Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12)."

Transkript

1 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. A P R I L Deltagere: Ulf Hedetoft (dekan), Detlef Siegfried, Nan Dahlkild, Isak Winkel Holm, Nete Nørgaard Kristensen, Annette Lassen, Frans Gregersen, Christian Troelsgård, Margit Warburg (til kl.11.30), Laura Bech Hansen, Jacob Redecker (til kl. 12), Paula Emilie Monberg (suppl. f. Caroline Faurskov Vedøe), Emilie Hasling Rasmussen, Lin Fitje Solvang, Thomas Grane, Hans O. Emborg Bünemann og Toke Nordbo. DIR Afbud/fraværende: Caroline Faurskov Vedøe. okj@hum.ku.dk Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund (til kl. 12). REF: OKJ Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Den økonomiske situation 3. Impact 4. Uddannelsesporteføljen 5. Frafaldsrapporten 6. Meddelelser 7. Evt. 8. For lukkede døre (der var ingen punkter) Referat 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt.

2 2. Den økonomiske situation Dekanen indledte med at sige at fakultetet nu er gennem den første tilpasningsrunde. Partshøringerne har givet anledning til enkelte ændringer. SIDE 2 AF 8 Det ser ud til at STÅ-produktionen vil kunne registrere en fremgang udover det forventede med +5 % fsva. det akademiske år Fakultetet undersøger hvordan fremgangen fordeler sig på institutter og fag. Fremgangen er muligvis en effekt af fremdriftsreformen. Vi forventer også en positiv effekt i 2017, og derefter vil det nok være mere usikkert om vi kan regne med yderligere fremgang. Q1 første økonomikvartalsrapport - kommer som punkt på næste møde. Fakultetet kommer til at realisere fortætningsgevinsterne hurtigere end oprindeligt forventet. Det betyder ikke at den nuværende tilpasning ikke var nødvendig; men det betyder at næste nedskæringsfase bliver mildere. Vi flytter ud af Amager Fælledvej, forlader bygning 25 og flytter ud af Mikado House. Det giver nok en besparelse på ca. 15 mio. kr. Specialefabrikken flyttes, men bevares, og der sker ikke inddragelse af gruppelokaler. CIP og TEACH kommer til at sidde sammen, og der arbejdes med studiemiljøet i KUA1. Hele KU har igangsat en proces med at finde samlet 200 mio. kr. via billigere indkøb og effektiviseringer af forskellig art. På HUM-KU skal vi finde minimum 50 mio. kr. frem mod Generelt kan man ikke afvise at der kan ske ændringer i bemandingen ved rationaliseringer. Dekanen oplyste på forespørgsel - at der ikke er aktuelle planer om sammenlægninger af fakulteter. Der er planer om samarbejde inden for driften og på enkeltstående administrative områder, når JUR og TEOL flytter til KUA3. Det blev bemærket at pressemeddelelsen om småfagslukninger er uheldigt formuleret hvad angår lukning af fag der skal sammenlægges. Dekanen lovede at præcisere det mere retvisende i den videre kommunikation. Sammenlægninger forventes at ske med henblik på optag fra Impact Julie Sommerlund bemærkede til oplægget om KU s impact- og innovationsstrategi, at det fremlægges til drøftelse for rådet. Innovation har i KUFIR været drøftet som privat kommercialisering. I de tørre områder mener man, at det skal ses mere bredt. Vores forskere er i høj grad med i den offentlige sektor og debat, og vi vil gerne se på hele samfundets behov for viden. Diskussionen har været ført i KUFIR i årevis, og derfor er der udarbejdet dette oplæg som et fælles oplæg fra de tørre fakulteter. Det har været drøftet en gang i KUFIR, og det skal drøftes igen. Når oplægget er drøftet færdigt skal der udarbejdes en handlingsplan.

3 På den baggrund kom der følgende bemærkninger: Det er godt at de tørre fakulteter har kunnet samarbejde om et fælles oplæg. Det vil blive stærkere hvis man prioriterer klarere mellem de forskellige tiltag. Hvordan kan vi hjælpe til med at forbedre det offentlige system fx hospitals- og lægekonsultationer? Det er nok de små og mellemstore erhvervsvirksomheder vi skal samarbejde med, og kommunikation er en vigtig del af deres profil. Man bør se nærmere på hvordan indikatorer kan operationaliseres. Der er et stort publikum til mange af de generelle forskningsindsatser. Et godt eksempel er den omfattende foredragsvirksomhed som Mogens Herman Hansen står for. SIDE 3 AF 8 Forskningsevaluering og cases kan godt bruges til noget i denne sammenhæng. Det er godt at udvide området til mere end den private sektor. Impact hænger for KU sammen med at vi ligger i København. Kultur bør med i impact - måske som kultur og medborgerskab. Flere nævnte at man på institutterne havde impact via besøg og foredrag for gymnasielærere. Erhvervs-ph.d. er en tung sag når det går gennem UCC-systemet, fordi man her mest satser på didaktik. Der foregår også impact via Åbent Universitet, Folkeuniversitetet og Museum Tusculanum. Dekanen nævnte, at der på KU er ved at komme en erkendelse af, at der skal satses mere på efter- og videreuddannelse. Hvordan supplerer vi de kompetencer som bachelorer og kandidater kommer ud med? Vi skal se på hvordan vi fagligt kan løfte området og samtidig få økonomi ud af det. Hertil blev bemærket, at der har været satsninger på masteruddannelser mv., hvoraf nogle faktisk har været bæredygtige, mens andre ikke altid har haft en god økonomi. Det er vigtigt at dyrke kanalerne til myndighedsområdet, så ministerierne bruger det der kommer fra universiteterne. Det blev nævnt at den første indikator er for upræcis. Turisme bør nævnes for sig og uddybes. Julie Sommerlund takkede afsluttende for indlæggene og sagde at næste ryk er en handlingsplan.

4 4. Uddannelsesporteføljen Dekanen indledte med at sige at drøftelsen af principper for fakultetets fremtidige uddannelsesportefølje er første skridt henimod atdrage nogle konsekvenser af vores økonomianalyse. Hvordan bevarer vi vores diversitet samtidig med at vi klarer vores økonomiske udfordringer og bevarer vores høje kvalitet? Dette er første runde af en brainstorm. Der kommer også en ekstern konsulentanalyse af vores uddannelsesøkonomi. Analysen er pt. i udbud. Den skal foreligge inden sommerferien. I toppen af KU er der en forståelse for at vi skal bevare en stor fagdiversitet. SIDE 4 AF 8 På den baggrund kom der følgende bemærkninger fra medlemmerne, samt svar fra dekanatet: Ungdomsårgangene falder, og der er en bevægelse for at få de unge væk fra de videregående uddannelser. Videre er der stigende karakterkrav til gymnasierne og universiteterne. Det gør i sig selv at uddannelserne kommer under pres. Hvad har vi gjort! Pt. foretages der nogle enkelte sammenlægninger af fag, som nok ikke giver den endelige løsning på problemerne. Hvis man kræver et min. optag på 40 studerende, så har vi kun 14 fag som lever op til det. Økonomien har indtil nu kunnet hænge sammen, og årsagen til at det bliver sværere fremover skyldes, at periferiydelserne er vokset fx med uddannelsesakkreditering. Derfor skal man se på brede bacheloruddannelser med retskrav til så mange kandidatuddannelser som muligt. Det vil give bachelorer med ret generelle kvalifikationer; men alligevel således at de kan specialisere sig på kandidatuddannelsen. I Sverige har man noget af denne uddannelsesstruktur - dog med et lavere dybdeniveau end det vi har. Vi skal have generelle kurser i stort format for mange fag. Hvordan hænger det sammen med institutstrukturen? På SDU har man en matrixmodel. Det er vigtigt at bevare relationen mellem uddannelse og forskning som 1:1. Mange VIP er underviser meget og forsker mindre. Man kan godt være lidt skeptisk over for generelle kurser ved fremmedsprogsfag, fordi der er en risiko for at man mister det sprogspecifikke. Hvordan skaber man balance mellem en god uddannelsesøkonomi og en uddannelsesmæssig dybde? Samtidig vil man gerne arbejde på tværs. I frafaldsrapporten er der også peget på generelle kurser. Fakultetet har allerede brede bacheloruddannelser via bl.a. tilvalgsordninger. Konsulentopgaven har den også til formål at skabe nye ideer til indtægter? Dekanen sagde hertil at det ikke er den centrale opgave for konsulenterne; men de må gerne komme med ideer. Deres primære opgave er at hjælpe med til at finde besparelser. De skal også arbejde ud fra præmisserne med 8- og 12-timerskrav og fagdiversitet. Vores administration og faste udgifter tager i øjeblikket 64 % af STÅindtægterne (det lave taxameter på ca kr.), så er der 36 % tilbage af

5 STÅ-indtægten (ca kr.) til at udbyde uddannelse for. Man bør se nærmere på hvordan man kan skaffe flere penge til uddannelse og forskning. Kommer konsulentopgaven i høring? Dekanen oplyste hertil at opgavebeskrivelsen er foretaget i Nørregade. Pt. tager Rektor 20 % af taxametret til drift af den centrale administration mv. Fakultetet og direktionen forsøger hele tiden at minimere vores forvaltning. SIDE 5 AF 8 Spørgsmålet er om der er en modsætning mellem specialisering og det generelle. Man kan godt opnå generelle færdigheder via specialisering. Jens Erik Mogensen sagde hertil at det er rigtigt, og første skridt er taget via kompetencebeskrivelser i studieordningerne; men det løser ikke de økonomiske udfordringer. Meget kan klares via organisatorisk fleksibilitet, og bredere strukturer vil give større hold. Der findes især generelle kurser med videnskabsteori. I Norge har man filosofikum, hvilket er nyttigt. Har vi de uddannelser og områder som vi skal have? Der er nogle områder som kan udvikles; men det kræver forskning. Masteruddannelser har vi forsøgt; men de har været svære at gøre økonomisk rentable. Gymnasiepædagogikum kunne måske være et rentabelt område. Efter- og videreuddannelser kræver professionel kursusafvikling, og man skal i konkurrence med de faglige foreninger og fagforeningerne. Man kunne evt. lave et privat selskab med forskellige aktører som CBS m.fl. Institutstrukturen skal vi også se på, og vi skal også have mere samarbejde med det omgivende samfund. Der blev stillet spørgsmålstegn ved listen på side 3 over generelle fag - hvor er Teatervidenskab? Julie Sommerlund sagde listen ikke er endelig, og den kan fortsat revideres. Identitet som studerende opnår man ved at have et fag, derfor kan generelle kurser gå ud over studiemiljøet. Sprogfagene kan have svært ved at håndtere for brede kurser da sprogindlæring kræver specifikke kurser. Vi bør ikke gøre som RUC (basisuddannelser), men snarere gøre den løbende vekselvirkning mellem almene grundkompetencer og fagfaglig specialisering gradvist mere specifik ift. det faglige men faglig identitet er vigtig allerede fra starten. Listen på side 3 skal også omfatte medier. Dekanen opsummerede at vi skal være opmærksom på de faldende årgange, se på hvordan vi kan konstruere brede bacheloruddannelser som også tager hensyn til retskrav til kandidatuddannelserne. Der kommer formentlig et beskæftigelsesparameter som en del af den kommende finansieringsmodel, og det kommer sandsynligvis oven i dimensioneringen. Det vil presse humaniora yderligere på økonomien. Vi skal også se mere på sprog og den nationale sprogstrategi som et vigtigt område, hvor økonomien er presset men som samtidig er en bærende del af fakultetet. Efter- og videreuddannelse

6 skal vi også overveje mere grundigt sammen med KU som helhedpå. I USA tager de studerende i stigende omfang ikke-credits-kurser. Eventuelle ændringer af organisationen, fx institutstrukturen, ville være en følgevirkning af faglige ændringer. Indtil videre beholder vi dog den struktur vi har. Denne drøftelse er en serie af drøftelser om aspekter af uddannelsesområdet som skal ske i forskellige fora over et længere stykke tid. Det er vigtigt at alle aspekter er gennemtænkt inden vi beslutter os for ændringer af uddannelsesporteføljen og de deraf følgende organisatoriske effekter. SIDE 6 AF 8 5. Frafaldsrapporten Jens Erik Mogensen fremlagde Frafaldsrapporten. Udgangspunktet er at vores frafald er for stort, og hvis vi kan nedsætte frafaldet er der store økonomiske gevinster at hente. Der er også et stor ressourcespild ved frafald - både for den enkelte og samfundet. Vi skal optage de rigtige studerende og støtte disse til at komme godt igennem studierne. Der har været nedsat et udvalg som har arbejdet med området. Fælles for anbefalingerne er at de er baseret på evidens. Der er også benchmarket mellem uddannelser med lavt frafald contra uddannelser med højt frafald. Det har ført til en række anbefalinger. Størstedelen af frafaldet sker på første år. Uddannelsesprioritet spiller en stor rolle. Løbende evaluering og vejledning spiller en stor rolle for frafaldet. Blandt de studerende som falder fra bliver kun 18 % på fakultetet. Der bør nok laves en pixi-udgave af rapporten. Dekanen sagde supplerende at frafaldet desværre er steget de senere år. På den baggrund kom der følgende kommentarer fra rådets medlemmer, samt svar fra dekanatet. Studievejledningen har også været underkastet sparekrav hvilket er med til at øge frafaldet. Rapporten ser grundig ud, og der er mange gode ideer - skal påbuddene være generelle påbud eller skal de være et krav? Jens Erik Mogensen sagde hertil at efter drøftelse i forskellige fora skal institutterne lægge en plan for deres tiltag, og således at man gennemfører tiltag allerede fra foråret Anbefaling 9 for sprogfag er lidt voldsom og kan diskuteres. Man bør se på hvad de forskellige anbefalinger vil koste, og man kunne koncentrere indsatsen på førsteårsfrafaldet. Et hensyn til prioriteringen ved optag vil kræve en bekendtgørelsesændring. Omlægning af eksamensstrukturen er også noget der kan overvejes. Vejledning og bedømmelse af specialet er dyrt. Det vil være godt med en samlet prioritering af anbefalingerne og en mere forenklet rapport. Og hvad er der sket med 11 punktsplanen? Jens Erik Mogensen sagde at anbefaling 9 er givet fordi situationen er særlig alvorlig på sprogfagene. Og der er en 2-linje løsning på vej. Udvalget har ikke adresseret noget der allerede er besluttet 11 punktsplanen, 6 som optagelseskrav mv. Prioritet kunne være væsentligt at se på ved optag i kvo-

7 te 2. Adgangsprøver er også noget vi skal se nærmere på for en række fag. Studiestartsprøver kan få udskilt de studerende som aldrig dukker op. Anbefaling 9 kan man være kritisk over for, og det er ikke nok kun at se på frafald for sprogfag det er hele uddannelsesstrukturen som skal overvejes. CBS-samarbejdet med to linjer er først noget vi er ved at starte, og som vi ikke ved hvordan ender. SIDE 7 AF 8 Hvordan håndterer vi anbefalinger, der giver studieordningsændringer når administrationen her pt. er på lavt blus? Dekanen sagde at vi satser på færre indsatser bl.a. førsteårsfrafaldet og de handlinger som kan gøres uden studieordningsændringer. De svære anbefalinger venter vi lidt med, så vi går ikke i gang med det hele på en gang. Hvad med bygningens indretning og skabelsen af et godt studiemiljø? Identitetsskabende foranstaltninger og obligatoriske studiegrupper er ikke nemme at etablere. Tanken er at TEACH skal ind og støtte etableringen af studiegrupper. Dekanen mente at bygningernes indretning også er noget vi skal se nærmere på. I relation til anbefaling 5 om kompetenceløft skal der arbejdes med formuleringerne. I stedet for obligatorisk bør det handle om at skabe et rum til løft af underviserne. Dekanen sagde afsluttende at vi strammer rapporten op til en konkret handlingsplan og sender den videre til institutterne til deres bearbejdning. Bemærkningerne til fremmedsprogene skal vi lytte til, og der skal måske senere nedsættes et udvalg om hele fremmedsprogsområdet. Hvordan skal sprogfagene udvikle sig, og hvad er deres beskæftigelsesområder? 6. Meddelelser a. Nyt fra Senatet, LT mv. Punktet blev ikke nået. 7. Evt. Der er fastlagt følgende møderække for 2016 (tirsdage kl ): 3. maj 7. juni, 6. september, 4. oktober, 1. november og 6. december. Punkter til senere: Eksamensudgifter, eksamensformer og evalueringer Temaer der har været bragt i forslag (i uprioriteret rækkefølge): Hvordan kan man måle samfundsimpact koblet med Forskning 2025 ; trusler mod forskere; hvad skal en professor lave; hvad vej skal universitetet gå; Åbent Universitet- fakultetets strategi for åben uddannelse og efteruddannelse af

8 egne kandidater; myndighedsbetjening - en måde at skaffe ekstra indtægter; reorganiseringer; ny institutstruktur i lyset af den ny budgetmodel og det fremtidige uddannelseslandskab; censorordning; rektorvalgets proces og betydning for HUM; BFI og opmærksomhed omkring denne del af KUs bevilling. SIDE 8 AF 8 Nogle af de store temaer kan indgå i seminarer hvor også FSU og institutlederne er med. 8. For lukkede døre Der var ingen punkter.

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (til 11.20) og Julie Sommerlund (til 11.40).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (til 11.20) og Julie Sommerlund (til 11.40). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A J 2 016 2016 Deltagere: Nan Dahlkild

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T AKA D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. F E B R U A R 2 016 2016 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen, Jesper Hede og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. M A R T S 2 016 2016 Deltagere: Ulf

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund.

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 7. J U N I 2 016 2016 Deltagere: Nan

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 4. N O V EM- B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. A P R I L 2014 APRIL 2014 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: afbud fra begge prodekaner. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. M A R T S 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 8. maj 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 10. MAJ 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. O K T O B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. D E C E M - B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3. S E P T E M B E R 2013

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. S E P T E M - B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

6. december 2016 kl (ordinært rådsmøde)

6. december 2016 kl (ordinært rådsmøde) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 8. DECEMBER 2016 Forum Møde afholdt Sted Akademisk Råd 6. december 2016 kl. 9.00-10.00

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 8. S E P T E M B E R 2 015 2015 Deltagere:

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) Specialkonsulent Inge-Lise Damberg, HR Søndre Campus (pkt. 5) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R AT 4. OKTOBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret)

Afbud Professor Margit Warburg og specialkonsulent Hans Emborg Bünemann (TAP-observatør, ingen stemmeret) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 12. MARTS 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6. marts

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard.

Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en præsentationsrunde af hensyn til det nye studentermedlem Michael Pallisgaard. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2 1. O K T O B E R 2014 2014 Deltagere:

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen (dagsordenspunkt 2) Kommunikationsmedarbejder Suzanne Løje (dagsordenspunkt 6)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen (dagsordenspunkt 2) Kommunikationsmedarbejder Suzanne Løje (dagsordenspunkt 6) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 20. JUNI 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag.

Afbud Professor Detlef Siegfried, lektor Annette Lassen, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen, stud. mag. Asta Otto og stud. mag. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 6.

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 15. april Mikado House Montecristo. Sted: Susanne Kirst.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 15. april Mikado House Montecristo. Sted: Susanne Kirst. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 19. APRIL 2016 Forum Møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 2. oktober kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 5. OKTOBER 2018 Forum Akademisk Råd Møde afholdt Tirsdag den 2.

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund

Prodekaner: Jens Erik Mogensen (deltog alene under punkt 2) og Julie Sommerlund D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. MAJ 2 0 1 5 2015 Deltagere: Ulf Hedetoft,

Læs mere

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2)

Gæster Økonomichef Jan Pedersen, Økonomicenteret (dagsordenspunkt 2) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 9. NOVEMBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Humanistiske Fakultet Afrapporteringsår 2016 for studieåret 2014-15 Årets uddannelsesevalueringer Dato for

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt.

Godkendelse af referat Emilies efternavn skal tilføjes i referatet, herefter blev det godkendt. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R N O R D I S K E S T U D I E R O G S P R O G V I D E N S K A B Medlemmerne af INSS institutråd M Ø D E R E F E R A T 23. APRIL 2017 Forum INSS

Læs mere

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden

Deltagere derudover fra administrationen: Julie Sommerlund, Kristian Boye Petersen og Mette Spliid (under pkt. 10 c.) Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 3 0. A P

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. februar 2019 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. februar 2019 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 5. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent).

Prodekaner: Jens Erik Mogensen og Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 2. J U N I 2015 2015 Deltagere: Ulf

Læs mere

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger.

Der var generelt en meget positiv modtagelse af oplægget, og herefter kom der følgende bemærkninger. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Afbud Lektor Nete Nørgaard Kristensen, stud. mag. Gustav Ryberg Smidt, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen og stud. mag. Nanna Fusager Larsen.

Afbud Lektor Nete Nørgaard Kristensen, stud. mag. Gustav Ryberg Smidt, stud. mag. Niklas Zenius Jespersen og stud. mag. Nanna Fusager Larsen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 7. februar 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 7. februar 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd - Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 4. oktober B Sted. Dorthe Vejen Hansen. Referent

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 4. oktober B Sted. Dorthe Vejen Hansen. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 10. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent:

Akademisk Råds møde. Forum. Møde afholdt: Den 2. december 2014 15B-0-07. Sted: Jesper Hede. Referent: D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T - A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råds møde LEDELSESSEKRETARIAT Møde

Læs mere

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Jens Erik Mogensen. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 6. M A J 2 0 1 4 2014 Deltagere: Ulf

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 6. juni 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. JUNI 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde afholdt

Læs mere

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11.

Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) Fællesmøde mellem FAMU og FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 20. maj 2016 fra til 11. KØB E N H A V N S U N I V E R S I T E T HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2016 Forum Fællesmøde mellem FAMU og FSU Møde afholdt

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 4. december kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T ET Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. NOVEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. februar 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. februar 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. KØBE N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 6. FEBRUAR 2018 Forum Akademisk Råd UDDANNELSE OG STUDERENDE Møde afholdt Tirsdag

Læs mere

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger

6. Forenkling af bedømmelse af ansøgere til videnskabelige stillinger D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Indkaldelse til Akademisk Råds møde tirsdag den 3. marts 2015 2015 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Akademisk Råd - Temamøde om tilvalg og reduceret valgfrihed. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 7. februar 2017 kl B.0.

Akademisk Råd - Temamøde om tilvalg og reduceret valgfrihed. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 7. februar 2017 kl B.0. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd - Temamøde om tilvalg og reduceret valgfrihed - M Ø D E R E F E R A T 12. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 4. december 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen.

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt 4. december 2018 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært møde M Ø D E R E F E R A T 8. DECEMBER 2018 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Møde

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 18. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt Fredag den 18. maj Lokale 15B Sted. Susanne Kirst. Referent. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 25. MAJ 2018 Forum Møde i FSU HRSC Møde afholdt Fredag den 18.

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Kristian Boye Petersen og Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 1. O K T O B B E R 2013

Læs mere

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden

Prodekaner: Julie Sommerlund. Deltagere fra administrationen: Ole Krarup Jensen (referent). Dagsorden D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T A K A D E M I S K R Å D K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET REFER A T A F A K A D E M I S K R Å D S M Ø D E D E N 5. N O V E M B E R 2013 5. NOVEMBER

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K

Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade København K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 48, 14. september 2010 Pkt. 6 Bilag 2. Universitets- og Bygningsstyrelsen Att.: Jens Peter Jacobsen Bredgade 43 1260 København K Udviklingskontrakt

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07

FSU. Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013 kl Lokale 15B.0.07 D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU G O D K E N D T M Ø D E R E F E R A T Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg Møde afholdt: Fredag den 7. juni 2013

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ

MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ MEDARBEJDERMØDE 27.MAJ DAGSORDEN Dimensionering og fremdriftsreformen Status på de økonomiske effekter af reformerne Processer på fakultet og institut Instituteftersyn og uddannelseseftersyn Forskningstilsyn,

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. APRIL 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 10. april 2015

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T

M Ø D E R E F E R A T KØBENHAVNS UNIVERSITET INSTITUT FOR NORDISKE STUDIER OG SPROGVIDENSKAB Medlemmerne af INSS institutråd MØDEREFERAT 1. MAJ 2016 Forum INSS institutråd Møde afholdt 28. april 2016, kl. 13-15 Sted Rasmus

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB FSU-MØDE PROCES Korte oplæg Drøftelse i trioer Plenumdrøftelse Afrunding ved dekanen FSU-MØDE KORTE OPLÆG Steen Harrit Jakobsen: De tre vigtigste pointer i ekspertgruppens

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes. REFERAT Møde: Akademisk Råd, SAMF Mødedato og tidspunkt: 8. februar klokken 12.30-15.30. Sted: Fib. 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. APRIL 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd Temamøde om besparelsesgrupperne (anden drøftelse) Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. juni kl B.0.07.

Akademisk Råd Temamøde om besparelsesgrupperne (anden drøftelse) Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 6. juni kl B.0.07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Temamøde om besparelsesgrupperne (anden drøftelse) M Ø D E R E F E R A T 11. JUNI 2017 Forum Akademisk

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Thorkild Ærø (TKA), Thomas Ploug (PLOUG, Michael Mullins (MULLINS). Henrik Brohus (HB) og Lene Tølbøll (LT) deltog via videokonference

Thorkild Ærø (TKA), Thomas Ploug (PLOUG, Michael Mullins (MULLINS). Henrik Brohus (HB) og Lene Tølbøll (LT) deltog via videokonference REFERAT AF MØDE I CAMPUSRÅDET #04.2018 DATO 12.06.2018 Kl. 11.00 12.00 STED LOKALE 4.13, BYGNING B (FKJ 12) AAU CPH FÆLLES SERVICE CPH DELTAGERE: AFBUD: Thorkild Ærø (TKA), Thomas Ploug (PLOUG, Michael

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 20. maj Mikado House Montecristo. Sted: Hanne Møller.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 20. maj Mikado House Montecristo. Sted: Hanne Møller. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2016 Forum Møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde afholdt:

Læs mere

Afbud: Jens-Erik Mogensen, Morten Tang Petersen, Helle Schoubye

Afbud: Jens-Erik Mogensen, Morten Tang Petersen, Helle Schoubye I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Rune Gade, Anne Ring Petersen, Karen Vedel, Morten Michelsen, Julie Bøgh Stray, Oscar Schmitto,

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent:

FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober Mikado House lokale Montecristo. Sted: Susanne Kirst. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FSU M Ø D E R E F E R A T 4. NOVEMBER 2014 Forum FSU JOURNALNR. 015-0003/14-4000 Møde afholdt: Fredag, den 31. oktober 2014 Sted: Referent: Mikado House lokale

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Introduktion til sprogprofilerne: sprog- og kulturkompetencer fra grundskolen til arbejdspladsen. v. adjunkt Petra Daryai-Hansen

Introduktion til sprogprofilerne: sprog- og kulturkompetencer fra grundskolen til arbejdspladsen. v. adjunkt Petra Daryai-Hansen Introduktion til sprogprofilerne: sprog- og kulturkompetencer fra grundskolen til arbejdspladsen v. adjunkt Petra Daryai-Hansen REPT/FREPA Flersprogede og interkulturelle kompetencer: deskriptorer og undervisningsmateriale

Læs mere

Uddannelsesredegørelser for [institut]

Uddannelsesredegørelser for [institut] D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesredegørelser for [institut] Afrapportering og studieår Afrapportering 2018 for studieåret 2016-17 Institutleder

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30

Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale 10.1.30 DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT 27. AUGUST 2007 Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 21. august 2007 kl. 10.00. Sted: Lokale

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

FAMU på Det Humanistiske Fakultet. FAMU, Det Humanistiske Fakultet. Forum. Møde afholdt 12. september 2017 kl til

FAMU på Det Humanistiske Fakultet. FAMU, Det Humanistiske Fakultet. Forum. Møde afholdt 12. september 2017 kl til K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET FAMU på Det Humanistiske Fakultet M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2017 Forum FAMU, Det Humanistiske Fakultet HR SØNDRE CITY, TEAM SØNDRE Møde afholdt 12. september

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den Referat Af: Møde i Studierådet for økonomi og erhvervsstudier 10. F E B R U A R 2 0 1 5 S K O L E N F O R Ø K O N O M I O G E R H V E R V S S T U D I E R F I B I G E R S T R Æ D E 2 P O S T B O K S 159

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Redegørelse om større sammenhæng i det videregående uddannelsessystem

Redegørelse om større sammenhæng i det videregående uddannelsessystem Redegørelse om større sammenhæng i det videregående Oplæg ved Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Større sammenhæng i det videregående Regeringen fremlagde i april 2012 en redegørelse

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. december 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen

Akademisk Råd Ordinært rådsmøde. Akademisk Råd. Forum. Møde afholdt Tirsdag den 5. december 2017 kl B Sted. Dorthe Vejen Hansen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd Ordinært rådsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. DECEMBER 2017 Forum Akademisk Råd LEDELSE OG KOMMUNIKATION

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

Mikado House - lokale Montecristo

Mikado House - lokale Montecristo D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Fakultetets Samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2015 Forum FSU Møde afholdt: Fredag, den 12. juni 2015

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio.

Dekanen fremlagde det foreløbige årsresultat, der i fjerde kvartal indeholdt overraskelser. Resultatet har vist sig 15,2 mio. D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Akademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 21. FEBRUAR 2012 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSERVICE - Møde afholdt: 7. februar

Læs mere

Uddannelsesevaluering, Politik & Administration, 10. semester, fora r 2014

Uddannelsesevaluering, Politik & Administration, 10. semester, fora r 2014 Uddannelsesevaluering, Politik & Administration, 10. semester, fora r 2014 Indhold Indledning... 3 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau?... 3 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket

Læs mere

Noter fra 2. faglige strategimøde om samfundsvidenskab, 18. marts Mødeleder professor Peter Munk Christiansen

Noter fra 2. faglige strategimøde om samfundsvidenskab, 18. marts Mødeleder professor Peter Munk Christiansen Rektoratsmøde den 12. april 2010 Punkt 1, bilag 1b: Den faglige udviklingsproces Noter fra 2. faglige strategimøde i den samfundsvidenskabelige familie. AARHUS UNIVERSITET NOTAT Noter fra 2. faglige strategimøde

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært).

Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Det Humanistiske Fakultets Samarbejdsudvalg (FSU) Godkendt referat af FSU-møde (ekstraordinært). Dato: Torsdag den

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl Sted: Referent: Peter Wedel Bay

Fakultetets Samarbejdsudvalg. Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl Sted: Referent: Peter Wedel Bay KØBENHAVNS UNIVERSITET DET HUMANISTISKE FAKULTET FSU GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Fakultetets Samarbejdsudvalg FSU Møde afholdt: Fredag, den 8. oktober 2010 kl. 10-12 Sted: 10.1.30 Referent: Peter Wedel

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance

M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI Videnskabeligt personale (VIP): Laura Luise Schultz (formand for SN og fagudvalgsformand for Teater og Performance I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 3. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 19. august Mikado House Montecristo. Sted: Susanne Kirst.

Fakultetets SamarbejdsUdvalg. Møde i FSU. Forum. Møde afholdt: Fredag den 19. august Mikado House Montecristo. Sted: Susanne Kirst. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets SamarbejdsUdvalg M Ø D E R E F E R A T 24. AUGUST 2016 Forum Møde i FSU HR OG PERSONALEAFDELINGEN Møde

Læs mere