Aftale mellem. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K. Region Midtjylland. Skottenborg 26, 8800 Viborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale mellem. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K. Region Midtjylland. Skottenborg 26, 8800 Viborg"

Transkript

1 Aftale mellem Side 1/996 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K og Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg (herefter: Parterne ) om overdragelse af trafikkøberansvaret for togtrafikken mellem Skjern og Holstebro via Vemb (herefter: Aftalen )

2 Indhold Side 2/ Baggrund Region Midtjyllands forpligtelser Koordinering med øvrig kollektiv trafik, takster m.m Tildeling af banekapacitet Stationer Statens forpligtelser Økonomi Dokumentation Dokumentation før Driftsstart Dokumentation i driftsperioden Aftalelængde og ophør Ændringer til Aftalen Øvrige vilkår Underskrifter... 9

3 1. Baggrund Side 3/999 Aftalen omfatter overdragelsen af trafikkøberansvaret for togtrafikken mellem Skjern og Holstebro fra Staten til Region Midtjylland forventeligt fra køreplansskiftet iden 13. december 2020 (herefter: Driftsstart ). Aftalen omfatter desuden den etårige forberedelsesperiode (herefter Forberedelsesperioden ) fra den 13. december 2019 til Driftsstart. Baggrunden herfor er Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. af 9. juni 2017, hvoraf følgende fremgår: Parterne er endvidere enige om, at ansvaret for indkøb af trafik på strækningen Holstebro-Skjern skal overdages til Region Midtjylland, såfremt regionen senest ultimo august 2017 accepterer at ville overtage ansvaret under følgende betingelser: Region Midtjylland modtager en årlig nettobetaling svarende til, hvad staten anvender på trafikken på den pågældende strækning. Region Midtjylland kan alene anvende betalingen til at udføre togtrafik på strækningen Holstebro-Skjern. Der stilles herudover ikke krav til trafikomfanget på strækningen. Staten stiller det antal tog (Desiro- eller Linttog) til rådighed for regionen, som er nødvendig for betjeningen af strækningen med en frekvens svarende til den nuværende (timedrift). Staten vil endvidere bistå med et evt. fælles indkøbsprojekt af nye tog til Lemvigbanen og Østbanen. Region Midtjylland skal senest et år før driftstart dokumentere, at man er klar til at overtage betjeningen ved køreplansskiftet i december Såfremt regionen ikke kan dokumentere dette, vil staten lade trafikken Holstebro-Skjern udføre af den vindende operatør i det statslige udbud. Region Midtjylland bærer alle risici og omkostninger ved en sådan sen tilbageførsel til betjening i statslig regi. Parterne er enige om, at det endelige driftskoncept for Region Midtjyllands eventuelle overtagelse af trafikkøberansvaret Holstebro-Skjern forelægges forligskredsen til godkendelse. Region Midtjyllands driftskoncept er godkendt af forligskredsen.

4 2. Region Midtjyllands forpligtelser Side 4/999 Region Midtjylland overtager med virkning fra Driftsstart ansvaret for togtrafikbetjeningen på Statens jernbanestrækning mellem Skjern og Holstebro via Vemb. Region Midtjylland sørger for den praktiske udførelse af togdriften gennem eget lokalt togselskab eller ved indkøb hos andre operatører (herefter: Regionens Togoperatør ). Region Midtjylland fastlægger, hvilke stationer som skal betjenes, herunder driftsomfang og kvalitetsniveau. 2.1 Koordinering med øvrig kollektiv trafik, takster m.m. [Region Midtjylland beskriver, hvilke aftaler Regionen skal indgå om koordinering, takster, indtægtsdeling m.v. inden Driftsstart]. Region Midtjylland er inden driftsstart forpligtet til at indgå aftale med Midttrafik om, at Midttrafik fra Driftsstart på vegne af Region Midtjylland varetager koordineringen mellem togtrafikken på strækningen Skjern- Holstebro og den øvrige kollektive trafik i regionen. Taksterne fastsættes ifølge Lov om Trafikselskaber samt de gældende aftaler i Bus & Tog-samarbejdet. Muligheder for køb og anvendelse af rejsehjemmel følger aftalerne i Bus & Tog-samarbejdet. Indtægter fra rejser med tog på statens jernbanestrækning Skjern-Holstebro tilfalder Region Midtjyllands trafikselskab Midttrafik eller Regionens Operatør efter Region Midtjyllands bestemmelser. Regionens Togoperatør skal deltage i relevant samarbejde med infrastrukturforvalteren på strækningen mellem Skjern og Holstebro samt operatøren af den statslige togtrafik i Midt- og Vestjylland i relation til køreplanlægning. Region Midtjylland er fra Driftsstart forpligtet til at sikre, at Region Midtjylland eller Regionens Togoperatør deltager i Forbrugerrådet Tænks målinger af kundetilfredsheden i togene på Statens banestrækning via Passagerpulsen, herunder ved at medvirke til gennemførelsen af disse målinger, samt ved at udlevere de data, som efterspørges af Forbrugerrådet Tænk, i det omfang disse data findes eller rimeligt kan skabes. Region Midtjylland er forpligtet til at samarbejde aktivt og konstruktivt med Arriva Tog A/S om overdragelse af samtlige opgaver relateret til togdriften, så dette kan foregå sikkert, smidigt og uden gener for passagererne.

5 2.2 Tildeling af banekapacitet Side 5/999 Region Midtjylland er ansvarlig for, at Regionens Togoperatør inden Driftsstart ansøger om tildeling af infrastrukturkapacitet hos Banedanmark i henhold til bekendtgørelse 1245 af 10. november 2015 om tildeling af jernbaneinfrastrukturkapacitet (kanaler) m.v. Det er ligeledes Region Midtjyllands ansvar at sikre, at Regionens Togoperatør inden Driftsstart indgår aftale med Banedanmark om adgang til at benytte Banedanmarks infrastruktur på linje med anden offentlig servicetrafik med de til enhver tid gældende regler og vilkår. 2.3 Stationer Banedanmark ejer ved aftaleindgåelsen alle ikke-publikumsvendte faciliteter på alle nuværende stationer samt infrastrukturen på strækningen Skjern- Holstebro, hvorefter ansvaret herfor påhviler Banedanmark. DSB ejer og har driftsansvaret for publikumsvendte faciliteter på alle nuværende stationer på strækningen Skjern-Holstebro. Generelle betalingsbetingelser for anvendelse af DSB's stationer er fastlagt i DSB s kontrakt for perioden (herefter: DSB-kontrakten ). Region Midtjylland er forpligtet til at indgå aftale med DSB senest 1 år før Driftsstart om brug af stationer og udstyr, som: identificerer DSB's ejerskab og nuværende opgaver af enhver art på stationerne, fastsætter vilkår for brug af DSB's aktiver og ydelser, placerer det fremtidige driftsansvar og rettigheder mellem Region, Midtjylland og DSB, og fastsætter den eventuelle lejeudgift for brug af DSB's faciliteter efter de fastsatte principper i DSB-kontrakten. Region Midtjylland kan i samarbejde med Banedanmark vælge at oprette nye stationer mod selv at afholde alle de nødvendige omkostninger og at stå for de løbende driftsomkostninger. 3. Statens forpligtelser 3.1 Materiel Formateret: Overskrift 2 Staten stiller tre togsæt til rådighed for Region Midtjylland i en otteårig periode. Aftale om tilrådighedsstillelse er bilag 1 til Aftalen.

6 Senest i december 2026 skal Staten og Region Midtjylland indlede dialog angående tilvejebringelse af nyt materiel eller levetidsforlængelser af de tilrådighedsstillede togsæt. Side 6/ Koordinering med øvrig statslig trafik Formateret: Overskrift 2 Staten vil i nuværende og fremtidige kontrakter med operatører af statslig trafik opretholde forpligtelser for operatørerne til at samarbejde med Midttrafik i det omfang, det er relevant. 4. Økonomi Region Midtjylland modtager med virkning fra Driftsstart et årligt statstilskud til togdriften Skjern-Holstebro, på 28,5 mio. kr. årligt. Region Midtjylland modtager desuden i en otteårig periode med virkning fra Driftsstart et årligt statstilskud til reservemateriel på 1,5 mio. kr. årligt. De to nævnte statslige tilskud til drift og materiel (herefter tilsammen: Tilskuddet ) er opgjort i 2016-prisniveau og reguleres med den på finansloven forudsatte udvikling i nettoprisindekset. Ved ændringer af afgifterne for brug af Banedanmarks net, som afviger fra den almindelige prisudvikling, reguleres Tilskuddet med den økonomiske nettoeffekt af afgiftsændringen for det trafikomfang, der udføres på tidspunktet for afgiftsændringen, således at Region Midtjylland stilles økonomisk neutralt. Hvis afgifterne ændres i perioden inden Region Midtjyllands overtagelse af driften, reguleres Tilskuddet i forhold til det planlagte trafikomfang. Afgiften for brug af Banedanmarks net er i ,98 kr. pr. togkm. I Aftalens første og (hvis relevant) sidste år begrænses Tilskuddet til den forholdsmæssige del af året, som Aftalen er gældende for. Tilskuddet kan anvendes til alle typer udgifter vedrørende togdrift på strækningen Skjern-Holstebro, herunder driftsomkostninger, en rimelig fortjeneste til Regionens Togoperatør og alle investeringer i tog, stationer, udstyr og infrastruktur i forbindelse med togdriften på strækningen. En rimelig fortjeneste kan ikke i den samlede aftaleperiode inklusiv Forberedelsesperioden overstige 10 pct. Tilskuddet inkluderer indkøb af bustransport til erstatningskørsel for togtrafik under unormale forhold såsom eksempelvis nedbrud på materiel eller infrastruktur.

7 Region Midtjylland kan opspare midler fra et år til et andet. Ved ophør af Aftalen tilbagefører Region Midtjylland eventuelle uforbrugte midler til Staten. Med uforbrugte midler menes midler, som Regionen ikke har brugt og ikke har indgået bindende aftaler om brug af. Side 7/ Dokumentation 5.1 Dokumentation før Driftsstart Region Midtjylland skal senest et år før Driftsstart dokumentere, at Region Midtjyllands operatør er klar til at overtage betjeningen ved Driftsstart. Såfremt Region Midtjylland ikke kan dokumentere dette, vil Staten lade trafikken Holstebro-Skjern udføre af den vindende operatør i det statslige udbud. Region Midtjylland bærer alle risici og omkostninger ved en sådan sen tilbageførsel til betjening i statslig regi. Dokumentationen omfatter som minimum: Kopi af Region Midtjyllands operatørs gældende tilladelse (licens) til at drive jernbanevirksomhed samt kopi af gældende sikkerhedscertifikat. Kopi af aftale med DSB om brug af stationer og udstyr Kopi af kapacitetsansøgning til Banedanmark Oversigt over antal medarbejdere (opgjort som antal årsværk) for hver af nedenstående personalekategorier, som Region Midtjyllands operatør forventer at anvende fra Driftsstart: o Lokomotivførere o Øvrigt personale i togene o Klargøringspersonale o Værkstedspersonale o Trafikplanlæggere/driftsledere o Administrativt personale o Øvrigt personale Plan for rekruttering og uddannelse af det forventede antal medarbejdere (opgjort som antal årsværk), jf. ovenfor Plan for prøvedrift med rullende materiel og/eller indøvelse af personale på det rullende materiel forud for Driftsstart. Beskrivelse af aktiviteterne i forbindelse med planlægning af og indgåelse af aftaler om vedligeholdelse og klargøring af det rullende materiel. Det skal fremgå af beskrivelsen, hvordan Region Midtjyllands operatør sikrer indsættelse af kvalificeret, uddannet og indøvet personale til at udføre vedligeholdelses- og klargøringsopgaver på det rullende materiel, ligesom Region Midtjylland skal sikre, at alle tekniske forskrifter og procedurer er sat i system og indøvet af personalet. Der skal herudover indgå en plan for etablering af alle de nødvendige faciliteter for vedligeholdelse (værksted) og klargøring og

8 etablering af organisering og eventuelle underleverancer samt opnåelse af godkendelser af faciliteter og vedligeholdelsessystemer. Forslag til format for dokumentation i driftsperioden, jf. pkt Side 8/ Dokumentation i driftsperioden Region Midtjylland er forpligtet til én gang årligt at fremsende en redegørelse til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet for anvendelsen af Tilskuddet på strækningen mellem Skjern og Holstebro, herunder for den økonomiske afgrænsning i forhold til Lemvigbanen. Med henblik på vurdering af effektivitet og forsyningssikkerhed redegør Region Midtjylland hvert år inden udgangen af marts måned for følgende forhold vedrørende året før: Antal producerede tog-km Antal rejser og passagerkilometer i tog på strækningen Skjern- Holstebro Samlede omkostninger ved udførelse af togdriften Gennemførte antal togafgange i forhold til det planlagte Punktlighed med tilhørende ansvarsfordeling for henholdsvis Regionens Operatør, Banedanmark og eksterne forhold Pålidelighed med tilhørende ansvarsfordeling for henholdsvis Regionens Operatør, Banedanmark og eksterne forhold Resultatet af kundetilfredshedsmålinger Opgørelserne kan baseres på en kalkulatorisk fordeling af økonomi og transportarbejde på Statens hhv. Regionens egne baner. 6. Aftalelængde og ophør Aftalen træder i kraft ved underskrivelse, mens Region Midtjyllands overtagelse af trafikkøberansvaret for strækningen Skjern-Holstebro træder i kraft ved Driftsstart. Opsigelse af Aftalen før Driftsstart kan alene ske skriftligt og med mindst 11 måneders varsel. Opsigelse af Aftalen før Driftsstart kan for Staten alene begrundes i Region Midtjyllands manglende opfyldelse af kravet om dokumentation for, at Region Midtjyllands operatør er klar til at overtage betjeningen ved Driftsstart, jf. pkt Opsiges Aftalen før Driftsstart, vil Staten lade togtrafikken Holstebro-Skjern udføre af den vindende operatør i det statslige udbud. Region Midtjylland bærer alle risici og omkostninger ved en sådan sen tilbageførsel til betjening i statslig regi. Efter Driftsstart kan Aftalen alene ophøre efter aftale mellem Parterne med virkning fra ophøret af en statslig kontrakt af togtrafik i Midt- og Vestjylland. Såfremt en statslig kontrakt om togtrafik i Midt- og Vestjylland indeholder option om forlængelse, og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet udnytter

9 denne option, kan Aftalen alene ophøre med virkning fra ophøret af optionsperioden. Det vil sige, at Aftalen efter Driftsstart tidligst kan ophøre med virkning fra køreplansskiftet i december 2028, dog tidligst køreplansskiftet 2030 hvis Staten udnytter option på en toårig forlængelse af kontrakten med den kommende Operatør i Midt- og Vestjylland. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal i sin forberedelse frem mod kommende udbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland senest 48 måneder før ophør af en statslig kontrakt om togtrafik i Midt- og Vestjylland skriftligt tilbyde Region Midtjylland at lade Aftalen ophøre, hvorved betjeningen af strækningen mellem Skjern og Holstebro kan indgå i Statens videre dispositioner for togtrafikken i Midt- og Vestjylland, herunder fremtidige statslige udbud. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet fastsætter i sit skriftlige tilbud varsel for Region Midtjyllands tilsagn til ophør. Side 9/999 Såfremt Aftalen ophører, fastlægges togbetjeningen mellem Skjern og Holstebro efter ophør på linje med prioritering af togbetjeningen på det øvrige statslige banenet. Såfremt Region Midtjylland ved ophør har indsat højere frekvens på strækningen mellem Skjern og Holstebro end ved aftaleindgåelsen, er Staten ikke forpligtet til at fastholde dette eventuelt højere betjeningsniveau mellem Skjern og Holstebro. 7. Ændringer til Aftalen Aftalen kan kun ændres skriftligt i form af tillægsaftaler underskrevet af Parternes dertil bemyndigede repræsentanter. Alle tillægsaftaler skal udformes som fortløbende nummererede skriftlige tillæg til denne Aftale. 8. Øvrige vilkår Aftalen udfærdiges i to originale eksemplarer, der underskrives af tegningsberettigede hos hver part. Parterne opbevarer hver et originalt eksemplar. 9. Underskrifter Sted, dato og underskrift For Region Midtjylland For Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

10 Aftale mellem Side 1/13135 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K og Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg (herefter: Parterne ) om tilrådighedsstillelse af 3 Desiro-togsæt (herefter: Aftalen )

11 Indhold Side 2/ Baggrund Overdragelse af rettigheder og pligter fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet til Region Midtjylland Beskrivelse af det tilrådighedsstillede samt betaling Transport-, Bygnings- og Boligministeriets ansvar for fejl og mangler. Fejl! Bogmærke er ikke defineret.4 5. Dokumentation Perioden for tilrådighedsstillelse samt adgang til opsigelse Anvendelse af Togsættene og Dokumentationen Reklamation over Togsættene Tilbagelevering af Togsættene og Dokumentationen Garantier og andre rettigheder fra Siemens Garantiopfølgning Kørsel med togsættene Vedligeholdelse m.m. af Togsættene Ændringer på Togsættene Reservedele Krav til personale Statistikker og andre opgørelser Transport-, Bygnings- og Boligministeriets ret til inspektion Ejendomsret Ansvar Forsikringsforhold Force Majeure Overdragelse Misligholdelse Ændringer i aftalen Lov og voldgift Betinget aftale Aftalens bilag... 13

12 1. Baggrund Side 3/ Forligskredsen bag Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. af 9. juni 2017 har besluttet at stille tre togsæt (Herefter: Togsættene ) vederlagsfrit til rådighed for Region Midtjylland til brug for drift af strækningen Skjern-Holstebro. Togsættene har tidligere været stillet til rådighed for Region Midtjylland til driften på Grenaa-/Odderbanen fra 13. september 2013 til 28. august Togsættene blev af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet erhvervet den 9. oktober 2013 fra DSB ved (Købsaftalen), der er Bilag [1] til Aftalen. DSB har oprindeligt erhvervet Togsættene fra Siemens Aktiengesellschaft ( Siemens ) ved aftale af 2. juli 2009, inkl. efterfølgende amendment (herefter benævnt Siemens-aftalen ), der er et bilag til Købsaftalen. Region Midtjylland forventer at indgå aftale med Midttrafik om overdragelse af trafikkøberansvaret og med Midtjyske Jernbaner om vedligeholdelse af Togsættene. 2. Overdragelse af rettigheder og pligter fra Transport-, Bygningsog Boligministeriet til Region Midtjylland I Købsaftalen har Transport-, Bygnings- og Boligministeriet en række rettigheder og forpligtelser overfor såvel DSB som Siemens. Med mindre andet fremgår af nærværende Aftale, transporteres disse rettigheder og forpligtelser bortset fra ejendomsretten og forpligtelsen til at betale Købsprisen (som defineret i Købsaftalen) til Region Midtjylland, idet samtlige rettigheder og forpligtelser automatisk går tilbage til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, når tilrådighedsstillelsen af Togsættene ophører. Region Midtjylland kan ikke rejse krav mod Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vedrørende Togsættene inkl. Dokumentation og kan heller ikke rette krav mod Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vedrørende de rettigheder og forpligtelser, der er transporteret til Region Midtjylland. Såfremt Region Midtjylland mener at have et krav mod DSB og/eller Siemens i henhold til de transporterede rettigheder, skal et sådant krav gøres gældende direkte mod DSB og/eller Siemens, jf. også pkt Beskrivelse af det tilrådighedsstillede samt betaling Transport-, Bygnings- og Boligministeriet stiller følgende til rådighed for Region Midtjylland på de i Aftalen fastlagte vilkår: De i Bilag [2] (Beskrivelse af Togsættene) angivne Desiro-togsæt nr. 4127, 4128 og Af Bilag [2] (Beskrivelse af Togsættene) fremgår ligeledes datoen for Togsættenes første idriftsættelse; og

13 Den i Bilag [3] (Dokumentation for Togsættene) oplistede dokumentation ( Dokumentationen ). Af Dokumentationen fremgår endvidere det udstyr, der er monteret i togsættene, som er ejet af tredjeparter, f.eks. udstyr ejet af Banedanmark. Ejerskabet overdrages ikke, men brugsretten overgår fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet til Region Midtjylland. Side 4/ På tidspunktet for tilrådighedsstillelse, vil der være installeret ECTS- og GSM- R-udstyr i Togsættene. Tilrådighedsstillelsen sker vederlagsfrit, idet Region Midtjylland dog skal afholde udgiften til en uvildig tredjemand jf. pkt. 9, udgiften til vedligeholdelse, jf. pkt. 13, udgiften til ændringer jf. pkt. 14 samt udgiften til reservedele, jf. pkt. 15. Region Midtjylland skal herudover afholde alle udgifter forbundet med driften af Togsættene, herunder som følge af krav i Aftalen. 4. Dokumentation Region Midtjyllands rettigheder til og anvendelse af Dokumentationen er underlagt de i pkt. 7 i Siemens-aftalen angivne begrænsninger. Region Midtjylland er direkte ansvarlig over for Siemens for overholdelse af de i pkt. 7 i Siemens-aftalen angivne begrænsninger, og Siemens vil således kunne rette et eventuelt erstatningskrav for manglende overholdelse direkte mod Region Midtjylland. Såfremt Region Midtjyllands manglende overholdelse måtte påføre Transport-, Bygnings- og Boligministeriet et tab, skal Region Midtjylland endvidere holde Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skadesløs herfor. Region Midtjylland er forpligtet til at holde Dokumentationen opdateret, herunder vedligeholdelsesforskrifterne. Ved ændringer på Togsættene jf. pkt. 1414, er Region Midtjylland forpligtet til at opdatere Dokumentationen, for at sikre at denne er fyldestgørende i forhold til Togsættenes stand i hele Tilrådighedsstillelsesperioden. Region Midtjylland skal tilbagelevere Dokumentationen i opdateret stand til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet senest samtidigt med tilbageleveringen af det sidste Togsæt, jf. pkt Udsynsdokumentation Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Region Midtjylland, DSB og en uvildig tredjemand gennemfører en udsynsforretning af Togsættene ( Udsynsforretningen ) ved tilbagelevering af Togsættene fra DSB til Transport-, Bygningsog Boligministeriet. På baggrund af denne udarbejder Region Midtjylland og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i fællesskab dokumentation for Togsættenes stand ( Udsynsdokumentationen ). Udsynsdokumentationen vedlægges som bilag til Aftalen.

14 6. Perioden for tilrådighedsstillelse samt adgang til opsigelse Det er aftalt mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og DSB, at DSB leverer Togsættene direkte til Region Midtjylland på vegne af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Levering af Togsættene skal ske den [ december 2020 kl. ]. Togsættene anses for leveret på Leveringstidspunktet ved at [ ]. Det er aftalt mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og DSB, at DSB senest på Leveringstidspunktet leverer Dokumentationen direkte til Region Midtjylland på vegne af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Det nærmere leveringssted og -tidspunkt aftales nærmere mellem DSB og Region Midtjylland. Togsættene stilles til rådighed for Region Midtjylland i en otteårig periode ( Tilrådighedstillelsesperioden ) svarende til perioden for det statslige udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland. Side 5/ Kommentar [MBJ1]: Afventer aftale med DSB Kommentar [MBJ2]: Afventer aftale med DSB Aftalen ophører, hvis Parternes Aftale om overdragelse af togtrafikkøberansvar på strækningen Skjern-Holstebro til Region Midtjylland opsiges. 7. Anvendelse af Togsættene og Dokumentationen Region Midtjylland er ansvarlig over for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet for, at Togsættene og Dokumentationen anvendes i overensstemmelse med (i) Aftalen, herunder de begrænsninger der følger af Købsaftalen og/eller Siemens-aftalen, (ii) den til enhver tid gældende danske lovgivning, (iii) de til enhver tid gældende bekendtgørelser, forskrifter og instrukser udstedt af danske myndigheder, og andre krav som på anden måde måtte være meddelt af de danske myndigheder. Region Midtjylland kan frit disponere over Togsættene til drift på de strækninger, hvor Region Midtjylland har trafikkøberansvar. Region Midtjylland er ikke berettiget til at videreudleje, udlåne eller på anden måde overlade brugen af Togsættene og/eller Dokumentationen til tredjemand, bortset fra til Midtjyske Jernbaner eller en anden operatør på de strækninger, hvor Region Midtjylland har trafikkøberansvaret. 8. Reklamation over Togsættene Region Midtjylland skal på vegne af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet reklamere over for DSB over mangler ved Togsættene og Dokumentation inden for de i Købsaftalen fastsatte reklamationsfrister. Region Midtjylland skal over for Siemens reklamere over mangler ved Togsættene og Dokumentation som kan gøres gældende over for Siemens, jf. pkt. 1010, inden for de i Siemens-aftalen fastsatte reklamationsfrister. Såfremt Region Midtjylland ikke reklamerer rettidigt over for DSB eller Siemens, og dette indebærer, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ikke

15 kan gøre mangelsansvar gældende over for DSB eller Siemens, er Region Midtjylland ansvarlig for Transport-, Bygnings- og Boligministeriets tab som følge heraf. Side 6/ Tilbagelevering af Togsættene og Dokumentationen Ved ophør af Aftalen, uanset årsag, tilbageleverer Region Midtjylland de(t) af opsigelsen omfattede Togsæt (og Dokumentation, jf. pkt. 4) til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet efter en nærmere aftalt tilbageleveringsplan. Ved tilbageleveringen gennemfører Region Midtjylland og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i fællesskab, med deltagelse af en uvildig tredjemand, en udsynsforretning af Togsættene efter de i Bilag 4 (Udsynsdokumentation) anførte retningslinjer. På baggrund heraf udarbejdes dokumentation for Togsættenes stand ved tilbageleveringen, som hver Part modtager en kopi af. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og Region Midtjylland afholder egne udgifter ved udsynsforretningen i lighed med udsynsforretningen ved tilrådighedsstillelse, dog afholder Region Midtjylland udgiften til den uvildige tredjemand. I tilfælde af at en sammenligning mellem Udsynsdokumentationen ved henholdsvis tilrådighedsstillelsen og tilbageleveringen viser, at Region Midtjylland ikke har vedligeholdt Togsættene i overensstemmelse med nærværende Aftales pkt. 1313, kan Transport-, Bygnings- og Boligministeriet gøre misligholdelsesbeføjelser gældende, jf. pkt Garantier og andre rettigheder fra Siemens Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har i henhold til pkt. 12 i Købsaftalen fået overdraget en række garantier og rettigheder fra Siemens, således at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan gøre disse gældende direkte over for Siemens, forudsat at de fortsat er relevante og i kraft. Denne ret til at rette krav direkte mod Siemens er ved nærværende Aftale transporteret til Region Midtjylland, således at Region Midtjylland kan og skal, jf. pkt gøre krav gældende direkte over for Siemens. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har i den forbindelse ingen forpligtelser, og er herunder ikke forpligtet til at medvirke til håndhævelsen af Region Midtjyllands eventuelle garantikrav over for Siemens. Region Midtjyllands håndhævelse af ovennævnte rettigheder er i det hele underlagt de i Købsaftalen aftalte vilkår, og samtlige rettigheder og forpligtelser går automatisk tilbage til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, når tilrådighedsstillelsen af Togsættene i henhold til denne Aftale ophører. Parterne er enige om at holde hinanden orienteret, såfremt en Part mener at have et garantikrav mod Siemens. 11. Garantiopfølgning Region Midtjylland har ansvaret for at varetage den daglige opfølgning vedrørende garantispørgsmål på Transport-, Bygnings- og Boligministeriets vegne

16 over for DSB og Siemens, herunder rapportering af fejl og korrespondance med DSB og Siemens. Side 7/ Region Midtjylland er forpligtet til straks at orientere Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om ethvert krav, der rejses over for DSB eller Siemens og løbende orientere Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om verserende garantisager mod DSB eller Siemens, herunder skal Region Midtjylland fremsende al dokumentation vedrørende verserende garantisager til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. 12. Kørsel med togsættene Region Midtjylland er forpligtet til at sørge for, at operatøren Midtjyske Jernbaner fremfører Togsættene med personale, der er fuldt uddannet til at betjene Togsættene, og som har gennemført en af behørig myndighed godkendt uddannelse vedrørende fremføring af trækkraft i Danmark. Operatørens personale skal foretage al kørsel med Togsættene i nøje overensstemmelse med manualerne for betjening af og kørsel med Togsættene. 13. Vedligeholdelse m.m. af Togsættene Vedligehold skal ske i overensstemmelse med Dokumentationen. Region Midtjylland er ansvarlig over for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet for og skal afholde alle omkostninger forbundet med, at Togsættene vedligeholdes under iagttagelse af den største omhu og agtpågivenhed, således at Togsættene til enhver tid er i den stand, som de var på Leveringstidspunktet (bortset fra normalt slid og ælde samt eventuelle opdateringer), og i overensstemmelse med (i) Aftalen, (ii) den til enhver tid gældende danske lovgivning, (iii) de til enhver tid gældende bekendtgørelser, forskrifter og instrukser udstedt af danske myndigheder, og andre krav som på anden måde måtte være meddelt af de danske myndigheder. Region Midtjylland er forpligtiget til ved udførelsen af vedligeholdelsen at anvende type-olie og andre midler, som er anført i Dokumentationen. Region Midtjylland er forpligtet til at varetage vedligeholdelsen af Togsættene og agere således, at garantierne fra Siemens opretholdes, jf. pkt Ændringer på Togsættene Ændringer på Togsættene ( Ændringer ) omfatter alle modifikationer, ombygninger etc. - herunder af tekniske anlæg, aptering, design, indretning etc. Initiativet til Ændringer kan komme fra operatøren Midtjyske Jernbaner, Siemens, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet eller andre myndigheder. Alle Ændringer skal godkendes af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet som ejer af Togsættene. Region Midtjylland skal sørge for, at Ændringer, som kræves godkendt af myndighederne, er godkendt af myndighederne før henvendelse til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet for godkendelse. Proce-

17 dure for godkendelse af sådanne Ændringer aftales særskilt mellem Region Midtjylland og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan betinge sin godkendelse af ændringer af, at Region Midtjylland for egen regning ved tilbagelevering bringer Togsættene tilbage til oprindelig stand som på Leveringstidspunktet. Side 8/ Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan ikke modsætte sig Ændringer, som: er passagervendte og som ikke påvirker materiellets tekniske og sikkerhedsmæssige konstruktion; er krævet af danske myndigheder; eller er krævet af Siemens for at opfylde dennes garantiforpligtelser eller forpligtelser i henhold til Siemens-aftalen. Ansvaret for udførelse af Ændringerne påhviler Region Midtjylland. Ansvaret omfatter planlægning og koordinering af udførelsen, herunder i forhold til Region Midtjyllands generelle produktionsplan/trafikeringsplan. Region Midtjylland kan vælge at overlade selve udførelsen til tredjepart herunder til operatøren Midtjyske Jernbaner. Region Midtjylland er ansvarlig overfor Transport-, Bygnings- og Boligministeriet for kvaliteten af udførelsen af Ændringerne. Omkostningerne til Ændringer påhviler som udgangspunkt den Part, som ønsker Ændringerne udført dog påhviler omkostninger til lovpligtige Ændringer forlangt af myndigheder Region Midtjylland. Omkostninger til Ændringer, som kræves, for at Siemens kan opfylde sine kontraktlige forpligtelser, påhviler Region Midtjylland, men kan af Region Midtjylland efter omstændighederne rettes mod Siemens, jf. pkt Transport-, Bygnings- og Boligministeriet er uden ansvar for, om Region Midtjylland kan rette krav mod Siemens, ligesom Transport-, Bygnings- og Boligministeriet er uden ansvar for Siemens betalingsevne. I forbindelse med Ændringer er Region Midtjylland forpligtet til at fremsende dokumentation for Ændringen til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet - herunder Ændringer til den eksisterende Dokumentation uden ugrundet ophold efter idriftsættelsen af det første ændrede Togsæt. Omkostningerne hertil afholdes af Region Midtjylland. 15. Reservedele Region Midtjylland afholder alle udgifter til reservedele og store omløbsreservedele. 16. Krav til personale Det er hver Parts ansvar, at opgaver, som udføres i henhold til Aftalen, udføres af personale med den rette uddannelse. 17. Statistikker og andre opgørelser Parterne aftaler, at Region Midtjylland skal foranledige, at følgende data om Togsættene registreres:

18 vedligeholdelsesarbejder; reparationsarbejder; status for sporbare komponenter; hjuldiametre; og meddelelsesliste fejlliste. Side 9/ Udsynsdokumentationen indeholder alle sådanne registreringer frem til tidspunktet for Udsynsforretningen. Region Midtjylland udleverer efter nærmere aftale med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet en opdateret oversigt over de ovenfor angivne data. 18. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets ret til inspektion Transport-, Bygnings- og Boligministeriet eller Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanter skal til enhver tid med et varsel på 24 timer til Region Midtjylland og Operatøren Midtjyske Jernbaner have adgang til at inspicere Togsættene og/eller Dokumentationen. Region Midtjylland skal give Transport-, Bygnings- og Boligministeriet eller Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanter adgang til vedligeholdelses-, klargøringssteder og andre lokaliteter, hvor Togsættene og/eller Dokumentationen er placeret. Region Midtjylland skal yde assistance i forbindelse med Transport-, Bygningsog Boligministeriets og/eller Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanters besøg og foranledige, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet/Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanter får alle relevante oplysninger med henblik på at kunne foretage en korrekt vurdering af, om Region Midtjylland opfylder kravene i Aftalen. Region Midtjylland er forpligtet til at oplyse Transport-, Bygnings- og Boligministeriets/ Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanter om de sikkerheds- og ordensregler, der gælder for færdsel på de ovenfor anførte lokaliteter. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal ved gennemførelse af inspektioner tage hensyn til, at Togsættene er i drift, således at passagerdriften forstyrres mindst muligt. Region Midtjylland skal drage omsorg for, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet/ Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanter får samme rettigheder over for tredjemand, der udfører arbejde på Togsættene, som Transport-, Bygnings- og Boligministeriet/ Transport-, Bygnings- og Boligministeriets repræsentanter har over for Region Midtjylland i forbindelse med inspektion. 19. Ejendomsret Ejendomsretten til Togsættene og Dokumentationen er og forbliver Transport-, Bygnings- og Boligministeriets. Region Midtjylland er ikke berettiget til at pantsætte eller på anden måde disponere faktisk eller retligt over Togsættene og/eller Dokumentationen i strid med Transport-, Bygnings- og Boligministeriets ejendomsret.

19 Bortset fra, hvad der fremgår af dette pkt. 1919, er udstyr, reservedele og lignende, som bliver installeret, monteret eller lignende i Togsættene i forbindelse med vedligeholdelse og/eller reparation af Togsættene i Tilrådighedsstillelsesperioden, en del af Togsættene og ejes af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Tilsvarende er øvrige dele som bliver installeret, monteret eller lignende i Togsættene i Tilrådighedsstillelsesperioden en del af Togsættene og ejes af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, og skal forblive i Togsættene ved tilbagelevering, jf. pkt. 99, medmindre Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har krævet, at togsættene reetableres til oprindelig stand, jf. pkt Side 10/ Såfremt der i Tilrådighedsstillelsesperioden måtte blive installeret eller monteret dele i Togsættene, som ejes af tredjemand, er Region Midtjylland berettiget til at foranledige sådanne dele fjernet fra Togsættene, forinden tilbageleveringen af Togsættene til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Afinstallering af sådanne dele skal ske uden ulempe for togdriften og efter nærmere aftale mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og Region Midtjylland. Afinstallering af dele må ikke medføre skade på Togsættene eller nedsat funktionalitet med undtagelse af funktionalitet der er unik for de afinstallerede dele. Region Midtjylland er ansvarlig for, at Togsættene efter afinstallering af sådanne dele er klar til drift og uden synlige spor fra de afinstallerede dele. 20. Ansvar Region Midtjylland har efter Leveringstidspunktet det fulde ansvar og den fulde risiko for Togsættene og/eller Dokumentationen, herunder for at Togsættene opfylder alle relevante krav til kørsel med passagerer på Jernbanenettet i Danmark. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har efter Leveringstidspunktet ikke noget ansvar af nogen art for Togsættene eller for skader forårsaget af Togsættene. Såfremt tredjemand rejser krav mod Transport-, Bygningsog Boligministeriet for skade eller tab forårsaget af Togsættene, skal Region Midtjylland skadesløsholde Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i enhver henseende..region Midtjylland kan ikke rejse krav af nogen art mod Transport-, Bygningsog Boligministeriet i tilfælde af forsinkelse af tilrådighedsstillelsen. Region Midtjylland er i tilfælde af mangler ved eller skader på Togsættene forpligtet til for egen regning at udbedre sådanne mangler eller skader, jf. pkt. 13. Såfremt der sker skader på Togsættene som indebærer, at udbedring enten ikke er mulig, eller omkostningerne til udbedring overstiger 80% af det pågældende Togsæts bogførte værdi hos Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, er Region Midtjylland ikke forpligtet til at foretage udbedring. I tilfælde af at Region Midtjylland ikke er forpligtet til at foretage udbedring, jf. pkt. 13, skal Region Midtjylland udbetale Togsættets bogførte værdi til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet inden 30 kalenderdage efter det konstateres, at udbedring ikke foretages. Ingen af Parterne kan herudover rette krav mod hinanden som følge af Togsættenes undergang.

20 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet kan rejse krav mod Region Midtjylland i tilfælde af forsinkelse af Tilbageleveringen jfr. pkt. 24. Side 11/ Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har efter tilbageleveringen det fulde ansvar og den fulde risiko for Togsættene, herunder for at Togsættene opfylder alle relevante krav til kørsel med passagerer på jernbanenettet i Danmark, såfremt de anvendes hertil. Efter tilbageleveringen har Region Midtjylland ikke noget ansvar af nogen art for Togsættene eller for skader forårsaget af Togsættene. 21. Forsikringsforhold Region Midtjylland er omfattet af statens selvforsikringsordning og skal således som udgangspunkt dække alle eventuelle skader ud fra sit almindelige driftsbudget. Ved skadesbegivenheder skal Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, uden unødigt ophold, orienteres. 22. Force Majeure Hverken Region Midtjylland eller Transport-, Bygnings- og Boligministeriet skal i henhold til Aftalen anses for ansvarlig over for den anden Part for manglende eller mangelfuld opfyldelse af Aftalen, for så vidt en sådan manglende/mangelfuld opfyldelse skyldes forhold, der ligger uden for Partens kontrol, og er af en nærmere kvalificeret og uforudsigelig art, og som Parten ikke ved Aftalens indgåelse burde have taget i betragtning og ej heller med rimelighed kunne have undgået eller overvundet. Ved toghavarier forholdes som angivet i pkt Forhold som ved sædvanligt og rimeligt beredskab ville kunne være undgået, er ikke at betragte som Force Majeure, herunder i forhold til interne strejker og sygdom. Parterne kan kun påberåbe sig force majeure i det omfang, en Part ved rimelige dispositioner har søgt at hindre eller begrænse sin manglende/mangelfulde opfyldelse af Aftalen og den pågældende Part har givet skriftlig meddelelse herom til den anden Part senest 10 arbejdsdage efter, at force majeure-situationen er indtrådt. Force Majeure kan højest gøres gældende med det antal kalenderdage, som Force Majeure situationen varer.

21 23. Overdragelse Side 12/ Region Midtjylland er ikke berettiget til at overdrage sine rettigheder og forpligtelser i henhold til denne Aftale til tredjemand uden den anden Parts forudgående skriftlige samtykke. Dog er Region Midtjylland berettiget til at videreudleje, udlåne eller på anden måde overlade brugen af Togsættene og/eller Dokumentationen til Midtjyske Jernbaner eller en anden operatør på de strækninger, hvor Region Midtjylland har trafikkøberansvar, efter Transport-, Bygnings- og Boligministeriets skriftlige godkendelse, forudsat at Region Midtjylland indestår for tredjemands opfyldelse af Aftalen, som var det Region Midtjylland selv. 24. Misligholdelse Såfremt en af Parterne væsentligt misligholder Aftalen, kan den anden Part hæve Aftalen helt eller delvist efter eget valg og/eller kræve erstatning efter dansk rets almindelige regler. 25. Ændringer i aftalen Hvis der viser sig at blive behov for at ændre vilkår og ydelser i Aftalen inden dennes ophør, er følgende aftalt. Såfremt en Part mener, at der er behov for ændringer, da vil den anden Part til enhver tid med en positiv, samarbejdende og ansvarlig holdning være villig til hurtigst muligt at deltage i en genforhandling med henblik på at få afprøvet, om det er muligt at finde en ændringsløsning, der er acceptabel for begge Parter. 26. Lov og voldgift Aftalen er undergivet dansk ret. Enhver uenighed og tvist mellem Parterne i forbindelse med Aftalen, herunder om dens anvendelse, fortolkning, udfyldelse eller misligholdelse, som ikke kan bilægges i mindelighed, skal afgøres ved voldgift. Den for Region Midtjylland og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet endelige og bindende afgørelse træffes af en voldgift, hvor hver Part udpeger en voldgiftsmand, medens voldgiftsrettens formand, der skal opfylde betingelserne for at blive dommer, udpeges af Præsidenten for Østre Landsret. Voldgiftsrettens sæde er i København. Den Part, der ønsker voldgift, udarbejder klageskrift og sender dette til den anden Part ved rekommanderet brev med oplysning om, hvem den klagende Part har udpeget som sin voldgiftsmand. I brevet skal den indklagede Part opfordres til inden 2 uger ved rekommanderet brev at give meddelelse om, hvem den indklagede Part har udpeget som voldgiftsmand. Overholdes denne tidsfrist ikke, udpeges i stedet på den klagende Parts anmodning en voldgiftsmand af præsidenten for Østre Landsret. Voldgiftsretten fastsætter selv de nærmere regler for voldgiftssagens behandling med udgangspunkt i de for behandlingen af landsretssager gældende regler.

22 Processproget skal være dansk. Side 13/ Parterne kan under en voldgiftssag der vedrører Aftalen adcitere Siemens og DSB i det omfang Parten har en tvist med DSB eller Region Midtjylland som vedrører Togsættene og som har tilknytning til Aftalen. 27. Betinget aftale Parternes underskrifter er betinget af, at Region Midtjylland samtidig indgår aftale med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om overdragelse af trafikkøberansvar på strækningen Skjern-Holstebro. 28. Aftalens bilag Følgende bilag er en integreret del af Aftalen. I tilfælde af uoverensstemmelser mellem bestemmelserne i Aftalen og bestemmelserne i bilagene, har bestemmelserne i Aftalen forrang. Bilagene kan ændres ved begge Parters underskrift, uden at Aftalen revideres. Bilag 1 Købsaftalen mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet og DSB, inkl. bilag 1-4 Bilag 2 Beskrivelse af Togsættene Bilag 3 Dokumentation for Togsættene Bilag 4 Udsynsdokumentation ***** Sted, dato og underskrift For Region Midtjylland For Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K Aftale mellem Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Frederiksholms Kanal 27F, 1220 København K Dato J. nr. og Region Sjælland Alleen 15, 4180 Sorø (herefter: Parterne ) om overdragelse af trafikkøberansvaret

Læs mere

NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen.

NT varetager på vegne af Regionen koordineringen mellem togtrafikken og øvrig kollektiv trafik i regionen. UDKAST Dato J. nr. 23. september 2014 2011-4455 Aftale mellem Transportministeriet og Region Nordjylland om overdragelse af trafikkøberansvaret for regionaltogstrafik mellem Skørping og Frederikshavn Med

Læs mere

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v.

Genudbud af togtrafikken i Midt- og Vestjylland m.v. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om: Genudbud af togtrafikken

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens Kontrakt Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen

Læs mere

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet mellem Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø CVR nummer: 18 63 22 76 (herefter kaldet Banedanmark) og YY CVR nummer: (herefter kaldet ansøgeren)

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference Mellem Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby CVR nr. 2983 16 10 Og XXX Herefter kaldet Leverandøren 2/6 1 Præampel... 3 2 Generelt... Fejl!

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar Aktstykke nr. 75 Folketinget Finansudvalget 2018-19 Aktstk. 75 Offentligt Aktstykke nr. 75 Folketinget 2018-19 75 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 22. januar 2019. a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 Samarbejdsaftale mellem CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 og [Forsikringsmæglerens navn og adresse] (Herefter Forsikringsmægleren ) 1. Indledning

Læs mere

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Side 1/7 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive

Læs mere

Krav til licensaftale

Krav til licensaftale Krav til licensaftale Nedenstående krav, skal indarbejdes i den licensaftale der skal finde anvendelse mellem parterne. Ifald der er modstrid mellem kundens krav og øvrige bestemmelser i leveranceaftalen,

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK ADMINISTRATIONS- AFDELINGEN J.nr. Udkast KONTRAKT vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

Kontrakt. Udvikling af software til læringsteknologi. SOSU Nord. mellem. SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU )

Kontrakt. Udvikling af software til læringsteknologi. SOSU Nord. mellem. SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) Kontrakt Udvikling af software til læringsteknologi SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen Parterne.

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

Almindelige købs- og salgsbetingelser

Almindelige købs- og salgsbetingelser Almindelige købs- og salgsbetingelser 1.0 Generelle bestemmelser 1.1 Nærværende aftale udgør aftalegrundlag for STISAGER, i det følgende benævnt sælger og den af STISAGER vedkommende køberkontrahent, i

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5

Udkast til kontrakt. Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark. Dokument 5 Udkast til kontrakt Annoncering af rekrutteringsydelser ved etablering af Udbetaling Danmark Dokument 5 1 [dette Aftaleudkast skal ikke udfyldes/underskrives af tilbudsgiverne. Aftaleudkastet udfyldes/underskrives

Læs mere

Kontraktbilag 8 KONSIGNATIONSKONTRAKT. mellem. Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren )

Kontraktbilag 8 KONSIGNATIONSKONTRAKT. mellem. Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) KONSIGNATIONSKONTRAKT mellem Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) og [Region Midtjylland] [Region Nordjylland] [Region Sjælland] [Region Syddanmark] [Hospital/Afdeling]

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge.

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge. J. nr. 670-37406 CLJ/TL Licensaftale Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem E-mail: Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge agro@lokalrevision.dk Tlf: 5657 9400 CPR/CVR. nr.:

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

1 of 10. Kontrakt til godkendelse af leverandør under Frit valg ordningen madservice

1 of 10. Kontrakt til godkendelse af leverandør under Frit valg ordningen madservice 1 of 10 Kontrakt til godkendelse af leverandør under Frit valg ordningen madservice Syddjurs Kommune Januar 2014 2 of 10 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget 3 2. Betingelser 3 3. Sikkerhedsstillelse 3 4.

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi af typen selvstændighedsteknologier

Levering af velfærdsteknologi af typen selvstændighedsteknologier Kontrakt Levering af velfærdsteknologi af typen selvstændighedsteknologier SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Bilag 8 Databehandleraftale [Vejledning til Tilbudsgiverne: Bilaget skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver i forbindelse med afgivelse af tilbud. Bilag udfyldes i fællesskab med FMI, hvis det er nødvendigt.

Læs mere

Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt

Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt Kontraktbilag 8 Konsignationskontrakt KONSIGNATIONSKONTRAKT mellem Firma navn adresse XXXX by CVR-nr. XXXXXXXX (i det følgende benævnt Leverandøren ) og Region Midtjylland Afdeling eller tilsvarende CVR-nr.

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Annoncering af kontaktog aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg Skabelon for rammeaftale

Annoncering af kontaktog aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg Skabelon for rammeaftale Annoncering af kontaktog aktiveringsforløb for forsikrede ledige ved Jobcenter Aalborg 2015 Skabelon for rammeaftale RAMMEAFTALE Mellem Jobcenter Aalborg og Navn: Adresse: (I det følgende benævnt anden

Læs mere

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort.

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. ERHVERVSAFTALE NR: i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. 1 Parterne Som sælger: Midttrafik Søren Nymarksvej

Læs mere

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB

AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Danskernes Digitale Bibliotek Juli 2013 AFTALE OM TILSLUTNING TIL DDB Aftale (herefter Aftalen ) mellem Danskerens Digitale Bibliotek /v Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V (herefter

Læs mere

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale

Kontraktbilag 3. Databehandleraftale Kontraktbilag 3 Databehandleraftale 1. DATABEHANDLERAFTALENS OMFANG OG FORMÅL Formålet med behandlingen af personoplysninger er overordnet set at drive en iværksætterpilotordning som nærmere fastlagt i

Læs mere

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014 Ændringer til rammeaftale Dato 11. april 2014 Ændring Indkøb af teltduge til Virksomhedshjemmeværnet tilføjet til Rammeaftalens pkt. 2, samt justering i antal af teltduge til brug for Hærhjemmeværnet og

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør

Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør Salg- og leveringsbetingelser for udlejning af udstyr og tilbehør 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige udlejnings- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Trust Rental

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration

1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1 Kontrakt vedr. levering af vaskemaskiner og tørretumblere til Næstved Kommunes boligadministration 1.1 Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem: Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved CVR.

Læs mere

Gensidig hemmeligholdelsesaftale

Gensidig hemmeligholdelsesaftale Gensidig hemmeligholdelsesaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter samlet betegnet Parterne ) 1 Baggrund for hemmeligholdelsesaftalen I forbindelse med [beskriv her i hvilken anledning/hvorfor

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

administration af Folkekirkens Selvforsikringsordning mellem

administration af Folkekirkens Selvforsikringsordning mellem J.nr.: 7503045-A MGA Kontrakt om administration af Folkekirkens Selvforsikringsordning mellem Den Danske Folkekirke v. Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Frederiksholms Kanal 21, 1220 Kbh. K (i det

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

NOTAT. Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM )

NOTAT. Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM ) NOTAT Dato J. nr. 29. januar 2018 2017-4044 Referat af møde om togtrafikken på Skjern Holstebro torsdag den 25. januar 2018 Deltagere: Fra Region Midtjylland ( RM ) Kim Kofod Hansen, udviklingsdirektør

Læs mere

Leje og Leveringsbetingelser

Leje og Leveringsbetingelser Leje og Leveringsbetingelser Så længe lejemålet varer, bærer lejeren enhver risiko og ansvar for det lejede materiel Lejer er, ved tilbagelevering, forpligtet til at aflevere det lejede i samme stand (

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD

Databehandleraftale Bilag 8 til Contract regarding procurement of LMS INDHOLD INDHOLD INDHOLD... 1 1. Baggrund... 2 2. Definitioner... 2 3. Behandling af personoplysninger... 3 4. Behandlinger uden instruks... 3 5. Sikkerhedsforanstaltninger... 3 6. Underdatabehandling... 4 7. Overførsel

Læs mere

Aftale om overdragelse af rullende materiel

Aftale om overdragelse af rullende materiel Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 419 Offentligt Aftale om overdragelse af rullende materiel Bilag 1 Lint-togsæt ejet af Arriva Tog A/S Aftale om overdragelse af rullende

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

KONTRAKT. Service Level Agreement. Udkast til. vedr. for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST. Maj J.nr.

KONTRAKT. Service Level Agreement. Udkast til. vedr. for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system KONTRAKTUDKAST. Maj J.nr. J.nr. 17/00220 Udkast til KONTRAKT vedr. Service Level Agreement for Det Kgl. Biblioteks Cumulus-system 1. Parterne Mellem Det Kgl. Bibliotek Søren Kierkegaards Plads 1 1016 København K Side 2/8 herefter

Læs mere

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup.

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup. UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup 1. Parterne Mellem Forsyning Ballerup Service A/S på vegne af Vand Ballerup

Læs mere

KONTRAKT. (Kapitalforvalter) Forvaltning af kapitalforvaltningsafdeling. mellem

KONTRAKT. (Kapitalforvalter) Forvaltning af kapitalforvaltningsafdeling. mellem 144-179322 MWI/tpt 23.05.2016 KONTRAKT (Kapitalforvalter) om Forvaltning af kapitalforvaltningsafdeling mellem Bestyrelsen for Stifternes Kapitalforvaltning Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C (i det følgende

Læs mere

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER KØB AF RECYCLER SLAMSUGER MELLEM OG AFLØB BALLERUP A/S [INDSÆT NAVN] /EBJ Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND... 4 2. DEFINITIONER... 4 3. KONTRAKTGRUNDLAG...

Læs mere

vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til Fælles Udbud af Telemedicin

vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til Fælles Udbud af Telemedicin TILSLUTNINGSAFTALE vedrørende bestilling og forvaltning af Infrastruktur til [ ] Kommune [Evt. forvaltning] [Adresse] [Postnr. og by] CVR-nr.: [ ] (herefter "KOMMUNEN") og Region Midtjylland Skottenborg

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KK-METAL P/S 1. Anvendelse 1.1 Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om KK-Metal P/S s, CVR-nummer 37841676, ( Virksomheden

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. 1.1. 1.2. Generelt Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned.

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5. Kontor Økonomi- og Resultater AFTALE Mellem Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

region midtjyllands standardbetingelser

region midtjyllands standardbetingelser region midtjyllands standardbetingelser - for køb og levering af forbrugsvarer - for køb og levering af teknisk udstyr herunder medicoteknisk udstyr - for køb og udførelse af tjenesteydelser Disse standardbetingelser

Læs mere

Navn på leverandør Adresse Postnr./By Telefon Telefax CVR nr. (I det følgende benævnt leverandøren)

Navn på leverandør Adresse Postnr./By Telefon Telefax CVR nr. (I det følgende benævnt leverandøren) Udkast til kontrakt 1. Parterne Kontrakten indgås mellem: Navn på leverandør Adresse Postnr./By Telefon Telefax CVR nr. (I det følgende benævnt leverandøren) og Økonomi- og Indenrigsministeriet Slotsholmsgade

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION

SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION SAMARBEJDSAFTALE VEDRØRENDE KOMMUNERNES TILSLUTNING TIL UDFASNING AF KMD SOCIAL PENSION Mellem Københavns Kommune Rådhuset 1599 København V (herefter "Kommunen") og KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København

Læs mere

Mellem. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme H.C. Andersens Boulevard København V CVR nr (SLKE)

Mellem. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme H.C. Andersens Boulevard København V CVR nr (SLKE) Mellem Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V CVR nr. 34072191 (SLKE) og "Indsæt Arrangørens navn og adresse" (Arrangøren) er dags dato indgået følgende Aftale

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER 323-182087 SLA/sla 16.03.2015 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 3 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser...

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

[øvrige aktionærer]............,...,... er herefter samlet benævnt Projektejerne og individuelt Projektejer,

[øvrige aktionærer]............,...,... er herefter samlet benævnt Projektejerne og individuelt Projektejer, INVESTERINGSAFTALE 2 Mellem [Navn og adresse på Investor] CVR nr. [xx xx xx xx] (herefter benævnt Investor ) og og og [øvrige aktionærer]..............................,...,... er herefter samlet benævnt

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

Leverance af Radio/TV kanaler

Leverance af Radio/TV kanaler Udkast til Kontrakt Side 1 af 11 Mellem som Ordregiver Statsbiblioteket Århus Universitetsparken 8000 Århus C CVR-nr 10100682 og LEVERANDØR som Leverandør er dags dato indgået følgende KONTRAKT om Udkast

Læs mere

Bilag 5.a.: Aftale om levering Delaftale 1: Stole

Bilag 5.a.: Aftale om levering Delaftale 1: Stole Bilag 5.a.: Aftale om levering Delaftale 1: Stole 1. PARTER Folketinget Byggesekretariatet Christiansborg 1240 København K (herefter Ordregiver ) og Navn Adresse (herefter Leverandøren ) Aftalen vedrører

Læs mere

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene.

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene. Kontrakt vedr. Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus

Læs mere

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt Indkøb af halm til slamkompostering Kontrakt Dato: 22-10-2014 Udarbejdet af: PJH Version: 0 Godkendt af: FA side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr. 26 10 37 97, Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Vilkår for Selvbetjening Erhverv

Vilkår for Selvbetjening Erhverv Vilkår for Selvbetjening Erhverv Juni 2016 1. Aftalen For aftaler om Selvbetjening Erhverv, der udbydes af TDC A/S (herefter TDC) gælder følgende vilkår for Selvbetjening Erhverv i supplement til Generelle

Læs mere

firhjulstrukne motorcykler (ATV) til Naturstyrelsen

firhjulstrukne motorcykler (ATV) til Naturstyrelsen Rammeaftale vedrørende levering af terrængående, firhjulstrukne motorcykler (ATV) til Naturstyrelsen 2015/S 147-270107 Indholdsfortegnelse 1. Parterne 2 2. Definitioner 2 3. Rammeaftalens formål og omfang

Læs mere

KONTRAKT. (Administrator) Etablering og administration af investeringsforening. mellem

KONTRAKT. (Administrator) Etablering og administration af investeringsforening. mellem KONTRAKT (Administrator) om Etablering og administration af investeringsforening mellem Bestyrelsen Stifternes Kapitalforvaltning Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C (i det følgende benævnt Bestyrelsen) og

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget.

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt. Til transportminister Ole Birk Olesen og transportudvalget. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Optimal omfordeling af Desiro togsæt, homogenisering af materielfla derne, fremskaffelse af tilstrækkeligt materiel til Midtjyske

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR. 32 44 93 44 Maj 2019 1. Generelt 1.1 Danske Solceller ApS, CVR-nr. 32 44 93 44 (herefter Danske Solceller) sælger og leverer komplette solcelleanlæg

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler indgået med Cascoo Scandinavia, CVR-nummer: 35210660, (herefter Virksomheden

Læs mere

Samarbejdsaftale Sagsnr Dokumentnr Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode

Samarbejdsaftale Sagsnr Dokumentnr Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17-03-2015 Sagsnr. 2015-0009752 Samarbejdsaftale Dokumentnr. 2015-0009752-5 Om særlig parkeringslicens til el-bybiler i en 5-årig forsøgsperiode

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

SPONSORAFTALE. indgået mellem. [Sponsor] [CVR-nr.] [Adresse] [Adresse] [ Sponsoren ]

SPONSORAFTALE. indgået mellem. [Sponsor] [CVR-nr.] [Adresse] [Adresse] [ Sponsoren ] Side 1/9 SPONSORAFTALE indgået mellem [Sponsor] [CVR-nr.] [Adresse] [Adresse] [ Sponsoren ] og Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K ( Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ]

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] Kontrakt vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus Midtjylland) og [ ] [ ] [ ] CVR

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser Medmindre der foreligger anden skriftlig aftale, leverer ICS A/S, (herefter kaldet ICS) leverancer på følgende vilkår uanset eventuelle modstående eller afvigende bestemmelser

Læs mere

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

UDKAST TIL KONTRAKT. mellem. (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren) Socialforvaltningen Bilag 1 UDKAST TIL KONTRAKT mellem Københavns Kommune Socialforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København V og (Leverandør) (I det følgende: Kommunen) (I det følgende: Leverandøren)

Læs mere

Del 3. Elementer til kontrakt

Del 3. Elementer til kontrakt Del 3 Elementer til kontrakt 1 Indholdsfortegnelse 1. Kontraktens parter...4 2. Formål med kontrakten...4 3. Kontraktens omfang og indhold...4 4. Myndighedsopgaver og ansvar...5 5. Samarbejdsmodel...5

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. FD Sikring A/S (FD Alarmer) cvr. nr. 11 77 76 00 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler

Læs mere

ADVOKATFIRMAET HORTENS UDKAST TIL STANDARDKONTRAKT

ADVOKATFIRMAET HORTENS UDKAST TIL STANDARDKONTRAKT Kontrakten må under ingen omstændigheder bruges, som den foreligger. Kontrakten skal konkret tilpasses det enkelte projekt, for at kunne benyttes som juridisk aftalegrundlag. Hvis man ønsker at benytte

Læs mere