Ledelse af fri skole. #1 Ledelse. #2 Skolens økonomi. #3 Personaleledelse. #4 Lederroller & kommunikation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ledelse af fri skole. #1 Ledelse. #2 Skolens økonomi. #3 Personaleledelse. #4 Lederroller & kommunikation"

Transkript

1 Ledelse af fri skole For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede #1 Ledelse #2 Skolens økonomi #3 Personaleledelse #4 Lederroller & kommunikation januar 2016 Nørgaards Højskole

2 Ledelse af fri skole Velkommen til Ledelse af fri skole 2016, der har fået vokseværk, og nu byder på i alt 4 forskellige studiekredse: #1 Ledelse #2 Skolens økonomi #3 Personaleledelse #4 Lederroller og kommunikation Uanset hvilken studiekreds du deltager på, så arbejdes der med aktuelle og konkrete problemstillinger, du som leder på en fri holdningsbåret grundskole givet vis vil støde på. Kurset henvender sig til alle med ansvar for ledelse og administration på frie skoler. Du skal ved tilmelding vælge én af fire studiekredse, som du følger alle tre dage. Hver studiekreds er delt i 3-4 forskellige temaer, som du kan læse om i dette program. Ud over studiekredsene rummer kurset gode foredrag, morgensang, mad, aftenhygge og alt det gode, der sker mellem deltagerne i pauserne. Vel mødt til nogle spændende dage i januar! Peter Mondrup Kursusleder og souschef i Friskolernes Hus.

3 Program onsdag 20. januar Kl Kl Kl Kl Kl Kl Ankomst & indkvartering Velkomst #1 #2 #3 #4 Middag Foredrag: Anders F. Jensen Sang & aftenhygge torsdag 21. januar Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Morgenmad Morgensang #1 #2 #3 #4 Frokost #1 #2 #3 #4 Kaffe #1 #2 #3 #4 Sangtime: Jørgen Carlsen Middag Aftenhygge fredag 22. januar Kl Kl Kl Kl Morgenmad Morgensang #1 #2 #3 #4 Frokost Afrejse

4 Foredrag: Projektsamfundet og dets fortællinger Foredrag ved filosof, ph. D. Anders Fogh Jensen Onsdag den 20. januar kl Hvordan blev samfundet et projektsamfund, og hvilke ledelsesmæssige konsekvenser, har det? Behov for personlige fortællinger De strukturelle forandringer i samfundet hen imod mere midlertidige engagementer, flere forbindelser og en mindre grad af fælles fodslag, har ført et behov for lokale og personlige fortællinger med sig. Et behov, der opstår fordi de overordnede narrative strukturer har mistet deres evne til at give sammenhæng. Det betyder imidlertid ikke, at vi kan fortælle os ud af projektsamfundets vilkår. Anders Fogh Jensen er filosof, forfatter, foredragsholder og en ivrig debattør. Han er bl.a. forfatter til bøgerne Projektsamfundet og Projektmennesket, Metaforens magt og en lang række essays.

5 Sangtime: med Jørgen Carlsen Sangtime ved Jørgen Clausen, forstander, Testrup Højskole Torsdag den 21. januar kl Forstander ved Testrup Højskole, Jørgen Carlsen er selv bag klaveret, når han tager os med på opdagelse i den seneste udgave af højskolesangbogen. Jørgen Carlsen var som medredaktør med til at udvælge sangene til den seneste udgave af højskolesangbogen, og kender om nogen alle hjørner af sangbogen. Jørgen Carlsen er mag. art. i idéhistorie og har siden 1986 været forstander på Testrup Højskole. Han er medredaktør af den nye Højskolesangbog, medlem af Etisk Råd og skribent i Kristeligt Dagblad og tidligere smagsdommer på DR K. Derudover holder han foredrag over hele landet.

6 De fire studiekredse #1 Ledelse Lederen som kulturbærer og organisationudvikler I 2016-udgaven tager studiekredsen udgangspunkt i en narrativ tilgang til ledelse, hvor sprog, fortællinger og samtaler influerer på aktøreres motivation og indbyrdes relationer. Du vil dels arbejde med egen praksis, dels med cases begge med udgangspunkt i relevant viden og ledelseslitteratur, omsat til praksis, så det underbygger og udvikler dig som leder. Arbejdsformen veksler mellem oplæg, fælles drøftelser, grupperarbejde og individuel reflektion. Undervejs kommer du omkring bl.a.: Personligt lederskab og hvordan du er blevet den leder, du er Traditioner og historie som narrative konstruktioner Magt, intentionalitet og narrativitet At skabe attraktive, meningsfulde fortællinger Lærende partnerskaber den fælles undersøgelse #2 Skolens økonomi Har du styr på skolens økonomi? Dette kursus klæder skolens økonomiansvarlige på til at bære det økonomiske ansvar, så skolen selv er i stand til at bruge, forstå og videreformidle skolens tal, sammenhænge og konsekvenser, og dermed kan agere/udvikle i tide.

7 #3 Personaleledelse Konfliktforebyggelse, samarbejde, opsigelser Studiekredsen Personaleledelse sætter igen fokus på tre helt centrale områder af personaleledelse: Konfliktforebyggelse Samarbejde Den gode opsigelse Tilsammen giver de tre temaer dig den nødvendige teoretiske ballast, og ikke mindst de væsentligste værktøjer til at arbejde videre med udviklingen af personaleledelsen på din skole. #4 Lederroller, kommunikation og fortællinger: - om at ville noget med nogen! Hvordan er du leder? Hvad er din lederrolle? Og hvad betyder din rolle for kommunikationen og for din performance? Studiekredsen sætter fokus på hvordan ordet og fortællingen påvirker kulturen og de aktører, der interagerer med dig, hinanden og skolen. Arbejdsformen veksler mellem oplæg, interaktivitet, leg, øvelser og refleksion. En form der har sit afsæt i både scenekunsten og filosofien som indgangsvinkler til at forstå hverdagens roller og samspil.

8 Studiekreds #1 Ledelse Studiekredsen tager i år en narrativ tilgang til ledelse, hvor sproget og fortællingerne får betydning for hvordan du er leder. Arbejdsformen veksler mellem oplæg, fælles drøftelser, grupperarbejde og individuel reflektion. Studiekreds 1 - Tema 1: Onsdag, 20. januar: Lederen: kulturbærer Velkomst og gensidig præsentation Den narrative tilgang som forståelsesramme for erkendelse og udvikling Personligt lederskab: en narrativ undersøgelse. Hvordan er du blevet den leder, du er i dag? Betydningsfulde begivenheder og relationer. Identitetshistorier (Bruner og White) Background conversations (Ford) Undersøgelse, interviews og refleksion Studiekreds 1 Tema 2: Torsdag, 21. Januar Lederen: kulturbærer og -formidler Traditioner og historie som narrative konstruktioner (Laclau og Muffe) Forståelses- og interventionsramme for udvikling af skolekultur Eget design Den sproglige vending, den narrative tilgang Magt, intentionalitet og narrativitet Løsningsfokuserede samtaler Distribueret ledelse Organisationer som narrative konstruktioner

9 Ledelse: Lederen som kulturbærer, kulturformidler og organisationsudvikler Studiekreds 1 Tema 3: Torsdag, 21. Januar Lederen som organisationsudvikler Attraktive meningsfulde fortællinger Sensemaking som centralt ledelsesredskab Træning i konkrete kontekster (MUS, Opgavedelegering m.m.) CMM en model for organisering af mening Studiekreds 1 Tema 4: Fredag, 22. Januar Lederen som organisationsudvikler Aktionslæring og organisatoriske forandringer: Formål intention og værdi Lærende partnerskaber Procesdesign Systemmobiliserende faktorer Om underviseren: Henrik Schelde Andersen har en baggrund som højskolelærer og -forstander, men han de seneste 15 år har arbejdet med undervisning, rådgivning og konsultation indenfor ledelses- og organisationsudvikling, dels som uddannelseschef i Dansk Landbrugsrådgivning og dels som chefkonsulent i Attractor A/S, efterfølgende Business manager i Rambøll Management Consulting, Partner i LEAD enter next level, og nu chefkonsulent i COK. Henrik er en erfaren underviser og oplægsholder og er til stadighed optaget af at udfordre egen og andres grundantagelser indenfor området for hele tiden at blive klogere. Publikationer: Forfatter på bøgerne: Systemisk projektledelse(2012), Action Learning Consulting(2011), Coaching og organisationer (2010) samt en række artikler om ledelse og projektledelse.

10 Studiekreds #2 Skolens økonomi Det er en stor opgave og et stort ansavar, at have styr på budgetter, indtægter, udgifter og den nødvendige opfølgning af skolens saldobalance. Samtidig skal du også kunne se de faresignaler skolens tal eventuelt viser. Rettidig omhu er en pligt og en nødvendighed! Studiekredsens temaer er med til at klæde skolens økonomiansvarlig på, og at bære det økonomiske ansvar, så skolen selv er i stand til at bruge, forstå og videreformidle skolens tal, sammenhænge og konsekvenser, så der kan reageres i tide. Kurset vil veksle imellem undervisning og gruppeopgaver. I Studiekreds 2 - Modul I: Onsdag, 20. januar Økonomistyring Saldobalancen som skolens økonomistyring Her kommer vi blandt andet ind på: Hvordan opbygges en kontoplan? og hvorfor? Hvordan læses og forstås saldobalancen? Hvad betyder periodisering? Hvordan bogføres skolens investeringer? (afskrivninger, vedligehold, forbedringer, køb og salg) (låneoptagelse, låneomlægning, kurstab- og gevinst) Sammenhæng mellem saldobalance og budget Hvordan kan et årshjul se ud?

11 Skolens økonomi: Budgetter, balancer og formidling af skolens tal II Studiekreds 2 - Modul II: Torsdag, 21. januar Årsrapporten Her kommer vi bl.a. ind på: Fra saldobalance til årsrapport Skolens rolle og revisors rolle Hvad er en god ledelsesberetning? Hvordan læses årsrapporten - hvad siger tallene? Hvad indeholder anvendt regnskabspraksis og revisors påtegning? Hvordan ser jeg evt. faresignaler eller udviklingsmuligheder? III Studiekreds 2 - Modul III: Fredag, 22. januar Rapportering Her kommer vi bl.a. ind på: Hvad er en revisionsprotokol? Hvorfor ser den ud som den gør? Hvad er sammenhængen til årsrapporten og til revisors arbejde? Eksterne aktørers forventninger til skolens årsrapport og protokol (Undervisningsministeriet, pengeinstitutter mv.) Undervisere: Mette Hjorth og Birger Hansen, fra Brandt Revision og Tove Dohn, konsulent i Friskolernes Hus.

12 Studiekreds #3 Personaleledelse Personaleledelse kan være en svær balancegang, der også kan byde på konflikter med mistrivsel, lav produktivitet, sygefravær og måske også opsigelse eller afskedigelse til følge. En dyr affære for enhver arbejdsplads. I denne studiekreds får du med tre inspirerende temaer, konkret viden og inspiration til bedre personaleledelse. I Studiekreds 3 - Tema 1: Onsdag, 20. januar Konfliktforebyggelse Den konfliktforebyggende dialog Her får du en praktisk tilgang til hvordan du som leder kan skabe en konstruktiv og konfliktforebyggende tilgang til potentielt konfliktfyldte samtaler. Vi ser bl.a. på: den løsningsorienterede samtale vigtige strategier og teknikker samtalens 4 faser konfliktmønstre Underviser: Anja Dahl Pedersen, AM-Gruppen På kurset møder du udover konsulent Ole Carl Petersen, også sekretariatets nyeeste medarbejder Dzenana Causevic, der er ansat som juridisk konsulent i Friskolernes Hus. Dzenana

13 Personaleledelse: Bliv klædt på til svære samtaler, gode opsigelser og øget social kapital Studiekreds 3 - Tema 2: II Torsdag, 22. januar Den gode opsigelse Hvordan håndterer du den uundgåelige opsigelse, så den bliver konstruktiv for alle parter? Denne studiekreds gennemgår de overvejelser, ledelsen bør gøre sig før, under og evt. efter en opsigelse. Udover overvejelser og gode råd får du konkrete værktøjer med hjem om de forskellige faser i en opsigelsesproces, særlige hensyn og overholdelse af formalia. Målet med studiekredsen er, at skolens ledelse får de nødvendige redskaber til at håndtere disse vanskelige situationer, så både den berørte medarbejder og de tilbageværende medarbejdere kommer bedst muligt videre. Undervisere: Konsulenterne Dzenana Causevic og Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus. III Studiekreds 3 - Tema 3: Fredag, 23. januar Social Kapital - De 3 diamanter Social kapital som vejen til en styrket opgaveløsning og stærkere samarbejde. En høj social kapital lægger funda mentet for et godt samarbejde og større triv sel på skolen. Så hvordan kan skoleledelsen ud fra de tre diamanter :; tillid, retfærdighed og samarbejde, arbejde målrettet for at opbygge oplevelsen af, at tingene går ordentligt for sig? Og hvordan kan skolen måle, skabe dialog om og opbygge den sociale kapital? Her får du konkrete anvisninger og idéer til, hvordan I på jeres skole kan styrke den sociale kapital. Workshoppen er målrettet skoleledelsen. Underviser: Mads Kristoffer Lund fra Branche- ArbejdsmiljøRådet, Undervisning & Forskning.

14 Studiekreds #4: Lederroller & kommunikation Relationer og rammer defineres både af det sagte - og det usagte, som fremstår i ord, toner og krop. Som skoleleder er du skolens ansigt udadtil, og en af skolens centrale kulturbærere. Din rolle som leder har stor betydning for skolens kultur, værdier, normer og struktur, og du har derfor afgørende indflydelse på alle skoleaktørers trivsel og motivation. Studiekreds 4 - Dag 1: I Onsdag, 20. januar: Modul I: Kommunikation & samspil Modul I giver dig en grundlæggende indsigt i kommunikationens krop og sjæl i forhold til den rolle, vi udspiller i en given situation. Du introduceres gennem øvelser og oplæg til håndgribelige metoder, du kan omsætte til hverdagens scenarier. Studiekreds 4 - Dag 2: II Torsdag, 21. januar: Modul II: Lederrollen Sæt fokus på din lederrolle i ord, tone og krop. En klar lederrolle skaber sikkerhed i kommunikationen, både indad og udadtil. Men hvad skaber dit engagement og din troværdighed? Hvad er din ledelsesfilosofi? Hvad betyder skolens værdier for din kommunikation og din rolle? Hvem er dit forbillede? Disse spørgsmål bliver i løbet af dagen omsat til praksis og nærværende værktøjer. III Studiekreds 4 - Dag 2: Torsdag, 21. januar: Modul III: Performance: Din profil Med afsæt i formiddagens samtaler og øvelser, vil vi arbejde i praksis med din profil, performance og gennemslagskraft i lederrollen.

15 Lederroller, kommunikation og fortællinger - om at ville noget med nogen! IV Studiekreds 4 - Dag 3: Fredag, 22. januar: Modul IV: Italesættelse & fortælling Dette modul har særlig opmærksomhed på ordet, og den betydning, ordet fremkalder i dialogen eller talen. Ord, tone og krop er uadskillelige. Derfor taler vi om det levende ord; dér, hvor ordene får liv. Med afsæt i de første 3 moduler, vil vi arbejde med din lederrolle i sammenhæng med italesættelser og fortællingers betydning, for og i skolens kultur. Om underviseren: Mia Hesselberg- Thomsen er uddannet sceneinstruktør fra Center for Performance Art og cand. pæd. Hun arbejder med hverdagens scenarier, samspil, roller, kulturer og fortællinger gennem scenekunstens værktøjer. Mia underviser b.la. hos Rambøll i ledelsesroller, hos politiet i kommunikation, og arbejder med værtsudvikling i DR. Udover undervisning og foredrag, har Mia været sceneinstruktør på alt fra højskoleforestillinger til opera, og har ledelseserfaring som produktionsleder på større egnsspilforestillinger som involverer både frivillige og professionelle.

16 Praktisk Arrangør: Kursusstart: Omfang: Pris: Kursussted: Indkvartering: Deltagerantal: Kursusleder: Planlægning: Dansk Friskoleforening Friskolernes Hus Middelfartvej Asperup Telefon Der er indkvartering onsdag den 20. januar kl Kursusstart er onsdag den 20. januar kl Kurset slutter fredag den 22. januar med frokost kl Dette gælder alle fire studiekredse. 12 timer i alt kr. inkl. kost og logi Nørgaards Højskole, Vestre Ringvej Bjerringbro På enkeltværelse Maximum 80 deltagere Peter Mondrup, Friskolernes Hus Peter Mondrup, Tove Dohn, Ole Carl Petersen, Dzenana Causevic, konsulenter i Friskolernes Hus Tilmelding: Senest den 15. december 2015 på 16DF01_Ledelse af fri skole

Ledelse af fri skole. Ledelse af fri skole. For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede.

Ledelse af fri skole. Ledelse af fri skole. For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede. Ledelse af fri skole Ledelse af fri skole For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede #1 Ledelse Kurset Ledelse af fri skole er delt i 3 forskellige studiekredse, der

Læs mere

For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede. #1 Praktisk filosofi og ledelse. #2 Skolens økonomi

For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede. #1 Praktisk filosofi og ledelse. #2 Skolens økonomi Ledelse af fri skole 2017 For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede #1 Praktisk filosofi og ledelse #2 Skolens økonomi #3 Personaleledelse #4 12 teser om friskolens

Læs mere

For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede. #1 Praktisk filosofi og ledelse. #2 Skolens økonomi

For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede. #1 Praktisk filosofi og ledelse. #2 Skolens økonomi Ledelse af fri skole 2018 For skoleledere, ansatte i administrationer, bestyrelser og andre interesserede #1 Praktisk filosofi og ledelse #2 Skolens økonomi #3 Personaleledelse #4 Introduktion til Teori

Læs mere

#1 Ledelse gennem fortælling. #2 12 teser om dannelse. #3 Skolens økonomi. #4 Personalejura og -ledelse. #5 Praktisk filosofi og ledelse

#1 Ledelse gennem fortælling. #2 12 teser om dannelse. #3 Skolens økonomi. #4 Personalejura og -ledelse. #5 Praktisk filosofi og ledelse Ledelse af fri skole 2019 23.- 25. januar 2019 Vingsted Hotel & konference #1 Ledelse gennem fortælling #2 12 teser om dannelse #3 Skolens økonomi #4 Personalejura og -ledelse #5 Praktisk filosofi og ledelse

Læs mere

#1 Ledelse gennem fortælling hvordan sætter vi ord og udtryk på det, vi skaber sammen? #2 12 teser om de frie skolers børnesyn

#1 Ledelse gennem fortælling hvordan sætter vi ord og udtryk på det, vi skaber sammen? #2 12 teser om de frie skolers børnesyn Ledelse af fri skole 2020 29.- 31. januar 2020 Vingsted Hotel & konference #1 Ledelse gennem fortælling hvordan sætter vi ord og udtryk på det, vi skaber sammen? #2 12 teser om de frie skolers børnesyn

Læs mere

Tid og sted oktober 2003 og januar 2004 på AgroForum Koldkærgård, Udkærsvej 10, 8200 Århus N.

Tid og sted oktober 2003 og januar 2004 på AgroForum Koldkærgård, Udkærsvej 10, 8200 Århus N. KURSUSPROGRAM Rådgivning - et kursus for nyansatte rådgivere Tid og sted 8.-9. oktober 2003 og 27.-29. januar 2004 på AgroForum Koldkærgård, Udkærsvej 10, 8200 Århus N. Baggrund Som nyansat rådgiver står

Læs mere

Introduktion til proces og projektarbejde

Introduktion til proces og projektarbejde Introduktion til proces og projektarbejde HK Fag og fremtid 9. oktober 2018 Chefkonsulent: Henrik Schelde Andersen hsa@cok.dk, 21560156 Jeg er. Henrik Schelde Andersen Chefkonsulent COK Tlf.nr 21 56 01

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27.

Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere. Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. Kursusprogram Efterskolelærer parat! Kursus for nye efterskolelærere Vejle Center Hotel 5. - 6. oktober 2011 og 26. 27. marts 2012 Efterskolelærer parat! Kursus for nye lærere i efterskolen Efterskolen

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti

Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Tilbud: Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti 2 Kompetenceudviklingsforløb om ledelse i Bispebjerg-Brønshøj Provsti Baggrund Bispebjerg-Brønshøj Provsti ønsker med initiativet

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24.

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE BRANDBJERG HØJSKOLE DEN 23. 24. MAJ 2013 GENERATOR FOREDRAG, KURSER OG KONFERENCER WWW.FOREDRAGOGKONFERENCER.DK

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.

Tænd din ildsjæl. Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer. Tænd din ildsjæl Et kursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden Den 05. 06.09.2013 Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET

ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET ASKOV HØJSKOLE AKTIVISME OG LEDELSE I CIVILSAMFUNDET 08. - 14. JULI 2018 Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet? Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Projektlederuddannelsen

Projektlederuddannelsen Projektlederuddannelsen Intensiveret fokus på egen praksis Projektlederen skal kunne skabe og facilitere resultater og udvikling af organisation og mennesker. De traditionelle metoder og værktøjer skal

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Kursus for nye efterskoleledere

Kursus for nye efterskoleledere Kursusprogram Kursus for nye efterskoleledere 2 moduler á hver 3 dage Modul 1: Tirsdag d. 24. torsdag d. 26. oktober 2017 På HUSET Middelfart, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart Modul 2: Onsdag d. 24. fredag

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014

Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014 Samvirkende Menighedsplejer BASISKURSUS 2014 For frivillige fra aflastnings- og vågetjenester samt fra besøgstjenester, som også har aflastningsopgaver målrettet demente, alvorligt syge og døende onsdag

Læs mere

Kortlægningsproces og dialog af Social kapital

Kortlægningsproces og dialog af Social kapital Kortlægningsproces og dialog af Social kapital 13.00-14.45 Lederne Input fra 3BAR Kortlægning (3BAR, Kubix og RUC) v/ Det er ikke muligt at planlægge sig til social kapital. Social kapital er en konsekvens

Læs mere

Program for diplom i ledelse diakoni og ledelse modul 1

Program for diplom i ledelse diakoni og ledelse modul 1 Program for diplom i ledelse diakoni og ledelse modul 1 Datoer: Internat: 10.-12. september 2013 Ekstern kursusdag: 20. september 2013 Afleveringsfrist for synopsis: 30. september 2013 Sendes pr. post

Læs mere

Kommunal Entreprenørledelse

Kommunal Entreprenørledelse Kommunal Entreprenørledelse 28. august 2017 INTRODAG Ledelse som praktisk fag Formålet med dagen er at introducere dig for ledelse som fag - at du bliver skarp på, hvad lederrollen indebærer og, hvordan

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE

TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE TÆND DIN ILDSJÆL ET KURSUS OM TEENAGECOACHING OG RELATIONSKOMPETENCE FOR FAGFOLK, DER ARBEJDER MED UNGE KURSUSCENTER BROGAARDEN, MIDDELFART 23.-24.04.2015 GENERATOR PÆDAGOGIK & PSYKOLOGI KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Kursus for nye forstandere og viceforstandere på efterskoler

Kursus for nye forstandere og viceforstandere på efterskoler Kursusprogram Kursus for nye forstandere og viceforstandere på efterskoler 5 kursusdage fordelt på 2 moduler Modul 1: Onsdag d. 26. fredag d. 28. oktober 2016 På HUSET, Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart

Læs mere

DI's videregående lederuddannelse. Kontakt: DI Business Academy Helle V. Rebien Ledelsesudviklingskonsulent Tlf. 29 49 45 72 E-mail: hvr@di.

DI's videregående lederuddannelse. Kontakt: DI Business Academy Helle V. Rebien Ledelsesudviklingskonsulent Tlf. 29 49 45 72 E-mail: hvr@di. DI's videregående lederuddannelse 2008 Kontakt: DI Business Academy Helle V. Rebien Ledelsesudviklingskonsulent Tlf. 29 49 45 72 E-mail: hvr@di.dk Præsentation Med DI s videregående lederuddannelse får

Læs mere

Ledelsesbaseret lærende coaching

Ledelsesbaseret lærende coaching Ledelsesbaseret lærende coaching Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsesbaseret coaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller instrumentaliseret tilgang til samtale.

Læs mere

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21.

Vingstedkurset 2013. Fællesskabende didaktikker i læringsrummet. Specialpædagogik i praksis. Vejle Center Hotel 20. 21. Vingstedkurset 2013 Danmarks Specialpædagogiske Forening Specialpædagogik i praksis Fællesskabende didaktikker i læringsrummet Vejle Center Hotel 20. 21. november 2013 www.specialundervisere.dk kursus@specialundervisere.dk

Læs mere

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014

Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro. Uge 27 29/6 5/7 2014 2014 Afspænding - meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Uge 27 29/6 5/7 2014 Side 2 Afspænding meditation og mindfulness en uge med fokus på sindsro Med afsæt i det at kikke indad vil du

Læs mere

Program for Specialundervisningstræf 2010

Program for Specialundervisningstræf 2010 Program for Specialundervisningstræf 2010 Onsdag d. 17/11 Kl. 10.00 Kl. 10.30 Kl. 11.00 Ankomst og morgenkaffe Velkomst og præsentation af programmet Koordinator på et specialcenter v/ Rikke Alber Jørgensen

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

Trivselsrådgiver uddannelsen

Trivselsrådgiver uddannelsen Trivselsrådgiver uddannelsen En trivselsrådgiver er en resurseperson i organisationen, som kan udspørge, opsamle og formidle viden om trivsel. Rådgiveren er ikke behandler, terapeut eller proceskonsulent.

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Kursus for nye efterskoleledere

Kursus for nye efterskoleledere kursusprogram Kursus for nye efterskoleledere 2 moduler á hver 3 dage Modul 1: Tirsdag d. 23. torsdag d. 25. oktober 2018 Modul 2: Tirsdag d. 15. torsdag d. 17. januar 2019 HUSET Middelfart, Hindsgavl

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Tvang, snyd eller indre glød

Tvang, snyd eller indre glød Årsmøde d. 21. og 22. maj 2015 Tvang, snyd eller indre glød Vi er intet, hvis ikke andre vil med Vejle Centerhotel Villy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle I år har vi ledt efter det fælles som udviklingskonsulenter

Læs mere

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ

MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ LÆR UNGE AT FINDE DEN INDRE RO KURSUSCENTER BROGAARDEN APRIL/MAJ 2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK MINDFULNESS SOM PÆDAGOGISK VÆRKTØJ Lær

Læs mere

Personalepolitisk Dag 2019

Personalepolitisk Dag 2019 Konference 30.01.2019 Odense Koncerthus v. ODEON Personalepolitisk Dag 2019 Personalepolitisk Dag 2019 Velkommen til en HR-dag med personalepolitiske temaer i højsædet. Personalepolitisk Dag er målrettet

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI

DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI DET NÆRVÆRENDE FOTOGRAFI 23.06.19 29.06.19 Kurset henvender sig til fotografentusiaster, som har lyst til at fordybe sig i det håndværk, det er at fotografere. Hver dag starter med et oplæg, som kan give

Læs mere

Lederudviklingsforløb. Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010

Lederudviklingsforløb. Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010 Lederudviklingsforløb Tøystrup Gods - Kursus & Konference, Ringe 17. - 19. august 2010 Lederudviklingsforløb Tøystrup Gods - Kursus & Konference tirsdag d. 17. til torsdag d. 19. august 2010 Lederudviklingsforløb

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194 Program for lederkursus 2009-10 På denne side finder du en samlet oversigt over modulernes indhold. På de følgende sider findes et detailprogram for hver af dagene. Hvis du har brug for at vide mere, er

Læs mere

Tænd din ildsjæl. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.dk

Tænd din ildsjæl. Generator foredrag, kurser og konferencer. www.foredragogkonferencer.dk Tænd din ildsjæl Et kursus om teenagecoaching og relationskompetence for fagfolk, der arbejder med unge Generator foredrag, kurser og konferencer www.foredragogkonferencer.dk Tænd din ildsjæl På kurset

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

Rådgivning til store kvægbedrifter

Rådgivning til store kvægbedrifter Kvæg Rådgivning til store kvægbedrifter Tid og sted 5.-7. februar 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Der stilles forskellige krav til management og organisering alt efter, om der er én eller flere

Læs mere

Mindfulness i pædagogikken

Mindfulness i pædagogikken Mindfulness i pædagogikken Et praksisrettet og forskningsunderbygget kursus for undervisere og vejledere, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden 25.11-26.11.2013 Generator kurser og konferencer

Læs mere

Kursuskatalog for Move1 og ForandringsAkademiet 2017

Kursuskatalog for Move1 og ForandringsAkademiet 2017 Kursuskatalog for Move1 og ForandringsAkademiet 2017 ForandringsAkademiet Det første skridt til forandring Samtaler med børn 3-13 år Ønsker du en unik løsningsfokuseret værktøjskasse til at samtale med

Læs mere

Kursus i konflikthåndtering. AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling

Kursus i konflikthåndtering. AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling AMELUNG Mediation & Organisationsudvikling Vil du gerne styrke trivsel i din organisation? Er du godt rustet til at tackle konflikter? Får du udnyttet uenigheder positivt? Mange ledere og medarbejdere

Læs mere

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM BESTYRELSESMEDLEM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER Målrettet bestyrelsesmedlemmer på idræts- og fritidsfaciliteter, der ønsker at styrke de generelle kompetencer

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling

Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling Konsulent: Metoder og værktøjer til udvikling VPC-ERHVERV VPC-Erhverv 2017-2018 1 Konsulent Metoder og værktøjer til udvikling Hvis du deltager i denne uddannelse får du psykologisk viden og indsigt på

Læs mere

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2)

Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Procesledelse i kompleksitet (PKU 2) Gå forrest i komplekse sammenhænge Tag en overbygning på Proceskonsulentuddannelsen (PKU 1), og byg videre på dine evner som procesfacilitator med state-of-the-art

Læs mere

Professionel coaching (EMCC-akkrediteret)

Professionel coaching (EMCC-akkrediteret) Professionel coaching (EMCC-akkrediteret) Coaching som udviklingsværktøj God kommunikation mellem medarbejdere og kolleger bidrager til resultater og højere effektivitet. Det kan bl.a. styrkes ved brug

Læs mere

Skolens digitale univers

Skolens digitale univers For it- og webansvarlige på friskolerne, bestyrelsesmedlemmer, forældre og andre interesserede Skolens digitale univers September-oktober 2015 Friskolernes Hus Kursusrække: Sådan udvikler du digitale univers

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011

Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 B A R J O R D T I L B O R D Invitation til Mejeriindustriens Arbejdsmiljøkonference 2011 Fyrtårnet viser atter vejen til en arbejdsmiljøkonference, med mejerierne i centrum M E J E R I I N D U S T R I

Læs mere

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE GRUNDUDDANNELSE AMUi LEDELSE KursusCentrets Grunduddannelse I Ledelse er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 16 dage fordelt over et halvt år og baseret på AMU. Vi bestræber os på løbende at matche

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Boost dine resultater med et kompetenceløft. Kursuskatalog. når HR skal skabe resultater

Boost dine resultater med et kompetenceløft. Kursuskatalog. når HR skal skabe resultater Boost dine resultater med et kompetenceløft Kursuskatalog 2014 Den gode opsigelse Opsigelser er af og til en nødvendighed i de fleste virksomheder, enten fordi virksomhedens forhold ændrer sig, eller fordi

Læs mere

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources

AKADEMI FAG. merkonom KURSUSCENTRETS UDBUD. Organisation. Ledelse i praksis Coaching. Kommunikation i praksis Projektstyring Human Resources KURSUSCENTRETS UDBUD -1. halvår 2012 AKADEMI FAG Organisation Du bliver Ledelse i praksis Coaching merkonom 4 med fagmoduler Ta et selvstændigt uddannelsesforløb - eller ta faget som en del af din akademiuddannelse

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN. et forløb, som udvikler dine lederevner

PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN. et forløb, som udvikler dine lederevner PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN et forløb, som udvikler dine lederevner Tag en Produktions- og driftslederuddannelse et forløb, som udvikler dine lederevner Produktions- og driftslederuddannelsen er en skræddersyet

Læs mere

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig?

Indledning. Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Indledning Hvordan kan du som socialrådgiver være både myndighed, ekspert, hjælper, motivator og procesansvarlig? Denne bog giver dig indsigt i, hvordan du kan skifte mellem alle rollerne og samtidig bevare

Læs mere

Skolelederkursus efteråret 2012

Skolelederkursus efteråret 2012 Skolelederkursus efteråret 2012 Tema: Ledelse og coaching Vi fortsætter i sporet! Sidste års lederkursus om kvalitetsudvikling, kvalitetsstyring og evaluering blev et løft til en stor del af lederne på

Læs mere

Ledelsesbaseret coaching

Ledelsesbaseret coaching Ledelsesbaseret coaching Styrk dine ledelsessamtaler, og opnå bedre resultater. Bliv en stærkere kommunikerende leder Ledere, der arbejder med ledelsescoaching, fastholder ikke en bestemt idé, metode eller

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

FORLØB OM AKTIONSBASERET LÆRING I HOLBÆK KOMMUNE

FORLØB OM AKTIONSBASERET LÆRING I HOLBÆK KOMMUNE Anita Monnerup Pedersen 15.04 2013 FORLØB OM AKTIONSBASERET LÆRING I HOLBÆK KOMMUNE PROJEKTBESKRIVELSE FOR SKOLEÅRET AUGUST 2013- JUNI 2014 Denne projektbeskrivelse indeholder en beskrivelse af: 1. Kursusforløb

Læs mere

Stressvejleder - Certificeringsuddannelse

Stressvejleder - Certificeringsuddannelse Stressvejleder - Certificeringsuddannelse Markedets bedst dækkende Stressvejleder Uddannelse 6 moduler / 9 dages uddannelse I samarbejde med DISCOVER har vi som de første i Danmark valgt at tilføre vores

Læs mere

Sammen om at lede folkeskolen

Sammen om at lede folkeskolen Sammen om at lede folkeskolen Dialog- og udviklingsmøder om at lede folkeskolen Hanne Bak Lumholt, afdelingschef, KL Erling Pedersen, skoleleder, skolerne i Nord, Odense Kommune 06-11-2015 1 En ny folkeskole

Læs mere

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017.

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017. Drejebog for Ledertræf 2017 En gang årligt samles ca. 250 ledere i Skanderborg Kommune for at få: Inspiration om ledelse, ledelsestrends og udfordringer Fælles rød tråd i understøttelse af ledelse Mulighed

Læs mere

Bliv MasterMentor by nordic empowerment

Bliv MasterMentor by nordic empowerment Bliv Praksisuddannelsen for dig, der vil frisætte menneskelige ressourcer og potentiale, skabe motivation og drive. www.nordicempowerment.dk uddannelsen er for dig: Der finder mening i at inspirere andre

Læs mere

Inklusion begreb, organisation, praksis i skolen Effekten af specialundervisning hvad vi ved om hvad der virker Problemadfærd og børns invitationer

Inklusion begreb, organisation, praksis i skolen Effekten af specialundervisning hvad vi ved om hvad der virker Problemadfærd og børns invitationer SPECIALUNDERVISNINGSTRÆF 2009: Ny veje i skolen og specialundervisningen 11. - 13. november i Holbæk 19. maj 2009 Inklusion begreber, teori og praksis Effekten af specialundervisning Nyt fra SU-Styrelsen

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Program for lederkursus 2011

Program for lederkursus 2011 Program for lederkursus 2011 Tirsdag den 1. marts 2011 Onsdag den 2. marts 2011 Onsdag den 13. april 2011 Tirsdag den 24. maj 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Velkomst Introduktion til DiSC personprofilen.

Læs mere

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse 1 Morgendagens mellemledere 2010 - den fleksible mellemlederuddannelse 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse

Læs mere

Circle of Leadership. Leader Development Program

Circle of Leadership. Leader Development Program Circle of Leadership Leader Development Program Circle of Leadership er et udviklingsprogram til motiverede ledere som ønsker at komme tættere på sig selv og sine medarbejdere og derved blive inspireret

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård.

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Rådgivning med succes Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Inden for rådgivningsfaget er der i disse år en stærkt stigende opmærksomhed på personlige egenskaber

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Ledelse. Kædechefuddannelsen

Ledelse. Kædechefuddannelsen Ledelse Organisa tion Økonomi Kommunikation Kædechefuddannelsen For kædechefer i frivillige kæder På denne uddannelse udvikles og dyrkes kædechefens viden og færdigheder, så denne har de optimale forudsætninger

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Familiecoaching i systemisk perspektiv

Familiecoaching i systemisk perspektiv Særligt tilrettelagt kursus eller uddannelsesforløb for fagprofessionelle, der arbejder med familier og plejefamilier. Vi udbyder både forløbet som en formelt kompetencegivende uddannelse (10 ECTS) i samarbejde

Læs mere

Beskrivelse af LUP, Ledelse og Udvikling i Praksis

Beskrivelse af LUP, Ledelse og Udvikling i Praksis Beskrivelse af LUP, Ledelse og Udvikling i Praksis Nu med særligt fokus på akkreditering Baggrund for kurset Af flere grunde vokser behovet for ledelse og reorganisering i almen praksis. Antallet af og

Læs mere

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre.

VIDEO VIDEO Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. VIDEO VIDEO 05.07.20 11.07.20 Et praktisk filmkursus, hvor du lærer at gøre det selv bedre. På dette praktiske filmkursus kan du lære at lave korte, skarpe og interessante små film, som kan bruges i privat,

Læs mere

LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE

LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE LEDELSE I PRAKSIS 6 UGERS SELVVALGT UDDANNELSE Ledelse i Praksis 1. 2. 3. Lederuddannelse og træning af din personlige lederprofil Leder du efter et professionelt kursus, hvor du lærer ledelse i praksis,

Læs mere

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde

Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde KONFERENCE Inspiration til arbejdet med udvikling af inkluderende læringsmiljøer og et differentieret forældresamarbejde LÆRINGSKONSULENTERNE Den styrkede pædagogiske læreplan er det nationale fundament

Læs mere

Personlig ledelsesfilosofi og visioner for eget lederskab

Personlig ledelsesfilosofi og visioner for eget lederskab Program for KIOL 2016 Session 1: Personligt lederskab Personlig ledelsesfilosofi og visioner for eget lederskab Den 5.- 7. september 2016 Comwell Kongebrogaarden Kongebrovej 63, 5500 Middelfart Kursusledelse:

Læs mere