Forældrekøb økonomisk fornuftigt for forældrene?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrekøb økonomisk fornuftigt for forældrene?"

Transkript

1 5 kostbare fælder ved et forældrekøb, du IKKE må lave! - Advokatens Guide Det er ikke altid lige nemt at finde tag over hovedet, særligt ikke som nyoptaget studerende i en af de populære studiebyer Aarhus, Odense og København. Der er rift om lejlighederne, priserne er høje og budgettet skulle også gerne efterlade plads til både studiebøger, deltagelse i sociale arrangementer og større kulinariske oplevelser end pasta med ketchup og havregryn. I denne sammenhæng kan der være meget fornuft forbundet med at foretage et forældrekøb af en lejlighed, men det er dog vigtigt, at det bliver gjort korrekt, hvis det skal være økonomisk fordelagtigt! Denne guide giver dig et overblik over de overvejelser, du skal gøre dig i forbindelse med et forældrekøb, fordelene herved og en gennemgang af 5 fælder, du skal undgå at falde i. Studiebyernes boligsituation Hvert år strømmer nye, glade og spændte studerende til byerne, men boligsituationen er slet ikke lige så idyllisk. Priserne for lejeboliger er utroligt høje, særligt sammenholdt med den studerendes indtægt ved SU. Den gennemsnitlige pris for leje af en etværelses lejlighed ligger på omkring henholdsvis 6800 kr. i København, 4800 kr. i Aarhus og 3600 kr. i Odense. Videre koster det omkring 4800 kr. blot at leje et værelse med adgang til fælles køkken og bad i København. Årsagen til de høje priser er blandt andet forbundet med, at de private udlejere i stor stil moderniserer lejlighederne i forbindelse med genudlejning. Hertil er det værd at bemærke, at statens uddannelsesstøtte til en udeboende studerende ligger på cirka 5900 kr., hvormed det altså kan være utrolig svært for den studerende at få økonomien til at hænge sammen, hvis vedkommende rent faktisk skulle få fat i en af de eftertragtede, men dyre, boliger. Særligt som følge heraf, er forældrekøb af lejligheder blevet mere og mere populært gennem de seneste år, idet de unge hermed vil kunne komme til at sidde til en langt mere overkommelig husleje. Forældrekøb økonomisk fornuftigt for forældrene? Boligpriserne har været mere eller mindre stødt stigende gennem de seneste mange år. En stor del af befolkningen har derfor også en del bekymringer forbundet med overvejelserne omkring forældrekøb. Nok er boligpriserne steget, men renterne er faldet, og et forældrekøb vil dermed typisk kunne foretages relativt billigt. Der har været en generel opfattelse af, at forældrekøb kun var for den absolut rigeste del af befolkningen, men det er bestemt ikke tendensen i dag.

2 Målgruppen for forældrekøb er utrolig bred og spænder over forældre med en stor opsparing, en smule luft i økonomien eller friværdi i deres egen bolig. Prisen for et forældrekøb varierer og afhænger af, hvor meget forældrene selv har råd til at investere i købet, hvor meget der skal lånes og den økonomiske situation i den pågældende ejerforening. Ofte vil det dog ikke koste mere end mellem 1000 og 2000 kr. i måneden for forældrene at have en forældrekøbslejlighed, når huslejeindtægt, fællesudgifter til ejerforening, ejendomsskat, ydelser til lån og årligt underskud efter personskat er regnet sammen. Det vil altså typisk ikke være en dyr fornøjelse for forældrene at have en forældrekøbslejlighed, og det vil bestemt være økonomisk fordelagtigt for barnet. Videre vil det bestemt være muligt at opnå en fornuftigt pris og dermed en avance ved et efterfølgende salg af boligen. Det er imidlertid ikke forretningsideen og håbet om opnåelse af en stor avance, der skal være incitamentet for forældrekøb det er bløde værdier og muligheden for at hjælpe dit barn til at opnå den bedst mulige studietid med de bedst mulige bolig- samt økonomiske forhold. Når det så er sagt, er det imidlertid en mulighed at opnå en avance ved forældrekøb, men i den forbindelse er der særlige juridiske overvejelser at have for øje. Nedenfor har vi oplistet de 5 fælder ved forældrekøb, som du skal undgå at falde i, såfremt du ønsker det bedst mulige økonomiske udgangspunkt og mulighed for at opnå den størst mulige fortjeneste ved efterfølgende salg. FORÆLDREFÆLDERNE! 1. Fælde: valg af forkert boligstørrelse og type Når du som forælder er på jagt efter en bolig til dit barn er det en stor fejl helt at indskrænke boligsøgningen til etværelses lejligheder, selvom disse umiddelbart måtte virke som den oplagte boligtype. Etværelseslejligheder kan være svære at finde, og det er ikke nødvendigvis den økonomisk bedste type lejlighed til et forældrekøb både i forhold til barnet og forældrene. Køb af henholdsvis to-, tre- og fireværelseslejligheder er vel og mærket en del dyrere at finansiere, men giver mulighed for, at der kan bo flere i lejligheden, og det vil dermed indbringe en større huslejeindtægt. Dermed får barnet mulighed for at spare en overraskende stor del af udgifterne til henholdsvis forsikring, internet, dagligvarer med videre.

3 Udlejning til barnet og en anden Købes der en lejlighed med flere værelser, og er disse indrettet således at lejligheden er delevenlig, vil du med fordel kunne leje værelser ud til dit barn og en eller flere andre det er der intet til hinder for, selvom det hedder sig at være et forældrekøb og den/de andre ikke er en del af familien. Ved udleje til flere, er det imidlertid vigtigt, at overveje, om dette skal gøres ved almindelig udleje, hvor du står for udlejning til alle involverede parter, og hvor lejelovens regler om udlejning og de dertilhørende regler om opsigelse således finder anvendelse. Efter disse regler vil det faktisk kun være muligt for dig som udlejer at opsige lejer, såfremt denne ikke betaler huslejen til tiden, ikke opfylder reglerne for god orden i ejendommen, udlejer selv ønsker at benytte det lejede, såfremt nedrivning eller ombygning gør det nødvendigt, at lejeren flytter, eller endeligt hvis vægtige grunde i øvrigt gør det særligt magtpåliggende for dig at blive løst fra lejeforholdet. En anden og ofte mere fordelagtig løsning er derfor at lade barnet stå for at fremleje et værelse i lejligheden, da det vil stille dig bedre i tilfælde af opsigelse. Ved et fremlejeforhold indtræder fremlejetageren alene i lejerens/barnets rettigheder, og du vil således kunne opsige dit barn med tilsvarende virkning for fremlejetageren. Desuden er der også den fordel, at lejelovens regler om fremleje finder anvendelse frem for reglerne om udleje, og såvel barnet som fremlejetageren kan i henhold til disse regler opsige hinanden med en måneds varsel. Fremlejer barnet et værelse er lejeindtægten skattefri for barnet, såfremt fremlejetagerens husleje ikke overstiger 2/3 af den husleje, som dit barn betaler til dig inklusivt forbrug. 2. Fælde: at tro vedtægternes forbud mod fremleje forhindrer forældrekøb Det er ikke alle ejerforeninger eller andelsboligforeninger, der vil tillade forældrekøb med fremleje til dit barn. Det er imidlertid ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt, at få en sådan bolig til barnet, hvis netop en af disse boliger er den rette. Forældrelån er et godt alternativ til forældrekøb. Forældrene låner herved penge til barnet på fordelagtige vilkår, således at barnet har mulighed for selv at købe den pågældende ejer- eller andelsbolig. Forældrelån giver mulighed for at indgå en aftale om rente- og/eller ansvarsfrihed, hvilket hverken giver skattemæssige konsekvenser for dit barn eller dig. Det er hertil et krav, at aftalen indgås på anfordringsvilkår, hvilket betyder, at du kan kræve lånet indfriet til hver en tid, og videre skal der være tale om et reelt låneforhold. Dette indebærer, at der skal oprettes og underskrives et gældsbrev, og at afdrag skal kunne dokumenteres.

4 Det er altså ikke umuligt at hjælpe dit barn med at få en bolig, selvom vedtægterne i en ejer- eller andelsforening rent faktisk forhindrer det klassiske forældrekøb. 3. Fælde: valg af forkert skatteordning Et forældrekøb medfører behov for helt særlige skattemæssige overvejelser. Forældre, der køber lejligheder til deres børn, er, som alle andre udlejere, underlagt lejeretlige og skatteretlige regler. I skatteretlig henseende betragtes et forældrekøb som etablering af selvstændig erhvervsvirksomhed, og forældrene er dertil skattepligtige af indtægterne i forbindelse med lejemålet, men tilsvarende har de fradrag for udgifter, herunder ejendomsskat, vedligeholdsarbejder, renovation med videre. Der er hele 3 forskellige modeller for beskatning, du som forælder kan vælge imellem ved et forældrekøb: De almindelige personskatteregler Virksomhedsskatteordningen Kapitalafkastmodellen Skattereglerne er ikke lige nemme at gennemskue for alle, og der er en del forskellige faktorer at holde for øje, når valget skal træffes. Hvilken model, der er mest fordelagtig, afhænger af indtægter og øvrige formueforhold. Derudover er det yderligere værd at bemærke, at der er forskel på, hvor komplicerede modellerne er, og hvor store krav der stilles til forældrenes regnskabsførelse i forbindelse med indtægter og udgifter. 4. Fælde: andelsboligen er ikke nødvendigvis en billig og fordelagtig løsning Andelsboliger virker utrolig tiltalende for mange forældre, da udbetalingsprisen er langt lavere, end det er tilfældet for en ejerlejlighed. Der kan imidlertid være flere problemer forbundet med at foretage forældrekøb af en andelslejlighed. Fremleje til nærtstående? Som tidligere nævnt er det meget almindeligt, at vedtægterne i en andelsforening forbyder fremleje, og at forældrekøb således ikke er en mulighed, hvilket dog typisk kan overkommes med forældrelån som et alternativ. Det fremgår imidlertid ofte af vedtægterne i en andelsforening, at fremleje til nærtstående er tilladt. Hermed er der intet i vejen for fremleje til barnet ved et forældrekøb, men det vil imidlertid ikke være muligt for barnet at fremleje et værelse til en anden og dermed dele huslejeudgifterne m.v. med en anden. Valg af skatteordning? Situationen ved køb af en andelsbolig er noget anderledes end ved køb af en ejerbolig. Et andelsbevis giver dig brugsret til andelsboligen, men du bliver ikke egentlig ejer af lejligheden, da ejeren er andelsforeningen.

5 Dette betyder således også, at forældrene ikke er udlejere, men derimod fremlejere, og dermed sidestilles forholdet ikke med drift af erhvervsmæssig virksomhed, som det er tilfældet ved ejerlejlighederne. Det bevirker, at forældrene ikke har mulighed for at vælge mellem de ovenfor anførte skatteordninger, da såvel kapitalafkastordningen som virksomhedsskatteordningen ikke er anvendelige på forholdet. Det vil sige, at der vil ske beskatning efter de almindelige regler for personbeskatning, og fuldt rentefradrag er således ikke en mulighed. Finansieringsmuligheder Købet af en ejerlejlighed finansieres sædvanligvis ved et realkreditlån, men den mulighed er der ikke ved køb af en andelsbolig. Her vil man ofte være henvist til at optage et almindeligt banklån, hvilke normalvis har en højere forrentning. Ejer du i forvejen fast ejendom, vil det dog være en mulighed at optage et realkreditlån heri og anvende disse midler til at erhverve andelsbeviset kontant. 5. Fælde: manglende oprettelse af lejekontrakt og huslejefastsættelse Beslutningen om foretagelse af forældrekøb er taget, og måske er der allerede budt på en lejlighed, men uanset om det er tilfældet, er der stadig en en masse ting, du skal tage højde for også selvom det jo bare er udlejning mellem dig og dit barn. Mange forældre er af den opfattelse, at det er unødvendigt med en lejekontrakt, når de blot skal udleje til deres barn. Det er dog tilrådeligt, at der udarbejdes en skriftlig lejekontrakt, der fastlægger retningslinjerne for lejeforholdet, herunder såvel forældrenes som barnets forpligtelser og rettigheder. Den autoriserede lejekontrakt, som anvendes ved forældrekøb, er typeformular A9. Hertil kommer desuden, at en lejekontrakt er en nødvendighed for, at dit barn kan søge om boligsikring, og det er faktisk slet ikke så lidt, der er at gå glip af her. En lejer kan søge boligsikring på helt op til 15 % af huslejen uden forbrug også ved forældrekøb såfremt de øvrige krav vedrørende indkomst- og formuemæssige forhold, bruttoarealstørrelse m.v. er opfyldt. Lejekontrakten skal dog også bruges af dig som forælder/udlejer, såfremt skattemyndighederne kræver dokumentation for huslejens størrelse, og størrelsen herpå er også utrolig vigtig, da det kan komme til at koste såvel barn som forældre dyrt, hvis lejen er fastsat for lavt eller hvis det ikke kan dokumenteres, at denne ikke er sat for lavt.

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal begynde en længerevarende uddannelse. Skal man læse i fem år

Læs mere

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53

Forældrekøb. - når de unge flytter hjemmefra. home as oktober 2013. Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 home as oktober 2013 Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb A5.indd 1-2 29/10/13 13.53 Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal

Læs mere

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra

Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Forældrekøb - når de unge flytter hjemmefra Søg og du skal finde Det kan være svært at finde tag over hovedet, når man som ungt menneske skal begynde en længerevarende uddannelse. Skal man læse i fem år

Læs mere

FORÆLDREKØB. Med forældrekøb kan du hjælpe dine børn til at få en lejebolig. EN GOD START 2 GUNSTIGE SKATTEFORHOLD OG BOLIGSIKRING 2

FORÆLDREKØB. Med forældrekøb kan du hjælpe dine børn til at få en lejebolig. EN GOD START 2 GUNSTIGE SKATTEFORHOLD OG BOLIGSIKRING 2 FORÆLDREKØB Med forældrekøb kan du hjælpe dine børn til at få en lejebolig. 121/5 01.01.2015 Forældrekøb er, når forældre køber en lejlighed, som de udlejer til deres barn. Hvis voksne børn køber en lejlighed,

Læs mere

Forældrekøb kan give plus på kontoen

Forældrekøb kan give plus på kontoen 5. maj 2009 Forældrekøb kan give plus på kontoen Priserne på ejerlejligheder falder, renterne har taget sig et dyk de seneste måneder og bunden synes endnu ikke at være nået for hverken boligpriser eller

Læs mere

DEN STORE GUIDE TIL FORÆLDREKØB GODE RÅD, TJEKPUNKTER, PRAKTISK INFORMATION OG SKØN INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DEN FØRSTE LEJLIGHED

DEN STORE GUIDE TIL FORÆLDREKØB GODE RÅD, TJEKPUNKTER, PRAKTISK INFORMATION OG SKØN INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DEN FØRSTE LEJLIGHED DEN STORE GUIDE TIL FORÆLDREKØB GODE RÅD, TJEKPUNKTER, PRAKTISK INFORMATION OG SKØN INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DEN FØRSTE LEJLIGHED SKAL DINE BØRN FLYTTE HJEMMEFRA, OG VIL I GERNE HJÆLPE DEM GODT

Læs mere

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Værelsesudlejning. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Værelsesudlejning Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mangel på studieboliger trækker næsten altid overskrifter ved studiestart. Mange studerende skal i løbet af få uger mobilisere en bolig

Læs mere

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb FORÆLDREKØB - et sikkert køb INDHOLD 5 5 5 5/6 6 Forældrekøb Køb af lejlighed Udlejning Boligsikring Den unges skatteforhold Forældrenes skatteforhold Virksomhedsskatteordningen Kapitalafkastordningen

Læs mere

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år.

Forord. Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Forældrekøb 2017 Forord Forældrekøb har fået en opblomstring igen de seneste år. Vi har derfor udarbejdet denne information, som på en kort og præcis måde beskriver de skattemæssige regler og muligheder

Læs mere

Forældrekøb markant billigere end for ét år siden

Forældrekøb markant billigere end for ét år siden 11. august 2009 Forældrekøb markant billigere end for ét år siden Torsdag den 30. juli fik 45.861 studerende det brev, de har ventet på hele sommeren; et ja til at komme ind på en videregående uddannelse.

Læs mere

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb

FORÆLDREKØB. - et sikkert køb FORÆLDREKØB - et sikkert køb INDHOLD 4 Forældrekøb 4 Køb af lejlighed 4 Udlejning 4 Boligsikring 4 Den unges skatteforhold 4 Forældrenes skatteforhold 5 Virksomhedsskatteordningen 5 Kapitalafkastordningen

Læs mere

Spar 27 % på boligudgiften med forældrekøb

Spar 27 % på boligudgiften med forældrekøb 5. august 2008 Spar 27 % på boligudgiften med forældrekøb Mandag den 30. juli dumpede det længe ventede brev ind af brevsprækken hos de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse, og dermed

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat Indhold Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Virksomhedsordningen...4 Kapitalafkastordningen...4 Fortjeneste

Læs mere

Udgiver. 30. juli 2012. Redaktion Sonia Khan soah@rd.dk. Realkredit Danmark Strødamvej 46 2100 København Ø Risikostyring og forretningsudvikling

Udgiver. 30. juli 2012. Redaktion Sonia Khan soah@rd.dk. Realkredit Danmark Strødamvej 46 2100 København Ø Risikostyring og forretningsudvikling 30. juli 2012. Forældrekøb en omkostningsfri investering i dit barns fremtid I dag, den 30. juli, får over 80.700 unge det længe ventede brev ind af brevsprækken, nemlig svaret på om de er kommet ind på

Læs mere

Forældrekøb er økonomisk attraktivt.

Forældrekøb er økonomisk attraktivt. 1. juli 2015 Forældrekøb er økonomisk attraktivt. Sommerferien står for døren, og om et par måneder skal tusinde af studerende starte på deres studie. Studiestart er traditionen tro lig med at mange forældre

Læs mere

Forældrekøb økonomi og skat

Forældrekøb økonomi og skat Forældrekøb økonomi og skat redmark.dk Indhold Forord...2 Køb af lejlighed...3 Udlejning...3 Boligsikring...3 De unges skatteforhold...3 Forældrenes skatteforhold...4 Lejeindtægten...4 Driftsudgifter...4

Læs mere

Forældrekøb giv dit barn en god studiestart

Forældrekøb giv dit barn en god studiestart 22. juli 2008 Forældrekøb giv dit barn en god studiestart Snart kommer det længe ventede brev ind af postsprækken hos de mange unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse, og dermed skydes højsæsonen

Læs mere

Forældrekøb er investering i nytteværdi ikke i kroner

Forældrekøb er investering i nytteværdi ikke i kroner 20. juni 2016 Forældrekøb er investering i nytteværdi ikke i kroner Højsæsonen for forældrekøb står for døren, og den topper i august, hvor sæsoneffekten alt andet lige trækker aktiviteten af forældrekøb

Læs mere

Studerendes økonomi afhænger af studieby

Studerendes økonomi afhænger af studieby 23. august 2010 Studerendes økonomi afhænger af studieby I den kommende tid starter titusinder af unge på en videregående uddannelse. For mange betyder det også, at de unge flytter hjemmefra og til en

Læs mere

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv

Oktober 2012. Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Oktober 2012 Forældrekøb Lejlighed til barn og skattemæssigt perspektiv Forældrekøb lejlighed til barn skattemæssigt perspektiv Der er følgende muligheder: 1. Forældrene betaler lejligheden og giver den

Læs mere

Forældrekøb lejeindtægt udgifter

Forældrekøb lejeindtægt udgifter - 1 Forældrekøb lejeindtægt udgifter Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er blevet udbredt de senere år. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Stort fald i likviditetskravet ved forældrekøb men forældrekøb er og bliver ren nytteværdi

Stort fald i likviditetskravet ved forældrekøb men forældrekøb er og bliver ren nytteværdi 24. juni 2013 Stort fald i likviditetskravet ved forældrekøb men forældrekøb er og bliver ren nytteværdi Henover sommeren er forældrekøb det klassiske tema på boligmarkedet i takt med, at studiestarten

Læs mere

Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner

Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner 29. juni 2017 Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi set nærmere på økonomien

Læs mere

Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning

Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning Et omvendt forældrekøb, hvor din søn eller datter køber en bolig til dig, kan være en særdeles god investering for begge parter. Hvis du ønsker at

Læs mere

Side 1 af 5 Forældrekøb og -salg af lejlighed Sprog Dansk Dato for 15 jun 2011 08:26 offentliggørelse Resumé Denne vejledning handler om de mest almindelige skatteregler ved forældrekøb, - udlejning og

Læs mere

Forældrekøb - udlejning andelsbolig SKM LSR

Forældrekøb - udlejning andelsbolig SKM LSR - 1 Forældrekøb - udlejning andelsbolig SKM2016.30.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 5/11 2015, ref. i SKM2016.30.LSR, at en skatteyder ikke

Læs mere

Guide til forældrekøb

Guide til forældrekøb Guide til forældrekøb Skal dine børn til at studere i en af universitetsbyerne og er forældrekøb eneste vej til en god og fornuftig bolig, så er der flere forhold at være opmærksom på. I denne guide hjælper

Læs mere

Udlejning af ejerboligen

Udlejning af ejerboligen - 1 Udlejning af ejerboligen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Flere læsere har fremsendt spørgsmål om udlejning af ejerboliger, som ikke har kunnet sælges på et kriseramt boligmarked. Jeg

Læs mere

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015

- 2. Offentliggjort d. 18. juli 2015 - 1 Forældrekøb II. del. Fastsættelsen af lejen for boligen, der udlejes fra forældre til børn Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I sidste uge blev omtalt de grundlæggende skattemæssige forhold

Læs mere

Forældrekøb - nytteværdi frem for investering

Forældrekøb - nytteværdi frem for investering 25. juli 2011 Forældrekøb - nytteværdi frem for investering Redaktion Anders Friis Binzer abin@rd.dk Christian Hilligsøe Heinig chei@rd.dk Udgiver Realkredit Danmark Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby Risikostyring

Læs mere

Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger

Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger 14. august 2008 Stadig sund fornuft i at købe andelsboliger Det giver stadig god mening at købe en andelsbolig. Men med den seneste udvikling på boligmarkedet er der grund til at tænke sig ekstra godt

Læs mere

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse

Forældrekøbsguiden 2015. Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse Forældrekøbsguiden 2015 Køb og salg Husleje og fremleje Skat og fradrag Salg og overdragelse 1 Forældrekøbsguiden 2015 Denne guide er til dig, der overvejer at købe studiebolig til dit barn. Guiden giver

Læs mere

Boligboblen i bakspejlet

Boligboblen i bakspejlet NR. 9 NOVEMBER 2014 Boligboblen i bakspejlet Når boligpriserne steg med 25 pct. om året i midten af sidste årti, burde politikere og långivere så ikke have indset, at der var tale om en boble, som kaldte

Læs mere

Attraktiv økonomi i forældrekøb men udgangspunkt for køb bør være nytteværdi og sund privatøkonomi

Attraktiv økonomi i forældrekøb men udgangspunkt for køb bør være nytteværdi og sund privatøkonomi 18. juni 2014 Attraktiv økonomi i forældrekøb men udgangspunkt for køb bør være nytteværdi og sund privatøkonomi Traditionen tro er forældrekøb et stort tema på boligmarkedet hen over sommeren som en konsekvens

Læs mere

Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes?

Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes? - 1 Skal forældrekøb (og lighedsprincippet) afskaffes? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Medierne har i den forløbne uge beskæftiget sig med forældrekøb. Det er herunder særligt anført, at

Læs mere

Andelsbolig - fra A til Z

Andelsbolig - fra A til Z Andelsbolig - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug for, når

Læs mere

Guide. Gør et. forældrekøbskup. sider. Alt om forældrekøb og lejebolig. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix/Iris

Guide. Gør et. forældrekøbskup. sider. Alt om forældrekøb og lejebolig. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix/Iris Foto: Scanpix/Iris Guide August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 12 sider Gør et forældrekøbskup Alt om forældrekøb og lejebolig Gør et forældrekøbs kup INDHOLD: Forældrekøb kan betale

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Forældrekøb efterfølgende afståelse

Forældrekøb efterfølgende afståelse - 1 Forældrekøb efterfølgende afståelse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Køb af bolig til familiemedlemmer eller andre nærtstående er efterhånden blevet udbredt. Typisk er der tale om forældrekøb,

Læs mere

Forældrekøb Skat Tax

Forældrekøb Skat Tax Forældrekøb Skat 2017 Tax 2 Forældrekøb Forældrekøb og omvendt forældrekøb skattemæssigt perspektiv Der er følgende muligheder: 1. Forældrene betaler lejligheden og giver den i gave til barnet 2. Barnet

Læs mere

Udlejning af bolig til forældre efter lempelige skatteregler

Udlejning af bolig til forældre efter lempelige skatteregler - 1 Udlejning af bolig til forældre efter lempelige skatteregler Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Stiller et barn en bolig til rådighed for sine forældre, kan barnet vælge at lade sig beskatte

Læs mere

klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet

klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet klar, parat, lej! Vi har gjort det nemt at leje med pa boligmarkedet Den frivillige retshjælp UNG RET har udarbejdet en folder til dig, der gerne vil have styr på, hvilke rettigheder og forpligtelser,

Læs mere

Stop forældrekøbene nu

Stop forældrekøbene nu Boligudvalget BOU alm. del - Bilag 138 Offentligt Stop forældrekøbene nu Til partiernes ordførende på boligområdet, samt til et udvalg af dagblade. Vedrørende forældrekøb. Vi er en gruppe debattører på

Læs mere

Sådan finder du bolig i de store studiebyer. de 10 gode råd

Sådan finder du bolig i de store studiebyer. de 10 gode råd Sådan finder du bolig i de store studiebyer de 10 gode råd Vi ved, at boligsøgning i de store studiebyer kan være svært. Men både livet og boligmarkedet er fyldt med muligheder og vi vil rigtig gerne hjælpe

Læs mere

Gennemgang af analyse af konsekvenserne ved eventuel omdannelse af Haveboligforeningen Grøndalsvænge til ejerboliger

Gennemgang af analyse af konsekvenserne ved eventuel omdannelse af Haveboligforeningen Grøndalsvænge til ejerboliger Gennemgang af analyse af konsekvenserne ved eventuel omdannelse af Haveboligforeningen Grøndalsvænge til ejerboliger Slide nr. 1 Udstykning Landinspektør H.P. Faustrup vil gennemgå dette punkt Etagebebyggelse

Læs mere

A n d e l s b o l i g - fra A til Z

A n d e l s b o l i g - fra A til Z A n d e l s b o l i g - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug

Læs mere

guide August 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus sider Guide til forældrekøb Undgå fælderne Sådan er økonomien Find den rigtige lejlighed

guide August 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus sider Guide til forældrekøb Undgå fælderne Sådan er økonomien Find den rigtige lejlighed August 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus guide 16 sider Guide til forældrekøb Undgå fælderne Sådan er økonomien Find den rigtige lejlighed Få styr på dit forældrekøb INDHOLD I DETTE HÆFTE: De unge kæmper

Læs mere

I virksomhedsskatteordningen med en garage

I virksomhedsskatteordningen med en garage - 1 I virksomhedsskatteordningen med en garage Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Personer, der driver selvstændig erhvervsvirksomhed, kan anvende virksomhedsskatteordningen ved beskatning

Læs mere

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST ALLÉHUSENE. Fordele og ulemper ved at blive andelshaver

SVEJGAARD ǀ GALST ǀ QWIST ALLÉHUSENE. Fordele og ulemper ved at blive andelshaver J.nr. 137773-fordele og ulemper HQ/CBD 11. april 2014 ALLÉHUSENE Fordele og ulemper ved at blive andelshaver På beboermødet den 23. april 2014 vil arbejdsgruppen nærmere redegøre for vort arbejde indtil

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

Fikseret leje én eller flere beboelser på én ejendom boligfællesskab

Fikseret leje én eller flere beboelser på én ejendom boligfællesskab - 1 06.11.2014-34 Fikseret leje - familie 20140819 TC/BD Fikseret leje én eller flere beboelser på én ejendom boligfællesskab SKM2014.567.BR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Ved en dom af

Læs mere

Om forældrekøb og senere salg

Om forældrekøb og senere salg - 1 Om forældrekøb og senere salg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Forældrekøb er igen blevet et hit, og nu ikke blot for at skaffe barnet en bolig, men som et mangeårigt investeringsprojekt.

Læs mere

Lejer kan blive boende for evigt

Lejer kan blive boende for evigt Indsigt Pas på med fremleje af ejerbolig: Lejer kan blive boende for evigt Et stigende antal boligejere udlejer deres bolig for en tid. Men de risikerer, at lejeren ikke kan opsiges, og at de selv mister

Læs mere

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg

SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.... 4 BESKATNING AF SOLCELLEANLÆG... 5 - STANDARDMETODEN.... 5 - REGNSKABSMETODEN... 6 SPØRGSMÅL OG SVAR... 7 - REGISTRERINGER...

Læs mere

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom

Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom - 1 Skattefradrag for tab ved salg af fast ejendom Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I disse krisetider sker det ofte, at fast ejendom må sælges med tab. Der opstår derfor spørgsmålet om,

Læs mere

Guide til et sikkert andelsboligkøb. Til dig der skal købe din første andelsbolig

Guide til et sikkert andelsboligkøb. Til dig der skal købe din første andelsbolig Guide til et sikkert andelsboligkøb Til dig der skal købe din første andelsbolig Guide til et sikkert andelsboligkøb 3 Hvad er en andelsbolig? Mange bruger betegnelsen at købe en andelsbolig, men reelt

Læs mere

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Virksomhedsskatteordningen afståelse af én af flere virksomheder minimumskrav til restvirksomhed SKM2014.584.BR, SKM2014.732.LSR, SKM2014.812.LSR og SKM2014.822.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand.

Læs mere

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse

Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse - 1 Familiebeskatning - Renteudgifter og ejendomsværdiskat af ejerboligen ved skilsmisse Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Krisen på boligmarkedet har medført, at fraskilte par efter skilsmisse

Læs mere

Lejerne taber til boligejerne

Lejerne taber til boligejerne Politik// Af Jesper Larsen, cheføkonom, Lejernes LO Lejerne taber til boligejerne Ejendomsskatten står igen højt på den politiske dagsorden. Men få - også politikere - kan gennemskue, hvem der er vindere

Læs mere

Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed?

Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed? - 1 Sommerhusudlejning erhvervsmæssig virksomhed? Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Indtægter ved udlejning af sommerhuse har i flere år været i skattevæsenets søgelys. SKAT interesser sig

Læs mere

Forældrekøb - værdiansættelse ved overdragelse fra selskab til aktionær værdiansættelse af lejlighed udlejet til barn SKM

Forældrekøb - værdiansættelse ved overdragelse fra selskab til aktionær værdiansættelse af lejlighed udlejet til barn SKM - 1 Forældrekøb - værdiansættelse ved overdragelse fra selskab til aktionær værdiansættelse af lejlighed udlejet til barn SKM2013.841.HR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Højesteret har ved

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Du kan få selskab og tjene lidt penge på at leje et værelse ud i din bolig. Men husk at få lavet en god kontrakt og følge de regler, der er. Hvis du har fået ekstra

Læs mere

Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden

Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden - 1 Salg eller gaveoverdragelse af forældrekøbslejligheden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Faldende boligpriser i et trængt ejendomsmarked har pirket til interessen for forældrekøb. Skattemæssigt

Læs mere

Værd at vide om investering i solcelleanlæg

Værd at vide om investering i solcelleanlæg SOLCELLER Værd at vide om investering i solcelleanlæg Gælder kun for anlæg, der er indgået efter de gamle regler. Aftale med leverandør skal være indgået senest den 19. november 2012. 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

FREMLEJE. Når lejer vil udleje sin lejlighed eller en del af sin lejlighed.

FREMLEJE. Når lejer vil udleje sin lejlighed eller en del af sin lejlighed. FREMLEJE Når lejer vil udleje sin lejlighed eller en del af sin lejlighed. Baggrund for informationsmøde O Lovliggørelse af udlejningsreglerne for supplementsboliger i foråret. O Efterfølgende tvivlspørgsmål

Læs mere

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING

DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Denne vejledning er udarbejdet af et uafhængigt tredjeparts revisionsselskab Januar 2019 DANMARK SKATTEMÆSSIGE OVERVEJELSER VEDRØRENDE KORTTIDSUDLEJNING Nedenstående er en vejledning, der kan hjælpe dig

Læs mere

Undgå afgifter: Sælg din bolig eller sommerhus til børnene

Undgå afgifter: Sælg din bolig eller sommerhus til børnene Undgå afgifter: Sælg din bolig eller sommerhus til børnene Du kan sælge dit sommerhus, en forældrekøbs-lejlighed eller din helårsbolig billigt til dine børn, så de undgår arveafgift og slipper for gaveafgift.

Læs mere

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet 1. juli 2019 Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi traditionen tro set nærmere på økonomien i et forældrekøb på tværs af landets

Læs mere

Overvej om du har råd til at flytte. Hvad koster en bolig? Læg et budget inden du flytter

Overvej om du har råd til at flytte. Hvad koster en bolig? Læg et budget inden du flytter Overvej om du har råd til at flytte Første skridt mod livet som udeboende er at gøre sig en række nødvendige økonomiske overvejelser, da det kan blive en bekostelig affære at flytte ud. For at være bedst

Læs mere

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud

Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Udnyt ekstra plads: Lej et værelse ud Du kan få selskab og tjene lidt penge på at leje et værelse ud i din bolig, da især mange studerende efterspørger det. Men husk at få lavet en god kontrakt og følge

Læs mere

Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset

Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset 1 Beskatning ved salg af kolonihaven - kolinihavehuset Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Gennem de seneste mange år har det været muligt at sælge en ejerbolig skattefrit, hvis ejendommen har

Læs mere

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb

Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb - 1 Forældrekøb, I. del. De skattemæssige grundregler for forældrekøb Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Med et rekordstort antal ansøgere til de videregående uddannelser er den årlige jagt

Læs mere

Deleøkonomi om biler

Deleøkonomi om biler - 1 Deleøkonomi om biler Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) SKAT offentliggjorde den 30. juni 2016 et udkast til retningslinier om skat af indkomst fra biler i deleøkonomi. Området har stor

Læs mere

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR

Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR - 1 Avance ved afståelse af kolonihavehus SKM2011.750.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatteretten fandt ved en kendelse af 16/8 2011, at avance ved afståelse af et selvstændigt

Læs mere

Morten Kolberg. Lånene er dyre

Morten Kolberg. Lånene er dyre ABFnyt nr. 1, februar 2015: Morten Kolberg. Lånene er dyre Morten Kolberg minder meget om alle andre 41-årige danskere. Han er gift, far til to, og da han og hans hustru for seks år siden ventede deres

Læs mere

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk

Skat for selvstændige. med virksomhedsordningen. Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen Søren Revsbæk Skat for selvstændige med virksomhedsordningen? af Søren Revsbæk Regnskabsskolen

Læs mere

Virksomhedsskatteordningen - Udlejning af fast ejendom rentabilitetskravet og intensitetskravet - SKM LSR

Virksomhedsskatteordningen - Udlejning af fast ejendom rentabilitetskravet og intensitetskravet - SKM LSR - 1 Virksomhedsskatteordningen - Udlejning af fast ejendom rentabilitetskravet og intensitetskravet - SKM2017.282.LSR Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Landsskatterettens fandt ved kendelse

Læs mere

5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje

5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje 5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje Planlægning er nøgleordet for at få det liv som pensionist, man drømmer om. Læs her, hvad du bør gribe fat i allerede nu. Livet som pensionist kan være

Læs mere

Skat af feriebolig i Bulgarien

Skat af feriebolig i Bulgarien Skat af feriebolig i Bulgarien Overvej konsekvenserne af køb Inden køb af feriebolig i Bulgarien er der en række juridiske forhold m.v. som bør afklares, herunder de skatteretlige, arveretlige og aftaleretlige

Læs mere

Indgrebet mod udlejning til videreudlejning er vedtaget Hvad er konsekvenserne?

Indgrebet mod udlejning til videreudlejning er vedtaget Hvad er konsekvenserne? Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 80 Offentligt Indgrebet mod udlejning til videreudlejning er vedtaget Hvad er konsekvenserne? EJENDOMSFORENINGEN DANMARK 1 Indholdsfortegnelse Hvilke ændringer

Læs mere

og en god boligrådgiver

og en god boligrådgiver Der er mange ting at tage stilling til, hvis man står over for at skulle købe sin første bolig. Man kan få mange gode råd især om det økonomiske i det lokale pengeinstitut. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Læs mere

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet

Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet 9. juli 2018 Forældrekøb: Overvejelser og status på markedet Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi set nærmere på økonomien i et forældrekøb på tværs af landets studiebyer.

Læs mere

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3

KØB AF ANDELSBOLIG. Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. HVAD ER EN ANDELSBOLIG? 2 ANDELSBOLIGENS PRIS 3 KØB AF ANDELSBOLIG Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 128/01 19.06.2015 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

Indholdsfortegnelse 5

Indholdsfortegnelse 5 Indholdsfortegnelse Forord 10 Indledning 11 Lejeaftaler i Danmark 12 Hvilke lejekontrakter er handler denne bog om? 12 Lejeaftaler historisk 12 Læsevejledning: Korte oversigter og uddybende information

Læs mere

Generelt: Hvem er part: Hvem er kontraktspart:(udlejer)

Generelt: Hvem er part: Hvem er kontraktspart:(udlejer) Praktisk vejledning for Dats medlemsgrupper og scener omkring leje/lån af lokaler herunder bestyrelsens ansvar.(advokat Sven Brouer Seedorff, judica advokaterne. www.judica.dk.) Generelt: En stor del af

Læs mere

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Hvad er et afdragsfrit lån? Hos Realkredit Danmark kan du få disse låntyper med afdragsfrihed: fastforrentede lån, FlexGaranti og FlexLån. I de

Læs mere

DA N S K GOL F U N ION. Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING

DA N S K GOL F U N ION. Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING DA N S K GOL F U N ION Skattepjece ST RUK T UR A K TIEK ØB A FSK R I V NING APRIL 2011 Forord Skattemæssigt adskiller golfklubber sig reelt ikke fra andre idrætsforeninger, men golfsporten adskiller sig

Læs mere

Andelsboligforeninger Hvordan anvendes overskydende ejendomsskat

Andelsboligforeninger Hvordan anvendes overskydende ejendomsskat - 1 Andelsboligforeninger Hvordan anvendes overskydende ejendomsskat Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Mange andelsboligforeninger har klaget over ejendomsvurderingen og opnået at få tilbagebetalt

Læs mere

studiebolig guide Sådan finder du en sider Forældrekøb: Sådan gør du Guide: Sådan hjælper du dit barn til bolig

studiebolig guide Sådan finder du en sider Forældrekøb: Sådan gør du Guide: Sådan hjælper du dit barn til bolig Foto: Steffen Ortman guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan finder du en 18 sider studiebolig Guide: Sådan hjælper du dit barn til bolig Forældrekøb: Sådan gør du Desperat jagt

Læs mere

Skat når økonomisk hjælp til søskende

Skat når økonomisk hjælp til søskende - 1 Skat når økonomisk hjælp til søskende Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Midt i Finanskrisen har Skatterådet med en ny afgørelse sat fokus på økonomiske dispositioner mellem søskende. Bistand

Læs mere

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig.

Køb af andelsbolig. Hvad er en andelsbolig? Andelsboligens pris. Boligafgiften. Når andelsboligen skal købes. Vi hjælper dig. Køb af andelsbolig Lad os finansiere din andelsbolig og give dig gode råd med på vejen. 27.06.2018 128/04 Side 2/6 Andelsboligmarkedet kan være vanskeligt at gennemskue også vanskeligere end ejerlejlighedsmarkedet.

Læs mere

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København I dette faktaark kan du få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du overvejer at købe en

Læs mere

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN BLIV KLAR TIL DIT BOLIGKØB 2 HVORDAN LÅNER JEG PENGE TIL MIN BOLIG 3 Realkreditlån - 80% 4 Banklån - 15% 5 Udbetaling - 5% 5 HVILKEN TYPE BOLIGLÅN

Læs mere

Når virksomhedsejeren går på pension

Når virksomhedsejeren går på pension - 1 Når virksomhedsejeren går på pension Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Selvstændige erhvervsdrivende har ofte søgt at sikre deres pensionisttilværelse ved opsparing i virksomhedsskatteordningen,

Læs mere

Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg

Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg - 1 Forældrekøb krav til barnets ejerperiode og benyttelse af lejligheden for skattefrit videresalg Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Forældrekøb påkalder sig fortsat stor interesse. For mange

Læs mere

NYHEDSBREV. Byggeskadeforsikring/ ejerskifteforsikring - hvilken forsikring dækker hvornår Side 4

NYHEDSBREV. Byggeskadeforsikring/ ejerskifteforsikring - hvilken forsikring dækker hvornår Side 4 NYHEDSBREV Boligadvokaterne Tina Bach, Lars Kaasgaard, Lene Brun og Per Broe-Andersen JUNI 2019 NR. 10 05. ÅRGANG Hvem bør stå på lejekontrakten - ved forældrekøb Side 2 Salg af forældrekøbslejligheder

Læs mere

Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen

Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen - 1 Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen fremsatte i denne uge et lovforslag, der skal imødegå utilsigtet udnyttelse af virksomhedsskatteordningen.

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes kommentar til henvendelsen af 14. december 2005 fra Foreningen Registrerede Revisorer og Skatterevisorforeningen

Læs mere

NYHEDSBREV. Dom om glaseret tag - nabogener Side 2. Kontant indskud - ved køb af fast ejendom i fællesskab Side 2. Udlejning - via AIRBNB Side 3

NYHEDSBREV. Dom om glaseret tag - nabogener Side 2. Kontant indskud - ved køb af fast ejendom i fællesskab Side 2. Udlejning - via AIRBNB Side 3 NYHEDSBREV Boligadvokaterne Tina Bach, Lars Kaasgaard, Lene Brun og Per Broe-Andersen MARTS 2017 NR. 05 03. ÅRGANG Dom om glaseret tag - nabogener Kontant indskud - ved køb af fast ejendom i fællesskab

Læs mere