1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008."

Transkript

1 Styregruppen for MedCom Referat af 3. møde i MedCom VI s styregruppe den 4. september 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Jan Kold, Region Hovedstaden Morten Elbæk Petersen, sundhed.dk Charlotte Meyer Henius, KL Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Henrik Bruun, Apotekerforeningen Jens Parker, PLO Henrik Bjerregaard Jensen, MedCom Ib Johansen, MedCom Jens Rahbek Nørgaard, MedCom Lars Hulbæk, MedCom Dorthe Skou Lassen Claus Duedal Pedersen. Slotsholmsgade DK-1216 København K Tlf Fax sum@sum.dk Hjemmeside Dato: 17. oktober 2008 Kontor: Sundhedspolitisk kt. J.nr.: Sagsbeh.: MK Fil-navn: Dokument 2 Sekretariat: Mogens Køllner, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Afbud: Otto Larsen, Sundhedsstyrelsen/SDSD Sven-Åge Westphalen, Styrelsen for Social Service Ronnie Ericsson, Finansministeriet Jane Kraglund, Region Syddanmark. Dagsorden: Dagsorden for styregruppemødet: 1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj ) Meddelelser. 3) Orientering om arbejde med ny national IT strategi og organisation. 4) Budgetrammer for MedCom 6.

2 2 5) Facilitetsaftale med Region Syddanmark. 6) Styrkelse af den landsdækkende profil i MedComs internationale projekter. 7) Siden Sidst. 8) Regnskabsvurdering for MedCom VI og timeregistrering for MedCom V. 9) Eventuelt. Ad 1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj Referatet blev godkendt. Ad2) Meddelelser. Lisbeth Nielsen oplyste, at sundhedsdirektør Jane Kraglund, Region Syddanmark var udpeget til at erstatte Niels Mortensen i MedComs styregruppe. Jane Kraglund var forhindret i at deltage i dagens møde. Lisbeth Nielsen oplyste endvidere, at hun var udpeget til at varetage posten som næstformand i MedComs styregruppe efter Niels Mortensen, der var overgået til andet arbejde. Henrik Bjerregaard orienterede om, at ombygningen til husning af SDSD s arkitekturenhed var forløbet planmæssigt, herunder indenfor budgettet. Henrik Bjerregaard orienterede endvidere om, at Claus Duedal Pedersen med udgangen af september fratrådte sin stilling i MedCom for at tiltræde en stilling med særligt henblik på telemedicin på Odense Universitetshospital. Vagn Nielsen takkede for indsatsen i de forløbne år og ønskede tillykke med det nye job. Vagn Nielsen orienterede om en kræftstudietur til Australien sammen med ministeren og Bent Hansen. Det fremgik herunder, at man i Australien havde kendskab til Med- Com. Ad 3) Orientering om arbejde med ny national IT strategi og organisation. Vagn Nielsen orienterede om arbejdet i SDSD med at udmønte strategien i programmer og projekter i de enkelte handlingsplaner. På finansieringssiden fremgik det, at det i SDSD skønnede behov på 1,1 mia. kr. til finansiering af de foreliggende handlingsplaner skulle kvalificeres og underbygges. Der forestod således et betydeligt arbejde med at udarbejde business cases til nøjere dokumentation af effekter m.v. af indholdet i handlingsplanerne. Der kunne således indtil videre udover ubundne midler i SDSD s grundbudget på godt 30 mio. kr. kun disponeres over 20 mio. kr., hvoraf endog nogle af disse midler skulle anvendes til reetablering m.v. af sundhed.dk.

3 3 Ad 4) Budgetrammer for MedCom VI. Henrik Bjerregaard kommenterede det nu forelagte budget for MedCom VI, hvor der i forhold til tidligere budgetdrøftelser nu også var medtaget de øremærkede bevillinger fra SDSD til Sundhedsdatanettet (1 mio. kr.) og WS-standarder (1,5 mio. kr.). Det fremgik, at bevillingen fra SDSD (2,5 mio. kr.) og overførslen fra MedCom V (9,4 mio.kr.) samt de faste bidrag fra parterne (32,9 mio. kr) gav et samlet indtægtsbudget for Med- Com VI på 43.8 mio. kr. Det modsvarende udgiftsbudget var på 24,4 mio. kr (56%) til basis og konsulenter og 14,7 mio. kr. (34%) til budgetterede fælles projektudgifter samt 7 budgetterede projektlinier., hvilket gav en projektreserve på 4,7 mio. kr. (11%). Det var indstillet, at finde finansiering på 0,5 mio. kr. til igangsætning af telemedicinprogrammet, som MedCom på vegne af SDSD var blevet programansvarlig for, idet der ikke var udsigt til at opnå den forudsatte finansiering fra Fonden for Arbejdskraft Besparende Teknologi (ABT) før Det var endvidere indstillet at finde finansiering på 1 mio. kr. til styrkelse af den landsdækkende deltagelse i MedComs EU-projekter, jf. dagsordenens pkt. 6 samt 0,1 mio. kr. til finansiering af PLO-XML-format, jf. dagsordenens pkt. 7. Der var uden konkret stillingtagen til de 3 instillinger- en drøftelse af, hvorvidt finansieringen af de 3 indstillinger på op til ialt 1,6 mio. kr. i givet fald skulle ske ved reduktion af projektreserven på 4,7 mio. kr. eller ved en procentmæssig beskæring af de 7 budgetterede projektlinier. Denne drøftelse mundede ud i, at finansiering i givet fald skulle ske fra projektreserven. De 3 indstillinger blev henvist til drøftelse under dagsordenspunkt 6 og 7. Budget som forelagt og de budgetterede 7 projektlinier blev tiltrådt af styregruppen. Jan Kold rejste spørgsmål ved, om der var taget stilling til efterfølgende finansiering og afledte forhold iøvrigt fra aktiviteterne ved de af SDSD særskilte engangsbevillinger. Lars Hulbæk gav en kort orientering om de planer, der var for håndtering af Jan Kolds spørgsmål og foreslog en uddybning på kommende møde i styregruppen. Jan Kold tog til efterretning, at der var tænkt på disse forhold. Vagn Nielsen konkluderede, at der på kommende møde i styregruppen skulle forelægges en uddybende redegørelse for spørgsmålet. Ad 5) Facilitetsaftale med Region Syddanmark. Det fremgik, at der havde været en del drøftelser mellem Region Syddanmark og Med- Com om Region Syddanmarks overtagelse af facilitetsaftale fra det tidligere Fyns Amt. Drøftelserne var resulteret i de til mødet foreliggende dokumenter med forslag til en ny falicitetsaftale vedrørende bogholderi og løn- og personaleadministration samt som noget nyt en tilknyttet serviceaftale. Nyt var også, at der var knyttet betaling til. Indstillingen om at indgå facilitetsaftalen blev tiltrådt.

4 4 Ad 6) Styrkelse af den landsdækkende profil i MedComs internationale projekter. Der var på mødet en forholdsvis omfattende drøftelse af, hvordan det internationalt orienterede arbejde blev håndteret mest hensigtsmæssigt. Det fremgik, at MedComs internationale projekter som bekendt historisk havde været tæt knyttet til samarbejde med Fyns Amt. I forlængelse heraf havde der været drøftelser om at indgå en resultatkontrakt mellem Region Syddanmark og MedCom. Denne fokusering på en enkelt region har været medvirkende til (på ny) at gentænke håndtering af det internationale arbejde, herunder med en mere landsdækkende profil. Drøftelserne afspejlede generelt interesse for at undersøge mulighederne for at lægge kræfterne sammen i et mere landsdækkende perspektiv. Sammenfattende var der ikke tilslutning til indstillingerne om at indgå resultatkontrakt med Region Syddanmark, idet de ikke var til stede på mødet. Indstillingen om etablering af et Internationalt Udvalg, herunder indstillingen om at finansiere dette arbejde med 1 mio. kr. fra projektreserven, blev ikke fundet beslutningsmoden. Der var tilslutning til at arbejde videre med sagen, herunder ved inddragelse af berørte parter. Ad 7) Siden sidst. Jens Parker orienterede om status for det fælles medicinkort i primærsektoren. Det fremgik, at projektet teknisk og tidsmæssigt forløb som planlagt, herunder med planlagt pilotdrift. Jens Parker så dog nogle finansieringsmæssige udfordringer, som også Kl så. Vagn Nielsen nævnte, at finansieringen var en selvstændig proces, hvor der blev søgt midler i ABT-fonden. Charlotte Henius orienterede om, at KL havde søgt midler i Momsfonden til EOJleverandørudvikling, og at den mere teknisk/organisatoriske vinkel var planlagt håndteret ved udarbejdelse af en pjece. Vagn Nielsen sammenfattede drøftelsen med, at projektet syntes at køre på rette spor. Lars Hulbæk orienterede om Standardiseret indberetning fra primærsektoren (SIPprojektet). Det fremgik, at projektet havde både tekniske og forretningsmæssige ud fordringer, som var søgt imødekommet ved de forelagte 5 indstillinger, der blev tiltrådt. Lars Hulbæk orienterede om Sundhedsdatanettet, hvor det fremgik, at den praktiske håndtering af udbudsprocessen vedr. fremtidig udvikling og drift og videreudvikling ville blive forelagt på næste møde i styregruppen, jf. også drøftelsen under dagsordenens pkt. 4 om budgetrammer. Jens Rahbek Nørgaard orienterede om E-journal-projektet, herunder at kontorchef Vera Ibsen Region Syddanmark var tiltrådt som ny formand for E-journalstyregruppen efter Niels Mortensen. Der blev orienteret om udviklingsopgaver og status og planer for regionernes leveringer til E-journal. Situationen og mulige scenarier for det videre for-

5 5 løb efter ministeriets afgørelse af 7. august 2008 om borgernes adgang til egne data i E- journal blev drøftet, herunder synspunkter om en mulig ændret lovgivning. Indstillingerne til E-journal-projektet blev tiltrådt, herunder iværksættelse af et pilot-projekt om at give borgerne forklaring på lægelige fagudtryk. Ib Johansen orienterede under Konsolidering og udbredelse bl.a. om vanskeligheder med at få IT-systemleverandørerne på primærområdet til at programmere nye versioner af standarder. MedCom foreslog på den baggrund at tage kontakt til regionernes Lønnings-og Takstnævn med henblik på at nye versioner indarbejdes i overenskomsterne, så de bliver obligatoriske at anvende. Vagn Nielsen understregede i den sammenhæng, at en sådan henvendelse skulle have karakter af en drøftelse. Det blev tiltrådt at anvende 0,1 mio. kr. af projektreserven jf. dagsordenens pkt. 4 om budgetrammer til udvikling af ny PLO-XML-standard. Indstillinger i øvrigt, herunder også vedr. Henvisningshotellet og Laboratoriemedicin blev tiltrådt. Dorthe Skou Lassen orienterede om de 5 kommuneorojekter med særligt henblik på projektet om implementering og udbredelse af standard for genoptræningsplaner (DGOP), som med nogen forsinkelse i projektet i særlig grad voldte udfordringer. Der var bred tilslutning i styregruppen til at anerkende anstrengelserne for at skabe maksimal fremdrift i projektet. Indstillingerne vedr. kommuneprojekter blev tiltrådt. Lars Hulbæk orienterede om programmet for Telemedicin, som MedCom på vegne af SDSD havde fået overdraget programansvar for. Det fremgik, at aktiviteterne siden sidst havde været koncentreret om formulering af forslag til et nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering samt ansøgning til ABT-fonden om national udbredelse af teletolkning. Der ville ikke blive frigivet midler fra ABT-fonden før finansåret For at fremme arbejdet med telemedicinprogrammet, var det indstillet at afsætte en ramme på op til kr. fra midlerne i projektreserven jf. dagsordenens pkt. 4 om budgetrammer med særligt henblik på udarbejdelse af yderligere ansøgninger til ABT-fonden, i første omgang rettet mod telemedicinsk behandling af kronisk syge. Indstillingen blev tiltrådt. Claus Duedal orienterede om Internationale Projekter. Det fremgik for R-Bayprojektet, at den tekniske løsning fortsat er forsinket, ligesom praktisk afprøvning er blevet forsinket grundet forårets sygehuskonflikt. Projektet skal således gennem et ekstraordinært EU-review. Der er usikkerhed om, hvorvidt projektet bliver endelig gennemført. Det fremgik, at øvrige projekter forløb planmæssigt. Claus Duedal orienterede også om den kommende World of Health IT (WoHIT) konference november i Bella Centret.

6 6 Ad 8) Regnskabsvurdering for MedCom VI og timeregistrering for MedCom V. Det forelagte regnskabsmateriale blev taget til efterretning med konstatering af, at det lå indenfor budgetrammerne. Det fremgik, at Henrik Bjerregaard var opmærksom på at følge udviklingen i basisforbruget -- jf. tidligere drøftelser herom der her 25% inde i MedCom VI-perioden lå på 20,6 %. Også timeregistreringer for MedCom V, herunder på projektlinier og -- afledt heraf med økonomifordeling på projektlinier -- blev taget til efterretning. Ad 9) Eventuelt. Næste møde i styregruppen den 27. november kl i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 29 september 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen fort MedCom Dato: 24. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007.

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007. Styregruppen for MedCom Referat af 1. møde i MedCom VI s styregruppe den 6. marts 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Niels

Læs mere

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Styregruppen for MedCom

Styregruppen for MedCom Styregruppen for MedCom Referat af 4. møde i MedCom VI s styregruppe den 27. november 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet MedCom styregruppemøde d.4/3 2010 kl.10-13. Deltagere: Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Jan Kold, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 848000 Dato: 5. maj 2012 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI MedCom s Styregruppe Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 5. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 5. marts 2009 kl. 10 13. Mødet afholdes

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008.

1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 2. møde i MedCom VI s styregruppe den 29. maj 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Niels Mortensen, Region Syddanmark Lisbeth Nielsen, Danske Regioner

Læs mere

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%.

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%. Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 1.kvartal 2010 HBJ 4/5 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31 marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2010 svarende til 12% af MedCom7

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 3.kvartal 2010 HBJ 9/11 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. september 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 3.kvartal 2010 svarende til 38% af MedCom7

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november Styregruppen for MedCom Referat af 5. møde i MedCom VI s styregruppe den 5. marts 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom juni 2008 HBJ

Regnskabsvurdering for MedCom juni 2008 HBJ Regnskabsvurdering for MedCom 6 30. juni 2008 HBJ 23-07-2008 Denne regnskabsvurdering dækker de første seks måneder (25 %) af MedCom6-projektperioden frem til 30. juni 2008. Regnskabet er opdelt i basisudgifter

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense:

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Styregruppen for MedCom Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Martin Thor

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 30. juni 2009 HBJ 19-08-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 30 juni 2009 Denne regnskabsvurdering dækker 2.kvartal 2009 det vil sige 75% af MedCom6 projektperioden. Regnskabet

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Der indkaldes hermed til 8. møde i styregruppen for MedCom 6 torsdag d. 10. december 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31. oktober 2009 HBJ 28-11-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 31.oktober 2009 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet frem til 31. oktober 2009 det vil sige 92% af

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31. december 2009 HBJ - 15/2 2010 MedCom regnskabsvurdering pr 31.december 2009 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet frem til 31. december 2009 det vil sige hele

Læs mere

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 19. MAJ 2010

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 19. MAJ 2010 NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 19. MAJ 2010 Den 25. maj 2010 Jnr 09.00.00 A28 Sagsid 000191788 Ref CHE che@kl.dk Dir 3370 3155 Tilstede: Mette Brøsted Nielsen, Esbjerg kommune Merete Halkjær,

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom V pr 30. April 2007 CDP 18. maj 2007

Regnskabs vurdering for MedCom V pr 30. April 2007 CDP 18. maj 2007 Regnskabs vurdering for MedCom V pr 30. April 2007 CDP 18. maj 2007 Denne regnskabs vurdering er den første efter strukturreformen og de deraf følgende konsekvenser for MedCom V og dækker frem til den

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering

National implementering af telemedicinsk sårvurdering Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering V/ Rikke Viggers, Konsulent MedCom National handlingsplan for udbredelse af telemedicin Regeringen/KL/Danske Regioner,

Læs mere

På sidste styregruppemøde behandledes nedenstående forslag til overordnede budgetrammer for MedCom6.

På sidste styregruppemøde behandledes nedenstående forslag til overordnede budgetrammer for MedCom6. 28-04-2008/HBJ.. Revideret budgetredegørelse for MedCom 6 På sidste styregruppemøde behandledes nedenstående forslag til overordnede budgetrammer for MedCom6. Tabel 1: Oprindeligt budget for MedCom 6 2008

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 315903 Dato: 18. april 2017 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom10-03.03.2017

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 42246 Dato: 18. marts 2016 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts

Læs mere

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1.1. Referat fra møde den 16-12-2013 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1531226 Dato: 03. oktober 2014 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 194312 Dato: 25. oktober 2016 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober

Læs mere

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane.

Pia Kopke (formand), Børge Knudsen, Lone Kaalund Thiel, Caroline Thrane. N O T A T Refer fra møde i Styregruppen for fællesoffentlig systemforvaltning af sundheds-it (FSI). Mødet fandt sted i Danske Regioner, torsdag den 3. maj 2018 kl. 13.00-16.00. 18-06-2018 EMN-2017-00757

Læs mere

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 14-08-2018 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 669516 Referat af 2.

Læs mere

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 3. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Tirsdag 15. august 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. marts 2011. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011.

Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11. Afgjort den 23. marts 2011. Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011. Aktstykke nr. 92 Folketinget 2010-11 Afgjort den 23. marts 2011 92 Indenrigs- og Sundhedsministeriet. København, den 15. marts 2011. a. Indenrigs- og Sundhedsministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets

Læs mere

Kl. 12.00 vil der blive serveret frokost i Personalekantinen i Neurorehabiliteringen.

Kl. 12.00 vil der blive serveret frokost i Personalekantinen i Neurorehabiliteringen. REFERAT af TILLÆGSDAGSORDEN fra FÆLLES SYGEHUSLEDELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. AUGUST 2006, kl. 13.00 17.00 Mødet holdes i mødelokale på 2. sal i Hovedbygningen på Sygehus Fyn Ringe Lindevej 5 5750 Ringe Kl.

Læs mere

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010

NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010 NOTAT REFERAT AF DIGITALISERINGSNETVÆRK DEN 7.OKTOBER 2010 Den 25. maj 2010 Jnr 09.00.00 A28 Sagsid 000191788 Ref CHE che@kl.dk Dir 3370 3155 Tilstede: Henriette Jakobsen, Odense kommune Birgit Beckmann,

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden.

Punkt 1: Underskrift på referat fra bestyrelsesmødet 18. maj 2016 samt godkendelse af dagsorden. Referat af bestyrelsesmødet i Væksthus Midtjylland 21. september 2016 kl. 13.00-15.00 hos Nupark/Den midtjyske Iværksætterfond, Nupark 51, 7500 Holstebro. Mødet indledtes med en orientering om Den midtjyske

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010

Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 MedCom Health Telematics Lægesystemleverandørmøde 25. oktober 2010 1. Velkomst 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 25. JUNI 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 25. JUNI 2014 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Niels Skov Nielsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

B Larsen: Pervasive Home Care - Technological Support for Treatment of Diabetic Foot Ulcers at Home, PhD thesis 2006

B Larsen: Pervasive Home Care - Technological Support for Treatment of Diabetic Foot Ulcers at Home, PhD thesis 2006 Afdeling: Forsknings- og MTV-afdelingen Udarbejdet af: Claus Duedal Pedersen/Jesper Risom Journal nr.: 2-15-0-00062-2009 E-mail: claus.pedersen@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 11. marts 2010 Telefon: 2115

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.sum.dk Styregruppen for MedCom Dato: 26. august 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020 Dok.

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31/ HBJ Bilag

Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31/ HBJ Bilag Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 31/12 2008 HBJ Bilag 4-1 20-02-2009 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2008...2 Basisprocenten...3 Projektreserven...3 Internationale projekter...5 Bilag 1:

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Hovedpunkter. Den telemedicinske handlingsplan. Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål

Hovedpunkter. Den telemedicinske handlingsplan. Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål Hovedpunkter Den telemedicinske handlingsplan Det generelle De 5 konkrete initiativer sår er et af dem Den konkrete implementering af det nationale Sårinitiativ Spørgsmål Den telemedicinske handlingsplan

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Torsdag den 28. august 2008 Mødested: Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk M Ø D E I N D K A L D E L S E Dato 09.09.15 Vor ref. DSL 10. styregruppemøde for national implementering

Læs mere

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk MedCom8 (2012-2013) 1. Kronikerunderstøttelse 1.1. Fælles Kroniker Data 1.2. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Hvad er MedCom? Lars Hulbæk Forsvarende europamester i sundheds IT Tre produkter: 1. Projektgennemførelse (pilot, udrulning,

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 29.10.2014 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet.

Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale F1 efter mødet. Mødeindkaldelse 18. juni 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: Tirsdag den 24. juni Tid: 16.00 18.00 Sted: VIA, Pædagoguddannelsen i Viborg, Reberbanen 13, 8800 Viborg, lokale T6. Spisning foregår i lokale

Læs mere

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Status på IT anvendelsen Forudsætningerne for succes erne Udfordringerne Fremtiden Eddie Nielsen, praktiserende læge

Læs mere

Planunderudvalget 5. december 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse

Planunderudvalget 5. december 2006, Kl Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 5. december 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 11 Mødelokale 2 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V)

Læs mere

E-sundhedsbegivenheder 2009

E-sundhedsbegivenheder 2009 De ti vigtigste E-sundhedsbegivenheder 2009 Søren Vingtoft Enhed for Klinisk Kvalitet, Region Hovedstaden E-sundhed hvad er det (1)? E-sundhed omfatter samspillet mellem patienter og udbydere af sundhedstjenester,

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

National udbredelse telemedicinsk sårvurdering

National udbredelse telemedicinsk sårvurdering National udbredelse telemedicinsk sårvurdering Baggrund Initiativ nr. 3 i den Nationale telemedicinske Handlingsplan, Regeringen, DR og KL står bag initiativet 30 mio. kr. bevilliget Projektperiode: 01.09.2012

Læs mere

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde

Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Referat fra 2. kronikerstyregruppemøde Dato: 25.05.12 Vor ref.: HBJ/LHF Dato: Onsdag den 16. maj 2012 Sted: Deltagere: Danske Regioner, København Birgitte Drewes, NSI Mette Grønholt Harbo, Danske Regioner

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere