Evaluering af iværksætterkampagnen i uge 46 i 2010: "POWER til iværksættere og virksomheder i vækst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af iværksætterkampagnen i uge 46 i 2010: "POWER til iværksættere og virksomheder i vækst"

Transkript

1 Maj 2011 /kma Evaluering af iværksætterkampagnen i uge 46 i 2010: "POWER til iværksættere og virksomheder i vækst Indhold 1. Indledende bemærkninger, mål og hovedkonklusioner 2. Koncept 3. Organisering 4. Arrangementer i uge PR- og pressekampagne - Budskaber/kampagnetitel - Kendskab og synlighed - Visuel identitet - Afsender - Vurdering af de enkelte kampagneelementer: o Tv-spot o Avis/magasinannoncer og plakater o Webannoncer (bannere, Google Adwords) o Sociale medier (Facebook, Amino m.v.) o Direct mail/nyhedsbreve/personlige invitationer o Hjemmeside og ekstranet o Kampagnelakridser/stickers o Presse 6. Samlet anbefaling

2 2/26 1. Indledende bemærkninger, mål og hovedkonklusioner I uge gennemførte Økonomi- og Erhvervsministeriet/Erhvervsog Byggestyrelsen (ØEM/EBST) en omfattende kampagne for iværksætteri og vækst. Den blev gennemført i et gensidigt forpligtende partnerforum med 30 private og offentlige organisationer samt fem observatørorganisationer (partnerne fremgår af bilag 5). Kampagnen var en del af den internationale kampagne Global Entrepreneurship Week (GEW). Det var tredje år i træk, at der blev gennemført en dansk kampagne i GEW-regi. Den var en stor succes, og det forventes at gennemføre lignende kampagner fremover. Denne evaluering samler erfaringerne fra 2010 og kommer med forslag til forbedringer. Bag evalueringen ligger følgende undersøgelser: Kvalitativ præevaluering af kampagnens visuelle identitet og budskaber. Inden kampagnestart blev materialerne diskuteret i en række fokusgrupper med unge iværksætterspirer, iværksættere og etablerede virksomheder. Evalueringen blev foretaget af Bysted. De indledende fokusgrupper behandles under afsnit 5. Kvantitativ slutevaluering af kampagnens synlighed, materialer og budskaber. Evalueringen er repræsentativ for små og mellemstore virksomheder. Den blev gennemført af Epinion i december 2010 og januar 2011 og er vedlagt som bilag 1. Kvalitativ slutevaluering af kampagnens materialevalg, visuelle identitet og budskaber. Evalueringen blev gennemført i 2 fokusgrupper med virksomhedsledere fra små og mellemstore virksomheder i København og Århus. Den blev foretaget af Epinion i december 2010 og er vedlagt som en del af bilag 1. Spørgeskemaundersøgelse, hvor ØEMs partnere har evalueret kvaliteten af samarbejde, organisering og kampagneelementer. Undersøgelsen blev gennemført i december Besvarelserne er vedlagt som bilag 2. Måling af presseindsatsen i forbindelse med kampagnen - udarbejdet af EBST ultimo 2010 og vedlagt som bilag 3. Statistik, der viser trafikken på kampagnens hjemmeside. Udarbejdet af EBST ultimo november 2010 og vedlagt som bilag 4. Deltagerevalueringer i forbindelse med partnernes arrangementer. Generel erfaringsopsamling i EBST. Mål og hovedkonklusioner Regeringen har en målsætning om, at Danmark i 2020 skal være blandt de lande i verden, der er bedst til at skabe nye vækstvirksomheder. Overordnet skulle kampagnen understøtte denne målsætning. De konkrete mål var i lighed med målene for iværksætterkampagnen i 2009: At sætte iværksætteri bredt på dagsordenen. At gøre opmærksom på, hvad der skal til for at få succes som iværksætter på trods af den økonomiske krise.

3 3/26 At skabe et bredt udbud af spændende arrangementer for spirende iværksættere, iværksættere og etablerede virksomheder. At gøre opmærksom på ugens arrangementer, få målgrupperne til at bruge de mange tilbud og opnå stor tilslutning og høj brugertilfredshed. At få de vigtigste aktører på området til at tage medansvar for og præge udviklingen på iværksætterområdet - og dermed bidrage til vækstmålsætningen. Evalueringen viser, at kampagnen var en stor succes: Det er lykkedes at få iværksætteri på dagsordenen med 651 omtaler i tiden op til og under kampagnen. Det er en markant forbedring i forhold til 2009 og 2008, hvor der var henholdsvis 386 og 324 omtaler. Det er lykkedes at få sammensat et omfattende program for uge 46. I løbet af ugen blev der gennemført 141 arrangementer. Det var en stigning på 40 pct. i forhold til Tilsammen gav arrangementerne mange svar på, hvad der skal til for at få succes som iværksætter/virksomhed. Ugen igennem var der arrangementer for både virksomheder, iværksættere og børn/unge med en iværksætterspire i maven. PR-kampagnen har i høj grad skabt opmærksomhed omkring arrangementerne i uge 46. Den kvantitative undersøgelse blandt virksomhedsledere viser, at hele 34 pct. af dem har kendskab til iværksætterugen mennesker deltog i de mange arrangementer i uge Det er noget over niveauet fra 2009, hvor deltog i uge 47 og mere end en fordobling i forhold til 2008, hvor deltog. Enkelte partnere har gennemført deltagerevalueringer ved arrangementerne i De viser, at gennemsnitligt 98 pct. af deltagerne var tilfredse eller meget tilfredse. Det er også i høj grad lykkedes at få nøgleaktører på iværksætterområdet til at påtage sig nye roller og tage medansvar for regeringens vækstmålsætninger: o For det første er det lykkedes at samle og fastholde 30 partnere bag kampagnen, heraf flere nye. Det er deres fortjeneste, at iværksætterkampagnen 2010 var den hidtil største kampagne for iværksættere i Danmark. 97 pct. af partnerne vurderer, at kampagnen har været meget vellykket eller vellykket. I 2009 var tallet tilsvarende højt, nemlig 96 procent. Partnerne ønsker alle at bidrage til lignende kampagner fremover. o For det andet mødtes virksomhedsledere, organisationer og udvalgte iværksættere til en Vækstdag 2010 som indledning på uge 46. Her drøftede de barrierer, udfordringer og mulige løsninger for iværksættere og virksomheder i vækst. Vækstdagen afløste topmøderne i 2009 og 2008.

4 4/26 2. Koncept Kampagnen var en del af det globale initiativ Global Entrepreneurship Week (GEW), der er drevet af den amerikanske organisation Kauffman Foundation og den engelske organisation Enterprise UK. Formålet med GEW er at sætte entreprenørskab og idéudvikling på den globale dagsorden, generere nye idéer til vækst og iværksætteri samt skabe netværk for millioner af unge mennesker med ambitioner om at starte egen virksomhed. I 2010 var 102 lande med i GEW, og de bidrog med i alt arrangementer. Flere end 11 millioner mennesker deltog. Der var en markant stigning i forhold til 2009, hvor 7,5 mio. mennesker fra 88 lande deltog. GEW blev gennemført for første gang i uge 47 i Planen er, at der skal gennemføres tilsvarende globale kampagner i de kommende år. Det danske koncept I langt de fleste lande blev der gennemført kampagner, der udelukkende havde fokus på idéudvikling for børn og unge. Den danske kampagne var væsentlig bredere og afspejlede regeringens mål om at skabe et sammenhængende økosystem på iværksætterområdet ved: At rette sig mod både 1) skoleelever og unge iværksætterspirer 2) personer der overvejer et liv som selvstændige samt nyetablerede virksomheder, og 3) etablerede virksomheder. At samtænke initiativer på tværs af sektorer og knytte en partnerkreds, som bestod af de væsentligste aktører på iværksætterområdet, tæt til kampagnen: Offentlige myndigheder, erhvervsfremmesystemet, de offentlige rådgivere, uddannelsesinstitutioner, foreninger, erhvervsorganisationer og private virksomheder. Den danske kampagne POWER til iværksættere og virksomheder i vækst var opbygget af følgende dele: 1. Arrangementer, som blev gennemført af ØEM/EBST i samarbejde med andre partnere bag kampagnen, herunder Vækstdag 2010 om barrierer og mulige løsninger og en uddannelseskonference. 2. Arrangementer, som blev gennemført af de enkelte partnere og rettet mod egne målgrupper. 3. En PR-kampagne, som dannede paraply for hele kampagnen og bandt de enkelte aktiviteter sammen. 4. Partnernes egen markedsføring af egne arrangementer. 5. En pressekampagne, der satte aktuelle erhvervspolitiske temaer på dagsordenen.

5 5/26 3. Organisering Organiseringen bestod af: Et globalt kampagnesekretariat i Kauffman Foundation, som koordinerede de nationale kampagner. Sekretariatet stod bag et globalt kampagnesite og fælles designguidelines. Et sekretariat i EBST, som koordinerede den danske kampagne på et overordnet niveau - i forhold til de globale arrangører, ØEM, partnerforum og de enkelte partnere. Sekretariatet gennemførte desuden PR- og presseaktiviteter. Et Partnerforum, der bestod af repræsentanter fra 30 organisationer samt fem observatørorganisationer, og som påtog sig at gennemføre aktiviteter rettet mod egne målgrupper. Der blev holdt 5 møder i perioden februar 2010 oktober 2010 samt et evalueringsmøde i februar Møderne havde fokus på samarbejdsmuligheder, videndeling og PR/markedsføring. (Se bilag 5 for mere information om partnerne og deres rolle i kampagnen). En regional koordinering af arrangementer i regi af Væksthusene i forhold til den lokale erhvervsservice. Samarbejdet med det globale sekretariat i Kansas City har fungeret fint på et overordnet niveau, og den danske kampagne bliver rost af arrangørerne bag GEW. Blandt andet udnævnte de til ugens hjemmeside i en af ugerne op til uge 46. Under halvdelen af partnerne vurderer imidlertid, at det har været en fordel for den danske kampagne at være en del af GEW. Det kan skyldes, at GEW primært koncentrerer sig om målgrupperne børn og unge og derfor primært er relevant for de partnere, der arbejder med disse målgrupper. De havde til gengæld gode muligheder for at lade sig inspirere og udvikle internationale samarbejder. GEWs prioritering indebærer som nævnt, at muligheden for fælles koordinering og planlægning er begrænset, når det gælder målgruppen af virksomheder. En undtagelse er den internationale konkurrence VM i Cleantech, hvor etablerede cleantech-virksomheder konkurrerer. I 2010 deltog Danmark for anden gang, og den danske virksomhed Adeo vandt. I 2009 kom en dansk virksomhed på tredjepladsen. Den danske kampagne havde partnerforum som omdrejningspunkt, og det har fungeret godt. Der har været en god og tillidsfuld dialog i partnergruppen, og der er i partnerkredsen enighed om, at det har været værdifuldt at etablere et forum, der understøtter den samlede indsats for iværksætteri og vækst. Et samarbejde, som også skaber mulighed for nye initiativer på tværs af sektorer.

6 6/26 Det var en præmis fra starten, at partnerne selv afgjorde, hvilke arrangementer de ville bidrage med, og hvad fokus skulle være. En væsentlig organisatorisk opgave har derfor været at koordinere de mange partnerbidrag bedst muligt samt at identificere udækkede behov for arrangementer. 97 pct. af partnerne vurderede i 2010, at EBSTs koordinering og information har været meget velfungerende eller velfungerende. I 2009 var tallet 87 pct. Tabel 1. Partnernes vurdering af EBSTs information og koordinering 1 Hvordan vurderer du den overordnede information og koordinering fra Erhvervs- og Byggestyrelsen i forbindelse med kampagnen? Procent 2010 Procent 2009 Meget velfungerende 51,5 48 Velfungerende 45,5 39 Mindre velfungerende 3 4 Ikke velfungerende 0 0 Ved ikke 0 9 Total I 2008 vurderede kun 61 pct.l, at EBSTs koordinering og information var meget velfungerende eller velfungerende. Denne kampagne blev planlagt under tidspres, og partnernes kritik gik især på sen planlægning. Det blev der rettet op på i 2009/2010, og flere af partnerne fremhæver tidlig planlægning, stor åbenhed og medindflydelse som fundamentet for den gode koordination. Samlet set var organiseringen af kampagnen meget velfungerende. Det anbefales derfor, at partnerforum også fremover fungerer som omdrejningspunkt for kampagnen. 4. Arrangementer i uge 46 I forbindelse med kampagnen i 2010 blev der skabt et bredt udbud af spændende arrangementer for kampagnens målgrupper. ØEM/EBST planlagde Vækstdag 2010 sammen med CONNECT Denmark og Væksthusene. Derudover stod partnerne bag arrangementer til de forskellige målgrupper: Væksthusene gennemførte en lang række arrangementer for virksomheder og vækstvirksomheder i samarbejde med de øvrige partnere og i samarbejde med de lokale erhvervsfremmeaktører. 1 Partnerkredsen bestod af 30 organisationer samt fem observatører, der i løbet af året blev repræsenteret af flere forskellige personer. Spørgeskemaet er besvaret af 33 enkeltpersoner, som har haft en aktiv rolle i Partnerforum. I 2009 blev spørgeskemaet besvaret af 23 personer.

7 7/26 DI, CONNECT Denmark, Early Warning, Ernst&Young, DEF, DIF, DJØF, DANA, IDA, Vækstfonden, Eksportrådet, Finansrådet, Morgendagens Heltinder, DVCA, SKAT og EKF gennemførte eller bidrog til arrangementer for virksomhedssegmentet. FSR, FFR, DE, Danske Advokater. DI videnrådgiverne og FRI gennemførte eller bidrog til arrangementer for rådgivere. Venture Cup, Øresund Entrepreneurship, Fonden for Entreprenørskab (tidl. Selvstændighedsfonden/Young Enterprise) og VTU stod bag en række arrangementer for studerende. Fonden for Entreprenørskab (tidl. Selvstændighedsfonden/Young Enterprise) og UVM gennemførte eller bidrog til arrangementer for børn og unge samt undervisere. Som observatører bidrog også følgende med arrangementer eller input: CSE Lab, Next Generation, Startupbootcamp, VEU (Vejle Erhvervsudvikling) og Mads Clausen Entrepreneur Park. Endelig blev arrangører uden for partnerkredsen inviteret til at afholde et arrangement i uge 46 og få arrangementet på kampagnesitet uge46.dk. Det benyttede flere sig af. Kampagnesekretariatet måtte dog takke nej til flere tilbud, som ikke var relevante for kampagnen. Der blev afholdt 141 konferencer, gå-hjem-møder, kurser, workshops, idékonkurrencer og messer med flere end deltagere. I 2009 og 2008 var antallet af arrangementer lige godt 100. Der var arrangementer for samtlige målgrupper i løbet af kampagneugen. Evalueringen af iværksætterkampagnen 2008 anbefalede, at antallet af arrangementer rettet mod børn og unge skulle øges. Det lykkedes delvist i både 2009 og Diagram 1. Målgruppefordeling i arrangementer, ud fra deltagerantal Målgruppefordeling i arrangementer Antal deltagere Fælles alle målgrupper Kun for målgruppen Børn/Unge/Studerende Spirende iværksætter +Vækstvirksomhed

8 8/26 I 2010 var der således 4730 deltagere fra målgruppen børn/unge/studerende/lærere mens der var 6866 deltagere fra målgruppen spirende iværksættere og vækstvirksomheder. Endelig var der 8 arrangementer fælles for alle målgrupper, hvor der kom 671 deltagere (se diagram 1 på forrige side). Det vurderes, at indsatsen rettet over for børn og unge stadig kan styrkes. Den gennemgående vurdering er, at arrangementerne har været en succes. 72 pct. af partnerne vurderer, at deres arrangementer i høj grad eller i nogen grad har været succesfulde, og at der har været flere deltagere end forventet. I 2009 var tallet 91 pct. Som tidligere beskrevet var der kun marginalt flere deltagere i 2010 end i Forskellen i partnernes vurdering af kampagnerne i henholdsvis 2009 og 2010 kan derfor dække over, at der i 2010 ikke var flere deltagere end forventet, selv om arrangementerne var en succes. Tabel 2a. Partnernes vurdering af egne arrangementer i kampagnen I hvor høj grad er du enig i følgende udsagn: Mit/mine arrangementer har været succesfulde. Der har været flere deltagere, end jeg havde regnet med fra starten I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke 2010 (pct.) (pct.) Enkelte partnere har gennemført deltagerevalueringer ved arrangementerne, og de viser et næsten entydigt billede af stor tilfredshed blandt deltagerne. De evalueringer, som flere Væksthuse har foretaget, viser eksempelvis, at gennemsnitlig 98 pct. af deltagerne har været tilfredse eller meget tilfredse. Tilfredsheden med arrangementerne overstiger således generelt tilfredsheden i 2009, der var på 90 pct. Der blev iværksat et forsøg med effektmåling for at undersøge, om der kan påvises en ændring i adfærd hos deltagere i en event. På to events, kvindekonferencen og uddannelseskonferencen, er der foretaget en måling inden konferencen, og den bliver gentaget nogle måneder efter. 72 pct. af partnere mener, at arrangementerne har suppleret hinanden i høj grad eller i nogen grad. Andelen af i høj grad var markant større i 2010 end i 2009.

9 9/26 Tabel 2b. Partnernes vurdering af arrangementer generelt i kampagnen I hvor høj grad er du enig i følgende udsagn: De mange arrangementer i løbet af ugen har generelt suppleret hinanden godt I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke 2010 (pct.) (pct.) Det tyder på, at koordineringen er blevet forbedret yderligere. Et billede der også var afspejlet på partnermøderne undervejs i planlægningen, hvor samarbejdet mellem partnerne har været solidt og tæt. I evalueringen af kampagnen i 2009, blev det anbefalet, at partnerne i fællesskab satte fokus på de aktuelle udfordringer, som målgrupperne står overfor. I 2010 blev der derfor gjort en særlig indsats for, at der blev udbudt arrangementer om markedsføring, internationalisering og finansiering. Alt tyder på, at de 141 arrangementer var en succes. I 2010 var antallet af arrangementer 40 procent større end i 2009, og tilfredsheden med de enkelte arrangementer var overvældende stor. Hvis antallet af deltagere skal øges, vil det kræve en særligt øget indsats over for bestemte målgrupper, f.eks. børn/unge. 5. PR- og pressekampagne Kampagnens PR- og pressekampagne havde til formål at binde de mange arrangementer sammen og øge opmærksomheden omkring iværksætteri generelt og arrangementerne specifikt. Den fælles kampagne bestod af følgende elementer: Tv-spot, avisannoncering/plakater, webannoncering, sociale medier, nyhedsbreve, hjemmeside, kampagnelakridser/stickers og presse. Fælles for materialet var kampagnens budskaber, visuelle identitet og afsender. Ud over den fælles kampagne gennemførte partnerne egne kampagner for arrangementerne. Disse kampagner lagde sig tæt op af den fælles kampagnes budskaber og visuelle udtryk. Helt overordnet vurderer langt hovedparten af partnerne, at det har været en fordel at være en del af en større kampagne. Således svarer 85 pct. af partnerne i høj grad eller i nogen grad på spørgsmålet, om arrangementet har fået ekstra opmærksomhed, fordi det har været en del af en stor kampagne. I 2009 var tallet 59 pct.

10 10/26 Tabel 2c. Partnernes vurdering af egne arrangementer i kampagnen I hvor høj grad er du enig i følgende udsagn: Mit/mine arrangementer har fået ekstra opmærksomhed, fordi det/de har været en del af en stor kampagne. I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Ved ikke 2010 (pct.) (pct.) Nedenfor evalueres budskaber, visuel identitet og de mange elementer i kampagnen. Budskaber og kampagnetitel Det var en præmis for den fælles kampagne, at den skulle favne flere målgrupper, som befinder sig i meget forskellige situationer: Skoleelever og unge iværksætterspirer Iværksættere gerne med potentiale til vækst Etablerede virksomheder med potentiale til vækst. Evalueringen af kampagnen i 2009 viste, at kampagnens byline: POWER til iværksættere og virksomheder i vækst fungerede godt, mens budskaberne ikke ramte målgrupperne. I 2010 blev budskaberne derfor ændret og prætestet i 3 fokusgrupper inden kampagnestart. I 2010 var kampagnens samlende hovedbudskab: POWER til iværksættere og virksomheder i vækst med en tydelig opfordring til at besøge kampagnesitet På de fleste materialer blev kampagnens hovedbudskab placeret som en byline, mens materialernes overskrifter var målgruppesegmenterede. På den måde var materialernes overskrift direkte henvendt til de enkelte målgrupper, mens den fælles byline gav kampagnen et fælles budskab. Materialernes målgruppesegmenterede overskrifter/budskaber blev udviklet ved hjælp af prætesten og på baggrund af partnerkredsens erfaringer. Fokusgrupperne påpegede blandt andet, at iværksættere eller vækstvirksomheder allerede har power. De målgruppe-specifikke budskaber blev derfor: Vækstvirksomheder med power, Iværksætter Power, Power til iværksætterdrømme og Power til kreative drømme i alle tilfælde med samme tydelige henvisning til kampagnesitet. Den sidste om kreative drømme skulle bruges til skoleelever og deres lærere, som ikke motiveres af budskaber om iværksætteri.

11 11/26 Kampagnen blev generelt godt modtaget af virksomhedslederne og iværksætterne. De syntes om stilen, tonen og kampagnens budskab: POWER til iværksættere og virksomheder i vækst. Det viser resultaterne af den kvantitative og den kvalitative evaluering, som Epinion har foretaget (bilag 1). 36 pct. af virksomhedslederne tilkendegav, at kampagnens budskaber i høj grad eller i nogen grad fangede deres opmærksomhed. Det er højere end 2009, hvor tallet var 30 procent. 46 pct. opfattede desuden et af følgende to hovedbudskaber: Bliv iværksætter eller Få din virksomhed til at vokse. Tallene er, ifølge Epinion, på det forventelige niveau for kampagner af det omfang, som kampagnen havde i Men i betragtning af, at kampagnen er meget bred og henvender sig til mange målgrupper, er tallene fine. 73 pct. af partnerne vurderer i 2010, at kampagnens hovedbudskab og slogan: POWER til iværksættere og virksomheder i vækst har været meget velfungerende eller velfungerende. Alt i alt har budskab og kampagnetitel fungeret godt, og det anbefales derfor, at de genbruges i kampagnen Ifølge fokusgrupperne kunne kampagnen forbedres, hvis kampagnematerialerne blev mere konkrete og tydeligere beskrev indholdet i iværksætterugen. Denne anbefaling går igen i evalueringen af kampagnen i Desværre er det ikke muligt inden for rammerne af den fælles overordnede kampagne at beskrive det konkrete udbytte af så mange arrangementer. Men anbefalingen understreger behovet for, at den overordnede kampagne og markedsføringen af de enkelte arrangementer supplerer hinanden. Kendskab og synlighed PR- og pressekampagnen skulle skabe synlighed og opmærksomhed omkring ugen som helhed. Den kvantitative undersøgelse blandt virksomhedslederne viser, at hele 34 pct. af virksomhederne har hørt om kampagnen. Det er betydeligt flere end i 2009, og en anelse flere end i Fælles for kampagnerne i 2008 og 2010 var, at den primære kanal til markedsføring var tv-spot. I kampagnen i 2009, der havde væsentligt lavere kendskabstal, blev tv-spot ikke anvendt.

12 12/26 Tabel 3. Kampagnekendskab Har du hørt om kampagnen? (Andel ja) NB: I 2008 blev der spurgt til kampagnetitlen Start virksomhed start vækst. I 2009 blev der spurgt til kampagnen "MAXIMER Dit Potentiale. I 2010 blev der spurgt til iværksætterkampagnen i uge 46. Har du hørt om kampagnen Global Entrepreneurship Week? (Andel ja) 19% 12% 22% 2% 4% 2 % Har du bemærket øget fokus 13% 5% 8% på iværksættere og virksomheder i vækst i den sidste måned med kampagnen "(Årets kampagne) og "Global Entrepreneurship Week"? (Andel ja) Totalt kampagnekendskab 34% 21% 32% Det voksende kendskab i 2010 kan givetvis tilskrives en kombination af tv-spottet og en markant øget presseomtale. Hele 35 pct. af virksomhederne er blevet opmærksomme på kampagnen igennem presseomtale i aviser/netaviser/radio, og 17 pct. har set tv-spottet. Overordnet har kampagnen haft meget stor synlighed. Effekten af de enkelte elementer vurderes i senere afsnit. Visuel identitet Kampagnens visuelle identitet var i lighed med 2009 holdt i en enkel stil, med hvid eller sort skrift på rød baggrund. Den enkle stil koblet med den stærke røde farve blev fastholdt for at sikre kampagnen genkendelighed og et slagkraftigt og iøjefaldende udtryk. Ligesom i 2009 var O et i POWER skiftet ud med en flerfarvet cirkel fra den internationale kampagnes logo. Den visuelle identitet blev rullet ud overalt; på annoncer, tv-spot, plakater, kampagnelakridser, PowerPoint og på web. Derudover blev der lavet en række standardskabeloner til programmer, f.eks. iværksættertest, invitationer som downloads fra uge46.dk mm.

13 13/26 Partnerkredsen udtrykker stor tilfredshed med den visuelle identitet. Alle partnere brugte kampagnens visuelle identitet på egne markedsføringsmaterialer i større eller mindre grad og hele 100 pct. af dem mener, at kampagnens grafiske/visuelle udtryk var meget velfungerende eller velfungerende. I 2009 var tallet også højt, nemlig 87 pct. Fokusgrupperne mener, at den røde farve er med til at fange interessen, og de fremhæver det positive i, at farven har været anvendt gennemgående i alle kampagneelementer. Det anbefales, at den visuelle identitet fastholdes i Både fordi den har vist sig effektiv og for at sikre genkendelighed fra år til år. Afsender Kampagnen har mange afsendere og mange logoer: Global Entrepreneurship Week, ØEM, de globale partnere i GEW samt de danske partnere i partnerforum i lokale sammenhænge også deres samarbejdspartnere. Evalueringen fra 2008 viste, at de mange partnere og logoer har stor betydning for den enkeltes opfattelse af kampagnen som slagkraftig og professionel. De stærke afsendere sender tilsammen et vigtigt signal om kampagnens seriøsitet. Igen i 2010 var alle logoerne derfor eksponeret i avisannoncer, hjemmeside, tv-spot og andre PR-materialer, som blev udarbejdet til den fælles kampagne. I partnernes egne markedsføringsmaterialer stod de selv som afsender evt. med samarbejdspartnere. Fokusgrupperne vurderer ligesom i 2008 og 2009 at de mange afsendere styrker kampagnen og sender et signal om seriøsitet. 76 pct. af partnerne vurderer i 2010, at kampagnematerialer/aktiviteter i høj grad eller i nogen grad har bidraget til at synliggøre partnerne bag kampagnen mod 70 pct. i Anbefalingen er, at de globale og nationale partnere også fremover eksponeres, hvor det er muligt. Vurdering af de enkelte kampagneelementer Den fælles kampagne, der overordnet skulle skabe generel synlighed, gjorde brug af en række elementer. De var hver for sig effektfulde og skabte tilsammen synlighed og synergi, så kampagnen fremstod integreret. Nedenfor vurderes effekten af følgende kampagneelementer: Tv-spot Avis/magasinannoncer og plakater Webannoncer (bannere, Google Adwords) Sociale medier (Facebook, Amino etc.) Direct mail/nyhedsbreve/personlige invitationer

14 14/26 Hjemmeside og ekstranet Kampagnelakridser/stickers Presse. Tv-spot Der blev udarbejdet et tv-spot, som både skulle gøre opmærksom på kampagnen over for målgrupperne, udbrede tanken om iværksætteri generelt og opfordre til at gå ind på hjemmesiden. Spottet varede i 22 sekunder. Det blev udviklet i grafik med speak. Det blev bragt på TV2. I ugerne var der i snit en daglig visning i primetime, og spottet blev set 3 gange af 58 procent af befolkningen i alderen år. Det blev også fremstillet i en version til DRs OBS-udsendelser. Endelig blev spottet lagt på YouTube og vist på flere hjemmesider, herunder Tv-spottet gav den ønskede effekt, nemlig at øge kendskabet generelt. Som nævnt angav 17 pct. af virksomhedslederne, at de blev opmærksomme på kampagnen gennem tv-spottet. 64 pct. af partnerne vurderer, at spottet i høj grad eller i nogen grad har skabt synlighed om kampagnen. De mener, at spottet var det femte mest effektive kampagneelement. Iværksætterne i fokusgrupperne mener, at tv-spot er en god ide, og har ideer til, hvordan tv-spottet kunne være produceret i flere versioner, så det var mere målrettet enkelte målgrupper. Det anbefales helt klart at fortsætte med lignende tv-spot fremover. Avis/magasinannoncer og plakater Der blev udarbejdet 5 avis- eller magasinannoncer og to plakater i forbindelse med kampagnen: En kick-off annonce med fokus på den politiske ramme omkring kampagnen. Den beskrev behovet for flere iværksættere og virksomheder i vækst samt de mange tilbud i uge 46. Annoncen åbnede kampagnen i de landsdækkende aviser i uge målgruppesegmenterede avisannoncer til henholdsvis iværksættere, virksomheder i vækst og spirende iværksættere. Disse annoncer beskrev de mange tilbud i løbet af uge 46. De blev bragt i landsdækkende aviser (dagblade og gratisaviser) i ugerne samt i enkelte magasiner op til uge 46. Derudover blev der lavet to særskilte annoncer for henholdsvis elever og lærere i folkeskolen, som blev bragt i målrettede magasiner op til kampagnen. To plakater til henholdsvis spirende iværksættere og folkeskoleelever. De blev hængt op på en række gymnasiale uddannelsesinstitutioner og universiteter fordelt over hele landet samt for folkeskolernes vedkommende sendt til alle skoler i trekantsområdet.

15 15/26 I alt blev der indrykket 15 annoncer i de landsdækkende aviser, herunder gratisaviser, et mindre antal annoncer i magasiner samt ophængt 135 mandshøje plakater på i alt 93 handelsskoler, gymnasier, tekniske skoler og videregående uddannelser og udsendt 400 plakater i A3-format til 125 folkeskoler. 70 pct. af partnerne mener, at avisannoncerne i høj grad eller i nogen grad har skabt synlighed i kampagnen mod 54 pct. i Af den kvantitative undersøgelse blandt virksomheder fremgår det, at 17 pct. så kampagnen første gang i en avisannonce mod 13 pct. i Men der har også været flere indrykninger i 2010 end i Partnerne vurderer avisannoncer til at være det fjerde mest effektive kampagneelement (efter presse, hjemmeside og nyhedsbreve). Tabel 4. Vurderinger af avisannoncers synlighed 2010 (pct.) 2009 (pct.) Partnere, som mener, at avisannoncer i høj grad eller i nogen grad har skabt synlighed! Virksomhedsejere/ledere, som så kampagnen første gang i en avisannonce! (Epinion) Fokusgrupperne fra kampagnens målgrupper roser annoncerne for at være flotte og opsigtvækkende. Men de foreslår, at annoncerne beskriver, hvilke talere de kan møde ved arrangementerne. Der er ikke foretaget målinger på effekten af plakater. Men ud fra kampagnens samlede succes skønnes det, at plakater har været medvirkende til succesen. Desuden er plakater en farbar vej til målgruppen studerende/unge og børn. Det kan overvejes at udvide antallet af plakater, så alle videregående uddannelser nås. Det anbefales således at fortsætte med at anvende avisannoncer og plakater. Webannoncer (bannerannoncer og Google Adwords) Der blev udarbejdet en række annoncer til web; til brug for bannerannoncer, Google Adwords og partnernes egne hjemmesider. Til brug for annoncering blev der udarbejdet bannerannoncer i flash med fire målgruppesegmenterede tekster: Har du power til vækst? > uge46.dk og POWER-logo Har du iværksætterpower? > uge46.dk og POWER-logo Har du iværksætterdrømme? > uge46.dk og POWER-logo Har du kreative drømme? > uge46.dk og POWER-logo

16 16/26 Bannerreklamerne blev bragt på en række medier, bl.a. via forskellige annonceværktøjer. Annoncerne blev af taktiske grunde fordelt ligeligt mellem to målgrupperne unge iværksætterspirer og iværksættere. Grunden var, at disse grupper er svære at nå med direkte henvendelse. Derudover vurderede Epinion i 2009, at virksomhedslederne ikke i særligt højt omfang klikker på web-annoncer. Til brug for annoncering på Google blev der udarbejdet en serie nøgleord til Google Adwords, og der blev udarbejdet tre målgruppespecifikke annoncer med forskellig vægtning (15 pct. unge/skoleelever, 45 pct. nye iværksættere og 40 pct. virksomheder i vækst). De sponserede links havde følgende indhold: Uge 46: Kreative unge: Styrk dine elevers drømme om iværksætteri. Fokus i uge 46! Uge 46: Iværksætteri: DK sætter fokus på iværksætteri - kom og deltag i foredrag & workshops! Uge 46: Virksomhedsvækst: DK sætter fokus på virksomheder i vækst kom og få gratis råd! Til brug for partnernes hjemmesider blev der udarbejdet bannere med og uden flash i forskellige formater. Iværksættertesten fra Startvækst blev lagt i Uge46-design, og der blev udarbejdet både animerede og ikkeanimerede bannere for testen. De betalte bannerannoncer har haft overraskende stor effekt. I uge 44 og 45 lader hele 18 pct. af de unikke brugere på til at være kommet fra klik på annoncerne. Det er ifølge mediebureauet Syntese en stor effekt i sammenligning med andre kampagner. Også partnerne vurderer, at web-annonceringen havde stor effekt. 58 pct. af partnerne svarer, at webannoncering i høj grad eller i nogen grad har skabt synlighed om kampagnen som helhed. Omkostningen ved hvert klik fra bannerannoncer har været 69 kr. Der forelægger ikke kvantitative evalueringer fra bannerannoncernes målgrupper (børn/unge og iværksættere). Kun 3 pct. af virksomhedslederne blev opmærksomme på kampagnen i en bannerannonce. Fokusgruppen med iværksættere peger på, at annoncerne er for pæne. De syntes bedst om banneret Har du kreative drømme?, der primært var målrettet spirende iværksættere. Google Adwords skabte 7 pct. af klikkene på uge46.dk i ugerne Her er tale om brugere, der i forvejen er aktive i at søge oplysninger om iværksætteri og lignende. De præsenteres også for søgehits om startvækst og uge46, men mange vælger at klikke på et Google Adword. Det skyldes

17 17/26 formentlig, at det er udformet som egentlig reklamebudskaber. Hvert klik har kostet 24 kr. Samlet set har den betalte webkampagne skabt klik inden for 2-3 uger. Bannerannoncerne har haft visninger, men det høje tal bør ikke tillægges stor effekt, da mange overser bannerannoncer. Partnerne har stort set alle anvendt kampagnebannere på egne hjemmesider. Effekten af disse bannere kendes ikke. Samlet set bør webannoncering tænkes ind i kommende kampagner, så forskellige målgrupper får forskellige tilbud. Samtidig bør partnerne fortsætte indsatsen med bannere om kampagnen. Sociale medier (Facebook, Amino m.v.) I starten af september 2010 blev der oprettet en ny Facebook-side for iværksætterkampagnen ved navn Danmarks Iværksætteruge. Facebooksiden blev layoutmæssigt holdt i kampagnens farver, og POWER-logoet blev det visuelt genkendende element. Der blev oprettet en ny side, fordi den hidtidige fra august 2009 Maximer Dit Potentiale ikke kunne ændres til kampagnens justerede slogan. Partnere lagde egne arrangementer ind på Facebook-siden. Kampagnesekretariat i EBST lagde en række arrangementer, nyheder, links til iværksættertest samt tv-spot ind undervejs. Strategien var, at høste erfaringer med et minimumforbrug af ressourcer. I 2010 indgik kampagnen desuden et tæt samarbejde med iværksættersitet Amino.dk. Det betød, at kampagnen fik en særskilt placering på Aminos eventkalender, hvor stort set alle kampagnens arrangementer blev promoveret. Derudover gjorde Amino opmærksom på kampagnen i tre nyhedsbreve. Kampagnen var også til stede på LinkedIn i meget beskedent omgang og blev omtalt på Twitter uden indsats fra kampagnesekretariatets side. Den ny Facebook-side havde ved udgangen af kampagnen 309 fans. Til sammenligning havde kampagnens Facebook-side 491 fans i I partnerkredsen mener kun 24 pct., at Facebook-siden i høj grad eller i nogen grad har været med til at skabe synlighed om kampagnen. I 2009 var tallet 55 pct. Alligevel må det konstateres, at Facebook-siden havde god effekt. Således modtog kampagnesitet besøg direkte fra Facebook. Facebook er således det næstmest anvendte refererende site efter Google (8.741 besøg). Begge overgås kun af direkte indtastninger af uge46-urlen ( besøg) og diverse startvækst-sider inkl. uge46.dk-siderne ( besøg).

18 18/26 På Amino fik arrangementerne og nyhedsbrevene i alt interne Amino-brugere. Det er ifølge Amino en pæn effekt. Omkostningen ved hvert internt klik hos Amino har været 9 kr., hvilket er relativt billigt. Ud over klikkene på Aminos egne sider fik ca. 1 pct. af samtlige klik fra Amino. Alt i alt har samarbejdet med Amino haft pæn effekt, og det anbefales, at det udbygges fremover. LinkedIn gav over 100 klik via enkelte netværksgrupper og omtale på personlige sider. Twitter gav over 30 klik. Det bør overvejes at søge øget aktivitet på LinkedIn, og det kan undersøges, hvad det vil kræve at være mere aktiv på Twitter. Med hensyn til Facebook kan en anbefaling være at holde liv i siden året igennem, så der ikke kun er aktivitet omkring kampagneugen. Det kan desuden overvejes at udvide aktiviteten på Facebook. Men skal der for alvor skub i Facebook, vil det kræve et betydeligt øget ressourceforbrug og en dedikeret indsats i EBST eller partnerkredsen. I lighed med 2009 var aldersgruppen år (35 pct.) bedst repræsenteret blandt fans på Facebook-siden. Derefter kom de årige (27 pct.). Hvis aktiviteten på Facebook og andre sociale medier udvides, kunne det derfor overvejes at styrke indsatsen betydeligt over for de unge. Direct mail /nyhedsbrev/personlige invitationer Partnerne har i kampagneperioden udsendt et eller flere nyhedsbreve til deres respektive målgrupper. Nyhedsbrevene har alle båret kampagnens visuelle identitet og/eller budskaber om kampagnen. Omfanget af nyhedsbreve og personlige invitationer kendes ikke. EBST har som partner udsendt 9 stk. Uge46-nyhedsbreve (over abonnenter). I de sidste uger op til kampagnen er der udsendt et om ugen. Kampagnen og arrangementer blev også omtalt i 8 nyhedsbreve fra Startvækst (omtrent abonnenter) og i de CVR-nyhedsbreve, der blev sendt til nye virksomheder i september, oktober og november Derudover var kampagnen omtalt i 3 nyhedsbreve fra Amino.dk og to nyhedsbreve i forbindelse med iværksættermessen Iværk&Vækst i starten af september. Det fremgår af samarbejdet med Amino, at deres nyhedsbreve har givet mange klik videre til arrangementerne. Samtidigt vurderer 76 pct. af partnerne, at nyhedsbreve havde haft stor betydning for kendskabet til kampagnen. Men kun 5 pct. af virksomhedslederne angiver, at de blev opmærksomme på kampagnen i et nyhedsbrev.

19 19/26 Som beskrevet er der udsendt mange nyhedsbreve om kampagnen og arrangementerne. Når virksomhedslederne alligevel ikke er blevet opmærksomme på kampagnen gennem nyhedsbreve, kan det overvejes, om de enkelte nyhedsbreve når frem til de rigtige målgrupper. Direkte henvendelse i nyhedsbreve og personlige invitationer er et meget effektivt middel til markedsføring. Det kræver dog - til forskel fra den brede markedsføring - at hver enkelt person i målgruppen kendes ved navn og mail. Over for målgruppen af etablerede virksomheder kan nyhedsbreve og invitationer gøre kampagnen konkret og relevant for den enkelte. Derfor bør indsatsen gentænkes og styrkes fremover. Hjemmeside og ekstranet Kampagnesitet var det centrale omdrejningspunkt i kampagnen. Her var alle arrangementer omtalt, og interesserede kunne søge efter geografi, dag i ugen, interesseområde samt målgruppetilhørsforhold. Derudover var der links til relevante sites. Kampagnesitet blev publiceret primo september Lanceringen var timet med Iværk&Vækst-messen, hvor der blev meldt ud i pressen om årets iværksætteruge. De enkelte partnere lagde egne arrangementer på sitet, og det var kampagnesekretariatet i EBST, som hjalp med at få arrangementerne til at fremstå ensartet og med passende illustrationer. Der blev udviklet et lukket rum til brug for investorer og iværksættere til en matchmaking-event. Der var i lighed med 2009 et lukket ekstranet, som var tiltænkt mulighed for debat og erfaringsudveksling mellem partnerne. Det blev ikke brugt. De materialer, som skulle deles, blev op til kampagnens start lagt frit tilgængelig for alle på den åbne del af kampagnesitet. Dermed blev det nemmere for partnerne og deres samarbejdspartnere at hente materiale såsom logoer, bannere, tv-spot og annoncer. Kampagnesitet havde unikke brugere fra starten af august til slutningen af november. Det er en stigning på 56 pct. i forhold til 2009, hvor tallet var Også brugen af sitet, når brugerne er inde på det, er steget markant. Således var der sidevisninger i 2010 mod i 2009 en stigning på 63 pct. Begge år har brugerne i gennemsnit besøgt fem undersider på kampagnesitet. Allerede tre uger inden kampagnestart var der stor aktivitet på kampagnesitet. I 2009 tog aktiviteten først fart ugen op til kampagnen. Det indikerer, at markedsføringskampagnen slog tidligere igennem i 2010, og at brugerne dermed fik bedre tid til at orientere sig i de mange arrangementer (se figur 1 og 2).

20 20/26 Figur 1: Fordeling af sidevisninger i 2010 på uge46.dk Figur 2: Fordeling af sidevisninger i 2009 på uge47.dk 85 pct. af partnerne vurderede, at kampagnesitet i høj grad eller i nogen grad bidragede til at skabe synlighed omkring kampagnen. I 2009 var tallet 91 pct. Kampagnesitet blev rost af fokusgrupperne for strukturen og designet. De fremhævede særligt de interaktive dele som iværksættertesten. Til gengæld savnede de et bedre overblik over arrangementer. En interessant detalje er, at 6,25 pct. af trafikken på uge46.dk i november kom fra Smartphones. Det tyder på, at mange har set annoncer i aviser, på plakater eller på tv og har tjekket hjemmesiden direkte. Det er dobbelt så meget mobiltrafik, som Startvækst normalt har.

21 21/26 Samlet set blev der brugt mange ressourcer på at holde sitet opdateret med arrangementer og nyheder. Alligevel kan det anbefales at styrke arbejdet med casehistorier, videoklip, tests, links osv. Og det kan overvejes at optimere hjemmesiden til Smartphones. Ekstranettet bør drosles ned til et absolut minimum, da det stort set ikke blev anvendt i Kampagnelakridser/stickers Der blev i lighed med 2009 uddelt æsker lakrids i kampagnens visuelle design og med kampagnens budskab og hjemmeside-url. Derudover blev der trykt klistermærker, som partnerne kunne sætte på egne materialer. Lakridserne blev uddelt ved indgangen til messen Iværk&Vækst i starten af september og på mange arrangementer op til og under kampagnen. Lakridserne virker som gimmick. Alle lakridser er uddelt af partnere, og partnerne efterspurgte flere, da der var udsolgt. Det anbefales derfor, at producere endnu flere lakridser fremover. Flere af partnerne brugte stickers, f.eks. på deres konferencematerialer. Det anbefales, at de får samme mulighed fremover. Presse Der blev gennemført en presseindsats på flere temaer: Kampagnen som helhed, både op til og under Uge46 Arrangementer Erhvervspolitiske nyheder om iværksætteri og vækst: o Iværksætterindex 2010 udkom o Vækstguiden.dk åbnet o Rådgiverbørsen, del af sammenhængende rådgiversystem o Det Entreprenørielle Universitet (Århus og København) o Udviklingslegater til iværksættertalenter fra uddannelser o Kapitalcoaches, forsøgsordning gjort landsdækkende o Bestyrelsessamarbejder, lanceret op til uge 46 Cases med dygtige iværksættere, der kunne inspirere andre: o Stor kampagne for kvindelige vækstiværksættere, hvor der blev udpeget rollemodeller over hele landet o Kampagne for etniske iværksættere o Arkeiværksættere, fire typer udpeget i.f.m. Vækstdag 2010 o Iværksættere, sammen med kendskabstal for Væksthuse o Andre vækstiværksættere som rollemodeller

22 22/26 Indsatsen blev gennemført af ØEM/EBST, partnerforum og de enkelte partnere. Som en del af iværksætterkampagnen, men ikke som en del af arbejdet i partnerforum eller i kampagnesekretariatet kørte desuden flere erhvervspolitiske emner om vækst og iværksætteri, herunder: o 10 mia. kr. med pensionssektor, præsenteret op til uge 46. o Justering af iværksætterskatten, i finanslov for Formålet med presseindsdatsen omkring kampagnen var - ud over at gøre opmærksom på de enkelte arrangementer at styrke iværksætterkulturen og øge interessen for iværksætteri og vækst blandt: Primære målgrupper: Børn, unge, studerende, undervisere, iværksættere og vækstvirksomheder Sekundære målgrupper: Opinionsdannere blandt politikere, opinionsdannere ved universiteterne, erhvervslivet, venner, familie samt befolkningen generelt. Derfor blev der arbejdet med en kombination af nyheder og rollemodeller, som kunne inspirere andre. Pressekampagnen blev sammensat, så den dækkede både emner og medier bredest muligt. I 2010 var der 651 omtaler i relation til kampagneugen. Det er en markant stigning i forhold til 2009 og 2008, hvor der var henholdsvis 386 og 324 omtaler (tabel 5). Tabel 5. Pressemåling I alt Landsdk. Avis Reg. avis Lokal avis Web avis Tv/ radio Fag- Ugebl. Andre sites I 2010 lykkedes det i høj grad at få kampagnens temaer i avisen. Derudover lykkedes det at få selve iværksætterugen nævnt i en lang række artikler og en række arrangementer blev markedsført i pressen. På den måde blev pressen i højere grad end i 2009 et direkte middel til markedsføring af de mange arrangementer. At der har været væsentligt færre artikler i landsdækkende dagblade kan skyldes, at der i 2010 var færre solide erhvervspolitiske nyheder, som kunne formidles ad den kanal. Desuden var der i 2009 rigtigt mange artikler i ErhvervsBladet, der på det tidspunkt var et dagblad, mens det i 2010 var et ugemagasin. Gennemslaget i de trykte regionale og lokale aviser var større i 2010 end i Det kan have flere grunde. Dels har der har været fokus på at formidle historier om rollemoder regionalt og lokalt, dels er det lykkedes at få meget omtale af lokale arrangementer. Der været også været mange

23 23/26 omtaler af selve iværksætterugen. Endelig var der kommunalvalg i uge , og derfor valgte EBST i 2009 at satse på de landsdækkende medier. Den markant større gennemslagskraft i webmedier har samme årsager. Den er desuden et billede på en tendens, der peger i retning af, at medierne bruger flere kræfter på webdelen. Artikler om arrangementer, kvindelige iværksættere og selve iværksætterkampagnen havde størst gennemslagskraft (tabel 6). Tabel 6. Pressemåling. Temaer, efter antal hits Tema Antal Det Entreprenørielle Universitet 11 Bestyrelsessamarbejder 17 Iværksætterindeks 26 Øvrigt (rådgiverbørs, coach m.v.) 34 Væksthuse 38 Vækstguiden 60 Uge46 iværksætterugen 74 Kvindelige iværksættere 93 Arrangementer 298 I alt hits 651 Der var flest regionale omtaler i Midtjyllands medier, mens der var færrest Nordjylland. (tabel 7). Tabel 7. Pressemåling. I hvilke regioner var omtalen Omtale i region Antal Nordjylland 29 Sjælland 76 Syddanmark 79 Hovedstaden 106 Midtjylland 121 Landsdækkende/ikke regionsbestemt 240 Virksomhedsejere/ledere vurderer presseomtale som det mest effektive middel til opmærksomhed om kampagnen. 26 pct. blev opmærksomme på kampagnen via en artikel i en avis/netabvis. I 2009 var tallet 19 pct. Partnerne tillagde også presse stor værdi. 85 pct. vurderede, at diverse redaktionelle omtaler i høj grad eller i nogen grad var med til at skabe synlighed. Dermed var presse ifølge både partnerne og de 1030 adspurgte virksomhedsejere/leder det mest effektive middel til synlighed på linje med kampagnesitet.

24 24/26 Tabel 8. Iværksætteri i medierne Infomedia-måling: Artikler med mindst et af følgende tre ord: Iværksætter, iværksættere, iværksætteri Artiker 2010 Artikler 2009 Forskel Stigning i pct august - 8. december pct 1. februar - 8. juni pct. November pct Maj pct. Medierne har i det hele taget beskæftiget sig mere med iværksætteri efteråret 2010 end i 2009, og der er tydeligt flere artikler om efteråret end om foråret. Det viser tabel 8, der angiver væksten i antallet af artikler, der indeholder mindst et af ordene iværksætter, iværksættere og iværksætteri. Det kunne tyde på, at iværksætterkampagnen har en effekt i medierne. Det er også klart, at interessen for iværksætteri generelt rækker ud over selve kampagnen. Interessen er øget mest i 2010, og det må formodes, at medierne fortsat vil interessere sig for iværksætteri i Presse er en usikker, men særdeles effektiv kanal til opmærksomhed. I 2010 var pressen i høj grad med til at skabe opmærksomhed omkring både arrangementer, ugen som helhed og de erhvervspolitiske nyheder. Det anbefales, at der også fremover satses stærkt på presse. 6. Samlet anbefaling Kampagnen i uge 46 i 2010 var en stor succes med mange vellykkede arrangementer, en effektiv markedsføringskampagne og et stort gennemslag i medierne. 97 pct. af partnerne bag kampagnen vurderede, at kampagnen var vellykket eller meget vellykket. De ønsker alle at bidrage til lignende kampagner fremover. Vellykkede arrangementer Det lykkedes at sammensætte et omfattende program for uge 46. Der var 141 arrangementer med mere end deltagere. Der blev foretaget deltagerevalueringer ved enkelte arrangementer, og de viser, at 98 pct. af deltagerne var tilfredse eller meget tilfredse med arrangementerne. I løbet af ugen var der tilbud til både virksomheder, iværksættere og børn/unge med en iværksætterspire i maven. Men der var en klar overvægt af arrangementer til iværksættere og virksomheder. Kun omkring en fjerdedel af arrangementerne var således rettet imod børn og unge iværksætterspirer - og under 40 pct. af de deltagere tilhørte denne målgruppe. Dette til trods for, at antallet af potentielle deltagere er størst blandt børn og unge iværksættere.

25 25/26 Innovative børn og unge iværksætterspirer er en forudsætning for, at danske virksomheder også fremover kan konkurrere på det globale marked. En anbefaling er derfor, at indsatsen over for børn og unge styrkes betydeligt i Et middel kunne være en landsdækkende iværksætterdag for de store elever i grundskolen og eleverne på de gymnasiale uddannelser. En iværksætterdag kunne samtidigt sætte fokus på de mange tilbud om uddannelse i entreprenørskab. En effektiv PR/markedsføringskampagne Det lykkedes at sammensætte en PR/markedsføringskampagne med stor synlighed. Hele 34 pct. af målgruppen virksomheder havde således lagt mærke til kampagnen. Den store synlighed tilskrives kampagnens markedsføringskanaler, visuelle identitet og budskaber. Sammensætningen af kampagnens markedsføringskanaler viste sig meget effektiv. Det anbefales derfor, at samme markedsføringskanaler anvendes i fremtidige kampagner. Evalueringen viser dog også, at målgrupperne for de enkelte markedsføringskanaler skal gentænkes på nogle områder. Kampagnens visuelle identitet var effektiv og blev rost af kampagnens målgrupper. Anbefalingen er, at den genbruges i fremtidige kampagner. Ved gentagelse skabes desuden en genkendelse af kampagnen fra år til år, hvilket kan være med til at styrke kampagnens brand. Kampagnens budskaber fungerede fint. Næsten halvdelen af målgruppen virksomheder kunne aflæse kampagnens budskaber, og 36 pct. af virksomhedslederne vurderede, at kampagnen fangede deres opmærksomhed. Ifølge Epinion er det et fint gennemslag - i betragtning af kampagnens bredde og mange målgrupper. Hvis gennemslaget skal styrkes, vil det kræve mere direkte reklame for de store iværksætternavne, som optræder ved kampagnens arrangementer. Det kan ikke lade sig gøre inden for rammerne af den brede fælles markedsføringskampagne, der skal favne alle arrangementer for alle målgrupper. Men det anbefales, at de enkelte partnere styrker deres directmail kampagner med reklame for de store navne. Et stort gennemslag i medierne Det lykkedes i høj grad at få iværksætteri på dagsordenen. I tiden op til og under kampagnen var der 651 omtaler i relation til kampagnen. I 2010 lykkedes det at bruge pressen som direkte middel til markedsføring af de mange arrangementer. Derudover var pressekampagnen også med til at sætte iværksætteri og udvalgte erhvervspolitiske temaer på dagsordenen. Det anbefales, at der også fremover satses stærkt på presse.

Evaluering. Iværksætterkampagnen 2011 POWER til iværksættere og virksomheder i vækst. SKCO / Februar 2012

Evaluering. Iværksætterkampagnen 2011 POWER til iværksættere og virksomheder i vækst. SKCO / Februar 2012 Evaluering Iværksætterkampagnen 2011 POWER til iværksættere og virksomheder i vækst 1 SKCO / Februar 2012 Indhold 1. Indledning 2. Evalueringens formål og metode 3. Mål og hovedresultater 4. Koncept for

Læs mere

Evaluering. Iværksætterkampagnen 2012 POWER til iværksættere og virksomheder i vækst

Evaluering. Iværksætterkampagnen 2012 POWER til iværksættere og virksomheder i vækst Evaluering Iværksætterkampagnen 2012 POWER til iværksættere og virksomheder i vækst Indhold 1. Indledning 2. Mål og hovedresultater 2012 3. Koncept for kampagnen 4. Evalueringens formål og metode 5. Kampagnens

Læs mere

Erhvervsservicedøgnet 2009. MAXIMER Dit Potentiale Ulla Jacobsen Erhvervs- og Byggestyrelsen

Erhvervsservicedøgnet 2009. MAXIMER Dit Potentiale Ulla Jacobsen Erhvervs- og Byggestyrelsen Erhvervsservicedøgnet 2009 MAXIMER Dit Potentiale Ulla Jacobsen Erhvervs- og Byggestyrelsen Danmark i verdenseliten Danmark skal være blandt de lande i verden, der har flest iværksættere og virksomheder

Læs mere

Evaluering Danmarks Vækst- og Iværksætteruge 2013

Evaluering Danmarks Vækst- og Iværksætteruge 2013 Evaluering Danmarks Vækst- og Iværksætteruge 2013 Indhold 1. Indledning og koncept 2. Mål, hovedresultater og anbefalinger 3. Kampagnens budget 4. Evalueringens formål og metode 5. Kampagnens resultater

Læs mere

Evaluering Danmarks Vækst- og Iværksætteruge 2014

Evaluering Danmarks Vækst- og Iværksætteruge 2014 Evaluering Danmarks Vækst- og Iværksætteruge 2014 Indhold 1. Koncept og hovedresultater... 2 2. Kampagnens budget... 4 3. Evalueringens formål og metode... 4 4. Kampagnens resultater... 5 5. Kampagnens

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

FØDEVAREREKLAMER I BØRNEMEDIER STATUS FOR FORUM FOR FØDEVAREREKLAMER 2014

FØDEVAREREKLAMER I BØRNEMEDIER STATUS FOR FORUM FOR FØDEVAREREKLAMER 2014 FØDEVAREREKLAMER I BØRNEMEDIER STATUS FOR FORUM FOR FØDEVAREREKLAMER 2014 Forum for fødevarereklamer blev etableret i 2008 med det formål at sikre, at børn ikke bliver eksponeret for reklamer med et højt

Læs mere

Indhold. Annonceringsoversigt. Facebook. Presse. Online trafik. Effekter af markedsføring. Kendskab til julekalenderen

Indhold. Annonceringsoversigt. Facebook. Presse. Online trafik. Effekter af markedsføring. Kendskab til julekalenderen Evaluering 2011 Indhold Annonceringsoversigt Facebook Presse Online trafik Effekter af markedsføring Kendskab til julekalenderen Annonceringsoversigt Trykt annoncering Jyllandsposten julemagasin (3. december)

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

Evaluering af Væksthusene - Kortlægning af vækstpotentiale i nye og mindre virksomheder

Evaluering af Væksthusene - Kortlægning af vækstpotentiale i nye og mindre virksomheder Evaluering af Væksthusene - Kortlægning af vækstpotentiale i nye og mindre virksomheder COPENHAGEN 2011 Kendskabsmåling af Væksthusene 6. evalueringsrunde FEBRUAR 2011 INDHOLD INDHOLD...2 1. INDLEDNING...4

Læs mere

Hovedstadens skoler føder flest iværksættere

Hovedstadens skoler føder flest iværksættere Hovedstadens skoler føder flest iværksættere Skoler fra Solrød og Greve kommuner syd for København topper listen over kommuner, hvor flest afgangselever fra 9. klasse siden 1980 er blevet iværksættere.

Læs mere

VERDENS BEDSTE NYHEDER

VERDENS BEDSTE NYHEDER Idekatalog for VERDENS BEDSTE NYHEDER Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Evaluering af Brug en sjat mindre

Evaluering af Brug en sjat mindre Bilag til pkt. 13 Maj 2012 Evaluering af Brug en sjat mindre 1 Indhold Formål med kampagne side 3 Kampagnesite side 4 Partnerskaber side 6 PR-events side 7 Betalt eksponering side 8 Ejerkommunerne side

Læs mere

Kendskabsmåling af Væksthusene

Kendskabsmåling af Væksthusene Kendskabsmåling af Væksthusene Epinion for Erhvervsstyrelsen Runde 9, juni 2011 Juni 2012 Hovedkonklusioner & Anbefalinger Kendskab og brug 3 6 Brugeroplevelsen 9 Ikke-brugernes opfattelse 17 Væksthusets

Læs mere

Get Moving Evaluering af kampagnen Rapport. Get Moving 2016 TNS

Get Moving Evaluering af kampagnen Rapport. Get Moving 2016 TNS Evaluering af kampagnen Rapport Indholdsfortegnelse 1 Konklusioner 8 2 Hovedresultater 16 3 Demografi 58 4 Bilag 64 2 Formål og målsætning Sundhedsstyrelsen har i ugerne 21 og 22, 2016 gennemført kampagnen

Læs mere

Organdonationsdag opsamling og evaluering

Organdonationsdag opsamling og evaluering Organdonationsdag 2017 - opsamling og evaluering Dagens formål At skabe dialog og debat om organdonation. At anerkende dem, der har organdonation tæt på i deres personlige liv eller professionelle virke.

Læs mere

Præsentation Horsens Kommune Iværk&Vækst Horsens 2015

Præsentation Horsens Kommune Iværk&Vækst Horsens 2015 Præsentation Horsens Kommune Iværk&Vækst Horsens 2015 Bliv medafsender på Danmarks største inspirationsforum for iværksættere og selvstændige og sæt fokus på Horsens som stærk iværksætterkommune Besøgende:

Læs mere

UDSTILLERINVITATION HORSENS-FÆNGSLET-16/4 2015

UDSTILLERINVITATION HORSENS-FÆNGSLET-16/4 2015 UDSTILLERINVITATION HORSENS-FÆNGSLET-16/4 2015 Ryk direkte i fængsel og vær med til at bryde muren for både grønne Start Ups og hårdkogte serieiværksættere! 1 BRYD MUREN OG INDTAG FÆNGSLET! Vær med til

Læs mere

1. Resumé af evalueringen

1. Resumé af evalueringen Opfølgningsnotits og Udenrigsministeriets kommentarer til Evaluering af kampagnen Verdens Bedste Nyheder Denne note indeholder evalueringsrapportens konklusioner og anbefalinger vedr. Kampagnen Verdens

Læs mere

Handlingsplan for Kvindelige Iværksættere

Handlingsplan for Kvindelige Iværksættere Handlingsplan for Kvindelige Iværksættere November 2009 FORORD Vi skal alle være med til at sikre fremtidens vækst og velstand i Danmark. Alle har et ansvar og en rolle at spille, for at vi fortsat kan

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson

Vækstforums iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson s iværksætterpolitik 9. oktober 2008 v/ Lars Hansson Erhvervsudviklingsstrategi 2007-2009 Iværksætteri Styrke den regionale iværksætterkultur Sikre stærke iværksætterkompetencer Styrke et attraktivt kapitaludbud

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

Efter konkursen. Formål. Hovedkonklusioner. Efter konkursen Analyse udarbejdet af ASE i samarbejde med Erhvervsstyrelsen August 2012

Efter konkursen. Formål. Hovedkonklusioner. Efter konkursen Analyse udarbejdet af ASE i samarbejde med Erhvervsstyrelsen August 2012 Efter konkursen Formål Nærværende analyse er lavet i et samarbejde mellem a-kassen ASE og Erhvervsstyrelsen. Formålet med analysen er at afdække nogle specifikke forhold vedrørende konkurser. Herunder

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette nes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft samt at understøtte og

Læs mere

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse Notat Kontor/afdeling SEG Dato 3. juli 2018 Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse J nr. 2018-14137 /mra, hlm Resumé Videncenter for energibesparelser

Læs mere

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 Gennemført af Gymnasieskolernes Lærerforening i samarbejde med de faglige foreninger. Undersøgelsen af de faglige foreningers kommunikation

Læs mere

Resultatkontrakt Væksthus Nordjylland

Resultatkontrakt Væksthus Nordjylland Resultatkontrakt 2010 - Væksthus Nordjylland 18. december 2009 /ebst Resultatkontrakten indeholder mål og vilkår for Erhvervs- og Byggestyrelsen bevilling i 2010 til Væksthus Nordjylland på 9.546.000 kr.

Læs mere

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING

DIGITALE MAGASINER I MASSEVIS - EFFEKTMÅLING NATIO N AL EFFEK TMÅLIN GSRAPPO RT NATIONAL KAMPAGNE FOR RB DIGITAL Erfaringer fra tidligere projekter viser, at kendskab til de digitale licenser øger brugen, og derfor har der i DDB været fokus på at

Læs mere

Oplæg om KL s indsats frem til kommunalvalget 2013

Oplæg om KL s indsats frem til kommunalvalget 2013 Oplæg om KL s indsats frem til kommunalvalget 2013 Faldende interesse? http://www.cvap.polsci.ku.dk/valgdeltagelse/valgdeltagelse_i_kommunerne/ Massiv forskning i kommunalvalget Valgdeltagelsen i Aarhus

Læs mere

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg

Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg Præsentation for Danske Regioner Regionsrådsvalg 2013 kampagne Strategisk og kreativt oplæg Anbefaling på medievalg PrimeTime Kommunikation A/S Onsdag 20. december 2012 Baggrund for kampagnen > Regionsrådsvalg

Læs mere

EVALUERING AF VÆKSTHUSENE. - Oplæg KKR Syddanmark 11/6

EVALUERING AF VÆKSTHUSENE. - Oplæg KKR Syddanmark 11/6 EVALUERING AF VÆKSTHUSENE - Oplæg KKR Syddanmark 11/6 Er der et stærkt rationale bag Væksthusene? Uvildigheden er meget central i forhold til at få sat gang i værdiskabende tiltag i virksomhederne. Det

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd

Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd Målepunkter: Opfølgning på den lokale erhvervsfremmeindsats for perioden juni - november 2012 1. Udvikling i antal iværksættere i Viborg

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017

Bilag 3.b. Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge. Ultimo 2017 Bilag 3.b Afsluttende rapport for initiativ 9.1: Digital dannelse for børn og unge Stamdata Tabel 1: Stamdata for initiativ 9.1 Digital dannelse for børn og unge Ministerium Institution Styregruppe Projektejer

Læs mere

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november

KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november KOMMUNAL- OG REGIONSVALG 21. november Regionernes indsats for en høj stemmeprocent Kandidat? Dine vælgere vil møde kampagnen fra regionerne. Se mere her EN HØJ VALGDELTAGELSE En høj stemmeprocent er målsætningen

Læs mere

Status for kendskabet til Passagerpulsen

Status for kendskabet til Passagerpulsen Status for kendskabet til Passagerpulsen December 2017 Side 2 Indhold 1. Indledning 3 2. Resultater 4 3. Kommentarer til resultaterne 6 4. Om undersøgelsen 6 5. Om deltagerne i undersøgelsen 8 6. Spørgeskema

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

SKAT Rekrutteringskampagne 2007

SKAT Rekrutteringskampagne 2007 SKAT Rekrutteringskampagne 2007 Baggrund for kampagnen SKAT søgte i marts 2007 400 nye medarbejdere, som skulle være med til at opbygge verdens førende skatteforvaltning og sikre en retfærdig og effektiv

Læs mere

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009 Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009 IIA prisen 2009 Baggrund Kunden: Forsvaret Vigtig baggrundsviden: Forsvaret uddanner og udsender soldater til deltagelse i de internationale aktioner, som Danmark

Læs mere

Facebook. Facebook. Facebook. Når det offentlige ændrer. Kampagne. Kampagne. Kampagne. Online. Online. Online. medier. Medier. Medier. Medier.

Facebook. Facebook. Facebook. Når det offentlige ændrer. Kampagne. Kampagne. Kampagne. Online. Online. Online. medier. Medier. Medier. Medier. Rådet rugere g Massekommunikation Værdi Forventninger Vejle Kommune Svage og stærke Forventning Sociale medier Social Kapital Kommunkation Borgere Netværkskommunikation Relationsdannelser Tilstedeværelse

Læs mere

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater.

Rapporten opsummerer fem trends og udfordringer, som undersøgelsen peger på. Dernæst præsenteres undersøgelsens resultater. #medlem15 hvordan anvender medlemsorganisationer sociale medier i? OVERBLIK Vi har i undersøgt 348 medlemsorganisationers brug af sociale medier. Undersøgelsen sætter fokus på deres strategi, daglig brug,

Læs mere

Evaluering af Væksthusene

Evaluering af Væksthusene Evaluering af Væksthusene Kortlægning af vækstpotentiale i nye og mindre virksomheder COPENHAGEN 2011 Kendskabsmåling af Væksthusene 7. evalueringsrunde JUNI 2011 INDHOLD INDHOLD... 2 1. INDLEDNING...

Læs mere

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Foto: Uffe Johansen Dansk Kiropraktor Forening København 2013 Indhold 1 Baggrund for undersøgelsen.. 2 2 Indkomstniveau. 3 Kiropraktorpatienters årlige

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik BORNHOLMS VÆKSTFORUM Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: regionaludvikling@brk.dk Kommunikationspolitik Bornholms Vækstforum Vedtaget den 4. april 2011 Indledning Vækstforum er

Læs mere

Hovedkonklusioner Kendskab til Fornyelsesfonden. Erhvervsstyrelsen

Hovedkonklusioner Kendskab til Fornyelsesfonden. Erhvervsstyrelsen 1 Hovedkonklusioner Kendskab til Fornyelsesfonden Erhvervsstyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Formål Målgruppe Metode Hovedkonklusioner virksomheder Hovedkonklusioner - revisorer 4 5 6 7 21 2 Formål, målgruppe

Læs mere

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed Forord Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig: Den landsdækkende kampagne vil blive rullet ud, hvor vi for færrest midler kan møde flest mulige borgere indenfor målgruppen.

Læs mere

Viden, vækst og vilje Iværksætteri

Viden, vækst og vilje Iværksætteri Viden, vækst og vilje Iværksætteri ErhvervslederForum Handlingsplan i Aalborg Samarbejdet 2011-2014 ERHVERVSLIVETS VÆKSTLAG Med udgangspunkt i erhvervsstrategien Viden, vækst og vilje er der udarbejdet

Læs mere

Eniro Danmark // SMV-analyse 2015. Tabelrapport. www.radiuskommunikation.dk

Eniro Danmark // SMV-analyse 2015. Tabelrapport. www.radiuskommunikation.dk Eniro Danmark // SMV-analyse 2015 Tabelrapport www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Tabel 1. Hvilken branche tilhører din?...1 Tabel 2. Hvilken gruppe af kunder kommer størstedelen af

Læs mere

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om væksthusene i 2013

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om væksthusene i 2013 11. juni 2012 10XXXX Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om væksthusene i 2013 Som aftalt mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet (EVM) den 15. juni 2009 får kommunerne i 2013 i alt 96.600.000

Læs mere

DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER

DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER DEN GRAFISKE BRANCHE VISER, AT DER ER POWER I PRINT KREATIV DIRECT MAIL SKABER DEBAT OG FLYTTER HOLDNINGER Når mailboksen er fuld, er brevkassen ofte tom, og derfor er tryksagen det stærkeste pushmedie.

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år Evaluering af Find vej Dagen 2014 Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år 21. maj 2014 Kort om evalueringen 38 DOF-klubber og tre eksterne arrangører arrangerede 5.

Læs mere

Midtvejsevaluering Flere Virksomheder i Vækst

Midtvejsevaluering Flere Virksomheder i Vækst Midtvejsevaluering Flere Virksomheder i Vækst 2010 EXECUTIVE SUMMARY VERSION 1.0 16. SEPTEMBER 2010 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. EVALUERINGENS HOVEDRESULTATER... 3 2.1 Projektets forløb... 3 2.2 Resultater

Læs mere

Markedsføringskampagnen så går det løs igen! Tredje fase af markedsføringskampagnen efterår 2012

Markedsføringskampagnen så går det løs igen! Tredje fase af markedsføringskampagnen efterår 2012 Markedsføringskampagnen så går det løs igen! Tredje fase af markedsføringskampagnen efterår 2012 1 Om branchekampagnen Kampagnen sætter fokus på Brug advokat tidligere i forløbet (investeringen og forsikringen

Læs mere

Væksthuset byder velkommen

Væksthuset byder velkommen Velkommen Væksthuset byder velkommen Det er vores mål at fordoble antallet af vækstvirksomheder i regionen. Væksthuset skal være internationalt førende og være det naturlige omdrejningspunkt for vækstiværksættere

Læs mere

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012.

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. TBWA\ Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. 2 Baggrund Hvis vi kan få alle danske bilister til at følge

Læs mere

FADDD. Kampagne for Vejdirektoratet/ Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Forår 2008

FADDD. Kampagne for Vejdirektoratet/ Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Forår 2008 FADDD Kampagne for Vejdirektoratet/ Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Forår 2008 Baggrund Spirituskørsel er et kontinuerligt indsatsområde for Vejdirektoratet og dets regionale Vejcentre, herunder Østjyllands

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

TDC ERHVERV FIK UDVALGTE HØJVÆRDI B2B-KUNDER I TALE EN KREATIV DIRECT MAIL GAV OPMÆRKSOMHED OG RESPONS

TDC ERHVERV FIK UDVALGTE HØJVÆRDI B2B-KUNDER I TALE EN KREATIV DIRECT MAIL GAV OPMÆRKSOMHED OG RESPONS TDC ERHVERV FIK UDVALGTE HØJVÆRDI B2B-KUNDER I TALE EN KREATIV DIRECT MAIL GAV OPMÆRKSOMHED OG RESPONS» Det betaler sig at sende kreative direct mails og bruge gaver og konkurrencer, når man vil trænge

Læs mere

Forretningsgrundlag & Strategi. Erhverv.net Krakasvej 17, 3400 Hillerød Telefon Mail CVR- nr.

Forretningsgrundlag & Strategi. Erhverv.net Krakasvej 17, 3400 Hillerød Telefon Mail CVR- nr. Forretningsgrundlag & Strategi Erhverv.net Krakasvej 17, 3400 Hillerød Telefon 45 27 10 10 Mail info@erhverv.net CVR- nr.: 3079 0723 Grundlaget for Erhverv.nets virke Udgangspunktet er Loven om Erhvervsfremme,

Læs mere

Rådet for Sikker Trafik Evaluering af Tohåndværkere/Linda P

Rådet for Sikker Trafik Evaluering af Tohåndværkere/Linda P Rådet for Sikker Trafik Evaluering af Tohåndværkere/Linda P Tekstrapport, telefonundersøgelse, Modtager/Afsender af SMS samt befolkning Maj 2010 Projektkonsulenter Asger H. Nielsen Connie F. Larsen Alle

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Reklameanalysen 2013 Danskernes holdning til reklamer

Reklameanalysen 2013 Danskernes holdning til reklamer Reklameanalysen 2013 Danskernes holdning til reklamer Indhold Formål og metode Spørgeskema indhold Generel holdning Fanger opmærksomhed Reklame & irritation Brug Præference Baggrundsvariable 2 Reklameanalysen

Læs mere

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB

KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR HOVEDSTADEN VED BORGMESTER STEEN CHRISTIANSEN OG BORGMESTER JOHN ENGELHARDT, KKR HOVEDSTADENS FORMANDSKAB KKR Nordjylland 11 kommuner De 5 KKR er KKR Midtjylland 19 kommuner KKR Hovedstaden 29 kommuner

Læs mere

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem

ANALYSENOTAT Streaming boomer frem ANALYSENOTAT Streaming boomer frem AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Nye tal for streaming Andelen af forbrugerne som streamer fortsætter med at stige. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at andelen som

Læs mere

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN

SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER. Move. COPENHAGEN SUNDHEDSSTYRELSENS GET MOVING-INDSATS PÅ FACEBOOK 2017 KAMPAGNERESULTATER Move. COPENHAGEN OM INFORMATIONSINDSATSEN GET MOVING 2017 Informationsindsatsen gennemførtes i ugerne 19-22, 2017. Denne rapport

Læs mere

Erhvervsservice & erhvervsfremme

Erhvervsservice & erhvervsfremme Dette notat er en afrapportering af Business Faxes erhvervsservice- og erhvervsfremmeaktiviteter i perioden 01.01.14-30.06.14. Business Faxe udbyder basale erhvervsserviceydelser til iværksættere og virksomheder

Læs mere

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen

NB! Dette er et arbejdsdokument, som løbende vil blive opdateret. 6. Rekruttering. Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen 6. Rekruttering Strategisk mål 6.1: Find Vej Dagen Find vej Dagen fortsætter som forbundets store synligheds og rekrutteringssatsning primært rettet mod familier. Find vej dagen er også i 2015 støttet

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3.

Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3. Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3. 2018 Det skal I høre om Hvilke kampagner om alkohol og tobak

Læs mere

Iværksættere og selvstændige i DM

Iværksættere og selvstændige i DM Iværksættere og selvstændige i DM Dansk Magisterforening har i foråret 2015 foretaget en undersøgelse blandt foreningens medlemmer, der er selvstændige erhvervsdrivende. Undersøgelsen har til formål at

Læs mere

Myndighedernes rolle som forandringsagenter

Myndighedernes rolle som forandringsagenter Myndighedernes rolle som forandringsagenter Overgang til Digital Post for borgerne v. Louise Palludan Kampmann 1 KAMPAGNE FOR DIGITAL POST TIL BORGERNE 18. AUGUST 31. JANUAR 2015 Lov om Offentlig Digital

Læs mere

21-12-2012. Om kampagnen. Oversigt over kampagnens elementer og forløb. Om kampagnen

21-12-2012. Om kampagnen. Oversigt over kampagnens elementer og forløb. Om kampagnen 21122012 BILAG 4: STATUS FRA PRIMETIME KOMUNIKATION Hjemmesiden www.enafos.dk Facebookprofil www.facebook.dk/enafos Oversigt over kampagnens elementer og forløb Twitterprofil www.twitter.com/en_af_os YouTubeprofil

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem

Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne Mellem Partnerskabsaftale om entreprenørskab i uddannelserne 2011-2013 Mellem, Via University College, og Region Midtjylland Indledning: Vores fremtidige konkurrenceevne styrkes af, at vi gennem vores uddannelsessystem

Læs mere

Efterårsferie-kampagne 2011: Evaluering!

Efterårsferie-kampagne 2011: Evaluering! Efterårsferie-kampagne 2011: Evaluering! Baggrund: Der var flere grunde til at lave Efterårsferie kampagnen 2011. 1) Skabe en øget opmærksomhed omkring Efterårsferie-tilbud fra Linkpakkekunder 2) At vise,

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

JOIN BADMINTON DANMARK

JOIN BADMINTON DANMARK JOIN BADMINTON DANMARK MEDIEINFORMATION ANNONCERING ONLINE På badminton.dk og på den engelske side badmintondenmark.com bestræber vi os på at holde læseren opdateret med de seneste nyheder fra badmintonverdenen.

Læs mere

Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013

Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013 Kommunal- og regionsvalg 2013 Valgkampens medier KMD Analyse November 2013 DANSKERNE FORETRÆKKER VALGKAMP PÅ TV FREM FOR BESØG VED HOVEDDØREN SOCIALE MEDIER KAN FÅ BETYDNING FOR UDFALDET AF VALGET VALGPLAKATER

Læs mere

Landsdækkende Nøglehulskampagne uge 18-20 2014. "Hvem er bedst til Nøglehullet?" Materialeoversigt

Landsdækkende Nøglehulskampagne uge 18-20 2014. Hvem er bedst til Nøglehullet? Materialeoversigt Landsdækkende Nøglehulskampagne uge 18-20 2014 Generelt om kampagnen og faktaark Fødevarestyelsen gennemfører i uge 18-20 2014 en landsækkende forbrugerkampagne på arenaerne detail, spisesteder og på farten,

Læs mere

Øksnehallen, 14-15/9. Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk!

Øksnehallen, 14-15/9. Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk! Øksnehallen, 14-15/9 Udstillerinvitation FYR OP UNDER DIN FORRETNING og udvid dit netværk! IVÆRK&VÆKST2012 Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab resultater for både din egen

Læs mere

Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps

Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps Kommunikationsstrategi for det Det Danske Spejderkorps Formålet er at skabe den overordnede kommunikative strategi og målsætning for Det Danske Spejderkorps frem til og med 2012 herunder at: 1. beskrive

Læs mere

Hver tredje virksomhed er interesseret i samarbejde med det almene gymnasium

Hver tredje virksomhed er interesseret i samarbejde med det almene gymnasium 23. juni 2011 Hver tredje virksomhed er interesseret i samarbejde med det almene gymnasium Virksomheder og det almene gymnasium. 11 procent af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har

Læs mere

Kendskabs- og læserundersøgelse

Kendskabs- og læserundersøgelse Kendskabs- og læserundersøgelse Magasinet Sammen om Rødovre Konsulent: Connie F. Larsen Konsulent: Asger H. Nielsen Gennemført d. 16. til 21. november, 2016 1 Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført

Læs mere

Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer)

Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer) Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer) Indhold Indledning... 1 Målsætning... 2 Modellen... 2 Udbredelsen... 3 Superbrugere... 4 Aktiviteter... 4 Samarbejdspartneren Microsoft Danmark...

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 1 PROCESNOTAT Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 Indledning Økonomi- og Erhvervsministeriet har indgået aftale med Kommunernes Landsforening om, at kommunerne overtager hele

Læs mere

Samfund engagement i Nordea

Samfund engagement i Nordea Samfund engagement i Nordea Print Hvad er samfund engagement? Vores målsætning er at indgå i et samspil med samfundet og gøre en positiv forskel inden for vores kernekompetencer: finansiel forståelse og

Læs mere

Orientering til Folketingets Uddannelsesudvalg vedrørende kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed

Orientering til Folketingets Uddannelsesudvalg vedrørende kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed Orientering til Folketingets Uddannelsesudvalg vedrørende kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed 1. Indledning I notatet redegøres for kampagnen Sammen mod mobning for trivsel,

Læs mere

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol?

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Alkoholkampagne Skær ned for dobbeltmoralen Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Vi har fået nok af de voksnes dobbeltmoral, se vores skideballer

Læs mere