Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Sample Danish. 26 december 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Sample Danish. 26 december 2006"

Transkript

1 MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for Sample Danish 6 december Myers-Briggs Type Indicator Trin II Tolkningsrapport 00, 006 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes. Myers-Briggs Type Indicator, MBTI, Myers-Briggs, Introduction to Type, og MBTI-logoet er registrerede varemærker tilhørende Myers-Briggs Type Indicator Trust. CPP-logoet er et varemærke tilhørende CPP, Inc.

2 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT MBTI Personlighedsvurdering Denne rapport er udarbejdet på baggrund af dine resultater fra Myers-Briggs Type Indicator Trin II. Den giver en uddybende beskrivelse af dine personlige præferencer og viser foruden din præferenceprofil nogle eksempler på hvordan din profil kommer til udtryk. MBTI blev udviklet af Isabel Myers og Katharine Briggs som en videreudvikling af C. G. Jungs teori om psykologiske typer. Ifølge denne teori har vi to modsatrettede måder hvorfra vi får vores energi (Ekstroversion eller Introversion), måder at indhente information på, (Sansning eller Intuition), samt måder til at træffe beslutning eller konkludere på baggrund af denne information (Tænkning eller Følen), og endelig måder hvorpå vi forholder os til verden omkring os (Vurdering eller Opfattelse). Hvis din præference er Ekstroversion, har du primært dit fokus i den ydre verden og får hermed energi gennem interaktion med andre mennesker og aktiviteter i øvrigt. Hvis din præference er Introversion, har du primært fokus i egen indre verden og får energi ved at reflektere og gå i dybden med information, ideer og koncepter. Hvis din præference er Sansning, lægger du mærke til og stoler på fakta, detaljer og aktuelle realiteter. Hvis din præference er Intuition, koncentrerer du dig om og stoler på sammenhænge, teorier og fremtidige muligheder. Hvis din præference er Tænkning, træffer du beslutninger på baggrund af logik og objektiv analyse. Hvis din præference er Følen, træffer du beslutninger for at skabe harmoni i overenstemmelse med dit personlige værdisæt. Hvis din præference er Vurdering, har du en tendens til at være velorganiseret, metodisk og træffe hurtige beslutninger. Hvis din præference er Opfattelse, har du en tendens til at være fleksibel, omstillingsparat og holde alle døre åbne så længe som muligt. Alle mennesker anvender hver af disse otte dele (præferencer) af personligheden, men vil foretrække én af præferencerne i hver dimension, ligesom man har en naturlig præference for at bruge den ene hånd frem for den anden. Ingen af præferencerne er bedre eller mere attråværdig end den anden præference. MBTI måler ikke dine evner eller færdigheder indenfor et givent område. MBTI er derimod en måde at hjælpe dig til at blive mere bevidst om din særlige personlige stil og til bedre at forstå og værdsætte de forskelle, der er mennesker i mellem.

3 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT DIN RAPPORT INDEHOLDER Dine resultater fra MBTI Trin I Dine Trin II facetter Anvendelse af Trin II i forhold til kommunikation Anvendelse af Trin II i forhold til at træffe beslutninger Anvendelse af Trin II i forhold til håndtering af forandringer Anvendelse af Trin II i forhold til konflikthåndtering Dynamikken i din psykologiske type Integration af Trin I og Trin II Brug af type for at opnå øget forståelse Overblik over dine resultater Litteraturliste Sammenfatning

4 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Dine resultater fra MBTI Trin I Grafen nedenfor og de følgende beskrivelser giver information om din MBTI-profil. Dine fire foretrukne præferencer vises med en søjle hhv. mod den ene eller anden af præferencepolerne. Jo længere søjlen er, jo mere klart har du udtrykt den pågældende præference. KLARHED I PRÆF ERENC ER Meget klar Klar Moderat Uklar Moderat Klar Meget klar EKSTROVERSION (E) (I) INTROVERSION SANSNING (S) (N) INTUITION TÆNKNING (T) (F) FØLEN VURDERING (J) (P) OPFATTELSE Din rapporterede type er ENTJ (Ekstroversion, Intuition, Tænkning, Vurdering)

5 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT ENTJ-typer er logiske, analytiske og objektivt kritiske. De kan lide langsigtet planlægning og strategisk tænkning og foretrækker at have ledelsen. De har fokus på ideer og kan lide at tænke fremad. De yder en systematisk indsats for at nå deres mål til tiden. De har begrænset tålmodighed med løse ender og ineffektivitet, og kan være ganske barske når de møder den slags udfordringer. ENTJ-typer foretrækker at arbejde med de overordnede linier fremfor detaljer. De træffer hurtige beslutninger om det videre forløb og leder gerne andre fremad i overensstemmelse hermed. Systemer og principper er vigtige for ENTJ-typer. Ændring af en given metode vil derfor nødvendigvis indebære at principperne først justeres. De sætter pris på logik og konsekvens. ENTJ-typer vil sandsynligvis være mest tilfredse i et arbejdsmiljø, der muliggør langsigtet planlægning, inddragelse i beslutningsprocesserne samt gennemførelse af de opstillede planer. Man kan regne med, at de tager ledelse og sørger for, at tingene bliver gjort på en kompetent måde. PASSER DENNE TYPE PÅ DIG? Notér hvilke dele af beskrivelsen ovenfor, der passer på dig og hvilke der ikke gør. Dine resultater fra Trin II på de følgende sider kan hjælpe dig med at afklare de områder som du evt. ikke oplever passer på dig. Såfremt din rapporterede type fra Trin I ikke passer på dig, kan resultaterne fra Trin II måske hjælpe dig med at finde en mere passende præferenceprofil.

6 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 6 Dine Trin II facetter Din personlighed er kompleks og dynamisk. Trin II beskriver noget af denne kompleksitet ved at vise dine resultater i forhold til fem forskellige facetter af hver af MBTI instrumentets komplementære præferencepar vist nedenfor. EKSTROVERSION (E) Igangsættende Udtryksfuld Selskabelig Aktiv Entusiastisk (I) INTROVERSION Modtagende Behersket Reserveret Reflekterende Stille SANSNING (S) Konkret Realistisk Praktisk Erfaringsbaseret Traditionel (N) INTUITION Abstrakt Fantasifuld Begrebsmæssig Teoretisk Original TÆNKNING (T) Logisk Fornuftig Spørgende Kritisk Barsk (F) FØLEN Indfølende Forstående Imødekommende Accepterende Omsorgsfuld VURDERING (J) Systematisk Planlæggende Starter tidligt Strukturerende Metodisk (P) OPFATTELSE Afslappet Åben overfor muligheder Starter sent Spontan Tager tingene, som de kommer Når du læser dine resultater, så husk på, at: Hver facet har to modsatrettede poler. Du vil sandsynligvis foretrække den pol, som ligger på samme side som din overordnede præference (et resultat indenfor præferencen) for eksempel den Igangsættende pol, hvis du foretrækker Ekstroversion, eller den Modtagende pol, hvis du foretrækker Introversion. Det kan også forekomme, at du for en eller flere af facetterne foretrækker den modsatte pol i forhold til din overordnede præference (et resultat udenfor præferencen) eller at du ikke har nogen klar præference for nogen af polerne (et mellemzoneresultat). Kendskab til dine præferencer for disse tyve facetter kan hjælpe dig til en bedre forståelse af netop din unikke måde at opleve og udtrykke din psykologiske type på.

7 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 7 SÅDAN TOLKER DU DINE TRIN II RESULTATER De følgende 8 sider (8-), giver dig information om hvert sæt af facetter. På hver side vises en graf med dine resultater i forhold til facetterne. Den grafiske fremstilling indeholder: Kortfattede definitioner af dine præferencer i forhold til MBTI Trin I. Betegnelserne på de fem facetpoler som er forbundet med hver MBTI-præference samt tre beskrivende ord eller sætninger for hver facetpol. En søjle, der viser den pol, du foretrækker eller dit eventuelle resultat i mellemzonen. Søjlens længde viser hvor klart du rapporterede din præference for den respektive pol. Ved at læse grafen kan du se, om dine resultater for en facet er indenfor præferencen (scores på - på samme side som din præference), udenfor præferencen (scores på - på modsatte side af din præference) eller i mellemzonen (scores på 0 eller ). Under grafen findes et antal udsagn, der beskriver egenskaber for hvert af resultaterne indenfor præferencen, udenfor præferencen og i mellemzonen. For at kontrollere dine resultater kan du se på de tre ord eller sætninger, der beskriver den modsatte pol på grafen. Hvis nogle af udsagnene ikke synes at passe på dig, ville beskrivelserne i den modsatte pol eller i mellemzonen måske give en mere passende beskrivelse af dig.

8 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 8 EKSTROVERSION (E) Retter energi mod den ydre verden af mennesker og ting (I) INTROVERSION Retter energi mod den indre verdens oplevelser og ideer Indenfor præferencen Udenfor præferencen IGANGSÆTTENDE Social, sympatisk, er den der introducerer andre mennesker UDTRYKSFULD Ekspressiv, lettere at lære at kende, åben omkring dig selv SELSKABELIG Søger popularitet, bred omgangskreds, deltager gerne i gruppesammenhæng AKTIV Interagerende, ønsker at være i kontakt, lytte og tale ENTUSIASTISK Livlig, energisk, søger at være i centrum MODTAGENDE Reserveret, tilbageholdende, er den der bliver introduceret BEHERSKET Kontrolleret, sværere at lære at kende, privat RESERVERET Søger nærhed, én til én relationer, søger udvalgte mennesker REFLEKTERENDE Iagttager, foretrækker plads, læse og skrive STILLE Rolig, nyder ensomhed, holder dig i baggrunden 0 Modtagende (Udenfor præferencen) Foretrækker mindre fremfor større sociale arrangementer. Ses som reserveret fremfor udfarende. Kan føle ubehag ved at skulle tage initiativ til sociale kontakter. Fokuserer i højere grad på få udvalgte mennesker ved større sociale sammenkomster fremfor at cirkulere rundt. Lader andre tage initiativet til at introducere folk for hinanden. Udtryksfuld (Indenfor præferencen) Taler meget! Er let at lære at kende. Du finder det let at udtrykke dine følelser og interesser over for andre. Ses af andre som glad, varm og humoristisk. Du kan somme tider undre dig over, om du har sagt for meget eller sagt upassende eller måske pinlige ting.

9 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 9 Holder af aktiviteter i større gruppesammenhænge eller én til én samtaler afhængigt af omstændighederne. Hvor afslappet du føler dig i samvær med fremmede afhænger af situationen. Nyder at reflektere over begivenheder som du har deltaget i. Læser og skriver gerne og ofte. Holder af at være, hvor der sker noget. Søger nogen spænding, hvis tingene bliver alt for stille. Foretrækker ikke at tilbringe for megen tid alene. Er entusiastisk og livlig når du får mulighed for at dele det du ved. Selskabelig-Reserveret () Fremstår til tider udadvendt, til tider reserveret. Reflekterende (Udenfor præferencen) Entusiastisk (Indenfor præferencen) Ønsker måske ikke så mange tætte og nære relationer. Er relativt afslappet i interaktionen med andre mennesker. Holder af at diskutere det du har læst og skrevet, med enkeltpersoner og i grupper. Fremstår som interesseret i ideer. Holder af at være i centrum indenfor områder du er god til. Kan være ret så talende og slagfærdig sammen med mennesker du kender godt.

10 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 0 SANSNING (S) Fokuserer på, hvad der kan opfattes med de fem sanser (N) INTUITION Fokuserer på at opfatte mønstre og sammenhænge Udenfor præferencen Indenfor præferencen KONKRET Eksakte fakta, bogstavelig, fokus på det håndgribelige REALISTISK Fornuftig, saglig, søger effektivitet PRAKTISK Pragmatisk, resultatorienteret, fokus på det der kan omsættes i praksis ERFARINGSBASERET Hands-on, empirisk, stoler på erfaring TRADITIONEL Konventionel, traditionsbunden, søger det velkendte ABSTRAKT Symbolsk, fokus på det uhåndgribelige og billedlige FANTASIFULD Snarrådig, opfindsom, søger det nye BEGREBSMÆSSIG Akademisk, fokus på ideer, intellektuel TEORETISK Søger mønstre, hypotetisk, stoler på teorier ORIGINAL Ukonventionel, anderledes, søger det nye og usædvanlige 0 Begynder med en abstrakt ide, men søger efter data til at understøtte den. Ønsker at vide hvilke fakta en teori baserer sig på inden du går videre til selve meningen. Kan lide at søge efter nye ideer og metoder. Undgår omhyggeligt at tage noget til dig, der forekommer for langt ude eller involverer en længerevarende søgning. Konkret-Abstrakt () Realistisk-Fantasifuld () Kan i pressede situationer tabe overblikket til fordel for detaljerne og have svært ved at se den større sammenhæng. Vil gerne kende detaljerne, men ikke nødvendigvis anvende dem. Går relativt hurtigt videre for at se, hvorledes dine ideer fungerer, og hvad der er deres begrænsning. Bidrager med sund fornuft i enhver situation.

11 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Praktisk-Begrebsmæssig () Forener pragmatisme og nysgerrighed. Undersøger nye ideer og deres betydninger. Holder af at veksle mellem fokus på ideer og deres Vil gerne se dine bedste ideer omsat i praksis. mulige anvendelse. Foretrækker at beholde tingene som de er, medmindre de ikke fungerer. Ser ikke det store billede som virkeligt før du har oplevet det. Ønsker at passe ind. Har en tendens til at holde fast ved en gang etablerede og velfungerende metoder. Erfaringsbaseret (Udenfor præferencen) Sætter pris på at se en idé fungere i praksis. Traditionel (Udenfor præferencen) Kan lide at få andre aktivt involveret i forhold til dine erfaringer. Ser det store billede snarere end detaljerne i forhold til hvordan tingene skal gribes an. Kan lide at fejre højtider og familiebegivenheder på særlige, traditionsrige måder.

12 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT TÆNKNING (T) Baserer konklusioner på logisk analyse med fokus på objektivitet (F) FØLEN Baserer konklusioner på personlige eller sociale værdier med fokus på harmoni Indenfor præferencen Udenfor præferencen LOGISK Upersonlig, søger upartiskhed, objektiv analyse FORNUFTIG Sandfærdig, fokus på årsag-og-virkning, anvender og omsætter principper SPØRGENDE Præcis, udfordrende, søger diskussion KRITISK Skeptisk, søger bevis, kritiserer BARSK Bestemt, usentimental, målorienteret INDFØLENDE Personlig, søger at forstå, fokus på centrale værdier FORSTÅENDE Taktfuld, medfølende, loyal IMØDEKOMMENDE Samtykker, behagelig, søger harmoni ACCEPTERENDE Tolerant, tillidsvækkende, rosende OMSORGSFULD Mild, varmhjertet, medlevende 0 Logisk-Indfølende () Tror på, at den ideelle måde at træffe beslutninger på, er at inddrage såvel de logiske konsekvenser som andre menneskers følelser. Respekterer en kølig og objektiv synsvinkel, men ikke ud i det ekstreme. Fremstår hverken kølig logisk eller overdrevent optaget af andre menneskers følelser. Kan opleve en vis konflikt mellem en analytisk og en personlig tilgang til tingene. Fornuftig-Forstående () Træffer beslutninger med udgangspunkt i både omtanke for andre mennesker og med inddragelse af situationens logik. Kan vakle, når du træffer dine beslutninger, hvis inddragelse af objektive kriterier vil skade nogen, der er vigtig for dig. Kan nogle gange fremstå som ambivalent.

13 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Spørgende-Imødekommende () Stiller kun spørgsmål når emnet har din interesse. Lader andre stille deres spørgsmål først. Stiller spørgsmål og udtrykker uenighed på en neutral måde. Bliver mere konfronterende og direkte, når vigtige værdier udfordres. Kritisk (Indenfor præferencen) Er diskussionslysten og skeptisk. Kan fremstå som upåvirkelig i samværet med andre. Tager intet for givet og giver ikke efter. Kan lide at udlede hvad der er forkert intet er jo perfekt. Kan lide at indtage en kritisk holdning og føler, at det at stille spørgsmål til tingene er normalt. Kan i særlige situationer give konstruktiv kritik frem for at kritisere. Barsk-Omsorgsfuld () Forsøger at adskille følelsesmæssige emner fra det faktiske udfald. Foretrækker at nå til enighed, men kan være barsk hvis det er nødvendigt. Motiverer andre til at få tingene gjort. Er hengiven og loyal overfor dem der står dig nær.

14 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT VURDERING (J) Foretrækker beslutsomhed og afslutning (P) OPFATTELSE Foretrækker fleksibilitet og spontanitet Indenfor præferencen Udenfor præferencen SYSTEMATISK Ordenssans, struktureret, bryder dig ikke om afbrydelser PLANLÆGGENDE Fremtidsorienteret, planlægger i forvejen, holder af fastlagte planer STARTER TIDLIGT Motiveres af selvdiciplin, fremskridt, stresses ved sen start STRUKTURERENDE Ønsker rutine, laver lister, sætter pris på fastlagte procedurer METODISK Planlægger specifikke opgaver, fokus på delopgaver, velorganiseret AFSLAPPET Tilbagelænet, sorgløs, afbrydelser er velkomne ÅBEN OVERFOR MULIGHEDER Fokus på nuet, følger med strømmen, laver fleksibel planlægning STARTER SENT Motiveres af stress, yder en ihærdig slutspurt, mister energi ved at starte tidligt SPONTAN Ønsker variation, nyder det uventede, bryder dig ikke om rutiner TAGER TINGENE SOM DE KOMMER Springer ud i tingene, lader tingene udvikle sig, tilpasningsdygtig 0 Afslappet (Udenfor præferencen) Ses som afslappet og sorgløs. Trives bedst når tingene ikke skal hastes igennem. Kan lide udfordringen med at tilpasse dig en given strukturændring. Tager dig ikke af afbrydelser, hvis det ikke går ud over arbejdet. Er villig til at stramme op på din planlægning for at kompensere for din afslappede måde at arbejde på. Foretrækker et uformelt arbejdsmiljø. Planlæggende (Indenfor præferencen) Holder af at opstille langsigtede planer, især for fritidsaktiviteter. Kan opleve selve planlægningen som mere interessant end gennemførelsen. Kan lide at se fremad og planlægge for fremtiden. Synes at langsigtede planer gør dig mere effektiv og sikrer dig det ønskede resultat.

15 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Starter tidligt-starter sent () Vil sandsynligvis finde det svært at komme i gang Arbejder bedst, når deadline nærmer sig. med en opgave i al for god tid inden deadline. Har nogle få retningslinjer skrevet ned, når du starter. Motiveres af det pres en deadline medfører. Sætter pris på en vis mængde rutine i dit liv. Føler, at en vis mængde rutine giver forudsigelighed såvel som frihed til udforske muligheder. Udvikler detaljerede planer for fremtidige arbejdsopgaver. Definerer delopgaver og planlægger arbejdet trin for trin. Forbereder dig grundigt og definerer nøje hvert trin der er nødvendigt for at nå målet. Strukturerende-Spontan () Metodisk (Indenfor præferencen) Ser rutine som en hjælp i arbejdslivet, men ikke på hjemmefronten eller omvendt. Holder af at arbejde på en velorganiseret og effektiv måde. Leverer højst sandsynligt dit materiale til tiden med få afvigelser.

16 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 6 Anvendelse af Trin II i forhold til kommunikation Alle aspekter af din type påvirker din måde at kommunikere på, specielt når du er en del af en gruppe. Ni af facetterne er særlig relevante for at forstå mere om din kommunikationsstil. Nedenfor præsenteres dine præferencer i forhold til disse ni facetter. Endvidere får du tips om hvordan du kan forbedre din måde at kommunikere på. Foruden de specifikke tips som præsenteres i tabellen, så husk at kommunikation altid, uanset psykologisk type, indebærer at: Fortælle andre, hvilken slags information du har brug for. Spørge andre, hvad de har brug for. Forsøge at have tålmodighed med andre måder at kommunikere på. Være klar over, at andre sandsynligvis ikke prøver at irritere dig, når de anvender deres egne kommunikationsstile. Dine resultater i forhold til facetterne Modtagende Udtryksfuld Reflekterende Entusiastisk Konkret-Abstrakt Spørgende- Imødekommende Kritisk Barsk-Omsorgsfuld Metodisk Kommunikationsstil Fokuserer på den opgave, der skal løses, fremfor de forventninger der måtte være til at du præsenterer de andre for hinanden. Siger hvad du har på hjerte til enhver, der vil lytte. Kan lide at at kommunikere gennem at læse og skrive. Viser nemt entusiasme i forhold til det aktuelle emne. Taler om udvalgte fakta og detaljer såvel som deres betydning. Stiller gerne spørgsmål så længe det ikke påvirker gruppens konsensus. Indtager en kritisk holdning til det meste. Tager en barsk eller omsorgsfuld holdning afhængigt af omstændighederne. Identificerer i hvilken rækkefølge de enkelte trin skal tages i forbindelse med påbegyndelse af en opgave. Tips til forbedring af kommunikation Tænk på at opgaven ofte udføres bedre, når folk kender hinanden først. Erkend hvornår det er vigtigt ikke at sige, hvad du har på hjerte, og hold dig da tilbage. Tænk på at dit budskab måske ikke kommer frem, medmindre du er villig til at sige det højt. Vær forsigtig med ikke at overvælde eller tromle andre; sørg for, at du får andres input. Vær klar over, hvornår du fokuserer på detaljer og hvornår du fokuserer på deres betydninger, og vælg det fokus, der er bedst for situationen. Overvej omhyggeligt, hvornår du bør stille spørgsmål og hvornår du bør tie og samtykke. Tænk over, at andre kan opfatte din kritik som personlig. Gør opmærksom på når det ikke er tilfældet. Vær klar over, at du i stressede situationer kan være barsk. Vær tolerant overfor andre, der springer ud i opgaverne uden på forhånd at have identificeret hvert skridt.

17 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 7 Anvendelse af Trin II i forhold til at træffe beslutninger Effektive beslutninger forudsætter indhentning af information fra en lang række forskellige perspektiver og at denne information systematiseres og vurderes. Med hjælp fra visse af facetterne i Trin II kan du få tips til at forbedre din måde at træffe beslutninger på. De facetter der er mest relevante, er relaterede til Sansning, Intuition, Tænkning og Følen. Nedenfor præsenteres nogle generelle spørgsmål i forhold til de respektive facetter. De facetpoler, som du foretrækker er skrevet med fed kursiv. Såfremt facetpolerne er beskrevet med normal skrift, ligger dine resultater i mellemzonen. SANSNING Konkret: Hvad ved vi, og hvordan ved vi det? Realistisk: Hvad er de faktiske omkostninger? Praktisk: Kommer det til at fungere? Erfaringsmæssig: Kan du vise mig, hvordan det fungerer? Traditionel: Behøver man virkelig at ændre noget? INTUITION Abstrakt: Hvad kan dette ellers betyde? Fantasifuld: Hvad kan vi ellers finde på? Begrebsmæssig: Hvilke andre interessante ideer er der? Teoretisk: Hvorledes hænger det hele sammen? Original: Kan man gøre det på en ny måde? TÆNKNING Logisk: Hvad taler for og imod? Fornuftig: Hvad er de logiske konsekvenser? Spørgende: Men hvad med? Kritisk: Hvad er det der ikke stemmer her? Barsk: Hvorfor gennemfører vi det ikke nu? FØLEN Indfølende: Hvad kan vi lide, og hvad kan vi ikke lide? Forstående: Hvordan kommer det til at påvirke andre? Imødekommende: Hvordan kan vi gøre alle glade? Accepterende: Hvad er fordelen ved dette? Omsorgsfuld: Hvad med de mennesker, vi kommer til at såre? Seks forskellige beslutningsstile, altså måder at vurdere information på, er blevet identificeret med udgangspunkt i to facetter af dikotomien: Tænkning-Følen, nemlig: Logisk-Indfølende og Fornuftig-Forstående. Din stil ligger i mellemzonen med en underliggende præference for Tænkning. Denne stil betyder, at du sandsynligvis Er opmærksom på perspektiver knyttet til såvel Tænkning som Følen når du ræsonnerer dig frem til en beslutning. Træffer beslutninger udfra et af de to perspektiver afhængigt af omstændighederne. Ser ofte tilbage på en beslutning som god, men fortryder også nogle gange beslutningen, og hvordan du traf den. Kommer i tvetydige situationer bedst af sted med at basere dine beslutninger på logisk analyse, da det vil være i overensstemmelse med din underliggende præference for Tænkning.

18 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 8 TIPS Ved individuel problemløsning, så begynd med at stille alle spørgsmålene i kasserne ovenfor. Læg nøje mærke til svarene. De spørgsmål der ikke er skrevet med fed kursiv, kan være vigtige, da de repræsenterer perspektiver, du sandsynligvis sjældent tager i betragtning. Forsøg at balancere din beslutningsstil ved at være opmærksom på dine mindst foretrukne præferencer. Udvælg bevidst mennesker med andre synspunkter end dine, når der skal løses problemer i en gruppe Undersøg deres interesser og perspektiver. Lav et afsluttende check for at sikre dig, at alle spørgsmålene ovenfor er blevet stillet, og at forskellige beslutningsstile har været inddraget. Hvis du savner et perspektiv, så overvej, hvad det i givet fald kunne bidrage med.

19 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 9 Anvendelse af Trin II i forhold til håndtering af forandringer Forandringer er uundgåelige og påvirker mennesker på forskellig vis. For at hjælpe dig med at håndtere forandringer, så: Gør klart hvilke ændringer der sker og hvad der forbliver det samme. Undersøg hvad du har behov for at vide om forandringerne og søg derefter den nødvendige information. For at hjælpe andre med at håndtere forandring, så: Inviter til en åben diskussion om forandringerne og vær klar over, at det er lettere for nogle end for andre. Vær sikker på, at der tages hensyn til både de logiske begrundelser og de personlige og sociale værdier. Din psykologiske type påvirker også din måde at håndtere forandringer på, specielt dine resultater på de ni facetter nedenfor. Gennemgå facetterne og de enkelte tips for at forbedre din egen måde at imødekomme forandringer på. Dine resultater i forhold til facetterne Udtryksfuld Selskabelig-Reserveret Konkret-Abstrakt Realistisk-Fantasifuld Erfaringsbaseret Traditionel Barsk-Omsorgsfuld Planlæggende Metodisk Måde at håndtere forandringer på Deler åbent dine følelser omkring forandringerne med andre. Taler med mange eller få mennesker, afhængigt af din situation, og hvem der er tilgængelig. Skifter fra det ene perspektiv til det andet og forvirrer dermed både dig selv og andre. Tænker på at være såvel omkostningsbevidst som inddrage nye muligheder. Vil gerne se et konkret eksempel på, hvordan forandringerne kommer til at se ud i praksis. Håber, at mange af de etablerede måder at gøre tingene på vil fortsætte. Starter blidt, men kan blive barsk. Planlægger forandringerne så tidligt som muligt. Går i detaljer med de trin som er nødvendige for at gennemføre forandringerne. Forbedring af måden at håndtere forandringer på Udtryk dine synspunkter til dem der sætter pris på din stil, giv andre tid til at tænke tingene igennem. Udvælg nøje de mest oplagte mennesker at tale med, og ikke bare de der tilfældigvis er til stede. Find ud af hvilket perspektiv du fokuserer på, og overvej om det er optimalt; skift fokus, hvis der er behov for det. Vurdér begge synspunkter og afgør, hvilket der er mest fornuftigt under de givne omstændigheder. Acceptér, at effekten i visse forandringsforløb ikke kan demonstreres på forhånd. Acceptér, at nogle forandringer er nødvendige og kan fremme kontinuiteten i det lange løb. Vær åben overfor menneskelige aspekter så længe som muligt. Giv plads til det uventede i din langtidsplanlægning det vil forekomme. Vær opmærksom på, at omstændighederne kan kræve en hurtig ændring af ellers omhyggeligt udviklede planer.

20 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 0 Anvendelse af Trin II i forhold til konflikthåndtering I et samarbejde med andre er konflikter uundgåelige. Mennesker med forskellige psykologiske typer kan definere konflikter på hver deres måde, reagere forskelligt på dem og løse dem på forskellig vis. Selvom konflikter kan være ubehagelige, leder de ofte til forbedrede relationer og arbejdsforhold. Uanset psykologisk type, bør man tænke på følgende når det gælder konflikthåndtering: Sørge for at vedligeholde relationerne med de involverede samtidig med at du får arbejdet gjort. Alle perspektiver kan bidrage med noget værdifuldt, men ethvert perspektiv anvendt i ekstrem grad på bekostning af et andet, vil i sidste ende forhindre en løsning af konflikten. Visse aspekter ved konflikthåndtering er relateret til dine resultater på seks af facetterne i Trin II. I tabellen nedenfor beskrives hvordan dine resultater på disse facetter kan påvirke din måde at håndtere konflikter på. Dine resultater i forhold til facetterne Udtryksfuld Selskabelig-Reserveret Spørgende- Imødekommende Kritisk Barsk-Omsorgsfuld Starter tidligt-starter sent Konflikthåndteringsstil Diskuterer konflikten og dine følelsesmæssige reaktioner med det samme. Involverer enten mange eller få mennesker som du stoler på, i arbejdet med at få løst konflikterne, afhængigt af situationen. Stiller uddybende spørgsmål før der træffes endelig afgørelse. Udpeger det der stadigvæk er forkert og har behov for korrektion. Venter, indtil gruppen har forsøgt at nå til enighed; lykkes det ikke, så går du efter at få din egen måde igennem. Har en god fornemmelse for, hvornår et projekt skal startes i tide, således at medarbejderne ikke bliver for pressede. Forbedring i forhold til konflikthåndtering Vær klar over, at selvom andre måske ikke tager tingene op med det samme, kan de godt brænde meget for emnet. Vær sikker på, at din tilgang passer til den aktuelle situation; du kan have behov for enten at øge eller reducere antallet af involverede mennesker. Vær forsigtig med, at din måde at stille spørgsmål på ikke opleves som konfronterende. Vær klar over, at din stil kan ophidse nogle, så prøv at holde lidt igen og vær mere accepterende. Forsøg at fange hvornår du bør opgive at arbejde for enighed og i stedet skubbe på for at få handling. Vær opmærksom i opstartsfasen af et projekt og tag hensyn til hvordan andre kan lide at arbejde. Udover dine resultater i forhold til facetterne, kan din beslutningsstil (som forklaret på side 7) påvirke din måde at håndtere konflikter på. Din beslutningsstil er mellemzone Tænkning. Du vil sandsynligvis være optaget af såvel situationens logik som de involverede mennesker og deres følelser. For at forbedre din evne til konflikthåndtering bør du generelt følge din naturlige præference for Tænkning og din tilbøjelighed til at lægge vægt på de logiske argumenter.

21 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Dynamikken i din psykologiske type Et af de centrale elementer i teorien om psykologiske typer omfatter måden, hvorpå vi indhenter information (Sansning og Intuition), og måden hvorpå vi træffer beslutninger (Tænkning og Følen). Hver type har sine foretrukne måder at gøre dette på. De to midterste bogstaver i din type på fire bogstaver (S eller N og T eller F) viser dine foretrukne måder. Modsætningerne til disse bogstaver, det vil sige de bogstaver der ikke fremgår af din type på fire bogstaver, er hhv. nummer tre og fire i vigtighed for din type (de betegnes som tredje og fjerde funktion). Husk du anvender alle præferencer eller bogstaver i din personlighed. I det mindste noget af tiden. Sådan ser typedynamikken ud for ENTJ: Følen fjerde/inferiør F T Tænkning dominant ENTJ-typer har S Sansning tredje N Intuition støtte DINE FORETRUKNE PRÆFERENCER Ekstroverte typer holder af at anvende deres dominante funktion (favoritfunktionen) i den ydre verden blandt mennesker og ting. For at opnå balance, anvender de deres anden foretrukne funktion (støttefunktionen) i deres indre verden af ideer og indtryk. Introverte typer vil primært anvende deres dominante funktion (favoritfunktionen) i deres indre verden og afbalancere dette ved brugen af deres anden foretrukne funktion, støttefunktionen i den ydre verden. Således anvender ENTJ-typen: Tænkning primært i den ydre verden for at formidle deres analyser og logiske beslutninger til andre. Intuition primært i den indre verden for at udvikle en sammenhængende vision af, hvad der virkelig betyder noget. ANVENDELSE AF DINE MINDRE FORETRUKNE PRÆFERENCER Hvis du ofte anvender dine mindre foretrukne præferencer Sansning og Følen, så husk, at du arbejder udenfor det område hvor du naturligt føle rdig hjemme. Du kan føle dig kejtet, træt eller frustreret i disse sammenhænge. Som en ENTJ-type kan du blive overdrevent kontrollerende og kritisk og siden føle dig sårbar, fortvivlet og ikke påskønnet. For at få balance kan du forsøge at: Tage flere pauser, når du anvender dine mindre foretrukne præferencer Sansning og Følen. Tage dig tid til også at gøre noget sjovt, hvor du kan bruge dine foretrukne præferencer Tænkning og Intuition.

22 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT EFFEKTIV ANVENDELSE AF DIN PSYKOLOGISKE TYPE ENTJ-typens præference for Tænkning og Intuition gør dem mest interesserede i at: Drage logiske konklusioner. Udforske ideer og muligheder. De bruger typisk kun lidt energi på de mindre foretrukne præferencer, Følen og Sansning. De har begrænset erfaring med disse præferencer og de er ikke direkte tilgængelige i situationer, hvor de kunne være hjælpsomme. Som ENTJ-type: Hvis du stoler for meget på din Tænkning, kan du glemme at give andre mennesker velfortjente komplimenter og overse hvordan dine beslutninger påvirker andre. Hvis du udelukkende er opmærksom på din Intuition, kan du gå glip af relevante fakta og detaljer og ellers nyttig erfaring. Vores personlighedstype vil udvikle sig naturligt i løbet af vores livsforløb. Når mennesker bliver ældre, bliver mange ofte interesserede i at anvende de mindre kendte sider af deres personlighed. Som midaldrende vil ENTJ-typer ofte opleve, at de anvender mere tid på ting som de ikke tillod sig selv, da de var yngre. For eksempel trives de bedre med personlige relationer og opgaver, der kræver større opmærksomhed på fakta og detaljer. HVORLEDES FACETTERNE KAN HJÆLPE DIG MED AT BLIVE MERE EFFEKTIV Nogle gange kræver en situation, at du anvender dine mindre foretrukne præferencer. Dine resultater på facetterne kan midlertidigt gøre det nemmere for dig. Begynd med at definere hvilke facetter, der er relevante og hvilke poler, der er mest passende at anvende. Hvis dit resultat ligger udenfor præferencen på en eller flere af de relevante facetter, så koncentrer dig om at anvende de tilgange og den adfærd, som er relateret til disse facetter. Hvis dit resultat ligger i n, skal du afgøre, hvilken pol der passer bedst til den aktuelle situation og anvende de tilgange og den adfærd, der er relateret til den respektive pol. Hvis dit resultat ligger indenfor præferencen, så bed nogen med modsat pol om at hjælpe dig med at anvende disse måder at agere på eller læs beskrivelsen af den modsatte pol og få ideer til hvordan du kan modificere din adfærd. Når du har fundet frem til en ny måde at agere på, så modstå fristelsen til at vende tilbage til den adfærd du ellers føler dig mest tilpas med. Her følger et par eksempler på, hvordan du kan anvende ovennævnte forslag. Hvis du er i en situation, hvor din naturlige måde at indhente information på (Intuition) er mindre passende, så forsøg at bruge din mellemzone på facetterne Konkret-Abstrakt for at blive klar over, hvilken pol der ville give den bedste information i den aktuelle situation at fokusere på de konkrete fakta (Konkret) eller se på den mulige betydning af disse fakta (Abstrakt). Hvis du er i en situation, hvor du kan have behov for at tilpasse din måde at få tingene gjort på (Vurdering), så forsøg at anvende din på facetterne Planlæggende-Spontan for at gøre klart for dig selv om denne situation kræver fortsat rutine (Planlæggende) eller om det ville give et bedre resultat at være åben overfor det uventede (Spontan).

23 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Integration af Trin I og Trin II Når du kombinerer din rapporterede type fra Trin I og dine facetter udenfor præferencerne i Trin II, bliver beskrivelsen af din individuelle type: Modtagende, Reflekterende, Erfaringsbaseret, Traditionel, Afslappet ENTJ Hvis du, efter at have læst din rapport, ikke mener, at du er blevet beskrevet korrekt, så kan det være, at en af de andre bogstavskombinationer eller kombinationer af facetter passer bedre på dig. For at nå frem til din best fit type, kan du: Fokusere på det typebogstav/de typebogstaver, som ikke passer på dig, eller på en typedikotomi, hvor du har dit resultat udenfor præferencen eller i mellemzonen. Læs typebeskrivelsen for den type du ville være, hvis bogstavet eller bogstaverne du stiller spørgsmålstegn ved, var det eller de modsatte. (Se litteraturlisten på side ). Rådføre dig med en erfaren MBTI-praktiker. Observere dig selv og også spørge andre, hvordan de oplever dig. Brug af type for at opnå øget forståelse Kendskab til din psykologiske type kan bidrage til udvikling på flere måder. Det kan hjælpe dig til at: Forstå dig selv bedre. At kende din egen type hjælper dig med at forstå fordele og ulemper ved dine typiske reaktioner. Forstå andre. At vide noget om psykologiske typer hjælper dig med at forstå hvordan andre mennesker kan være forskellige. Det gør dig i stand til at se disse forskelle som brugbare og berigende snarere end irriterende og begrænsende. Opnå perspektiv. At betragte dig selv og andre på baggrund af viden om psykologiske typer, kan hjælpe dig til i højere grad at værdsætte andres synspunkter og udfordre din mulige tro på, at din måde er den eneste måde. Intet perspektiv er altid rigtigt eller altid forkert. For yderligere at fordybe dig i teorien om psykologiske typer og deres anvendelse, kan du anvende litteraturlisten på side. At se dig selv og andre udfra en typemæssig forståelse vil øge din indsigt i personlighedsmæssige forskelle og hjælpe dig til en mere konstruktiv anvendelse af disse forskelle.

24 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Overblik over dine resultater TRIN I: DIN FIRE-BOGSTAVS TYPE ENTJ-typer har en tendens til at være beslutsomme og oprigtige. De tager hurtigt ledelsen over mennesker og projekter. De er gode til logik og analyse og har nemt ved at kritisere. ENTJ-typer er velorganiserede og gennemfører hvad de sætter sig for med brug af en strategisk plan. De foretrækker handling fremfor fordybelse og fokuserer mere på opgaven end mennesker. TRIN II: DINE RESULTATER FOR DE 0 FACETTER E IGANGSÆTTENDE UDTRYKSFULD 0 MODTAGENDE BEHERSKET I SELSKABELIG RESERVERET AKTIV REFLEKTERENDE ENTUSIASTISK STILLE S KONKRET REALISTISK ABSTRAKT FANTASIFULD N PRAKTISK BEGREBSMÆSSIG ERFARINGSBASERET TEORETISK TRADITIONEL ORIGINAL T LOGISK FORNUFTIG INDFØLENDE FORSTÅENDE F SPØRGENDE IMØDEKOMMENDE KRITISK ACCEPTERENDE BARSK OMSORGSFULD J SYSTEMATISK PLANLÆGGENDE AFSLAPPET ÅBEN OVERFOR MULIGHEDER P STARTER TIDLIGT STARTER SENT STRUKTURERENDE SPONTAN METODISK TAGER TINGENE, SOM DE KOMMER 0 Når du kombinerer din rapporterede type fra Trin I og dine facetter udenfor præferencerne i Trin II, bliver beskrivelsen af din individuelle type: Modtagende, Reflekterende, Erfaringsbaseret, Traditionel, Afslappet ENTJ

25 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT Litteraturliste GENEREL INFORMATION OM MBTI TRIN I OG TRIN II Hirsh, S. K., & Kummerow, J. M. (998). Introduction to Type in Organisations (rd ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Hirsh, S. K., & Kummerow, J. M. (989). LIFETypes. New York: Warner Books. Kummerow, J. M., & Quenk, N. L. (00). Understanding your MBTI Step II results: A step-by-step guide to your unique expression of type. Mountain View, CA: CPP, Inc. Myers, I. B. (998). Introduction to Type (6th ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Myers, I. B., with Myers, P. B. (99). Gifts differing. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Myers, I. B., McCaulley, M. H., Quenk, N. L., & Hammer, A. L. (998). MBTI Manual: A guide to the development and use of the Myers-Briggs Type Indicator (rd ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Quenk, N. L. (000). Essentials of Myers-Briggs Type Indicator assessment. New York: Wiley. ANVENDELSE AF PSYKOLOGISKE TYPER (SIDERNE 6 0) Barger, N. J., & Kirby, L. K. (99). The challenge of change in organisations: Helping employees thrive in the new frontier. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Fitzgerald, C., & Kirby, L. K. (eds.). (997). Developing leaders: Research and applications in psychological type and leadership development. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Hirsh, S. K., with Kise, J. A. G. (996). Work it out: Clues for solving people problems at work. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing. Kummerow, J. M., Barger, N. J., & Kirby, L. K. (997). WORKTypes. New York: Warner Books. TYPEDYNAMIK OG UDVIKLING (SIDERNE ) Myers, K. D., & Kirby, L. K. (99). Introduction to Type dynamics and development. Mountain View, CA: CPP, Inc. Quenk, N. L. (000). In the grip: Understanding type, stress, and the inferior function (nd ed.). Mountain View, CA: CPP, Inc. Quenk, N. L. (00). Was that really me? How everyday stress brings out our hidden personality. Mountain View, CA: Davies-Black Publishing.

26 M B TI T R IN I I TOLKNINGSRAPPORT 6 Sammenfatning PRÆFERENCEKLARHED FOR RAPPORTERET MBTI-TYPE : ENTJ Ekstroversion: Uklar (7) Intuition: Uklar () Tænkning: Moderat (7) Vurdering: Uklar () FACET-SCORES OG MIDDELVÆRDI FOR ANDRE ENTJ-TYPER Søjlerne i grafen nedenfor viser det gennemsnitlige scoringsområde for ENTJ-typer i forhold til det europæiske materiale. Søjlerne viser et interval af scores, der svarer til til + standardafvigelser fra middelværdien. Den lodrette linje i hver søjle viser ENTJ-typers middelscore. De tal, der er skrevet med fed skrift, viser respondentens scores. 0 EKSTROVERSION (E) IGANGSÆTTENDE UDTRYKSFULD SELSKABELIG AKTIV ENTUSIASTISK (I) INTROVERSION MODTAGENDE BEHERSKET RESERVERET REFLEKTERENDE STILLE SANSNING (S) KONKRET REALISTISK PRAKTISK ERFARINGSBASERET TRADITIONEL 0 (N) INTUITION ABSTRAKT FANTASIFULD BEGREBSMÆSSIG TEORETISK ORIGINAL TÆNKNING (T) LOGISK FORNUFTIG SPØRGENDE KRITISK BARSK 0 (F) FØLEN INDFØLENDE FORSTÅENDE IMØDEKOMMENDE ACCEPTERENDE OMSORGSFULD VURDERING (J) SYSTEMATISK PLANLÆGGENDE STARTER TIDLIGT STRUKTURERENDE METODISK (P) OPFATTELSE AFSLAPPET ÅBEN OVERFOR MULIGHEDER STARTER SENT SPONTAN TAGER TINGENE, SOM DE KOMMER 0 POLARITETSINDEKS: 0 Polaritetsindekset, som går fra 0 til 00, giver et billede af hvor konsekvent respondentens facetscores ligger indenfor profilen. De fleste voksne har en score mellem 0 og 6, selvom højere værdier også er almindelige. Et indeks under betyder, at respondenten har mange scores i eller nær mellemzonen. Det kan skyldes at respondenten har en veludviklet måde at anvende den pågældende facet på, eller også har besvaret spørgsmålene tilfældigt, er i besiddelse af begrænset selvindsigt eller måske er ambivalent omkring brugen af en given facet. Sådanne profiler kan ikke tolkes. Antal udeladte svar: Myers-Briggs Type Indicator Trin II Tolkningsrapport 00, 006 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes. Myers-Briggs Type Indicator, MBTI, Myers-Briggs, Introduction to Type, og MBTI-logoet er registrerede varemærker tilhørende Myers-Briggs Type Indicator Trust. CPP-logoet er et varemærke tilhørende CPP, Inc.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Jan Wittrup.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Jan Wittrup. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for Jan Wittrup 7 december 006 OPP Ltd Elsfield Hall

Læs mere

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for ALBERTE SAMPLE.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for ALBERTE SAMPLE. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for ALBERTE SAMPLE marts 0 800-6-76 www.cpp.com Myers-Briggs

Læs mere

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Manager X.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for. Manager X. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport udarbejdet for Manager X september 006 OPP Ltd Elsfield Hall -7

Læs mere

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til. MARGERY GUARDIOLA 6.

Europæisk Udgave: Dansk. Tolkningsrapport. af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til. MARGERY GUARDIOLA 6. MYERS-BRIGGS TYPE INDICATOR TM TRIN II Europæisk Udgave: Dansk Tolkningsrapport af Naomi L. Quenk, Ph.D. og Jean M. Kummerow, Ph.D. Rapport til MARGERY GUARDIOLA 6. april 2013 Fortolket af Jamie Hirata

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Alberte SAMPLE 13 marts 2012 CPP, Inc 800-624-1765 wwwcppcom Introduktion Myers

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN Introduktion til TYPE og TEAMS DANSK UDGAVE ELIZABETH HIRSH KATHERINE W. HIRSH SANDRA KREBS HIRSH Introduktion Formålet med Introduktion til Type og Teams er at hjælpe dig

Læs mere

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, vil det nok være en god idé at overveje de områder af dit liv, hvor du vil anvende dit kendskab til MBTI-rammen. Hvis

Læs mere

MBTI Re:Search Huddle

MBTI Re:Search Huddle MBTI Re:Search Huddle Kaldet Ikke kun en røst fra himlen Dine gaver Din personlige stil Dit kald og tjeneste Din passion Dine historier Formål At forstå din personlighed og hvordan den indvirker på dit

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Simon Sample 5 maj 2006 OPP, LTD +44 (0) 1865 404500 wwwoppeucom Introduktion

Læs mere

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M Kummerow Europæisk Udgave Rapport udarbejdet for Rita Hayworth 27 juni 2007 CPP, Inc 800-624-1765 wwwcppcom Introduktion Myers

Læs mere

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt Kolb s Læringsstil Denne selvtest kan bruges til at belyse, hvordan du lærer bedst. Nedenfor finder du 12 rækker med 4 forskellige udsagn i hver række. Du skal rangordne udsagnene i hver række, sådan som

Læs mere

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M. Kummerow Europæisk Udgave Rapport til VERIFIED ISTJ 14. november 2014 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Type Indicator Copyright 2006 af Peter

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Martin Gilmore, som samarbejder med Peterson 24.08.2017 Denne rapport er udleveret af: Rene Husum Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 31.05.2016 Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge tillid, håndtere konflikter, opnå commitment,

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 06.06.2017 Denne rapport er udleveret af: DISCnordic Telegade 1 2630 Taastrup 3131 1616 kontakt@discnordic.dk Introduktion Et velfungerende

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT PROFIL TIL HANDLING Til Hansen, som samarbejder med Jensen 16.02.2017 Denne rapport er udleveret af: Your Company 123 Main Street Smithtown, MN 54321 www.yourcompany.com VELKOMMEN

Læs mere

Personlig rapport Test Testesen

Personlig rapport Test Testesen Personlig rapport Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 9-feb-2017 Side 2 2017 Willis Towers Watson. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles Personlig rapport på Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 18-aug-2010 Side 2 2009 Saville Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer

Myers-Briggs Type Indicator Tolkningsrapport for organisationer Udviklet af Sandra Krebs Hirsh og Jean M. Kummerow Europæisk Udgave Rapport til JOHN SMITH 3. marts 2016 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Type Indicator Copyright 2006 af Peter B. Myers

Læs mere

Har vi forskellig læringsstil? (testskema)

Har vi forskellig læringsstil? (testskema) Har vi forskellig læringsstil? (testskema) Dette spørgeskema er udformet for at finde frem til din foretrukne læringsstil. I årenes løb har du sikkert udviklet læringsvaner, som hjælper til at give en

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIE. Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS

INTRODUKTION TIL TYPE SERIE. Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS INTRODUKTION TIL TYPE SERIE Introduktion til TYPE SJETTE UDGAVE DANSK UDGAVE ISABEL BRIGGS MYERS Introduktion Isabel Briggs skrev Introduktion til Type til brug for respondenter, efter at de havde modtaget

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Dagens første nyhed Vi er forskellige og så forbløffende ens! I dag sætter vi Dem, der sætter andre i kasser Dem, der ikke gør det dem i kasser! Vi tager

Læs mere

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M.

INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN. Introduktion til TYPE ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M. INTRODUKTION TIL TYPE SERIEN Introduktion til TYPE i ORGANISATIONER TREDJE UDGAVE DANSK UDGAVE S ANDRA KREBS HIRSH JEAN M. K UMMEROW Hvad er MBTI? Dette hæfte er skrevet for at hjælpe dig med at forstå

Læs mere

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter

Interviewspørgsmål til de enkelte facetter Reflector Big Five Personality 2.1 Interviewspørgsmål til de enkelte facetter N1 Følsomhed -Hvilke situationer får dig til at føle dig bekymret eller urolig? -Hvordan ved du, at du er bekymret? Hvilke

Læs mere

Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport

Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport Teamrapport Udviklet af Allen L. Hammer Europæisk udgave Team (Eksempel) 250211 Rapport til ERIK EKSEMPEL 25. februar 2011 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.eu.com Myers-Briggs Type Indikator Teamrapport

Læs mere

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder:

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder: SIPP-118 Spørgeskema om Personlighed Navn: Dato: Alder: Bemærk Spørgeskemaet angår de sidste 3 måneder. Det er din egen opfattelse, der gælder, ikke andres. Det er vigtigt at læse spørgsmålene grundigt,

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT P R O F I L T I L H A N D L I N G Til Iversen, som samarbejder med Dirksen 01.10.2012 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tlf. +45 46 32 12

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

Demo rapport. Rapporten genereret den: 8-10-2011 Powered by. Demo rapport - 1 / 42

Demo rapport. Rapporten genereret den: 8-10-2011 Powered by. Demo rapport - 1 / 42 Demo rapport Rapporten genereret den: 8-10-2011 Powered by Demo rapport - 1 / 42 Få udbytte af din feedback Det er almindelig kendt at arbejdsglæde og høj performance ofte er sammenhængende. UdviklingsKompas

Læs mere

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T HOGAN PERSONALITY INVENTORY Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y

Læs mere

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper De fire hovedtyper Målrettet Resultatorienteret Selvstændig Risikovillig Energisk Direkte Dristig Beslutsom Konkurrerende Vil styre Vil bestemme Viljestærk Spontan Impulsiv Energisk Synlig Ubekymret Irrational

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 07 Marts 2013 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Rapport om følelsesmæssig intelligens Navn Sample Candidate Dato www.ceb.shl.com Rapport om følelsesmæssig intelligens Denne rapport beskriver en række kompetencer, som er afgørende for

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT P R O F I L T I L H A N D L I N G Til Hansen, som samarbejder med Jensen 19.10.2012 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tel.+ 45 4632 1240

Læs mere

Bliv verdens bedste kommunikator

Bliv verdens bedste kommunikator Bliv verdens bedste kommunikator Vane 1: Kend dig selv 2 3 Begrænsende overbevisninger Jeg lærer det aldrig Jeg er en dårlig kommunikator og sådan er det bare Folk lytter ikke, når jeg siger noget Jeg

Læs mere

Roller i samarbejdet. DLBR Rådgiveruddannelsen Efterår 2008

Roller i samarbejdet. DLBR Rådgiveruddannelsen Efterår 2008 Roller i samarbejdet DLBR Rådgiveruddannelsen Efterår 2008 Lidt om giraffen Organisationsantropolog med speciale i organisationsudvikling og kommunikation (Aarhus Universitet) Uddannelsesleder, projektleder

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 Dato: 23 Februar 2017 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n

Læs mere

PUSLESPIL DISC. [Demo] Group report. Ensize AB - Melker Melker Karlsson Sofielundsvägen Sollentuna

PUSLESPIL DISC. [Demo] Group report. Ensize AB - Melker Melker Karlsson Sofielundsvägen Sollentuna PUSLESPIL DISC Group report [Demo] Udskriftsdato: 12-01-2018 Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46 70 719 1233 Spillerum For at gøre det muligt at sammenligne din position med andres, er det muligt at

Læs mere

Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori

Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori Læringscyklus Kolbs model tager udgangspunkt i, at vi lærer af de erfaringer, vi gør os. Erfaringen er altså udgangspunktet, for det

Læs mere

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08 Jobanalyserapport for Salgskonsulent (demo) 14-10-2008 Sidst ændret: 14-10-08 Profiles International Denmark Fossgårdsvej 32 2720 Vanløse +45 23740000 Copyright 1999-2003 Profiles International, Inc. 1

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Hogan Personality Inventory (HPI) måler personlighed ud fra syv primære skalaer, der beskriver John

Læs mere

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Professional Styles Rapport på: Test Testesen Sammenligningsgruppe: Ledere og specialister (DK, IA, 2013) Fremstillet den: 18-nov-2016 Side 2 2017 Willis Towers Watson.

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Kandidatrapport. Navn Sample Candidate. Dato 21. maj

OPQ Profil OPQ. Kandidatrapport. Navn Sample Candidate. Dato 21. maj OPQ Profil OPQ Kandidatrapport Navn Sample Candidate Dato 21. maj 2014 www.ceb.shl.com INTRODUKTION Denne rapport er fortrolig og er udelukkende beregnet for den person, der har besvaret spørgerammen.

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

23. maj 2013 Adfærd og netværk

23. maj 2013 Adfærd og netværk 23. maj 2013 Adfærd og netværk v/ Rikke Bech Skougaard Mål At få skabt større bevidsthed og opmærksomhed omkring din adfærd 2 Adfærd Vores adfærd er synlig for andre Vi vurderes/dømmes Det er ikke tanken,

Læs mere

Fokus på det der virker

Fokus på det der virker Fokus på det der virker ICDP i praksis Online version på www.thisted.dk/dagpleje Forord: Gode relationer er altafgørende for et barns trivsel. Det er i det gode samvær barnet udvikler sig det er her vi

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Tag testen: Tænk over, hvordan du handler i din daglige ledelsespraksis og sæt kryds ud for det udsagn, som du synes passer bedst.

Tag testen: Tænk over, hvordan du handler i din daglige ledelsespraksis og sæt kryds ud for det udsagn, som du synes passer bedst. Test dine lederkompetencer Er du fremragende til at foretage et strategisk zoom, og har du nogen gange svært ved at leve dig ind i andre og forstå dem? Test dig selv på de syv afgørende kompetencer fra

Læs mere

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation ADFÆRDSPROFILEN AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation www.studentervaeksthus.au.dk DAGENS PROGRAM Velkommen Dine egne ord & succeshistorier Teorien bag Adfærdsprofilen De 4 præferencer

Læs mere

> Kombineret Konsulent og lederrapport. Navn: Hr. Peter Sample

> Kombineret Konsulent og lederrapport. Navn: Hr. Peter Sample > Kombineret Konsulent og lederrapport Navn: Hr. Peter Sample Dato: 16 april 2009 Konsulentrapport Introduktion Denne rapport er udarbejdet med henblik på at skulle anvendes af personer, som er uddannet

Læs mere

Big Five Personlighedsfacetter

Big Five Personlighedsfacetter Reflector Big Five Personality 2.1 Big Five Personlighedsfacetter Behov for stabilitet N1 Følsomhed Denne skala måler den grad af bekymring, en person oplever. Personer med høj score vil med stor sandsynlighed

Læs mere

Extended DISC Makkerpar Analyse R A P P O R T. Strategikonsulenterne

Extended DISC Makkerpar Analyse R A P P O R T. Strategikonsulenterne R A P P O R T Arbejdspar Organisation Dato Denne analyse baserer sig på spørgeskemasvarene fra Extended DISC Person Analyse. Formålet med analysen er at give makkerparret ekstra information, når de forsøger

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Lær mere Navn Sample Candidate Dato 1. oktober 2013 www.ceb.shl.com Introduktion En opmærksomhed på individuel læring er i stigende grad afgørende for udviklingen af de menneskelige ressourcer,

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

Tænkestilsanalyse - en kort introduktion

Tænkestilsanalyse - en kort introduktion Tænkestilsanalyse - en kort introduktion - et intuitivt (selv)ledelsesværktøj til effektiv kommunikation 1 Alt er tilsyneladende symmetrisk -men det drejer sig om dominans Kroppen er symmetrisk to arme

Læs mere

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Indhold Formål med samarbejdspolitikken... 1 Kommunikation i Skovkanten... 1 Omgangstone... 2 Fokus på fagligheden... 2 Konflikthåndtering... 2 Ihh hvor er

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Vi vil bede dig om at besvare spørgsmålene et ad gangen, med udgangspunkt i din umiddelbare reaktion på det der spørges om.

Vi vil bede dig om at besvare spørgsmålene et ad gangen, med udgangspunkt i din umiddelbare reaktion på det der spørges om. Vi vil gerne takke dig for at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Tests og Eksperimental Socialpsykologi (CETES) i samarbejde med Stressklinikken, ved Aalborg Universitet. Vi

Læs mere

NEO PI-R rapport. erhverv stor version. Navn: Demo Rekruteringscase Test dato:

NEO PI-R rapport. erhverv stor version. Navn: Demo Rekruteringscase Test dato: NEO PI-R rapport erhverv stor version Navn: Demo Rekruteringscase Test dato: 22-03-2006 ID. nummer: if8mf9ipdd5u Rapporten indeholder: Læsevejledning til rapporten Profilanalyse [Kan udleveres] Oversigt

Læs mere

KvægKongres 2014. God kommunikation giver resultater v/ Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO

KvægKongres 2014. God kommunikation giver resultater v/ Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO KvægKongres 2014 God kommunikation giver resultater v/ Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO 45 minutter med kommunikation Ledelsesrådgiver Anne Jacobsen, LMO Tlf.: 7658 7530 Mobil: 2362 0184 Mail: aej@lmo.dk

Læs mere

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner

RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED. Fokus i livet v/ Tanja Staal Wegner RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED RETFÆRDIGHED RETFÆRDIGHED, FAIRNESS OG LIGHED Et grundlæggende princip for dig er, at alle fortjener en chance. Du trives bedst i rummelige miljøer og grupper, hvor etik

Læs mere

Personprofil. Personlighedstest Morten E. G. Jørgensen

Personprofil. Personlighedstest Morten E. G. Jørgensen Personprofil Den effektive Der skal handles! Er optaget af hvad der skal gøres, er meget flittig og har behov for at være i et team, hor det er muligt at præstere noget. Træffer hurtige beslutninger. Ordner

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

SUNDHEDSCHECK - HVORDAN KLARER VORES OMSTILLINGSINITIATIV SIG?

SUNDHEDSCHECK - HVORDAN KLARER VORES OMSTILLINGSINITIATIV SIG? INTRODUKTION SUNDHEDSCHECK - HVORDAN KLARER VORES OMSTILLINGSINITIATIV SIG? Deltagere: Tid: Ressourcer: Ideelt set alle i din gruppe 1 til 3 timer Dette aktivitets-ark, og et mødested Hvorfor skal vi gøre

Læs mere

Hvem er jeg? Og hvordan påvirker det min tid i gymnasiet?

Hvem er jeg? Og hvordan påvirker det min tid i gymnasiet? Hvem er jeg? Og hvordan påvirker det min tid i gymnasiet? Introverte og ekstroverte personlighedstyper Fordi det har at gøre med Hvordan mennesker reagerer på nyt fx at begynde i studieretningsklassen

Læs mere

Gospel Dirigent seminar 12. og 13. juni 2010. Spændingsfeltet; Dirigent, ledelse, strategi og kommunikation

Gospel Dirigent seminar 12. og 13. juni 2010. Spændingsfeltet; Dirigent, ledelse, strategi og kommunikation Gospel Dirigent seminar 12. og 13. juni 2010 Spændingsfeltet; Dirigent, ledelse, strategi og kommunikation Program - Jungle af muligheder Den røde tråd mellem dirigent, ledelse, strategi og kommunikation

Læs mere

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Interfolk, september 2009, 1. udgave 2 Indhold Om beskrivelsen af din

Læs mere

Typer og stress en kort introduktion

Typer og stress en kort introduktion Typer og stress en kort introduktion Hvordan reagerer forskellige mennesketyper på forandringer? Af Preben Grønkjær Stress er uundgåelig især i disse tider med stadige forandringer i arbejdsvilkårene.

Læs mere

Akademiet for talentfulde unge. Seminar L Samarbejde

Akademiet for talentfulde unge. Seminar L Samarbejde Akademiet for talentfulde unge Seminar L Samarbejde Dagen i overskrifter 16.00: Ankomst, velkomst og introduktion 16.20: Oplæg om psykologi og gruppedynamik v/ Michael Bager 17.20: Projektgruppearbejde

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Nuanceret billede af personens emotionelle funktionsmåde og emotionelle kontrol - læs mere. Thomas Thomsen

Nuanceret billede af personens emotionelle funktionsmåde og emotionelle kontrol - læs mere. Thomas Thomsen Nuanceret billede af personens emotionelle funktionsmåde og emotionelle kontrol - læs mere Trait Emotional Intelligence - Kort udgave 10-11-2016 Privat & fortroligt Normer: Denmark 2012 Indhold 3 5 6 7

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Idéen bag medfølende brevskrivning er at hjælpe depressive mennesker med at engagere sig i deres problemer på en empatisk og omsorgsfuld måde. Vi ønsker at

Læs mere

> Lederrapport. Navn: Peter Smith

> Lederrapport. Navn: Peter Smith > Lederrapport Navn: Peter Smith Dato: 3 november 2008 Lederrapport Introduktion Denne rapport er baseret på Peter Smith's besvarelse af personlighedstesten "Occupational Personality Questionnaire" (OPQ32).

Læs mere

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport Europæisk udgave Forberedt til BLOGGS ENFJ 13. januar 2017 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Typeindikator Copyright 2017 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Projekt1 04/12/07 10:44 Side 1. Bedre. Lytning DANMARK. Kursusafdelingen

Projekt1 04/12/07 10:44 Side 1. Bedre. Lytning DANMARK. Kursusafdelingen Projekt1 04/12/07 10:44 Side 1 Bedre Lytning DANMARK Kursusafdelingen Projekt1 04/12/07 10:44 Side 2 Lytningens kunst At høre eller at lytte - det er spørgsmålet At lytte er en svær kunst inden for kommunikationen.

Læs mere

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport

Myers-Briggs Typeindikator Typepåvirkningsrapport Europæisk udgave Forberedt til STIG LENTZ 11. maj 2018 OPP Ltd +44 (0)845 603 9958 www.opp.com Myers-Briggs Typeindikator Copyright 2017 af Peter B. Myers og Katharine D. Myers. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Samarbejdsprofilen. udslag på seks personfaktorer, der viser relevante sider af fokuspersonens samarbejdsadfærd.

Samarbejdsprofilen. udslag på seks personfaktorer, der viser relevante sider af fokuspersonens samarbejdsadfærd. en PeopleTools samarbejdsprofilen Samarbejdsprofilen er et profilværktøj, der understøtter en gruppe i at opnå fælles resultater samt øger synergien ved at være et hold. Formålet med Samarbejdsprofilen

Læs mere

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1 Feedback DANMARK Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 2 Feedback - hvordan, hvad, hvornår? Feedback kan defineres som konstruktiv kritik. Ingen kan

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

Test af handlemåde i en konfliktsituation Inspireret af Kilmann s test

Test af handlemåde i en konfliktsituation Inspireret af Kilmann s test Test af handlemåde i en konfliktsituation Inspireret af Kilmann s test Introduktion Denne test er inspireret af Kilmann s test, som er designet til at fastlægge vores handlemåder i konfliktsituationer

Læs mere

Op- og nedtrappende adfærd

Op- og nedtrappende adfærd Op- og nedtrappende adfærd Konflikthåndteringsstile Høj Grad af egen interesse/ Interesse for sig selv Lav 1. Konkurrerende Konfronterende 2. Undvigende (Undertrykker modsætninger) 5. Kompromis (Begge

Læs mere

1 Kommunikationens blinde vinkel

1 Kommunikationens blinde vinkel 1 Kommunikationens blinde vinkel Kommunikationens blinde vinkel Er du god til at kommunikere effektivt med samarbejdspartnere, kollegaer, medarbejdere eller ledelse, således, at de virkelig forstår meningen

Læs mere

Forankring - Af Professionel udvikling i det nye bibliotek

Forankring - Af Professionel udvikling i det nye bibliotek Forankring - Af Professionel udvikling i det nye bibliotek 1 Program Buddy funktionen Joharis vindue Tilpasse forstyrrelser En effektiv feedback model Spørgeteknik Kender du typen? Fra oldtid til nutid

Læs mere

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder

KonfliktHåndtering Instruktioner til mødeleder Lektion Konflikter med kunder Dias 1/16? Konflikter med kunder Formålet med denne lektion er at lære hvad vi kan gøre i en konfliktsituation med en kunde at øve håndtering af konflikter med kunder KonfliktHåndtering

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Formålet med Situationsbestemt Ledelse

Formålet med Situationsbestemt Ledelse Formålet med Situationsbestemt Ledelse 1. At åbne for kommunikationen og at øge hyppigheden og kvaliteten af dialogen mellem dig og dine medarbejdere angående præstationer og udvikling 2. At hjælpe medarbejderen

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver en persons kerneværdier, mål og interesser.

Læs mere

Samarbejdsbaseret problemløsning

Samarbejdsbaseret problemløsning Samarbejdsbaseret problemløsning Hvem Ross W. Greene Ph.d., tidl. tilknyttet afdelingen for psykiatri på Harvard Medical School Grundlægger af Lives in The Balance; institut for Collaborate and Proactive

Læs mere

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: John Doe ID: HA Dato: 30 Marts 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D

S A F E T Y H O G A NR E P O R T S SIKKER ARBEJDSADFÆRD. Rapport for: John Doe ID: HA Dato: 30 Marts 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A NR E P O R T S S A F E T Y SIKKER ARBEJDSADFÆRD Rapport for: John Doe ID: HA154821 Dato: 30 Marts 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y S T E M S, I N

Læs mere

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapport for: Sam Poole ID: HE764656 Dato: 13.6.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver

Læs mere

At give og modtage konstruktiv feedback

At give og modtage konstruktiv feedback At give og modtage konstruktiv feedback 07.05.06 Hvor svært kan det være? Ret svært åbenbart. Det lyder nemt, men en sikker topscorer i arbejdsklimaundersøgelser er en udbredt oplevelse af, at man ikke

Læs mere

Kommunikation dialog og svære samtaler

Kommunikation dialog og svære samtaler Kommunikation dialog og svære samtaler Den ægte dialog Perspektivet forgrunden og baggrunden Vi oplever og erfarer altid i et givent perspektiv Noget kommer i forgrunden noget træder i baggrunden Vi kan

Læs mere