SLUTREDEGØRELSE. Skole: Vestbjerg. Udviklingsarbejdets titel: Læringsstile og det fysiske miljø. Nr.: Temaramme:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SLUTREDEGØRELSE. Skole: Vestbjerg. Udviklingsarbejdets titel: Læringsstile og det fysiske miljø. Nr.: Temaramme:"

Transkript

1 SLUTREDEGØRELSE Skole: Vestbjerg Udviklingsarbejdets titel: Læringsstile og det fysiske miljø Nr.: Temaramme: Tidsramme: I hvilken periode er udviklingsarbejdet gennemført? Skoleåret 2004/2005 Projektets baggrund: Hvorfor ønskede skolen oprindeligt udviklingsarbejdet? Hvilke værdier har indsatsen bygget på? Gennem foregående år har vi i vores rummelighedsprojekt arbejdet med LS og MI. Det har fået os til at fokusere på det fysiske miljøs betydning for elevernes mulighed for en optimal udvikling og læring. Vi havde en oplevelse af at have en masse teoretisk viden, som vi ønskede at få omsat i handling.

2 Projektets formål: Hvad ville skolen gerne opnå? Hvilke konkrete forhold ønskede skolen at ændre? Hvilke spørgsmål søgte skolen at besvare? Vi havde opsat følgende mål og delmål for projektet: Overordnet MÅL: At vi får skabt fysiske rammer, der giver de bedste betingelser for elevernes personlige, sociale og faglige udvikling. At personalet får mulighed for at omsætte den teoretiske viden, de har om MI og læringsstile til praksis - og kontinuerligt får udbytte af de fysiske rammer. DELMÅL: At flest mulige lærer mest muligt. At færre elever udskilles til speciel undervisning. At de fysiske rammer er med til at skabe en hverdag med høj grad af elevmedbestemmelse. At eleverne bevarer motivationen for læring i hele skoleforløbet. At teamene får øje på nye muligheder, der kan bidrage til, at eleverne lærer mere. Resume af handlingsforløbet: Hvilke aktiviteter har I gennemført? Hvilke erfaringer har I gjort? Hvilke faser, organisationsformer og metoder har I benyttet? Vi startede forløbet med et meget inspirerende oplæg af Susanne Åbrandt omkring det fysiske miljøs betydning for læring. Dette blev efterfulgt af et oplæg om læring af Franz Ørsted. De enkelte klynger var på skolebesøg på en skole, som de selv havde valgt. Fra CVU fik vi tilknyttet Mogens Stenderup Larsen som konsulent på projektet. Han deltog i det første planlægningsmøde, vi havde i de enkelte afdelinger. Planlægningsmødet skulle munde ud i konkrete ønsker til forandring i det fysiske miljø i klyngerne og klasselokalerne. Planerne tog udgangspunkt i de tidligere oplæg samt i ideer til forandring fra personale og elevråd. Herefter havde vi en arbejdslørdag, hvor vi udførte de planlagte tiltag. Handlingerne i de enkelte klynger har været forskellige, da elevgruppen er forskellig mht. alder. Vi opgjorde handlingerne i æstetiske overvejelser og pædagogiske overvejelser. De æstetiske overvejelser var meget ens for de tre afdelinger. Der var et ønske om grønne planter og mere rolige farver. Derfor blev der malet, så klyngerummene kom til at fremtræde mere ensartet i farvevalget, og der blev købt grønne planter ind. Skillevæggene til rummene blev også malet eller beklædt med stof, så de blev ens. Da skillevægge var dyre, fandt vi på at anvende gamle kvadratiske opslagstavler, som blev malet og sat på fødder, som blev lavet af sløjdlærerne. I rummene blev der også taget højde for at der kunne være forskellige udstillinger både to - og tredimensionelle.

3 De pædagogiske overvejelser og handlinger var forskellige for de enkelte afdelinger. Personalet i indskolingen koncentrerede sig i første omgang udelukkende om indretningen af fællesrummet. Dette skulle være et arbejdsrum, hvor alle børnene fra klyngen kunne arbejde på samme tid. På den allerede eksisterende scene indrettede vi en læsehule med bløde stole, sækkestole, hynder til at ligge på og huler til at krybe ind i. Stedet er siden blevet markeret som et stilleområde med stemme 0. Vi indrettede gruppearbejdspladser både som sofagruppe og ved almindelige arbejdsborde. De fleste pladser blev omskærmet af allerede eksisterende skillevægge. Der blev sat lamper op over arbejdsstederne. I et tidligere puderum indrettede vi et stillearbejdesrum med enkeltmandsskrivepulte. På væggen blev alfabetet sat op, samt en plakat med tal. I rummet anbragte vi desuden en stor grøn plante. Midt i klyngerummet påklistrede vi tal fra 1 100, samt alle bogstaverne i henholdsvis røde og blå farver. På eksisterende skumterninger skrev vi bogstaver, og nogle lavede vi med tegn fra 1 6.

4 Tiltagene har givet muligheder for at arbejde i forskellige miljøer. Der er god mulighed for de få børn, der har behov for at arbejde i helt ro, de børn der skal arbejde i grupper, eller læse alene i bløde omgivelser. Ligeledes fik vi skabt mulighed for et arbejdssted for de kropumulige, som har brug for bevægelse. Det er her vi udnytter bogstaverne og tallene i klyngen. Arbejdet i klasserne forgik hen ad vejen i de enkelte team, men med udveksling af erfaringer teamene imellem. Der er blevet eksperimenteret meget med bordopstillingen. Ligeledes er der i flere klasser telte eller andre muligheder for at krybe væk. Klasserne har alle en eller anden form for rumdelere. Disse bruges eksempelvis til at lave arbejdspladser til elever, der skal have lidt ro, men alligevel har brug for nærhed ved læreren, eller som afskærmning til gruppested. Der er også indkøbt store bolde, som vi har eksperimenteret lidt med i undervisningen. Vi var enige om, at boldene kun skulle bruge i klasserne, da vi ellers frygtede, at de kunne skabe uro. Vi har ikke haft specielt gode erfaringer med boldene. I stedet bruges fx kontorstole eller siddepude til dem, der har behov for at sidde på noget bevægeligt. På mellemtrinet koncentrerede personalet sig på arbejdsdagen om såvel klyngerum som klasselokalerne. Deres overvejelse til grupperummet var, at det skulle være et arbejdsrum, hvor der skulle skabes fred til gruppearbejde. Ønsket var at indrette rummet med skillevægge, så der opstod et fleksibelt arbejdsmiljø. Rummet skulle samtidig være egnet til møder med hele det pædagogiske personale!

5 Det konkrete arbejde bestod i at fremstille skillevægge af de førnævnte opslagstavler og male dem alle blå. Klyngen blev indrettet med arbejdsborde til gruppearbejde, samt et sofahjørne til gruppearbejde eller enkeltmandsarbejde. Klasserne blev indrettet med sofagrupper, gruppeborde og enkeltmandsborde sat på de mest egnede steder med hensyntagen til den enkeltes læringsstil (dette var afklaret i et tidligere forløb). Desuden blev der lavet bedre og større opslagstavler, så der blev større opslagsmuligheder for elevarbejder. Opslagstavlerne blevet lavet af masonitplader som blev beklædt med stof. Personalet ved de ældste elever ville indrette grupperummet til enkeltarbejdspladser, for de elever, der skulle have ro. De havde erfaring med, at hvis man sendte gruppe ud i rummet skabte det uro. For at skabe bedre mulighed for dette blev knagerækkerne fjernet og genopsat i et vindfang. Arbejdspladserne kunne på denne måde være langs væggene i klyngen. Arbejdspladserne blev indrettet som læsepulte med sideafskærmning. Der blev oprettet PC arbejdspladser langs væggene. Klasselokalerne skulle så være det område, hvor der ikke skulle være helt ro. De blev indrettet med sofagrupper, enkeltmandsborde og gruppeborde med hensyntagen til den enkelte elevs læringsstil (dette var afklaret i et tidligere forløb). Som for mellemtrinet blev der lavet bedre opslagsmuligheder i klasserne. På arbejdsdagen gik meget af arbejdet med at indrette et sproglokale, der skabte muligheder for mange billedmæssige udstillinger.

6 Vi har gjort følgende erfaringer: Det er godt at planlægning og arbejde udføres af de enkelte afdelinger. Det giver samhørighed og en fælles forståelse af udnyttelsen af det indrettede rum. Praktisk arbejde tager lang tid. Selvom vi havde lavet en god planlægning til vores arbejdslørdag, kunne tiden ikke slå til. Færdiggørelsen måtte så komme hen ad vejen. Faserne i arbejdet kan beskrives således: Oplæg fra kompetente personer om læringsmiljøer. Skolebesøg Planlægning i klyngeteamene af en arbejdsdag hvilke ønsker havde vi til forandring. Arbejdslørdag med praktisk arbejde Opfølgende arbejde i klyngeteam eller i årgangsteam. Evalueringsresultater: Hvilken effekt har skoleudviklingsprojektet haft? Hvad har I opnået i forhold til de opstillede mål og spørgsmål? (Sammenfatning af den løbende, interne evaluering og vurdering af det endelige produkt ) Hvilke konkrete resultater har vist, i hvilket omfang succeskriterierne er indfriet? Hvilke korrektioner har I måttet foretage undervejs og hvorfor? Hvilken læreproces har I været igennem? (Fremlæggelse af succeser og fiaskoer) Hvilket dokumentationsgrundlag kan I fremvise? Vores praktiske arbejde har givet helt synlige beviser på, at læringsrummene er forandrede. De opstillede mål og intensionerne omkring arbejdet på de forskellig arbejdssteder er til dels opnået. Vi må dog sige, at selvom vi indretter vore lokaler på den måde, at de burde opfylde elevernes krav om arbejdsplads, har vi måttet erkende, at der også skal arbejdes med at skabe ro. Indskolingsgruppen fik her en stor inspiration fra besøget på Maglegårdskolen i Gentofte, hvor de bl.a. arbejdede med børnenes stemmer. Det tog vi til os, og indførte efter sommerferien 2006 en stemmeføring fra 0 4. Vi fandt også frem til, at elevernes arbejde med at sætte egne læringsmål ikke bare kunne startes. Derfor blev det videre arbejde i skoleåret 05/06 bl.a. at lave læringscirkler for fag. Disse kunne danne udgangspunkt for målfastsættelsen. I dette skoleår fandt vi det også hensigtsmæssig som en naturlig opfølgning på læringen at arbejde med portfolio. Erfaringen er, at arbejdet med læringsrummene breder sig ud. Fra at arbejde med de fysiske rum har vi som nævnt arbejdet videre med læringscirkler, portfolio og udnyttelsen af forskellige materialer og planlægninger, som tager højde for de forskellige indlæringskanaler. En vurdering af engagementet og implementeringen: Hvorledes har involveringen/ejerskabet udviklet sig? Hvad er i særlig grad lykkedes og hvorfor? Hvad har været sværest og hvorfor? Hvorvidt er den nye praksis en del af skolens hverdag? Hvorledes har arbejdet i dialoggruppen fungeret? Som nævnt har det været godt, at vi i de forskellige klynger selv har fået lov til at planlægge og udføre arbejdet med at indrette læringsrummene. Dette har givet et stort engagement, som også kan udnyttes i den daglige undervisning. Det er altid svært at få tid nok til at udføre de tanker og ideer, vi måtte have. Derfor sker

7 tingene ikke altid i det tempo, som vi måtte ønske, men derimod lidt hen ad vejen. Det kan også være svært helt at indføre en ny praksis, hvor der meget mere tages hensyn til den enkeltes elevs behov for læringsmåde og sted. For mange virker det mere overskueligt, når eleverne har deres faste pladser på en almindelig skolestol. Erfaringen er her, at vi i fællesskab kan bløde op for denne holdning og holde fast i, hvad vi i teorien har lært. Arbejdet i dialoggruppen fungerede fint med dagsordener for møderne og efterfølgende referater. Vi manglede at få beskrevet Mogens Stenderups rolle som konsulent på området. Han kunne forståeligt nok godt være lidt i vildrede med, hvad hans rolle var, hvilke forventninger vi havde til ham, og hvordan han skulle hjælpe os bedst muligt. Han var bl.a. sparring på, hvordan fællesrummene med farver kunne udstråle mere ro. Han deltog også i dialoggruppemøder og selve arbejdsdagen. Men en god afklaring af arbejdsfelt ville have været passende. Anbefalinger og formidling: Hvilke gode råd og idéer kan I give til andre? Hvordan kan skolen/skoleforvaltningen udarbejde inspirationsmateriale? Kan skolen tilbyde kursusvirksomhed? Ideen med at uddelegere planlægningen til de enkelte klynger har været rigtig god. Man får arbejdet med lige netop det, som er relevant for én selv og de nærmeste arbejdskolleger. I indskolingen har vi haft besøg fra en anden skole, som så vores indretning i indskolingen og hørte om, hvordan vi dels strukturerede en fleksibel dag samt hørte om, hvordan vi arbejde med MI og LS. Dialoggruppemedlemmernes underskrifter: Dato og skolelederens underskrift:

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18

Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Søndre Skole Udviklingsplan/indsatsområder 2017/18 Indsatsområde Teamets samarbejde om varieret skoledag Innovation og entreprenørskab (21 skills) Motion & bevægelse USU Fysiske læringsmiljøer Målet for

Læs mere

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Evaluering af lærer-pædagogsamarbejdet Fra skoleaftalen 2010-2012, afsnit 4 Udviklingsmål for skolen er følgende initiativer og succeskriterier

Læs mere

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Fokus på læring Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering i folkeskolen Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering er centrale

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne.

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne. Elevernes undervisningsmiljø Skoleåret 2010/2011 Det indgående kendskab til elevernes trivsel på Højby Skole skyldes den måde lærernes frikvarterer afholdes på. Lærerne er i næsten alle frikvarterer i

Læs mere

VARIERET INDRETNING. l Skolens erfaringer: Eleverne bliver bevidste omkring egen optimal arbejdsposition.

VARIERET INDRETNING. l Skolens erfaringer: Eleverne bliver bevidste omkring egen optimal arbejdsposition. VARIERET INDRETNING DCUM anbefaler varieret indretning, som understøtter individuelle læringsstile og forskellige arbejdsformer. Maglegårdsskolen i Gentofte er en 3-sporet skole, som byder på varieret

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF UDVIKLINGSARBEJDE

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF UDVIKLINGSARBEJDE ANSØGNING OM GODKENDELSE AF UDVIKLINGSARBEJDE Skole: Filstedvejens Skole, Nøvling Skole Udviklingsarbejdets titel: Google Apps i undervisningen Nr.: Tidsramme: I hvilken periode skal udviklingsarbejdet

Læs mere

Godkendelse af evaluering af understøttende undervisning

Godkendelse af evaluering af understøttende undervisning Punkt 9. Godkendelse af evaluering af understøttende undervisning 2016-069918 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, den gennemførte evaluering af understøttende undervisning samt

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Læringsmiljøer i folkeskolen. resultater og redskaber fra evalueringen

Læringsmiljøer i folkeskolen. resultater og redskaber fra evalueringen Læringsmiljøer i folkeskolen resultater og redskaber fra evalueringen Kort om evalueringen L Æ R I N G S S Y N E T D E F Y S I S K E R A M M E R E V A L U E R I N G S K U LT U R E N U N D E R V I S N I

Læs mere

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge

Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Dialogmøde om TrivselOP - alt hvad du skal bruge Denne manual kan bruges af lederen eller arbejdsmiljøgruppen, alt efter hvordan I fordeler opgaven. Indholdsfortegnelse Før dialogmødet: Tjekliste til din

Læs mere

Cooperative Learning og Læringsstile

Cooperative Learning og Læringsstile Cooperative Learning og Læringsstile Forskningen inden for Cooperative Learning og Læringsstile, beskæftiger sig primært med at optimere elevernes muligheder for indlæring. Inden for læringsstils undervisningen,

Læs mere

ELEVSTYREDE FORÆLDRESAMTALER. Læringsmålstyret undervisning Den digitale elevplan ARBEJDSGRUNDLAG

ELEVSTYREDE FORÆLDRESAMTALER. Læringsmålstyret undervisning Den digitale elevplan ARBEJDSGRUNDLAG ELEVSTYREDE FORÆLDRESAMTALER Læringsmålstyret undervisning Den digitale elevplan ARBEJDSGRUNDLAG Indhold 1. Indledning... 3 2. Visionen... 3 3. Formålet... 4 4. Succeskriterier... 4 5. Udviklingsgrundlaget...

Læs mere

Fælles Skoleudvikling. Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler

Fælles Skoleudvikling. Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler Fælles Skoleudvikling Pædagogisk udviklingsarbejde på Aalborg Kommunes skoler Forord Mange spændende udviklingsprojekter er blevet udtænkt, gennemført og om sat i praksis på skolerne, siden Aalborg Kommunale

Læs mere

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE

LÆRING, LEG & BEVÆGELSE LÆRING, LEG & BEVÆGELSE Præsentation af oplægsholdere Dagtilbudsleder Karin Andreasen, som vil præsentere de overordnet visioner og tanker bag projektet. Pædagogisk leder Nete Rosenkilde, som vil præsentere

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER April 2014 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen regelmæssigt og i en

Læs mere

Selvevaluering på Helsinge Realskole ( ): Kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse

Selvevaluering på Helsinge Realskole ( ): Kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Evaluering af kapitel 3: Undervisningens mål, tilrettelæggelse og gennemførelse Formålet med kapitlet er at evaluere, hvordan skolen formulerer og justerer undervisningsmålene for skolens fag og fagområder.

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Elevnøgler. - inspiration til elevindragelse

Elevnøgler. - inspiration til elevindragelse Elevnøgler - inspiration til elevindragelse Kompetencerne i elevsprog At arbejde med det 21. århundredes kompetencer med eleverne er ikke en nødvendighed. Man kan sagtens planlægge undervisning og læringsaktiviter

Læs mere

Vurdering og Handleplan

Vurdering og Handleplan Vurdering og Handleplan I kan bruge Vurdering og Handleplan til at vurdere jeres resultater af jeres trivselsmåling og/eller kortlægning af jeres undervisningsmiljø. Dette værktøj hjælper jer til: 1. at

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel UMV: Fase

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted Afdeling: Malurt Udfyldt af gruppe: Græsrødder Dato: 20-2-2106 SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper.

Læs mere

Indtrykkene blev bearbejdet i børnegrupperne med en samtale om hvor høje tårnene i byen var og hvor meget vand der var i åen i Ribe.

Indtrykkene blev bearbejdet i børnegrupperne med en samtale om hvor høje tårnene i byen var og hvor meget vand der var i åen i Ribe. Med afsæt i indsatsområdet Science fra Esbjerg kommune, har den ældste børnegruppe i Børnehus Syd arbejdet med måleenheder. Gruppen består af 44 børn som er fordelt i Paraplyen og Børnebo. Vi har arbejdet

Læs mere

Organisering af dsa- og sprogvejlederindsatsen på NfS. Styrkelse af tosprogede elevers faglighed sproget som dimension i fagundervisningen

Organisering af dsa- og sprogvejlederindsatsen på NfS. Styrkelse af tosprogede elevers faglighed sproget som dimension i fagundervisningen Organisering af dsa- og sprogvejlederindsatsen på NfS Styrkelse af tosprogede elevers faglighed sproget som dimension i fagundervisningen Læringsmål At inspirere og motivere til at bruge vejledere til

Læs mere

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer Lær med stil Af Ulla Gammelgaard, lærer Jeg sidder aldrig ved skrivebordet mere. Hvis jeg gør andre ting samtidig, føler jeg mig mere tilpas og har mere lyst til at lave lektier. Jeg har det også bedst

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Biersted skole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: April 2016

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Biersted skole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: April 2016 Her indsætter I skolens logo UMV Sådan! Dato: 26/8 2013 Undervisningsmiljøvurdering for Biersted skole Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: April 2016 UMV en indeholder de fire faser,

Læs mere

Udarbejdelse af skolebestyrelsens principper 1

Udarbejdelse af skolebestyrelsens principper 1 Udarbejdelse af skolebestyrelsens principper 1 Et princip skal formuleres så det både udtrykker skolens værdier, sætter retning for skolen og samtidig er til at arbejde med i praksis. Et princip sætter

Læs mere

Læringspakke 1 Modul 1.1 Pædagogiske greb

Læringspakke 1 Modul 1.1 Pædagogiske greb //Læringsteams Uge 38-43 Læringspakke 1 Modul 1.1 Kære Læringsteam På de følgende sider vil du finde materiale, der kan være til hjælp og inspiration, når du skal tilrettelægge dine læringsaktiviteter.

Læs mere

STORGRUPPE- PROCESSER

STORGRUPPE- PROCESSER STORGRUPPE- PROCESSER PKU100 FEBRUAR 2016 Mål og Rammer 4 Læringsmetoder 6 Deltagerinvolvering 8 Proceskonsultative redskaber 10 Struktur 12 Fysiske rammer 13 Evaluering 14 Denne folder er udarbejdet på

Læs mere

Velkommen til årligt læringsseminar. Margit Holm Basse Københavns Professionshøjskole

Velkommen til årligt læringsseminar. Margit Holm Basse Københavns Professionshøjskole Velkommen til årligt læringsseminar Margit Holm Basse Københavns Professionshøjskole mahn@kp.dk Tidsplan 2018/2019 2019/2020 2020/2021 Fase 1 Fase 2 Fase 3 1. 4. og 7. klasse 1.,2, 4.,5., 7. og 8. klasse

Læs mere

Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip

Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering som bærende pædagogisk princip 2011 Tabelrapport til Undervisningsdifferentiering

Læs mere

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder:

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder: Selvevaluering 2013 Introduktion til selvevalueringen Vi forstår evaluering som en systematisk, fremadskuende proces, der har til hensigt at indsamle de oplysninger, der kan forbedre vores pædagogiske

Læs mere

Kvalitetsrapport. "Balleskolens mål- og værdisætning".

Kvalitetsrapport. Balleskolens mål- og værdisætning. Skolens navn: Balleskolen Kvalitetsrapport Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Balleskolens værdier: 1 Åbenhed 2 Tryghed 3 Selvforståelse og identitet 4 Fællesskab og den enkelte 5

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Elevtrivsel Erhvervsuddannelser Træfagenes byggeuddannelse - GF2

Elevtrivsel Erhvervsuddannelser Træfagenes byggeuddannelse - GF2 Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2017 Træfagenes byggeuddannelse - GF2 Træfagenes byggeuddannelse - GF2 Handlingens navn Område Klare mål og feedback Undervisere - og feedback 68 80 05-10-2018 Fortsætte

Læs mere

Guide til ledelse af arbejdet med læringsmålstyret undervisning

Guide til ledelse af arbejdet med læringsmålstyret undervisning Guide til ledelse af arbejdet med læringsmålstyret undervisning Når en skoles medarbejdere skal udvikle læringsmålstyret undervisning, har ledelsen stor betydning. Det gælder især den del af ledelsen,

Læs mere

Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder

Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder 12.3.07 Hjemområdernes indretning Dette dokument beskriver, hvordan hjemområderne på Skovgårdsskolen tænkes indrettet efter ombygningen. Indretningen

Læs mere

Anmeldt tilsyn Rapport

Anmeldt tilsyn Rapport Anmeldt tilsyn Rapport Udfyldes af konsulenten Institution Børnehaven Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anita Godtkjær Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 0 Normerede

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Hummeltofteskolen Dato: 22. juni 2012. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til 2015.

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Hummeltofteskolen Dato: 22. juni 2012. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til 2015. UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Hummeltofteskolen Dato: 22. juni 2012 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til 2015. UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne

Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne Svar på spørgsmål stillet i forlængelse af møde med TR erne AP Møller projektet Hvilken information er givet til medarbejderne? Ledelserne på skolerne har orienteret personalet om AP Møller ansøgningen.

Læs mere

Detailplan skema Trin 3 med undersøgelse, dokumentation og evaluering

Detailplan skema Trin 3 med undersøgelse, dokumentation og evaluering Detailplan skema Trin 3 med undersøgelse, dokumentation og evaluering Eventuelt overordnet ramme for hele året: Aldersgruppe og antal børn: Deltagende voksne: Tidsramme: Tema: naturen og naturfænomener,

Læs mere

Praksisforsøgsbeskrivelse

Praksisforsøgsbeskrivelse Praksisforsøgsbeskrivelse DATO: 01.06.2018 Stengård Skole 1. Titel på praksisforsøget Rum til læring 2. Ansøger Stengård Skole. Skoleleder, Claus Møller Første årgang Maria Frandsen, Mikkel Beckmann, Søren

Læs mere

Dronninggårdskolen Det fysiske læringsmiljø Strategiplan 1. december 2008

Dronninggårdskolen Det fysiske læringsmiljø Strategiplan 1. december 2008 Dronninggårdskolen Det fysiske læringsmiljø Strategiplan 1. december 2008 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det visuelle læringsmiljø/det funktionelle læringsmiljø... 5 Sammenhæng/Status:... 5 Mål:...

Læs mere

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole 2017-2020 1. Indledning 96 % af skolens elever har besvaret denne undervisningsmiljøvurdering (91 ud af 95 elever) i maj 2017. Eleverne har udfyldt skemaet

Læs mere

Evalueringsrapport - Transferlæring og Supervision i Sundhedsklinikken juni 2014

Evalueringsrapport - Transferlæring og Supervision i Sundhedsklinikken juni 2014 Evalueringsrapport - Transferlæring og Supervision i Sundhedsklinikken juni 2014 Afrapportering af to fokusgrupper med studerende der har deltaget i UDDX eksperiment 2.1.2 i sundhedsklinikken Professionshøjskolen

Læs mere

Ansættelse af ny skoleleder og Brobyskolernes ledelsesstruktur v fagchef for Fagsekretariatet Undervisning: Tonni Leicht Jørgensen

Ansættelse af ny skoleleder og Brobyskolernes ledelsesstruktur v fagchef for Fagsekretariatet Undervisning: Tonni Leicht Jørgensen Skolebestyrelsen Brobyskolerne. Møde nr. 5 Skoleåret 2013/ 2014 Deltager: SKB: Berit, Per, Sussie, Camilla, Pernille, Maja D, Maja J. Ansatte: AH, HJE, DB, BL, HG, PM, BN Afbud: GG, Susie, Maja J, Pernille,

Læs mere

Referat pædagogisk tilsyn 2018: Høj kvalitet og organisatorisk læring

Referat pædagogisk tilsyn 2018: Høj kvalitet og organisatorisk læring 1 Referat pædagogisk tilsyn 2018: Høj kvalitet og organisatorisk læring Sted: Børnehuset Himmeldalen Dato: 28/02-2018 Tidspunkt: 09:00 12:00 Deltagere: Pædagog Gitte Villum Jørgensen, Pædagogisk leder

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

Velfærdsledelsesværktøj 5

Velfærdsledelsesværktøj 5 Velfærdsledelsesværktøj 5 Brug hånd, mund og fod og få kvalitet og effektivitet Ledere og medarbejdere på de borgernære områder oplever i stigende grad, at der er stort fokus på effektivitet. Mange oplever,

Læs mere

Evalueringsplan for Sejergaardsskolen 2017

Evalueringsplan for Sejergaardsskolen 2017 Evalueringsplan for Sejergaardsskolen 2017 Denne plan skal give et samlet billede af, hvordan vi på Sejergaardsskolen arbejder med evaluering, som en naturlig del af det at drive en privatskole. På Sejergaardsskolen

Læs mere

Allerød Lærerforening

Allerød Lærerforening Allerød Lærerforening Evaluering af Arbejdstidsaftale 08 Beskrivelse af udvalgte punkter på baggrund af spørgeskemaundersøgelse i december 2010 blandt lærere og børnehaveklasseledere på Allerød Kommunes

Læs mere

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013

Kvalitetssikringssystem. Kvalitetssikringssystem. Sønderborg Statsskole. Aug. 2013 Kvalitetssikringssystem Sønderborg Statsskole Aug. 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sønderborg Statsskole - profil... 3 2.1 Organisering af skolen...4 3. Skoleevaluering...5 3.1. Gennemgående

Læs mere

Trivselsmåling og Undervisningsmiljøvurdering på Bagsværd Skole 2016.

Trivselsmåling og Undervisningsmiljøvurdering på Bagsværd Skole 2016. Bagsværd, januar 2017 Trivselsmåling og Undervisningsmiljøvurdering på Bagsværd Skole 2016. Vi har gennemført den nationale trivselsmåling på Bagsværd Skole i efteråret 2016. Trivselsmålingen består af

Læs mere

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling Fælles skolebeskrivelse Skolebestyrelse, medarbejdere og ledelse har arbejdet med Fælles Skolebeskrivelse ved at finde eksempler fra praksis inden for de enkelte temaer. Desuden har man i nogle af temaerne

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Pæd. leder Peter kilden Grøn E-mail:

Læs mere

SMITTE_modellen. SMTTE-modellen er aktivitetsbetonet og har således fodfæste i praksis.

SMITTE_modellen. SMTTE-modellen er aktivitetsbetonet og har således fodfæste i praksis. SMITTE_modellen Inden for de seneste år er der i stigende grad kommet fokus på vigtigheden af at kvalitetssikre det pædagogiske arbejde i de danske dagtilbud. Kvalitetssikringen kan foregå på mange måder,

Læs mere

Styrk Sproget. Temadag september 2015 Forankring og organisering af sprogmiljøer. September 2015 Side 1

Styrk Sproget. Temadag september 2015 Forankring og organisering af sprogmiljøer. September 2015 Side 1 Styrk Sproget Temadag september 2015 Forankring og organisering af sprogmiljøer Side 1 Formål med dagen At sætte fokus på ledelse og organisering af sprogmiljøer. Udvikling og forankring gennem løbende

Læs mere

Udviklingscentret på EUC Sjælland

Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland Udviklingscentret på EUC Sjælland skaber sammenhænge mellem den overordnede kvalitetsudvikling og udviklingen af pædagogisk praksis. Udviklingscentret understøtter løbende

Læs mere

%%% & ' ( ' ' ) * +,-&. ".. " #

%%% & ' ( ' ' ) * +,-&. ..  # $ %%% ' ' ' ) * +,-. /+.. 0'1 23 $ % ' ' $%% % $ ' ' $ % ' ) '% ' $ )) ' *' ) ) ' ) + Nogle elever lærer bedst med musik i baggrunden. Dette bliver vi nødt til at tage alvorligt i testsituationen. Test

Læs mere

Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N

Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N Analyse af læring og trivsel - Kvalitetsanalyse 2017 T R Ø R Ø D S K O L E N Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsamling... 3 Status for pejlemærker for elevernes læring... 3 Status for pejlemærke om elevernes

Læs mere

Teknologiforståelse. Ledelse af forsøgsprogrammet v. Ledelseskonsulenterne og Margit Holm Basse

Teknologiforståelse. Ledelse af forsøgsprogrammet v. Ledelseskonsulenterne og Margit Holm Basse Teknologiforståelse Ledelse af forsøgsprogrammet v. Ledelseskonsulenterne og Margit Holm Basse Mål for denne session 1. Kendskab til Teknologiforståelsesforsøgets udfordringer på tværs 2. Identifikation

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 13/14: 1. Studieaktivitet a. skriftligt b. mundtligt 2. IT i undervisningen (fortsat

Læs mere

Bilag 2 Uddannelsesmappe - portfolio

Bilag 2 Uddannelsesmappe - portfolio Bilag 2 Uddannelsesmappe - portfolio 1.0 Præsentation og formål Uddannelsesmappen er et arbejdsredskab, der kan hjælpe dig til at holde fast i eventuelle problemstillinger, så du kan kombinere teori og

Læs mere

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Side 1 af 5 Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Skolens navn: Næsby Skole Skoleår: 08/09 Ledelsens samlede kvalitetsvurdering Vurdering Evt. kommentarer Interne kvalitetssikringssystemer Næsby Skole

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Rismølleskolen Dato: December Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 2019

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Rismølleskolen Dato: December Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 2019 UMV Sådan! Her indsætter I skolens logo Undervisningsmiljøvurdering for Rismølleskolen Dato: December 2016 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 2019 UMV en indeholder de fire faser,

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning

Evaluering af understøttende undervisning Evaluering af understøttende undervisning Med implementeringen af folkeskolereformen fra august 2014 er der blevet indført en række nye elementer og metoder i folkeskolen. På den baggrund har Skoleudvalget

Læs mere

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud

Implementering af samtaleredskabet Spillerum. Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Implementering af samtaleredskabet Spillerum Et inspirationskatalog til ledere i dagtilbud Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 1.1 Hvad er inspirationskataloget for ledere 1 1.2 Kort om Spillerum 2 2.

Læs mere

Find og brug informationer om uddannelser og job

Find og brug informationer om uddannelser og job Find og brug informationer om uddannelser og job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 4. 6. klasse Faktaboks Kompetenceområder: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive sammenhænge mellem

Læs mere

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune

Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Randers 18/12/2014 Udtalelse vedrørende revideret forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Følgende udtalelse er lavet af personalet i skolens specialklasser og vedtaget i MED-udvalget på Tirsdalens

Læs mere

Kvantitativ trivselsmåling/undervisningsmiljøvurdering HLS oktober 2017

Kvantitativ trivselsmåling/undervisningsmiljøvurdering HLS oktober 2017 Kvantitativ trivselsmåling/undervisningsmiljøvurdering HLS oktober 2017 Det sociale liv på skolen, og ikke mindst i klassen, er vigtigt. Elevernes trivsel på HLS er af stor betydning (jf. skolens trivselspolitik

Læs mere

Handleplan omkring Trivselsmåling Tylstrup skole 2017

Handleplan omkring Trivselsmåling Tylstrup skole 2017 Handleplan omkring Trivselsmåling Tylstrup skole 2017 Måling af undervisningsmiljøet: Sådan greb vi Trivselsmålingen an Den nationale trivselsmåling er gennemført i uge 7, i ugerne optil blev der på hele

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Tulipan og anemonestuen. Vuggestuegrupperne Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer

Læs mere

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? det handler om det jeg laver! og jeg kan sætte teorierne på min dagligdag Jeg har kun deltaget på 2 af modulets 6 gange, derfor kan jeg ikke vurdere det i

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Oure Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Oure Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Oure Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 435006 Skolens navn: Oure Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Jette Olsen 2. Angivelse af

Læs mere

Den gode MUS - Vejledning for medarbejdere

Den gode MUS - Vejledning for medarbejdere Den gode MUS - Vejledning for medarbejdere www.teknologisk.dk/kurser Kære læser Står medarbejderudviklingssamtalen (MUS) for døren, og er du i tvivl om, hvordan du bedst forbereder dig? Denne vejledning

Læs mere

Elevernes undervisningsmiljø.

Elevernes undervisningsmiljø. TÅRNBY KOMMUNE Skottegårdsskolen Elevernes undervisningsmiljø. 1. Skottegårdsskolen er en ældre velholdt skole. Skolen er sammenlagt af to skoler i 1983 Kastrup Skole og Skottegårdsskolen. De fysiske rammer

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007

Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007 Udviklingsplan for Virum Skole 2005-2007 Plan for målsætning og evaluering IKT-udvikling de fysiske rammer Udvikling af en målsætnings- og evalueringskultur Børne- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Skolereform. Bolderslev Skole

Skolereform. Bolderslev Skole Skolereform Bolderslev Skole Folkets skole anno 2014 Der blæser nye vinde over den danske folkeskole. I december 2013 vedtog Folketinget en ny skolereform, som på alle måder er og bliver mulighedernes

Læs mere

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse

Vordingborg Kommune. Kulsbjerg Skole. Skolebestyrelse Vordingborg Kommune Kulsbjerg Skole Skolebestyrelse Dato 19. august 2013 Tidspunkt Kl. 17 19: Planlægning af rammerne om Pæd. Råd. den 2. oktober 2013. Deltagere udover bestyrelsen. Anna-Marie Lund Jensen,

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forudsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Virksomhedsplan for. Børnehuset Emil Pipersvej 15-21

Virksomhedsplan for. Børnehuset Emil Pipersvej 15-21 Virksomhedsplan 2014 for Børnehuset Emil Pipersvej 15-21 Ulrikke Børnely 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Udvalgte indsatsområder politisk og forvaltningsmæssige Aktionslæring Baggrund...3 Mål..3 Indsats 3 Opfølgning..3

Læs mere

MIN LÆRING - Observation og feedback på egen praksis.

MIN LÆRING - Observation og feedback på egen praksis. MIN LÆRING - Observation og feedback på egen praksis. SKOLEN VED NORDENS PLADS 2015 Frydendalsalle 8 3450 Allerød +45 3110 1441 nikolaj@trautner.nu www.trautner.nu VELKOMMEN side 1 Kære dig! Nu er der

Læs mere

Bilag 8 Trivselsmåling Vurdering af resultater

Bilag 8 Trivselsmåling Vurdering af resultater Ådalens Skole Udvikling Hvordan har udviklingen været i trivselsmålingens indikatorer? Social trivsel Rapporten viser, at der er sket en generel positiv udvikling i forhold til om eleverne er glade for

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tømmerup Fri- og Efterskole, friskolen

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tømmerup Fri- og Efterskole, friskolen UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tømmerup Fri- og Efterskole, friskolen Dato:1. oktober, 2015 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 1. oktober, 2018 UMV en indeholder de

Læs mere

Jo mere læreren varierer undervisningen jo mere lærer jeg ( elevcitat)

Jo mere læreren varierer undervisningen jo mere lærer jeg ( elevcitat) København den 2.4.2014. Jo mere læreren varierer undervisningen jo mere lærer jeg ( elevcitat) Af lektor Albert Astrup Christensen På Handelsskolen Learnmark i Horsens lykkedes det ikke altid at skabe

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

Attraktive arbejdspladser

Attraktive arbejdspladser NOTAT (2. udgave) Attraktive arbejdspladser Undersøgelse af lærernes behov for faste arbejdspladser på Erhvervsskolen Nordsjælland og Handelsskolen København Nord ALECTIA A/S 12. september 2011 Teknikerbyen

Læs mere

Strategisk ledelse, E13

Strategisk ledelse, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere