stedet hvor kunden er i centrum Kaj Hansen (KH) og Gertrud Hansen (GH) er begge pensionister, henholdsvis 71 år og 70 år.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "stedet hvor kunden er i centrum Kaj Hansen (KH) og Gertrud Hansen (GH) er begge pensionister, henholdsvis 71 år og 70 år."

Transkript

1 Lillebølle bank A/S stedet hvor kunden er i centrum Kundeprofil. Senest opdateret den 2. november Kaj Hansen (KH) og Gertrud Hansen (GH) er begge pensionister, henholdsvis 71 år og 70 år. KH og GH har været kunde i banken i mere end 40 år. Ud over almindelige bankforretninger har såvel KH som GH et større formueplejeengagement med banken, og disse fylder en del i det nuværende kundeengagement. KH har i mere end 25 år været ansat som økonomichef i Lillebølle Container A/S. Han gik på pension som 65-årig. Lillebølle Container er en mellemstor erhvervsvirksomhed, som fremstiller og sælger containere mv. til det danske og europæiske marked. Som en del af dette job har KH forestået likviditetsstyringen i selskabet. Dette har ud over placering af beløb på forskellige konti indebåret varetagelse af selskabets handel med især korte obligationer og aktier, primært aktier i store danske selskaber med en god likviditet. Især i 1980 erne og 90 erne var denne handel på grund af et betydeligt likviditetsoverskud i virksomheden af ikke uvæsentligt omfang. KH har tillige især før euroens indførelse forestået selskabets kommercielle afdækning af valutarisici på kontrakter, som var indgået i andre valutaer end danske kroner. GH har tidligere været ansat som folkeskolelærer og gik som 65-årig på pension efter at have fejret 40 års jubilæum på Lillebølle Skole. KH og GH ejer sammen Skovgyden 37, 5725 Lillebølle (seneste ejendomsvurdering 3,5 mio. kr.) samt sommerhus beliggende Strandvejen 43, 5727 Lillebølle Strand (seneste ejendomsvurdering 1,9 mio. kr.). Sommerhuset er ikke belånt, mens Skovgyden 37 er belånt til ca. 50 pct. af ejendomsværdien med almindeligt realkreditlån. Tilsammen har KH og GH indestående på forskellige konti svarende til ca kr. KH s formueplejeengagement beløber sig til ca. 1 mio. kr., mens GH s er på ca kr. Der er indgået formueplejeaftale med Lillebølle Bank herom. Midlerne er som udgangspunkt placeret i 40 pct. aktier og 60 pct. obligationer. Det er aftalt, at aktieandelen i helt overvejende grad placeres i Lillebølle Bank Invests aktieafdelinger, mens obligationsandelen placeres enten direkte i obligationer eller i Lillebølle Bank Invests obligationsafdelinger. Risikoprofil for såvel KH som GH er lav til middel. FF Finn Finnsen PrivateBanking: Vi rådgiver, du beslutter. Adr.:Lillebølle Bygade 10, 5725Lillebølle, tlf. nr.: (+45) , fax. nr.: (+45)

2 Uddrag af det informationsmateriale, som Lillebølle Bank har fremsendt blandt andet til Kaj og Gertrud Hansen Forside: Lillebølle bank A/S stedet hvor kunden er i centrm informerer vore gode kunder om et nyt og spændende produkt Lillebølle bank INVEST Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer Afdelingen henvender sig både til selskaber og privatpersoner

3 Uddrag af oplysninger i informationsmaterialet om kundesegment og risikofaktorer: Er Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer det rette produkt for dig? Der er tale om et produkt, som er velegnet til såvel selskaber som privatpersoner. Afdelingen er et godt alternativ eller supplement til dine traditionelle aktie- og obligationsinvesteringer, hvis du har en investeringshorisont på mindst tre år.... Rimeligt afkast og begrænset risiko Hedgeafdelinger har de seneste år givet gode afkast, samtidig med at den risiko, som investorerne påtager sig, er relativ begrænset. Dette har gjort, at hedgeafdelinger har vundet frem de senere år. Lillebølle Bank Invest vil derfor også gerne tilbyde et sådant attraktivt produkt til dig.... Der er dog også en risiko Som ved alle andre investeringer i værdipapirer, er der en risiko for, at du lider tab. Selvom vi gennem vor effektive overvågning af markedet, relevante værdipapirtyper og sektorer samt valuta søger at maksimere dit afkast og begrænse eventuelle tab, er en investering i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer ikke risikofri. Afdelingen kan blandt andet påvirkes negativt af udviklingen på såvel det danske marked som på de internationale markeder. Specielt vil afdelingen kunne blive negativt påvirket af globale kreditkriser, kriser på ejendomsmarkedet, herunder en stigning i antallet af tvangsaktioner og udviklingen på obligationsmarkedet. Du bør i øvrigt huske, at vi de senere år i et historisk perspektiv har oplevet en endog meget positiv udvikling på de finansielle markeder, og der er ingen garanti for, at denne udvikling vil fortsætte. Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer har en middel risiko. Rammerne for risikoen fremgår i øvrigt af vedlagte prospekt. Lillebølle Bank Invest vil gøre alt for, at vi ikke udsætter dig for større risiko, end vi har stillet dig i udsigt. Er du i tvivl om risiko, eller om produktet er egnet for dig, så kontakt din finansielle rådgiver. Lillebølle Banks private bankers hjælper dig gerne. Husk: Vi rådgiver, du beslutter.... Muligheden for bedre afkast gennem gearing Vi supplerer den indskudte kapital med lånte midler, hvilket kaldes gearing. Hermed er der mulighed for at øge dit afkast Hver gang du investerer 100 kr., investerer vi op til 2000 kr., som er tilvejebragt fra en investor. En sådan gearing betyder, at der er en risiko for konkurs, men som investor kan du aldrig tabe mere end dit indskud og det akkumulerede afkast i foreningen. Vi tilpasser gearingen, således at der tilstræbes en middel risiko.

4 Lillebølle bank A/S stedet hvor kunden er i centrum Kundemødereferat fra møde i banken den 19. november Deltagere: Kaj Hansen (KH), Gertrud Hansen (GH) og Finn Finnsen (FF) Nærværende møde er afholdt efter henvendelse fra KH og GH. Anledningen var: at der under formueplejeengagementet for KH var indfriet en obligationsbeholdning på kr., og for GH var der indfriet en obligationsbeholdning på kr. Disse midler ønskedes genplaceret under formueplejeaftalen, at KH og GH havde modtaget det af Lillebølle Bank for nylig udsendte informationsmateriale mv. om den nye investeringsforenings afdeling Lillebølle Bank Invest Hedge Stabil og Neutral, Obligationer. FF præsenterede følgende forslag til genplacering: 1. alle midlerne placeres i danske statsobligationer 2. alle midlerne placeres i Lillebølle Bank Invest Afdeling Korte Obligationer 3. alle midlerne placeres i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer 4. halvdelen placeres i Lillebølle Bank Invest Afdeling Danske Aktier og halvdelen i Lillebølle Bank Invest Afdeling Korte Obligationer. Enkelte andre muligheder blev drøftet, men fandtes at være for risikofyldte. Med hensyn til forslag nr. 4 ville det i det mindste på kort sigt medføre en forøgelse af aktieandelen i forhold til det anbefalede (40 pct. aktier og 60 pct. obligationer), men FF vurderede, at dette kunne være fornuftigt, idet bankens analyser viser, at der er et betydeligt potentiale i danske aktier pt. KH og GH fandt de fire forslag interessante og relevante. KH og GH var enige i, at danske aktier pt. var prismæssigt attraktive og var også indforståede med at øge risikoen på porteføljen i hvert fald i en periode. Man kunne jo altid sælge aktieinvesteringsandelene efter tre til fem år, når kurserne var steget. De ville dog lige overveje de fire forslag nøjere og så vende tilbage telefonisk. Nærværende mødereferat er den 20. november 2007 sendt med brev til KH og GH. FF Finn Finnsen PrivateBanking: Vi rådgiver, du beslutter. Adr.:Lillebølle Bygade 10, 5725Lillebølle, tlf. nr.: (+45) , fax. nr.: (+45)

5 Lillebølle bank A/S stedet hvor kunden er i centrum Telefonmødereferat den 26. november Deltagere: Kaj Hansen (KH) (repræsenterede også hustruen Gertrud (GH)) og Finn Finnsen (FF) Nærværende telefonsamtale var en opfølgning på møde den 19. november 2007, og KH vendte tilbage på egne og GH s vegne. KH og GH ønskede ikke at investere i danske aktier, som foreslået, men alene i obligationer. Herefter drøftede vi de tre forslag vedrørende obligationer. FF redegjorde nærmere for de tre forslag, og henviste med hensyn til Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer til det tidligere fremsendte informationsmateriale, som KH bekræftede at have modtaget. Efter en længere drøftelse besluttede KH og GH, at de for begge formuers vedkommende ønskede køb af Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer. Ordren blev straks ekspederet. Til KH blev der købt 980 stk. andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer til kurs 102, i alt kr. Til GH blev der købt 490 stk. andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer ligeledes til kurs 102, i alt kr kr. Der blev ikke betalt handelsomkostninger, da der var tale om nytegning. Nærværende telefonmødereferat er den 27. november sendt med brev til KH og GH. FF Finn Finnsen PrivateBanking: Vi rådgiver, du beslutter. Adr.:Lillebølle Bygade 10, 5725Lillebølle, tlf. nr.: (+45) , fax. nr.: (+45)

6 Lillebølle bank A/S stedet hvor kunden er i centrum Telefonmødereferat den 3. november Deltagere: Kaj Hansen (KH) (repræsenterede også hustruen Gertrud Hansen (GH)) og Finn Finnsen (FF) Kaj Hansen henvendte sig dd. telefonisk. Anledningen var, at KH og GH havde konstateret, at kursen på deres andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer var faldet med ca. 70 pct., fra kurs 102 på anskaffelsestidspunktet i november 2007 til kurs 31 i november KH var meget utilfreds og følte, at han og GH var blevet dårligt rådgivet af banken. Han forlangte erstatning for det tab, som han og GH havde lidt som følge af kursfaldet. FF beklagede kursfaldet, men gjorde opmærksom på, at der jo altid er risiko forbundet med handel med værdipapirer. Desuden var det jo KH og GH som kunder, der havde truffet beslutningen om købet og ikke banken. Med hensyn til ønsket om erstatning for tab på de 1470 stk. andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer, afviste FF dette på det bestemteste. Bankens ledelse var af den opfattelse, at banken generelt ikke havde begået ansvarspådragende fejl i forbindelse med markedsføring, rådgivning og salg af andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer. Dette gjorde sig også gældende i forbindelse den KH s og GH s køb i november Nærværende telefonmødereferat er den 4. november sendt med brev til KH og GH. FF Finn Finnsen PrivateBanking: Vi rådgiver, du beslutter. Adr.:Lillebølle Bygade 10, 5725Lillebølle, tlf. nr.: (+45) , fax. nr.: (+45)

7 Kirkegaard & partnere Advokatfirma Havnegade Lillebølle Gertrud og Kaj Hansen Skovgyden Lillebølle 10. november 2008 Vedr. Gertrud og Kaj Hansen mod Lillebølle Bank (j.nr /2008) Kære Gertrud og Kaj Som opfølgning på behageligt møde på mit kontor fredag den 7. november 2008 har jeg som aftalt telefonisk kontaktet bankdirektør Jørgen Jørgensen, Lillebølle Bank for at undersøge mulighederne for en forligsmæssig løsning vedrørende jeres tab i forbindelse med køb af 1470 stk. andele Lillebølle Bank Invest Afdeling Stabil og Neutral, Obligationer. Samtalen blev kort, idet Jørgen Jørgensen klart og utvetydigt afslog at indgå en aftale om økonomisk kompensation til jer. I har herefter to muligheder, såfremt I vil gå videre med sagen: 1. I kan rette henvendelse til Finanstilsynet, som fører tilsyn med banker og investeringsforeninger. I kraft af dette tilsyn vil Finanstilsynet kunne give Lillebølle Bank og Lillebølle Bank Invest en påtale, såfremt tilsynet finder, at der er sket en overtrædelse af de offentligretlige regler for udøvelse af virksomhed som bank eller pengeinstitut, 2. I kan indklage Lillebølle Bank for Pengeinstitutankenævnet med krav om erstatning for det lidte tab. Jeg hører gerne, om jeg skal foretage mig videre i sagen. Med venlig hilsen Adv. Adrian Kirkegaard (H) Telefon (+45) Fax (+45) Kirkegaard@advokat.dk

8 Kirkegaard & partnere Advokatfirma Havnegade Lillebølle Gertrud og Kaj Hansen Skovgyden Lillebølle 12. november 2008 Vedr. Gertrud og Kaj Hansen mod Lillebølle Bank (j.nr /2008) Kære Gertrud og Kaj Tak for jeres hurtige telefoniske tilbagemelding. For god ordens skyld bekræftes det herved, at jeg på jeres vegne har indklaget Lillebølle Bank for Pengeinstitutankenævnet med krav om erstatning for det af jer lidte tab. Med venlig hilsen Adv. Adrian Kirkegaard (H) Telefon (+45) Fax (+45) Kirkegaard@advokat.dk

9 Kirkegaard & partnere Advokatfirma Havnegade Lillebølle Gertrud og Kaj Hansen Skovgyden 37 Lillebølle 11. august 2009 Vedr. Gertrud og Kaj Hansen mod Lillebølle Bank (j.nr /2008) Kære Gertrud og Kaj Som bekendt har jeg på jeres vegne indklaget Lillebølle Bank A/S for Pengeinstitutankenævnet med påstand om erstatning for det tab, som I har lidt i forbindelse med køb af 1470 stk. andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Stabil og Neutral, Obligationer. Jeg må desværre meddele jer, at Pengeinstitutankenævnet ved kendelse af 6. august 2009 har besluttet at afvise at realitetsbehandle sagen. Kendelsen har følgende ordlyd: Ankenævnet finder ikke, at sagen kan afgøres uden parts- og vidneforklaring blandt andet om, hvilken rådgivning klagerne fik på mødet den 19. november 2007 og i forbindelse med telefonsamtalen den 26. november Sagen afvises derfor efter Ankenævnets vedtægters 7, stk. 1. Jeres eneste mulighed er herefter at anlægge retssag mod Lillebølle Bank A/S med krav om erstatning for det lidte tab. Med venlig hilsen Adv. Adrian Kirkegaard (H) Telefon (+45) Fax (+45) Kirkegaard@advokat.dk

10 Lillebølle Ret Udskrift af retsbogen Kaj Hansen og Gertrud Hansen mod Lillebølle Bank A/S (sagsnr. 34/2009) Vidneforklaring afgivet af Kaj Hansen: Om telefonsamtalen den 26. november 2007 forklarede Kaj Hansen, at han klart og tydeligt tilkendegav over for Finn Finnsen, at hverken han eller hustruen Gertrud Hansen ønskede yderligere aktier i porteføljen. Det skyldtes, at de ikke ønskede at ændre fordelingen mellem aktier (40 pct.) og obligationer (60 pct.) i porteføljen. Det var helt afgørende for dem at fastholde en samlet risikoprofil lav til middel, og selvom der måtte være kurspotentiale i danske aktier, ønskede de ikke at påtage sig den øgede risiko, som en sådan aktieinvestering ville indebære. Det var for dem begge helt afgørende, at midlerne fra de indfriede obligationsbeholdninger igen blev placeret i obligationer med lav risiko. De tre andre forslag blev herefter drøftet. Finn Finnsen fremhævede flere gange, at Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer var den mest attraktive, idet den forventedes på sigt at give et højere afkast. Dette var selvfølgeligt attraktivt, og da der var tale om en obligationsafdeling, hvilket var helt afgørende, accepterede Kaj Hansen, at der blev købt andele i Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer. Finn Finnsen gjorde på intet tidspunkt opmærksom på, at der skulle være en særlig risiko ved denne afdeling, og at den ikke risikomæssigt kunne sidestilles med andre, almindelige obligationsserier. Han henviste blot til det ganske udmærkede og fyldestgørende informationsmateriale, som Kaj Hansen og Gertrud Hansen tidligere havde modtaget. Med hensyn til det modtagne informationsmateriale oplyste Kaj Hansen desuden, at det var rigtigt, at han og Gertrud Hansen havde fundet dette materiale og Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer interessant, og at de derfor havde bedt om et møde den 19. november De havde i den sammenhæng især bidt mærke i, at der var tale om en obligationsafdeling, og at risikoen derfor måtte være begrænset. De mere tekniske detaljer i informationsmaterialet havde de ikke hæftet sig ved, blandt andet fordi afdelingen betegnedes Stabil og Neutral.

11 Lillebølle Ret Udskrift af retsbogen Kaj Hansen og Gertrud Hansen mod Lillebølle Bank A/S (sagsnr. 34/2009) Vidneforklaring afgivet af Finn Finnsen: Finn Finnsen oplyste, at han havde været ansat i Lillebølle Bank i næsten 20 år. Han havde i den periode først været bankrådgiver, siden private banker for blandt andet Kaj og Gertrud Hansen. Med hensyn til Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer oplyste Finn Finnsen, at banken i forbindelse med introduktion heraf i første halvdel af november 2007 sendte materialet for produktet til alle kunder, som man fra bankens side vurderede kunne være interesserede, herunder Kaj og Gertrud Hansen. Brochuren indeholdt tegningsprospekt og vedtægter. Uddrag af informationsmaterialet er fremlagt. Om telefonsamtalen den 26. november 2007 forklarede Finn Finnsen, at Kaj Hansen som aftalt vendte tilbage vedrørende de fire forslag til genplacering af midlerne fra de indfriede obligationer. Det var Finn Finnsens klare opfattelse, at Kaj og Gertrud Hansen ikke ønskede at placere midler i danske aktier, fordi de efter nærmere overvejelse ikke fandt dem så prismæssigt attraktive, som de ellers mente på mødet den 19. november Derimod var de ikke afvisende over for at øge risikoen, hvis det kunne øge afkastet betydeligt. Det var derfor, Finn Finnsen anbefalede, at de købte Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer. Han henviste i øvrigt til det ganske udmærkede og fyldestgørende informationsmateriale, som KH og GH havde fået tilsendt. Han spurgte udtrykkeligt Kaj Hansen, om han havde sat sig grundigt ind til det tidligere fremsendte informationsmateriale om Lillebølle Bank Invest Afdeling Hedge Stabil og Neutral, Obligationer. Dette bekræftede Kaj Hansen, og Finn Finnsen fandt derfor ikke anledning i at redegøre nærmere for dette investeringsprodukt. Kaj Hansen havde jo også tidligere som ansat i Lillebølle Containers beskæftiget sig med værdipapirhandel mv.

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer

Private Banking Portefølje. et nyt perspektiv på dine investeringer Private Banking Portefølje et nyt perspektiv på dine investeringer Det er ikke et spørgsmål om enten aktier eller obligationer. Den bedste portefølje er som regel en blanding. 2 2 Private Banking Portefølje

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger

xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Maj 2010 xxxxx Danske Invest Mix-afdelinger Fire gode alternativer til placering af overskudslikviditet eller værdipapirinvesteringer Henvender sig til aktie- og anpartsselskaber samt erhvervsdrivende

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje.

Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Finanshuset Demetra Fondsmæglerselskab A/S Almindelige forretningsbetingelser for rådgivning og individuel formue og porteføljepleje. Nærværende almindelige forretningsbetingelser gælder i ethvert forhold

Læs mere

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue?

PFA Bank. Får du fuldt udbytte af din formue? PFA Bank Får du fuldt udbytte af din formue? 1 2 En enkel bank med en enkel model Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende for at

Læs mere

Retningslinjer for administration af KontoInvest Gældende fra den

Retningslinjer for administration af KontoInvest Gældende fra den Retningslinjer for administration af KontoInvest Gældende fra den 22.01.2019. Generelt KontoInvest puljeopsparing sker på en indlånskonto, kaldet en puljekonto, hvorpå der indskydes midler. Puljekontoen

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser Klar varedeklaration på alle investeringsbeviser Det kan være vanskeligt at overskue de mange forskellige investeringsmuligheder

Læs mere

Finansielt tilsyn. Ulrik Nødgaard Christiansborg 25. januar Konference om forbrugernes investeringer og opsparing

Finansielt tilsyn. Ulrik Nødgaard Christiansborg 25. januar Konference om forbrugernes investeringer og opsparing Finansielt tilsyn Ulrik Nødgaard Christiansborg 25. januar 2011 Konference om forbrugernes investeringer og opsparing Disposition Investorbeskyttelse i dag Finanstilsynets tilgang til investorbeskyttelsesområdet

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0047 UL/li. København, den 27. september 2011 KENDELSE. ctr. Michael H. Jørgensen A/S Labæk 13 4300 Holbæk

Klager. J.nr. 2011-0047 UL/li. København, den 27. september 2011 KENDELSE. ctr. Michael H. Jørgensen A/S Labæk 13 4300 Holbæk 1 København, den 27. september 2011 KENDELSE Klager ctr. Michael H. Jørgensen A/S Labæk 13 4300 Holbæk Nævnet har modtaget klagen den 9. marts 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt det kan bebrejdes

Læs mere

Jyske Invest. Kort om udbytte

Jyske Invest. Kort om udbytte Jyske Invest Kort om udbytte 1 Hvad er udbytte, og hvorfor betaler en afdeling ikke altid udbytte? Her får du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest støder på i forbindelse med udbyttebetaling. Hvad

Læs mere

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber A F G Ø R E L SE. 4. juni 2010

Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber A F G Ø R E L SE. 4. juni 2010 Sag nr. Østerbrogade 62, 4. Postboks 2690 2100 København Ø Telefon (+45)3543 2506 Fax (+45) 3543 7104 HE/LW A F G Ø R E L SE af 4. juni 2010 KLAGER: INDKLAGEDE: Dansk Formue- & Investeringspleje A/S Fondsmæglerselskab

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og henvendte sig til de indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin ejendom og henvendte sig til de indklagede. 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Kristian Ørtoft Geisler og Martin Rønne v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., Postboks 2690, 2100 København Ø Tlf Fax

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., Postboks 2690, 2100 København Ø Tlf Fax Østerbrogade 62, 4., Postboks 2690, 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HD/DUE K E N D E L S E afsagt den 15. oktober 2008 KLAGER: INDKLAGEDE: Bankinvest I KLAGEEMNE: LEDETEKST: Prospekt. Oplysninger

Læs mere

Ansvar for investeringsrådgivning. Marts 2010

Ansvar for investeringsrådgivning. Marts 2010 Ansvar for investeringsrådgivning Marts 2010 Emneoversigt Præsentation Pengeinstitutankenævnet MiFID-reglerne Praksis om erstatning i forbindelse med Obligationsinvesteringer Aktieinvesteringer Strukturerede

Læs mere

Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER // MAJ 2015

Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER // MAJ 2015 Formuepleje A/S Fondsmæglerselskab ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER // MAJ 2015 FORMUEPLEJE A/S, FONDSMÆGLERSELSKAB ALMINDELIGE FORRETNINGSBETINGELSER Betingelsernes anvendelsesområde Formuepleje A/S

Læs mere

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale

Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale. Udgået materiale Jyske Invest Favorit Obligationer håndplukkede obligationer med vinderpotentiale 2 Jyske Invest favorit obligationer De bedste af 200.000 obligationer i én portefølje Obligationer i porteføljen sikrer

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

NÅR DU INVESTERER SELV

NÅR DU INVESTERER SELV NÅR DU INVESTERER SELV Her kan du læse om de muligheder, du har i Lægernes Pensionsbank, og de overvejelser, du skal gøre dig, hvis du selv vil investere din opsparing. 115/04 14.05.2013 I Lægernes Pensionsbank

Læs mere

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2012

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2012 Jyske Invest afkast for 1. halvår 2012 Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/13 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke

Læs mere

D a n i c a L i n k u d e n u d b e t a l i n g s g a r a n t i

D a n i c a L i n k u d e n u d b e t a l i n g s g a r a n t i Anbefalingsmatricen Har du valgt Danica Link uden udbetalingsgaranti, kan du se i tabellen, hvilken -portefølje vi anbefaler dig, alt efter din risikovillighed, og det antal år der er til du skal på pension.

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger vores kunders kapital Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Kunderne kommer altid i første række Vores mission er at sikre dine investeringer

Læs mere

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Lett Advokatfirma Adv. Henrik Puggaard J.nr. 237028-3 RMN NYHEDSBREV 10. SEPTEMBER 2012 Kære medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter

Læs mere

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2013

Jyske Invest afkast for 1. halvår 2013 Jyske Invest afkast for 1. halvår Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/13 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke opfattes

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T Gælder fra den 1. juli 2016 1. Generelt Vi investerer efter vores eget skøn i aktiver (værdipapirer

Læs mere

Jyske Invest afkast for 2013

Jyske Invest afkast for 2013 Jyske Invest afkast for 2013 Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/10 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke opfattes

Læs mere

P O R T E F Ø L J E M A N A G E M E N T A F T A L E

P O R T E F Ø L J E M A N A G E M E N T A F T A L E P O R T E F Ø L J E M A N A G E M E N T A F T A L E mellem FormueFyn Fondsmæglerselskab A/S (herefter FormueFyn) og (herefter Kunden ) (FormueFyn og kunden benævnes Parterne ) FormueFyn Fondsmæglerselskab

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Jyske Invest afkast 2012

Jyske Invest afkast 2012 Jyske Invest afkast 2012 Jyske Invest Fund Management A/S Vestergade 8-16 8600 Silkeborg CVR-nr. 1550 1839 Side 1/13 Vilkår Oplysningerne i denne præsentation er ikke udtømmende og skal ikke opfattes som

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/NH K E N D E L S E afsagt den 17. december 2003 KLAGER: INDKLAGEDE: Nordea Invest v/advokat Henrik Lind KLAGEEMNE: LEDETEKST: Prospekt

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 9. marts 2017 Sag 347/2011 (2. afdeling) A for 1) A under konkurs 2) A Holding A/S under konkurs 3) A Ejendomme A/S under konkurs 4) A A/S under konkurs (selv) mod Sydbank

Læs mere

flexinvest forvaltning

flexinvest forvaltning DANSkE FORVALTNING flexinvest forvaltning aktiv investeringspleje og MuligHed for Højere afkast Professionel investeringspleje for private investorer Når værdipapirer plejes dagligt, øges muligheden for,

Læs mere

Krystalkuglen. Gæt et afkast

Krystalkuglen. Gæt et afkast Nr. 2 - Marts 2010 Krystalkuglen Nr. 3 - Maj 2010 Gæt et afkast Hvis du vil vide, hvordan din pension investeres, når du vælger en ordning i et pengeinstitut eller pensionsselskab, som står for forvaltningen

Læs mere

Retningslinjer for administration af BankNordiks puljeordning KontoInvest

Retningslinjer for administration af BankNordiks puljeordning KontoInvest Retningslinjer for administration af BankNordiks puljeordning KontoInvest Gældende fra den 7. juni 2017 Generelt KontoInvest puljeopsparing sker på en indlånskonto, kaldet en puljekonto, hvorpå der indskydes

Læs mere

Pr. 30.06.2014. Jyske Invest. Afdelingsoverblik

Pr. 30.06.2014. Jyske Invest. Afdelingsoverblik Pr. 30.06.2014 Afdelingsoverblik 1 Forvent en forskel er på mange måder en anderledes investeringspartner. Vi går gerne vores egne veje for at optimere investorernes afkast. Vores vision er at levere investeringsløsninger,

Læs mere

Investering med maximalt afkast. Tæt kontakt Attraktiv prispolitik Langsigtede relationer

Investering med maximalt afkast. Tæt kontakt Attraktiv prispolitik Langsigtede relationer Investering med maximalt afkast Tæt kontakt Attraktiv prispolitik Langsigtede relationer I n v e s t e r i n g s c e n t r e t 2 V e l k o m m e n i I n v e s t e r i n g s c e n t r e t Tæt kontakt Attraktiv

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST

RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST RETNINGSLINJER FOR BANKENS ADMINISTRATION AF PULJEINVEST Gælder fra den 1. november 2014 Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København 1. Generelt Banken investerer efter eget skøn i aktiver (værdipapirer

Læs mere

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer.

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Aftale om depot og handel med værdipapirer Navn Adresse CPR-nr. XXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX-XXXX indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Stamoplysninger

Læs mere

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER

LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER LÆGERNES PENSIONSBANKS BASISINFORMATION OM VÆRDIPAPIRER - IKKE KOMPLEKSE PRODUKTER Indledning Lægernes Pensionsbank tilbyder handel med alle børsnoterede danske aktier, investeringsbeviser og obligationer

Læs mere

Råd om værdipapirhandel

Råd om værdipapirhandel Rådgivning Den rådgivning, du får i banken, tager altid udgangspunkt i din investeringsprofil. Profilen fastlægger du og din rådgiver ud fra dine oplysninger om blandt andet formålet med investeringen,

Læs mere

Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing. Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA

Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing. Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA Du kender os for pension. Sagen er, at vi også kan hjælpe dig med din private opsparing Ulrik Roux Wolke Senior Porteføljemanager PFA Du investerer sammen med PFA I PFA Invest trækker du på den samme investeringsmotor,

Læs mere

Forstå din Investeringsordning

Forstå din Investeringsordning Alm Brand Bank Forstå din Investeringsordning - En praktisk guide 1 Alm. Brand Investeringsordning Indhold I denne pdf finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om Alm. Brand Investeringsordning 3

Læs mere

Guide til investering

Guide til investering Guide til investering Som investor i Nordea Invest kan du vælge den sammensætning af aktier og obligationer, der passer til din profil Risikospredning, gode afkastmuligheder og professionel investeringskompetence.

Læs mere

Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån

Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån Hedgeforeningen Sydinvest, afdeling Virksomhedslån Ny attraktiv investeringsmulighed for danske investorer Hedgeforeningen Sydinvest kan som den første i Danmark tilbyde sine medlemmer adgang til markedet

Læs mere

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer

Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Jutlander Bank s beskrivelse af værdipapirer Indledning I banken kan du som udgangspunkt frit vælge, hvordan du vil investere dine penge. En begrænsning er dog f.eks. gældende lovregler om pensionsmidlernes

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014 MIRANOVA ANALYSE Udgivet 4. juni 2014 Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet Når omkostningerne æder dit afkast Lige nu tales der meget om de lave renter på obligationer,

Læs mere

Denne rapport om undersøgelse i Løkken Sparekasse fremsendes under henvisning til 346, stk. 3 i lov om finansiel virksomhed.

Denne rapport om undersøgelse i Løkken Sparekasse fremsendes under henvisning til 346, stk. 3 i lov om finansiel virksomhed. Løkken Sparekasse Att.: Direktionen Søndergade 3 9480 Løkken 25. marts 2009 Ref. MFT J.nr. 6252-0207 Afsluttende konklusioner på undersøgelse i Løkken Sparekasse Denne rapport om undersøgelse i Løkken

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 20. marts 2013 (J.nr. 2012-0026936) Sagen afvist

Læs mere

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Udkast til vejledning til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Indledning Bekendtgørelsen er udstedt med hjemmel i 43, stk. 3, og 373, stk. 4, i lov om finansiel virksomhed, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Hvad er en obligation?

Hvad er en obligation? Hvad er en obligation? Obligationer er relevante for dig, der ønsker en forholdsvis pålidelig investering med et relativt sikkert og stabilt afkast. En obligation er i princippet et lån til den, der udsteder

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 265 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 265 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 265 Offentligt Talepapir til samråd i ERU den 24. juni 2009 om salg og markedsføring af garantiobligationer 19. juni 2009 Ubp/FT Spørgsmål AC. Af Børsen den

Læs mere

HEDGEFORENINGEN HP HEDGE DANSKE OBLIGATIONER ULTIMO JULI 2015

HEDGEFORENINGEN HP HEDGE DANSKE OBLIGATIONER ULTIMO JULI 2015 ULTIMO JULI 2015 Foreningens formål Foreningens formål er fra offentligheden at modtage midler, som under iagttagelse af et princip om absolut afkast anbringes i danske stats og realkreditobligationer,

Læs mere

Valutaindekseret Obligation

Valutaindekseret Obligation Valutaindekseret Obligation Tyrkiske Lira II 2006/2009 - valutainvestering med hovedstolsgaranti Tyrkiet i forandring Tyrkiet har i de senere år gennemgået en omfattende forandring, med sigte på en genopretning

Læs mere

Retningslinjer for administration af BankNordiks puljeordning KontoInvest

Retningslinjer for administration af BankNordiks puljeordning KontoInvest Retningslinjer for administration af BankNordiks puljeordning KontoInvest Generelt KontoInvest puljeopsparing sker på en indlånskonto, kaldet en puljekonto. Puljekontoen er en underkonto til pensionshovedkontoen,

Læs mere

Retningslinjer for administration af KontoInvest

Retningslinjer for administration af KontoInvest Retningslinjer for administration af KontoInvest Gældende fra den 1. april 2019 Generelt KontoInvest puljeopsparing sker på en indlånskonto, kaldet en puljekonto, hvorpå der indskydes midler. Puljekontoen

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf Fax

Ankenævnet for Investeringsforeninger Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf Fax Amaliegade 8 B, 2., Postboks 9029, 1022 København K Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 MB/IP A F G Ø R E L S E af 12. oktober 2010 KLAGER: INDKLAGEDE: Hedgeforeningen Jyske Invest v/advokat Mikael Rosenmejer

Læs mere

Porteføljepleje. Hvordan fungerer Porteføljepleje? Du kan sagtens følge med. Du bestemmer selv rammerne. Vi investerer efter den valgte strategi

Porteføljepleje. Hvordan fungerer Porteføljepleje? Du kan sagtens følge med. Du bestemmer selv rammerne. Vi investerer efter den valgte strategi Porteføljepleje Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. 28.11.2017 114/11 Side 2/5 Det kræver tid og indsigt at pleje sine investeringer. Mangler du tiden og/eller lysten, kan Lægernes Bank gøre

Læs mere

3) Synes I det er hensigtsmæssigt aktuelt at investere i korte statsobligationer?

3) Synes I det er hensigtsmæssigt aktuelt at investere i korte statsobligationer? Stillede spørgsmål: Med Finanstilsynets øgede fokus på at investeringsprodukter skal være til gavn for kunderne, hvordan vurderer I så følgende forhold: 1)Med den aktuelle effektive rente på korte statsobligationer

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest og investeringsforeninger v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest Agenda Hvorfor skal jeg investere? Hvad er en investeringsforening? Hvad tilbyder investeringsforeninger? Hvordan kommer jeg godt

Læs mere

Faktaark Alm. Brand Bank

Faktaark Alm. Brand Bank Faktaark Hvad er IndexPlus? IndexPlus er et fuldmagtsprodukt som (Banken) forvalter på dine vegne. Målet med IndexPlus er at give dig et øget afkast på din investeringsportefølje via en løbende justering

Læs mere

Professionel pleje af din pensionsopsparing

Professionel pleje af din pensionsopsparing Professionel pleje af din pensionsopsparing mixinvest En rigtig god måde at placere din pensionsopsparing på er ved at investere pengene i et mix af aktier og obligationer. Det kræver dog både tid og indsigt

Læs mere

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T

R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T R E T N I N G S L I N J E R F O R D A N S K E B A N K S A D M I N I S T R A T I O N A F P U L J E I N V E S T Gælder fra den 1. juli 2018 Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København 1. Generelt Vi

Læs mere

Investeringsforeningen Danske Invest Bilag til dagsordenens pkt. 5.1 5.12 16. april 2013

Investeringsforeningen Danske Invest Bilag til dagsordenens pkt. 5.1 5.12 16. april 2013 16. april 2013 De af bestyrelsen fremsatte forslag indebærer nedenstående ændringer af vedtægterne. De berørte formuleringer er markeret med kursiv: Ad dagsordenens pkt. 5.1: [udgår] International: Omfatter

Læs mere

Dagsorden. for den ekstraordinære generalforsamling i Hedgeforeningen Nordea Invest Portefølje (Kapitalforening)

Dagsorden. for den ekstraordinære generalforsamling i Hedgeforeningen Nordea Invest Portefølje (Kapitalforening) Dagsorden for den ekstraordinære generalforsamling i Hedgeforeningen Nordea Invest Portefølje (Kapitalforening) Onsdag den 21. december 2016 kl. 10.30 11.00 i Nordeas lokaler Heerings Gaard Overgaden neden

Læs mere

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v.

Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. [Udeladt] 14. januar 2016 Ref. J.nr. Afgørelse om aktiviteter er omfattet af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. I brev af 24. april 2015 har (herefter ) redegjort for, om aktiviteter

Læs mere

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1 Investering Investpleje Pension Investpleje Pension 1 Investpleje Pension For at tilbyde dig den bedste og mest enkle investering af dine pensionsmidler samarbejder Danske Andelskassers Bank A/S med Investeringsforeningen

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf Fax

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf Fax Østerbrogade 62, 4., 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HE/IP K E N D E L S E afsagt den 6. februar 2007 KLAGER: INDKLAGEDE: Danske Invest KLAGEEMNE: LEDETEKST: Udbytte og afkast. Indsigelse

Læs mere

Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra

Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra Vejledning til køb af et investeringsbevis: Køb via din netbank eller bankrådgiver Investeringsforeningen Investin, afdeling Demetra (Investin Demetra)

Læs mere

BankInvest Optima. kunsten at spare op.

BankInvest Optima. kunsten at spare op. BankInvest Optima kunsten at spare op www.bankinvest.dk BankInvest Optima - kunsten at spare op Optima er betegnelsen for en familie af blandede fonde, som er kendetegnet ved at investere i aktier og obligationer

Læs mere

Guide til investering

Guide til investering Guide til investering Som investor i Nordea Invest kan du vælge den sammensætning af aktier og obligationer, der passer til din profil Risikospredning, gode afkastmuligheder og professionel investeringskompetence

Læs mere

I n f o r m a t i o n o m a k t i e o p t i o n e r

I n f o r m a t i o n o m a k t i e o p t i o n e r I n f o r m a t i o n o m a k t i e o p t i o n e r Her kan du læse om aktieoptioner, og hvordan de kan bruges. Du finder også eksempler på investeringsstrategier. Aktieoptioner kan være optaget til handel

Læs mere

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012

O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 O P L Y S N I N G E R O M H A N D E L M E D V Æ R D I P A P I R E R Gælder fra marts 2012 I det følgende kan du læse om, hvad du bør være opmærksom på, når du investerer, og hvilke overvejelser du bør

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede, efter at klager ikke accepterede et købstilbud, har krav på betaling af vederlag.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede, efter at klager ikke accepterede et købstilbud, har krav på betaling af vederlag. 1 København, den 27. september 2011 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Anne Marie Nymark Jensen Ansgarsvej 2 9600 Aars Nævnet har modtaget klagen den 7. januar 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1

Investering. Investpleje Pension. Investpleje Pension 1 Investering Investpleje Pension Investpleje Pension 1 Investpleje Pension For at tilbyde dig den bedste og mest enkle investering af dine pensionsmidler samarbejder Danske Andelskassers Bank A/S med Investeringsforeningen

Læs mere

Investering i Andelskassen

Investering i Andelskassen Investering Investering i Andelskassen Investeringsrådgivning 1 Investeringsrådgivning Funktionerne på fondsområdet er samlet ét sted Andelskassen har samlet alle funktioner, der er relateret til fondsområdet,

Læs mere

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider

Kursets indhold. Dit udbytte. Side 1 á 19 sider Side 1 á 19 sider Kursets indhold I løbet af fire lektioner giver vi dig muligheden for at tilegne dig viden om pensionsinvestering. Vi gør dig ikke til investeringsekspert, men vi giver dig mulighed for

Læs mere

Investeringsbetingelser for Danica Link

Investeringsbetingelser for Danica Link Side 1 Ref. D999 Indhold Bilag - Sådan investeres din pension - Sådan tilskrives afkast - Sådan vælger du en indbetalingsprofil - Hvis du har valgt udbetalingsgaranti - Sådan handler vi med investeringsforeningsbeviser

Læs mere

Undersøgelsesrapport: Totalbanken A/S salg af Kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital

Undersøgelsesrapport: Totalbanken A/S salg af Kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital Totalbanken A/S Att.: Direktionen Bredgade 95 5560 Aarup 26. juni 2013 Ref. csr J.nr. 6252-0105 Undersøgelsesrapport: Totalbanken A/S salg af Kapitalbeviser i form af hybrid kernekapital Resumé Som led

Læs mere

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper

Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Rente-, risiko- og omkostningsgrupper Finanstilsynet har fastlagt nogle retningslinjer, som skal sikre en rimelig fordeling af overskud til pensionskunder. For dig med pensionsordning i Danica Traditionel

Læs mere

Udnyt mulighederne i faldende markeder

Udnyt mulighederne i faldende markeder Hvad er en CFD? Udnyt mulighederne i faldende markeder CFD er giver dig mulighed for tjene penge i både faldende og stigende markeder. Der findes CFD er på almindelige aktier, aktieindeks, råvarer, valuta

Læs mere

StockRate Asset Management. Din uafhængige formueforvalter

StockRate Asset Management. Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter StockRate Asset Management Din uafhængige formueforvalter kvalitet og sikkerhed StockRate

Læs mere

Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet Johanne Daugaard Thomsen Århusgade 110 2100 København Ø Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet har den 26. oktober 2010 fremsendt udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Investeringsforeningen. Jyske Invest Internationale Obligationer. Spred din risiko og få investeringer med grokraft.

Investeringsforeningen. Jyske Invest Internationale Obligationer. Spred din risiko og få investeringer med grokraft. Investeringsforeningen Spred din risiko og få investeringer med grokraft Investeringsforeningen I perioden 6.-19. juni 2001 åbner vi en ny afdeling, som udnytter mulighederne på de internationale obligationsmarkeder.

Læs mere

PORTEFØLJEPLEJE. Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. HAR DU TID OG LYST TIL INVESTERING? 2 HVORDAN? 2 DU KAN SAGTENS FØLGE MED 3

PORTEFØLJEPLEJE. Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. HAR DU TID OG LYST TIL INVESTERING? 2 HVORDAN? 2 DU KAN SAGTENS FØLGE MED 3 PORTEFØLJEPLEJE Lad eksperterne klare dine investeringer for dig. 114/9 3.04.2014 Har du tid og lyst til investering? Porteføljepleje giver dig flere fordele: Det kræver tid og indsigt i værdipapirmarkederne

Læs mere

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

Ankenævnet for investeringsfonde

Ankenævnet for investeringsfonde Amaliegade 8 B, 2. sal 1256 København K sek@fanke.dk Tlf. (+45) 3543 6333 Fax (+45) 3543 7104 /UWK A F G Ø R E L S E a f 4. juli 2017 KLAGER: INDKLAGEDE: Hellerup Finans A/S Reference: KLAGEEMNE: LEDETEKST:

Læs mere

Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative

Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative Formuepleje A/S Att.: Direktionen / Bestyrelsen Værkmestergade 25 8000 Aarhus C 18. juni 2018 Ref. csr J.nr. 6077-0048 Afgørelse: Formuepleje A/S salg af gearede alternative investeringsfonde Afgørelse

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Susanne Juul Østergade 44 5500 Middelfart Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse

Læs mere

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE

1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 1 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE 2 OMLÆGNING FRA DANICA TRADITIONEL TIL DANICA BALANCE OMLÆGNING KORT FORTALT Vi tilbyder frem til

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016

SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 SaxoInvestor: Omlægning i porteføljerne, Q2-16 2. maj 2016 Introduktion til omlægningerne Markedsforholdene var meget urolige i første kvartal, med næsten panikagtige salg på aktiemarkederne, og med kraftigt

Læs mere

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., Postboks 2690, 2100 København Ø Tlf Fax

Ankenævnet for Investeringsforeninger Østerbrogade 62, 4., Postboks 2690, 2100 København Ø Tlf Fax Østerbrogade 62, 4., Postboks 2690, 2100 København Ø Tlf. 3543 2506 Fax 3543 7104 HD/IP K E N D E L S E afsagt den 8. april 2008 KLAGER: INDKLAGEDE: Danske Invest KLAGEEMNE: LEDETEKST: Prospekt - Porteføljepleje

Læs mere