Rapport vedrørende projektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport vedrørende projektet"

Transkript

1 Rapport vedrørende projektet Professionalisering af virksomhedsindsatsen Formål Projektets formål har været, at undersøge i hvilket omfang et IT baseret søgesystem, der bygger på virksomheders branche og regnskabsdata, vil kunne forbedre en virksomhedskonsulents arbejdsmuligheder, samt øge muligheden for kontakt til virksomheder m.h.b. på praktik og job. Positionering i beskæftigelsesindsatsen Projektet supplerer og udbygger den eksisterende beskæftigelsesmæssige tilgang på 2 områder: a. Arbejdsmarkedsparathed Arbejdsmarkedsstyrelsen og Beskæftigelsesregionen definerer beskæftigelsesindsatsen for match 1, som en indsats der skal sikre en arbejdsmarkedsparat arbejdsstyrke, som udgangspunkt for en proces baseret på udbud og efterspørgsel mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Nærværende projekt går skridtet videre og leverer en IT understøttelse, der faciliterer mødet mellem lediges kompetencer, og virksomheder der potentielt set kan have brug for disse kompetencer. b. IT systemmæssigt Eksisterende IT systemer på beskæftigelsesområdet, der omhandler virksomhedskontakten som f.eks. Jobbarometret, Arbejdsmarkedsbalancen og Flaskehalslisten er baseret på kvantitativ statistisk bearbejdning af store datamængder m.h.b. på at kunne pege på arbejdskraftsbehovet i specifikke brancher og jobfunktioner. Nærværende projekt tager et kvalitativt udgangspunkt og præsenterer de virksomheder der ud fra et vækstpotentiale må formodes at have behov for arbejdskraft. Sammenhæng med `Det optimale jobsøgningsforløb Nærværende projekt tager udgangspunkt i den lediges interesseområde eller kompetenceprofil. En sådan interesse eller kompetence kan direkte indtastes i systemet, hvorefter potentielle virksomheder vises. Det er ligeledes muligt at klippe og indsætte kompetencer fra jobnet som udgangspunkt for en søgning. Systemet kan således godt anvendes alene. Systemet kan dog med fordel anvendes i forlængelse af et job- og vejledningsforløb, der bygger på de projektresultater, der er udviklet i projektet Det optimale jobsøgningsforløb for ufaglærte i alderen år. Der findes forskellige forståelser af kompetencebegrebet; men dette projekt understøtter en forståelse af at kompetencer knytter sig til en udøvende arbejdsfunktion i en virksomhed. De valgte søgeord er derfor optimerede i forhold til den lediges muligheder på arbejdsmarkedet.

2 Kompetenceudgangspunktet Systemet bygger på den lediges kompetencer, og forsøger at matche de virksomheder, der potentielt har behov for arbejdskraft. For at et sådant match kan lades sig gøre, er det vigtig at kompetence forstås som den merværdi den ledige kan tilføre en given virksomhed. Selvtillid eller samarbejdsevne er således ikke begreber, der kan danne udgangspunkt for en søgning. Det kan derimod branchespecifikationer som bager og auto eller funktionsspecifikation som markedsføring og økonomi. Interface til Jobnet Jobnet kan rumme flere kompetenceprofiler. For at undgå dobbelt indtastning er der udviklet et interface til Jobnet. Interfacet kører Jobnet i en såkaldt Shell, hvilket betyder at søgeprogrammet kører Jobnet som et underprogram, og har mulighed for at overføre data til det. I praksis medfører det at en ledigs kompetenceprofil kan klippes og indsættes i søgesystemet. I den gennemførte test har jobkonsulenterne dog foretrukket at indtaste den lediges ønsker og nøglekompetencer direkte i søgesystemet. Udsøgning af virksomheder der matcher kompetencer Hvordan finder man så de potentielle arbejdsgivere på baggrund af den lediges kompetencer? I det følgende vil vi gennemgå de basale principper, og de overvejelser der ligger bag. a. Branche På baggrund af et givet søgeord gennemgår systemet den internationale branchespecifikation. Den såkaldte Nacekode fortegnelse. Den består af 726 branchekoder. Systemet udvælger de branchekoder, hvori søgeordet indgår. På den baggrund er det muligt, at udsøge alle virksomheder i de udvalgte brancher b. Arbejdsfunktion En gennemgang af C.V. er i jobnet viste, at ganske mange, der har arbejdet som funktionsspecialister er ufaglærte. Vi ville derfor lave en metode til at håndtere sådanne ønsker. Indledningsvis en forestilling om at virksomheder over en hvis størrelse har funktionsspecialister, f.eks. IT medarbejder, indkøber, salg og markedsføring m.v. Vi havde ligeledes en forestilling om, at der vil være funktionsspecialister i meget små virksomheder indenfor deres eget brancheområde. F.eks. vil en lille IT virksomhed have en IT specialist og en lille grossist vil have en salgs og marketingsmedarbejder. Vi forestillede os, at arbejdsmarkedsbalancens specifikation af arbejdsfunktioner kunne danne baggrund for en tabel med niveauopdeling på antal ansatte i virksomhederne med henblik på at definere hvor store virksomheder i forskellige brancher skal være for at have funktionsspecialister på forskellige områder. Det viste sig, at dette kæmpearbejde baseret på den indbyggede logik i arbejdsmarkedsbalancen var fejltænkt. Det var det af 2 årsager:

3 a. Alle virksomheder har alle arbejdsfunktioner. I nogle er de opdelt på enkeltindivider og i andre er de indlejret i afdelinger, og i små virksomheder kan en person have mange funktioner. På et givet tidspunkt kan virksomheden vælge at have en ansvarlig for et funktionsområde; men dette kan ikke knyttes til virksomhedens størrelse eller branche; men i højere grad til virksomhedens organisering. b. I Jobnet er der lagt op til at den ledige indtaster ønskede stillinger, hvilket jo relaterer til arbejdsfunktioner. En kobling af den lediges kompetenceprofil i Jobnet med virksomheder, viste at en kompetenceprofil i Jobnet i højere grad bør omhandle den lediges ønske til et arbejdsområde. En bogholder i en meget stor virksomhed kan godt få titel af økonomidirektør i en mindre virksomhed. Det har således været problematisk at arbejde med arbejdsfunktioner fordi: a. alle arbejdsområder principielt kan være til stede i alle virksomheder b. det er virksomhedens individuelle organisering, der bestemmer hvorvidt arbejdsområderne samles under en funktionsansvarlig c. den lediges ønske om at arbejde med et fagområde ikke direkte kan relateres til en funktionstitel hos arbejdsgiveren. Vi har derfor valgt, at simplificere udsøgningen af funktionsansvarlige, idet vi har givet mulighed for at udsøge de virksomheder, hvor virksomhederne selv angiver, at have en funktionsansvarlig indenfor en række fagområder. b. Antal ansatte Systemet udsøger virksomhederne på antal ansatte på adressen og ikke i koncernen ved store virksomheder c. Geografisk radius Systemet kan udsøge på regioner og kommuner d. Sprog lande Med henblik på at udsøge virksomheder til 2 sprogede ledige, kan systemet udsøge de virksomheder der har eksport til specifikke lande. Udsøgning af virksomheder med ansættelsespotentiale En arbejdsgruppe har undersøgt hvilke virksomhedskarakteristika, der er de væsentligste i virksomheder med ansættelsespotentiale. Arbejdsgruppens indstilling er, at den væsentligste faktor er a. fortjeneste. Den næstmest betydende er b. omsætning og den 3. mest betydende er c. antal ansatte fordi der. Alt andet lige, er en større personaleomsætning i store virksomheder. Konjunkturforhold i brancher vil afspejles i disse forhold, samtidig med at de vil kunne identificere virksomheder hvor udviklingen går imod generelle konjunkturforhold.

4 I de data det har været muligt at skaffe har det været mange virksomheder, der kun har oplyst fortjenesten og ikke omsætningen. På baggrund af data kvalitet, har vi derfor valgt at basere udsøgningen på virksomhedernes fortjeneste og antal ansatte. Udsøgningen baserer sig på virksomhedens vækst i fortjeneste imellem de sidste og foregående regnskabsår. Virksomhedsdata kan leveres månedligt; men regnskabsdata vil som regel være på baggrund af årsregnskab, hvorfor de i værste tilfælde kan være mere end et år gamle. 1. Præsentation af virksomheder Efter udsøgning præsenteres de 100 virksomheder med det største ansættelsespotentiale, sorteret efter udvikling i fortjeneste. Sorteringen kan frit ændres på baggrund af f.eks. postnr. antal ansatte etc. Virksomhedslisten kan ved et tastetryk overføres til Excel med samtlige data på virksomheden. Herunder adresse, telefon, , web adresse, branche, produkter og økonomi. På baggrund af dette regneark kan den ledige eller virksomhedskonsulenten i en postgang flette f.eks. ansøgninger via brev, eller sms. 2. Kontakt til virksomheder I projektet er der udarbejdet en vejledning til virksomhedskonsulenten om hvorledes virksomhedskontakten kan gennemføres. (Se bilag). 3. Praktisk anvendelse af system Testen har vist, at virksomhedskonsulenterne har anvendt søgesystemet og dets muligheder som udgangspunkt for en sparring med den ledige om jobperspektiv. Hvor den indledende kompetenceprofil har peget på arbejdsområder, så bliver samtalen meget konkret når der skal tages stilling til forhold som: en konkret virksomhed der giver klare forventninger og billeder i den lediges hoved. Postnr. valg og antal ansatte. 4. IT platform Søgesystemet bygger på data fra Eniro, som opdateres månedligt. Data kommer fra en række forskellige underleverandører til Eniro. Søgesystemet selv er et internetbaseret værktøj, der er udviklet i Microsoft.net og afvikles på en ekstern server. Brugeren anvender systemet ved at indtaste url. adressen: Findfirma1.michael-houmann.dk Der er udarbejdet en brugervejledning til systemet (se bilag)

5 Resultater af anvendelse Projektet har i sin ansøgning lagt op til en kvantitativ måling af projekts resultater og angivet en procentvis forbedring på 15 % som sit succeskriterie. Projektet er dog i sin udformning tilrettelagt som et kvalitativt studie, hvorfor såvel de lediges som de professionelle brugeres oplevelse af det udviklede også må vægtes. Som det vil fremgå nedenfor har projektet været en succes ligegyldigt om det evalueres ud fra en kvalitativ eller kvantitativ synsvinkel. De 15 % i forbedring er rigeligt nået. Det skal dog samtidigt pointeres, at kvantitative resultater sædvanligvis opgøres på baggrund af datamængder, der er meget større end det er tilfældet i dette projekt. Deltagernes resultater Projektet har lovet at gennemføre forløbende på en gruppe med 20 ledige og med en kontrolgruppe af samme størrelse. Forløbende er blevet afprøvet på målgruppen hos både CBSI og Jersing. Deltagerne er blevet fulgt i 6 måneder efter projektets afslutning. Hos Jersing har 15 personer gennemført det udviklede forløb og 15 har fungeret som kontrolgruppe i almindelige forløb. De 15 personer i forløbet har medvirket i såvel nærværende projekt som i projektet Det optimale job- og vejledningsforløb. Det er derfor ikke muligt at adskille de 2 projekters resultater. I CBSI har 20 personer gennemført det udviklede forløb. Forløbendes karakter har medført, at en kontrolgruppe ikke har været relevant. I alt har projektet således gennemprøvet forløbet på 35 personer, og 15 personer har fungeret som kontrolgruppe. Såvel Jersing som CBSI rapporterer at metoden var brugbar for alle deltagere, samt at den medvirkede til øget fremmøde og ejerskab til processen for alle. CBSI rapporterer om stort set fuldt fremmøde på samtlige dage, hvilket er usædvanligt. En enkelt kom endog i sin ferie. De konkrete resultater i forhold til virksomhedskontakten var følgende: Hos Jersing var resultatet: Jersing antal Deltagere I kontakt med Virksomhedspraktik Løntilskud Ordinært job virksomhed Projektgruppe Kontrolgruppe Jersing % Deltagere I kontakt med Virksomhedspraktik Løntilskud Ordinært job virksomhed Projektgruppe Kontrolgruppe

6 Hos Jersing kan man se en forbedring på hele 40 % i kontakten til virksomheder sammenlagt i de 2 projekter. Denne forbedring dækker over en markant forbedring i virksomhedspraktikker og en mindre, om end signifikant, forbedring i såvel løntilskudsjob som ordinære job. Hos CBSI er systemet blevet anvendt at 2 virksomhedskonsulenter, der hjælper ledige med at finde praktikpladser. De rapporterer, at systemet konkret har hjulpet 16 ud af de 20 deltagere med at fokusere deres jobsøgning på konkrete virksomheder, og udsøge disse. 13 deltagere ud af de 20 deltagere anvender systemet til uopfordrede virksomhedshenvendelser. Som det fremgår nedenfor af den kvalitative evaluering har systemet været til stor hjælp for såvel de ledige som virksomhedskonsulenterne. Dog er det således, at virksomhedskonsulenterne hos CBSI ikke har haft mulighed for at følge de ledige, hvorfor konkrete tal på praktikker, løntilskud og ordinære job ikke efterfølgende kan spores. Projektet angav at en forbedring på 15% i virksomhedskontakten ville være en stor succes. Tallene fra Jersing viser, at dette er opnået, også selvom både nærværende projekt og projektet Det optimale job og vejledningsforløb har indflydelse på disse. Konsulenternes brug af systemet Projektet har været en succes, forstået på den måde at virksomhedskonsulenterne har været meget tilfreds med systemet og dets muligheder for, at de kan øge kvaliteten og effektiviteten i deres arbejde. Interviews med brugere:.. jeg er overbevist om, at dette system kan være til stor hjælp i at finde nye virksomheder til mine borgere Det har bare givet flere muligheder. Man kan søge ved hjælp af så mange kriterier, hvilket medfører, at der altid kommer nogle gode alternativer frem. At have samlet alle informationer om en virksomhed på samme søgemaskine sparer rigtig meget tid, som jeg ellers brugte tidligere på at søge på forskellige hjemmesider, og gør det muligt at foretage flere søgninger på kortere tid Systemet har givet mig mulighed for at matche borgere og virksomheder på en bedre og mere effektiv måde. Jeg har kontakter til mange virksomheder gennem mit private og professionelle netværk.; men det er som regel indenfor få brancher og fagområder. Jeg har brugt disse kontakter i mange år, og på en måde er samarbejdet nået mætningspunktet. De fleste af mine kolleger har det samme problem. Dette system giver mig mulighed for at opsøge interessante virksomheder, hvor der er et beskæftigelsespotentiale og i områder (geografisk og fagligt) som jeg ville have svært ved at komme i kontakt med. Alle søgekriterier er relevante og vigtige; men vækst i virksomhedernes omsætning i de sidste 3 år er efter min mening det der hjælper borgerne mest til at finde virksomheder, hvor der virkeligt er ansættelsespotentiale. Systemet sparer tid, og får en til at føle sig bedre forberedt til mødet med borgerene, samler alle de relevante informationer om en virksomhed i et sted, og den brugervenlige opbygning gør det let for alle (konsulenter og borgere) at finde virksomhedskontakter.

7 Mener du, at borgerne har bedre muligheder for at komme i kontakt med relevante virksomheder, hvis du har mulighed for at bruge dette system? Ja, fordi søgemaskinen kommer med firmaer de ikke kendte! Beskriv venligst din generelle oplevelse med at bruge systemet, og hvorfor synes du, at det skulle blive et fast værktøj? Simpelthen fordi det er et ekstra og et nyt værktøj, og alle borgere har været glade og inspirerede af det! Fremtidig udnyttelse af projektets resultater Det er indgået aftale med Eniro, om at systemet kan videreføres efter projektets afslutning og tilbydes jobcentrene i København og deres samarbejdspartnere.

Vivaldi. Furesø LBR 2013. Generelt. 1. Afdækning af fagbevægelsens relationer til konkrete virksomheder inklusiv opsamling af jobåbninger

Vivaldi. Furesø LBR 2013. Generelt. 1. Afdækning af fagbevægelsens relationer til konkrete virksomheder inklusiv opsamling af jobåbninger Vivaldi Furesø LBR 2013 Rapport 2. Kvartal Generelt Projektet forløber som planlagt med den forventede progression indenfor alle projektets aktivitetsområder. Problemstillinger og resultater i forhold

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE VIRKSOMHEDERNE

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE VIRKSOMHEDERNE Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del Bilag 75 Offentligt BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE VIRKSOMHEDERNE UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN OKTOBER 2011 Indhold 1. Indledning og sammenfatning...

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Ledige dagpengemodtagere har altid skullet søge arbejde og bliver løbende rådighedsvurderet

Ledige dagpengemodtagere har altid skullet søge arbejde og bliver løbende rådighedsvurderet P r o j e k t b e s k r i v e l s e Jobrettet samtale 14. november 2014 J.nr. IMPL Baggrund Et gennemgående træk ved reformerne på beskæftigelsesområdet er fokus på job og uddannelse samt et ønske om,

Læs mere

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager

Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Notat om håndtering af aktualitet i matrikulære sager Ajourføring - Ejendomme J.nr. Ref. lahni/pbp/jl/ruhch Den 7. marts 2013 Introduktion til notatet... 1 Begrebsafklaring... 1 Hvorfor er det aktuelt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml

BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Svar på Spørgsmål 141 Offentligt BESKÆFTIGELSESMINISTERIET 31. august 2006 1. kontor Sag nr. 06-011-11 Opgave nr. lml Ministerens tale ved samråd vedrørende mangel

Læs mere

Løntilskud Privat virksomhed

Løntilskud Privat virksomhed Løntilskud Privat virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du som tillidsrepræsentant skal være opmærksom på, og hvor du kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation

Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb. visiteret til fleksjob. Bilag 1 - Kravspecifikation Udbud af afklarings- og jobsøgningsforløb for personer visiteret til fleksjob Bilag 1 - Kravspecifikation Vesthimmerlands Kommune - Jobcenter Vesthimmerland Indholdsfortegnelse 1. Målgruppe... 3 2. Specielt

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet

Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet A-KASSE DECEMBER 2014 Løntilskud et springbræt til arbejdsmarkedet Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads Indhold Forord 3 Hvorfor løntilskudsjob? 4 Hvad er formålet? 4 Et godt udgangspunkt

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016. Beskæfigelsesplan 2016 for Varde Kommune

Beskæftigelsesplan 2016. Beskæfigelsesplan 2016 for Varde Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Beskæfigelsesplan 2016 for Varde Kommune Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye

Læs mere

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige

AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige Beskæftigelsesministeren AF har ikke tilstrækkeligt målrettet inddraget andre aktører i beskæftigelsesindsatsen for særlige AF har ikke givet andre aktører et tilstrækkeligt stærkt incitament til at få

Læs mere

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD www.frivillignet.dk kolofon Rapporten er udgivet af Frivillignet, Dansk Flygtningehjælp. Rapporten

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 April 2016 1. Baggrund Virksomheden Sumondo ønskede at få testet monitoreringsløsningen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt

Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Følgeforskning til Greve Kommunes inklusionsprojekt Teori og Metodecentret Juni 2012 Greve Kommune har sat sig som mål, at det almene læringsmiljø skal kunne inkludere flere børn og unge, som tidligere

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 2 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Fejlagtig praksis for registrering af tidspunkt for indgivelse af ansøgninger om førtidspension er bragt til ophør Når selv simple ting

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats

Kommunikationsstrategi for Jobcenter Esbjergs virksomhedsrettede indsats Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. oktober 2012 Sagsbehandler Kenneth L. Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 E-mail keno@esbjergkommune.dk Kommunikationsstrategi

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Kompetencer i centrum

Kompetencer i centrum Kompetencer i centrum Virksomheds- 0g kompetencecenteret HK Hovedstaden tilbyder professionel hjælp, når du skal styrke dine kompetencer og komme videre i dit arbejdsliv. / / / Er du på jagt efter et nyt

Læs mere

Spotanalyse af IT-området i Midtjylland

Spotanalyse af IT-området i Midtjylland Spotanalyse af IT-området i Midtjylland Beskæftigelsesregion Midtjylland November 2007 Indledning Det Regionale Beskæftigelsesråd har på mødet i juni besluttet at udarbejde flere mindre spotanalyser, som

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

Rapport vedrørende projektnr. 127843

Rapport vedrørende projektnr. 127843 Rapport vedrørende projektnr. 127843 Næstved den 4. juli 2012 Titel: Faciliterings- og analyseprojekt i forbindelse med udvikling af grundlæggende elementer i HF-uddannelsen for at skabe bedre samspil

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale

Udkast til Samarbejdsaftale Udkast til Samarbejdsaftale mellem INNOVATIONSFONDEN, ERHVERVSSTYRELSEN og REGION MIDTJYLLAND Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K og Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø og

Læs mere

Tabel 1: Fuldtidspersoner ansat i fleksjob, 2. kvartal 2013 Fleksjobansatte borgere

Tabel 1: Fuldtidspersoner ansat i fleksjob, 2. kvartal 2013 Fleksjobansatte borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Inklusion og Beskæftigelse (160) Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Analyse af kommunale fleksjobansættelser Baggrund

Læs mere

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016

Handicap politik. [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 l Handicap politik [Indsæt billede] Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fredensborg Kommune er en handicapvenlig kommune, der skaber gode vilkår for borgere med handicap, så den enkelte borger

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter

Stil krav til din udvikling. - og få mere ud af samtalen med din leder. Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Stil krav til din udvikling - og få mere ud af samtalen med din leder Anbefalinger og inspiration til faglige repræsentanter Sæt udviklingssamtalen og udviklingsplanen på dagsordenen Når medarbejderen

Læs mere

N O TAT. KL s forslag til at målrette beskæftigelsesindsatsen

N O TAT. KL s forslag til at målrette beskæftigelsesindsatsen N O TAT KL s forslag til at målrette beskæftigelsesindsatsen KL kan fuldt ud tilslutte sig ministerens ønske om at øge fokus på de ufaglærte og indvandregruppen. I den nuværende situation bliver mange

Læs mere

N O T A T. Spørgsmål og svar til pulje til JobFirst

N O T A T. Spørgsmål og svar til pulje til JobFirst N O T A T Spørgsmål og svar til pulje til JobFirst 21. oktober 2015 1. Visitation og deltagelse 1.1 Spørgsmål: Har kommunen mulighed for selv at fravælge målgrupper til JobFirst, så der eksempelvis alene

Læs mere

Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge

Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge Til jobcentre Orientering om registrering af indsatsen i forbindelse med aftale om særlig indsats for ledige, som risikerer at opbruge deres ret til dagpenge Regeringen og de centrale aktører på det danske

Læs mere

Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk. Bilag 1: Kravspecifikation

Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk. Bilag 1: Kravspecifikation Udbud af levering af jobannoncer til jobnet.dk Bilag 1: Kravspecifikation 1. OPGAVEBESKRIVELSE Arbejdsmarkedsstyrelsen (Kunden) ønsker at indgå aftale om levering af dansksprogede jobannoncer vedrørende

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene. 1. Indledning

Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene. 1. Indledning Faktanotat: Beregning af samfundsøkonomisk afkast af investeringer i Væksthusene 1. Indledning Dette notat beskriver metode, antagelser og beregningsgrundlag, som ligger til grund for beregningen af det

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 Bilag 8 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af integrationsloven

Læs mere

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik

Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik Ved aktivt medborgerskab kan vi gøre Silkeborg Kommune til en attraktiv kommune med plads til alle. Silkeborg Kommunes Socialpolitik 1 Indhold Socialpolitikken og Socialudvalgets MVV... 3 Politikkens fokusområder...

Læs mere

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen

Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen TEMA Stress Tekst indsættes Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 6 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod

Læs mere

LBR NØGLETAL 4/2012 ESBJERG/FANØ HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE?

LBR NØGLETAL 4/2012 ESBJERG/FANØ HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? LBR NØGLETAL 4/2012 ESBJERG/FANØ HVORDAN GÅR DET SAMMENLIGNET MED ANDRE JOBCENTRE? DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 Fax 33 12 29 76 da@da.dk www.da.dk HVORFOR

Læs mere

Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet

Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet Slutevaluering af fem frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet 08 Flere praktikpladser til de unge. 10 Iværksætterforløb i egen virksomhed. 11 Seniorjob i private virksomheder. 12 Udvidelse af virksomhedspraktikperiode

Læs mere

Løntilskud Offentlig virksomhed

Løntilskud Offentlig virksomhed Løntilskud Offentlig virksomhed Undgå misbrug af løntilskudsjob I denne pjece kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, og hvor du som tillidsrepræsentant kan søge mere information om løntilskudsjob.

Læs mere

Øget leveringssikkerhed i AMU

Øget leveringssikkerhed i AMU Øget leveringssikkerhed i AMU 28. januar 2013 MOM/NES Formål med dette notat IF ønskes at sætte gang i initiativer, som reducerer antallet af aflyste kurser, øger aktiviteten og dermed styrker leveringssikkerheden

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag

Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag Skabelon til beskrivelse af udviklingsprojekter om en længere og mere varieret skoledag I foråret 2014 går 34 kommuner og 75 skoler i gang med en række udviklingsprojekter om længere og mere varierede

Læs mere

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området

Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Dato 15.4.2013 Sagsbehandler Pind/Frans Strategi for Jobcenter Esbjerg 2013-indsats på energi og offshore området Indledning Energi og offshore branchen er vigtigt vækstområde i Esbjerg Kommune, Region

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Juni 2010. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Juni 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og har

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling

Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013. Natur og Udvikling Kanalstrategi en strategi for henvendelseskanaler til og fra kommunen [Udkast] Juni 2013 Natur og Udvikling Kanalstrategi Hvert år håndterer Halsnæs Kommune rigtig mange henvendelser til og fra borgere

Læs mere

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C

Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Lokal bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C Den lokale bedømmelsesplan for naturfag niveau F til C tager udgangspunkt i de bindende og vejledende tekster fra Undervisningsministeriet, skolens overordnede

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012

OPFØLGNINGSRAPPORT Mariagerfjord. juli 2012 OPFØLGNINGSRAPPORT juli 2012 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. I denne rapport følges op på følgende: Målgrupperne for beskæftigelsesindsatsen...3

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

2. Der tilbydes PREP-parkurser kursus i Praktisk Redskab til Engageret Parforhold. Der forventes gennemført kurser for ca. 36 par om året.

2. Der tilbydes PREP-parkurser kursus i Praktisk Redskab til Engageret Parforhold. Der forventes gennemført kurser for ca. 36 par om året. Notatark Sagsnr. 27.27.00-G01-1-14 Sagsbehandler Thomas Frank 14.4.2016 Evaluering april 2016 - PREP og parterapi Der opleves stigende udfordringer med problemer i parforholdet og samlivet, som påvirker

Læs mere

Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser

Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Udbud af kontakt- og aktiveringsforløb for ledige med lange videregående uddannelser Info Version 3 URL http://com.mercell.com/permalink/33459692.aspx Udbudstype Udbud Betalingsbetingelser Netto pr. 0

Læs mere

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt!

Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! april 2011 DIN Marts 2011 FOA Fag og Arbejde INDFLYDELSE F O A F A G O G A R B E J D E Hvis du bliver syg... Løsningen på en sygemelding er ikke afskedigelse men fastholdelse, hvis det er muligt! Ved du,

Læs mere

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM)

UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) UANMODEDE HENVENDELSER (SPAM) VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt... 3 2. Uanmodede henvendelser.... 3 3. Nærmere om samtykke til henvendelse.... 7 3.1. Krav om forudgående samtykke...

Læs mere

Aktivering der virker

Aktivering der virker Aktivering der virker - Aktiveringsstrategi for ledige, sygemeldte, revalidender og borgere på ledighedsydelse 31. august 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling Målet med aktiveringsindsatsen er hurtigst

Læs mere

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør.

Gæstetalerne vi havde besøg af, var også inspirerende, altid godt at høre hvordan andre tænker og gør. Jeg er glad for at have deltaget. Det har givet mig et løft, forstået på den måde, at jeg er mere opmærksom på, at tænke i værdi for forretningen, når der skal besluttes eller anbefales. Desuden er jeg

Læs mere

Hvordan måler man arbejdsløsheden?

Hvordan måler man arbejdsløsheden? En artikel fra KRITISK DEBAT Hvordan måler man arbejdsløsheden? Skrevet af: Michel Klos Offentliggjort: 15. april 2011 Et af de væsentligste tal politikere, medier og borgere bruger til at måle rigets

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

Kvalitativt multiplecasestudie. funktionsevne hos AMD-patienter

Kvalitativt multiplecasestudie. funktionsevne hos AMD-patienter Kvalitativt multiplecasestudie af funktionsevne hos AMD-patienter Problembaggrund AMD er langt den vigtigste årsag til tab af læsesyn i den vestlige verden. Derfor findes det relevant at sætte fokus på

Læs mere

1 Om brugervejledningen... 2. 2 Autorisation... 3. 3 Logon og navigation... 4. 3.1 Adgang til Selvbooking Rapporter (SBR)... 4

1 Om brugervejledningen... 2. 2 Autorisation... 3. 3 Logon og navigation... 4. 3.1 Adgang til Selvbooking Rapporter (SBR)... 4 Brugervejledning Selvbooking Rapport (SBR) Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Seneste Opdatering: 18-01-2016 Indholdsfortegnelse 1 Om brugervejledningen... 2 2 Autorisation... 3 3 Logon og navigation...

Læs mere

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet

Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Ændring af arbejdsmiljøarbejdet Den 1. oktober 2010 er der trådt en ændring af arbejdsmiljøloven i kraft. Det er reglerne omkring sikkerhedsorganisationen der ændres. Det har betydning for den måde arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Brugerguide til Wuxus - For dig som er transportkøber. Søg og book en vogn Trin 1 - Detaljer Trin 2 - Vælg Vogn Trin 3 - Parter Book din vognmand Trin 1 - Indtast selv booking Batchupload Send din opgaveliste

Læs mere

Aktiveringskrav: I mange udbud stilles der krav om, at alle forløb hos aktøren gennemsnitligt skal indeholde aktivering i en vis %-del af tiden.

Aktiveringskrav: I mange udbud stilles der krav om, at alle forløb hos aktøren gennemsnitligt skal indeholde aktivering i en vis %-del af tiden. 1. Ordforklaringer Her følger en oversigt over visse faglige ord og begreber, der ofte anvendes i udbudsmaterialer. En præcis definition af begreber i beskæftigelsesindsatsen fremgår af formuleringerne

Læs mere

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI

Leder- AkAdemiet. - i samarbejde med DIF og DGI Leder- AkAdemiet - i samarbejde med DIF og DGI En stærk forening med en god leder DIF og DGI har en fælles drøm. Vi drømmer om, at flere danskere vil dyrke motion. Derfor har vi sat os det mål, at der

Læs mere

Samarbejde/sammenlægning Tryggevælde og Næstved provstier

Samarbejde/sammenlægning Tryggevælde og Næstved provstier Samarbejde/sammenlægning Tryggevælde og Næstved provstier 1 Program God kommunikation se sagen fra flere sider! Relationer hvordan skaber I et konstruktivt og givende samarbejde? Regler om: samarbejde

Læs mere

Marts 2009 AKTIVERING

Marts 2009 AKTIVERING Marts 2009 AKTIVERING for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har mindst 2 års

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen

26-11-2015. Sagsnr. 2015-0009757. Dokumentnr. 2015-0009757-6. Sagsbehandler Kristine Rødgaard Andersen KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Administration NOTAT 26-11-2015 Sagsnr. 2015-0009757 Social økonomi indenfor madserviceområdet Socialøkonomiske virksomheder harmonerer med

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik

Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik Evaluering af Kandidatuddannelsen i generel pædagogik På Kandidatuddannelsen i generel pædagogik blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på fem moduler:,,, Daginstitutions- og skolestartspædagogik

Læs mere

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige

Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Udbud af kontakt og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige 2010 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale

Læs mere

Kend din kommune på beskæftigelsesområdet - centrale nøgletal for Albertslund Kommune

Kend din kommune på beskæftigelsesområdet - centrale nøgletal for Albertslund Kommune Kend din kommune på beskæftigelsesområdet - centrale nøgletal for Albertslund Kommune En effektiv beskæftigelsesindsats gør en forskel. Det kan mærkes på bundlinjen, hvis kommunen investerer i en effektiv

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3

Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 NOTAT Orientering om tilmeldtes pligt til at bekræfte jobsøgning fra Jobnet mindst en gang om ugen, nr. 3 12. december 2007 J.nr. 05-80-74 7.kontor/EHo AMS har tidligere sendt orienteringer ud om, hvordan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.:

Indholdsfortegnelse. Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag praktikpladssøgning, 6. juni 2011 Sags nr.: Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909 Vejledning til centralt udarbejdedet valgfag

Læs mere

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Version 1.1 1. Beskatning af fri telefon Med virkning fra 1. januar 2012 er beskatning af arbejdsgiverbetalt telefon, computer m.v. blevet ændret.

Læs mere

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1

A-KASSE. Brug dine muligheder. Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 A-KASSE Brug dine muligheder Brug ledighedsperioden aktivt fra første dag OKTOBER 2015 BRUG DINE MULIGHEDER FOA 1 Indhold Forord 3 Tag uddannelse 4 Uddannelsesmuligheder under ledighed 6 Sig ja til jobrotation

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse?

og psykiske lidelser og handicaps, og hvad vil ministeren gøre for at hjælpe disse mennesker til at få en tryg tilværelse? Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 113 endeligt svar på spørgsmål 103 Offentligt T A L E Samrådstale til samrådsspørgsmål A og B om L 113 (fredag den 26. februar) (Det talte ord gælder) Samrådsspørgsmål

Læs mere

Erhvervs- og Turistpolitik

Erhvervs- og Turistpolitik Erhvervs- og Turistpolitik SUND VÆKST Sundt erhvervsliv DET BEDSTE STED AT LEVE OG DRIVE VIRKSOMHED Indhold Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Erhvervs- og Turistpolitik... 3 Målene for Brønderslev Byråd...

Læs mere

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0%

Respondenter Procent Skriv navn 13 100,0% I alt 13 100,0% Respondenter Procent I en gruppe 13 100,0% Individuelt 0 0,0% I alt 13 100,0% Vælg din vejleder Skriv navn 13 100,0% Vælg din vejleder - Skriv navn Lars Ditrichson Lars dietrichson Lars Grubbe Dietrichson lars dietrichson Lars Dietrictson Lars Grubbe Ditrichson Blev projektet udarbejdet

Læs mere

Vivaldi. Furesø LBR 2013. Rapport 3. Kvartal

Vivaldi. Furesø LBR 2013. Rapport 3. Kvartal Vivaldi Furesø LBR 2013 Rapport 3. Kvartal Generelt Projektet forløber generelt som planlagt med den forventede progression indenfor alle projektets aktivitetsområder, dog med en forskel mellem virksomhedernes

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014

Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 Status på beskæftigelsesindsatsen 1. kvartal 2014 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan.

Læs mere

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitiske mål 2014-2018. - unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitiske mål 2014-2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Indhold Hvorfor denne publikation? Denne publikation indeholder Hjørring Kommunes 5 nye skolepolitiske mål. Til hvert mål er der formuleret

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test

Opgaveproduktion og kvalitetssikring af opgaver til de nationale test Afdeling for Almen Uddannelse og Tilsyn Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Opgaveproduktion og kvalitetssikring

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

Beskæftigelsespolitik 2014-2017

Beskæftigelsespolitik 2014-2017 Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

29.09.2010 Erik Schrøder

29.09.2010 Erik Schrøder 29.09.2010 Erik Schrøder Disposition Præsentation Baggrunden for reformerne Fraværsregler Ledelsens udfordringer Medarbejdernes udfordringer Forslag til konkrete handlinger Perspektiver for fremtidens

Læs mere

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet

Projektets titel. Skolen tager bureaukratiet Projektets titel Skolen tager bureaukratiet Formål En lang række af de mindre bornholmske virksomheder, som har været interviewet i forbindelse med praktikpladsudfordringerne, har peget på at årsagen til

Læs mere

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap.

Den fælles strategi for rehabilitering skal bidrage til at skabe et fælles basisfundament for tilgangen til rehabilitering i Ældre og Handicap. Ældre- og Handicapomra dets strategi for rehabilitering Formål I Skanderborg Kommune tager vi udgangspunkt i borgerens egne ressourcer, fordi vi mener, at alle har noget at bidrage med. Det betyder, at

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere