Samlet for TMU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet for TMU"

Transkript

1 Tekniske rettelser BUDGET Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm Økonomi- og Planudvalget Nulstilling af produktivitetsforbedringer A Digitaliseringsbesparelsen A Ejendomsoplysningsskemaer A Opkrævningsgebyrer A Tolke, døve og sprogtolkning A NIS Løn og Personale A Adgangssystem til KMD A Nemrefusion A Øget administrationsbidrag til Udbetaling Danmark A Valg A Rengøring af trapper på Langagergård A Nedlæggelse af Støttepunktsberedskabet i Greve A Samlet for ØPU Teknik- og Miljøudvalget I/S Hedeland A Udvidelse af Revit licenser A GeoKon A Bortfald af lejeindtægter skoleområdet A Trafiktællinger A Movia P Samlet for TMU Børne- og Ungeudvalget Befordring af skoleelever A Restfinansiering i 205 vedr. nedsættelse af forældrebetaling for SFO og klub med 0% A Fejlberegning i demografi af behov vedr. førskolebørn i SFO A Budget til Ordblindecenter m.v. fejlagtigt indregnet i demografi A Lønudgifter med henvisning til lønredegørelsen P Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse A Tandplejens sammenlægning P Tolke på Greve familiecenter og Sundhedsplejen A BUDGETOPLÆG

2 Tekniske rettelser BUDGET Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm Samlet for BUU Kultur- og Fritidsudvalget Dyrehold på klubområdet, Klubpulje for Brogården og Mosede klub A Restfinansiering i 205 vedr. nedsættelse af forældrebetaling for SFO og klub med 0% A Samlet for KFU Social- og Sundhedsudvalget Mængdereguleringsmodel, døgntilbud til voksne med særlige behov A Tomgangsleje Langagergård A Tøjvask A Mellemkommunale betalinger A Finansiering af pladser på Langagergård Plejecenter A I.000 kr. 205-priser + = merindtægt/mindreudgift, - = merudgift/mindreindtægt Samlet for SSU Samlet for alle udvalg BUDGETOPLÆG 2

3 sforslag til Digitaliseringsbesparelse nedsat adm.bidrag Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Digitaliseringsbesparelse nedsat adm.bidrag I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,4 Budget Budget , Budget ,8 Kommunernes administrationsbidrag til Udbetaling Danmark sammensættes af dækning af driftsomkostningerne og tilbagebetaling af lån. I 205 forventes det, at Udbetaling Danmark mindst sænker omkostningerne svarende til effekten af de tiltag, der er aftalt i økonomiaftalen for 205. Der forventes en markant reduktion i administrationsbidraget fra 208, når etableringslånet er tilbagebetalt. Der forventes et fald i det samlede administrationsbidrag for alle kommuner fra 205 på: Mio. kr. 205 p/l Forventet samlet fald i administrationsbidraget -,3-45, -58,5-97,8 e-indkomst på boligstøtte og pension -5, -35,0-47,6-52,5 Ny fælles dataenhed 4,0 6,7 6,7 6,7 UDK II og Digital selvbetjening -0,2-26,8-27,7-62,0 Der vil også være en stigning i administrationsbidraget som følge af, at 5 nye myndighedsområder overgår til Udbetaling DK fra ca. medio 205. Ligesom ved etableringen af Udbetaling Danmark vil der være udgifter i kommunerne, der falder væk. Opgaverne anslås til at udgøre 86 årsværk i kommunerne i alt. De økonomiske konsekvenser af dette for Greve Kommune kendes endnu ikke og vil blive behandlet i opfølgninger i 205.

4 Administrationsbidraget for 205 besluttes endeligt på bestyrelsens møde i december

5 sforslag til Ejendomsoplysningsskemaer Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Ejendomsoplysningsskemaer I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter lancerede i 203 en internetbaseret selvbetjeningsløsning til indhentning af de ejendomsoplysninger, som kræves i forbindelse med boligsalg. Tidligere samlede kommunerne oplysningerne fra de relevante kommunale databaser mod et gebyr. Alle kommuner er i forbindelse med omlægningen involveret i at gøre de relevante data digitale til brug for selvbetjeningsløsningen. Efter overgangen tilfalder gebyret Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til finansiering af selvbetjeningsløsningen. Med dette forslag konsekvensrettes tet som følge af den nye ordning.

6 sforslag til Opkrævningsgebyrer Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration Center for Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Opkrævningsgebyrer I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Hvis en borger undlader betaling af for eksempel daginstitutionsplads, ejendomsskat eller lignende sender Greve Kommune en rykker for den manglende indbetaling. I forbindelse med rykkeren pålægges borgeren et opkrævningsgebyr. Imidlertid har færre borgere end tidligere udeståender med kommunen, hvilket tilskrives den øgede administrative indsats med at optimere forretningsgange på opkrævningsområde og på inddrivelse af ældre restancer samt udbredelsen af automatiske betalingsløsninger. Med dette forslag konsekvensrettes tet som følge af udviklingen.

7 sforslag til Tolke, døve og sprogtolkning Økonomi- og planudvalget Budgetområde:.0 Administration Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tolke, døve og sprogtolkning I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der søges en korrektion på 0,3 mio. kr. De afsatte midler til tolke vil ikke kunne dække udgifterne. Det nuværende forbrug fordeler sig med ca. halvdelen på døvetolkning og halvdelen på sprog. I november 203 blev tet reduceret med 0,077 mio. kr. i forlængelse af en ny indkøbsaftale. Ved behov for tolkning bruges den nye aftale, men udgiftsniveauet vil alligevel ligge over det afsatte.

8 sforslag til NIS Løn og Personale Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration Byråd og Økonomi Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift NIS Løn og Personale I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommune har licens på lovinformationssystemet NIS Løn og Personale, som anvendes til personalejuridiske anliggender. Der er sket en omlægning af licensstrukturen, således at Greve Kommune tidligere betalte ca kr., hvilket nu er forhøjet til kr. Derfor søges der en teknisk rettelse af tet, der tager hensyn til denne merudgift.

9 sforslag til Adgangssystem til KMD Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration Byråd & Økonomi Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Adgangssystem til KMD I alt i.000 kr. (204-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Adgangen til en række KMD systemer foregår gennem et såkaldt terminal program. Producenten bag det program der pt. anvendes til formålet, er ophørt med support og videreudvikling heraf. Ved fortsat anvendelse af dette program påtager kommunen sig en betydelig risiko, da adgangen til en række systemer fra KMD kan være umulig, såfremt der laves ændringer i disse systemer, der ikke understøttes af det nuværende program. Programmet har været gratis, men skal erstattes af et andet program, der skal sikre adgangen til KMD. Det nye program er imidlertid ikke gratis, men koster 33,75 kr. pr. bruger i etablering. Der skal anvendes.200 licenser svarende til 0,4 mio.

10 sforslag til Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administration Byråd og Økonomi Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: NemRefusion I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 NemRefusion er en teknisk løsning til driften af syge- og dagpengeområdet. IT-løsningen har været i udbud, og KOMBIT meddelte i juni, at driftsbidraget reduceres fra 205. Der er tale om en årlig besparelse på ca

11 sforslag til Øget administrationsbidrag til Udbetaling Danmark Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.0 Administrationsbidrag Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Merudgift til administrationsbidrag UDK I alt i.000 kr. (204-priser) * Korrigeret Budget , Budget , Budget ,2 Budget ,4 *I oprindeligt er taget højde for digitaliseringsbesparelsen i anden teknisk rettelse til Denne tekniske rettelse indeholder effekten af de myndighedsopgaver, der overgår til Udbetaling Danmark (UDK) i 205. Det drejer sig om følgende 5 opgaver: internationale sygesikringssager, begravelseshjælp, fleksydelse, efterlevelseshjælp og delpension. Områderne skal overflyttes fra (forventet driftstart). Der skal være endelig afklaring af snitflader i september 204. Opgaverne er skønnet til at udgøre 86 årsværk i alt på landsplan. De 5 myndighedsopgaver er typisk fordelt ud på flere personer i den enkelte kommune. UDK har nu udmeldt det forventede administrationsbidrag for Greve Kommune inklusiv de nye opgaver. Greves bidrag udgør 6,796 mio. kr. Hertil kommer bidrag til øvrige udgifter for de nye opgaver, som for Greve Kommunes vedkommende udgør ca. 0,025 mio. kr. Dette betyder en samlet merudgift i forhold til det afsatte i på ca. 0,325 mio. kr. De opgaver, der overgår til UDK fra Greve Kommune, svarer til knap /3 årsværk, der udgør 0,25 mio. kr. fordelt med 0,025 mio. kr. i Center for Borgerservice & Fritid og 0,00 mio. kr. i Center for Job & Socialservice. Restbeløbet, der søges finansieret, er herefter 0,200 mio. kr. og forudsættes at være på samme niveau i alle år. Resten af merudgiften finansieres ved omplacering af fra Job&Socialservice (0,00 mio. kr.) og fra Borgerservice og Fritid (0,025) mio. kr.

12 sforslag til Valg Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.02 Byråd, kommissioner og valg Byråd og Økonomi Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Valg I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Budgettet til afholdelse af de forskellige valg modsvarer generelt ikke omkostningerne. Dette forhold kan der rettes op på med en teknisk rettelse på 0,4 mio. kr. fra 205 og frem. I forbindelse med BO/204 blev det besluttet, at de endelige økonomiske konsekvenser indarbejdes i Budget som en teknisk rettelse.

13 sforslag til Rengøring af trapper på Langagergård Økonomi- og Planudvalget Budgetområde:.03 Tværgående områder Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Rengøring af trapper på Langagergård I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der er indgået aftale mellem Greve Kommune og Forenede Care A/S om, at Forenede Care A/S varetager rengøringen af trapper og elevatorer på Langagergård Plejecenter.

14 sforslag til Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2.0 Teknik og Miljø Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift I/S Hedeland I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,9 Budget ,9 Budget ,9 Budget ,9 Administrationen forventer et merforbrug i 204 på ca. 0,20 mio. kr. Merforbruget skyldes primært korrektion af konteringspraksis som vedrører moms. Ved regnskab 202 og 203 var der således et merforbug på henholdsvis ca. 0,00 mio. kr. og ca. 0,090 mio. kr. Der forventes et merforbrug på samme niveau i 204 og frem. Regulering og fastsættelse af det kommende års for I/S Hedeland sker på baggrund af KL s aktuelle pris- og lønfremskrivningsprocenter i marts/april. Greve Kommunes fastsættes i oktober måned, med de eventuelle ændringer i fremskrivningsprocenter, som KL har udsendt i den mellemliggende periode. Disse to præmisser vil tilbagevendende resultere i mindre afvigelser mellem og forbrug, som afregnes eller tilgår kassen i forbindelse med regnskabet. Forbruget påvirkes desuden af, at den momsberettigede andel af tet svinger fra år til år afhængigt af de faktiske udgiftsarter. Således vil der nogle år, kunnes afløftes mere moms end andre. Årets momsberettigede andel udmeldes fra I/S Hedeland på baggrund af årsregnskabet.

15 sforslag til Udvidelse af Revit licencer Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2 0 Teknik og Miljø Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Udvidelse af Revit licenser I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Revit er det program, der anvendes til at tegne kommunens bygninger. I dag er der én Revit licens. I forbindelse med bl.a. skolereformen er behovet for at flere kan anvende systemet samtidigt steget. Der er forbundet en engangsomkostning ved indkøbet af licenserne, derefter et årligt abonnement. For at systemet kan anvendes optimalt, skal der i opstartsperioden tilkøbes ekstern konsulentbistand.

16 sforslag til GeoKon Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2.0 Teknik & Miljø Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift GeoKon I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommune benytter sig af et miljøstyringsprogram GeoEnviron. Greve Kommune har tidligere haft GeoEnvirons database liggende hos ATEA, men på grund af vanskeligheder med at få databasen opdateret jævnligt, er denne nu flyttet til Geokons server for at optimere sagsgangen. Geokon er software firmaet bag GeoEnviron. Årsagen til stigningen i tet er derfor, at kommunen betaler Geokon for hostingen af serveren.

17 sforslag til Bortfald af lejeindtægter skoleområdet Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2.0 Teknik & Miljø Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Bortfald af lejeindtægter skoleområdet I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der har tidligere været teret lejeindtægter på skolerne. Der har gennem de sidste år ikke været opkrævet lejeindtægter, og det forventes ikke, at der kommer lejeindtægter i de kommende år.

18 sforslag til Trafiktællinger Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2.0 Teknik og Miljø Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Trafiktællinger I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Da trafiktællinger anvendes til mange andre ting end blot som en hjælp i forbindelse med prioritering af trafiksikkerhedsprojekter, har Trafiksikkerhedsrådet foreslået, at der hvert år afsættes et beløb i driftstet til udførelse af trafiktællinger, i stedet for at de skal prioriteres i forbindelse med trafiksikkerhedsprojekterne via anlægstet. Tællingerne er nødvendige for at vejbestyrelsen kan få dokumentation og overblik over hvilke veje, der f.eks. er mest belastede med trafik, og dermed være en parameter i forbindelse med prioritering af vejvedligeholdelse.

19 sforslag til Movia Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2.0 Teknik og Miljø Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Efterbetaling vedrørende regnskab 203 fra Movia. I alt i.000 kr. (204-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget På grundlag af regnskabsresultatet for 203 efterbetaler Movia, mio. kr. i regnskabsåret 205. Movias til. behandling for 205 viser imidlertid, at Greve Kommunes oplæg blot er 0,675 mio. kr. for højt, medens overslagsårene viser et mindre underskud. Movia har imidlertid fremsendt forslag til ruteomlægninger fra og med 206, hvorfor evt. regulering af tet i overslagsårene afventer resultatet af høringen.

20 sforslag til Befordring af skoleelever Børne og Ungeudvalget Budgetområde: 3.0 Skoler Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Befordring af skoleelever I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der forventes et merforbrug på befordring af skoleelever på 0,8 mio. kr. fra 205 og frem. Al kørsel i Greve Kommune blev udbudt i 202, og der er i alt sparet 4,8 mio. kr. i forhold til udgiften i 20, og der blev efterfølgende gevinstrealiseret for 3,4 mio. kr. i den samlede kørsel fra 203. Heraf udgjorde gevinstrealiseringen på tet til Befordring af skoleelever,275 mio. kr. Greve Kommune er bundet af udbudsbeskrivelser og aftale med Greve-Solrød Taxi frem til 3. juli 205 med mulighed for forlængelse i 2 x 2mdr. Skolekørslen er en del af aftalen og kan ikke skilles fra den øvrige kørsel i aftalen. Regnskabet for 203 for skolekørslen udviste et merforbrug på 0,7 mio. kr. I forbruget for 203 mangler kørselsudgift for april måned grundet skolernes lockout af lærere. Den forventede merudgift fra 204 og ud i årene skønnes derfor at udgøre 0,8 mio. kr. Det er Center for Dagtilbud & Skolers vurdering, at kørselsbehovet for skoleelever er uændret, hvorimod afregningsmetoden i den indgåede kontrakt er forskellig fra tidligere praksis, og at den beregnede besparelse i forbindelse med udbuddet ikke kan opnås fuldt ud på området. Center for Dagtilbud & Skoler har fra 203 gjort opmærksom på dette, og i 204 indgår forventet merforbrug i opfølgningerne. Der søges om en teknisk korrektion af tet til befordring af skolelever på merudgift på 0,8 mio. kr. i 205 samt overslagsårene.

21 sforslag til Restfinansiering i 205 vedr. nedsættelse af forældrebetaling for SFO og klub med 0 % Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.0 Skoler Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Restfinansiering vedr. nedsættelse af forældrebetaling for SFO og klub med 0% I alt i.000 kr. (205-priser) Budget 205 Budget 206 Budget 207 Budget 208 Korrigeret Byrådet tog i februar 204 stilling til udmøntningen af de afsatte midler i 204 til folkeskolereformen. I sagen indgik beslutning om, at forældrebetalingen for SFO og klub nedsættes med 0% fra. august 204 så vidt muligt finansieret af resterende afsatte midler til folkeskolereformen. I 204 og 205 kan de resterende midler til folkeskolereformen ikke fuldt ud finansiere mindreindtægten ved nedsættelsen af forældrebetalingen. Byrådet besluttede, at der skal tages særskilt stilling til restfinansieringen ved BO2 i 204. For 205 søges via en teknisk korrektion. For SFO udgør restfinansieringen i 205 0,805 mio kr. og på klubområdet 0,220 mio. kr. Restfinansieringen indgår ikke i demografi på skoleområdet. Der søges om en teknisk korrektion af tet til forældrebetaling for SFO på en mindreindtægt i 205 på 0,805 mio. kr. i 205.

22 sforslag til Fejlberegning i demografi af behov vedr. førskolebørn i SFO Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.0 Skoler Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Korrektion af demografi af behov vedr. førskolebørn i SFO I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget SFOérne modtager et særtilskud for førskolebørn i månederne april til juli. I demografi er der sket en fejlberegning af behovet. Der er rettet op på beregningen af demografi på skoleområdet. Der søges om en teknisk korrektion af tet til førskolebørn i SFO på merudgift på.384 mio. kr. i 205,,432 mio. kr. i 206 og,384 i 207 og 208.

23 sforslag til Budget til Ordblindecenter m.v. fejlagtigt indregnet i demografi Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.0 Skoler Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Budget til Ordblindecenter m.v. fejlagtigt indregnet i demografi I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der er fejlagtigt indregnet midler til Ordblindecentret og special- 0.klasser i demografi Budgettildelingen til de to områder sker særskilt i PPR s regi. Fejlberegningen indgår ikke i demografi Der søges om en teknisk korrektion af tet til folkeskoleområdet på mindreudgift på 2,27 mio. kr. i 205 samt overslagsårene.

24 sforslag til Lønudgifter med henvisning til lønredegørelsen Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.02 Dagpleje og daginstitutioner 0-6 år Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Lønudgifter med henvisning til lønredegørelsen I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget I Budget blev der vedtaget en reduktion af lønudgifter med henvisning til lønredegørelsen. På dagtilbudsområdet (økonoma og pædagogisk personale ekskl. ledere) er reduktionen ca. 0,500 mio. kr. større i 204 end 203. Denne forskel er blevet fejlagtigt tilbageført i forbindelse med beregningen af behovet til Budget Dette betyder, at dagtilbudsområdet er blevet tilført 0,500 mio. kr. for meget i Dette rettes der op på med en teknisk rettelse i Budget I forbindelse med Budgetopfølgning /204, blev der godkendt tillægsbevilling på mindreudgift på 0,500 mio. kr. i 204.

25 sforslag til Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.03 Anbringelse og forebyggelse Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: drift Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der søges om en korrektion til dækning af merudgifter på -3,750 mio. kr. i 205 og frem. Udgiften til et forløb inklusive kørsel kan svinge, men administrationen anslår, at ca. 5 unge ekstra kan optages indenfor den ekstra ramme. Ifølge Undervisningsministeriets statistikdatabase har der været følgende antal elever på ungdomsuddannelsen fordelt på elevens bopæl: Greve Ej oplyst Køge Ej oplyst Roskilde Ej oplyst Ifølge Danmarks Statistik har kommunerne haft følgende udgifter i årene:.000 kr Greve Køge Roskilde Danmarks statistik, kommunernes regnskab Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) er et 3 årigt uddannelsestilbud for unge med særlige behov, der ikke kan gennemføre andre ungdomsuddannelser efter 9. klasse. Forløb

26 tilpasses den unges muligheder og livssituation og kan rumme undervisning, praktikforløb og sociale træningsforløb, som ruster den unge til det senere voksenliv. Ansøgning om hjælp via Den særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU) er øget som følge bl.a. af, at der er strammet op så unge under 40 år meget sjældent kan få førtidspension. I stedet skal de på kontanthjælp hvor deres uddannelsesmuligheder søges udtømt. Der opleves derigennem at flere unge end før viser sig som ansøgere af STU. Unge i målgruppen har et retskrav på denne 3 årige uddannelse, da de ikke kan gennemføre andre ungdomsuddannelser. Regeringen og KL har aftalt at andelen af unge som får en ungdomsuddannelse skal øges til 95%, hvilket også gælder unge med særlige behov. De unge indstilles til uddannelsen af Ungdommens UddannelsesVejledning (UUV), hvorefter et administrativt visitationsudvalg bestående af specialister i Center for Børn & Familier og Job & Socialservice fælles træffer beslutning om et forløb hvis borgeren opfylder kriterier og ligger i målgruppen for uddannelsen. Opfyldes kriterier og er den unge i målgruppen er uddannelsen et retskrav som kommunen skal imødekomme. Der er i april 204 visiteret unge til STU svarende til det årlige. Dette betyder, at der ikke er midler til den tilgang som ventes hen over sommeren 204. Administrationen anmoder om en teknisk korrektion, så tet kan imødegå udgiftspresset. 2

27 sforslag til Tandplejens sammenlægning Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.03 Anbringelse og forebyggelse Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tandplejens sammenlægning I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,5 Budget ,6 Budget ,5 Budget ,0 Tandplejens sammenlægning er udskudt til medio 205. Som konsekvens heraf forskydes de driftsmæssige besparelser ved sammenlægningen, som blev indarbejdet ved godkendelse af business casen. Administrationen anbefaler de i det videre arbejde kommer til at indgå således: ,5 mio.kr 0,5 mio.kr 0,5 mio kr.,0 mio. kr.,5 mio. kr.,8 mio. kr. 2,0 mio. kr. For nuværende ser det sådan ud: ,5 mio.kr 0,5 mio.kr,0 mio kr.,5 mio. kr.,8 mio. kr. 2,0 mio. kr. 2,0 mio. kr. For 205 og 206 korrigeres med 0,5 mio. kr. og i 207 med 0,3 mio. kr. og i 208 med 0,2 mio. kr.

28 sforslag til Tolke på Greve Familiecenter og Sundhedsplejen Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.03 Anbringelse og forebyggelse Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tolke på Greve Familiecenter og Sundhedsplejen I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Forslaget omhandler tolkning på Greve Familiecenter og Sundhedsplejen. Der søges en korrektion på 0, mio. kr. De afsatte midler til tolke vil ikke kunne dække udgifterne i året. Der er primært tale om tolkning af fremmedsprog. I november 203 blev tet reduceret med 0,036 mio. kr. i forlængelse af en ny indkøbsaftale. Ved behov for tolkning bruges den nye aftale, men udgiftsniveauet vil alligevel ligge over det afsatte. En af årsagerne er, at Greve Kommune skal modtage flere flygtninge, og at en del af disse har behov for rådgivning og hjælp, der kræver tolkning.

29 sforslag til Dyrehold på klubområdet, Klubpulje for Brogården og Mosede Klub Kultur og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.03 Fritids- og Ungdomsklubber Kultur og Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Dyrehold på klubområdet Klubpulje for Brogården og Mosede klub I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget På klubområdet har der tidligere været afsat på 0,095 mio. kr. til drift af dyrehold på Brogården og Mosede, og 0,06 mio. kr. til mindre vedligeholdelsesopgaver samme sted. I forbindelse med Budget blev de to konti fejlagtigt inddraget i demografireguleringen af fritidsklubbernes variable ter, og som resultat heraf nulstillet. Derfor søges terne genoprettet.

30 sforslag til Restfinansiering i 205 vedr. nedsættelse af forældrebetaling for SFO og klub med 0 % Kultur- og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.03 Fritids- og Ungdomsklubber Borgerservice & Fritid Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Restfinansiering i 205 vedr. nedsættelse af forældrebetaling for SFO og klub med 0% I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,5 Budget Budget Budget Byrådet tog i februar 204 stilling til udmøntningen af de afsatte midler i 204 til folkeskolereformen. I sagen indgik beslutning om, at forældrebetalingen for SFO og klub nedsættes med 0% fra. august 204 så vidt muligt finansieret af resterende afsatte midler til folkeskolereformen. I 204 og 205 kan de resterende midler til folkeskolereformen ikke fuldt ud finansiere mindreindtægten ved nedsættelsen af forældrebetalingen. Byrådet besluttede at der skal tages særskilt stilling til restfinansieringen ved BO2 i 204. Restfinansiering for 205 søges via en teknisk korrektion. For SFO udgør restfinansieringen i 205 0,805 mio kr. og på klubområdet 0,220 mio. kr. Restfinansieringen indgår ikke i demografi Der søges om en teknisk korrektion af tet i 205 til forældrebetaling for klub på en mindreindtægt på 0,220 mio. kr.

31 sforslag til Mængdereguleringsmodel, døgntilbud til voksne med særlige behov Social- og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Job & Socialservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Mængdereguleringsmodel, døgntilbud til voksne med særlige behov I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget 205 * ,7 Budget 206 * ,7 Budget 207 * ,7 Budget 208 * ,7 *Budgettal er det samlede til døgntilbud for voksne med særlige behov på funktionerne 5.32, 5.33, 5.50 og 5.52 Beskrivelse og konsekvenser Siden Budget har der på område 5.02 Voksne og Handicap været udarbejdet en mængdereguleringsmodel for udgifterne til døgntilbud til voksne med særlige behov. Mængdereguleringsmodellen er udviklet for at gøre tet mere robust over for den forventede stigning i antallet af voksne med særlige behov i de kommende år. Mængdereguleringsmodellen indeholder følgende 3 trin:. En bagudrettet beregning af den gennemsnitlige udvikling i helårspladser i de seneste 3 kalenderår 20, 202, 203 samt i de første 4 måneder af En fremskrivning/kalkulation af den forventede udvikling i helårspladser i 204 og 205 med udgangspunkt i beregningen af den bagudrettede gennemsnitlige udvikling. 3. Gennemsnitspiser i 204 fremskrevet til 205 pris- og lønniveau. Den nuværende model indeholder kun mængderegulering på døgntilbudsområdet, men det har fra start været beskrevet og forudsat, at modellen senere skal udvides til også at omfatte dagtilbud for voksne med særlige behov. Dagtilbud er dog endnu ikke indregnet i modellen. Det skyldes, at Social- og Sundhedsudvalget i marts 20 besluttede at reducere serviceniveauet, sådan at borgerne kun kan visiteres til ét dag-

32 tilbud. Den beslutning blev implementeret i den resterende del af 20 og er først slået fuldt igennem for alle borgere i løbet af 202. Det betyder, at det ikke er muligt at sammenligne udviklingen i helårspladser over et længere tidsperspektiv, fordi serviceniveauet er forskelligt. Først ved udgangen af 204 vil det være muligt at se udviklingen over en 3-årig periode med samme serviceniveau. Derfor vil dagtilbudsområdet først blive indarbejdet i modellen i Budget , der udarbejdes i foråret 205. Udvikling i antal helårspersoner , døgntilbud Område Antal helårspersoner pr. 3. december i året Antal og kalkuleret tilgang (0.0.20) 203 Faktisk antal Pr. 30/4-4 Helårspersoner kalkuleret ultimo Socialpædagogisk støtte mv. 5,43 55,60 53,00 53,79 07 Midlertidige botilbud 34,8 50,20 49,80 57,6 08Længerevarende botilbud 59,23 54,60 52,70 49,43 96 Borgerstyret Personlig Assistance 7,80 7,70 8,20 8,40 I alt døgn 52,64 68,0 63,70 69,23 Som det fremgår, er tendensen tydelig: Antallet af borgere i døgntilbud opgjort i helårspersoner stiger samlet set. Det ses dog også, at stigningstakten forventes at aftage. Fra 0.0. til steg antallet således fra 52,6 til 68, helårspersoner. Frem mod udgangen af 205 forventes stigningen at være marginal: En stigning på blot, hel årsperson til 69,2 helårspersoner. Som det fremgår er der især ændringer på 2 af områderne: Antallet af helårspersoner i døgntilbud efter 07 er i kraftig stigning, mens antallet efter 08 falder. Der er ingen entydig definition på, hvornår en borger hører til under den ene eller anden paragraf. Der er dog den generelle tendens, at antallet af pladser i 08 tilbud fylder relativt mindre i det samlede udbud af døgnpladser, fordi nye døgntilbud oftest etableres efter 85 og 07. Antallet af helårspersoner på 85 og 96 ligger forholdsvis stabilt set over hele perioden. Mængdereguleringsmodellen, der indgik i lægningen for , ramte ret præcis. Modellens beregninger resulterede i forventet 69,3 helårspersoner i døgntilbud pr , hvor det faktiske resultat blev 68, helårspersoner, jf. ovenstående tabel. Ved Byrådets vedtagelse af tet blev det foreslåede til mængderegulering imidlertid reduceret med mio. kr. (fra 5,2 til 4,2 mio. kr.). Dertil kommer, at tet til døgntilbud for voksne med særlige behov generelt er under pres også af andre årsager end et stigende antal borgere med behov for døgntilbud. Først og fremmest disse: En skønnet rammebesparelse på 3,0 mio. kr. som følge af revisitation vedtaget i Budget 203 (-6) viste sig at være for optimistisk Byrådet ændrede beslutning om anvendelsen af boligfællesskabet i Birkelyparken, hvorfor den terede besparelse på 0,8 mio. kr. ikke realiseres Et pilotprojekt om døgndækning i Freyas Kvarter har foreløbig ikke givet en lige så stor besparelse som forudsat i tet (besparelsen er ca. 0,6 mio. kr. mindre). Derfor er tet til døgntilbud under stærkt pres og kan ikke dække de faktiske udgifter til de visiterede borgere. Dette fremgik også af BO /204. Konsekvensen er derfor, at selv om antallet af borgere ikke forventes at stige særligt meget i 204-5, så medfører mængdereguleringen alligevel en betydelig merudgift, fordi grundtet er for lavt til at dække de faktiske udgifter for de konkret visiterede borgere. 2

33 Økonomiske konsekvenser af mængderegulering Helårspersoner kalkuleret ultimo 205 Gennemsnitspris 205 ( , %) Kalkuleret udgift Socialpædagogisk støtte mv. 53,79 450, ,8 07 Midlertidige botilbud 57,6 795, ,4 08Længerevarende botilbud 49,43 78, ,3 96 Borgerstyret Personlig Assistance 8,40.496, , I alt 2.227,7 Budget ,0 Afvigelse 6.484,7 Mængdereguleringen medfører således, at til døgntilbud samlet set skal forhøjes med 6,485 mio. kr. 3

34 sforslag til Tomgangsleje Langagergård Social og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Sundhed og Pleje Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tomgangsleje Langagergård I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Center for Sundhed & Pleje forventer en moderat udgift til tomgangsleje på Langagergård Plejecenter i forbindelse med aflevering af skema C. Denne post er ikke lagt og forventes at være 0,200 mio. kr. i 205. Derfor anmodes om en teknisk rettelse på 0,200 mio. kr. til denne ikke lagte udgift.

35 sforslag til Tilretning af til tøjvask Social og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Sundhed og Pleje Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tilretning af til tøjvask I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Rettelsen vedrører vask af tøj for hjemmeboende borgere. Et område der er underlagt bestemmelserne om frit leverandørvalg ( 9-93 i lov om social service). Budgettet på dette område udgør kr. I 205 og frem forventes de samlede omkostninger til leverandørerne at udgøre ca. mio. kr., mens indtægterne i form af brugernes egenbetaling estimeres til ca. 0,5 mio. kr. Nettoomkostningerne kan således opgøres til ca. 0,5 mio. kr. Derfor anmodes om en teknisk rettelse på 0,450 mio. kr. for at genetablere balancen på området

36 sforslag til Mellemkommunale betalinger Social- og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Sundhed & Pleje Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Mellemkommunale betalinger I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,2 Budget ,2 Budget ,2 Budget ,2 I denne tekniske rettelse foretages en genopretning af det område, hvor kommunens mellemkommunale betalinger for pleje lægges. Mere specifikt handler det om de plejeboligpladser og hjemmeplejeydelser, som kommunen køber i andre kommuner til Greveborgere og sælger til ikke Greveborgere. Området har de senere år været underteret og regnskabet for 203 resulterede i et merforbrug på 4 mio. kr., mens forventningerne til regnskab 204 er et merforbrug på ca. 3 mio. kr. Åbningen af Langagergård Plejecenter og det øgede antal ikke Greveborgere, der er flyttet ind på plejecentret betyder, at terne for kan bringes i balance med en teknisk rettelse på 2 mio. kr. Se også teknisk rettelse om finansiering af pladser på Langagergård Plejecenter.

37 sforslag til Finansiering af pladser på Langagergård Plejecenter Social og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.03 Hjemmepleje Sundhed & Pleje Forslagstype: Teknisk rettelse Serviceramme Ja/Nej: x Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Finansiering af pladser på Langagergård Plejecenter I alt i.000 kr. (205-priser) Korrigeret Budget ,7 Budget , Budget , Budget , Dette forslag skal rette op på tet til betaling af Forenede Care for levering af plejeydelser mv. på Langagergård Plejecenter. Den nuværende belægning på Langagergård kombineret med forventningerne til fremtidig indflytningskadence medfører, at tet til køb af pladser på Langagergård er underteret med 3,4 mio. kr. i 205, stigende til 4,2 mio. kr. i overslagsårene, hvor plejecentret forventes at have fuld kapacitetsudnyttelse. En stor del af de sidst tilkomne borgere på Langagergård kommer fra andre kommuner. Beregningen af pleje i demografiberegningerne kan ikke tage højde for denne tilgang og dermed beregne midler hertil. Demografimodellen forholder sig til den demografiske udvikling i Greve Kommune. Et væsentligt større antal borgere, der kommer fra andre kommuner til plejeboliger i Greve Kommune, kommer derfor oveni den ventede tilgang i demografimodellen. Budgettet til mellemkommunale betalinger ville under normale omstændigheder øges tilsvarende, da borgernes hjemkommuner skal betale den fulde udgift til pleje mv. i Greve Kommune. Der har imidlertid de sidste par år været overteret på de mellemkommunale indtægter. De mellemkommunale udgifter, det vil sige betaling for Greveborgere i andre kommuner, har derimod været underterede. De øgede indtægter forventes kun delvis at medvirke til, at tet samlet set overholdes. Derfor kan finansiering ikke findes her.

38 Budgettet til mellemkommunale betalinger søges reguleret i anden teknisk rettelse til tet. 2

39 sforslag til Beredskabskommisionen Budgetområde: 7 0 Beredskabet Teknik og Miljø Forslagsnummer: Udfyldes af ØA Drift/anlæg/finansiering: Drift Nedlæggelse af Støttepunktsberedskabet i Greve I alt i.000 kr. (204-priser) Korrigeret Budget % Budget % Budget % Budget % Støttepunktet i Greve blev nedlagt den Beredskabet har siden 2003 drevet Støttepunktet som entreprenør for staten kr. (pristal 204) af refusionsmidlerne fra staten indgik i beredskabets driftramme til frivilligenheden. Beredskabets frivilligenhed bestod af ca. 50 uddannede brand og redningsfolk, der blandt andet løste støttepunktopgaven. Med bortfaldet af Støttepunktopgaven er beredskabets frivilligenhed omorganiseret med afsæt i rammeaftalen mellem Forsvarsministeriet og Beredskabsforbundet. Især den stigende klimaudfordring samt de udvidede kommunale redningsopgaver har været definerende for den nye frivilligenhed. Beredskabets ledelse har i samarbejde Beredskabsforbundet defineret de nye opgaver, som de frivillige indgår i, og tilpasset organisationen af frivilligenheden, så den passer med opgaverne. Der er oprettet nye grupper til værdiredning og klimaindsats samt et nyt forebyggelsesteam. Frivilligenheden består således fortsat af ca. 50 frivillige. I 203 blev beredskabet givet tilllægsbevilling til imødegåelse af indtægtstabet fra nedlæggelsen af Støttepunkt Greve, herunder meddelt merforbrug til betaling for uopsigeligt erhvervslejemål til Støttepunktet i 203. Med denne korrektion af beredskabets kompenseres Beredskabet varigt for indtægtstabet.

Samlet for alle udvalg

Samlet for alle udvalg Tekniske rettelser BUDGET 2014-2017 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 2014 2015 2016 2017 Økonomi- og Planudvalget 101.04.01.14 Forskydning af driftsudgifter til fagsystemet DHUV P

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2017-2020 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2016-2019 Indledning Formålet med demografikataloget er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 186,450 137,050 74 % 49,400 413,762 413,762-227,312 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 38,387 28,810

Læs mere

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget Tekst der beskriver forslaget 2017 2018 2019 2020 5.02 Voksne og handicap Genopretning af budgettet på det specialiserede voksenområde -9.923-9.923-9.923-9.923 5.03 Hjemmepleje Ansættelse af demenskoordinator

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 6.01 Forsørgelsesudgifter Job & Socialservice FI: Styrket indsats over for fleksjobvisiterede, som modtager ledighedsydelse* 1.150 1.532 1.532 1.532

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Indledning Formålet med demografikataloget er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen og alderssammensætningen i Greve Kommune

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2019-2022 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en ansøgning om en negativ tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. Budgetrevisionen fortsætter historien fra 2012. Der er ganske små udsving i driftsudgifterne.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Center for Økonomi, It og Personale Budget og indkøb oep@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48 9. august 2018 Foreløbig budgetbalance 2019 Der

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Center Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 6.01 Forsøgelsesydelse Job & Socialservice Seniorordning 500 500 500 500 Job & Socialservice Introduktionsydelse 0 0 0 0 6.02 Aktivitetstilbud Job

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431

På Social- og Sundhedsudvalgets område er nettoprioriteringsrummet som følger: I mio. kr SSU 12,943 13,129 13,280 13,431 Udfyldelse af prioriteringsrum budget 2013-2016 Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2013-2016 Sagsnr.: 2012-4670 Dok.nr: 2012-20189 Baggrund På Byrådsmødet den 31. januar 2012 godkendte Byrådet budgetdrejebogen,

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Børne- og Ungeudvalget 502.09.07.18 3.01 Skoler Etablering af app-værksted, midlertidig

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Indledning Formålet med at udarbejde et demografikatalog er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen og alderssammensætningen i

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2016-2019, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Specifikation af bevillingsmæssige ændringer ved halvårsregnskabet

Specifikation af bevillingsmæssige ændringer ved halvårsregnskabet Samlet resultat Byrådet, udgiftsrammer Resultat - Serviceudgifter, serviceramme Resultat -3.241.100 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Resultat -4.387.600 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget 204 Administrationsbidrag

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

NOTAT. Demografiregulering med ny model

NOTAT. Demografiregulering med ny model NOTAT Demografiregulering med ny model Sagsnr.: 14/27110 Dokumentnr.: 5341/15 Da den nuværende befolkningsprognose for Vordingborg Kommune peger på væsentlige demografiske ændringer i alle aldersgrupper,

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 2. budgetopfølgning for budget 2018 d. 3.8.2018 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Bilag 2 til 1. budgetopfølgning for budget 2018 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Budgetrevision 4 Oktober Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64 mio.kr.

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Lønudgift, Solrød udvikling, index

Lønudgift, Solrød udvikling, index SOLRØD KOMMUNE Økonomiafdelingen NOTAT Emne: Analyse af udviklingen i løn til lærere i perioden 2012-2017 Til: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 30. maj 2018 Sagsbeh.: Pz/aj Sagsnr.: Skolerne i

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister

Notat. Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister SOCIAL- OG SUNDHED Dato: 17. marts 2015 E-mail: tgl@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Notat Bilagsnotat vedrørende 1. Budgetopfølgning 2015 for budgetramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Nærværende bilagsnotat

Læs mere

Lov- og cirkulære. Budget

Lov- og cirkulære. Budget Lov- og cirkulære Budget 2015-2018 Nummer: LC102 Lov og cirkulærekorrektion vedrører: Stigning i vederlag til KB-medlemmer Indenfor serviceramme: X Udenfor serviceramme: I mio. kr. (2015 priser) 2015 2016

Læs mere

Omprioritering af driftsbudgettet

Omprioritering af driftsbudgettet Udvalgene må gerne omprioritere inden for eget område, men omlægning fra en aktivitet til en anden aktivitet skal beskrives, herved gives byrådet muligt for at prioritere på tværs af alle kommunale aktiviteter.

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Udvalgene skal selv finansiere eventuelle budgetproblemer. Summen af omprioriteringerne er 0 for hvert enkelt udvalg.

Udvalgene skal selv finansiere eventuelle budgetproblemer. Summen af omprioriteringerne er 0 for hvert enkelt udvalg. Omprioritering af driftsbudgettet 2015-2018 Udvalgene skal selv finansiere eventuelle budgetproblemer. Summen af omprioriteringerne er 0 for hvert enkelt udvalg. Økonomiudvalget I 2015-priser i hele tusinder

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018.

Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. 3. budgetopfølgning for budget 2018 d. 22.11.2018 Baggrundsnotat vedr. 3. budgetopfølgning herunder status for Servicerammen i 2018. Resumé 3. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Budgetkontrol september 2014 Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol september 2014 Udvalget for Børn og Unge i alt Økonomisk oversigt (Mio. kr.) Løbende priser Vedtaget budget 2014 Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 Afvigelse i forhold til korr. budget Drift Serviceudgifter i alt 942,8 954,5 932,1-22,4

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Budgetopfølgning pr. 31-03-2018 ndholdsfortegnelse: side Resultatopgørelse 3 Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Afvigelsesrapportering Børne- og ndervisningsudvalget 5 Afvigelsesrapportering Økonomi-

Læs mere