Budgetoplæg - modeller for busdrift i Varde Kommunes dagtilbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetoplæg - modeller for busdrift i Varde Kommunes dagtilbud"

Transkript

1 Dok Sag 17/7552 Budgetoplæg - modeller for busdrift i Varde Kommunes dagtilbud Udvalget for Børn og Undervisning (nu Børn og Læring) besluttede den 12. december 2017, at afvikle busdriften i Mælkevejen i Nr. Nebel, Outrup Børnehave, Lundparken i Lunde og Skovmusen i Oksbøl. Midlerne skulle indgå i den nye tildelingsmodel for dagtilbud pr. 1 januar Forvaltningen er efterfølgende blevet bedt om at nedsætte en arbejdsgruppe til at komme med alternative muligheder med henblik på fortsat at have busdrift i kommunens dagtilbud. Opgaven er beskrevet i et kommissorium, dok , hvor det fremgår, at der som minimum skal bevares busløsninger svarende til den nuværende samlede budgetramme på kr. i 2019 og kr. fra 2020 og fremadrettet. Notatet forholder sig ikke til, hvorvidt der skal være busdrift eller ej, men alene til vurderingen modeller for busdrift, såfremt det ønskes. Arbejdsgruppen: Karen Skovgaard Nielsen, dagligleder i Outrup Børnehave, Dagtilbuddet Vest Pernille Falther Lund, dagligleder i Lunde Børneby Marianne Morsing Hansen, dagtilbudsleder i Dagtilbuddet Vest Helle Toftegaard Pedersen, forældrerepræsentant, bestyrelsen Dagtilbuddet Vest Kirstin Gaasedal, konsulent i Børn & Læring Anette Brodde, dagtilbudschef Økonomi Den samlede budgetramme til busdrift er kr. i 2019 og kr. fra 2020 og fremadrettet. Busserne medfører i dag en tildeling på 10 pædagogtimer samt driftsudgifter. I alt tildeles der kr. pr. busordning - ( løn drift inkl. kørekort og førstehjælp). Ved dagtilbuddenes egenfinansiering af evt. løntimer, vil udgiften beløbe sig til kr pr. år. De resterende kr kan indgå i almen drift af busserne, uafhængigt af hvilken model der vælges. Modeller Arbejdsgruppen har udarbejdet forslag til 3 modeller for fremtidig busdrift i dagtilbud. Model 1a nuværende model med bus i 3 (4) dagtilbudsafdelinger Bevarelse af busdriften, i de dagtilbudsafdelinger, hvor der i dag er busser, efter nuværende model, hvor der tildeles 10 pædagogtimer samt driftsudgifter på i alt kr./år ( løn drift inkl. kørekort og førstehjælp). I denne model er der ikke økonomi til udskiftning af busserne inden for nuværende budgetramme. Ved udskiftning vil der være en merudgift på kr./pr. bus/år ved en leasingmodel (jf. model 2a). 1 Midlerne fra busdrift i Skovmusen dog først fra 2020.

2 Alternativt kan der i denne model nedjusteres i tildelingen af pædagogtimer. Eksempelvis vil en halvering af timerne nedbringe merudgiften med kr./pr bus/år, hvorved merudgiften vil være kr./pr bus/år. Merudgiften til udskiftning af busserne (leasingmodel) vil skulle søges som et budgetønske. Model 1b nuværende model med bus i 3 (4) dagtilbudsafdelinger, uden ekstra timer Bevarelse af busdriften i de dagtilbudsafdelinger, hvor der i dag er busser, men hvor der alene tildeles midler til drift, svarende til kr./år. Midlerne til lønudgifter anvendes til leasing af nye busser. Leasing af 3 busser: kr/år. Leasing af 4 busser: kr/år. Herved vil der i forhold til den nuværende budgetramme være et mindreforbrug på henholdsvis kr. og kr./år. Model 2a og 2b delebusser i dagtilbudsområderne Model 2a og 2b er begge med delebusser i dagtilbudsområderne til alle dagtilbudsafdelinger. Modellerne adskiller sig alene i forhold til anskaffelse og drift af busserne. For begge modeller gælder, at der vil være 3 busser; 1 bus i hvert af de tre geografiske områder Øst, Vest og Midt. Bussen skal kunne benyttes af såvel kommunale som selvejende dagtilbud i området, herunder børnebyafdelinger (dog undtaget Søndermarken i Varde, som har egen bus som en del af normeringen). De midler, der i dag tildeles som lønkroner pr. sted, omlægges til drift af busserne. Dagtilbuddene skal således finansiere eventuelle lønudgifter ifm benyttelse af bussen indenfor egen budgetramme. Ved denne model vil der være behov for retningslinjer for brug af busserne, så det sikres, at alle dagtilbud/afdelinger tilgodeses og busserne udnyttes maksimalt. Disse retningslinjer kan være forskellige for hvert af de 3 geografiske områder, idet der kan være forskellige vilkår, ønsker og behov. Eksempelvis kan et område finde det mest hensigtsmæssigt, at hver afdeling har bussen 14 dage ad gangen, hvor et andet område hellere vil have et bookingsystem, hvor hver afdeling kan booke sig ind efter en fordelingsnøgle. 3 busser vil ved 1 tur om dagen køre 15 ture i ugen, hvorved de 25 dagtilbudsafdelinger vil kunne have en gruppe børn på tur med bussen ca. hver 12. dag. Der vil med en yderligere investering kunne skrues op for antallet af busser, hvorved hver dagtilbudsafdeling vil kunne få flere oplevelses og læringsture med bussen. Ved eksempelvis 3 yderligere busser, svarende til 2 busser i hvert geografiske område, vil der være en merudgift svarende til kr./år med en leasingmodel. Udgiften til leasing af yderligere 3 busser vil skulle søges som et budgetønske på kr. årligt. Drift af model 2a Leasingaftale på 3 minibusser i 10 år, kørekort og førstehjælpskursus til hver dagtilbuds matrikel Tilbud indhentet:

3 Leasingydelse pr. bus pr. måned kr ekskl. moms. Tilbuddet er inklusiv serviceaftale. Udgift pr. kørekort kr ekskl. moms og pr. førstehjælpskursus kr ekskl. moms. Samlet årlig udgift til leasing af 3 busser: Udgift år 1 til 21 2 kørekort og førstehjælpskurser: kr kr. I år 1 vil der således være en samlet udgift på kr., svarende til en merudgift i forhold til budgetrammen for 2019 på kr. Herefter vil driften til leasing + en årlig supplering på 6 kørekort + førstehjælpskursus kunne afholdes indenfor den nuværende budgetramme. Merudgiften på kr. i år 1 vil skulle søges som et budgetønske. Alternativt vil institutionerne selv skulle finansiere 15 af de 21 kørekort og førstehjælpskurser, hvorved udgiften holder sig indenfor budgetrammen til busdrift. Drift af model 2b Nyanskaffelse af 3 minibusser og kørekort og førstehjælpskursus til hver dagtilbudsafdeling Tilbud indhentet: Nyanskaffelse pr. bus kr. inkl. afgift og ekskl. moms. Hertil opspares kr. pr. bus/år, svarende til et samlet årligt beløb på kr. (TCO) for at kunne erhverve en ny bus efter 10 år. Udgift pr. kørekort kr. ekskl. moms og pr. førstehjælpskursus kr. ekskl. moms. Samlet udgift år 1 til køb af 3 busser: kr. TCO kr. Udgift år 1 til 21 kørekort og førstehjælpskurser kr. I år 1 vil der være en samlet udgift på kr., svarende til en merudgift i forhold til budgetrammen for 2019 på kr. Fremadrettet vil der skulle suppleres op med et antal kørekort og førstehjælpskurser, eksempelvis 6 stk. årligt, ligesom der må forventes løbende at komme serviceudgifter til busserne. Til sammenligning vil udgiften i model 2a, ved leasing af 3 busser, svarende til kr. over 10 år. Merudgiften på kr. i år 1 vil skulle søges som et budgetønske. Model 3 I denne model har hver dagtilbudsafdeling egen bus, svarende til i alt 25 busser. Ved en leasingmodel er den årlige udgift til 25 busser kr. (jf. model 2a). Hertil kommer udgifter til kørekort + førstehjælpskurser som i de øvrige modeller. En gradvis udbredelse kunne eksempelvis ske over 5 år med 5 busser årligt. Herved ville den årlige udgift til leasing år 1 være kr. akkumulerende med det samme beløb hvert år de næste 5 år til en samlet årlig udgift på kr./ år. 2 De 4 dagtilbudsafdelinger der i dag har busser er fratrukket, idet disse har personale med kørekort og førstehjælpskurser.

4 Dagtilbuddene finansierer eventuelle lønudgifter ifm benyttelse af bussen indenfor egen budgetramme. Forvaltningens vurdering Busdriften i dagtilbudsafdelingerne i Lunde, Outrup, Nr. Nebel og Oksbøl er historisk betinget, idet institutionerne kom ind i Varde Kommune med busdrift ved kommunesammenlægningen i Der er ikke særlige kapacitetsmæssige eller geografiske forhold, der begrunder busordning i Mælkevejen, Outrup, Lundparken og Skovmusen3, fremfor i kommunens øvrige dagtilbudsafdelinger. I forhold til afstande er der ikke belæg for, at netop disse dagtilbudsafdelinger, skal have busdrift frem for de øvrige oplands dagtilbudsafdelinger, som fx Naturligvis i Ansager, Årre Børnehave eller Skovbrynet i Ølgod. Ved model 1a og 1b vil der alene være busdrift i dagtilbuddet (klynge) Vest samt Lunde Børnebys dagtilbudsafdeling. Derved vil fremtidig busdrift ikke komme alle børn i Varde Kommunes dagtilbud tilgode. Ved model 1a vil de nuværende busser, som alle er langt over 10 år gamle, ikke kunne udskiftes inden for den nuværende budgetramme. Der vil således skulle påregnes en udgift til leasing (eller køb) af busser enten fra januar 2019 eller indenfor en kort tidshorisont (se økonomi til leasing og køb af busser ved model 2a og 2b). Ved model 1b, 2a, 2b og 3 forudsættes, at dagtilbudsafdelingerne finansierer eventuelle lønudgifter i forbindelse med benyttelse af bussen indenfor egen budgetramme. De midler der herved frigives anvendes til leasing eller køb af busser. Model 2a, 2b og 3 kommer alle dagtilbudsafdelinger tilgode og giver derved alle dagtilbud gode og mere lige muligheder for at komme ud i naturen og gøre brug af kommunens unikke naturområder og faciliteter. Anbefaling Leasing frem for køb Uanset valg af model anbefaler forvaltningen, på baggrund af sparring med Indkøb og Forsikring, leasing frem for kontantkøb af busser. Alle kommunens godt 100 biler i hjemme- og sygepleje er leasede, hvilket betyder, at kommunen undgår en stor binding af kapital. Samtidig er renten meget lav på leasing. En leasingaftale er billigst på den korte bane, idet udgiften år 1 og fremadrettet vil være kr./år ved 3 busser eller kr./år ved 6 busser, hvor kontantkøb indebærer en investering år 1 på ca. 2 mio.kr. ved 3 busser eller ca. 4 mio.kr. ved 6 busser. Over10 år vil udgiften til leasing af 3 busser inklusiv serviceaftale være ca kr. dyrere end kontantkøb. Model 2a Arbejdsgruppen anbefaler model 2a, dog gerne med leasing af 6 nye busser, svarende til 2 busser til hvert geografiske område pr. 1. januar Alternativt, at der i år 1, hvor der vil være et merforbrug i forhold til nuværende budgetramme, startes ud med 3 busser og efterfølgende, i år 2020 eller senere, udvides med leasing af yderligere 3 busser. De nuværende busser vil evt. kunne sælges og modregnes. Modellen understøtter visionen Vi i naturen og giver alle dagtilbud rigtig gode og mere lige muligheder for 3 Dog vil der i Skovmusen være behov for bussen såfremt beslutning om sammenlægning med Oksbøl Børnehave fastholdes.

5 at komme ud i naturens læringsrum og gøre brug af kommunens naturområder og faciliteter. I denne model vil forvaltningen facilitere udarbejdelsen af retningslinjer for brug af busserne i samarbejde med hvert geografiske område, så det sikres at alle dagtlbud/afdelinger tilgodeses og retningslinjerne afspejler områdets vilkår, ønsker og behov Udvidelse til SFO/juniorklubber Arbejdsgruppen gør opmærksom på, at det på sigt kunne overvejes at SFO/juniorklub kunne bruge busserne i eftermiddagstimerne. Bilag Uddybende økonomi ift. busdrift i dagtilbud 96359/18 Stillingtagen til fremtidige busordninger i Varde Kommunes 99846/12 dagtilbud Kommissorium - busdrift i dagtilbud 81113/18

Tildelingsmodel for Dagtilbud - gældende fra 1. august 2018.

Tildelingsmodel for Dagtilbud - gældende fra 1. august 2018. Tildelingsmodel for Dagtilbud - gældende fra 1. august 2018. Prognose 100% omregnet til enheder Prognose 17/18 pr. 1.8.17-100% - antal børn Grundtildeli ng Løntildeling udregnet pr. enhed Socio-økonomi

Læs mere

Styrket pædagogisk læreplan Udviklingsforløb med UVM: Demokratiske processer i børnehøjde

Styrket pædagogisk læreplan Udviklingsforløb med UVM: Demokratiske processer i børnehøjde 22-10-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 150456/18 Dagtilbudsledermøde Onsdag den 31. oktober 2018, kl. 13.00 15.00 Rådhuset, Projektrum E, 1. sal Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Læs mere

Udvalgsmøde Trivselsundersøgelse foreslås afskaffet, bla. På baggrund af meldinger på MED status møder i dagtilbuddene.

Udvalgsmøde Trivselsundersøgelse foreslås afskaffet, bla. På baggrund af meldinger på MED status møder i dagtilbuddene. 2-5-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 60722/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 9. maj 2018, kl. 8.00 11.00. Kantinen - lille del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Aase Heiselberg

Læs mere

Budgetoplæg 2016 vuggestuepladser i Naturligvis i Ansager

Budgetoplæg 2016 vuggestuepladser i Naturligvis i Ansager Budgetoplæg 2016 vuggestuepladser i Naturligvis i Ansager Nærværende budgetoplæg genfremsættes på baggrund af budgetønske for 2015 og 2016 fra Dagtilbuddet Nordøsts Bestyrelse (dok 55 688-14 og 61 638-15),

Læs mere

Budgetoplæg Børnehave/r i Oksbøl

Budgetoplæg Børnehave/r i Oksbøl Dok 62 718-15 Sag 15/2459 Anbr Budgetoplæg 2016 - Børnehave/r i Oksbøl Baggrunden for budgetoplægget er indgivelse af budgetønske til budget 2015 fra den selvejende bestyrelse ved Oksbøl Børnehave, om

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 24. august 2018, kl Projektrum A, Bytoften 2, Varde

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 24. august 2018, kl Projektrum A, Bytoften 2, Varde 16-8-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 96784/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 24. august 2018, kl. 8.00 11.00. Projektrum A, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Susanne Berthelsen Referent:

Læs mere

Tildelingsmodel for dagtilbudsområdet pr. 1. august 2018.

Tildelingsmodel for dagtilbudsområdet pr. 1. august 2018. Dok 153121-17 Sag 17-7056 Tildelingsmodel for dagtilbudsområdet pr. 1. august 2018. Tildelingen af ressourcer til dagtilbudsområdet omfatter de kommunale og selvejende dagtilbud. Dagplejen er ikke omfattet

Læs mere

Budgetoverførsler fra 2017 til 2018

Budgetoverførsler fra 2017 til 2018 Budgetoverførsler 2018 Udvalg: Børn og Undervisning Drift budget 2017 2017 2018 af budget 2017 Dok. nr: + = overskud, - = underskud Indenfor rammen: 201 Dagplejen 511.020 70.727.766 70.204.313 523.453-191.862

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Spørgsmål og svar vedr. struktur på skole- og dagtilbudsområdet

Spørgsmål og svar vedr. struktur på skole- og dagtilbudsområdet Dato 30-11-2016 Dok.nr. 82385/16 Sagsnr. 15/7239 Ref. Siko Spørgsmål og svar vedr. struktur på skole- og dagtilbudsområdet Indholdsfortegnelse Særligt forløb i overbygningen... 2 Samlet budgetbeløb skoler

Læs mere

Arbejdsmiljø organisationsdiagram for Varde Kommune

Arbejdsmiljø organisationsdiagram for Varde Kommune Bilag 2 til lokalaftalen Arbejdsmiljø organisationsdiagram for Varde Kommune 27.06.16 Der er i alt 136 arbejdsmiljøgrupper Hoved MED-udvalg Hoved MED-udvalg: Arbejdsmiljøudvalg Fælles MEDudvalg: Administrationen

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 14. december 2018, kl Rådhuset, Projektrum D. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 14. december 2018, kl Rådhuset, Projektrum D. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen 22-10-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 163305/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 14. december 2018, kl. 8.00 11.00 Rådhuset, Projektrum D Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen Pkt.

Læs mere

Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget

Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Social- og Sundhedsudvalget Dato: 22. august 2017 Starttidspunkt: 21:00 Sted: A.1.01 Medlemmer: Ruth Lauridsen, Robert Terkelsen, Simon Nicolajsen Jørgensen, Jeyarajah Rasiah, Ole Marcussen Indholdsfortegnelse

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Anlægsprojekter til budget kr. (2018-priser) (- = indtægt el. besparelse / + =

Anlægsprojekter til budget kr. (2018-priser) (- = indtægt el. besparelse / + = Kassebeholdning, mio. kr. Anlægsprojekter til budget 2019-2022 1.000 kr. (2018-priser) (- = indtægt el. besparelse / + = 2019 2020 2021 2022 145,7 129,8 126,7 130,7 merudgifter) 2019 2020 2021 2022 Udvalget

Læs mere

Udviklingsprojekt - Dagtilbud

Udviklingsprojekt - Dagtilbud Udviklingsprojekt - Dagtilbud Titel Baggrund God start - læring, trivsel og fællesskaber i dagtilbud God start- læring, trivsel og fællesskaber i dagtilbud er et overordnet projekt på dagtilbudsområdet

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard tlf. 79 94 71 09

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard tlf. 79 94 71 09

Læs mere

Udmøntning på konti: Anlægget vedrører både sundhedsområdet og voksen-plejeområdet

Udmøntning på konti: Anlægget vedrører både sundhedsområdet og voksen-plejeområdet /Voksen- og Plejeudvalget Nummer: A61 Anlægget vedrører: Sundhedshus på Grenaa Sygehus Udmøntning på konti: Anlægget vedrører både sundhedsområdet og voksen-plejeområdet I 1. kr. (21 priser) 21 211 212

Læs mere

Indholdsfortegnelse Skoler og dagtilbud for alle... 3 Forligstekst: Skoler og dagtilbud for alle... 3 Uddybning af principper bag forslag til ny

Indholdsfortegnelse Skoler og dagtilbud for alle... 3 Forligstekst: Skoler og dagtilbud for alle... 3 Uddybning af principper bag forslag til ny 1 Indholdsfortegnelse Skoler og dagtilbud for alle... 3 Forligstekst: Skoler og dagtilbud for alle... 3 Uddybning af principper bag forslag til ny struktur: Skoler og dagtilbud for alle... 6 Vuggestuer

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 25. august 2017, kl Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Susanne Bertelsen

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 25. august 2017, kl Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Susanne Bertelsen 17-08-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 128940/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 25. august 2017, kl. 8.00 11.00. Kantinen store del, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Susanne

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard tlf. 79 94 71 09

Læs mere

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde

1/5. Dokumentnr /15 Sagsnr. 15/90. Referat til dagtilbudsledermøde. Fredag d. 25. september 2015, kl Kantinen, Borgercenter Varde Dokumentnr. 126431/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 25. september 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde Afbud: Aase Heiselberg Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet

Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Disposition: A. Kommissorium, tidsplan og organisering B. Økonomisk ramme for ny tildelingsmodel C. Ny tildelingsmodel generelle forudsætninger D. Ny

Læs mere

1/5. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31. Referat til dagtilbudsledermøde

1/5. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31. Referat til dagtilbudsledermøde Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 11. marts 2016, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Afbud: Referent: Lene Pedersen Pkt. 1 Godkendelse

Læs mere

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016 Pulje til kommunale bygninger/ældreboliger, som skal afvikles "nedrivningspuljen". 3.39. 3.39. 3.39. 3.39. Investering i energibesparende foranstaltninger 3.. 3.. 1.. 1.. 54719-14/ Nedlæggelse af brandhaner

Læs mere

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Fredag den 13. januar 2017, kl Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen 05-01-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 3158/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 13. januar 2017, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Referent: Lene Pedersen

Læs mere

UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside)

UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside) Oplæg nr. 3 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside) Indhold Indledning og baggrund... 1 Processen for udarbejdelse af oplæg... 2 Skoler

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 1. juni 2018, kl Kantinen Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Annette Bendixen

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 1. juni 2018, kl Kantinen Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Annette Bendixen 28-5-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 81229/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 1. juni 2018, kl. 8.00 11.00. Kantinen Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Annette

Læs mere

Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud

Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud Borgermøder om oplæg til struktur i skoler og dagtilbud November 2016 PROGRAM 18.30-18.35: Velkomst og præsentation af aftenens program v. Borgmester Erik Buhl 18.35-18.50: Den brændende platform og formålet

Læs mere

Dagsorden 124. Indstilling vedr. Fønsafdeling af Nørre Aaby Børnehus 1

Dagsorden 124. Indstilling vedr. Fønsafdeling af Nørre Aaby Børnehus 1 Dagsorden Børn- Kultur og Fritidsudvalget 2. februar 2016 kl. 13:15 Mødested: Mødelokale 5.04, Anlægsvej 4, Ejby Dagsorden 124. Indstilling vedr. Fønsafdeling af Nørre Aaby Børnehus 1 Lukket dagsorden

Læs mere

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene

Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvar fra MED-udvalget i Dagtilbuddet Firkløveret vedr. første behandling af strukturændringsforslagene Høringssvaret er udarbejdet på baggrund af kommentarer til strukturændringsforslagene fra A-

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 16. juni 2017, kl Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde. Ikke tilstede: Bente H.

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 16. juni 2017, kl Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde. Ikke tilstede: Bente H. 07-06-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 94764/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 16. juni 2017, kl. 8.00 10.30. Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ikke tilstede: Bente

Læs mere

Skoler og dagtilbud for alle i Varde Kommune

Skoler og dagtilbud for alle i Varde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Skoler og dagtilbud for alle i Varde Kommune...3 Uddybning af principper bag forslag til ny struktur: Skoler og dagtilbud for alle...6 Vuggestuer og børnehaver...6 Dagplejen...6 Overbygningsskoler

Læs mere

Vedrørende høringssvar - model for harmonisering af teknisk service for skoler og daginstitutioner

Vedrørende høringssvar - model for harmonisering af teknisk service for skoler og daginstitutioner From:Bente Hjørngaard Sørensen To:Lotte Cortsen Subject:Re: Ny frist for høring - Model for harmonisering af teknisk service for skoler og daginstitutioner Hej Lotte Vedrørende høringssvar - model for

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Britta Boel tlf. 79 94 78 15 Thomas Jaap tlf. 79 94 65 29 Ældre og

Læs mere

NYE TILDELINGSMODELLER INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

NYE TILDELINGSMODELLER INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Dagtilbud Folkeskoler SFO NYE TILDELINGSMODELLER DEN GODE TILDELINGSMODEL SIKRER HVAD ER EN TILDELINGSMODEL? Kort og godt: en måde at fordele det samlede budget ud på jeres skoler og institutioner Men

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag

Opsamling på hovedtræk i strukturforslag Opsamling på hovedtræk i strukturforslag BILAG TIL TEMADRØFTELSEN 27/9 2016 Arbejdsgruppernes opgave Strukturarbejdsgrupperne har haft til opgave, at foreslå et strukturscenarium der skaber besparelse

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Social, Sundhed og Beskæftigelse Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Britta Boel tlf. 79 94 78 15 Thomas Jaap tlf. 79 94

Læs mere

Tildeling af midler til Hvidovre Kommunes Dagtilbud

Tildeling af midler til Hvidovre Kommunes Dagtilbud Tildeling af midler til Hvidovre Kommunes Dagtilbud Ny budgettildelingsmodel Hvidovre Oktober 2014 1 1.0 Forord Da dagtilbuddene i 2009 overgik til kontraktstyring, blev budgettildelingsmodellen på dagtilbudsområdet

Læs mere

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre.

Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre. Økonomiske konsekvenser vedrørende sundhedscenter/sundhedscentre. Senest revideret 28. maj 2009. I forbindelse med etablering og flytning af sundhedsafdelingen og dele af genoptræningsområdet (under 140)

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard tlf. 79 94 71 09

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Lysningen deltager i udviklingsprojektet Bilag: Dok.nr Invitation til deltagelse i udviklingsprojekt.

Lysningen deltager i udviklingsprojektet Bilag: Dok.nr Invitation til deltagelse i udviklingsprojekt. 21-3-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 46367/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 6. april 2018, kl. 8.00 11.00. Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Referent: Charlotte

Læs mere

31. januar Kl. 09:00

31. januar Kl. 09:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:00 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, 7400 Herning Fraværende: Jens Kaasgaard John G. Christensen 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

Afbud: Viggo Hansen- Anette Moltke deltager i stedet, Tove Holm Andersen Lene Eskildsen deltager i stedet.

Afbud: Viggo Hansen- Anette Moltke deltager i stedet, Tove Holm Andersen Lene Eskildsen deltager i stedet. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 8. april 2015, kl. 9.30 12.00. Kantinen lille del, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Afbud: Viggo Hansen- Anette Moltke

Læs mere

Høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i Varde kommune.

Høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i Varde kommune. Varde den 07.01.2017 Til Birthe Laustrup, Politik og Analyse, på mail: bilc@varde.dk Høringssvar vedr. den fremtidige skolestruktur i Varde kommune. Ideer til Varde kommunes skolestruktur Samlet drives

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard tlf. 79 94 71 09

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

Oplæg nr. 2 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside)

Oplæg nr. 2 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside) Oplæg nr. 2 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside) Indhold Indledning og baggrund... 2 Processen for udarbejdelse af oplæg... 3 Skoler

Læs mere

Forslag til Budget 2017-1. behandling

Forslag til Budget 2017-1. behandling Forslag til Budget - 1. behandling Lemvig Kommune Regnskab Budget Budget Difference Busdrift Handicapkørsel Flexture og Teletaxa Kan-kørsel Trafikselskabet Rejsekort Tjenestemandspensioner Total - netto

Læs mere

NOTATARK. Bilag 1. Baggrundsnotat. Hvidovre Kommune. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702

NOTATARK. Bilag 1. Baggrundsnotat. Hvidovre Kommune. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702 Bilag 1. Baggrundsnotat. Danner grundlag for mødesag Køkkener i daginstitutioner, Projekt nr. 5702 NOTATARK Hvidovre Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen 1. Baggrund Folketinget vedtog den 25. november

Læs mere

Er der behov for mere viden om den nye sprogvurdering i Hjernen og Hjertet. Information kan f.eks. gives på kommende møde i sprognetværket.

Er der behov for mere viden om den nye sprogvurdering i Hjernen og Hjertet. Information kan f.eks. gives på kommende møde i sprognetværket. 11-1-2018 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 18/3 Dokument nr.: 5587/18 Dagtilbudsledermøde Fredag den 19. januar 2018, kl. 8.00 11.00. Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Referent: Lene

Læs mere

Oplæg nr. 2 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold

Oplæg nr. 2 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold Oplæg nr. 2 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold Indledning og baggrund...3 Processen for udarbejdelse af oplæg...4 Skoler og dagtilbud i dag anno 2016...5 Forudsætninger...6 Præsentation af

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr. BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: 134315/10 Indledning Politikområdet yder særlige ydelser til Familieafdelingen,

Læs mere

Budgetudfordring 2020 Puljemidler

Budgetudfordring 2020 Puljemidler Budgetudfordring 2020 Puljemidler Dette notat belyser de budgetudfordringer i 2020, som følger af udløb af puljer og kendte tidsbegrænsede indsatser/projekter på CPOs og CSKFs områder. Værdighedspuljens

Læs mere

UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside)

UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside) Oplæg nr. 1 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud UDEN BILAG (version med bilag fremgår af Varde Kommunes hjemmeside) Indhold Indledning og baggrund... 1 Processen for udarbejdelse af oplæggene... 2

Læs mere

Forudsætninger for beregninger vedr. oplæg til ansøgning om kr til ældreområdet i Skanderborg Kommune

Forudsætninger for beregninger vedr. oplæg til ansøgning om kr til ældreområdet i Skanderborg Kommune Forudsætninger for beregninger vedr. oplæg til ansøgning om 8.400.000 kr til ældreområdet i Skanderborg Kommune Forslag 1: Ressourcer til flere medarbejdere i tidsrummet kl. 15-20. 440 plejeboliger 1 time

Læs mere

Høring: Handleplan , Udvikling og omstilling af handicapområdet.

Høring: Handleplan , Udvikling og omstilling af handicapområdet. Punkt 7. Høring: Handleplan 2014-2017, Udvikling og omstilling af handicapområdet. 2013-37668. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget har Handleplan 2014-2017, Udvikling

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Dokumentnr. 158779/15 Sagsnr. 15/90 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 27. november 2015, kl. 8.00 10.00. Mødelokale 2, Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55, Varde Afbud: Referent: Lene Pedersen Pkt.

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Oversigt over nye tiltag til anlægsprojekter i budget Økonomiudvalg

Oversigt over nye tiltag til anlægsprojekter i budget Økonomiudvalg Oversigt over nye tiltag til anlægsprojekter i budget 2017 - Udvalg 2017 2018 Økonomiudvalg 41.778.820 24.838.040 62.828.420 23.359.620 Udvalg for Plan og teknik 35.853.880 27.271.720 24.782.690 48.170.000

Læs mere

Oplæg nr. 1 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold

Oplæg nr. 1 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold Oplæg nr. 1 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold Indledning og baggrund...2 Processen for udarbejdelse af oplæggene...3 Skoler og dagtilbud i dag anno 2016...4 Forudsætninger...5 Præsentation

Læs mere

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Fredag den 3. marts 2017, kl. 8.00 10.00 Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ref. Lepe Dato - Sag 17-12 Dok 28277-17 Ikke tilstede: Anne

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Børn, Læring og Job Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard Britta Boel tlf.

Læs mere

Startpakken 2016 Der tildeles fortsat til 2 uger husk at udfylde det medsendte skema om effekten af indsatsen.

Startpakken 2016 Der tildeles fortsat til 2 uger husk at udfylde det medsendte skema om effekten af indsatsen. Dokumentnr. 2727/16 Sagsnr. 16/31 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 15. januar 2015, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ikke til stede: Maiken Flindt-Christensen,

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune Borgmester Erik Buhl Kommunaldirektør Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 Social og Sundhed Plan, Kultur og Teknik Claus Fjeldgaard Thomas Jaap tlf. 79 94 65 29 Ældrechef

Læs mere

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre.

Når kommunen låner penge øger vi det økonomiske råderum og vi kan derfor foretage investeringer vi ellers ikke ville kunne gennemføre. Dato: 7. april 2014 Til: Økonomiudvalg og byråd Vedrørende: i Holbæk Kommune Indledning Holbæk Kommune havde efter kommunesammenlægningen i 2007 en gæld på 700 mio. kr. ved udgangen af 2013 var gælden

Læs mere

Aftale mellem Daginstitutionen 3-Høje og dagtilbudschefen

Aftale mellem Daginstitutionen 3-Høje og dagtilbudschefen Aftale mellem Daginstitutionen 3-Høje og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børn- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Få effektiv finansiering med på vejen

Få effektiv finansiering med på vejen Få effektiv finansiering med på vejen 2 Træk på Jyske Finans og løb ikke tør for finanser Få de maskiner og køretøjer, I har brug for Investering i nyt materiel kan være ganske omfattende. Og det er vigtigt,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune INDHOLD Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Hvidovre Kommune... 3 Formål... 3 Forældrebestyrelsens ansvar og kompetence... 3 Principper

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Sundhed og Omsorg

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Sundhed og Omsorg Udvalg Social- og Sundhedsudvalget BUDGETPERIODEN 2020-2023 Afdeling/område Sundhed og Omsorg Initialer VD Udfærdiget dato 10/4-19 Projektnavn: Udskiftning af nødkald hos hjemmeboende Funktion: 05.30.26

Læs mere

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet

Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Spørgsmål og svar om nye bevillingsmodeller på fritidsområdet Her er der mulighed for at få svar på følgende spørgsmål: 1. Hvem omfatter de nye bevillingsmodeller?

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 23. maj 2019 Mødested: mødelokale 219 Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på forslag fra dagtilbudsledere til implementering af effektiviseringsmåltal I budget 2016 indgår et effektiviseringsforslag på dagtilbudsområdet, der udarbejdes

Læs mere

1. Kvalitetsmål for Daginstitutionen Alderslyst for 2018:

1. Kvalitetsmål for Daginstitutionen Alderslyst for 2018: Aftale mellem Daginstitutionen Alderslyst og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børne- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Temadrøftelse 27/9-2016

Temadrøftelse 27/9-2016 Temadrøftelse 27/9-2016 Bemærk at følgende PowerPoints præsenterer arbejdsgruppernes udkast til strukturscenarier i skoler og dagtilbud. Siderne er derfor markeret med arbejdsgruppernes udkast. Præsentationen

Læs mere

Prisberegning/kalkulation

Prisberegning/kalkulation Prisberegning/kalkulation Når du skal lave en prisberegning er det vigtigt at få så mange af omkostningerne med, som det overhovedet er muligt. Alle prisberegninger er eksklusiv moms, altså plus moms.

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune KOMMUNAL SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE BØRN OG UNGE Louise Raunkjær tlf. 7994 7815 PLAN, KULTUR OG TEKNIK Bent Peter Larsen tlf. 7994 6529 VK 010115CADA KOMMUNAL Politik

Læs mere

Åbent referat. fra. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent referat. fra. Udvalget for Børn og Undervisning Varde Kommune Åbent referat fra Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Tirsdag den 3. december 2013 Mødetidspunkt: 17:15-17:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 5.2.3, BCV Karl

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

Oplæg nr. 3 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold

Oplæg nr. 3 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold Oplæg nr. 3 strukturdrøftelser i skole og dagtilbud Indhold Indledning og baggrund...1 Processen for udarbejdelse af oplæg...2 Skoler og dagtilbud i dag anno 2016...3 Forudsætninger...4 Præsentation af

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalgets budgetrammer vil de kommende år blive reduceret markant. Dette skyldes 2 faktorer: Den økonomiske situation

Børne- og ungdomsudvalgets budgetrammer vil de kommende år blive reduceret markant. Dette skyldes 2 faktorer: Den økonomiske situation Børne- og ungdomsudvalgets budgetrammer vil de kommende år blive reduceret markant. Dette skyldes 2 faktorer: Den økonomiske situation 2014 reduktion på 10 mio. 2015 reduktion på 30 mio. 2016-18 yderligere

Læs mere

WÜRTH LEASING. Nemt og bekvemt

WÜRTH LEASING. Nemt og bekvemt WÜRTH LEASING Nemt og bekvemt Det nyeste og mest effektive udstyr Leasing er uanset virksomhedens størrelse blevet en meget almindelig måde at få finansieret investeringer på. At drive virksomhed er nemlig

Læs mere

Organisationsdiagram Varde Kommune

Organisationsdiagram Varde Kommune Organisationsdiagram Varde Kommune KOMMUNAL Mogens Pedersen tlf. 79 94 71 00 SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE Anette Bækgaard Jakobsen tlf. 79 94 72 02 BØRN OG UNGE Louise Raunkjær tlf. 79 94 78 15 PLAN,

Læs mere

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 3. november 2017, kl Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Hanne Sandholm

Dagtilbudsledermøde. Fredag den 3. november 2017, kl Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde. Ikke tilstede: Hanne Sandholm 26-10-2017 Ref.: Lene Pedersen Sagsnr.: 17/11 Dokument nr.: 167424/17 Dagtilbudsledermøde Fredag den 3. november 2017, kl. 8.00 11.00. Mødelokale 3, Rådhuset, Bytoften 2, Varde Ikke tilstede: Hanne Sandholm

Læs mere

NOTAT. Klik her for at angive tekst. 4. Økonomiske budgetredegørelse for 2015 på Teknik- og miljøudvalgets område

NOTAT. Klik her for at angive tekst. 4. Økonomiske budgetredegørelse for 2015 på Teknik- og miljøudvalgets område NOTAT Klik her for at angive tekst. Sekretariatet 12. oktober 2015 2014-18051-7 4. Økonomiske budgetredegørelse for 2015 på Teknik- og miljøudvalgets område Bemærkninger til Teknik- og Miljøudvalget Teknik-

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave; Linda Mikkelsen Børnehuset Bjerregrav; Janni Mortensen Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Lotte Juul Christensen Stjernehuset;

Læs mere

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling

Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling Punkt 8. Godkendelse af udmønting af besparelse vedr. teknisk serivice ledelse, 2. behandling 2017-055395 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender den fremlagte model for udmøntning af besparelse på

Læs mere

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Indholdsfortegnelse Hvem er NRGi Finans........................ 3 Finansiering er en god ide.................... 4 Finansieringstyper..........................

Læs mere

Odsherred kommune: ( ) 1

Odsherred kommune: ( ) 1 Odsherred kommune: (kr. pr. år) Regnskab 202 Regnskab 203 Regnskab 204 Budget 205 Løn - 7.034.766 6.808.755 6.62.600 Kontrakt med ekstern leverandør - - - - Øvrige driftsudgifter (netto) - 3.788.705 3.353.266

Læs mere

Holbæk Marina, Dragerup Vig

Holbæk Marina, Dragerup Vig Holbæk Marina 30.7. 2012 Rapport for kommissorium Store både Kommissoriemedlemmer: Koordinator: Øvrige medlemmer: Bo Pedersen Jens Hansen Anders Flensberg Jørgen Vad Nielsen Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 69 Fremtidens Fritidstilbud ved Brønshøj Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Bilag 5 - notat vedr. supplerende spørgsmål om tilskudsvilkårene for private daginstitutioner

Bilag 5 - notat vedr. supplerende spørgsmål om tilskudsvilkårene for private daginstitutioner Økonomi og Administration Sagsbehandler: Anne Lund Sagsnr. 28.09.44-G01-1-13 Dato:20.3.2014 Bilag 5 - notat vedr. supplerende spørgsmål om tilskudsvilkårene for private daginstitutioner De supplerende

Læs mere

1/5. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31. Referat til dagtilbudsledermøde

1/5. Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31. Referat til dagtilbudsledermøde Dokumentnr. 3334/16 Sagsnr. 16/31 Referat til dagtilbudsledermøde Fredag d. 19. august 2016, kl. 9.00 11.30. Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Afbud: Ulla Nonbo Vad, Referent: Lene Pedersen

Læs mere