Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget"

Transkript

1 Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 9/2018 Dannet den: Mandag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-17:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Britta Nielsen (hjbrni) F Mazlum Øz (maoz) V Timo Jensen (tije) V Lisbeth Andersen (lika) A Tina-Mia Eriksen (tmer) O Henrik Kjær (henkj) Ø Andreas Karlsen (akar) C Fraværende Bemærkninger.

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side 1. Godkendelse af dagsorden for mødet den 19. september Budget til JobCAMP Orientering om ændring af kommunekvote for 2018 samt udmelding for Orientering om eksterne projekter på beskæftigelsesområdet Orientering om statusrapport 2017 fra Kontrolgruppen for socialt bedrageri Orientering om udvikling på udvalgte forsørgelsesydelser pr. aug Orientering om Klub Svanen Ny Politik for voksne med særlige behov Ny Sundhedspolitik Orientering om tilsyn på det specialiserede voksenområde Orientering om Kontanthjælpsloft og 225 timers reglen 9/ Halvårsregnskab Orientering fra formand og direktør - september Budget til KL's Rusmiddelkonference

3 Side 2 1. Godkendelse af dagsorden for mødet den 19. september 2018 Åben sag Sagsid: 17/24263 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Godkendt med bemærkningen om at punkt 4 er en orienteringssag og ikke en beslutningssag.

4 Side 3 2. Budget til JobCAMP 2018 Åben sag Sagsid: 18/13818 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Byrådet besluttede den 11. april 2016, at budget for udvalgsture skal godkendes i fagudvalg. I denne sag skal budgettet til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget tur til KL s jobcamp 2018 i Aalborg den 8. og 9. november 2018 godkendes. Beskrivelse af sagen Tema for jobcamp 18 er: Fremtidens arbejdskraft Det er praksis, at Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, samt dirktør Andreas Jegstrup, Centerchef Susanne Frydenlund og Specialkonsulent Birgitte Skovmand fra Arbejdsmarkedscentret deltager i jobcamp. Konsulentens deltagelse finansieres af Arbejdsmarkedscentrets bevillingsramme. Delegationen tager fra Ringsted onsdag den 7. november kl i en af kommunens busser. Link til program Fristen for bindende tilmelding er mandag den 2. november. Budget Udgiftsart Beregning pr. person Pris Deltagerpris 9 x Transport i en af kommunens busser Forplejning 9 x Hotel 2 nætter 9 x I alt x Inddragelse og høring Ingen.

5 Side 4 Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Direktionen indstiller, at budgettet for jobcamp 2018 godkendes. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Godkendt.

6 Side 5 3. Orientering om ændring af kommunekvote for 2018 samt udmelding for 2019 Åben sag Sagsid: 17/10942 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Ændrede regions- og kommunekvoter for 2018 (63220/18) 2 fordeling af flygtninge - kommunekvoter Flygtningefordeling KKR Sjælland.pdf (102413/18) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Der orienteres om Udlændingestyrelsen meddelelse om ændring af fordelingen af flygtningekvoten for 2018, samt om fordelingen af kvoten for Beskrivelse af sagen Udlændingestyrelsen har meddelt, at regionskvoten 2018 for flygtninge, som har fået midlertidig opholdstilladelse (asyl) i Region Sjælland er nedjusteret fra 514 til 170 personer. Heraf er kvoten for Ringsted Kommune i 2018 nedjusteret til 9 personer. Samtidig er kvoten for 2019 ligeledes udmeldt til 170 flygtninge til Region Sjælland, og heraf er kvoten først udmeldt til 9, og derpå nedsat til 6 flygtninge til Ringsted Kommune. Se bilag. Fordelingen af flygtninge fastsættes på baggrund af opgørelser over antallet af indvandrere fra ikke vestlige lande, flygtninge samt familiesammenførte til flygtninge i den enkelte kommune. Ringsted modtager på den baggrund relativt få flygtninge sammenlignet med flere andre kommuner i regionen. Ringsted Kommune har siden 2013 registreret modtagelsen af følgende antal flygtninge og familiesammenførte personer til flygtninge: År Årlig kvote Modtagne flygtninge Familiesammenførte ægtefæller Familiesammenførte børn x

7 Side 6 Totale antal* * Der kan være forskydninger i opgørelserne fra gang til gang, da kvoteår og kalenderår ikke følges ad. Det bemærkes, at familierne typisk kommer senere end den flygtning, de familiesammenføres med, så der kan fortsat ske flere familiesammenføringer til de allerede ankomne flygtninge. Eftersom kommunen har modtaget en del enlige mænd i 2016 og 2017, forventes antallet af familiesammenføringer fortsat at være stigende fremover, selvom antallet af nyankomne flygtninge under kvoten er faldet markant siden Ressourcerne til modtagelse af nyankomne flygtninge er derfor allokeret til dels den boligsociale indsats, samt indsatsen for at fremskaffe praktik og job eller uddannelse til personerne under integrationsprogrammet, herunder også familiesammenførte ægtefæller og børn over 18 år. Inddragelse og høring Til orientering i Integrationsrådet. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Med det nuværende relativt lave antal ankommende flygtninge forventes der at være et tilstrækkeligt antal midlertidige boliger til rådighed til såvel enlige som til familier. Der er dog fortsat udfordringer for eksempel med at skaffe et tilstrækkeligt antal permanente boliger inden for den prisramme, som er til rådighed for personer på integrationsydelse. Desuden er det en udfordring at fremskaffe til tilstrækkeligt antal egnede praktikpladser med udsigt til ordinære jobs til flygtningene og deres familiesammenførte ægtefæller, og der er stort fokus på denne opgave, både i forhold til indsatsen med at vejlede og introducere de nyankomne til arbejdsmarkedet, og i forhold til samarbejdet med virksomhederne om etablering af praktik og jobåbninger samt opfølgning og fastholdelse af flygtningene på arbejdspladserne. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning.

8 Side 7 4. Orientering om eksterne projekter på beskæftigelsesområdet Åben sag Sagsid: 18/9261 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Referat med evaluering af projekt 'Job i Fødevarebranchen' (71886/18) 2 Projektoverblik eksterne projekter på beskæftigelsområdet.pdf (131427/18) Indledning Sagsgang BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU Orientering X X x Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Ved Byrådets behandling af sagen om delegationsplanen den 11. juni 2018 er det besluttet, at der udarbejdes en halvårlig orientering til Byrådet, som giver overblik over alle årets puljeaktiviteter med ekstern finansiering, herunder også effekter, evalueringer, m.v. når disse foreligger. Orientering om puljeaktiviteter med ekstern finansiering forelægges fremover i juni og i december måned. Beskrivelse af sagen Finansieringen af den beskæftigelsesrettede indsats er dels styret af aktiveringsrammen og dels af puljemidler, som udmeldes af de centrale styrelser indenfor de til enhver tid aktuelle politiske prioriteringer. Puljemidlerne er afgørende for kommunens indsats, da det er her, der gives mulighed for at hente finansiering og ressourcer til at iværksætte og udvikle særlige indsatser for målgrupper med specifikke behov. Puljerne udmeldes løbende uden en samlet plan fra styrelser eller fonde og har typisk en kort frist for ansøgning og implementering. Nogle puljer kræver eller lægger vægt på mellemkommunalt samarbejde, samarbejde med uddannelsesinstitutioner eller konsulentfirmaer, andre er enkelt-kommuneprojekter, ligesom aflæggelse af regnskaber, afrapportering og evalueringsform varierer i de forskellige puljer. Der er i det seneste år, fra juni 2017 til juni 2018 i alt 11 igangværende projekter finansieret af eksterne puljemidler. Fælles for puljerne er, at der stilles krav til metodeudvikling og indsatser, som medvirker til at implementere den førte centrale politik på beskæftigelsesområdet, og at de bidrager til kommunernes lokale ressourcer i indsatsen.

9 Side 8 De igangværende puljer har således i disse år særlig fokus på en jobrettet indsats overfor borgere langt fra arbejdsmarkedet. Projekterne: Jobfirst og Flere i arbejde, retter sig mod borgere med komplekse problemer, med en indsats, som skal støtte borgerne i målgruppen til at øge deres selvforsørgelse. Projekt: Sammen om fastholdelse skal styrke sygemeldtes fastholdelse på arbejdsmarkedet. Projekterne: EU Socialfondsprojekt: Uddannelsesvejen til vækst og Job i fødevarebranchen retter sig mod forsikrede ledige og har til formål at motivere til afklaring og opkvalificering, som skal føre frem mod jobs på områder med efterspørgsel efter arbejdskraft. Desuden er der ét projekt Seniorvikar, som retter sig mod forsikrede ledige over 50 år. Projekterne: Branchepakkeforløb og Integrationsmentor har fokus på flygtninge, og skal bidrage til at få flygtninge i selvforsørgelse via mentorstøtte og praktik. Et enkelt af de igangværende puljeprojekter, Varslingspuljen, adskiller sig fra de øvrige ved at være en permanent pulje, som kan søges ved varslingssager, som er omfattet af rammen for denne pulje ud fra omfanget af afskedigede på den pågældende virksomhed. To projekter er centrale IT-projekter, som er centralt fastsatte og som p.t. afventer en central udmelding. Det vedhæftede bilag uddyber de igangværende og afsluttede projekter med ekstern finansiering fra 2. kvartal 2017 frem til 2. kvartal Endelig vedhæftes de afsluttende evalueringer i det omfang, de er tilgængelige på mødet. Inddragelse og høring Ingen. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Indhentningen af centrale midler vurderes at være afgørende for kommunes beskæftigelsesrettede indsats, og bidrager til at styrke innovation og metodeudvikling i indsatsen på beskæftigelsesområdet. Samtidig er styringen af de centrale puljer en ressourcekrævende proces, hvilket betyder, at kommunen nøje må vurdere, hvilke puljer der bedst understøtter den indsats, som bringer borgeren videre mod målet om delvis selvforsørgelse. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning.

10 Side 9 5. Orientering om statusrapport 2017 fra Kontrolgruppen for socialt bedrageri Åben sag Sagsid: 17/6566 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 Kontrolgruppens årsrapport 2017 (75078/18) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Kontrolgruppen for socialt bedrageri har udarbejdet en statusrapport for 2017, som fremlægges til orientering for udvalget. Beskrivelse af sagen Kontrolenheden blev ved Byrådets vedtagelse af budget 2017 den 10. oktober 2016 opnormeret med en ekstra medarbejder, fra 2,5 til i alt 3,5 årsværk, med det formål, at opnormeringen skulle finansieres via sparede ydelser. Kontrolgruppen har på den baggrund udvidet arbejdsfeltet især på det forebyggende og præventive område, samtidig med at samarbejdet med Udbetaling Danmark, Den Fælles Dataenhed og med KL s tværgående kontrolforum er blevet udbygget. Derudover samarbejdes der også med bl.a. SKAT, SU-styrelsen, politiet og kontrolgrupperne i Region Sjælland, samt interne samarbejdsparter som folkeregister, ydelseskontoret og sagsbehandlere. Kontrolgruppen har herunder gennemført kontrolbesøg på virksomheder, kontrol af digitale flytninger, økonomisk friplads, mv., hvor formålet er dels at gennemføre kontrol og dels at have en præventiv virkning. Desuden er der i 2017 ydet en særlig indsats med kontrol af iværksætterselskaber. Samlet har Kontrolgruppen gennemgået i alt sager i 2017 (se Bilag), heraf vedrører et stort antal sager området med bevilling af økonomisk friplads. Resultatet af kontrollen med økonomisk friplads er imidlertid endnu ikke er tilgængelige på grund af forsinkelser i det centrale datasystem. De økonomiske resultater af kontrollen med fripladser vil først derfor fremgå i af rapporten for Ud af det samlede antal sager er i alt 66 sager afsluttet med følgende resultat: x Resultat for 2017 Gennemførte tilbagebetalingskrav kr.

11 Side 10 Beregnede 12 mdr. besparelser* kr. Samlet beregnet besparelse kr. *Beregnede 12 mdr. besparelser: Er en centralt anvendt metode til at vise fremadrettede besparelse på ydelser, i forhold til hvis sagen ikke var blevet stoppet ved kontrollen. Herunder kan det nævnes, at kontrollen med økonomisk friplads viser, at der er sket et fald i omfanget af sager med uberettigede ydelser fra 2016 til 2017, da flere af de kontrollerede sager er fejlfri, og ydelsen dermed er korrekt udbetalt: Se tabel med antal sager med økonomisk friplads: År Antal sager gennemgået Gennemførte tilbagebetalingskrav kr kr. Rapporten for 2017 er vedlagt som bilag. Inddragelse og høring Ingen. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at Kontrolgruppens arbejde har stor positiv effekt, og at den manglende direkte økonomiske gevinst i 2017 er opvejet ved, at den forebyggende effekt er øget via et udbygget samarbejde med centrale instanser og kommunerne imellem, således at der sker færre hændelser med snyd med offentlige midler. Kontrolområderne for socialt bedrageri for såvel borgere som virksomheder er blevet øget, hvilket har tilført kommunen tilbagebetalinger på uberettiget udbetalte ydelser, og som fremadrettet dels vil give sparede udgifter til sociale ydelser og dels vil mindske skattesnyderi i de kontrollerede virksomheder Det vurderes, at budgetteringen med den ekstra medarbejder indebærer en styrkelse af kontrolgruppens arbejde for at bekæmpe og ikke mindst forebygge socialt bedrageri, og at Kontrolgruppen i væsentligt grad bidrager til at minimere socialt bedrageri i kommunen. Den nuværende normering gør det muligt i stadig højere grad at prioritere forebyggelse samt oplysning til borgerne, med det formål at begrænse antallet af fremtidige sager med uberettiget udbetalte ydelser. Herunder kan det fremhæves, at der er sket et fald i antallet af sager med uberettigede ydelser på området for økonomisk friplads fra 2016 til Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning.

12 Side Orientering om udvikling på udvalgte forsørgelsesydelser pr. aug Åben sag Sagsid: 11/961 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Der orienteres om den aktuelle udvikling på udvalgte forsørgelsesydelser, herunder: bruttoledigheden, aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere samt sygedagpengemodtagere på baggrund af tal offentliggjort af Danmarks Statistik og af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Beskrivelse af sagen Indledningsvist skal det nævnes, at bruttoledigheden er det officielle ledighedsbegreb. Bruttoledigheden opgøres i fuldtidspersoner (dvs. hvis en person inden for et år har modtaget fx arbejdsløshedsdagpenge svarende til 26 uger, vil personen tælle som en halv fuldtidsperson). Bruttoledigheden består af: x Arbejdsløshedsdagpengemodtagere (a-dagpengemodtagere) Kontanthjælpsmodtagere Integrationsydelsesmodtagere Sygedagpenge modtagere Opgørelsen af ledighedstallene for a-dagpengemodtagere er ændret pr. juli Dette skyldes den seneste dagpengereform, hvor nye datakilder til opgørelsen af de ledige a- dagpengemodtagere blev taget i brug. Det medfører bl.a., at ledigheden pr. 1. juli og frem opgøres for kalendermåneder mod hidtil for dagpengemåneder, som var forskudt 1-2 uger i forhold til de tilsvarende kalendermåneder. Der kan forekomme forskel imellem Danmarks Statistik og jobindsats, grundet opgørelsesmetode. Bruttoledighed Formålet med den registerbaserede ledighedsstatistik, er at belyse den ledighed, der er registreret i a-kasserne og de offentlige jobcentre. Den registerbaserede ledighed opgøres månedligt og er hermed at betragte som en væsentlig konjunktur-indikator. Tabel 1: Bruttoledighed, okt Juni 2018

13 Side 12 Kilde: Den registerbaserede ledighedsstatistik belyser månedligt den ledighed, der er registreret i a- kasserne og de offentlige jobcentre og medtager personer, der modtager dagpenge, kontantydelse, arbejdsmarkedsydelse, særlig uddannelsesydelse samt jobparate personer der modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse eller løntilskud. Ledighedstallene omregnes typisk til fuldtidsledige og opgøres i faktiske tal, sæsonkorrigerede tal samt i procent af arbejdsstyrken (16-64 år) Udviklingen i Ringsted viser en fortsat lav bruttoledighedsprocent, som er lavere end landsgennemsnittet og end resten af regionen, kun overgået af Holbæk, og med samme procent som Sorø. Hertil kommer, at det lave niveau har været gældende siden årets start.

14 Side 13 Tabel 3: Sammenligning imellem 2017 og 2018 for ydelserne Kilde: Tabel 3 viser en direkte sammenligning fra juni 2017 til juni 2018, og er ikke nødvendigvis et udtryk for en udvikling. Alle antal er opgjort i fuldtidspersoner. Udvikling i A-dagpenge Overordnet set, så er udviklingen i ledigheden for A-dagpenge i Ringsted stort set den samme som på landsplan og i regionen.

15 Side 14 Der er en tendens til at ledigheden ikke falder så meget som tidligere, hvilket gør at ledigheden er på 430 i juli 2018, og på 431 i juli 2017 (fuldtidspersoner). Målingen er foretaget i ferieperioden, og der kan forekomme reguleringer for perioden. Grunden til et ledigheden for A-dagpenge er stagnerende, er den stigende ledighed for NNF området. Udvikling i Kontanthjælp Overordnet set er udviklingen for Kontanthjælp i Ringsted stort set den samme som på landsplan og i regionen, og gælder for både aktivitetsparate og jobparate. For kontanthjælp er der en faldende tendens. Det seneste år er faldet fra 505 i juli 2017, til 463 i juli 2018 (fuldtidspersoner). Ringsted deltager i projekt Flere skal med, som startede i efteråret 2017, hvis fokus og metode ligger tæt op af JobFirst. Ligeledes har kommunen investeret i et nyt team med fokus på sager med lang forløbsvarighed, som benytter mange af de samme fremgangsmåder og erfaringer, som er høstet i JobFirst. Det vurderes, at disse tiltag vil give yderligere positive resultater de kommende år og vil bidrage til at nedbringe langtidsledigheden yderligere. Udvikling på Integrationsydelse. For Integrationsydelse er der en faldende tendens, og de foreløbige prognoser viser en udvikling i Ringsted, som er væsentlig bedre end landet under et. Faldet er fra 117 i marts 2017 til 63 i juni 2018 (Fuldtidspersoner). Og ser man på landet under et, så falder ledigheden med 23%, mens den i Ringsted falder med 36% for samme periode. Udvikling i Sygedagpenge For Sygedagpenge er der umiddelbart et fald, og tendensen er at Ringsted følger den landsdækkende udvikling. Sygedagpenge er tæt forbundet med: Jobafklaring Ressourceforløb Fordeling af personer på sygedagpenge, jobafklaring og ressourceforløb Juli 2017 Juli218 Ændringer i % Sygedagpenge % Jobafklaring % Ressourceforløb % I alt ,5% Udviklingen under et viser et fald i det samlede antal med 9, hvilket svarer til et fald på 1,5 pct. En person har ret til jobafklarings- eller ressourceforløbsydelse ved ophør af sygedagpenge, hvis der er udsigt til en mulig styrkelse af arbejdsevnen. Ydelsen er på niveau med kontanthjælp (80 eller 60 pct. af sygedagpengenes maksimum), men er uafhængig af ægtefælles indtægter. Hvis personen modtager løn under sygdom fra arbejdsgiveren, modtager arbejdsgiveren ressourceforløbsydelsen som refusion.

16 Side 15 Ved overgangen til et jobafklaringsforløb skal jobcentret tildele personen en gennemgående og koordinerende sagsbehandler, som udarbejder rehabiliteringsplanens forberedende del i samarbejde med personen. Sagsbehandleren forelægger sagen for rehabiliteringsteamet på et møde senest 4 uger efter, at personen er overgået til jobafklaringsforløb. Både personen selv og sagsbehandleren skal deltage i mødet. Rehabiliteringsteamet afgiver en indstilling om indsatsen. en danner grundlag for planens indsatsdel, som sagsbehandleren udarbejder sammen med personen. Jobcentret kan bevilge et jobafklaringsforløb for en periode af op til 2 år. Det skal være så kort som muligt med udgangspunkt i personens situation og forudsætninger. Indsatsen fastlægges for en periode på minimum 6 måneder ad gangen, medmindre der er tale om et jobafklaringsforløb af kortere varighed. De gunstige konjunkturer bidrager også til, at antallet på sygedagpenge stiger. Dette kan skyldes en lang række forhold som f.eks., at flere er berettiget til at modtage sygedagpenge, samt at flere svage grupper er kommet ud på arbejdsmarkedet, som kan være mere tilbøjelige til at blive syge. Inddragelse og høring Ingen. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det vurderes fortsat, at fokus på de tidlige og hyppige samtaleforløb for a- dagpengemodtagere er én af årsagerne til de gode resultater mht. nedbringelse af ledigheden generelt og langtidsledigheden i særdeleshed. Kombinationen af uddannelse og virksomhedsrettet indsats har størst effekt, og her bruger kommunen aktivt de midler, der er blevet stillet til rådighed, både via en regional uddannelsespulje og pulje til uddannelsesløft, men også via redskaber som jobrotation og voksenlærlingeordningen. For integrationsydelsesmodtagere er der fokus på jobrettet opkvalificering fra dag 1. Dette sker bl.a. via deltagelse i branchepakkeprojektet, samarbejdsaftaler med bl.a. Danish Crown og Sørup Herregaard og via virksomhedskonsulenternes generelle opsøgende arbejde på flere virksomheder i kommunen. Det vurderes, at de positive effekter løbende vil blive øget. Ringsted har haft et fald i antal sygedagpengemodtagere det seneste år, men det vurderes fortsat, at fornyet fokus og styrkelse af den tidligere indsats kan være med til at sikre et lavere niveau i antallet af sygedagpengemodtagere og afkorte den gennemsnitslige varighed af sygedagpengeforløbene. Kommunen deltager bl.a. i flere projekter omkring en styrkelse af den virksomhedsrettede indsats, og også her vurderes det, at der kan hentes positive gevinster de kommende år både i form af færre og kortere sygedagpengeforløb. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning.

17 Side Orientering om Klub Svanen Åben sag Sagsid: 14/13312 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU Orientering x x x Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg I november 2017 vedtog Byrådet at ændre Klub Svanen fra et selvejende til et kommunalt tilbud med virkning fra Byråd og fagudvalg bad i den forbindelse om at blive orienteret om implementeringen i en opfølgningssag. Beskrivelse af sagen Klub Svanen er en aftenklub i Ringsted for personer over 15 år, som har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Klubben har ca. 85 medlemmer. Baggrunden for at omlægge klubben til et kommunalt tilbud var, at den tidligere konstruktion var uklar og ikke til fulde opfyldte kravene til en selvejende institution i forhold til bl.a. økonomi og arbejdsgiveransvar. Dagligdagen i Klub Svanen Klub Svanens almindelige klubaktiviteter er i 2018 fortsat efter omlægningen. Klubben har fortsat åbent tirsdag og torsdag aften med aktiviteter såsom kreativt værksted, filmaftener og fester. Klubben har også fortsat ture og arrangementer i weekenderne, men i mindre omfang end tidligere som følge af omlægningen, jf. senere afsnit. Antallet af medlemmer er fortsat ca. 85, og fremmødet er højt med ca deltagere på klubaftenerne. Klub Svanen har fortsat et klubråd, hvor medlemmerne har medbestemmelse i planlægning af aktiviteter mv. Ledelse af Klub Svanen I 2018 har leder af Voksenhandicap som en overgangsløsning varetaget klubbens ledelse. Fra 2019 er det planen, at en ny teamleder i Værkstedet Regnbuen skal varetage den daglige ledelse af klubben, svarende til ca. 1/10 af stillingen. Den nye teamleder hører under lederen af Voksenhandicap. Ændringer i medarbejdernes ansættelsesforhold Som led i omlægningen til et kommunalt tilbud er de 6 faste medarbejdere blevet virksomhedsoverdraget til kommunen, dvs. at de har bevaret deres job, men har fået nye ansættelsesaftaler med Ringsted Kommune som arbejdsgiver. For at følge de almindelige betingelser for kommunens ansatte er der sket følgende ændringer i deres ansættelsesvilkår:

18 Side 17 Medarbejderne er gået fra at være timelønnede til at være fastansatte og månedslønnede, idet medarbejdernes månedlige arbejdstid berettiger hertil. Medarbejderne har dermed fået ret til løn under ferie, sygdom mv. og til pension. Medarbejderne vil få medarbejderudviklingssamtaler. Medarbejderne bliver aflønnet for de timer, de reelt arbejder i klubben. Tidligere blev medarbejderne kun aflønnet i klubbens åbningstid, mens der ikke var fuld aflønning af tid anvendt til forberedelse, deltagelse på personalemøder og weekendture mv. Et særligt løntillæg er blevet afskaffet, idet det ikke var overenskomstfastlagt. Udover de faste medarbejdere er der tilknyttet tilkaldevikarer til Klub Svanen. Deres ansættelsesvilkår er uændrede, pånær små ændringer i timesatsen, der nu følger BUPLoverenskomsten. Klub Svanens økonomi Klub Svanens årlige budget er på 0,5 mio. kr., svarende til tidligere år. I 2018 forventes budgettet overholdt. Der er merudgifter til løn bl.a. på grund af aflønning af flere timer (jf. ovenfor), men samtidig har der i 2018 reelt ikke været udgifter til ledelse, fordi lederen af Voksenhandicap aflønnes andetsteds. Derudover har der i 2018 været en tilbageholdenhed med at anvende udgifter på lige så mange weekendture som tidligere, indtil der var overblik over økonomien. I 2019 hvor der kommer udgifter til særlig feriegodtgørelse og til ledelse vil det kræve et stort fokus på udgifterne at overholde budgettet. På den baggrund bliver det nødvendigt at fortsætte klubbens drift med kun ganske få weekendture, og at have en generel opmærksomhed på fx udgifter til indkøb. Inddragelse og høring Til orientering i Handicaprådet. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at dagligdagen for medlemmerne af Klub Svanen er stort set uændret som følge af omlægningen til et kommunalt tilbud. Administrationen vurderer, at færre weekendture kan opleves som en forringelse for klubbens medlemmer, men at det er nødvendigt for at overholde klubbens budget, og at det ikke har en betydning for klubbens kerneydelse, som er klubaftenerne. Administrationen vurderer, at Klub Svanen med Klubrådet og sine typer af aktiviteter har bevaret sit foreningspræg, og at et stabilt medlemsantal og stort fremmøde er udtryk for fortsat stor tilfredshed med klubben. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Handicaprådet den Handicaprådet vurderer, at der med nedjusteringen i antallet af weekendture er sket en ændring i forhold til de oprindelige forudsætninger for at omlægge Klub Svanen til et kommunalt tilbud. DH-siden påtænker at indarbejde problemstillingen i høringssvar til budgetforslag Ej til stede: Karl Østergaard Hansen, Niels Kasper Hansen, Nichlas Riise.

19 Side 18 Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning med bemærkningen om, at udvalget anbefaler der skal laves en budgetsag i indeværende år med henblik opretholdelse af det hidtidige serviceniveau i relation til weekendarrangementer.

20 Side Ny Politik for voksne med særlige behov Åben sag Sagsid: 18/15396 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 politik_for_voksne_med_saerlige_behov.pdf (118084/18) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Sagen forelægges for at tage stilling til, om der skal udarbejdes en ny Politik for voksne med særlige behov i denne byrådsperiode. Beskrivelse af sagen Byrådet vedtog den 14. maj 2018 et nyt styrings- og politikkoncept. Det følger heraf, at alle fagudvalg i starten af en ny byrådsperiode skal forholde sig til de eksisterende politikker på udvalgets område om de skal: Genvedtages Revideres med henblik på mindre ændringer Gennem en helt ny proces Udgå Social- og Arbejdsmarkedsudvalget skal på den baggrund beslutte, hvad der skal ske med den eksisterende Politik for voksne med særlige behov (vedhæftet), der er fra Politikken udstikker pejlemærker for, hvordan kommunen vil yde den relevante støtte til voksne med særlige behov, som bl.a. omfatter personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, personer med sindslidelser og personer med misbrugsproblemer. Politikken er bygget op om seks temaer med kvalitet i hverdagen som det centrale omdrejningspunkt. Den eksisterende politik blev godkendt af Byrådet i oktober 2013 efter en proces i 2013, som bl.a. omfattede et borger- og interessentmøde, drøftelser i Socialudvalget og efterfølgende høring hos relevante interessenter. Politikken er udarbejdet med afsæt i kommunens tidligere vision Ringsted hjertet ligger i midten. Forud for vedtagelsen af det nye politikkoncept i maj 2018 har Byrådet vedtaget, at der i skal gennemføres strategi- og udviklingsarbejde på det sociale område. Således udarbejdes der medio 2018 en styringsstrategi på det specialiserede socialområde som følge af byrådsbeslutning i april 2018, og der er i 2017 vedtaget en rehabiliteringssstrategi, som forventes udmøntet med handleplaner på social- og arbejdsmarkedsområdet i 2019.

21 Side 20 Inddragelse og høring Til høring i Handicaprådet. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at flere forhold peger på et behov for at revidere den eksisterende Politik for voksne behov. Dels baserer den nuværende politik sig på kommunens tidligere vision og på en inddragelsesproces, der ligger fem år tilbage i tiden. Dels opfylder den eksisterende politik ikke forventningerne i det nye styrings- og politikkoncept om, at en politik indeholder en handlingsplan med beskrivelse af konkrete mål og indsatser. På den baggrund anbefaler administrationen, at der bliver udarbejdet en ny politik for voksne med særlige behov gennem en ny proces. Administrationen vurderer endvidere, at tidsplanen for en ny politikproces skal tage højde for de processer og arbejdsopgaver, der allerede er besluttet og igangsat i relation til udvikling og fremtidig retning for fagområdet. Det omfatter en styringsstrategi på det specialiserede socialområde, som udarbejdes medio Det omfatter desuden processen med at udmønte kommunens rehabiliteringsstrategi på social- og arbejdsmarkedsområdet, som vurderes væsentlig at fokusere på i 2019 for at sikre en udvikling af fagområdet, hvor rehabiliterings- og recoverytilgangen bliver gennemgående. På den baggrund indstiller administrationen, at en ny politikproces først igangsættes ultimo Direktionen indstiller, at forslag til tids- og procesplan for en ny Politik for voksne med særlige behov forelægges i 2. halvår Beslutning i Handicaprådet den Handicaprådet bakker op om, at der udarbejdes en ny politik for området. Ej til stede: Karl Østergaard Hansen, Niels Kasper Hansen, Nichlas Riise. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Anbefales godkendt.

22 Side Ny Sundhedspolitik Åben sag Sagsid: 16/12359 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 1 sundhedspolitik_godkendt_af_byraadet_6._juni_2017.pdf (127557/18) 2 Bilag 2 Strategier og handleplaner for Sundhedspolitikken.pdf (127560/18) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU x x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg I denne sag skal der tages stilling til, om der skal udarbejdes en ny Sundhedspolitik i denne Byrådsperiode. Beskrivelse af sagen På Byrådets møde den 14. maj 2018 blev der vedtaget et nyt styrings- og politikkoncept. Det fremgår af konceptet, at fagudvalgene skal forholde sig til, om de eksisterende politikker på udvalgets område skal: Genvedtages Revideres med henblik på mindre ændringer Gennem en helt ny proces Udgå Det fremgår endvidere, at dette skal ske inden for det første ½ år af en ny byrådsperiode. På den baggrund skal Social- og Arbejdsmarkedsudvalget beslutte, hvad der skal ske med Sundhedspolitikken (bilag 1). Den nuværende Sundhedspolitik blev godkendt af Byrådet den 6. juni Politikken er udmøntet i en strategi og handleplaner (bilag 2), som blev godkendt af Byrådet den 15. januar Det fremgår af sagen, at der skal følges om på arbejdet en gang årligt første gang i november Forud for udarbejdelse af Sundhedspolitikken blev der holdt en række temamøder i 2016 for Byrådet, samarbejdspartner og interessenter. Derudover har udkast til Sundhedspolitikken været i høring, og der blev holdt en høringsmøde, hvor alle interesserede borgere kunne deltage i dialogen om udkast til den ny Sundhedspolitik.

23 Side 22 Sundhedspolitikken tager afsæt i Ringsted Kommunes vision Ringsted Midt i mulighederne og er bygget op om de fire temaer: 1. Sundhedstilbud og trygge rammer 2. Det sunde liv for børn og unge 3. Det sunde arbejdsliv 4. Rehabilitering, genoptræning og behandling. For hvert tema er der eksempler på både tværgående og lokale initiativer. For hvert initiativ er der opsat henholdsvis 1-årige og 4-årige mål. De 1-årige mål beskriver, hvad der skal være opnået inden udgangen af De 4-årige mål beskriver, hvad der forventes opnået inden udgangen af Sundhedspolitikken er således en tværgående politik, som ikke kan stå alene, men skal ses i sammenhæng med kommunes øvrige politikker. Derudover er mulighederne på sundhedsområdet påvirket af den regionale sundhedsaftale og nationale krav blandt andet til det nære sundhedsvæsen. Inddragelse og høring Ingen høring. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det er administrationens vurdering, at den nuværende Sundhedspolitik og tilhørende strategi og handleplaner sætter den rigtige retning for kommunens arbejde med både det brede og det tværgående samarbejde om sundhed for denne byrådsperiode. Strategien og handleplanerne er vedtaget i januar 2018, og første opfølgning er planlagt til november Det vurderes, at den nuværende Sundhedspolitik ikke, på nuværende tidspunkt, har fået tid til at vise sin effekt. Administrationen vurderer videre, at Sundhedspolitikken honorer styringskonceptets afsnit 3 om forventninger til indhold i kommunens politikker: Der er en afklaring af, politikkens samspil med øvrig kommunal planlægning, en klar beskrivelse af politikkens opbygning samt en tydelig opdeling i temaer med konkrete mål for hvert tema. Det er endvidere administrationens vurdering, at den gennemførte proces i forhold til inddragelse af interessenter og samarbejdspartnere, med blandt andet flere temamøder og et høringsmøde, var så omfattende, at der ikke vil komme ny viden ved at gennemføre en lignende proces, så tæt på. Administrationen vurderer, at arbejdet med den nye sundhedsaftale for samt regeringens udspil til sundhedsreform kan betyde, at det vil være relevant at revidere sundhedspolitikken i Direktionen indstiller, at den nuværende Sundhedspolitik genvedtages.

24 Side 23 Beslutning i Ældre- og Genoptræningsudvalget den Tages til efterretning med bemærkningen om, at det anbefales at sagen udskydes et år til efter at de nye sundhedsaftaler er vedtaget. Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Det anbefales at sagen udsættes til efter at de nye sundhedsaftaler er vedtaget.

25 Side Orientering om tilsyn på det specialiserede voksenområde Åben sag Sagsid: 18/373 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: 1 (Lukket bilag) 2 (Lukket bilag) 3 (Lukket bilag) 4 (Lukket bilag) 5 (Lukket bilag) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg I denne sag orienteres om de tilsyn på det specialiserede voksenområde, der er gennemført i 1. halvår Beskrivelse af sagen Social- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede i 2016, at de fremover skal orienteres en gang årligt om tilsyn på det specialiserede voksenområde. I 2018 er en række tilsyn imidlertid gennemført tidligt på året, mens andre tilsyn først forventes gennemført sidst på året, hvorfor det er valgt at orientere udvalget via to sager i Kommunen skal i henhold til Retssikkerhedslovens 16 og Servicelovens 148 a og 151 føre tilsyn med bestemte typer af tilbud, som omfatter beskyttet beskæftigelse og samværsog aktivitetstilbud (servicelovens 103 og 104) beliggende i kommunen, uafhængigt af, om de er kommunalt eller privat ejet. Ringsted Kommune har indgået aftale med firmaet BDO om at udføre tilsyn med disse tilbud, og BDO har derfor udført tilsyn med flg. tilbud i 1. halvår 2018: x Regnbuen Cafe Ingeborg Rikova TV Glad (privat tilbud) Klub Svanen De fem tilsynsrapporter er vedlagte som bilag. BDO giver en samlet vurdering af tilbuddet ud fra en vurderingsskala, hvor den bedste vurdering er særdeles / meget tilfredsstillende og den laveste vurdering er ikke

26 Side 25 tilfredsstillende. BDO kan desuden give anbefalinger i tilsynsrapporterne, og kommunens tilbud udarbejder på den baggrund handleplaner for, hvordan de vil efterleve tilsynets anbefalinger. I de nedenstående afsnit redegøres der nærmere for de fem tilsyn gennemført af BDO og tilbuddenes opfølgning herpå. De øvrige tilsyn på det specialiserede voksenområde i 2018 skal gennemføres af Socialtilsyn Øst, og er enten ikke påbegyndt eller afsluttet med en endelig rapport. Udvalget vil blive orienteret om disse tilsyn forventeligt i starten af Værkstedet Regnbuen har haft uanmeldt tilsyn i april Tilsynets overordnede vurdering af Regnbuen er meget tilfredsstillende. Tilsynet har givet anledning til én anbefaling om at styrke medarbejdernes kompetenceudvikling med fokus på metoder og faglige refleksioner i hverdagen. Regnbuen har igangsat et udviklingsarbejde for at efterleve handleplanen, og de første efteruddannelsesaktiviteter er allerede gennemført. Café Ingeborg har haft uanmeldt tilsyn i april Tilsynets overordnede vurdering af Café Ingeborg er særdeles tilfredsstillende. Tilsynet har ikke givet anledning til anbefalinger. Rikova har haft uanmeldt tilsyn i april Tilsynets overordnede vurdering af Rikova er tilfredsstillende. Tilsynet har givet anledning til fem anbefalinger samt en vurdering, der har karakter af en anbefaling. Anbefalingerne handler bl.a. om forbedringer i tilbuddets planlægning af faste møder og årshjul og anbefalinger til forbedringer i et igangværende udviklingsforløb. Rikova har iværksat handleplaner, der imødekommer anbefalingerne. Glad-Fonden / TV Glad Ringsted har haft uanmeldt tilsyn i maj Tilsynets overordnede vurdering af den beskyttede beskæftigelse i TV Glad Ringsted er særdeles tilfredsstillende. Tilsynet har ikke givet anledning til anbefalinger. Aftenklubben Svanen har haft anmeldt tilsyn i maj Det er første gang, BDO fører tilsyn med klubben. Tilsynets overordnede vurdering af Klub Svanen er særdeles tilfredsstillende. Tilsynet har ikke givet anledning til anbefalinger. Inddragelse og høring Til orientering i Handicaprådet. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer samlet set, at forholdene og den faglige kvalitet er tilfredsstillende på de tilbud, der har fået ført tilsyn. Administrationen vurderer, at tilbuddene arbejder målrettet og konstruktivt med de anbefalinger, som tilsynet giver anledning til, og at tilsynet dermed er med til at give et samlet kvalitetsløft. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Handicaprådet den Handicaprådet bemærker med stor tilfredshed, at tilbuddene får gode vurderinger ved tilsynet. Ej til stede: Karl Østergaard Hansen, Niels Kasper Hansen, Nichlas Riise.

27 Side 26 Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning med bemærkningen om, at udvalget finder at det er særdeles fine resultater.

28 Side Orientering om Kontanthjælpsloft og 225 timers reglen 9/2018 Åben sag Sagsid: 16/9103 Sagen afgøres i: Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Der orienteres om den aktuelle status på antallet af borgere undtaget fra 225-timersreglen, borgere berørt af kontanthjælpsloftet samt oprettelse af småjobs. Beskrivelse af sagen 225-timersreglen I forhold til 225-timersreglen, skal borgere, der har modtaget kontanthjælp i sammenlagt 1 år eller derover inden for de seneste 3 år, løbende have haft arbejde i 225 timer inden for de seneste 12 kalendermåneder. Det er en forudsætning for undtagelse fra 225-timersreglen, at kommunen vurderer, at borgeren aktuelt ikke har en arbejdsevne, der gør det muligt at arbejde 225 timer inden for 12 måneder. Såfremt en borger ikke undtages fra reglerne, og ikke formår at arbejde 225 timer inden for 12 måneder, så vil borgerens ydelse bortfalde eller blive sat ned. Hvor meget ydelsen reduceres med, afhænger af, om borgeren er gift og hvilken ydelse borgeren modtager. I et tæt samarbejde med borger øger antal af timer. Det vurderes fortsat, at virksomhederne i stadig stigende omfang kan se mulighederne i skabelsen af småjobs, og så længe konjunkturerne forbedres, forventes det også, at der skabes et større potentiale for det rummelige arbejdsmarked. Dette bakkes op af den faldende ledighed for både jobparate og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, og at det i stigende grad også lykkes at skabe progression for de borgere der allerede har fundet småjobs. Den samlede målgruppe af borgere, der er omfattet af 225-timersreglen, er i alt 740 borgere ultimo august 2018 på. Andelen af borgere som får reduceret deres ydelse er 147, hvilket svarer til 19,9%. Kontanthjælpsloftet Kontanthjælpsloftet betegner en grænse for, hvor meget man samlet set kan få i særlig støtte, boligstøtte og forsørgelse. KL har udarbejdet nedenstående opgørelse over borgere berørt af kontanthjælpsloftet ultimo august Tabel 1: Oversigt over antal borgere berørt af kontanthjælpsloftet, kommunal månedlig besparelse og gns. reduktion pr. borger, fordelt på forsørgelsesydelse, ultimo Aug x

29 Side 28 Kilde: KL & UdbetalingDanmark Som det fremgår i tabel 1, er i alt 147 borgere berørt af kontanthjælpsloftet ultimo August 2018, hvilket er et fald på 49 personer fra oktober Det ses, at de har fået reduceres deres ydelser med sammenlagt kr. Tabel 2: Oversigt over antal borgere berørt af kontanthjælpsloftet, fordelt på størrelsen af deres månedlige reduktion, ultimo august 2018 Kilde: KL & UdbetalingDanmark Af tabel 2 fremgår, at i alt 85 har haft en reduktion på under kr. om måneden i samlede ydelser. I alt 37 borgere har fået reduceret deres ydelser med over kr. Småjobs Tabel 3 Kilde.: Jobindsat.dk Som det fremgår af tabel ovenfor, er der sket en forøgelse af personer, som har ordinær beskæftigelse ved siden af kontant hjælp. Det lokale erhvervsliv forsøger fortsat, i samarbejdet med kommunen, at skabe flere småjobs, men fokus for Arbejdsmarkedscentret er nu også i høj grad på progression for de borgere der allerede har fundet småjobs. Virksomhedskonsulenten og virksomheden skal, sammen med borgeren, stille og roligt arbejde videre med at et 8 timers småjob bliver til 15, 20, 25 og i sidste ende måske endda 37 timer om ugen.

30 Side 29 Tabel 4 Køn- og Aldersfordeling på population og berørte Som figur antyder, er der en overrepræsentation af kvinder, som reduceres i ydelse. Inddragelse og høring Ingen Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Administrationen vurderer, at antallet af borgere omfattet af og undtaget for reglerne de senest måneder er begyndt at variere lidt mere end tidligere, hvilket bl.a. skyldes, at flere borgere ikke længere opfylder kriterierne for undtagelse, og at flere borgere kommer i småjobs. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget den Taget til efterretning.

31 Side Halvårsregnskab 2018 Åben sag Sagsid: 18/16831 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag 2 - Specificeret regnskab.pdf (127180/18) 2 Bilag 3 - foreslåede budgetændringer.docx (127181/18) 3 Bilag 4 Oversigt Byudviklingsfonden.pdf (127182/18) 4 Bilag 5 Specificeret anlægsoversigt pdf (127183/18) 5 Bilag 1 - Halvårsregnskab pr docx (127184/18) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KFU SAMU x x x x x x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆGU=Ældre- og Genoptræningsudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KFU=Kulturog Fritidsudvalg, SAMU=Social- og Arbejdsmarkedsudvalg Hermed forelægges kommunens halvårsregnskab Halvårsregnskabet indeholder forventet regnskab på drift, renter og anlæg baseret på faktisk forbrug fra januar til juni samt forventninger på de enkelte bevillinger. Der afrapporteres også på kommunens likviditet samt på overholdelse af den finansielle strategi. Halvårsregnskabet fremlægges som orienteringspunkt i fagudvalgene efter behandling i Byrådet. Beskrivelse af sagen Halvårsregnskabet 2018 inkl. bemærkninger til alle væsentlige forventede afvigelser fremgår i bilag 1. I bilag 2 findes tabel over hele halvårsregnskabet og i bilag 3 findes detaljer om budgetændringer, der indstilles godkendt i forbindelse med sagen. I bilag 4 findes status på kommunens Byudviklingsfond (køb og salg). Detaljeret anlægsoversigt kan findes i bilag 5. Indgåelsen af regeringsaftalen om kommunernes økonomi indebærer en række korrektioner i statstilskud i Nettoeffekten af disse er indregnet i nedenstående tabel. Der er ikke indregnet den efterfølgende udmøntning, som vil forårsage en ændring i de enkelte udvalgs forventede budgetafvigelser, men ikke påvirke kommunens resultat af den ordinære drift. Halvårsregnskabet er udarbejdet på baggrund af forbruget ved udgangen af juni 2018.

32 Side 31 Der er i det korrigerede budget forventet et ordinært driftsoverskud på 80,8 mio. kr. Efter 1. halvår resulterer de samlede tilbagemeldinger i forhold til den ordinære drift et forventet driftsoverskud på 77,5 mio. kr. hvilket er ca. 3,3 mio. kr. lavere end budgetteret. Der forventes serviceudgifter i 2018 på 1.536,0 mio. kr., hvilket vil være en overskridelse af servicerammen, der udgør 1.519,5 mio. kr. Servicerammen forventes således overskredet med i alt 16,5 mio. kr. Kommunens finansieringsbudget er på ca ,5 mio. kr., og der forventes p.t. en mindreindtægt på 12,8 mio. kr. Mindreindtægten kan primært henføres til regulering af tilskud/udligning fra tidligere år. På renteområdet forventes på nuværende tidspunkt et samlet merforbrug på netto 0,2 mio. kr. Det er primært de fortsat meget lave renter på indlån, der påvirker forventningerne. Skattefinansieret drift For den skattefinansierede drift er det samlede budget ca ,9 mio. kr., og der forventes på nuværende tidspunkt samlet set et mindreforbrug på 9,7 mio. kr. Mindreforbruget kan primært henføres til Klima- og Miljøudvalgets område som udviser et mindreforbrug på 3,8 mio. kr. Under Ældre- og Genoptræningsudvalgets område forventes et mindreforbrug på 4,1 mio. kr. For Økonomiudvalget ventes merforbrug på 0,3 mio. kr. Der er et forventet merforbrug på 1,1 mio. kr. vedr. centrenes administration og et forventet mindreforbrug på 1,5 mio. kr. vedr. administrationens fælleskonti. Der forventes et merforbrug på barselspuljen på 0,5 mio. kr. Klima- og Miljøudvalget venter mindreforbrug på ca. 3,8 mio. kr. Merforbruget kan primært henføres til Kollektiv trafik hvor der er et mindreforbrug på 3,6 mio. kr. Plan- og Boligudvalget forventer at ramme budgettet.

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Tirsdag den 05-02-2019 Mødedato: Mandag den 04-02-2019 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Britta Nielsen (hjbrni)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 10. juli Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo september - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 6. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo september Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Onsdag den 18-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Regnbuen, Frejasvej 27-31 Medlemmer Britta

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Torsdag den 21-02-2019 Mødedato: Onsdag den 20-02-2019 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Nørregade 100, møderum 13 ved kantinen

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Torsdag den 19-04-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Borgerstuen på Solbakken Medlemmer Benny

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den 26-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 23-01-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2018 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets nettodriftsbudget udgør i 2019 i alt 1.015,4 mio. kr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget varetager den umiddelbare forvaltning

Læs mere

Halvårsstatus på Beskæftigelsesindsatsen 2017

Halvårsstatus på Beskæftigelsesindsatsen 2017 Halvårsstatus på 18-08- Beskæftigelsesindsatsen En opfølgning på de mål som er beskrevet i Beskæftigelsesplanen Dennis Mølgaard Hansen Nærværende halvårsstatus er en pixie udgave af den mere omfattende

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 1. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen

Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget. Beskæftigelsesforvaltningen Status på mål og nøgletal pr. 1. kvartal 2017 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesforvaltningen Beskæftigelsesforvaltningen (på baggrund af seneste tilgængelige data) Indhold s Indholdsfortegnelse Nøgletal

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. marts 2017 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo dec. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-6-19 regnskab pr. ultimo

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Hovedkonklusioner - Udfordringer

Hovedkonklusioner - Udfordringer NØGLETAL FOR RESULTATER OG INDSATS Aalborg Alle ydelser Alle ydelser Dagpenge Kontanthjælp Sygedagpenge Placering i Benchmark 73 76 81 17 Hovedkonklusioner - Udfordringer Notatet identificerer, at Aalborg

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget

Hjørring Kommune. Notat. Økonomifunktionen, Administration og Service. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget Hjørring Kommune Notat Økonomifunktionen, Administration og Service 15.maj 217 Side 1. Notat vedr. trykprøvning af aktivitetsforudsætninger i Budget 218-221 Økonomiudvalget godkendte d. 22. marts 217 principperne

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune August 2018

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune August 2018 Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune August 2018 Indhold Refusionsprocenter... 3 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 3 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Maj 2018

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Maj 2018 Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Maj Indhold Indhold Refusionsprocenter... 3 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 3 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter

Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Ledelsesinformationsoversigt Arbejdsmarkedsområdet Område Side Fuldtidspersoner Udgifter Initiativer A-dagpenge 3 1 0 Samlet har Jobcentret fortsat den proces, som der blev indstillet til i tidligere møde

Læs mere

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er:

#split# 2. Beskæftigelsesministerens mål for 2014 Beskæftigelsesplanen er bygget op omkring ministerens fire mål, disse er: #split# Notat Jobcentret Dato: 23-08-2014 Sags. nr.: 15.20.00-P22-3822-13 Sagsbeh.: Thomas Holland Krogh Lokaltlf.: +4599455821 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945 4500 raadhus@99454545.dk

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration

Strategi for modtagelse og integration Strategi for modtagelse og integration - Opfølgningsnotat september 2016 Dette notat er et oplæg til form og indhold i den planlagde kvartalsvise opfølgning på implementeringen af Strategi for modtagelsen

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 I beskæftigelsesplan 2016 er der opstillet 16 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2016. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 12 mål er udmeldt

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den 25-10-2019 Mødedato: Torsdag den 24-10-2019 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan)

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune April 2018

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune April 2018 Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune April 1 Indhold Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Juni 1 Indhold Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gnsn. refusionsprocenter på ydelser... 4 Kontanthjælp... 5 Mål i kontrakten... 5 Fig. 2 Antal

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - August Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2018 Opfølgning - August 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalgets andel af det samlede budget Visioner og Politikker Beskæftigelsesudvalget formulerer i slutningen af 2017 en vision for beskæftigelsesområdet for 2018 og

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år.

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl. 7.30. ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. 30-01-2018 Opgaveportefølje og lovgivning I henhold til styrelsesvedtægterne skal udvalget

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Januar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 5 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 5 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen

Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen NOTAT Jobcenter Prioriteringer af beskæftigelsesindsatsen 4. marts 2015 Beskæftigelsesområdet er genstand for mange reformer og ændring af tankesæt senest med beskæftigelsesreformen. Som et led i denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2013 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere