1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts 2008."

Transkript

1 Styregruppen for MedCom Referat af 2. møde i MedCom VI s styregruppe den 29. maj 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Niels Mortensen, Region Syddanmark Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Otto Larsen, Sundhedsstyrelsen/SDSD Jan Kold, Region Hovedstaden Morten Elbæk Petersen, sundhed.dk Peter Kjærsgaard Petersen, KL Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Lars Krarup (for Henrik Bruun), Apotekerforeningen Jens Parker, PLO Henrik Bjerregaard Jensen, MedCom Ib Johansen, MedCom Jens Rahbek Nørgaard, MedCom Lars Hulbæk, MedCom Dorthe Skou Lassen Slotsholmsgade DK-1216 København K Tlf Fax sum@sum.dk Hjemmeside Dato: 13. august 2008 Kontor: Sundhedspolitisk kt. J.nr.: Sagsbeh.: MK Fil-navn: Dokument 2 Sekretariat: Mogens Køllner, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Afbud: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Sven-Åge Westphalen, Styrelsen for Social Service Ronnie Ericsson, Finansministeriet. Claus Duedal Pedersen Dagsorden: Dagsorden for styregruppemødet: 1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6.marts ) Meddelelser. 3) Orientering om arbejde med ny national IT strategi og organisation. 4) Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom 6. 5) Digital Sundheds program vedr. anvendelse af telemedicin.

2 2 6) SIP Projektet Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren. 7) SOS Projektet EU's Large Scale Pilot. 8) Siden Sidst. 9) Eventuelt. Niels Mortensen varetog mødeledelsen grundet Vagn Nielsen s afbud til mødet. Ad 1) Godkendelse af referat fra 1. styregruppemøde i MedCom VI den 6 marts Referatet blev godkendt. Ad2) Meddelelser. Der blev uddelt et papir fra Region Syddanmark om behov for nye MedCom - standarder i medfør af kommunernes overtagelse af en del sundhedsmæssige opgaver som følge af kommunalreformen. De skitserede behov vedrørte især den tættere udveksling af information mellem parterne inden for henvisning til kommunal forebyggelse, forløbsplan (både somatik og psykiatri) og handleplan. Henrik Bjerregaard orienterede om den for EU udarbejdede rapport om sammenligning af benyttelsen af IKT hos praktiserende læger i de 27 medlemslande, hvor Danmark er placeret som en flot nr. 1 i undersøgelsen. Mogens Køllner oplyste supplerende, at rapporten var oversendt til Folketingets Sundhedsudvalg. Henrik Bjerregaard orienterede tillige om, at der på initiativ af bl.a. Odense Kommune for øjeblikket undersøges muligheder for etablering af et større multicenter for social og sundheds IT og teknologi i Odense i samarbejde med RSD, SDU og Servicestyrelsen. Det fremgik, at det i givet fald forventes, at MedCom tilbydes lokaler i centret. Morten Elbæk Petersen spurgte til, om der udover lokalefællesskab også forelå planer om egentlige faglige fællesskaber. Niels Mortensen nævnte hertil, at der var tale om tanker i en indledende proces med meget forskellige aktører med rod i ganske forskellige organisationer. Der forelå således ikke på nuværende tidspunkt en nøjere konkretisering af tankerne, men et vist fagligt fællesskab måtte i givet fald være en del af ideen med et sådant center. Ib Johansen uddelte en udsendt informationsfolder/brugervejledning om Henvisningshotellet (REFHOST) samt projekt- og tidsplaner for MedCom5/MedCom6 laboratorieprojekterne i 2008.

3 3 Ad 3) Orientering om arbejde med ny national IT strategi og organisation. Otto Larsen orienterede sammenfattet om handlingsplaner for udmøntning af national strategi for digitalisering af sundhedsvæsenet , som nu var lagt på nettet. Det seneste program om telemedicin, som gav MedCom en central rolle, blev nævnt. Det fremgik i øvrigt, at der blev arbejdet med forskellige projekter, herunder medicinprojektet. Niels Mortensen supplerede med, at medicinprojektet var i fremdrift efter planerne med forventet pilotprojekt sidst på året. Otto Larsen nævnte, at den kommende udfordring var at skaffe finansiering til handlingsplanens projekter. Der blev herefter mellem flere deltagende udvekslet synspunkter om den kommende nye digitale signatur. Synspunkterne spændte fra tilfredshed med videreførsel af medarbejdercertifikater med i det væsentlige uændret funktionalitet til utilfredshed med manglende udvikling af funktionaliteten til brug i sundhedsvæsenet, der således i SDSD regi i brugerstyringsregi havde udfordringer med at forbedre funktionaliteten. Ad 4) Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom VI. Niels Mortensen indledte med at erindre om drøftelsen på sidste møde i styregruppen, hvor der blev udtrykt bekymring ved den store andel af budgettet, der var bundet til faste basisudgifter med et tilsvarende begrænset budget til projekter. Der var således bedt om en fornyet behandling af budgetforslaget med sigte på en mulig nedbringelse af den budgetandel, der var bundet til faste basisudgifter samt et mere forståeligt/gennemskueligt budget. Henrik Bjerregaard Jensen kommenterede sammenfattet det reviderede budget således, at budgetandelen til faste basisudgifter var nedbragt fra de utilfredsstillende 68 % i det fremlagte budgetforslag på sidste møde i styregruppen til 57 % i det nu reviderede forslag til budgetrammer. Det fremgik, at denne reduktion i den bundne budgetandel var opnået ved i budgettet at medtage 5,7 mio. kr. som overførte projektmidler fra MedCom V (MedCom 5½) samt ved i budgettet at optage 1,5 mio. kr. i indtægter fra SDSD og RSD til husning af personale, idet denne husning jo også genererer basisudgifter. Det fremgik i øvrigt, at basisudgifterne i det reviderede budget for MedCom VI lå på niveau med basisudgifterne for MedCom V i Set over en årrække fra 2002 til 2007 fremgik det, at basisudgifterne andel af de samlede udgifter var meget svingende, nemlig fra 54% til 79%. Endelig fremgik det, at basisudgifterne fra 2006 til 2007 var steget med omkring 3 mio. kr. som følge af MedCom`s omorganisering i forbindelse med gennemførelse af kommunalreformen. Hovedposterne i denne forøgelse af basisudgifterne var forøgede ansættelsesgrader for en række ansatte i MedCom (ca. 1 mio.kr) samt at MedCom efter kommunalreformen ikke længere kan afløfte moms (ca. 1,1 mio. kr.).

4 4 Niels Mortensen fandt, at fremlæggelsen af det reviderede forslag til budgetrammer havde givet et anderledes gennemskueligt og forståeligt grundlag for stillingtagen. Lisbeth Nielsen fik bekræftet, at parternes basisfinansiering var uændret samt at e- Journalprojektet kunne videreføres uden stigning i regionernes bidrag hertil og med MedCom`s uændrede bidrag til projektet. Det således fremlagte rammebudget blev behandlet af styregruppen med bemærkning om, at opmærksomheden i budgetperioden er rettet mod at søge at nedbringe udgifterne til basisdrift, herunder til personaleudgifter, samt at der knyttes indtægter til udlånt personale, og at der er en rimelig udgiftsdækning fra SDSD og RSD for udgifter i Med- Com. Diskussionen af indhold og fordeling af projektmidler på de enkelte projektlinier fortsættes på næste styregruppemøde. Ad 5) Digital Sundheds program vedr. anvendelse af telemedicin. Lars Hulbæk orienterede om, at basismaterialet med telemedicinske beskrivelser/ projektideer var blevet til i forbindelse med Erik Juhl s rundrejse i tilknytning til arbejdet med kvalitetsreformen. Det fremgik endvidere, at der på mødet i Digital Sundheds bestyrelse den 16. april 2008 var behandlet et program vedrørende telemedicin, herunder at uddelegere programledelsen til MedCom. Bestyrelsen havde dog til det fremlagte materiale bemærket, at udmøntning af det telemedicinske program skulle understøtte ikke bare de sundhedsprofessionelles arbejde, men også hjemmemonitorering og egenomsorg m.v. På spørgsmål fra Niels Mortensen om status for beskrivelsen af det telemedicinske program svarede Otto Larsen, at programbeskrivelsen var under revision fra det oprindelige centrerede fokus på de sundhedsprofessionelle (især speciallæger) til den bredere understøtning med patientinddragelse som ønsket af bestyrelsen og understøtning af tværsektorielt samarbejde. Det fremgik endvidere, at der blev arbejdet på overfor Finansministeriet at kvalificere programmet til at modtage finansiering fra midlerne, der var afsat til arbejdskraftbesparende teknologi. Peter Kjærsgaard tilkendegav positiv interesse for det tværsektorielle perspektiv og spurgte til, om det kom i spil på både kroniker-, klinik- og egenomsorgsområdet, hvilket Lars Hulbæk bekræftede. Jan Kold bemærkede, at midler til finansiering fra puljen til arbejdskraftbesparende teknologi tidligst kunne komme til udbetaling i Otto Larsen så ikke, at det nødvendigvis udgjorde en hindring for igangsættelse af projektet allerede i indeværende år via foreløbigt brug af basismidler. Niels Mortensen bemærkede afslutningsvis, at der rundt omkring var taget en hel del telemedicinske løsninger i brug, og han så frem til, at et landsdækkende perspektiv kom i spil.

5 5 Indstillingen om at MedCom for SDSD påtager sig ledelsen af programmet i tæt samarbejde med regioner, kommuner, PLO og relevante kliniske selskaber blev tiltrådt af styregruppen. Ad 6) SIP Projektet Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren. Det fremgik af Lars Hulbæks indledende bemærkninger, at der mellem de involverede parter var opnået enighed om den fremtidige arkitektur for SEI, ligesom der var udarbejdet en faseplan for migration fra den nuværende løsning. Det fremgik tillige, at den nye arkitektur medfører en række fordele, herunder at lægesystemer kan integrere indberetninger direkte ind i brugergrænsefladen, ligesom oprettelsen af brugere i SEI simplificeres m.v. Det fremgik også, at Sundhedsstyrelsen ikke forventede at kunne nå omlægningen af SEI-systemet til brug for dødsårsagsindberetning og børnedatabaseindberetning inden den 1. oktober 2008, som var det tidspunkt der var sigtet mod. Det fremgik, at Lægemiddelstyrelsen forventer at have gennemført omlægning af bivirkningsindberetningen til den 1. oktober Bortset fra de 3 lægesystemleverandører der deltager i afprøvningen af Det Fælles Medicinkort forventes alle øvrige at være klar med indberetning af dødsårsager, børnedata og bivirkninger inden den 1. oktober Peter Kjærsgaard spurgte til en ny release dato fra Sundhedsstyrelsen nu hvor den 1. oktober 2008 ikke længere var aktuel. Otto Larsen svarede, at der ikke forelå en sådan ny dato. Årsagen var dels de økonomiske følger af dispositionsbegrænsningen på opsparede midler, men også begrænsede ressourcer hos leverandøren Tieto Enator. Otto Larsen nævnte tillige, at over 50% af dødsårsagsindberetningerne efterhånden foretages elektronisk med det nuværende ststem. Peter Kjærsgaard fandt, at en tidsmæssig udmelding var vigtig for det videre forløb. Mogens Køllner erindrede om at fokus på at befordre elektronisk indberetning af dødsårsager var uændret. Efter udveksling af forskellige synspunkter tiltrådte styregruppen indstillingen om, at At SIP-projektet fortsætter med uændret fokus på klargøring af lægesystemer til dødsårsagsindberetning, børnedatabaseindberetning og bivirkningsindberetning, LÆ blanketter og Det Fælles Medicinkort, dog således, at SEI ikke vil være gennemført den 1. oktober At FMK i almen praksis gennemføres i henhold til samarbejdsaftalerne og en let modificeret tidsplan, så alle lægesystemerne vil kunne tilbyde deres kunder FMK adgang fra den 1. oktober Ad 7) SOS Projektet EU s Large Scale Pilot. Henrik Bjerregaard orienterede kort om det 3 årrige EU-projektet S.O.S. Smart Open Service om udveksling af 2 fælleseuropæiske sundhedsdatasæt (centrale patientdata

6 6 og recepter) over landegrænser med deltagelse af 13 lande under svensk formandskab. MedCom og SDSD repræsenterede Danmark og var tildelt opgaver i projektet. Lisbeth Nielsen nævnte i sammenhængen det nylige direktivforslag fra kommissionen om sundhedsydelser, herunder gensidig anerkendelse af recepter. Mogens Køllner nævnte, at der på kommende Nordisk Social- og Sundhedsministermøde i Visby den juni var fremsat forslag til beslutning om at kortlægge, hvad det indebærer at etablere elektroniske receptløsninger på tværs af grænser i Norden. Der var lagt op til dansk tilslutning til dette projekt, givet et det blev koordineret med S.O.S. projektet, således at de 2 projekter gensidigt kunne understøtte hinanden. I sammenhængen kom man i drøftelserne ind på en tilbagevendende diskussion i Danmark om et borgerkort og biometriske erfaringer som Otto Larsen for nylig var blevet bekendt med ved et arrangement i Tyskland. Ad 8) Siden sidst. Ib Johansen omtalte processen med udbredelse i regionerne at det nye henvisningshotel (REFHOST), der sigtede mod at understøtte patienternes frie valg af i første omgang speciallæger efter henvisning til behandling fra egen praktiserende læge. Det fremgik, at der var holdt 14 informationsmøder med over 700 deltagere. Anvendelse af digital signatur havde været en udfordring i processen, der ellers var forløbet vellykket. Der var dog forskellige holdninger til ordningen, herunder speciallæger, der var usikre på, hvad ordningen ville betyde for dem. Fra foråret 2009 ville henvisningshotellet endvidere omfatte henvisninger til psykologbehandling og fysioterapi og omfatte omkring 3 mio. henvisninger årligt. Om laboratorievejledning og linkportalen fremgik, at der var udviklet et direkte link fra Webreq til Sundhed.dk laboratoriesvar med sigte på at undersøgelser ikke gentages, hvis undersøgelsen allerede er gennemført andetsteds. Tilsvarende link ville være indført i alle lægesystemer fra 1/ Endvidere fremgik det, at der var sat ny rekord med EDI meddelelser i april måned, svarende til over 50 mio. årligt. Lars Hulbæk henviste til beslutning på styregruppemødet 14. september 2006 om, at tilslutte samtlige kommuner til sundhedsdatanettet, til dækning af behovet for at tilgå DRG-oplysninger hos Sundhedsstyrelsen i forbindelse med strukturreformen. og i den forbindelse, at MedCom som besluttet havde afholdt udgiften frem til udgangen af Herefter skulle kommunerne - ligesom regionerne betale 30 øre pr. indbygger årligt, og det blev imødeset med nogen spænding,, om kommuner kunne erindre dette, når de fik regningen for 1. halvår af Det fremgik i øvrigt, at enkelte kommuner udover tilgang til DRG anvender sundhedsdatanettet til fødselsanmeldelser fra sygehuse og telealkoholbehandling, samt at der med relevans for kommunerne planlægges landsdækkende udveksling af LÆblanketter, indberetning til børnedatabasen/sip-projektet og hjemmeplejens medicinkort.

7 7 Endelig fremgik det, at etablering af faste forbindelser fra regionerne til sundhedsdatanettet forløb planmæssigt. Jens Rahbek Nørgaard orienterede kort om status for E-journal projektet, herunder især om etablering af adgang fra sygehussystemer. Under drøftelsen af E-journal-projektet var der en række tilkendegivelser vedrørende de rejste spørgsmål om en vis begrænsning af borgernes helt frie adgang til E- journal. Der var forventning om en afgørelse af de rejste spørgsmål. Grundet mødets fremskredne tidspunkt henviste Niels Mortensen til mødematerialet og en uddybende orientering på næste møde om Kommuneprojekter og Internationale projekter. Henrik Bjerregaard varslede specielt for Internationale projekter en mere principiel drøftelse om et bredere regionalt engagement. Grundet tidsnød var orientering og drøftelse under Siden sidst ret begrænset. Der blev således generelt henvist til mødematerialet. Indstillinger heri blev tiltrådt. Ad 9) Eventuelt. Dorthe Skou Lassen fortalte om erfaringerne fra MEDINFO konferencen i Gøteborg, hvor MedCom deltog med en stand. Ib Johansen oplyste, at MedCom er indstillet til en international pris for kvalitetssikring i sundhedssektoren. Prisen uddeles på den internationale kvalitetssikringskonference i København 21. oktober. Med prisen følger $. Næste møde i styregruppen den 4. september kl i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet.

Styregruppen for MedCom. Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 9. september 2010 i Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 29 september 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007.

1) Godkendelse af referat fra 8. styregruppemøde i MedCom V den 13. December 2007. Styregruppen for MedCom Referat af 1. møde i MedCom VI s styregruppe den 6. marts 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Niels

Læs mere

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K

Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 6. møde i MedCom VI s styregruppe den 28. maj 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Styregruppen for MedCom

Styregruppen for MedCom Styregruppen for MedCom Referat af 4. møde i MedCom VI s styregruppe den 27. november 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008.

1) Godkendelse af referat fra 2. styregruppemøde i MedCom VI den 29. maj 2008. Styregruppen for MedCom Referat af 3. møde i MedCom VI s styregruppe den 4. september 2008 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Lisbeth

Læs mere

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Referat af møde i MedCom 7 s styregruppe den 18. november 2010 i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen fort MedCom Dato: 24. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K

Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Styregruppen for MedCom Referat af 7. møde i MedCom VI s styregruppe den 3. september 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Sekretariat: Kathrine Støvring Nielsen (for Mogens Køllner), Indenrigs- og Sundhedsministeriet MedCom styregruppemøde d.4/3 2010 kl.10-13. Deltagere: Vagn Nielsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet Lisbeth Nielsen, Danske Regioner Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland Jan Kold, Region Hovedstaden

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI MedCom s Styregruppe Dagsorden og indstillinger for 5. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 5. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 5. marts 2009 kl. 10 13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 848000 Dato: 5. maj 2012 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 1. marts 2012

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

På sidste styregruppemøde behandledes nedenstående forslag til overordnede budgetrammer for MedCom6.

På sidste styregruppemøde behandledes nedenstående forslag til overordnede budgetrammer for MedCom6. 28-04-2008/HBJ.. Revideret budgetredegørelse for MedCom 6 På sidste styregruppemøde behandledes nedenstående forslag til overordnede budgetrammer for MedCom6. Tabel 1: Oprindeligt budget for MedCom 6 2008

Læs mere

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november

1) Godkendelse af referat fra 4. Styregruppemøde i MedCom VI den 27. november Styregruppen for MedCom Referat af 5. møde i MedCom VI s styregruppe den 5. marts 2009 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse: Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren

Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren Forslag til MedCom6-projekt: SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren 8. februar 2008/Ib Johansen-Lars Hulbæk 1. Baggrund De praktiserende læger har via MedComs udbredelsesprojekter og EDI standarder

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6

Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 8. møde i styregruppen for MedCom 6 Der indkaldes hermed til 8. møde i styregruppen for MedCom 6 torsdag d. 10. december 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk

SDN temadag 30. september Velkommen! Lars Hulbæk SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! SDN temadag 30. september 2008 ADVARSEL!!! Pas på med at udfylde evalueringsskemaet - vi bruger Jeres besvarelser! SDN temadag 30. september 2008 Velkommen! Status

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 1. oktober 2009 VELKOMMEN! Lars Hulbæk

Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 1. oktober 2009 VELKOMMEN! Lars Hulbæk Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 1. oktober 2009 VELKOMMEN! Tværsnit fra evalueringerne fra sidste års SDN temadag Generel tilfredshed med dagen Oplægget om support og overvågning vakte opsigt SDN for

Læs mere

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%.

Det fremgår af regnskabsvurderingen at der pr. 31/ (12% af projektperioden) er brugt 2,9 mio. svarende til 6%. Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 1.kvartal 2010 HBJ 4/5 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31 marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2010 svarende til 12% af MedCom7

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense:

Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Styregruppen for MedCom Referat af 8. møde i MedCom VI s styregruppe den 10. december 2009 på Hotel H.C. Andersen i Odense: Deltagere: Vagn Nielsen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Martin Thor

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 31/ (63% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/3 2010 HBJ 27-04-2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. marts 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 1.kvartal 2011 svarende til 63% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (75% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 30/6 2011 HBJ 10-08-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. juni 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 2.kvartal 2011 svarende til 75% af MedCom7 projektperioden.

Læs mere

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1. Referat fra møde den 19. maj 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 19. maj 2014 fra kl. 11:30 til 14:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom juni 2008 HBJ

Regnskabsvurdering for MedCom juni 2008 HBJ Regnskabsvurdering for MedCom 6 30. juni 2008 HBJ 23-07-2008 Denne regnskabsvurdering dækker de første seks måneder (25 %) af MedCom6-projektperioden frem til 30. juni 2008. Regnskabet er opdelt i basisudgifter

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K

Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Bilag 1.1 Referat fra bestyrelsesmøde den 6. september 2013, klokken 13:00-16:00. Mødet blev afholdt i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K Deltagere: Svend Særkjær,

Læs mere

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Status på IT anvendelsen Forudsætningerne for succes erne Udfordringerne Fremtiden Eddie Nielsen, praktiserende læge

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden)

Regnskabsvurdering for MedCom7 pr. 30/9.10 (38% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 3.kvartal 2010 HBJ 9/11 2010 MedCom regnskabsvurdering pr. 30. september 2010 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet efter 3.kvartal 2010 svarende til 38% af MedCom7

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (100% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/12 2011 HBJ 12-02-2012 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 december 2011 svarende til 100% af MedCom7

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Indberetninger via SDN SDN temadag 30. september 2008 kl Velkommen! Lars Hulbæk

Indberetninger via SDN SDN temadag 30. september 2008 kl Velkommen! Lars Hulbæk Indberetninger via SDN SDN temadag 30. september 2008 kl. 14-15 NB: programændring! Velkommen! SIP: Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren Hvorfor SIP? Hvorfor ny teknologi i SIP? Hvorfor Den Dynamiske

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Referat fra MedCom7-projektledermøde

Referat fra MedCom7-projektledermøde Referat fra MedCom7-projektledermøde Dato: 30.06.10 Vor ref.: HBJ Dato: Torsdag den 10. juni 2010 Sted: Deltagere: MedCom Peter Jan Pedersen, Region Hovedstaden Annette Lyneborg Nielsen, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1531226 Dato: 03. oktober 2014 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016

Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 42246 Dato: 18. marts 2016 Referat af 1. møde i styregruppen for MedCom 10 den 3. marts

Læs mere

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk MedCom8 (2012-2013) 1. Kronikerunderstøttelse 1.1. Fælles Kroniker Data 1.2. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden)

Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/ HBJ. Styregruppevurdering for MedCom7 pr (92% af projektperioden) Regnskabs vurdering for MedCom 7 Pr. 31/10 2011 HBJ 25-11-2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. oktober 2011 Denne regnskabsvurdering dækker regnskabet pr. 31 oktober 2011 svarende til 92% af MedCom7

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne

Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: 06.12.07 Vor ref.: IJO Referat fra informations- og statusmøde på MedCom5-laboratorieprojekterne Dato: Torsdag den 6. december 2007 Sted: Deltagere: MedCom Se deltagerlisten Fraværende: Se deltagerlisten

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

MEDCOM BALANCE PR

MEDCOM BALANCE PR Regnskabs vurdering for MedCom 6 Pr. 30. juni 2009 HBJ 19-08-2009 MedCom regnskabsvurdering pr 30 juni 2009 Denne regnskabsvurdering dækker 2.kvartal 2009 det vil sige 75% af MedCom6 projektperioden. Regnskabet

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 194312 Dato: 25. oktober 2016 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober

Læs mere

1. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom

1. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom 1. møde national sygehuskommune arbejdsgruppe Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk Elektronisk kommunikation Hjemmepleje/Sundhedscenter Lægepraksis - Sygehus Apotek Korrespondance Henvisning forebyggelse

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november

Referat af 4. møde i styregruppen for MedCom10 den 28. november Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT AF MØDE Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: DEPJEI Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 241145 Dato: 20. december 2016

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sammenhængende patientforløb Marts 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Regnskabs vurdering for MedCom V pr 30. April 2007 CDP 18. maj 2007

Regnskabs vurdering for MedCom V pr 30. April 2007 CDP 18. maj 2007 Regnskabs vurdering for MedCom V pr 30. April 2007 CDP 18. maj 2007 Denne regnskabs vurdering er den første efter strukturreformen og de deraf følgende konsekvenser for MedCom V og dækker frem til den

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

2. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk

2. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk 2. møde national sygehuskommune arbejdsgruppe Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk lektronisk kommunikation Hjemmepleje/Sundhedscenter Lægepraksis - Sygehus Apotek Korrespondance Henvisning forebyggelse

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE

MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE % 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 MedCom - det danske sundhedsdatanet LOKATIONSNUMRE 97 98 99 20 O1 O2 O3 O4 O5 O6 kommuner læger lok.nr. Heltids Spec. Deltids Spec. Almen lægepraksis 1. jan. 2007 ingen

Læs mere

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 14-08-2018 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 669516 Referat af 2.

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7

Styregruppen for MedCom. Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for MedCom 7 Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.sum.dk Styregruppen for MedCom Dato: 26. august 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020 Dok.

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering

National implementering af telemedicinsk sårvurdering Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering V/ Rikke Viggers, Konsulent MedCom National handlingsplan for udbredelse af telemedicin Regeringen/KL/Danske Regioner,

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 12.11.2014 Vor ref.: KRC Referat fra Styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Dato: 12.11.2014 Sted: Deltagere: Videomøde Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (formand) Kurt

Læs mere

5. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Torsdag d. 6. juni 2011

5. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Torsdag d. 6. juni 2011 5. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus Torsdag d. 6. juni 2011 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation, meddelelser, dagsorden og godkendelse af referat fra sidste møde 2. Kort status MedCom, kommuner

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter:

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter: 8. november 2013/Lars Hulbæk MedCom9 projekter og permanente basisopgaver I forbindelse med fastlæggelse af arbejdsprogrammet for MedCom9, har MedComs styregruppe besluttet at opdele MedComs opgavevaretagelse

Læs mere

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018.

Region Hovedstaden Center for Økonomi. Nærhedsfinansiering. Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018. Nærhedsfinansiering Oplæg til forretningsudvalgets temadrøftelse den 9. oktober 2018 Jens Buch Nielsen 1 Økonomiaftale 2019 2% Afskaffelse af det årlige produktivitetsstigningskrav på 2% Afskaffelse af

Læs mere

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet

Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet BESLUTNINGER Det Regionale Samarbejdsudvalg vedrørende Psykologområdet DET REGIONALE SAMARBEJDSUDVALG vedrørende Psykologområdet * Der afholdes formøde for politikere kl. 13.00-14.00 i mødelokale H3 *

Læs mere

Workshop: Kommunikationsbehov mellem privathospitaler og øvrige aktører i sundhedsvæsenet

Workshop: Kommunikationsbehov mellem privathospitaler og øvrige aktører i sundhedsvæsenet Workshop: Kommunikationsbehov mellem privathospitaler og øvrige aktører i sundhedsvæsenet Gruppeinddeling: Repræsentanter fra kommuner, KL og EOJ-leverandører. Bliver i lokalet. Dorthe er tovholder. Repræsentanter

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde

M Ø D E I N D K A L D E L S E. Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske Regioner-/MedCom-møde Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr. +45 2342 2256 E-mail: ghe@medcom.dk www.medcom.dk Dato 07.01.2019 Vor ref. GHE M Ø D E I N D K A L D E L S E Der indkaldes til 20. PLO-/PL-forum-/Danske

Læs mere

Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark. Direktør Otto Larsen otl@sst.dk www.sdsd.dk september 2007

Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark. Direktør Otto Larsen otl@sst.dk www.sdsd.dk september 2007 Sammenhængende Digital Sundhed i Danmark Direktør Otto Larsen otl@sst.dk www.sdsd.dk september 2007 Organisation Dannet i Juni 2006 Aftale mellem regeringen, regionerne, kommunerne Bestyrelse 3:2:1 Budget

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere