Valgudtalelser fra kandidater til valget til FBS styregruppe 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valgudtalelser fra kandidater til valget til FBS styregruppe 2018"

Transkript

1 Valgudtalelser fra kandidater til valget til FBS styregruppe 2018 Valggruppe 1: Steffen Nissen Sekretariatschef Kommune Odense Valggruppe 1 Valgudtalelse Jeg har været medlem af FBS styregruppen de seneste to år og genopstiller for en ny periode. Jeg synes det er vigtigt søge at bidrage til den fortsatte udvikling af FBS hvor de kommende års udvikling vil få afgørende betydning for samarbejdets egentlige strategiske berettigelse, når der om nogle år skal etableres et genudbud. Som sekretariatschef i Odense Biblioteker og Borgerservice har jeg ansvaret for enhederne Sekretariat, Digital Formidling og Ekspedition og Logistik. Som en del af min opgaveportefølje har jeg ansvaret for bibliotekets økonomistyring, herunder styring vedrørende Odense Bibliotekernes centralbiblioteksøkonomi og store projektportefølje. Jeg har som ansvarlig for afdelingen Digital Formidling haft en central rolle i forhold til udvikling af Odense Kommunes måde at implementere FBS på både forretningsmæssigt og organisatorisk. Jeg er formand for Odense Biblioteker og Borgerservice Udviklingsforum, der hele tiden sætter nye pejlemærker for bibliotekets projektudvikling ikke mindst i et tæt samspil med Slots- og Kulturstyrelsen og DDB-puljen og på en måde, så dette sker i relevant samspil med bibliotekets centralbiblioteksfunktion. På nogle områder er FBS samarbejdet allerede blevet en stor succes nu hvor det er en realitet, at alle landets kommuner deltager i samarbejdet, og hvor Cicero nu er udrullet til (næsten) alle kommuner. Med den store og brede opbakning til systemet og med den prisjustering, der var nødvendig at gennemføre i 2017, er der styr på økonomien i FBS og grundlaget er skabt for at kunne prioritere de nødvendige midler til den udvikling, som er altafgørende. Når arbejdet med at udvikle Cicero derfor fremadrettet kan blive højprioriteret vil en af de ting, der bliver vigtige at tage fat på umiddelbart være statistik: Alle aspekter af dette område, lige fra adgang til rådata til produktion af valide og pålidelige standardstatistikker og ledelsesinformation bør have absolut højprioritet her i Et par andre forhold, som jeg mener fortjener at få særligt fokus i den kommende periode i FBS styregruppen, ud over styregruppens generelle ansvar for at understøtte den rette prioritering af udviklingsønsker:

2 Kan styregruppen understøtte et benchmark-arbejde omkring arbejdsgange i forbindelse med brugen af Cicero? Et arbejde, der både kan understøtte business casen i FBS men også forhåbentlig kan være med til at styrke brugertilfredsheden med systemet, hvor den seneste tilfredshedsundersøgelse viser, at denne tilfredshed endnu kun er på det jævne. Hvordan kan vi i FBS samarbejdet gøre os nogle erfaringer med anvendelse af andre leverandører end vores hovedleverandør, og på den måde understøtte at vi skaber en mere reel konkurrencesituation i udviklingen? Sidst men ikke mindst vil det være vigtigt og nødvendigt også i den kommende periode at holde fokus på, at både folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre deltager i udviklingen af FBS samarbejdet. Der er ikke nødvendigvis endnu fundet den helt rigtige balance på det her punkt, og det er en opgave, styregruppen må være aktiv medspiller i at få udviklet en bæredygtig model for. Ulla-Pia Larsen Afdelingsleder Kommune København Valggruppe 1 Valgudtalelse Jeg hedder Ulla-Pia Larsen og er afdelingsleder i Københavns Biblioteker, hvor jeg har ansvaret for udvikling og drift af bibliotekernes kontaktcenter, web og digitale løsninger. Gennem kontaktcenteret opsamles input fra både borgere og medarbejdere om brugervenlighed og funktionalitet af løsningerne, og dermed har jeg gode forudsætninger for at bidrage til den forretningsmæssige udvikling af FBS. Jeg har en solid biblioteksbaggrund, hvor jeg bl.a. har arbejdet med at omsætte digitale løsninger i praksis. Jeg vil arbejde for at udvikle de rigtige løsninger, der letter og understøtter lokale arbejdsgange for flest muligt. Jeg vil bidrage med min praksisnære erfaring til det strategiske arbejde i styregruppen og til udvikling af FBS. Mit fokus er på løsninger, der virker både for borgerne og for de medarbejdere, der skal arbejde med dem. Valggruppe 2: Lars Bornæs Kommune Silkeborg Valggruppe 2 Valgudtalelse Jeg er bibliotekschef i Silkeborg, hvor jeg også i en længere periode var udviklingschef. Jeg har gennem en årrække arbejdet i foreningen og sidder pt. som medlem af Danmarks Biblioteksforenings forretningsudvalg. Jeg stiller op til FBS styregruppen fordi jeg anser et velfungerende fælles bibliotekssystem for både skoler og folkebiblioteker, som helt centralt i det daglige arbejde, som hver dag udføres dag i alle landets kommuner. FBS er

3 så centralt i vores branche, både økonomisk og strategisk, at det skal have absolut ledelsesmæssigt fokus. Hvis jeg bliver valgt ind i styregruppen vil jeg arbejde for: Sikker drift og oppetid. Forbedret brugervenlighed. Overholdelse af tidsplaner og prisaftaler. Stærkt fokus på processer og funktionaliteter, som kan effektivisere og rationalisere interne arbejdsgange og styrke organisationens ledelsesværktøjer. Fuld integration af funktionaliteter i økonomisystemerne. Fuld adgang til rådata i forhold til statistik. Hjælpefunktioner i forhold til outsourcing. Prioritering af en (basis)udvikling som kommer flest mulig kunder til gode. Bedre understøttelse af samarbejdet imellem folkebiblioteker of skolebiblioteker. Jeg kan bidrage med viden og indsigt i ovenstående indsatsområder. Lars Hende Svenson Skolechef Kommune Kolding Valggruppe 2 Valgudtalelse Folke- og skolebibliotek samarbejdet har løftet sig gennem FBS Et tæt samarbejde mellem folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre om drift af fælles bibliotekssystem indebærer en række indlysende fordele, fx at muligheden for at hjælpe kommunens børn mere ensartet og have muligheden for at lave målrettede læringsforløb, der efterkommer skolernes læringsmål. FBS er ovre de værste børnesygdomme og kører relativt stabilt og vi går en tid i møde, hvor udviklingsønskerne kan komme i spil. Jeg vil gerne være med til at præge den udvikling gennem arbejdet i FBS styregruppen og dermed sikre, at skoleområdets strategiske ambitioner tages med ind i overvejelserne. Jeg erfarer i øvrigt at samarbejdet via FBS lokale styregruppe i Kolding er blevet løftestang for et bredere strategisk samarbejde mellem skole og folkebiblioteksområdet. Eksempelvis udvikling af kompetenceudviklingsforløb, der er med til at sikre stærkere læringsforløb for eleverne. Jeg har 7 års erfaring som skolechef, først i Aabenraa Kommune, hvor jeg blandt andet indgik i kommunens Digitale styregruppe, og siden 2017 i Kolding kommune, hvor FBS havde svære opstarts betingelser på skoleområdet, men via tæt samarbejde med Folkebiblioteket og ledelsesmæssigt, har dette ændret sig markant, det seneste år. Disse erfaringer stiller jeg gerne til rådighed for et samarbejde via FBSstyregruppen. Valggruppe 3: Kristine Nygaard Ledet Kommune Skive Valggruppe 3 Valgudtalelse Bibliotekssystemet er et af vores allervigtigste redskaber. Derfor er det vigtigt, at det fungerer for alle uanset behov, størrelse og IT/økonomiske formåen.

4 Det skal kunne fungere på de helt store folkebiblioteker, og på PLC en på den lille landsbyskole. For mig er det vigtigt, at FBS lever op til at være et system for alle. Udviklingen af FBS er naturligvis central. Der er afsat langt flere midler til den del end da jeg trådte til, hvilket var nødvendigt. Samtidig er økonomien bestemt heller ikke uvæsentlig, og vi nærmer os en max pris. Vi hører typisk, hvor meget der er at spare, men hvis det blot betyder merarbejde et andet sted, så skrider det. Det er derfor vigtigt, at FBS udvikler sig i en retning, der sikrer effektive arbejdsgange. Lige så vigtigt er det, at vi står med et system, der følger med tiden. Når vi går ud i et nyt udbud om nogle år, er det essentielt, at der rent faktisk er konkurrence på markedet, så vi kan holde fast i den besparelse, som har været en stor del af meningen bag det her projekt. Min tid i styregruppen har gjort mig klogere. Klogere på, hvor kompleks et projekt og proces det er, hvordan ord kan tolkes og krav drejes. De erfaringer og den viden de to år i styregruppen har givet mig, vil jeg gerne bringe med i den nye. Rebekka Kinimond Carlson Kommune Hvidovre Valggruppe 3 Valgudtalelse Jeg har valgt at stille op til Fællesskabets Bestyrelse, da en fornuftig og fremtidssikret videreudvikling af vores fælles digitale rygrad er essentiel, hvis folkebiblioteker og PLC skal kunne leve op til de krav, vi vil blive mødt med i fremtiden. Jeg har deltaget i arbejdet med FBS siden de workshops, der blev afholdt i forbindelse med kravsspecifikationsarbejdet og har derfor en forståelse for historikken i projektet. Jeg har ydermere den fordel, at jeg har arbejdet i ITbranchen og derfor også har en indsigt i leverandørsidens tilgang til udvikling og prioritering. Mit fokus er på at sikre, at vi får et stabilt, driftssikkert og fleksibelt system inden for den givne økonomiske ramme. Jeg er derudover optaget af brugervenlighed og ledelsesinformation, primært statistik, men også integrationsmuligheder til andre systemer med henblik på genanvendelse af data og smidige arbejdsgange. Valggruppe 4: Anni Bagge Jensen Biblioteksleder Kommune Langeland Valggruppe 4 Valgudtalelse Jeg er biblioteksleder i en lille kommune med godt indbyggere. Dermed har jeg f.eks. også udlånsvagter og bruger bibliotekssystemet til daglig. Det betyder, at jeg kan identificere vigtige driftsproblemstillinger, håndteringer og uhensigtsmæssigheder. Jeg er tidligere systemadministrator og har dermed også god baggrund for at have et forhold til bibliotekssystemer.

5 Mit fokus vil ligge på at optimere systemet og arbejde for, at det fra nu af udvikles i takt med bibliotekernes behov, og ikke mindst at den økonomiske model overholdes, samt at vi får mest muligt ud af det store fællesskab. Samspillet med DBC og DDB ligger mig ligeledes meget på sinde.

Møde i styregruppen for Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen for Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen for Fællesskabet FBS Projekt Fælles Bibliotekssystem 19. september 2018 Deltagere: Jørgen Bartholdy, Skanderborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive Kommune Henrik Wendt,

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Fælles Bibliotekssystem - FBS Møde i KOMBIT, 28. november 2018 Deltagere: Steffen Nissen, Odense Kommune (formand) Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Kristine Nygaard Ledet,

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDET I FÆLLESSKABET FBS. 10. april 2019 Blue Water Arena, Esbjerg

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDET I FÆLLESSKABET FBS. 10. april 2019 Blue Water Arena, Esbjerg VELKOMMEN TIL ÅRSMØDET I FÆLLESSKABET FBS 10. april 2019 Blue Water Arena, Esbjerg Beretning Beretning fra fra formanden Beretning fra styregruppeformanden styregruppeformanden for for FBS FBS ved Jørgen

Læs mere

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen Fællesskabet FBS Projekt Fælles bibliotekssystem 6. juni 2019 Deltagere: Steffen Nissen, Odense kommune Kirsten Boelt, Aalborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive kommune

Læs mere

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen Fællesskabet FBS Projekt Fælles bibliotekssystem 27. februar 2019 Deltagere: Steffen Nissen, Odense kommune Kirsten Boelt, Aalborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive kommune

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Referat, 15. december 2016 Deltagere: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Steffen Nissen, Odense Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg Kommune Jørgen Bartholdy, Skanderborg

Læs mere

Møde i styregruppen for Fællesskabet FBS, 6. juni 2018

Møde i styregruppen for Fællesskabet FBS, 6. juni 2018 REFERAT Møde i styregruppen for Fællesskabet FBS, 6. juni 2018 Fælles Bibliotekssystem 11. juni 2018 Deltagere: Deltagere Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg kommune Jørgen Bartholdy,

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Referat af styregruppemøde, 8. februar 2017 Deltagere: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Steffen Nissen, Odense Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg Kommune Sara Jørgensen,

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Kultur & Fritid Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Udviklingsplan 2016 Indledning Slots- og kulturstyrelsen har bl.a. på baggrund af tre konferencer

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Gentofte 5. april 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Nina From, SLKS Foto:

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDET I FÆLLESSKABET FBS. 11. april 2018 Vejle bibliotek

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDET I FÆLLESSKABET FBS. 11. april 2018 Vejle bibliotek VELKOMMEN TIL ÅRSMØDET I FÆLLESSKABET FBS 11. april 2018 Vejle bibliotek Dagsorden Tidspunkt Emne 10:00 Velkommen og beretning fra FBS styregruppeformand Jørgen Bartholdy 10:15 Årsrapporten Kort pause

Læs mere

RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016

RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 6. marts 2017 DDB Sekretariatet Indhold Om undersøgelsen... 2 Highlights fra undersøgelsen... 2 DDB s resultater i 2016... 3 Indkøbsområdet... 3 Synliggørelse

Læs mere

FBS VIDENDELING. KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent

FBS VIDENDELING. KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent FBS VIDENDELING KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent Dagsorden Formål med hvorfor vi er her i dag Dagens program Det praktiske HVORFOR ER VI HER I DAG? Styrke videndeling

Læs mere

IT i undervisning & læring Brugerportalinitiativet Bibliotekssystem

IT i undervisning & læring Brugerportalinitiativet Bibliotekssystem IT i undervisning & læring Brugerportalinitiativet Bibliotekssystem KL initiativet Over et halvt år vil 15 kommuner blive inspireret til og få ny viden om, hvordan kommunerne skal organisere og koordinere

Læs mere

2.1 Fællesskabet FBS er i samarbejde med KOMBIT stiftet af de kommuner, som har tilsluttet sig det Fælles Bibliotekssystem pr

2.1 Fællesskabet FBS er i samarbejde med KOMBIT stiftet af de kommuner, som har tilsluttet sig det Fælles Bibliotekssystem pr Vedtægter for det kommunale fællesskab for styring af drift og videreudvikling af Fælles Bibliotekssystem (Fællesskabet FBS) - version pr. 6. juni 2018 VEDTÆGTER FOR FÆLLESSKABET FBS 1. NAVN 1.1 Det kommunale

Læs mere

Referat af styregruppemøde for Fællesskabet FBS, 21. februar 2018

Referat af styregruppemøde for Fællesskabet FBS, 21. februar 2018 REFERAT Referat af styregruppemøde for Fællesskabet FBS, 21. februar 2018 Fælles Bibliotekssystem Deltagere: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg kommune Jørgen Bartholdy, Skanderborg

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Fællesskabet FBS styregruppe, 25. oktober 2016 Deltagere: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Steffen Nissen, Odense Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg Kommune (deltog

Læs mere

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg

Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg Danmarks Biblioteksforenings Lærings- og Digitaliseringsudvalg 22.08.18 TID: 3. september kl. 10-14. STED: Meldahls Rådhus, Vendersgade 30D, 7000 Fredericia. AFBUD Er du forhindret, send venligst en mail

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Referat 12. November 2013 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. november 2013, kl. 10.00-14.00 i Kulturstyrelsen. Mødelokale 8. Deltagere: Rolf Hapel, Bente Nielsen, Bodil Have, Jakob

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Referat 11. februar 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 28. januar 2015, kl. 12-17 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Jakob

Læs mere

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve (28-08-2014) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1 2.1 PROJEKTETS OVERORDNEDE FORMÅL... 1 2.2 MÅLET...

Læs mere

KOMBIT Baggrund. Finansiel og praktisk løftestang.. 6. marts 12 KOMBIT / <Projektnavn> 2

KOMBIT Baggrund. Finansiel og praktisk løftestang.. 6. marts 12 KOMBIT / <Projektnavn> 2 6. marts 12 KOMBIT Nyt fælleskommunalt bibliotekssystem 1 KOMBIT Baggrund KOMBIT er kommunernes it-fællesskabl KOMBIT dannet maj 2009 i forbindelse med salg af KMD KOMBIT A/S er 100% ejet af KL KOMBIT

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen. 7. september billedtekst placeres her.

Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen. 7. september billedtekst placeres her. Informationsmøde om årets folkebibliotekspuljer Udviklingspuljen & Projektpuljen 7. september 2017 billedtekst placeres her. Dagens program 10.00-10:30 Ankomst og morgenmad 10:30-10:45 Velkomst og præsentation

Læs mere

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Velkommen v/rolf Hapel DDB-koordinationsgruppen Dagens program 10.00-10.15 Velkommen v/formand for koordinationsgruppen, Rolf Hapel 10.15-11.15 Hvad

Læs mere

Fællesskabet FBS styregruppe

Fællesskabet FBS styregruppe REFERAT Fællesskabet FBS styregruppe Referat af ordinært styregruppemøde, 8. juni 2017 Deltagere: Afbud: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg Kommune Jørgen Bartholdy, Skanderborg

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC

Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg. DDB workshop i samarbejde med DBC Velkommen til workshop: Søgning og Mobil Søg DDB workshop i samarbejde med DBC Dagens program 10:00-12:00: Velkommen DDB s målsætninger for mobil og søg (Glenn, DDB) Søgning: Hvor kommer vi fra, og hvor

Læs mere

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB).

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB). Referat 4. januar 2017 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 6. december, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING HVAD SKAL VI MED DANSKERNES DIGITALE BIBLIOTEK? Verden bliver mere digital: vores viden, vores flow af information, vores muligheder for kulturelle oplevelser.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fælles Bibliotekssystem Årsrapport 2018

Indholdsfortegnelse. Fælles Bibliotekssystem Årsrapport 2018 Fælles Bibliotekssystem Årsrapport 2018 Indholdsfortegnelse Beretning for 2018... 3 Fakta for FBS i 2018... 4 Præsentation af Fællesskabet FBS... 5 Valg 2018... 6 Vedtægtsændringer i 2018... 7 FBS videreudviklingsstrategi...

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Dragør Kommune, november 2015 Digitaliseringsstrategi UDKAST Dragør Kommune 2016 2020 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Fællesoffentligt samarbejde om digitalisering - infrastrukturen...5 3. Borgerbetjening

Læs mere

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere, Munkebjerg Hotel, d. 6. september 2016 PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Tine Vind, enhedschef for biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Ferie Camp

Læs mere

Vedtægter for det kommunale fællesskab for styring af drift og videreudvikling af Fælles Bibliotekssystem (Fællesskabet FBS)

Vedtægter for det kommunale fællesskab for styring af drift og videreudvikling af Fælles Bibliotekssystem (Fællesskabet FBS) Vedtægter for det kommunale fællesskab for styring af drift og videreudvikling af Fælles Bibliotekssystem (Fællesskabet FBS) VEDTÆGTER FOR FÆLLESSKABET FBS 1. NAVN 1.1 Det kommunale fællesskabs navn er

Læs mere

E-sundhedsobservatoriet. Sådan sikrer du en effektiv håndtering af brugere i EPJ

E-sundhedsobservatoriet. Sådan sikrer du en effektiv håndtering af brugere i EPJ E-sundhedsobservatoriet Sådan sikrer du en effektiv håndtering af brugere i EPJ Hvem er jeg? Dennis Mølkær Jensen Region Nordjylland Teamkoordinator - Udviklingsafsnit Teknisk projektleder OneSystem Integration

Læs mere

MoMo giver tid til læring og trivsel

MoMo giver tid til læring og trivsel 2 TID TIL LÆRING OG TRIVSEL MoMo giver tid til læring og trivsel SYSTEMATIC VIL GØRE EN FORSKEL Derfor er MoMo en helt ny og visionær læringsplatform. Med MoMo opfylder vi ikke kun de forventelige krav,

Læs mere

Elektronisk Sags- og Dokument- Håndtering

Elektronisk Sags- og Dokument- Håndtering Elektronisk Sags- og Dokument- Håndtering i Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Sammenlægning af Ikast, Brande og Nørre-Snede kommuner Ca. 40.000 indbyggere. Ca. 2.800 kommunalt ansatte heraf ca.

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO LIBRARY MANAGEMENT SYSTEM Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Digitalisering af vidensdeling

Digitalisering af vidensdeling Digitalisering af vidensdeling Baggrund Frederikshavn Kommune ønskede en bedre integration mellem intranettet og det elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem, så det blev nemmere at vidensdele og

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 9. september 2014, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. september 2014 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 9. september 2014, kl. 10.00-15.00 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Rolf Hapel, Annette Brøchner Lindgaard, Bente Nielsen,

Læs mere

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018.

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. Kære bibliotekschefer og kontaktpersoner Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft d. 25. maj 2018. I den forbindelse gør KOMBITs projekter/løsninger status på deres GDPR-arbejde.

Læs mere

InsuBiz. Business case over Horsens Kommune: Return On Investment (ROI) for en dansk kommune der er skiftet fra EASY-systemet til InsuBiz EASY modul

InsuBiz. Business case over Horsens Kommune: Return On Investment (ROI) for en dansk kommune der er skiftet fra EASY-systemet til InsuBiz EASY modul InsuBiz Business case over Horsens Kommune: Return On Investment (ROI) for en dansk kommune der er skiftet fra EASY-systemet til InsuBiz EASY modul Om Horsens Kommune Horsens Kommune Horsens Kommune har

Læs mere

Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015

Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015 Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015 Baggrund og sammenfatning DDB-sekretariatet gennemførte primo januar 2016 en tilfredshedsundersøgelse blandt landets bibliotekschefer. I alt har 67%

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDE I FÆLLESSKABET FBS. 20. april 2017

VELKOMMEN TIL ÅRSMØDE I FÆLLESSKABET FBS. 20. april 2017 VELKOMMEN TIL ÅRSMØDE I FÆLLESSKABET FBS 20. april 2017 1 Dagens program Velkommen kl. 10.00 10.10 Formandens beretning kl. 10.10 11.00 Pause kl. 11.00 11.15 Årsrapporten 2016 kl. 11.15 12.00 Frokost kl.

Læs mere

Fælles Bibliotekssystem ved Jesper Munch Jespersen, Per Fredborg og Christian Stig Hermansen, KOMBIT Se Jespers slides i gruppen

Fælles Bibliotekssystem ved Jesper Munch Jespersen, Per Fredborg og Christian Stig Hermansen, KOMBIT Se Jespers slides i gruppen CB ledermøde Referat Hovborg Kro 15.-16. juni 2016 Deltagere Lotte Leth-Sørensen, Tønder Kommunes Biblioteker Jytte Bræmer og Anna Margrethe Nygaard, Fredericia Bibliotek Karen Buus og Karin Grøndahl Sørensen,

Læs mere

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION

VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 VELKOMMEN OG INDTRODUKTION DIALOGMØDER 2018 Formål med dagen Have den direkte dialog med jer Give større indsigt i hvad der foregår i DDB Få jer inddraget i arbejdet med at sætte retning

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Referat af styregruppemøde for Fællesskabet FBS, 19. september 2017

Referat af styregruppemøde for Fællesskabet FBS, 19. september 2017 REFERAT Referat af styregruppemøde for Fællesskabet FBS, 19. september 2017 Fælles Bibliotekssystem Deltagere: Kirsten Boelt, Aalborg Kommune Toke Leth Laursen, Silkeborg kommune Jørgen Bartholdy, Skanderborg

Læs mere

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Styregruppen for DDB. Ordinært møde den 15. juni 2016, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 15. juni 2016, kl. 9.00-11.30 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Morten Lautrup-Larsen (Slotsog Kulturstyrelsen), Lone Gladbo

Læs mere

Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning

Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning Når økonomioutsourcing er den rigtige løsning Overvejer I at oursource hele eller dele af jeres økonomifunktion? Dette whitepaper er udarbejdet, så I har et bedre beslutningsgrundlag at handle ud fra.

Læs mere

FLIS-projektets mål og prioritering

FLIS-projektets mål og prioritering FLIS-projektets mål og prioritering Den 5. december 2018 fastlagde FLIS styregruppen 10 projektmål for FLIS-projektet. Målene bygger på FLIS strategien fra 2015, input fra FLIS følgegruppen og den løbende

Læs mere

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0

Holbæk Kommune. Digitaliseringsstrategi Version 1.0 Holbæk Kommune Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Version 1.0 Indhold 1. Baggrund og resume... 3 2. Forretningsmæssige målsætninger... 5 3. Vision, pejlemærker, principper og målsætninger... 5 3.1 Vision...

Læs mere

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning

Én IT løsning, mange fordele AX TRAVEL. - fremtidens rejsebureauløsning Én IT løsning, mange fordele - fremtidens rejsebureauløsning Privatejet virksomhed Etableret i 1987 100 % danskejet Hovedkontor i Allerød og kontor i Århus +80 medarbejdere Solid og positiv økonomi gennem

Læs mere

Årsrapport for 2017 Næstved Bibliotek og Borgerservice

Årsrapport for 2017 Næstved Bibliotek og Borgerservice Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Udbudsproces omkring større implementeringsprojekter

Udbudsproces omkring større implementeringsprojekter Udbudsproces omkring større implementeringsprojekter Præsentation Kompetencer: Projekt- og procesledelse Udbudsret og proces Jurist kontraktret Tør udfordrer Organisatorisk kendskab Tænker I effektive

Læs mere

Når man indfører nye systemer, må man forvente et midlertidigt fald i kvaliteten.

Når man indfører nye systemer, må man forvente et midlertidigt fald i kvaliteten. 2012-10-11T22:00:00+00:00 MIV Nyt Fælles Bibliotekssystem Opsamling af spørgsmål og kommentarer fra dialogmøder primo oktober 2012 NB: Citater i nedenstående er ikke ordret sagt som skrevet, på dialogmøderne,

Læs mere

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN

DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN DEN LILLE SKARPE OM RAMMEARKITEKTUREN HVORFOR EN FÆLLESKOMMUNAL RAMME ARKITEKTUR? Digitalisering er afgørende for udviklingen af de kommunale kerneopgaver, fordi Borgerne skal møde en nær og sammenhængende

Læs mere

BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN

BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN GOVERNANCE, MÅL OG INDHOLD BILAG 14 FORSLAG TIL VISION OG MÅLBILLEDE FOR RAMMEARKITEKTUREN Forslag vedtaget af SAGERA styregruppen 31.01.17 Vision Målbillede for den fælleskommunale rammearkitektur Rammearkitekturen

Læs mere

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker).

Ifm. dagsordenspunkt 11 deltog Lotte Hviid Dhyrbye (Tænketanken Fremtidens Biblioteker). Referat 6. april 2017 DDB Sekretariatet MØDE I DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 4. april 2017, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Kristoffersen (Brønderslev), Erik Hofmeister

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

DIGITALISERINGSSTRATEGI April 2016 BRØNDBY KOMMUNE

DIGITALISERINGSSTRATEGI April 2016 BRØNDBY KOMMUNE DIGITALISERINGSSTRATEGI 2016-2020 April 2016 BRØNDBY KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Strategisk sammenhæng... 3 3. Strategiske indsatsområder... 3 3.1 Borgerne skal videst muligt mestre

Læs mere

Den centrale stab organisering, indsatser og proces

Den centrale stab organisering, indsatser og proces 06-05-2015 Arne Kristensen Direkte: 7257 7008 Mail: akr@jammerbugt.dk Den centrale stab organisering, indsatser og proces Baggrund Direktionen har med Økonomiudvalgets godkendelse besluttet at ændre den

Læs mere

Allerød Kommune Job- og personprofil for it-chef

Allerød Kommune Job- og personprofil for it-chef Allerød Kommune Job- personprofil for it-chef Allerød Kommune søger en ny it-chef. Om Allerød Kommune Allerød Kommune har i dag ca. 24.500 indbyggere, flere er på vej. Kommunen ligger centralt i Nordsjælland,

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et af verdens største biblioteks

Læs mere

Digital Økonomi. Effektivisering af løn- og økonomiopgaver i Fredericia Kommune

Digital Økonomi. Effektivisering af løn- og økonomiopgaver i Fredericia Kommune Digital Økonomi Effektivisering af løn- og økonomiopgaver i Fredericia Kommune 24-10-2011 FREDERICIA KOMMUNE 23. september 2011 Strategi for Digital Økonomi Baggrund Det strategiske udviklingsprojekt Fredericia

Læs mere

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people

Succes med CRM. Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people Succes med CRM Det behøver slet ikke at være så svært! made for sales people CRM handler om at huske at kontakte dine kunder! Alt efter om du er salgschef, marketingmedarbejder eller arbejder indenfor

Læs mere

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula.

Projektets indhold. Målet er at afdække hvordan, på hvilke måder og med hvilken type af læseinspiration, folkebibliotekerne kan være tilstede på Aula. Projektbeskrivelse for Aula ny kanal for læseinspiration Beskrivelsen må samlet fylde højst 4 sider. Beskrivelsen skal vedhæftes den digitale ansøgningsblanket. Ansøger: Herning Bibliotekerne Projektets

Læs mere

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018

Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Fællesudbud Sjælland Kommissorium for fællesudbud Sjælland 2015-2018 Kommissorium for Fællesudbud Sjælland 2015 18 Fællesudbud Sjælland (FUS) er et velfungerende udbudssamarbejde mellem 16 af de 17 kommuner

Læs mere

Halvårlig evalueringsstatus om samarbejdsaftalen mellem BIF og ØKF om callcenter

Halvårlig evalueringsstatus om samarbejdsaftalen mellem BIF og ØKF om callcenter KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Kontaktcenter Til BIU Halvårlig evalueringsstatus om samarbejdsaftalen mellem BIF og ØKF om callcenter Baggrund Den 1. januar 2013 trådte samarbejdsaftalen mellem

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE POLITIK POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer,

Læs mere

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016.

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 25. november 2016, kl. 13.00-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Morten Lautrup Larsen

Læs mere

Brugertilfredshed i Københavns Ejendomme. Sagsnr

Brugertilfredshed i Københavns Ejendomme. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Brugertilfredshed i Københavns Ejendomme Som en del af Københavns Ejendommes kundestrategi gennemføres jævnligt tilfredshedsundersøgelser

Læs mere

Brugerportalsinitiativet

Brugerportalsinitiativet Til: Eik Møller BLLERUP KOMMUNE ato: 13. februar 2015 Tlf. dir.: 4094 4491 E-mail: jpb@balk.dk Kontakt: Jesper Bak Brugerportalsinitiativet Hvorfor dette brugerportalsinitiativ? Regeringen og KL har med

Læs mere

Børne-, Unge- og Familieudvalget

Børne-, Unge- og Familieudvalget Børne-, Unge- og Familieudvalget Tillægsreferat Dato 03. februar 2015 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 19:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Kirsten Overgaard (formand), Helle Mandrup

Læs mere

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale:

Regionerne har opstillet følgende overordnede mål for indkøb og logistik (håndtering af varer) frem mod 2015, for at realisere områdets potentiale: N O T A T Regionernes mål for indkøb og logistik i 2015 11-04-2010 Sag nr. 10/413 Dokumentnr. 18141/10 Strategisk Indkøb Regionerne står stærkt inden for offentlige indkøb. Der er etableret fem centrale

Læs mere

Handlingsplan for

Handlingsplan for Handlingsplan for 2016-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag og de fire værdier; identitet, relationer, tilgængelighed og læring. Det handler om at omsætte disse

Læs mere

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S).

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Referat 09. august 2017 DDB Sekretariatet MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl. 13-15 i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Deltagere: Erik Hofmeister

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år DBC Strategi 2017 DBC har nye udfordringer i de kommende år Digital transition er stadig det grundvilkår, der bestemmer DBC s strategi. Også i de kommende år. Med alt hvad det indebærer med teknologi,

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING Business casen er rygraden i ethvert forretningsprojekt. Om det handler om at købe et nyt IT system, en virksomhed eller om at outsource dele af sin IT-drift, ja, så

Læs mere

Notat vedr. organisering og tidsestimering ved udbud af den fælles sårjournal

Notat vedr. organisering og tidsestimering ved udbud af den fælles sårjournal Mette Dalsgaard og Morten Kjeldgaard 17-11-2015 Notat vedr. organisering og tidsestimering ved udbud af den fælles sårjournal Dette notat beskriver konsekvenserne ved 3 mulige scenarier for konkurrenceudsættelse

Læs mere

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K 1. Ledelsesresumé Projekt understøtter ambitionerne for digital kommunikation mellem borger

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

København februar Job- og personprofil KØBENHAVNS KOMMUNE TO SEKRETARIATSCHEFER TIL BYENS FYSIK TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN

København februar Job- og personprofil KØBENHAVNS KOMMUNE TO SEKRETARIATSCHEFER TIL BYENS FYSIK TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN København februar 2018 Job- og personprofil KØBENHAVNS KOMMUNE TO SEKRETARIATSCHEFER TIL BYENS FYSIK TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN 1. Indledning Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning søger to

Læs mere

Det moderne bibliotek. Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling

Det moderne bibliotek. Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling Det moderne bibliotek Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling Sønderborg har brug for en vækstmotor Fakta Sønderborg kommune 76.793 indb.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Dragør Kommune, november 2015 Justeret november 2016 Digitaliseringsstrategi UDKAST TIL OPDATERING Dragør Kommune 2016 2020 1 Indholdsfortegnelse 0. Forord...3 1. Indledning...3 2. Fællesoffentligt samarbejde

Læs mere

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013.

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013. Emne Til Kopi til Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget Den 21. januar 2013 Resume I sommeren 2012 fremsatte Venstre et forslag om ét biblioteksvæsen

Læs mere

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune

JOBPROFIL. Skolechef, Roskilde Kommune JOBPROFIL Skolechef, Roskilde Kommune 1. Indledning Roskilde Kommune har bedt Genitor ApS om at assistere i forbindelse med rekrutteringen af en ny skolechef. Jobprofilen er udarbejdet af Genitor ApS,

Læs mere

Nyt Bibliotekssystem ved 100 % tilslutning

Nyt Bibliotekssystem ved 100 % tilslutning 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 15 16 17 A B C D E F G H I J Kommune -BC beregning Kommune navn (klik på feltet og scroll) Randers Indbygger tal 95.776 Årlig systemadministration i kr. 350.000 Forventet

Læs mere