGT MED BRUGERUDDANNELSE ANNO 2013? Er det virkelig stadig relevant at afholde it-brugerkurser. Er vi ikke nået

Læs mere

Agenda. Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang?

Agenda. Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang? Agenda Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang? INDLEDNING En stor del af de adm. og finansielle processer

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

Et sammenhængende styringsparadigme

Et sammenhængende styringsparadigme Et sammenhængende styringsparadigme Dagens tema: Et sammenhængende styringsparadigme Offentlig økonomi- og virksomhedsstyring er en kompleks størrelse, der kræver stor indsigt i organisationen for at udvikle

Læs mere