Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG"

Transkript

1 Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG - Plejecentrenes tilfredshed med det varme måltid Spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt plejecentre i kommunerne: Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød Rapporten er udarbejdet af: Mette Kim Witten, Komm.medarb., MAD til hver DAG Helle Thyge, driftschef, MAD til hver DAG Kristian Serup, Komm. Konsulent, Hillerød Kommune juni 2013

2 2 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Indhold: 1. Formål og baggrund 3 2. Metode 4 Elektronisk spørgeskema Målgruppe Udformning af spørgsmålene 3. Resumé af vigtigste resultater Resultater (alle) Perspektivering/Konklusion 19 Indsatsområder Evt. fremadrettet handlingsplan 6. Bilag..21 Spørgeskemaet Defgo Analyserapport

3 3 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 1. Formål og baggrund Undersøgelsen er iværksat af MAD til hver DAG, efter særligt ønske fra bestyrelsen. Formålet er at undersøge beboernes samt plejepersonalet på plejecentrenes tilfredshed med maden de modtager fra MAD til hver DAG. Undersøgelsen vedrører al mad som kan bestilles fra MAD til hver DAG, med undtagelse af kolde pålægsanretninger, som er et tilbud, der ikke anvendes af alle centrene, og derfor ikke passer ind i denne generelle brugerundersøgelse. Et tidligere projekt ( Veje til bedre måltidsoplevelser 2011/12, vedhæftet som bilag) konkluderede, at oplevelsen af måltidet ikke kun afhænger af selve maden, men i høj grad også af faktorer som borddækning, anretning og stemning under måltidet. For at komme hele vejen rundt om beboernes oplevelse af maden, har vi derfor også inkluderet nogle spørgsmål til de øvrige aspekter ved måltidet. Det betyder også, at den indsigt og viden vi får gennem undersøgelsen, både kan bruges af storkøkkenet, men også kan give plejecentrene inspiration og viden om, hvad de skal have fokus på, for at øge beboernes trivsel og tilfredshed med måltiderne.

4 4 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG

5 5 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 2. Metode Elektronisk spørgeskema Vi har valgt at benytte et elektronisk spørgeskema fra Defgo til at indsamle data i brugerundersøgelsen. Valget begrundes med de mange fordele ved metoden; invitationen til undersøgelsen kan udsendes som et link i en mail, deltagerne kan udfylde spørgeskemaet hvor som helst, blot de har adgang til en computer med internetadgang. Sidst men ikke mindst bliver den efterfølgende analyse mere overskuelig, når data allerede er elektroniske, og kan behandles i systemet. Målgruppe Den overordnede målgruppe for undersøgelsen er de 19 plejecentre, der modtager mad fra MAD til hver DAG i de fire kommuner Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød. For at give et repræsentativt indblik, har vi bedt om at få svar fra 2 beboere og 2 plejere fra hver afdeling på hvert plejecenter (i alt 80 afdelinger). Da vi netop ønsker at få viden om hverdagsoplevelsen af maden til det varme måltid, retter besvarelserne sig dels mod beboerne fra plejecentrene, som hver dag spiser det varme måltid fra MAD til hver DAG, samt plejerne på plejecentrene, som på forskellige måder er involveret i bestilling/modtagelse/sluttilberedning og anretning/servering af maden. Plejecenterlederne har fået til opgave at udvælge 2 repræsentative plejeassistenter fra hver afdeling af deres plejecenter, som skal besvare spørgeskemaet. Hver plejeassistent udvælger hver én repræsentativ beboer, som skal besvare spørgeskemaet med hjælp fra plejeassistenten. Udformning af spørgsmålene Spørgsmålene i spørgeskemaet er udformet af kommunikationsmedarbejder Mette Kim Witten og driftschef Helle Thyge, med sparring fra kommunikationskonsulent Kristian Serup. Mange spørgsmål er designet til at kunne belyse et spørgsmål fra to vinkler fx spørger vi til hvad beboeren spiser hver dag og efterfølgende hvad beboeren ønsker at spise hver dag, for at undersøge om der er behov for ændringer af kostsammensætningen. De fleste spørgsmål er forsynet med et kommentarfelt nederst, så beboeren/plejeren kan notere yderligere relevante oplysninger.

6 6 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 3. Resumé af vigtigste resultater Brugerundersøgelsen er gennemført i juni måned Spørgeskemaet er udsendt til i alt 19 plejecentre i kommunerne Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød. Antallet af afdelinger i alt er ca. 80, dvs. mulige antal svar er 160. Vi har fået 88 besvarelser, hvilket giver en svarprocent på ca. 55%. Kultur påvirker svar Generelt tegner undersøgelsen et positivt billede af plejecentrenes tilfredshed med madordningen fra MAD til hver DAG, dog er der forskel på tilfredsheden i de enkelte kommuner og sandsynligvis også lokalt blandt de enkelte plejecentre. Forskellene kan til dels forklares ud fra kultur, sociale interaktioner og gruppedynamik således vil aktørerne på de enkelte plejecentre påvirke hinanden og blive enige om fælles kulturværdier samt niveau af tilfredshed. Ulempen ved dette er, at det kan være svært at have og formidle sin egen mening om madordningen, hvis den generelle holdning på plejecenteret er en anden. Social interaktion kan også påvirke resultaterne på en anden måde. Vi har bedt beboerne svare på spørgsmål, der til dels omhandler plejepersonalet, som de har siddet sammen med under besvarelsen. Således kan beboernes svar vise sig at være mere positive, end de havde været, hvis de havde siddet sammen med en neutral undersøgelsesleder. Alt i alt mener vi dog, at undersøgelsen tegner et realistisk billede af beboere og plejeres oplevelse og tilfredshed med det varme måltid fra MAD til hver DAG.

7 7 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Generel tilfredshed Den gennemsnitlige tilfredshed blandt beboerne samt illustreret for hver af de fire kommuner (tallene er angivet i procent) Godt tilfreds Savner noget 0 Gennemsnitlig tilfredshed blandt beboerne Godt tilfreds Savner noget Generelt er der stor tilfredshed med maden, blandt beboerne. Således er der i gennemsnit 60% af beboerne der er tilfredse med måltiderne som de er, og 40% der savner forskellige ting, som de har angivet i kommentarfeltet. Kommentarerne kan grupperes i nedenstående kategorier, og antallet af ønsker til hver kategori, er her angivet procentvis. Bemærk at en kommentar godt kan indeholde flere ønsker, hvorfor procenterne sammenlagt giver over 100%. 31% savner surt/tilbehør som fx ketchup el. fløde 29% savner råkost/salat 20% ønsker mere variation 17% har specifikke ønsker, fx lammesteg, krabbeklør mv. 14% savner flere krydderier 14% ønsker forbedring af kødets konsistens 11% ønsker forbedring af grønsagers konsistens En stor del af ønskerne (fremhævet med fed skrift) er relativt lette at efterkomme, da plejecentrene kan bestille enkelte portioner råkost og salat til de, der ønsker det. Surt samt andet tilbehør som ketchup osv. anbefaler vi at plejecentrene indkøber selv og altid har til rådighed, så de kan servere det til de enkelte retter. Krydderier bør også være til rådighed, så plejepersonalet kan tilsmage maden inden servering, og krydderurter som persille, dild og purløg til at pynte måltidet, kan give det ekstra lille pift, som øger tilfredsheden. 20% ønsker mere variation, hvilket vi konstant arbejder på, men stadig kan blive bedre til. 14% ønsker forbedringer af kødets konsistens, hvilket dels kan hænge sammen med opvarmningen, men også kan være et spørgsmål om selve kødets kvalitet.

8 8 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 17% har specifikke ønsker, og vi er glade for at få konkrete forslag til menuen. Mange af tingene kan dog ikke lade sig gøre at indføre, fx krabbeklør, Hornfisk mv., da holdbarheden ikke kan sikres.

9 9 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Hvad får beboerne at spise hver dag, sammenholdt med hvad de ønsker at spise hver dag (tallene er angivet i procent) Forskelle i søjlernes længde angiver, hvor beboerne ønsker at spise anderledes, end de gør i dag: 26% ønsker at spise mere salat/råkost 14% ønsker at spise mindre kød 11% ønsker at spise mere dessert 9% ønsker at spise mere suppe 7% ønsker at spise mindre sovs Ingen forskel i ønsket om dagligt indtag og reelt indtag af grøntsager Ingen forskel i ønsket om dagligt indtag og reelt indtag af kartofler/ris/pasta Resultatet kan især bruges af plejecentrene til at justere deres bestillinger, så de bedre matcher beboernes ønsker.

10 10 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Beboernes vurdering af, om maden er god og veltilberedt (tallene er angivet i procent) Altid/for det meste Nogen gange Sjældent/aldrig Resultatet viser generelt stor tilfredshed med madens kvalitet, særligt tilbehør, sovse og desserter scorer højt. Til spørgsmålet om maden er varm, når den bliver serveret svarer hele 94% at det er den Altid eller for det meste. Korrekt opvarmning af maden er afgørende for et velsmagende måltid, men omvendt, kan for kraftig eller langvarig opvarmning gå ud over kvaliteten af sarte fødevarer, så fx kød efter sluttilberedningen bliver tørt og sejt. På ovenstående diagram, er kød netop den fødevare som scorer lavest i kvalitet. Sammenholdt med den høje procentdel, der svarer at maden Altid eller for det meste er varm, indikerer resultatet, at der muligvis ligger en udfordring for plejecentrene i, at maden skal opvarmes til en kernetemperatur på 75 grader, ikke varmere. Hvis temperaturen overstiger dette, er der risiko for at kødet bliver tørt.

11 11 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Plejernes vurdering af beboernes tilfredshed med maden (tallene er angivet i procent) Resultatet viser generelt god tilfredshed med maden og udvalget af retter. Tilfredsheden med udvalget af retter er lidt lavere end tilfredsheden med selve maden, og de fleste af kommentarerne handler om at beboerne ønsker mere variation i menuplanen. Hvilke opgaver plejerne har i forbindelse med maden (tallene er angivet i procent)

12 12 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Knap halvdelen af plejepersonalet der har medvirket i undersøgelsen er med til at bestille maden ugentligt. Over 70% af plejepersonalet er IKKE med til at modtage maden, og lidt over 80% af personalet er med til at færdigtilberede maden hver dag.

13 13 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Hvordan oplever plejepersonalet forskellige aspekter af madordningen (i procent) Svarene for, hvordan plejepersonalet oplever forskellige aspekter ved madordningen fordeler sig hovedsagligt mellem at de enten synes godt om ordningen, eller ikke har nogen mening om den. Resultatet antyder, at der er stor forskel på, hvor godt plejecentrene kender til mulighederne i madordningen, og hvor meget de benytter sig af dem. Der kan være flere grunde til at plejerne ikke bruger fx muligheden for at bestille ferske varer, men sandsynligvis har de ikke ressourcer (tid/personale) til at lave mad fra ferske råvarer

14 14 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 4. Resultater (alle) 8. Hvad spiser beboeren til det varme måltid? 9. Hvad ønsker beboeren at spise til det varme måltid? Spørgsmål 8., som omhandler, hvad beboeren faktisk spiser til det varme måltid skal sammenholdes med det efterfølgende spørgsmål 9. omhandlende, hvad beboeren ønsker at spise til det varme måltid. Ved at sammenligne svarene i spm. 8. og 9. for de enkelte delkomponenter i måltidet (suppe, kød, tilbehør, kogte/stegte grønsager, sovs, salat/råkost, dessert), kan vi danne os et billede af om beboeren er tilfreds med sammensætningen af måltidet. 8 Hvad spiser beboeren til det varme måltid (aftensmad)?: Hver dag eller næsten hver dag 3 til 4 gange om ugen 1 til 2 gange om ugen Et par gange om måneden Sjældnere / aldrig Ved ikke Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. a) Hvor tit spiser du suppe? 2% 3% 51% 31% 10% 2% b) Hvor tit spiser du kød? 86% 10% 2% 0% 0% 1% c) Hvor tit spiser du tilbehør som kartofler, ris og pasta? 94% 3% 0% 0% 1% 1% d) Hvor tit spiser du kogte eller stegte grønsager? 60% 21% 15% 1% 2% 1% e) Hvor tit spiser du sovs? 92% 5% 1% 1% 0% 1% f) Hvor tit spiser du salat eller råkost? 13% 9% 29% 20% 28% 2% g) Hvor tit spiser du dessert? 56% 32% 6% 2% 2% 1% 9 Hvad ønsker beboeren at spise til det varme måltid (aftensmad)?: a) Hvor tit vil du gerne spise suppe? b) Hvor tit vil du gerne spise kød? c) Hvor tit vil du gerne spise tilbehør som kartofler, ris og pasta? d) Hvor tit vil du gerne spise kogte eller stegte grønsager? e) Hvor tit vil du gerne spise sovs? f) Hvor tit vil du gerne spise salat eller råkost? Hver dag eller næsten hver dag 3 til 4 gange om ugen 1 til 2 gange om ugen Et par gange om måneden Sjældnere / aldrig Ved ikke Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 11% 16% 41% 21% 8% 2% 72% 20% 7% 1% 0% 0% 94% 3% 0% 0% 2% 0% 60% 15% 20% 2% 2% 1% 85% 7% 7% 0% 1% 0% 39% 15% 23% 11% 11% 0%

15 15 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG g) Hvor tit vil du gerne spise dessert? 67% 21% 8% 2% 2% 0% Generelt spiser de fleste beboere kød med tilbehør (kartofler/ris/pasta) og sovs, hver dag. Lidt over halvdelen af beboerne spiser kogte/stegte grønsager samt dessert hver dag. Resultaterne viser, at en del beboere ønsker at spise lidt anderledes, end de gør i dag: Suppe: Der er 9% flere beboere, der ønsker at spise suppe hver dag, og 13% flere der ønsker at spise suppe 3 til 4 gange om ugen. Kød: Der er et fald på 14% af beboere, der ønsker at spise kød hver dag til gengæld er der en stigning på 10% af beboere der kun ønsker at spise kød 3 til 4 gange om ugen, samt en stigning på 5% der kun ønsker at spise kød 1 til 2 gange om ugen. Kartofler/ris/pasta og kogte/stegte grønsager samt sovs: Tallene for dagligt indtag og ønsket dagligt indtag er næsten ens og peger på, at beboerne er godt tilfredse med mængden af tilbehør, grønsager og sovs, som de får serveret. Salat/råkost: Der er hele 26% flere beboere, der ønsker at spise salat/råkost hver dag i forhold til hvad de gør. 6% flere ønsker at spise salat/råkost 3 til 4 gange om ugen. Tallene peger på at næsten 1/3 af beboerne ønsker at spise salat/råkost væsentligt oftere end de gør i dag. Dessert: Der er 11% flere beboere der ønsker at spise dessert hver dag, og 11% som ikke ønsker at spise dessert 3 til 4 gange om ugen som de gør i dag. Tallene indikerer at de 11% beboere ønsker at spise dessert oftere end de gør i dag. 10. Hvordan oplever beboeren maden? 10 Hvordan oplever beboeren maden?: Ja, altid Ja, for det meste Ja, nogen gange Nej, sjældent Nej, aldrig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. a) Er kødet godt og veltilberedt? 23% 43% 28% 5% 2% 0% b) Er sovsen god og veltilberedt? 56% 31% 13% 0% 0% 0% c) Er grøntsagerne gode og veltilberedte? 37% 36% 15% 8% 2% 2% d) Er tilbehøret som kartofler, ris og pasta godt og veltilberedt? 51% 44% 5% 1% 0% 0% e) Er supperne gode og veltilberedte? 53% 23% 14% 2% 1% 7% f) Er desserterne gode og veltilberedte? 59% 34% 3% 0% 0% 3% g) Er den varme mad varm, når du får den ved bordet? 71% 23% 5% 1% 0% 0%

16 16 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG h) Er der mad nok til, at du bliver mæt? i) Er der for meget mad, så du må levne? 94% 6% 0% 0% 0% 0% 15% 10% 26% 20% 25% 3% Generelt er der god tilfredshed med maden. I det følgende angives hvor mange procent beboere der svarer, at de enkelte fødevarer Altid eller For det meste er gode og veltilberedte: Kødet: 66% (28% svarer at kødet Nogen gange er godt og veltilberedt) Sovsen: 87% Grøntsagerne: 73% Tilbehør (kartofler/ris/pasta): 95% Supperne: 76% Desserterne: 93% 94% af beboerne svarer at den varme mad Altid eller For det meste er varm, når de får den på bordet. 100% af beboerne svarer at der Altid eller For det meste er mad nok til at de bliver mætte 11. Er der noget beboeren savner til det varme måltid?

17 17 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG 60% af beboerne svarer at de er godt tilfredse og savner ikke noget. De resterende 40% har angivet forskellige ønsker i kommentarfeltet hver kommentar kan indeholde flere ønsker, derfor giver procenterne sammenlagt over 100%. Ønskerne fordeler sig i nedenstående kategorier med følgende procentdel: 31% savner surt/tilbehør som fx ketchup el. fløde 29% savner råkost/salat 20% ønsker mere variation 17% har specifikke ønsker, fx lammesteg, krabbeklør mv. 14% savner flere krydderier 14% ønsker forbedring af kødets konsistens 11% ønsker forbedring af grønsagers konsistens 12. Hvordan oplever beboeren måltidet? Generelt er der god tilfredshed med den fysiske og sociale oplevelse af måltidet. Størstedelen af beboerne er således tilfredse med borddækningen, anretningen af maden og stemningen under måltidet. 12 Hvordan oplever beboeren måltidet?: a) Er du med til at vælge, hvilke retter der bestilles fra menuplanen? b) Bliver du inddraget i opgaver som borddækning / foldning af servietter / tilsmagning? c) Er borddækningen til det varme måltid pæn/i orden? d) Er anretningen af maden til det varme måltid pæn/i orden? e) Er stemningen under det varme måltid god? Ja, altid Ja, for det meste Ja, nogen gange Nej, sjældent Nej, aldrig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 16% 16% 21% 10% 34% 2% 6% 10% 16% 15% 48% 5% 68% 25% 5% 0% 0% 2% 75% 24% 0% 0% 0% 1% 32% 48% 16% 0% 0% 3% a) Det er meget forskelligt om beboerne er med til at vælge hvilke retter der bestilles 32% er altid eller for det meste med til at vælge retter fra menuplanen. 21% er nogen gange med til at vælge og 44% er sjældent eller aldrig med til at vælge. Uanset hvad, giver tallene ikke et realistisk billede af beboernes inddragelse i valg af menuen, da beboerne som er udvalgt til at

18 18 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG besvare spørgeskemaet, sandsynligvis tilhører gruppen af mest aktive beboere på plejecenteret, dvs. vi kan ikke være sikre på at svarene afspejler den gennemsnitlige beboer. b) 16% af beboerne bliver altid eller næsten altid inddraget i opgaver omkring borddækning mv, 63% af beboerne bliver sjældent eller aldrig inddraget i opgaverne. På samme måde som i a) kan vi ikke være sikre på at tallene giver et realistisk billede af inddragelsen af beboerne, men tallene indikerer, at de beboere, som har lyst til at hjælpe til, også har mulighed for at gøre det. c) 93% af beboerne svarer at borddækningen ved måltidet altid eller for det meste er pæn og i orden. d) 99% af beboerne synes at anretningen af maden altid eller for det meste er pæn og i orden. e) Rigtig mange (80%) af beboerne synes, at stemningen under det varme måltid Altid eller For det meste er god. f) Spørgsmål til plejeren g) Hvordan oplever plejeren beboernes tilfredshed med maden? 14 Hvordan oplever plejeren beboernes tilfredshed med maden?: a) Oplever du som plejer, at beboerne er tilfredse med den mad, som de får? b) Oplever du, at beboerne er tilfredse med udvalget af retter? Ja, altid Ja, for det meste Ja, nogen gange Nej, sjældent Nej, aldrig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 7% 77% 13% 3% 0% 0% 9% 63% 17% 7% 1% 2% a) 84% af plejerne svarer at beboerne altid eller for det meste er tilfredse med maden de får. 13% svarer at beboerne nogen gange er tilfredse med maden. b) 72% af plejerne svarer at beboerne altid eller for det meste er tilfredse med udvalget af retter. 17% svarer at beboerne nogen gange er tilfredse med udvalget af retter. Der er indkommet 10 kommentarer til dette spørgsmål 8 af disse omhandler ønsker om større variation i retterne.

19 19 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG h) Hvilke opgaver har plejeren i forbindelse med maden? 15 Hvilke opgaver har plejeren i forbindelse med maden?: a) Er du som plejer med til at bestille maden? b) Er du med til at modtage maden? c) Er du med til at færdigtilberede maden? Hver dag eller næsten hver dag 3 til 4 gange om ugen 1 til 2 gange om ugen Et par gange om måneden Sjældnere / aldrig Ved ikke Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 31% 2% 13% 13% 41% 0% 13% 1% 10% 6% 67% 2% 64% 13% 5% 2% 16% 0% a) 31% af plejerne svarer, at de er med til at bestille maden til hver dag eller næsten hver dag. b) 67% af plejerne svarer, at de Sjældnere / aldrig er med til at modtage maden, hvilket er sandsynligt, da maden kun leveres to gange om ugen. 13% af plejerne svarer, at de modtager mad hver dag. Svarene kommer muligvis fra plejecentre, som har et fælles kølerum/lager hvorfra de modtager mad hver dag. c) 64% af plejerne er med til at færdigtilberede maden hver dag eller næsten hver dag, og 13% er med til det 3-4 gange om ugen. Det tyder på at mange plejere er involveret i tilberedningen af det varme måltid, eller også er plejerne, der har besvaret spørgeskemaet, netop udvalgt fordi de er involveret. i) Hvordan oplever plejeren madordningen? 16 Hvordan oplever plejeren madordningen?: a) Hvad synes du som plejer om vejledningen i, hvordan maden bestilles? b) Hvad synes du om vejledningen i, hvordan maden færdigtilberedes? c) Hvad synes du om muligheden for at bestille ferske varer, fx flæskesteg, blomkål mm.? d) Hvad synes du om muligheden for at bestille kage? e) Hvad synes du om muligheden for at bestille desserter til brug som mellemmåltid? Meget god God Hverken/eller Dårlig Meget dårlig Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. Pct. 19% 36% 6% 5% 0% 35% 14% 38% 14% 6% 6% 22% 27% 34% 9% 3% 2% 24% 17% 28% 14% 6% 3% 31% 19% 34% 9% 6% 1% 31%

20 20 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG a) 55% af plejerne synes at vejledningen i hvordan maden bestilles er god eller meget god. Sammenlagt svarer 41% Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant. Dette resultat kan tyde på at der er plejecentre der har fået mere vejledning i at bestille end andre, og/eller den skriftlige vejledning ikke er tilgængelig på alle plejecentre. b) 52% af plejerne synes at vejledningen i hvordan maden færdigtilberedes er god eller meget god. 36% svarer derimod Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant. 12% svarer, at de finder vejledningen Dårlig eller Meget dårlig. Forklaringen kan være den samme som i a) at nogle centre ikke har modtaget tilstrækkelig vejledning i hvordan maden færdigtilberedes, eller at den eksisterende manual ikke lever op til forventningerne om en god vejledning. c) 61% af plejerne svarer, at de synes Meget godt eller Godt om muligheden for at bestille ferske varer. 33% af plejerne svarer Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant til det samme spørgsmål. Dette tyder på at de sandsynligvis ikke anvender tilbuddet om at bestille ferske råvarer. d) 45% af plejerne svarer at de synes Meget godt eller Godt om muligheden for at bestille kage, og andre 45% svarer Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant til spørgsmålet, hvilket tyder på de ikke anvender tilbuddet. 9% synes tilbuddet om at bestille kage er Dårligt eller Meget dårligt. Vi undrer os over disse svar, som desværre ikke er blevet uddybet i det tilhørende kommentarfelt. Resultatet lægger op til en nærmere undersøgelse af årsager og muligheder. e) 53% af plejerne svarer Meget godt eller Godt om muligheden for at bestille desserter til brug som mellemmåltider. 40% svarer Hverken/eller, eller Ved ikke/ikke relevant til spørgsmålet, dvs. de højst sandsynligt ikke anvender muligheden. j) Hvordan oplever plejeren leveringerne? 17 Hvordan oplever I leveringerne?: Ja Nej Ved ikke/ikke relevant Pct. Pct. Pct. a) Har I generelt været tilfredse, med måden retterne var pakket, ved leveringerne i den sidste måned? 72% 6% 22% b) Har I oplevet fejl ved leveringerne i den sidste måned? 29% 34% 37% a) 72% af plejerne svarer, at de er tilfredse med måden retterne var pakket ved leveringerne i den sidste måned, og 22% svarer Ved ikke/ikke relevant (hvis de ikke var tilstede ved leveringen har de ingen viden om det) b) 29% af plejerne har oplevet fejl ved sidste levering og 34% har ikke oplevet fejl. 37% Ved ikke eller finder ikke spørgsmålet relevant.

21 21 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG k) Hvis I har oplevet fejl ved leveringerne i den sidste måned, har I så været tilfredse med den måde fejlene blev rettet på? 18 Hvis I har oplevet fejl ved leveringerne i den sidste måned, har I så været tilfredse med den måde, fejlene blev rettet på? Pct. Meget tilfredse 10% Tilfredse 21% Hverken tilfredse eller utilfredse 9% Utilfredse 1% Meget utilfredse 0% Ved ikke/ikke relevant 52% Skriv evt. kommentarer: 6% 31% af plejerne har været Meget tilfredse eller Tilfredse med den måde fejlene blev rettet. 52% svarer Ved ikke/ikke relevant til spørgsmålet, hvilket indikerer, at de ikke har været tilstede da fejlene blev rettet. Af den grund kan mange flere af fejlrettelserne være oplevet som positive, uden vi kan se det i resultaterne. Kun 1% har været Utilfredse med den måde fejlene blev rettet på.

22 22 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG l) Perspektivering/Konklusion Generel tilfredshed med MAD til hver DAG Undersøgelsens overordnede konklusion er, at der generelt er god tilfredshed med madordningen fra MAD til hver DAG. Både beboere og plejepersonale angiver at i gennemsnit 60-80% af beboerne er tilfredse med maden. Tilfredsheden med madens kvalitet er lidt større end tilfredsheden med udvalget af retter. Undersøgelsen viser ønsker om mere årstidsbestemte retter på menuplanen med større variation i både forretter, hovedretter og desserter. Køkkenet har i de sidste måneder løbende sat meget større fokus på netop variation og årtidsbestemte tiltag, så det kan tyde på, at disse tiltag ikke helt afspejler sig i oplevelsen endnu ude på centrene. Små ændringer kan give store forbedringer 40% af beboerne på plejecentrene savner forskellige ting til det varme måltid. Halvdelen af disse ønsker kan efterkommes med få tiltag, da det drejer sig om at tilsætte ekstra krydderier til maden, samt at tilbyde surt samt råkost/salat til måltidet. Hvis de nævnte ønsker blev opfyldt ville halvdelen af de 40% blive mere tilfredse og den overordnede tilfredshed på 60% kunne øges til 80%. Kvaliteten af kødet skal sikres Flere af kommentarerne i undersøgelsen drejer sig specifikt om konsistensen af kødet, og derfor vil vi konkludere, at det fortsat er yderst vigtigt at kvaliteten af kødet kontrolleres fra MAD til hver DAG, samt at der fortsat arbejdes på at finde frem til den optimale måde at sluttilberede reelt kød (fx steg) så det ikke bliver tørt og hårdt. MAD til hver DAG planlægger en større indsamling af viden og erfaring i samarbejde med plejecentrenes personale, hvilket skal resultere i fremstillingen af en best practise for sluttilberedning af kød. Særbehandling - det kræver en indsats at gøre alle tilfredse Beboernes kommentarer omkring ønsker og tilfredshed er meget forskellige nogle ønsker grøntsagerne mindre kogt, andre vil have dem helt udkogt, nogle ønsker kun kartofler, mens andre vil have mere pasta.

23 23 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG Det ses også, at beboerne generelt ønsker mere suppe, råkost og dessert end de får nu. Mange af de personlige ønsker fra beboerne er faktisk mulige at efterkomme, da det i høj grad handler om at bestille enkelte portioner af bestemte retter, for at opfylde beboernes behov. Muligvis er der et behov for ekstra oplysning til plejecentrene omkring bestillingssystemet. Sluttilberedningen er essentiel Maden fra MAD til hver DAG kræver sluttilberedning, for at opleves som et godt måltid. De enkelte komponenter i måltidet skal ofte varmes op hver for sig, så fx kødet ikke bliver tørt af for hård og lang tids færdigtilberedning. Det er også vigtigt at maden smages til og serveres med det tilbehør som passer til retten ketchup til pølser, surt til steg osv., og prikken over i et kan være at pynte retten med grønt eller friske krydderurter, som plejecenteret med fordel kan have stående i krukker udenfor. Resultaterne af undersøgelsen peger på, at nogle plejecentre mangler viden om sluttilberedningen. Der findes som tidligere nævnt en sluttilberedningsmanual udarbejdet af MAD til hver DAG, men denne manual kan sandsynligvis med fordel revideres og forbedres, samt på ny indarbejdes i plejecentrenes måltids-rutiner. Med en let tilgængelig og overskuelig manual ved hånden, vil plejecentrene bedre kunne sluttilberede og servere de gode måltider, som beboerne efterspørger. Vejledning i bestilling Flere svar indikerede, at plejecentrene ikke til fulde udnytter de muligheder der tilbydes i MAD til hver DAG s bestillingssystem. Således er det kun ca. halvdelen af centrene der bestiller ferske varer, kager og desserter. Der kan være flere grunde til at plejecentrene ikke bestiller disse varer: Manglende viden om mulighederne, eller manglende ressourcer i form af tid og personale. Det vil kræve en nærmere undersøgelse at afdække årsagerne til hvorfor kun ca. halvdelen af plejecentrene benytter muligheden for at bestille ferske varer, kage og desserter. Køkkenet vil overveje at revidere/fremstille en vejledning til bestilling og brug af mulighederne på menuplanen. Måltidsoplevelsen Resultaterne viser at plejecentrene er gode til at sørge for den gode måltidsoplevelse. Således mener næsten alle, at borddækningen til måltidet samt anretningen af maden er pæn og i orden. Flere kommentarer til måltidsoplevelsen angiver, at stemningen under måltidet er meget afhængig af, at plejepersonalet er til stede. Over 80% angiver, at stemningen altid eller for det meste er god, og det er et resultat der tyder på, at plejecentrene har gode og engagerede medarbejdere.

24 24 Brugerundersøgelse af plejecentrenes tilfredshed med MAD til hver DAG

Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG

Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG Brugerundersøgelse af MAD til hver DAG - Plejecentrenes tilfredshed med det varme måltid Spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt plejecentre i kommunerne: Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Brugertilfredshedsundersøgelse 215 Tilfredsheden med madservice fra MAD til hver DAG blandt plejecenterbeboere samt hjemmeboende pensionister i Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød Maj 215 Undersøgelsen

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015

Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015 Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015 Introduktion Kære leder og medarbejdere Her er resultatet af årets trivselsmåling. Trivselsmåling 2015 giver et øjebliksbillede af trivslen på jeres og

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Skive Plejebolig 2015 Antal beelser: 150 Svarprocent: 43,10% Skive 2015 Side 1 ud af 17 sider Introduktion Skive Kommune har i 2015 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1

Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1 Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen side: 1 Sikker Slank Kort fortalt Af John Buhl e-bog Forlaget Nomedica 1. udgave juni 2016 ISBN: 978-87-90009-34-2 Sikker Slank kort fortalt Til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

Mad og måltider på plejecenter

Mad og måltider på plejecenter Mad og måltider på plejecenter Kvalitetsstandard 2010 Det er plejecentrets ansvar at tilbyde en forplejning, som er sund og tilpasset dine individuelle behov. Derfor visiteres du til døgnforplejning, som

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING

PRAKTISK INFORMATION BESTILLING LEVERING VELKOMMEN PRAKTISK INFORMATION BESTILLING Du bestiller mad til 14 dage ad gangen på det bestillingsark, chaufføren har med hver 14. dag. Sammen med bestillingsarket får du et menukort, hvor du kan se,

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA

Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA Psykisk arbejdsmiljø og stress blandt medlemmerne af FOA November 2006 2 Medlemsundersøgelse om psykisk arbejdsmiljø og stress FOA Fag og Arbejde har i perioden 1.-6. november 2006 gennemført en medlemsundersøgelse

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges

Økonomisk analyse. Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Økonomisk analyse 3. januar 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskernes sundhedsopfattelse af æg øges Highlights: - I 2012 købte de fleste

Læs mere

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016 Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, Resultaterne af den nationale trivselsmåling i foråret foreligger nu. Eleverne fra.-9. klasses trivsel præsenteres i fem indikatorer: faglig trivsel, social

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET

Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forældresamarbejde om børns læring FORMANDSKABET Forord Børn i 0-6 års alderen lærer hele tiden. De lærer, mens de leger selv og med andre børn, synger, lytter, tager tøj på og de lærer rigtig meget i

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2017

Tilfredshedsundersøgelse 2017 Tilfredshedsundersøgelse 217 Tilfredsheden med maden leveret af MAD til hver DAG, blandt hjemmeboende pensionister samt beboere på plejecentre i Albertslund, Allerød, Frederikssund, Halsnæs og Hillerød

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

NOTAT. Vedr. brugertilfredsheden med madtilbuddet fra Det Gode Madhus

NOTAT. Vedr. brugertilfredsheden med madtilbuddet fra Det Gode Madhus NOTAT Vedr. brugertilfredsheden med madtilbuddet fra Det Gode Madhus Svendborg Kommune Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Telefon: 6223 3000 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Baggrund Ledelsen

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring FOA Kampagne & Analyse 29. oktober 2009 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besparelser, bad og rengøring Denne undersøgelse er gennemført på forbundets elektroniske medlemspanel i oktober måned

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Østerby Skole

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-9. klasser på Østerby Skole Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-9 klasser på December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen trivsel 7 33

Læs mere

Fællesrådet for dagtilbud

Fællesrådet for dagtilbud FREDERICIA X Blad nr. 1 Emne for mødet: Møde med Børne- og Ungdomsudvalget og formænd for forældreråd og formænd/medlemmer for forældrebestyrelser i kommunale og selvejende daginstitutioner samt den kommunale

Læs mere

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD

brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD brugerundersøgelse 2015 RAPPORT BAG UNDERSØGELSE BLANDT FLYGTNINGE OG INDVANDRERE I FRIVILLIGNETS TILBUD www.frivillignet.dk kolofon Rapporten er udgivet af Frivillignet, Dansk Flygtningehjælp. Rapporten

Læs mere

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Højmarkskolen

Sundhedsvaner og trivsel blandt 7.-10. klasser på Højmarkskolen Vejen Kommune Sundhedsvaner og trivsel blandt 7-10 klasser på Højmarkskolen December 2006 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 4 2 Læsevejledning 5 3 Helbred og trivsel 7 31 Selvvurderet helbred 7 32 Almen

Læs mere

Nuværende madordning Allerød Kommune plejecentre. kostformer/diæter leveres. Kost til småtspisende: Protein: 18 E% Kulhydrat: 30-35 E% Fedt: 50 E%

Nuværende madordning Allerød Kommune plejecentre. kostformer/diæter leveres. Kost til småtspisende: Protein: 18 E% Kulhydrat: 30-35 E% Fedt: 50 E% Kommunens nuværende Cook chill produktion. hvor Hjemmelavet mad der køles ned. produktionsform maden tilberedes, nedkøles og derefter portioneres i enkelt portioner. Hvilke kostformer leveres? Valgmulighed

Læs mere

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse

Fredagseffekt en analyse af udskrivningstidspunktets betydning for patientens genindlæggelse Fredagseffekt en analyse af ets betydning for patientens genindlæggelse Formålet med analysen er at undersøge, hvorvidt der er en tendens til, at sygehusene systematisk udskriver patienterne op til en

Læs mere

RESUME... 1 1. BAGGRUND OG METODE... 2 1.1. FORMÅL... 2 1.2. METODE... 2 1.3. GENNEMFØRELSEN AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN... 2

RESUME... 1 1. BAGGRUND OG METODE... 2 1.1. FORMÅL... 2 1.2. METODE... 2 1.3. GENNEMFØRELSEN AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN... 2 Undersøgelse af patienternes tilfredshed med maden på Hospitalsenheden Horsens 2011 Udarbejdet af: Mia Rasholt, Kostkonsulent /kl. diætist Centralkøkkenet Kirsten Knudsen, ledende økonoma Centralkøkkenet

Læs mere

2012 Nøglehulsmærket og Nøglehullet på spisesteder. Kommentarrapport med grafik for hovedresultater

2012 Nøglehulsmærket og Nøglehullet på spisesteder. Kommentarrapport med grafik for hovedresultater 2012 Nøglehulsmærket og Nøglehullet på spisesteder Kommentarrapport med grafik for hovedresultater Indhold 05-12-2012 Side Introduktion 3-4 Dataindsamling 5-6 Tolkning og grafisk fremstilling af resultater

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

AKTIVITET 2: KØB FRISKE FØDEVARER

AKTIVITET 2: KØB FRISKE FØDEVARER AKTIVITET 2: KØB FRISKE FØDEVARER Læringsmål Du kan forklare, hvad mærkningerne sidste anvendelsesdato og mindst holdbar til / bedst før betyder. Du kan vurdere en tilbudsvares kvalitet og pris i lyset

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 29 Svarprocent: 22% PATIENTOPLEVETKVALITET 23 FORORD Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede kvalitet i speciallægepraksis,

Læs mere

Økonomisk analyse. Fastfood må gerne være usundt. Highlights. Mænd, unge og københavnere er de hyppigste brugere af fastfood

Økonomisk analyse. Fastfood må gerne være usundt. Highlights. Mænd, unge og københavnere er de hyppigste brugere af fastfood Økonomisk analyse 16. marts 212 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fastfood må gerne være usundt Highlights 2/3 af forbrugerne spiser fastfood mindst

Læs mere

Trivsel 2016 Region Nordjylland. Besvarelse: 80 %

Trivsel 2016 Region Nordjylland. Besvarelse: 80 % Trivsel 2016 Besvarelse: 80 % Forord Kære ansatte i Med trivselsundersøgelsen Trivsel 2016 ønsker vi at få et samlet billede af det oplevede psykiske arbejdsmiljø i. Trivslen er et vigtigt parameter, som

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Leve Bo Miljø leveret af Det Danske Madhus

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Leve Bo Miljø leveret af Det Danske Madhus Tilfredshedsundersøgelse af maden i Leve Bo Miljø leveret af Det Danske Madhus Rapporten er udarbejdet af NB Consult. April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund... 3 2. Metode... 4 Målgruppe...

Læs mere

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004.

Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi. Refleksionsark. Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Projekt Guidet egenbeslutning og epilepsi Refleksionsark Tilpasset fra: Vibeke Zoffmann: Guidet Egen-Beslutning, 2004. Label: Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 3. oktober 2012 Det siger FOAs medlemmer om mobning på arbejdspladsen FOA har undersøgt medlemmernes oplevelse af mobning på arbejdspladsen i april og juni 2012. Dette notat belyser,

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2007. December 2007 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2007 December 2007 Indhold med undersøgelsen og anbefalinger Tilfredshed med Borgerservice Henvendelse i Borgerservice Færdigbehandling og Godt ved besøget og gode

Læs mere

SURVEY BLANDT FLEKSJOB- AMBASSADØRER

SURVEY BLANDT FLEKSJOB- AMBASSADØRER Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 100 Offentligt SURVEY BLANDT FLEKSJOB- AMBASSADØRER Projekt Rådgivning til virksomheder om fleksjobansatte med psykiske lidelser Kunde

Læs mere

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere

Ref. MSL/- 28.07.2016. Advokateksamen. Juni 2016. Djøf

Ref. MSL/- 28.07.2016. Advokateksamen. Juni 2016. Djøf Ref. MSL/- 28.07.2016 Advokateksamen Juni 2016 Djøf Indhold 1. Indledning...3 1.1 Resume...3 1.2 Metode...3 2. Analyse af besvarelser...4 2.1 Fri til læsning...4 2.2 Praktisk erfaring med de emner, der

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2014/15 på de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelse 2014/15 på de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelse 2014/15 på de gymnasiale uddannelser Om undersøgelsen Undersøgelsen er gennemført som anonym spørgeskemaundersøgelse i december 2014. Eleverne er blevet bedt om at tage stilling

Læs mere

Oplæg om ensomhed blandt ældre

Oplæg om ensomhed blandt ældre Oplæg om ensomhed blandt ældre 1 Ensomhed blandt ældre myter og fakta 2 Hvordan kan man identificere ensomhed? 3 Hvordan kan man italesætte ensomhed? 4 Hvordan kan man handle på ensomhed? 5 Opsamling Ensomhed

Læs mere

Formålet med undersøgelsen er at få input til at fastholde og videreudvikle kvaliteten i

Formålet med undersøgelsen er at få input til at fastholde og videreudvikle kvaliteten i Statusnotat til bestyrelsesmøde d. 6. april 2010 vedrørende Tilfredshed Studentertilfredshed på UCN Undersøgelse gennemført I det sene efterår 2009 blev 5.500 studerende (fordelt på 25 grunduddannelser)

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Esbjerg Realskole Esbjerg Kommune (Privatskoler) Termometeret

BILAGSRAPPORT. Esbjerg Realskole Esbjerg Kommune (Privatskoler) Termometeret BILAGSRAPPORT Esbjerg Realskole Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige

Læs mere

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser

Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Inklusion i Rebild Kommune de ansattes besvarelser Nærværende rapport er en udarbejdelse af statistisk materiale, der er dannet på baggrund af spørgeskemaer vedr. inklusion, besvaret af ledere, lærere

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål

Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål Brugertilfredshedsundersøgelse 2014 Hjemmeplejen Del 2 Specifikke Horsens Kommune spørgsmål 1 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Inger B. Foged. Sagsnr.: 27.36.00-P05-2-14 Dato:

Læs mere

BRUGERTILFREDSHED 2012 PENSIONSSTYRELSEN MODTAGERE AF FOLKEPENSION I UDLANDET

BRUGERTILFREDSHED 2012 PENSIONSSTYRELSEN MODTAGERE AF FOLKEPENSION I UDLANDET BRUGERTILFREDSHED 2012 PENSIONSSTYRELSEN MODTAGERE AF FOLKEPENSION I UDLANDET 0 A INDHOLD 1 Indledning 2 2 Læsevejledning 3 3 Sådan læses en side 4 4 Samlede resultater 5 5 Resultater på tværs 21 6 Målgruppe

Læs mere

Handleplan for mad og måltider på plejecentre og dagcentre samt madservice til borgere i eget hjem

Handleplan for mad og måltider på plejecentre og dagcentre samt madservice til borgere i eget hjem Handleplan for mad og måltider på plejecentre og dagcentre samt madservice til borgere i eget hjem Dejlig mad og gode måltider giver os livskvalitet, bidrager til at vi holder os raske og bevarer vores

Læs mere

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Delrapport: Bostøtte UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar

Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Lederansvar, medarbejderansvar eller fællesansvar Undersøgelse om lederes og medarbejderes vurdering af, hvem der har ansvaret for samarbejdskultur, medarbejdernes efteruddannelse, arbejdsopgavernes løsning

Læs mere

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER?

ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? København, januar 1012 FSR survey januar 2012 ER VIRKSOMHEDERNE KLAR TIL DIGITALE REGNSKABER? www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Ernæringskrav til SUND SKOLEMADSKONCEPT - fra ekstern leverandør

Ernæringskrav til SUND SKOLEMADSKONCEPT - fra ekstern leverandør Ernæringskrav til leverandører af skolemadskoncept Skolemadsleverandører, der leverer et sundt skolemadskoncept, skal opfylde krav til både det enkelte måltids ret og til hele sortimentet. Kravene til

Læs mere

NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES

NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES NOTAT: SAMMENHÆNG MELLEM GÆLD OG FORÆLDRES BAGGRUND I foråret 2015 foretog Analyse & Tal en spørgeskemaundersøgelse blandt landets studerende. 2884 studerende fordelt på alle landets universiteter på nær

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012

Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold. FOA Kampagne og Analyse April 2012 Det siger FOAs medlemmer om det psykiske arbejdsmiljø, stress, alenearbejde, mobning og vold FOA Kampagne og Analyse April 2012 Indhold Resumé... 3 Psykisk arbejdsmiljø... 5 Forholdet til kollegerne...

Læs mere

www.kogp.dk 11798 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700

www.kogp.dk 11798 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700 www.kogp.dk 11798 Få mere at vide på: www.fripension.dk eller på 70 222 700 Firmapension nyttig viden og anbefalinger til pensionsansvarlige Her er resultatet af vores landsdækkende undersøgelse I efteråret

Læs mere

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99 Team Succes Vestre Engvej, 1. Sal, Vejle E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 5 3 99 Udarbejdet af foreningen Team Succes daglige ledelse Statusrapport for årgang /11 Denne statusrapport er udarbejdet

Læs mere

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag

Statsgaranteret udskrivningsgrundlag Statsgaranteret udskrivningsgrundlag giver sikkerhed under krisen Nyt kapitel Resumé For 2013 har alle kommuner for første gang valgt at budgettere med det statsgaranterede udskrivningsgrundlag. Siden

Læs mere

1FOA, Analysesektionen 2. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om mangel på arbejdskraft og deres overvejelser om jobskifte

1FOA, Analysesektionen 2. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om mangel på arbejdskraft og deres overvejelser om jobskifte 1FOA, Analysesektionen 2. oktober 2007 Det siger FOAs medlemmer om mangel på arbejdskraft og deres overvejelser om jobskifte Denne rapport er udarbejdet på baggrund af resultaterne fra en elektronisk spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Elevbesvarelser 7.-8. klasse

Elevbesvarelser 7.-8. klasse Antal returnerede spørgeskemaer: 65 Hvor ofte spiser du noget i 10-pausen om formiddagen? 23% 25% 14% 20% 18% 3-4 x om ugen 1-2 x om ugen Hvor ofte har du madpakke med? 22% 6% 5% 9% 58% 3-4 x om ugen 1-2

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Denne rapport belyser, hvordan folkeskoler, og i særlig grad udskolingslærere, arbejder med at forberede deres elever til at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Læs mere

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse

Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse 1 Medlemmerne har tillid til FOA, men efterspørger mere synlighed og indflydelse Over 8 ud af 10 af FOAs medlemmer mener, at FOA har nogen eller stor indflydelse på løn- og ansættelsesvilkår. Til gengæld

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn

Inspirationsmateriale til drøftelse af. rammerne for brug af alkohol i. kommunale institutioner med børn Inspirationsmateriale til drøftelse af rammerne for brug af alkohol i kommunale institutioner med børn Rammer for brugen af alkohol som led i en alkoholpolitik i kommunale institutioner med børn Indledning

Læs mere

Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Kommunerapport 2012

Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Kommunerapport 2012 Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Kommunerapport 2012 Dokumentnr.: 727-2012-79651 side 1 Indhold Indledning... 3 Metode... 3 Fakta om undersøgelsen... 4 Succesmål for tilfredsheden...

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Ringe Kost- Og Realskole Faaborg-Midtfyn Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Ringe Kost- Og Realskole Faaborg-Midtfyn Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Ringe Kost- Og Realskole Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige

Læs mere

Hvad mener du om din nye smartphone? - resultater fra spørgeskemaundersøgelse 2

Hvad mener du om din nye smartphone? - resultater fra spørgeskemaundersøgelse 2 Hvad mener du om din nye smartphone? - resultater fra spørgeskemaundersøgelse 2 Cirka tre måneder efter at deltagende landmænd havde fået udleveret en smartphone 15 fik en android og 7 en Windows mobil

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Café med medarbejder fra Det Danske Madhus

Tilfredshedsundersøgelse af maden i Café med medarbejder fra Det Danske Madhus Tilfredshedsundersøgelse af maden i Café med medarbejder fra Det Danske Madhus Rapporten er udarbejdet af NB Consult. April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund... 3 2. Metode... 4 Målgruppe...

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE Sådan ser du svarprocenten og rykker for eller tilbagekalder besvarelser I denne vejledning kan du læse, hvordan du kan følge arbejdspladsens svarprocent på spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Dalens Daginstitutioner

Dalens Daginstitutioner Kostpolitik for Dalens Daginstitutioner Ellekonedalen 4-8 8800 Viborg Redigeret april. 2015 Kostpolitik for Dalens Daginstitutioner I Dalens Daginstitutioner har vi en madordning som er obligatorisk for

Læs mere

Læsevejledning til resultater på regionsplan

Læsevejledning til resultater på regionsplan Læsevejledning til resultater på regionsplan Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne...

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014

Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Tandplejen, efterår 2014 Samlet tilfredshed med tandplejen Samlet tilfredshed - Hvor tilfreds er du med Tandplejen alt i alt? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TRIVSELSUNDERSØGELSEN 0 SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN SVARPROCENT: 8% (/0) 0 INDHOLD Introduktion Information om undersøgelsen 8 Indsatsområder Job og organisering, Indflydelse,

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet September 2014 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet I dette faktaark præsenteres resultaterne af en survey om tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet gennemført af Epinion for DeFacto i juni 2014. Der er 1.058,

Læs mere

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen

De pårørende har ordet 2012. Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Bogruppen De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF

Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Medarbejdertrivsel på Vordingborg Gymnasium & HF Undersøgelse af trivslen blandt medarbejderne på Vordingborg Gymnasium & HF skoleåret 15-16 I foråret 2016 gennemførte vi i samarbejde med firmaet ENNOVA

Læs mere

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø

Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø 1 Deltidsansattes psykiske arbejdsmiljø Deltidsansatte oplever oftere end fuldtidsansatte psykiske belastninger i deres job. Det tyder dog ikke på, at det skyldes tidspres og andre arbejdsmæssige faktorer.

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse På området for voksne med sindslidelse og udsatte voksne - efteråret 2011 Bostøtte, bofællesskaber og boformer Lidt om fremgangsmåden Formål Tilfredshed og progression for

Læs mere

Evaluering af ændret madordning på Birkegården og Sjørup Ældrecenter

Evaluering af ændret madordning på Birkegården og Sjørup Ældrecenter Sundhed og Omsorg - Innovationscenter Dato: 26. maj 2015 Sagsbehandler: vpjgf Evaluering af ændret madordning på Birkegården og Sjørup Ældrecenter Baggrund Ældre- og sundhedsudvalget drøftede på sit møde

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Trivsel og fravær i folkeskolen

Trivsel og fravær i folkeskolen Trivsel og fravær i folkeskolen Sammenfatning De årlige trivselsmålinger i folkeskolen måler elevernes trivsel på fire forskellige områder: faglig trivsel, social trivsel, støtte og inspiration og ro og

Læs mere

Foreningen for certificerede IT-advokater

Foreningen for certificerede IT-advokater Foreningen for certificerede IT-advokater Kolofon Metode Undersøgelsen er gennemført for Danske IT-Advokater. Data er indsamlet som en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse i Userneeds webbaserede BtB-panel.

Læs mere

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER

BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER Boligmarkedet DANSKERNES FORVENTNINGER AUGUST 2013 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 2 2 Tabeloversigt... 2 3 Figuroversigt... 3 4 Sammenfatning... 4 5 Undersøgelsen

Læs mere

Virksomhederne finder det fortsat nemt og billigt at låne penge

Virksomhederne finder det fortsat nemt og billigt at låne penge ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE april 216 finder det fortsat nemt og billigt at låne penge svarer også i marts 216, at det er både nemt og billigt at låne penge. Det har dog ikke fået dem til udnytte mulighederne

Læs mere

LUP læsevejledning til regionsrapporter

LUP læsevejledning til regionsrapporter Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne... 6 Øvrigt materiale Baggrund og metode for

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Kostpolitik i børnehaven

Kostpolitik i børnehaven børnehaven Molevitten - børnehaven Overordnet set bør følgende anbefalinger følges: - Køb nøglehulsmærkede varer - Køb primært økologisk, men altid danske varer før udenlandske - Der er ikke længere mælk

Læs mere

Madservice for hjemmeboende

Madservice for hjemmeboende Madservice for hjemmeboende Ydelsesbeskrivelse 2015 2 Hvilke behov dækker ydelsen? Behov for mad og drikke. Hvad er formålet med ydelsen? At sikre, at mulighed for indtagelse af mad og drikke er til stede.

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Databrud i AKU fra 2016

Databrud i AKU fra 2016 2. juni 2016 TCO, MIF Arbejdsmarked Databrud i AKU fra 2016 Resumé Der er brud i dataserien for AKU mellem fjerde kvartal 2015 og første kvartal 2016: Brud i dataserien for beskæftigelsen, som er steget

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse sundersøgelse Fredericia Dagtilbud Fredericia 2012 Antal besvarelser: 1.400 Svarprocent: 57,90% Side 1 ud af 18 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Personlig Erfarings LOG (PE Log)

Personlig Erfarings LOG (PE Log) Personlig Erfarings LOG (PE Log) PE Log en er dit personlige redskab, som kan hjælpe dig med at udvikle dig som instruktør. PE loggen består af to dele: En planlægningsdel, som er et skema med 6 spørgsmål.

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2016 Madservice Kronjylland

Brugertilfredshedsundersøgelse 2016 Madservice Kronjylland Brugertilfredshedsundersøgelse 2016 Madservice Kronjylland Denne rapport har til formål at undersøge Madservice Kronjyllands kunders tilfredshed. I løbet af oktober-november 2016 er der omdelt spørgeskemaer

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 74 Offentligt N O T A T Til medlemmerne af Folketingets Uddannelsesudvalg Tirsdag den 24. november 2009 er der åbent samråd i uddannelsesudvalget om direkte

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse Marts 2013 Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA har i perioden fra 5. - 14. februar 2013 gennemført en undersøgelse gennem forbundets

Læs mere