Inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011"

Transkript

1 Inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/ /PH

2 2/20 Indholdsfortegnelse Ad 2.2. Frister mv Ad 3. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion... 4 Ad 4.1. Forrum/fællesrum... 8 Ad 5. Andre forhold Ad 6.1. Lidt om sagerne Ad Bestemmelser om detentionsanbringelse af berusere Ad 6.3. Udstrækning af pligten til at føre detentionsblanketter mv Ad 6.4. Udskrift af kriminalregisteret Ad 6.5. Lægeundersøgelse Ad 6.6. Visitation Ad 6.7. Tilsyn med berusere mv Opfølgning Underretning... 20

3 3/20 Den 19. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en endelig rapport om sin inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni Samme dag afgav ombudsmanden endelige rapporter om sine inspektioner af detentionerne i Sisimiut og Kangerlussuaq den 2. juni I rapporterne bad ombudsmanden om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har i den anledning modtaget udtalelser af 26. og 27. november 2012, 11. december 2012 og 18. april 2013 med bilag fra Politimesteren i Grønland samt en udtalelse af 20. juni 2013 fra Justitsministeriet. Udtalelsen af 27. november 2012 vedrører detentionen i Ilulissat, og det fremgår af denne udtalelse, at politimesteren til brug for sit svar har indhentet en udtalelse fra politiet i Ilulissat. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad 2.2. Frister mv. Under inspektionen af detentionen i Kangerlussuaq den 2. juni 2011 bad ombudsmanden om kopi af anholdelsesprotokollen for perioden 1. januar 2011 til 1. juni Det blev oplyst, at politiet i Grønland nu har en samlet elektronisk anholdelsesprotokol, og at ap-numrene for de enkelte stationer derfor ikke længere er fortløbende. Ombudsmanden gik i rapporten om denne inspektion ud fra, at det er muligt fra den elektroniske anholdelsesprotokol at udtrække oplysninger om de frihedsberøvelser, der har været (samlet set og) i de enkelte detentioner over en given periode. Ombudsmanden bad politimesteren om at oplyse, om det var rigtigt forstået. Hvis det var tilfældet, bad ombudsmanden om en kopi af en sådan udskrift for detentionen i Ilulissat for perioden 1. januar 2011 til 1. juni I den forbindelse nævnte ombudsmanden, at han gik ud fra, at det af de nævnte oplysninger ville fremgå, hvordan frihedsberøvelserne fordelte sig på berusere, anholdte, tilbageholdte og dømte.

4 4/20 Politimesteren i Grønland har i sine udtalelser om alle tre detentioner oplyst, at det er muligt at udtrække oplysningerne fra den elektroniske anholdelsesprotokol. Politimesteren har desuden oplyst, at der er vedlagt en udskrift af anholdelsesprotokollen samt anholdelsesrapporter/detentionsblanketter på de enkelte anholdte for den nævnte periode, hvoraf det fremgår, på hvilket grundlag anholdelsen er sket, og hvornår den anholdte er løsladt. Denne udskrift var imidlertid ikke vedlagt. Ombudsmanden henviste til ovennævnte anmodning under pkt. 6.1, og under dette punkt har politimesteren oplyst, at der var tale om i alt 42 personer for perioden 1. januar 2011 til 27. maj Politimesteren har oplyst, at 10 var anholdt for beruselse, at 30 var anholdt i anden anledning, og at de sidste 2 var tilbageholdte. Der var ingen dømte. Ad 3. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion På tidspunktet for inspektionen var politistationen i Ilulissat ved at blive renoveret, fordi der var konstateret skimmelsvamp, og politiet havde derfor midlertidige kontorer et andet sted i byen. Detentionslokalerne, der ligger i en tilbygning til politistationen, blev dog fortsat benyttet. Så vidt ombudsmanden forstod, var der ikke konstateret skimmelsvamp i detentionslokalerne. Ombudsmanden bad om at få oplyst, om det var rigtigt forstået. Politimesteren i Grønland har i sin udtalelse af 27. november 2012 bekræftet, at der ikke er konstateret skimmelsvamp i detentionen i Ilulissat. Siden ombudsmandens sidste inspektion af detentionen i Ilulissat var der isat nye vinduer i alle detentionslokalerne. Det blev ved den sidste inspektion oplyst, at ruderne i de nye vinduer ville blive forsynet med en film, der forhindrer, at man kan kigge ind i lokalerne gennem vinduerne, der vender ud mod et åbent areal. Vinduerne i to af de tre detentionslokaler var på inspektionstidspunktet blændet og uden dagslysindfald, mens det i det sidste lokale var muligt at kigge ud ad vinduet.

5 5/20 På muren uden for vinduerne er der en skinne med skodder, som det er muligt at trække for vinduerne og låse med en hængelås. Blændingen af ruderne i to af lokalerne skyldtes, så vidt ombudsmanden forstod, at skodderne var trukket for disse vinduer på inspektionstidspunktet. Ombudsmanden bad om at få oplyst, om det var rigtigt forstået. Politimesteren i Grønland har oplyst, at det er korrekt, at skodderne var trukket for vinduerne på inspektionstidspunktet. Ombudsmanden udtalte herefter følgende i rapporten: Vinduer til detentionslokaler bør være udformet sådan at det ikke er muligt at kigge ind ad vinduet, hverken til berusere eller andre der har ophold i detentionen. På den anden side bør vinduet ikke være blændet på en sådan måde at der slet ikke er lysindfald i lokalerne (som det er tilfældet når skodderne er for). Jeg beder om at få oplyst om ruderne er forsynet med en film der gør at det ikke er muligt at kigge ind, men kun ud, ad vinduerne når skodderne er trukket fra. Politimesteren har oplyst, at ruderne ikke er forsynet med film, og at det er muligt at kigge ind, men at det på grund af vinduernes placering og genskin fra lyset udefra kun er muligt, hvis man ligger på jorden. Politimesteren har endvidere på Justitsministeriets forespørgsel oplyst, at man har forhørt sig hos de tjenestegørende hos politiet i Ilulissat, der var tilgængelige (11 af 15), og at ingen af disse har kendskab til episoder, hvor uvedkommende har kigget eller har forsøgt at kigge ind ad de meget lavt placerede vinduer i detentionslokalet. Justitsministeriet har udtalt, at ministeriet henset til de efter det oplyste meget begrænsede muligheder for at kigge ind ad vinduerne og til behovet for dagslysindfald i lokalerne samt det i øvrigt af politiet oplyste ikke foretager sig yderligere vedrørende dette forhold.

6 6/20 Jeg har noteret mig det oplyste og foretager mig heller ikke mere vedrørende dette forhold. På væggen under loftet ved døren til cellerne er der en udluftningsrist med en metalplade foran. I det ene lokale (nr. 1) virkede hullerne i pladen umiddelbart større end de 4 mm, som Rigspolitiet har meldt ud er den maksimalt tilladte hulstørrelse, jf. (bl.a.) en opfølgningsrapport af 5. marts 2009 om ombudsmandens inspektion af detentionen i Løgstør, og det så ikke ud som om, at der var monteret et gitter med små huller lige bag denne metalplade. I de andre lokaler var hullerne i metalpladen mindre. En rist i loftet i et af de andre lokaler så også umiddelbart ud til at have huller på mere end 4 mm. Ombudsmanden foretog ingen opmåling eller aftegning af de omtalte huller. Ombudsmanden henstillede til Politimesteren i Grønland at foranledige, at det blev undersøgt, hvor store hullerne i ristene/gitrene alle steder i detentionen i Ilulissat var. Hvis der var riste/gitre med en hulstørrelse på mere end 4 mm, henstillede ombudsmanden til politiet at udskifte dem. Ombudsmanden bad politimesteren om at underrette ham om, hvad der videre skete vedrørende dette forhold. Politimesteren i Grønland har oplyst, at samtlige gitre med en afstand på mere end 4 mm er blevet udskiftet, så lamelafstanden i alle tre detentionslokaler ikke overstiger 4 mm. Jeg tager det oplyste til efterretning. Ved kaldet i det ene lokale var der en revne. Ombudsmanden gik ud fra, at denne revne ikke udgjorde en sikkerhedsmæssig risiko, men for en ordens skyld bemærkede ombudsmanden samtidig, at han gik ud fra, at politiet er opmærksom på at udbedre forhold, der kan udgøre en sikkerhedsmæssig risiko. Ombudsmanden henviste i den forbindelse også til afsnit 1.9 i Politimesteren i Grønlands dagsbefaling, hvor det er anført, at det ved daglig inspektion af detentionslokaler mv. skal sikres, at de i enhver henseende er i en tilfredsstillende herunder sikkerhedsmæssig forsvarlig stand.

7 7/20 Politimesteren i Grønland har oplyst, at revnen, der målte 3,5 cm x 0,5 cm, nu er udbedret. Politimesteren har samtidig bemærket, at han ikke mener, at revnen, henset til dens placering og størrelse, udgjorde en sikkerhedsmæssig risiko. Jeg har notereret mig det oplyste. Det lokale, der indeholder toilet og bad, indeholdt fortsat (ligesom ved inspektionen i 2003) en stålbordplade med vask, men lokalet bruges ikke længere til at vaske op i, jf. det afsluttende brev af 3. september 2007 i sagen om inspektionen i I dette brev henstillede ombudsmanden i øvrigt til Grønlands Politi at overveje at følge et forslag/ønske fra stationslederen om at fjerne dette bord, fordi der ikke (længere) var behov for det, da der ikke længere vaskes op i lokalet. Ombudsmanden bad om at få oplyst, om det på baggrund af denne henstilling havde været overvejet at fjerne bordet. I bekræftende fald bad ombudsmanden om at få oplyst, hvorfor disse overvejelser ikke førte til, at bordet blev fjernet. Politimesteren i Grønland har i udtalelsen af 27. november 2012 oplyst, at bordet nu er blevet fjernet, da det ikke tjente noget praktisk formål. Da politiet midlertidigt havde kontorer et andet sted i byen, og der ikke var nogen i detentionen, afprøvede ombudsmanden ikke samtaleanlægget og kameraovervågningen under inspektionen. Ombudsmanden gik ud fra, at begge dele fungerer som det skal, jf. også reglerne herom i dagsbefalingens afsnit 1.5. Politimesteren i Grønland har bekræftet denne antagelse. Jeg har noteret mig denne bekræftelse. Efter afsnit i politimesterens dagsbefaling skal den automatiske brandmelderfunktion afprøves mindst en gang om måneden for at sikre, at systemet fungerer til-

8 8/20 fredsstillende. Resultatet af afprøvningen skal skrives på en blanket (dagsbefalingens bilag 3), der skal ophænges i forbindelse med brandmeldercentralen. Under inspektionen så ombudsmanden den senest udfyldte blanket til notat om afprøvning af brandmelderfunktionen. Der var notater frem til juni 2011, som, så vidt det umiddelbart kunne ses, havde været ført i overensstemmelse med reglerne herom i dagsbefalingen. For en ordens skyld bad ombudsmanden om en kopi af den seneste brandmelderblanket, så han kunne se, hvornår der var foretaget afprøvninger i Politimesteren i Grønland har vedlagt en kopi af blanketten til afprøvning af brandmelderen. Blanketten omfatter tilsyn til og med januar For så vidt angår 2011 fremgår det, at der efter juni måned har været foretaget afprøvning i september, oktober, november og december. Der er således ikke notat om afprøvninger i juli og august Jeg har noteret mig det, der fremgår af denne blanket. Jeg foretager mig ikke noget vedrørende det forhold, at der ikke ses at være foretaget afprøvninger i juli og august Ombudsmanden bad desuden om at få oplyst, om politiet i Ilulissat har søgt indgået aftaler med naboer om alarmering af brandvæsen ved udløsning af automatisk brandmelder (lyd- og lysalarm), jf. dagsbefalingens afsnit Politimesteren i Grønland har oplyst, at der ikke er indgået skriftlig aftale om alarmering, men at brandmelderen er tilkoblet politiets radio, som rådighedsvagten uden for stationens åbningstid altid bærer på sig og har åben. Endelig har politimesteren oplyst, at signalet virker, og at det bliver afprøvet sammen med brandmelderen. Ad 4.1. Forrum/fællesrum Folketingets Ombudsmand oprettede i forbindelse med en inspektionsrejse, som ombudsmanden foretog i 2003 i Vestgrønland, en særskilt, generel sag om (bl.a.) møbleringen af forrummene i de grønlandske detentioner og et sparsomt møblement i de enkelte detentionslokaler, som ombudsmanden omtalte nærmere i rapporten.

9 9/20 Politimesteren havde udarbejdet en møbleringsplan for forrummene i de enkelte detentioner og i lyset heraf en liste over mangler/nyanskaffelser af inventar ligeledes til de enkelte detentioner, der blev sendt til direktoratet med brev af 25. april I bilag 1 til det nævnte brev af 25. april 2006 var der ud for antal forrum i detentionen i Ilulissat anført et nul. Under antal kvadratmeter lige nedenunder, der sigter til det areal, der ønskedes anvendt som forrum, var anført 15 og i parentes var anført celle 2. Ombudsmanden forstod det sådan, at forrummet i detentionen i Ilulissat ikke anses for møblerbart (ud over med de i rapporten nævnte køkkenelementer mv.), og at dette rum sammen med detentionslokale nr. 2 fungerer som fællesrum for de indsatte. Ombudsmanden bad om at få oplyst, om det var rigtigt forstået. Hvis det var tilfældet, bad ombudsmanden også om at få oplyst, hvorfor døren ikke var fjernet som angivet i en udtalelse af 22. november 2005 fra politimesteren, der var omtalt i et citat tidligere i rapporten. Politimesteren i Grønland har oplyst, at det er korrekt, at detentionslokale nr. 2 benyttes som fællesrum sammen med forrummet, hvis der undtagelsesvis er en afsoner eller en tilbageholdt i detentionen. Politimesteren har endvidere anført, at det ikke findes hensigtsmæssigt at fjerne døren til det ene detentionslokale, da samtlige detentionslokaler til tider anvendes på samme tid, og da detentionslokalerne sjældent anvendes til afsonere eller tilbageholdte. Det fremgik desuden af det bilag 1 til politimesterens brev af 25. april 2006 til Direktoratet for Kriminalforsorgen, at politiet i Ilulissat havde fremsat ønske om anskaffelse af nærmere opremset inventar til detentionen i Ilulissat, herunder et ophæng til tv og et skab eller en reol til bøger/blade. Disse effekter var ikke i detentionen på inspektionstidspunktet. Ombudsmanden bad om at få oplyst, hvad der videre skete med hensyn til ønskerne om et tv-ophæng som ombudsmanden gik ud fra var tiltænkt et mindre tv-apparat end det store apparat, der var i detentionen på inspektionstidspunktet og et skab eller en reol til bøger og blade.

10 10/20 Ombudsmanden bad desuden om at få oplyst, om politiet er i besiddelse af yderligere møblement, der vil kunne sættes ind i dette detentionslokale, f.eks. endnu et bord, da tv-apparatet fyldte næsten hele bordet. Politimesteren i Grønland har oplyst, at det på grund af fjernsynets alder ikke er muligt at købe et ophæng dertil. Politimesteren har endvidere oplyst, at Direktoratet for Kriminalforsorgen ikke vil købe nye fjernsyn til detentionerne, da de som udgangspunkt ikke anvendes til tilbageholdte og afsonere. Politimesteren har desuden oplyst, at politimesteren af samme grunde ikke finder anledning til at anskaffe nye ting til detentionerne med henblik på længerevarende ophold, og at der ikke er andet møblement end det, der var til stede ved inspektionen. Ad 5. Andre forhold Af politimesterens dagsbefaling af 23. februar 2011 fremgår det, at Direktoratet for Kriminalforsorgens vejledning for anholdte og tilbageholdte altid skal udleveres til anholdte og tilbageholdte i forbindelse med indsættelse i detentionen (jf. dagsbefalingens afsnit 3.9 og 4.9). Afsonere, der anbringes i detentionen, skal have udleveret Direktoratet for Kriminalforsorgens vejledning om fuldbyrdelse af frihedsberøvende foranstaltninger i Grønland (jf. dagsbefalingens afsnit 5.9). Ombudsmanden bad om at få oplyst, hvorvidt disse vejledninger rutinemæssigt udleveres til de detentionsanbragte. Politimesteren i Grønland har oplyst, at vejledningen for anholdte og tilbageholdte altid udleveres til de anholdte og tilbageholdte, og at vejledningen om fuldbyrdelse af frihedsberøvende foranstaltninger i Grønland altid udleveres til afsonere i de få tilfælde, hvor afsonere har ophold i detentionerne. Vejledningerne findes også på grønlandsk. Af 15 i bekendtgørelse nr. 321 af 29. marts 2010 om tilbageholdte og domfældte i politiets detentioner fremgår det, at indsatte har ret til at tilbringe mindst en time dagligt i fri luft. Politiet kan dog undtagelsesvis begrænse opholdet i fri luft, hvis det er uforeneligt med politiets varetagelse af sikkerhedsmæssige hensyn.

11 11/20 Ombudsmanden gik på denne baggrund ud fra at, de personer, der er anbragt i detentionen, og som ikke er berusere, normalt har mulighed for ophold i fri luft i mindst 1 time dagligt. Politimesteren har oplyst, at det tilstræbes, at tilbageholdte og domfældte altid får mindst en times ophold i fri luft dagligt. Under inspektionen fik ombudsmanden vist det sted, hvor de tilbageholdte mfl. kan være udendørs. Der er ikke tale om en lukket gård, men et åbent areal lige uden for bagdøren til detentionen (med udsigt over byen og til vandet). Ombudsmanden bad om at få oplyst, om ophold i det fri altid foregår dette sted. Desuden bad ombudsmanden om at få oplyst, hvilke overvejelser det i givet fald havde givet anledning til med hensyn til sikring af diskretion. Politimesteren i Grønland har oplyst, at ophold i det fri altid foregår på det omtalte sted, der ligger ud til et åbent areal med udsigt til vandet og spredt bebyggelse. Politimesteren har yderligere oplyst, at personer med ophold det pågældende sted ikke eksponeres mod byen, og at alternativet til den anvendte fremgangsmåde ville være at transportere de pågældende personer gennem byen i en politibil til et øde sted, hvilket ville tiltrække sig en del opmærksomhed. Endelig har politimesteren oplyst, at det vil være meget bekosteligt at bygge et hegn til at skærme af for personerne. Jeg har noteret mig det oplyste og foretager mig ikke mere vedrørende dette forhold. Ad 6.1. Lidt om sagerne Blandt det modtagne materiale var der ingen rapporter om anbringelse af tilbageholdte eller dømte i detentionen. Ombudsmanden henviste til sin anmodning tidligere i rapporten om at få oplysninger om frihedsberøvelser i detentionen i Ilulissat i perioden 1. januar 2011 til 1. juni 2011, og at han som nævnt dette sted gik ud fra, at det heraf ville fremgå, hvordan frihedsberøvelserne fordelte sig på berusere, anholdte, tilbageholdte og dømte.

12 12/20 Politimesteren har som nævnt i pkt. 2.2 skrevet, at han har vedlagt anholdelsesprotokoller mv. for perioden 1. januar 2011 til 1. juni 2011, men som nævnt samme sted var dette materiale ikke vedlagt. Som også nævnt dette sted har politimesteren under dette punkt (6.1) oplyst, at der var tale om i alt 42 personer for perioden 1. januar 2011 til 27. maj 2011, hvoraf 2 var tilbageholdte og ingen dømte. Jeg har noteret mig, at der i den nævnte periode kun var 2 tilbageholdte og ingen dømte. I et tilfælde var det ikke angivet, hvor den pågældende blev indsat. I 2 andre tilfælde var det anført, at de pågældende blev indsat henholdsvis i iso og arres, hvilket ombudsmanden gik ud fra var forkortelser for isolation og arrest. Ombudsmanden bad om at få oplyst, hvor disse 3 indsatte blev anbragt. Politimesteren i Grønland har anført, at det er beklageligt, at det ikke fremgår, hvor de pågældende personer blev anbragt. Politimesteren har endvidere oplyst, at lederen af politiet i Ilulissat har spurgt de polititjenestemænd, der stod for anbringelse af de pågældende personer, men at de desværre ikke kan huske, hvor personerne blev anbragt. Justitsministeriet har udtalt, at ministeriet ligeledes finder det beklageligt, at det ikke fremgår, hvor de pågældende personer blev anbragt. Ad Bestemmelser om detentionsanbringelse af berusere Efter dagsbefalingens afsnit 2 skal berusede i det omfang, det er forsvarligt, overgives til andre herunder pårørende i hjemmet, hospital eller forsorgshjem der kan tage sig af dem, så længe rusen varer. En beruset må, ligeledes efter afsnit 2, kun indsættes i detentionen, hvis det er strengt nødvendigt, fordi der ikke er andre, der på forsvarlig måde kan tage sig af den pågældende. Ombudsmanden bad politiet i Ilulissat om at oplyse, i hvilken udstrækning den nævnte fremgangsmåde praktiseres i Ilulissat som alternativ til anbringelse af de pågældende i detentionen.

13 13/20 Det fremgår af Politimesteren i Grønlands udtalelse, at politiet i Ilulissat over for ham har oplyst, at denne fremgangsmåde i videst muligt omfang benyttes, så beruseren enten overgives til pårørende, der kan tage vare på den pågældende person, eller alternativt bliver kørt direkte til hospitalet, uden først at blive indbragt på politistationen, hvis dette skønnes nødvendigt. Ad 6.3. Udstrækning af pligten til at føre detentionsblanketter mv. Ombudsmanden gik ud fra, at detentionsblanketten nu foreligger elektronisk, og at politiet i Ilulissat derfor fremover ville anvende den (elektroniske) detentionsblanket, der er bilag til den til enhver tid gældende dagsbefaling. Politimesteren har bekræftet denne antagelse og har oplyst, at alle detentionerne nu anvender den elektroniske blanket. Jeg har noteret mig denne bekræftelse. Ad 6.4. Udskrift af kriminalregisteret Det fremgår af dagsbefalingens afsnit 2.2, at der, i forbindelse med at der træffes beslutning om indsættelse af berusere i detentionen, skal trækkes en udskrift fra kriminalregisteret, der skal hæftes sammen med detentionsblanketten. Der var vedhæftet en udskrift fra kriminalregisteret til alle de rapporter om anbringelse af anholdte i detentionen, som ombudsmanden havde gennemgået, men ingen af udskrifterne var udskrevet forud for indsættelsen i detentionen. Ombudsmanden bad om oplysninger om politiets praksis med hensyn til indhentelse af oplysninger fra kriminalregisteret. Politimesteren i Grønland har oplyst, at det er den anholdende polititjenestemand, der er ansvarlig for at indhente oplysninger i kriminalregisteret, inden den anholdte indsættes i detentionen. Politimesteren har desuden oplyst, at politimesteren finder det beklageligt, at det ikke er sket i de tilfælde af detentionsanbringelse, som ombudsmanden har modtaget rap-

14 14/20 porter om, eller at det ikke kan dokumenteres, at indhentelse af oplysninger i kriminalregisteret er foretaget (inden indsættelsen i detentionen). Politimesteren i Grønland har endvidere oplyst, at det er blevet indskærpet over for personalet, at der forud for enhver indsættelse i detentionen skal udskrives en udskrift fra kriminalregisteret. Justitsministeriet har udtalt, at ministeriet ligeledes finder det beklageligt, at der i de omtalte tilfælde mangler udskrifter fra kriminalregisteret. Da Politimesteren i Grønland har indskærpet reglerne herom over for personalet på politistationen i Ilulissat, foretager Justitsministeriet sig ikke yderligere i anledning af dette forhold. Jeg har noteret mig det oplyste og foretager mig af samme grund heller ikke mere vedrørende dette forhold. Ad 6.5. Lægeundersøgelse Alle kategorier af indsatte, der er påvirket af spiritus, skal så vidt muligt under alle omstændigheder fremstilles for en læge (eller efter omstændighederne for en sygeplejerske eller en anden repræsentant for sundhedsvæsenet) før indsættelse i detentionen, hvis der er tale om påvirkning i en sådan grad, at indsættelse af den pågældende i detentionen af denne grund skønnes strengt nødvendig. Det fremgår af dagsbefalingens afsnit 2.2 både den nugældende og den tidligere dagsbefaling at der i tilfælde, hvor det ikke er muligt forud for indsættelsen at fremstille den pågældende for en læge mv., skal udarbejdes en notits om grunden hertil. Ombudsmanden anførte, at han forstod det sådan, at der skal udarbejdes en notits, både når det ikke er muligt at fremstille for en læge mv. (jf. at lægeundersøgelse skal ske så vidt muligt ), og når det ikke er muligt at foretage denne undersøgelse før indsættelsen i detentionen (men først efter). Ombudsmanden bad politimesteren om at oplyse, om det var rigtigt forstået. Ombudsmanden udtalte, at det hvis denne antagelse var rigtig var beklageligt, at der enten ikke var udarbejdet en sådan notits, eller at en notits ikke var vedhæftet i 4 tilfælde, hvor lægeundersøgelsen først fandt sted efter indsættelsen i detentionen.

15 15/20 Politimesteren i Grønland har oplyst, at politimesteren ligesom ombudsmanden finder det beklageligt, at der ikke er udfærdiget notits i de tilfælde, der er omtalt i rapporten. Politimesteren har henvist til, at det er et krav efter dagsbefalingen. Politimesteren har desuden oplyst, at det nu er blevet indskærpet over for personalet, at en sådan notits altid skal udfærdiges. Det fremgår også af politimesterens udtalelse, at politiet i Ilulissat har oplyst, at man i forbindelse med stationens egenkontrol vil sætte fokus på dette område. Politimesteren har i sin udtalelse af 18. april 2013 efter spørgsmål fra Justitsministeriet oplyst, at personalet ved alle tre detentioner er blevet indskærpet dagsbefalingens krav til udfærdigelse af notits i sådanne tilfælde, og at reglerne den 27. marts 2013 er blevet indskærpet over for politikredsens regionsledere, der er ansvarlige for de detentionsanbringelser, der finder sted på de enkelte politistationer. Justitsministeriet har udtalt, at ministeriet ligeledes finder det beklageligt, at der i flere tilfælde ikke er blevet udfærdiget notits om baggrunden for manglende eller sen fremstilling for læge mv. Da Politimesteren i Grønland har indskærpet reglerne herom over for personalet ved alle tre detentioner og over for politikredsens regionsledere, foretager Justitsministeriet sig ikke yderligere i anledning af dette forhold. Jeg har noteret mig det oplyste og foretager mig heller ikke mere vedrørende dette forhold. Ad 6.6. Visitation Rubrikkerne i detentionsblanketten om visitation var udfyldt i alle tilfælde. I 3 tilfælde fremgik det, at der hverken blev frataget effekter eller penge. Alligevel havde den indsatte i det ene af disse tilfælde kvitteret for modtagelse af effekter ved løsladelsen, og der var også en kvittering fra en polititjenestemand for udlevering af effekter i dette tilfælde. Ombudsmanden gik ud fra, at politiet i det nævnte tilfælde havde ønsket at sikre sig dokumentation for rigtigheden af, at der ikke var frataget den pågældende effekter mv. (og at der derfor heller ingen effekter var at udlevere ved løsladelsen). Ombudsmanden gik endvidere ud fra, at der skete udlevering af effekter ved løsladelsen i 2 andre tilfælde, hvor der hverken forelå en kvittering fra den detentionsanbragte

16 16/20 eller en polititjenestemand, og hvor det heller ikke på anden vis fremgik, at effekterne blev udleveret ved løsladelsen. Politimesteren har bekræftet disse antagelser. Jeg har noteret mig disse bekræftelser. Ombudsmanden nævnte, at der selv om kvittering fra den detentionsanbragte ikke er omfattet af dokumentationskravet i dagsbefalingen efter hans opfattelse bør gøres notat i de tilfælde, hvor den pågældende ikke ønsker at kvittere. Ombudsmanden nævnte, at det således efter hans opfattelse i sådanne tilfælde udtrykkeligt bør fremgå, hvorfor der ikke foreligger en kvittering fra den detentionsanbragte, og at effekterne er udleveret. For så vidt angår sidstnævnte forhold vil det være tilstrækkeligt, at den polititjenestemand, der har løsladt den pågældende, angiver sine initialer eller underskriver blanketten som det var sket i 2 tilfælde. Politimesteren i Grønland har oplyst, at politimesteren og lederen af politiet i Ilulissat også finder, at der bør gøres notat, hvis den løsladte ikke ønsker at kvittere for genudleverede effekter. Der vil derfor fremover blive udarbejdet notat i alle sådanne tilfælde. Blandt de 13 detentionsanbragte, som indgik i ombudsmandens undersøgelse, var der én kvinde. Visitationen blev i dette tilfælde ifølge detentionsblanketten foretaget af en de to polititjenestemænd, der sammen havde anholdt den pågældende kvinde. Den pågældende polititjenestemand var angivet ved initialer, og det var ikke muligt for ombudsmanden at se, om der var tale om en mand eller kvinde. Ombudsmanden havde ikke fundet grundlag for at undersøge, om der var tale om en videregående visitation i dette tilfælde, men han bad om oplysning om praksis med hensyn til (videregående) visitation af detentionsanbragte, der har et andet køn end de betjente, der anholder vedkommende. For så vidt angår detentionen i Ilulissat, har Politimesteren i Grønland i sin udtalelse af 27. november 2012 oplyst, at visitationen altid vil blive foretaget af en person af samme køn. Politimesteren har endvidere oplyst, at hvis der ikke er en person af samme

17 17/20 køn på arbejde på anholdelsestidspunktet, vil en polititjenestemand af samme køn blive tilkaldt for at forestå visitationen. Ad 6.7. Tilsyn med berusere mv. Ombudsmanden undersøgte, om der i de enkelte tilfælde var ført tilsyn i overensstemmelse med minimumsreglerne i dagsbefalingen (jf. afsnit 2.6). I 1 tilfælde var siden til tilsynsnotater i detentionsrapporten ikke udfyldt. Det drejede sig om en anbringelse den 1. januar 2011 (ap-nr. 9), hvor den pågældende blev indsat i detentionen kl og løsladt kl Rapporten til en anden anbringelse samme dag omfattede både den side til tilsynsnotater, der er en del af detentionsblanketten, og notater om tilsyn på et løst ark. Der var tale om en anbringelse (ap-nr. 23) kl af en person, der blev anset for beruset i svær grad. Detentionsblankettens side var udfyldt med notat i rubrikkerne foroven om skærpet tilsyn mellem kl og kl , hvor den pågældende blev løsladt. I tilsynsrubrikkerne var der notat om et tilsyn kl (10 minutter efter anholdelsen og 3 minutter før indsættelsen i detentionen), om lægeundersøgelse kl , om et skærpet tilsyn kl og om løsladelse kl Der var således reelt kun et egentligt tilsyn under detentionsanbringelsen i dette tilfælde, der dog også var meget kortvarig. Det løse ark var udfyldt med 13 notater, alle markeret med F. Det første notat var et notat om indsættelse kl Dernæst var der 4 tilsynsnotater og derefter et notat om løsladelse kl Efter dette notat var der en streg og dernæst et notat om indsættelse og visitation kl Efter dette notat var der 3 notater om tilsyn kl , og Dernæst var der et notat om lægetilsyn kl , om et tilsyn kl og om løsladelse kl De sidste 4 notater var således tidsmæssig identiske med notaterne i tilsynsrubrikkerne på selve detentionsblanketten. Tidspunktet for indsættelse kl var det samme som i det ovenfor nævnte tilfælde, hvor der ingen tilsynsnotater var i detentionsrapporten, men tidspunktet for løsladelse kl var ikke det samme som i detentionsrapporten i dette tilfælde. Tidspunktet for indsættelse kl var heller ikke identisk med tidspunktet for indsættelse i det andet tilfælde (kl ).

18 18/20 Det kunne således umiddelbart se ud som om, at det løse ark omfattede notater om tilsyn i begge disse tilfælde (ap-nr. 9 og 23). Ombudsmanden bad om at få oplyst, om det forholdt sig sådan. Hvis det var tilfældet, bad ombudsmanden desuden om nærmere oplysninger om uoverensstemmelserne mellem det anførte i detentionsrapporten i sagen med ap-nr. 23 om tidspunktet for visitation og indsættelse i detentionen (kl ) og notaterne på det løse ark (kl ). Politimesteren i Grønland har oplyst, at politiet i Ilulissat har bekræftet, at det løse ark omfatter begge detentionsanbragte. Politiet i Ilulissat har endvidere oplyst, at der var meget travlt på det pågældende tidspunkt (nytårsnat), hvilket er baggrunden for det manglende administrative fokus i forbindelse med indsættelserne i detentionen. Politimesteren i Grønland har endvidere oplyst, at politiet i øvrigt ikke nærmere kan forklare uoverensstemmelsen. Politimesteren i Grønland har endeligt oplyst, at det over for personalet ved politiet i Ilulissat er blevet indskærpet, at detentionsblanketten uanset hvor travlt der er altid skal udfyldes korrekt. Jeg har noteret mig det oplyste, herunder at det ikke har været muligt at afklare uoverensstemmelserne. Jeg foretager mig ikke mere vedrørende dette forhold. Detentionsrapporten vedrørende det tilfælde, hvor den pågældende blev noteret som syg (ap-nr. 282), indeholdt (kun) en side med tilsynsnotater, der omfattede tilsyn i perioden fra den 25. februar 2011, kl til kl Det var dog kun ud for det første tilsyn, at der var noteret dato. Derudover var der vedhæftet et løst ark, hvorpå der var noteret et tilsyn kl uden angivelse af dato. Ombudsmanden gik ud fra, at der var tale om et tilsyn den 25. februar Den pågældende blev ifølge detentionsrapporten indsat i detentionen den 24. februar 2011, kl , og løsladt den 25. februar 2011, kl Det var noteret, at der var skærpet tilsyn under hele anbringelsen. Hvis tidspunkterne for indsættelse og løsladelse i detentionsrapporten var rigtige, kunne der ikke være tale om tilsyn fra den 25. februar 2011, kl til (i så fald den

19 19/ februar 2011,) kl Da den pågældende desuden først blev indsat kl den 24. februar 2011, kunne der heller ikke være tale om blot en forkert datoangivelse ved første notat om tilsyn, der skete kl Ombudsmanden bad om nærmere oplysninger om uoverensstemmelsen mellem det anførte i detentionsrapporten og tilsynsnotaterne og om nærmere oplysninger om tilsyn i dette tilfælde. Politimesteren i Grønland har oplyst, at der er sat kryds i rubrikken syg, men at det forholdt sig sådan, at den detentionsanbragte havde slugt en del hashklumper. Han var derfor til røntgen og blev efterfølgende frihedsberøvet, indtil hashen kom ud igen. Politimesteren har endvidere oplyst, at datoen rettelig skulle have været den 24. februar 2011 ved det ene tilsyn, hvor der er noteret dato, og at denne dato også skulle have været noteret ved resten af tilsynene. Politimesteren har i sin udtalelse endvidere oplyst, at politimesteren finder det beklageligt, at datoerne ikke er korrekt anført, men at de polititjenestemænd, der havde sagen, har oplyst, at den anholdte også blev tilset efter kl De kan i øvrigt ikke forklare, hvorfor der er noteret forkert dato. Endelig har Politimesteren i Grønland oplyst, at reglerne i den gældende dagsbefaling er blevet indskærpet over for politikredsens ansatte. Justitsministeriet har udtalt, at ministeriet ligeledes finder det beklageligt, at datoerne ikke er korrekt anført. Da reglerne i dagsbefalingen er blevet indskærpet over for politikredsens ansatte, foretager Justitsministeriet sig ikke yderligere i anledning af dette forhold. Med den bemærkning, at det stadig er uklart præcis i hvilket tidsrum, den pågældende havde ophold i detentionen, har jeg noteret mig det oplyste. I et andet tilfælde var der ingen notater om tilsyn i perioden mellem kl og Det drejede sig om en anbringelse den 8. februar 2011 (ap-nr. 217). Under henvisning til at der i tidsrummet mellem kl og skal være mindst 1 teknisk tilsyn, udtalte ombudsmanden, at det var beklageligt, at der ikke havde været ført tilsyn i dette tidsrum (eller ikke var notat herom).

20 20/20 Politimesteren i Grønland har i sin udtalelse af 18. april 2013 oplyst, at den daværende leder på politistationen i Ilulissat har beklaget, at der ikke foreligger dokumentation for, at der i det omtalte tilfælde er gennemført tilsyn i overensstemmelse med dagsbefalingens regler herom. Politimesteren har tilsluttet sig denne beklagelse og har oplyst, at dagsbefalingens regler om tilsyn er blevet indskærpet over for personalet på politistationen i Ilulissat. Justitsministeriet har udtalt, at ministeriet ligeledes finder det beklageligt, at der i det konkrete tilfælde ikke er ført tilsyn i overensstemmelse med reglerne herom. Da Politimesteren i Grønland har indskærpet reglerne herom over for personalet på politistationen i Ilulissat, foretager Justitsministeriet sig ikke yderligere i anledning af dette forhold. Opfølgning Jeg betragter herefter sagen om inspektionen af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011 som afsluttet. Underretning Denne rapport sendes til politiet i Ilulissat, Politimesteren i Grønland, Kriminalforsorgen i Grønland, Direktoratet for Kriminalforsorgen, Justitsministeriet og Rigspolitichefen. København, den

Inspektion af detentionen i Sisimiut den 2. juni 2011

Inspektion af detentionen i Sisimiut den 2. juni 2011 Inspektion af detentionen i Sisimiut den 2. juni 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00241-4/PH 2/20 Indholdsfortegnelse Ad 2.2. Frister mv.... 3 Ad 3. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion...

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00009-4/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 5.2.1. Tilbageholdte og domfældte (regelgrundlag)... 3 Ad 5.3. Belægning... 4

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 Ad punkt 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv....3 Ad punkt 2.3. Grundlaget

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. marts 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af detentionen i Slagelse. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00074-5/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 2. Detentionslokalerne... 3 Ad 3.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentions-...

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00160-4/PH 2/14 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011

Inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011 19. december 2011 Inspektion af detentionen i Ilulissat den 6. juni 2011 ENDELIG J.nr. 2011-1702-6180/PH 1/34 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Anvendelse af detentioner... 2 2.1. Regelgrundlag...

Læs mere

Inspektion af detentionen i Ittoqqortoormiit den 3. september 2009

Inspektion af detentionen i Ittoqqortoormiit den 3. september 2009 Inspektion af detentionen i Ittoqqortoormiit den 3. september 2009 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00064-3/PH 2/19 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion... 4 Ad 2. Forrum

Læs mere

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. marts 2002 af detentionen i Tønder. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere angivne

Læs mere

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom:

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten bad jeg politiet i Aasiaat, Politimesteren i

Læs mere

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende: 1/1 Den 18. september 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. februar 2007 inspektion af detentionen på politistationen i Vordingborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2002 afgav jeg rapport vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af detentionen i Randers. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på politistationen i Skanderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv.

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005.

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. august 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen på Station Amager. I rapporten anmodede jeg Politidirektøren i København,

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00161-6/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Inspektion af detentionen i Kangerlussuaq den 2. juni 2011

Inspektion af detentionen i Kangerlussuaq den 2. juni 2011 19. december 2011 Inspektion af detentionen i Kangerlussuaq den 2. juni 2011 ENDELIG J.nr. 2011-0863-6180/PH 1/28 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Anvendelse af detentioner... 2 2.1. Regelgrundlag...3

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at mine bemærkninger med hensyn til indbringelsen til politistationen vil blive efterlevet.

Politidirektøren har oplyst at mine bemærkninger med hensyn til indbringelsen til politistationen vil blive efterlevet. 1/6 Den 19. marts 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 19. september 2006 af detentionen på politistationen i Skive. I rapporten bad jeg Midt- og Vestjyllands Politi og Justitsministeriet

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. februar 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 13. oktober 2005 af detentionen i Nyborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. juli 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 23. marts 2004 af detentionen på politistationen i Grenå. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. om

Læs mere

Jeg har taget det oplyste til efterretning og foretager mig ikke yderligere i den anledning.

Jeg har taget det oplyste til efterretning og foretager mig ikke yderligere i den anledning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. februar 2005 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 15. september 2004 af detentionen på Frederiksberg. I rapporten bad jeg Politimesteren på Frederiksberg

Læs mere

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 Den 21. september 2009 Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0247-618/PK3 1/7 Den 1. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008

Læs mere

Jeg bad om at oplysningerne mv. blev tilbagesendt gennem Justitsministeriet med henblik på at ministeriet kunne komme med bemærkninger hertil.

Jeg bad om at oplysningerne mv. blev tilbagesendt gennem Justitsministeriet med henblik på at ministeriet kunne komme med bemærkninger hertil. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten bad jeg politiet i Kangerlussuaq og Politimesteren

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsaq den 25. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsaq den 25. august 2006 Den 19. april 2012 Inspektion af detentionen i Narsaq den 25. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1067-618/PK3 1/17 Indholdsfortegnelse Ad 3. Møblering af celler... 2 Ad 4. Vejledning til detentionsanbragte

Læs mere

Inspektion af detentionen i Sisimiut den 2. juni 2011

Inspektion af detentionen i Sisimiut den 2. juni 2011 19. december 2011 Inspektion af detentionen i Sisimiut den 2. juni 2011 ENDELIG J.nr. 2011-1699-6180/MV3 1/33 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Anvendelse af detentioner... 2 2.1. Regelgrundlag...

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. august 1999 af Arresten/detention i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Inspektion af detentionen i Nuuk ministeriets j.nr /

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Inspektion af detentionen i Nuuk ministeriets j.nr / Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 15. februar 2011 Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1066-618/PK 1/19 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv.... 2 Ad 2. Forrum og møblering af forrum...

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Arresten/detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn og af 22. december 2004 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn og af 22. december 2004 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 2. februar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af detentionen i Frederikshavn. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. marts 2003 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af detentionen i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Ad. 1. Detentionslokalerne

Ad. 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. januar 2005 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. august 2004 af detentionen i Nykøbing Falster. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00159-4/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 Ad. pkt. 2. Rapportgennemgang... 3 Ad. pkt. 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen... 6 Ad. pkt. 2.4 Lægeundersøgelse...

Læs mere

Inspektion af detentionen i Qaqortoq den 22. august 2006

Inspektion af detentionen i Qaqortoq den 22. august 2006 Den 22. februar 2011 Inspektion af detentionen i Qaqortoq den 22. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1069-618/PK 1/24 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv.... 2 Ad 3. Møblering af celler... 3 Ad

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. oktober 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af detentionen i Holbæk. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 31. marts 2011 Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2101-618/LF 2008-2102-618/LF 2008-2104-618/LF 2008-2105-618/LF 2008-2106-618/LF 2008-2107-618/LF 2008-2108-618/LF

Læs mere

Justitsministeriet har i den anledning indhentet ovennævnte udtalelse af 22. september 2004 fra Rigspolitichefen der har udtalt følgende:

Justitsministeriet har i den anledning indhentet ovennævnte udtalelse af 22. september 2004 fra Rigspolitichefen der har udtalt følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. april 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af detentionen på politistationen i Horsens. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Oplysninger fra kriminalregistret

Oplysninger fra kriminalregistret FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 3 (nu Station Bellahøj) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Rigspolitiet har hertil anført følgende:

Rigspolitiet har hertil anført følgende: 1/11 Den 9. maj 2007 afgav jeg en rapport om min inspektion den 20. september 2006 af detentionen på politistationen i Viborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om bemærkninger

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. august 1999 af Arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND Dato: 9. juli 2001 J.nr: 2000-1101-618 Sagsbehandler: CM3 Akt.nr.: 17 Den 7. marts 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 26. september 2001 af detentionen i Thisted.

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention 1 Den 8. juni 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af detentionen i Vejle. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i Vejle og Justitsministeriet. Jeg modtog herefter breve

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. februar 2006 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. september 2005 af detentionen på politistationen i Varde. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 2. 2. Rapportgennemgang... 4. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 2. 2. Rapportgennemgang... 4. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 2.2. Lægeundersøgelse... 10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Inspektion af detentionen i Nanortalik den 24. august 2006

Inspektion af detentionen i Nanortalik den 24. august 2006 Den 5. april 2011 Inspektion af detentionen i Nanortalik den 24. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1070-618/PK 1/25 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle spørgsmål m.v...2. 2. Celler, forrum mv...4. 3. Inventar...8. 4. Tv-overvågning mv...10

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle spørgsmål m.v...2. 2. Celler, forrum mv...4. 3. Inventar...8. 4. Tv-overvågning mv...10 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle spørgsmål m.v...2 2. Celler, forrum mv...4 3. Inventar...8 4. Tv-overvågning mv...10 5. Vejledning til detentionsanbragte om rettigheder og pligter...12

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på Samsø. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af detentionen i Nuuk den 20. august 2006

Inspektion af detentionen i Nuuk den 20. august 2006 Den 26. januar 2011 Inspektion af detentionen i Nuuk den 20. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-2144-618/PK 1/20 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv.... 2 Ad 4. Vejledning til detentionsanbragte

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE RAPPORTGENNEMGANG...4

Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE RAPPORTGENNEMGANG...4 1 Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE...2 2. RAPPORTGENNEMGANG...4 2.1. GRUNDLAGET FOR DETENTIONSANBRINGELSEN...6 2.2. LÆGEUNDERSØGELSE...8 2.2.1. Tidspunktet for tilkald af læge...11 2.2.2. Tidspunktet

Læs mere

1/17. Indholdsfortegnelse

1/17. Indholdsfortegnelse 1/17 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne... 3 Ad punkt 2. Rapportgennemgang... 4 Ad punkt 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.... 4 Ad

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. april 2002 af detentionen i Fredericia. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Fredericia og Justitsministeriet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Rapportgennemgang...5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...7 2.1.1. Politiloven...7 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen...8 2.2.

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Herning modtaget en udtalelse af 9. juni 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 1. september 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Herning modtaget en udtalelse af 9. juni 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 1. september 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. maj 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 25. januar 2006 af detentionen i Herning. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalet på Samsø...2. 2. Brugen af detentionslokalet...6. 3. Detentionsanbringelse...7

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalet på Samsø...2. 2. Brugen af detentionslokalet...6. 3. Detentionsanbringelse...7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalet på Samsø...2 2. Brugen af detentionslokalet...6 3. Detentionsanbringelse...7 4. Anvendelse som venterum...8 5. Gennemgang af rapporter...10

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 7 2.2. Lægeundersøgelse... 10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Inspektion af detentionen i Ittoqqortoormiit den 3. september 2009

Inspektion af detentionen i Ittoqqortoormiit den 3. september 2009 Retsudvalget 2010-11 REU alm. del Bilag 170 Offentligt Den 23. december 2010 Inspektion af detentionen i Ittoqqortoormiit den 3. september 2009 ENDELIG J.nr. 2009-2802-618/PK 1/36 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. november 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 26. maj 2003 af arresten/detentionen i Qeqertarsuaq. I rapporten bad jeg Politimesteren i Grønland, Direktoratet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv... 7

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv... 7 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 6 2.1.1. Politiloven... 6 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen... 7 2.2. Alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af detentionen i Skagen. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 9 2.2. Lægeundersøgelse... 11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Detentionslokalerne... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Detentionslokalerne... 2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 6 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

1/19. Indholdsfortegnelse

1/19. Indholdsfortegnelse 1/19 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1 Detentionslokalerne... 2 Ad punkt 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.... 3 Ad punkt 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse Tidspunktet for tilkald af læge Oplysninger fra Kriminalregisteret... 9

Indholdsfortegnelse Tidspunktet for tilkald af læge Oplysninger fra Kriminalregisteret... 9 Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 175 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 2 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster.

Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster. Jeg har tidligere den 19. marts 1998 foretaget inspektion

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Anvendelse af detentionen Lægebetjening tilkaldeordning Rapportgennemgang...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Anvendelse af detentionen Lægebetjening tilkaldeordning Rapportgennemgang... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Anvendelse af detentionen...5 3. Lægebetjening tilkaldeordning...6 4. Rapportgennemgang...7 4.1. Seks detentionsrapporter... 9 4.1.1.

Læs mere

Vedrørende direktoratets j.nr (Ressourcestyringskontoret) overbelæg i detentionen i Tasiilaq

Vedrørende direktoratets j.nr (Ressourcestyringskontoret) overbelæg i detentionen i Tasiilaq FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Direktoratet for Kriminalforsorgen Strandgade 100 1401 København K Dato: 3.

Læs mere

I redegørelsen fra politimesteren er der flere gange nævnt navne mv. på bl.a. de tilbageholdte. Jeg har valgt at anonymisere disse oplysninger.

I redegørelsen fra politimesteren er der flere gange nævnt navne mv. på bl.a. de tilbageholdte. Jeg har valgt at anonymisere disse oplysninger. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. november 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 20. april 2005 af detentionen i Odense. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 21. december 2010 Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 ENDELIG J.nr. 2009-3499-618/PH 1/30 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Detentionslokalerne... 2 3. Rapportgennemgang... 5

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...4

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...7 2.2. Lægeundersøgelse...11 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2.

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2. Den 3. januar 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...6. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10. 2.2. Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...6. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10. 2.2. Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...6 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10 2.2. Lægeundersøgelse...11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...19

Læs mere

Tilsynsbesøg i detentioner

Tilsynsbesøg i detentioner 2016-21 Tilsynsbesøg i detentioner Ombudsmanden gennemførte uanmeldte natlige tilsynsbesøg i detentionerne på to politistationer i København. Under tilsynsbesøgene, som blev gennemført i samarbejde med

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...6 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...6 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringel-...7

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Bestemmelser om detentionsanbringelse...6

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Bestemmelser om detentionsanbringelse...6 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...6 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7... 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7...15 3. Opfølgning...17 4. Underretning...17 2 Den 21. februar 2000 foretog

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion Forrum og møblering af forrum Møblering af celler...

Indholdsfortegnelse. 1. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion Forrum og møblering af forrum Møblering af celler... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1/36 Indholdsfortegnelse 1. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion...3 2. Forrum og møblering af forrum...6 3. Møblering af celler...7 4. Vejledning til detentionsanbragte

Læs mere

Inspektionen udgjorde en af de i alt syv inspektioner af arrester/detentioner og anstalter for domfældte i Grønland i uge 21 og 22.

Inspektionen udgjorde en af de i alt syv inspektioner af arrester/detentioner og anstalter for domfældte i Grønland i uge 21 og 22. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2003 foretog jeg inspektion af arresten/detentionen i Qasigiannguit. I forbindelse med inspektionen modtog jeg rapportmateriale mv. til gennemgang. Rapportmaterialet

Læs mere

Venterummene på politistationen i Silkeborg

Venterummene på politistationen i Silkeborg FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 18. juni 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. april 2003 af venterum på politistationen i Silkeborg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Silkeborg om

Læs mere

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten.

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten. 1/9 Den 14. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. august 2006 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Arrest/detentionslokaler Vejledning om alkoholafvænning...5

Indholdsfortegnelse. 1. Arrest/detentionslokaler Vejledning om alkoholafvænning...5 1 Indholdsfortegnelse 1. Arrest/detentionslokaler...3 2. Vejledning om alkoholafvænning...5 3. Gennemgang af anholdelsesprotokol og døgnrapporter...6 3.1...7 3.2...8 3.3...8 3.4...9 3.5...10 3.6...11 4.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...6 2.1.1. Politiloven...6 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen...7 2.2.

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

1/26. Indholdsfortegnelse

1/26. Indholdsfortegnelse 1/26 Indholdsfortegnelse 1. Celler, forrum mv. og afprøvning af brandmelderfunktion... 2 2. Forrum og møblering af forrum... 4 3. Møblering af celler... 6 4. Vejledning til detentionsanbragte om rettigheder

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. Indholdsfortegnelse

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1. Indholdsfortegnelse FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 5 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

1. Detentionen Frederiksberg politis detentionslokaler ligger sammen med Frederiksberg politis venterum i en høj kælder under politistationen.

1. Detentionen Frederiksberg politis detentionslokaler ligger sammen med Frederiksberg politis venterum i en høj kælder under politistationen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. september 2004 foretog jeg og to af embedets øvrige medarbejdere en inspektion af detentionen på politistationen på Frederiksberg. Den 16. september 2004 modtog jeg pr.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 3

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 3 2. Rapportgennemgang... 7 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 8 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere