Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende: Viggo Bilde Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1 Budget, regnskab og likviditet Vrensted Forsamlingshus - anmodning om rykningspåtegning samt 3 eftergivelse af rente- og afdragsfrie pantebreve 3 Hirtshals Idrætscenter - ansøgning om låneomlægning 5 4 Sindal-Hallerne - ansøgning om låneomlægning 7 5 Frigivelse af anlægsmidler - IT-strategi, VDI-servere 9 6 Beslutning om projekt til renovering af omklædningsfaciliteterne ved gymnastiksalene på Vrå skole Ansøgninger om navneændring i forbindelse med implementering af ny 15 skolestruktur 8 Anlægsregnskab ved skema C for om- og tilbygning af 26 plejeboliger 21 på Ældrecenter Havgården i Løkken 9 Forslag til kvalitetsstandarder for aflastning og midlertidigt ophold efter Serviceloven Eventuelt køb af abonnement på Altinget Overdragelse af Solgården til Økonomiudvalgets område Mødedatoer 2013 for Byråd og stående udvalg Udpegning af medlem til koordineringsmøderne med boligorganisationerne Eventuelt 38 Side

2 Side Ø Budget, regnskab og likviditet 2012 Sagsfremstilling Direktionen orienterer om aktuelle forhold vedr. budget, regnskab og likviditet med henblik på efterfølgende drøftelse. Budget Tidsplan for budgetforhandling mellem Økonomiudvalg og udvalgsformænd i september Bilag vedlagt. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

3 Side Ø Vrensted Forsamlingshus - anmodning om rykningspåtegning samt eftergivelse af rente- og afdragsfrie pantebreve Resumé Vrensted Forsamlingshus, som er beliggende på Vrenstedvej 465, ønsker at inddrage Vrenstedvej 463 under et matrikelnummer, og anmoder i den forbindelse om eftergivelse af 4 pantebreve på i alt kr. som Hjørring Kommune har i ejendommen. Alternativt søges om rykningspåtegning på pantebrevene. Sagsfremstilling Vrensted Forsamlingshus, som er beliggende på Vrenstedvej 465, ønsker at inddrage Vrenstedvej 463 under et matrikelnummer. Vrensted forsamlingshus ejer begge matrikler. På Vrenstedvej 463 er der tinglyst et realkreditpantebrev på oprindeligt kr. som prioritet 2. På Vrenstedvej 465 er der tinglyst 4 rente- og afdragsfrie pantebreve til Hjørring Kommune på i alt kr. meddelt af Løkken-Vrå Kommune som prioritet 2, 4, 5 og 6. Forsamlingshuset betaler fortsat ydelse på realkreditlånet på oprindelig kr. Realkreditinstituttet stiller som betingelse at få sin prioritet opretholdt også efter sammenlægningen og Hjørring Kommune skal derfor enten eftergiver pantebrevene på i alt kr. Alternativt acceptere at der meddeles rykningspåtegning på de 4 pantebreve. Der foreligger oplysninger fra Nykredit om, at Vrenstedvej 463, som de har pant i, er nedrevet. Nykredit vil tage stilling til hvad der skal ske med lånet jfr. vedlagte bilag 2. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten

4 Side 4. Økonomi Vilkår for de fire pantebreve er: kr. Forfalder til indfries når ejendommen ikke længere anvendes som forsamlingshus kr. Er berettiget til indfrielse med 12 mdrs. varsel, hvis selskabets struktur og benyttelse undergår så væsentlige ændringer, at kommunens støtte ikke mere kan anses for rimelig og naturlig kr. Forfalder ved ejerskifte kr. Forfalder ved ejerskifte Pantebrevene står i prioriteret rækkefølge. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Vrensted Forsamlingshus 2. Mail fra Nykredit Direktionen indstiller, at der meddeles rykningspåtegning for realkreditlån på oprindeligt på kr. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

5 Side Ø Hirtshals Idrætscenter - ansøgning om låneomlægning Resumé Hirtshals Idrætscenter ansøger om tilladelse til omlægning af lån med kommunegaranti. Sagsfremstilling Hirtshals Kommune gav i 2001 Hirtshals Idrætscenter en kommunegaranti for optagelse af et 25-årigt, 4 % obligationslån på kr. Restgælden er pr. 28. december 2012 på kr. Lånet udløber i Hirtshals Idrætscenter har nu fra KommuneKredit modtaget forslag til omlægning af obligationslånet pr. 28. december 2012 til et nyt aftalelån med løbetid på 13½ år og fast rente i hele løbetiden på 1,98 % p.a. Renten er vejledende indtil omlægning har fundet sted. Det afgivne tilbud fra KommuneKredit er betinget af at nuværende lån opsiges senest den 10. august KommuneKredit har opgjort omlægningen af lånet til at give Hirtshals Idrætscenter en total besparelse på kr. opgjort som nutidsværdi. Den årlige ydelse på det nye lån vil være kr. lavere end på det nuværende lån. Lovgrundlag Bekendtgørelse vedrørende kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v. Økonomi Det nye aftalelån er inkonverterbart og kan kun førtidsindfries til en kurs som bl.a. er afhængig af renteforholdene på tidspunktet for indfrielsen. Kommunen garanterer i givet fald for det aktuelt opgjorte beløb opgjort til markedsværdi på opgørelsesdagen. Der skal ikke opkræves garantiprovision af denne garantistillelse, idet foreninger ikke indgår i den kreds, der efter Byrådets beslutninger skal opkræves for provision af kommunal garanti.

6 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Hjørring Kommune Side 6. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Hirtshals Idrætscenter Direktionen indstiller, at garantien vedstås Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

7 Side Ø Sindal-Hallerne - ansøgning om låneomlægning Resumé Sindal-Hallerne ansøger om tilladelse til omlægning af lån med kommunegaranti. Sagsfremstilling Sindal Kommune har i 1997 og 1998 givet Sindal-Hallerne kommunegaranti for optagelse af 2 obligationslån i KommuneKredit. Sindal Hallerne har nu fra KommuneKredit modtaget forslag til omlægning af obligationslånene til nye aftalelån. De afgivne tilbud fra KommuneKredit er betinget af at nuværende lån opsiges senest den 10. august I 1997 er der givet kommunegaranti for et 20-årigt, 4 % obligationslån på kr. Restgælden er pr. 28. december på 2012 på kr. Lånet udløber i Det nye aftalelån har en løbetid på 3½ år og fast rente i hele løbetiden på 1,04 % p.a. Renten er vejledende indtil omlægning har fundet sted. KommuneKredit har opgjort omlægningen af lånet til at give Sindal-Hallerne en total besparelse på dette lån på kr. opgjort som nutidsværdi. Den årlige ydelse på det nye lån vil være kr. lavere end på det nuværende lån. I 1998 er der givet kommunegaranti for et 25-årigt, 4 % obligationslån på kr. Restgælden er pr. 28. december 2012 på kr. Lånet udløber i Det nye aftalelån har en løbetid på 10½ år og fast rente i hele løbetiden på 1,81 % p.a. Renten er vejledende indtil omlægning har fundet sted. KommuneKredit har opgjort omlægningen af lånet til at give Sindal-Hallerne en total besparelse på dette lån på kr. opgjort som nutidsværdi. Den årlige ydelse på det nye lån vil være kr. lavere end på det nuværende lån. Omlægningen på de 2 lån vil give Sindal-Hallerne en samlet besparelse på kr. Lovgrundlag Bekendtgørelse vedrørende kommunernes låntagning og meddelelse af garantier m.v.

8 Økonomi De 2 nye aftalelån er inkonverterbare og kan kun førtidsindfries til en kurs som bl.a. er afhængig af renteforholdene på tidspunktet for indfrielsen. Kommunen garanterer i givet fald for de aktuelt opgjorte beløb opgjort til markedsværdi på opgørelsesdagen. Hjørring Kommune Side 8. Der skal ikke opkræves garantiprovision af disse garantistillelser, idet foreninger ikke indgår i den kreds, der efter Byrådets beslutninger skal opkræves for provision af kommunal garanti. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Sindal-Hallerne Direktionen indstiller, at garantien vedstås Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

9 Side G Frigivelse af anlægsmidler - IT-strategi, VDI-servere Resumé For at undgå leasingafgifter, der belaster driftsbudgettet på skolerne, skal der bl.a. indkøbes servere til undervisningsnettet. Der er i anlægsbudgettet for 2012 afsat 3,6 mio. kr. til IT-strategi. Disse midler søges frigivet. Sagsfremstilling Der arbejdes med en tidssvarende infrastruktur på skole-it området fuldført med udgangen af Herefter har skolerne velfungerende trådløse netværk og en tidssvarende VDI løsning. Der er netop igangsat en omlægning fra den traditionelle serverbaserede løsning, til en tidssvarende VDI-løsning jf. Børne- og Undervisningsudvalgets beslutning den På Børne- og Undervisningsudvalgsmødet den 12. marts 2012 besluttede udvalget at investere i en løsning med køb af servere og leje af licenser. Pilotprojekt gennemføres på Muldbjergskolen i foråret Sammen med det trådløse netværk kan denne løsning indfri en moderne undervisningsbehov for hurtig log-on og øge tilgængeligheden, også når brugerne befinder sig på mange decentrale locationer og ofte skifter pc'er i løbet af dagen. En stigende andel af læremidler fremstilles af fx forlagene kun digitalt, og sælges gennem abonnementer som undervisningsportaler. Der er ubegrænset adgang til undervisningsnettet fra skolernes pc er, og der arbejdes på en løsning, så der gives samme adgang til elevernes og medarbejdernes medbragte udstyr, pc, smartphone, Ipad m.v. En sådan løsning vil indebære en væsentlig formindskelse af behov for teknisk IT- support. Af mulige udbydere har it-afdelingen fundet, at Citrix Systems Inc. kan levere et produkt, som lever op til de kvalitetskrav et moderne skolevæsen af vores størrelse kræver. Hvor vi tidligere opererede med en 5-årig aftale opereres der nu med en 3-årig. Skulle udviklingen betinge det, er der således muligheder for at justere indenfor en rimelig fremtidshorisont.

10 Citrix lejeaftale er baseret på at vi lejer Citrix licenserne. Denne version giver de meste optimale overvågningsmuligheder, og den bedste servicering af brugerne. Hjørring Kommune Side I alt Køb af VDI-servere ca. kr. 5.3 mio. Leje af licenser ca. kr. 2,8 mio Leje af licenser ca. kr. 2,8 mio. Leje af licenser ca. kr. 2,8 mio. ca. kr. 13,7 mio. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse. Økonomi Indkøb af servere samt Citrix lejeaftale vil i 2012 koste 8,071 mio. kr. Der søges om frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 3,6 mio. kr. i budget 2012 til ITstrategi, VDI-servere. Det resterende beløb for 2012 på 4,471 mio. kr. betales af rullede driftsmidler fra 2011 samt driftsmidler i Budget 2012 til IT på skoleområdet. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Bedre arbejdsvilkår for elever og personale. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktionen indstiller, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling til IT-strategi, og at anlægsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 3,6 mio. kr. i budget 2012 til IT-strategi, VDI-servere. Historik Børne- og Undervisningsudvalget, 25. juni 2012: Indstillingen tiltrædes. Keld Emil Damsgaard deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

11 Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Viggo Bilde deltog ikke i mødet. Hjørring Kommune Side 11.

12 Side S Beslutning om projekt til renovering af omklædningsfaciliteterne ved gymnastiksalene på Vrå skole. Resumé Omklædningsfaciliteterne ved gymnastiksalene på Vrå Skole fremtræder nedbrudte og slidte. Forvaltningen har i samarbejde med Vrå Skole ladet udarbejde et skitseprojekt, til ombygning og renovering af lokalerne. Sagsfremstilling Den 21. november 2011 fastsatte Børne- og Undervisningsudvalget procedurer, grænser og tærskelværdier for politisk behandling af anlægsprojekter, hvor midlerne tidligere er frigivet af Byrådet. Ét af principperne er, at forvaltningen, når midlerne er frigivet, disponerer over fælles puljer jf. den besluttede ramme og orienterer Børne- og Undervisningsudvalget om projekter, der ligger over kr. Dette projekt fremlægges jf. denne beslutning til orientering for udvalget. Udbudsform og tildelingskriterier besluttes efterfølgende af Økonomiudvalget. Vrå Skoles ledelse har påpeget, at omklædningsfaciliteterne ved gymnastiksalene på Vrå Skole er nedbrudte, slidte og ikke lever op til vore dages standarder herunder arbejdsmiljøkrav. Vrå Skoles elevtal falder jf. elevtalsprognosen med godt 10% frem til Imidlertid er der ikke noget i prognosen, der tyder på, at Vrå undervisningssted kan undvære de to gymnastiksale. Vrå Skole benytter i øjeblikket Vrå Idrætscenter til eleverne i fase 3 i vinterhalvåret. Det vurderes at være uhensigtsmæssigt, at forlægge de yngste elevers idrætsundervisning til Vendsyssel Idrætscenter. Der er 1,3 km imellem skolen og idrætscenteret, og der vil - afhængigt af elevernes alder - gå minutter hver gang en klasse skal flytte sig fra skolen til idrætscenteret og tilbage.

13 Projektet indebærer, at omklædningsrummene nyindrettes med ventilation, akustikregulering, nye og rengøringsvenlige overflader mv. Endelig indrettes der toiletforhold og separate omklædningsrum til medarbejderne. Hjørring Kommune Side 13. Nedbrydning og bortskaffelse ,- Renovering af sammenlagt 220 m2 á kr. fordelt på ca ,- 125 m2 drengeomklædning og 95 m2 pigeomklædning. TKB og totalrådgiver - 10% af håndværkerudgiften. Uforudseelige udgifter - 15% af håndværkerudgiften , ,- I alt ,- I samarbejde med Team Kommunale Bygninger (TKB) og et arkitektfirma, der tidligere har løst større opgaver på skolen, er der udarbejdet et skitseforslag og et økonomisk overslag over et renoveringsprojekt for omklædningsrummene ved skolens to gymnastiksale. Projektet vil ikke influere begrænsende på eventuelle fremtidige anlægsprojekter, idet gymnastiksalene er til dels fritliggende bygninger uden direkte adgang fra skolens øvrige bygninger. Projektet færdigprojekteres og gennemføres i løbet af sidste halvdel af 2012 med TKB som bygherrerådgiver. Under henvisning til projektets omfang og et vist tidsmæssigt pres, indstilles det, at forvaltningen bemyndiges til at antage en ekstern rådgiver (arkitekt) efter forhandling og evt. indhentning af alternativt underhåndsbud. Den anslåede entreprisesum for rådgivningsydelsen ligger komfortabelt under kr., der er tærskelværdien for, hvornår en rådgiverydelse skal sendes i licitation. Det indstilles videre, at anlægsarbejderne udbydes i fagdelt offentlig licitation med "laveste pris" som tildelingskriterium. Endelig indstilles det, at TKB som bygherrerådgiver bemyndiges til at kontrahere med håndværkerne jf. tildelingskriterierne og den økonomiske ramme. Efter behandling i Børne- og Undervisningsudvalget, videresendes sagen til Økonomiudvalget, der træffer den endelige beslutning om udbudsform og tildelingskriterier. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse.

14 Side 14. Økonomi Byrådet har den 29. februar 2012 frigivet 4,700 mio. kr. til renovering af skoler, fællespulje inkl. AT-påbud desuden er der rullet 2,881 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Personalet ved Vrå Skole er inddraget i processen om projektets gennemførelse. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Faciliteterne bringes til at leve op til arbejdsmiljølovgivningen. Bilag 1. Skitse. Direktionen indstiller, at forvaltningen bemyndiges til at antage en ekstern rådgiver efter forhandling og evt. indhentning af underhåndsbud, at anlægsarbejderne udbydes i fagdelt offentlig licitation med "laveste pris" som tildelingskriterium og at TKB som bygherrerådgiver bemyndiges til at kontrahere med håndværkerne jf. tildelingskriterierne og den økonomiske ramme. Historik Børne- og Undervisningsudvalget, 11. juni 2012: Sagen genoptages på Børne- og Undervisningsudvalgets møde den 25. juni Børne- og Undervisningsudvalget, 25. juni 2012: Indstillingen godkendes. Keld Emil Damsgaard og Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

15 Side A Ansøgninger om navneændring i forbindelse med implementering af ny skolestruktur Resumé Skolebestyrelserne ved Vrå Skole og Sindal Skole har fremsendt ansøgning om ændring af skolernes navne. Sagsfremstilling 1. Sagens indhold 1.1 Ansøgninger om ændring af skolenavne Undervisningsområdet har i januar/februar 2012 modtaget en ansøgning fra skolebestyrelserne ved Vrå Skole og Sindal Skole om ændring af skolens navn. Ansøgning om ændring af skolens navn Vrå Skole har udskrevet en konkurrence om nyt navn og logo. Det er skolebestyrelsens opfattelse, at et navn, der objektivt beskriver skolens geografi er ønskeligt og deres indstilling og ansøgning er, at Vrå Skole ændrer navn til: Sydvest Skolen eller blot Sydvest I skolens logo nævnes navnene på undervisningsstederne: Hundelev, Løkken og Vrå Skolebestyrelsen ved Sindal Skole beder om tilladelse til at udskrive en konkurrence om nyt navn for Sindal Skole, som repræsenterer 4 grundskoler og én overbygningsskole. Ansøgningen begrundes i, at to skolecentre er flyttet sammen, og at de er nået til et sted i processen, hvor et navn kan give samhørighed og ny og fælles identitet. Ansøgningerne om navneændring har været behandlet i Børne- og Undervisningsudvalget den 27. februar Økonomiudvalget oversendte sagen til Byrådet. Ved byrådsmødet den 28. marts 2012 blev det besluttet, at sagen tilbagesendes til Børne- og Undervisningsudvalget for nærmere udredning.

16 1.2 Kompetencen til at ændre skolenavne Det fremgår ikke direkte af folkeskoleloven, hvem der har kompetence til at træffe beslutning om ændring af en skoles navn. Hjørring Kommune Side 16. Af folkeskoleloven 2, stk. 1 fremgår det imidlertid, at det er Byrådet, der har ansvaret for folkeskolen. Da det ikke fremgår af folkeskoleloven, at andre end Byrådet har kompetencen til at ændre navnet, må kompetencen således som udgangspunkt ligge hos Byrådet. Af folkeskoleloven 40, stk. 5 fremgår det, hvilke beslutninger Byrådet kan delegere til skolebestyrelsen. Delegation til skolebestyrelsen sker ved beslutning. Det fremgår ingensteds, at der er truffet beslutning om at delegere kompetencen til at ændre navnet på en skole til skolebestyrelserne. Af styrelsesvedtægten for Hjørring Kommune 17, stk. 2. fremgår det, at Børneog Undervisningsudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens undervisningsmæssige opgaver. Det kan i den forbindelse diskuteres, om kompetencen til at ændre skolenavn er omfattet af den umiddelbare forvaltning af kommunens undervisningsmæssige opgaver, og dermed allerede er henlagt til udvalget. Det skal dog haves for øje, at Byrådet den 24. november 2010 i forbindelse med skolestrukturen besluttede at oprette 10 nye skoledistrikter. I den forbindelse fremgår også navnet på de nye skoler, og det fremgår endvidere, hvad disse skoler består af (se oversigt over skoler og undervisningssteder i afsnit 1.4). I forbindelse med denne sag, må det således lægges til grund, at Byrådet har godkendt navnene på skolerne, hvorfor det også kræver en byrådsbeslutning at ændre navnene, idet Byrådet ikke positivt har delegeret kompetencen. På nuværende tidspunkt ligger kompetencen til at ændre skolenavne således hos Byrådet. 1.3 Delegation af kompetencen til at ændre navne på skoler, undervisningssteder og SFO'er Der vil ikke være noget til hinder for, at Byrådet delegerer kompetencen til at træffe beslutning om ændring af skolenavn. I lyset af styrelsesvedtægten for Hjørring Kommune 17, stk. 2 er det nærliggende, at spørgsmålet om valg/ændring af navn på skole, undervisningssted og SFO henhører under Børne- og Undervisningsudvalget. Forvaltningen anbefaler, at kompetencen til at beslutte navne på skoler, undervisningssteder og SFO'er fremover delegeres til Børne- og Undervisningsudval-

17 get. Forvaltningen anbefaler samtidig, at ændring af navn på skole, undervisningssted eller SFO alene kan ske efter høring af skolebestyrelsen for den berørte institution. Dette for at sikre, at almindelige principper om borgerinddragelse respekteres, men også for at sikre skolerne medindflydelse på forhold, der har direkte betydning for deres virke og dagligdag. Hjørring Kommune Side 17. Høringen bør således gælde, uanset om ændring af navn på skole, undervisningssted eller SFO sker efter ansøgning eller på opfordring fra Hjørring Kommune. Forvaltningen anbefaler, at Byrådets beslutning om placeringen af kompetencen til at beslutte navne skoler, undervisningssteder og SFO'er indarbejdes direkte i bilag til styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune. 1.4 Skolernes nuværende navne I forbindelse med arbejdet med en helhedsplan for skole- og dagtilbudsområdet, besluttede Byrådet den 24. november 2010 en ny struktur på skoleområdet. Der blev truffet beslutning om at oprette 10 nye skoledistrikter med hver én skole. I forbindelse med sagen fremgår navnet på de nye skoler, og det fremgår endvidere, hvad disse skoler består af (hvilke skoler, der lægges sammen mv.). Efter byrådets beslutning blev Børne- og Undervisningsudvalget den 29. august 2011 orienteret om navnene på Hjørring Kommunes folkeskoler og undervisningssteder pr. 1. august 2011: Hirtshals Skole Hirtshals undervisningssted Horne undervisningssted Tornby undervisningssted Højene Skole Højene undervisningssted Bjergby undervisningssted Astrup undervisningssted Sindal Skole Sindal undervisningssted Bindslev undervisningssted Lendum undervisningssted Tversted undervisningssted

18 Tårs Skole Tårs undervisningssted Vrejlev undervisningssted Hjørring Kommune Side 18. Vrå Skole Vrå undervisningssted Hundelev undervisningssted Løkken undervisningssted Bagterpskolen Holmegårdskolen Lundergårdskolen Muldbjergskolen Hjørring Ny Regler for navngivning af en institution I forhold til betegnelse af hovedskoler og undervisningssteder er der fra Børneog Undervisningsministeriets Institutionsregister udstukket regler for, hvordan man betegner en institution. Dette er relevant i forhold til skolestrukturændringerne i Hjørring Kommune, hvor skolerne har skiftet status fra en selvstændig institution (skole) til en hovedskole med afdelinger eller undervisningssteder. Oplysninger i Institutionsregisteret vedligeholdes af UNI-C, som videregiver oplysninger til Danmarks Statistik, SkoleIntra, elevadministrationssystemet m.m. 1.6 Bemærkninger fra beredskabet i forhold til ændrede skolenavne Til Byrådsmødet den 28. marts 2012 blev der som bilag vedlagt en mail fra beredskabschefen i Hjørring Kommune. Heraf fremgår det, at en ændring af skolers navne vil betyde, at de nu gældende navne forsvinder fra gældende registre, som anvendes i alarmeringssituationer. I en alarmeringssituation, hvor alarmen modtages af 112 alarmcentralen i Aarhus eller Slagelse, kan en ændring af skolers navne uden geografisk henvisning betyde, at modtagerne af opkaldet ikke vil kunne kende og finde Vrå Skole. 1.7 Betydning af ændring af skolenavne i forhold til styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet Byrådet besluttede på sit møde den 28. marts 2012, at sagen vedrørende ansøgninger om navneændring i forbindelse med implementering af ny skolestruktur skulle tilbagesendes til Børne- og Undervisningsudvalget for nærmere udredning. Nedenfor følger udredningen for, hvilken betydning evt. ændring af skolenavne vil have i forhold til styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune.

19 Side 19. Det vil ikke få de store konsekvenser for styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune, hvis skoler ændrer navn. Det vil dog medføre nogle sproglige ændringer (herunder særligt at bilaget til styrelsesvedtægten), men valg til skolebestyrelsen mv. vil ikke blive påvirket. Lovgrundlag Folkeskoleloven. Styrelsesvedtægten for Hjørring Kommune 17, stk. 2. Børne- og Undervisningsministeriets institutionsregister. Økonomi Navneændringer af skoler vil påføre den enkelte skole en udgift i forbindelse med ændring af skiltning og brevpapir m.m. Der skal endvidere påregnes ressourceforbrug i forhold til ændring af navn i administrative systemer - f.eks. løn- og økonomisystemer, Skolekom m.m. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Ansøgning fra Vrå Skole 2. Ansøgning fra Sindal Skole 3. Bemærkninger fra beredskabet 4. Styrelsesvedtægt for Hjørring Kommune 5. Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune Bilag til styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune 2011 Direktionen indstiller, at der ikke tillades navneændring med den begrundelse, at skolens navn skal kunne henføres til den geografiske placering, og at der skal være entydighed mellem skolenavn og skoledistrikt.

20 at kompetencen til at beslutte navne på skoler, undervisningssteder og SFO'er delegeres til Børne- og Undervisningsudvalget, som træffer beslutning efter forudgående høring af den berørte skolebestyrelse. at Byrådets beslutning om placeringen af kompetencen til at beslutte navne på skoler, undervisningssteder og SFO'er indarbejdes direkte i bilag til styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Side 20. Historik Børne- og Undervisningsudvalget, 27. februar 2012: Morten B. Jakobsen og Keld Emil Damsgaard anvender standsningsretten og videresender sagen til Byrådet. Lene Berendt deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Økonomiudvalget, 21. marts 2012: Økonomiudvalget oversender sagen til byrådet. Ansøgning fra skolen og bemærkninger fra beredskabet medsendes til byrådets behandling. Viggo Bilde deltog ikke i mødet. Hjørring Byråd, 28. marts 2012: Sagen tilbagesendes til Børne- og Undervisningsudvalget for nærmere udredning. Børne- og Undervisningsudvalget, 25. juni 2012: Indstillingen tiltrædes, Morten B. Jakobsen tog forbehold. Keld Emil Damsgaard, Jette Kirkeby og Svenning Christensen deltog ikke i behandlingen af dette punkt. Beslutning Økonomiudvalget oversender sagen til Byrådets behandling. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

21 Side Ø Anlægsregnskab ved skema C for om- og tilbygning af 26 plejeboliger på Ældrecenter Havgården i Løkken Resumé Fra BDO Kommunernes Revision foreligger revideret anlægsregnskab og skema C for Hjørring Kommunes om- og tilbygning af 26 plejeboliger med tilhørende serviceareal efter loven om almene boliger på Ældrecenter Havgården i Løkken. Anlægsregnskaberne og den beregnede husleje indstilles godkendt. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen i den tidligere Løkken-Vrå Kommune godkendte i mødet den 29. maj 2006 skema B for om- og tilbygning af 26 plejeboliger med tilhørende serviceareal efter loven om almene boliger på Ældrecenter Havgården i Løkken. Projektet blev indledt med en tilbygning af afdeling Atriumhusene med 13 boliger, hvor de 11 boliger hver har et areal på 71 m 2 inklusive andele af fælles boligarealer og adgangsarealer. De 2 resterende boliger er større med et areal på 78 m 2. Anden etape i projektet var ombygning til afdeling Længehusene med 13 boliger, hvor de 11 af boligerne ligeledes er på 71 m 2 inklusive andele af fælles boligarealer og adgangsarealer. De 2 resterende boliger i denne afdeling er også større og her med et areal på 82 m 2. Der er endvidere foretaget ombygning af servicearealerne, som også omfatter lokaler, der benyttes af andre brugere end beboerne i de 26 interne boliger. Ved godkendelsen af skema B var anskaffelsessummen for boligerne og det fælles boligareal beregnet til 34,542 mio. kr. I samme forbindelse blev de beregnede huslejer for boligerne godkendt. BDO Kommunernes Revision har som bygherrerådgiver på sagen afsluttet anlægsregnskabet og udarbejdet skema C, som nu foreligger revideret ligeledes af BDO Kommunernes Revision. Byggeriets anskaffelsessummer kan herefter for boligdelen opgøres således i forhold til de beregnede anskaffelsessummer ved godkendelsen af skema B:

22 Anskaffelsessum Skema B Skema C Hjørring Kommune Side 22. Projektering Køb af bygning Grundudgifter Håndværkerudgifter Inventar og apparatur Omkostninger Andet I alt Anlægsregnskabet og skema C udviser således en mindreudgift på kr. i forhold til de budgetterede udgifter i skema B. Anskaffelsessummen ligger også inden for det bindende maksimumbeløb pr. m 2 på kr., som giver et samlet maksimumbeløb på 34,545 mio. kr. Anskaffelsessummen danner basis for den maksimale realkreditbelåning samt beboernes betaling af indskud. Den marginale afvigelse mellem økonomien i skema B og det endelige anlægsregnskab giver ikke anledning til regulering af beboerindskuddet. Der er allerede hjemtaget realkreditlån hos KommuneKredit på det oprindelige maksimumbeløb i skema B på 31,433 mio. kr., og da lånet svarer til den maksimale realkreditbelåning med ydelsesstøtte, som i skema C er på 31,435 mio. kr., skal der ikke foretages regulering af lånet, som danner basis for kapitaludgifternes del af huslejen. Anskaffelsessummerne kan for servicedelen opgøres således eksklusive moms i forhold til de beregnede anskaffelsessummer ved godkendelsen af skema B: Anskaffelsessum Skema B Skema C Projektering Grundudgifter Håndværkerudgifter Inventar og apparatur Omkostninger Andet I alt

23 Anlægsregnskabet udviser således en mindreudgift på kr. eksklusive moms i forhold til de budgetterede udgifter. I både skema B og skema C opgøres den samlede anskaffelsessum for servicearealet dog inklusive moms og inklusive den oprindeligt fastsatte værdi af den bygning, der blev ombygget til serviceareal. Den samlede anskaffelsessum i skema C er derfor på 11,994 mio. kr. inklusive moms. Hjørring Kommune Side 23. Godkendelsen af skema C vil udløse et servicearealtilskud fra staten på 2,000 mio. kr., idet servicearealet betjener både de 26 boliger i projektet og 24 eksisterende boliger i området. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr af 10. december 2009 om almene boliger. Økonomi Hjørring Kommunes grundkapitalindskud i boligdelen andrager 7 % af anskaffelsessummen, eller 2,418 mio. kr. Beboernes betaling af husleje skal i henhold til gældende regler baseres på balancelejeprincippet, hvor den samlede husleje svarer til de budgetterede driftsudgifter, som ved indflytningen er beregnet til 924 kr. pr. m 2 årligt eksklusive forbrugsafgifter i boligen. Endvidere skal beboerne betale et indskud på 2 % af projektets samlede anskaffelsessum. Udgifterne for de 26 boliger fordeler sig herefter således eksklusive forbrugsafgifter i boligen: Lejemål Etageareal Husleje Husleje Beboerbrutto m2 årlig månedlig indskud 2 % Længehusene med 13 boliger: Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed

24 Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Atriumhusene med 13 boliger: Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Brændingen 8, lejlighed Boliger i alt Hjørring Kommune Side 24. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Skema C for boligdelen 2. BDO Kommunernes Revision s erklæring vedrørende boligdelen 3. Skema C for servicearealet 4. BDO Kommunernes Revision s erklæring vedrørende servicearealet Direktionen indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd at anlægsregnskabet ved skema C for om- og tilbygning af 26 plejeboliger på Ældrecenter Havgården i Løkken godkendes med en samlet anskaffelsessum på 34,544 mio. kr. inklusive moms at anlægsregnskabet for den tilhørende servicedel godkendes med en anskaffelsessum på 2,639 mio. kr. inklusive moms

25 at skema C for den tilhørende servicedel godkendes med en anskaffelsessum på 11,994 mio. kr. inklusive moms og inklusive den oprindeligt fastsatte værdi af den bygning, der blev ombygget til serviceareal at basishuslejen på 924 kr. pr. m 2 godkendes Hjørring Kommune Side 25. Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, 26. juni 2012: Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkendte indstillingen. Bente Schjønning og Per Harfeld deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

26 Side P Forslag til kvalitetsstandarder for aflastning og midlertidigt ophold efter Serviceloven 84 Resumé Forvaltningen fremsender forslag til kvalitetsstandard for aflastning i eget hjem efter Serviceloven 84, stk.1 til godkendelse, samt kvalitetsstandard for midlertidigt ophold efter Serviceloven 84, stk. 2 til godkendelse uden ændringer. Sagsfremstilling 1. Baggrund Kvalitetsstandarden for aflastning i eget hjem efter Serviceloven 84, stk. 1 er nyformuleret, og der har ikke tidligere været fastsat et serviceniveau for ydelsen. Der henvises til den nye kvalitetsstandard i bilag 1. Kvalitetsstandarden for midlertidigt ophold efter Serviceloven 84, stk. 2 vedlægges som bilag 2 med henblik på godkendelse uden ændringer. 2. Indhold 2.1 Kvalitetsstandard for aflastning i eget hjem Kommunen skal ifølge Serviceloven 84, stk. 1 yde hjælp og støtte til praktiske eller personlige opgaver til borgere, som passes i hjemmet af ægtefælle eller nære pårørende. Formålet med indsatsen er, at afløse/aflaste pårørende, der passer en plejekrævende person med en nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, og dermed medvirke til, at borgeren kan forblive længst muligt i eget hjem. a) Hvilke aktiviteter kan indgå i ydelsen? Der ydes hjælp og støtte til praktiske opgaver som eksempelvis rengøring, tøjvask og indkøb, hvilke vurderes i henhold til Serviceloven 83. Derudover tilbydes brugeren en fast vagt i et på forhånd aftalt tidsrum. b) Serviceniveau Ydelsens omfang er svarende til det generelle serviceniveau efter Serviceloven 83. Brugeren tildeles fast vagt ud fra en individuel vurdering, og omfanget af ydelsen er på 1-2 gange ugentligt i ca. 2 timer, hvilket er en videreførelse af den eksiste-

27 rende praksis. Fast vagt tilbydes i dagvagt, hvor der er behov, og hvor den pårørende er hjemmefra. En forudsætning for bevilling af fast vagt er, at andre muligheder er forsøgt som eksempelvis ophold på dagcenter. Hjørring Kommune Side 27. c) Kvalitetsmål Borgeren kan forvente, at visitationen gennemføres inden for 6 uger efter henvendelse til Myndighedsfunktionen. 3. Borgerrettet information vedrørende kvalitetsstandarder Efter sommerferien 2012 påbegyndes et arbejde med at udvikle borgerrettet information vedrørende kvalitetsstandarder generelt på Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet, herunder borgerrettet information omkring kvalitetsstandarder for aflastning i eget hjem samt for midlertidigt ophold efter Serviceloven Høring Kvalitetsstandarderne er sendt til høring i Ældrerådet, og høringssvaret er vedlagt som bilag. Sagen forelægges desuden Handicaprådet til høring til møde den 21. juni 2012, og høringssvaret omdeles til Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets møde. Lovgrundlag Serviceloven 84, stk. 1 Serviceloven 84, stk. 2 Økonomi Kvalitetsstandarderne er udmøntning af det i 2012 afsatte budget til aflastning i eget hjem samt til midlertidigt ophold efter Serviceloven 84. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Kvalitetsstandard Aflastning 84, stk Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold 84, stk. 2

28 3. Ældrerådets høringssvar 4. Handicaprådets høringssvar Hjørring Kommune Side 28. Direktionen indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd, at forslag til kvalitetsstandard for aflastning i eget hjem efter Serviceloven 84, stk. 1 godkendes at kvalitetsstandard for midlertidigt ophold efter Serviceloven 84, stk. 2 godkendes uden ændringer Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, 26. juni 2012: Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkendte indstillingen. Bente Schjønning og Per Harfeld deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

29 Side G Eventuelt køb af abonnement på Altinget Resumé Forespørgsel på foranledning af Ole Ørnbøl. Sagsfremstilling Altinget.dk er en privatejet fagpolitisk netavis grundlagt i 2000, der udgiver 15 forskellige niche-portaler, med tilhørende nyhedsbreve, som man kan læse mod at betale årsabonnement. Altinget har til formål, at øge læserens politiske informationsniveau, så de bedre bliver i stand til at varetage deres professionelle, eller personlige, politiske interesser. Altinget.dk har specialiseret sig i, at udsende nyheder om dansk politik indenfor forskellige fagområder. Der er 15 fagportaler: Arbejdsmarked Bolig Christiansborg Energi & Klima Forskning & Innovation Fødevarer Kommunal Miljø Teknik Social Sundhed Transport Uddannelse EU USA

30 Til hver fagportal er der tilknyttet et nyhedsbrev. Nyhedsbrevene udkommer mandag med en oversigt over Folketingets lovgivningsarbejde, og de andre af ugens dage med nyheder, debat og baggrund om deres respektive fagområde. Til hvert nyhedsbrev er tilknyttet 1-2 journalister, som har deres hovedbase på Altingets redaktion på Christiansborg - der er en af de største af slagsen. Hjørring Kommune Side 30. Prøveabonnement Man kan tilmelde sig en måneds prøveabonnement på ønskede fagportaler ved at sende en mail til: anders@altinget.dk. Angiv blot hvilke nyhedsbreve der skal modtages til hvilke adresser. Prøveabonnementet er helt gratis og helt uforpligtende. Dvs. at aftale om fast abonnement kun sker ved gensidigt samtykke og man skal ikke huske at melde sig fra prøveabonnementet for at undgå en uventet og uønsket fakturering. Prøveabonnement kan også tilmeldes online på: Lovgrundlag Ifølge SKAT's kundeservice beskattes dette ikke i henhold til Skattelovgivningen. Økonomi Mht. til pris vil der være mulighed for at lave en skræddersyet løsning til Hjørring Kommune. Prisen kommer til at afhænge af antal brugere og valg af nyhedsbreve. Listepriserne er: Op til 5 brugere kr. 6 til 10 brugere kr. 11 til 20 brugere kr. 21 til 30 brugere kr. 31 til 50 brugere kr. 51 til 100 brugere kr. Hjørring Kommune har udgifter til politiker-abonnementer i 2012: Avisabonnementer kr. Danske Kommuner kr. Taxi Nyheder 260 kr. I alt kr.

31 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Hjørring Kommune Side 31. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktionen indstiller, at der tages stilling til, om der er mulighed for at få sådant abonnement i stedet for nogle af de tidsskrifter, som byrådsmedlemmer i forvejen får Beslutning Økonomiudvalget besluttede at fastholde de nuværende abonnementer. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

32 Side G Overdragelse af Solgården til Økonomiudvalgets område Resumé Efter at ejendommen Aktivitetshuset Solgården er blevet rømmet på grund af omfattende skimmelsvamp-angreb foreslås det, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget overdrager ejendommen til Økonomiudvalgets område. Sagsfremstilling Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget blev på møde den 8. februar 2012 orienteret om forekomsten af sundhedsskadelig skimmelsvamp i Aktivitetshuset Solgården. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget besluttede på møde den 11. april 2012, at de uvisiterede aktiviteter i Solgården flyttes til Markedsgade og får lokalefællesskab med det visiterede aktivitetsområde, og at der på Sindal Bibliotek indrettes lokalefaciliteter til imødekommelse af de frivillige foreningers behov. Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget har ikke fundet anden anvendelse for ejendommen, og det foreslås på den baggrund, at ejendommen overdrages til Økonomiudvalgets område med henblik på en stillingtagen til eventuel kondemnering. Budgettet for driften af ejendommen på 0,073 mio. kr. blev i 2010 overført til Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalgets område. Det foreslås, at et tilsvarende budgetbeløb overføres til Økonomiudvalgets område i forbindelse med overdragelsen af ejendommen. Lovgrundlag Lov om Kommuners Styrelse Økonomi

33 Side 33. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direktionen indstiller, at ejendommen Aktivitetshuset Solgården overdrages til Økonomiudvalgets område at budgettet på 0,073 mio. kr. til ejendomsdrift overføres til Økonomiudvalgets område Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, 26. juni 2012: Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkendte indstillingen. Bente Schjønning og Per Harfeld deltog ikke i mødet. Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen og besluttede, at ejendommen nedrives snarest muligt mhp. efterfølgende salg af grunden. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

34 Side A Mødedatoer 2013 for Byråd og stående udvalg Resumé Forslag til mødekalender Sagsfremstilling Der er udarbejdet forslag til mødekalender 2013 for Byråd, Økonomiudvalg og stående udvalg. I henhold til den kommunale styrelseslov er det som udgangspunkt de enkelte udvalg, der fastlægger møderne. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse 8 og 20. Økonomi Der ydes vederlag i henhold til vederlagsbekendtgørelsen. Vederlagene er uafhængige af antal møder og mødernes varighed. Derimod vil udgifterne til tabt arbejdsfortjeneste kun varierer noget, alt efter hvornår på dagen møderne afholdes. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Udkast til mødekalender.

35 Side 35. Direktionen indstiller, at forslaget til mødekalender drøftes at det i samlede kalenderforslag tilrettelægges møder ud fra følgende hensyn: at der afholdes byrådsmøder månedligt at der som hovedregel planlægges møder i Økonomiudvalget hver uge, bortset fra de uger hvor der er byrådsmøde at der som hovedregel planlægges 2 møder månedligt i de stående udvalg, dog med undtagelse omkring ferieuger at der afsættes datoer til byrådsseminarer, hvor det nærmere indhold defineres senere at udvalgene opfordres til at vedtage mødeplaner med udgangspunkt i ovenstående principper samt det fremsendte forslag Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges med reservation af 18/4, 19/4, 22/8 og 23/8 til budgetseminarer. Økonomiudvalget godkendte forslaget til udvalgets mødeplan med den ændring, at mødet 20. november flyttes til torsdag 21. november. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

36 Side A Udpegning af medlem til koordineringsmøderne med boligorganisationerne Resumé Udpegning af nyt medlem i stedet for byrådsmedlem Jens Broen. Sagsfremstilling I Økonomiudvalgets møde den 9. februar 2010 blev borgmester Arne Boelt og byrådsmedlem Jens Broen udpeget til at deltage i koordineringsmøderne med boligselskaberne i Hjørring Kommune. Der afholdes normalt 3-4 møder årligt, og der er deltagelse af boligselskabernes direktører/forretningsførere, repræsentanter for den kommunale administration (tilsynet m.fl.) samt de 2 politiske valgte repræsentanter. Jens Broen har af arbejdsmæssige årsager mv. ønsket at der udpeges en ny repræsentant. Der er ikke udpeget personlige stedfortrædere for de politisk valgte medlemmer. Lovgrundlag Lov om almene boliger mv., lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger, lov om ejerlejligheder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber mv. Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser

37 Bilag 1. Protokoludskrift fra Økonomiudvalgsmødet den 9. februar Hjørring Kommune Side 37. Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget udpeger et medlem som afløser for Jens Broen Beslutning Økonomiudvalget udpeger Daniel Rugholm. Viggo Bilde deltog ikke i mødet.

38 Side A Eventuelt Beslutning Intet.

39 Side 39. Underskrifter Arne Boelt Knud Størup Susanne Sander Kurt Mikkelsen Birthe Andersen Bent Mikkelsen Viggo Bilde Peter Duetoft Daniel Rugholm

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Gymnasium og Hf-kursus - Skolevangen

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Viggo Bilde og Peter

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Referat af Åben dagsorden

Referat af Åben dagsorden Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat Åben dagsorden Økonomiudvalget 20142017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:15 Mødet afsluttet: kl. 12:35 Mødested: Ekstraordinært Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum.

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum. Dato: 15..maj 2012 Mikael Fauerholm mfc@kubenman.dk Sagsnummer: 10837 Notat Boligselskabet Sydbo, Haderslev afd. 6, Rådmandsvej 22-24. 1. Historik, grundoplysninger mv. Rådmandsvej 22-24 er placeret på

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17.00 Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Kristine

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale E, 4. sal, Codanhus Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 Uddannelsesudvalget Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 MØDEDELTAGERE Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Jørgen Bech (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Pelle

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune.

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Den 25/10 2011 Jr. nr.: 2007/36556 Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Hvem kan få en plejebolig? Du kan få en plejebolig, hvis du har et stort behov for både støtte,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS VEDTÆGTER FOR KOLLEGIEKONTORET I AARHUS Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Kollegiekontoret i Aarhus. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Aarhus Kommune. 2. Boligorganisationen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Carsten Møller, Merethe Larsen, Anne Krøjer

Læs mere

Denne sagsfremstilling indeholder forslaget til ny skolestruktur og de økonomiske konsekvenser heraf.

Denne sagsfremstilling indeholder forslaget til ny skolestruktur og de økonomiske konsekvenser heraf. Side 3. 00.00.00-P20-258-09 1. Forslag til ny struktur påområdet Resumé Børne- og Undervisningsudvalget påbegyndte den 30. november2009 arbejdet med en helhedsplanfor -og dagtilbudsområdet herunderudarbejdelse

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for

Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for Hjørring Kommune 23-11-2010 Side 1. Forlig om skolestruktur i Hjørring Kommune Der er indgået forlig om skolestruktur i Hjørring Kommune. Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt

Læs mere

Ældre- og plejeboliger i Hjørring kommune

Ældre- og plejeboliger i Hjørring kommune Ældre- og plejeboliger i Hjørring kommune Kvalitetsstanddard for plejebolig 2014 Hvad er indsatsens lovgrundlag Lov om almene boliger 54a (plejeboliggaranti), 58a (frit boligvalg). Hvilket behov dækker

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Mødelokale A Fraværende: Peter Duetoft Bjarke Langkjær og Andreas

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 05.06.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetforslag 2013-2016 - tekniske ændringer -Socialudvalget...

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 162 Valg af næstformand for økonomiudvalget 163 Tilskud til handelsstandsforeninger

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen mandag den 19.12.2011

Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen mandag den 19.12.2011 Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen mandag den 19.12.2011 Afbud: Nicolai, Ole. Pkt. 58 Godkendelse af referat fra bestyrelsens møde den 15.11.2011 Godkendt. Pkt. 59 Nyt fra

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 21/8-2013 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig hjælp og pleje og

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Den 1/1 2011 Jr. nr.: 2006/04953 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk hjælp i Odense Kommune Lovgrundlag Lov om social service 83 Her står, at: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde: 1) personlig

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 15.12.2015 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.30. Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen

Overordnet kvalitetsstandard 2015. Skive Kommune. Myndighedsafdelingen Overordnet kvalitetsstandard 2015 Servicelovens 83 og 83a, 84 samt klippekort. Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Indkøb: skrive indkøbsseddel hjælp eller støtte til at ringe efter varer sætte varer på plads

Indkøb: skrive indkøbsseddel hjælp eller støtte til at ringe efter varer sætte varer på plads KVALITETSSTANDARD Praktiske opgaver - rengøring, tøjvask og indkøb 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Lov om Social Service: 83, stk 1: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp eller støtte til nødvendige

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 6 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 7. december 2004 17:30 Mødelokale 8 NB. Fraværende Til stede Ole Jørgensen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Høring vedrørende praksisplan

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende botilbud

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:20 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård,

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab

Vedtægter. for. den selvejende boligorganisation. Køge Boligselskab Vedtægter for den selvejende boligorganisation Køge Boligselskab Indholdsfortegnelse Kapitel I. Navn, hjemsted og formål... 1 Kapitel II. Organisationens ledelse... 2 4-10 Repræsentantskabet... 2-4 11-13

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet.

Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. Dato 24.4.2013 Notat vedrørende serviceniveau og kvalitetsstandarder på voksenhandicap og psykiatriområdet. 1. Indledning Kvalitetsstandarder på området for voksenhandicap og socialpsykiatri i Tårnby Kommune

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Uddrag af serviceloven:

Uddrag af serviceloven: NOTAT Dato 13.11.2007 Uddrag af serviceloven: Kapitel 16 Personlig hjælp, omsorg og pleje samt plejetestamenter 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 1) personlig hjælp og pleje og 2) hjælp eller støtte

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 6. marts 2013 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Dagsorden: side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Repræsentantskabsmøde torsdag den 21. maj 2015, kl. 19.00 i Fælleslokalerne, Kirkebakken 2, kld., Frederikssund

Repræsentantskabsmøde torsdag den 21. maj 2015, kl. 19.00 i Fælleslokalerne, Kirkebakken 2, kld., Frederikssund Repræsentantskabsmøde torsdag den 21. maj 2015, kl. 19.00 i Fælleslokalerne, Kirkebakken 2, kld., Frederikssund Til stede: Karen Christensen, Anders Brandt, Anni Damsgaard Pagh, Basile A. Sokalis, Jacob

Læs mere

Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 4. december 2012 kl. 17.00 i festlokalet, Møllehaven, Melby

Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 4. december 2012 kl. 17.00 i festlokalet, Møllehaven, Melby Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 4. december 2012 kl. 17.00 i festlokalet, Møllehaven, Melby Dagsorden: 1 Godkendelse af referat... 3 2 Halsnæs Ny Boligselskab...

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015

Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 Forslag til Kvalitetsstandard for støttekontaktperson jf. Servicelovens 85 den 1. september 2015 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med 3. Hvilke aktiviteter indgår i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde onsdag d. 18. februar 2015 kl. 16.00 til 18.00. Fraværende: Jens Erik Kistrup 1 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Information om de igangværende sammenlægninger 3 af

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Mandag den 31-03-2014 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Lisa

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: mødelokalet 1.sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 7. juni 2005, kl. 13:00 Åben sag: 426. Efterretning Åben sag: 427. Arbejdstilsyn på ældrecentrene

Læs mere

Åbent referat Undervisningsudvalget. Lukket referat. Den 17. januar 2011, kl. 19.45-20.21. I stedet for Rikke Lauritsen mødte Tue Damsø.

Åbent referat Undervisningsudvalget. Lukket referat. Den 17. januar 2011, kl. 19.45-20.21. I stedet for Rikke Lauritsen mødte Tue Damsø. Åbent referat Undervisningsudvalget Den 17. januar 2011, kl. 19.45-20.21 I stedet for Rikke Lauritsen mødte Tue Damsø. 1. Redegørelse vedr. forretningsgang i sager om seksuelle overgreb 1 2. Forespørgsel

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Fraværende: Jens Andresen med anmeldt forfald. Gruppemøder: 19. januar 2006 1

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regler for garantiprovision for kommunale garantistillelser Økonomiudvalget/Byrådet Dato: 28. november 2012 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 Økonomiafdelingen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 29. AUGUST 2006 KL. 15.00 BESKYTTET VÆRKSTED, LØGSTØR Indholdsfortegnelse 16. Meddelelser

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION

EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Vedtægter Bo42 CVR-nr.: 38428411 EN SELVEJENDE ALMEN BOLIGORGANISATION Oprindeligt: Knudsker Boligselskab, Svaneke Boligforening og Boligselskabet af 1942 i Rønne vedtaget 31. maj 2016 Kapitel 1 Navn,

Læs mere

83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde personlig hjælp og pleje, og hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet.

83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde personlig hjælp og pleje, og hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet. Kvalitetsstandard - Lov om social service 83 Personlig hjælp til borgere i eget hjem og ældrebolig Praktisk hjælp til borgere i eget hjem og ældrebolig Lovgrundlag 83. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Sekretariatet, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Sekretariatet, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget Sekretariatet, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 14:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct. Knuds

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister.

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister. Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister Udarbejdet af: Torben Gregersen Dato: 25-08-2010 Sagsnummer.: 85.00.00-A00-1-10 Version

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben referat Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Det store mødelokale i Vrå Fraværende: Michael Hammer og stedfortræder

Læs mere

VEDTÆGTER. for. I/S AffaldPlus + 1 Interessentskabets navn. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for. I/S AffaldPlus + 1 Interessentskabets navn. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S AffaldPlus + Interessentskabets navn er I/S AffaldPlus +. 1 Interessentskabets navn Interessentskabets hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter Interessentskabet ejes af følgende

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

1. Godkendelse og underskrivelse af referatet fra mødet den 08.02.10 2. Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser

1. Godkendelse og underskrivelse af referatet fra mødet den 08.02.10 2. Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Social- og Sundhedsskolen Syd torsdag den 18.marts 2010 kl. 14.30 18.00 i mødelokalet ved direktørens kontor. PriceWaterhouseCoopers ved Niels Villadsen og Hanne Jansfort

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN KLOSTERGADE 28, 8100 ÅRHUS C TELEFON 86 19 64 00 TELEFAX 86 20 15 17 E-MAIL post@hoerlyck.com www.hoerlyck.com CVR-NR.: 26 82 27 42 DANSKE BANK KT. 3627 3627850034 H Ø R L Y C K & S T E F F E N S E N ADVOKATFIRMA

Læs mere