Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker."

Transkript

1 Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 23. januar 2011 Br.nr.: Udf rdiget af: Sundhedsteam, konsulenter og Lene Jensen Vedrłrende: Ny sundhedspolitik for Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktion Indledning. Der er fra politisk side udpeget 13 politikomr der, hvor der skal udarbejdes en ny politik, herunder en politik for sundhedsomr det. Rammen for udarbejdelsen af politikken er de af byr det udpegede visioner for sundhedsomr det for perioden Derudover vil det v re naturligt at medt nke elementer fra den eksisterende sundhedspolitik. Der tages udgangspunkt i, at der er tale om en revision af sundhedspolitikken og at den skal kunne implementeres indenfor den budgetm ssige ramme, som er tildelt af byr - det. Sundhedspolitikken udarbejdes i overensstemmelse med de rammer, der centralt er beskrevet for udarbejdelse af de nye politikker. I overskrifter vil sundhedspolitikken struktureres ud fra fłlgende overskrifter: - Visioner og afgr nsning - Status og udfordringer - M l - Strategier - Opfłlgning I dette notat beskrives et forslag til proces- og tidsplan for udarbejdelsen af en ny Sundhedspolitik samt en tilhłrende implementeringsplan. Implementeringsplanen er ikke en del af sundhedspolitikken, men alene et redskab til at f den implementeret. Nedenfor pr senteres fłrst en samlet tids- og procesplan og derefter gentages planen i tabelform her opdelt i en politisk og en administrativ plan.

2 - 2 - Proces- og tidsplan. Januar februar 2011 Den administrative styregruppe młdes og igangs tter arbejdet efter at direktionen har godkendt opl g til proces og tidsplan (dette notat). Sundhedsteamet udarbejder i januar-februar beskrivelse af sundhedsomr det i Randers Kommune p baggrund af Hvordan har du det? fra 2006 samt resultatet af den nye undersłgelse fra 2010 samt andre relevante profiler. Statusbeskrivelsen anvendes forud for eller i forbindelse med młder med borgere, deltagere fra andre forvaltninger og politikerne. Konsulenterne udarbejder i samarbejde med sundhedsteamet skabelon til sundhedspolitik og implementeringsplan Der laves invitationer til tre młder: Borgermłde, młde med forvaltningsrepr - sentanter og temamłde med byr d. Marts 2011 Uge 11. Młde med borgergrupper aftenmłde Det overordnede tema er: Hvordan głr vi det sunde valg til det lette valg? Fłlgende inviteres (i alt 24): Udvalgsmedlemmer - SU 3 repr sentanter fra skolebestyrelserne 3 repr sentanter fra daginstitutionsbestyrelserne 1 repr sentant fra hvert af det tre r d (handicap, ldre og integration) Advisory board for Sundhedscentret 3 repr sentanter fra idr tsforeningerne (en fra hver af de tre stłrste) 3 repr sentanter fra virksomhederne 3 repr sentanter fra fagforeningerne (3F, FOA, HK) 3 repr sentanter fra oplysningsforbundene (FOF, AOF m.v) 2 praktiserende l ger Uge 11. Młde med repr sentanter fra alle forvaltninger: Input til sundhedstiltag i alle forvaltninger. Fokus er at f inspiration til, hvordan man i de enkelte forvaltninger kan komme l ngere i forhold til sundhed ved at t nke sundhed ind i de opgaver, man allerede arbejder med. I hver forvaltning skal arbejdet med sundhed tilrettel gges, s det er hensigtsm ssigt i forhold til de eksisterende arbejdsopgaver. P młdet findes forslag til sundhedstiltag, som kan medtages i implementeringsdelen af politikken.

3 - 3 - Fłlgende inviteres: Udvalgsmedlemmer SU Direktion Fagchefer fra alle forvaltninger 2 medarbejdere pr. fagchef udpeget af denne evt. en sundhedsambassadłr. Ved udpegningen vil det v re hensigtsm ssigt at tage hłjde for, at medarbejderne kan indg i de ad hoc-grupper, der skal st for implementeringen/ implementeringsplanen, s de er en del af processen fra begyndelsen. 31. marts (uge 14) Młde med byr det / et temamłde: Prioritering. Det overordnede tema er prioritering. Byr det pr senteres for input fra de foreg ende młder med hhv. borgere og forvaltninger. Gennem en prioriteringsdebat v lger byr det, hvad Sundhedspolitikken skal fokusere p. Opl g fra forvaltning samt opl g fra udvalgsform nd fra alle udvalg om deres respektive bidrag til sundhedspolitikken. April 2011 P baggrund af input fra de tre młder og den eksisterende sundhedspolitik udarbejder konsulenter i Sundhed og ldre en revideret sundhedspolitik, som tager udgangspunkt i den nye skabelon. Deadline til styregruppen 15/4 Opl g til sundhedspolitik drłftes med den tv rg ende administrative gruppe Revideret sundhedspolitik til godkendelse i direktion Maj /5 Den reviderede sundhedspolitik sendes i hłring. Fłlgende skal hłres: De inviterede fra borgermłdet Fagforvaltningerne 6/5 Hoved MED (sendes til Thomas Holm 29/4) Fagpolitiske udvalg Der laves ogs en offentlig hłring p Indsendelse af hłringssvar frist 18/5 Sekretariatet indarbejder i samarbejde med sundhedsteamet hłringssvarene i Sundhedspolitikken

4 - 4 - Juni 2011 Den reviderede Sundhedspolitik godkendes i: 26/5 Direktionen 9/6 Sundheds- og ldreudvalget Inden sommerferien /6 Den nye Sundhedspolitik behandles i Byr det. Efter ret 2011 Den administrative styregruppe opretter og inviterer en r kke ad hoc grupper (repr - sentanter fra alle forvaltninger) med henblik p igangs tning af implementering af sundhedspolitiken. Ad hoc grupperne arbejder indtil de respektive omr der i sundhedspolitiken er sat i drift, hvorefter de oplłses. Overordnet politisk tids- og procesplan Emne Tidsplan 2011 Ansvarlig Godkendelse af tids- og 24. februar LJ procesplan i SU SU deltager i borgermłde Uge 11 Den administrative styregruppe SU deltager i młde med Uge 11 Den administrative styregruppe forvaltningsrepr sentanter Temamłde i byr d: Input 31. marts Udvalgsform nd og den og prioriteringsdebat administrative styregruppe Hłring af revideret opl g i Maj LJ de fagpolitiske udvalg: - SU - BS - SA Godkendelse af sundhedspolitik 9. juni LJ i SU Godkendelse af sundhedspolitik i byr det 20. juni LJ

5 - 5 - Administrativ tids- og procesplan. Opgave Tidsplan 2011 Ansvarlig Sag vedr. godkendelse af tids - og procesplan i direktion og SU Februar LJ Udarbejdelse af opl g til Januar februar Konsulenter og sundhedsteam borgermłde Invitationer til młder Januar februar Konsulenter Udarbejdelse af opl g til Januar februar Konsulenter og sundhedsteam młde med repr sentanter fra fagforvaltningerne: Hvordan t nker vi sundhed ind i eksisterende opgaver f r synergi Borgermłde: Hvordan głr vi det sunde valg til det lette Uge 11 Konsulenter og sundhedsteam valg? Młde med fagforvaltninger Uge 11 Konsulenter og sundhedsteam Forberedelse af temamłde for byr d Uge 12 og 13 LJ, konsulenter og sundhedsteam Temamłde i byr d 31. marts 2011 LJ, konsulenter og sundhedsteam Arbejde med udkast til Deadline 15. april Konsulenter sundhedspolitik Udkast til sundhedspolitik April Konsulenter drłftes med den tv rg - ende administrative gruppe Udkast til sundhedspolitik April LJ og konsulenter godkendes i direktion inden hłring Hłringsperiode: 2. maj 18. maj Konsulenter - HovedMED - Fagforvaltninger - Fagudvalg - Skriveperiode - hłringssvar indarbejdes 18. maj - Konsulenter og sundhedsteam Sag til direktion godkendelse 20. maj (f rdig til młde LJ og konsulenter af revideret opl g den 26. maj) Sag til SU godkendelse 1. juni (til młde den 9. juni) LJ og konsulenter af revideret opl g Sag til byr det endelig godkendelse af sundhedspolitik 12. juni (til młde den 20. juni) LJ og konsulenter Implementering af sundhedspolitik Efter ret Den adm.styregruppe og ad hoc grupper.

6 - 6 - Intern organisering af arbejdet: Der etableres en administrativ styregruppe, som best r af: Lene Jensen, sundhedschef Susanne B kgaard, leder af Randers Sundhedscenter Inger Kruse Andersen, sundhedsteamet Jesper Jakobsen, sundhedsteamet Gitte Engstrup, sundhedsteamet Nikolai Kaad, konsulent i sundhed og ldre Gry Brun Jensen, konsulent i sundhed og ldre Sundhedsteamet st r prim sparring i processen. rt for det sundhedsfaglige input, deltagelse i młder og Konsulenter i sundhed og ldre varetager den samlede skriveopgave ifht til at f sammenskrevet opl g til sundhedspolitik, revideret sundhedspolitik samt opl g til endelig godkendelse af sundhedspolitik. Det er ogs konsulenternes ansvar at v re tovholdere i forhold til sagsforberedelse til hhv. direktion, udvalg og byr d. Der sparres lłbende med den tv rg ende administrative styregruppe (nedsat af direktionen) mhb p afklaring af spłrgsm l, inspiration m.v. Styregruppens opgaver er: 1) Overordnet styring af processen og sagsbehandling i fht direktion, udvalg og byr d 2) Udarbejde opl g til młder og afholde disse: a. Lave statusbeskrivelse af sundhedsomr det i Randers Kommune med inddragelse af den nye udgave af Hvordan har du det? der udkommer i slutningen af 2010 eller starten af 2011 b. Udarbejde opl g og ramme for afholdelse af hhv. borgermłde, młde med forvaltningsrepr sentanter og temamłde med byr det. c. Udarbejdelse af hvidbog 3) Udarbejdelse af sundhedspolitik a. Udkast til sundhedspolitik b. Sende sundhedspolitik i hłring c. Lave endeligt opl g til sundhedspolitik 4) Udarbejdelse af implementeringsplan herunder neds ttelse af ad hoc grupper, som skal v re med til at sikre implementeringen. Efter at politikken er godkendt er det endvidere styregruppens opgave at sikre den overordnede implementering og opfłlgning af sundhedspolitikken. Det foruds ttes,at dette sker i samarbejde med udpegede tovholdere fra de respektive forvaltninger og via nedsatte ad hoc grupper (se tids- og procesplan nedenfor).

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011.

Udarbejdelsen af den nye frivilligpolitik er tidssat til 2. halv r Der sigtes mod en byr dsgodkendelse af politikken i december 2011. Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 26. april 2011 Udf rdiget af: RHC Vedrłrende: Ny frivilligpolitik for Randers Kommune - tids- og procesplan Notatet sendes/sendt til: Socialudvalg

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen.

Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang / Słren Kj r Vedrłrende: Redegłrelse for arbejde med Screenings-rapport i Błrn og familieafdelingen. Notatet

Læs mere

Tjek dit helbred udkast til tids- og procesplan Opgave Ansvarlig Tidsplan Sag til Regionsr det

Tjek dit helbred udkast til tids- og procesplan Opgave Ansvarlig Tidsplan Sag til Regionsr det Tjek dit helbred udkast til tids- og procesplan 04-10-2011 Opgave Ansvarlig Tidsplan Sag til Regionsr det Region Midt. Juni-august 2011 Modning af projektet? deltagelse af Torsten Lauritzen Kristine +

Læs mere

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi.

Forslag til kommissorium vedr. oprettelse af et kommunalt tilbud vedr. vederlagsfri fysioterapi. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. oktober 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Vederlagsfri fysioterapi - udkast til kommissorium Notatet sendes/sendt til: Udvalget for

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det

Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr det Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. marts 2011 Udf rdiget af: Diana L bbert Pedersen (projektleder) Vedrłrende: Kommissorium for indfłrelse af ESDH system p personsagsomr

Læs mere

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor.

Dette notat beskriver den konkrete udmłntning af kommunens kłrselskontor. Notat Forvaltning: Błrn, Skole og Kultur : J.nr.: Br.nr.: 11. marts 2011 10/001138 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Kłrselskontor i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Udmłntningsplan

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure (herunder tids- og aktivitetsplan )

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure (herunder tids- og aktivitetsplan ) Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. december 2008 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: Budgetprocedure 2010-13 (herunder tids- og aktivitetsplan 2010-13) Notatet sendes/sendt

Læs mere

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked

Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. juni 2010 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Revisionsundersłgelse af łkonomistyringen i Social & Arbejdsmarked Notatet sendes/sendt

Læs mere

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen

Randers Kommune. Notat. 18. august konomiafdelingen Randers Kommune Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 18. august 2009 Vedrłrende: Evaluering af Randersmodellen 2. udkast Til: direktionen Baggrund: I forbindelse med Randersmodellens

Læs mere

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det

Orienteringsnotat vedrłrende tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: konomiafdelingen Vedrłrende: Orientering om tiltag p indkłbs- og udbudsomr det Notatet sendes/sendt til: Direktionen d. 24. februar

Læs mere

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.:

Notat. Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel. 19. oktober Sundhed og ldre J.nr.: Notat Forvaltning: Dato: Sundhed og ldre J.nr.: 19. oktober 2009 Br.nr.: Udf rdiget af: Vedrłrende: Notatet sendes/sendt til: Kommissorium for arbejdsgruppe vedrłrende trivsel Sundheds og ldreudvalget

Læs mere

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi

2. Allerede trufne beslutninger om overflytning af opgaver fra konomi Notat Forvaltning: Kultur og Borgerservice 3. juni 2010 (revideret 9. au- Dato: gust) J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Lone Beltoft Clausen Vedrłrende: Opgaver der kan flyttes til Borgerservice Notatet sendes/sendt

Læs mere

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur

Notat. Indledning. 19. januar Błrn, skole og kultur Notat Forvaltning: Błrn, skole og kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. januar 2012 Udf rdiget af: Bo Skovgaard Vedrłrende: Kanalstrategi for Błrn, skole og kultur Notatet sendes/sendt til: Chefgruppen og Ulrik

Læs mere

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/

Notat. Weborganisering. Portalkonceptet. Kommunikation 10/ Notat Forvaltning: Dato: 22. november 2010 Dokumentnr.: Kommunikation 10/003241-1 Afsender: Jan Hyldgaard Engrob Vedrłrende: Weborganisering Notat sendes/sendt til: Karen Balling Radmer Weborganisering

Læs mere

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det

Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet p Natur og Miljłomr det 2009 1 Analyserapportens indhold Analyserapporten skal ifłlge den procedure om ledelsens evaluering (S 4.1) indeholde: 1. Analyse

Læs mere

Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre

Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre Afrapportering til Sundheds- og ldreudvalget fra arbejdsgruppen Etniske ldre Sundheds- og ldreudvalget godkendte p sit młde den 22/4 2010 kommissoriet for arbejdsgruppen Etniske ldre. Arbejdsgruppen skulle

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Samarbejdsaftale for Hłresamarbejde Midt

Samarbejdsaftale for Hłresamarbejde Midt Samarbejdsaftale for Hłresamarbejde Midt 1. Etablering af kommunalt hłresamarbejde Ved n rv rende aftale indg r Randers Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og Favrskov Kommune samarbejde om levering

Læs mere

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning.

Notat. 3. august Social & Arbejdsmarked. 1. Indledning. Notat Forvaltning: Social & Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2010 Udf Vedrłrende: rdiget af: Anne-Mette Harbo Andersen ndring af lov om retssikkerhed og administration p det sociale omr de

Læs mere

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget.

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget. INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER EN IMPLEMENTERINGSPLAN? SUNDHED FOR B RN OG UNGE - 0-25 R SUNDHED FOR VOKSNE SUNDHED FOR LDRE SUNDHED FOR UDSATTE GRUPPER I BEFOLKNINGEN NATUR OG TRAFIK SUNDT ARBEJDSLIV FRA

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6

Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 Notat Forvaltning: Dato: 15. august 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver Randers Kommune 11/004613-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Beretning for Borgerr dgiverens virksomhed for de fłrste 6 m neder Notat

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. revideret sep. 2011 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat unktionsevne 2 Lovgrundlag: Stłtte

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Notat. 1. juni 2011 11/003134

Notat. 1. juni 2011 11/003134 Notat Forvaltning: Politik, Kommunikation og Digital service Błrn, Skole og Kultur Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. juni 2011 11/003134 Udf rdiget af: Vedrłrende: Udbudsplan for kłrselsomr det Notatet sendes/sendt

Læs mere

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December

Ledelsens evaluering. af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det. December Ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet for Natur- og Miljłomr det 2010 December 2010 1 Indhold 1. Form l 2. Analyse af resultaterne fra den interne og eksterne audit 3. Analyse af resultatet

Læs mere

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige

- 1 - Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige - 1 - Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. august 2010 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Spłrgsm l fra Det Radikale Venstre i Randers vedr. aktivering af ledige Notatet

Læs mere

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune

Notat. rlig drłftelse om kommunens politik p. kompetenceudviklingsomr det i Randers Kommune Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. august 2009 Udf rdiget af: Christina Willumsen/Mikael Steen/Anne Dahl Iversen Vedrłrende: rlig drłftelse om kommunens politik p Kommune

Læs mere

Ved opdelingen opereres der med fłlgende aktłrer ved udgiftsfordelingen:

Ved opdelingen opereres der med fłlgende aktłrer ved udgiftsfordelingen: Notat Forvaltning: Sundhed & ldre, sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 11. oktober 2011 Udf rdiget af: Per Adelhart Christensen Vedrłrende: Drift af Thors Bakke, herunder parkeringsk lder. Notatet sendes/sendt

Læs mere

Vedrłrende regnskabs- og bogholderiopgaver har Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner deltaget i arbejdet.

Vedrłrende regnskabs- og bogholderiopgaver har Norddjurs, Syddjurs og Randers kommuner deltaget i arbejdet. Emne: Kommunalt samarbejde om regnskabs- og bogholderiopgaver Sagsbeskrivelse: Kommunaldirektłrerne i Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og Randers kommuner har i efter ret 2010 besluttet at kigge p mulighederne

Læs mere

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale

Nedenst ende beskrives grundlaget samt en tids- og procesplan for etableringen af en internationale Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. februar 2011 Udf rdiget af: Gina Renosto Vedrłrende: Etablering af en international skole i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Etablering

Læs mere

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund

Notat. Udviklingen i AC og HK ansatte 2008-2011. 27. juni 2011. Personale og HR. Baggrund Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. juni 2011 Udf rdiget af: Bjarne Vejrup Vedrłrende: Udviklingen i HK og AC ansatte 2008-2011 Notatet sendes/sendt til: Direktionen og Kresten

Læs mere

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune

Styrket łkonomistyring i Randers Kommune 1. Indledning Byr det i Randers kommune godkendte den 26. maj 2008 m l og regler for den łkonomiske styring af kommunen. Der er efterfłlgende (p byr dsmłdet den 14. december 2009) vedtaget nogle korrektioner

Læs mere

Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn og unge-udvalget

Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn og unge-udvalget Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. august 2011 Udf rdiget af: Ulla Pr stholm Gamtofte Vedrłrende: Beskrivelse af opgaven med sekretariatsbetjening af błrn

Læs mere

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering.

Samtidig blev det besluttet, at kommunens łvrige betalinger skulle analyseres n med henblik p eventuel optimering. Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. februar 2010 Udf rdiget af: Brian Hansen og Poul Hjłllund Vedrłrende: Optimering af ind- og udbetalinger Notatet sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Tekst sendes til i emnefeltet skrives til djłfbladet 16. januar 09.

Tekst sendes til i emnefeltet skrives til djłfbladet 16. januar 09. Notat Forvaltning: Personale og HR afdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. januar 2009 Udf rdiget af: Anne D. Iversen - Personale og HR Vedrłrende: Ans ttelse af sikkerhedsleder Notatet sendes/sendt til: Personale

Læs mere

Oversigt over forslag til forenklinger It-afdelingen

Oversigt over forslag til forenklinger It-afdelingen Oversigt over forslag til forenklinger It-afdelingen Igangv rende delprojekter: Forslag nr. Forslag Ansvarlig for forslaget Tidsplan Status Bem rkninger 16 Medarbejderdatabase (Kommunikation og information)

Læs mere

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85

Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Visitationsprocedure og handleplansaftale vedr. bostłtte for s rligt udsatte borgere i Randers Kommune Jfr. SEL 85 Ved henvendelse vurderes hvilken m lgruppe pgl. borger tilhłrer og sagen placeres hos

Læs mere

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug.

- 1 - J.nr.: Br.nr.: p, hvilke omr der Randers placerer sig som den kommune med det hłjeste eller n sthłjeste forbrug. Notat - 1 - Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 10. august 2011 Udf rdiget af: Vedrłrende: Publikationen Nłgletal 2011 med tal for byerne i 6-by samarbejdet og 7-by samarbejdet. Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle

Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Miljł og Teknik vi skaber fysiske rammer for livskvalitet til gavn for alle Vi er kendt for Vi t nker nyt og skaber holdbare lłsninger. Vi holder, hvad vi lover. Vi er nemme at komme i kontakt med, vi

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Retningslinjer for bogfłringsprocessen

RANDERS KOMMUNE. Retningslinjer for bogfłringsprocessen RANDERS KOMMUNE Principper for łkonomistyring Retningslinjer for bogfłringsprocessen Randers Kommunes arbejdsprocesser skal tilrettel gges effektivt og understłttes af IT hvor dette er hensigtsm ssigt.

Læs mere

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked

Notat. Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid juni Social- og arbejdsmarked - 1 - Notat Forvaltning: Social- og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 16. juni 2010 Udf rdiget af: Torben Rugholm Vedrłrende: Spłrgsm l vedrłrende genopretningsplanen til Byr dets spłrgetid Notatet sendes/sendt

Læs mere

Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen er effektiv service med

Læs mere

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed.

Oplysningerne i n rv rende notat stammer fra forvaltningernes forskellige opgłrelsesmetoder, hvorfor tallene er beh ftet med en vis usikkerhed. Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager Vedrłrende: Ekstern finansiering i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Direktionen Ekstern

Læs mere

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi

Notat. 8. juni 2011 J.nr.: Social- og Arbejdsmarked. Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarked Dato: 8. juni 2011 J.nr.: Br.nr.: Udf rdiget af: Christian Forchhammer Foldager & Ulrik Lłvehjerte Vedrłrende: Demografi Notatet sendes/sendt til: Demografi

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker.

Der er udarbejdet en prognose for hver af de syv skoler. Desuden er der set p udvikling for de to omr der, som de syv distrikter d kker. Notat Forvaltning: Błrn og skoleforvaltningen Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. august 2009 09/005008 Udf rdiget af: Bitten Laursen Vedrłrende: Skoledistrikter i Randers Kommune Notatet sendes/sendt til: Błrn og

Læs mere

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget.

To gange om ret sendes implementeringsplanen til orientering til Sundheds- og ldreudvalget. INDHOLDSFORTEGNELSE Side HVAD ER EN IMPLEMENTERINGSPLAN? 1 SUNDHED FOR B RN OG UNGE - 0-25 R 1 SUNDHED FOR VOKSNE 3 SUNDHED FOR LDRE 4 SUNDHED FOR UDSATTE GRUPPER I BEFOLKNINGEN 5 NATUR OG TRAFIK 5 SUNDT

Læs mere

Kommuneplan (styringsliste pr. januar 2010) Rev

Kommuneplan (styringsliste pr. januar 2010) Rev Kommuneplan 2009-13 (styringsliste pr. januar 2010) Rev. 140110 Nr. Opgave (jf. kommuneplan med vedtagne ndringsforslag m.m.) 1 Gyldig vedtagelse af kommuneplan 2009 Afklaring af procedure for gyldig vedtagelse

Læs mere

Handleplan vedr. det anmeldte tilsyn p handicapdagtilbud 2008

Handleplan vedr. det anmeldte tilsyn p handicapdagtilbud 2008 Notat Forvaltning: Social- og Arbejdsmarkedssekretariat Dato: J.nr.: Br.nr.: 20. maj 2009 Udf rdiget af: Inger Stampesłe Vedrłrende: Tilsyn p handicapomr dets dag- og aktivitetstilbud Notatet sendes/sendt

Læs mere

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Marts 2012 Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur 1. Indledning Ifłlge folkeskolelovens 5 stk. 7 er Randers Kommune forpligtet til at tilbyde undervisning

Læs mere

Pilotprojekt Naturpark Randers Fjord Oktober 2010

Pilotprojekt Naturpark Randers Fjord Oktober 2010 Projektbeskrivelse Form l og baggrund Randers Fjord har store naturm ssige v rdier, som udgłr et stort udviklingspotentiale. Derfor har Randers og Norddjurs Kommuner, LAG Randers, LAG Djursland, Visit

Læs mere

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund

Notat. Ny strategi for den virksomhedsrettede aktivering. igangs ttelse af Nytteaktivering. 28. april 2011 S & A. Baggrund Notat Forvaltning: S & A Dato: J.nr.: Br.nr.: 28. april 2011 Udf rdiget af: Ole Andersen Vedrłrende: Kommunens brug af virksomhedspraktikker og ans igangs ttelse af Nytteaktivering ttelse med lłntilskud

Læs mere

I alt

I alt Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 30. marts 09 Udf rdiget af: Brian Hansen og Hanne Buch Vedrłrende: Befolkningsprognose -22 en kort beskrivelse Notatet sendes/sendt til: Direktion

Læs mere

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers

Lokalt erhvervsklima Resultater for Randers Notat Forvaltning: Erhverv & Udvikling Dato: J.nr.: Br.nr.: 1. september 2011 Udf rdiget af: Hanne Lykke Thonsgaard og Pernille Bouteloup Kofoed Vedrłrende: Resultater for Randers Kommune i DI erhvervsklima

Læs mere

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked

Notat. Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. 19. april Social og arbejdsmarked Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 19. april 211 Udf rdiget af: Sine Louise Iversen Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Notat. 21. september 2010. Sundhed og ldre

Notat. 21. september 2010. Sundhed og ldre Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. september 2010 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Sund innovation i Randers Sundhedscenter Notatet sendes/sendt til: Udvalget for sundhed

Læs mere

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008 Børnehaven Skovly aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Notat. Brugerundersłgelser Randers Kommune 2007 2009. 14. juni 2011 11/003187

Notat. Brugerundersłgelser Randers Kommune 2007 2009. 14. juni 2011 11/003187 Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 14. juni 2011 11/003187 Udf rdiget af: Nils Hłgel, Svend Ladefoged og Annemette la Cour Vedrłrende: BRUGERTILFREDSHEDSUNDERS GELSER Notatet sendes/sendt til:

Læs mere

Vedt gt for styrelsen af Randers Kommunes skolev sen

Vedt gt for styrelsen af Randers Kommunes skolev sen Vedt gt for styrelsen af Randers Kommunes skolev sen Kapitel 1: Indledning Det fłlger af folkeskolelovens 41, jf. lovbekendtgłrelse nr. 393 af 26. maj 2005, at kommunalbestyrelsen efter indhentet udtalelse

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Der arbejdes videre med at słge midler til tv rg ende f lles arrangementer.

Der arbejdes videre med at słge midler til tv rg ende f lles arrangementer. Alkoholbehandlingen F lles arbejdsgrundlag for medarbejderne p aftaleenhederne M ls tning Medarbejdernes kendskab til hinandens arbejdsomr der og kompetencer udbygges for p den m de at skabe en st rkere

Læs mere

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap.

Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov Handicap. 1 Samlet kvalitetsstandard for aflastning for błrn og unge med s rlige behov - Handicap Den samlede kvalitetsstandard

Læs mere

Notat. Status vedr. genoptr. Indledning.

Notat. Status vedr. genoptr. Indledning. Notat Forvaltning: Sundhed og ldre Dato: J.nr.: Br.nr.: 4. marts 2011 Udf rdiget af: Lene Jensen Vedrłrende: Status vedr. genoptr ningsplaner marts 2011 Notatet sendes/sendt til: Udvalget for sundhed og

Læs mere

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d.

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. 1 Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. Tilbagemelding i hłringssvar vedr. Forvaltningens kommentarer Struktur

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af politikker

Vejledning i udarbejdelse af politikker Vejledning i udarbejdelse af politikker Udarbejdet i januar 2012 1 Indledning Revideringen af styringsfilosofien i efteråret 2011 har haft fokus på at gøre styringsfilosofiens redskaber mere enkle og mere

Læs mere

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010

Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter 2009/2010 Randers Kommune Handleplan for digitaliseringsprojekter /2010 1 Randers Kommunes digitaliseringsstrategi indeholder 3 indsatsomr der; Digital service og selvbetjening Digitalt lederskab og attraktive arbejdspladser

Læs mere

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres

Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Indledning og opbygning Vision: Det aktive medborgerskab og den frivillige indsats skal fremmes og prioriteres Hver eneste dag udfłrer rigtig mange mennesker en eller anden form for frivillig indsats,

Læs mere

JobVeje i Randers Sundhedscenter

JobVeje i Randers Sundhedscenter JobVeje i Randers Sundhedscenter af JobVeje i Randers Sundhedscenter Rehabiliteringsenheden Jobcenter Randers Juni 2011 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Form l og m l...3 3. M lgruppe...4 4. Beskrivelse

Læs mere

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater.

Barnets Reform indeb rer b de lov ndringer og en r kke initiativer, som skal udvikle indsatsen bedre gennem styrket fokus p resultater. Notat Forvaltning: Błrn og skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 21. juli 2010 Udf rdiget af: Sonja Młgelsvang Vedrłrende: Barnets Reform Notatet sendes/sendt til: Barnets Reform Juni 2010 vedtog Folketinget Lov

Læs mere

Vedrłrende: Orientering om retsreglerne vedrłrende stedfortr dere for frav rende byr dsmedlemmer

Vedrłrende: Orientering om retsreglerne vedrłrende stedfortr dere for frav rende byr dsmedlemmer Notat Forvaltning: Byr dssekretariatet Dato: 6. marts 2009 Dokumentnr.: 09/001521-1 Afsender: Poul Krogsgaard Nielsen Vedrłrende: Orientering om retsreglerne vedrłrende stedfortr dere for frav rende byr

Læs mere

Norddjurs Kommune Randers Kommune Syddjurs Kommune. Notat. Vurdering af evt. muligheder for samarbejde p IT-omr det.

Norddjurs Kommune Randers Kommune Syddjurs Kommune. Notat. Vurdering af evt. muligheder for samarbejde p IT-omr det. Norddjurs Kommune Randers Kommune Syddjurs Kommune Notat Vurdering af evt. muligheder for samarbejde p IT-omr det. December 2010 1 1. Indledning Kommunaldirektłrerne i Norddjurs, Syddjurs, Favrskov og

Læs mere

Notat. Besłg fra Arbejdstilsynet, status efter 1. halv r maj Personale og HR

Notat. Besłg fra Arbejdstilsynet, status efter 1. halv r maj Personale og HR - 1 - Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: J.nr.: Br.nr.: 27. maj 2010 Udf rdiget af: Kim Hornb k Vedrłrende: Sundheds - og sikkerhedsarbejdet Dagsorden sendes/sendt til: Hovedudvalget Besłg fra Arbejdstilsynet,

Læs mere

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Notat Forvaltning: Økonomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. januar 2011 Udfærdiget af: AlC Vedrørende: Visionspolitikker 2010 13 Proces og indhold Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Byrådet vedtog i juni

Læs mere

INDSKO- LING Grønhøjskolen

INDSKO- LING Grønhøjskolen INDSKO- LING 2009 2012 Grłnhłjskolen 2009-2012 1. Beslutningsprocessen for forarbejdet Processen har v ret planlagt og styret af en styregruppe best ende af Koordinator for indskolingen, SFO-leder, Viceskoleinspektłr

Læs mere

Randers Kommune 09-03-2012 Sundhed og ldre Sagsstyringsliste sundheds- og ldreudvalget rshjul indarbejdet i sagsstyringslisten

Randers Kommune 09-03-2012 Sundhed og ldre Sagsstyringsliste sundheds- og ldreudvalget rshjul indarbejdet i sagsstyringslisten Sundhed ldre Sagsstyringsliste sundheds- ldreudvalget rshjul indarbejdet i sagsstyringslisten Sager til S -młdet den 19. januar 2012 Oprettelse af inkontinensklinik PRB/ Udbud af Kristrupcentret /NH 30/1

Læs mere

Evaluering af byr dets vilk r

Evaluering af byr dets vilk r Evaluering af byr dets vilk r 1. Den faste, tilbagevendende struktur p dagsordenspunkter giver overblik 19 2 0 0 1 En fast struktur p dagsordnerne p tv rs af udvalg er l sevenligt og det er hurtigt at

Læs mere

Notat. Social og arbejdsmarked. 29. oktober Indkomne hłringssvar

Notat. Social og arbejdsmarked. 29. oktober Indkomne hłringssvar Notat Forvaltning: Social og arbejdsmarked Dato: 29. oktober 2008 Dokumentnr.: 08/000392-35 Afsender: Rikke Hylleberg Clausen Vedrłrende: Indkomne hłringssvar vedrłrende misbrugspolitik for 2008-12 Notat

Læs mere

Opl g til evalueringsproces for distriktsorganiseringen i Błrn & Familie, Randers Kommune

Opl g til evalueringsproces for distriktsorganiseringen i Błrn & Familie, Randers Kommune side 1 Opl g til evalueringsproces for distriktsorganiseringen i Błrn & Familie, Randers Kommune Udarbejdet den 9.december 2009, Kuno Johansen, Gellert Johansen ApS side 2 Baggrund Undertegnede er blevet

Læs mere

Personsagsomr det afventer en beslutning om strategi for ESDH p omr det. Direktionen forel sag herom i fłrste halvdel af 2009.

Personsagsomr det afventer en beslutning om strategi for ESDH p omr det. Direktionen forel sag herom i fłrste halvdel af 2009. Notat Forvaltning: Byr ds- og direktionssekretariatet Dato: 23. januar 2009 Dokumentnr.: 07/01923-339 Afsender: Słren Fonseca Pedersen Vedrłrende: Status for Public i Randers Kommune januar 2009 Notat

Læs mere

Notat. Februar, konomi. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: AlMB Vedrłrende: Forslag til Handlingsplan for regnskab, bogfłring og lłn

Notat. Februar, konomi. J.nr.: Br.nr.: rdiget af: AlMB Vedrłrende: Forslag til Handlingsplan for regnskab, bogfłring og lłn Notat Forvaltning: konomi Dato: J.nr.: Br.nr.: Februar, 2011 Udf rdiget af: AlMB Vedrłrende: Forslag til Handlingsplan for regnskab, bogfłring og lłn Notatet sendes/sendt til: Sekretariatschefgruppen,

Læs mere

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i!

Ansłgning om łkonomisk stłtte til. ungdomsnetv. - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening at v re ung i! Folkeoplysningsudvalget Udviklingsmidler Laksetorvet 8900 Randers C Ansłgning om łkonomisk stłtte til Randers, den 11. juli 2009 ungdomsnetv rk - en ungesatsning, der skal głre RgF til en fed forening

Læs mere

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune

Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notat Forvaltning: Błrn og Skole Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. marts 2010 Udf rdiget af: Dorte Brłns, Else Sall Vedrłrende: Forslag til fremtidig strukturering af stłtteindsatsen i Randers Kommune Notatet sendes/sendt

Læs mere

Det Centrale Handicapr d

Det Centrale Handicapr d Det Centrale Handicapr d National konference for kommunale handicapr d og andre handicappolitisk interesserede Mandag den 10. maj 2010 kl.10.30-16 Hotel Nyborg Strand, sterłvej 2, 5800 Nyborg Det Centrale

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for

Hłringsnotat vedr. genopretningsplan af łkonomien for Notat Forvaltning: Socialomr det Dato: J.nr.: Br.nr.: 23.05.2011 Udf rdiget af: Keld Andersen og Anne E. Hegelund Vedrłrende: Genopretning af łkonomien p psykiatriomr det. Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det

En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det En kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det For ret 2010 1 Kortl gning af og handleplan for aflastning for błrn p handicapomr det Indledning Handicapomr det har dels som konsekvens

Læs mere

I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser:

I forbindelse med hłringen har forvaltningen modtaget fłlgende henvendelser: Notat Forvaltning: Dato: 15. februar 2010 Dokumentnr.: Miljł- og Trafik 09/007848-35 Afsender: Henning Jensen Vedrłrende: Forslag til Infrastrukturpolitik - hłring Notat sendes/sendt til: Miljł- og Teknikudvalget

Læs mere

AFTALE JUNI

AFTALE JUNI Nyvangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 Nyvangsskolen helt på toppen! 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr

1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr EVALUERING AF TILSKUD FRA VELF RDSMINISTERIETS LANDDISTRIKTSPULJE 1. Projektets titel og j. nr. Netv rk som udviklingsdynamo til virksomhedsdrevet udvikling p landet, j.nr. 2008-8338 2. Projektets form

Læs mere

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008 Lions Vuggestue aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

VEDT GT FOR BORGERR DGIVEREN

VEDT GT FOR BORGERR DGIVEREN Notat Forvaltning: Dato: 1. februar 2011 Dokumentnr.: Borgerr dgiver 11/000355-1 Afsender: Jesper Cortes Vedrłrende: Vedt gt for Borgerr dgiver Notat sendes/sendt til: Randers Byr d VEDT GT FOR BORGERR

Læs mere

Notat kr. i november Sundhed & ldre, sekretariatet. J.nr.: Br.nr.:

Notat kr. i november Sundhed & ldre, sekretariatet. J.nr.: Br.nr.: Notat Forvaltning: Sundhed & ldre, sekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 15. november 2011 Udf rdiget af: Per Adelhart Christensen Vedrłrende: Budgetfordelingsmodel p ldreomr det 2012. Notatet sendes/sendt

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland

Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland Udkast til partnerskabsaftale mellem Randers Kommune og DGI stjylland Indledning Der har gennem en rr kke v ret et t t samarbejde mellem Randers kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og DGI stjylland.

Læs mere

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast)

Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder 2011-2015. (udkast) Randers Kommune Strategi for kommunikation mellem kommunen og borgere, foreninger eller virksomheder (Kanalstrategi for Randers Kommune) 2011-2015 (udkast) 1. Hvad er en strategi for kommunikation mellem

Læs mere