Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG"

Transkript

1 Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG - Plejecentrenes tilfredshed med det varme måltid Spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt plejecentre i kommunerne: Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød Rapporten er udarbejdet af: Mette Kim Witten, Komm.medarb., MAD til hver DAG Helle Thyge, driftschef, MAD til hver DAG Kristian Serup, Komm. Konsulent, Hillerød Kommune juni 2013

2 2 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Indhold: 1. Formål og baggrund 3 2. Metode 4 Elektronisk spørgeskema Målgruppe Udformning af spørgsmålene 3. Resumé af vigtigste resultater Resultater (alle) Perspektivering/Konklusion 19 Indsatsområder Evt. fremadrettet handlingsplan 6. Bilag..21 Spørgeskemaet Defgo Analyserapport

3 3 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 1. Formål og baggrund Undersøgelsen er iværksat af MAD til hver DAG, efter særligt ønske fra bestyrelsen. Formålet er at undersøge beboernes samt plejepersonalet på plejecentrenes tilfredshed med maden de modtager fra MAD til hver DAG. Undersøgelsen vedrører al mad som kan bestilles fra MAD til hver DAG, med undtagelse af kolde pålægsanretninger, som er et tilbud, der ikke anvendes af alle centrene, og derfor ikke passer ind i denne generelle brugerundersøgelse. Et tidligere projekt ( Veje til bedre måltidsoplevelser 2011/12, vedhæftet som bilag) konkluderede, at oplevelsen af måltidet ikke kun afhænger af selve maden, men i høj grad også af faktorer som borddækning, anretning og stemning under måltidet. For at komme hele vejen rundt om beboernes oplevelse af maden, har vi derfor også inkluderet nogle spørgsmål til de øvrige aspekter ved måltidet. Det betyder også, at den indsigt og viden vi får gennem undersøgelsen, både kan bruges af storkøkkenet, men også kan give plejecentrene inspiration og viden om, hvad de skal have fokus på, for at øge beboernes trivsel og tilfredshed med måltiderne.

4 4 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 2. Metode Elektronisk spørgeskema Vi har valgt at benytte et elektronisk spørgeskema fra Defgo til at indsamle data i brugerundersøgelsen. Valget begrundes med de mange fordele ved metoden; invitationen til undersøgelsen kan udsendes som et link i en mail, deltagerne kan udfylde spørgeskemaet hvor som helst, blot de har adgang til en computer med internetadgang. Sidst men ikke mindst bliver den efterfølgende analyse mere overskuelig, når data allerede er elektroniske, og kan behandles i systemet. Målgruppe Den overordnede målgruppe for undersøgelsen er de 19 plejecentre, der modtager mad fra MAD til hver DAG i de fire kommuner Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød. For at give et repræsentativt indblik, har vi bedt om at få svar fra 2 beboere og 2 plejere fra hver afdeling på hvert plejecenter (i alt 80 afdelinger). Da vi netop ønsker at få viden om hverdagsoplevelsen af maden til det varme måltid, retter besvarelserne sig dels mod beboerne fra plejecentrene, som hver dag spiser det varme måltid fra MAD til hver DAG, samt plejerne på plejecentrene, som på forskellige måder er involveret i bestilling/modtagelse/sluttilberedning og anretning/servering af maden. Plejecenterlederne har fået til opgave at udvælge 2 repræsentative plejeassistenter fra hver afdeling af deres plejecenter, som skal besvare spørgeskemaet. Hver plejeassistent udvælger hver én repræsentativ beboer, som skal besvare spørgeskemaet med hjælp fra plejeassistenten. Udformning af spørgsmålene Spørgsmålene i spørgeskemaet er udformet af kommunikationsmedarbejder Mette Kim Witten og driftschef Helle Thyge, med sparring fra kommunikationskonsulent Kristian Serup. Mange spørgsmål er designet til at kunne belyse et spørgsmål fra to vinkler fx spørger vi til hvad beboeren spiser hver dag og efterfølgende hvad beboeren ønsker at spise hver dag, for at undersøge om der er behov for ændringer af kostsammensætningen. De fleste spørgsmål er forsynet med et kommentarfelt nederst, så beboeren/plejeren kan notere yderligere relevante oplysninger.

5 5 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 3. Resumé af vigtigste resultater Brugerundersøgelsen er gennemført i juni måned Spørgeskemaet er udsendt til i alt 19 plejecentre i kommunerne Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød. Antallet af afdelinger i alt er ca. 80, dvs. mulige antal svar er 160. Vi har fået 88 besvarelser, hvilket giver en svarprocent på ca. 55%. Kultur påvirker svar Generelt tegner undersøgelsen et positivt billede af plejecentrenes tilfredshed med madordningen fra MAD til hver DAG, dog er der forskel på tilfredsheden i de enkelte kommuner og sandsynligvis også lokalt blandt de enkelte plejecentre. Forskellene kan til dels forklares ud fra kultur, sociale interaktioner og gruppedynamik således vil aktørerne på de enkelte plejecentre påvirke hinanden og blive enige om fælles kulturværdier samt niveau af tilfredshed. Ulempen ved dette er, at det kan være svært at have og formidle sin egen mening om madordningen, hvis den generelle holdning på plejecenteret er en anden. Social interaktion kan også påvirke resultaterne på en anden måde. Vi har bedt beboerne svare på spørgsmål, der til dels omhandler plejepersonalet, som de har siddet sammen med under besvarelsen. Således kan beboernes svar vise sig at være mere positive, end de havde været, hvis de havde siddet sammen med en neutral undersøgelsesleder. Alt i alt mener vi dog, at undersøgelsen tegner et realistisk billede af beboere og plejeres oplevelse og tilfredshed med det varme måltid fra MAD til hver DAG.

6 6 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Generel tilfredshed Den gennemsnitlige tilfredshed blandt beboerne samt illustreret for hver af de fire kommuner (tallene er angivet i procent) Gennemsnitlig tilfredshed blandt beboerne Godt tilfreds Savner noget Godt tilfreds Savner noget Generelt er der stor tilfredshed med maden, blandt beboerne. Således er der i gennemsnit 60% af beboerne der er tilfredse med måltiderne som de er, og 40% der savner forskellige ting, som de har angivet i kommentarfeltet. Kommentarerne kan grupperes i nedenstående kategorier, og antallet af ønsker til hver kategori, er her angivet procentvis. Bemærk at en kommentar godt kan indeholde flere ønsker, hvorfor procenterne sammenlagt giver over 100%. 31% savner surt/tilbehør som fx ketchup el. fløde 29% savner råkost/salat 20% ønsker mere variation 17% har specifikke ønsker, fx lammesteg, krabbeklør mv. 14% savner flere krydderier 14% ønsker forbedring af kødets konsistens 11% ønsker forbedring af grønsagers konsistens En stor del af ønskerne (fremhævet med fed skrift) er relativt lette at efterkomme, da plejecentrene kan bestille enkelte portioner råkost og salat til de, der ønsker det. Surt samt andet tilbehør som ketchup osv. anbefaler vi at plejecentrene indkøber selv og altid har til rådighed, så de kan servere det til de enkelte retter. Krydderier bør også være til rådighed, så plejepersonalet kan tilsmage maden inden servering, og krydderurter som persille, dild og purløg til at pynte måltidet, kan give det ekstra lille pift, som øger tilfredsheden. 20% ønsker mere variation, hvilket vi konstant arbejder på, men stadig kan blive bedre til. 14% ønsker forbedringer af kødets konsistens, hvilket dels kan hænge sammen med opvarmningen, men også kan være et spørgsmål om selve kødets kvalitet. 17% har specifikke ønsker, og vi er glade for at få konkrete forslag til menuen. Mange af tingene kan dog ikke lade sig gøre at indføre, fx krabbeklør, Hornfisk mv., da holdbarheden ikke kan sikres.

7 7 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Hvad får beboerne at spise hver dag, sammenholdt med hvad de ønsker at spise hver dag (tallene er angivet i procent) Salat/råkost Kød Dessert Suppe Sovs Spiser hver dag Ønsker at spise hver dag Grøntsager Kartofler/ris/pasta Forskelle i søjlernes længde angiver, hvor beboerne ønsker at spise anderledes, end de gør i dag: 26% ønsker at spise mere salat/råkost 14% ønsker at spise mindre kød 11% ønsker at spise mere dessert 9% ønsker at spise mere suppe 7% ønsker at spise mindre sovs Ingen forskel i ønsket om dagligt indtag og reelt indtag af grøntsager Ingen forskel i ønsket om dagligt indtag og reelt indtag af kartofler/ris/pasta Resultatet kan især bruges af plejecentrene til at justere deres bestillinger, så de bedre matcher beboernes ønsker.

8 8 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Beboernes vurdering af, om maden er god og veltilberedt (tallene er angivet i procent) Altid/for det meste Nogen gange Sjældent/aldrig Resultatet viser generelt stor tilfredshed med madens kvalitet, særligt tilbehør, sovse og desserter scorer højt. Til spørgsmålet om maden er varm, når den bliver serveret svarer hele 94% at det er den Altid eller for det meste. Korrekt opvarmning af maden er afgørende for et velsmagende måltid, men omvendt, kan for kraftig eller langvarig opvarmning gå ud over kvaliteten af sarte fødevarer, så fx kød efter sluttilberedningen bliver tørt og sejt. På ovenstående diagram, er kød netop den fødevare som scorer lavest i kvalitet. Sammenholdt med den høje procentdel, der svarer at maden Altid eller for det meste er varm, indikerer resultatet, at der muligvis ligger en udfordring for plejecentrene i, at maden skal opvarmes til en kernetemperatur på 75 grader, ikke varmere. Hvis temperaturen overstiger dette, er der risiko for at kødet bliver tørt.

9 9 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Plejernes vurdering af beboernes tilfredshed med maden (tallene er angivet i procent) Beboernes tilfredshed med maden de får Beboernes tilfredshed med udvalget af retter Altid/for det meste Nogen gange Sjældent/aldrig Resultatet viser generelt god tilfredshed med maden og udvalget af retter. Tilfredsheden med udvalget af retter er lidt lavere end tilfredsheden med selve maden, og de fleste af kommentarerne handler om at beboerne ønsker mere variation i menuplanen. Hvilke opgaver plejerne har i forbindelse med maden (tallene er angivet i procent) Bestille maden Modtage maden Færdigtilberede maden Ugentligt Månedligt Sjældnere/aldrig Knap halvdelen af plejepersonalet der har medvirket i undersøgelsen er med til at bestille maden ugentligt. Over 70% af plejepersonalet er IKKE med til at modtage maden, og lidt over 80% af personalet er med til at færdigtilberede maden hver dag.

10 10 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Hvordan oplever plejepersonalet forskellige aspekter af madordningen (i procent) Meget god/god Dårlig/meget dårlig Hverken eller/ved ikke/ikke relevant Svarene for, hvordan plejepersonalet oplever forskellige aspekter ved madordningen fordeler sig hovedsagligt mellem at de enten synes godt om ordningen, eller ikke har nogen mening om den. Resultatet antyder, at der er stor forskel på, hvor godt plejecentrene kender til mulighederne i madordningen, og hvor meget de benytter sig af dem. Der kan være flere grunde til at plejerne ikke bruger fx muligheden for at bestille ferske varer, men sandsynligvis har de ikke ressourcer (tid/personale) til at lave mad fra ferske råvarer

11 11 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 4. Resultater (alle) 8. Hvad spiser beboeren til det varme måltid? 9. Hvad ønsker beboeren at spise til det varme måltid? Spørgsmål 8., som omhandler, hvad beboeren faktisk spiser til det varme måltid skal sammenholdes med det efterfølgende spørgsmål 9. omhandlende, hvad beboeren ønsker at spise til det varme måltid. Ved at sammenligne svarene i spm. 8. og 9. for de enkelte delkomponenter i måltidet (suppe, kød, tilbehør, kogte/stegte grønsager, sovs, salat/råkost, dessert), kan vi danne os et billede af om beboeren er tilfreds med sammensætningen af måltidet. 8 Hvad spiser beboeren til det varme måltid (aftensmad)?: Hver dag eller næsten hver dag 3 til 4 gange om ugen 1 til 2 gange om ugen Et par gange om måneden Sjældnere / aldrig Ved ikke Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. a) Hvor tit spiser du suppe? 2% 3% 51% 31% 10% 2% b) Hvor tit spiser du kød? 86% 10% 2% 0% 0% 1% c) Hvor tit spiser du tilbehør som kartofler, ris og pasta? 94% 3% 0% 0% 1% 1% d) Hvor tit spiser du kogte eller stegte grønsager? 60% 21% 15% 1% 2% 1% e) Hvor tit spiser du sovs? 92% 5% 1% 1% 0% 1% f) Hvor tit spiser du salat eller råkost? 13% 9% 29% 20% 28% 2% g) Hvor tit spiser du dessert? 56% 32% 6% 2% 2% 1% 9 Hvad ønsker beboeren at spise til det varme måltid (aftensmad)?: a) Hvor tit vil du gerne spise suppe? b) Hvor tit vil du gerne spise kød? c) Hvor tit vil du gerne spise tilbehør som kartofler, ris og pasta? d) Hvor tit vil du gerne spise kogte eller stegte grønsager? e) Hvor tit vil du gerne spise sovs? f) Hvor tit vil du gerne spise salat eller råkost? g) Hvor tit vil du gerne spise dessert? Hver dag eller næsten hver dag 3 til 4 gange om ugen 1 til 2 gange om ugen Et par gange om måneden Sjældnere / aldrig Ved ikke Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 11% 16% 41% 21% 8% 2% 72% 20% 7% 1% 0% 0% 94% 3% 0% 0% 2% 0% 60% 15% 20% 2% 2% 1% 85% 7% 7% 0% 1% 0% 39% 15% 23% 11% 11% 0% 67% 21% 8% 2% 2% 0%

12 12 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Generelt spiser de fleste beboere kød med tilbehør (kartofler/ris/pasta) og sovs, hver dag. Lidt over halvdelen af beboerne spiser kogte/stegte grønsager samt dessert hver dag. Resultaterne viser, at en del beboere ønsker at spise lidt anderledes, end de gør i dag: Suppe: Der er 9% flere beboere, der ønsker at spise suppe hver dag, og 13% flere der ønsker at spise suppe 3 til 4 gange om ugen. Kød: Der er et fald på 14% af beboere, der ønsker at spise kød hver dag til gengæld er der en stigning på 10% af beboere der kun ønsker at spise kød 3 til 4 gange om ugen, samt en stigning på 5% der kun ønsker at spise kød 1 til 2 gange om ugen. Kartofler/ris/pasta og kogte/stegte grønsager samt sovs: Tallene for dagligt indtag og ønsket dagligt indtag er næsten ens og peger på, at beboerne er godt tilfredse med mængden af tilbehør, grønsager og sovs, som de får serveret. Salat/råkost: Der er hele 26% flere beboere, der ønsker at spise salat/råkost hver dag i forhold til hvad de gør. 6% flere ønsker at spise salat/råkost 3 til 4 gange om ugen. Tallene peger på at næsten 1/3 af beboerne ønsker at spise salat/råkost væsentligt oftere end de gør i dag. Dessert: Der er 11% flere beboere der ønsker at spise dessert hver dag, og 11% som ikke ønsker at spise dessert 3 til 4 gange om ugen som de gør i dag. Tallene indikerer at de 11% beboere ønsker at spise dessert oftere end de gør i dag. 10. Hvordan oplever beboeren maden? 10 Hvordan oplever beboeren maden?: Ja, altid Ja, for det meste Ja, nogen gange Nej, sjældent Nej, aldrig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. a) Er kødet godt og veltilberedt? 23% 43% 28% 5% 2% 0% b) Er sovsen god og veltilberedt? 56% 31% 13% 0% 0% 0% c) Er grøntsagerne gode og veltilberedte? 37% 36% 15% 8% 2% 2% d) Er tilbehøret som kartofler, ris og pasta godt og veltilberedt? 51% 44% 5% 1% 0% 0% e) Er supperne gode og veltilberedte? 53% 23% 14% 2% 1% 7% f) Er desserterne gode og veltilberedte? 59% 34% 3% 0% 0% 3% g) Er den varme mad varm, når du får den ved bordet? 71% 23% 5% 1% 0% 0% h) Er der mad nok til, at du bliver mæt? 94% 6% 0% 0% 0% 0% i) Er der for meget mad, så du må levne? 15% 10% 26% 20% 25% 3%

13 13 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Generelt er der god tilfredshed med maden. I det følgende angives hvor mange procent beboere der svarer, at de enkelte fødevarer Altid eller For det meste er gode og veltilberedte: Kødet: 66% (28% svarer at kødet Nogen gange er godt og veltilberedt) Sovsen: 87% Grøntsagerne: 73% Tilbehør (kartofler/ris/pasta): 95% Supperne: 76% Desserterne: 93% 94% af beboerne svarer at den varme mad Altid eller For det meste er varm, når de får den på bordet. 100% af beboerne svarer at der Altid eller For det meste er mad nok til at de bliver mætte 11. Er der noget beboeren savner til det varme måltid?

14 14 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 60% af beboerne svarer at de er godt tilfredse og savner ikke noget. De resterende 40% har angivet forskellige ønsker i kommentarfeltet hver kommentar kan indeholde flere ønsker, derfor giver procenterne sammenlagt over 100%. Ønskerne fordeler sig i nedenstående kategorier med følgende procentdel: 31% savner surt/tilbehør som fx ketchup el. fløde 29% savner råkost/salat 20% ønsker mere variation 17% har specifikke ønsker, fx lammesteg, krabbeklør mv. 14% savner flere krydderier 14% ønsker forbedring af kødets konsistens 11% ønsker forbedring af grønsagers konsistens 12. Hvordan oplever beboeren måltidet? Generelt er der god tilfredshed med den fysiske og sociale oplevelse af måltidet. Størstedelen af beboerne er således tilfredse med borddækningen, anretningen af maden og stemningen under måltidet. 12 Hvordan oplever beboeren måltidet?: a) Er du med til at vælge, hvilke retter der bestilles fra menuplanen? b) Bliver du inddraget i opgaver som borddækning / foldning af servietter / tilsmagning? c) Er borddækningen til det varme måltid pæn/i orden? d) Er anretningen af maden til det varme måltid pæn/i orden? e) Er stemningen under det varme måltid god? Ja, altid Ja, for det meste Ja, nogen gange Nej, sjældent Nej, aldrig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 16% 16% 21% 10% 34% 2% 6% 10% 16% 15% 48% 5% 68% 25% 5% 0% 0% 2% 75% 24% 0% 0% 0% 1% 32% 48% 16% 0% 0% 3% a) Det er meget forskelligt om beboerne er med til at vælge hvilke retter der bestilles 32% er altid eller for det meste med til at vælge retter fra menuplanen. 21% er nogen gange med til at vælge og 44% er sjældent eller aldrig med til at vælge. Uanset hvad, giver tallene ikke et realistisk billede af beboernes inddragelse i valg af menuen, da beboerne som er udvalgt til at

15 15 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG besvare spørgeskemaet, sandsynligvis tilhører gruppen af mest aktive beboere på plejecenteret, dvs. vi kan ikke være sikre på at svarene afspejler den gennemsnitlige beboer. b) 16% af beboerne bliver altid eller næsten altid inddraget i opgaver omkring borddækning mv, 63% af beboerne bliver sjældent eller aldrig inddraget i opgaverne. På samme måde som i a) kan vi ikke være sikre på at tallene giver et realistisk billede af inddragelsen af beboerne, men tallene indikerer, at de beboere, som har lyst til at hjælpe til, også har mulighed for at gøre det. c) 93% af beboerne svarer at borddækningen ved måltidet altid eller for det meste er pæn og i orden. d) 99% af beboerne synes at anretningen af maden altid eller for det meste er pæn og i orden. e) Rigtig mange (80%) af beboerne synes, at stemningen under det varme måltid Altid eller For det meste er god. f) Spørgsmål til plejeren g) Hvordan oplever plejeren beboernes tilfredshed med maden? 14 Hvordan oplever plejeren beboernes tilfredshed med maden?: a) Oplever du som plejer, at beboerne er tilfredse med den mad, som de får? b) Oplever du, at beboerne er tilfredse med udvalget af retter? Ja, altid Ja, for det meste Ja, nogen gange Nej, sjældent Nej, aldrig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 7% 77% 13% 3% 0% 0% 9% 63% 17% 7% 1% 2% a) 84% af plejerne svarer at beboerne altid eller for det meste er tilfredse med maden de får. 13% svarer at beboerne nogen gange er tilfredse med maden. b) 72% af plejerne svarer at beboerne altid eller for det meste er tilfredse med udvalget af retter. 17% svarer at beboerne nogen gange er tilfredse med udvalget af retter. Der er indkommet 10 kommentarer til dette spørgsmål 8 af disse omhandler ønsker om større variation i retterne.

16 16 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG h) Hvilke opgaver har plejeren i forbindelse med maden? 15 Hvilke opgaver har plejeren i forbindelse med maden?: a) Er du som plejer med til at bestille maden? b) Er du med til at modtage maden? c) Er du med til at færdigtilberede maden? Hver dag eller næsten hver dag 3 til 4 gange om ugen 1 til 2 gange om ugen Et par gange om måneden Sjældnere / aldrig Ved ikke Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 31% 2% 13% 13% 41% 0% 13% 1% 10% 6% 67% 2% 64% 13% 5% 2% 16% 0% a) 31% af plejerne svarer, at de er med til at bestille maden til hver dag eller næsten hver dag. b) 67% af plejerne svarer, at de Sjældnere / aldrig er med til at modtage maden, hvilket er sandsynligt, da maden kun leveres to gange om ugen. 13% af plejerne svarer, at de modtager mad hver dag. Svarene kommer muligvis fra plejecentre, som har et fælles kølerum/lager hvorfra de modtager mad hver dag. c) 64% af plejerne er med til at færdigtilberede maden hver dag eller næsten hver dag, og 13% er med til det 3-4 gange om ugen. Det tyder på at mange plejere er involveret i tilberedningen af det varme måltid, eller også er plejerne, der har besvaret spørgeskemaet, netop udvalgt fordi de er involveret. i) Hvordan oplever plejeren madordningen? 16 Hvordan oplever plejeren madordningen?: a) Hvad synes du som plejer om vejledningen i, hvordan maden bestilles? b) Hvad synes du om vejledningen i, hvordan maden færdigtilberedes? c) Hvad synes du om muligheden for at bestille ferske varer, fx flæskesteg, blomkål mm.? d) Hvad synes du om muligheden for at bestille kage? e) Hvad synes du om muligheden for at bestille desserter til brug som mellemmåltid? Meget god God Hverken/eller Dårlig Meget dårlig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 19% 36% 6% 5% 0% 35% 14% 38% 14% 6% 6% 22% 27% 34% 9% 3% 2% 24% 17% 28% 14% 6% 3% 31% 19% 34% 9% 6% 1% 31%

17 17 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG a) 55% af plejerne synes at vejledningen i hvordan maden bestilles er god eller meget god. Sammenlagt svarer 41% Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant. Dette resultat kan tyde på at der er plejecentre der har fået mere vejledning i at bestille end andre, og/eller den skriftlige vejledning ikke er tilgængelig på alle plejecentre. b) 52% af plejerne synes at vejledningen i hvordan maden færdigtilberedes er god eller meget god. 36% svarer derimod Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant. 12% svarer, at de finder vejledningen Dårlig eller Meget dårlig. Forklaringen kan være den samme som i a) at nogle centre ikke har modtaget tilstrækkelig vejledning i hvordan maden færdigtilberedes, eller at den eksisterende manual ikke lever op til forventningerne om en god vejledning. c) 61% af plejerne svarer, at de synes Meget godt eller Godt om muligheden for at bestille ferske varer. 33% af plejerne svarer Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant til det samme spørgsmål. Dette tyder på at de sandsynligvis ikke anvender tilbuddet om at bestille ferske råvarer. d) 45% af plejerne svarer at de synes Meget godt eller Godt om muligheden for at bestille kage, og andre 45% svarer Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant til spørgsmålet, hvilket tyder på de ikke anvender tilbuddet. 9% synes tilbuddet om at bestille kage er Dårligt eller Meget dårligt. Vi undrer os over disse svar, som desværre ikke er blevet uddybet i det tilhørende kommentarfelt. Resultatet lægger op til en nærmere undersøgelse af årsager og muligheder. e) 53% af plejerne svarer Meget godt eller Godt om muligheden for at bestille desserter til brug som mellemmåltider. 40% svarer Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant til spørgsmålet, dvs. de højst sandsynligt ikke anvender muligheden. j) Hvordan oplever plejeren leveringerne? 17 Hvordan oplever I leveringerne?: Ja Nej Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. a) Har I generelt været tilfredse, med måden retterne var pakket, ved leveringerne i den sidste måned? 72% 6% 22% b) Har I oplevet fejl ved leveringerne i den sidste måned? 29% 34% 37% a) 72% af plejerne svarer, at de er tilfredse med måden retterne var pakket ved leveringerne i den sidste måned, og 22% svarer Ved ikke/ikke relevant (hvis de ikke var tilstede ved leveringen har de ingen viden om det) b) 29% af plejerne har oplevet fejl ved sidste levering og 34% har ikke oplevet fejl. 37% Ved ikke eller finder ikke spørgsmålet relevant.

18 18 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG k) Hvis I har oplevet fejl ved leveringerne i den sidste måned, har I så været tilfredse med den måde fejlene blev rettet på? 18 Hvis I har oplevet fejl ved leveringerne i den sidste måned, har I så været tilfredse med den måde, fejlene blev rettet på? Pct. Meget tilfredse 10% Tilfredse 21% Hverken tilfredse eller utilfredse 9% Utilfredse 1% Meget utilfredse 0% Ved ikke/ikke relevant 52% Skriv evt. kommentarer: 6% 31% af plejerne har været Meget tilfredse eller Tilfredse med den måde fejlene blev rettet. 52% svarer Ved ikke/ikke relevant til spørgsmålet, hvilket indikerer, at de ikke har været tilstede da fejlene blev rettet. Af den grund kan mange flere af fejlrettelserne være oplevet som positive, uden vi kan se det i resultaterne. Kun 1% har været Utilfredse med den måde fejlene blev rettet på.

19 19 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG l) Perspektivering/Konklusion Generel tilfredshed med MAD til hver DAG Undersøgelsens overordnede konklusion er, at der generelt er god tilfredshed med madordningen fra MAD til hver DAG. Både beboere og plejepersonale angiver at i gennemsnit 60-80% af beboerne er tilfredse med maden. Tilfredsheden med madens kvalitet er lidt større end tilfredsheden med udvalget af retter. Undersøgelsen viser ønsker om mere årstidsbestemte retter på menuplanen med større variation i både forretter, hovedretter og desserter. Køkkenet har i de sidste måneder løbende sat meget større fokus på netop variation og årtidsbestemte tiltag, så det kan tyde på, at disse tiltag ikke helt afspejler sig i oplevelsen endnu ude på centrene. Små ændringer kan give store forbedringer 40% af beboerne på plejecentrene savner forskellige ting til det varme måltid. Halvdelen af disse ønsker kan efterkommes med få tiltag, da det drejer sig om at tilsætte ekstra krydderier til maden, samt at tilbyde surt samt råkost/salat til måltidet. Hvis de nævnte ønsker blev opfyldt ville halvdelen af de 40% blive mere tilfredse og den overordnede tilfredshed på 60% kunne øges til 80%. Kvaliteten af kødet skal sikres Flere af kommentarerne i undersøgelsen drejer sig specifikt om konsistensen af kødet, og derfor vil vi konkludere, at det fortsat er yderst vigtigt at kvaliteten af kødet kontrolleres fra MAD til hver DAG, samt at der fortsat arbejdes på at finde frem til den optimale måde at sluttilberede reelt kød (fx steg) så det ikke bliver tørt og hårdt. MAD til hver DAG planlægger en større indsamling af viden og erfaring i samarbejde med plejecentrenes personale, hvilket skal resultere i fremstillingen af en best practise for sluttilberedning af kød. Særbehandling - det kræver en indsats at gøre alle tilfredse Beboernes kommentarer omkring ønsker og tilfredshed er meget forskellige nogle ønsker grøntsagerne mindre kogt, andre vil have dem helt udkogt, nogle ønsker kun kartofler, mens andre vil have mere pasta. Det ses også, at beboerne generelt ønsker mere suppe, råkost og dessert end de får nu. Mange af de personlige ønsker fra beboerne er faktisk mulige at efterkomme, da det i høj grad handler

20 20 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG om at bestille enkelte portioner af bestemte retter, for at opfylde beboernes behov. Muligvis er der et behov for ekstra oplysning til plejecentrene omkring bestillingssystemet. Sluttilberedningen er essentiel Maden fra MAD til hver DAG kræver sluttilberedning, for at opleves som et godt måltid. De enkelte komponenter i måltidet skal ofte varmes op hver for sig, så fx kødet ikke bliver tørt af for hård og lang tids færdigtilberedning. Det er også vigtigt at maden smages til og serveres med det tilbehør som passer til retten ketchup til pølser, surt til steg osv., og prikken over i et kan være at pynte retten med grønt eller friske krydderurter, som plejecenteret med fordel kan have stående i krukker udenfor. Resultaterne af undersøgelsen peger på, at nogle plejecentre mangler viden om sluttilberedningen. Der findes som tidligere nævnt en sluttilberedningsmanual udarbejdet af MAD til hver DAG, men denne manual kan sandsynligvis med fordel revideres og forbedres, samt på ny indarbejdes i plejecentrenes måltids-rutiner. Med en let tilgængelig og overskuelig manual ved hånden, vil plejecentrene bedre kunne sluttilberede og servere de gode måltider, som beboerne efterspørger. Vejledning i bestilling Flere svar indikerede, at plejecentrene ikke til fulde udnytter de muligheder der tilbydes i MAD til hver DAG s bestillingssystem. Således er det kun ca. halvdelen af centrene der bestiller ferske varer, kager og desserter. Der kan være flere grunde til at plejecentrene ikke bestiller disse varer: Manglende viden om mulighederne, eller manglende ressourcer i form af tid og personale. Det vil kræve en nærmere undersøgelse at afdække årsagerne til hvorfor kun ca. halvdelen af plejecentrene benytter muligheden for at bestille ferske varer, kage og desserter. Køkkenet vil overveje at revidere/fremstille en vejledning til bestilling og brug af mulighederne på menuplanen. Måltidsoplevelsen Resultaterne viser at plejecentrene er gode til at sørge for den gode måltidsoplevelse. Således mener næsten alle, at borddækningen til måltidet samt anretningen af maden er pæn og i orden. Flere kommentarer til måltidsoplevelsen angiver, at stemningen under måltidet er meget afhængig af, at plejepersonalet er til stede. Over 80% angiver, at stemningen altid eller for det meste er god, og det er et resultat der tyder på, at plejecentrene har gode og engagerede medarbejdere.

Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG

Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG - Plejecentrenes tilfredshed med det varme måltid Spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt plejecentre i kommunerne: Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Brugertilfredshedsundersøgelse 215 Tilfredsheden med madservice fra MAD til hver DAG blandt plejecenterbeboere samt hjemmeboende pensionister i Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød Maj 215 Undersøgelsen

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2017

Tilfredshedsundersøgelse 2017 Tilfredshedsundersøgelse 217 Tilfredsheden med maden leveret af MAD til hver DAG, blandt hjemmeboende pensionister samt beboere på plejecentre i Albertslund, Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2019

Tilfredshedsundersøgelse 2019 Tilfredshedsundersøgelse 19 Tilfredsheden med maden leveret af MAD til hver DAG, blandt hjemmeboende pensionister samt beboere på plejecentre i Albertslund, Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød

Læs mere

Spørgeskema: plejecenter

Spørgeskema: plejecenter Kulinarisk kvalitet Er det din vurdering, at maden generelt imødekommer de ældre borgeres ønsker? Nogle gange, sjældent Har de ældre borgere mulighed for at komme med ønsker til menuplanen? Overbringer

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Norddjurs Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Madservice Kronjylland Indhold Telefonkontakt... 2 Madservice Kronjyllands hjemmeside... 3 Afbestille og bestille maden... 3 Chaufføren... 4 Ta selv

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2016 Madservice Kronjylland

Brugertilfredshedsundersøgelse 2016 Madservice Kronjylland Brugertilfredshedsundersøgelse 2016 Madservice Kronjylland Denne rapport har til formål at undersøge Madservice Kronjyllands kunders tilfredshed. I løbet af oktober-november 2016 er der omdelt spørgeskemaer

Læs mere

Spørgeskema: køkken. Serverer køkkenet grønt tilbehør til det varme måltid? Ja, dagligt

Spørgeskema: køkken. Serverer køkkenet grønt tilbehør til det varme måltid? Ja, dagligt Kulinarisk kvalitet Hvor mange køkkenmedarbejdere tilsmager maden i forbindelse med tilberedning af hvert måltid? En To Flere end to Ingen Foretager køkkenet systematisk opfølgning og evaluering af dagens

Læs mere

Herning Kommune. Notat i forbindelse med EVALUERING AF MAD TIL HJEMMEBOENDE PENSIONISTER

Herning Kommune. Notat i forbindelse med EVALUERING AF MAD TIL HJEMMEBOENDE PENSIONISTER g INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Herning Kommune Evaluering af mad til hjemmeboende Herning Kommune Notat i forbindelse med EVALUERING AF MAD TIL HJEMMEBOENDE PENSIONISTER December 2016 WWW.BDO.DK INDLEVELSE

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af maden og madudbringningen til borgere i eget hjem i Varde Kommune

Tilfredshedsundersøgelse af maden og madudbringningen til borgere i eget hjem i Varde Kommune Dato 21-05-2014 Dok.nr. 68991/14 Sagsnr. 14/3664 Ref. Stephanie Hansen Tilfredshedsundersøgelse af maden og madudbringningen til borgere i eget hjem i Varde Kommune Juni 2014 1/7 Indholdsfortegnelse Indledning...3

Læs mere

fra os til dig fra os til dig og maden er pakket, så den også vigtigt for os i Køkkenet, være behjælpelig. velduftende og velsmagende.

fra os til dig fra os til dig og maden er pakket, så den også vigtigt for os i Køkkenet, være behjælpelig. velduftende og velsmagende. mad til hver dag fra os til dig fra os til dig den mad, vi spiser, er vigtig for vitaminerne og udseendet Go MAD til hver DAG indhold vores livskvalitet. du har måske bedst muligt. vakuumering De daglige

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Ballerup Kommune. Notat i forbindelse med Ekstern evaluering af Køkken Ballerup. 23. januar 2015 WWW.BDO.

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Ballerup Kommune. Notat i forbindelse med Ekstern evaluering af Køkken Ballerup. 23. januar 2015 WWW.BDO. INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Ballerup Kommune Notat i forbindelse med Ekstern evaluering af Køkken Ballerup 23. januar 2015 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 FORMÅL OG BAGGRUND...2 2 DESIGN OG METODE...2

Læs mere

Analyse af maden på Fremtidens Plejehjem. Beboertilfredshed 2017

Analyse af maden på Fremtidens Plejehjem. Beboertilfredshed 2017 Analyse af maden på Fremtidens Plejehjem Beboertilfredshed 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND 3 METODE..4 RESULTATER FRA INTERVIEWS.5 OPSUMMERING 11 BILAG.13 Kolofon: Bent Sørensen og Mikkel Lerche, Kvalitets-

Læs mere

Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016

Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016 Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016 I dag har jeg fået broccoli til frokost, og det kan jeg faktisk godt li. Vi fik rugbrød igen i dag. Supperne smager godt, og så er der ærter i. Vi

Læs mere

Det Gode Madhus Kundeundersøgelse 2019

Det Gode Madhus Kundeundersøgelse 2019 Det Gode Madhus Kundeundersøgelse 2019 Indledning I foråret 2019 foretog Svendborg Kommune en kundeundersøgelse med fokus på borgernes opfattelse af maden fra Det Gode Madhus ud fra følgende punkter: 1.

Læs mere

Status på køkkenområdet

Status på køkkenområdet Status på køkkenområdet Program Status på plejeboligplanen køkkener i fremtiden Overskrifter Plejebolig plan i store træk på køkkenområdet ændringer, specialiseringer, Sølund, delkomponenter i fremtiden

Læs mere

Vordingborg Madservice

Vordingborg Madservice Vordingborg Madservice God og veltilberedt mad lige til døren September 2015 Vordingborg Madservice mad med høj kvalitet - og den gode smag Vi tilbereder velsmagende mad af friske råvarer, fra de bedste

Læs mere

Breelteparkens madservice

Breelteparkens madservice Velkommen til Breelteparkens madservice Hørsholm Kommune Breelteparkens madservice Breelteparken 1 2970 Hørsholm Telefon 45 16 09 75 Tak Kære Borger Fordi du har valgt Breelteparkens madservice som madleverandør.

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse - Hjemmeboende Nordfyns Kommune NOVEMBER 2014

Tilfredshedsundersøgelse - Hjemmeboende Nordfyns Kommune NOVEMBER 2014 Tilfredshedsundersøgelse - Hjemmeboende Nordfyns Kommune NOVEMBER 2014 Indhold Indledning... 2 Om undersøgelsen... 2 Demografiske oplysninger... 3 Undersøgelsens samlede resultater... 5 Generel tilfredshed

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDS- sundhed & omsorg INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2018 UNDERSØGELSE MADSERVICE 2018

BRUGERTILFREDSHEDS- sundhed & omsorg INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2018 UNDERSØGELSE MADSERVICE 2018 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDS- 2018 UNDERSØGELSE MADSERVICE 2018 MADSERVICE Stevns Kommunes Madservice har foretaget en brugertilfredshedsundersøgelse for alle brugere af Madservice.

Læs mere

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om

Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om Børnefamilier: Aftensmaden er noget, vi samles om November 2018 Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik Markedsanalyse 2. november 2018 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45

Læs mere

Bilag. Undersøgelse af tilfredsheden med maden fra de to private leverandører til de hjemmeboende borgere

Bilag. Undersøgelse af tilfredsheden med maden fra de to private leverandører til de hjemmeboende borgere Bilag Velfærdssekretariatet Sagsnr. 267028 Brevid. 2157184 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk Undersøgelse af tilfredsheden med maden fra de to private leverandører til de hjemmeboende borgere

Læs mere

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke

Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Har du lyst til at prøvesmage vores mad - kan du som ny kunde få en GRATIS prøvepakke Velkommen Din Private Kok glæder sig til at give dig nogle dejlige og varierede madoplevelser hver dag. Vi har mange

Læs mere

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig

Velkommen. Det Danske. Hverdagsmad hjem til dig Velkommen Det Danske Hverdagsmad hjem til dig Velkommen til Det Danske Madhus Velkommen som kunde hos Det Danske Madhus. Vi vil gøre vort bedste til, at du bliver tilfreds med vores samarbejde. I denne

Læs mere

Mad der smager af meget mere

Mad der smager af meget mere Din lokale madleverandør Mad der smager af meget mere Se mere på www.fælleskøkkenet.dk Fælleskøkkenet er en aktiv medspiller i lokalsamfundet som en god arbejdsplads, og fordi vi støtter initiativer, der

Læs mere

NOTAT. Vedr. brugertilfredsheden med madtilbuddet fra Det Gode Madhus

NOTAT. Vedr. brugertilfredsheden med madtilbuddet fra Det Gode Madhus NOTAT Vedr. brugertilfredsheden med madtilbuddet fra Det Gode Madhus Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Telefon: 6223 3000 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Baggrund Ledelsen

Læs mere

Mere end Mad. Vi skræddersyr et madkoncept efter jeres ønsker. Det Danske

Mere end Mad. Vi skræddersyr et madkoncept efter jeres ønsker. Det Danske Mere end Mad Vi skræddersyr et madkoncept efter jeres ønsker Det Danske Gør hverdagen lettere Med Det Danske Madhus som jeres madleverandør får I: Altid velsmagende, frisk og hjemmelavet mad. Mad som er

Læs mere

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune

BilagBUV_140904_pkt.11.01. Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune Spisetid Vision for mad og måltider i Hvidovre Kommune 1 Et måltid består af råvarer, der sammensættes til en ret og indtages alene eller sammen med andre. Disse tre elementer råvarerne, retten og rammen

Læs mere

Ringsted Kommune. Kostkoncept for forplejning på plejecenter

Ringsted Kommune. Kostkoncept for forplejning på plejecenter Ringsted Kommune Kostkoncept for forplejning på plejecenter 1 Indledning Kostkonceptet beskriver rammerne for forplejningen på plejecentrerne i Ringsted Kommune. Kostkonceptet er et internt arbejdsredskab

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse - Hjemmeboende Frederikssund Kommune DECEMBER 2015

Tilfredshedsundersøgelse - Hjemmeboende Frederikssund Kommune DECEMBER 2015 Tilfredshedsundersøgelse - Hjemmeboende Frederikssund Kommune DECEMBER 2015 Indhold Indledning...2 Om undersøgelsen...2 Demografiske oplysninger...3 Undersøgelsens samlede resultater...6 Generel tilfredshed

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

Velkommen til Assens Kommunes. Madservice

Velkommen til Assens Kommunes. Madservice Velkommen til Assens Kommunes Madservice 1 Kære borger Velkommen til Assens Kommunes Madservice. Tak fordi du har valgt os som din madleverandør. Vi glæder os til et godt samarbejde. I denne folder kan

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Leve Bo Miljø leveret af Det Danske Madhus

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Leve Bo Miljø leveret af Det Danske Madhus Tilfredshedsundersøgelse af maden i Leve Bo Miljø leveret af Det Danske Madhus Rapporten er udarbejdet af NB Consult. April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund... 3 2. Metode... 4 Målgruppe...

Læs mere

Stevns Kommune Madservice

Stevns Kommune Madservice Stevns Kommune Madservice Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Formål side 3 Metode side 3 Konklusion.. side 5 Hjemmeboende madservicebrugere Analyse. side 6 Facts

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

Bilag 2 Modeller for skolemadsordninger

Bilag 2 Modeller for skolemadsordninger Bilag 2 Modeller for skolemadsordninger I dette bilag forsøger vi at give et overblik over forskellige skolemadsmodeller. Hvad karakteriserer de forskellige modeller? Hvad er deres styrker og svagheder?

Læs mere

Brugerundersøgelse af tilfredsheden med den kommunale madservice blandt hjemmeboende

Brugerundersøgelse af tilfredsheden med den kommunale madservice blandt hjemmeboende Brugerundersøgelse af heden med den kommunale madservice blandt hjemmeboende Februar 2011 Baggrund Viden om borgernes oplevelse af den madservice der leveres fra Faxe Kommune, er en væsentlig forudsætning

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

DeViKa. Velkommen til. Find ud af:

DeViKa. Velkommen til. Find ud af: Velkommen til DeViKa Find ud af: Hvem DeViKa er Hvilke tilbud DeViKa har til dig, også hvis du har særlige behov Hvordan du bestiller Hvornår og hvordan maden leveres Priser og betaling Kostråd Velkommen

Læs mere

VEJE TIL BEDRE MÅLTIDSOPLEVELSER INDSIGTER FRA PROJEKT MÅLTIDSOPLEVELSER I HILLERØD KOMMUNE 2011/12

VEJE TIL BEDRE MÅLTIDSOPLEVELSER INDSIGTER FRA PROJEKT MÅLTIDSOPLEVELSER I HILLERØD KOMMUNE 2011/12 VEJE TIL BEDRE MÅLTIDSOPLEVELSER INDSIGTER FRA PROJEKT MÅLTIDSOPLEVELSER I HILLERØD KOMMUNE 2011/12 Indledning 3 Centrale aktiviteter i projektet 4 Kickoff: Projektet skydes i gang 4 Feltarbejde: Observationer

Læs mere

Evaluering af frokostordningen. Oddense Børnehave. www.skive.dk. Kultur og Familieforvaltninen

Evaluering af frokostordningen. Oddense Børnehave. www.skive.dk. Kultur og Familieforvaltninen Evaluering af frokostordningen Oddense Børnehave Kultur og Familieforvaltninen www.skive.dk Indledning Siden august 2011 har vi i Oddense Børnehave indført frokostordning gældende for alle børn i børnehaven.

Læs mere

Nuværende madordning Allerød Kommune plejecentre. kostformer/diæter leveres. Kost til småtspisende: Protein: 18 E% Kulhydrat: 30-35 E% Fedt: 50 E%

Nuværende madordning Allerød Kommune plejecentre. kostformer/diæter leveres. Kost til småtspisende: Protein: 18 E% Kulhydrat: 30-35 E% Fedt: 50 E% Kommunens nuværende Cook chill produktion. hvor Hjemmelavet mad der køles ned. produktionsform maden tilberedes, nedkøles og derefter portioneres i enkelt portioner. Hvilke kostformer leveres? Valgmulighed

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen.

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen. 3. juni 2015 1. Indledning Dette notat sammenfatter resultaterne af Skive Kommunes brugertilfredshedsundersøgelse vedr. hjemmepleje og plejeboliger, som er gennemført i foråret 2015. Undersøgelsen er igangsat

Læs mere

Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården. December 2018

Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården. December 2018 Centralkøkken Skovparken og Café Støberigården December 2018 1. TILSYNETS SAMLEDE RESULTAT 1.1 Overordnet vurdering På vegne af Morsø Kommune har Evidentia foretaget et tilsyn med Centralkøkken Skovparken

Læs mere

VORDINGBORG MADSERVICE. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG madservice.vordingborg.dk

VORDINGBORG MADSERVICE. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG madservice.vordingborg.dk VORDINGBORG MADSERVICE AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG madservice.vordingborg.dk VORDINGBORG MADSERVICE MAD MED HØJ KVALITET - og den gode smag Vi tilbereder velsmagende mad af gode råvarer, fra de bedste

Læs mere

KOSTHÅNDBOG. Til beboere på Lions Park. I kosthåndbogen kan du læse om kosten som tilbydes i Lions Park plejecenter.

KOSTHÅNDBOG. Til beboere på Lions Park. I kosthåndbogen kan du læse om kosten som tilbydes i Lions Park plejecenter. KOSTHÅNDBOG Til beboere på Lions Park I kosthåndbogen kan du læse om kosten som tilbydes i Lions Park plejecenter. I Lions Park har vi eget køkken som selv fremstiller alt maden. Vi sætter en ære i at

Læs mere

Til modtagerkøkkener som modtager mad fra Centralkøkkenet på Stenhusbakken

Til modtagerkøkkener som modtager mad fra Centralkøkkenet på Stenhusbakken Til modtagerkøkkener som modtager mad fra Centralkøkkenet på Stenhusbakken December 2009 Produktion af maden. Maden bliver produceret i Centralkøkkenet på Stenhusbakken, Stenhusvej 21, 4300 Holbæk. Maden

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice

Kvalitetsstandard for madservice Kvalitetsstandard for madservice 2014 Indhold 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 2 2. Hvad står der i serviceloven, og hvem kan tildeles madservice?... 2 3. Hvordan tildeles madservice?... 3 4. Hvad er

Læs mere

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE 2014 MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Kvalitetsstandard for madservice på kommunens plejecentre Lovgrundlag Hvilke behov dækker ydelsen Hvad er formålet med ydelsen Hvem er berettiget til ydelsen Hvilke

Læs mere

Madservice til borgere i eget hjem. Rudersdal Kommune

Madservice til borgere i eget hjem. Rudersdal Kommune Madservice til borgere i eget hjem Rudersdal Kommune Lovgrundlag Madservice er omfattet af 83 i Lov om Social Service (Serviceloven), med tilhørende Vejledning om personlig og praktisk hjælp, træning,

Læs mere

Velkommen til Fælleskøkkenet

Velkommen til Fælleskøkkenet Velkomst Velkommen til Fælleskøkkenet Se mere på www.fælleskøkkenet.dk Indhold Velkommen 3 Sådan bestiller du 5 Levering 6 Opbevaring 7 Tips til dit måltid 9 Sådan varmes maden 10 Lidt ekstra at vælge

Læs mere

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI`

OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` OMSORG OG SUNDHED MADSERVICE - TIL BORGERE PÅ PLEJECENTRE HER LAVER VI MAD, DU KAN LI` 1 INDHOLD Kære beboer 3 Fra jord til bord 4 Den rigtige kost til dig 4 Menuplaner 5 Din kostpakke 6 Tilpasset mad

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune

APPETIT PÅ LIVET. Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune APPETIT PÅ LIVET Mad- og Måltidspolitik. Social, Sundhed og Beskæftigelse Morsø Kommune 2019-2021 1 Forord Morsø Kommune ønsker med mad- og måltidspolitikken at bidrage til øget livskvalitet og trivsel

Læs mere

Handleplan for mad og måltider på plejecentre og dagcentre samt madservice til borgere i eget hjem

Handleplan for mad og måltider på plejecentre og dagcentre samt madservice til borgere i eget hjem Handleplan for mad og måltider på plejecentre og dagcentre samt madservice til borgere i eget hjem Dejlig mad og gode måltider giver os livskvalitet, bidrager til at vi holder os raske og bevarer vores

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje 1 Formål med undersøgelsen Brugerundersøgelsen er et centralt redskab i Egedal Kommunes kontinuerlige arbejde med at forbedre kvaliteten i hjemmeplejen. Ved

Læs mere

Evaluering af ændret madordning på Birkegården og Sjørup Ældrecenter

Evaluering af ændret madordning på Birkegården og Sjørup Ældrecenter Sundhed og Omsorg - Innovationscenter Dato: 26. maj 2015 Sagsbehandler: vpjgf Evaluering af ændret madordning på Birkegården og Sjørup Ældrecenter Baggrund Ældre- og sundhedsudvalget drøftede på sit møde

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice

Kvalitetsstandard for madservice Kvalitetsstandard for madservice 2016 Indhold 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 2 2. Hvad står der i serviceloven, og hvem kan tildeles madservice?... 2 3. Hvordan tildeles madservice?... 3 4. Hvad er

Læs mere

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Godkendt KMB 25.08.11 Kvalitetsstandard for madservice på kommunens plejecentre Lovgrundlag Ydelsen er udformet på baggrund af Lov om social service 91. Hvilke behov

Læs mere

Velkommen til Madservice

Velkommen til Madservice Velkommen til Madservice I denne pjece kan du finde praktiske oplysninger vedrørende: I Madservice arbejder vi med, at bruge så megen økologi som muligt uden merudgifter. Kontaktinformationer Maden Bestilling

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Beboere på plejecentre og omsorgsboliger i Næstved Kommune December 2015

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Beboere på plejecentre og omsorgsboliger i Næstved Kommune December 2015 Undersøgelser af tilfredshed Beboere på plejecentre og i omsorgsboliger Næstved Kommune, 2015 1 2 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Beboere på plejecentre og omsorgsboliger i Næstved Kommune December 2015

Læs mere

Dagens måltider. Her kan du se, hvad DKM kan servere for dig til dagens måltider, fødselsdage og særlige højtider.

Dagens måltider. Her kan du se, hvad DKM kan servere for dig til dagens måltider, fødselsdage og særlige højtider. Dagens måltider Her kan du se, hvad DKM kan servere for dig til dagens måltider, fødselsdage og særlige højtider. 2018 Velkommen til DKM Kære borger Vi vil gøre vores bedste for, at maden bliver et højdepunkt

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE april 2015 PLEJEBOLIG. Fælledgården. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2015: Plejebolig 1

BRUGERUNDERSØGELSE april 2015 PLEJEBOLIG. Fælledgården. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2015: Plejebolig 1 BRUGERUNDERSØGELSE april 2015 PLEJEBOLIG Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2015: Plejebolig 1 Brugerundersøgelse 2015 Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og

Læs mere

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE

MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE 2013 MADSERVICE PÅ KOMMUNENS PLEJECENTRE Kvalitetsstandard for madservice på kommunens plejecentre Lovgrundlag Ydelsen er udformet på baggrund af Lov om social service 91. Hvilke behov dækker ydelsen Døgnkost,

Læs mere

Mad politik for plejecentret Fortegården.

Mad politik for plejecentret Fortegården. Mad politik for plejecentret Fortegården. Mål Fortegårdens mad politik har som formål at sikre den enkelte beboer det bedst mulige tilbud om mad service i forhold til den enkeltes behov og ønsker. Mad

Læs mere

Spørgeskema om. Børns spisevaner og forhold til madlavning

Spørgeskema om. Børns spisevaner og forhold til madlavning Barnets navn... Barnets klasse........ Spørgeskema om Børns spisevaner og forhold til madlavning Spørgeskema ifm. projektet Smag for Livet, der er financieret af Nordeafonden ( www.smagforlivet.dk). FORORD

Læs mere

Brugerundersøgelse af kostforplejningen Faaborg-Midtfyn Kommune

Brugerundersøgelse af kostforplejningen Faaborg-Midtfyn Kommune Brugerundersøgelse af kostforplejningen Faaborg-Midtfyn Kommune Rapport over brugernes svar Udarbejdet af: EPO-staben, CSA og MCL Dato: 04-02-2009 Forord Denne rapport indgår ligesom selve brugerundersøgelsen

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Introduktion til måltidsbarometeret

Introduktion til måltidsbarometeret Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab til vurdering af kvaliteten af måltidssituationer for ældre borgere og med anbefalinger til forbedringer.. Introduktion til måltidsbarometeret Et redskab

Læs mere

Velkommen til Madservice

Velkommen til Madservice Velkommen til Madservice Velkommen til Madservice I denne pjece kan du finde praktiske oplysninger vedrørende: Kontaktinformationer Maden Bestilling Levering Tilberedning Afbestilling Betaling I Madservice

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg

Mad hjem til dig- Plejecentre. Madservice Viborg Mad hjem til dig- Plejecentre Madservice Viborg Velkommen og velbekomme Vi er glade for at kunne byde dig indenfor i Madservice Viborg. Velkommen til et køkken med gamle dyder, friske råvarer og mange

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Café med medarbejder fra Det Danske Madhus

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Café med medarbejder fra Det Danske Madhus Tilfredshedsundersøgelse af maden i Café med medarbejder fra Det Danske Madhus Rapporten er udarbejdet af NB Consult. April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund... 3 2. Metode... 4 Målgruppe...

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE FREDERIKSBERG KOMMUNE BEBOERE PÅ PLEJECENTRE FEBRUAR 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING OG OPSUMMERING 3 2. METODE, FRAFALD OG LÆSEVEJLEDNING 6 3. TILFREDSHEDEN I FREDERIKSBERG

Læs mere

Brugerundersøgelse af madservice i Mariagerfjord Kommune juni-juli 2010

Brugerundersøgelse af madservice i Mariagerfjord Kommune juni-juli 2010 Brugerundersøgelse af madservice i Mariagerfjord Kommune juni-juli 2010 1. Indledning Forvaltningen har i perioden 20. juni 2. juli 2010 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse af madservice for borgere

Læs mere

Markedsanalyse. 5. december 2017

Markedsanalyse. 5. december 2017 Markedsanalyse 5. december 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Julemiddagen 2017 Julen står for døren og derfor har Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen i Aarhus Kommune 2017

Tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen i Aarhus Kommune 2017 Tilfredshedsundersøgelse i hjemmeplejen i Aarhus Kommune Denne rapport viser resultaterne af tilfredshedsundersøgelsen i hjemmeplejen i Aarhus Kommune i. Undersøgelsen omfatter alle modtagere af praktisk

Læs mere

Børn, madmod og kræsenhed

Børn, madmod og kræsenhed Børn, madmod og kræsenhed Ny analyse om madlavning i børnefamilier Nina Preus, forbrugersociolog Sunde Børn - Inspirationskonference 3-4 april 2019 Hvordan går det hos børnefamilierne i dag? Børnefamilierne

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit 03 Sammenfatning

Læs mere

Hvad er formålet med ydelsen: Hvilke aktiviteter indgår i ydelsen

Hvad er formålet med ydelsen: Hvilke aktiviteter indgår i ydelsen Hvilke behov skal Et tilbud om døgnforplejning for beboere på plejecentre. ydelsen dække: Hvad er formålet med ydelsen: Hvilke aktiviteter indgår i ydelsen At tilbyde, producere og levere en ernæringsrigtig

Læs mere

Børn er ikke kræsne - det er de voksne

Børn er ikke kræsne - det er de voksne Børn er ikke kræsne - det er de voksne Nydelse og det at være tilstede er kodeordet. Kom nu prøv at smag salaten smag nu mors mad hun har stået i køkkenet hele dagen nej den kan du nok ikke lide De kære

Læs mere

Kvalitetsstandard for madservice 2018/19

Kvalitetsstandard for madservice 2018/19 Kvalitetsstandard for madservice 2018/19 Indhold 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 2 2. Hvad står der i serviceloven, og hvem kan tildeles madservice?... 2 3. Hvordan tildeles madservice?... 3 4. Hvad

Læs mere

SPISETID VISION FOR MAD OG MÅLTIDER I HVIDOVRE KOMMUNE

SPISETID VISION FOR MAD OG MÅLTIDER I HVIDOVRE KOMMUNE SPISETID VISION FOR MAD OG MÅLTIDER I HVIDOVRE KOMMUNE KÆRE MEDARBEJDERE OG LEDERE Vi serverer hver dag mad for rigtig mange borgere i kommunen, og i hvert eneste måltid tager medarbejderne hensyn til,

Læs mere

Markedsanalyse. Kantinegæstens stemme

Markedsanalyse. Kantinegæstens stemme Markedsanalyse 23. august 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Kantinegæstens stemme T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Highlights 63 pct. af danskerne har adgang til en kantine

Læs mere

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 94,8%

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 94,8% beelser: 145 ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 94,8% OM RAPPORTEN 01 OM RAPPORTEN I januar og februar 2017 gennemførte Elevtrivselsmålingen blandt samtlige elever i 0-10. klasse i. Denne rapport viser

Læs mere

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017

Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad på plejecenter Kvalitetsstandard 2017 Mad og måltider på plejecenter På alle plejecentre i Allerød Kommune tilbyder vi døgnforplejning. Du tilmeldes døgnforplejningen automatisk, og der vil være mad

Læs mere

2.a Praktiske opgaver. Madservice Lovgrundlag Lov om social service 1, 83, 88, 89 og 90, 91 og 93,

2.a Praktiske opgaver. Madservice Lovgrundlag Lov om social service 1, 83, 88, 89 og 90, 91 og 93, Kvalitetsstandard 2.a Praktiske opgaver. Madservice Lovgrundlag Lov om social service 1, 83, 88, 89 og 90, 91 og 93, Visitation Borgere i egen bolig: Kan henvende sig direkte til Social og Handicap, Team

Læs mere

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT 04-01-2016 Referat af brugerundersøgelser 2015 I 2015 er der for sjette år i træk gennemført brugerundersøgelser

Læs mere

Vejledning til skolemad

Vejledning til skolemad Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Vejledningen er en hjælp til at opfylde anbefalingerne og at gøre det sunde valg let for børnene. Udfordringerne er, at børn spiser for

Læs mere

Brugerundersøgelse for Elbokøkkenet. Januar og februar 2017

Brugerundersøgelse for Elbokøkkenet. Januar og februar 2017 Brugerundersøgelse for Elbokøkkenet nuar og februar 0 Elbokøkkenet brugerundersøgelse / Indhold Levering Levering af maden Side Tilfredshed med chaufføren Side Maden Diætmad Side 4 Madportionernes størrelse

Læs mere

Evaluering af frokostordningen. Rødding Børnehave. www.skive.dk. Kultur og Familieforvaltninen

Evaluering af frokostordningen. Rødding Børnehave. www.skive.dk. Kultur og Familieforvaltninen Evaluering af frokostordningen Rødding Børnehave Kultur og Familieforvaltninen www.skive.dk Indledning Siden august 2011 har vi i Rødding Børnehave indført frokostordning gældende for alle børn i børnehaven.

Læs mere

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 3,3%

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 3,3% beelser: 7 ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 217 Svarprocent: 3,3% OM RAPPORTEN 1 OM RAPPORTEN I januar og februar 217 gennemførte Elevtrivselsmålingen blandt samtlige elever i -1. klasse i. Denne rapport viser resultaterne

Læs mere

Mad med mening mad og måltidspolitik for:

Mad med mening mad og måltidspolitik for: Mad med mening mad og måltidspolitik for: (borgere visiteret til madordninger i Hillerød kommune) Forord: Hillerød kommune ønsker med en mad- og måltidspolitik for de ældre at opsætte mål for kvaliteten

Læs mere

Efffektevaluering af Mad- og Måltidspolitikken

Efffektevaluering af Mad- og Måltidspolitikken Efffektevaluering af Mad- og Måltidspolitikken Baggrund og formål I november 2008 vedtog Odder Kommunes Byråd en fælles Mad- og Måltidspolitik som gælder for alle folkeskoler, daginstitutioner og dagplejere

Læs mere

Ældrepolitisk konference 25. april 2017

Ældrepolitisk konference 25. april 2017 Madservice Viborg Viborg Kommune Ældrepolitisk konference 25. april 2017 Mad og ernæring. Viborg kommunes indsats med at skabe et aktivt liv i Bo-enhederne med fokus på hjemlighed og hverdagsliv Hvem er

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE NORDDJURS KOMMUNE 5. marts 2014 INDHOLD 1. Om rapporten 2. Tilfredsheden med hjemmeplejen i Norddjurs Kommune 3. Leverandører af hjemmepleje

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 46,4%

ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 2017 Svarprocent: 46,4% beelser: ELEVTRIVSELSMÅLINGEN 207 Svarprocent: 46,4% OM RAPPORTEN 0 OM RAPPORTEN I januar og februar 207 gennemførte Elevtrivselsmålingen blandt samtlige elever i 0-0. klasse i. Denne rapport viser resultaterne

Læs mere

MADJYDEN Madjyden - Ikast-Brande Kommunes eget køkken

MADJYDEN Madjyden - Ikast-Brande Kommunes eget køkken MADJYDEN Madjyden - Ikast-Brande Kommunes eget køkken Vælg Madjyden og smag Madjydens lækre menuer. Oplev Madjydens chauffører, de er i særklasse de leverer med et smil, og er altid hjælp somme, når de

Læs mere