Offentligt ansatte. Lønstatistik Tænk længere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Offentligt ansatte. Lønstatistik Tænk længere"

Transkript

1 Offentligt ansatte Lønstatistik 2017 Tænk længere

2 2 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Lønstatistik for offentligt ansatte I denne publikation får du de vigtigste tendenser fra årets lønstatistik på det offentlige område. Vi har indsamlet løndata via en spørgeskemaundersøgelse på det kommunale og regionale område, mens statistikken på statens område er baseret på et udtræk fra Moderniseringsstyrelsen. I lønstatistikken 2017 finder du aktuelle lønstatistikker og gode tips til, hvordan du tackler din næste lønforhandling. Får du en rimelig løn? Hvordan er forholdet mellem din løn og dine ansættelsesvilkår? > Få gode råd til, hvad du skal have med i overvejelserne, når du vurderer din løn og dine ansættelsesvilkår. Se afsnittet Tjek din markedsværdi på side 4-5. > Tjek lønniveauer ud fra fx ansættelsesområde, stillingskategori eller kandidatanciennitet. Se tabellerne på side > Få flere oplysninger, og benyt Djøfs lønværktøj på djoef.dk/loen Kontakt Kontakt Djøf, hvis du har brug for rådgivning, fx i forbindelse med lønforhandling ved jobskifte eller nye opgaver. Tlf Mail: djoef@djoef.dk Chat: djoef.dk

3 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 3 Indhold Tjek din markedsværdi 4 Din løn Forhandlingsretten Hvad påvirker dit lønniveau? Dit lønniveau som nyuddannet Din løn som medarbejder 6 Din løn som fuldmægtig/konsulent Rådighedstillæg Din løn som special- eller chefkonsulent Kvalifikations- og funktionstillæg Engangsvederlag og resultatløn Chef i en region eller en kommune 8 Ansættelsesform Lønniveau og lønsammensætning Grundløn Kvalifikations- og funktionstillæg Resultatløn Chef i staten 10 Ansættelsesform Lønniveau og lønsammensætning Kontraktansatte Tjenestemænd og overenskomstansatte Personlige tillæg Engangsvederlag og resultatløn Lønstatistikkens begreber og fakta Medianen Nedre kvartil Øvre kvartil procent-fraktilen Engangsvederlag og resultatløn Merarbejdsbetaling Ekstraindtægter Særlig feriegodtgørelse Lønudvikling 14 Lønstigninger blandt medarbejdere Lønstigninger blandt chefer Begyndelsesløn Special- og chefkonsulenter i staten Løn i staten 20 Engangsvederlag i staten 42 Løn i kommuner 50 Engangsvederlag i kommuner 58 Løn i regioner 62 Engangsvederlag i regioner 68 Arbejdstid 70 Vores undersøgelser viser, at: Personalegoder 72 Du kan forhandle om personalegoder Bruttolønsordninger Så mange får personalegoder

4 4 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tjek din markedsværdi Når du tager din markedsværdi op til revision, er det væsentligt at slå op i tabellerne og sammenligne dit lønniveau med tilsvarende stillinger, ansættelsesområder, anciennitet mv. Der er imidlertid også andre forhold, som kan tælle med. Din løn Dine løn- og ansættelsesvilkår er reguleret af den kommunale, regionale eller statslige overenskomst alt efter dit ansættelsesområde. Din løn er sammensat af en basisløn og som udgangspunkt et rådighedstillæg, hvis du ikke er specialkonsulent, chefkonsulent eller chef. Derudover kan du som medarbejder via din tillidsrepræsentant forhandle tillæg og evt. andre goder. Husk, du har selv ansvar for at klæde din tillidsrepræsentant på, så du får den bedst mulige aftale. Forhandlingsretten Som medarbejder er det aftalt lokalt, om det er dig selv eller din tillidsrepræsentant, der indgår aftale med din arbejdsgiver om din løn. Hvis din tillidsrepræsentant forhandler på dine vegne, er det vigtigt, at du klæder vedkommende bedst muligt på til forhandlingen. Som special- eller chefkonsulent i staten har du som udgangspunkt selv forhandlingsretten. Du kan dog vælge, at din tillidsrepræsentant eller konsulentlønforhandler bistår dig eller forhandler på dine vegne. Som special- eller chefkonsulent i en kommune eller region kan det lokalt være aftalt, at du selv har forhandlingsretten. Er der ikke aftalt individuel forhandling, forhandler din tillidsrepræsentant på dine vegne. Som chef forhandler du selv din løn, men vi vil fortsat meget gerne sparre med dig om din løn og dine vilkår og om fordele og ulemper ved at blive ansat på åremål, som tjenestemand, på overenskomst eller på kontrakt.

5 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 5 Hvad påvirker dit lønniveau? Der er mange faktorer, der har betydning for netop dit lønniveau og for, hvor dit lønniveau ligger i forhold til vores lønstatistik. Disse faktorer kan påvirke dit lønniveau: > Hvilke erfaringer kommer du med? > Besidder du en specialviden? > Hvor stort et ansvar har/får du i stillingen? > Har du faglig ledelse? > Hvordan er arbejdsgiverens rekrutteringssituation? > Hvor tæt arbejder du på den strategiske ledelse/ det politiske niveau? > Hvor godt er din tillidsrepræsentant/du selv klædt på til lønforhandlingen? > Udviser du fleksibilitet? > Er du kulturbærer? Dit lønniveau som nyuddannet Der er mange faktorer, der har betydning for dit lønniveau som nyuddannet og for, hvor dit lønniveau ligger i forhold til vores lønstatistik. Disse faktorer kan påvirke dit lønniveau: > Har du erfaring fra studiejob eller lignende? > Har du specialviden fra fx specialet eller fag? > Hvordan er arbejdsgiverens rekrutteringssituation? > Har du en dobbeltuddannelse, fx sygeplejerske, før du blev djøfer? > Hvor godt er din tillidsrepræsentant/du selv klædt på til lønforhandlingen? Tjek dine vilkår Løn drejer sig ikke kun om, hvad der står på lønsedlen. Måske har du særlig gode ansættelsesvilkår eller ønsker om særlige vilkår, som også skal tænkes med. Se fx mere om personalegoder side 72. Brug os, inden du skriver under Har du spørgsmål til din løn og ansættelse, er du velkommen til at kontakte os. Vi sparrer meget gerne med dig, så du får de optimale vilkår.

6 6 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Din løn som medarbejder Din løn er delt op i en fast løndel, som er overenskomstbestemt, og en del, som er individuel. Her kan du læse mere om din lønsammensætning som medarbejder. Din løn som fuldmægtig/konsulent Din løn som fuldmægtig/konsulent består af en basisløn, et rådighedstillæg samt øvrige tillæg og en evt. resultatløn. Din basisløn er ikke til forhandling, da den er fastsat i overenskomsten. Din indplacering afhænger af din erfaring som kandidat: > Som nyuddannet bliver du indplaceret på løntrin 4, som er et toårigt trin. > Herefter følger trin 5 og 6, som er etårige. > Herefter følger trin 8, som er sluttrin på basislønskalaen. > Trin 7 er civiløkonomernes øverste trin. > Som bachelor kan du blive indplaceret fra trin 1 til trin 5. > Husk, du kan blive indplaceret bedre, end overenskomsten giver ret til. Rådighedstillæg Bliver du som djøfer ansat i en administrativ generaliststilling, har du krav på et rådighedstillæg. Rådighedstillæggets størrelse er fastlagt i overenskomsten og kan ikke blive forhandlet. Rådighedstillægget er anciennitetsbestemt. Kontakt os, hvis du sidder i en administrativ stilling og ikke modtager rådighedstillæg.

7 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 7 Din løn som special- eller chefkonsulent Din basisløn som special- eller chefkonsulent er fastlagt i overenskomsten. I kommuner og regioner er der tale om en fast løn, mens der i staten er tale om et interval, hvor du kan forhandle om din indplacering. Se mere på side 18. Kvalifikations- og funktionstillæg Kvalifikations- og funktionstillæg kommer oven i din basisløn og dit eventuelle rådighedstillæg. Husk: > Det er som udgangspunkt din tillidsrepræsentant, der forhandler dine kvalifikations- og funktionstillæg. Du skal sikre dig, at tillidsrepræsentanten har alle de gode argumenter for dit lønkrav. > Kvalifikationstillægget kan du få for dine kvalifikationer. Det er varigt, mens du er ansat samme sted. > Funktionstillægget kan du få for at varetage en bestemt funktion. Tillægget ophører, når du ophører med at varetage funktionen. > Begge tillæg er pensionsgivende. Engangsvederlag og resultatløn Engangsvederlag honorerer den enkeltstående gode præstation. Engangsvederlag er pensionsgivende og forhandles af din tillidsrepræsentant. Resultatløn > Resultatløn betyder, at du får et beløb, hvis du opnår nogle på forhånd aftalte mål inden for en bestemt tidshorisont. > Det er din tillidsrepræsentant, der forhandler din resultatlønsaftale på plads med din arbejdsgiver. > Det er frivilligt, om du vil indgå en aftale om resultatløn, og resultatlønnen vil altid være et supplement til den faste løn. > Resultatløn kan udmøntes som engangsvederlag, som varige eller midlertidige tillæg. > Det kan aftales, at din resultatløn skal være pensionsgivende.

8 8 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Chef i en region eller en kommune Din løn er sammensat af en grundløn, der er fastsat i overenskomsten, og tillæg, der skal forhandles individuelt. Er du ansat på kontrakt eller åremål, vil du have særlige tillæg. Ansættelsesform Som chef i en region eller en kommune kan du være varigt ansat enten på kontraktvilkår, på overenskomstvilkår eller som tjenestemand. Du kan også være ansat på åremål (tidsbegrænset) enten på overenskomst eller som tjenestemand. Lønniveau og lønsammensætning Din løn afhænger af, hvor stillingen er placeret i organisations- og ledelseshierarkiet, herunder om stillingen er tæt på det politiske niveau. Følgende har betydning for dit lønniveau: > Økonomisk, fagligt og strategisk ansvar > Kompleksiteten i stillingen > Politisk og/eller mediemæssig bevågenhed > Personaleansvarets omfang og art > Ledelse gennem mellemledere > Personlige kvalifikationer og resultater > Ansættelsesform. Lønnen er sammensat af en grundløn og funktions- og/ eller kvalifikationstillæg. Hvis du er ansat på åremål, skal du også have et åremålstillæg på mellem 15 og 30 procent af grundlønnen og funktions- og kvalifikationstillæg. Er du ansat på kontraktvilkår, skal du have et kontrakttillæg på 15 procent (20 procent, hvis du er kommunaldirektør eller direktør for et mellemkommunalt selskab).

9 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 9 Grundløn Grundlønnen afhænger af stillingens karakter, og hvor i ledelseshierarkiet stillingen er placeret. Grundlønnen er pensionsgivende. Er du ansat på kontrakt, som tjenestemand eller overenskomstansat på chefaftalen, vil grundlønnen afhængigt af stillingen variere fra trin 49 op til trin 55+. Er du ansat i henhold til AC-overenskomsten, vil grundlønnen typisk være trin 8 (sluttrin) eller chefkonsulentbasisløn. Satserne og grundlønstillæg fremgår af lønoversigten. Kvalifikations- og funktionstillæg Oven i grundlønnen kan der forhandles kvalifikationsog funktionstillæg. Her skal du være opmærksom på: > Kvalifikationstillæg beror på individuelle kvalifikationer, resultater og erfaringer. > Funktionstillæg baseres på arbejds- eller ansvarsområder, der er knyttet til en stilling. > Tillægsstørrelsen afhænger af den konkrete aftale. > Kvalifikationstillæg og funktionstillæg er pensionsgivende. Resultatløn Det er muligt at aftale resultatløn som et supplement til den faste løn (grundløn og kvalifikations- og funktionstillæg). Resultatløn beror på opfyldelse af kvantitative og/eller kvalitative mål og udbetales som engangsbeløb eller midlertidige tillæg. Resultatløn er pensionsgivende, medmindre andet er aftalt.

10 10 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Chef i staten Din løn er sammensat af en grundløn, der er fastsat i overenskomsten, og tillæg, der skal forhandles individuelt. Er du ansat på åremål, vil du også have et åremålstillæg. Ansættelsesform Som chef i staten kan du være ansat på kontraktvilkår, på overenskomst eller som tjenestemand. Uanset hvilken af de tre ansættelsesformer du er ansat under, kan du enten være ansat varigt eller på åremål (tidsbegrænset). Hvis du nyansættes som kontorchef eller i en højere chefstilling i departementer, styrelser, direktorater eller statslige tilsyn, vil det ske på kontraktvilkår. Det samme gælder statslige institutioner, hvis institutionen er nævnt i rammeaftalen om kontraktansættelse. Du kan dog ansættes som tjenestemand, hvis du kommer direkte fra en tjenestemandsansættelse, og arbejdspladsen er villig til at ansætte dig som tjenestemand. I lavere chefstillinger og i alle chefstillinger i statslige institutioner, der ikke er omfattet af kontraktrammeaftalen, vil du som udgangspunkt blive ansat på overenskomstvilkår. Lønniveau og lønsammensætning Din løn afhænger af, om der er tale om ansættelse i centralforvaltningen eller i en decentral institution, og af, hvor stillingen er placeret i ledelseshierarkiet. Følgende har betydning for dit lønniveau: > Økonomisk, fagligt og strategisk ansvar > Kompleksiteten i stillingen > Politisk og/eller mediemæssig bevågenhed > Personaleansvarets omfang og art > Ledelse gennem mellemledere > Personlige kvalifikationer og resultater > Ansættelse på åremål. Lønnen er sammensat af en grundløn og personlige tillæg. Hvis du er ansat på åremål, skal du også have et åremålstillæg, der kan udgøre fra 15 procent og op til ca. 30 procent af grundlønnen og personlige tillæg.

11 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 11 Kontraktansatte Grundlønnen for kontraktansatte chefer afhænger af stillingens indplacering i løngruppe 1-4. Løngrupperne består af: > Løngruppe 1: kontorchefer og lignende. > Løngruppe 2: afdelingschefer, vicedirektører og lignende. > Løngruppe 3 og 4: afdelingschefer i departementer, styrelsesdirektører og lignende. Satserne fremgår af lønoversigten. I løngruppe 1 og 2 er der et interval. Indplacering i intervallet afgøres af den konkrete forhandling på baggrund af rekrutteringssituationen, kvalifikationer og ansvar. Grundlønnen er pensionsgivende. Tjenestemænd og overenskomstansatte Grundlønnen for chefer ansat på overenskomst eller som tjenestemand afhænger af stillingens klassificering i lønramme 36 til 42+. Stillingens karakter er afgørende for lønrammen: > Lønramme 36: mindre lederstillinger. > Lønramme 37: kontorchefer og lignende. > Lønramme 38 og 39: afdelingschefer, vicedirektører eller lignende. > Lønramme 39 og 40: styrelsesdirektører. > Lønramme 41 til 42+: departementschefer. > For visse topchefstillinger er der knyttet et topcheftillæg til grundlønnen. > Grundlønnen for mindre lederstillinger kan også være chefkonsulentbasisløn. Satserne fremgår af lønoversigten. Grundlønnen er pensionsgivende. Personlige tillæg Uanset ansættelsesform kan der aftales personlige tillæg på grundlag af personlige kvalifikationer og resultater og herunder som led i rekrutterings- og fastholdelsesformål. Personlige tillæg er varige eller midlertidige, afhængigt af hvad der er aftalt. Personlige tillæg er pensionsgivende for kontraktansatte. For tjenestemænd og overenskomstansatte er personlige tillæg pensionsgivende, i den udstrækning det er aftalt lokalt. Engangsvederlag og resultatløn Det er muligt at aftale resultatløn som supplement til den faste løn, og den udbetales som en engangsbetaling. Resultatløn beror på opfyldelse af kvantitative og/eller kvalitative mål, der er defineret på forhånd, ligesom måleperioden er fastsat på forhånd. Det er også muligt at få engangstillæg og evt. pension for en særlig indsats eller for merarbejde. Størrelsen fastsættes af ledelsen efter en forhandling med dig.

12 12 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Lønstatistikkens begreber og fakta Hvad betyder begreberne i lønstatistikkens tabeller helt præcist. Her er en guide. Din nettoløn er den løn, du får udbetalt før skat, efter at pensionsbidraget (eget og arbejdsgivers) er trukket fra. I nettolønnen er indregnet 1/12 af det beløb, der udbetales som engangsvederlag/resultatløn på årsplan. Elementer, der ikke regnes med i nettolønnen: > Pension > Merarbejdsbetaling > Særlig feriegodtgørelse > Fratrædelsesopgørelse > Arbejdsgivers bidrag til ATP > Biindtægter > Værdien af fri bil, telefon og andre goder. Medianen Hvis alle lønningerne stilles op på række efter størrelse, er medianen den løn, der ligger i midten. Den er altså ikke identisk med gennemsnittet. Hvis der er få besvarelser i en bestemt gruppe, vokser den statistiske usikkerhed, og specielt gennemsnitslønnen påvirkes. Så er medianen ofte mere repræsentativ end gennemsnitslønnen. Der kan også være nogle få i en gruppe, der tjener markant mere end resten af gruppen. De få trækker gennemsnittet op, og derfor er medianen i reglen et mere reelt mål for lønniveauet, særligt når der er få besvarelser. Nedre kvartil Nedre kvartil viser, hvad den fjerdedel, der har de laveste lønninger, højst tjener om måneden.

13 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 13 Øvre kvartil Øvre kvartil viser, hvad den fjerdedel, der har de højeste lønninger, mindst tjener om måneden. Halvdelen af lønningerne i en gruppe ligger således altid i intervallet mellem nedre og øvre kvartil. 90-procent-fraktilen 90-procent-fraktilen viser, hvad den bedst lønnede tiende del mindst får i løn om måneden. Engangsvederlag og resultatløn Engangsvederlag, resultatløn mv., der ikke udbetales løbende, men som etårligt beløb, er inkluderet i lønnen med 1/12 af det beløb, der udbetales på årsplan. Merarbejdsbetaling Merarbejdsbetaling er ikke inkluderet i nettolønnen. Ekstraindtægter Ekstraindtægter (fra bijob mv.) er ikke indregnet i nettolønnen. Særlig feriegodtgørelse Værdien af den særlige feriegodtgørelse indgår ikke i statistikken. Lønstatistikkens grundlag Lønstatistikken 2017 er på det kommunale og regionale område baseret på lønoplysninger fra 41 procent af medlemmerne i Djøf Offentlig og Offentlige Chefer, der er ansat i en kommune eller en region. På statens område er statistikken baseret på lønoplysninger fra arbejdsgiverne via et særligt udtræk fra Moderniseringsstyrelsen. Få flere detaljer Har du brug for mere detaljerede oplysninger end dem, du kan finde i tabellerne? Så kontakt Djøf. Du kan fx bede om at få: > opdelt på ministerområde > sammenlagt stillingsgrupper > lønniveauet for en bestemt uddannelse > opdeling på kommunestørrelse.

14 14 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Lønudvikling De offentligt ansatte i centraladministrationen har haft en højere lønstigning end i 2016, mens de offentligt ansatte i kommuner og regioner har haft lønstigninger på samme niveau som i 2016, men der er forskel på lønudviklingen i de forskellige stillingsgrupper. Lønstigninger blandt medarbejdere De offentligt ansatte djøfere uden ledelsesansvar har fra 3. kvartal 2016 til 3. kvartal 2017 haft en lønudvikling på mellem 2,7 og 4,6 procent. Stigningen er opgjort inkl. anciennitetsmæssige stigninger. Hvis der i stedet ses på udviklingen ekskl. anciennitetsmæssige stigninger, har lønudviklingen i centraladministrationen været på 2,2 procent, mens den i kommuner og regioner har været på henholdsvis 1,2 og 1,0 procent. Tabel 1 Lønudvikling Fra 3. kvartal 2016 til 3. kvartal 2017 Opdelt på ansættelsesområde Medarbejder Ansættelsesområde Centraladm. Kommuner Regioner Inkl. anciennitet 4,6% 3,1% 2,7% Ekskl. anciennitet 2,2% 1,2% 1,0%

15 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 15 Lønstigninger blandt chefer De offentligt ansatte djøfere med ledelsesansvar har fra 3. kvartal 2016 til 3. kvartal 2017 haft en lønudvikling på mellem 1,58 og 3,3 procent. Stigningen er opgjort for identiske personer eller stillingsgrupper. Hvis der i stedet ses på den generelle lønudvikling som følge af OK-aftalerne og reguleringsordningen, har lønudviklingen i centraladministrationen været på 1,22 procent, mens den i kommuner og regioner har været på hhv. 2,19 og 2,17 procent. Tabel 2 Lønudvikling Fra 3. kvartal 2016 til 3. kvartal 2017 Opdelt på ansættelsesområde Chefer Identiske personer/ stillingsgrupper Generel regulering som følge af OK-aftaler og reguleringsordning*** Ansættelsesområde Centraladm.* Kommuner** Regioner** 1,58% 3,30% 2,60% 1,22% 1,33% 1,46% * Der er foretaget en standardberegning på stillingsniveau, således at en ændret sammensætning fra år til år ikke får indflydelse på udviklingen. ** Stigningstakten på det kommunale og regionale område er foretaget vha. KRL s SIRKA-statistik for månedslønnet ansatte begge år. *** Regulering fra 1. oktober 2016 til 1. oktober 2017.

16 16 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Begyndelsesløn Af figur 1 fremgår begyndelseslønningerne til djøfere i staten, kommuner, regioner samt i den private sektor. I staten, kommuner og regioner består begyndelseslønningen af basisløn og rådighedstillæg. Figur 1 Begyndelseslønninger inkl. pension Opdelt på ansættelsesområde I 2017 lå begyndelseslønnen i staten på (inkl. pension), mens den i kommuner lå på (inkl. pension) og i regioner på (inkl. pension). I den private sektor lå begyndelseslønningerne til nyuddannede kandidater på (inkl. pension). Kroner Privatansat Statsansat Kommunalt ansat Regionalt ansat

17 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 17 Figur 2 ninger Opdelt efter kandidatår (medianløn) Fuldmægtige, konsulenter etc. Kroner Fuldmægtig/konsulent i staten Fuldmægtig/konsulent i kommuner Fuldmægtig/konsulent i regioner Før 1989

18 18 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Special- og chefkonsulenter i staten Som special- eller chefkonsulent i staten bliver du indplaceret i et basisløninterval. Det betyder, at du kan forhandle om, hvor meget din basisløn skal udgøre. Figur 3 og 4 viser, hvor meget basislønintervallerne til henholdsvis special- og chefkonsulenter udnyttes i departementer og i styrelser/institutioner. Blandt specialkonsulenterne fremgår det, at andelen i departementerne, der får den laveste basisløn, udgør 96 procent, mens det gælder 92 procent i styrelser/institutioner. Blandt chefkonsulenterne uden ledelsesansvar er det nogenlunde samme billede, idet 99 procent i departementerne får laveste basisløn, mens det gælder 90 procent i styrelser/institutioner. Figur 3 Basislønintervallet Specialkonsulenters udnyttelse af basislønintervallet % Figur 4 Basislønintervallet Chefkonsulenters (uden ledelsesansvar) udnyttelse af basislønintervallet % Departementer Styrelser og institutioner Departementer Styrelser og institutioner Laveste I midten Højeste Laveste I midten Højeste

19 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 19 Nyt job? To ud af tre djøfere går med tanken om at skifte job. Mange gør alvor af det. De fleste rådfører sig med deres netværk, en mentor eller Djøfs specialister. Få nye vinkler på næste skridt i din karriere Karriereworkshop Mentorkaffemøde Kontraktgennemgang CV-sparring Ledige job Lønberegner Individuel rådgivning Lønforhandling Mød virksomheder Karrieresamtaler Græsset er ikke nødvendigvis grønnere andre steder men man ved det jo ikke, før man prøver. Som medlem har du en enorm erfaring til din rådighed. Både hvis du overvejer at skifte job, og hvis du allerede er midt i processen. Vi er klar også når det skal gå stærkt. Alexander Ertmann Schüler, Retention Manager, Codan. Medlem af Djøf siden djoef.dk/nytjob Tænk længere

20 20 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Løn i staten

21 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 21 Tabel 3 Opdelt efter kandidatår Fuldmægtig Departementer Kandidatår Antal Før Alle

22 22 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 4 Opdelt efter kandidatår Fuldmægtig Styrelser og institutioner Kandidatår Antal Før Alle

23 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 23 Tabel 5 Opdelt efter kandidatår Fuldmægtig Anklagemyndighed og domstole Kandidatår Antal Før Alle

24 24 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 6 Opdelt efter kandidatår Fuldmægtig Universiteter og forskning Kandidatår Antal Før Alle

25 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 25 Tabel 7 Opdelt efter kandidatår Specialkonsulent Departementer Kandidatår Antal Før Alle

26 26 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 8 Opdelt efter kandidatår Specialkonsulent Styrelser og institutioner Kandidatår Antal Før Alle

27 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 27 Tabel 9 Opdelt efter kandidatår Specialkonsulent Universiteter og forskning Kandidatår Antal Før Alle

28 28 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 10 Opdelt efter kandidatår Specialkonsulent Erhvervsakademier og professionshøjskoler Kandidatår Antal Før Alle

29 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 29 Tabel 11 Opdelt efter kandidatår Chefkonsulent Departementer Kandidatår Antal Før Alle

30 30 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 12 Opdelt efter kandidatår Chefkonsulent Styrelser og institutioner Kandidatår Antal Før Alle

31 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 31 Tabel 13 Opdelt efter kandidatår Chefkonsulent Universiteter og forskning Kandidatår Antal Før Alle

32 32 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 14 Opdelt efter kandidatår Chefkonsulent Erhvervsakademier og professionshøjskoler Kandidatår Antal Alle

33 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 33 Tabel 15 Medarbejder Departement Stilling Antal Chefkonsulent Fagleder Fuldmægtig Konsulent Ministersekretær Projektleder Souschef uden ledelsesansvar Specialkonsulent Øvrige ikke-chefer Tabel 16 Medarbejder Styrelser og institutioner Stilling Antal Akademisk medarbejder Chefkonsulent Controller/revisor Fagleder Fuldmægtig HR-/personalekonsulent Konsulent Projektleder Projektmedarbejder Souschef uden ledelsesansvar Specialkonsulent Øvrige ikke-chefer Tabel 17 Medarbejder Anklagemyndighed og domstole Stilling Antal Anklager og anklagerfuldmægtig Dommerfuldmægtig Senioranklager Specialanklager

34 34 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 18 Medarbejder Videnskabeligt personale inden for universiteter og forskning Stilling Antal Adjunkt/postdoc Forsker Lektor Professor Professor Mso Seniorforsker Videnskabelig medarbejder Tabel 19 Medarbejder Administrativt personale inden for universiteter og forskning Stilling Antal Akademisk medarbejder Chefkonsulent Controller/revisor Fagleder Fuldmægtig HR-/personalekonsulent Konsulent Projektleder Projektmedarbejder Specialkonsulent Øvrige ikke-chefer

35 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 35 Tabel 20 Medarbejder Videnskabeligt personale på erhvervsgymnasier Stilling Antal Adjunkt/postdoc Lektor Tabel 21 Medarbejder Administrativt personale på erhvervsgymnasier Stilling Antal Akademisk medarbejder Chefkonsulent Controller/revisor Fagleder Fuldmægtig HR-/personalekonsulent Konsulent Projektleder Projektmedarbejder Souschef uden ledelsesansvar Specialkonsulent Øvrige ikke-chefer

36 36 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 22 Medarbejder Videnskabeligt personale på erhvervsakademier og professionshøjskoler Stilling Antal Adjunkt/postdoc Lektor Tabel 23 Medarbejder Administrativt personale på erhvervsakademier og professionshøjskoler Stilling Antal Akademisk medarbejder Borgerrådgiver Chefkonsulent Controller/revisor Fagleder Fuldmægtig HR-/personalekonsulent Konsulent Projektleder Projektmedarbejder Specialkonsulent Øvrige ikke-chefer

37 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 37 Tabel 24 Varigt ansatte chefer Departement Stilling Antal Afdelingschef Centerchef Chefkonsulent m. ledelsesansvar Departementschef Direktør lønramme Kontorchef Tabel 25 Åremålsansatte chefer Departement Stilling Antal Afdelingschef Direktør lønramme Kontorchef

38 38 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 26 Varigt ansatte chefer Styrelser og institutioner Stilling Antal Administrationschef Afdelingschef Afdelingsleder Ankechef Centerchef Chefkonsulent m. ledelsesansvar Direktør lønramme Enhedschef Fagdirektør Funktionsleder IT-chef Kontorchef Personalechef/HR-chef Sekretariatschef Souschef Teamleder Vicedirektør Vicekontorchef Økonomichef/regnskabschef

39 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 39 Tabel 27 Åremålsansatte chefer Styrelser og institutioner Stilling Antal Administrationschef Afdelingschef Centerchef Chefkonsulent m. ledelsesansvar Direktør Direktør lønramme Direktør lønramme Enhedschef Fagdirektør Kontorchef Sekretariatschef Vicedirektør Økonomichef/regnskabschef

40 40 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 28 Varigt ansatte chefer Anklagemyndighed og domstole Stilling Antal Advokaturchef Byretsdommer Byretspræsident Fængselsinspektør Højesteretsdommer Konstitueret landsdommer Landsdommer Retsassessor Retsformand/ass. retsformand Vicefængselsinspektør Vicepolitimester Vicestatsadvokat Tabel 29 Åremålsansatte chefer Anklagemyndighed og domstole Stilling Antal Politidirektør Stabschef Statsadvokat Vicestatsadvokat

41 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 41 Tabel 30 Varigt ansatte chefer Universiteter og forskning Stilling Antal Administrationschef Afdelingsleder Chefkonsulent m. ledelsesansvar Fagdirektør Funktionschef Kontorchef Personalechef/HR-chef Prodekan Sekretariatschef Studiechef Teamleder Vicedirektør Økonomichef/regnskabschef Tabel 31 Åremålsansatte chefer Universiteter og forskning Stilling Antal Dekan Direktør Fagdirektør Forskningsleder Institutleder/-chef Prodekan Rektor Vicedirektør

42 42 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Engangsvederlag i staten

43 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 43 Tabel 32 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Departement Tabel 33 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Styrelser og institutioner Tabel 34 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Anklagemyndighed og domstole Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Chefkonsulent 69% Fuldmægtig 35% Ministersekretær 50% Projektleder 100% - Specialkonsulent 56% Øvrige ikke-chefer 63% Alle 49% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Akademisk medarbejder 5% - Chefkonsulent 56% Controller/revisor 38% Fagleder 60% Fuldmægtig 32% HR-/personalekonsulent 26% Konsulent 22% Projektleder 63% Projektmedarbejder 60% Souschef uden ledelsesansvar 79% Specialkonsulent 48% Virksomheds-/job-/erhvervskons. 100% - Øvrige ikke-chefer 27% Alle 39% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Anklager og anklagerfuldmægtig 44% Dommerfuldmægtig 3% Senioranklager 82% Specialanklager 97% Alle 49%

44 44 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 35 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Videnskabeligt personale inden for universiteter og forskning Tabel 36 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Administrativt personale inden for universiteter og forskning Tabel 37 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Videnskabeligt personale på erhvervsgymnasier Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Adjunkt/postdoc 30% Forsker 25% Lektor 38% Professor 56% Professor Mso 42% Seniorforsker 33% Videnskabelig medarbejder 8% Alle 33% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Akademisk medarbejder 15% Chefkonsulent 21% Fuldmægtig 13% HR-/personalekonsulent 25% - Projektleder 43% Specialkonsulent 24% Øvrige ikke-chefer 4% - Alle 17% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Adjunkt/postdoc 20% Lektor 19% Alle 19% 7.548

45 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 45 Tabel 38 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Administrativt personale på erhvervsgymnasier Tabel 39 Engangsvederlag pr. år Opdelt på stilling Medarbejder Videnskabeligt personale på erhvervsakademier og professionshøjskoler Tabel 40 Engangsvederlag pr. år Medarbejder Administrativt personale på erhvervsakademier og professionshøjskoler Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Akademisk medarbejder 25% Chefkonsulent 50% - Controller/revisor 25% - Fuldmægtig 50% - Souschef uden ledelsesansvar 50% - Specialkonsulent 25% - Øvrige ikke-chefer 15% Alle 19% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Adjunkt/postdoc 23% Lektor 21% Alle 22% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Akademisk medarbejder 42% Chefkonsulent 50% Controller/revisor 43% Fagleder 100% Fuldmægtig 15% HR-/personalekonsulent 18% - Konsulent 28% Projektleder 10% - Projektmedarbejder 50% - Specialkonsulent 25% Øvrige ikke-chefer 26% Alle 30%

46 46 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 41 Engangsvederlag pr. år Opdelt efter kandidatår Medarbejder Fuldmægtig Tabel 42 Engangsvederlag pr. år Opdelt efter kandidatår Medarbejder Specialkonsulent Tabel 43 Engangsvederlag pr. år Opdelt efter kandidatår Medarbejder Chefkonsulent Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Før % I alt 31% Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Før % I alt 46% Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Før % I alt 57%

47 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 47 Tabel 44 Engangsvederlag pr. år Varigt ansatte chefer Departement Tabel 45 Engangsvederlag pr. år Åremålsansatte chefer Departement Tabel 46 Engangsvederlag pr. år Varigt ansatte chefer Styrelser og institutioner Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Afdelingschef 100% Centerchef 100% Chefkonsulent m. ledelsesansvar 75% Departementschef 84% Kontorchef 96% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Afdelingschef 82% Direktør lønramme % Kontorchef 84% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennmesnit Administrationschef 31% Afdelingschef 67% Afdelingsleder 56% Ankechef 100% Centerchef 33% Chefkonsulent m. ledelsesansvar 59% Direktør lønramme 39 80% Enhedschef 80% Fagdirektør 100% Funktionsleder 95% IT-chef 75% Kontorchef 91% Personalechef/HR-chef 60% Sekretariatschef 65% Souschef 38% Teamleder 58% Vicedirektør 76% Vicekontorchef 94% Økonomichef/regnskabschef 71%

48 48 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 47 Engangsvederlag pr. år Åremålsansatte chefer Styrelser og institutioner Tabel 48 Engangsvederlag pr. år Varigt ansatte chefer Anklagemyndighed og domstole Tabel 49 Engangsvederlag pr. år Åremålsansatte chefer Anklagemyndighed og domstole Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Administrationschef 80% Afdelingschef 58% Chefkonsulent m. ledelsesansvar 38% Direktør 100% Direktør lønramme 39 88% Direktør lønramme 40 74% Enhedschef 90% Fagdirektør 92% Kontorchef 89% Sekretariatschef 92% Vicedirektør 80% Økonomichef/regnskabschef 57% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Advokaturchef 88% Fængselsinspektør 38% Retsassessor 11% Vicestatsadvokat 100% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Politidirektør 91% Stabschef 78% Statsadvokat 100% Vicestatsadvokat 100%

49 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 49 Tabel 50 Engangsvederlag pr. år Varigt ansatte chefer Universiteter og forskning Tabel 51 Engangsvederlag pr. år Åremålsansatte chefer Universiteter og forskning Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Administrationschef 30% Afdelingsleder 36% Chefkonsulent m. ledelsesansvar 27% Fagdirektør 71% Personalechef/HR-chef 57% Sekretariatschef 50% Vicedirektør 50% Økonomichef/regnskabschef 50% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Dekan 83% Fagdirektør 60% Institutleder/-chef 73% Prodekan 100% Rektor 75% Vicedirektør 44%

50 50 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Løn i kommuner

51 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 51 Tabel 52 Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Fuldmægtig Kommuner Kandidatår Antal Før Alle

52 52 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 53 Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Specialkonsulent Kommuner Kandidatår Antal Før Alle

53 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 53 Tabel 54 Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Chefkonsulent Kommuner Kandidatår Antal Før Alle

54 54 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 55 Oktober 2017 Medarbejder Kommuner Stilling Antal Akademisk medarbejder Borgerrådgiver Chefkonsulent Controller/revisor Fagleder Fuldmægtig HR-/personalekonsulent Juridisk konsulent Miljømedarbejder Projektleder Projektmedarbejder Specialkonsulent Teamkoordinator Teamleder Udviklingskonsulent Virksomheds-/job-/erhvervskons Økonomisk konsulent Øvrige ikke-chefer Øvrige konsulenter Alle

55 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 55 Tabel 56 Oktober 2017 Ledere, der har 3 eller flere chef-lag over deres stilling Kommuner Stilling Antal Administrationschef Afdelingschef Afdelingsleder Centerchef Chefkonsulent m. ledelsesansvar Enhedschef Jobcenterchef Kontorchef Områdechef Personalechef/HR-chef Sekretariatschef Sekretariatsleder Sektionsleder Souschef Stabschef Teamleder Udviklingschef Økonomichef/Regnskabschef Alle

56 56 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 57 Oktober 2017 Ledere, hvor nærmeste chef er medlem af direktionen Kommuner Stilling Antal Administrationschef Afdelingschef Afdelingsleder Arbejdsmarkedschef Centerchef Chefkonsulent m. ledelsesansvar Enhedschef Forvaltningschef/-direktør IT-chef Jobcenterchef Kommunaldirektør Kontorchef Områdechef Personalechef/HR-chef Sekretariatschef Sekretariatsleder Sektionsleder Souschef Stabschef Teamleder Udviklingschef Vicedirektør Økonomichef/Regnskabschef Alle

57 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 57 Tabel 58 Oktober 2017 Ledere, hvor nærmeste chef er kommunaldirektøren/øverste administrative chef Kommuner Stilling Antal Administrationschef Afdelingschef Centerchef Direktør Forvaltningschef/-direktør Jobcenterchef Kontorchef Områdechef Personalechef/HR-chef Sekretariatschef Stabschef Vicedirektør Økonomichef/Regnskabschef Alle Tabel 59 Oktober 2017 Kommunaldirektør/ øverste administrative chef Kommuner Stilling Antal Direktør Kommunaldirektør Alle

58 58 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Engangsvederlag i kommuner

59 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 59 Tabel 60 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Medarbejder Kommuner Tabel 61 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Medarbejder Fuldmægtig Kommuner Tabel 62 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Medarbejder Specialkonsulent Kommuner Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Akademisk medarbejder 23% Borgerrådgiver 20% Chefkonsulent 27% Controller/revisor 23% Fagleder 18% Fuldmægtig 32% HR-/personalekonsulent 15% Juridisk konsulent 20% Miljømedarbejder 15% Projektleder 18% Projektmedarbejder 20% Specialkonsulent 27% Teamkoordinator 31% Teamleder 60% Udviklingskonsulent 20% Virksomheds-/job-/erhvervskons. 12% Økonomisk konsulent 20% Øvrige ikke-chefer 20% Øvrige konsulenter 23% Alle 23% Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Før % Alle 22% Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % % % % % Før % Alle 27%

60 60 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 63 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Medarbejder Chefkonsulent Kommuner Tabel 64 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Ledere, der har 3 eller flere chef-lag over deres stilling Kommuner Tabel 65 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Ledere, hvor nærmeste chef er medlem af direktionen Kommuner Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % % Før % Alle 27% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Afdelingschef 39% Afdelingsleder 27% Chefkonsulent m. ledelsesansvar 58% Kontorchef 75% Områdechef 67% Sekretariatsleder 50% Sektionsleder 18% Souschef 33% Teamleder 32% Økonomichef/Regnskabschef 60% Alle 34% Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Afdelingschef 31% Afdelingsleder 38% Centerchef 42% Kontorchef 40% Områdechef 44% Personalechef/HR-chef 36% Sekretariatschef 54% Sekretariatsleder 30% Økonomichef/Regnskabschef 35% Alle 36%

61 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 61 Tabel 66 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Ledere, hvor nærmeste chef er kommunaldirektøren/øverste administrative chef Kommuner Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Administrationschef 75% Afdelingschef 57% Centerchef 54% Forvaltningschef/-direktør 21% Økonomichef/Regnskabschef 20% Alle 27%

62 62 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Løn i regioner

63 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 63 Tabel 67 Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Fuldmægtig Regioner Kandidatår Antal Før Alle

64 64 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 68 Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Specialkonsulent Regioner Kandidatår Antal Alle

65 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 65 Tabel 69 Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Chefkonsulent Regioner Kandidatår Antal Før Alle

66 66 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Tabel 70 Oktober 2017 Medarbejder Regioner Stilling Antal Akademisk medarbejder Chefkonsulent Controller/revisor Fagleder Fuldmægtig HR-/personalekonsulent Juridisk konsulent Miljømedarbejder Projektleder Projektmedarbejder Specialkonsulent Teamkoordinator Teamleder Udviklingskonsulent Økonomisk konsulent Øvrige ikke-chefer Øvrige konsulenter Alle

67 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 67 Tabel 71 Oktober 2017 Varigt ansatte chefer Regioner Stilling Antal Administrationschef Afdelingschef Afdelingsleder Centerchef Centerdirektør Chefkonsulent m. ledelsesansvar Direktør Enhedschef Kommunikationschef Kontorchef Personalechef/HR-chef Regionsdirektør Sekretariatschef Sekretariatsleder Sektionschef Sektionsleder Stabschef Sygehus-/hospitalsdirektør Teamleder Udviklingschef Vicedirektør Vicekontorchef Økonomichef/Regnskabschef Alle

68 68 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Engangsvederlag i regioner

69 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // 69 Tabel 72 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Medarbejder Regioner Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Akademisk medarbejder 20% Chefkonsulent 6% Fuldmægtig 10% HR-/personalekonsulent 5% - Juridisk konsulent 17% Projektleder 13% Projektmedarbejder 20% - Specialkonsulent 20% Teamkoordinator 100% - Udviklingskonsulent 25% Økonomisk konsulent 8% Øvrige ikke-chefer 8% Øvrige konsulenter 18% Alle 15% Tabel 73 Engangsvederlag pr. år Oktober 2017 Opdelt efter kandidatår Medarbejder Fuldmægtig Regioner Kandidatår Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit % % % % % % % % % % % % Før % Alle 15% Tabel 74 Engangsvederlag/resultatløn Oktober 2017 Varigt ansatte chefer Regioner Stilling Engangsvederlag/resultatløn Andel Gennemsnit Administrationschef 50% Afdelingschef 27% Afdelingsleder 50% Direktør 43% Enhedschef 13% Kontorchef 47% Sekretariatschef 27% Sygehus-/hospitalsdirektør 43% Alle 25%

70 70 // Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte Arbejdstid Selvom de fleste har en aftalt arbejdstid på 37 timer pr. uge, er der mange, der arbejder mere. Nedenfor kan du se, hvor mange timer de offentligt ansatte djøfere i gennem snit arbejder. Vores undersøgelser viser, at: > cheferne har en højere gennemsnitlig arbejdstid end medarbejderne > arbejdstiden blandt medarbejderne er højest i staten > Arbejdstiden blandt cheferne er højest i regionerne. Tabel 75 Gennemsnitlig arbejdstid pr. uge Opdelt efter ansættelsesområde Stilling Ansættelsesområde Staten* Regioner Kommuner Medarbjedere 40,6 38,7 38,6 Chefer 46,3 46,0 45,6 * Den gennemsnitlige arbejdstid for ansatte i staten er fra september 2015

71 Djøfs lønstatistik 2017 Offentligt ansatte // ledere er medlem af Djøf Stadig flere private og offentlige ledere vælger Djøf. Det giver stærke muligheder for at brobygge, udbygge og opbygge din faglighed i fælles skab med andre uanset om du er ny, erfaren eller kommende leder. Mentor Erfarne ledere i Djøfs mentorkorps er klar til at hjælpe andre på vej i lederjobbet. Netværk Ny viden, sparring, feed back og et stærkere personligt netværk med andre ledere. Arrangementer Du får nyeste viden og trends om ledelse på konferencer, morgenmøder eller i debatfora. Karrieresamtaler og coachingforløb Vi tilbyder personlige karrieresamtaler og individuelt tilrettelagte coachingforløb. Hvis du tror, du skal klare det hele selv som leder, så har du en kæmpe udfordring. Kontrakt og lønforhandling Du kan få rådgivning og sparring om optimale vilkår som leder. Kurser og uddannelser Du kan træne dit lederskab, så du øger din spændvidde og får flere handlemuligheder. Marie Bender Foltmann, underdirektør, PenSam. Medlem af Djøf siden djoef.dk/leder Tænk længere

Offentligt ansatte. Lønstatistik Tænk længere

Offentligt ansatte. Lønstatistik Tænk længere Offentligt ansatte Lønstatistik 2016 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2016 Offentligt ansatte Lønstatistik for offentligt ansatte I denne publikation får du de vigtigste tendenser fra årets lønstatistik

Læs mere

Offentligt ansatte. Lønstatistik Tænk længere

Offentligt ansatte. Lønstatistik Tænk længere Offentligt ansatte Lønstatistik 2018 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2018 Offentligt ansatte Lønstatistik for offentligt ansatte I denne publikation får du de vigtigste tendenser fra årets lønstatistik

Læs mere

Februar Djøfs lønstatistik for ledere i uddannelsesog undervisningssektoren. Tænk længere

Februar Djøfs lønstatistik for ledere i uddannelsesog undervisningssektoren. Tænk længere Februar 2019 Djøfs lønstatistik for ledere i uddannelsesog undervisningssektoren Tænk længere Nyhed Samlet lønstatistik for ledere i uddannelses- og undervisningssektoren I denne publikation får du en

Læs mere

Privatansatte. Lønstatistik Tænk længere

Privatansatte. Lønstatistik Tænk længere Privatansatte Lønstatistik 2017 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2017 Privatansatte Behersket lønstigning til privatansatte djøfere Årets lønstatistik for privatansatte djøfere viser en noget mere

Læs mere

DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker

DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2010 DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2010 Indholdsfortegnelse Forord... 2 1. Hovedresultater... 3 2. Baggrund

Læs mere

Privatansatte. Lønstatistik Tænk længere

Privatansatte. Lønstatistik Tænk længere Privatansatte Lønstatistik 2016 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2016 Privatansatte Flotte lønstigninger til privatansatte djøfere Årets lønstatistik for privatansatte djøfere er glædelig og opmuntrende

Læs mere

Privatansatte. Lønstatistik Tænk længere

Privatansatte. Lønstatistik Tænk længere Privatansatte Lønstatistik 2018 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2018 Privatansatte Flotte lønstigninger til privatansatte djøfere Med en gennemsnitlig lønstigning på 4,6 procent viser årets lønstatistik

Læs mere

Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2017 Chefer i centraladministrationen

Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2017 Chefer i centraladministrationen Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2017 Chefer i centraladministrationen Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf. 3.kvt. 2017 Månedsløn for administrative chefer opdelt efter stilling

Læs mere

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019

Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse. Juni 2019 Akademikerne og Finansministeriets fælles vejledning om ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse Juni 2019 Indhold 1. En ny karrierevej for akademikere i staten 4 1.1 En ny stillingskategori

Læs mere

Lønstatistik Privatansatte. Tænk længere

Lønstatistik Privatansatte. Tænk længere Lønstatistik 2015 Privatansatte Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2015 Privatansatte Pæne, men ikke prangende lønstigninger Flere iagttagere konstaterer for tiden, at opsvinget ikke er helt så godt

Læs mere

Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2016 Chefer i centraladministrationen

Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2016 Chefer i centraladministrationen Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2016 Chefer i centraladministrationen Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf. 3.kvt. 2016 Månedsløn for administrative chefer opdelt efter stilling

Læs mere

Lønbarometeret. Ordbog

Lønbarometeret. Ordbog Lønbarometeret Ordbog Anciennitet For kommuner og regioner kan du indtaste antal års anciennitet. Ancienniteten regnes som det antal år, du har haft arbejde i fast stilling som sygeplejerske eller radiograf

Læs mere

Side 1 af 11. Løn i staten LØNSTATISTIK 2018

Side 1 af 11. Løn i staten LØNSTATISTIK 2018 Side 1 af 11 Løn i staten LØNSTATISTIK 2018 DECEMBER 2018 Side 2 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Gennemsnitsløn uden pension for akademisk ansatte uden ledelsesansvar... 4 1.1. Alle kandidater... 4 1.2. Humanistiske

Læs mere

Lønoversigt. 1. april 2016

Lønoversigt. 1. april 2016 Lønoversigt 1. april 2016 Indhold Overenskomstansatte 3 Basisløn i staten (nyt lønsystem) 4 Rådighedstillæg i staten (nyt lønsystem) 4 Rådighedstillæg i staten (gammelt lønsystem) 4 Basisløn i kommuner

Læs mere

Djøf Advokat. Lønstatistik Tænk længere

Djøf Advokat. Lønstatistik Tænk længere Djøf Advokat Lønstatistik 2017 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2017 Djøf Advokat Et redskab til din lønforhandling Lønstatistikken er et vigtigt redskab i en lønforhandling. Det gælder både, når der

Læs mere

Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012

Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012 23. november 2012 Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2012 Hovedresultaterne til IDA Lønstatistik 2012 foreligger nu og offentliggøres hermed fredag den 23. november 2012. Lønudvikling De privatansatte

Læs mere

Lønstatistik 2015. Offentligt ansatte. Tænk længere

Lønstatistik 2015. Offentligt ansatte. Tænk længere Lønstatistik 2015 Offentligt ansatte Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2015 Offentligt ansatte Ny statistik for offentligt ansatte Velkommen til den nye lønstatistik for offentligt ansatte. I denne

Læs mere

Konsulentordninger Vejledning om chef- og specialkonsulentordninger. regioner og kommuner

Konsulentordninger Vejledning om chef- og specialkonsulentordninger. regioner og kommuner DM Nimbusparken 16 2000 Frederiksberg Telefon 38 15 66 00 dm@dm.dk www.dm.dk Konsulentordninger Indhold Indledning... 3 Staten... 3 Løn... 3 Plustid... 5 Karriere- og kompetenceudvikling... 5 Regioner

Læs mere

Djøf Advokat. Lønstatistik Tænk længere

Djøf Advokat. Lønstatistik Tænk længere Djøf Advokat Lønstatistik 2018 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2018 Djøf Advokat Et redskab til din lønforhandling Lønstatistikken er et vigtigt redskab i en lønforhandling. Det gælder både, når der

Læs mere

Offentlige løntabeller 01.01.2014

Offentlige løntabeller 01.01.2014 Offentlige løntabeller 01.01.2014 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Sådan bruger du Lønbarometeret. Vejledning for ledende sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner

Sådan bruger du Lønbarometeret. Vejledning for ledende sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner Sådan bruger du Lønbarometeret Vejledning for ledende sygeplejersker og radiografer i regioner og kommuner Indhold 1. Udfyld felterne Ledere i en region eller kommune 3 Arbejdsgiver 3 Ledende eller ikke-ledende

Læs mere

Offentlige løntabeller 01.04.2014

Offentlige løntabeller 01.04.2014 Offentlige løntabeller 01.04.2014 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Djøf Advokat. Lønstatistik Tænk længere

Djøf Advokat. Lønstatistik Tænk længere Djøf Advokat Lønstatistik 2016 Tænk længere 2 // Djøfs lønstatistik 2016 Djøf Advokat Et redskab til din lønforhandling Lønstatistikken er et vigtigt redskab i en lønforhandling. Det gælder både, når der

Læs mere

Sådan bruger du Lønbarometeret. Vejledning for ikke-ledende sygeplejersker og radiografer i kommuner og regioner

Sådan bruger du Lønbarometeret. Vejledning for ikke-ledende sygeplejersker og radiografer i kommuner og regioner Sådan bruger du Lønbarometeret Vejledning for ikke-ledende sygeplejersker og radiografer i kommuner og regioner Indhold 1. Udfyld felterne Ikke ledende i region/kommune 3 Arbejdsgiver 3 Ledende eller ikke-ledende

Læs mere

Bilag 3 Lønforløb for akademikere i Kræftens Bekæmpelse i gammel lønstruktur Akademikere (kandidater) Trinforløb Kræftens Bekæmpelses grundløn (Årligt

Bilag 3 Lønforløb for akademikere i Kræftens Bekæmpelse i gammel lønstruktur Akademikere (kandidater) Trinforløb Kræftens Bekæmpelses grundløn (Årligt Bilag 3 Lønforløb for akademikere i Kræftens Bekæmpelse i gammel lønstruktur Akademikere (kandidater) Trinforløb Kræftens Bekæmpelses grundløn (Årligt grundbeløb marts 2012) Akademikere i gammel lønstruktur

Læs mere

Løn på det statslige område

Løn på det statslige område Løn på det statslige område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kildehenvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

Djøf Privats lønstatistik 2017

Djøf Privats lønstatistik 2017 Djøf Privats lønstatistik 2017 01.11.2017 Lønstigning på 2,9 pct. De privatansatte djøferes løn er samlet set steget med 2,9 pct. fra september 2016 til september 2017. Stigningen er opgjort inkl. anciennitetsmæssige

Læs mere

Kontrakt- og lønforhandling kend din markedsværdi det betaler sig. Konsulent Nanna Lindstrøm Hessel, Djøf

Kontrakt- og lønforhandling kend din markedsværdi det betaler sig. Konsulent Nanna Lindstrøm Hessel, Djøf Kontrakt- og lønforhandling kend din markedsværdi det betaler sig Konsulent Nanna Lindstrøm Hessel, Djøf Hvad skal vi nå i dag? Dagens program Sådan finder du dit lønniveau Sådan forhandler du din løn

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.10.2018 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.10.2019 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Rådighedstillæg til overenskomstansatte fuldmægtige på nyt lønsystem...

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.04.2018 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Lønoversigt. 1. oktober 2016

Lønoversigt. 1. oktober 2016 Lønoversigt 1. oktober 2016 16Tænk længere 2 // Lønoversigt 1. oktober 2016 Lønregulering pr. 1. oktober 2016 Løn og tillæg reguleres pr. 1. oktober 2016 med ca. 0,86 procent i kommunerne og med ca. 0,71

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.12.2017 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.01.2017 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.06.2015 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.04.2017 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Økonomiforvaltningen (ØKF) har til besvarelse heraf udarbejdet dette notat.

Økonomiforvaltningen (ØKF) har til besvarelse heraf udarbejdet dette notat. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til Økonomiudvalget Dato: 26. marts 2018 Sagsnr. 2018-0097721 Bestilling fra tidligere borgmester Ninna Thomsen af notat om lønbånd og aflønning

Læs mere

STATEN Lønninger 1. april 2012

STATEN Lønninger 1. april 2012 STATEN Lønninger 1. april 2012 Ingeniørforeningen Lønninger m.v. i staten 1. april 2012 Indhold - alfabetisk Censorarbejde - takster Chefer Eksterne lektorer Erhvervsskoler m.v. - tillæg Gammel løn Indledning

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.01.2016 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Løn på det regionale område

Løn på det regionale område Løn på det regionale område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

Djøf Privats lønstatistik Lønstigning på 3,3 pct.

Djøf Privats lønstatistik Lønstigning på 3,3 pct. Djøf Privats lønstatistik 2014 31.10.2014 Lønstigning på 3,3 pct. De privatansatte djøferes løn er samlet set steget med 3,3 pct. fra september 2013 til september 2014. Stigningen er opgjort inkl. anciennitetsmæssige

Læs mere

Offentlige løntabeller

Offentlige løntabeller Offentlige løntabeller 01.08.2013 Indledning 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Stat... 5 Basisløn for ansatte på nyt lønsystem... 6 Basisløninterval for special- og chefkonsulenter... 6 Rådighedstillæg

Læs mere

Offentlige løntabeller. - Juni 2013

Offentlige løntabeller. - Juni 2013 Offentlige løntabeller - Juni 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kommune... 4 Region... 9 Stat... 14 2 Offentlige løntabeller - Juni 2013 Indledning Følgende løntabeller er gældende fra 1. april

Læs mere

Lederlønpolitik. Med indførelsen af Ny løn blev der vedtaget en fælles erklæring mellem overenskomstens parter hvor det blev slået fast, at

Lederlønpolitik. Med indførelsen af Ny løn blev der vedtaget en fælles erklæring mellem overenskomstens parter hvor det blev slået fast, at Lederlønpolitik Dansk Psykolog Forenings overordnede mål at, sikre bedst mulige løn- og ansættelsesvilkår for ledere. Dette sker gennem overenskomstforhandlinger på det offentlige og private område og

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

Djøf Privats lønstatistik 2016

Djøf Privats lønstatistik 2016 Djøf Privats lønstatistik 2016 01.11.2016 Lønstigning på 4,2 pct. De privatansatte djøferes løn er samlet set steget med 4,2 pct. fra september 2015 til september 2016. Stigningen er opgjort inkl. anciennitetsmæssige

Læs mere

STATEN Lønninger 1. april 2010

STATEN Lønninger 1. april 2010 STATEN Lønninger Ingeniørforeningen Lønninger m.v. i staten Indhold - alfabetisk Censorarbejde - takster Chefer Eksterne lektorer Erhvervsskoler m.v. - tillæg Gammel løn - AC's fællesskala Indledning Ingeniørhøjskoler

Læs mere

STATEN Lønninger 1. januar 2012

STATEN Lønninger 1. januar 2012 STATEN Lønninger Ingeniørforeningen Lønninger m.v. i staten Indhold - alfabetisk Censorarbejde - takster Chefer Eksterne lektorer Erhvervsskoler m.v. - tillæg Gammel løn Indledning Ingeniørhøjskoler (Teknika)

Læs mere

Skatteministeriets lønpolitik

Skatteministeriets lønpolitik Skatteministeriets lønpolitik Lønpolitikken beskriver de principper, kriterier og processer, der er gældende ved tildeling af tillæg og udnævnelser i Skatteministeriet. Lønpolitikken skal understøtte,

Læs mere

Djøf Privats lønstatistik Lønstigning på 3,1 pct.

Djøf Privats lønstatistik Lønstigning på 3,1 pct. Djøf Privats lønstatistik 2015 6.11.2015 Lønstigning på 3,1 pct. De privatansatte djøferes løn er samlet set steget med 3,1 pct. fra september 2014 til september 2015. Stigningen er opgjort inkl. anciennitetsmæssige

Læs mere

Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal Chefer i centraladministrationen

Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal Chefer i centraladministrationen Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf 3. kvartal 2010 Chefer i centraladministrationen Lønstatistik for offentlige chefer i Djøf. 3.kvt. 2010 Månedsløn for administrative chefer opdelt efter stilling

Læs mere

Regioner Lønninger 1. oktober 2012

Regioner Lønninger 1. oktober 2012 Regioner Lønninger 1. oktober 2012 Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner 1. oktober 2012 Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster Gammel løn - Akademisk

Læs mere

Bedste praksis for lønforhandlingsdata

Bedste praksis for lønforhandlingsdata Side 1 af 11 Bedste praksis for lønforhandlingsdata Denne bedste praksis beskriver hvilke løndata/rapporter, der kan anvendes i forbindelse med lokale lønforhandlinger. Lokale lønforhandlinger er de forhandlinger

Læs mere

Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016

Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016 Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016 Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2016 Layout: Dansk Sygeplejeråd 16-76 Copyright Dansk Sygeplejeråd November 2016.

Læs mere

Lønvejledning og løntabeller. Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner

Lønvejledning og løntabeller. Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner Lønvejledning og løntabeller Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner Lønniveau pr. 1. oktober 2018 Gældende indtil 31.3.2019 Lønvejledning og løntabeller Sygeplejersker ansat i regioner

Læs mere

Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2014

Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2014 Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2014 Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2014 Layout: Dansk Sygeplejeråd 14-95 Foto: Lizette Kabré Copyright Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

Lønstatistik. for statsansatte sygeplejersker 2016 (undtagen ledere)

Lønstatistik. for statsansatte sygeplejersker 2016 (undtagen ledere) Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2016 (undtagen ledere) Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2016 (undtagen ledere) Layout: Dansk Sygeplejeråd 16-78 Copyright Dansk Sygeplejeråd november

Læs mere

1. Arbejdstid, arbejdstidens placering, rådighedstillæg mv. 7. 3. Staten 11. 4. Regioner 16. 5. Kommuner 19

1. Arbejdstid, arbejdstidens placering, rådighedstillæg mv. 7. 3. Staten 11. 4. Regioner 16. 5. Kommuner 19 Indholdsfortegnelse 0. Forord 5 1. Arbejdstid, arbejdstidens placering, rådighedstillæg mv. 7 2. Kompetenceudvikling for psykologer 9 3. Staten 11 4. Regioner 16 5. Kommuner 19 6. Timelønnet undervisning,

Læs mere

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. oktober 2018

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. oktober 2018 Regionshuset Viborg Rammer for den decentrale forhandlingskompetence Koncern HR, Stab Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret 1. oktober 2018 På baggrund

Læs mere

Kontraktansættelse af chefer i staten

Kontraktansættelse af chefer i staten Cirkulære om rammeaftale om Kontraktansættelse af chefer i staten 2019 Cirkulære af 10. juli 2019 Modst. nr. 060-19 J.nr. 2017-38 PKAT nr. for kontraktansatte skal være den samme, som hvis den kontraktansatte

Læs mere

Løn på det kommunale område

Løn på det kommunale område Løn på det kommunale område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

DATA FOR OKTOBER 2009 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS

DATA FOR OKTOBER 2009 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS DATA FOR OKTOBER 2009 ER NU TILGÆNGELIGE I LOPAKS 7. januar 2010 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 4 Personaleomsætning 5 Datagrundlag Nedenfor vises udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn

Læs mere

Anvendelse af lønværktøj

Anvendelse af lønværktøj Anvendelse af lønværktøj Lønværktøj Med indgåelse af OK18 er der blevet introduceret en ny lønstruktur, der bl.a. omfatter institutioner for erhvervsrettet uddannelse. På DEG s hjemmeside, under punktet

Læs mere

Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler

Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Analyse af svar på Undersøgelse om lokal løndannelse til lærere og engangsvederlag til ledere på efterskoler Indledende bemærkninger Efterskoleforeningen har i maj 2016 gennemført en undersøgelse på efterskolerne

Læs mere

Notat 19. november Hovedresultater fra IDA Lønstatistik Til: Fra: Lønstatistikudvalget Sekretariatet

Notat 19. november Hovedresultater fra IDA Lønstatistik Til: Fra: Lønstatistikudvalget Sekretariatet Til: Fra: Lønstatistikudvalget Sekretariatet Notat 19. november 2015. Hovedresultater fra IDA Lønstatistik 2015 Indhold: 1. Lønudvikling 2014-2015 2. Vejledende minimalløn for år 2016 3. Svarprocent og

Læs mere

Vejledning om forhandling af vilkår for jordemødre med overbygningsuddannelse

Vejledning om forhandling af vilkår for jordemødre med overbygningsuddannelse Vejledning om forhandling af vilkår for jordemødre med overbygningsuddannelse Indhold Overenskomsternes dækningsområde ift. kandidater og andre overbygninger... 2 Kandidatuddannelser... 2 Master og ph.d.-uddannelser...

Læs mere

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. januar 2017

Rammer for den decentrale forhandlingskompetence. Revideret 1. januar 2017 Rammer for den decentrale forhandlingskompetence Regionshuset Viborg Koncern HR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0700 www.regionmidtjylland.dk Revideret 1. januar 2017 På baggrund af en forholdsmæssig

Læs mere

Nyt lønsystem. Overenskomstansatte i staten. Satser gældende fra 1. april 2015

Nyt lønsystem. Overenskomstansatte i staten. Satser gældende fra 1. april 2015 Nyt lønsystem Overenskomstansatte i staten Reguleringsprocent 1.02175 ugentlig arbejdstid 37 timer Satser gældende fra 1. april 2015 Grundbeløb Nettoløn Samlet bidrag Egen andel Ferieberetnetto pr. til

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet

Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af OK11-resultatet Gennemgang af resultaterne fra overenskomstforhandlingerne 2011 på det statslige, det kommunale og det regionale. Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indhold 01. Generelt...

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II Afsnit J. (jurister & økonomer) NALUNAARUTIT Grønlandsk Lovsamling Serie CII 19. januar 2018 AFTALE Mellem Grønlands Selvstyre og Djøf om løn og ansættelsesvilkår for overenskomstansatte, administrative

Læs mere

Lønstatistik i IDA og andre organisationer. Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper

Lønstatistik i IDA og andre organisationer. Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper statistik i IDA og andre organisationer Sammenligning af lønbegreber og analyse af lønniveau for sammenlignelige grupper September 2016 statistik i IDA og andre organisationer Resumé I dette notat redegøres

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

STATEN. Lønninger 1. oktober 2008

STATEN. Lønninger 1. oktober 2008 STATEN Lønninger Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i staten Indhold - alfabetisk Censorarbejde - takster Chefer Eksterne lektorer Erhvervsskoler m.v. - tillæg Foredragstakster Gammel løn - AC's

Læs mere

Regioner og Kommuner Lønninger 1. oktober 2008

Regioner og Kommuner Lønninger 1. oktober 2008 Regioner og Kommuner Lønninger 1. oktober 2008 Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner og kommuner 1. oktober 2008 Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster

Læs mere

Regioner og Kommuner Lønninger 1. april 2008

Regioner og Kommuner Lønninger 1. april 2008 Regioner og Kommuner Lønninger 1. april 2008 Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner og kommuner 1. april 2008 Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster

Læs mere

STATEN Lønninger 1. april 2009

STATEN Lønninger 1. april 2009 STATEN Lønninger Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i staten Indhold - alfabetisk Censorarbejde - takster Chefer Eksterne lektorer Erhvervsskoler m.v. - tillæg Foredragstakster Gammel løn - AC's

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2007 frie grundskoler, efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler samt folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2007 frie grundskoler, efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler samt folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2007 frie grundskoler, efterskoler, husholdnings- og håndarbejdsskoler samt folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere

De årlige lokale lønforhandlinger for ledere De årlige lokale lønforhandlinger for ledere Da der i de overordnede forhandlinger på hele det offentlige arbejdsmarked har været prioriteret generelle lønstigninger og pensionsforbedringer, er der ikke

Læs mere

Det er din og min hverdag, der er til forhandling.

Det er din og min hverdag, der er til forhandling. Bestyrelsens overvejelser om OK18 Det er din og min hverdag, der er til forhandling. Offentlige Chefers repræsentantskab Tænk længere 2 // Bestyrelsens forslag til krav Offentlige Chefer i Djøf Repæsentantskabsmøde

Læs mere

Løn på det private område

Løn på det private område Løn på det private område LØNSTATISTIK 2017 Spørgsmål vedrørende pressebrug kontakt DM's pressetelefon T: 29 11 60 80. Nærværende notat må kun citeres med udtrykkelig kilde-henvisning til Dansk Magisterforening.

Læs mere

Akademiske medarbejdere i teknisk-administrative stillinger på DTU, som ikke er omfattet af stillingsstrukturen for videnskabelige medarbejdere.

Akademiske medarbejdere i teknisk-administrative stillinger på DTU, som ikke er omfattet af stillingsstrukturen for videnskabelige medarbejdere. Lønstruktur for akademiske medarbejdere i teknisk-administrative stillinger på DTU (AC TAP) Oktober 2012 Revideret december 2016 (to tillæg tilføjet lønniveau 7) A. Forudsætninger for anvendelsen af lønstrukturen

Læs mere

Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2017 (undtagen ledere)

Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2017 (undtagen ledere) Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2017 (undtagen ledere) Indholdsfortegnelse Indledning 3 Stærkt kort til din lønforhandling 3 Om lønstatistikken 2017 3 Månedsløn 4 Tillæg 6 Arbejdstid 7 Afspadsering

Læs mere

Regioner Lønninger 1. april 2009

Regioner Lønninger 1. april 2009 Regioner Lønninger Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i regioner Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster Gammel løn - AC's fællesskala Indledning Jobtræning

Læs mere

Kommuner Lønninger 1. april 2009

Kommuner Lønninger 1. april 2009 Kommuner Lønninger Ingeniørforeningen i Danmark Lønninger m.v. i kommuner Indhold - alfabetisk Chefer- løn Chefer - grundlønstillæg Foredragstakster Gammel løn - AC's fællesskala Indledning Jobtræning

Læs mere

Kommunale lønninger pr. 1. april 2019 Reguleringsprocent pr

Kommunale lønninger pr. 1. april 2019 Reguleringsprocent pr Kommunale lønninger pr. 1. april 2019 Løn årligt/måned 48 (47) 463.656,00 38.638,00 49 (48) 494.773,00 41.231,08 50 (49) 529.311,00 44.109,25 51 (50) 584.663,00 48.721,92 52 (51) 665.274,00 55.439,50 53

Læs mere

JAs løntabeller for akademikere i staten

JAs løntabeller for akademikere i staten JAs løntabeller for akademikere i staten 1. Nyt lønsystem 2. Lønramme 35-42 3. Special- og chefkonsulenter 4. Tillæg ved universiteter med tilhørende forskningsinstitutioner 5. Lønnede ph.d.-stipendiater

Læs mere

Lønstatistik. for statsansatte sygeplejersker 2015 (undtagen ledere)

Lønstatistik. for statsansatte sygeplejersker 2015 (undtagen ledere) Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2015 (undtagen ledere) Lønstatistik for statsansatte sygeplejersker 2015 (undtagen ledere) Layout: Dansk Sygeplejeråd 15-85 Copyright Dansk Sygeplejeråd august

Læs mere

Lønstatistik for de frie grundskoler pr. 31. marts 2013

Lønstatistik for de frie grundskoler pr. 31. marts 2013 Lønstatistik for de frie grundskoler pr. 31. marts 2013 Indledning Fordelingssekretariatet for friskoler og private grundskoler administrerer Ansættelsesregistret, som indeholder løn og ansættelsesoplysninger

Læs mere

Statslønstatistik Rådata

Statslønstatistik Rådata Statslønstatistik 2017 - Rådata Månedsløn Tabel 1: Månedlig nettoløn i kr. fordelt efter stilling, 2017 Stilling Antal af alle nettoløn Nedre Median Øvre Kvartil Adjunkt 22 9,6 34.078 32.784 34.000 35.684

Læs mere

Ligelønsanalyse sammenligning af offentligt ansatte kvinder og mænds løn

Ligelønsanalyse sammenligning af offentligt ansatte kvinder og mænds løn Ligelønsanalyse sammenligning af offentligt ansatte kvinder og mænds løn Indledning Ref. KAB/- 28.02.2017 I dette notat præsenteres resultater fra en analyse af lønforskellen mellem mænd og kvinder. Analysen

Læs mere

1. Arbejdstid, arbejdstidens placering, rådighedstillæg mv. 7. 3. Staten 11. 4. Regioner 16. 5. Kommuner 19

1. Arbejdstid, arbejdstidens placering, rådighedstillæg mv. 7. 3. Staten 11. 4. Regioner 16. 5. Kommuner 19 Indholdsfortegnelse 0. Forord 5 1. Arbejdstid, arbejdstidens placering, rådighedstillæg mv. 7 2. Kompetenceudvikling for psykologer 9 3. Staten 11 4. Regioner 16 5. Kommuner 19 6. Timelønnet undervisning,

Læs mere

ARKITEKTFORBUNDET LØNSTATISTIK 2006

ARKITEKTFORBUNDET LØNSTATISTIK 2006 ARKITEKTFORBUNDET LØNSTATISTIK 2006 ARKITEKTFORBUNDET LØNSTATISTIK 2006 Hvorfor en lønstatistik? Lønstatistikken er vigtig, fordi medlemmer og tillidsrepræsentanter får et bedre grundlag for at forhandle

Læs mere

Kommunale lønninger pr. 1. januar 2017 Reguleringsprocent pr

Kommunale lønninger pr. 1. januar 2017 Reguleringsprocent pr Kommunale lønninger pr. 1. januar 2017 Reguleringsprocent pr. Løn årligt/måned 48 (47) 452.679,00 37.723,25 49 (48) 483.059,00 40.254,92 50 (49) 516.780,00 43.065,00 51 (50) 570.821,00 47.568,42 52 (51)

Læs mere

Kommunale lønninger pr. 1. januar 2017 Reguleringsprocent pr

Kommunale lønninger pr. 1. januar 2017 Reguleringsprocent pr Kommunale lønninger pr. 1. januar 2017 Reguleringsprocent pr. Løn årligt/måned 48 (47) 452.679,00 37.723,25 49 (48) 483.059,00 40.254,92 50 (49) 516.780,00 43.065,00 51 (50) 570.821,00 47.568,42 52 (51)

Læs mere

Kommunale lønninger pr. 1. april 2018 Reguleringsprocent pr

Kommunale lønninger pr. 1. april 2018 Reguleringsprocent pr Kommunale lønninger pr. 1. april 2018 Reguleringsprocent pr. Løn årligt/måned 48 (47) 458.412,00 38.201,00 49 (48) 489.176,00 40.764,67 50 (49) 523.324,00 43.610,33 51 (50) 578.050,00 48.170,83 52 (51)

Læs mere

Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen

Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Lønstatistik for maj måned 2010 frie grundskoler, efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler og folkeskolen Indhold side Teknisk vejledning... 2 Lærere ved frie grundskoler... 5 Lærere ved efterskoler

Læs mere

DATA FOR JUNI 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA

DATA FOR JUNI 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA DATA FOR JUNI 2014 ER NU TILGÆNGELIGE I SIRKA 11. september 2014 INDHOLD 2 Lønudvikling 3 Personaleforbrug 5 Personaleomsætning 6 Datagrundlag Udviklingen i antal fuldtidsbeskæftigede, bruttoløn samt nettoløn

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN Til Dansk Industri Dokumenttype Rapport Dato Marts 2018 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn, jobløn

Læs mere

Lønstatistikken kan anvendes som opslagsværk, ved forhandlingerne på arbejdspladserne, eller når et medlem skifter job.

Lønstatistikken kan anvendes som opslagsværk, ved forhandlingerne på arbejdspladserne, eller når et medlem skifter job. LØNSTATISTIK 2016 Sammenfatning Kost & Ernæringsforbundet har udarbejdet denne lønstatistik. Det er sket på baggrund af spørgeskema, der er sendt ud til forbundets medlemmerne i november 2016. 1584 medlemmer

Læs mere