Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015"

Transkript

1 Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 7 april 2015 Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter v. Samer Fathi Kayed har 24. marts 2015 fremsendt brev (Doknr ) til undertegnede om nabohøring vedr. ansøgning om dispensation til opstilling af rørmast til mobiltelefoni på Gasværksvej 5, 2630 Taastrup. Der er tidligere søgt tilladelse til opstilling af rørmasten, men som det fremgår af kommunens brev, søges der nu om dispensation fra bestemmelserne i lokalplan Jeg ønsker hermed at gøre indsigelse imod dette. Jeg har i forbindelse med min tidligere indsigelse til den oprindelige ansøgning, detaljeret beskrevet problemstillingerne vedr. ændring af områdets udseende og karakter, samt Mastelovens og lokalplanes betydning i forhold til det ansøgte. I stedet for at gentage dette, vil jeg derfor gerne henvise til min tidligere indsigelse fremsendt til kommunen 25 marts 2015 (vedlagt som bilag 1). Jeg mener ikke der er sket nævneværdige ændringer i forhold til det ansøgte og mine indsigelser er derfor stadig gældende. Dog vil jeg gerne igen fremhæve lokalplanens betydning. Kommunen skriver korrekt i nabohøringen, at ejendommen er reguleret af lokalplan Det beskrives endvidere, at det af 3, stk. 3.2 fremgår at området kun må anvendes til tæt-lav bebyggelse og at det ansøgte derfor kræver en dispensation. I den forbindelse vil jeg gerne henlede kommunens opmærksomhed på, at netop denne paragraf er lokalplanens anvendelsesbestemmelse. Formålsbestemmelserne og de anvendelsesbestemmelser, der er fastlagt ud fra formålet, udgør principperne i en lokalplan og dem kan der ikke dispenseres fra. Udgangspunktet er, at lokalplanens bestemmelser skal overholdes. Kommunen kan dispensere fra bestemmelserne i en lokalplan, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. I dette tilfælde er det ansøgte i direkte modstrid med lokalplanens principper og der er derfor tale om en videregående afvigelse, hvilket jf. planlovens 19, stk. 2, kræver tilvejebringelse af ny lokalplan. 19. Kommunalbestyrelsen kan dispensere fra bestemmelser i en lokalplan eller en plan m.v., der er opretholdt efter 68, stk. 2, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen, jf. dog 40. Stk. 2. Videregående afvigelser end omhandlet i stk. 1 kan kun foretages ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. Jeg vil gerne understrege, at fortolkningen af en lokalplans principper også fremgår af lovens forarbejder. Endvidere er der præcedensen for, at Natur og Miljøklagenævnet i flere sager ligeledes fortolker principperne i en lokalplan, som hovedsageligt bestående af dennes formåls- og anvendelsesbestemmelser.

2 Lokalplanens anvendelsesbestemmelse for det berørte område udligger klart og tydeligt området til boligformål endda tætlav boligbebyggelse. Dette bekræftes også af kommunens brev, da man i dette specifik henviser til, at der kræves en dispensation fra 3. stk Det er altså lokalplanens principper man ønsker en dispensation fra og på baggrund af ovenstående, har kommunen ikke mulighed for at give dispensation til det ansøgte. Endvidere vil jeg igen henvise til min tidligere indsigelse, hvori jeg detaljeret gør rede for en lang række problemstillinger i forhold til opstilling af en rørmast på Gasværksvej 5 (blandt andet Mastelovens betydning, se bilag 1). Med venlig hilsen Keld Holmgaard Klaaby Gasværksvej Taastrup. Mobil telefon: keld@klaaby.net

3 Bilag 1: Tidligere indsigelse til oprindelig ansøgning om opstilling af rørmast på Gasværksvej 5. Fremsendt til kommunen d. 25 marts 2015.

4 Til Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter. Dato: 25 marts 2015 Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter v. Samer Fathi Kayed har 16. marts 2015 fremsendt brev (Doknr ) til undertegnede om partshøring vedr. opstilling af rørmast til mobiltelefoni på Gasværksvej 5, 2630 Taastrup. Det fremgår af brevet, at der er tale om etablering af en permanent rørmast med en samlet højde på 33 meter, og at denne skal placeres på matrikel 6 oa. Efter at have gennemgået det fremsendte materiale skal jeg hermed meddele, at jeg ønsker at gøre indsigelse imod etableringen af rørmasten, og at jeg - med henvisning til lokalplanen for det berørte område - ikke ønsker at der opføres bygninger, som ikke overholder principperne i lokalplanen eller skæmmer bymiljøet og områdets værdifulde bebyggelser i væsentligt i negativ retning. Lokalplanens betydning Kommunen henviser i parthørings brevet til bygningsreglementet (BR10), kapitel stk. 1 og det beskrives ligeledes, at partshøringen foretages iht. bygningsreglementet kapitel 2.3, som foreskriver at der skal foretages en helhedsvurdering, da masten overskrider grænsen på 2 etager i højden. Jeg vil i den sammenhæng henlede kommunens opmærksomhed på, at de bebyggelsesregulerende bestemmelser i byggereglementet ikke gælder, hvis en lokalplan eller byplanvedtægt fastsætter andre bestemmelser om det pågældende forhold. Bestemmelserne er kun gældende, hvis der ikke foreligger andre krav i en lokalplan, hvilket der dog tydeligt gør i dette tilfælde. Endvidere er der en række fortilfælde, hvor Natur- og Miljøklagenævnet har ophævet afgørelser om tilladelser til opførelse af antennemaster i et område, hvor den ansøgte lokalitet var i strid med lokalplanens principper, herunder såvel formål- som anvendelsesbestemmelsen, da afgørelse var i strid med planloven. En plans principper er planens formålsbestemmelser og de anvendelsesbestemmelser, der er fastsat ud fra formålet med planen. Det fremgår tydeligt af lokalplanen (1.22.2) for det berørte område, at man som et gennemgående princip ligger stor vægt på områdets udseende og indvirkning på omgivelserne. Det nævnes blandt andet, at evt. bebyggelse skal være harmonisk og velproportioneret i sit udtryk, der må ikke opsættes udvendige antenner, samt at de frigjorte arealer skal anvendes til boligbebyggelse. I selve beskrivelsen af lokalplanens indhold står der, at Arealet syd for Gasværksvej, vest for Vandtårnet, kan anvendes til tæt-lav boligbebyggelse i 1 etage. Tydeligst kommer det til udtryk i 3 vedr. områdets anvendelse. Her nævnes det specifikt i 3, stk. 2 at Område Bh må kun anvendes til tæt-lav bebyggelse. En opførsel af en 33 meter høj stål konstruktion med antenner og tilhørende kabiner er derfor uforeneligt med lokalplanen og i direkte modstrid med principperne i den. Rørmasten vil være skæmmende for området og vil være i disharmoni med de eksisterende bebyggelser bl.a. pga. højdeforhold, men også i forhold til områdets nuværende udseende generelt.

5 Masteloven Efter at have talt med Høje-Taastrup Kommunes Teknik- og Miljøcenter telefonisk d. 23. marts kan jeg forstå, at man henviser til Masteloven, da man er af den opfattelse, at kommunen har pligt til at tilgodese nye master. I den forbindelse vil jeg gerne gøre opmærksom på Erhvervsstyrelsens Mastevejledning for Placering af master og antennesystemer, samt de medfølgende konkrete eksempler på mastesager. Både vejledningen samt eksemplerne er tydelige i forhold til lokalplanens betydning. Nedenstående er nogle få eksempler fra vejledningen: De materielle bestemmelser handler især om konstruktioner om højde og om afstand til naboskel, sti og vej. Hvis der er en lokalplan eller byplanvedtægt, der siger noget om højde og afstand, er det dog disse bestemmelser, der gælder (vejledningen, side 5) Hvis den påtænkte mast eller antennesystem strider mod bestemmelserne i en lokalplan, kan det ansøgte kun etableres, hvis kommunen enten giver dispensation eller udarbejder en ny lokalplan (vejledningen, side 8) Mastevejledningen med eksempler nævner også, at der ikke kan dispenseres fra lokalplanen, hvis det ansøgte strider imod lokalplanens principper, og der er tale om en videregående fravigelse (altså i direkte modstrid med lokalplanens indhold). Det kræver, at en ny lokalplan tilvejebringes. Endvidere vil jeg henvise til bilag 4, som indeholder en fortolkning af Masteloven af Helle Bøjen Larsen, kontorchef i det oprindelige It- og Telestyrelsen. Heri nævnes det at: Hvis en påtænkt mast eller et antennesystem strider mod bestemmelserne i en lokalplan, kan masten eller antennesystemet kun opsættes, hvis kommunen enten giver dispensation fra lokalplanen eller udarbejder en ny lokalplan. I Mastevejledningen Regelsættet er formålet med loven beskrevet som følgende (udsnit): Formålet med masteloven er gennem rammer for fælles udnyttelse af master opstillet til radiokommunikationsformål og opsætning af antennesystemer på bygninger og andre høje konstruktioner at sikre optimal radiokommunikation samtidig med, at det samlede antal master og disses påvirkning af omgivelserne begrænses mest mulig. Det overordnede og styrende formål med loven er at minimere antallet af master og disses eventuelle skadelige virkning på landskabet Igen vil jeg henvise til at lokalplanen tydeligt gør opmærksom på blandt andet højden på bebyggelse i principperne.

6 Områdets karakter og udseende Jeg har i de senere år noteret mig en meget positiv udvikling i området, hvor parken, legepladsen og sansehaven er til stor glæde for områdets beboere. Vi har set renovering af gågaden, det gamle domhus (bibliotek), samt det gamle vandtårn. Specielt renoveringen af vandtårnet har været en succes, og det er efterhånden gået hen og blevet byens uofficielle varetegn pga. den smukke arkitektur og byggestil. Vandtårnet er også ramme om mange kulturelle arrangementer året rundt, hvor mange Taastrup borgere deltager (bl.a. vielser i vandtårnet udført af borgmesteren). Endvidere er vandtårnet tæt knyttet til den lokalhistoriske forening, som formidler Taastrup bys historie bl.a. gennem de gamle bygninger (gamle kommunal hus og vandtårn). Jeg mener der er både historiske og arkitektoniske hensyn at tage i denne sag. Derfor står opførelsen af en 33 meter høj stålmast med diverse antenner også i skærende kontrast til hele området og i særdeleshed til det over 100 år gamle vandtårn og dets formål med at formidle lokal historie for Taastrup. Personligt synes jeg det går imod den gode udvikling af området, som kommunen har gennemført de sidste mange år. Masten vil hvis den bliver opført, præge områdets udseende og karakter meget negativt og vil ikke være i overensstemmelse med områdets arkitektoniske hensyn. I forhold til min egen matrikel og mit eget hus vil en 33 meter rørmast spolere det frie udsyn fra mit hus samt forringe de nuværende lysforhold, da masten vil kaste skygger pga. placeringen umiddelbart syd for matriklen. Endvidere er afstanden til min matrikel yderst begrænset og set i forhold til det faktum at masten er 33 meter høj, så vil det påkalde væsentlige gener pga. højdeforholdet samt evt. støj gener. Det er også min vurdering at opførelsen af masten vil medføre et værditab for vores bolig. Jeg er opmærksom på at Høje-Taastrup Kommune har undersøgt et par alternativer i forbindelse med arbejdet omkring etableringen af den midlertidige gittermast på Gasværksvej 12, men mener ikke denne undersøgelse har været fyldestgørende nok til at kunne anvendes som beslutningsgrundlag for den permanente placering da den ikke tager alle områdets høje bebyggelser i betragtning. Jeg vil gerne henstille til at teleudbyder undersøger muligheden for at placere mobilantenner på én af områdets høje bygninger, hvor de ikke vil være til gene for udsyn eller præge områdets udseende og karakter negativt i betydelig grad, da de vil være langt mere neutrale i udseende. Dette vil også være i overensstemmelse med Mastelovens formål og anvisninger. Som eksempel kan nævnes løsningen, som er anvendt på Taastrup Hovedgade 50 (Nykredit-bygningen), hvor mobilantenner er placeret på bygningens tag med en forholdsvis kort antenne (se bilag 1 Eksisterende løsning). Jeg mener umiddelbart, at det bør være muligt at finde en del bygninger f.eks. i en radius af mindre end 200 m fra det nuværende forslag, som vil kunne give den ønskede placering og højde for montering af antenner (se bilag 2 Forslag til mulig placering, for nogle umiddelbare forslag som jeg mener bør undersøges). Som alternativ bør man i det mindste overveje en placering, der er mindre synlig i gadeplan og som ikke umiddelbart grænser op til privat beboelse (f.eks. kommunens grund på Gasværksvej 12, der har et forholdsvis stort friareal afskærmet fra de omkringliggende beboelser via træer og lignende).

7 Kort frist og manglende materiale Til sidst vil jeg gerne udtrykke min skuffelse vedr. den angivne høringsfrist. Høringsbrevet er sendt d. 16. marts, men er af både min nabo og undertegnede modtaget d. 20 marts (hvilket må siges at være forventet, når det sendes via brev). Med den 30. marts som angivet høringsfrist, så giver det undertegnede mindre end 10 dage til at sætte mig ind i sagen og komme med et svar. Jeg er klar over, at det teknisk set er inden for de i loven angivne to uger, men mig bekendt har Høje-Taastrup Kommune haft kendskab til intentionen om opførsel af rørmast på matrikel-nummer 6 oa allerede tilbage i juni 2014 (se bilag 3). Set i lyset af hvor længe Høje-Taastrup har kendt til sagen, så finder jeg det kritisabelt, at jeg først bliver orienteret nu med en real svarfrist på mindre end 10 dage til følge - det er simpelthen ikke rimeligt og giver mig ikke mulighed for at sætte mig tilstrækkeligt ind i sagen. Endvidere vil jeg opfordre til, at man bistår borgeren (som jo ikke er specialist) fra kommunens side ved at henvise til relevant materiale, som f.eks. den eksisterende lokalplan for det berørte område (lokal plan ) og Masteloven, som efter min mening er yderst relevant, hvilket jeg har forsøgt at redegøre for i ovenstående. Jeg savner også en visualisering af, hvordan omtalte rørmast med dertilhørende antenner vil tage sig ud i området. En lignede visualisering blev udarbejdet i forbindelse med den midlertidige placering på Gasværksvej 12. Kort sagt mener jeg, at tidsfristen kombineret med det mangelfylde materiale strider imod mine rettigheder som nabo til at gøre indsigelse imod opførslen af rørmasten. Sidst men ikke mindst finder jeg det kritisabelt at lokal historisk forening ikke er blevet orienteret, hvilket jeg personligt har erfaret ved at rette henvendelse til medlemmer samt formand. Jeg ser frem til at blive orienteret omkring kommunens beslutningen vedrørende opførsel af rørmasten og vil i den forbindelse gerne holdes løbende orienteret og indgå i en evt. dialog med kommunen omkring placering. Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke betvivler kommunens kompetence i denne sag, men mener dog at der er en del uoverensstemmelser i forhold til gældende lovgivning og lokalplan, som bør undersøges nærmere. Med venlig hilsen Keld Holmgaard Klaaby Gasværksvej Taastrup. Mobil telefon: keld@klaaby.net

8 Bilag 1 Eksisterende løsning (Nykredit bygning) Som eksempel på, hvordan placering af en mobilmast kan løses med hensynstagen til områdets udseende og karakter, så vil jeg gerne fremhæve løsningen som er anvendt på Nykredit-bygningen, Taastrup Hovedgade 50. Her er mobilantenner monteret på bygningens tag med en forholdsvis kort mast, som ikke har en negativ indvirkning på områdets udseende/karakter. Fra gade plan kan antennen kun ses fra en vis afstand og langt de fleste vil formodentlig ikke ligge mærke til den i nærområdet. Endvidere blokerer antennen ikke for udsyn fra diverse lejligheder o.l. Løsningen er i overensstemmelse med Mastelovens formål og hensigt. Nedenfor ses et par eksempler fra Nykredit-bygningen, som efter min mening er et mønster eksempel for placering af antenne master. Figure 2 - Antenne på tag Figure 1 - Helhedsindtryk fra modsatte fortov.

9 Bilag 2 Forslag til mulige placeringer (i en radius a ca. 200 meter): Mulig placering på høj etage ejendom Vestervej 91, som allerede har en antenne siddende (~ 210 m) Anden eksisterende antenne på Nykredit bygning Mulig placering på Taastrup bibliotek (~ 160 m) Mulig placering på høj etage ejendom Taastrup Hovedgade (~ 200 m) Mulig placering på høj etage ejendom Vesterparken (~ 100 m) Mulig placering på høj etage ejendom Taastrup Hovedgade (~ 150 m)

10 Bilag 3 Ansøgning

11 Bilag 4 Fortolkning af Masteloven (Fortsættes på næste side)

12

Susanne Post. Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: Fra:

Susanne Post. Keld Klaaby Sendt: 18. januar :11 Til: Fra: Susanne Post Fra: Keld Klaaby [keld@klaaby.net] Sendt: 18. januar 2016 10:11 Til: TMC Emne: Indsigelse til lokalplan 1.56.11 Vedhæftede filer: Indsigelse imod lokalplan - 18012016.pdf Prioritet: Opfølgningsflag:

Læs mere

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner

Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Plan-, Bygge- og Miljøcenter Sagsbehandler: Kristina Moos Den 11. september 2008 Ishøj Kommunes retningslinjer for opsætning af telemaster og mobilantenner Lovmæssigt grundlag Tre forskellige lovgivningsområder

Læs mere

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 Lokalplan 238.1 for ejendommen Grusbakken 15 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 238.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune

Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune Administrationsvejledning for etablering af antenneanlæg i Esbjerg Kommune 1. Formål Denne administrationsvejledning har to formål: i. At sikre at antennemaster og mobilantenner udformes og placeres, så

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 FORSLAG

Lokalplan for ejendommen Grusbakken 15 FORSLAG Lokalplan 238.1 for ejendommen Grusbakken 15 FORSLAG INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 238.1 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt erhvervsområde i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2013 J.nr.: NMK-31-00949 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast i lokalplanlagt

Læs mere

Eksempler(Mastevejledning)

Eksempler(Mastevejledning) Eksempler(Mastevejledning) 1. Opstilling af mast med antennesystem i byzone eller sommerhusområde Dette eksempel gælder tilfælde, hvor det ikke er muligt at finde egnede antennepositioner på eksisterende

Læs mere

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Notatark. Indsigelsesnotat. Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup Notatark Sagsnr. 01.03.03-P19-170- 13 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 25.2.2014 Indsigelsesnotat Nr. Navn Resumé af bemærkning 1 Ditte Maria Nørgaard og Christian Schwartz Hedenstedvej 41 8781 Stenderup

Læs mere

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd marts 2012 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt til at lave en lokalplan, før der kan gives tilladelse til: større

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2009-2021. Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 Retningslinjer for master og antenner Kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Indholdsfortegnelse Redegørelse

Læs mere

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne.

Naboorientering. Det er kommunens vurdering, at den ansøgte placering vil give færre gener end en placering indenfor byggefelterne. 1 - Naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Naboorientering

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner

Tillæg nr. 6 til FORSLAG. Kommuneplan Retningslinjer for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Retningslinjer for master og antenner Forslag til kommuneplantillæg nr. 6 for master og antenner er udarbejdet af Teknik & Miljø i Greve Kommune. Planforslaget

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m.

Antenner og master. - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. Antenner og master - vejledning i administration af retningslinjer for opstilling af antennemaster m.m. 2012 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har i en fælles udmelding med KL i 2009 opfordret

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej 102, Viby. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 14 m høj mobilantenneanlæg på ejendommen Terp Skovvej

Læs mere

Rammebestemmelser for master og antenner

Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2009-2021 FORSLAG Foto kommer senere Rammebestemmelser for master og antenner Tillæg nr. 6 til Kommunplan 2009-2021 er udarbejdet af Center for Teknuik og Miljø i Greve Kommune

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr NOTAT Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne Forvaltningen har modtaget to indsigelser mod byggeprojektet på Knuthenborgvej 11 fra henholdsvis naboerne og lokaludvalget. På baggrund af

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø

Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Kalundborg Kommune Plan, Byg og Miljø Administrationsgrundlag for opsætning af mobilantennemaster i Kalundborg Kommune Godkendt Kommunalbestyrelsen den 31. marts 2009 Side 1 af 5 Administrationsgrundlag

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tegnestuen JS sparsing@post8.tele.dk Att.: John Sparsing Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Tilladelse til en telemast ved Dragør Skole Nord

Tilladelse til en telemast ved Dragør Skole Nord Tilladelse til en telemast ved Dragør Skole Nord J.nr.: 13.00.00.G00 Sagsnr.: 16/563 RESUMÉ: Der skal tages stilling til en ansøgning om placering af en 30 m høj mast til mobiltelefoni ved Dragør Skole

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning.

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning. 1 - Partshøring TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Vedr.: Matrikel nr.: Sagsnr.: Partshøring Ejendommen Bredgade

Læs mere

Allerød Kommunes politik for telemaster og mobilantenner

Allerød Kommunes politik for telemaster og mobilantenner ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød tlf. 48 10 01 00 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk fax 48 10 03 33 Åbningstid Mandag til onsdag 10-14 Torsdag 08-18 Fredag 10-12 Journal nr.

Læs mere

Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord

Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord Genbehandling af en ny telemast ved Dragør Skole Nord J.nr.: 13.00.00.G00 Sagsnr.: 16/563 RESUMÉ: Der skal foretages en ny behandling at en ansøgning om opsætning af en ny 30 m høj telemast ved Dragør

Læs mere

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd. Indsigelsesfrist 30. november 2011

LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd. Indsigelsesfrist 30. november 2011 LOKALPLAN NR. 057 Mobilmast i Rønne Syd Indsigelsesfrist 30. november 2011 oktober 2011 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt til at lave en lokalplan, før

Læs mere

Indstilling. Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. maj 2009 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opstilling af 15 m høj mobilantenneanlæg på Skjoldhøjvej 17, Brabrand 1.

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

Solcelle- og solfangeranlæg

Solcelle- og solfangeranlæg Solcelle- og solfangeranlæg Der opleves en stigende interesse for etablering af vedvarende energi. Aalborg Kommune støtter som udgangspunkt grøn energi og har generelt stor fokus på bæredygtighed. I nedenstående

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan

AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet terrasse på Sydkajen 1A og 1B er umiddelbart tilladt efter områdets lokalplan Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-33-02535 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Frederikssund kommunes afgørelse om at en hævet

Læs mere

SOLCELLE- OG SOLFANGERANLÆG

SOLCELLE- OG SOLFANGERANLÆG - en vejledning Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk U D V I K L I N G S F O RVA LT N I N G E N SOLCELLE- OG SOLFANGERANLÆG Folder om SOLFANGERE

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm

AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering for ejendommen, Sylager 5, 2970 Hørsholm Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 15. oktober 2013 J.nr.: NMK-33-00865 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes afgørelse om dispensation til terrænregulering

Læs mere

Byggeri 2011. Bestemmelser i BR10. Lokalplaner, byplanvedtægter. tinglyste deklarationer. Vejledning 7. Sådan søger du, hvis der er afvigelser fra...

Byggeri 2011. Bestemmelser i BR10. Lokalplaner, byplanvedtægter. tinglyste deklarationer. Vejledning 7. Sådan søger du, hvis der er afvigelser fra... Byggeri 2011 Bestemmelser i BR10 Lokalplaner, byplanvedtægter og andre tinglyste deklarationer Vejledning 7 Sådan søger du, hvis der er afvigelser fra... BR10 Byggeretten De bebyggelsesregulerende bestemmelser

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2017 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/1013

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 4.07 (Bytoften, Gjøl), 3.1 til udstykning af tre parcelhusgrunde.

Dispensation fra Lokalplan 4.07 (Bytoften, Gjøl), 3.1 til udstykning af tre parcelhusgrunde. Holmsø Huset A/S Håndværkervej 7 9690 Fjerritslev Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Mastepolitik. Thor. Randers Kommune

Mastepolitik. Thor. Randers Kommune Mastepolitik Thor Randers Kommune Indledning Baggrund for udarbejdelse af mastepolitik I de seneste år er der sket en stor udvikling i behovet for nye maste- og antennesystemer. Mobiltelefoner bliver

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Lokalplan GL 55 for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanens baggrund side 3 Lokalplanens område side 3 Lokalplanens formål side 4 Lokalplanens

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen

AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning af bebyggelsen på Kirkepladsen Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. september 2014 J.nr.: NMK-33-02317 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Ringkøbing-Skjern Kommunes tilladelse til nedrivning

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Telecon v/peer Justesen Ndr. Boulevard 93 6800 Varde Den 7. februar 2018 J.nr. 02.34.02-P19-19647-17 Ref. hpo Direkte telefon: 56182325 LANDZONETILLADELSE Til etablering

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010 af Hvidovre

Læs mere

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016

DSB Telegade Taastrup 15. januar 2016 Byggesagsafdelingen Gladsaxe Kommune Rådhus Alle 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 05. E-mail: byggesag@gladsaxe.dk DSB Telegade 2 2630 Taastrup 15. januar 2016 Naboorientering Matr.nr. : 15 f Buddinge

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde. 9. januar 2018 Sagsnr. NMK-33-03859 KlageID: 117719 JLA-NH AFGØRELSE i klagesag om Syddjurs Kommunes afgørelse efter lokalplan om et allerede opført sommerhus og udhus på Strandvejen, Følle Strand, Rønde.

Læs mere

OPHÆVELSE AF LOKALPLAN B12-1 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE VED KILDEVEJ I HAARBY

OPHÆVELSE AF LOKALPLAN B12-1 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE VED KILDEVEJ I HAARBY Ophævelse af Lokalplan B12-1 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Kildevej i Haarby Marts 2019 Indholdsfortegnelse REDEGØRELSE Ophævelse af Lokalplan B12-1... 4 Redegørelse for de faktiske forhold... 4

Læs mere

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator Skema over indsigelser og bemærkninger Nr. Indsigelserne kort refereret Ansøgers kommentar til indsigelser. By- og Miljøområdet har følgende bemærkninger til indsigelserne 1 Bygningens størrelse Der klages

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. januar 2014 J.nr.: NMK-31-01061 Ref.: JAV AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast på Ravnsnæsvej i Rudersdal Kommune

Læs mere

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32.

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32. NOTAT - Indkomne bemærkninger til ansøgning om dispensation til opførelse af bolig, dalgade 34 Teknik & Miljø 9. januar 2019 Sags-ID: 18/6147 Sagsbehandler: Helle Aarre Notatet indeholder et resumé af

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. juni 2015 J.nr.: NMK-33-02996 Ref.: CANEL AFGØRELSE i sag om Rudersdal Kommunes byggetilladelse af 11. februar 2015

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Byggesagsnr.: 20154860 Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Adresse: Bebyggelsens art og omfang: Tilbygning til etageboligbebyggelse Første ansøgning: 15-10-2015 Fyldestgørende ansøgning: 02-09-2015 Partshøring:

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan 68. Ved Ahornvej

Lokalplan 68. Ved Ahornvej Lokalplan 68 Ved Ahornvej INDLEDNING Lokalplan nr. b$ omfatter et areal på ca. 4000 m2 på nordsiden af Ahornvej. Det afgrænses mod syd af Ahornvej, mod vest af en parcelhusgrund (matr.nr. 1ax), mod nord

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN FORSLAG TIL TILLÆG NR. 2 TIL KOMMUNEPLAN 2009 MASTEPLAN Principper for opstilling af antennemaster og opsætning af antennesystemer Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Masteplanen er udarbejdet i 2010

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse på ejendommen Gammel Strandvej 199B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 29. maj 2015 J.nr.: NMK-33-02965 Ref.: MAOSK-NMKN AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afslag på dispensation til tagterrasse

Læs mere

Byggelovsdag 2007 Partshøring efter forvaltningsloven

Byggelovsdag 2007 Partshøring efter forvaltningsloven Byggelovsdag 2007 Partshøring efter forvaltningsloven Tirsdag den 27. november 2007 Advokat Henriette Soja E-mail: HSO@horten.dk Side 1 De bebyggelsesregulerende bestemmelser i BR07 BR95 og BRS98 bliver

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre Lokalplan nr. 46 for opsætning af vindmøller i Elkenøre Indledning...3 Lokalplan nr. 46...3 Redegørelse...3 Baggrund...3 Formål...3 Beliggenhed...3 Eksisterende forhold...3 Omgivende landskab...3 Fremtidige

Læs mere

Hedehusene DDO, COWI. Lokalplan Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej

Hedehusene DDO, COWI. Lokalplan Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej Reerslevvej Brandhøjgårdsvej DDO, COWI Lokalplan 4.16.7 Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej Hedehusene Lokalplan 4.16.7 Støjskærm langs Brandhøjgårdsvej 2 Høje-Taastrup Kommune Lokalplan 4.16.7 Indhold: Redegørelse

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune

Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Retningslinjer for opstilling af master og teknikhuse i Skanderborg Kommune Indhold 1. Formål...3 2. Lovgivning...4 3. Ansøgning om tilladelse...5 4. Sagsbehandling...6 5. Vilkår i forhold til tilladelser

Læs mere

Lokalplan nr for Roskildevej 53-55

Lokalplan nr for Roskildevej 53-55 Lokalplan nr. 148 for Roskildevej 53-55 Hvad er en lokalplan? En lokalplan fastsætter regler om bebyggelse og anvendelse af arealer m.v. inden for planens geografiske område. En lokalplan fastlægger de

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Ændringen af formålsbestemmelsen og administrative forenklinger

Ændringen af formålsbestemmelsen og administrative forenklinger Ændringen af formålsbestemmelsen og administrative forenklinger Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus og advokat, Mark Christian Walters 2 Planlovens formålsbestemmelse Planlovens 1, stk. 1: Loven skal sikre,

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Notat Nye ønsker til lokalplanlægning

Notat Nye ønsker til lokalplanlægning 10. august 2011 / hm sag. nr. 01.00.05-P15-1-07 Notat Nye ønsker til lokalplanlægning Kildetoften Faaborg... 2 Hjemly Fri- og Idrætsefterskole, Hillerslev... 3 Allerupvej, Brobyværk... 4 Platan Alle, Ringe...

Læs mere

Vi beder nu om en konkret vurdering til denne ansøgning ud fra følgende forudsætninger og vurderinger/bemærkninger.

Vi beder nu om en konkret vurdering til denne ansøgning ud fra følgende forudsætninger og vurderinger/bemærkninger. Randers Kommune, plan Ansøgning om udstykning Assensvej 1, 8940 Randers SV Hermed fremsendes ansøgning om tilladelse til udstykning af en parcel på ca. 500 m 2 til åben-lav boligbebyggelse på ejendommen

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Antennevejledning Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri, Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2011 VEJLEDNING Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune FORMÅL

Læs mere

LOKALPLAN Lokalplan Et institutionsområde ved Gildbroskolen

LOKALPLAN Lokalplan Et institutionsområde ved Gildbroskolen LOKALPLAN 1.28 Lokalplan 1.28 Et institutionsområde ved Gildbroskolen Ishøj Kommune 1999 2 Lokalplanens baggrund og formål I forbindelse med opførelsen af Gildbro Al-klub indgik etablering af periodevis

Læs mere

Indstilling. Erik Bøghs Vej 12, 8230 Åbyhøj nedrivning af eksisterende bebyggelse opførelse af nye boliger. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Erik Bøghs Vej 12, 8230 Åbyhøj nedrivning af eksisterende bebyggelse opførelse af nye boliger. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Erik Bøghs Vej 12, 8230 Åbyhøj nedrivning af eksisterende bebyggelse

Læs mere

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK MARTS 2000 FORORD Hvad er en lokalplan? Den kommunale planlægning består af to plantyper: kommuneplaner og områdeplaner

Læs mere

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 1A, 6990 Ulfborg - Antennemast

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 1A, 6990 Ulfborg - Antennemast Side 1/5 TELCON A/S kqj@telcon.dk Nordre Boulevard 93 6800 Varde Dato: 21-08-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-62-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested

Forslag. Kommuneplantillæg 34. Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested Forslag Kommuneplantillæg 34 Ophævelse af Kommuneplanramme 360-O4 Offentligt område Bjergeskov Hvilested September 2014 Offentlig høring fra den 13. september til den 8. november 2014. HØRING AF FORSLAG

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side

Indholdsfortegnelse. side 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning... 3 Område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykning... 4 Vej og stiforhold... 4 Bebyggelsens

Læs mere

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014

Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev. Den 12. juni 2014 Nordic Food Partners A/S Att. Lars Hartvig Christensen Ørslevklostervej 58A 7840 Højslev Den 12. juni 2014 Ørslevklostervej 58A, 7840 Højslev Landzonetilladelse og dispensation fra Lokalplan nr. 87 for

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 28. juni 2006 J.nr.: 03-33/800-0496 SNI Afgørelse

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, 6 stk. 5 til facadehøjde på 2,75 m på ovennævnte ejendom.

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation fra Byplanvedtægt nr. 4, 6 stk. 5 til facadehøjde på 2,75 m på ovennævnte ejendom. Til myndigheder, foreninger, mv. Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Bilag 2. Sagsnr Dokumentnr Udkast til Administrationsgrundlag

Bilag 2. Sagsnr Dokumentnr Udkast til Administrationsgrundlag KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 2 Udkast til Administrationsgrundlag Formål Dette notat beskriver administrationsgrundlaget for afgørelser om dispensation til

Læs mere

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. juni 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist.

Offentliggørelse Vi offentliggør din landzonetilladelse den 1. juni 2017 på Assens kommunes hjemmeside assens.dk Herefter er der 4 ugers klagefrist. Plan og Kultur KM TELECOM DANMARK A/S Navervej 12 7000 Fredericia 31-05-2017 Sags id: 2017-0201 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af mobilantennemast som ansøgt

Læs mere

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017

Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp 16. juni 2017 Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp ck@telcon.dk 16. juni 2017 Landzonetilladelse og dispensation fra lokalplan til etablering af antennemast med tilhørende udstyr på ejendommen beliggende Kønsborgvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes dispensation til opsætning af altaner på Sankt Thomas Allé 11-13

AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes dispensation til opsætning af altaner på Sankt Thomas Allé 11-13 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 7. februar 2014 J.nr.: NMK-33-02162 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om Frederiksberg Kommunes dispensation til opsætning af

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune.

Afgørelse i sagen om opstilling af en antennemast i Basballe, Ebeltoft Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. november 2006 NKN-31-00094 (03-31/700-0250) mam Afgørelse i sagen

Læs mere

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57

Forslag til Lokalplan Udstykning af Bygaden 57 Forslag til Lokalplan 73.2 Udstykning af Bygaden 57 1 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger 3 Redegørelse Indledning Bevaringsværdige træer

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere