FynBus marts 2009 Plancentret JGH/SJ/EKL. Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FynBus marts 2009 Plancentret JGH/SJ/EKL. Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn"

Transkript

1 FynBus marts 2009 Plancentret JGH/SJ/EKL Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn Indledning Fynbus skal i henhold til Lov om trafikselskaber udarbejde en samlet plan for den offentlige servicetrafik i trafikselskabets område hvert 4. år. Region Syddanmark har i efteråret 2008 vedtaget nogle nye principper for regional bustrafik, der i foråret 2009 skal udmøntes i et revideret rutenet. I kommunerne skal parallelt hermed udarbejdes trafikplaner for den lokale bustrafik. Det vil således være muligt at opbygge et sammenhængende trafiksystem på Fyn, der udmøntes i køreplan med virkning fra sommeren I dette planoplæg beskrives FynBus oplæg til et fremtidigt regionalt trafiksystem. Planoplægget er udgangspunkt for en drøftelse mellem FynBus, kommunerne og regionen med henblik på, at pejle sig ind på det endelige regionale trafiksystem, der forventes politisk vedtaget inden sommerferien Planoplæggets basisbestilling har alene været drøftet administrativt med regionen med udgangspunkt i regionens principper for kollektiv trafik. Regionens principper giver Fynbus mulighed for at komme med forslag til øvrige ruter, hvor der er et forretningsmæssigt grundlag herfor. Det supplerende pendlernet har også været drøftet administrativt med regionen. For både basisbestilling og supplerende pendlernet, gælder at alle tal skal tages med et vist forbehold, da der er arbejdet med overordnede og erfaringsbaserede tal. Der vil i processen blive udarbejdet mere aktuel dokumentation, hvor det er nødvendigt. Regionens nye principper for regional buskørsel Region Syddanmark har følgende mål: Region Syddanmark ønsker at binde regionen sammen. Den kollektive trafik har en vigtig rolle i den sammenhæng. Målet er derfor inden for det nuværende budget at sikre et kollektivt trafiktilbud, der skaber størst værdi for borgerne. Borgerne ønsker en hurtig og rettidig kollektiv trafik, hvor det er nemt at skifte mellem f.eks. cykel/bil og tog/bus. Med dette udgangspunkt udpeges regionale rejsemål, der forbindes af hurtige og hyppige regionale busforbindelser, som tager den mest direkte vej mellem de udpegede regionale rejsemål. Regionsrådet ønsker samtidig at tage hensyn til områder og byer, der har særlige behov. Rammerne for den regionale buskørsel: Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne den lokale trafik i kommunen. Der skal ikke spares på de regionale tilskud. Der skal flere passagerer i busserne ved at imødekomme borgernes ønsker til kollektiv trafik. De passagerer, der stadig bruger busserne, skal fastholdes ved at imødekomme brugernes ønsker.

2 - 2 - De overordnede principper for regionale forbindelser er baseret på, at bustrafikken indrettes således: Miljøbevidst måde Påvirkningen af klimaet skal reduceres. Forureningsbelastningen primært fra partikler og støj skal reduceres. Den kollektive trafik tilrettelægges, så man for det offentlige tilskud får den bedst mulige betjening i forhold til borgernes ønsker. Der skal være forretningsmæssigt grundlag for betjeningen. Rejsetiden for den enkelte person skal gøres mindst mulig. Busserne skal overholde køreplanen. Der lægges vægt på få og kortvarige omstigninger. Rejsen skal opleves som tryg både i forhold til ulykker og vold. Rejsen skal foregå på en komfortabel måde Busserne indrettes, så passagererne kan bruge rejsetiden efter eget ønske til arbejde, læsning, afslapning eller søvn. Gælder især længere rejser. Terminaler og stoppesteder skal være passagervenlige, trygge og med højt informationsniveau, i overensstemmelse med kommunernes ressourcer til formålet. Stoppesteder skal udformes, så ulykker på og i nærheden af stoppestedet undgås. Sådan skal principperne anvendes: Regionsrådets principper udgør, sammen med regionsrådets budget for kollektiv trafik, Region Syddanmarks bestilling af bustrafik af regional betydning hos FynBus. Principperne er strategiske mål, som skal tilpasses de faktiske forhold. De regionale rejsemål er udgangspunkter for de regionale busruter. FynBus udarbejder på denne baggrund køreplaner og samlede flerårige trafikplaner. Disse trafikplaner skal sikre koordination med den lokale trafik, der bestilles af kommunerne og den statslige togdrift. Principperne forudsætter at: Der skal være overensstemmelse mellem de faktiske behov, de konkrete ruter og disses frekvenser. Der skal ske en afvejning af, hvordan man med de ressourcer, der er til rådighed, opnår den bedste transport for de fleste. Fastlæggelse af den konkrete linjeføring og udpegning af stoppesteder sker i trafikplanerne under hensyn til det overordnede mål om kort rejsetid. En rute skal for at være regional krydse mindst én kommunegrænse. Betjening af yderområderne foreslås tilgodeset ved en særlig pulje inden for den samlede bevilling. Der skal tages hensyn til betjening af uddannelsesinstitutioner, som ikke ligger i A- og C- rejsemål. Der skal ske en koordinering mellem lokal- og regional kørsel. Parallelkørsel bør undgås. Strækninger, der er togbetjent skal som udgangspunkt ikke have parallelle busruter. Det skal vurderes konkret, om der er basis for regional bustrafik mellem regionale rejsemål, som er forbundet med tog. Større byer uden togbetjening skal sikres god dækning.

3 -3- Væsentlige regionale rejsemål, type A, er byområder med et indbyggertal større end samt internationale trafikknudepunkter. Det inkluderer Odense og Svendborg, Almindelige regionale rejsemål, type B, er trafikknudepunkter med regionale rejsende samt arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner med regional pendling. Det inkluderer Lindø, Bøjden, Ærøfærgen i Svendborg, Spodsbjerg, Nyborg Station, akutsygehuse og regionale uddannelsesinstitutioner inkl. i Søndersø. FynBus skal vurdere, om der er basis for at betjene store turistområder. Almindelige regionale rejsemål, type C, er byområder med et indbyggertal større end 5.000, men mindre end Det inkluderer Nyborg, Middelfart, Faaborg, Assens, Kerteminde, Munkebo og Ringe. Bogense og Rudkøbing medregnes også som type C, selvom de har under indbyggere, som det fremgår af nedenstående figur. Busbetjeningen af yderområderne tilgodeses ved en særlig pulje på ca. 5 mio. kr. årligt inden for den samlede bevilling i FynBus og Sydtrafiks driftsområder. Region Syddanmark vil på et senere tidspunkt tage stilling til udmøntningen af puljen.

4 - 4 - Økonomiske rammeforudsætninger Udmøntningen af principperne, tager udgangspunkt i følgende økonomiske rammeforudsætninger: I budget 2009 den regionale kørsel netto 107 mio. kr., fordelt med driftsudgifter på 224 mio. kr., administrations- og fællesomkostninger på 24 mio. kr. og indtægter på 141 mio. kr. Budget 2009 er baseret på et serviceniveau med ca køreplantimer og 117 driftsbusser. Region Syddanmark har i budget 2010 og frem et nettobudget til bustrafik i FynBus område på 85 mio. kr. Prisudviklingen for køb af kørsel kombineret med et faldende passagertal nødvendiggør derfor en reduktion i kørselsomfanget. I dette beløb er dog ikke indregnet: FynBus andel af regionens udviklingspulje på ca. 5 mio. kr. årligt, der tages af den samlede ramme til regional bustrafik i regionen Konsekvenserne af det kommende udbud af den regionale buskørsel i FynBus område Region Syddanmarks brug af budgetsikkerhedsmodellen til overførsel af det underskud, der oparbejdes i 2008, 2009 og Indtil den endelige ramme er fastlagt, forudsættes det, at den reelle budgetramme er 80 mio. kr. Planforudsætninger Udover de økonomiske forudsætninger, er der lagt følgende til grund for planoplægget: Ruterne gøres i størst muligt omfang dobbeltradiale (gennemkørende) af hensyn til vægt på få og kortvarige omstigninger. Det medfører bindinger på de radialer, der kobles sammen for hensigtsmæssigt at betjene fx bycentre samt arbejdsplads- og uddannelsesområder. Der sker ingen paralleltrafikering af togstrækninger, på nær Odense-Nyborg. Det skal dog endeligt afklares, hvordan strækningen Odense-Svendborg håndteres. Alle byer over indbyggere vurderes af Region Syddanmark som betjent med enten regionaltog eller regionalbus efter de nye principper. Det gælder ikke for Otterup og Vissenbjerg. De betragtes derfor som værende regionale rejsemål (type C) hvad angår rejser til og fra Odense, svarende til den status Bogense er tildelt.

5 - 5 - Til grund for det konkrete planoplæg til rutenet er der foretaget en overordnet betragtning af det samlede pendlingsmønster. Det fremgår af nedenstående tabel, at den typiske rejse er ca. 20 km. for 80 % af pendlerne. Pendlingsafstande relativt fordelt efter antal pendlere og kommuner Ingen pendling Indtil 5 km 5-10 km km km km km Over 50 km Assens 11,1 34,5 47,3 71,6 84,8 91,7 94,4 100,0 Faaborg-Midtfyn 11,6 35,2 49,8 73,6 87,6 93,2 94,7 100,0 Kerteminde 9,0 35,5 52,2 82,2 92,4 94,0 94,9 100,0 Langeland 14,6 46,7 59,5 74,2 85,0 88,9 91,2 100,0 Middelfart 10,2 38,2 54,6 71,8 81,1 87,6 92,9 100,0 Nordfyns 12,9 32,9 45,5 72,5 87,7 93,1 94,7 100,0 Nyborg 8,7 40,4 53,1 69,7 83,8 90,9 92,1 100,0 Odense 5,9 44,9 72,0 84,1 88,1 90,1 92,0 100,0 Svendborg 9,1 46,8 64,3 78,1 83,7 88,1 93,8 100,0 Ærø 14,2 57,6 71,3 86,4 90,0 92,0 92,4 100,0 Tabel: Gennemsnitlige pendlingsafstande (Danmarks statistik) Det svarer godt til den gennemsnitlige rejselængde på de regionale busrejser: Hverdag Relative rejselængder i zoner ANTAL_ZONER I % Acc. % Intern Odense Hvor en 4-5 zoners svarer til ca. 20 km., afhængigt af de enkelte zoners størrelse.

6 -6- Rutenettet. Den konkrete udmøntning bygger på en niveaudeling (se figuren nedenfor): Niveau 1 (grønne strækninger): Basisnet i henhold til principperne (svarende til DSBs IC tog). Niveau 2 (røde strækninger): Supplerende pendlerruter (i myldretiden på hverdage, eventuelt svarende til DSBs lyntog). De enkelte strækninger er nærmere beskrevet i bilag 1.

7 - 7 - Region Syddanmarks basisbestilling Ser man alene på principperne og de af FynBus fastlagte forudsætninger, skal der være fast regional tog- eller busforbindelse på følgende strækninger (type A rejsemål fremhævet med fed): Odense-Årslev-Ringe-Svendborg (alene regionaltog med 2-3 afgange i timen) Odense-Middelfart (alene regional- og IC tog) Nyborg-Odense-Søndersø-Bogense Bøjden-Faaborg-Odense-Otterup (via Nørre Lyndelse) Odense-Faaborg eller Assens (via Nørre Broby) Assens-Glamsbjerg-Odense-Munkebo-Kerteminde Odense-Vissenbjerg-Aarup-Assens eller Glamsbjerg Faaborg-Svendborg-Nyborg Svendborg-Rudkøbing På disse strækninger tilbydes ½ timesdrift på hverdage mellem kl og timesdrift på øvrige tidspunkter. Basisnettet har et stopmønster, der minder om det nuværende for de regionale ruter, dog således at der kun i meget beskedent omfang vil være rutevarianter. Basisnettet kører den mest direkte vej, medmindre der er en markedsmæssig årsag til at fravige dette. Type B rejsemål er dækket med disse ruter. På strækninger mellem type C rejsemål skal der efter principperne kun køres, hvis der er et specielt behov. Det vurderes, at der kun er behov på ruten: Kerteminde-Nyborg-Faaborg Ruten medtages i basisnettet, da Kerteminde og Faaborg derved kobles på togbetjeningen i Nyborg (og mere perifert færgen i Bøjden), der er defineret som regionalt rejsemål type B. Desuden viser forundersøgelsen til Lynbusser, at der med en ruteføring via Ullerslev er et fornuftigt pendlingspotentiale. På strækningen Odense-Svendborg, bør den samlede frekvens være mindst på samme niveau som øvrige ruter, der involverer A rejsemål, hvilket vil sige mindst 4 afgange i timen i myldretiden. Da Svendborgbanen har op til 3 afgange i timen, bør den nuværende rute 800 opretholdes med mindst 1 afgang i timen. Rute 800 betjener Svendborg fra Rute 9 og er derfor reelt mere at betragte som en hurtigforbindelse mellem Rudkøbing og Odense end som en paralleltrafikering af strækningen Odense- Svendborg eller Svendborg-Langeland. Rute 800 indarbejdes derfor i basisnettet med timesdrift, svarende til strækningen Kerteminde-Nyborg-Faaborg. Rute 800 er et samarbejde med MOVIA og Region Sjælland, og den konkrete vurdering af rutens fremtid skal naturligvis drøftes med alle involverede parter i den videre proces.

8 - 8 - Supplerende pendlernet Basisnettet suppleres med et pendlernet, der kører i halvtimesdrift i myldretiden kl. 6-9 og kl på hverdage, og derved giver 4 afgange pr. time i samspil med basisnettet. Pendlerruter kan tænkes med få stoppesteder i forhold til basisnettet, fx 3-4 stoppesteder i Odense Kommune (OUH, Klosterbakken, Odense Banegård og Universitetet) og 3-5 stop på resten af ruten (Fx Assens, Glamsbjerg, Munkebo og Kerteminde). Pendlerruterne kører den hurtigste direkte vej. Det noteres, at det informationsmæssigt kan være svært for kunderne at skelne mellem almindelige busser og pendlerbusser. Derfor foreslås, at det forestående forsøg med lynbus mellem Svendborg og Nyborg må afdække om, det er den rigtige løsning, og hvordan det vil indvirke på det underliggende basisnet og sammenbindingen af radialerne. Konceptet vil give en lidt kortere køretid, men måske en meget kortere oplevet tid. Det modsvares alt andet lige af længere gangafstande til og fra de få stoppesteder, så den samlede rejsetid og dermed komfort måske forringes. Pendlernettet er derfor i første omgang indregnet som en frekvensforøgelse af basisnettet, det vil sige med samme stopmønster, og det overvejes senere om stopmønstret bør ændres. Pendlernettet vurderes relevant på følgende ruter der betjener både type A og type C rejsemål: Langeskov-Odense-Søndersø Assens-Glamsbjerg-Odense-Munkebo-Kerteminde Faaborg-Svendborg-Nyborg Morud-Odense-Ørbæk (via TietgenByen) Strækningen Morud-Odense-Ørbæk indgår som den eneste af ovennævnte ruter ikke i basisnettet, men er medtaget ud fra en markedsmæssig vurdering, idet denne strækning skønnes at have potentiale som pendlerruter. Desuden foreslås pendlernettet også at tilgodese især uddannelsespendlere, for at understøtte ønskerne om, at flest mulige unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Derfor foreslås 4-5 afgange på skoledage på strækningerne: Faaborg-Glamsbjerg Assens-Middelfart Bogense-Middelfart De 2 sidstnævnte ruter bidrager til at skabe forbindelse til jernbanenettet mod vest, og kobler op mod Sydtrafiks rute 216, der er regionalt finansieret mellem Fredericia og Middelfart, samtidigt understøttes erhvervsskolesamarbejdet i området. Af hensyn til uddannelsespendlere foreslås tilsvarende 4-5 afgange på Nord- og Sydlangeland, da der vurderes at være ca. 200 unge, der efterspørger gymnasiet og erhvervskolerne i Svendborg ud over ca. 300 unge fra selve Rudkøbing-området. Den samlede betjeningen af disse vil alligevel alt andet lige medføre et dubleringsbehov mellem Svendborg og Rudkøbing for at understøtte basisnettets ½-timesdrift.

9 - 9 - Samlede ressourcer. Ressourcen i de to net fremstilles som i nedenstående tabel (for detaljeret oversigt se bilag 2): Dage Vogn- Køreplan Driftpr. år timer/år timer/år busser Basisnet Hverdag Lørdag Søndage Pendlernet Hverdag Supplerende P-net Hverdag "250" Med basisnettet og det supplerende pendlernet vurderes de køreplantimer, der er tilrådighed indenfor regionens budget at være brugt op. Det samlede regionale net vil sikre at ca. 80 % af indbyggerne på Fyn, Langeland og Ærø under ét er betjent med regional trafik. I den videre proces skal tages stilling til den detaljerede udmøntning af serviceniveauet. Planoplægget viser et basisnet med timesdrift også på ydertidspunkterne, dog justeret i overensstemmelse med de faktiske behov i de helt sene aftentimer, hvor efterspørgslen er begrænset. Tilsvarende viser oplægget et pendlernet med fuld indsats i de store ferieperioder. Indenfor disse rammer er der stor omflyttelighed i de samlede ressourcer, som det vises i tabellen nedenfor. Køreplan MULIGE REDUKTIONER timer/år KONSEKVENSER Ingen pendlernet i industriferien, jul og påske Kunderne henvist til Basisnettet. Ingen pendlernet i den øvrige skolesommerferie Kunderne henvist til Basisnettet. Ingen natbuskørsel i weekenden Er der en social forpligtigelse Ingen bus LØRDAG morgen før Kundeunderlaget er marginalt Ingen bus SØNDAG morgen før Kundeunderlaget er marginalt 2 timersdrift sent HVERDAGS aftenen Lille kundeunderlag, men giver "huller". "Uddannelsesnet" kun på 200 skoledage Områder hvor nettet er enebetjenende

10 Bortfalden betjening. Med det beskrevne basis- og pendlernet bliver en række strækninger i forhold til i dag ikke længere betjent med regionale ruter, jf. figuren nedenfor.

11 Udmøntningen i en køreplan. Når rutenettet udmøntes i en køreplan i 2010 tages der udgangspunkt i FynBus informationsstrategi, det vil sige med kraftigt fokus på tilgængelighed (faste minuttal i store dele af trafikdøgnet, få eller ingen rutevarianter osv.). Konkret foreslås et modulært og systemisk trafiksystem baseret på IC-koncept med følgende planlægningshierarki: Tilpasning til IC-tog i Nyborg Tilpasning til IC-tog i Odense Tilpasning til Færgeforbindelser i Svendborg (Ærøfærgen), Bøjden (Fynshav) og Spodsbjerg (Tårs) Tilpasning til regionaltog i Svendborg og Aarup Øvrige færgeforbindelser og regionaltog Udover de rutemæssige konsekvenser, vil et nyt regionalt system betyde væsentlige ændringer i afgangstiderne. Det foreslåede hierarki kan medføre en nødvendig tilpasning af skoler- og uddannelsesinstitutioners møde- og sluttider, fordi det foreslåede planlægningshierarki har sit udgangspunkt i opkoblingen til den landsdækkende trafik. Det kendes fra det øvrige arbejdsmarked, hvor man ind imellem må supplere med fleksibel arbejdstid for, at få transporten i tog eller bus til at passe. Specifikt i Odense vurderes de nye principper og en ændret frekvens desuden at få store konsekvenser for den lokale kollektive trafikplan, der blev sat i værk den 24. august 2008.

12 Bilag 1 Bilag 2 Beskrivelse af de strækninger, der indgår i FynBus planoplæg til nyt regionalt rutenet. Ressourceoverslag.

13 Bilag 1 Beskrivelse af de strækninger, der indgår i FynBus planoplæg til nyt regionalt rutenet. Odense-Ringe-Svendborg-Spodsbjerg (Nykøbing F.): Svendborgbanen kører med 2-3 afgange i timen i dagtimerne Rute 800 Odense-Langeland-Nykøbing F (i samarbejde med MOVIA for de ture, der overføres med færgen Spodsbjerg-Tårs) med 21 ture på hverdage, hvoraf 8 ture overføres med færge Rute 121 Odense-Svendborg med 17 ture på hverdage Rute 800 betjener primært rejser af regional karakter, mens rute 121 primært varetager rejser af mere lokal karakter. Rute 800 er med sit nuværende ruteforløb mere at betragte som en pendlerbus mellem Langeland/Tåsinge og Odense end til/fra Svendborg, der kun blive betjent fra rute 9. Da der kun i begrænset omfang er tale om paralleltrafikering med toget, og for at sikre en frekvens svarende til sammenlignelige strækninger, er der i planoplægget indarbejdet regional buskørsel mellem Odense og Spodsbjerg i form af den nuværende rute 800. At fjerne rute 121 vil medføre en reduktion af antallet af afgange med ca %. Odense-Brenderup/Middelfart: Strækningen betjenes i dag af følgende ruter på hverdage: IC-tog med 2 afgange i timen i dagtimerne Regionaltog med 1 afgang i timen Rute 133 og 134 Odense-Vissenbjerg-Middelfart med 11 ture, hvoraf de 6 betjener Fredericia (Erritsø) Da der er tale om paralleltrafikering med toget er der i planoplægget ikke tænkt regional buskørsel mellem Odense og Brenderup/Middelfart. Betjeningen af strækningen Odense-Vissenbjerg opretholdes. At fjerne den regionale busbetjening på delstrækningen Vissenbjerg-Brenderup/Middelfart vil medføre en reduktion af antal afgange med ca. 25 %. Betjeningen af uddannelsesinstitutionerne i Erritsø overføres til Sydtrafiks rute 216, der også i dag indgår i betjeningen Middelfart-Erritsø. Nyborg-Odense IC-tog mellem med 2 afgange i timen i dagtimerne Rute 191 Odense-Langeskov-Ullerslev-Nyborg med 32 ture på hverdage Da der alene er togbetjening på relationen Odense-Nyborg, er der ikke reelt tale om paralleltrafikering, hvorfor strækningen er indtænkt i udmøntningen af den regionale bustrafik.

14 Der er to følgende to relevante rutevarianter: - direkte ad landevejen - ind omkring Langeskov og Ullerslev som i dag I forholdet mellem befolkningsunderlaget og de forbrugte køreplantimer er der ingen væsentlig forskel på de to varianter, hvorfor det af hensyn til at servicere flest mulige borgere forudsættes at varianten ind omkring Langeskov og Ullerslev indgår i basisnettet. En forstærkning med pendlerruten vil primært være relevant på strækningen Odense-Langeskov, især fordi strækningen Ullerslev-Nyborg også indgår i strækningen Kerteminde-Nyborg. Strækningen er i dag koblet sammen med strækningen Odense-Søndersø-Bogense som en dobbeltradial rute. Det kan med fordel fastholdes for at sikre så få ændringer som muligt. Odense-Søndersø-Bogense Rute 191 Odense-Søndersø-Bogense med 31 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Ruten bør følge det nuværende ruteforløb. Strækningen er i dag koblet sammen med strækningen Odense-Nyborg som en dobbeltradial rute. Det kan med fordel fastholdes for at reducere antallet af busskift og for ikke at lave flere ændringer end højst nødvendigt. En forstærkning med en pendlerrute vil primært være relevant på strækningen Odense-Søndersø. Bøjden-Faaborg Rute 920 Bøjden-Faaborg-Nyborg med 15 ture på hverdage, hvoraf de 8 ture er i forbindelse med betjening af færgen, der pt. sejler hver 2. time. Strækningen indgår i regionens basisbestilling fordi der indgår betjeningen af Bøjden Færgehavn, der er en type B rejsemål. Der er i planen alene indtænkt ture, der betjener færgen i Bøjden og ruteforløbet bør være uændret. Alstrafikken har oplyst at der er realistiske planer om at indføre timesdrift på sejlruten, hvilket vi i basisnettet har indarbejdet. Strækningen er i dag koblet sammen med strækningen Faaborg-Kværndrup-Nyborg, der giver mulighed for videre transport til Sjælland med toget i Nyborg. Alstrafikken oplyser at den primære pendling for de kunder, der bruger færgen går mod Odense. Strækningen forudsættes derfor koblet med strækningen med Faaborg-Odense, der ligeledes giver videre transport med toget. Faaborg-Odense Rute 141 Faaborg-Korinth-Odense med 15 ture på hverdage Rute 142 Faaborg-Nr. Broby-Odense med 16 ture på hverdage Rute 143 Faaborg-Øster Hæsinge-Odense med 8 ture på hverdage

15 Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Der er følgende to relevante rutevarianter: - Den direkte rute via Nr. Lyndelse - via Nr. Broby og Skt. Klemens I forholdet mellem befolkningsunderlaget og de forbrugte køreplantimer er det umiddelbart mest hensigtsmæssigt at foretrække den direkte rute. Den tilgodeser lidt færre borgere, men har et noget lavere køreplantimeforbrug, der kan klares med 1 driftsbus mindre. Såfremt rutevarianten via Nørre Broby også indgår i basisnettet, kan den med fordel være en del af en rute, der på skift kører til Faaborg og Haarby-Assens. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men det bør overvejes om den direkte rute med fordel kan kobles med strækningen Odense-Otterup, ligesom det kunne være aktuelt at koble med ruten til Bøjden. Odense-Otterup Rute 164 Odense-Otterup med 13 ture på hverdage Rute 165 Odense-Otterup-Vissenbjerg med 12 ture på hverdage Rute 166 Odense-Otterup-Bårdesø med 7 ture på hverdage Rute 167 Odense-Otterup-Bårdesø med 10 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men det bør overvejes om den med fordel kan kobles med en af strækningerne Odense-Faaborg-Bøjden. Assens-Odense Rute 110 Assens-Haarby-Odense med 17 ture på hverdage Rute 151 Assens-Glamsbjerg-Odense med 30 ture på hverdage Rute 152 Assens-Aarup-Odense med 13 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Der er to følgende to relevante rutevarianter på den direkte rute: - direkte ad landevejen - via Glamsbjerg, Verninge, Tommerup og Brylle I forholdet mellem befolkningsunderlaget og de forbrugte køreplantimer er der ikke væsentlig forskel på de to varianter. Omvejskørslen medfører et noget større forbrug af køreplantimer samt en ekstra driftsbus. Til gengæld betjener den også et noget større befolkningsunderlag. Da pendlerruten vil skulle varetage den direkte forbindelse, der således burde være dækket fornuftigt ind, er varianten omkring Glamsbjerg, Verninge, Tommerup og Brylle indarbejdet i basisnettet.

16 Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men bør kobles med strækningen Odense-Kerteminde, for at reducere antallet af omstigninger, som det var tænkt i den kollektive trafikplan for Odense. Derudover foreslås det, at koble strækningen Nr. Broby-Haarby-Assens på strækningen Faaborg- Nr. Broby-Odense så der skiftevis køres til Faaborg og Assens fra Nr. Broby. Odense-Vissenbjerg-Aarup-Assens Rute 131 Odense-Vissenbjerg-Brenderup med 21 ture på hverdage Rute 132 Odense-Vissenbjerg med 4 ture på hverdage Rute 133 Odense-Vissenbjerg-Middelfart med 5 ture på hverdage Rute 134 Odense-Vissenbjerg-Fredericia (Erritsø) med 3 ture på hverdage Rute 152 Odense-Vissenbjerg-Aarup-Assens med 13 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Det bør overvejes om rute på skift skal betjene Assens og Glamsbjerg, da Glamsbjerg også fremover vil være et trafikalt knudepunkt. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men det bør overvejes om den med fordel kan kobles med strækningen Odense-Årslev, såfremt denne ikke betjenes med rute 800. Odense-Munkebo-Kerteminde Strækningen betjenes i dag af følgende rute: Rute 150 Odense-Kerteminde med i alt 57 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. På udvalgte ture betjenes Lindø. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men bør kobles med strækningen Odense-Assens, for at reducere antallet af omstigninger, som det var tænkt i den kollektive trafikplan for Odense. Nyborg-Svendborg Strækningen betjenes i dag af følgende rute: Rute 910 Svendborg-Nyborg med 38 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem 2 type A rejsemål. Af markedsmæssige grunde kan basisruten køre via Gudme, da det øgede befolkningsunderlag opvejer ulempen ved omvejskørslen. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men den kan med fordel kobles med strækningen Svendborg-Faaborg.

17 Faaborg-Svendborg Rute 930 Svendborg-Faaborg med 19 ture på hverdage Rute 931 Svendborg-Faaborg-Glamsbjerg med 9 ture på hverdage Rute 932 Svendborg-Faaborg-Haarby med 5 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men den kan med fordel kobles med strækningen Svendborg-Nyborg, for at reducere antal omstigninger. Svendborg-Rudkøbing Rute 911 Svendborg-Rudkøbing-Spodsbjerg med 1 ture på hverdage Rute 912 Svendborg-Rudkøbing-Bagenkop med 23 ture på hverdage Rute 911 Svendborg-Rudkøbing-Lohals med 24 ture på hverdage Rute 800 Odense-Rudkøbing med 21 ture på hverdage Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type A og C byer. Faaborg-Nyborg Rute 920 Faaborg-Kværndrup-Nyborg med 5 ture på hverdage Rute 940 Faaborg-Ringe-Nyborg med 9 ture på hverdage. Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem to type C byer og betjening af type B rejsemål på Nyborg St.. Der er to følgende to relevante rutevarianter: - direkte ad landevejen som rute 920 i dag - som rute 920 i dag, men vi Ringe og Ryslinge. I forholdet mellem befolkningsunderlaget og de forbrugte køreplantimer er varianten via Ringe og Ryslinge klart at foretrække selv om det medfører et noget større forbrug af køreplantimer. Til gengæld betjenes et væsentligt større befolkningsunderlag. Det forudsættes derfor at varianten omkring Ringe og Ryslinge indarbejdes i basisnettet af markedsmæssige årsager. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men det bør overvejes om den med fordel kan kobles med strækningen Nyborg-Kerteminde. Kerteminde-Nyborg Rute 892 Kerteminde-Aunslev-Nyborg med 17 ture på hverdage. Strækningen indgår i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem to type C byer og betjening af type B rejsemål på Nyborg Station.

18 Der er to følgende relevante rutevarianter: - Via Bovense som rute 892 i dag - Via Ullerslev I forholdet mellem befolkningsunderlaget og de forbrugte køreplantimer er varianten via Ullerslev entydigt at foretrække, da den både er hurtigere og tilgodeser flere borgere. Det forudsættes derfor at varianten omkring Ullerslev indarbejdes i basisnettet af markedsmæssige årsager. Strækningen er i dag ikke koblet sammen med andre strækninger, men det bør overvejes om den med fordel kan kobles med strækningen Nyborg-Ringe-Faaborg. Faaborg-Glamsbjerg-(Assens) Rute 931 Svendborg-Faaborg-Glamsbjerg med 9 ture på hverdage Rute 932 Svendborg-Faaborg-Haarby med 5 ture på hverdage Strækningen indgår ikke umiddelbart i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type C byer. Ruten har et betydeligt kundeunderlag til uddannelsesinstitutionerne Glamsbjerg. Af markedsmæssige årsager opretholdes derfor betjeningen med 8 hverdagsafgange fordelt på morgen og eftermiddag. Ruten betjenes dermed ikke lørdag og søndag. Assens-Middelfart Rute 825 Assens-Middelfart-Bogense med 12 ture på hverdage Strækningen indgår ikke umiddelbart i regionens basisbestilling, da det er en strækning mellem type C byer. Ruten har et betydeligt kundeunderlag til gymnasiet i Middelfart og uddannelserne i Erritsø. Af markedsmæssige årsager opretholdes derfor betjeningen med 8 afgange fordelt på morgen og eftermiddag på hverdage. Ruten betjenes dermed ikke lørdag og søndag. Bogense-Middelfart Rute 825 Assens-Middelfart-Bogense med i alt 12 ture på hverdage Strækningen indgår ikke umiddelbart i regionens basisbestilling. Ruten har et betydeligt kundeunderlag til gymnasiet i Middelfart og uddannelsesinstitutionerne i Erritsø. Af markedsmæssige årsager opretholdes derfor betjeningen med 8 afgange fordelt på morgen og eftermiddag på hverdage. Ruten betjenes dermed ikke lørdag og søndag. Rudkøbing-Bagenkop/Lohals Rute 912 Rudkøbing-Bagenkop med i alt 23 ture på hverdage Rute 913 Rudkøbing-Lohals med i alt 24 ture på hverdage Strækningerne indgår ikke i regionens basisbestilling. Ruterne har et vist kundeunderlag til ungdomsuddannelserne i Svendborg. Af hensyn hertil opretholdes betjeningen med 5 afgange fordelt

19 på morgen og eftermiddag på skoledage. Ruterne betjenes dermed ikke de øvrige 50 hverdage samt lørdag og søndag. Odense-Morud Rute 122 Odense-Morud-Bogense med i alt 16 ture på hverdage Strækningen indgår ikke umiddelbart i regionens basisbestilling, men er af markedsmæssige årsager medtaget i det supplerende pendlernet på delstrækningen Odense-Morud. Ruten betjenes dermed ikke om aftenen samt lørdag og søndag. Odense-Ørbæk Rute 161 Odense-Ørbæk med 4 ture på hverdage Rute 162 Odense-Hesselager-Svendborg med 15 ture på hverdage Rute 162 Odense-Svindinge-Svendborg med 15 ture på hverdage Strækningen indgår ikke umiddelbart i regionens basisbestilling, men er af markedsmæssige årsager medtaget i det supplerende pendlernet. Ruten betjenes dermed ikke lørdag og søndag. Derudover foreslås strækningen at omfatte Tietgenbyen i Odense SØ, der i antal arbejdspladser indenfor de kommende år forventes, at være på niveau med Lindø, der er defineret som regionalt rejsemål.

20 Bilag 2 Ressourceoverslag. Liniegr. Dage Afgange Vogn- Køreplan (KP2009) Rute pr. år Tidsrum Frekvens Antal timer/år timer/år Aarup - Odense og (Vissenbjerg) Assens eller Haarby 250 Øvrige Faaborg - Odense og Direkte (Pendlergrøn) Øvrige (110) Faaborg - Odense og (110) Assens - Odense (110) via Nr. Broby 250 Øvrige Kerteminde - Odense og Øvrige Assens - Odense og via Glamsbjerg og Knarreborg 250 Øvrige Otterup - Odense og Øvrige Bogense - Odense og Øvrige Nyborg - Odense og via Langeskov og Ullerslev 250 Øvrige Svendborg - Rudkøbing og Øvrige Odense - Spodsbjerg og Øvrige Kerteminde - Nyborg og via Ullerslev Øvrige Nyborg - Svendborg og via Gudme Øvrige Nyborg - Faaborg og via Kværndrup og Ringe Øvrige "920" Faaborg - Bøjden og "920" "920" 250 Øvrige Faaborg - Svendborg og Øvrige Køreplantimer i Basisnet (HVERDAG)

21 Liniegr. Dage Afgange Vogn- Køreplan (KP2009) Rute pr. år Tidsrum Frekvens Antal timer/år timer/år Aarup - Odense til Assens eller Haarby 54 Øvrige Aarup - Odense 54 Natbus Faaborg - Odense Direkte (Pendlergrøn) Øvrige Natbus (110) Assens (Faaborg) - Odense (110) via Nr. Broby (110) 54 Øvrige (110) 54 Natbus Kerteminde - Odense Øvrige Natbus Assens - Odense via Glamsbjerg og Knarreborg 54 Øvrige Natbus Otterup - Odense Øvrige Natbus Bogense - Odense Øvrige Natbus Nyborg - Odense via Langeskov og Ullerslev 54 Øvrige Natbus Svendborg - Rudkøbing Øvrige Natbus Odense - Spodsbjerg Øvrige Kerteminde - Nyborg via Ullerslev Øvrige Nyborg - Svendborg via Gudme Øvrige Natbus Nyborg - Faaborg via Kværndrup og Ringe Øvrige "920" Faaborg - Bøjden "920" "920" 54 Øvrige Faaborg - Svendborg Øvrige Natbus Køreplantimer i Basisnet (LØRDAG)

22 Liniegr. Dage Afgange Vogn- Køreplan (KP2009) Rute pr. år Tidsrum Frekvens Antal timer/år timer/år Aarup - Odense (Vissenbjerg) Assens eller Haarby 61 Øvrige Aarup - Odense 52 Natbus Faaborg - Odense Direkte (Pendlergrøn) Øvrige Natbus (110) Faaborg - Odense (110) via Nr. Broby (110) 61 Øvrige (110) 52 Natbus Kerteminde - Odense Øvrige Natbus Assens - Odense via Glamsbjerg og Knarreborg 61 Øvrige Natbus Otterup - Odense Øvrige Natbus Bogense - Odense Øvrige Natbus Nyborg - Odense via Langeskov og Ullerslev 61 Øvrige Natbus Svendborg - Rudkøbing Øvrige Natbus Odense - Spodsbjerg Øvrige Kerteminde - Nyborg via Ullerslev Øvrige Nyborg - Svendborg via Gudme Øvrige Natbus Nyborg - Faaborg via Kværndrup og Ringe Øvrige "920" Faaborg - Bøjden "920" "920" 61 Øvrige Faaborg - Svendborg Øvrige Natbus Køreplantimer i Basisnet (SØNDAG)

23 Liniegr. Dage Afgange Vogn- Køreplan (KP2009) Rute pr. år Tidsrum Frekvens Antal timer/år timer/år 150 Kerteminde - Odense og Assens - Odense og Søndersø - Langeskov og Nyborg - Svendborg og Faaborg - Svendborg og Nyborg - Faaborg og Køreplantimer Pendlernet (HVERDAG) Liniegr. Dage Afgange Vogn- Køreplan (KP2009) Rute pr. år Tidsrum Frekvens Antal timer/år timer/år "121" Morud - Odense og "161" Ørbæk - Odense og Bogense - Middelfart og Assens - Middelfart og "930" Glamsbjerg - Faaborg og Bagenkop - Rudkøbing og Lohals - Rudkøbing og Køreplantimer Supplerende P-net (HVERDAG)

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn

Planoplæg til fremtidigt regionalt rutenet på Fyn Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Direktørområdet E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/3400 Telefon: 76631987 Dato: 29. maj 2009 Planoplæg til fremtidigt

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Indhold Baggrund for forslaget Formål hvad vil vi nå med principperne? Et regionalt rejsemål hvad er det? 2 Overordnede principper Den kollektive

Læs mere

FORORD. I begge tilfælde er bedre kollektiv trafik en naturlig del af løsningen.

FORORD. I begge tilfælde er bedre kollektiv trafik en naturlig del af løsningen. FORORD Den kollektive trafik i Danmark har det skidt. Passagerne fravælger bus og tog til fordel for stigende privatbilisme. Det er en udfordring for os at få vendt denne udvikling. Danske Regioner har

Læs mere

Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning

Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning FynBus 04. november 2009 PLAN EKL/SJ Notat Rutenettet, den konkrete udmøntning Region Syddanmark har i brev af 1. oktober anmodet om den konkrete udmøntning af regionens bestilling. De rutemæssige forhold

Læs mere

Notat Endeligt forslag til justering af den regionale køreplan fra september 2009

Notat Endeligt forslag til justering af den regionale køreplan fra september 2009 FynBus 22. maj 2009 Plancentret Journalnr. 200905-2579 JGH Notat Endeligt forslag til justering af den regionale køreplan fra september 2009 Indledning Da nettoomkostningerne til den nuværende regionale

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR. Syddansk Mobilitetsråd. Principper for bustrafik

25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR. Syddansk Mobilitetsråd. Principper for bustrafik 25. August 2008 møde i KKU INFRASTRUKTUR Syddansk Mobilitetsråd Principper for bustrafik INFRASTRUKTUR I SYDANMARK De væsentligste udfordringer: Stigende trængsel Stigende udledning af CO2 fra trafikken

Læs mere

Notat Oplæg til justering af den regionale køreplan fra sommeren 2009

Notat Oplæg til justering af den regionale køreplan fra sommeren 2009 FynBus 3. marts 2009 Plancentret JGH Notat Oplæg til justering af den regionale køreplan fra sommeren 2009 Indledning Da nettoomkostningerne til den nuværende regionale buskørsel i perioden 2008, 2009

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning : Kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Assens kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Figur 1: Flows til skoler FynBus Planlægning

Læs mere

Mobilitet og urbanisering

Mobilitet og urbanisering Mobilitet og urbanisering Nordfyns Kommune en case TØF konference 7. oktober 2014 Planchef Søren Junker En typisk landkommune 450 km2 og 29.200 indbyggere - 65 indbyggere pr. km2 15 byer 3 hovedbyer -

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI.

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI. Faaborg-Midtfyn Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Svendborg Kommune. Notat fra FynBus/COWI 28/ Baggrund

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Svendborg Kommune. Notat fra FynBus/COWI 28/ Baggrund Svendborg Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan Notat fra FynBus/COWI 28/08-2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case

Notat Rute 122 Odense Morud ++ Business case FynBus 24. november 2009 PLAN SAZ/EKL Notat Rute 122 Morud ++ Business case Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik på Fyn. De medfører, at strækningen

Læs mere

Busalternativer til Vestbanen

Busalternativer til Vestbanen 12. november 2009 Busalternativer til Vestbanen I den netop vedtagne trafikplan for Sydtrafik er det forudsat, at der i planperioden (2009-2012) er fortsat togdrift på Vestbanen, og at togkørslen i 2011

Læs mere

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg FynBus 9. november 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Systemet har gennemgået

Læs mere

Page 1 of 2. Mette Maria Sørensen. Emne: VS: Orientering til teknisk udvalg om forslag til bedre togbetjening Kategorier: Journaliseret

Page 1 of 2. Mette Maria Sørensen. Emne: VS: Orientering til teknisk udvalg om forslag til bedre togbetjening Kategorier: Journaliseret Page 1 of 2 Mette Maria Sørensen Emne: VS: Orientering til teknisk udvalg om forslag til bedre togbetjening Kategorier: Journaliseret Fra: Ole Dupont Kofod [mailto:ole@bedretrafik.dk] Sendt: 22. marts

Læs mere

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Uddannelsesruter TØF konference 6. oktober 2014 Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Assens Kold College - SDE Samarbejdet: Assens Kommune, Region Syddanmark, Syddansk Erhvervsskole, Kold College og

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Notat Oplæg til fremtidig kollektiv trafik på Langeland

Notat Oplæg til fremtidig kollektiv trafik på Langeland FynBus 8. december 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Oplæg til fremtidig kollektiv trafik på Langeland FynBus er i henhold til "Lov om trafikselskaber" ved at udarbejde en samlet plan for den kollektive trafik på

Læs mere

Passagerstatistik 2014

Passagerstatistik 2014 Passagerstatistik 2014 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2010 2014... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 9 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale ruter... 15

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Langeland Kommune. Notat fra FynBus/COWI. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Langeland Kommune. Notat fra FynBus/COWI. 1 Baggrund Langeland Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Oplægget

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Miljø, Teknik og Plan Bustrafik af regional betydning Region Syddanmark Regional udvikling Damhaven 12 7100 Vejle regional.udvikling@regionsyddanmark.dk Bemærkninger til forslag om principper for bustrafik

Læs mere

FREMTIDIGT REGIONALT BUSNET PÅ FYN

FREMTIDIGT REGIONALT BUSNET PÅ FYN AUGUST 2018 FYNBUS FREMTIDIGT REGIONALT BUSNET PÅ FYN DELRAPPORT OG ANBEFALING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST 2018 FYNBUS FREMTIDIGT

Læs mere

Principper for bustrafik af regional betydning

Principper for bustrafik af regional betydning Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 9. oktober 2008 Principper

Læs mere

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010

Principper for natbusbetjening - Høringsudgave. Oktober 2010 Principper for natbusbetjening - Høringsudgave Oktober 2010 Høringsudgave oktober 2010 Resumé Natbuskørsel er en lille, men vigtig del af Sydtrafiks tilbud af kollektiv trafik. Knap 500 personer benytter

Læs mere

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune Indledning Sideløbende med FynBus bestyrelses beslutning, 12. juni 2014, om at indføre et fælles telekørselskoncept, startede FynBus en proces op i foråret 2014 med

Læs mere

Passagerstatistik 1. halvår 2013

Passagerstatistik 1. halvår 2013 Passagerstatistik 1. halvår 2013 Indhold Indledning... 3 Udviklingen i passagerantal 2009 2013... 3 Passagefordeling... 8 Enkeltbilletter... 10 Turkort... 11 KVIKkort... 13 Periodekort... 14 Regionale

Læs mere

Sydtrafiks trafikplanoplæg - Regionsrådets høringssvar

Sydtrafiks trafikplanoplæg - Regionsrådets høringssvar Sydtrafik Regional Udvikling Direktørområdet Kontaktperson: Erik Ørskov Erik.Oerskov@regionsyddanmark.dk regional.udvikling@regionsyddanmark.dk Direkte tlf. 76631989 28. maj 2009 Side 1 / 5 Sydtrafiks

Læs mere

Trafikplan , Sydtrafik

Trafikplan , Sydtrafik Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Erik Ørskov Afdeling: Direktørområdet E-mail: Erik.Oerskov@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 09/4658 Telefon: 76631989 Dato: 29. maj 2009 Notat Trafikplan 2009-2012,

Læs mere

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark

Statens jernbaneplan, resumé og forslag til bemærkninger fra Region Syddanmark Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: Ebbe.Jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 19. august 2008 Statens jernbaneplan,

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Nordfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Ved ændring af skolestrukturen i 2012,

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 FynBus bestyrelse Referat for Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark

Læs mere

FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN November 2016

FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN November 2016 FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN 2017 02. November 2016 Trafikplanen i lov om trafikselskaber Indhold af trafikplanen efter lovændring i 2015 9.Trafikselskabet udarbejder med udgangspunkt i den statslige trafikplan

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar 100 Odder-Aarhus-Hornslet Høringsforslag Afledt af Trafikplan Aarhus 2017, hvor Letbanen blandt andet vil betjene flere af de større byer langs rute 100 mellem Odder-Aarhus og

Læs mere

Introduktion til Regional Udviklings opgaver. KOLLEKTIV TRAFIK eller Busbetjening af regional betydning samt privatbaner

Introduktion til Regional Udviklings opgaver. KOLLEKTIV TRAFIK eller Busbetjening af regional betydning samt privatbaner Introduktion til Regional Udviklings opgaver KOLLEKTIV TRAFIK eller Busbetjening af regional betydning samt privatbaner 1 29 01 2014 HOVEDPUNKTER Lovgivningen Lov om Trafikselskaber Udfordringer De regionale

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

Spørgsmål & Svar. trafikplan. generelt til trafikplanen

Spørgsmål & Svar. trafikplan. generelt til trafikplanen Spørgsmål & Svar OM GENNEMFØRELSE AF NY TRAFIKPLAN FRA SYDTRAFIK Da den endelige køreplan stadig er under udarbejdelse, blandt andet som følge af politiske beslutninger, kan der fortsat ske ændringer.

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10

Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 Viborg Bybusser nyt bybusnet K10 I forbindelse med udbud af bybuskørslen i 2009, med driftsstart til køreplanskiftet 2010, ønsker Viborg Kommune et oplæg på moderniseringen af bybusbetjeningen i Viborg.

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret , og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i kommunen.

Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret , og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i kommunen. NOTAT: Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2016-2017 Indledning Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret 2014-2015, og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i

Læs mere

TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl. v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune

TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl. v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune TRAFIKDAGE AALBORG 2013 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl v/ Peter Nebeling Esbjerg Kommune 1 Screeningsanalyse: Nærbane Ribe-Esbjerg-Varde-Oksbøl Disposition Baggrund Screeningsanalysen

Læs mere

Bynet 2021 forslag til det fremtidige kollektive rutenet

Bynet 2021 forslag til det fremtidige kollektive rutenet Bynet 2021 forslag til det fremtidige kollektive rutenet Når letbanen kommer på skinner i slutningen af 2021, vil moderne sporvogne dække en strækning på 14,5 km fra Tarup i nord til Hjallese i syd. Man

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Notat Budget 2007 for trafikselskab Fyn

Notat Budget 2007 for trafikselskab Fyn Fyns Amt 16. maj 2006 revideret 23. maj 2006 Vejvæsenet 8-16-84-3-2006 JGH Notat Budget 2007 for trafikselskab Fyn I bilag 1 er vist forslag til budget 2007 for trafikselskab Fyn. De samlede udgifter i

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Indkomne høringssvar vedrørende principper for regional busbetjening

Indkomne høringssvar vedrørende principper for regional busbetjening Område: Regional Udvikling Afdeling: Strategi og Analyse Journal nr.: 11/7962 Dato: 7. maj 2012 Udarbejdet af: Erik Ørskov E mail: Erik.Oerskov@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631989 Indkomne høringssvar

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Hoved- og nøgletal. Årsregnskab 2013. I dette dokument gengives hoved- og nøgletal for FynBus årsregnskab 2013.

Hoved- og nøgletal. Årsregnskab 2013. I dette dokument gengives hoved- og nøgletal for FynBus årsregnskab 2013. Hoved- og nøgletal Årsregnskab I dette dokument gengives hoved- og nøgletal for FynBus årsregnskab. Indholdsfortegnelse: FynBus niveau oversigt over regnskabs- og budgetresultater 2 Side Ejerniveau Region

Læs mere

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385 Notat Til: og r Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 26. januar 2017 Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer

Læs mere

LANDSKORRIDOREN Landsdækkende tog (lyntog og intercity) E20 og gammel A1

LANDSKORRIDOREN Landsdækkende tog (lyntog og intercity) E20 og gammel A1 LANDSKORRIDOREN Landsdækkende tog (lyntog og intercity) E20 og gammel A1 Udfordringer: Timemodel, seks spor på E20, Storebæltstakster og Parallel lillebæltsforbindelse SYDFYNKORRIDOREN Tog, motorvej og

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere

Forslag til busdriften fra 2015 i høring

Forslag til busdriften fra 2015 i høring Forslag til busdriften fra 2015 i høring Miljø-, Plan- og Teknikudvalget besluttede på deres møde den 16. januar 2014 at sende nedenstående forslag i høring, inden Udvalget træffer endelig beslutning på

Læs mere

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Stevns Kommune Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Trafikbestillingsprocessen Hvorfor tale om processen Vi bliver jævnligt spurgt Der sker løbende personudskiftninger Vigtigt at vi alle

Læs mere

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015.

OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. OVERSIGT OVER KØREPLANSÆNDRINGER PÅ REGIONALE RUTER PR. 13. DECEMBER 2015. ÆNDRET LINJEFØRING ØGET FREKVENS Rute 43, Vejle Billund Lufthavn Billund. Nuværende frekvens: 17/8/7 (hverdage/lørdage/søndage)

Læs mere

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 MINIRAPPORT, NOVEMBER 2015 STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 Odense Kommune har med Strategi for kollektiv trafik i Odense 2014-2020 vedtaget

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

- 1 - PLAN 201306-8747 CH/SJ. Notat. Fælles koncept for telekørsel

- 1 - PLAN 201306-8747 CH/SJ. Notat. Fælles koncept for telekørsel FynBus 3. juni 2013-1 - PLAN 201306-8747 CH/SJ Notat Fælles koncept for telekørsel Baggrund for forslag til fælles koncept Rutekørsel med bus i de tyndt befolkede områder har oprindeligt udgangspunkt i

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018 Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Til: Ballerup Kommune Kopi til: Egedal Kommune; TOR; SRM; MKL Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 13. marts 2016 Trafikbestilling

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

INFRASTRUKTUR STRATEGI FYN

INFRASTRUKTUR STRATEGI FYN INFRASTRUKTUR STRATEGI FYN Arbejdsproces og de resultater, der er opnået ved gennemførsel af projektet Strategisk infrastrukturplan for Fyn v. Anders H. Kaas, Atkins Danmark A/S Trafikdage d. 28. august

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019 Notat Til: Rødovre Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. februar 2018 Rødovre Kommune, Bynet 2019

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 27. februar 2017 2017-943 Høringsnotat vedr. forslag om halvtimesdrift på Svendborgbanen 1. Baggrund

Læs mere

Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune

Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune Oplæg til revision af telekørsel: Odense Kommune Resume: FynBus præsenterer status på Telekørsel i Odense Kommune og hovedtrækkene af et oplæg til revision af telekørsel. FynBus ønsker at orientere kommunen

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Bilag til høringssvar til Region Syddanmarks regionale principper for bustrafik

Bilag til høringssvar til Region Syddanmarks regionale principper for bustrafik Bilag til høringssvar til Region Syddanmarks regionale principper for bustrafik Generelt vurderer Sydtrafik, at Region Syddanmarks model for principrevision indeholder flere positive aspekter. Principperne

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

NOTAT. Fig. 1.1 Rutekort for 99N fra Movia SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN 3. OKTOBER 2018 JOURNALNUMMER G

NOTAT. Fig. 1.1 Rutekort for 99N fra Movia SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN 3. OKTOBER 2018 JOURNALNUMMER G NOTAT 3. OKTOBER 2018 JOURNALNUMMER 13.05.22-G01-2-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN BUSRUTE 99N Busrute 99N foreslås af Movia som en mulig besparelse i det sparekatalog som de har fremsendt til Region

Læs mere

DET FYNSKE MOBILITETSKORT FYN I BEVÆGELSE

DET FYNSKE MOBILITETSKORT FYN I BEVÆGELSE DET FYNSKE MOBILITETSKORT FYN I BEVÆGELSE Infrastrukturstrategi 2015-35 VEJLE NAKSKOV FEMERN LANDSKORRIDOREN Landsdækkende tog (lyntog og intercity) E20 og gammel A1 Udfordringer: Timemodel, seks spor

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE / UDDANNELSESRUTER Uddannelsesruter i tyndt befolkede områder

PROJEKTBESKRIVELSE / UDDANNELSESRUTER Uddannelsesruter i tyndt befolkede områder PROJEKTBESKRIVELSE / UDDANNELSESRUTER 20.12.2012 Uddannelsesruter i tyndt befolkede områder 1 Baggrund I Region Syddanmark er der indledt et samarbejde mellem Region Syddanmark, kommunerne og en række

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Notat vedr. Den kollektive busdrift i Region Syddanmark - Nøgletal for Sydtrafik og Fynbus

Notat vedr. Den kollektive busdrift i Region Syddanmark - Nøgletal for Sydtrafik og Fynbus Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Mette Pilgaard Afdeling: Sekretariatet E-mail: Mette.Pilgaard@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/10191 Telefon: 7663 1993 Dato: 28. maj 2009 Notat vedr. Den kollektive

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. Ærø kommune Statene Ærøskøbing Tlf. nr september 2009

ÆRØ KOMMUNE. Ærø kommune Statene Ærøskøbing Tlf. nr september 2009 ÆRØ KOMMUNE Ebbe.Jensen@Regionsyddanmark.dk Ærø kommune Statene 2 5970 Ærøskøbing Tlf. nr. 6352 5000 Cvr. nr. 28 85 60 75 jof@aeroekommune.dk Sikkerpost@aeroekommune.dk Sagsbeh.: JF 3. september 2009 Opfølgning

Læs mere

KØREPLAN. for Middelfart Bybusser

KØREPLAN. for Middelfart Bybusser KØREPLAN for Middelfart Bybusser Gældende fra 11. august 2008 Køreplanen Afgangs- og ankomsttider i køreplan og på stoppestedstavler er cirkatider. Trafi kforholdene, ruteomlægninger og uforudsigelige

Læs mere

Ruteaktivitet og økonomi januar-december 2014

Ruteaktivitet og økonomi januar-december 2014 aktivitet og økonomi januar-december Indhold Indledning... 2 Historisk oversigt... 3 Regionale r... 5 Odense kommune... 7 Fælleskommunale r... 9 Side 1 af 9 Indledning Nærværende notat viser udviklingen

Læs mere