ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ESB-styregruppen ESB-sekretariatet Afbud"

Transkript

1 Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Gitte Jensen, CSV Kolding o Peter Madsen, SOPU o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal, SOSU Sjælland ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl o Lajla Pedersen Afbud o Heidi B. Nielsen, CELF o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde April 2016 Opsamling fra ESB-styregruppens strategimøde den 19. april 2016 kl. på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem og kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ 1. Velkomst v/ ESH ESH bød velkommen til mødet det er nu tre år siden styregruppen har afholdt et strategimøde. Indeværende strategiplan er gældende til og med 2016 og derfor skal styregruppen se på /udarbejde en ny. Bent Gringer er inviteret til at give et bud på, hvad et netværk er, og hvordan vi kan arbejde i netværk. Herefter en kort præsentation af hvert styregruppemedlem. 2. Om netværk og udvikling af netværkskvalitet (oplæg v. Bent Gringer, Kompetencesekretariatet m. refleksion og debat) nedenstående er korte kommentarer og statements fra BGs oplæg: Få ideer og aftale om hvem der gør hvad helt konkret. Er netværket bare noget vi har eller er gode til eller er det et netværk, som vi designer til et bestemt formål. Frivillighed er vigtig måske afgørende ligesom det at have en psykologisk kontrakt med deltagerne. Potentiale som en ressource, hvor der kan hentes hjælp til diverse spørgsmål. ESB-netværket er et sponsoreret netværk (institutionerne), hvor nogen uden for netværket får værdi heraf blandt andet ift. kvalitetsarbejde. Det er et centralt punkt, at deltagerne i et netværk er forpligtet, i forhold til, hvad man skal nå i netværket. Der er to forskellige måder at arbejde i netværk på. Dels deltagerudbyttemodellen, og dels sponsorudbyttemodellen. Hvor stærke bånd skal der etableres mellem netværksdeltagerne? Vigtigt at stoppe op en gang imellem og nedskrive sine ideer.

2 Arbejde segmenteret med sine netværk der er forskel på hvilket niveau deltagerne er på om det er direktør/chef eller leder/medarbejder niveau ( overordnet niveau eller handson niveau). Det kan være en mulighed med en segmentering i ESB-netværket dels nye medlemmer contra gamle medlemmer eller opgaver på skoleniveau / ministerieniveau. Deltagerudbytte / sponsorudbytte. Segmentering gerne på et fælles møde. Forpligtelse i netværkspraksis er at blive enige om evt. tre ting. Afpas forpligtelsen til det som kan realiseres. Undersøgelsesteam kan være med til at bygge et forpligtende samspil ind i netværksarbejdet. Netværksmedlemmer kan forberede spørgsmål inden møderne, og/eller samle op og yder støtte mod en realisering. Skabe en struktur på møderne, hvor deltagerne har brug for hinanden gamle medlemmer tager kontakt til nye medlemmer Mere videndeling arbejde med PULL men ikke med PUSH. Efterspørgsel i stedet for udbudssiden. Udbud handler ofte om deltagerens egen synlighed, anerkendelse og bekræftelse på identitet. Videnbørsen viden efter efterspørgsel. Læringsbuddies brug ide-log lav aftaler om follow-up og kontakt. Lær af de nye netværksdeltagere omvendt følordning. Spørgsmål kan stilles til deltagerne før et arrangement eksempelvis før VTU-mødet den 1. juni og deltagerne får derefter svar på deres spørgsmål på mødet. Feedback efter møder/arrangementer. 3. Status på strategiplan (vedhæftet) - (gennemgang v/ ESH: Hvad nåede vi hvad nåede vi ikke?) ESH gennemgik herefter status på indeværende strategiplan: Status august 2016 Vision skal der udarbejdes en ny Årlige møde med lederforeningen ESB-sekretariatet og relevante styregrupperepræsentanter Fælles temadage med UB og månedlige møder imellem UB & ESB ved henholdsvis formand og konsulent. Sparring med andre organisationer DE-L, EEU, MBUL-gruppe med mere. Fast netværk med samarbejdspartnere? Opfordring til aktiviteter er sendt til medlemsskolerne men det har ikke øget deltagerantallet til netværkets arrangementer. Sekretariatet samarbejder med Forsker-/Praktiker-netværket og EVA. Henvendelse til politiske partiers ift. formel kontakt. Det har ikke været muligt at indgå formelle kontakter til de politiske partier, og styregruppen er enige om, at der ikke skal bruges kræfter herpå fremadrettet, men at det i stedet er vigtig med den tætte kontakt til STIL/STUK, som allerede er igangsat. SOSU kvalitetsnetværk deltagelse heri? Det internationale kvalitetsarbejde skal det mere i fokus? Revision af retningslinjer er godkendt den 19. april Nyhedsbreve hvert kvartal ændringer i design eller indhold?

3 Input til gruppediskussioner fra sidste strategimøde i 2014 Italesætte ESB-netværket lokalt på skolerne Videresende referater fra ESB-styregruppemøder Indbydelser/programmer skal ud tidligere, hvis vi skal nå en bredere kreds på skolerne Involvering af relevante faggrupper på skolerne Kvalitetsrollen hvad er det for en rolle man har? Mere tydelighed af, hvilke aktiviteter, der foregår i netværket og at det ikke kun er trivselsmålinger Dagens nyheder på hjemmesiden evt. tilmelding via mailadressen Opfordre til at der deltager to fra institutionen til ESB-netværkets arrangementer / temadage Bruge skolens intranet til at dele ESB-netværkets nyheder ESB-netværkets identitet - kvalitetsmedarbejdere 4. Strategisk walk-and-talk Nedenstående opgave blev stillet til styregruppens strategiske walk-and-talk? - Skal vi ændre ESB-netværkets nuværende vision? Vision 2016 Vi er et professionelt, trendsættende og innovativt samarbejdsnetværk med fokus på kvalitetsudvikling i uddannelsen. - Er der indsatsområder fra 2016-status der skal fornys, vedligeholdes eller afsluttes? - Hvilke nye tiltag og aktiviteter af strategisk art - vil gruppen foreslå? (Lad jer inspirere af statusgennemgangen og Bent Gringers oplæg og inddrag jeres egen overvejelser) Gruppens ideer og forslag skrives på de udleverede post-it og fremlægges i plenum på skolehjemmet, kl Gruppe 1 Gruppe 2 Sekretariatet Mia Ole Lajla Kristina Peter Ebbe Anja Sanne Gitte 5. Opsamling af gruppernes ideer og forslag plenum. Noter fra strategisk-walk-and-talk Teknisk/Merkantil/Specialundervisning Inspiration til gennemførelse af undersøgelser og efterfølgende benchlearning-/ benchmarking. Løse opgaven på den bedste professionelle & kvalitative måde så alle ikke opfinder den dybe tallerken hurtig opgaveløsning. Have en todeling/segmentering af temadage/møder mv. så der er mere plads til videndeling og ikke kun oplæg. Vigtigt med sparring med kolleger i netværket, da der ofte ikke er nogle at sparre med på egen skole. Facilitering af møderne ift. Ib Ravns processer.

4 Vision beskrivelse af hvad netværket er men også påvirke opad for eksempel i forhold til ministerium mv. Udveksling og sparring med en kollega fra samme skoleform ift. hands on opgaver. Bruge ESB-sekretariatet til formidling af kontakt evt. til undernetværk. VTU-erfagruppe etableres til møde den 1. juni 2016 SOSU SOSU-kvalitetsnetværk er der behov for et egentlig kvalitetsudvalg i Danske SOSU Skolerregi? Det er SOSU-repræsentanternes holdning, at både Erfa-netværket (ikke et formelt netværk), og ESB-netværket er tilstrækkelige netværk, da disse benyttes af SOSU-skolerne. Andre samarbejdspartnere: FOA, Elevorganisation, KORA ifm. reformen, EVA, SFI, evt. afprøvning af hypoteser/konklusioner. Samarbejdspartnere kan være mere proaktive ift. kommende rapporter og kan henvende sig til ESB-netværket, som i denne sammenhæng kan afholde en temadag om rapportens indhold og konklusioner. Vi påvirker ikke den politiske debat men efterlever de rammer, der stilles. Aftagerperspektiv blandt andet i forhold til VTU. Italesætte ESB-netværkets aktiviteter lokalt brede oplysninger ud til relevante medarbejdere. Vi skal fastholde netværkets profil for kvalitetsmedarbejdere-/ledere. Det er svært at forankre kvalitetsarbejdet lokalt på skolerne. Hvordan følges der op på skolerne? Målet er ikke at få flere deltagere for enhver pris men målet er at få engagerede deltagere. ESB-sekretariat Tænkepauser på netværksmøde 2-dags seminar ml. UddannelsesBenchmarks s bestyrelse og ESB-netværkets styregruppe (erfaringsudveksling-vidensdeling og tema m. ekstern oplægsholder) Kan styregruppen i højere grad bruge hinanden som netværk i netværket? Afholdelse af styregruppeseminar Segmentering på netværksmøder (se BG-dias) Ekspert oversigt på hjemmesiden tilføjet spidskompetencer (hvis viden andre netværkspersoner kan bruge af) Forbedring af årsmøder (form og indhold) Særlige temaer på styregruppens møder (m. foreslået af eller forberedt af styregruppemedlemmer) Forpligtelse (jf. én af Bent Gringers pointer): 4 medlemmer af styregruppen (teknisk/merkantil, SOSU, VUC og Spec.UV.) der på styregruppemødet i juni fremlægger forslag til det videre strategiarbejde strategiplan Gitte og Sanne arbejder videre med forslag til det videre strategiske arbejde, og Ebbe kontakter VUC-repræsentanter for at høre om evt. deltagelse i dette arbejde, som tager udgangspunkt i følgende: At prioritere ovenstående walk and talk-inputs i forhold til den fremtidige strategiplan og at placere dem ind i en tidsplan. (Sekretariatet udsender snarest temainddeling af walk and talk -inputs!)

5 6. Godkendelse/orientering Ændring af dagsorden: Fremtidigt leverandørsamarbejde! Flere skoler har undret sig over, at ESB-netværket ikke har inviteret andre leverandører til at præsentere deres værktøjer til de forskellige trivselsundersøgelser. Andre skoler har undret sig over, at styregruppen omvendt ikke har anbefalet Ennova som leverandør til undersøgelserne. Med baggrund i denne situation, blev dagsordenen ændret således, at styregruppen, udskød godkendelse af /orientering om de udarbejdede spørgerammer til SKP og ETU, og i stedet drøftede, hvordan ESB-netværket forholder sig til leverandørsamarbejde i forbindelse med trivselsundersøgelser. Følgende er korte kommentarer fra drøftelsen: Vi kan udfordre Ennova ift. design af rapporter, måske er der behov for nytænkning og proaktivitet ift. analysedelen. Det blev aftalt, at der skal sendes en mail til medlemsskolerne, hvor de kan melde tilbage, hvad det er for ønsker, man har ift. ETU og VTU. Det blev ligeledes besluttet, at Ennova inviteres til styregruppemødet i juni 2016, hvor vi kan drøfte udviklingsmuligheder ift. værktøjerne, priser mv. Endvidere blev det fra flere sider nævnt, at ministeriet burde stille værktøjer/platforme til rådighed for skolerne, nu hvor det er blevet obligatorisk at foretage trivselsmålinger. Planlægning af møder: Næste styregruppemøde afholdes den 27. juni kl i Odense. LAP udsender DOODLE med øvrige forslag til mødedatoer i Der er efter referatets slutning udsendt mødedatoer for Øvrige aftaler: Styregruppemedlemmer opfordres til at sende foto til brug for hjemmesiden. Sendes til lajla@projektcare.dk Det aftales, at der efter VTU-mødet den 1. juni skal etableres en VTU-erfagruppe med det formål at videndele erfaringer. Desuden skal der ses på Aftagerperspektivet i VTU-spørgerammen. Der nedsættes en arbejdsgruppe med dette formål efter VTU-mødet i juni. ESH udsender revideret tilsynsplan. Temadag i november afsættes til evt. VUC-tema, blandt andet gymnasiereformen. Godkendt af ESB-styregruppen den 11. maj 2016 Referent: Lajla Pedersen ESB-sekretariatet tlf mail lajla@projektcare.dk

STRATEGIOPLÆG ESB Netværket 2016/17

STRATEGIOPLÆG ESB Netværket 2016/17 STRATEGIOPLÆG ESB Netværket 2016/17 Ideer og forslag til fremtidige aktiviteter Viderebearbejdning/ inspiration Inspiration til gennemførelse af undersøgelser og efterfølgende benchlearning-/ benchmarking

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SASA) o Heidi B. Nielsen, CELF (HBNI) o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde (HRL) o Tue Sanderhage, HF & VUC

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver Årsmøde i ESB-netværket 16. marts 2017 - Odense Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde v/ Ebbe Schou Hargbøl, ESB-sekretariatet

Læs mere

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-styregruppen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning o Sanne Sandal, ZBC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Ole

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt.

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt. Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Ole Roemer, SOSU C o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Peter Madsen, SOPU ESB-sekretariatet

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch Kristensen, TEC (KBK) o Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland (KH) o Signe Gylling,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o

Læs mere

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ

Referat ESB-styregruppemøde 16. april 2018 kl på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem & kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1B, 5220 Odense SØ Til ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o Sanne K.

Læs mere

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SG) o Carl Edward Tronhjem, SOSU Sjælland (CET)

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til.

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til. Deltagere: ESB-styregruppen ESB-sekretariatet August 2014 Opsamling fra ESB-styregruppens strategi- og visionsdag den 19. august 2014 kl. 10.00 14.00/15.00 på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem og kursuscenter,

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal,

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne.

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet

Referat af FU-møde den 19. august 2009 på Selandia CEU, Bredahlsgade 1, 4200 Slagelse bestyrelseslokalet Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Michael Kaas-Andersen (MKA) o Mogens Schlüter (MS) ESB-sekretariatet o Lajla Pedersen (LAP) Afbud: o Kent W. Kristensen (KWK) August

Læs mere

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Karin Rosenmejer,

Læs mere

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter.

Der blev byttet lidt rundt på dagsordens punkter. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi Rønnov, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Marie Houmann Lyngs NEXT KBH o Ole Roemer, SOSU C o Pia Schmidt, EUC Sjælland o

Læs mere

ESB-netværkets retningslinjer

ESB-netværkets retningslinjer ESB-netværkets retningslinjer 1. Netværkets navn Netværkets navn er Evaluering Samarbejde Benchmarking-netværket. Navnet forkortes ESBnetværket. 2. ESB-netværkets medlemsgrundlag og samarbejdspartnere

Læs mere

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova:

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova: Deltagere: ESB-kontaktpersoner Sanne Sandal, SOSU Sjælland Anette Fuglkjær, Rybners Marie Houmann Lyngs, NEXT København Lea Bergstedt, Roskilde TS Ennova Henrik Madsen Raben ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl

Læs mere

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle Deltagere ESB-netværkets FU Yvonne Andersen Signe Gylling Mogens Schlüter ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Planlagt afbud : Heidi B. Nielsen Maj 2014 Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Jan Havreland,

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Ole Roemer, SOSU C (OR) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Heidi B.

Læs mere

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Anne Albertsen (AA) o Kent W. Kristensen (KWK) o Michael Kaas-Andersen (MKA) ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger (JCA) o Lajla Pedersen

Læs mere

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole Rømer, SOSU C (OR)

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012. Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 30. august 2012. I forlængelse af tidligere drøftelser i ESB-styregruppen var konsulent Julie Sigsgaard, Clavis inviteret til at facilitere styregruppens

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014 Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag.

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Jan

Læs mere

Resultatet af ETU & VTU-2017

Resultatet af ETU & VTU-2017 Opsamling fra præsentationsmøde den 16. januar 2019 1. Velkomst v/ Ebbe S. Hargbøl ESH bød velkommen og gennemgik kort dagens program, som tager udgangspunkt i rapportens highlights fra trivselsundersøgelser

Læs mere

Om netværk og udvikling af netværkskvalitet

Om netværk og udvikling af netværkskvalitet Om netværk og udvikling af netværkskvalitet ESB-styregruppens strategimøde Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Odense 29.april 2016 Bent Gringer, chefkonsulent, PhD bgi@kompetenceudvikling.dk

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Lene Smidt, EUC Nordvestsjælland o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning

Læs mere

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde.

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Karin Rsenmejer, København VUC Mrten Hlst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Maj 2012 Referat af

Læs mere

Facilitering af videnprocesser ESB-netværkets årlige temakonference 2016

Facilitering af videnprocesser ESB-netværkets årlige temakonference 2016 Notat fra ESB-netværkets temakonference/årsmøde d. 19. april 2016 på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ 1. Velkommen til ESB-netværkets temakonference

Læs mere

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag.

ESH bød velkommen til styregruppemødet der er desværre tre afbud til mødet i dag. Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Peter Müller,

Læs mere

ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017

ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017 ÅRSMØDE, ESB-NETVÆRKET 16. MARTS 2017 Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde 10.15: Hvor står vi, og hvor vil vi hen? Oplæg: Fremtidens organiseringsformer 11.30: ESB-netværkets beretning

Læs mere

Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl

Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl Opsamling fra ESB/UB-temadag om brug af data i kvalitetsarbejdet på erhvervsskoler 6. februar 2019 kl. 09.30 15.00 Hvorfor er det så svært at anvende data som et konstruktivt element i pædagogiske drøftelser

Læs mere

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 23. september 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg Anne Birthe Mrtensen, Tradium Kent W. Kristensen, VUC Skive-Vibrg ESB-sekretariatet Afbud: Anette Halvgaard Lajla Pedersen Anders la Cur, København

Læs mere

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 1. Velkomst v. Ebbe Schou Hargbøl/ESB-netværket og Jan Christensen/UddannelsesBenchmark.

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl. 09.30 15.15 på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C

Referat af ESB-styregruppemøde den 3. december 2008 kl. 09.30 15.15 på Odense Tekniske Skole, Lahnsgade 70, 5000 Odense C Deltagere: ESB-styregruppen o Anette Halvgaard, Erhvervsskolen Nordsjælland (AH) o Anne Albertsen, Tech College Aalborg (AA) o Karen Jespersen, SOSU Aarhus (KJ) o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen (KH) o

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Det er alt sammen voldsomt spændende, men også trættende og udmarvende.så husk også at nyde foråret!

Det er alt sammen voldsomt spændende, men også trættende og udmarvende.så husk også at nyde foråret! Forårsrengøring Det pibler og bobler, pollen går i næsen, og man kan næsten høre græsset gro! (Det skal jo også slås, det skidt!) Nå, nyt forår, og det er lige fantastisk hver gang. Der er have- eller

Læs mere

Midt i en reformtid ESB-netværkets årlige temakonference 2015

Midt i en reformtid ESB-netværkets årlige temakonference 2015 Notat fra ESB-netværkets årlige temakonference Torsdag d. 5. marts 2015 Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ 1. Velkommen til ESB-netværkets temakonference

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Leder ETU. Nr , 3. og 4. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Leder ETU. Nr , 3. og 4. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen Leder Så kom den langt om længe den nationale ETU-spørgeramme for gymnasieområdet. Den var ellers varslet til ultimo september, men dukkede først op 21. november. Det kunne have været rart, at blive varskoet

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-netværkets FU Mgens Schlüter, SOSU Esbjerg (MS) Kirsten Habekst, VUC Vestegnen (KH) ESB-sekretariatet Anette Halvgaard (AH) Ebbe S. Hargbøl (EH) Lajla Pedersen (LAP) Afbud: Mia Rasmussen, Aarhus

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen.

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen. Velkommen Som I vil kunne se på udgivelsesdatoen signalerer vi, at Nyt fra for fremtiden udkommer hvert kvartal. Beslutningen er en følge af ESB-netværkets strategiudvikling, der fremover vil få netværket

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen)

D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Dagsorden - Bestyrelsesmøde Tidspunkt: 16. april 2018 kl. 17.00 18.00 Sted: Lokale: SOSU Østjylland Hedeager 33, 8200 Aarhus N D1.10. (på administrationsgang ved hovedindgangen) Der serverest en let anretning

Læs mere

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek TILSTEDE: Elisabeth Kaper Buch, Herning Bibliotekerne Lone Westphall, Herning Bibliotekerne (Konsulent) Henrik

Læs mere

Innovativ undervisning i åbent værksted

Innovativ undervisning i åbent værksted Revideret den 18. februar Innovativ undervisning i åbent værksted Analysens formål Træets Efteruddannelsesudvalg ønsker med denne analyse at skabe større viden om, hvordan arbejdsmarkedsuddannelser, der

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden

ESB-sekretariatet. Nyt fra. Arbejdsgrupper. Nr. 2 2014, 2. kvartal Redaktion: Ebbe Schou Hargbøl og Lajla Pedersen. Fra vores helt egen verden På sommerferie midt i reformforberedelser! Så står en sommerferie igen lige for døren, og vi skal for en stund have rystet EUD-reformforberedelserne af os. ESB-netværket er sammen med UddannelsesBenchmark

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BCF 18. JUNI 2018 // KL. 10.00-15.00 // KULTURØEN I MIDDELFART Til stede: Pia Henriette Friis, Erik Thorlund, May-Britt Diechmann og Henrik Zacho, Jakob Heide Petersen Afbud:

Læs mere

Opsamling på konferencen den 4. april

Opsamling på konferencen den 4. april Kære alle Oven på den gode dag i Vejle den 4. april med både konference og repræsentantskabsmøde vil jeg her i nyhedsbrevet forsøge at samle op på de overordnede aktiviteter i Uddannelsesbenchmark, hvor

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

1. Velkomst Sandra Enevoldsen bød velkommen og introducerede dagens program.

1. Velkomst Sandra Enevoldsen bød velkommen og introducerede dagens program. Referat Dagsorden: 1. Velkomst 2. Præsentation af deltagere 3. Introduktion til dagens emne 4. Præsentation, v. Lisbeth Ravn - Aarhus Kommune 5. Frokostpause 6. Gruppearbejde og plenum 7. Emne(r) til eventuelt

Læs mere

Generel introduktion til skolen ved direktør Hanne Helleshøj og administrations- og økonomichef Steen Ib Kjeldsen

Generel introduktion til skolen ved direktør Hanne Helleshøj og administrations- og økonomichef Steen Ib Kjeldsen Referat bestyrelsesmøde den 20. juni 2014 Fremmøde Fuldtalligt fremmøde. Kort præsentation af bestyrelsens medlemmer samt orientering om, at der pt. ikke er elevrepræsentation i bestyrelsen. Godkendelse

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen tirsdag den

Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen tirsdag den Udskrift af forhandlingsprotokollen fra møde i skolebestyrelsen tirsdag den 13.8.2013. Uden for dagsordenen bød Søren velkommen til elevrådsrepræsentanterne August, 8B og Timmi, 8B Forældrereferat skrives

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune

REFERAT LUU LEU. Lokalt Uddannelses Udvalg. Lokalt Efteruddannelses Udvalg. Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune REFERAT LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Deltagere: Eva Pedersen Viborg Kommune Ilse Sørensen Skive Kommune Vibeke Bøje Viborg og Skive Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

ESB-sekretariatet. Nyt fra

ESB-sekretariatet. Nyt fra De fleste af jer - kontaktpersoner, styregruppemedlemmer, samarbejdspartnere samt alle jer aktive arbejdsgruppedeltagere er formentlig i fuld gang med sommerhushyggen, kampen med teltet på campingpladserne,

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014

REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 REFERAT BESTYRELSESMØDE D. 24. november 2014 Tidspunkt: kl. 13-16 Sted: Social- og Sundhedsskolen Skive, Arvikavej 7 Deltagere: Bente Bang, Kenneth Bjerregaard, Ove Kent Jørgensen, Ulla Møller Thomsen,

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg Strategi for fællesskaber for børn og unge

Referat af møde i Opgaveudvalg Strategi for fællesskaber for børn og unge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg Strategi for fællesskaber for børn og unge Mødetidspunkt 13-01-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21.00

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Netværkskontrakt Lederforeningen

Netværkskontrakt Lederforeningen Netværkskontrakt Lederforeningen Formål og forventninger Forventningsafstemning blandt netværksdeltagerne giver de bedste forudsætninger for at et netværk bliver en succes. Første skridt i kontrakten er

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) Opgavebeskrivelse Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) 1 Bilag 1 til fastpriskontrakt: Kundens opgavebeskrivelse Indledning Kunden ønsker ekstern

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Møde i pædagogisk udvalg Tirsdag den 12. oktober 2010 kl. 09.30 14.30 i Vejle

Møde i pædagogisk udvalg Tirsdag den 12. oktober 2010 kl. 09.30 14.30 i Vejle Møde i pædagogisk udvalg Tirsdag den 12. oktober 2010 kl. 09.30 14.30 i Vejle Referat Afbud: 1. Velkomst og kommissorium Formanden for pædagogisk udvalg André Gremaud bød velkommen til nye og gamle medlemmer,

Læs mere

REFERAT fra 1. ordinære bestyrelsesmøde i Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019

REFERAT fra 1. ordinære bestyrelsesmøde i Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019 Punkter til Dagsorden til 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2019 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 22.februar 2019 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål

Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Institutionernes kvalitetssystem - i forbindelse med de uddannelsespolitiske mål Vejledning til lov og bekendtgørelse Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Gymnasie- og Tilsynskontoret

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Fredag d. 20. januar 2017 Starttidspunkt: Monofagligt møde kl. 11.00-13.00 Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus,

Læs mere

Pædagogisk ledelse. - et diffust begreb en konkret opgave. UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013.

Pædagogisk ledelse. - et diffust begreb en konkret opgave. UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013. Pædagogisk ledelse - et diffust begreb en konkret opgave UddannelsesBenchmark og ESB-netværket Den 28. august 2013 Oplæg ved EVA Slagplan Præsentation og slagplan Om EVA s kommende evaluering af pædagogisk

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter

Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Fra skolen: Afbud: Drøftelsespunkter Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Tirsdag 17 februar 2015 Deltagere: Irene Winter, Bente Juulsgaard, Kasper Soelberg, Ilse Rasmussen Fra skolen: Else Ravn Rasmussen, Lotte Herskind, Lonnie

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

REFERAT Bestyrelsesmøde

REFERAT Bestyrelsesmøde REFERAT Bestyrelsesmøde Dato 4. marts 2019 Tidspunkt Kl. 17.30-19.30 Sted Administrationsbygningen, Skørpingvej 7, Terndrup. Deltagere Birgit Christensen, Birgitte Mikkelsen, Carsten Bojesen, Kersten Bonnen,

Læs mere