Indsigelse mod forslag til Kommuneplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsigelse mod forslag til Kommuneplan"

Transkript

1 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen 06. juni 2017 Sag /hankra sendt som elektronisk post til: Indsigelse mod forslag til Kommuneplan Kolding Kommune har sendt forslag til kommuneplan i offentlig høring i perioden 11. april til 6. juni ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Den 15. juni 2017 træder den moderniserede planlov i kraft, som giver kommunerne et større råderum og et større ansvar for den fysiske planlægning. Forslag til kommuneplaner som er godkendt af kommunalbestyrelsen før den 15. juni skal behandles efter den nugældende planlov. De statslige myndigheder har derfor gennemgået forslag til Kolding Kommuneplan efter de nugældende regler i lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 af lov om planlægning og senere ændringer til lovbekendtgørelsen samt efter Oversigten over statslige interesser i kommuneplanlægningen Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Erhvervsstyrelsen har udarbejdet et notat 11. maj 2017 med de statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til planforslaget. Notatet blev drøftet på et møde mellem Kolding Kommune og Erhvervsstyrelsen den 15. maj På baggrund af drøftelserne har Kolding Kommune den 22., 24. og 31. maj 2017 sendt forslag til ændringer og suppleringer af planforslaget. Indsigelse Erhvervsstyrelsen har pligt til at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, hvis et forslag til kommuneplan ikke er i overensstemmelse med de overordnede interesser 1. I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Kolding Kommune og Erhvervsstyrelsen. Erhvervsstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 2, mod forslag til Kommuneplan Indsigelsen er begrundet i følgende forhold: Rummelighed Der må ikke inddrages mere areal til byvækst, end det er nødvendigt for at dække det forventede behov til nye boliger og erhvervsarealer i den kommende planperiode på 12 år (jf. Oversigten over statslige interesser, pkt ) Indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, har den virkning, at planforslaget først kan vedtages endeligt, når der er opnået enighed mellem parterne om de nød-

2 2/3 vendige ændringer, jf. planlovens 28, stk. 1, og Erhvervsstyrelsen skriftligt har frafaldet indsigelsen. Begrundelse for indsigelsen Kommuneplanforslaget betyder, at rummeligheden for boliger øges med 9 ha og områder til erhverv med 72 ha. Boligformål Kommunen udlægger netto 9 ha til nye boliger. Kommunen begrunder den øgede rummelighed med et ønske om at sikre et bredt og varieret udbud af boliger, og at man vurderer, at udviklingen i de kommende 12 år vil ligge over de seneste 12 års udvikling. Kommunen finder således, at det hidtidige byggeri på ca. 290 boliger pr. år vil blive forøget. Samtidigt fremgår det af redegørelsen, at der de seneste 12 år er opført ca boliger, og at der med de nuværende udlæg i den gældende kommuneplan, samt med mulighederne for fortætning, er rummelighed til boliger. Erhvervsstyrelsen bemærker således, at der med den eksisterende rummelighed er mulighed for en væsentlig øget boligudbygning i forhold til, hvad der er bygget de seneste 12 år. Styrelsen finder på den baggrund ikke, at kommunen har redegjort i tilstrækkeligt omfang for, at der inden for planperioden på 12 år er behov for at øge rummeligheden til boligområder, jf. pkt i Oversigt over statslige interesser. Erhverv Der er en restrummelighed på 488 ha til erhverv i den gældende kommuneplan. I planforslaget udlægges yderligere 72 ha. Kommunen har ikke redegjort for behov for at øge rummeligheden ved nyudlæg. I dialogen har kommunen oplyst, at man ikke inden høringsfristens udløb kan fremsende supplerende redegørelse og nå at få afklaret, om der vil kunne ske en omfordeling af erhvervsudlæg../. For øvrige forhold finder Erhvervsstyrelsen ikke anledning til at gøre indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, mod kommuneplanforslaget under forudsætning af, at kommunalbestyrelsen i forbindelse med den endelige vedtagelse indarbejder de ændringer og suppleringer i kommuneplanen, som fremgår af Erhvervsstyrelsens vedlagte notat af 6. juni Det bemærkes, at kommunens tilkendegivelse om at opdele rammeområde 0715.E3 i delområder og medtage bestemmelse om rækkefølgeangivelse ikke er medtaget i dette aftalenotat, idet der gøres indsigelse mod udlægget af nye erhvervsområder på grund af rummelighed, jf. ovenfor.

3 3/3 Erhvervsstyrelsen indgår gerne i yderligere dialog med kommunen om udlæg af bolig- og erhvervsområder med henblik på frafald af indsigelsen, herunder mulighederne for at muliggøre den ønskede planlægning ved at kommunen udarbejder supplerende redegørelse og omfordeling af arealer. Såfremt kommunen efter ikrafttrædelsen af den nye planlov fremlægger et kommuneplantillæg i overensstemmelse med de nye regler (redegørelseskrav og sikring af, at byvækst sker indefra og ud), vil arealerne kunne udlægges. Bemærkninger Ved eventuelle væsentlige ændringer i forslaget ud over det, der fremgår af ovennævnte notat om aftalte ændringer og suppleringer skal Erhvervsstyrelsen have lejlighed til at udtale sig før endelig vedtagelse, jf. planlovens 27, stk. 2. Det er op til kommunen at vurdere, om ændringerne medfører krav om fornyet høring jf. planlovens 27, stk. 2../. Der henvises i øvrigt til de bemærkninger, der fremgår af vedlagte notat af 6. juni 2017 med statens bemærkninger, referat, kommunens tilbagemelding og opfølgning. Med venlig hilsen Christina Berlin Hovmand Kontorchef 1 Erhvervsministeren har pligt til på statens vegne at fremsætte indsigelse efter planlovens 29, stk. 1, hvis et forslag til kommuneplan eller ændringer af en kommuneplan ikke er i overensstemmelse med de overordnede interesser, se Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, udsendt af Erhvervs- og Vækstministeriet Beføjelsen er henlagt til Erhvervsstyrelsen, jf. 2, stk. 1, nr. 7, i bekendtgørelse nr af 24/09/ Indsigelsen har hjemmel i planlovens 29, stk. 1, jf. lovbekendtgørelse nr af 23/11/2015 af lov om planlægning. Planforslaget er alene vurderet i forhold til de overordnede statslige interesser.

4 06. juni 2017 /hankra Sag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Kolding Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Kolding Kommune har den 11. april 2017 sendt forslag til Kommuneplan 2017 i offentlig høring. Indsigelsesfristen er den 6. juni Erhvervsstyrelsen holdt den 15. maj 2017 møde med Kolding Kommune på teknikerniveau. Som oplæg til mødet havde Erhvervsstyrelsen udarbejdet et notat af 11. maj 2017 med de statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til forslaget. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk På baggrund af drøftelserne på mødet har Kolding Kommune den 22., 24. og 31. maj 2017 fremsendt forslag til nødvendige ændringer og suppleringer til planforslaget. ERHVERVSMINISTERIET Det følgende er de aftalte ændringer og suppleringer indgået mellem Erhvervsstyrelsen og Kolding Kommune. Detailhandel I kapitlet om detailhandel indsættes detailhandelskort som vist i bilag 1. Det åbne land I ramme 1339-G1 indsættes følgende formulering under Supplerende bestemmelser. Der kan inden for rammeområdet tillades opført én bygning på op til 500 m 2 som besøgscenter til formidling af områdets identitet og historie, samt genopførelse af eksisterende restauration med bolig på 900 m 2. Herudover kan der jf. de generelle rammer tillades maksimalt 200 m 2 bebyggelse til den for rammeområdets nødvendige drift. I ramme 0929-G2 indsættes følgende formulering under Supplerende bestemmelser. Der kan jf. de generelle rammer inden for rammeområdet tillades maksimalt 200 m 2 bebyggelse til den for rammeområdets nødvendige drift.

5 2/3 Kystnærhedszonen I Forudsætningsredegørelsens afsnit for Byudvikling under Moshusevej i Sdr. Stenderup tilføjes følgende afklarende tekst: Det nyudlagte areal er placeret i tilknytning til eksisterende byområde ved Varmarksvej. Beliggenheden ud mod de store landskabelige træk mod syd er valgt med særlig vægt på udsigt og attraktion i forhold til et eventuelt hospice. Arealet er delvist beliggende inden for kystnærhedszonen [eksisterende tekst] Ferie- og fritidsanlæg og turisme Ramme 0652.G1 område til campingplads ved Donsvej Kommunen tilretter nummereringen i Hovedstrukturen, under Turisme - Udflytning af campingplads og udvidelse af idrætsområde i Kolding Syd, og i Forudsætningsredegørelsen under afsnittet Turisme Campingpladser. Ramme 0619.G1 Kommunen vil tilrette nummereringen af rammen til 0619.G1 i hhv. Hovedstruktur, side 59, og Forudsætningsredegørelse, side 48. Vejinteresser Overordnet vejnet På kortbilag 12 (pdf) til Kommuneplan for Trekantområdet, vil signaturen for de i forslaget viste vejanlæg blive differentieret ift. hhv. planlagte nye trafikanlæg på statsveje (dvs. optaget på Ministerens Vejplan), ønsker/forslag til nye trafikanlæg på statsveje (dvs. kommunens fremsatte ønsker over for staten) og forslag til nye trafikanlæg (dvs. kommunale vejnet). Kommunen vil justere kommuneplanens kort så Ministerens Vejplan gengives med hensyn til motorvejsstrækningen Fredericia-Kolding. Dette vil ske som planlagt nye vejanlæg på statsvej på baggrund af de udlagte vejbyggelinjer. Planlægningszoner i forhold til støj og overordnet vejnet Kommunen vil gengive planlægningszone for støj om statsveje (motorveje og motortrafikveje) på baggrund af den på indarbejdelsestidspunktet senest udarbejdede støjkortlægning. Med baggrund i ovenstående differentiering af det overordnede vejnet i kommuneplan for Trekantområdet herunder med specificering af planlagt nye vejanlæg på statsveje vil således også på kort vises planlægningszoner for støj omkring den planlagte og med vejbyggelinje sikrede, motorvejsudvidelse ved Bramdrupdam. Skovrejsning Kommunen tilretter kortudpegninger i tilknytning til retningslinje for skovrejsningsområder, således at statsvejens arealer (vejbyggelinjer) ikke indgår i udpegningen til skovrejsningsområde i Kolding Kommune. Dette vil fremgå af Kortbilag 4 til Kommuneplan for Trekantområdet, samt i kommunens Forudsætningsredegørelse, under Åben land, afsnit Skovrejsning.

6 3/3 Som i tilfældet med støjkonsekvenszoner vil der ske de nødvendige tilpasninger af kommuneplanens øvrige arealudpegninger herunder udpegning af områder, hvor skovrejsning er uønsket - i sammenhæng med den konkrete planlægning af nye vejanlæg. Risikovirksomheder I Hovedstrukturdelens afsnit, Risikoområder vil kommunen supplere teksten for Kolding Industri Nordvest, Kolding Industri Syd, Vamdrup, med følgende: Der er af planlægningshensyn udlagt en zone omkring virksomheden på 500 meter. I forbindelse med ny planlægning for området skal der ske en konkret vurdering af risikoforholdene

7 06. juni 2017 /hankra/lismol Sag Forslag til Kolding Kommuneplan Notat med statens bemærkninger Kolding Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 11. april til den 6. juni ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Der blev den 15. maj 2017 afholdt teknikermøde med Kolding Kommune. Som oplæg til mødet havde Erhvervsstyrelsen udarbejdet et notat af 11. maj 2017 med statens foreløbige bemærkninger til planforslaget. Deltagere i mødet Fra Kolding Kommune: Klavs Thomsen Lene Ohlmann Fra Erhvervsstyrelsen (ERST): Christina Berlin Hovmand Lise Mølck Hanne Krag Kaasgaard Tlf Fax CVR-nr E-post erst@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET I notatet er indarbejdet et kort referat fra mødet, hvilket er anført i notatet under under hvert enkelt punkt. Kolding Kommune har den 22. maj 2017 givet tilbagemelding på notatet, hvilket er anført under kommunens bemærkninger. Kommunen har den 24. og 31. maj 2017 sendt supplerende redegørelse, hvilket er anført under Opfølgning. Vejdirektoratet har den 23. maj 2017 tilføjet bemærkninger til kommunens bemærkninger under opfølgning. Erhvervsstyrelsen har herefter angivet en konklusion for de enkelte punkter.

8 2/15 Byvækst ved byzonebyer, rummelighed, arealudlæg til 12 års forbrug ERST's bemærkninger Det er en statslig interesse, at der ikke inddrages mere areal til byvækst, end det er nødvendigt for at dække det forventede behov for nye boliger og erhvervsarealer i den kommende planperiode, og arealforbruget til disse formål skal begrænses, jf. Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, pkt I planforslaget skriver kommunen,at der i den kommende planperiode er behov for boliger, samt at der med kommunens nuværende arelaer samt mulighed for fortætning er plads til boliger. Netto udlægger kommunen 11 ha nye arealer til boliger. Erhvervsstyrelsen ønsker en drøftelse og uddybning af behovedet for en øget rummelighed set i lyset af den eksisterende rummelighed. Af kommuneplanen fremgår det, at kommunen har en restrummelig inden for erhverv på 488 ha, samt at kommunen udlægger 72 ha. Erhvervsstyrelsen ser ikke, at der er redegjort for behovet for at øge den samlede rummelighed. Dette ønskes drøftet med kommunen. Boliger: Kommunen oplyste, at nettoudlægget af boligrammer er 9 ha. Kommunen vurderer, at der ér behov for de nye udlæg i planperioden, og de vil fremsende redegørelse her for. Erhverv: Kommunen bekræftede at de har stor restrummelighed inden for erhvervsrammer, som der pt ikke er redegjort et behov for. Af disse arealer er ca.100 ha lokalplanlagt. Kommunen overvejer Erhvervsstyrelsen bemærkning om en eventuel omfordeling af arealerne og udlæg af perspektivarealer og vil vende tilbage. Kommunen vil sende supplerende redegørelse for hhv. boliger og erhverv, herunder for hvor meget der er lokalplanlagt, og hvor meget der er byggemodnet. Boliger: I Hovedstrukturen, under Byudvikling Byudviklingsområder, side 9, indarbejdes følgende tekstafsnit, til erstatning for det nuværende i forslaget (herunder er tallet vedrørende boligrummelighed ved fortætning, opdateret og harmoniseret ift. tallet oplyst i kommuneplan for Trekantområdet, redegørelse til retningslinje side 53): Udlagte arealer til nye boliger Udbygningsområderne skal sikre rummelighed til nye boliger fordelt i hele kommunen. Igennem de seneste 12 år er der i Kolding Kommune opført cirka boliger - gennemsnitligt cirka 290 boliger årligt hvilket hovedsageligt er sket nye byzonearealer, og i mindre udstrækning ved fortætning og omdannelse. Tallet dækker over en nedgang i byggeriet i kriseårene , hvor der f.eks. i 2011 kun blev opført knap 98 nye boliger. Kurven er

9 3/15 imidlertid vendt og Kolding Kommune oplever nu, at boligbyggeriet er kommet i gang igen, samtidig med at Kolding Kommune også er begunstiget af en øget befolkningstilvækst Nettobefolkningstilvækst for perioden (Kilde: Danmarks Statistik) Opførte boliger i perioden Byggeriet var på sit laveste i 2011 men har været stigende efterfølgende, og med 2016 som en indikator på stadig større interesse for boligbyggeri (Kilde: Befolkningsprognose 2017 for Kolding Kommune). Det er vigtigt, at der i kommunen til stadighed findes arealudlæg, der kan sikre et bredt og varieret udbud af grunde til boliger - både i forhold til størrelse, type og geografisk placering. Med afsæt i ovenstående udvikling i opført boligbyggeri og befolkningstal, vurderes det rimeligt at forventninger til behov for boligbyggeri i de kommende 12 år ligger over de seneste 12 års opførte boligbyggeri. Samlet er der i de udlagte byudviklingsområder en restrummelighed til knap nye boliger. Herudover er der inden for eksisterende byområder mulighed for en fortætning svarende til knap nye boliger. Boligudbygning ved fortætning er vel at mærke et estimat på, hvilken udbygning der er mulighed for inden for de planlagte områder, men hvor de konkrete udnyttelser og konkrete boligbyggerier kan nedjustere antallet af boliger. Det vurderes, at der overordnet set er tilstrækkeligt areal til at dække den forventede boligudbygning i planperioden. I Kommuneplan er der derfor ikke udlagt større nye arealer men alene foretaget mindre omfordelinger af de eksisterende arealudlæg. Der er

10 4/15 tale om omfordeling af arealer i Almind, Sdr. Bjert, Sdr. Stenderup og Lunderskov. Herudover er der mindre nyudlæg i Vester Nebel og Lunderskov. I Kolding er de store udbygningsområder mod syd koncentreret omkring Vonsild og Dalby og mod nord omkring Nr. Bjert og Eltang. I disse områder forventes der de kommende år at ske en stor udbygning med boliger. Herudover findes der større arealudlæg til boliger i centerbyerne Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup. Ud over byzoneudbygning lægges der stor vægt på, at der skabes muligheder for fortætning og omdannelse til boligformål. Særligt i Kolding byområde er der mange nye boliger i støbeskeen i forbindelse med fortætning og omdannelser - både centralt i bymidten og i områderne omkring denne. Som det forklares i ovenstående tekst er det reelle boligbyggeri på boliger opført henover en periode, hvor der var nedgang i byggeriet, efter en mere optimistisk periode i starten af 00 erne. De opførte boliger svarer til 290 boliger pr. år, mens der nu med samlet rummelighed på boliger er kalkuleret med 450 boliger pr. år. Til sammenligning var der i den gældende kommuneplan fra 2013 en rummelighed svarende til mere end 470 boliger pr. år. Nedenfor en sammenligning af tallene fra KP2013 og forslag til KP2017: Kommuneplan Eksisterende rummelighed Antal boliger i nye arealudlæg Antal boliger i udtagne arealudlæg Antal boliger ved byfortætning Ialt Kolding Kommune fastholder dermed ambitionen om, at boligudbygningen i væsentlighed sker ved fortætning. Erhverv: Med henblik på at fastholde hele eller dele af udlægget nord for Højvangen, undersøger kommunen den politiske villighed til en omfordeling af erhvervsarealer, og i det tilfælde hvilke eksisterende erhvervsudlæg, der udtages. Vi tilstræber at nå en afklaring inden høringsperiodens udløb, men vurderer ikke det er realistisk. Afklaring eftersendes til ERST, når den foreligger, forventeligt inden sommerferie / juli-august. Herunder med opgørelse af lokalplanlagte og byggemodnede arealer. Erhvervsstyrelsen finder ikke, at kommunen har redegjort for behov for at øge rummeligheden til erhverv med 72 ha og til boligformål med 9 ha. På den bagrund gør Erhvervsstyrelsen indsigelse på dette punkt.

11 5/15 Udlæg af erhvervsrammer ERST's bemærkninger Ramme 0715.E3 Det er en national interesse at sikre, at byudvikling sker indefra og ud. I forlængelse af ovenstående bemærkning omkring rummelighed ønsker Erhvervsstyrelsen at drøfte muligheden for indførsel af rækkefølgeplanlægning for ramme 0715.E3, set i lyset af arealets størrelse på ca. 68 ha. Kommunen er indstillet på at opdele området i delområder og medtage bestemmelse om rækkefølgeangivelse, så det sikres, at der bygges indefra og ud. Kommunen kan bekræfte at den er indstillet på, at opdele et udlagt område i delområder og medtage bestemmelse om rækkefølgeangivelse. I forlængelse af kommunens bemærkning ovenfor, vil det være en del af kommunens overvejelser og efterprøvning politisk vedr. omfordeling, at en rækkefølgeplan indgår konkret. Erhvervsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger vedr. rækkefølgeangivelsen for dette areal. I konsekvens af, at der gøres indsigelse mod udlæg af nye erhvervsområder, jf. ovenfor, er dette forhold ikke medtaget i notatet om aftalte ændringer og suppleringer. Arealer langs motorveje ERST's bemærkninger Det fremgår af kommuneplanforslaget, at anvendelsen af erhvervsområdet ved Tankedals vej planlægges ændret. Herunder at det ønskes at muliggøre etablering af mere traditionelle erhverv i området. Erhvervsstyrelsen ønsker at drøfte denne omlægning med udgangspunkt i den statslige interesse, at motorvejsnære erhvervsområder skal forbeholdes transport og logistiktunge virksomheder, jf. Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, pkt Kommunen oplyste, at der er tale om et eksisterende udlagt erhvervsområde, der oprindeligt var planlagt til innovative erhverv. En del er lokalplanlagt og overført til byzone. Der er alene tale om overvejelser om fremtidig planlægning i redegørelsen. Der er således ikke ændret i de eksisterende rammer for området. ERST konkluderede, at der på den baggrund ikke er grundlag for en eventuel indsigelse, men står gerne til rådighed for en tidlig dialog, når kommunen skal arbejde videre med de fremtidige planer.

12 6/15 Kommunen har ikke yderligere bemærkninger. Havne ERST's bemærkninger Retningslinje Retningslinje for Kolding Havn Retningslinjen reducerer konsekvenszonen omkring Kolding Havn fra 500 meter til 300 meter. Erhvervsstyrelsen ønsker at drøfte bagrunden for, at konsekvenszonen omkring havnen er blevet reduceret, herunder kommunens overvejelser omkring eventuelle miljøkonflikter mellem ønsket om etablering af Kolding Marina og den forsatte drift af havnen som erhvervshavn. Kommunen oplyste, at konsekvenszonen ikke er reduceret i planforslaget. Zonen er fastlagt i forbindelse med Regionplan 2005, hvor den blev reduceret fra 500 m til 300 m. Det er en særlig retningslinje for Kolding Kommune. Der er således ikke tale om en ændret situation. Kommunen har ikke yderligere bemærkninger. Detailhandel ERST's bemærkninger I planforslagets PDF-udgave på plansystem.dk er de afgrænsede områder for kommunens detailhandelsstruktur vist på ortofotos. Jf. Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, pkt , skal de afgrænsede områder vises på læsbare kort i PDF udgaven. Kommunen vil supplere med de ønskede kort, og oplyste i øvrigt, at der ikke er foretaget udvidelser af eller ændringer i detailhandelsudlæggene. Kommunen indarbejder i Forudsætningsredegørelsens kapitel vedr. Detailhandel den efterspurgte visning af centerudpegninger med baggrundskort bestående af tekniske kort og matrikler. Jf. vedlagte udsnit. Ikke yderligere bemærkninger

13 7/15 Det åbne land Ramme 1339-G1 Skamlingsbanken I ramme 1339-G1 er anført, at Bebyggelse nødvendig for driften kan tillades. Der kan ud over bestemmelsen i de generelle rammer tillades opført 500 m 2 til formidling af områdets identitet og historie. Erhvervsstyrelsen ønsker at drøfte byggemulighederne for rammen. I de generelle rammer er der mulighed for 200 m 2 byggeri. Herudover kan der opføres de 500 m 2, som fremgår af den konkrete ramme. Kommunen vil fremsende forslag til præcisering af rammebestemmelsen, så det bliver mere tydeligt, hvad der kan bygges. De grønne områder og natur- og friluftsområder skal som udgangspunkt friholdes for bebyggelse. Der åbnes dog i de generelle rammer mulighed for, at såfremt anvendelsen taler for det, kan der etableres byggeri til driften, udflugtsformål o.lign. - samlet må bebyggelse hertil højst udgøre 200 m 2 og bygningshøjden må maksimalt være 1 etage og 6 meter. I forbindelse med Skamlingsbanken planlægges der separat for en ny bebyggelse på 500 m 2 til besøgscenter med formidling af områdets identitet og historie. Denne bebyggelse skal ligge ud over hvad der åbnes mulighed for i de generelle rammer. Det er vanskeligt at fastlægge en egentlig bebyggelsesprocent for så stort et rammeområde, da bebyggelsen skal placeres på baggrund af en nærmere landskabelig analyse. For at præcisere rammen for område 1339-G1 foreslås teksten i Supplerende bestemmelser justeret til følgende formulering: Der kan inden for rammeområdet tillades opført én bygning på op til 500 m 2 som besøgscenter til formidling af områdets identitet og historie, samt genopførelse af eksisterende restauration med bolig på 900 m 2. Herudover kan der jf. de generelle rammer tillades maksimalt 200 m 2 bebyggelse til den for rammeområdets nødvendige drift. Opfølgning Kommunen har den 29. maj 2017 telefonisk oplyst, at de 900 m 2 til restauration indskrives i rammen, så en eksisterende restaurant kan genopføres i tilfælde af, at den eksisterende skulle brænde ned. Ramme 0929-G2 Skamlingsbanken I ramme område 0929-G2 skriver kommunen Bebyggelse nødvendig for driften kan tillades

14 8/15 Erhvervsstyrelsen ønsker at drøfte kommunens ønsker til byggemuligheder i området samt muligheden for at præcisere disse yderligere i rammen. Kommunen vil fremsende forslag til en præcisering af byggemulighederne i rammebestemmelsen. For at præcisere rammen for område 0929-G2 foreslås teksten i Supplerende bestemmelser justeret til følgende formulering: Der kan jf. de generelle rammer inden for rammeområdet tillades maksimalt 200 m 2 bebyggelse til den for rammeområdets nødvendige drift. Kystnærhedszonen ERST's bemærkninger Ramme 0941.B1 Sdr. Stenderup Kommunen udlægger et areal på ca. 2,6 ha til bolig eller offentligt formål, der delvist ligger inden for kystnærhedszonen. Jf. Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, pkt skal der ved planlægning i kystnærhedszonen være en særlig planlægningsmæssig eller funktionel begrundelse. Erhvervsstyrelsen ser ikke, at der er redegjort for den kystnære placering. Kommunen oplyste, at der har været ønske om at etablere et hospice i området. Hvis der ikke etableres hospice, ønskes området anvendes til boliger. Kommunen vil supplere redegørelsen på dette punkt. Til Forudsætningsredegørelsens afsnit for Byudvikling under Moshusevej i Sdr. Stenderup tilføjes følgende afklarende tekst: Det ny udlagte areal er placeret i tilknytning til eksisterende byområde ved Varmarksvej. Beliggenheden ud mod de store landskabelige træk mod syd er valgt med særlig vægt på udsigt og attraktion i forhold til et eventuelt hospice. Arealet er delvist beliggende inden for kystnærhedszonen [eksisterende tekst]

15 9/15 Ferie- og fritidsanlæg og turisme ERST's bemærkninger Ramme 0652.G1 - område til campingplads ved Donsvej Det har ikke været muligt at lokalisere rammen, og Erhvervsstyrelsen vil derfor bede kommunen om at præcisere rammens placering på mødet. Kommunen oplyste, at der er tale om forkert navngivning og vil rette dette. Den korrekte nummerering på området er 0619.G1. Der har været en del forvirring omkring enkeltområderne i dette distrikt og ved en fejl er området flere steder benævnt som 0652.G1. Der findes aktuelt intet rammeområde med den nummerering. Kommunen tilretter nummereringen i Hovedstrukturen, under Turisme - Udflytning af campingplads og udvidelse af idrætsområde i Kolding Syd, og i Forudsætningsredegørelsen under afsnittet Turisme Campingpladser. Det er korrekt gengivet i rammedelen. Ramme 0619.G1 Erhvervsstyrelsen ønsker at få uddybet de overordnede turistpolitiske betragtninger bag udlægget af campingpladsen. Kommunen oplyste, at der er ønske om at flytte den eksisterende campingplads ud fra Kolding by til et område uden for byen. Kommunen vil præcisere redegørelsen. Følgende er kommunens uddybning ift. den i nuværende redegørelse i Hovedstruktur, side 59 (Turisme - Udflytning af campingplads og udvidelse af idrætsområde i Kolding Syd), og Forudsætningsredegørelse, side 48 (Turisme Campingpladser): Kolding har i dag en campingplads på adressen Vonsildvej 19 i Kolding By. Campingpladsen ligger i et område, hvor der i dag findes flere idrætsfunktioner, som kommunen ønsker at udbygge eksempelvis med en svømmehal. Det er kommunens ønske at købe arealet og der har i en årrække været dialog med ejeren af campingpladsen om udflytning til en lokalisering ved Gl. Donsvej uden for byområdet. Beliggenheden er hensigtsmæssig i forhold til det rekreative stinet tæt på Kolding by og den nedlagte Troldhedebane. Området ligger uden for Kystnærhedszonen. Jf. kommunens bemærkning til punkt ovenfor, tilrettes nummerering af rammen til 0619.G1 i hhv. Hovedstruktur, side 59, og Forudsætningsredegørelse, side 48.

16 10/15 Vindmøller ERST's bemærkninger Kommunen udtager et område udpeget til vindmøller. Jf. Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, pkt skal kommunen redegøre for beslutningen, hvis der reduceres i udpegningerne af arealer til opstilling af vindmøller, der medfører reduktion i kapaciteten. Erhvervsstyrelsen ser ikke, at der er redegjort tilstrækkeligt for dette og ønsker en drøftelse heraf på mødet. Kommunen oplyste, at der ikke er ændret i vindmølleplanlægningen. Kommunen har ikke yderligere bemærkninger. Vejinteresser Vejdirektoratets bemærkninger Vejdirektoratet har fremsent bemærkninger til planforslaget vedrørende følgende forhold: 1) Det fremgår ikke klart af kortbilag 12, hvilken foreslået infrastruktur der er statslig, og hvilken der er kommunal, samt at motorvejsudbygningerne på Vestfyn og Fredericia Kolding ikke er vist i overensstemmelse med Ministerens Vejplan. 2) Støjkonsekvenszoner for det overordnede vejnet, herunder statsvejnettet og planlagte fremtidige veje vises ikke korrekt på kortbilag 13. 3) Det fremgår ikke af kortbilag 4, at skovrejsning er uønsket på arealer udlagt til vejnettet. Herunder også arealer til fremtidige veje. Vejdirektoratets samlede bemærkninger er vedlagt som bilag 1. Kommunen tager kontakt til Vejdirektoratet mhp. nærmere afklaring og tydeliggørelse, og giver en tilbagemelding til Erhvervsstyrelsen på resultatet af dialogen. Kommunen har kontaktet Vejdirektoratet (VD), med henblik på en afklaring af VD s bemærkninger.

17 11/15 I den sammenhæng er drøftet og aftalt følgende: Overordnet vejnet: På kortbilag 12 (pdf) til Kommuneplan for Trekantområdet, vil signaturen for de i forslaget viste vejanlæg blive differentieret ift. hhv. planlagte nye trafikanlæg på statsveje (dvs. optaget på Ministerens Vejplan), ønsker/forslag til nye trafikanlæg på statsveje (dvs. kommunens fremsatte ønsker over for staten) og forslag til nye trafikanlæg (dvs. kommunale vejnet). VD opfordrer desuden kommunen til generelt at gengive vejanlæg optaget på Ministerens Vejplan. For Kolding Kommunes vedkommende gælder det motorvejsstrækningen Fredericia-Kolding, hvor VVM-redegørelsen fra 2011 behandler forslag, der indebærer tiltag på en strækning fra vest for motorvejstilslutning 63 (Bramdrupdam) til øst for tilslutning 62 (Kolding Øst). Folketinget har endnu ikke bevilliget midler til forslagets trafikkapacitetsudvidelse, hvormed der fortsat endnu ikke er fundet en varig løsning på den foreløbige håndtering af kapacitetsbehovet omfattende blandt andet inddragelse af nødspor til kørespor på delstrækninger. Hvad angår støjafskærmning på delstrækninger ved Bramdrupdam har trafikaftaleparterne afsat midler hertil med en kommunal medfinansiering på 20 mio. kr. Kommunen er aktuelt ved at forholde sig til forskellige løsningsforslag og afklare anvisninger af den kommunale medfinansiering. Samlet set er en fremtidig udvidelse af motorvejsstrækningen sikret med planlægningslinjer efter vejloven, men der endnu ikke tilvejebragt de fornødne midler til en totalløsning. På baggrund af ovenstående er det kommunens overvejelse, at der ved kommuneplanens visning af motorvejsstrækningen Fredericia-Kolding som en del af Ministerens Vejplan kan sendes nogle misvisende signaler, idet der fortsat er uafklarethed omkring vejanlæggets etablering og tidshorisonten herfor. På baggrund af ovenstående vil kommunen i samråd med de øvrige kommuner i Trekantområdet undersøge om, og hvordan, Ministerens Vejplan gengives på kortbilag 12 til Kommuneplan for Trekantområdet, med en differentiering af de nuancer der måtte være ift. de forskellige projekter inden for de 7 Trekantkommuners geografi. Opfølgning Vejdirektoratet har den 23. maj 2017 følgende bemærkninger: Vejdirektoratet: Visning af strækningen kan ikke fraviges. Arealreservationen er sikret ved vejbyggelinjer efter vejloven. (3.1.4 Arealreservationer til infrastruktur skal medtegnes på kommuneplanens kortbilag. Planlovens 11, stk Den overordnede infrastruktur og arealreservationer efter konkrete projekterings- og anlægslove skal indgå som retningslinjer i kommuneplanerne.

18 12/15 Planlovens 11 a, stk. 1, nr. 4 og lovforarbejderne til lov nr. 571 af 24. juni 2005.) Det gælder i øvrigt, at projektet for en udvidelse ved Kolding er betydeligt mere afklaret end f.eks. borgmestervejen, Hærvejsmotorvejen, Hammelev- Styding-Vojens. Ved Kolding er der udarbejdet et konkret projekt, der ligger til grund for VVM-redegørelsen, og det er det konkrete projekt, der er sikret med byggelinjer efter vejloven. Kommunen har den 24. maj 2017 suppleret med følgende: Kommunen vil justere kommuneplanens kort så Ministerens Vejplan gengives med hensyn til motorvejsstrækningen Fredericia-Kolding. Dette vil ske som planlagt nye vejanlæg på statsvej på baggrund af de udlagte vejbyggelinjer. Vejdirektoratet har den 2. juni 2017 bekræftet, at man under forudsætning af, at rettelserne, der er aftalt med Vejdirektoratet ovenfor, indføres i den endeligt vedtagne plan, ikke vil anmode om indsigelse på dette punkt. Planlægningszoner i forhold til støj og overordnet vejnet Kommunen har den 22. maj 2017 meddelt følgende: VD har udtrykt den holdning, at planlægningszonerne for støj vedrørende statsveje bør vises konkret i kommuneplanen, jf. Statens udmelding til kommuneplanlægningen 2017, pkt. 0.2: Både de afgrænsede områder, der knytter sig til kommuneplanens retningslinjer, og kommuneplanens rammeområder skal vises på kort, som indberettes i PlansystemDK. Planlovens 11, stk. 3. VD kan aktuelt levere støjkortlægningen 2011 for statsvejnettet, og forventer snart også at kunne levere den nye kortlægning 2016 / 17, som vil kunne danne udgangspunkt for visningen. Endvidere foreslår VD at der evt. kan tillægges en buffer, der tager højde for fremtidig trafikvækst. Planlagte (fremtidige) veje kan også vises med en fiktiv planlægningszone vedr. støj, med mulighed for i evt. efterfølgende lokalplanlægning at foretage en konkret vurdering. Kommunen vil medtage støjzonerne i planen, som retningslinjen henviser til. Dette vil ske på kortbilag 13 til Kommuneplan for Trekantområdet ved en gengivelse af planlægningszoner på baggrund af Vejdirektoratets støjkortlægning af statens veje, med baggrund i den på indarbejdelsestidspunktet senest tilvejebragt kortlægning. Ift. fremtidige planlægningszoner for støj omkring de fremtidige vejanlæg henvises alene til tabeloversigt med trafiktal, hastighed og afstandskrav, side 171, i Kommuneplan for Trekantområdet, under redegørelse til retningslinje for støj (jf. det foreliggende kommuneplanforslag).

19 13/15 Planlægningszoner for støj vil blive nærmere afklaret i forbindelse med den mere konkrete planlægning af nye vejanlæg. Vejdirektoratet har den 23. maj 2017 meddelt følgende: Vejdirektoratet: Det er ikke tilstrækkeligt, at planlægningszoner for støj afklares nærmere ved en mere konkret planlægning for et nyt vejanlæg. Det skal også ske ved planlægning for støjfølsom arealanvendelse, der overvejes udlagt i nærheden af et planlagt vejanlæg. (Statens udmelding: Udlæg af arealer til byudvikling skal tage hensyn til de arealer, der er udlagt til støjende aktiviteter. Planlovens 11 a, stk. 1, nr. 8.) Opfølgning Kommunen har den 24. maj 2017 meddelt følgende: Jf. ovenstående vil kommunen gengive planlægningszone for støj om statsveje (motorveje og motortrafikveje), på baggrund af den på indarbejdelsestidspunktet senest udarbejdede støjkortlægning. Med baggrund i ovenstående differentiering af det overordnede vejnet i kommuneplan for Trekantområdet herunder med specificering af planlagt nye vejanlæg på statsveje vil således også på kort vises planlægningszoner for støj omkring den planlagte, og med vejbyggelinje sikrede, motorvejsudvidelse ved Bramdrupdam. Som VD har anført, er der ift. forlægning af rute 25 mellem Hjarup og Vamdrup, tale om et ønske fra kommunen, og ikke en planlagt vej. Afledt heraf vil der ikke på kort vises planlægningszoner om støj for denne forlægning, men alene henvises til redegørelsens beskrivelse af hensyn mellem støjbelastede arealer og støjfølsom anvendelse (som fx boliger). Vejdirektoratet har den 2. juni 2017 bekræftet, at man under forudsætning af, at rettelserne, der er aftalt med Vejdirektoratet ovenfor, indføres i den endeligt vedtagne plan, ikke vil anmode om indsigelse på dette punkt. Skovrejsning ift. overordnet vejnet Kommunen har den 24. maj 2017 meddelt følgende: Ved nærmere dialog med VD er det kommunens opfattelse, at VD udbeder sig, at statsvejenes arealer ikke overlapper med udpegninger til skovrejsningsområder. Kommunen tilretter kortudpegninger i tilknytning til retningslinje for skovrejsningsområder, således at statsvejens arealer (vejbyggelinjer) ikke indgår i udpegningen til skovrejsningsområde i Kolding Kommune. Dette vil fremgå af Kortbilag 4 til Kommuneplan for Trekantområdet, samt i kommunens Forudsætningsredegørelse, under Åben land, afsnit Skovrejsning. Som i tilfældet med støjkonsekvenszoner, vil der ske de nødvendige tilpasninger af kommuneplanens øvrige arealudpegninger herunder udpegning af om-

20 14/15 råder, hvor skovrejsning er uønsket - i sammenhæng med den konkrete planlægning af nye vejanlæg. Vejdirektoratet har den 23. maj 2017 meddelt følgende: Vejdirektoratet: Det kan ikke udelukkes, at der i særlige tilfælde kan gives tilladelse til skovrejsning inden for vejbyggelinjer. Det vil i givet fald være efter en konkret vurdering, og det vil nok kun være i ganske særlige tilfælde. Vejdirektoratet har den 2. juni 2017 bekræftet, at man under forudsætning af, at rettelserne, der er aftalt med Vejdirektoratet ovenfor, indføres i den endeligt vedtagne plan, ikke vil anmode om indsigelse på dette punkt. Risikovirksomheder ERST s bemærkninger Kommunen oplyser, at der ligger en risikovirksomhed i Kolding Industri Nordvest, Kolding Industri Syd samt Vamdrup. Erhvervsstyrelsen kan ikke se, at der er udlagt en 500 m zone omkring Kolding Industri Nordvest, Kolding Industri Syd samt Vamdrup. Jf. Oversigt over statslige interesser i kommuneplanlægningen 2017, pkt Erhvervsstyrelsen ønsker at drøfte dette. Kommunen vil supplere teksten, så det fremgår, at det gælder alle risikovirksomhederne. Kommunen supplerer teksten i Hovedstruktur, under afsnit Risikoområder, for områderne Kolding Industri Nordvest, Kolding Industri Syd, Vamdrup, med følgende: Der er af planlægningshensyn udlagt en zone omkring virksomheden på 500 meter. I forbindelse med ny planlægning for området skal der ske en konkret vurdering af risikoforholdene. Affaldsbehandlingsanlæg og deponi Miljøstyrelsen ønsker, at kommunen bekræfter, at der ikke er fortaget reduktion i arealer til affaldsbehandling og deponi. Dette blev ikke vendt på mødet den15. maj Opfølgning

21 15/15 Kommunen har den 31. maj 2017 bekræftet, at der i forbindelse med forslag til Kommuneplan 2017 ikke er sket reduktion af arealer til det i høringssvaret nævnte forbrændingsanlæg og de to deponier. Formelle forhold Erhvervsstyrelsen gør opmærksom på, at styrelsen ikke har foretaget legalitetskontrol af planforslaget ud over de forhold, der vedrører de overordnede statslige interesser.

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017

Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 7. december 2016 Sag nr.: 2016-10545 /lismol + majbag Notat om aftalte ændringer og suppleringer i Herning Kommunes forslag til Kommuneplan 2017 Herning Kommune har sendt forslag til kommuneplan nr. 2017

Læs mere

Ændringer til Forslag til Kommuneplan Kommuneplanens byudviklingsområder. Kolding Kommune

Ændringer til Forslag til Kommuneplan Kommuneplanens byudviklingsområder. Kolding Kommune Mat i for eriale b part indelse shø ring Ændringer til Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Kommuneplanens byudviklingsområder Kolding Kommune September 2017 2 Ændringer til forslag til Kommuneplan 2017-2029

Læs mere

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084

Høringssvar til forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og lokalplan nr. 1084 Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen 22. maj 2019 Sag 2019-4448/ 2019-4447 /kjn Sendt via mail til tmf@koege.dk Eva Schønnemann, eva.schoennemann@koege.dk Høringssvar til forslag til

Læs mere

I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

I høringsperioden har der ikke kunnet opnås enighed på alle punkter mellem Varde Kommune, Miljøstyrelsen og Erhvervsstyrelsen. Varde Kommune Plan og Byudvikling sendt som elektronisk post til: vardekommune@varde.dk 31. marts 2017 Sag 2017-985 /evamar og camnor Indsigelse mod forslag til kommuneplan 2017 Varde Kommune har sendt

Læs mere

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018.

Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj juli 2018. 12. juli 2018 /renhan Sag 2018-6916 Forslag til Albertslund Kommuneplan 2018. Notat med statens bemærkninger Albertslund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 22. maj 2018

Læs mere

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune

Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune Plan & Byg sendt som elektronisk post til: planogbyg@alleroed.dk 22. august 2017 Sag 2017-6372 /Petmol Høringssvar til forslag til Kommuneplan 2017 for Allerød Kommune Allerød Kommune har

Læs mere

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget.

Dette notat indeholder en oversigt over Erhvervsministeriets og andre statslige myndigheders foreløbige bemærkninger til kommuneplanforslaget. 24. januar 2018 / CLR Sag 2017-13237 Forslag til Holbæk Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Holbæk Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 6. november 2017 til

Læs mere

Frafald af indsigelse mod Kolding Kommunes forslag til Kommuneplan

Frafald af indsigelse mod Kolding Kommunes forslag til Kommuneplan Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen sendt som elektronisk post til: byogudvikling@kolding.dk 14. november 2017 Sag 2017-4165 /MOV Frafald af indsigelse mod Kolding Kommunes forslag til Kommuneplan

Læs mere

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal

Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal Dato 13. juni 2017 Side 1 af 5 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø erst@erst.dk Landbrug & Fødevarers bemærkninger til bekendtgørelse om planlægning for udlægning af nyt byzoneareal Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Bilag 2. Afsender Resume af indsigelse / aftale / bemærkning. E.B.18 Boligområde ved Sønderskov, mellem Røjborgvej og Argentinervej

Bilag 2. Afsender Resume af indsigelse / aftale / bemærkning. E.B.18 Boligområde ved Sønderskov, mellem Røjborgvej og Argentinervej Bilag 2. Notat Erhvervsstyrelsens og øvrige statslige myndigheders indsigelser, aftaler og øvrige er til Forslag til Kommuneplan 2017-2029 for Fredericia Kommune Afsender Resume af indsigelse / aftale

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli /14250 Bent Pødenphant DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. juli 2013 13/14250 Bent Pødenphant bpt@vd.dk 7244 2766 Naturstyrelsen Tværgående planlægning Att. Hanne Krag Kaasgaard nst@nst.dk og Kerteminde Kommune plangeodata@kerteminde.dk

Læs mere

Byrådscentret 24-07-2013

Byrådscentret 24-07-2013 NOTAT Byrådscentret 24-07-2013 Baggrundsnotat. Støj. Kommuneplan 2014 Emnet støj indgår i Kommuneplan 2010. Kommuneplan 2014 er en fuld revision, og det er derfor screenet om der er behov for nye retningslinjer

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Omfordeling af byzoneareal og nyt erhvervsområde forslag til tillæg nr. 49 Tillæg til byudvikling og rammebestemmelser Odense Kommune Hvad er en kommuneplan? I

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur

Befolkning mv. Jordbund Vand. Sundhed. Natur Påvirkning V = væsentlig M = mindre påvirkning I = ingen påvirkning Retningslinjer Arkitektur Geografisk ændring De nye retningslinjerne omfatter Hele Ringsted Kommue og specifikke områder som Ringsteds

Læs mere

Til Herning Kommune Hermed fremsendes Erhvervsstyrelsens indsigelse mod forslag til Kommuneplan 2017 samt aftalenotat og teknikernotat.

Til Herning Kommune Hermed fremsendes Erhvervsstyrelsens indsigelse mod forslag til Kommuneplan 2017 samt aftalenotat og teknikernotat. 001 Erhvervsstyrelsen, Lise Frydendahl Mølck, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø Til Herning Kommune Hermed fremsendes Erhvervsstyrelsens indsigelse mod forslag til Kommuneplan 2017 samt aftalenotat

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering af Kommuneplan 2013 2025

Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering af Kommuneplan 2013 2025 Sammenfattende redegørelse vedr. miljøvurdering af Kommuneplan 2013 2025 Kolding Kommune December 2013 Trekantområdet Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Høringsnotat; Erhvervsstyrelsens bemærkninger til forslag til Kommuneplan 2016

Høringsnotat; Erhvervsstyrelsens bemærkninger til forslag til Kommuneplan 2016 Plan og Udvikling Sagsnr. 269654 Brevid. 2446112 Ref. LOPL Dir. tlf. 46 31 35 83 lonep@roskilde.dk 25. november 2016 Høringsnotat; Erhvervsstyrelsens bemærkninger til forslag til Kommuneplan 2016 Under

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen,

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Et oplæg om lovforslaget Politisk aftale Status for proces Hovedindhold i lovforslaget formålsbestemmelse

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag til Tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 25. marts 2015 vedtaget forslag til tillæg nr. 13 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 for Lemvig Varmeværk, Lemvig.

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Forslaget er fremlagt fra den 20. december 2018 til den 14. februar 2019

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Planlægning og Byudvikling Ny regering (VLAK) Ny minister (Brian Mikkelsen) Vi

Læs mere

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE

FORSLAG KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE. Politik & Borger PLANLÆGNING BESKRIVELSE PLANLÆGNING KOMMUNEPLAN- TILLÆG NR. 2 FOR RAMMEOMRÅDE 3B13 STRØBY EGEDE BESKRIVELSE OVERFØRELSE AF SOMMERHUSOMRÅDE TIL BYZONE I STRØBY EGEDE HØRINGSPERODE FRA 1. APRIL TIL 27. MAJ 2019. Politik & Borger

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan

Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan PLAN, BYG OG MILJØ Tillæg nr. 1 til Kalundborg Kommuneplan 2017-2028 For erhvervsområder forbeholdt produktionserhverv Tillægget er offentlig bekendtgjort den 12. juni 2019 KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade

Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr. 29 for Centerområde ved Smedegade og Sølvgade BY, ERHVERV OG KULTUR By, Erhverv og Kultur Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8544 bekle@herning.dk www.herning.dk Indsigelsesnotat - lokalplan nr. 11.C12.5 og kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune

Bilag 2. NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Bilag 2 Teknik & Miljø 30. august 2019 Sags-ID: 19/4292 Sagsbehandler: Marianne Bay Andersen NOTAT - Indkomne bemærkninger til tillæg til Planstrategi 2019 for Fredericia Kommune Notatet indeholder et

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord 7 Indledning 8 Hovedstruktur 11 Vision 12 Overordnet struktur 13 Udvikling 21 Landskab 26 Bæredygtighed 28 Forudsætninger 32 Forhold til anden planlægning

Læs mere

Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle

Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle Større råderum Fokuserede nationale interesser Og statens nye rolle Kontorchef Christina Berlin Hovmand Med moderniseringen af planloven har kommunerne fået øget råderum og nye muligheder i planlægningen.

Læs mere

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 23 til Kommuneplan Forslag til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 00. måned - 00. måned 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04.

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04. Skjoldborgalle Ingemannsvej Hyvildvej Carit Etlarsvej 0 25 50 75 100 Meters Målestok 1:2.000 ved print i A4 BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt godkendt

Læs mere

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.

Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx. KOMMUNEPLANTILLÆG 06 Stenløse - Agertoftegårdsvej Ophævelse af kommuneplanramme O-29 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.8 til kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan , som følge af Miljøministeriets bemærkninger

Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan , som følge af Miljøministeriets bemærkninger Side 1 Notat Bilag til ØK d. 17. juni 2009 Ændringer, der indarbejdes i den endelige Kommuneplan 2009 2021, som følge af Miljøministeriets bemærkninger Hovedstruktur Jordbrugsinteresser: Detailhandel:

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 91.E2.1 for erhvervsområde ved Harreskovvej i Kibæk Kommuneplantillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af bemærkninger Bemærkninger fra Kibæk Maskinstation Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Grøn Struktur Bemærkninger fra Miljøstyrrelsen - Vandforsyning Bemærkninger

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK

Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK 18. december 2017 /NVK/rastho Sag 2017-14842 Registreringskrav i Plandata.dk ændringer i forhold til PlansystemDK I dette notat beskrives de overordnede ændringer, som Plandata.dk medfører. I forhold til

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Frederikssund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 15. juni 2017 til 25. august 2017.

Frederikssund Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 15. juni 2017 til 25. august 2017. Frederikssund Kommune Sendt via mail til: Anker Riis, ariis@frederikssund.dk 24. august 2017 Sag nr.: 2017-6828 /metjoh Frederikssund Kommunes forslag til Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur

Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7. Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 7 Støjkonsekvenszoner omkring den statslige infrastruktur Planforslaget er vedtaget af Nyborg Byråd 26. februar 2019 efter høring i perioden 16. oktober til 11. december 2018.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande

Tillæg nr. 45. Forslag til. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Forslag til til, for et område til centerformål ved Nørregade 86, Hvide Sande Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 19. maj 2015 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde Haverslev og Sørup

Kommuneplantillæg nr Boligområde Haverslev og Sørup Kommuneplantillæg nr. 11 - Boligområde Haverslev og Sørup Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 7 Kommuneplanramme 03.B240 - Boligområde 8 Kommuneplanramme 11.B320 - Boligområde 10 Bilag 1 - Behovsopgørelse

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Endelig vedtagelse

Forslag. Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Endelig vedtagelse Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Endelig vedtagelse Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets baggrund

Læs mere

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj

til Kommuneplan , udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029, udtagelse af et område til vindmøller ved Præstehøj Ortofoto Ringkøbing-Skjern Kommune eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Vandværkshøjen, Jyderup

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 11. oktober 2010 Offentliggjort den 20. oktober 2010 2 Luftfoto forside - Copyright

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse

Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Syddjurs Kommuneplan 2016 Hidtidig proces og endelige vedtagelse Gennemgang af Fokuspunkterne for kommuneplanrevisionen 2016 og proces indtil nu Indstillede væsentlige ændringer i forbindelse med den endelige

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Eventuelle ændringer af det offentliggjorte forslag til Regionplan 2016

Eventuelle ændringer af det offentliggjorte forslag til Regionplan 2016 Ribe Amt Sagsnr. 04/2640 Teknik og Miljøområdet 19. april 2006 Eventuelle ændringer af det offentliggjorte forslag til Regionplan 2016 Ribe Amtsråds økonomiudvalg har på møde den 5. april 2005 behandlet

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan

Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan Forslag Kommuneplantillæg 20 til Kommuneplan 2017-2029 Offentlig høring 11. juni - 6. juli 2018 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Indholdsfortegnelse Indledning Områdets beliggenhed 3 Kommuneplantillæggets

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring

Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse for Kommuneplan 2013 - ændringer eller afværgeforanstaltninger på baggrund af miljøvurdering og den offentlige høring Sammenfattende redegørelse Kommuneplan 2013 består for kommunerne

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej. Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx.

Tillæg nr. 4 til Kommuneplan for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej. Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx. Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2017-2029 for erhvervsområde ved Skærbækvej og Vejle Landevej Forslag vedtaget af Fredericia Byråd den xx. xx. 2018 Indholdsfortegnelse Om kommuneplantillæg 3 Baggrund og formål

Læs mere

Erhvervsstyrelsen har herefter angivet en konklusion for de enkelte punkter.

Erhvervsstyrelsen har herefter angivet en konklusion for de enkelte punkter. 1. juni 2017 /evamar Sag 2017-4175 Forslag til Assens Kommuneplan 2017. Notat med statens bemærkninger Assens Kommune har sendt ovennævnte planforslag i offentlig høring i perioden 31. marts 2017 til og

Læs mere

Forslag til Syddjurs Kommuneplan 2016 Notat med statens bemærkninger, referat fra teknikermøde, kommunens bemærkninger, opfølgning og konklusion

Forslag til Syddjurs Kommuneplan 2016 Notat med statens bemærkninger, referat fra teknikermøde, kommunens bemærkninger, opfølgning og konklusion 14. juni 2016 19. maj 2016 ERST referat: 26. maj 2016 Syddjurs bem.: 30. maj 2016 / karjes Forslag til Syddjurs Kommuneplan 2016 Notat med statens bemærkninger, referat fra teknikermøde, kommunens bemærkninger,

Læs mere

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning

VEJLEDNING. Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning VEJLEDNING 15. marts 2017 Sag nr.: 2017-1434 Oprydning af ferie- og fritidsreservationer Teknisk vejledning Vejledningen præciserer baggrunden for opgaven og skitserer de enkelte elementer i forløbet for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune

Tillæg nr. 5 til Kommuneplan for Odsherred Kommune Center for Teknik og Miljø Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2017-29 for Odsherred Kommune Omhandlende boligområde, centerområde og lavbundsareal i Fårevejle Kirkeby BAGGRUND FOR TILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Holger Bisgaard, Planlægning og Byudvikling, maj 2017 Status Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2

Kommuneplantillæg nr. 2 Offentlig bekendtgørelse den 28.02 2017 af til Syddjurs Kommuneplan 2016 - Justering af rammeområde 3.2.B1 (boligområde) ved Gåsebakken i Ugelbølle. Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 25.01. 2017

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20

Forslag. Kommuneplantillæg 20. Forslag. Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 Forslag Kommuneplantillæg 20 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 20 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra

Læs mere

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse

26 Kommuneplanrammer. Redegørelse 26 Kommuneplanrammer Redegørelse Med Kommuneplan 2001 overgik arealerne vest og sydvest for Lisbjerg fra perspektivarealer til blandede bolig og erhvervsformål, mens arealerne sydøst for Lisbjerg og omkring

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 11. City Syd, syd for Vægten, Erhverv og Butikker. Kommuneplantillæg 3.012, Lokalplan 3-6-107 samt delvis ophævelse af lokalplan 05-028, Aalborg City Syd, sydvestlige del (2. forelæggelse). 2010-30893.

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Rebecca Molders Direkte telefon 99741040 E-post planlagning@rksk.dk Dato 31. august 2010 Sagsnummer 2009070212A Forslag

Læs mere

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01

Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Samlede indsigelser til forslag til lokalplan 06.10.L01 Varde Kommune har i forbindelse med den offentlige høring af forslag til lokalplan 06.10.L01 for et område omkring Helle Hallen modtaget bemærkninger

Læs mere

B E K E N D T G Ø R E L S E

B E K E N D T G Ø R E L S E B E K E N D T G Ø R E L S E!"! #! " #$ % &! $ ' ( ( #% ( ( ')! (* "(+! ',( +! ( - ' #. ( ( /0 0 (0 1 0! ( %! & (2 3 ( * 1! ( &&& 02 Indsæt KOMMUNEPLANTILLÆG rammekort Vedtaget 22.12 2010 Maglevad Tillæg

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 13 FOR OMRÅDER TIL ERHVERV, OG BOLIGER VEST FOR GEDVED BY TEKNISK FORVALTNING XXX 200X Tillæg nr. 13 til Kommuneplanen for Gedved Kommune. Områdets beliggenhed og status Området,

Læs mere

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg.

Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej, Herborg. Returadresse Land, By og Kultur - Planlægning Toften 6 6880 Tarm Forslag til Lokalplan 364 og forslag til Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til campingsplads med fiskesø ved Finderupvej,

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Assens Kommune har vedtaget kommuneplantillæg nr.17. 27. marts 2017 Sagsnr. NMK-33-03798 KlageID: 105554 INROE-NMKN AFGØRELSE i sag om klage over Assens Kommunes endelige vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 17 - Revision af temaet Landskab Planklagenævnet

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R.

Afgørelse Naturstyrelsen gør hermed indsigelse efter planlovens 29, stk. 1 og 2, mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4.1.R. Assens Kommune sendt elektronisk Tværgående planlægning J.nr. NST-122-420-00034 NST-123-420-00031 Ref. elmno Den 10. juli 2014 Indsigelse mod forslag til kommuneplantillæg nr. 8 og lokalplan nr. 4. 1-3

Læs mere

Sammenfattende Redegørelse - 9

Sammenfattende Redegørelse - 9 Vedtaget af Byrådet den 27.3.2017 Sammenfattende Redegørelse - 9 Miljøvurdering af Kommuneplan 2017-2029 Odder Kommune 06-03-2017 Dok.id.: 727-2017-10500 Indhold 1. Indledning... 3 2. Integrering af miljøhensyn...

Læs mere

Ny endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 310, Erhvervsområde i Børup samt Tillæg 14 til Kommuneplan 2009-2021

Ny endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 310, Erhvervsområde i Børup samt Tillæg 14 til Kommuneplan 2009-2021 Flere modtagere Udsendt I flg. adresseliste. 24-09-2013 Sags id.: 11/4372 Sagsbehandler: Gitte Frank Andresen Ny endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 310, Erhvervsområde i Børup samt Tillæg 14 til Kommuneplan

Læs mere

Vejledning om byvækst

Vejledning om byvækst Vejledning om byvækst Planlægning og Byudvikling INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Planlovens bestemmelser om byvækst 2. Metode til opgørelse af arealbehov 3. Muligheder for at udlægge nye arealer 3.1 Positivt

Læs mere

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan

Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan Skematisk oversigt ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29 Nedenstående oversigt er en oversigt over ændringer i Forslag til Kommuneplan 2017-29. Oversigten følger kommuneplanens inddeling i: Hovedstruktur

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn

Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg nr. 10 Erhverv - Klintholm Havn Kommuneplantillæg Kommuneplantillæg Kommunalbestyrelsen har den 26. februar 2015 vedtaget kommuneplantillæg nr. 10. Vedtagelsen er offentliggjort på kommunens

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby.

Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen for Odense Kommune. Energivej - erhverv. Ændring af kommuneplanområde 5. Stige. Næsby. Tillæg nr. 10 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Energivej - erhverv Ændring af kommuneplanområde 5 10 11 Stige 9 Korup 8 Næsby Tarup Bolbro 0 Bymidten 1 Seden 3 Vollsmose 7 6 Bellinge 2 Dalum

Læs mere