Oversigt I nedenstående to tabeller illustreres de forhold af organisatorisk karakter, som forandres.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigt I nedenstående to tabeller illustreres de forhold af organisatorisk karakter, som forandres."

Transkript

1 1. Omstilling af specialundervisningsområdet Doknr.: Sagsnr.: Åbent Fmd. init.: Resume I sagen fremstilles høringsmateriale, der behandler: - Omstilling af specialklasseområdet og det tilhørende SFOområde - Omstilling af juniorklubtilbuddet i Odder by - Omprioritering af ressourcer fra specialtilbudsområdet til almenområdet i Odder Skolevæsen Baggrund for sagen Børn, Unge og Kultur udvalget traf d beslutning om at forvaltningen skulle finde modeller til at omprioritering og effektivisering af ressourcer på specialområdet i folkeskolen. Nødvendigheden af omprioriteringen og effektiviseringen på specialområdet skal findes i de tre nedenstående elementer: 1. Udfasning af implementeringstilskuddet vedrørende folkeskolereformen fra 2017 ca. 2.9 mio. Byrådsbeslutning budget 2014 vedrørende effektivisering af folkeskolen 2. Besparelser i budget 2016 ca. 0,66 mio. kr. stigende til 1,15 mio. kr. fra 2017(Klub Egestammen). 3. Ressourcetilførsel til almenområdets inklusionsarbejde Der har været nedsat tre arbejdsgrupper, der har behandlet specialtilbuddene i kl. ud fra pædagogiske, organisatoriske og økonomiske forhold. På baggrund af arbejdsgruppernes arbejde fremstilles forslag til høringsmateriale. Forvaltningens bemærkninger Oversigt I nedenstående to tabeller illustreres de forhold af organisatorisk karakter, som forandres. Specialklasseområdet er i dag organiseret som følger: Før Hou Skole Parkvejens Skole Specialklasser for børn klasse med generelle behov Specialklasser for børn med ADHD og autisme E-klasser og U-gruppe Fritidstilbud for specialklasseelever SFO for klasse klasse SFO for klasse Skovbakke Skolen klasse (der er kun elever fra klasse) SFO for klasse Ungdoms skolen 10. klasse med støtte klasse

2 Ressourcetildelingsmodel baseret på en individuel incitatmentsstruktur Alle folkeskoler Klubaktiviteter for klasse Klub for klasse Efter omlægningerne, effektiviseringerne og besparelserne vil specialklassestrukturen se således ud: Efter Hou Parkvejens Skole Skovbakkeskolen Ungdomsskolen Specialklasser for børn med generelle behov klasse 10. klasse med støtte Specialklasser for børn med ADHD og autisme (10.) klasse 10. klasse med støtte E-klasser og U-gruppe klasse SFO for klasse SFO for klasse Fritidstilbud for specialklasseelever Ressourcetildelingsmodel baseret på en individuel og kollektiv incitamentsstruktur Juniorklub m. støtte for 5. og 6. klassetrin Alle folkeskoler Forvaltningens anbefalinger til omlægning Styregruppen for en ny ressourcetildelingsmodel for specialområdet og forvaltningen anbefaler på basis af arbejdsgruppernes analyser effektivisering og omlægning på følgende områder: a) Fast budget, reduceret åbningstid og tilbud om juniorklub for klassetrin i Hou, ikrafttrædelse pr b) Visitation til 11. skoleår i specialregi ikrafttrædelse pr c) Takstnedsættelse til Parkvejens Skole og Hou Skole ikrafttrædelse pr d) Omlægning af budgetmodel E-klassen og U-gruppen, ikrafttrædelse pr e) Økonomisk forsikringsordning, ikrafttrædelse pr f) Juniorklubtilbud for 4.-6.kl. i Odder by, ikrafttrædelse pr g) Udfasning af specialklasser i Skovbakkeskolen, ikrafttrædelse I det efterfølgende redegøres for de 7 forhold.

3 a. Fast budget, reduceret åbningstid og tilbud om juniorklub for klassetrin i Hou Der indføres et fast budget til special-sfo på Hou Skole og Parkvejens Skole. Der fastsættes en vippenormering, således at skolerne for et fast budget skal kunne tilbyde et fritidstilbud til +/- 20 % elever. Det faste budget med vippenormering sikrer, at skolelederne har bedre mulighed for at planlægge en pædagogisk målrettet indsats forud for skoleårets start. På baggrund af tilbagemeldinger fra skolerne vurderer forvaltningen, at specialklasseelevernes behov for fritidstilbud i tidsrummet fra og fra er minimalt. Derfor indstilles det, at åbningstiderne ændres til og Dog afsættes der kr. til en særlig pulje, som administreres af BFC. Puljen kan anvendes i de tilfælde, hvor forældrene tilkendegiver at de har behov for et fritidstilbud i det reducerede tidsrum. For eksempel ift. pendler familier. Specialeleverne i 4. klasse på Hou Skole bibeholder special-sfo, mens specialeleverne på klassetrin tilbydes fritidstilbud i Juniorklub i Hou med støtte. Udgangspunktet for støtte er 13 timer ugentligt. Det hidtidige klubtilbud på Parkvejens Skole til udskolingseleverne nedlægges således, at fritidstilbuddet til børn og unge slutter efter mellemtrinnet. b. Visitation til 11. skoleår i specialklasseregi Der er ikke forpligtigelse i lovgivningen til at etablere specialtilbud for 10. klasse. I Odder Kommune har vi indtil nu tilbudt 11. skoleår i specialklasseregi. Visitation til 11. skoleår i specialregi svarer til et ekstra år i 9. klasse for at øge muligheden for at bestå 9. klasseprøven med mindst 2 i dansk og matematik og derved kvalificere sig til en ungdomsuddannelse. Det forventes at halvdelen af 9.klasseeleverne kan indskrives i 10.klassecenteret med støtte. Forvaltningen vurderer, at visitation på dette niveau er væsentligt fordi Odder Kommune på baggrund af antal børn på mellemtrinnet i dag, fremadrettet vil få flere elever i udskolingen og derved en kommende større udgiftspost til 11. skoleår. c. Takstnedsættelse til specialklasse-tilbuddene på Parkvejens Skole og Hou Skole Nedsættelse af takst for specialklasse-tilbud på Hou Skole og Parkvejens Skole. Forvaltningen indstiller, at taksten for specialklasse-tilbud på Hou Skole nedsættes med kr. og taksten for en specialplads på Parkvejens Skole nedsættes med kr. En takstnedsættelse pr. elev kan få betydning for normeringen i specialklasserne, da der vil være færre timer til voksne. Det kan også få betydning for ledelsesmæssige organisering og drift af specialklasserne. d. Omlægning af budgetmodel E-klassen og U-gruppen Ungdomsskolen har i dag et fast budget på 2.37 mio. kr. til E-klassen og U-gruppen. Skolen har i løbet af sidste skoleår haft en gennemsnitlig indskrivning i E-klassen på 8,63 elever og 0,1 elev for U-gruppen.

4 Derfor indstilles det, at der gennemføres en omlægning af budgetmodellen for E-klassen og U-gruppen, således at budgettet opdeles i en grundtildeling og et takstbeløb. Det foreslås, at grundbeløbet fastsættes til 1.1 mio. kr., svarende til 2,1 fuldtidsstilling. Grundbeløbet sikre dermed et pædagogisktilbud til de unge, der har et behov. Overbygningsskolerne betaler takstbeløb for de elever, der optages i E-klassen og U-gruppen. Taksten for en E- klasseelev fastsættes til kr. mens taksten for en U-klasseelev fastsættes til kr. Forskellen mellem det nuværende budget og grundtildelingen overføres til skolernes lokale inklusionsindsats. e. Økonomisk forsikringsordning Erfaringerne fra den eksisterende ressourcetildelingsmodel på specialområdet viser, at den nuværende incitamentsmodel har nogle utilsigtede konsekvenser. Det gælder særligt for små skoler og for skoler, som pludselig bliver udfordret af flere børn med behov for en specialklasseplacering. Styregruppe og forvaltningen indstiller derfor, at der indføres en forsikringsordning for de særligt udfordrede skoler. Forsikringsordningen bygger på følgende principper: a. Alle skoler betaler takstbeløb svarende til det antal elever, der er ekskluderet. b. BFC betaler for segregerede elever, der tilhører 10.klasse. c. BFC betaler for elever henvist til specialskoler og klasser i andre kommuner (bortset fra elever, som er henvist til OK s specialklasser, men hvor forældrene via det frie skolevalg har valgt en specialklasse i en anden kommune) d. Overbygningsskolerne betaler for alle overbygningselever. e. Distriktsskolerne betaler de gældende takstbeløb og BFC betaler forskellen mellem skolernes takst på taksten i specialklasserne. f. Budgettet fordeles efter antallet af elever tillagt antallet af specialklasseelever. g. Budgettet, der fordeles til skolerne forøges som følge af overgang af betalingsforpligtelse vedr. overbygningselever samt omlægningen af budgetmodellen på E-klassen og U-gruppen som beskrevet under pkt h. Der indføres en forsikringsordning, der sikrer, at skolerne som minimum har kr. til det lokale inklusionsarbejde. Modellen har en kollektiv og individuel incitamentsstruktur, som kræver et kvalificeret samarbejde i skolevæsenet, da skolerne kollektivt hæfter for en øget segregering. Styregruppen anbefaler, at ressourcetildelingsmodellen med forsikringsordning evalueres i foråret 2019 f. Juniorklubtilbud for 4.-6.kl. i Odder by: Juniorklubben på Egholmgård nedlægges pr Der etableres et nyt klubtilbud for 4.-6.klasse i Odder-by. Juniorklubben organiseres efter folkeskoleloven og vil have aktiviteter skoleårets 200 skoledage i åbningstiden Tilbuddet er lukket i ferier. Den specifikke gruppe indgår i juniorklubben som hidtil dog er budgettet reduceret med kr.

5 Der sendes to nye modeller i høring. I de to modeller er fritidstilbuddet for 4.-6.klasse budget og ledelsesmæssigt placeret på enten Parkvejens Skole eller Vestermarkskolen. Model 1: I enten Parkvejens Skole eller Vestermarkskolens nuværende rammer. Model 2: I en af skolernes nuværende rammer og i Egestammens nuværende lokaler. Høringsparterne har mulighed for at foreslå andre modeller i høringsfasen. g. Udfasning af specialklassetilbud på Skovbakkeskolen Undervisningen af udskolingselever med generelle behov udfases på Skovbakkeskolen. Fra er det ikke længere muligt at indskrive elever i Skovbakkeskolens specialklasser. Elever indskrevet i Skovbakkeskolens specialklasser inden har mulighed for at færdiggøre deres skolegang på Skovbakkeskolen. Eleverne med generelle behov kan efterfølgende undervises på følgende måder: - I almenområdet med støtte - I Parkvejens Skoles specialklasser - I ungdomsskolens heltidsundervisning. Opsummerende Sammenlagt giver de skitserede omlægninger en besparelse på kr. Dette betyder, at byrådsbeslutningen fra 2014, vedr. udfasningen af implementeringstilskuddet på 2.9 mio. kr., kan indfries og, at inklusionsarbejdet på skolernes almenområde kan styrkes gennem tilførsel af ekstra ressourcer. Besparelseskravet fra 2016 kan endvidere indfries på BUK-udvalgets område gennem omstilling af juniorklubtilbuddet i Odder-by. De foreslåede omstillinger vil have virkning fra , hvilket medfører, at besparelseskravet for 2016 på samlet 1.5 mio. kr. finansieres af folkeskolens omstillingspulje. I 2017 føres ressourcerne tilbage til skolernes omstillingspulje. Forslag Besparelse A Fast budget, reduceret åbningstid og tilbud om juniorklub for klassetrin i Hou B Visitation til 11. skoleår i specialklasseregi C Takstnedsættelse til Parkvejens Skole og Hou Skole D Omlægning af budgetmodel E-klassen og U-gruppen overføres til skolernes inklusionsarbejde F Juniorklub i Odder By I alt Den videre proces På basis af BUK udvalgets behandling af sagen udfærdiges et høringsmateriale, som sendes i høring 5.april Høring

6 Omstilling af specialklasserne med høringssvarene behandles på BUK-udvalgsmøde Omstilling af specialklasserne vedtages af Byrådet Fastlæggelse af procedurer for visitation og revisitation til specialklasser Forvaltningen indstiller - at forslaget sendes i høring i perioden 5. april 12. maj 2016 i: Skolebestyrelser, Forældrebestyrelsen på Egholmgaard, Skolernes MED-udvalg, MED-udvalget på Egholmgaard, OmrådeMED for Børn og Unge og Handicaprådet

7 Beslutning fra Børn, Unge & Kulturudvalg den 4. april 2016: Afbud: Hanne Appel Godkendt Forvaltningens bemærkninger (fortsat) Børn, Unge og Kulturudvalget forelægges en række beslutningsforslag vedr. omlægning og besparelser på specialtilbudsområdet, hvoraf enkelte forelægges byrådet til beslutning. Skolebestyrelser og MED-udvalg på de 7 folkeskoler samt Ungdomsskolen og handicaprådet er høringspart. De enkelte høringsparter har lavet nogle grundige og forskellige høringssvar, hvorfor alle høringssvarene er vedlagt sagen. Forvaltningen har samlet de væsentligste temaer fra høringssvarene i et opsamlingsnotat, der også er vedhæftet. Handicaprådet har på tidspunktet for udsendelse af dagsorden ikke afgivet høringssvar. Handicaprådets høringssvar eftersendes dagsordenen forud for mødet. Forvaltningen vil gerne fremhæve nødvendigheden af omprioriteringen og effektiviseringen på specialområdet. Denne findes i de tre nedenstående elementer: 1. Udfasning af implementeringstilskuddet vedrørende folkeskolereformen fra 2017 ca. 2.9 mio. Byrådsbeslutning budget 2014 vedrørende effektivisering af folkeskolen, 2. Besparelser i budget 2016 ca. 0,66 mio. kr. stigende til 1,15 mio. kr. fra 2017(Klub Egestammen), 3. Ressourcetilførsel til almenområdets inklusionsarbejde. Nedenfor fremgår i kort form tilkendegivelserne fra de berørte parter ift. de fremsatte forslag samt forvaltningens bemærkninger hertil. Reduceret åbningstid Special-SFO Både Parkvejens Skole og Hou Skole gør opmærksom på, at de allerede har omprioriteret ressourcerne og at ressourcerne i dag indgår som ekstra støtteressourcer i skoletiden. En reducering vil derfor få betydning for normeringen og det pædagogiske tilbud. Forvaltningen fastholder forslaget om reducering af åbningstid for special-sfo. Fast budget og tilbud om juniorklub for klassetrin i Hou Både Parkvejen og Hou Skole hilser i deres høringssvar et fast budget velkommende. Dog fremsætter Parkvejens Skole et ændringsforslag om at de i stedet for en vippe på +/-6 elever får en vippe på +/- 2 elever. Forvaltningen vurderer, at dette vil underminere modellens styringsmæssige kvalitet.

8 Hou Skole og Børnehus arbejder allerede med, at 5.-6.klasseeleverne indgår i den lokale juniorklub, men ser sig udfordret af forslagets antal støttetimer. I høringssvaret fra Parkvejens Skole fremgår det, at man ikke ønsker nedlæggelse af klubtilbuddet til udskolingseleverne, da det giver mulighed for sociale aktiviteter, der ikke er i skoleregi. Forvaltningen fremsætter på baggrund af ovenstående et forslag om en vippenormering for Parkvejens Skoles Special-SFO på +/- 4 elever, den foreslåede normering for special-sfo på Hou Skole fastholdes. Forvaltningen fastholder forslaget vedr. udmelding af special-sfo og tilbud om juniorklub i Hou samt nedlæggelse af klubtilbuddet for udskolingselever fra Parkvejens Skoles specialklasser. Visitation til 11. skoleår i specialregi I høringssvarene bliver der gjort opmærksom på, at der skal være åbenhed for, at nogle elever har behov for et 11.skoleår i specialklasseregi for at kunne bestå 9.klasseprøven. Forvaltningen fastholder forslaget om visitation til 11.skoleår i specialregi. Takstnedsættelse til Parkvejens Skole og Hou Skole Både Parkvejens Skole og Hou Skole gør i deres høringssvar opmærksom på, at en takstnedsættelse vil få effekt på normeringen og derved deres pædagogiske tilbud. Forvaltningen fastholder forslaget om nedsættelse af taksten for en specialklasseplacering. Omlægning af budgetmodel E-klassen og U-gruppen Ungdomsskolen skriver i sit høringssvar, at erfaringer med den foreslåede budgetmodel viser, at tilbuddet udhules og ender med en afvikling. Ungdomsskolen fremsætter et ændringsforslag om, at den nuværende budgetmodel til E-klasserne fastholdes, mens tilbuddet ift. U-gruppen gøres til en entreprenøropgave. Den foreslåede ændring vil give en besparelse på kr.. Til forskel giver forvaltningens forslag en besparelse på 1.27 mio. kr. der omprioriteres til arbejdet med inklusionsindsats i normalområdet. Forvaltningen fastholder forslaget om omlægning af budgetmodellen og anbefaler, at der skal foretages en evaluering og revurdering af den foreslåede model ved udgangen af Økonomisk forsikringsordning Generelt vurderer skoler med indskoling og mellemtrin, at den foreslåede model er fornuftig, men at de kr./elev til det lokale inklusionsarbejde ikke er tilstrækkelig. Dog ikke Hundslund Skole og Børnehus. Udskolingsskolerne problematiserer, at de ifølge modellens princip d fremadrettet skal betale for alle elever, der segregeres i udskoling. Hidtil har BFC betalt for elever fra oplandsskolerne. De vurderer at princippet vil få en stor økonomisk konsekvens.

9 En række skolebestyrelser fremsætter et forslag om, at ressourcetildelingsmodellen helt fjernes og økonomien igen placeres central i skolevæsenet fx i BFC. Forvaltningen indstiller på baggrund af høringssvaret at den nuværende ressourcetildelingsmodel ikke ændres, og at der derved ikke indføres en forsikringsordning. Derudover indstilles det, at udskolingsskolerne fra skal betale for alle segregerede elever i udskolingen. Udfasning af specialklasser på Skovbakkeskolen Skovbakkeskolen mangler et pædagogisk argument for at deres specialklasser lukkes og specialklasserne samles på Parkvejens Skole oh Hou Skole. De ser dog positivt på, at der i forslaget opereres med en udfasningsmodel. Forvaltningen fastholder forslaget om udfasning af specialklasserne på skovbakkeskolen. Juniorklubtilbud for 4.-6.kl. i Odder by Vestermarkskolen byder ind på opgaven, men mener ikke at den økonomiske ramme der er afsat er tilstrækkelige. Skovbakkeskolens bestyrelse udrykker ønske om at juniorklubtilbuddet placeres hos dem. Parkvejens Skole vurderer at det er rigtigt at der skal være et tilbud, men mener ikke at det kan gøres for de afsatte ressourcer. Egholmgårds MED og bestyrelse udtrykker bekymring for, at forslagets foreslåede åbningstid begrænser klubtilbuddets pædagogiske og inkluderende funktion. Forvaltningen indstiller på baggrund af høringssvarene, at Skovbakkeskole fra og med varetager driften af juniorklubtilbuddet. Tilbuddet placeres i de nuværende rammer på Egholmgård frem til 2018, hvor byggeriet af den nye Skovbakkeskolen står færdigt. Valget er truffet på baggrund bynærhed, faciliteter og Skovbakkeskolens kvalificerede arbejde med inklusion. Forvaltningen indstiller At den daglige åbningstid i Special-SFO reduceres med 1½ time, med ikrafttrædelse d , At der afsættes kr. til en pulje til dækning af behov for fritidstilbud i den reducerede SFO-åbningstid, At der indføres fast budget med vippenormering til Special-SFO på Parkvejens Skole og Hou Skole og Børnehus, med ikrafttrædelse d ,

10 At klasseelever fra Hous specialklasser udmeldes af Special- SFO og tilbydes plads i juniorklub med støttetimer, med ikrafttrædelse d , At klubtilbuddet for udskolingselever på Parkvejens Skoles specialklasser nedlægges, med ikrafttrædelse d , At der indføres visitation til 11. skoleår i specialklasseregi, med ikrafttrædelse d , At taksten for specialklasseplacering reduceres med kr. for Hou Skole og Børnehus og kr. for Parkvejens Skoles, med ikrafttrædelse fra d , At budgetmodellen for E-klassen og U-gruppen omlægges til et budget med en fast grundtildeling og et fast takstbeløb for E- klasse og U-gruppen, med ikrafttrædelse fra d , At budgetmodellen for E-klassen og U-gruppen evalueres og revurderes i slutningen af 2017, At den nuværende ressourcetildelingsmodel på specialområdet videreføres, At udskolingsskolerne betaler for alle segregerede udskolingselever, med ikrafttrædelse d , At Børn, Unge og Kulturudvalget indstiller til byrådet at specialklassetilbuddet på Skovbakkeskolen udfases og at der lukkes for tilgang af nye elever, med ikrafttrædelse d , At Børn, Unge og Kulturudvalget indstiller til byrådet at der oprettes et juniorklubtilbud i Odder-by, der drives af Skovbakkeskolen, med ikrafttrædelse d At juniorklubben placeres i de nuværende rammer frem til 2018, hvorefter den placeres i Skovbakkeskolens lokaler, Bilag 727_2016_49626_Økonomisk_baggrundsnotat. pdf Samlet høringssvar - omstilling Høringsmateriale vedr. omlægning af specialklasseområdet Opsamling på høringssvar vedr. omlægning af specialtilbudsområdet Beslutning fra Børn, Unge & Kulturudvalg den 6. juni 2016: Afbud: Ingen

11 Børn, Unge og Kulturudvalget besluttede følgende: At den daglige åbningstid i Special-SFO reduceres med 1½ time, med ikrafttrædelse d At der afsættes kr. til en pulje til dækning af behov for fritidstilbud i den reducerede SFO-åbningstid. At der indføres fast budget med vippenormering til Special-SFO på Parkvejens Skole og Hou Skole og Børnehus, med ikrafttrædelse d At klasseelever fra Hous specialklasser udmeldes af Special- SFO og tilbydes plads i juniorklub med støttetimer, med ikrafttrædelse d At klubtilbuddet for udskolingselever på Parkvejens Skoles specialklasser nedlægges, med ikrafttrædelse d At der indføres visitation til 11. skoleår i specialklasseregi, med ikrafttrædelse d At taksten for specialklasseplacering reduceres med kr. for Hou Skole og Børnehus og kr. for Parkvejens Skoles, med ikrafttrædelse fra d For, Lars Grønlund, Jacob Taul, Anne Bonefeld, Lone Jakobi, Kresten Bjerre, Hanne Appel Imod, Marianne Hundebøll, At budgetmodellen for E-klassen og U-gruppen omlægges til et budget med en fast grundtildeling og et fast takstbeløb for E- klasse og U-gruppen, med ikrafttrædelse fra d For, Lars Grønlund, Anne Bonefeld, Lone Jakobi, Kresten Bjerre, Hanne Appel Imod, Marianne Hundebøll, Jacob Taul At budgetmodellen for E-klassen og U-gruppen evalueres og revurderes i slutningen af At den nuværende ressourcetildelingsmodel på specialområdet videreføres. At udskolingsskolerne betaler for alle segregerede udskolingselever, med ikrafttrædelse d At Børn, Unge og Kulturudvalget indstiller til byrådet at specialklassetilbuddet på Skovbakkeskolen udfases og at der lukkes for tilgang af nye elever, med ikrafttrædelse d Indstilles godkendt At Børn, Unge og Kulturudvalget indstiller til byrådet at der oprettes et juniorklubtilbud i Odder-by, der drives af Skovbakkeskolen, med ikrafttrædelse d Indstilles godkendt

12 At juniorklubben placeres indtil videre i Egestammens nuværende lokaliteter.

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune

Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Høringsmateriale: Omstilling af specialtilbud i Odder Kommune Indhold 1.0 Baggrund for omstilling af specialområdet... 2 1.1 BUK-udvalgets indstilling til høringsmaterialet... 3 1.2 Overblik over effekt

Læs mere

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne.

Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Tildelingsmodel for specialundervisningsressourcerne til skolerne. Dato: 25.10.11 Doc. 2011-144612 1 Baggrund. Med hensyn til baggrund for forslag om ny tildelingsmodel, processen i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune.

Specialpædagogisk bistand. Odder Kommune. Specialpædagogisk bistand I Odder Kommune. Formål, ansvar, kompetence, visitation og tilbud. Dato: 25.10.11 Doc: 2011-152077 Den specialpædagogiske bistands formål. I henhold til bekendtgørelse om folkeskolens

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 25. april 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 2

Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 25. april 2016 kl på Odder Rådhus, møderum 2 Referat fra møde i OmrådeUdvalget på børne-, unge- og kulturområdet den 25. april 2016 kl. 9.30-12.00 på Odder Rådhus, møderum 2 Mødelokalet er reserveret fra kl. 08.00 til formøde for personalerepræsentanterne

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: Åben sag

Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: Åben sag Helhedsløsning på fritids- og klubområdet - efter høring Dok.nr.: 6027 Sagsid.: 13/15802 Initialer: 47821 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget for Børn og Undervisning vedtog den 3. juni 2014 at sende 2

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever.

Skolen betaler for pladser til ekskluderede elever. NOTAT 28. januar 2013 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2012/0062501-7 Skoleafdelingen Supplerende notat om økonomimodel, der understøtter øget inklusion Undervisningsudvalget drøftede på mødet den 21. januar 2013

Læs mere

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune.

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune. Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Fax +45 8888 5501 Dato: 25. marts 2011 Sagsnr.: 201008118-150 Tildeling af budget til differentieret undervisning

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud i Odder Kommune

Fremtidens Fritidstilbud i Odder Kommune Notat Til: Fra: Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Notat vedr. indstillingen til BUK om Fremtidens Fritidstilbud Fremtidens Fritidstilbud i Odder Kommune

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat

Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat Lektiehjælp og faglig fordybelse - statusnotat juni 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler samt udvalgte hovedresultater

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR 5. februar 2015 HØRINGSSVAR ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR Folkeskolereformen er en meget omfattende forandringsproces med store konsekvenser for både medarbejdere, børn og forældre på

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring. København 16. november 2011

Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring. København 16. november 2011 Specialundervisning, bedre kvalitet og bedre økonomistyring København 16. november 2011 1 Program 10.00-10.15: Velkomst 10.15-10.45: Hvorfor skal budgettet lægges ud? 11.00-12.00: Erfaringer fra en udlægning

Læs mere

Hovedaktør Tovholder Beslutningstager Form: N=Notat og A=Arbejdsgruppe. Fase 1. Skolebestyrelse. Medarbejdere. Andre aktører.

Hovedaktør Tovholder Beslutningstager Form: N=Notat og A=Arbejdsgruppe. Fase 1. Skolebestyrelse. Medarbejdere. Andre aktører. , Fag. Org. BFC Fag.org. DF ndre aktører : =otat og =rbejdsgruppe Fase 1 t det samlede skolevæsen løser opgaven med tysk og fransk (2.b) 01.14 02.14 t det indstilles til BUK-udvalget at godkende de hidtil

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313598 Brevid. 3161746 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet 15. maj 2019 Roskilde

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Udviklingsplan for Specialundervisningsområdet

Udviklingsplan for Specialundervisningsområdet Udviklingsplan for Specialundervisningsområdet 1 Indhold Udviklingsplan for Specialundervisningsområdet...0 1 Indledning og baggrund for udviklingsplanen...2 2. Den nuværende situation...4 2.1 Specialundervisning

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015

Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Lektiehjælp og faglig fordybelse status og opmærksomhedspunkter, marts 2015 Dette notat præsenterer kort rammerne for lektiehjælp og faglig fordybelse, aktuelle opmærksomhedspunkter for kommuner og skoler

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling Punkt 2. Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender følgende ændringer i forhold til 1. behandlingen af sagen om finansiering af

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Det grafiske overblik

Det grafiske overblik Folkeskolereformen Det grafiske overblik Hovedelementer i folkeskoleforliget En sammenhængende skoledag med flere undervisningstimer og med understøttende undervisning: 0.-3.klasse: 30 timer om ugen (28)

Læs mere

Mad- og Måltidspolitikken for børn og unge i Odder Kommune

Mad- og Måltidspolitikken for børn og unge i Odder Kommune Mad- og Måltidspolitikken for børn og unge i Odder Kommune J.nr.: Sagsid.: 1068002 Åben sag Fmd.Init.: Resume: Som et led i udmøntningen af Odder Kommunes sundhedspolitik besluttede udvalget for Undervisning

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet

Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet Strukturelle og organisatoriske ændringer på dagtilbudsområdet Sagsnummer 14/34637 Åbent punkt Resume På baggrund af nye muligheder/ændringer i Folkeskoleloven i forhold til samdrift mellem dagtilbud og

Læs mere

Høring vedr. inklusion

Høring vedr. inklusion Punkt 3. Høring vedr. inklusion 2017-019916 Skoleforvaltningen indstiller at Skoleudvalget godkender, at der fremadrettet styres efter en vision for 2025 på inklusionsområdet og at del-målsætningen for

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

INDSKOLING 44 (3) 64 (6) 35 (2) 61 (1) 150 (4) 104 (6) 82 (7) 540 (29) 0. KLASSE 10 (0) 11 (0) 11 (0) 12 (0) 41 (0) 22 (2) 9 (0) 116 (2)

INDSKOLING 44 (3) 64 (6) 35 (2) 61 (1) 150 (4) 104 (6) 82 (7) 540 (29) 0. KLASSE 10 (0) 11 (0) 11 (0) 12 (0) 41 (0) 22 (2) 9 (0) 116 (2) ANTAL BESVARELSER Som det fremgår af tabel, er der modtaget i alt. besvarelser, på spørgeundersøgelsen. Svarene fordeler sig med 0 på indskolingen, på mellemtrinnet og på udskolingen. forældre har svaret

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Visitation til Specialundervisningstilbud i januar 2016

Visitation til Specialundervisningstilbud i januar 2016 Punkt 9. Visitation til Specialundervisningstilbud i januar 2016 2015-057738 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på januarvisitationen 2016. Beslutning: Til orientering.

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET REFERAT for mødet den 11.09.2013, kl. 13:00 i Rådhuset, stuen, værelse 43/44 4. 10. klasseområdet (2012-88366) 1 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 4. 10. klasseområdet (2012-88366) Udvalget

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Hou Skole Skolebestyrelsesmøde den kl

Hou Skole Skolebestyrelsesmøde den kl Hou Skole Skolebestyrelsesmøde den 22.1.09 kl. 19.00 Doc.1123431 Skolevænget 1 Hou 8300 Odder Telefon 87 80 37 90 Mail: houskole@odder.dk Referat 159. Godkendelse af referatet fra mødet d. 11.12. 2008

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces

Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller. arbejdsproces BALLERUP KOMMUNE Dato: 19. juli 2018 Notat om mulige ressourcetildelingsmodeller for den specialiserede undervisning samt arbejdsproces Indledning Børne- og Skoleudvalget besluttede den 7. november 2018

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER

VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER VIDENS NOTAT OM SPECIALUNDERVISNING OG VALG AF STYRINGSMODEL EN KORT OPSAMLING AF FRA DE SENERE ÅRS NATIONALE UNDERSØGELSER UDVALGET FOR BØRN OG SKOLE 26. SEPTEMBER 2018 Notatet omhandler: Notatet er udarbejdet

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Notat. Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Til: Fra: Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020

Notat. Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Til: Fra: Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Notat Til: Fra: Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Den 3. februar

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:

Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskoleloven godkende skolens budget indenfor de rammer, der er givet af kommunalbestyrelsen.

Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskoleloven godkende skolens budget indenfor de rammer, der er givet af kommunalbestyrelsen. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Referat Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Torsdag den 28. marts kl. 17.00 19.30 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Nikoline, Sol, Thomas, Theis Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 40 Fremtidens Fritidstilbud ved Lundehusskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Oversigt over justering af folkeskolereformen Dagtilbud og Undervisning d. 10. maj 2019 Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Fastsættelse af

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur

Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Notat Vedrørende: Udlægning af specialressourcerne i Randers Kommune - i forbindelse med ny skolestruktur Sagsnavn: Ny socioøkonomisk profil for skolerne i forbindelse med ny skolestruktur 2015 Sagsnummer:

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 23.11.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune

Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Dagsordenpunkt Foreløbig godkendelse af ny skolestruktur i Silkeborg Kommune Sagsbehandler: Dr16610 Sags-ID: EMN-2015-01327 Resume Den 11 april 2016 er der tiltrådt en bred politisk aftale om den fremtidige

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Odder kommune pr. 1. august 2017

Forslag til ændring af skolestrukturen i Odder kommune pr. 1. august 2017 Forslag til ændring af skolestrukturen i Odder kommune pr. 1. august 2017 Dokumentnr.: 727-2016-143577 side 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Principper... 3 3. Forslaget til ændring... 3 4. Ændringer i skoledistrikter

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Medborgerhuset Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 08.04.2019 kl. 17.00-18.00 Medborgerhuset Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af merforbrug på specialområdet - 2. behandling

Læs mere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere

Udfordringer til alle og uddannelse til flere Udfordringer til alle og uddannelse til flere Byrådets plankonference Resurse tildeling 28. marts 2017 Almen-området Før og nu Nuværende model (budget 2017) Grundtildeling 2,3 mio.kr. til skoler/matrikler

Læs mere

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger Budgetnotat Kilden Baggrund Det forventede regnskab samlet for Kilden Børne- og Ungeunivers viser ved årets anden økonomivurdering (ØKV2) et forventet merforbrug på 2.850.000 kr. Kildens økonomi blev samlet

Læs mere

Notat. Børn og Unges forslag til ændringer i måldelen af B Oversigt

Notat. Børn og Unges forslag til ændringer i måldelen af B Oversigt Notat Emne: B2016 ændringer i afdelingens forslag til mål Til: Udvalgsmøde d. 13/5 2015 Kopi til: Den 7/5 2015 Børn og Unges forslag til ændringer i måldelen af B2016 - Oversigt Børn og Unges forslag til

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

1. Indledning 2 2. Proces 3 3. Organisering og indfasning af udskolingslinjer 4

1. Indledning 2 2. Proces 3 3. Organisering og indfasning af udskolingslinjer 4 Notat Sagsnr.: 2014/0004924 Dato: 7. november 2014 Titel: Organisering af udskolingslinjer i Halsnæs skolevæsen Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent 1. Indledning 2 2. Proces 3 3. Organisering

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 39 Fremtidens Fritidstilbud ved Holbergskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

1. Udviklingsplan for specialundervisningsområdet - ÅBENT

1. Udviklingsplan for specialundervisningsområdet - ÅBENT 1. Udviklingsplan for specialundervisningsområdet - ÅBENT Tidl. politisk behandling BS-U, 08.06.12, pkt. 27, BS-U, 08.11.12, pkt. 50 Forventet sagsgang BS-U, ØK, BY Byråd 29. januar 2013 Sagsnr. 710-2011-81711

Læs mere

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011.

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Velkomst ved skolebestyrelsesformand Gitte Schmidt som orienterede om skolebestyrelsens arbejde: Det første den nytiltrådte

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1.

Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. Oversigt over styregruppens indstillinger i Fremtidens folkeskole i Helsingør Kommune - forslag til rammer og principper pr. 1. august 2014 Emne 2.1. Nye regler om tilstedeværelse og arbejdstid (side 7)

Læs mere

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser Punkt 6. 2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser 2014-38219 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der fra og med skoleåret 2016/17 oprettes en klasserække med

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10

Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 Punkt 3. Godkendelse af 1. behandling af ny organisering for Aalborg10 2014-35882 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Aalborg10 fortsat drives af Aalborg Kommune at Aalborg10 organisatorisk

Læs mere

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden'

Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' Punkt 5. Orientering om den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser for fremtiden' 2018-093756 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, redegørelse for aftalen

Læs mere

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde

Referat skolebestyrelsesmøde Referat skolebestyrelsesmøde Torsdag den 19. januar kl. 17.00 19.00. Vi holder mødet på Norgesvej 6. Afbud Kasper og Sarah 1. Skoledagens længde Historik: 07.10 2013 På specialundervisningsområdet samles

Læs mere

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver,

Læs mere

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet.

Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor er uddraget nogle af de kommentarer, der er givet. BILAG 2 Uddrag af høringssvar med forvaltningens bemærkninger Væsentlige temaer og pointer fra høringssvarene Samtlige høringssvar er medsendt til Udvalget for Børn, Unge og Læring som bilag. Nedenfor

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Information til Børne- og Ungdomsudvalget om børn med særlige behov i den almene folkeskole

Information til Børne- og Ungdomsudvalget om børn med særlige behov i den almene folkeskole KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Information til Børne- og Ungdomsudvalget om børn med særlige behov i den almene folkeskole I forbindelse

Læs mere