HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 27. januar 2009, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. Der forelå afbud fra Mette Dencker.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 27. januar 2009, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Der forelå afbud fra Mette Dencker."

Transkript

1 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 27. januar 2009, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. Der forelå afbud fra Mette Dencker. Arne Bech forlod mødet under behandlingen af punkt 3, kl. 19,30. Carsten Jelund forlod mødet efter pkt. 3, kl. 19,45. Peter Broholm forlod mødet efter punkt 8, kl. 21,40.

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 1 Forskellige cirkulærer og meddelelser 1 Pkt.nr. 2 1 Orlov kommunalbestyrelsesmedlem Benthe Viola Holm 1 Pkt.nr. 3 3 Ny institution for unge i Hvidovre Kommune på adressen Bødkerporten 13 3 Pkt.nr. 4 5 Debat om nødvendige tiltag i forhold til Avedøre Station 5 Pkt.nr. 5 6 Stationer, revideret ordensreglement 6 Pkt.nr. 6 7 Forslag om ophævelse af forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Pkt.nr. 7 8 Forslag om ophævelse af forslag til Lokalplan 334 Parcelhusområde omkring I.C. Lembrechts Allé 8 Pkt.nr Forslag om ophævelse af forslag til Lokalplan 333 Parcelhusområde omkring Lodsvej 10 Pkt.nr Ændret fastsættelse af børnetal 2009 for 0 6 års området, forslag 1b 11 Pkt.nr Klage over Folkeoplysningsudvalgets fordeling af træningstider i Præstemosehallen 2008/ Pkt.nr Fordeling af tilgængelighedspulje Pkt.nr Vestegnssamarbejdet budget for Pkt.nr Lejerbo Hvidovre og Lejerbo Sognegården ansøgning om sammenlægning. 19 Pkt.nr Tilsyn med Hvidovre Kommunes døgninstitutioner for børn og unge Pkt.nr Ansættelser på ledelsesniveau i Hvidovre Kommunes 0 6 års dagtilbud 22 Pkt.nr Sorte pletter/trafiksanering. Projekt nr Anlægsbevilling og delvis frigivelse af projekt 24 Pkt.nr Anmodning om udtræden af skolebestyrelsen på Sønderkærskolen 26 Pkt.nr Eventuelt 27

3 Side 1 Pkt.nr. 1 Forskellige cirkulærer og meddelelser Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 1: Taget til efterretning. Pkt.nr. 2 Orlov kommunalbestyrelsesmedlem Benthe Viola Holm Centralforvaltningen indstiller til kommunalbestyrelsen 1. at kommunalbestyrelsesmedlem Benthe Viola Holm bevilges orlov indtil videre af helbredsmæssige årsager 2. at 1. stedfortræder for gruppe A, Flemming Nissen indtræder i kommunalbestyrelsen i orlovsperioden. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 2: Godkendt. Flemming Nissen indtræder i Benthe Viola Holms politiske poster. Kommunalbestyrelsesmedlem Benthe Viola Holm anmoder i mail af 7. januar 2009 om orlov indtil videre fra kommunalbestyrelsen af helbredsmæssige årsager. 1. stedfortræder for gruppe A er Flemming Nissen. Kommunalbestyrelsesmedlem Benthe Viola Holm er medlem eller stedfortræder af følgende udvalg, råd og nævn:

4 Side 2 Arbejdsmedarkedsudvalget Teknik og Miljøudvalget Amagerforbrænding, delegeret til generalforsamlingen Børne og Ungeudvalget, stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Ömer Kuscu Dige og Pumpelaget Avedøre Holme, medlem af bestyrelsen Ekspropriationskommissionen, stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Finn Gerdes Ekspropriationskommissionen efter statsekspropriationsloven, stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Steen Ørskov Larsen Fjernvarmecentralen Avedøre Holme, medlem af bestyrelsen Handicaprådet, medlem Hovedstadens Naturgas I/S, medlem af bestyrelsen Hvidovre Fjernvarmeselskab, stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Ebbe Bay Integrationsprisudvalget, medlem Integrationsrådet, stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Ömer Kuscu Miljølaboratoriet, medlem af bestyrelsen Spildevandscenter Avedøre, medlem af bestyrelsen Ungdomsskolen, suppleant for kommunalbestyrelsesmedlem Susanne Brixum Valgbestyrelsen, folketingsvalg, stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Finn Gerdes Vestegnens Kraftvarmeselskab, medlem af bestyrelsen

5 Side 3 Pkt.nr. 3 Ny institution for unge i Hvidovre Kommune på adressen Bødkerporten Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget 1. at udvalget godkender planen for omlægning af døgninstitutionen Salus, således at institutionen fremadrettet indeholder både forebyggende og anbringende foranstaltninger. Social og Sundhedsudvalgets møde 8. december 2008 Punkt 2: For indstillingen stemte A, O og H. Liste T stemte imod og begærede sagen forelagt i kommunalbestyrelsen, med en bemærkning om, at der skal arbejdes for en anden placering af Salus bl.a. på baggrund af beboernes beslutning om opsigelse. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 3: Gruppe A indstiller, at Social og Sundhedsudvalgets indstilling godkendes med bemærkning om, at der foretages en midtvejsevaluering i november 2010 og en endelig evaluering maj Herfor stemte grupperne A, O, liste H, V, F,C. Liste T stemte imod med en bemærkning om, at der skal arbejdes for en anden placering af Salus bl.a. på baggrund af beboernes beslutning om opsigelse. Hvidovre Kommune overtog døgninstitutionen Salus i forbindelse med kommunalreformen 1. januar På grund af den lave belægningsprocent og den utilstrækkelige kvalitet på det nuværende tilbud finder Børne og Familieafdelingen, at det er nødvendigt med en omlægning af tilbuddet. Institutionen har igennem længere tid haft vigende efterspørgsel, og har således haft ledig kapacitet. I forvaltningen har der derfor været fokus på udvikling af denne institution, til at kunne rumme flere kommunale tilbud til unge med særlige behov, som vi i dag enten ikke løfter eller betaler dyrt for andre steder. I Handleplanen på anbringelsesområdet fra januar 2008 er en af målsætningerne at se på de interne tilbud til unge, herunder døgninstitutionen Salus. På baggrund af de analyser der er foretaget, vil det være hensigtsmæssigt med en omlægning af tilbuddet. For at sikre en stabil drift af det nye tilbud har Børne og Familieafdelingen taget udgangspunkt i de sager, der er i afdelingen, og som forventes fremadrettet at blive efterspurgt. Tilbudet vil derfor tage udgangspunkt i Hvidovre Kommunes behov i forhold til at løse opgaver for børn og unge. Målet med omlægning er at skabe et hus, hvor det er muligt at løse flest mulige opgaver for kommunens unge, både når det gælder forebyggende foranstaltninger, og når det handler om egentlige anbringelser. Endvidere skal omlægningen være med til at skabe tryghed i området, fordi der vil fremadrettet være et bedre personalegrundlag, og dermed øget voksentilstedeværelse.

6 Side 4 I første omgang har forvaltningen valgt at omorganisere opgaver inden for ungeområdet, men på sigt vil det være muligt at etablere nye eller andre tilbud i huset, der retter sig mod ungegruppen, herunder også at huset kan være base for de udgående tilbud på gadeplan. For at få mulighed for at løse disse opgaver tilfredsstillende fremover, har forvaltningen udarbejdet forslag til omlægning af arbejdet med unge, både på det forebyggende og det anbringende område. Beskrivelsen af forslaget fremgår af bilag vedlagt mødesagen. Alle udgifter afholdes inden for Social og Sundhedsforvaltningens samlede budget, idet alle forventede medudgifter dækkes ind via omkostningsreduktion i børne og ungeområdet. Taksten for pladserne i de 3 afdelinger der oprettes på den nye institution, er samlet mindre end for tilsvarende pladser købt eksternt. Det betyder, at selv med denne personaleudvidelse, vil udgiften kunne holdes inden for anbringelsesbudgettet. Ansættelse af en leder for hele institutionen. Ansættelse af nye faggrupper, socialrådgivere og psykologer, til døgnafdelingen. Ansættelse af 1½ administrativ medarbejder til hele institutionen. Ansættelse af 1½ pædagog, eller anden relevant faggruppe, til Blytækkerporten og udslusningen. Videreudvikling af tilbud til med særlige behov i Hvidovre Kommune (SSU d , pkt ) Plantegning ny institution (SSU d , pkt ) Organisationsdiagram (SSU d , pkt ) LSU høringssvar af d. 13. november 2008 (SSU d , pkt )

7 Side 5 Pkt.nr. 4 Debat om nødvendige tiltag i forhold til Avedøre Station Kommunalbestyrelsesmedlemmerne Kim Østerberg og Pernille Falcon, Liste T anmoder om at følgende behandles på kommunalbestyrelsens møde den 27. januar 2009: Avedøre Station skal renoveres og igen gøres tryg og rar at færdes i. Avedøre Station ligner efterhånden et bombet krater med smadrede indgangsdøre, graffitioversmurte vægge og facader, tydelige spor efter påsat brand og cykler der er kastet hulter til bulter eller er skraldede. Det flyder ligeledes med flere måneders gammelt affald i buske og ved cykelstativerne på flere sider af stationen. Stationen er i perioder samlingspunkt for en eller flere grupper af unge, hvor nogle har en adfærd som skræmmer folk. Beboere omkring stationen såvel i villaområderne som i Avedøre Stationsby føler sig utrygge ved situationen. Det har været drøftet senest på Avedøre Udvalgets møde i december 08 og Teknisk forvaltning har d drøftelser med DSB omkring renovering af stationen og områderne der omkring. Hvidovre kommune skal medvirke i at finde relevante løsninger for renovering af stationen og forpladserne samt finde midler til at indgå i projektet. Der skal tillige laves en plan for opfølgning på hærværk og for vedligeholdelsen så stationen ikke igen forfalder. Der skal laves aftaler der sikrer, at området renholdes Opsøgende arbejde på gadeplan og dialog med de unge Der skal ske en opsøgende indsats overfor de unge, der hænger på stationen fra såvel SSP, politi som opsøgende gademedarbejdere, samt skabes en dialog med de unge så de bliver en del af løsningen i stedet for problemet Hvidovre kommune skal afsætte midler til opsøgende gademedarbejdere rettet i forhold til de børn og unge, der flakser rundt og ikke føler der er plads til dem nogen steder. At der skabes en sammenhæng mellem indsatsen i Egevolden og Avedøre Stationsby. Det skal drøftes hvilke tiltag der skal sættes ind i forhold til den lille mere hårde kerne af unge der laver hærværk Der skal følges op på initiativer, der skaber dialog med de unge og søger at skabe konstruktive løsninger i samspil med dem At de unge får mulighed for at indgå som positive aktører ved, at der sættes fokus på deres ressourcer og forslag Nærpolitiet i Avedøre Lokalpolitistation skal genåbnes og bemandes Hvidovre kommunalbestyrelse skal forsat søge at lægge pres på politimyndigheden for at fastholde en aktiv indsats i forhold til Avedøre Station og Stationsbyen, så politi med lokalkendskab og kan indgå i samarbejde, opklarende og forebyggende arbejde.

8 Side 6 Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 4: Sagen oversendes med de faldne bemærkninger til videre behandling i de relevante fagudvalg. Efter et administrativt seminar den 3. februar 2009, afholdes et opfølgende temamøde i Kommunalbestyrelsen. Pkt.nr. 5 Stationer, revideret ordensreglement Teknisk Forvaltning indstiller til Kommunalbestyrelsen: 1. at det reviderede ordensreglement godkendes. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 5: Teknisk Forvaltnings indstilling godkendt med følgende tilføjelse at ordet længerevarende slettes af teksten, hvorefter teksten kommer til at hedde, at ophold uden ærinde er forbudt, herfor stemte alle. Københavns Vestegns Politi har gjort Teknisk Forvaltning opmærksom på, at teksten på ordensreglementet ved kommunens stationer ikke er gyldig længere. Problemet er, at der er henvist til politivedtægten, som blev afløst af Ordensbekendtgørelsen i Endvidere har politiet ønsket med særlig henblik på Avedøre Station, at der blev tilføjet en linje med teksten: Længerevarende ophold uden ærinde er forbudt. Begge ændringsønsker er indarbejdet i det reviderede ordensreglement. Ordensreglementet vil blive udskiftet ved alle kommunens stationer. Udskiftningen af skiltene vil overslagsmæssigt medføre en udgift for Vejdrift på kr. til indkøb af skilte. Vejdrift påregner selv at skifte skiltene ud.

9 Side 7 Reviderede ordensreglement, dateret 15. januar Pkt.nr. 6 Forslag om ophævelse af forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget, at udvalget over for Kommunalbestyrelsen anbefaler, 1. at forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2005 ophæves, såfremt de tilknyttede forslag til Lokalplan 333 og 334 ophæves. Økonomiudvalgets møde 27. januar 2009 Punkt 1: Teknisk Forvaltnings indstilling anbefales til Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 6: Økonomiudvalgets indstilling godkendt af alle. Kommunalbestyrelsen besluttede den 25. november 2008, Punkt 6, at vedtage forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Det blev samtidig besluttet, at forslaget til kommuneplantillæg skulle offentliggøres samtidig med forslagene til Lokalplan 333 og 334 i en høringsperiode på 12 uger, dvs. i perioden 10. december marts Teknik og Miljøudvalget behandler den 27. januar 2009 forslag om at ophæve de fremlagte forslag til Lokalplan 333 og 334. På denne baggrund foreslås, at også det tilknyttede forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2005 ophæves, såfremt de nævnte lokalplanforslag ophæves.

10 Side 8 En eventuel ophævelse af forslaget til kommuneplantillæg vil blive annonceret i Hvidovre Avis snarest muligt. Forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2005.(ØU Pkt. 01) Pkt.nr. 7 Forslag om ophævelse af forslag til Lokalplan 334 Parcelhusområde omkring I.C. Lembrechts Allé Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at udvalget over for Kommunalbestyrelsen anbefaler, 1. at forslag til Lokalplan 334 Parcelhusområde omkring I.C. Lembrechts Allé ophæves. Teknik og Miljøudvalgets møde 27. januar 2009 Punkt 3: Høringssvarene, der er indgivet i høringsperioden, er udsendt til kommunalbestyrelsens medlemmer den Tiltrådt. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 7: Grupperne V og C stiller ændringsforslag. Idet lokalplanforslag 334 ophæves, foreslås det, at skabelonen for lokalplaner også inddrages, således, at det fremtidige grundlag udformes mest

11 Side 9 hensigtsmæssigt. Herfor stemte grupperne V, C og O. Imod grupperne A og F, idet liste T og liste H undlod. Teknik og Miljøudvalgets indstilling godkendt af alle. Kommunalbestyrelsen besluttede den 25. november 2008, Punkt 8, at vedtage forslag til Lokalplan 334 Parcelhusområde omkring I.C. Lembrechts Allé. Det blev samtidig besluttet, at forslaget til lokalplan skulle offentliggøres i en høringsperiode på 12 uger, dvs. i perioden 10. december marts 2009, samtidig med forslaget til Lokalplan 333 Parcelhusområde omkring Lodsvej og det tilhørende forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Formanden for Teknik og Miljøudvalget har stillet forslag om at ophæve de fremlagte forslag til Lokalplan 333 og 334. Baggrunden for dette er reaktionerne fra de borgere, der blandt andet gennem Hvidovre Avis har markeret deres modstand mod dele af lokalplanernes indhold. Her tænkes især på lokalplanernes bestemmelse om forbud mod oplag mellem byggelinjen og vejskel ( 6.2), samt bestemmelsen om hegning mod vej ( 6.3). Det synes åbenlyst, at det valgte niveau for regulering af de omfattede ejendomme ikke svarer til grundejernes forventninger. Debatten har desuden vist, at bestemmelsen om hegning mod vej ikke er tilstrækkelig entydig. Lokalplanprocessen bør derfor afbrydes og lokalplanforslagene bearbejdes med henblik på en fornyet stillingtagen til særligt lokalplanernes 6 om de ubebyggede arealer. En eventuel ophævelse af forslag til Lokalplan 334 vil blive annonceret i Hvidovre Avis snarest muligt. Hvis det besluttes at ophæve forslaget til Lokalplan 334, vil den hidtil gældende Byplanvedtægt 1 og Lokalplan 321 fortsat være gældende for ejendommene. Forslag til Lokalplan 334 Parcelhusområde omkring I.C. Lembrechts Allé. (TMU Pkt. 03)

12 Side 10 Pkt.nr. 8 Forslag om ophævelse af forslag til Lokalplan 333 Parcelhusområde omkring Lodsvej Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at udvalget over for Kommunalbestyrelsen anbefaler, 1. at forslag til Lokalplan 333 Parcelhusområde omkring Lodsvej ophæves. Teknik og Miljøudvalgets møde 27. januar 2009 Punkt 2: Høringssvarene, der er indgivet i høringsperioden, er udsendt til Kommunalbestyrelsens medlemmer den Tiltrådt. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 8: Grupperne V og C stiller ændringsforslag. Idet lokalplanforslag 333 ophæves, foreslås det, at skabelonen for lokalplaner også inddrages, således, at det fremtidige grundlag udformes mest hensigtsmæssigt. Herfor stemte grupperne V, C og O. Imod grupperne A og F, idet liste T og liste H undlod. Teknik og Miljøudvalgets indstilling godkendt af alle. Kommunalbestyrelsen besluttede den 25. november 2008, Punkt 7, at vedtage forslag til Lokalplan 333 Parcelhusområde omkring Lodsvej. Det blev samtidig besluttet, at forslaget til lokalplan skulle offentliggøres i en høringsperiode på 12 uger, dvs. i perioden 10. december marts 2009, samtidig med forslaget til Lokalplan 334 Parcelhusområde omkring I.C. Lembrechts Allé og det tilhørende forslag til Tillæg nr. 4 til Kommuneplan Formanden for Teknik og Miljøudvalget har stillet forslag om at ophæve de fremlagte forslag til Lokalplan 333 og 334. Baggrunden for dette er reaktionerne fra de borgere, der blandt andet gennem Hvidovre Avis har markeret deres modstand mod dele af lokalplanernes indhold. Her tænkes især på lokalplanernes bestemmelse om forbud mod oplag mellem byggelinjen og vejskel ( 6.2), samt bestemmelsen om hegning mod vej ( 6.3). Det synes åbenlyst, at det valgte niveau for regulering af de omfattede ejendomme ikke svarer til grundejernes forventninger. Debatten har desuden vist, at bestemmelsen om hegning mod vej ikke er tilstrækkelig entydig. Lokalplanprocessen bør derfor afbrydes og lokalplanforslagene bearbejdes med henblik på en fornyet stillingtagen til særligt lokalplanernes 6 om de ubebyggede arealer.

13 Side 11 En eventuel ophævelse af forslag til Lokalplan 333 vil blive annonceret i Hvidovre Avis snarest muligt. Hvis det besluttes at ophæve forslaget til Lokalplan 333, vil den hidtil gældende Byplanvedtægt 1, Tillæg nr. 1 og 2 til Byplanvedtægt 1, samt Lokalplan 302 fortsat være gældende for ejendommene. Forslag til Lokalplan 333 Parcelhusområde omkring Lodsvej.(TMU Pkt. 02) Pkt.nr. 9 Ændret fastsættelse af børnetal 2009 for 0 6 års området, forslag 1b Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget, at det over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefales 1. at forslag 1b (lukning af børnehaven Strandøre i Syd, nednormering af Børnehuset Enghøjs børnehavedel, samt oprettelse af børnehaven Svalen som satellit til Børnehuset Enghøj) godkendes. Kassebeholdningen tilføres kr. fra Social og Sundhedsudvalgets møde 12. januar 2009 Punkt 12: Udvalget stemte om sagen: A og T stemte for at anbefale indstillingen. Gruppe O stemte mod. Liste H afventer ØU og KB s behandling af sagen. Anbefalet.

14 Side 12 Økonomiudvalgets møde 19. januar 2009 Punkt 4: Socialudvalgets indstilling anbefales godkendt. Herfor stemte grupperne A, F og V. Liste H afventer kommunalbestyrelsen. Liste H ønsker udgiften til retablering opgjort. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 9: Økonomiudvalgets indstilling godkendt af grupperne A, V F liste T og liste H. Imod gruppe O. Gruppe C undlod. Social og Sundhedsudvalget behandlede i sit møde den 8. december 2008, Punkt 10: Ændret fastsættelse af børnetal 2009 for 0 6 års området. Ved mødet blev bl.a. truffet følgende beslutning: Social og Sundhedsudvalget godkendte forslag 1a, idet der skal foretages en nednormering af Enghøj Børnehus til 0 børnehavebørn pr. 1. maj Daginstitutionen Svalen integreres i Enghøj Børnehus pr. 1. maj 2009 som satellit, med et børnetal på 40. De tilbageværende svalebørn har fortrinsret til at forblive på matriklen. På udvalgsmødet den 12. januar 2009 forelægges sag om, hvordan dette konkret kan udmøntes. Forvaltningen bemyndiges til at foretage ændringer, der bevirker, at flere høringssvar kan imødekommes. Børnehaven Strandøre nedlægges pr. 1. maj Forvaltningen foretager en høring af de institutioner, hvor forslag 1a medfører ændringer i forhold til forslag 1. Høringen foretages inden beslutningen lægges op i Kommunalbestyrelsen den 27. januar Der er udarbejdet en selvstændig mødesag (sag ) til Social og Sundhedsudvalgets møde den 12. januar 2009, hvor der redegøres for forvaltningens foreløbige tanker om Daginstitutionen Svalen integrering i Enghøj Børnehus pr. 1. maj 2009 som satellit. Af høringssvarene der indgik i forbindelse med behandlingen af forslag 1a, samt i forvaltningens analyse af de faktisk indskrevne 02 årige børn i november og december 2008, har det kunnet konstateres, at der er sket en stigning i antallet af 02 årige med behov for pasning. Årsagen til stigningen synes ikke umiddelbart at skyldes en stigning i antallet af børnefødsler i kommunen. Forvaltningen arbejder i øjeblikket på at afdække hvilke årsager, der kan ligge til grund for det stigende behov for 02 års pladser. Forvaltningen har med udgangspunkt i høringssvarene og det faktiske behov, justeret børnetallet yderligere i forhold til udvalgets godkendelse den 8. december Der foreligger således et forslag 1b, som har været sendt i høring i perioden 12. december januar 2009 til de berørte institutioner m.fl. I forhold til forslag 1a indeholder forslag 1b følgende ændringer: Institution Avedøre VG Cirkusgrunden VG Rønnebærhuset Ændring 1.kvt. April Maj Juni 3.kvt. 4.kvt. +2 VG +2 VG

15 Side 13 Institution Ændring 1.kvt. April Maj Juni 3.kvt. 4.kvt. Svalen +2 BH +2 BH Enghøj 2 VG 10 VG pr. 1. maj +1 BH Enghøj/Svalen 10 VG +5 BH 10 VG +5 BH 10 VG +8 BH 10 VG +12 BH Solsikken +10 VG +8 VG +8 VG +8 VG +6 VG +5 VG Nymarken +4 VG Humlebien +2 VG Nord/Midt VG Hvidovrevej 65 I alt svarende til +4 VG +4 VG +4 VG +4 VG +2 VG +2 VG Ca. +5 helårs vuggestuepladser Ca. +5 helårs børnehavepladser For at leve op til kommunens pasningsgaranti, har forvaltningen været nødsaget til at handle på problemstillingen. I første kvartal af 2009 har forvaltningen således normeret ekstra vuggestuepladser ud over de i budgettet vedtagne børnetal på års pladser. Det betyder at der er oprettet ca. fem ekstra helårsvuggestuepladser. Grundet omlægningen af Børnehuset Enghøj og Svalen, se særskilt sag , har det også været nødvendigt at opretholde enkelte ekstra børnehavepladser i Børnehuset Enghøj i 2009, så færrest mulige børnehavebørn flyttes til helt tredje institutioner. Finansieringen af de ekstra vuggestue og børnehavepladser sker i første omgang indenfor den afsatte bufferpulje. For at kunne leve op til pasningsgarantien, har forvaltningen endvidere benyttet muligheden for, i en midlertidig periode, at indskrive det fjerde barn hos enkelte dagplejere. Indskrivningen er sket i samarbejde med dagplejen. Da dagplejere må passe fire børn i op til 110 dage, er ordningen foreløbig omkostningsneutral. Indarbejdning af høringssvar større efterspørgsel på 0 3 års pladser end pladser til rådighed Oversigten over indkomne høringssvar og forvaltningens realitetsbehandling af disse samt kopi af høringssvarene er vedlagt som kopi til denne sag. Forvaltningen har modtaget høringssvar fra 10 ud af 19 høringsberettigede dagtilbud, derudover er der fremsendt høringssvar fra én forældrebestyrelse (Svalen). Høringssvarene fra Enghøj Børnehus og Svalen er særskilt behandlet i sag : Integrering af børnehaven Svalen i Børnehuset Enghøj som satellit. Da høringssvarene fra disse institutioner omhandler den forestående integrering af Svalen i Enghøj og ikke de specifikke børnetal. Blandt de øvrige høringssvar er personale og forældrebestyrelse tilfredse med børnetallene i Solsikken, Nymarken, Frydenhøj (hvor de dog gerne vil have mulighed for at lave en flexgruppe), og Humlebien. Egevolden kan ikke acceptere blive reduceret med 4 børn, de mener 2 kan accepteres. I Rosenhøj børnehave finder de det svingende børnetal over kvartalerne problematisk. I Bredalsparken accepterer de tallene, men undrer sig over, at der indskrives 62 børn her i første kvartal af I Strandmarken undrer de sig over, at der både skal lukkes institutioner og skæres et par pladser i mange institutioner.

16 Side 14 Vedr. lukning af Strandøre Siden sagen blev behandlet i Social og Sundhedsudvalget d. 8. december 2008, har der været nogle spørgsmål vedr. konsekvenserne af at Strandøre lukkes. Der er blevet spurgt til, om der er plads til at Strandøres børn genplaceres i andre institutioner i distriktet, hvilket der er. Og der er blevet spurgt til Hvidovre Kommunes lejeforhold. Med hensyn til sidstnævnte, mener forvaltningen ikke, at særlige forhold gør sig gældende, men dette vil blive undersøgt inden behandlingen af sagen i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Forslag 1b omfatter lukning af yderligere én institution pr. 30. april (Strandøre Børnehave) Grundbeløbet på kr. tilgår i 2010 sammenlægningspuljen, og kan fra 2011 tilgå kassebeholdningen. For så vidt angår etableringen af Svalen/Enghøj børneinstitutionen, så foreslås det, at ét grundbeløb fra 2010 konverteres til et bygningsmæssigt dispensationstilskud, idet institutionen pr. 1. maj 2009 vil være beliggende på to adresser med en væsentlig afstand. Finansieringen af de ekstra vuggestue og børnehavepladser sker i første omgang indenfor den afsatte bufferpulje. De ekstra børn der passes i dagplejen har i første omgang ingen økonomiske konsekvenser, idet ordningen foreløbig er omkostningsneutral. Personalet i de institutioner, der nedlægges, forsøges så vidt muligt omplaceret til anden institution i Hvidovre Kommune ved, at Social og Sundhedsforvaltningen har hjemtaget institutionernes ansættelseskompetence i en periode. Der garanteres kun ét tilbud til den enkelte ansatte. I forhold til den generelle neddrosling af børnetallet, vil yderligere omplaceringer/afskedigelser kunne finde sted. I forbindelse med omlægningen prioriteres det at opnå administrationsgrundlagets fordeling mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere. Forslag 1b (SSU d , pkt ) Oversigt over indkomne høringssvar, og høringssvar (SSU d , pkt ) Referat fra møde med BUPL.

17 Side 15 Pkt.nr. 10 Klage over Folkeoplysningsudvalgets fordeling af træningstider i Præstemosehallen 2008/ Centralforvaltningen indstiller til Kommunalbestyrelsen 1. at Folkeoplysningsudvalgets halfordeling for sæsonen 2008/2009 stadfæstes. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 10: Centralforvaltningens indstilling godkendt af grupperne A, C, F, V, liste T og liste H. Gruppe O stemmer imod. Kim Østerberg og Allan Fredskov deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Holmegårdens Gymnastikforening af 1943 har ved brev af 14. december 2008 klaget over Folkeoplysningsudvalgets fordeling af træningstider i Holmegårdshallen for sæsonen 2008/2009. Kommunalbestyrelsen har den 26. august 2008, pkt. 35 behandlet en klage fra HB2000 over fordelingen af træningstider i Præstemosehallen og besluttede, at sagen skulle returneres til fornyet behandling i Folkeoplysningsudvalget. Den aktuelle klage er affødt af Folkeoplysningsudvalgets fornyede behandling, som bl.a. har medført, at Holmegårdens Gymnastikforenings aktiviteter (badminton og gymnastik) flyttes fra Præstemosehallen til Avedøre Idrætscenter. Foreningen klager over, at den efter den nye halfordeling ikke har fået tildelt træningstider i Holmegårdshallen, hvor foreningen har haft tider gennem 35 år, men nu i stedet er blevet anvist lokaler i Avedøre Idræts Center. Foreningen mener, at det vil medføre en betydelig reduktion i medlemstallet og savner en begrundelse, da foreningen ikke har ønsket at flytte ud af Holmegårdshallen. Foreningen havde efter den oprindelige halfordeling fået tildelt timer i Præstemosehallen i sæsonen 2008/2009, hvilket foreningen ikke har klaget over. Foreningen anfører da også i sin klage, at det vigtigste for foreningen er at forblive i den nordlige del af kommunen. Som klageinstans i henhold til folkeoplysningsloven 41 kan Kommunalbestyrelsen stadfæste, ændre eller annullere Folkeoplysningsudvalgets afgørelser. Ved annullation hjemvises sagen til ny behandling. Kommunalbestyrelsen kan desuden påse, om folkeoplysningsudvalget har inddraget lovlige kriterier i sit skøn over, hvordan haltiderne skal fordeles.

18 Side 16 Folkeoplysningsudvalget/Skole og Kulturforvaltningen har fået forelagt klagen til udtalelse. I høringssvaret anføres det, at Folkeoplysningsudvalget har taget udgangspunkt i, at der er kommet nye ledige tider i Avedøre Idræts Center, at udvalget har ønsket at udvide aktiviteterne i dette center, og at udvalget derved kunne imødekomme et ønske fra Holmegårdens Gymnastikforening om at få samlet deres aktiviteter. Trods nye forhandlinger mellem Skole og Kulturforvaltningen, HB2000, Holmegårdens Gymnastikforening og Rebæk IF er det ikke lykkedes at opnå enighed mellem foreningerne om halfordelingen. Centralforvaltningen vurderer, at de hensyn, som Folkeoplysningsudvalget har lagt til grund for halfordelingen, er lovlige. Det må på baggrund af Skole og Kulturforvaltningens redegørelse for forhandlingerne med foreningerne konstateres, at det næppe er muligt at opnå enighed om halfordelingen i 2008/2009. Det vil være vanskeligt at opfylde alle de ønsker og behov, som den enkelte forening har. Derfor er det ikke unaturligt, at der fra sæson til sæson forekommer ændringer i lokaletildelingen, som foreningerne må tåle, for at tilgodese så mange hensyn som muligt. Det skal i den sammenhæng tilstræbes, at byrderne ikke rammer enkelte foreninger uforholdsmæssigt hårdt (lighedsprincippet). Holmegårdens Gymnastikforening er navnemæssigt knyttet til Holmegårdshallen, hvilket taler for, at denne forening tilgodeses med træningstider i Holmegårdshallen eller Præstemosehallen. På den anden side har foreningen ved den nye halfordeling fået tilgodeset et ønske om at få samlet sine aktiviteter. Folkeoplysningsudvalget har i denne prioritering også taget hensyn til foreninger med størst medlemsandel af unge under 25 år, hvilket er i overensstemmelse med folkeoplysningslovens krav. Det vil næppe være hensigtsmæssigt at foretage nye ændringer i indeværende sæsons lokalefordeling. Centralforvaltningen anbefaler derfor, at Folkeoplysningsudvalgets halfordeling for sæsonen 2008/2009 stadfæstes. Holmegårdens Gymnastikforenings klage (KB , pkt. 10_01) Skole og Kulturforvaltningens bemærkninger (KB , pkt. 10_02) Folkeoplysningsudvalgets mødeark til mødet den 13. november 2008, pkt. 3 (KB , pkt. 10_03)

19 Side 17 Pkt.nr. 11 Fordeling af tilgængelighedspulje Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at tage stilling til fordelingen af tilgængelighedspuljen i 2009 mellem Teknik og Miljøudvalget og Ejendoms og Arealudvalget. 2. at meddele anlægsbevilling, kr , til tilgængelighedspuljen. De konkrete delprojekter prioriteres og frigives i fagudvalgene. Økonomiudvalgets møde 5. januar 2009 Punkt 3: 1. og 2. at: Anbefales godkendt, idet Teknik og Miljøudvalgets og Ejendoms og Arealudvalgets beslutninger sker på baggrund af et møde mellem Ældrerådet og Handicaprådet, formanden for Teknik og Miljøudvalget og Ejendoms og Arealudvalget samt forvaltningen. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 11: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Kommunalbestyrelsen godkendte den 7. oktober 2008 i forbindelse med vedtagelsen af budget 2009 mv. investeringsoversigten for Af denne fremgår det at der er afsat rådighedsbeløb, kr til en tilgængelighedspulje, således at der skabes bedre vilkår og større tilgængelighed i byens rum og i offentlige bygninger for handicappede. Afhængig af hvilke forbedringer der skal udføres, er det henholdsvis Teknik og Miljøudvalget og Ejendoms og Arealudvalget, som er rette fagudvalg. På investeringsoversigten for 2009 er på projekt nr. 2393, tilgængelighedspuljen afsat kr. Afhængig af fordelingen mellem veje og bygninger afsættes rådighedsbeløb på nye projekter benævnt henholdsvis Tilgængelighedspulje, bygninger og Tilgængelighedspulje, veje.

20 Side 18 Pkt.nr. 12 Vestegnssamarbejdet budget for Centralforvaltningen indstiller til økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen 1. at vedlagte budget for 2009 godkendes. Økonomiudvalgets møde 19. januar 2009 Punkt 2: Anbefales godkendt. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 12: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Vestegnssamarbejdets bestyrelse, med deltagelse af de deltagende kommuners borgmestre, har den 26. februar 2008 godkendt vestegnssamarbejdets budget for Det følger nu af en ny bestemmelse i 9, stk. 1, som kommunalbestyrelsen har godkendt på sit møde den 25. november 2008, pkt. 28, i vedtægterne for Vestegnssamarbejdet, at Vestegnssamarbejdets budget skal godkendes af hver af de deltagende kommunalbestyrelser. Det bemærkes, at der i kommunens budget for 2009 er indarbejdet en udgift på 6,40 kr. pr. indbygger i tilskud til Vestegnssamarbejdets indtægter, i alt kr. i tilskud fra Hvidovre Kommune. Kontingentet er indarbejdet i budgettet.

21 Side 19 Udkast budget 2009 (ØU_090119_Pkt.02) Pkt.nr. 13 Lejerbo Hvidovre og Lejerbo Sognegården ansøgning om sammenlægning Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen 1. at en sammenlægning af Lejerbo Hvidovre og Lejerbo Sognegården godkendes, 2. at udkast til vedtægter godkendes. Økonomiudvalgets møde 19. januar 2009 Punkt 3: Anbefales godkendt. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 13: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. På repræsentantskabsmøde den 8. januar og 14. april 2008 har repræsentantskaberne for de to selvstændige boligorganisationer Lejerbo Sognegården og Lejerbo Hvidovre enstemmigt vedtaget en sammenlægning af de to boligorganisationer. Sammenlægningen ønskes udmøntet således, at Lejerbo Sognegården opløses, og således at Lejerbo Sognegårdens eneste afdeling bliver en del af Lejerbo Hvidovre. Det er som udgangspunkt velfærdsministeren, der skal meddele samtykke til opløsning af en almen boligorganisation. Hvis boligorganisationens opløsning sker i forbindelse med afhændelse af boligorganisationens ejendomme til en anden boligorganisation, kan kommunalbestyrelsen dog meddele samtykke, jf. almenboliglovens 15, stk. 1, lovbekendtgørelse nr af 9. oktober 2008.

22 Side 20 I det konkrete tilfælde kan kommunalbestyrelsen således meddele samtykke. Kommunalbestyrelsen skal også påse, at de nye vedtægter, som fremover skal være gældende for den nye boligorganisation, opfylder reglerne i almenboligloven og de krav, fastsat af Velfærdsministeriet i henhold til loven, jf. 111 i bekendtgørelse om drift af almene boliger, bekendtgørelse nr. 42 af 23. januar De nye vedtægter er en fortsættelse af de hidtil gældende vedtægter for Lejerbo Hvidovre med den tilføjelse i 9, stk. 1, at der indtil 2010 skal vælges mindst et medlem blandt de valgbare i den tidligere organisation, Lejerbo Sognegården. Centralforvaltningen vurderer, at vedtægterne opfylder reglerne i almenboligloven og de krav, fastsat af Velfærdsministeriet, i henhold til loven, jf. 111 i bekendtgørelse om drift af almene boliger. Til brug for kommunalbestyrelsens behandling af sagen kan det oplyses, at den opløste boligorganisations afdelinger og midler indgår i den sammenlagte boligorganisation, jf. 103, stk. 1, i bekendtgørelse om drift af almene boliger. Lejerbo har endvidere oplyst, at sammenlægningen ikke i sig selv vil få indflydelse på de enkelte boligers leje. Vedrørende ventelisteplacering har Lejerbo oplyst, at Lejerbo Sognegårdens venteliste vil blive sammenlagt med Lejerbo Hvidovres venteliste, men at alle ansøgere beholder deres anciennitet fra opskrivningstidspunktet. Endelig har Lejerbo oplyst, at, ifølge de angivne tal fra senest afsluttede regnskaber på beslutningstidspunktet for sammenlægningen, er dispositionsfondens indeståender i de to boligorganisationer på hhv kr. og kr. Begge organisationer har således indeståender, der overstiger mindstebeløbet pr. lejemålsenhed. Mindstebeløbet er pr. april 2008 på kr. Ingen for Hvidovre Kommune. Udkast til vedtægter til godkendelse (ØU_090119_Pkt.03)

23 Side 21 Pkt.nr. 14 Tilsyn med Hvidovre Kommunes døgninstitutioner for børn og unge Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at denne orientering vedrørende tilsyn med Hvidovre Kommunes døgninstitutioner for børn og unge, indeholdende tilsynets bemærkninger og anbefalinger, tages til efterretning. 2. at forvaltningen fremadrettet benytter eksternt tilsyn fra et privat firma på døgninstitutioner for børn og unge. Social og Sundhedsudvalgets møde 8. december 2008 Punkt 3: Udvalget anbefalede indstillingen, med en bemærkning om, at der ikke er sket nogen ændring af driftsaftalen. Økonomiudvalgets møde 19. januar 2009 Punkt 5: Social og Sundhedsudvalgets indstilling anbefales overfor kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 14: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. I 2008 er der gennemført tilsyn i hver af Hvidovre Kommunes to døgninstitutioner for børn og unge. Tilsynet er foretaget i henhold til Retssikkerhedslovens 16, hvoraf det fremgår at Kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver løses. Tilsynet er gennemført af firmaet BS socialkonsulent i samarbejde med Børne og Familieafdelingen i april maj Tilsynet har besøgt den foreningsejede institution Behandlingshjemmet Hvidborg og institutionen Ungecenteret Salus. Tilsynet har været anmeldt overfor institutionerne. Tilsynet har overfor Hvidborg haft enkelte anbefalinger og bemærkninger i forhold til området Organisation og drift, pædagogisk praksis og brugerindflydelse samt personaleforhold og arbejdsmiljø. Der er arbejdet med disse anbefalinger, og lavet opfølgning på disse i forbindelse med opfølgende tilsyn på institutionen november Generelt kan det siges, at Hvidborg vurderes til at være et velfungerende tilbud med fagligt velfunderede og kompetente medarbejdere. Der arbejdes struktureret og helhedsorienteret med udgangspunkt i velbeskrevne rutiner og mål for det enkelte barn. Tilsynet har overfor Ungecenteret Salus haft bemærkninger og anbefalinger inden for fysiske rammer, herunder brand og beredskab, organisation og drift, pædagogisk praksis og brugerindflydelse, samt personaleforhold og arbejdsmiljø. Der er arbejdet med disse anbefalinger, og der er lavet opfølgende tilsyn i oktober Institutionen har igennem 2008 haft en stor

24 Side 22 udskiftning af personale, både på ledelsesniveauet og blandt medarbejderne. Salus har brug for at få dannet faste rammer med forudsigelighed, klare grænser og konsekvenser i det faglige arbejde, hvor blandt andet gode og klare holdninger fastholdes. Institutionen er under omlægning, og planen for den fremtidige drift af institutionen bliver forelagt til godkendelse i Social og Sundhedsudvalget december Forvaltningen finder det hensigtsmæssigt, at tilsynet med døgninstitutioner også fremadrettet finder sted fra eksterne konsulenter. Forslaget vil imødekomme, at der kan rejses kritik af, at Børne og Familieafdelingen fører tilsyn med sig selv, da der i afdelingen ikke er mulighed for at adskille det personale, der til dagligt samarbejder med institutionerne, og det personale, som så samtidig skulle være tilsynsmyndighed. Opgaven er så forholdsvis lille, at det ikke vil være rentabelt at ansætte en konsulent til denne opgave. Udgiften til tilsyn for de to institutioner vil årligt være på ca kr. Udgifterne er medregnet i taksterne for de to tilbud. BS Konsulent. Tilsyn Ungecenteret Salus (SSU d , pkt ) Opfølgende tilsyn oktober Ungecenteret Salus (SSU d , pkt ) BS konsulent. Tilsyn Behandlingshjemmet Hvidborg (SSU d , pkt ) Opfølgende tilsyn november Behandlingshjemmet Hvidborg (SSU d , pkt ) Pkt.nr. 15 Ansættelser på ledelsesniveau i Hvidovre Kommunes 0 6 års dagtilbud Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen anbefaler 1. at tage orienteringen om ændring i ledelsesansættelser i 0 6 års institutionerne til efterretning

25 Side 23 Social og Sundhedsudvalgets møde 8. december 2008 Punkt 11: Udvalget anbefalede indstillingen. Økonomiudvalgets møde 19. januar 2009 Punkt 6: Social og Sundhedsudvalgets indstilling anbefales overfor kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 15: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. I Kommunalbestyrelsens møde den 29. april 2008 Punkt 65, blev det godkendt, at kompetencen til at godkende ansættelser på ledelsesniveau i selvejende 0 6 års dagtilbud fremover delegeres til Social og Sundhedsforvaltningen. Godkendelsen var betinget af, at forvaltningen én til to gange årligt overfor Kommunalbestyrelsen vil fremlægge en oversigt over ledelserne i de kommunale og selvejende 0 6 års dagtilbud, med angivelse af hvilke ledere, souschefer eller afdelingsledere, der er ansat, og herunder hvor der er sket ledelsesmæssige ændringer siden sidste fremlæggelse. Oversigt over ledelserne i alle 0 6 års dagtilbud er vedlagt. Oversigt over ledelserne i alle 0 6 års dagtilbud i Hvidovre Kommune (SSU d , pkt. 11)

26 Side 24 Pkt.nr. 16 Sorte pletter/trafiksanering. Projekt nr Anlægsbevilling og delvis frigivelse af projekt Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende anlægsbevilling svarende til det afsatte rådighedsbeløb i 2009 på kr , med bemærkning om at projektet frigives af fagudvalg, 2. at frigive kr af projektet i 2009 til fortsættelse af planlagte opfølgninger på rapporten Trafiksikkerhed i Hvidovre Kommune, systematisk uheldsbekæmpelse, november 2007, under forudsætning af Kommunalbestyrelsens godkendelse af anlægsbevillingen. Teknik og Miljøudvalgets møde 14. januar 2009 Punkt 8: Tiltrådt. Økonomiudvalgets møde 19. januar 2009 Punkt 7: Teknik og Miljøudvalgets indstilling anbefales overfor kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 16: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Kommunalbestyrelsen godkendte den 7. oktober 2008 i forbindelse med vedtagelsen af budget 2009 m.v. afsat rådighedsbeløb på 2,5 mio. kr. i hvert af årene 2009 og 2010 til trafiksanering/fjernelse af sorte pletter. Sorte pletter/trafiksanering, projekt nr. 2394, er hovedsageligt til bekæmpelse af sorte pletter, dvs. særligt uheldsbelastede vejkryds og vejstrækninger. Det omfatter gennemførelse af trafiksikkerhedsfremmende tiltag på kommunens vej og stinet med baggrund i rapporten Trafiksikkerhed i Hvidovre Kommune, systematisk uheldsbekæmpelse, november 2007 og de efterfølgende planlagte opfølgninger på denne rapport. Således evalueres de sorte pletter hvert år, så anlægsbevillingen anvendes til de uheldsbelastede steder, der giver den største uheldsbekæmpende effekt. I rapporten Trafiksikkerhed i Hvidovre Kommune, systematisk uheldsbekæmpelse, november 2007 er der udpeget 6 særligt uheldsramte lokaliteter på kommunens vejnet: Krydset Gammel Køge Landevej/Avedøre Havnevej Krydset Hvidovrevej/Allingvej/Vigerslev Alle Krydset Gammel Køge Landevej/Hvidovrevej

27 Side 25 Krydset Kystholmen/Hammerholmen Delstrækningen af Hvidovrevej mellem Høvedstensvej og Brostykkevej Delstrækningen af Gammel Køge Landevej mellem Hvidovrevej og Skelgårds Vænge Der er efterfølgende gennemført en nærmere analyse af de 6 udpegede lokaliteter med henblik på opstilling af mulige uheldsreducerende tiltag for hver af de 6 lokalitet, og for den mest uheldsbelastede lokalitet, krydset Gammel Køge Landevej/Avedøre Havnevej, er der også foretaget en konkret skitsering af løsningsforlag inklusive anlægsoverslag og effektvurdering. På grundlag heraf har Teknisk Forvaltning som forelagt på Teknik og Miljøudvalgets møde den 7. maj 2008, punkt 10, peget på en løsning for krydset Gammel Køge Landevej/Avedøre Havnevej, hvor dette ombygges med såkaldte bundne venstresving, deleheller, nyt signaludstyr mv.. Teknisk Forvaltning indstiller på denne baggrund, at den omtalte ombygning af krydset Gammel Køge Landevej/Avedøre Havnevej udføres snarest muligt i De samlede udgifter hertil anslås til kr Endvidere indstiller Teknisk Forvaltning, at der frigives et beløb på kr til konkret skitsering af løsningsforlag inklusive anlægsoverslag og effektvurdering for yderligere 45 af de særligt uheldsramte lokaliteter, til gennemførelse i løbet af første kvartal Disse løsningsforslag forventes derefter politisk behandlet og prioriteret i forhold til hinanden med henblik på udførelse i 2009 og 2010 inden for projektets samlede rådighedsbeløb. I alt søges således frigivet kr af projektet i På investeringsoversigten i budget 2009 m.v. er der til veje og trafik, Sorte pletter/trafiksanering, projekt nr. 2394, afsat rådighedsbeløb på kr i hvert af årene 2009 og Hertil søges anlægsbevilling på kr i 2009.

28 Side 26 Pkt.nr. 17 Anmodning om udtræden af skolebestyrelsen på Sønderkærskolen Centralforvaltningen indstiller til kommunalbestyrelsen 1. at godkende at Dorte Splidsboel udtræder af skolebestyrelsen på Sønderkærskolen 2. at stedfortræder Thomas Ulrich indtræder i skolebestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 17: Centralforvaltningens indstilling godkendt. Dorte Splidsboel anmoder om tilladelse til udtræden af skolebestyrelsen på Sønderkærskolen af erhvervsmæssige årsager. Stedfortræder for Dorte Splidsboel er Thomas Ulrich, Birke Alle 18.

29 Side 27 Pkt.nr. 18 Eventuelt Kommunalbestyrelsens møde 27. januar 2009 Punkt 18: De konservative foreslog, at der ikke sættes valgplakater op i forbindelse med kommunalvalget. Det kunne der ikke opnås enighed om. Asfaltbelægningen på Avedøre Havnevej er fejlbehæftet. Sagen overdrages til Teknisk Forvaltning.

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning Regler om optagelse i dagtilbud og tilskud til anden pasning - gældende pr.??. juni 2014 Gæ ldende fra 1. oktober 2014 Foto: Modelfoto Regler om optagelse af børn i dagtilbud og tilskud til anden pasning

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 25. januar 2010, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 25. januar 2010, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 25. januar 2010, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Arne Bech forlod mødet under behandlingen af pkt. 9 kl. 18.45 Mødet slut kl. 19.54 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278

Kommunalbestyrelsen. Referat. Dato: Mandag den 20. september 2010. Mødetidspunkt: 07:00. Hvidovrevej 278 Referat Dato: Mandag den 20. september 2010 Mødetidspunkt: 07:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: KB-Salen Hvidovrevej 278 Milton Graff Pedersen, Helle Adelborg, Finn Gerdes, Niels Ulsing, Katrine Høybye

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Gentofte Kommune

STYRELSESVEDTÆGT. Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Gentofte Kommune STYRELSESVEDTÆGT Styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner i Gentofte Kommune Gældende fra 1. oktober 2009 Med et sundt frokostmåltid indarbejdet 2011 Styrelsesvedtægt for styrelse af kommunale daginstitutioner

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by

Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Afdelingsbestyrelsen SYD, Avedøre St.by Karetmagerporten 1 B, 2650 Hvidovre. Tlf./Fax: 36 49 42 97 afd. 3501 Referat fra Afdelingsbestyrelsesmødet den 6. marts 2006 Mødedeltagere: Jes Rønving Pia Bakkendorf

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Torsdag den 06-september-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 12.00 Mødested: Udvalgsværelse II Udsendelsesdato: Afbud fra:

Læs mere

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal

Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Referat af generalforsamling, Grundejerforening Fuglebakken Tirsdag den 23. februar 2016, Møllevangsskolens festsal Dagsorden 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse af

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:00 Mødelokale: Medlemmer: Vestegnens Sprog- og kompetencecenter Vestegnens Sprog- og kompetencecenter, Skolevej 6, 2600

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs.

Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde den 28. april 2016, kl. 16.30, i Beboerlokalet, Lundtoftegårdsvej 29, st. tv. 2800 Kgs. Lyngby Til stede: Afbud fra: Fra KAB: Indholdsfortegnelse Selskabet:...

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset

Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset Referat Socialudvalget's møde Onsdag den 16-05-2007 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Rådhuset Deltagere: Ulla Larsen, Grete Schødts, Karen Strandhave, Masoum Moradi, Jeppe Ottosen, Medhat Khattab Afbud: Birthe

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk:

Statsforvaltningen Hovedstaden brev til Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk: Resume: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at der ikke er grundlag for at rejse en tilsynssag vedrørende kommunens salg af en ejendom, idet der ikke er grundlag for at antage, at kommunen ved salget

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Vejledning til Områdebestyrelser og Lokalråd i dagtilbud Denne vejledning henvender sig til forældre med børn i dagtilbud i Faxe Kommune. Vejledningen beskriver organiseringen

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 1. marts 2007 til en borger:

Statsforvaltningens brev af 1. marts 2007 til en borger: Statsforvaltningens brev af 1. marts 2007 til en borger: 01-03- 2007 De har ved brev af 7. september 2005 rettet henvendelse til Statsamtet Vestsjælland, Tilsynet med kommunerne i Vestsjællands, Roskilde

Læs mere

Vedtægter for Rørvig Friskole

Vedtægter for Rørvig Friskole Side 1 af 6 Vedtægter for Rørvig Friskole 1 Hjemsted og adresse m.v. 1.1. Rørvig Friskole er en selvejende, uafhængig virkende grundskole, oprettet den 1. august 1968. 2 Formål Rørvig Friskole har hjemsted

Læs mere

Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup

Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup 1 Forankring Privat institutionen Foreningen Troldehulen Bistrup er driftsherre og arbejdsgiver for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup og drives

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 8. december 2009, Kl. 10.00 på Hvidovre Rådhus, Salen.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 8. december 2009, Kl. 10.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 8. december 2009, Kl. 10.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Der forelå afbud fra Milton Graff Pedersen. 1. stedfortræder for gruppe A Ömer Kuscu var

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for de kommunale 0-6 års dagtilbud i Glostrup Kommune

Styrelsesvedtægt. for de kommunale 0-6 års dagtilbud i Glostrup Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale 0-6 års dagtilbud i Glostrup Kommune 2016 Styrelsesvedtægten er udarbejdet på baggrund af Dagtilbudslovens 14,15 og16 samt Vejledning om dagtilbud m.v., kap.15 - Forældreindflydelse

Læs mere

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010

Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Referat af 21. ordinære generalforsamling 8. april 2010 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af årsregnskab, forslag til værdiansættelse og eventuel revisionsberetning,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Boligselskabet Trollebo

Boligselskabet Trollebo Referat fra organisationsbestyrelsesmøde den 22. juni 2010 kl. 16.00 i Rønnebækhaves fælleshus Dagsorden: 1. Bestyrelseshonorar 2. Forvaltningsrevision 3. Forelæggelse og godkendelse af årsregnskab for

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.01.31.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 31. januar 2006 Tidspunkter 10:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 25. Lokalplan

Læs mere

Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger

Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger Punkt 6. Godkendelse af administrationsgrundlag og tilsyn med private pasningsordninger 2016-011001 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at forvaltningen

Læs mere

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 11. december 2007, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Fraværende med afbud: Peter Broholm.

REFERAT. for. Kommunalbestyrelsens møde den 11. december 2007, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Fraværende med afbud: Peter Broholm. HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 11. december 2007, Kl. 18.00 på Hvidovre Rådhus, Salen. Fraværende med afbud: Peter Broholm. Mikkel Dencker ankom kl. 19.05 under behandlingen

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning. Pkt.nr. 3 Kontraktstyring: mål 2010 skoleudvalget Fritidshjem, klubber, PC og PPR 697164 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Referat for anmeldt tilsyn 2013 Børn- og ungeområdet.

Referat for anmeldt tilsyn 2013 Børn- og ungeområdet. Referat for anmeldt tilsyn 2013 Børn- og ungeområdet. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Tinghøj er en kommunal institution efter Lov om Social Service 67,1. Under Tinghøj er yderligere organiseret:

Læs mere

Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave. 1 Institutionens navn

Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave. 1 Institutionens navn Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave 1 Institutionens navn Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Mølleløkkens private Børnehave, Mølleløkken 50, 5300 Kerteminde.

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1.

Læsepolitikken omfatter alle elever også elever i specialklasserækkerne. Bilaget gøres tydeligere De nationale test skal indføres i skemaet, bilag 1. Notat Læsepolitik for Frederiksberg Kommune oversigt over ændringsforslag i høringssvar Skole/organisation Kommentar Forvaltningens bemærkninger Rettelse Søndermarkskolen Skolebestyrelsen finder positivt,

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet

Vedtægter. for. Grundejerforeningen Lille Grundet Vedtægter for Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Side 1-2 Foreningens navn og hjemsted 3 3-5 Foreningens område og medlemskreds 3 6-7 Forenings formål og opgaver 4 8-12 Medlemmernes

Læs mere

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2013 Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Aarhus

Læs mere

Møde 27. oktober 2009 kl. 18:00 i Folkets Hus - Ekstraordinært møde

Møde 27. oktober 2009 kl. 18:00 i Folkets Hus - Ekstraordinært møde Struer Byråd Referat Møde 27. oktober 2009 kl. 18:00 i Folkets Hus - Ekstraordinært møde Afbud fra/fraværede: Ingen. Mødet hævet kl.: 19.45 Pkt. Tekst Side 155 Struer Forsyning - ejer strategi 1 156 Høring

Læs mere

Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262

Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262 Referat af det ordinære afdelingsmøde i afdeling 16-47 Lundebjerg onsdag den 11. september 2013 kl. 17.00 i beboerhuset, Lundebjerggårdsvej 262 18. september 2013 Deltagere: Afdelingsbestyrelsen v/ Mogens

Læs mere

Forslag. Dagtilbudslov

Forslag. Dagtilbudslov Fremsat den {FREMSAT} af Familie- og Forbrugerminister Lars Barfoed Forslag til Dagtilbudslov (lov om dag, -fritids- og klubtilbud mv. til børn og unge) Afsnit I Indledning Kapitel 1 Formål 1. Formålet

Læs mere

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSELSER VED TILBUD FOR VOKSNE I SOCIAL- & HANDICAP DRIFT. Brugerbestyrelsens formål

STANDARDVEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSELSER VED TILBUD FOR VOKSNE I SOCIAL- & HANDICAP DRIFT. Brugerbestyrelsens formål Gentofte Kommune 1. april 2008 STANDARDVEDTÆGTER FOR BRUGERBESTYRELSELSER VED TILBUD FOR VOKSNE I SOCIAL- & HANDICAP DRIFT Brugerbestyrelsens formål Ved tilbud I Gentofte Kommune til voksne efter Servicelovens

Læs mere

Hvidovre Kommune Børne- og Ungeforvaltningen August 2011. Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud

Hvidovre Kommune Børne- og Ungeforvaltningen August 2011. Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud Hvidovre Kommune Børne- og Ungeforvaltningen August 2011 Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud Indhold 1. Generelle krav... 3 1.1. Depositum... 3 1.2. Driftsgaranti... 3 1.3. Vedtægter...

Læs mere

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab Vedtægter for den selvejende boligorganisation Køge Boligselskab Indholdsfortegnelse Kapitel I. Navn, hjemsted og formål... 1 Kapitel II. Organisationens ledelse... 2 4-10 Repræsentantskabet... 2-4 11-13

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat fra Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat fra Handicaprådet Dato: 27.06.2013 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Johnny Fredelund, Jørgen Maibom, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Liselotte Nielsen, Louis Hjelmsø,

Læs mere

Tandlægernes Nye Landsforening

Tandlægernes Nye Landsforening Tandlægernes Nye Landsforening Forretningsorden for hovedbestyrelsen Kap. 1 Hovedbestyrelsens beføjelser.1 Hovedbestyrelsens ansvar.2 Prokura m.m. Hovedbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af foreningen.

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag.

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. 2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-831 Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I RAB AF 1874 TORSDAG DEN 28. AUGUST KL. 17.00, VIBORGGVEJ

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I RAB AF 1874 TORSDAG DEN 28. AUGUST KL. 17.00, VIBORGGVEJ REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I RAB AF 1874 TORSDAG DEN 28. AUGUST KL. 17.00, VIBORGGVEJ 16 Dagsorden: Ref: JØA Beslutning 1. Deltager: Mogens Vive Alle deltog John Harder Else Christensen Benny Kristiansen

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 12.04.10 kl. 9-12 i mødelokale 3

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 12.04.10 kl. 9-12 i mødelokale 3 Ældrerådet Mandag den 12.04.10 kl. 9-12 i mødelokale 3 Bente Vejlesby, formand Elo Knudsen Freddy Aldenborg Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Afbud: Flemming Vahlgreen Sigurd Arnfred Larsen, sekretær

Læs mere

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København.

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København. Rettelser foretaget: Ændret = blåt Nuværende vedtægter Forslag til nye vedtægter Bemærkninger 1 Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Ingen ændringer Foreningens navn er Enhedslisten - De Rød-Grønne - København.

Læs mere

Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart

Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart Nærværende vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes daginstitutioner og dagplejen har

Læs mere

Bornholms Regionskommunes Handicapråd tirsdag d. 11. marts 2014 kl. 15.00 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT

Bornholms Regionskommunes Handicapråd tirsdag d. 11. marts 2014 kl. 15.00 mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne REFERAT REFERAT HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 11. marts 2014 Indholdsfortegnelse 1. Orientering om nye udpegninger til Handicaprådet... 2 2. Orientering og visitering til Heldagsskolen... 2 3. Invitation

Læs mere

UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN

UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Referat Mødedato: 17.06.2014. Tidspunkt: Kl. 18:00 21:00 incl. spisning. Mødenr.: 40 Sted: Deltagere: Ungdomshuset, Grønnegade 40, 5600 Faaborg. Ungdomsskolebestyrelsen Fraværende:

Læs mere

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Vedtægter Bo42 CVR-nr.: 38428411 EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Oprindeligt: Knudsker Boligselskab, Svaneke Boligforening og Boligselskabet af 1942 i Rønne vedtaget 31. maj 2016 Kapitel 1 Navn,

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Gjerrild-Bønnerup Friskole.

Vedtægter for den selvejende institution Gjerrild-Bønnerup Friskole. Vedtægter for den selvejende institution Gjerrild-Bønnerup Friskole. Hjemsted og formål 1 "Gjerrild-Bønnerup Friskole" er en selvejende institution med hjemsted i Nørre Djurs Kommune, Århus amt. Skolen

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 08-06-2004

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 08-06-2004 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 08-06-2004 Mødedato: 08-06-2004 Mødetidspunkt: 15.00-18.20 Mødested: Udvalgslokalet Fasanvej Jørn Larsen, Laurids Korsgaard deltog i behandling af punkterne

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Per Brian Johansen, formand Lene Hansen, næstformand Normann Hansson Kaj Verner Rasmussen Lars Henriksen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Per Brian Johansen, formand Lene Hansen, næstformand Normann Hansson Kaj Verner Rasmussen Lars Henriksen Boligorganisationen Trollebo Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 9. juni 2015 kl. 15.0 i fælleshuset beliggende Nøddehegnet 1, 700 Næstved Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Tirsdag den 22-oktober-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune)

Kay Åge Petersen, Flemming Jørgensen (Albertslund Kommune) Albertslund Boligselskab 2. maj 2012 Referat fra selskabsbestyrelsesmøde 16. april 2012 kl. 17.00 Deltagere: Adm.: Afbud: Karl Neumann, Lars Bremer, Kirsten Poulsen, Jeannette Nauta-Ridderstrøm, John Christiansen,

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012:

Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012. De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Sammendrag af uanmeldte tilsyn 2012 De uanmeldte tilsyn er gennemført i perioden september til november 2012: Indledning: Dagtilbudsloven 5 beskriver at: Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn med indholdet

Læs mere

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 Medlemmerne mødt. Gitte Melchiorsen (V) var fraværende med afbud.

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Lone Birch Svend Hviid Mogensen Finn Wohlert Kirsten Grauholm

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Lone Birch Svend Hviid Mogensen Finn Wohlert Kirsten Grauholm Haderslev Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 10. marts 2015, kl. 17.30 Mødet holdes på Hotel Harmonien, Gåskærgade, 6100 Haderslev og afsluttes med middag. Evt. afbud

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: mødelokalet 1.sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 7. juni 2005, kl. 13:00 Åben sag: 426. Efterretning Åben sag: 427. Arbejdstilsyn på ældrecentrene

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. maj 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla Schwalbe,

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Referat. Mødedato: 1. februar 2012. Vestergade 9, Tønder. Starttidspunkt for møde: 16:00.

Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Referat. Mødedato: 1. februar 2012. Vestergade 9, Tønder. Starttidspunkt for møde: 16:00. Mødedato: 1. februar 2012 Mødelokale: Digegrevens Hus, Vestergade 9, Tønder Starttidspunkt for møde: 16:00 Fraværende: 1. februar 2012 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenpunkter 1 Sager

Læs mere