Budgetbemærkninger 2009 Teknik- og Miljøområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetbemærkninger 2009 Teknik- og Miljøområdet"

Transkript

1 Budgetbemærkninger 2009 Teknik- og Miljøområdet

2 Teknik- og Miljøområdet Hele kroner Regnskab 2007 Budget 2008 Budget Ubestemte formål Faste ejendomme, fælles formål Beboelse Erhvervsejendomme Andre faste ejendomme Grønne områder og naturpladser Andre fritidsfaciliteter Naturforvaltningsprojekter Skove Vedligeholdelse af vandløb Bidrag for vedligeholdelsesarbejder med videre Miljøtilsyn - virksomheder Øvrig planlægning, undersøgelser, tilsyn med videre Skadedyrsbekæmpelse Transport og infrastruktur, fælles formål Arbejder for fremmed regning Driftsbygninger og -pladser Parkering Vejvedligeholdelse med videre Belægninger med videre Vintertjeneste Færgedrift Havne Teknik- og Miljøområdet i alt Teknik- og Miljøudvalget Direktør for Teknik- og Miljøs bemærkninger

3 2 Skattefinansieret område Jordforsyning Boligformål og Ubestemte formål en for jordforsyningen er, at driften af de kommunale jorder skal være rentabel og i overensstemmelse med gældende lovgivning, under hensyntagen til miljøet. Der udføres sædvanlige vedligeholdelsesopgaver såsom jordbehandling, tilsåning, plantning, beskæring, dræn- og rørarbejder, vej- og stiarbejder, hegnsarbejder og grøfterensninger. Der er i budgettet lagt følgende forudsætninger: At udlejen er total At ingen jordarealer bliver solgt, således at den beregnede indtægt kan opretholdes At takster og nettoprisindeks bliver som forventet. At der ikke skal gives afgrødeerstatning, som skal finansieres under jordforsyningskonti. Der søges afgræsset med får, heste og kreaturer på de mere naturprægede arealer. Da driften af arealer i Brædstrup og Gedved Kommune har været konteret på en lidt anden måde end i Gl. Horsens vil der, når realistiske tal foreligger, ske en overførsel af de nødvendige driftsmidler fra vejbudgettet til de relevante jordforsyningskonti. Faste ejendomme Faste ejendomme en er gennem forebyggende vedligeholdelse at sikre kommunens ejendomme på tag, fag og tekniske installationer og på de ejendomme, hvor ansvarsområdet ligeledes omfatter indvendig vedligeholdelse og istandsættelse af lejligheder, at sikre en god og brugervenlig standard. Alle data vedrørende den aktuelle tilstand er indført i Teknik- Miljøområdets program for bygningsvedligeholdelse, der søges ajourført årligt. Der forudsættes i budgettet totaludlejning Beboelsesejendomme Kommunen ejer 22 beboelsesejendomme med tilsammen 205 lejligheder.

4 Erhvervsejendomme Kommunen ejer 2 erhvervsejendomme. I en af ejendommene er der ud over erhverv 8 beboelseslejligheder Andre faste ejendomme Kommunen ejer 18 ejendomme. Fritidsområder Information og formidling Befolkningens adgang til og forståelse for naturen skal forbedres. Der udbydes guidede naturture og udsendes programmer for naturturene i samarbejde med nabokommunerne. Der udarbejdes og vedligeholdes foldere og kortborde, som giver information om fredede områder og andre naturområder, der er tilgængelige for almenheden Parker og legepladser en er, at fastholde de enkelte parkers identitet og forskellighed. Parkerne skal rumme mulighed for: rekreation for alle aldersgrupper oplevelse af natur æstetiske oplevelser Arbejder i 2009 vil udover almindelig vedligeholdelse bestå i fortsat forbedring af belægninger, indplantning af nye bestandstræer og - buske, lægning af løg og forbedring af eksisterende anlæg i henhold til den overordnede plan for parkerne. Sommerblomstprogrammet fortsætter på centrale steder i byen. Renoveringen af legepladserne sker i samarbejde med Børn- og Ungeforvaltningen. Da driften af arealer i Brædstrup og Gedved Kommune har været konteret på en lidt anden måde end i Gl. Horsens vil der, når realistiske tal foreligger, ske en overførsel af driftsmidler fra vejbudgettet til konti indenfor fritidsområder Strandområder en er fortsat forbedring af badeforholdene i Horsens Fjord og badesøer nær Brædstrup samt fastholdelse af de kystnære- og sønære offentlige arealer som attraktive rekreative arealer for Horsens borgere.

5 4 Budgettet skal dække omkostningerne til vedligeholdelse af arealer, kystsikring og faciliteter ved strandområderne samt badesøer og de tilknyttede rekreative områder. Der lægges vægt på fortsat at kunne opretholde det Blå Flag ved Husodde Strand. Da driften af arealer i Brædstrup og Gedved Kommune har været konteret på en lidt anden måde end i Gl. Horsens vil der, når realistiske tal foreligger, ske en overførsel af driftsmidler fra vejbudgettet til konti indenfor Strandområder Kolonihaver Der vil blive vedligeholdt veje, dræn, grøfter og beplantning i det omfang, lejerne ikke selv er forpligtiget til det Naturstier Borgerne skal gives adgang til naturoplevelser gennem et sammenhængende net af vandre- og cykelstier, som forbinder de større skove- og naturområder. Der vil blive slået græs og foretaget vedligeholdelse af både stiernes belægning og rabatter. Andre fritidsfaciliteter Campingpladser og vandrerhjem en er, at Bygholm Camping fastholdes som en 2-stjernet, mindre campingplads, med rekreative værdier, som også skal være tilgængelige for Horsens Borgere. Derudover opretholdes et antal primitive teltpladser i tilknytning til naturstierne som friluftstilbud til borgere og turister. Der påregnes omkostninger til vedligeholdelse af bygninger og installationer. Desuden gennemføres almindelig udendørs vedligeholdelse i form af græsklipning, beskæring, plantning, dræning, renholdelse og vedligeholdelse af veje og inventar. Afgift til forpagter afregnes med 50 % af de indkomne indtægter. Det forudsættes endvidere at besøgstallet minimum svarer til 2007 provenuet. Da driften af arealer i Brædstrup og Gedved Kommune har været konteret på en lidt anden måde end i Gl. Horsens vil der, når realistiske tal foreligger, ske en overførsel af driftsmidler fra vejbudgettet til konti indenfor Campingpladser og vandrerhjem.

6 5 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter at forøge naturværdierne i det åbne land og i tilknytning til bosætningsområder at forbedre befolkningens forståelse for natur- og kulturmiljø værdier og give mulighed for et bredt spektrum af friluftsliv, at forebygge forringelser af natur- og kulturmiljøværdier. Fredede områder Fredningernes formål med hensyn til at bevare landskabstyper, udsigter og levesteder for planter og dyr skal sikres, ligesom det skal sikres, at fredningernes konkrete bestemmelser overholdes. Økologiske forbindelseslinier Spredningsvejene og levestederne i de økologiske forbindelseslinier for planter og dyr skal forbedres. Arter Trusler mod bestande af truede og sårbare arter skal fjernes, så den biologiske mangfoldighed ikke forringes. Naturtyper Trusler mod beskyttede naturtyper skal fjernes, så disse bevares og forbedres som varige levesteder for dyr og planter. Internationale naturbeskyttelsesområder Udbredelsen af de arter og naturtyper områderne skal beskytte, skal fastholdes og forøges. Kulturmiljø Sikre bevarelse af værdifulde kulturmiljøer og kulturspor for eftertiden, samt gøre dem mere synlige og tilgængelige gennem information og pleje. Der indsamles løbende forslag til nye projekter fra Det Grønne Råd, statsskovdistrikterne og fra private. Naturværdi, betydning for vandmiljøet, friluftsinteresser, lodsejernes medvirken samt gennemførlighed er de vigtigste parametre i prioriteringen. Derudover udvælges og tilrettelægges projekter, så eventuelle løbende driftsudgifter begrænses mest muligt.

7 Skove en er at skabe mulighed for et bredt spektrum af friluftsliv inden for naturbeskyttelseslovens og skovlovens rammer, hvor det samtidigt tilstræbes at skabe størst mulig biologisk mangfoldighed. Arbejdet består i pleje af skove, herunder beskæring og udtynding af bevoksning, vedligeholdelse af skovveje og stier, grøfte- og vandhulsoprensning, hegnsarbejde og vedligeholdelse af inventar. Da driften af arealer i Brædstrup og Gedved Kommune har været konteret på en lidt anden måde end i Gl. Horsens vil der, når realistiske tal foreligger, ske en overførsel af driftsmidler fra vejbudgettet til konti indenfor skove. Vandløbsvæsen Vandløb Vandløbene skal sikres et naturligt og varieret dyre- og planteliv, der kun er svagt påvirket af menneskelig aktivitet samtidigt med, at deres evne til at aflede vandet, jævnfør vandløbsloven, sikres. Vedligeholdelse af vandløb Vandløbsvedligeholdelsen skal udføres, så den får karakter af vandløbspleje, der hjælper med at få genskabt en tilfredsstillende tilstand i alle vandløb. Restaurering af vandløb Hvor det ikke er muligt at opnå en tilfredsstillende tilstand gennem vandløbsvedligeholdelse skal der gennemføres restaureringsprojekter i form af etablering af passage ved spærringer, udlægning af grus og stenmateriale og gensnoning af tidligere udrettede vandløbsstrækninger. Miljøbeskyttelse med videre Miljøtilsyn, øvrig planlægning med videre Der arbejdes for at sikre opfyldelsen af kvalitetsmålsætningerne for vandløb, søer, kystvande og grundvand, samt minimere miljøpåvirkningerne fra industri - og landbrugsproduktion, samt råstofindvinding ved at sætte fokus på bæredygtighed.

8 7 Vandforurening Der sættes ind overfor alle former for punkt- og fladeforureninger med iltforbrugende stoffer, næringsstoffer og miljøfarlige stoffer i det omfang disse stoffer er med til at hindre opfyldelsen af de fastsatte kvalitetsmål Støj og luftforurening Virksomheder og andre aktiviteter skal placeres og drives, så de ikke generer omgivelserne Vandindvinding Der udarbejdes indsatsplaner, der både sikrer beskyttelse af de enkelte vandværkers grundvandsressourcer og øvrige områder med særlige drikkevandsinteresser. Diverse udgifter og indtægter Skadedyrsbekæmpelse /indsatsområder Rottebekæmpelse Rottebekæmpelsen udføres af Driftsgården. Der udføres cirka anmeldte besøg og cirka eftersyn årligt. Anmeldelse om rotter sker til borgerservice, som formidler anmeldelsen direkte til kommunens to rottefængere. Rottefængerne inddaterer deres registreringer i en database, som giver overblik over omfanget af rottebekæmpelsen i kommunen. Rottebekæmpelsen er brugerfinansieret, idet der opkræves 0,02 promille af ejendomsværdien på ejendomsskattebilletten. Kattebekæmpelse Gennem et samarbejde med Inges Kattehjem kan borgerne tilbydes hjælp til indfangning af vildkatte. I budgettet er afsat penge til bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise, hvor disse udgør et problem for driften af kommunale anlæg. Derudover ydes hjælp til at bekæmpe forvildede tamduer samt assistance til mårindfangning i samarbejde med jagtforeningerne. Horsens Kommune dækker omkostninger til ammunition samt udgift til indkøb af mårfælder. Desuden reguleres andebestanden i Bygholm Park ved indfangning.

9 8 Transport og infrastruktur At vej- og cykelstinettet udbygges, således at trafiksikkerhed, trafikmiljø og det visuelle miljø forbedres samtidig med, at trafikken kan afvikles effektivt. At eksisterende vejnet udformes, så trafiksikkerheden øges for alle, især for børnene. At befolkningen effektivt beskyttes mod trafikforureningens kendte sundhedsfarer. At energiforbrug, forurening, uheld og barriereeffekt fra trafikken reduceres via fremme af alternative transportmidler som gang, cykling og kollektiv trafik ved blandt andet at arbejde for en holdningsændring blandt borgerne. Vejvæsen Fælles Funktioner Arbejder for fremmed regning. Kontoen er udgiftsneutral og omhandler følgende funktioner: Arbejde i relation til opgravningsregulativ. Der forventes udført arbejder vedrørende opgravninger, der svarer til 2 årsværk Driftsbygninger- og pladser Driftsgården Generelt Det er en forudsætning for Driftsgårdens budget, at Driftsgårdens omkostninger kan dækkes af indtjeningen ved at udføre arbejder for den øvrige del af Teknik- og Miljø. Dog er det forudsat, at der for øvrige kommunale institutioner og på anlægsarbejder udføres arbejder svarende til 11 årsværk. Arbejdets art og omfang aftales med kunderne på forhånd, og der indgås i så vidt omfang som muligt kontrakter om levering af serviceydelsen med henblik på tilbagevendende postering. Det er Driftsgårdens målsætning at udføre opgaverne på Teknik og Miljøs driftsområde så effektivt som muligt, med et højt kvalitetsniveau og med lavest mulige omkostninger for Teknik og Miljø og andre forvaltninger i Horsens kommune samt for borgerne i kommunen. Forudsætning for områdets konti Kontoen for fremmede arbejder er udgiftsneutral og omhandler følgende funktioner: -arbejder for eksterne kunder -arbejder for kommunale institutioner

10 9 Det afsatte budgetbeløb dækker lønninger til personalet samt udgifter til faste omkostninger og den almindelige drift af Driftsgården med tilhørende garager og værksteder. Der er endvidere på lønkontoen medtaget et beløb til akkordoverskud og resultatløn. På maskinkontoen budgetteres der med en 10-årig planlægningshorisont, hvor de enkelte større køretøjer/maskiner er registreret med vedligeholdelsesudgifter og udskiftningsrækkefølge Kommunale veje Vejvedligeholdelse Vejbelysning Overholdelse af vejreglerne til enhver tid. Minimering af energiforbruget. Udskiftning af nedslidte og utidssvarende træ- og jernmaster og armaturer, samt kabellægning af luftledningsnettet. Overholdelse af gældende sikkerhedsbestemmelser. Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti Budgettet omhandler drift, vedligeholdelse og anskaffelser specificeret således: Vejbelysningens samlede årlige brændetid er skønnet til 4100 timer. Dette medfører et samlet energiforbrug i nuværende Horsens Kommune på 7,5 mio. Kwh. Vedligeholdelsen omfatter regelmæssig udskiftning af lyskilder og rengøring af armaturer (gruppeudskiftning), opretning af master og udskiftning af armaturer efter påkørsler og hærværk samt sikkerhedseftersyn. Anskaffelser til udskiftning af ældre træmaster og jernmaster samt armaturer. Samtidig hermed kabellægges luftledningerne. Rabatter og grøfter Vedligeholdelse af rabatter, grøfter og grønne områder på vejarealerne, bekæmpelse af ukrudt og beplantningspleje. Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti Sikring af arealernes funktion, således at vejbelægningerne ikke nedbrydes. Sikre fri oversigt i kryds og til færdselstavlerne. At foretage vedligeholdelsen af de grønne områder, så trafikanterne får en æstetisk god oplevelse.

11 10 Broer og tunneller med videre Afsætte et passende beløb hvert år til sikring af kontinuerlig drift og vedligeholdelse af broer og bygværker. Enkelte år kan der være behov for reparationer, som kræver flere penge jævnfør generaleftersyn. Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti Der vil løbende blive foretaget de nødvendige generaleftersyn og udarbejdet tilstandsrapporter. alle data vil blive registreret i Danbro. Renholdelse Arbejdet omfatter bekæmpelse af ukrudt på offentlige vejarealer. Arbejdet skal udføres uden brug af pesticider. Fejning af offentlige veje og stier udføres i bestemte rutiner. Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti Kriteriet for ukrudtsbekæmpelsen er at opnå et visuelt niveau, som er rart at se på. Trafiksikkerheden skal opretholdes. Efter ophør af brug af pesticider vil ukrudt være mere synligt på vejarealerne. Ved systematisk fejning af offentlige veje og cykelstier jævnfør fejeplaner samt i øvrigt efter behov, forventer vi, at de er i trafikmæssig forsvarlig stand med hensyn til renholdelse. Såvel ukrudtsbekæmpelse som fejning kontrolleres ved egenkontrol og tilsyn fra bestillerfunktionen. Matrikulære ændringer Udskillelse af matriklen af samtlige offentlige veje i løbet af 25 år. Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti Med det afsatte budgetbeløb kan der udskilles cirka 4 km. Budgetbeløbet vedrører udgifter i forbindelse med matrikulære ændringer, herunder udskillelse af offentlige veje af matriklen. Det vil sige fastsættelse af skel mellem vej og de til vej grænsede arealer. I henhold til 89 i "Lov om offentlige veje" påhviler det vejbestyrelsen at drage omsorg for, at kommuneveje udskilles af matriklen. I modsat fald vil der kunne vindes hævd over benyttelse af vejarealet til andet formål.

12 Belægninger Målet er gennem en systematisk vurdering af bæreevne og trafikbelastning og ved en koordinering af vej- fortovs- og ledningsarbejder at sikre, at ressourcerne udnyttes optimalt med henblik på en afvikling af vejstrækninger, hvor der er risiko for sammenbrud og således, at arbejderne primært søges udført i forbindelse med nødvendige udskiftninger af forsyningsledninger med videre Strækningerne søges udbedret over en 10-årig periode. Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti Længden på vejnettet i Horsens Kommune er i alt cirka km. Heraf er cirka 141 km tidligere amtsveje. Kørebanebelægningerne på kommunevejene er nedslidte, hvilket forårsager, at en stadig større del af de afsatte midler bruges til reparationer i stedet for nye belægninger. Belægningstilstanden på de overtagne amtsveje ligger på et højt niveau. I forbindelse med prioriteringen af belægningsarbejderne vil denne høje standard blive søgt bevaret. Der er cirka 415 km. fortovsstrækninger i Horsens Kommune. Der forventes omlagt cirka 4,5 km. fortove. Færdselstavler og anden afmærkning. Udskiftning af gadenavneskilte i de gamle kommuner - Gedved og Brædstrup i henhold til udarbejdet udskiftningsplan, således at der bliver ensartet skiltet på området i den nye kommune. Systematisk servicering af øvrige skilte specielt vejvisertavler. Næsten alle gadenavneskilte i den gamle Horsens kommune er udskiftet til nyt design. Der er i 2009 afsat midler således, at der kan udskiftes cirka 200 gadenavneskilte Vintertjeneste Målet er gennem en prioritering af indsatsen at sikre, at trafiksikkerhed og fremkommelighed til enhver tid tilrettelægges under hensyntagen til trafikkens art og størrelse, samt at minimere saltforbruget. Beskrivelse af området/forudsætning for områdets konti Der fortsættes med at udskifte til mere miljøvenligt grej, herunder væskespredere. Der er budgetteret med tillæg til 60 mand til rådighedsvagt for snerydning.

13 12 Kollektiv Trafik Færgedrift Trafikbetjening af Endelave Beskrivelse af området/forudsætninger for områdets konti I budgettet for færgefarten er der forudsat en uændret sejlplan for at sikre opretholdelse af de nuværende muligheder for at bo på Endelave. Det er en forudsætning for budgettet, at regler og sikkerhedsforskrifter for færgefart kan overholdes. Driftsudgifter og driftsindtægter er fastholdt i det niveau, som var gældende, da færgefarten var en selvejende institution. Indtægterne er budgetteret ud fra de gældende takster og under forudsætning af et uændret antal passagerer. Udgifterne er budgetteret ud fra tidligere erfaringer for, hvad der forventes af løbende drifts- og vedligeholdelsesudgifter til færgen samt et uændret mandskabsforbrug. Hvert andet år skal færgen i dok, hvilket erfaringsmæssigt medfører 1 mio. kr. i ekstraomkostninger. Der er taget højde for dette forhold i overslagsårene. Havne Havne Endelave Havn Endelave Lystbådehavn er udskilt af Endelave Havn og er budgetteret under Lystbådehavne.

14

Hele kroner, budgetårets priser (Regnskab 2013 i løbende priser) Politikområder Regnskab 2013 Budget 2014 Budgetforslag 2015

Hele kroner, budgetårets priser (Regnskab 2013 i løbende priser) Politikområder Regnskab 2013 Budget 2014 Budgetforslag 2015 1 Hovedoversigt Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Hele kroner, budgetårets priser (Regnskab 2013 i løbende priser) Politikområder Regnskab 2013 Budget 2014 Budgetforslag 2015 Rammebelagte områder Ejendomme

Læs mere

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima

13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima 13. Udvalget for Natur, Miljø og Klima overslag Regn skab 2012 Udvalget for Natur, Miljø og Klima 7.934 14.652 14.197 14.195 14.152 14.152 Planlægning 91 101 101 101 101 101 Natur og miljø 12.50 3 14.155

Læs mere

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0-1 0 Faste ejendomme 2.877 36 3.077 200 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 5.424 986 5.377-47 Redningsberedskab

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/4 215 7-5-215 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget 1 Miljø- og kultursekretariat 9.228 9.440 9.440 9.440 9.440 057299 Øvrige sociale formål Tinglysningsafg. v lån t. bet. Ejd. Skat Total 100

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016 Budgetoverblik Teknik- og Miljøudvalg 15. december 2016 DRIFT OG STATSREFUSION Vedtaget budget Teknik- og Miljøudvalg 172.363.563 169.173.008 167.798.630 167.133.020 Trafik og Park 79.781.976 78.713.087

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 15 Natur, vand og miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 7.749

Læs mere

Teknik og Miljø. Budgetbemærkninger Indhold. Side. Teknik- og Miljøudvalget 2. Økonomi- og Erhvervsudvalget 34. Beredskabskommissionen 41

Teknik og Miljø. Budgetbemærkninger Indhold. Side. Teknik- og Miljøudvalget 2. Økonomi- og Erhvervsudvalget 34. Beredskabskommissionen 41 1 Teknik og Miljø Budgetbemærkninger 2016 Indhold Teknik- og Miljøudvalget 2 Side Økonomi- og Erhvervsudvalget 34 Beredskabskommissionen 41 2 Hovedoversigt dvalg: Teknik- og Miljøudvalget Hele kroner,

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø Udvalget for Teknik og Miljø 10 Teknik og Miljøudvalg 136.149.209-18.399.624 117.749.585 1 Skattefinansieret 136.149.209-18.399.624 117.749.585 01 Park og Vej 73.169.173-2.400.623 70.768.550 00 Byudvikling,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.957

Læs mere

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Teknik & Miljø 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Havnene Østerby Havn -1.223.994-1.223.994-1.223.994-1.223.994-709.621-709.621-709.621-709.621 Østerby

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde

Læs mere

Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed Bygningsvedligeholdelse Klima og energirigtige løsninger Planlægning

Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed Bygningsvedligeholdelse Klima og energirigtige løsninger Planlægning MILJØ OG TEKNIKUDVALGET OVERSIGT OVER SERVICEMÅL 2013 Miljøpolitik Veje, grønne områder og kollektiv trafik Vedligeholdelse kommunale bygninger Adgang til natur Naturbeskyttelse Vintervedligeholdelse Trafiksikkerhed

Læs mere

- XV - Bilag 15. Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen

- XV - Bilag 15. Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen Regnskab 2012 XV Generelle Bemærkninger Bilag 15 Sektorbeskrivelser som følge af organisationsændringen i Teknik og Miljø Regnskab 2014 Decentraliseringsordning Sektor 2.01: Administration, stabsfunktioner

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET BEVILLINGSOMRÅDE 10.12 Bevillingsområde 10.12 Fritidsområder mv. Ansvarligt udvalg Teknik- og Miljøudvalget Sammendrag Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet viser en nettoudgift på 13,0 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur ,

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur , Pr. ultimo september 217 Teknik- og miljøudvalget - drift Tillægsbevillinger Omplaceringer sprocent Anmodning Anmod -ning 56.52 1.74 57.598 15.95 27,6 53.89-3.78-8 4 Natur og miljø 16.61-1.62 14.459 11.941

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 2 April Holbæk Kommune En stærk Medspiller så dagens lys den 1. januar. Organisationsændringen betyder store ændringer i hele den administrative struktur. Der er brudt

Læs mere

Korr. Budget. 002205 Ubestemte formål -371.498-93.878-277.620 0. Peter Bangs Vej 102 - brugerbetatl XG-1010022060-00026 418-418

Korr. Budget. 002205 Ubestemte formål -371.498-93.878-277.620 0. Peter Bangs Vej 102 - brugerbetatl XG-1010022060-00026 418-418 Teknik- og Miljøudvalgets budgetopfølgning pr. 1. april 2015 Udgifter uden overførselsadgang Bilag 3 Teknik og Miljøudvalget Boliger og byudvikling 23.129.038 7.765.908 15.363.130 631.962-807.259 1.718.802-2.154.563-83.182

Læs mere

Teknik- og Miljøudvlgets budgetopfølgning pr. 1. april 2012

Teknik- og Miljøudvlgets budgetopfølgning pr. 1. april 2012 4.672.055 21.193.401 16.521.346 100.000 Boliger og byudvikling -8.650 202.884 211.535 0 002510 Fælles formål 266.189 266.189 0 Ejendomme, fælles formål Ændret bygningsdrift - rammebesparelse 266.189 266.189

Læs mere

OVERFØRSLER FRA DRIFT

OVERFØRSLER FRA DRIFT Aftaleområde: Kirkegårde Konti: 003540 Kirkegårde Lønninger... 26.900 kr. Øvrig drift... 300.700 kr. Fastfrosset:... 0 kr. Underskuddet på øvrig drift skyldes merudgifter til maskiner, som følge af en

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 15 Natur, Vand og Miljø I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 10.503

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget 26.640 28.411 8.209 1.828 Forskel 18.431 26.583 Overført til kommende budgetår 18.431 26.583 05 Ubestemte formål 8.209 1.828 28.411

Læs mere

500 Aktiviteter og materialer Ikke anvendt niveau

500 Aktiviteter og materialer Ikke anvendt niveau Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 10 Teknik og Miljøudvalg 141.366.300-17.429.800 123.936.500 01 Park og Vej 73.702.100-2.328.200 71.373.900 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. område 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde 2.03

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Serv. Kom. vicekatalog. som

Serv. Kom. vicekatalog. som Serv vicekatalog Kom mmunale vejee Servicekataloget for kommunale veje er enn beskrivelse af de opgaver, som Vej & Park udførerr i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Indledning Servicekataloget

Læs mere

Decentralisering - Vej og Gartner 2012

Decentralisering - Vej og Gartner 2012 Decentralisering - Vej og Gartner Gruppering Tekst Forbrug 31.10.12 Simuleret forbrug nov/dec Est. samlet forbrug Korr. budget Afvigelse 20 Grønne områder og naturpladser 15.461 3.000 18.461 42.600 24.139

Læs mere

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab

Korrigeret Budget. Forbrug Forventet Regnskab Pr. ultimo oktober 2018 Teknik- og miljøudvalget - drift 60.561 59.739 28.580 59.136-1.425-603 Natur og miljø 16.001 13.819 16.458 19.394 3.393 5.575 Infrastruktur og beredskab 44.560 45.942 30.175 43.942-618

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Teknisk Udvalg arbejdsopgaverne. Januar 2018

Teknisk Udvalg arbejdsopgaverne. Januar 2018 Teknisk Udvalg arbejdsopgaverne Januar 218 Styrelsesvedtægten Teknisk Udvalg 18. Teknisk Udvalg består af 7 medlemmer. Stk. 2. Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på teknik-,

Læs mere

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse

Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse Punkt 7. Godkendelse af handlingsplan for rottebekæmpelse 2017-000847 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at : Godkender handlingsplanen med tilhørende overslag over økonomien Fastsætter det endelige

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Bevilling 52 Teknik og Miljø

Bevilling 52 Teknik og Miljø Bevilling 52 Teknik og Miljø Bevillingen Teknik og Miljø hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen administreres af Center for Teknik og Miljø og omfatter fysisk planlægning, bygningsmyndighed,

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold PT1. Ophør med Blå Flag ved strandene i Varde Kommune IKKE MEDTAGET... 29 PT2. Ophør med kystsikring ved Blåvand INDGÅR I BUDGETTET 2018-2021...30

Læs mere

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen

Funktionskontrakter. Erfaringer fra Aalborg Kommune. Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Funktionskontrakter Erfaringer fra Aalborg Kommune Temadag om funktionskontrakter 16. september 2015 Lise Gansted-Mortensen Projektleder infrastrukturkapitalbevarelse Aalborg Kommune Aalborg Kommune Fakta

Læs mere

Budgetoverblik med regnskab

Budgetoverblik med regnskab Budgetoverblik med regnskab 7. december DRIFT OG STATSREFUSION Forbrug 2014 Kapitalmidler DKK DKK DKK DKK DKK DKK 115.688.636 110.363.792 117.654.325 115.826.089 116.692.333 116.692.333 Trafik og Park

Læs mere

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø udarbejdede primo 2012 en

Læs mere

Miljøvurderings-screening af Belysningsplan for Egedal Kommune efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24.

Miljøvurderings-screening af Belysningsplan for Egedal Kommune efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. Miljøvurderings-screening af Belysningsplan for Egedal Kommune efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. september 2009) Titel: Belysningsplan for Egedal Kommune vision, målsætning

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af Teknik og Miljø. Budgettet for 2016 til 2019 fremgår nedenfor i 2016

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Pr. 30. september Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl.

Læs mere

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø

Veje, Grønne områder og Miljø Budget Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Veje, grønne områder og miljø Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Veje, Grønne områder og Miljø hører under Udvalget for Miljø og Teknik, og har et samlet

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - Regnskab 2014. Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - Regnskab 2014. Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget 10.150 12.054 8.465 2.768 Forskel 1.685 9.286 Overført til kommende budgetår 1.685 9.286 Netto mer-/mindreforbrug

Læs mere

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 22 Jordforsyning Bevillingsniveau

00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 22 Jordforsyning Bevillingsniveau 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 22 Jordforsyning Bevillingsniveau Regnskab 2013 Budget 2014 05 Ubestemte formål 8.465 10.370 10.370 I alt bevilling 8.465 10.370 10.370 0.05

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau

Læs mere

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift

Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift 00.38.50 Naturbeskyttelse, naturforvaltningsprojekter, drift Udgifter 1.534 Indtægter 0 Netto 1.534 Omfatter udgifter til pleje af fortidsminder, naturpleje af privat fredede arealer. Endvidere er der

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 6 Indholdsfortegnelse Udvalget for natur, teknik og miljø...2 Vej- og trafikområdet...2 14.228 Vej og parkvæsen...2 14.228 Vej og parkvæsen anlæg...3 14.232 Kollektiv trafik og havne...3 14.022 Jordforsyning

Læs mere

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning

Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning Området kan opdeles i: Jordforsyning Fælles funktioner (vejområdet) Kommunale veje Havne Kystbeskyttelse Veje og forsyning En yderligere beskrivelse findes under hver af disse områder. Budgetbemærkninger

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2016 Teknik- og Miljøudvalget Tillægs- Om- Forbrug Forbrugs Anmodning Anmodning bevillinger placeringer procent om- placeringer tillægsbev. 68.110 1.972 0 70.082 31.161 44,5 69.599-483

Læs mere

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget.

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget. Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget pr. 30. september 2018 Drift JAN - SEP s % 002202 Boligformål 32-32 0 002205 Ubestemte formål -289-289 -289 0 002510 Fælles formål 2.120 1.845 3.965 834 3.131 21 002511

Læs mere

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI 801 Vej og Park 801 Vej og Park OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Parker og legepladser, projekt nr. 20 Skove og naturområder, projekt nr. 20 Strandområder, projekt nr. 20 Kolonihaver, projekt nr. 20 Idrætsanlæg,

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag. Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2014 TIL 2015 Udvalg: DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget til 2015 -

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 3 August Holbæk Kommune Hovedhistorie udvalgsnotaterne Ved Budgetrevision 2 besluttede Byrådet udgiftsreduktion for 35 mio. kr. og derudover at overførslerne

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/9 2015

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/9 2015 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/9 215 6-1-215 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Mio. kr. Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø varetager opgaver inden for to politikområder: Miljø og planer samt Kommunale veje og trafik. Politikområde Ejendomme er fra 1.1.2018 flyttet

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017 Evaluering af udviklingsmål 2017 Februar 2018 Indhold...3 MTU 1 Mangfoldig natur...3 MTU 2 Færre uheld i trafikken...4 MTU 3 Flere buspassagerer på det samlede busnet...5 MTU 4 Klimaforebyggelse CO2...6

Læs mere

Teknisk Anlæg. Nr Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14.

Teknisk Anlæg. Nr Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14. Teknisk Anlæg Nr. 2019 2020 2021 2022 2023 2024 17-1 Igangværende projekter Ring Syd - betaling vedr. aftale med Banedanmark 14.100 17-2 Ny Glumsø Station 3.100 17-3 Nyanlæg af Teatergade i forbindelse

Læs mere

Boliger og byudvikling side 1

Boliger og byudvikling side 1 Boliger og byudvikling side 1 Indhold 0.05 Jordforsyning, ubestemte formål... 2 0.10 Faste ejendomme, fælles formål... 3 0.10 Teknisk drift af kommunale bygninger - Fælles... 4 0.10 Teknisk drift - Rengøring...

Læs mere

Center for Ejendomme - Forbrugsprocenter ult. måned 2015

Center for Ejendomme - Forbrugsprocenter ult. måned 2015 Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014

Læs mere

Besparelsesmuligheder til budgetforslag

Besparelsesmuligheder til budgetforslag Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Nr.: 1 Vejtrafik, Trafiksikkerhed mv Kort titel for reduktionsmulighed: Mindre sikkerhedsfremmende arbejder Det foreslås, at budgettet til gennemførelse af mindre trafiksikkerhedsfremmende

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

:57:29. Korr. budget kr. Udgiftsbaseret. Profitcenter

:57:29. Korr. budget kr. Udgiftsbaseret. Profitcenter 09.01.2019 08:57:29 Profitcenter Korr. budget 2019 1 kr. Udgiftsbaseret DKK Teknik, Havne og Kultur 13.996.473 Havnene -1.210.356 Østerby Havn -816.236 Østerby Havn -376.156 Total -376.156 Produktionsanlæg

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Notat 5. juli 2018 J-nr.: 81855 / 2521246 Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Den gennemsnitlige udliciteringsprocent i kommunerne på de tekniske områder var på 44,1 procent

Læs mere

Sagsnr. S Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1000 kr. Forbrug JAN kr.

Sagsnr. S Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1000 kr. Forbrug JAN kr. Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift s 002202 Boligformål 002205 Ubestemte formål 002510 Fælles formål 002511 Beboelse 002512 Erhvervsejendomme 002515 Byfornyelse 002820 Grønne områder

Læs mere

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg

Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg Budgetforudsætninger Plan og Teknikudvalg I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Plan- og Teknikudvalg Serviceudgifter Vejvæsen Km.veje, stier, pladser m.v (myndighed) Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Budget- og regnskabssystem 4.2 - side 1 Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med

Læs mere

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen

Trafik- og Teknikudvalget Punkt 26, bilag 1 By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen By- og Miljøforvaltningen Driftsafdelingen Organisationsplan Ledelse Sekretariat- Projektkontor Vejområdet Grønne områder Kommunale Autoværksted Genbrugsstation ejendomme Driftsafdelingens hovedområder

Læs mere

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Natur, vand og Miljø 1 Naturbeskyttelse 6.442 394 1.442-5.000 2 Vandløbsvæsen 6.111 2.437 6.011-100 3 Miljøbeskyttelse 4.128 1.777 4.128 0 Natur, Vand og Miljø i alt 16.681 4.608 11.581-5.100

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Forhold relevant (væsentligt) Forhold relevant (uvæsentligt) Forhold ikke relevant Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens

Læs mere

PESTICIDHANDLINGSPLAN AFVIKLING AF BRUG AF PESTICIDER PÅ KOMMUNALT EJEDE AREALER I FAXE KOMMUNE

PESTICIDHANDLINGSPLAN AFVIKLING AF BRUG AF PESTICIDER PÅ KOMMUNALT EJEDE AREALER I FAXE KOMMUNE PESTICIDHANDLINGSPLAN AFVIKLING AF BRUG AF PESTICIDER PÅ KOMMUNALT EJEDE AREALER I FAXE KOMMUNE VEDTAGET AF FAXE BYRÅD 30. MAJ 2013 Side 1 Indledning De tidligere kommuner, der nu udgør Faxe Kommune, har

Læs mere

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Udliciteringen på de tekniske områder står i stampe En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 40,1 procent,

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

012 Erhvervs og Borgerservice Teknik og Miljø

012 Erhvervs og Borgerservice Teknik og Miljø Haderslev Kommune 1 budget 2013 månedsk. budget pr. md.skifte 012 Erhvervs og Borgerservice 175.766 127.347 48.419 72 50 Teknik og 175.766 127.347 48.419 72 45 Udvalget for Plan og 155.842 109.726 46.116

Læs mere

Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 204, Tråfik, Vej og Pårkering

Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 204, Tråfik, Vej og Pårkering områ debeskrivelse, områ de 204, Tråfik, Vej og Pårkering 1. Indledning område 204 Trafik, Vej og Parkering omfatter planlægning, projektering, nyanlæg og forbedringer af færdselsarealer. Hovedformålet

Læs mere

Notat 16. juni 2017 J-nr.: /

Notat 16. juni 2017 J-nr.: / Notat 16. juni 2017 J-nr.: 81855 / 2407252 Udliciteringen på de tekniske områder er gået i stå Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,4 procent i 2016. Det er en lille tilbagegang

Læs mere

1 of 8. Pr. 30. september BudgetopfølgningDrift Side 1 af 3. Omplaceringer. Forskel til Oprindeligt budget. Forbrugs % Tillægs bevillinger

1 of 8. Pr. 30. september BudgetopfølgningDrift Side 1 af 3. Omplaceringer. Forskel til Oprindeligt budget. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1 of 8 DRIFT Forbrug 1-9 Oprindeligt Omplaceringer Tillægs bevillinger Korrigeret Forbrugs % Forventet regnskab Forskel til Oprindeligt Note Forskel til Korrigeret Heraf ansøges 14 Udvalget for natur,

Læs mere

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder Notat 21. jul 2014 Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunerne sidste år udliciterede flere vej- og parkopgaver end nogensinde før. I 2013

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere