Styregruppen for MedCom

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Styregruppen for MedCom"

Transkript

1 Styregruppen for MedCom Referat af 4. møde i MedCom VI s styregruppe den 27. november 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Otto Larsen Sundhedsstyrelsen/SDSD Svend Ulka Petersen ( for Jane Kraglund),Region Syddanmark Jan Kold, Region Hovedstaden Morten Elbæk Petersen, sundhed.dk Poul Erik Kristensen (for Charlotte Meyer Henius), KL Lars Krarup (for Henrik Bruun), Apotekerforeningen Jens Parker, PL Sven-Åge Westphalen, Styrelsen for Social Service Henrik Bjerregaard Jensen, MedCom Ib Johansen, MedCom Christina Wanscher, MedCom Jens Rahbek Nørgaard, MedCom Dorthe skou Lassen Lars Hulbæk, MedCom. Sekretariat: Mogens Køllner, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Afbud: Mogens-Engsig Karup, Region Midtjylland Ronnie Ericsson, Finansministeriet. Dagsorden: Dagsorden for styregruppemødet: 1) Godkendelse af referat fra 3. Styregruppemøde i MedCom VI den 4. september ) Meddelelser. 3) Orientering om arbejde med national IT- strategi og organisation. 4) Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering. 5) Kontrakt med Region Syddanmark om gennemførelse af internationale projekter. 6) Bedre visning af biokemiske laboratoriesvar på sundhed.dk. 7) SIP projektet - Status og ny plan. 8) Siden sidst. 9) Regnskabsvurdering. 10) Eventuelt. Tlf Fax sum@sum.dk Hjemmeside Dato: 26. februar 2009 Kontor: Ministersekretariatet- Sundhedspolitisk kt. J.nr.: Sagsbeh.: MK Fil-navn: Dokument 1

2 2 Ad 1) Godkendelse af referat af 3. styregruppemøde i MedCom VI den 4. september Referatet blev godkendt med supplerende bemærkning fra Morten Elbæk Petersen ad pkt. 7 Siden sidst om ejournal iværksættelse af et pilotprojekt om at give borgerne forklaring på lægefaglige udtryk: Morten Elbæk Petersen oplyste, at han endnu ikke havde modtaget kontakt i sagen. Jens Rahbek Nørgaard oplyste, at der var opstartsforsinkelser i projektet, bl.a. med at få identificeret rammerne for projektet, men at bl.a. sundhed.dk og SDSD ville blive indkaldt til næste projektforberedende møde. Ad 2) Meddelelser. Henrik Bjerregaard oplyste, at Christina Wanscher efter Claus Duedal Pedersens afgang fra MedCom havde overtaget hans opgaver på det internationale område. Styregruppen drøftede WoHit konferenncen, som den var afviklet i Bella Center med åbningstaler af ministeren og EU-kommissær Viviane Reding og med ca deltagere den 4 6. november. Der var enighed om, at konferencen var forløbet godt med stort besøg i det danske udstillingsområde, herunder af kommissær Reding, ligesom der havde været stor interesse for det dansk-nordiske spor på konferencen. Det fremgik også, at MedCom den 20. oktober i forbindelse med den internationale konference om kvalitet i sundhedssektoren fra det højt anerkendte Picker Institute havde modtaget årets Special Award for sit arbejde med at bidrage til et sammenhængende sundhedsvæsen. Ad 3) Orientering om arbejde med national IT- strategi og organisation. Otto Larsen orienterede om arbejdet i SDSD. Det fremgik bl.a., at der fsva. finansiering var reserveret 80 mio. kr. til Fælles Medicinkort (FMK) fra midlerne i Fonden for Arbejdskraftbesparende Teknologi (ABT), ligesom der også af ABT- midler var givet tilsagn om 41 mio. kr. i perioden til nærmere angivne telemedicinløsninger. Vagn Nielsen supplerede med, at der for FMK projektet udestod en proces med forelæggelse for Regeringens Økonomiudvalg og Finansudvalget før finansieringen var bragt endeligt på plads. Otto Larsen oplyste, at ansættelser af yderligere 10 medarbejdere var igangværende med særligt sigte på det omfattende arbejde med at udarbejde business-cases for de forskellige projekter, og hvad der i øvrigt var opsat som arbejdskrævende forudsætninger for at få frigjort midler til de forskellige projekter. Morten Elbæk Petersen efterlyste til sundhed.dk s brugere information om tidsprofil for FMK- arbejdet. Det blev aftalt, at Otto Larsen ville drage omsorg for, at sundhed.dk ville blive opdateret med information herom.

3 3 Ad 4) Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering. Lars Hulbæk orienterede indledningsvis om status med tildeling 41 mio. kr. fra ABT - fonden til programmet om telemedicin i perioden Det fremgik, at fokus i denne periode ville være national udbredelse af videokonference og teletolkning, teledermatologi, hjemmemonitorering (KOL, A/K og DIABETES) og teleradiologi samt national opsamling af telemedicinske stifinderprojekter. Det fremgik, at programmet var igangsat af bestyrelsen for SDSD, der havde delegeret programledelse med hertil hørende opgaver til MedCom. Ressourcemæssigt havde MedCom allerede allokeret ressourcer i form af et telemedicinteam på 4 personer - herunder Lars Hulbæk som projektleder- på deltid og for Med- Com s regning for aktiviteter i Der var herudover planlagt ansat 2 fuldtidskonsulenter i den 4-årrige projektperiode med særligt henblik på landsdækkende udbredelse af videokonference og teletolkning. Det fremgik endvidere, at projektet skulle forløbe under en programstyregruppe med bred deltagelse af interessenter i det telemedicinske område. Aktuelt blev der arbejdet med kortlægningsopgaver med sigte på, at få udarbejdet en projektplan. Otto Larsen supplerede med, at der ville være et formaliseret samarbejde med OUH, der også havde modtaget midler fra ABT- fonden til telemedicinske projekter. Lisbeth Nielsen henledte opmærksomheden på brug af sundhed.dk s infrastruktur og pegede udover problematikken med takster også på de organisatoriske udfordringer på sygehusene. Svend Ulka Petersen rejste spørgsmålet om arbejdsdeling på området, hvortil Lars Hulbæk svarede, at det var tanken, at indgå samarbejdsaftaler herom med regionerne. Otto Larsen pegede i den sammenhæng også på den sikring for det organisatoriske set up, der lå i at interessenterne var repræsenteret i programstyregruppen. Svend Ulka Petersen og Jan Kold fremhævede, at der var behov for snarlige rammer/en projektplan på området, også fordi der allerede var gang i en række regionale aktiviteter på området. Der var behov for at få klarlagt og struktureret samspillet på området. Morten Elbæk Petersen rejste spørgsmålet om, hvorvidt der egentlig var behov for at udvikle en ny infrastruktur. Generelt fremhævede han behovet for en styrket kontakt og dialog i sagen, herunder med henvisning til, at sundhed.dk har flere kørende borgerrettede løsninger på de områder, der er nævnt i programmet. Vagn Nielsen sammenfattede drøftelserne således, at der allerede her fra projektets spæde start var stor interesse i sagen, hvilket var positivt. Det var på baggrund af de fremkomne bemærkninger åbenlyst, at der var behov for en tæt dialog og koordinering mellem interessenterne i sagen, hvilket han så frem til ville ske i regi af projektleder og programstyregruppen og i sidste instans bestyrelsen for SDSD.

4 4 Ad 5) Kontrakt med Region Syddanmark om gennemførelse af internationale projekter. Henrik Bjerregaard redegjorde for, at den fremlagte resultatkontrakt for 2008 mellem Region Syddanmark og MedCom var forhandlet yderligere siden sidst styregruppemødet den 4. September 2008, og at den i den nu fremlagte let reviderede form indebar, at MedCom fortsat varetager projektforberedelse og gennemførelse af EU-projekter for Region Syddanmark og herunder finansiere arbejdspladser, en projektassistentstilling samt nu også Region Syddanmark s tidligere Brussel kontor. Det frem gik, at EU kun dækker en del af udgifterne til Region Syddanmarks internationale projekter og at restfinansieringen er dækket af kontrakt med Region Syddanmark. Der var herefter en drøftelse i styregruppen med tilslutning til kontrakten for Herudover blev det fremadrettede perspektiv i samarbejdet drøftet. Svend Ulka Petersen gjorde opmærksom på, at kontrakten for 2008 resultatmæssigt var bundet til 2008, men i øvrigt var en rammekontrakt uden udløb, før en af parterne foretog opsigelse. Spørgsmålet om en regionalt bredere deltagelse i det internationale arbejde blev også på ny drøftet. Svend Ulka Petersen tilkendegav Region Syddanmarks støtte til andre regioners tilslutning til det internationale arbejde, hvilket Lisbeth Nielsen også støttede. Vagn Nielsen sammenfattede drøftelserne således, at MedCom s deltagelse i det internationale arbejde baseret på kontrakten med RSD foreløbig fortsatte, men at der på et senere møde var behov for en nærmere drøftelse i styregruppen af det videre arbejde i MedCom på det internationale område. Ad 6) Bedre visning af biokemiske laboratoriesvar på sundhed.dk. Ib Johansen redegjorde for, at visningen på sundhed.dk var mangelfuld/ ikke tilstrækkelig brugervenlig, samt at der var behov for at få inkluderet yderligere laboratoriesvar. Det fremgik, at udvikling af en løsning til imødekommelse af disse forhold var estimeret til ca. 1,4 mio. kr., hvor det var indstillet at bruge 1 mio. kr. af reservepuljen og søge restfinansiering dækket til anden side. Vagn Nielsen konkluderede efter tilslutning til løsningen og nogen drøftelse, at fuld finansiering af de forventede 1,4 mio. kr. skulle ske over MedCom s reservepulje. Ad 7) SIP - projektet status og ny plan. Ib Johansen resumerede indledningsvis projektets formål som at sikre standardiseret integration mellem primærsektorens it-systemer og nationale registre til brug for Dødsårsagsindberetning (Sundhedsstyrelsen) Børnedatabaseindberetning (Sundhedsstyrelse) Bivirkningsindberetning (Lægemiddelstyrelsen)

5 5 Herudover indgår lægesystemernes deltagelse i det fælles medicinkort (FMK) og LÆblanket projektet (den dynamiske blanket). Det fremgik, at SIP projektet ikke forløb som planlagt bl.a. på grund af uklarhed om benyttelsen af standarder og problemer med forretningsmodellen, idet antallet af blanketter i den enkelte praksis er begrænset. Problemstillingerne havde været drøftet med leverandørerne af lægesystemerne og PLO. Efter nogen drøftelse i styregruppen var der tilslutning til indstillingerne, som sammenfattende indebar, at implementering af SIP - projektet knyttes sammen med ibrugtagning af LÆ - blanketter og FMK, men iværksættes med de leverandører, der har den klar nu. Aktuelt udbredes den eksisterende gamle version af LÆ - blanketter mest muligt og indberetning af børnedata og bivirkninger knyttes sammen med den planlagte implementering af FMK. Implementering af indberetning af dødsårsager med den dynamiske blanket version 2.0 udskydes indtil FMK udviklingen er afsluttet, herunder også indtil Sundhedsstyrelsen har fået foretaget sin del af udviklingen hertil. Otto Larsen ønskede, at MedCom udarbejder en redegørelse for konsekvensene af udsættelse af dødsårsagsindberetningen. MedCom gav tilsagn herom. Ad 8) Siden sidst Lars Hulbæk redegjorde for planlagt udbud af sundhedsdatanettets drift samt optioner om øget centralt ansvar for nettet samt mulighed for prioritering af trafikken. Styregruppen drøftede forskellige forhold i sagen, herunder bl.a. behov for afklaring af sammenhæng til det statslige net, hvor det blev besluttet, at relationen mellem disse initiativer skal afklares gennem den løbende dialog mellem SDSD s IT- arkitekter og IT og Telestyrelsen. Sammenfattende var der tilslutning til at igangsætte EU-udbuddet som indstillet med hensyn til finansiering i samarbejde mellem Digital Sundhed og MedCom indenfor rammerne af gældende budgetter og med hensyn til organisering i et tæt samarbejde og arbejdsdeling mellem MedCom og Digital Sundheds arkitekturenhed. Ib Johansen orienterede om, at der var gennemført test og implementering af standarder til brug ved nye aftaler på fysioterapi - og psykologområdet. Indstillingerne om udvikling, herunder aktiviteter til understøtning af kræftpakker/pakkeforløb blev tiltrådt. En ny administrativ korrespondancemeddelelse uden patienthenførbar information udvikles og implementeres i Det blev besluttet, at MedCom og ikke sundhed.dk kontakter regionerne med henblik på udstilling af laboratorievejledningerne på sundhed.dk Laboratoriemedicin projekterne er forsinkede,men forventes gennemført inden udgangen af Indstillingerne blev tiltrådt.

6 6 Jens Rahbek Nørgaard orienterede om indstillingerne under e-journal, der blev tiltrådt. Der blev også orienteret om, at ministeren for nylig havde været i samråd om e-journal, og at der her var lagt op til politiske drøftelser og afklaring i sagen. Dorthe Skou Lassen orienterede om kommuneprojekter, hvor indstillingerne blev tiltrådt. Svend Ulka Petersen oplyste, at Region Syddanmark med udgangspunkt i sundhedsaftalerne arbejder med udvikling af en forløbsorienteret tilgang i kommunikationen med udveksling af planer mellem hjemmepleje og sygehus. Det fremgik af debatten, at samtlige regioner er repræsenteret i MedCom s sygehuskommune gruppe, hvor arbejdet med forslag fra forskellig side til opdatering af sygehus-kommune standarderne forløber, herunder standarder til understøtning af Region Syddanmarks arbejde med udvikling af forløbsplaner mellem sygehus og hjemmepleje. Det fremgik supplerende, at Region Sjælland tester afsendelse af elektroniske genoptræningsplaner. Lars Hulbæk henviste under telemedicin til forløbet under dagsordenspunkt 4. Christina Wanscher orienterede om, at de internationale projekter forløb som planlagt, herunder epsos - projektet, der forløber i samarbejde med SDSD. Ad 9) Regnskabsvurdering. Henrik Bjerregaard fremlagde regnskabsvurdering for MedCom 6 for 3. Kvartal Det fremgik, at der de første 9 måneder af projektperioden (38%) var brugt 8,8 mio. kr. (36%) til basisudgifter og 6,4 mio. kr. (44%) til projekter. Inden for basisudgifter var et mindreforbrug på lønudgifter modsvaret af et merforbrug til formål, der vedrørte udvidelse af MedComs lejemål. Det reelle forbrug på projekter var kun på 4,8 mio. kr. (33%), idet der i regnskabet indgik en udgift til ejournal, som efterfølgende refunderes af regionerne. Ad 10) Eventuelt. Eftersendt årsrapport med ledelsesberetning for MedCom 5, 2007 med påtegning uden indsigende bemærkninger fra revisor samt revisionsprotokolat til årsrapporten blev tiltrådt af styregruppen og behørigt underskrevet på styregruppens vegne og vil således blive forsynet med revisors påtegning uden forbehold og supplerende bemærkninger. Med venlig hilsen Mogens Køllner

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 29 september 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen fort MedCom Dato: 24. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008.

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 3. møde i MedCom VI s styregruppe den 4. september 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Lisbeth

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007.

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007. Styregruppen for MedCom Referat af 1. møde i MedCom VI s styregruppe den 6. marts 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Niels

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet MedCom styregruppemøde d.4/3 2010 kl.10-13. Deltagere: Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Jan Kold, Region Hovedstaden

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008.

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 2. møde i MedCom VI s styregruppe den 29. maj 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Niels Mortensen, Region Syddanmark Lisbeth Nielsen, Danske Regioner

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI MedCom s Styregruppe Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 5. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 5. marts 2009 kl. 10 13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november Styregruppen for MedCom Referat af 5. møde i MedCom VI s styregruppe den 5. marts 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 848000 Dato: 5. maj 2012 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%.

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%. Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 1.kvartal 2010 HBJ 4/5 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31 marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2010 svarende til 12% af MedCom7

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 3.kvartal 2010 HBJ 9/11 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. september 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 3.kvartal 2010 svarende til 38% af MedCom7

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 30. juni 2009 HBJ 19-08-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 30 juni 2009 Denne regnskabsvurdering dækker 2.kvartal 2009 det vil sige 75% af MedCom6 projektperioden. Regnskabet

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Der indkaldes hermed til 8. møde i styregruppen for MedCom 6 torsdag d. 10. december 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom juni 2008 HBJ

Regnskabsvurdering for MedCom juni 2008 HBJ Regnskabsvurdering for MedCom 6 30. juni 2008 HBJ 23-07-2008 Denne regnskabsvurdering dækker de første seks måneder (25 %) af MedCom6-projektperioden frem til 30. juni 2008. Regnskabet er opdelt i basisudgifter

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense:

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Styregruppen for MedCom Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Martin Thor

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31. oktober 2009 HBJ 28-11-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 31.oktober 2009 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet frem til 31. oktober 2009 det vil sige 92% af

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 42246 Dato: 18. marts 2016 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31. december 2009 HBJ - 15/2 2010 MedCom regnskabsvurdering pr 31.december 2009 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet frem til 31. december 2009 det vil sige hele

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Referat fra Fælles Kroniker Data møde

Referat fra Fælles Kroniker Data møde Referat fra Fælles Kroniker Data møde Projekt Klinisk Integreret Hjemmemonitorering KIH Region Hovedstaden AmbuFlex Deltagere Jan Petersen (PL) Torben Lage Frandsen (PL), Annette Lyneborg Nielsen Niels

Læs mere

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010 NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010 Den 25. maj 2010 Jnr 09.00.00 A28 Sagsid 000191788 Ref CHE che@kl.dk Dir 3370 3155 Tilstede: Henriette Jakobsen, Odense kommune Birgit Beckmann,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort. Februar 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om problemerne med at udvikle og implementere Fælles Medicinkort Februar 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 24/2013

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.sum.dk Styregruppen for MedCom Dato: 26. august 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020 Dok.

Læs mere

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! SDN temadag 30. september 2008 ADVARSEL!!! Pas på med at udfylde evalueringsskemaet - vi bruger Jeres besvarelser! SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! Status

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed STOP Janteloven Udlandet siger: Denmark is world leading in E-health Mange i DK siger: Ja, MEN der er jo et PROBLEM..

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Hvad er MedCom? Lars Hulbæk Forsvarende europamester i sundheds IT Tre produkter: 1. Projektgennemførelse (pilot, udrulning,

Læs mere

Telemedicin kommunikation og standardisering - fra innovative siloløsninger til udbredelse og integration Lars Hulbæk

Telemedicin kommunikation og standardisering - fra innovative siloløsninger til udbredelse og integration Lars Hulbæk Telemedicin kommunikation og standardisering - fra innovative siloløsninger til udbredelse og integration Souschef, MedCom Programleder, National Telemedicin LHF@medcom.dk Hvad er MedCom? MedCom er et

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering

National implementering af telemedicinsk sårvurdering Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering V/ Rikke Viggers, Konsulent MedCom National handlingsplan for udbredelse af telemedicin Regeringen/KL/Danske Regioner,

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 25.02.13 Vor ref. DSL M Ø D E I N D K A L D E L S E Der indkaldes til 3. styregruppemøde

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M M Ø D E I N D K A L D E L S E Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 31.03.14 Vor ref. DSL Referat 6. styregruppemøde for national

Læs mere

Hovedpunkter. Den telemedicinske handlingsplan. Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål

Hovedpunkter. Den telemedicinske handlingsplan. Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål Hovedpunkter Den telemedicinske handlingsplan Det generelle De 5 konkrete initiativer sår er et af dem Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål Den telemedicinske handlingsplan

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk M Ø D E I N D K A L D E L S E Dato 09.09.15 Vor ref. DSL 10. styregruppemøde for national implementering

Læs mere

B Larsen: Pervasive Home Care - Technological Support for Treatment of Diabetic Foot Ulcers at Home, PhD thesis 2006

B Larsen: Pervasive Home Care - Technological Support for Treatment of Diabetic Foot Ulcers at Home, PhD thesis 2006 Afdeling: Forsknings- og MTV-afdelingen Udarbejdet af: Claus Duedal Pedersen/Jesper Risom Journal nr.: 2-15-0-00062-2009 E-mail: claus.pedersen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 11. marts 2010 Telefon: 2115

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 1. oktober 2009 VELKOMMEN! Lars Hulbæk

Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 1. oktober 2009 VELKOMMEN! Lars Hulbæk Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 1. oktober 2009 VELKOMMEN! Tværsnit fra evalueringerne fra sidste års SDN temadag Generel tilfredshed med dagen Oplægget om support og overvågning vakte opsigt SDN for

Læs mere

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN)

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN) 7. 2012/Lars Hulbæk Status på Sundhedsdatanettet (SDN) Den nationale bestyrelse for sundheds-it har besluttet at igangsætte arbejdet med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsnet. Den nuværende

Læs mere

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk MedCom8 (2012-2013) 1. Kronikerunderstøttelse 1.1. Fælles Kroniker Data 1.2. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015.

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015. U D K A S T T I L R E SULTATKONTRAKT Den 23. august 2013 Ref XX Weidekampsgade 10 Implementering af FMK i kommunerne Projekt 4.2 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Det er

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015

National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015 Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015 Dorthe Skou Lassen MedCom Veje til udbredelse af telemedicin - 5 initiativer 1. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 125866 Dato: 9. august 2016 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren

Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren 8. februar 2008/Ib Johansen-Lars Hulbæk 1. Baggrund De praktiserende læger har via MedComs udbredelsesprojekter og EDI standarder

Læs mere

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen trådte i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige indhold defineret af Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

2. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk

2. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk 2. møde national sygehuskommune arbejdsgruppe Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk lektronisk kommunikation Hjemmepleje/Sundhedscenter Lægepraksis - Sygehus Apotek Korrespondance Henvisning forebyggelse

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere