UCSJ Læring Konferencen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UCSJ Læring Konferencen"

Transkript

1 Velkommen til UCSJ Læring Konferencen University College SJÆLLAND

2 Velkommen til UCSJ Læring Konferencen Konferencen giver dig et indblik i de digitale læringsmediers verden med en række oplæg af førende digitale læringsspecialister. Den viden som oplægsholderne fremlægger, vil sidst på dagen blive sat i perspektiv, da du her får mulighed for at deltage i mere praktisk orienterede workshops. Du kan se dagens program bagerst i folderen. Æ Denne konferencefolder er tænkt som en kort introduktion til UCSJ Læring - yderligere information finder du fremover på UCSJ Lærings plads på intranettet. God fornøjelse med konferencen.

3 UCSJ Læring - HVAD VIL Vi OPNÅ? I 2011 har University College Sjælland igangsat det 2-årige projekt UCSJ Læring. Projektet skal introducere hele organisationen til de muligheder for læring, som internettet og anden ny teknologi giver os både i undervisningen og i administrationen. Målet for UCSJ Læring er at sikre en nødvendig teknologisk udvikling af organisationen. UCSJ Læring skal sikre, at der i undervisningen benyttes tidssvarende læringsunderstøttende teknologier, som giver undervisere og studerende de bedste muligheder for videndeling, samarbejde og at kunne arbejde uafhængigt af tid og sted. Den ny teknologis muligheder skal understøtte kvaliteten af professionsbacheloruddannelserne i Region Sjælland og sikre, at de fortsat er bære- dygtige i mødet med fremtidens udfordringer. Teknologi ind i alle dele af organisationen UCSJ Læring skal i højere grad bringe læringsunderstøttende teknologier ind i studiehverdagen på alle vores uddannelser. I administrationen og i de læringsunderstøttende funktioner skal UCSJ Læring støtte op om den fortsatte effektivisering og professionalisering ved hjælp af teknologi. Hidtige erfaringer kombineres med ny viden Med UCSJ Læring igangsætter vi et projekt, som bygger på års erfaringer og idéer fra UCSJ s egne e-læringsuddannelser og samarbejdserfaringer fra regionens andre undervisningsinstitutioner. UCSJ har allerede 10 års erfaring med at bruge digitale læringsmedier og kommunikationsformer i undervisningen på vores e-læringsuddannelser. De erfaringer skal nu sammen med helt nye værktøjer overføres til alle dele af organisationen. Planen for UCSJ Læring i 2011 UCSJ Læring skal foldes ud over de næste to år. I den første halvdel af 2011 har projektet været i sin indledende fase. Her har koordinering, ansvarsfordeling og afholdelse af medarbejderdialogmøder været en del af det nødvendige fokus. Den anden halvdel af 2011 betegnes som Det eksperimenterende efterår og kommer til at fungere som ét samlet pilotprojekt for hele organisationen. Medarbejderne kan deltage i kompetenceudviklende kurser, der giver kvalifikationer til at indkøre de digitale læringsmedier i undervisningen. Undervejs i det eksperimenterende efterår kan medarbejderne få hjælp og støtte hos både deres lokale superbrugere og UCSJs Kontor for Teknologi og Metode. UCSJ - toneangivende i et paradigmeskifte? De mål og den teknologi som UCSJ Læring arbejder med, er de varmeste emner i undervisningsverdenen lige nu og vil uvægerligt dominere den fremover. UCSJ har her muligheden for at være med forrest i et paradigmeskifte, som resten af undervisningsorganisationerne også ruster sig til at deltage i. Hvem ved, måske kan UCSJ Læring blive startskuddet for, at UCSJ er med til at give den danske uddannelsesverden et godt ry for innovativ brug af digitale læringsmedier og udvikling af e-didaktik?

4 ?? Spørgsmål & Svar Går du fra konferencen som digital læringsekspert? Konferencen i dag slutter ikke med en forventning om, at du nu kan guide studerende rundt i digitale værktøjer eller at du kan parallelundervise med lukkede øjne. I løbet af det eksperimenterende efterår kan du tilmelde dig tre kompetenceudviklende praktiske kurser, som giver dig de praktiske og teoretiske kompetencer, der skal til for at implementere de digitale medier i din undervisning. Hvilke digitale læringsmedier vil UCSJ Læring introducere på grunduddannelsen? Alt efter undervisningssituationen og -behovet skal vi i UCSJ f.eks. implementere: Netbaseret undervisning og videndeling, hvor læring foregår via lettilgængelige digitale værktøjer som f.eks. Fronter, Googledocs, blogs o.lign. og igennem e-læringsobjekter som f.eks. Powerpoint præsentationer med speak eller videooptagelser af underviseres egne forelæsninger. Parallelundervisning hvor undervisningen foregår på én lokation, som følges parallelt på en anden lokation via videokonferenceudstyr og interaktive tavler. De digitale læringsmedier lærer du at anvende på kompetenceudviklende kurser i løbet af efteråret.? Hvor finder du din daglige information om UCSJ Læring? UCSJ Lærings plads på intranettet er omdrejningspunktet for information om UCSJ Læring. Her kan du læse blognyheder, baggrundsartikler og få svar på ofte stillede spørgsmål (FAQ s). Senere rapporteres også fra efterårets eksperimenter på intranetpladsens blog. Mangler du noget specifik information på UCSJ Lærings intranetplads? Skriv dit ønske til asr@ucsj.dk. Find praktiske vejledninger, forklaringer og se instruktionsvideoer omkring digitale læringsværktøjer, på Kontor for Teknologi og Metodes blog: teme.ucsj.dk? Hvad er det eksperimenterende efterår? UCSJ Læring kalder efteråret 2011 for det eksperimenterende efterår. Denne konference er startskuddet til en periode, hvor medarbejderne har mulighed for at tilmelde sig tre kompetenceudviklende kurser. Herefter indkører den enkelte de digitale læringsmedier i undervisningen i et overskueligt tempo - med plads til eksperimenter. De undervisere der underviser nye studerende, kan tilmelde sig kurserne først. Digital ordforklaring F2F-undervisning: F2F er forkortelsen for face-to-face og er det smarte ord for matrikelundervisning. Blended learning betegner en kombination af f2f-undervisning, selvstudium og netbaseret undervisning.

5 Efterårets kompetenceudviklende kurser I løbet af efteråret udbyder UCSJ Læring tre kompetenceudviklende kurser for undervisere. Her får du de nødvendige praktiske kompetencer. De tre kurser afholdes i alt ni gange hver. Der er plads til 20 undervisere på hvert kursus. De der underviser nye studerende, kan tilmelde sig kurserne først. Kurserne gentages i 2012, så alle undervisere har mulighed for at deltage. De tre kompetenceudviklende kurser: Parallelundervisning Her får du praktisk kendskab til parallelundervisningslokaler og indretning samt viden om parallelundervisningens didaktik. Kurset tages over to undervisningsgange - én gang med fokus på hvordan udstyret bruges og på de didaktiske tilgange, og en anden gang hvor du introduceres til interaktive tavler (Smart Boards). V/Niels Skjølstrup (VUC Storstrøm) E-læringsobjekter Du får kendskab til begrebet e-læringsobjekter og lærer at producere e-læringsobjekter med lyd og billede. Du bliver også introduceret til mulighederne i UCSJ s SingleSignOn og værktøjer som Picasa, Googledocs og blogs. V/ Svend Rossen og Lasse Højer-Pedersen E-didaktik Her introduceres til e-didaktikken og teorierne bag. Kurset fokuserer også på underviserens proaktive rolle, og hvad der sker i F2F-undervisningen, når den skal samkøres med den netbaserede undervisning. V/ Carsten Storgaard (RUC) Digital ordforklaring Parallelundervisning er undervisning som foregår på én lokation, men følges parallelt på en anden lokation via lettilgængeligt videokonferenceudstyr og interaktive tavler.. Et e-læringsobjekt defineres som en samling af information, der formidles digitalt for at nå et læringsmål. Et e-læringsobjekt kan f.eks. være en Powerpoint præsentation med speak eller en videooptagelse af underviseren, der forelæser.

6 Konferenceprogram Morgenkaffe og musik ved UCSJ s band Piece of cake Ulla Koch byder velkommen Tim Frank Andersen Samfundets digitale udvikling Digitaliseringen går lige nu hurtigere end nogensinde. En række nøgleteknologier kommer til at forandre og præge vores hverdag indenfor en meget overskuelig fremtid både privat og i arbejdssammenhæng. Tim Frank Andersen Master of science i computervidenskab, bestyrelsesformand og partner i In2media og IT Venture-selskabet IVS. Tim Frank Andersen har i over 14 år arbejdet med interaktive medier og har stået bag en række projekter og virksomheder på området Pause Bent B. Andresen It som vilkår for læring Set ud fra en fagdidaktisk synsvinkel skaber omstiling til e-læring grobund for øget metodefrihed. I stedet for at rammerne for læring bestemmer indholdet, kan rammerne bedre fastlægges under hensyntagen til mål og indhold. Bent B. Andresen Ph.d. og forskningsleder Institut for Didaktik, Aarhus Universitet. Bent B. Andresens forskning beskæftiger sig bl.a. med menneskets læring og kompetenceudvikling i forskellige faser af livet og under forskellige vilkår Fællessang. Musik ved Piece of cake (UCSJ Band) Kristian Madsen VUC Storstrøms erfaringer med parallelundervisning Hvad er parallelundervisning og hvilke erfaringer og udfordringer er der med den type undervisning? Hvorfor iværksatte VUC Storstrøm parallelundervisning for 26 år siden? Hvor langt er VUC Storstrøm kommet, og hvad er de næste mål? Kristian Madsen Projektchef i VUC Storstrøm. Kristian Madsen er oprindeligt uddannet lærer fra Vordingborg Statsseminarium. Har ansvar for projektudvikling både internt og eksternt på VUC Storstrøm Frokost

7 Simon B. Heilesen Podcasts i undervisningen Oplægget undersøger den videnskabelige litteratur om brug af podcasts i undervisningen. Simon B. Heilesen Lektor i netmedier, Kommunikationsuddannelsen, RUC. Simon interesserer sig for, hvordan nye medier kan indgå i forskning, formidling, samarbejde og undervisning. Han er initiativtager til Akademisk IT på RUC og deltager i ELYK-forskningsprojektet, som er et samarbejde mellem RUC, SDU, UCSJ og UCS. Han fungerer også som videnskabelig konsulent for UCSJ Workshop 1 (Deltagerne kan deltage i to ud af de fire workshops) Kaffepause Workshop Afrunding ved Ulla Koch Workshops Parallelundervisning Her får du et konkret indblik i parallelundervisningen og er med i praktiske øvelser. E-læringsobjekter - podcasts V/ Kristian Madsen(VUC Storstrøm) Vi fokuserer på praktiske øvelser. Deltagerne arbejder i grupper med at visualisere et emne og tilrettelægger, producerer og evaluerer derefter en podcast. V/Simon B. Heilesen(RUC) og Svend Rossen(UCSJ) Web 2.0 værkstedet udvikling af undervisning understøttet af gratis, digitale ressourcer Vi arbejder med at udvikle samarbejde og produktion i undervisningen. Workshoppen veksler mellem praktiske øvelser og didaktisk perspektivering. Husk din computer og gerne smartphone, hvis du har en. E-didaktik V/René B. Christiansen og Ove Christensen (begge EducationLab, UCSJ) På UCSJ s e-læringsuddannelser har vi arbejdet med e-didaktik i op til 10 år. På workshoppen viser UCSJ medarbejdere fra forskellige uddannelser eksempler på vellykkede undervisningsforløb, der bygger på e-didaktik, og diskuterer dem gerne. V/Bennyé Austring, e-læringskonsulent, UCSJ

8 Hvad er Kontor for Teknologi og Metode? Teknologi og Metode er et nyoprettet kontor på Slagelsevej 7 og består af konsulenterne Poul Erik Løvskov og Lasse Højer-Pedersen. Kontorets opgave er at bygge bro mellem UCSJ s digitale og pædagogiske verdener. Kontoret arbejder med at udbrede kendskabet til de digitale læringsværktøjer og stræber efter at være på forkant med den nyeste teknologi på området. Du kan finde kontorets vejledninger og instruktionsvideoer omkring digitale værktøjer på bloggen teme.ucsj.dk, ligesom de vejleder over telefon, Skype eller . Kontorets medarbejdere står også for medarbejderundervisning i digitale muligheder og kan vurdere, hvilke af UCSJ s digitale kompetencer, der er de rette at udsende alt efter situationen. Layout: keepyourdarlings.com Hvem er nøglepersonerne og -afdelingerne i UCSJ Læring? Projektejer er uddannelsesdirektør Hanne Fischer, hfi@ucsj.dk Daglig projektleder er Peter Talarek-Andersen, pta@ucsj.dk UCSJ Læring understøttes af: Forskning & Udvikling UCSJ Læring kontaktpersoner: Svend Rossen sro@ucsj.dk og Bennyé Austring bau@ucsj.dk Kontor for Teknologi og Metode UCSJ Læring kontaktpersoner Poul Erik Løvskov, pel@ucsj.dk og Lasse Højer-Petersen las@ucsj.dk IT-afdelingen Kontakt Helpdesk, helpdesk@ucsj.dk, Tlf: UCSJ Kommunikation UCSJ Læring kontaktpersoner: Anne Strandgaard, asr@ucsj.dk Se hele UCSJ Lærings overordnede organisationsdiagram på UCSJ Lærings intranetplads. UCSJ Læring indsamler erfaringerne De erfaringer og metoder medarbejderne udarbejder i Det eksperimenterende efterår, er værdifulde for UCSJ Lærings videre udvikling. Derfor samler vi op på dem i løbet af efteråret. På den måde kan både gode og dårlige erfaringer udveksles og innovativ brug af læringsteknologierne kan videregives.

Kl. 13:00 der serveres en sandwich på mødet. Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 13:00 der serveres en sandwich på mødet. Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Mandag den 10. oktober 2011 Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Mødested: Mødelokale: Kl. 13:00 der serveres en sandwich på mødet Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen

Læs mere

Velkommen til kursus for nordiske sprogpiloter (7) Lysebu Lis Madsen, projektleder

Velkommen til kursus for nordiske sprogpiloter (7) Lysebu Lis Madsen, projektleder Velkommen til kursus for nordiske sprogpiloter (7) Lysebu 20.11.-24.11 2013 Lis Madsen, projektleder Projektet startede i 2007 som et pilotprojekt finansieret af Nordisk Ministerråd, Nordisk Kulturfond

Læs mere

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat med beskrivelse af Region Midtjylland digitalisringsindsats på ungdomsuddannelserne

Læs mere

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE.

TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister. EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE. TUP-PROJEKT 2014 Udvikling af digitale kompetencer hos undervisere og kursister EPOS-området DIGITALE SKILLS I AMU NEW PRACTICE Pixi-udgave Digitale skills i AMU new practice Formål Projektets formål er

Læs mere

Lad os lære af udlandet

Lad os lære af udlandet Lad os lære af udlandet - E-læring og blended learning i et internationalt perspektiv Ditte Schlüntz, cand.scient.soc University College Sjælland disc@ucsj.dk Den 5. oktober 2015 Baggrund og metode Oplægget

Læs mere

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University)

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University) Semesterbeskrivelse OID 4. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Er Global Classroom løsningen, der for første gang i historien kan skabe geografisk ligevægt i. fra København og Århus til Gedser og Skagen?

Er Global Classroom løsningen, der for første gang i historien kan skabe geografisk ligevægt i. fra København og Århus til Gedser og Skagen? Er Global Classroom løsningen, der for første gang i historien kan skabe geografisk ligevægt i uddannelsestilbudene... fra København og Århus til Gedser og Skagen? Hør mere om Global Classroom og deltag

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER

DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE SJÆLLAND: - DIPLOMMODULET - DIGITALE TEKNOLOGIER I ERHVERVSRETTEDE UDDANNELSER 10 ECTS POINT Bestående af Tydelig læring i kombination med Digital forankring

Læs mere

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale STRATEGI Vision og strategi for Educational IT på Arts, 2013-2020 Arts, dekanatet Vision Arts sætter i uddannelsesdelen af strategien for 2013 20 fokus på kvalitetsudvikling af uddannelserne, herunder

Læs mere

Mirjam Gork-Jensen (MGJ), tlf , 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2

Mirjam Gork-Jensen (MGJ), tlf , 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 13. december 2011 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:45 Mødested: Mødelokale: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved AO2 Journalnummer:

Læs mere

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik

Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik Efterår 2014 Forår 2015 VPC-ERHVERV 2 formål Uddannelsen i voksenundervisning, faglig formidling og didaktik AKADEMIUDDANNELSEN MODUL 1 120

Læs mere

Konference. 25. oktober It virker!

Konference. 25. oktober It virker! Konference 25. oktober 2018 It virker! It virker! Virker it? I Danmark har vi i de senere år investeret milliarder i it i folkeskolen. Nu rejser flere spørgsmålet, om de mange penge overhovedet har haft

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Sidder du i en virksomhed/organisation anbefaler vi: HR/HRD generalist. Learning & Development specialist. Læring omsat til praksis X X X X X

Sidder du i en virksomhed/organisation anbefaler vi: HR/HRD generalist. Learning & Development specialist. Læring omsat til praksis X X X X X Fleksibelt forløb tag et, flere eller alle moduler alt efter interesse Modul: Sidder du i en virksomhed/organisation anbefaler vi: HR/HRD generalist Learning & Development specialist Den strategiske ledelse

Læs mere

Udviklingsprojekter 2009/2010

Udviklingsprojekter 2009/2010 5. maj 2009/CPK Udviklingsprojekter 2009/2010 I skoleåret 2009-2010 udbyder Danske Science Gymnasier fire udviklingsprojekter 1 : Nye veje i statistik og sandsynlighedsregning Matematik, fysik og kemi

Læs mere

VELKOMST, RAMMESÆTNING OG MÅL

VELKOMST, RAMMESÆTNING OG MÅL VELKOMST, RAMMESÆTNING OG MÅL Konference om Blended Learning for undervisere og ledere på Aarhus BSS, 26. november 2015, Comwell Aarhus CENTER FOR UNDERVISNING OG LÆRING KONFERENCES FORMÅL Velkommen til

Læs mere

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne

Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Tabelrapport - Anvendelsen af it på ungdomsuddannelserne 2015 Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

25. marts 2010. Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC. Indbyder til Konference om e-læring

25. marts 2010. Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC. Indbyder til Konference om e-læring Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC Indbyder til Konference om e-læring juridiske, didaktiske og teknologiske udfordringer 25. marts 2010 Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80

Læs mere

Velkommen til FORÅRSKURSUS. på Varna Palæet maj og maj Ledelse af det gode læringsmiljø. I samarbejde med VIA og Line Skov Hansen

Velkommen til FORÅRSKURSUS. på Varna Palæet maj og maj Ledelse af det gode læringsmiljø. I samarbejde med VIA og Line Skov Hansen Velkommen til FORÅRSKURSUS på Varna Palæet 8-9. maj og 10-11. maj 2017 Ledelse af det gode læringsmiljø I samarbejde med VIA og Line Skov Hansen VELKOMMEN TIL FORÅRSKURSUS 2017 Vi glæder os til at se jer

Læs mere

ITU PROFESSIONAL COURSES. Styrker din professionelle faglighed inden for specifikke it-relaterede områder.

ITU PROFESSIONAL COURSES. Styrker din professionelle faglighed inden for specifikke it-relaterede områder. ITU PROFESSIONAL COURSES Styrker din professionelle faglighed inden for specifikke it-relaterede områder. 1 ITU PROFESSIONAL COURSES ER KORTE, INTENSIVE KURSER PÅ HØJT FAGLIGT NIVEAU HENVENDT TIL IT-PROFESSIONELLE.

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Bispegade 5, 4800 Nykøbing F. Uddannelsesudvalg for sygeplejerskeuddannelsen

Sygeplejerskeuddannelsen Bispegade 5, 4800 Nykøbing F. Uddannelsesudvalg for sygeplejerskeuddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 13. september 2011 Starttidspunkt: Kl. 10:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Mødelokale: Campus Storstrøm Sygeplejerskeuddannelsen Bispegade 5, 4800 Nykøbing F Lokale

Læs mere

Kategorier af it i undervisningen

Kategorier af it i undervisningen Kategorier af it i undervisningen Janus Aaen Christian Dalsgaard Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet Program 9.45-10.30: Oplæg 10.45-11.30: Workshop 11.30-12.00: Plenum

Læs mere

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Kursus i formidling for ph.d studerende

Kursus i formidling for ph.d studerende Kursus i formidling for ph.d studerende BESKRIVELSE AF KURSUSFORLØBET Dette kursusforløb retter sig specifikt mod naturvidenskabelige og tekniske ph.d.-studerende. Kurset kombinerer faste kursusdage med

Læs mere

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov

Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov Effektiv Læring Om at tilgodese alle elevers behov De lærer os en masse om fag; vi skal da lære at lære Kursus for ledelser, undervisere og forældre i grundskolen Effektiv Læring I skolen lærer eleverne

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved. Uddannelsesudvalg for ergoterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, tbm@ucsj.

Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved. Uddannelsesudvalg for ergoterapeutuddannelsen. Tomas Bech Madsen (TBM), tlf. 7248 1049, tbm@ucsj. Dagsorden Mødedato: Fredag den 12. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 9:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Mødested: Campus Næstved Ergoterapeutuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødelokale: B 101 Journalnummer:

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde?

Hvilke forventninger er der til sygeplejerskerollen, og hvad er kulturens betydning for læring, arbejdsmiljø og samarbejde? Du inviteres til konference om kvalitet i sygeplejerskeuddannelsen, som sætter fokus på de udfordringer, sygeplejerskeuddannelsen står overfor i forhold til sundhedsvæsenets udvikling og forandring. Konferencen

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Projektbeskrivelse. IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen

Projektbeskrivelse. IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen Projektbeskrivelse IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen Baggrund for projektet: Projektet er opstået på baggrund af UCL s vision 2015 om at være State of the Art

Læs mere

Rammer for delprojekter i edidaktik

Rammer for delprojekter i edidaktik Prestudy med fleksibel elevvejledning. Større elevdeltagelse og højere kvalitet i læringen. Formål. Med udgangspunkt i den socialkonstruktivistiske e-læringsform fra den e-didaktiske overvejelsesmodel

Læs mere

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Michael Lund-Larsen, Centerchef mll@ventures.dk Århus Købmandsskole Erhvervsuddannelser i handel og administration, Handelsgymnasium, Kurser for

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

Valgmodul 2013/2014: Ikt, didaktisk design og matematik. Undervisere: Lektor Morten Misfeldt. Kursusperiode: 7. september 2013 21.

Valgmodul 2013/2014: Ikt, didaktisk design og matematik. Undervisere: Lektor Morten Misfeldt. Kursusperiode: 7. september 2013 21. Valgmodul 2013/2014: Ikt, didaktisk design og matematik Undervisere: Lektor Morten Misfeldt Kursusperiode: 7. september 2013 21. januar 2014 ECTS-points: 5 = 5 x 27,5 = 137,5 timers studenterbelastning

Læs mere

Kollegavejledning er en sparrings- og læringsproces Af Ole Christensen, lektor og Bjarne Thostrup, projektleder

Kollegavejledning er en sparrings- og læringsproces Af Ole Christensen, lektor og Bjarne Thostrup, projektleder Kollegavejledning er en sparrings- og læringsproces Af Ole Christensen, lektor og Bjarne Thostrup, projektleder I det følgende er fokus rettet mod et udviklingsprojekt i Frederiksberg kommune, hvor der

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt

Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Studienævnet for Sundhed, Teknologi og Idræt Studieordning for bacheloruddannelsen i Idræt Aalborg Universitet 2013 Dispensation januar 2015 Uddannelsen udbydes i Aalborg

Læs mere

moving business forward UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling

moving business forward UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling moving business forward NYE STANDARDER FOR LEARNING & DEVELOPMENT UNIK PERFORM NCE Fremtidens uddannelse, kurser og kompetenceudvikling UNIK PERFORMANCE Unik Performance ønsker at sætte nye standarder

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet September 2012 Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet Denne samarbejdsaftale er gældende mellem University College Sjælland (refereres til som UCSJ i det følgende) og

Læs mere

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum

Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Pædagogikum Kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber 2013 Vejledning af kandidater, modul 1: Vejledningens elementer og værktøjer

Læs mere

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold:

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold: Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Når udfordringen i læreruddannelsen er at udvikle en mere ambitiøs studiekultur (jf. Evaluering af Læreruddannelsen, dec. 2018) anbefaler arbejdsgruppen,

Læs mere

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse

Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Den e-lærende Digitale Skole - frem mod digital dannelse Michael Lund-Larsen, Centerchef mll@ventures.dk Århus Købmandsskole Erhvervsuddannelser i handel og administration, Handelsgymnasium, Kurser for

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum. Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber

Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum. Syddansk Universitet Institut for Kulturvidenskaber Pædagogikumrelaterede kurser for vejledere, kursusledere og ansatte uden pædagogikum 1 Vejledning af kandidater, modul 1: vejledningens elementer og værktøjer Målgruppen er vejledere for kandidater i praktisk

Læs mere

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv

ningsgruppens%20samlede%20raad%20og%20ideer.ashx 1 http://www.uvm.dk/~/media/uvm/filer/udd/folke/pdf13/131003%20it%20raadgiv Projektbeskrivelse for udviklings- og forskningsprojektet: Forskning i og praksisnær afdækning af digitale redskabers betydning for børns udvikling, trivsel og læring Baggrund Ifølge anbefalingerne fra

Læs mere

E-learning Toolbox hjælp til it-støttet undervisning på DTU. FLUID, 4. juni 2013

E-learning Toolbox hjælp til it-støttet undervisning på DTU. FLUID, 4. juni 2013 E-learning Toolbox hjælp til it-støttet undervisning på DTU FLUID, 4. juni 2013 Disposition Om LearningLab DTU E-læring på DTU hvorfor? Toolbox formål, eksempler og next step E-læringsværktøjer i brug

Læs mere

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

Eftermiddagens program

Eftermiddagens program Eftermiddagens program Teoretiske og praktiske vinkler på elev til elev læring, som kunne være afsendt for nogle overordnede tanker ift. jeres kommende aktionslæringsforløb. Didaktik Samarbejdsformer Elev

Læs mere

MIL valgmodul Forrår 2019: Digital produktion og didaktiske designere

MIL valgmodul Forrår 2019: Digital produktion og didaktiske designere MIL valgmodul Forrår 2019: Digital produktion og didaktiske designere Undervisere: Lektor Karin Levinsen, AAU Professor Birgitte Holm Sørensen, AAU Kursusperiode: 21. januar 8. maj 2019 1. seminar 24.

Læs mere

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 6. semester Retorik og mundtlig formidling Hold A: Kender du læringsmålene for kurset?

Læs mere

Digital dannelse i tyskfaget Fra teori til praksis. Konference om digital dannelse i tysk Mette Hermann

Digital dannelse i tyskfaget Fra teori til praksis. Konference om digital dannelse i tysk Mette Hermann Digital dannelse i tyskfaget Fra teori til praksis Konference om digital dannelse i tysk 29.1.2016 INDHOLD Del I: It anno 2016 Ny læremiddelkultur Nye didaktiske tilgange Ny skriftlig eksamensopgave Del

Læs mere

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014

Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 Organisation og ledelse Kursusevaluering efteråret 2014 55,8 % har besvaret skemaet om dette tilvalg. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning.

Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning. 1 Slutrapport. Web 2.0 generationen nye kommunikationsformer bygger bro mellem elever og undervisning. Projekt på Næstved Gymnasium og HF efteråret 2010-sommeren 2011 som del af forsknings- og udviklingsprojektet:

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

Valgmodul foråret 2016: Digital produktion og didaktiske designere Undervisere Kursusperiode: ECTS- point Beskrivelse: Formål og indhold Læringsmål

Valgmodul foråret 2016: Digital produktion og didaktiske designere Undervisere Kursusperiode: ECTS- point Beskrivelse: Formål og indhold Læringsmål Valgmodul foråret 2016: Digital produktion og didaktiske designere Undervisere: Lektor Karin Levinsen, AAU Professor Birgitte Holm Sørensen, AAU Kursusperiode: 15. januar 2016 7. juni 2016 ECTS- point:

Læs mere

Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019

Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019 Nationalt netværksmøde for naturvidenskabskoordinatorer Tirsdag d. 2. april 2019 Velkommen! Baggrund og intentioner for naturvidenskabskoordinatorer og netværk Sidsel Hansen, Undervisningsministeriet Astra

Læs mere

Campus - Rum for læring i staten. Temamøde 2

Campus - Rum for læring i staten. Temamøde 2 Campus - Rum for læring i staten Temamøde 2 Program 9-11: Program i sal 1 Velkommen Generelt om Campus Campus live hvordan ser Campus ud for brugerne Fleksible læringsaktiviteter Campus live Administration

Læs mere

Invitation til konference om fremtidens it for selvejende institutioner

Invitation til konference om fremtidens it for selvejende institutioner ARRANGEMENTDETALJER TID OG STED: Onsdag den 23. januar 2013 Syddansk Erhvervsskole Pedersmindevej 1 5230 Odense SØ TILMELDING: Gå direkte til tilmeldingsblanketten her Tilmelding senest den 18. januar

Læs mere

Kompetenceudvikling i Holbæk dagtilbud

Kompetenceudvikling i Holbæk dagtilbud Kompetenceudvikling i Holbæk dagtilbud Samarbejde 2014 og 2015 mellem Holbæk Intro møde D. 07.01.15 Kommune og University College Sjælland V/ Ulla Krag Rids over resten af aftenen 17.50 18.30: Ulla overblik

Læs mere

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er

IT og læring får høj prioritet i det pædagogiske udviklingsarbejde 2012-15 pædagogiske arbejde således at skolen i 2015 er Indsatsområde: IT-udvikling It er en naturlig og IT og læring får høj prioritet i det udviklingsarbejde 2012-15 Nærværende IT strategi er dynamisk og justeres hvert år i oktober-november, enkelte mere

Læs mere

DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK

DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK DELTIDSSTUDIUM MED SEMINARER I AALBORG OG KØBENHAVN SPLIT MASTERUDDANNELSE I SPROGUNDERVISNING, LINGVISTIK OG IT SPLIT.AAU.DK OPTIMER DIN SPROGUNDERVISNING Masteruddannelse i sprogundervisning, lingvistik

Læs mere

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen

Elevcentreret undervisning i det flerstemmige klasserum V/ Marie Lohmann- Jensen 9.00-9.20 9.20-9.30 9.30-9.45 Registrering og morgenkaffe Velkomst V/ Helle Gammelgaard Den flippede grundskole V/ Anders Schunk Hvilke muligheder og fordele er der ved at bruge Flipped Classroom i grundskolen?

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

LÆRING OG IT. kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG

LÆRING OG IT. kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG Læring og it LÆRING OG IT kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG LÆRING OG IT kompetenceudvikling på de videregående uddannelser Forfatterne

Læs mere

Strategi Blended Learning i KomU

Strategi Blended Learning i KomU Notat Afdeling/enhed Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Oprettelsesdato 15-apr-2016, rev. 6-maj-2016, rev. 5-juli-2016, rev. 2 nov-2016. Udarbejdet af Peder Ohrt med sparring af ledere og medarbejdere

Læs mere

Agenda. Hvad tænker I er innovation på KRM (jvf. Studieordningen)?

Agenda. Hvad tænker I er innovation på KRM (jvf. Studieordningen)? Agenda Hvad tænker I er innovation på KRM (jvf. Studieordningen)? Hvordan tænker I at digitaliseringen (fra 2020 strategien) kan implementeres på KRM? 1. marts 2018 blev professionshøjskolerne UCC og Metropol

Læs mere

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE

DPU - DANMARKS INSTITUT FOR PÆDAGOGIK OG UDDANNELSE Side 1/5 Undervisningsevaluering på DPU 2016 Nærværende notat er en sammenfatning af drøftelserne i studienævnet på DPU på baggrund af undervisningsevalueringerne for 2016 behandlet og fremsendt af de

Læs mere

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker

Konference. Klasserumsledelse 2013. Kurser.dk. 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København. viden flytter mennesker Konference Klasserumsledelse 2013 13. marts 2013 Den Sorte Diamant København Kurser.dk viden flytter mennesker Program 09.30-10.00 Morgenbuffet og registrering 10.00-10.10 Velkomst 10.10-10.55 Organisationen

Læs mere

Læring i fremtidens arbejdsmiljø

Læring i fremtidens arbejdsmiljø Læring i fremtidens arbejdsmiljø Om e-læring og tekniske muligheder for kompetenceudvikling Powerpoint tilgængelig på ce.rm.dk hvorefter der tilføjes /arkiv i url en. www.regionmidtjylland.dk Indhold Hvornår

Læs mere

Vil du udvikle din undervisning ved at bruge Blackboard og andre digitale værktøjer?

Vil du udvikle din undervisning ved at bruge Blackboard og andre digitale værktøjer? Blackboard og andre digitale værktøjer 1 Vil du udvikle din undervisning ved at bruge Blackboard og andre digitale værktøjer? Som led i Aarhus BSS blended learning strategi tilbyder Center for Undervisning

Læs mere

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Roskilde, september 2010 Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Projektansvarlig: Museumsinspektør Tine Seligmann (tine@samtidskunst.dk

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Børnehaveklasse

It i fagene - Helsingør. Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013. Børnehaveklasse It i fagene - Helsingør Det faglige digitale penalhus WORKSHOPS 2012-2013 Børnehaveklasse BØRNEHAVEKLASSE WORKSHOPS 2012-2013 Fagligt fokus, differentiering og fordybelse Kompetenceløftet It i fagene fortsætter

Læs mere

It på ungdomsuddannelserne

It på ungdomsuddannelserne It på ungdomsuddannelserne En kortlægning af it som pædagogisk redskab på gymnasier og erhvervsuddannelser Relevans og målgruppe Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kortlægger i denne rapport brugen af

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

KOM IND - KOM UD - KOM I GANG. Få et spændende samarbejde med en lokal virksomhed om de tekniske og naturvidenskabelige fag

KOM IND - KOM UD - KOM I GANG. Få et spændende samarbejde med en lokal virksomhed om de tekniske og naturvidenskabelige fag KOM IND - KOM UD - KOM I GANG Få et spændende samarbejde med en lokal virksomhed om de tekniske og naturvidenskabelige fag SAMARBEJDSMODEL Periode Forløb Beskrivelse 1. uge (muligvis i foregående skoleår)

Læs mere

Erfaringer med blended learning. - University College Sjælland. FORSVARSAKADEMIET 10. November 2015

Erfaringer med blended learning. - University College Sjælland. FORSVARSAKADEMIET 10. November 2015 Erfaringer med blended learning - University College Sjælland FORSVARSAKADEMIET 10. November 2015 UCSJ Kvalitet Kvalitetschef Christian Moldt Lektor Käte Akselsen UCSJ Lokationer og udbud - 6 Lokationer

Læs mere

Indsatsområde: Frafald Resultatkrav Indikatorer Milepæle Vægt Afrapportering Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne

Indsatsområde: Frafald Resultatkrav Indikatorer Milepæle Vægt Afrapportering Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Afrapportering for rektor Ulla Kochs resultatlønskontrakt 1. januar 2011 til 31. december 2011 Indsatsområde: Frafald Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Udvikling af

Læs mere

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Kvalitet i dansk og matematik Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Om projektet Kvalitet i dansk og matematik (KiDM) er et nyt stort forskningsprojekt, som vil afprøve, om en undersøgende didaktisk

Læs mere

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester.

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester. Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering,. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen

Læs mere

Uddannelse som talentvejleder

Uddannelse som talentvejleder Uddannelse som talentvejleder et efteruddannelsestilbud hos ScienceTalenter Vi skal sikre en bedre grundskole, der giver alle børn mulighed for at lære så meget som muligt og få et højere fagligt udbytte

Læs mere

Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent

Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent Mads-Peter Galtt, pæd. It- & mediekonsulent 1 Det avancerede netværkssamfunds skole eller i den gode gamle sorte af slagsen? Skolen er faktisk begge steder: Teknologi, nye pædagogiske tendenser, visioner

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Elæringsobjekter. Af Svend Rossen, Center for Videreuddannelse/ Forskning og Udvikling, UCSJ. Roald Als i Politiken

Elæringsobjekter. Af Svend Rossen, Center for Videreuddannelse/ Forskning og Udvikling, UCSJ. Roald Als i Politiken Elæringsobjekter Af Svend Rossen, Center for Videreuddannelse/ Forskning og Udvikling, UCSJ Roald Als i Politiken Et hjørne af elæringsuniverset er de læremidler, der går under betegnelsen elæringsobjekter.

Læs mere

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand

Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Indledning Podcastanmeldelse produceret i GarageBand Her følger en lærervejledning, et undervisningsforløb og en beskrivelse af kriterier for undervisningsforløbet. Afsnittene skal forklare, hvordan lærer

Læs mere

#ICILSDK Del venligst ikke resultater før kl. 10! Diskuter på it-didaktik.dk/icils/

#ICILSDK Del venligst ikke resultater før kl. 10! Diskuter på it-didaktik.dk/icils/ #ICILSDK Del venligst ikke resultater før kl. 10! Diskuter på it-didaktik.dk/icils/ DPU Aarhus Universitet 20. november 2014 ICILS 2013 Hovedresultater Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard National forskningskoordinator

Læs mere

Padlet. som fremstillings- og vidensdelingsværktøj i forbindelse med et danskforløb om forfatterskab i 9. klasse

Padlet. som fremstillings- og vidensdelingsværktøj i forbindelse med et danskforløb om forfatterskab i 9. klasse Padlet som fremstillings- og vidensdelingsværktøj i forbindelse med et danskforløb om forfatterskab i 9. klasse Indholdsfortegnelse Intro Mål Fra Fælles mål Kompetenceområder Faglige mål Teknologiske mål

Læs mere

Kursusevaluering efteråret 2012 IT Kommunikation

Kursusevaluering efteråret 2012 IT Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2012 IT Kommunikation Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 5. semester Interpersonel kommunikation: Kender du læringsmålene for kurset? Interpersonel

Læs mere

Opstillingsgrundlag. Nikolaj Stegeager Institut for Læring og Filosofi Aalborg Universitet. Kære DUN-medlemmer

Opstillingsgrundlag. Nikolaj Stegeager Institut for Læring og Filosofi Aalborg Universitet. Kære DUN-medlemmer Nikolaj Stegeager Institut for Læring og Filosofi Aalborg Universitet Jeg er Lektor i voksenuddannelse ved Aalborg Universitet og leder af Learning Lab AAUs enhed for pædagogisk kompetenceudvikling. Jeg

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur

Evaluering af Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur Evaluering af Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur I efteråret 2009 havde de studerende på Kandidatuddannelsen i didaktik, materiel kultur, mulighed for at følge disse fire moduler:, Pædagogisk

Læs mere

It som et vilkår for læring nyt fra forskningen. Matematik og it. Hvorfor? Bent B. Andresen. Indhold: Tilløb til nytænkning i Fælles mål:

It som et vilkår for læring nyt fra forskningen. Matematik og it. Hvorfor? Bent B. Andresen. Indhold: Tilløb til nytænkning i Fælles mål: It som et vilkår for læring nyt fra forskningen Bent B. Andresen Institut for uddannelse og pædagogik (DPU) Indhold: Baggrund Hvorfor? Vejledningsbehov? Hvordan? Matematik og it Hvorfor? Tilløb til nytænkning

Læs mere

Teambaseret kompetenceudvikling i praksis

Teambaseret kompetenceudvikling i praksis Teambaseret kompetenceudvikling i praksis Marianne Georgsen, VIA Marianne Georgsen, VIA Projektleder for demonstrationsskoleprojektet ITfagdidaktik og lærerkompetencer i organisatorisk perspektiv Mv. Hvad

Læs mere

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling

mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Nærvær, opmærksomhed, mindfulness i skolesammenhæng. 4. oktober 2011 i Aarhus Kan mindfulness være med til at skabe nærvær og opmærksomhed i skolen? Kan det bruges

Læs mere

Det magiske læremiddellandskab

Det magiske læremiddellandskab Det magiske læremiddellandskab Et perspektiv på web 2.0 læremidler Læremiddellandskabet. Fra læremiddel til Undervisning, Akademisk forlag 2010. Jens Jørgen Hansen (jjh@ucsyd.dk) Læremiddel.dk og Udvikling

Læs mere

Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft. Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet,

Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft. Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet, Teknologiforståelse og VEU: digital-didaktisk dømmekraft Bent B. Andresen DPU, Aarhus Universitet, bba@edu.au.dk Indhold Hvad er forståelse af teknologi? FVU-digital, digital-didaktisk dømmekraft Hvad

Læs mere

eskolermidt Afslutningskonference

eskolermidt Afslutningskonference eskolermidt Afslutningskonference Opsamling på eskolermidt Temaer, nedslag og perspektiver e-læring i fremtiden Hvordan vil du være beskæftiget med e-læring i de kommende år? Særlig metode? Særlig problemstilling

Læs mere