DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER"

Transkript

1 DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post: info@akademiraadet.dk Å r s r a p p o r t 2 5 f o r Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster AKADEMIRAADET Indholdsfortegnelse 1. Beretning 1.1. Præsentation af institutionen 1.2. Årets finansielle resultater 1.3 Årets faglige resultater 1.4. Forventninger til det kommende år 1.5. Oversigt over hovedkonti 2. Målrapportering 3. Regnskab 3.1. Anvendt Regnskabspraksis 3.2. Resultatopgørelse (omkostningsbaseret) 3.3. Balance 3.4. Omregningstabel 3.5. Bevillingsregnskab 3.6. Bevillingsafregning 4. Påtegning 5. Bilag: Noter til regnskabet (Underskrevet af departementschefen den 6. april 2006)

2 -2-1. Beretning 1.1. Præsentation af institutionen Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunsters virksomhed udøves gennem Akademiraadet. Akademiraadets opgaver er beskrevet i Kulturministeriets Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj I henhold til bekendtgørelsen for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster er Akademiraadets opgave at virke til kunstens fremme. Akademiraadet står til rådighed som statens, amternes og kommunernes rådgiver i kunstneriske spørgsmål. Akademiraadet behandler henvendelser fra offentlige myndigheder. Raadet kan på eget initiativ indhente oplysninger fra og fremsætte erklæringer over for statslige myndigheder og institutioner samt over for offentligheden. I anden lovgivning er Akademiraadet tillagt yderligere en række opgaver. I henhold til Lov om Folkekirkens Kirkebygninger og Kirkegårde yder Akademiraadet Kirkeministeriet og stiftsøvrighederne sagkyndig bistand i forhold, der vedrører kirker og kirkegårde. Denne rådgivning sker gennem det af Raadet nedsatte Udvalg for Kirkekunst, der også rådgiver menighedsråd om planlagte udsmykninger i henhold til Kirkeministeriel Vejledning til menighedsrådene fra juli Iflg. Afskrivningsloven indhenter skattemyndighederne i tvivlstilfælde fra Akademiraadet en vurdering af om en kunstneriske udsmykning kan kvalificeres som kunst. Herudover har Akademiraadet følgende opgaver, der er beskrevet i Kulturministeriets Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj Raadet udpeger medlemmer til statslige, kommunale og andre offentlige eller private repræsentantskaber, komiteer, bestyrelser m.v. i henhold til de for disse gældende bestemmelser. Raadet udpeger censorer samt medlemmer til skolebestyrelser m.v. til videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner i henhold til de for skolerne gældende regler. Raadet yder rådgivning i forbindelse med ansættelse af kongelige bygningsinspektører. Raadet uddeler efter de fastsatte regler de medaljer, præmier og priser, der henhører under Akademiet. Akademiraadet ejer og har ansvar for Kunstakademiets samling af kunst, der rummer ca. 600 værker (malerier, skulpturer, tegninger, medaljer m.v.). Akademiraadets 12 medlemmer (4 arkitekter, 4 billedhuggere og 4 malere) vælges af og blandt arkitekter og billedkunstnere i Akademiet, hvis 60 medlemmer er valgt ved direkte valg af Kunstnersamfundets ca arkitekter og billedkunstnere. Fordelen ved Raadets bredt sammensatte treenighed og den lange historiske samhørighed er, at medlemmerne tilsammen favner kunst- og arkitekturhistoriens udvikling. Raadets medlemmer forholder sig alle til plasticitet, materialitet, farve og skalaforhold, strækkende sig fra den skala, der udfolder sig minimalt på lærredet, til landskabets store skala. Det indebærer en indsigt i den kunst- og arkitekturhistoriske udviklings kriser og resultater, som Raadet har pligt til give videre i en reflekteret form.

3 -3- Raadet fungerer i kraft af sin tværfaglige sammensætning, som et samlingspunkt for debatten af divergerende meninger om, hvad kunstnerisk og arkitektonisk, landskabelig og bymæssig kvalitet er. Raadet deltager i den løbende debat om kunstens og arkitekturens stilling og funktion i samfundet. I Akademiraadets sigtelinier for 2005 har Raadet mere detaljeret beskrevet sine visioner og opgaver. To af sigtelinierne er væsentlige at fremhæve: Den ene sigtelinie er Sagsbehandling, hvor Raadet primært er statens rådgiver, samtidig med at Raadet også selv rejser sager. Ved udpegelser af medlemmer til bestyrelser m.v. sker Raadets udpegelser ud fra ønsket om at placere de bedst kvalificerede personer på posterne. De udpegede er således ikke repræsentanter for Akademiet, men udøver deres virke ud fra deres personlige skøn og vurderinger. Den anden sigtelinie er Fagligt Forum, hvor den udadrettede og offensive rolle vægtes højt. Akademiraadet stiler efter at introducere problemstillinger og inspirere politikerne og samfundets borgere ved at delagtiggøre dem i kunst og arkitekturpolitiske refleksioner over kunstens og arkitekturens stilling og funktion i samfundet. Hvad er kunstens og arkitekturens rolle i samfundet, hvordan er den i forhold til brugerne, i forhold til politikerne, i forhold til museerne, byrummene eller det landskabelige rum? Akademiraadet skal komme med indspark i samfundsdebatten, der kan introducere nye ideer og inspirere politikere og brugere af kunstens og arkitekturens tilbud til at gå i engageret dialog. Yderligere oplysninger om Akademiraadet kan findes på hjemmesiden:

4 Årets finansielle resultater Tabel 1. Virksomhedens økonomiske nøgletal Omkostningsbaseret resultat Regnskab kr. Ordinære driftsindtægter (ekskl. bevillinger) 0 Ordinære driftsomkostninger 2643 Heraf personaleomkostninger 1244 Andre driftsposter, netto 0 Finansielle poster, netto 0 Ekstraordinære poster, netto 0 Årets resultat (ekskl. bevillinger) Udgiftsbaseret resultat 1000 kr. Driftsbevilling Anlægsbevilling Indtægter (regnskab) Udgifter (regnskab) Årets udgiftsbaserede resultat, brutto Nettoudgiftsbevilling, inkl. TB 2500 Indtægtsbevilling, inkl. TB 0 Udgiftsbevilling, inkl. TB 0 Årets resultat (inkl. bevillinger) Til videreførsel Balance 1000 kr. Status pr Anlægsaktiver i alt 6 Heraf immaterielle anlægsaktiver 0 Heraf materielle anlægsaktiver 6 Omsætningsaktiver i alt 65 Aktiver i alt 71 Egenkapital -156 Hensatte forpligtigelser 0 Langfristet gæld i alt 0 Kortfristet gæld i alt 227 Passiver i alt 71 Vurdering af det finansielle resultat : Akademiraadet betegner regnskabsresultatet for 2005 som tilfredsstillende. Der var budgetteret med udgifter til en konference (nr. 2) i december 2005, men den måtte udsættes og blev i stedet afholdt den 10. februar Merforbruget i 2005, der skyldes udgifter til konferencen (nr. 1) den , Hvordan står det til med den kunstneriske frihed? samt til udstilling og præmiering i 2005 af Guldmedaljekonkurrencen udskrevet i 2004, dækkes som budgetteret af midler opsparet til formålene fra tidligere finansår.

5 -5- Frivilligt arbejde: Ved vurdering af det finansielle resultat skal det tages i betragtning, at der ikke erlægges betaling eller honorar for det arbejde, som Akademiets, Raadets og udvalgenes medlemmer årligt udfører som statens, amternes og kommunernes rådgiver (ca. 1½ nettoårsværk). Udgifter, der ikke indgår i regnskabet: Akademiraadets Udvalg for Kirkekunst har i 2005 anvendt kr. til besigtigelser og møder med menighedsråd rundt om i landet. Denne udgift er afholdt af Kirkeministeriet og indgår ikke i Akademiraadets regnskabstal Årets faglige resultater Akademiraadet vurderer de faglige resultater i 2005 som tilfredsstillende. Akademiraadet har i årets løb ved flere lejligheder fungeret som rådgiver i kunstneriske spørgsmål og har virket til kunstens fremme. Af Akademiraadets opgaver skal nedenstående eksterne sager behandlet i 2005 særligt fremhæves: Lovgivning, administration m.v. - Kommenteret vedtægtsændringer til Det Danske Institut i Athen - Afgivet høringssvar vedr. forslag til nyorientering af Charlottenborg Udstillingsbygning - Drøftet muligheder for atelier og kunstnerboliger med KAB i forbindelse med Regeringens oplæg til integrationsplan - Anbefalet erhvervelse af ny ejendom til Skandinavisk Forening i Rom Kommune- og lokalplaner, trafik m.v. - Kommenteret forslag til Københavns Kommuneplan Kommenteret Københavns Kommunes handlingsplan for monumentområdet Sikring af kulturarv med særlig kunstneriske betydning - Rådgivet stiftsøvrigheder og menighedsråd om nye udsmykninger i ca. 35 kirker - Nedsat arbejdsgruppe under Raadet til at undersøge konsekvenser for landskabet af strukturændringer i forbindelse med kommunalreformen Konferencer - Afholdt konference i september Hvordan står det til med den kunstneriske frihed, hvor kulturminister Brian Mikkelsen indledte. Konferencen kan høres via Akademiraadets hjemmeside - Samarbejdet med Bygningskulturelt Råd om konference om By og Bygning - Bevaring i fremtiden i oktober (Akademiraadet agter at følge problemstillingen op i 2006.) - Forberedelse af konference den 10. februar 2006 om arkitekturen som kunstart. Konferencen kan høres via Akademiraadets hjemmeside Konkurrencer m.v. - Udstilling, bedømmelse og prisuddeling af Akademiets Guldmedaljekonkurrence - Uddelt ca kr. i 26 portioner fra de 13 legater, som Raadet administrerer - Tilkendt 2 Thorvaldsen Medailler, 9 Eckersberg Medailler, 1 Th. Bindesbøll Medalje og 1 Høyen Medalje Deltagelse i arbejdsgrupper m.v.

6 rådsmedlemmer deltog i Kulturministeriets arbejdsgruppe, der i september 2005 fremsatte forslag til nyorganisering af Charlottenborg Udstillingsbygning Udpegelser - Udpeget censorer til afgangsbedømmelser ved statens arkitektskoler for studieåret 2005/2006 Raadet har desuden nyvalgt/genvalgt medlemmer/konsulenter til følgende bestyrelser m.v. uden for Akademiet, hvor valgperioden udløb i 2005: - Statens Kunstfond, repræsentantskabet - Kulturmiljøråd i Ribe og Fyns Amter - Post Danmark, Frimærkeudvalg - Statens Værkesteder, Områdeudvalget for Billedkunst - Kunsthallen Brandts, Odense - Nordjyllands Kunstmuseum, Aalborg - Museet for Fotokunst, Odense - Storm-P. Museet, København - Trapholtmuseet, Kolding - Arealudviklingsrådet for Københavns Havn - Statens Forsknings- og Uddannelsesbygninger, udsmykninger - Det Fynske Kunstakademi, Odense - Gæsteatelier Hollufgård, Odense - Københavns Kommunes Billedkunstudvalg - Vejdirektoratets Jury for Vejprisuddeling - Kunst på Arbejdspladsen, København - Ophavsretsfonden i BKF, København - Victor P. Christensens Legat - Aage og Yelva Nimbs Fond - Leo Estvads Legat - Nordisk Kunstforbund, den danske sektion. Repræsentation nedlagt Andre sager: - Udtalelse til skattemyndighederne om hvorvidt skulpturer kunne betegnes som kunstnerisk udsmykning - Foreslået syns- og skønsmænd til retssager - Kommenteret Vejdirektoratets politik for udsmykninger i rundkørsler Møder og besigtigelsesrejser - Kunstnersamfundets medlemmer var indbudt til møde den Akademiets 60 medlemmer har afholdt 2 møder - Akademiraadets 12 medlemmer har i 2005 i alt afholdt 9 møder - Raadet har i 2005 foretaget en kort besigtigelsesrejse til Biennalen i Venedig - Raadets Forretningsudvalg på 5 medlemmer, der tillige er valgbestyrelse for Kunstnersamfundets valg, har afholdt 11 møder - Stiftelsesfest den blev overværet af H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen og ca. 200 andre gæster. (Den af præsidenten aflagte beretning fremgår af netreferat af Raadets møde den ) - Råds- og udvalgsmedlemmer har desuden deltaget i flere konferencer, seminarer, møder m.v., og der har været afholdt møde i Kontaktudvalget mellem Raadet, Bkf, UKK og Samrådet - Akademiraadets Udvalg for Kirkekunst på 12 medlemmer har i 2005 afholdt 7 møder og foretaget en besigtigelsestur til kirker på Mors - Akademiraadets og Kunstnersamfundets Jury på 15 medlemmer har i 2005 afholdt 4 møder og foretaget en besigtigelsestur til museer og kunstinstitutioner i Århus

7 -7- - To rådsmedlemmer foretog sammen med repræsentanter for Forsvarets bygningsforvaltning en besigtigelse på en bygning på Christiansø med henblik på oprettelse af en evt. kunstnerbolig. Det er muligt at læse mere om ovenstående i mødereferaterne på Raadets hjemmeside: Pr. 1. april 2005 er valget til Akademiet og Juryen der foretages som skriftlige valg blandt de ca medlemmer i Kunstnersamfundet afsluttet. Det fastansatte personale på Raadets kontor (2,6 årsværk) har i 2005 måttet afsætte omfattende ressourcer til implementering af omkostningsreformen Forventninger til det kommende år Fagligt Akademiraadet arbejder fortsat til kunstens fremme og står til rådighed som rådgiver for staten og andre offentlige myndigheder i kunstneriske spørgsmål. Raadet vil desuden arbejde for at sikre en dybtgående, nuanceret og bred debat om billedkunst og arkitektur, og vil forsøge at få staten og andre offentlige myndigheder til i højere grad at benytte Akademiraadet som et fagligt forum, der står til rådighed for myndighederne. Planlagte faglige tiltag: Konference om arkitekturen Hvordan fremmer vi arkitekturen som kunstart (nr. 2), afholdes den 10. februar Udgangspunktet for konferencen er en konstatering af, at arkitekturproduktionen og fagets udvikling i stigende grad tegnes af markedsmekanismerne. Konferencen, der sætter fokus på arkitekturen som kunstart og kommunikation, vil forsøge at belyse problemstillingen ud fra følgende hovedpunkter: Formidling af arkitektur Muligheder for den kunstneriske og visionære arkitektur i samfundsmæssig fokus og realiseret i byggeindustrien Mulighederne for at fremme disse aspekter ved hjælp af en arkitekturpolitik. Raadet vil i 2006 forberede en konference (nr. 3) om globaliseringens udfordring af eksempelvis kunststøtteordninger og formidlingen af dansk kunst og arkitektur i global konkurrence. Konferencen forventes afholdt i Akademiraadets arbejdsgruppe vedr. strukturændringer i det åbne land efter kommunalreformen vil i foråret efter ca. 6 måneders udvalgsarbejde - aflevere sine anbefalinger til Raadet. Raadet forventer at videreformidle arbejdsgruppens resultater og anbefalinger i form af et memorandum el. lign. med perspektiver for den fremtidige landskabsplanlægning. Akademiraadet tager i 2006 bygningsfredning og bygningsbevaring op til nærmere vurdering. Akademiraadet vil i samarbejde med Bygherre Foreningen planlægge en konference Kunst i Byggeriet i foråret Efter opløsningen af Kunstakademiets Fællesadministration har Kulturministeriet i 2001 overdraget ejerskabet af og ansvaret for Kunstakademiets Kunstsamling til Akademiraadet.

8 -8- Raadet håber på i 2006 at kunne afse midler til færdiggørelse af en registrering af Akademiets Kunstsamlings ca. 600 værker i Kunst Indeks Danmark (KID). Fra Raadets hjemmeside vil der efter registreringen blive indsat et link til samlingen i KID, og lånebetingelser og tilgængelighed vil blive oplyst. Selve registreringen vil blive udført af medarbejdere på Danmarks Kunstbibliotek. Administration Da det har vist sig, at omkostningsreformens indførelse er arbejds- og omkostningskrævende for så lille en institution som Raadet, har Raadet indgået en aftale med Kulturministeriets Administrationscenter om yderligere konsulentbistand til økonomiopgaver fra og med 2006, hvilket betyder en udgift på ca kr. mere pr. år i forhold til Ekstraudgiften i 2006 og 2007 forventer Raadet at kunne afholde over en ansøgt videreførsel af opsparing ult Men dette vil fra 2006 betyde, at Raadet driftsudgifter bliver i størrelsesordenen i alt ca. 0,4 mio. kr. alene til servicering på økonomiforvaltnings- og IT-området, hvilket i længden er en uholdbar situation Oversigt over hovedkonti Årsrapport aflægges for hovedkonto: Det Kgl. Akademi for de Skønne Kunster, AKADEMIRAADET 2. Målrapportering Iflg. Økonomistyrelsens dispensation af kan målrapportering og analyse udelades af årsrapport for 2005 for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster (se bilag). 3. Regnskab 3.1. Anvendt regnskabspraksis Regnskabspraksis tager udgangspunkt i de regnskabsregler og principper, som Økonomistyrelsen har opstillet for omkostningsregnskaber. Årsrapporten for 2005 er opstillet efter Økonomistyrelsens regnskabsprincipper. Akademiet afviger ikke fra Finansministeriets almindelige omkostningsbaserede regnskabsregler. Der er ikke ændringer i anvendt regnskabspraksis i forhold til den godkendte åbningsbalance. Der er ikke foretaget skøn ved værdiansættelse. Dokumentation i form af relevante bilag forefindes hos Akademiraadet.

9 Resultatopgørelse Tabel 2: Resultatopgørelse, note 1 Regnskab Budget 1000 kr Ordinære driftsindtægter Salg af varer og tjenesteydelser Tilskud til egen drift Øvrige driftsindtægter Gebyrer Ordinære driftsindtægter i alt Ordinære driftsomkostninger Ændring i lagre Forbrugsomkostninger Husleje Andre forbrugsomkostninger Forbrugsomkostninger i alt Personaleomkostninger Lønninger Pension Lønrefusion Andre personaleomkostninger Personaleomkostninger i alt Andre ordinære driftsomkostninger Af- og nedskrivninger 5 0 Ordinære driftsomkostninger i alt Resultat af ordinær drift Andre driftsposter Andre driftsindtægter Andre driftsomkostninger Resultat før finansielle poster Finansielle poster Finansielle indtægter Finansielle omkostninger Resultat før ekstraordinære poster Ekstraordinære poster Ekstraordinære indtægter Ekstraordinære omkostninger Årets resultat

10 Balance Tabel 3: Balance (1000 kr.) Aktiver Regnskab 2005 Passiver Åbningsbalance Åbningsbalance Regnskab 2005 Anlægsaktiver: Egenkapital i alt, note Immaterielle anlægsaktiver, note 2 Færdiggjorte udviklingsprojekter Erhvervede koncenssioner, patenter m.v. Hensættelser Langfristede gældsposter: Prioritetsgæld Udviklingsprojekter under opførelse Anden langfristet gæld Immaterielle anlægsaktiver i alt Statsgæld Materielle anlægsaktiver, note 3 Langfristet gæld i alt Grunde, arealer og bygninger Infrastruktur Produktionsanlæg og maskiner Kortfristede gældsposter: Leverandører af varer og tjenesteydelser Anden kortfristet gæld Transportmateriel Skyldige feriepenge Inventar og IT-udstyr Igangværende arbejder for egen regning Materielle anlægsaktiver i alt 11 6 Igangværende arbejder for fremmed regning Periodeafgrænsningsposter Kortfristet gæld i alt Finansielle anlægsaktiver Gæld i alt Anlægsaktiver i alt 11 6 Omsætningsaktiver: Varebeholdning Tilgodehavender Værdipapirer Likvide beholdninger Omsætningsaktiver i alt Aktiver i alt Passiver i alt

11 Omregningstabel Tabel 4: Omregningstabel kr. Årets omkostningsbaserede resultat Afskrivninger 5 - Nedskrivninger 0 - Ændringer i hensættelser 0 + Afskaffelser 0 +/- Lagerregulering 0 + Igangværende arbejder/udviklingsprojekter under opførelse 0 +/- Regulering af personaleomkostninger (skyldige feriepenge og skyldigt overarbejde) 26 +/- Periodiseringer 0 - Tab på debitor 0 +/- Korrektion for forskellen mellem salgspris og tab/gevinst ved salg af aktiver 0 Årets nettoudgifter Bevillingsregnskab Tabel 5: Bevillingsregnskab (Det udgiftsbaserede driftsregnskab) Regnskab Budget Regnskab Difference Budget 2006 Udgifter Indtægter 0 Resultat, brutto Bevilling, netto Resultat, netto Regnskabsresultatet i 2005 var tilnærmelsesvis som budgetteret. Dog måtte en konference om arkitekturen som kunstart, der var planlagt afholdt i december 2005, udsættes til afholdelse den 10. februar Merforbruget i 2005, der hovedsageligt skyldes udgifter til konferencen den , Hvordan står det til med den kunstneriske frihed? samt til udstilling og præmiering i 2005 af Guldmedaljekonkurrencen udskrevet i 2004, dækkes af midler opsparet til formålene fra tidligere finansår. Regnskabsresultatet må Akademiraadet således betegne som tilfredsstillende.

12 Bevillingsafregning og akkumuleret resultat Tabel 6: Bevillingsafregning for 2005 Årets overskud Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel 1000 kr. Bevilling Regnskab Driftsbevilling/Statsvirksomhedsbevilling Lønsum Øvrig drift I alt* Anlægsbevilling Udgifter - Indtægter *afvigelser skyldes afrundinger. Merforbruget i 2005 dækkes af midler opsparet til formålene fra tidligere finansår. Tabel 7: Akkumuleret resultat kr. Ultimo Ultimo Årets Ultimo Hovedkonto Ultimo resultat Raadets opgaveportefølje indeholder forholdsvis omkostningskrævende aktiviteter, der finder sted hvert 3. eller 4. år (fx udgivelse af 3-års beretning, afholdelse af valg hvert 3. år og guldmedaljekonkurrence hvert 3. eller 4. år), hvorfor det er nødvendigt at kunne spare op gennem flere år til disse udgifter, der ikke kan rummes inden for ét års bevilling. Det akkumulerede overskud til videreførsel ultimo 2005 er søgt videreført til følgende formål: Formål 1: 0,2 mio. til trykning og udsendelse af publikationer: I foråret 2006: Memorandum omhandlende strukturændringer i det åbne land efter kommunalreformen; kr. til trykning og udsendelse. Beskrevet ovenfor i afsnit 1.4 I 2007: Akademiets Beretning for ; kr. til trykning og udsendelse. Disse 3-års beretninger om Akademiets virksomhed sendes til Kulturministeriet og andre offentlige myndigheder, som Akademiraadet rådgiver, samt til Kunstnersamfundets medlemmer, hvor beretningerne er et uundværligt redskab i forbindelse med Kunstnersamfundets valg af medlemmer til Akademiet og Juryen. Formål 2: 0,2 mio. til to konferencer: I 2006: Konference Hvordan fremmer vi arkitekturen som kunstart blev afholdt den ; kr. til udgifter i forbindelse dermed. I 2007: Konference om globaliseringens udfordring af fx kunststøtteordninger og formidling; kr. til udgifter i forbindelse dermed. Konferencerne er nærmere beskrevet ovenfor i afsnit 1.4 Formål 3: 0,3 mio. til ekstraudgifter i 2006 og 2007 til økonomiforvaltning: Udgifter til yderligere konsulentbistand i henhold til indgået aftale med Kulturministeriets Administrationscenter, nødvendiggjort af kompleksiteten i gennemførelse af regnskabsreform. Beskrevet ovenfor i afsnit 1.4, Administration.

13 Påtegning Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, Akademiraadet Charlottenborg, den. marts 2006 Elisabeth Toubro præsident for Akademiet, formand for Akademiraadet * * * Kulturministeriet godkender herved Akademiraadets årsrapport for perioden 1. januar til 31. december Årsrapporten giver et retvisende billede af virksomhedens økonomiske og faglige resultater, jf. 41 i Finansministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2004 (regnskabsbekendtgørelsen) samt Akt 63 11/ For så vidt angår de dele af årsrapporten, der svarer til det ordinære årsregnskab, er kravene i regnskabsbekendtgørelsen 35 opfyldt. København, den.april 2006 Karoline Prien Kjeldsen Departementschef

14 Bilag Note 1: Personaleomkostninger Regnskab 2002 Regnskab 2003 Regnskab 2004 Regnskab 2005 Budget 2006 Antal årsværk Tilgang af medarbejdere 0 Afgang af medarbejdere 0 Note 2: Immaterielle anlægsaktiver 1000 kr. Færdiggjorte udviklingsprojekter Erhvervede koncessioner, patenter, licenser mv. I alt Kostpris pr Primokorrektioner og flytning ml. bogføringskredse 0 Kostpris pr Tilgang 0 Afgang 0 Kostpris pr Akk. afskrivninger 0 Akk. nedskrivninger 0 Akk. af- og nedskrivninger Regnskabsmæssig værdi pr Årets afskrivninger 0 Årets nedskrivninger 0 Årets af- og nedskrivninger 0 Afskrivningsperiode/år antal år antal år Udviklingsprojekter under opførelse Primosaldo pr. 1. januar Tilgang 0 Nedskrivninger 0 Overført til færdiggjorte udviklingsprojekter 0 Kostpris pr

15 -15- Note 3: Materielle anlægsaktiver 1000 kr. Grunde, arealer og bygninger Infrastruktur Produktionsanlæg og maskiner Transportmateriel Inventar og ITudstyr I alt Kostpris pr Primokorrektioner og flytning ml. bogføringskredse Kostpris pr Tilgang Afgang Kostpris pr Akk. afskrivninger Akk. nedskrivninger Akk. af- og nedskrivninger Regnskabsmæssig værdi pr Årets afskrivninger -5-5 Årets nedskrivninger Årets af- og nedskrivninger -5-5 Afskrivningsperiode/år 3 år I gangværende arbejder for egen regning Primosaldo pr. 1. januar Tilgang 0 Nedskrivninger 0 Overført til færdige materielle anlægsaktiver 0 Kostpris pr Note 4: Egenkapital kr. Primobeholdning : Startkapital -284 Primoregulering/flytning mellem bogføringskredse 0 Bevægelser i året: Likviditetstildeling 2771 Mellemregning med andre statsinstitutioner 0 Afstemningsdifferencer 0 Overført resultat: Årets resultat Egenkapital pr

16 Note 5: Videreførselsoversigt og oversigt over indeståender på beholdningskonti Underkt. Underkt. Underkt. Underkt kr Indtægter 0,,,,0 Udgifter ,,,0 Årets resultat ,0 - - Akk. resultat til videreførsel 659 0,0 - - Ultimosaldo beholdningskonti - - 0,,0-16-

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement STATSMINISTERIET Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement ÅRSRAPPORT Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning

Læs mere

Nordsøenhedens årsrapport 2006

Nordsøenhedens årsrapport 2006 Nordsøenhedens årsrapport 2006 1. Beretning... 3 1.1. Præsentation... 3 1.2 Nordsøenhedens mission og vision... 3 1.3 Årets resultat... 4 1.4 Faglige resultater i 2006... 4 1.5 Forventninger til det kommende

Læs mere

Finansiel årsrapport 2014

Finansiel årsrapport 2014 Finansiel årsrapport 2014 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 4 2.3

Læs mere

Finansiel årsrapport 2015

Finansiel årsrapport 2015 Finansiel årsrapport 2015 Marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 3 2.2 Årets økonomiske resultat...

Læs mere

Indledning. Årets økonomiske resultat

Indledning. Årets økonomiske resultat Indledning Havarikommissionen for Vejtrafikulykker er en institution under Transport og Energiministeriet. Havarikommissionen blev nedsat i 2001 og etableret med et formandskab, et antal medlemmer og et

Læs mere

Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement

Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Forord 2 Indledende bemærkninger Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement

Læs mere

Indholdsfortegnelse ! "! "! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>===

Indholdsfortegnelse ! ! ! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>=== Indholdsfortegnelse " " # $ % & &'( )* +* ), - (./ ( /. 0 1 0 1,23 ' 4 0 1 523 ' 4 6& 7 - (+' -#3089 7:0*( ";:0*( 3: :< :< :< =::>>=== 1. Beretning 1.1. Statsbibliotekets mission og hovedopgaver # 0*.

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. F o r. M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. F o r. M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 F o r M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater

Læs mere

Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post:

Kongens Nytorv 1 Postboks København K Tlf Fax E-post: Kongens Nytorv 1 Postboks 9042 1022 København K Tlf 33 74 49 10 Fax 33 15 68 41 E-post: info@akademiraadet.dk Årsrapport 2004 for Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster, AKADEMIRAADET * * * * Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Finansiel årsrapport 2012

Finansiel årsrapport 2012 Finansiel årsrapport 2012 April 2013 Indholdsfortegnelse 1. Beretning...3 1.1 Præsentation af virksomheden...3 1.2 Årets økonomiske resultat...3 1.3 Finansielle nøgletal...5 1.4 Forventninger til kommende

Læs mere

Å r s r a p p o r t f o r. Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster AKADEMIRAADET

Å r s r a p p o r t f o r. Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster AKADEMIRAADET DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER AKADEMIRAADET Kongens Nytorv 1 Postboks 9042 1022 København K Tlf 33 74 49 10 Fax 33 15 68 41 E-post: info@akademiraadet.dk Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 f o r

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 25. februar 2013 1

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2014

Årsrapport for regnskabsåret 2014 Årsrapport for regnskabsåret 2014 Digital adgang til oplysninger i forbindelse med ejendomshandel (DIADEM) Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K Tlf. 33 92 29 00 mbbl@mbbl.dk

Læs mere

Årsrapport Energiklagenævnet. Marts 2016

Årsrapport Energiklagenævnet. Marts 2016 Årsrapport 2015 Energiklagenævnet Marts 2016 2 Energiklagenævnet/ Årsrapport 2015 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning

Læs mere

- til institutioner, der modtager omkostningsbaserede

- til institutioner, der modtager omkostningsbaserede Kravspecifikation til regnskabsrapporter til årsrapporten 2014 - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 16. januar 2015 Version 1.03 25. februar 2015. (I

Læs mere

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Årsrapport 2005

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Årsrapport 2005 Havarikommissionen for Vejtrafikulykker Årsrapport 2005 April 2006 Titel: Årsrapport 2005 for Havarikommissionen for Vejtrafik Udgivet: 2006 Redaktion: Foto: Layout: Copyright: Henrik Bach Petersen, Hugo

Læs mere

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 2. Beretning 2.1 Præsentation af Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement varetager opgaver vedrørende lovgivning,

Læs mere

Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet marts 2016 Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Årsrapport 2016 Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Marts 2017 Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- og Fødevareministeriet departement / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets

Læs mere

Finansielt regnskab 2014. for. Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement. Marts 2015

Finansielt regnskab 2014. for. Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement. Marts 2015 Finansielt regnskab 2014 for Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement Marts 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af Klima- Energi-, og 4 Bygningsministeriets

Læs mere

Årsrapport for Økonomi- og Erhvervsministeriets Departement, KoncernØkonomi, Koncern IT og Det Økonomiske Råd

Årsrapport for Økonomi- og Erhvervsministeriets Departement, KoncernØkonomi, Koncern IT og Det Økonomiske Råd Årsrapport for 2006 Økonomi- og Erhvervsministeriets Departement, KoncernØkonomi, Koncern IT og Det Økonomiske Råd April 2007 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Beretning...3 3. Regnskab...11 3.1

Læs mere

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Opgaver og ressourcer 6

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Opgaver og ressourcer 6 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 29 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. Beretning 1.1 Generelt 2 1.2 Årets økonomiske resultat 3 1.3 Opgaver og ressourcer 6 Regnskab 2.1 Anvendt regnskabspraksis 6

Læs mere

Årsrapport Energiklagenævnet

Årsrapport Energiklagenævnet Årsrapport 2016 Energiklagenævnet 2 Energiklagenævnet/ Årsrapport 2016 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning 5 2.3 Kerneopgaver

Læs mere

Årsrapport for. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Årsrapport for. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Årsrapport 2011 for Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Beretning... 3 2.1 Årets økonomiske resultat... 3 2.2 Opgaver og ressourcer...

Læs mere

Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet. Tekst: Koncern Økonomi. 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport Miljøministeriets departement

Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet. Tekst: Koncern Økonomi. 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport Miljøministeriets departement Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets departement Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning

Læs mere

Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER

Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER Vedtægter for DET KONGELIGE AKADEMI FOR DE SKØNNE KUNSTER I henhold til Bekendtgørelse nr. 306 af 18. maj 1999 om Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster fastsættes følgende vedtægter. Kapitel 1 Kunstnersamfundet

Læs mere

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Reservation, hovedkonto Departementet Forventninger til kommende år 6

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Reservation, hovedkonto Departementet Forventninger til kommende år 6 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 28 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. 5. Beretning 1.1 Generelt 2 1.2 Årets økonomiske resultat 3 1.3 Reservation, hovedkonto 12.11.1. Departementet 6 1.4 Forventninger

Læs mere

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006 DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006 Datatilsynet Borgergade 28, 5., 1300 København K Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk 1 INDLEDNING... 3 2 BERETNING... 3 2.1 PRÆSENTATION

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Økonomistyrelsen 14. september 2009 Anvendelsen

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2016 D E T K O N G E L I G E A K A D E M I F O R D E S K Ø N N E K U N S T E R A K A D E M I R A A D E T

ÅRSRAPPORT 2016 D E T K O N G E L I G E A K A D E M I F O R D E S K Ø N N E K U N S T E R A K A D E M I R A A D E T ÅRSRAPPORT 2016 D E T K O N G E L I G E A K A D E M I F O R D E S K Ø N N E K U N S T E R A K A D E M I R A A D E T Side 2 Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Påtegning af det samlede regnskab...

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 14. marts 2012 Anvendelsen

Læs mere

Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet Marts 2017. Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Årsrapport 2013. Nordsøenheden

Årsrapport 2013. Nordsøenheden Årsrapport 2013 Nordsøenheden 1 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 3 2. Beretning 5 2.1. Præsentation 6 2.2. Virksomhedens omfang 7 2.3. Årets faglige resultater 7 2.4. Årets økonomiske resultat 9 2.4.1.

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2015

Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden på Færøerne Årsrapport for regnskabsåret 2015 RIGSOMBUDSMANDEN PÅ FÆRØERNE ÅRSRAPPORT 2015 Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden på Færøerne Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2005

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2005 DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2005 Borgergade 28, 5. 1300 København K Telefon 33 19 32 00 Telefax 33 19 32 18 dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. BERETNING... 3 2.1. Præsentation

Læs mere

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2011 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/20

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2011 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/20 Årsrapport 2011 INDHOLD 1. Beretning... 3 1.1 Præsentation af virksomheden... 3 1.2 Årets faglige resultater... 4 1.3 Årets økonomiske resultat... 5 1.4 Opgaver og ressourcer... 6 1.5 Administrerede udgifter

Læs mere

EVENTS FYN ApS. Sdr. Højrupvejen Ringe. Årsrapport 1. januar december 2017

EVENTS FYN ApS. Sdr. Højrupvejen Ringe. Årsrapport 1. januar december 2017 EVENTS FYN ApS Sdr. Højrupvejen 114 5750 Ringe Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/06/2018 Pia Vind Dirigent

Læs mere

Årsrapport 2006 for Militærnægteradministrationen

Årsrapport 2006 for Militærnægteradministrationen Årsrapport 2006 for Militærnægteradministrationen 1. Beretning 1.1. Præsentation af Militærnægteradministrationen Militærnægteradministrationen er en myndighed under Forsvarsministeriet. Myndigheden står

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2013

Årsrapport for regnskabsåret 2013 Årsrapport for regnskabsåret 2013 Digital adgang til oplysninger i forbindelse med ejendomshandel (DIADEM) Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mont 4 1117 København K Tlf. 33 92 29 00 mbbl@mbbl.dk

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Marts 2019 Indholdsfortegnelse Side 2 Årsrapport 2018 for... 1 Kirkeministeriet... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1 Påtegning af det samlede regnskab... 3 1.1 Fremlæggelse...

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Departementet. Årsrapport 2007. April 2008

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Departementet. Årsrapport 2007. April 2008 Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Departementet Årsrapport 2007 April 2008 Årsrapport 2007 for Familie- og Forbrugerministeriets departement Udgivet af: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Årsrapport 2017 Departementet

Årsrapport 2017 Departementet Årsrapport 2017 Departementet Marts 2018 2 Miljø- og Fødevareministeriet / Årsrapport 2017 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning

Læs mere

Årsrapport for 2014. De Økonomiske Råd

Årsrapport for 2014. De Økonomiske Råd Årsrapport for 2014 De Økonomiske Råd Marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af De Økonomiske Råd... 4 2.2 Virksomhedens omfang... 5

Læs mere

Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER

Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER c/o Vejdirektoratet Telefon 7244 3333 CVR 35634398 Niels Juels Gade 13 www.havarikommissionen.dk SE 60729018 1022 København K EAN 5798000893450 Årsrapport

Læs mere

ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS

ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS ICEDAN ENTREPRISE HELSINGØR ApS Nordre Strandvej 239 3140 Ålsgårde Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/12/2016 Helga

Læs mere

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7)

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Beskrivelse af rapporten: Denne rapport anvendes til at udarbejde den eksterne årsrapport for "mindre" selskaber. Rapporten er opstillet med udgangspunkt

Læs mere

1. Påtegning 3 2. Beretning 4

1. Påtegning 3 2. Beretning 4 Årsrapport 2013 Årsrapport 2013 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af virksomheden 4 2.2 Årets faglige resultater 5 2.3 Årets Økonomiske resultat 6 2.4 Målrapportering 7 2.5 Reservationer 7

Læs mere

SP BITUM ApS. Udholmvej Brovst. Årsrapport 1. januar december 2016

SP BITUM ApS. Udholmvej Brovst. Årsrapport 1. januar december 2016 SP BITUM ApS Udholmvej 10 9460 Brovst Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/06/2017 Jørn Sand Poulsen Dirigent

Læs mere

2018 Finansielt regnskab

2018 Finansielt regnskab 2018 Finansielt regnskab Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Skatteministeriets departement... 4 2.2 Ledelsesberetning... 5 2.3 Kerneopgaver og ressourcer...

Læs mere

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2008 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/22

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2008 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/22 Årsrapport 2008 INDHOLD 1. Beretning... 3 1.1 Præsentation af virksomheden... 3 1.2 Årets faglige resultater... 3 1.3 Årets økonomiske resultat... 5 1.4 Forventninger til det kommende år... 7 2. Målrapportering...

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport Vejledning om udarbejdelse af årsrapport Økonomistyrelsen, 14. december 2005 Vejledning om udarbejdelse af årsrapport Forord...3 1. Indledning...4 1.1 Årsrapportens formål og interessenter...4 1.2 Regelsæt...4

Læs mere

Ejendoms Invest A/S CVR-nr

Ejendoms Invest A/S CVR-nr Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2010 (dirigent) CVR-nr. 12 34 56 78 Årsrapport 2009 - Uddrag Anvendt regnskabspraksis - Uddrag Årsrapporten for for 2009

Læs mere

Dato: 14. april 2010. Dokument nr. 37461/10. Kirkeministeriet KM-1. Årsrapport 2009 for. Kirkeministeriets departement

Dato: 14. april 2010. Dokument nr. 37461/10. Kirkeministeriet KM-1. Årsrapport 2009 for. Kirkeministeriets departement Dato: 14. april 2010 Dokument nr. 37461/10 Kirkeministeriet KM-1 Årsrapport 2009 for Kirkeministeriets departement April 2010 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2 BERETNING... 3 2.1 KIRKEMINISTERIETS

Læs mere

Tillægsvejledning (ÆF07) En kort tillægsvejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne som følge af strukturreformen

Tillægsvejledning (ÆF07) En kort tillægsvejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne som følge af strukturreformen Tillægsvejledning (ÆF07) En kort tillægsvejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne som følge af strukturreformen 1. udgave juni 2006 1. Indledning Denne vejledning er kun relevant for

Læs mere

K.C. KONTROL ApS. Nymarken Munkebo. Årsrapport 1. januar december 2015

K.C. KONTROL ApS. Nymarken Munkebo. Årsrapport 1. januar december 2015 K.C. KONTROL ApS Nymarken 17 5330 Munkebo Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2016 Kenneth Clausen Dirigent

Læs mere

PN1 HOLDING IVS. Lemnosvej København S. Årsrapport 1. januar december 2018

PN1 HOLDING IVS. Lemnosvej København S. Årsrapport 1. januar december 2018 PN1 HOLDING IVS Lemnosvej 5 2300 København S Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/06/2019 Andre Nesgaard Dirigent

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATO s militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K CVR-nr. 26 43 86 32 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. april 2016.

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg. i Rødovre-Hvidovre Provsti. i Hvidovre, Rødovre kommuner. Myndighedskode 4420. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg. i Rødovre-Hvidovre Provsti. i Hvidovre, Rødovre kommuner. Myndighedskode 4420. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg i Rødovre-Hvidovre Provsti i Hvidovre, Rødovre kommuner Myndighedskode 4420 CVR-nr. 21320188 Årsregnskabet indeholder: Provstiudvalgets erklæring Provstiudvalgets

Læs mere

BRDR. BJØRN ApS. Holbergsgade Slagelse. Årsrapport 1. oktober september 2016

BRDR. BJØRN ApS. Holbergsgade Slagelse. Årsrapport 1. oktober september 2016 BRDR. BJØRN ApS Holbergsgade 15 4200 Slagelse Årsrapport 1. oktober 2015-30. september 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/03/2017 Teis Bjørn Nielsen

Læs mere

Årsrapport 2010 for Undervisningsministeriets departement

Årsrapport 2010 for Undervisningsministeriets departement Årsrapport 2010 for Undervisningsministeriets departement Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Beretning... 2 2.1 Præsentation af departementet... 2 2.2 Årets økonomiske resultat... 3 2.3 Opgaver

Læs mere

Finansielt regnskab 2017 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2017 for Klimarådet Finansielt regnskab 2017 for Klimarådet Marts 2018. Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2017 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018

BUSINESS 88 ApS. Center Boulevard København S. Årsrapport 1. juli juni 2018 BUSINESS 88 ApS Center Boulevard 5 2300 København S Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2018 thorbjørn henriksen

Læs mere

Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7

Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 21 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7 Regnskab

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Viborg Domprovstiudvalg. i Viborg Domprovsti. i Viborg Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSREGNSKAB for Viborg Domprovstiudvalg. i Viborg Domprovsti. i Viborg Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSREGNSKAB for Viborg Domprovstiudvalg i Viborg Domprovsti i Viborg Kommune Myndighedskode 4468 CVR-nr. 24982092 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Provstiudvalgets erklæring Revisors

Læs mere

Finansiel årsrapport 2016

Finansiel årsrapport 2016 Finansiel årsrapport 2016 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af Social- og Indenrigsministeriet... 3 2.2. Ledelsesberetning... 4 2.2.1. Hovedkonti... 5 2.3. Kerneopgaver

Læs mere

2200 HOLDING IVS. Fafnersgade 3, 2 tv 2200 København N. Årsrapport 4. december december 2015

2200 HOLDING IVS. Fafnersgade 3, 2 tv 2200 København N. Årsrapport 4. december december 2015 2200 HOLDING IVS Fafnersgade 3, 2 tv 2200 København N Årsrapport 4. december 2014-3. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/05/2016 Mads Clausen

Læs mere

LOLLIPOP INVESTMENTS IVS

LOLLIPOP INVESTMENTS IVS LOLLIPOP INVESTMENTS IVS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 11/06/2015 Richard Kaldal Andersen Dirigent Side 2

Læs mere

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2018

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2018 OLSENS FACILITY ApS Avedøreholmen 82 2650 Hvidovre Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/05/2019 Hayder Abdulamir

Læs mere

Årsrapport for De Økonomiske Råd

Årsrapport for De Økonomiske Råd Årsrapport for 2015 De Økonomiske Råd Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af De Økonomiske Råd... 4 2.2 Ledelsesberetning... 5

Læs mere

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017

OLSENS FACILITY ApS. Avedøreholmen Hvidovre. Årsrapport 1. januar december 2017 OLSENS FACILITY ApS Avedøreholmen 82 2650 Hvidovre Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/01/2018 Hayder Abdulamir

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 138 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 138 Offentligt Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 138 Offentligt Skatteministeriet Gade 28 Marts 27 17146815 Nicolai Eigtveds 142 København K CVR-nr. 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning... 3 2. Beretning... 4 3.

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd. i Valby-Vanløse Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7057. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd. i Valby-Vanløse Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7057. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd i Valby-Vanløse Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7057 CVR-nr. 55858217 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

GÆLDSKONSULENTERNE ApS

GÆLDSKONSULENTERNE ApS GÆLDSKONSULENTERNE ApS Vallensbækvej 44 2625 Vallensbæk Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/11/2017 Jan Bølle Dirigent

Læs mere

Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner

Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner Januar 2014 Indhold Forord 4 1 Indledning 5 1.1 Årsrapportens formål 5 1.2 Regelsæt 5 1.3 Dispensation 6 1.4 Aflevering og ressortdepartementernes

Læs mere

Årsrapport 2018 Departementet

Årsrapport 2018 Departementet Årsrapport 2018 Departementet Marts 2019 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af virksomheden 4 2.2 Ledelsesberetning 4 2.3 Kerneopgaver og ressourcer 6 2.4 Forventninger

Læs mere

EBBERUP HUS ApS. Ebberupvej Ebberup. Årsrapport 1. januar december 2017

EBBERUP HUS ApS. Ebberupvej Ebberup. Årsrapport 1. januar december 2017 EBBERUP HUS ApS Ebberupvej 70 5631 Ebberup Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/06/2018 Gert Andersen Dirigent

Læs mere

BLUEALERT.DK ApS. Sandvedvej Fuglebjerg. Årsrapport 1. januar december 2018

BLUEALERT.DK ApS. Sandvedvej Fuglebjerg. Årsrapport 1. januar december 2018 BLUEALERT.DK ApS Sandvedvej 59 4250 Fuglebjerg Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/06/2019 Finnr Rosenkranz

Læs mere

OOOJA ARCHITECTS IVS. Årsrapport 5. april december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

OOOJA ARCHITECTS IVS. Årsrapport 5. april december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den OOOJA ARCHITECTS IVS Årsrapport 5. april 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/06/2015 Jan Buthke Dirigent Side 2 af 11 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Steno Group IVS. Drosselvangen Farum. Årsrapport 1. oktober september Årsrapporten er godkendt den 25/01/2018

Steno Group IVS. Drosselvangen Farum. Årsrapport 1. oktober september Årsrapporten er godkendt den 25/01/2018 Steno Group IVS Drosselvangen 16 3520 Farum Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er godkendt den 25/01/2018 Rolf Steno Petersen Dirigent Side 2 af 10 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

ALI FOOD ApS. Litauen Alle Taastrup. Årsrapport 1. januar december 2018

ALI FOOD ApS. Litauen Alle Taastrup. Årsrapport 1. januar december 2018 ALI FOOD ApS Litauen Alle 13 2630 Taastrup Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29/05/2019 Hatem Mohamed Ali Hamza

Læs mere

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Maj 2014 dok. nr. 58905/14 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Finansiel årsrapport 2017

Finansiel årsrapport 2017 Finansiel årsrapport 2017 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 3 2.2. Ledelsesberetning... 4 2.2.1. Hovedkonti... 5 2.3. Kerneopgaver

Læs mere

Årsrapport for De Økonomiske Råd. Amaliegade København K CVR.nr

Årsrapport for De Økonomiske Råd. Amaliegade København K CVR.nr Årsrapport for 2016 De Økonomiske Råd Amaliegade 44 1256 København K CVR.nr. 90 19 63 59 Marts 2017 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af De

Læs mere

Undervisningsministeriets departement Årsrapport 2009

Undervisningsministeriets departement Årsrapport 2009 År sr appor t2009 f or Under vi sni ngsmi ni st er i et sdepar t ement Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Beretning...2 2.1 Præsentation af departementet...2 2.2 Årets økonomiske resultat...3 2.3

Læs mere

FC regnskab Godkendt Revisionsanpartsselskab

FC regnskab Godkendt Revisionsanpartsselskab FC regnskab Godkendt Revisionsanpartsselskab Bekkasinvej 10 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018

Læs mere

HT&S ApS. Anemonevej Hadsten. Årsrapport 1. januar december 2018

HT&S ApS. Anemonevej Hadsten. Årsrapport 1. januar december 2018 HT&S ApS Anemonevej 5 8370 Hadsten Årsrapport 1. januar 2018-31. december 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/06/2019 Henning Kjeldsen Dirigent Side

Læs mere

Bilag 2-1 Hovedoversigt

Bilag 2-1 Hovedoversigt Bilag 2-1 Hovedoversigt Hovedoversigten til regnskabet har til formål at give et summarisk overblik over regnskabet såvel aktivitetsmæssigt som finansielt. Den vil også oplysningsmæssigt kunne give et

Læs mere

Møller og Wulff Logistik ApS

Møller og Wulff Logistik ApS Møller og Wulff Logistik ApS Teglvænget 89 7400 Herning Årsrapport 28. oktober 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/03/2018 Daniel

Læs mere

TREKRONER REVISION A/S

TREKRONER REVISION A/S Fonden Skov, Natur og Friluft Værkstedet Ydergårdsvej 9 2620 Albertslund CVR-nr. 27 80 51 08 Årsrapport 2009 4. regnskabsår Indholdsfortegnelse side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors

Læs mere

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006

Tommerup Kommune Årsregnskab for 2006 Tommerup Kommune Årsregnskab for Indholdsfortegnelse Indledning...3 Årets resultat og den økonomiske status...4 Udgiftsbaseret regnskab...5 Omkostningsbaseret regnskab...7 Anvendt regnskabspraksis...10

Læs mere

Rothbuhr Johnson Holding IVS

Rothbuhr Johnson Holding IVS Rothbuhr Johnson Holding IVS Slotshusene 3, st 3 3400 Hillerød Årsrapport 1. november 2016-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/06/2018

Læs mere

Årsrapport 2006 for Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum

Årsrapport 2006 for Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum Årsrapport 2006 for Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum -2- Indholdsfortegnelse 1. Beretning 1.1. Præsentation af institutionen 1.2. Årets økonomiske resultater 1.3. Årets faglige resultater 1.4. Forventninger

Læs mere

ERIK Ø. WULFF STATSAUTORISERET REVISIONSAKTIESELSKAB

ERIK Ø. WULFF STATSAUTORISERET REVISIONSAKTIESELSKAB ERIK Ø. WULFF STATSAUTORISERET REVISIONSAKTIESELSKAB Abildvej 5 5700 Svendborg Årsrapport 1. juli 2015-30. juni 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/08/2016

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015 Halvårsrapport Perioden 1. januar 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal... 5 Ledelsespåtegning... 6 Resultatopgørelse... 7 Balance...

Læs mere

TØMRERMESTER TOMMY ANDERSEN ApS

TØMRERMESTER TOMMY ANDERSEN ApS TØMRERMESTER TOMMY ANDERSEN ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/06/2015 Tommy Andersen Dirigent Side 2 af

Læs mere

Notat. Årsrapport 2014 for. Kirkeministeriet

Notat. Årsrapport 2014 for. Kirkeministeriet Årsrapport 2014 for Kirkeministeriet Marts 2015 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Påtegning af det samlede regnskab... 3 2.1 Fremlæggelse... 3 2.2 Påtegning... 3 3 Beretning... 4 3.1 Kirkeministeriet...

Læs mere