Assens Fjernvarme Amba. 56. ordinære generalforsamling. Torsdag den 17. september 2015 på Arena Assens. Beretning for 2014 / 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Assens Fjernvarme Amba. 56. ordinære generalforsamling. Torsdag den 17. september 2015 på Arena Assens. Beretning for 2014 / 2015"

Transkript

1 Assens Fjernvarme Amba 56. ordinære generalforsamling Torsdag den 17. september 2015 på Arena Assens. Beretning for 2014 / 2015 Indhold: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution. 5. Administration og kundeforhold. 6. Holding og BaS. 7. Fremtiden. 8. Afslutning.

2 Ad 1) Indledning Velkommen til Assens Fjernvarme 56. ordinære generalforsamling. Som formand for Assens Fjernvarme vil jeg aflægge bestyrelsens beretning for regnskabsåret Beretningen er søgt opbygget så dækkende som mulig, og vil blive gennemgået områdevis med de begivenheder der er indtruffet i løbet af året. Jeg vil starte med at konstatere at vi har haft et rigtig godt resultat i år. Vi har haft nogle af landets laveste fjernvarmepriser, og har samtidig genereret et flot overskud som vil blive betalt tilbage til vore kunder. Som konsekvens heraf vil priserne det kommende år falde med godt 10%, og komme til at ligge på niveau med priserne i 2008! Dette på trods at vi det kommende år er blevet pålagt stigende omkostninger i form af energiafgifter samt energispare-aktiviteter. En god varmeøkonomi har stor betydning for lokalsamfundet idet den giver os alle større råderum i privatøkonomien, men også gør bosættelse mere attraktiv. Dette budskab er vigtigt at vi alle udbreder til potentielle tilflyttere, erhvervsliv og politikere. Ikke mindst i debatten om Udkants Danmark. Vi har meget at tilbyde på Vestfyn, herunder ikke mindst billig og miljøvenlig fjernvarme. Vi er kroner billigere end Fjernvarme Fyn(Odense Fjernvarme), som i årtier har været kendt for deres attraktive fjernvarmepriser. Årsagen til det fine resultat skal blandt andet findes i at det er lykkedes at reducere vore omkostninger, ligesom en stigning i antallet af tilslutninger har bidraget positivt. Den kommende gennemgang vil belyse forholdene yderligere.

3 Ad 2) Generelle forhold Energi- og forsyningsområdet nyder på godt og ondt politikernes bevågenhed. Derfor har jeg de senere år kommenteret nogle af de energipolitiske tiltag og udfordringer vi stilles overfor. I 3 år har vi afventet en række analyser fra Energistyrelsen som skal tegne energibranchens fremtidige rammevilkår. Desværre lader analyserne vente på sig, hvilket bevirker at de politiske beslutninger der skal danne grundlag for vore fremtidige aktiviteter ikke bliver truffet. Jeg tænker her især på vores elafregningsmodel der udløber i 2019 hvor vi får 60 øre pr. produceret kwh el. Trægheden i den politiske beslutningsproces er utilfredsstillende. Den har bevirket at bestyrelsen har arbejdet ud af forskellige strategiske spor for at afdække fremtidige muligheder og trusler - - alt efter hvad der måtte blive besluttet fra politisk hold. Vi er på denne vis ved at forberede os på at kunne optimere og levetidsforlænge det eksisterende kraftværk, ombygge værket til højeffektiv varmeproduktion (altså lukke for el-produktionen) eller opføre en helt ny produktionsblok. Bestyrelsen er indstillet på at forfølge det hidtidige spor med grøn vedvarende energi. Behovet og målene for elektricitet baseret på vedvarende energikilder tegner sig kun stigende. Regeringen har således en målsætning om at 80% af varmeforsyningen og 50 % af elektriciteten skal komme fra vedvarende energi i En af de analyser Energistyrelsen trods alt har offentliggjort bærer titlen Fjernvarmens rolle i energiforsyningen. Analysen underbygger bestyrelsens spor og slår fast at det er samfundsøkonomisk at udbygge fjernvarmen, samt at fjernvarmens andel af boligopvarmning bør stige fra 50% til 62%.

4 Endvidere påpeges det at naturgas og kul bør udgå af kraftvarmeværkerne og erstattes af vedvarende energikilder. De kulfyrede værker skal i fremtiden erstattes af værker som det vi eksempelvis har i Assens. For mens kul udleder kg CO2 pr. MWh i værdikæden fra udvinding til afbrænding, er den tilsvarende udledning for vindkraft og biomasse kun 50 kg CO2 pr. MWh. Helt uretfærdigt fylder vindmøllerne alt for meget i debatten om omstilling til grøn elektricitet. Herunder den store støtte de nyder gennem PSO midlerne. Vi vil gerne slå et slag for at rammevilkårene for elektricitet produceret på biomassekraftvarme generelt forbedres. Hvis ikke dette sker, vil den effektive kraftvarme samproduktion forsvinde. Biomasse er CO2-neutral i sin afbrænding, og afsætter samlet set et minimalt CO2 aftryk. Dansk Fjernvarme underskrev i december 2014 en brancheaftale med energiministeren for bæredygtig biomasse. En medvirkende årsag til udarbejdelse af brancheaftalen er den danske omstilling til bæredygtig energi som ganske givet vil øge efterspørgslen på biomasse. Assens Fjernvarme har deltaget i arbejdet med brancheaftalen, der blandt andet sikrer at biomassen kommer fra bæredygtig skov, der bliver genplantet, således at den udledning, der er ved afbrænding atter oplagres i ny skov. Biomassen er Danmarks vej væk fra kullene, og vi har brug for kraftværkernes høje fleksibilitet til at levere både el og varme uanset om det blæser eller ej. Vejret har i år været atypisk blev det varmeste år i Danmark siden man i 1874 startede med at måle. Årets middeltemperatur rundede for første gang nogensinde 10 grader. Året havde 14 % færre graddag end normalåret og minder om sidste år med få graddage og temperaturer der aldrig blev rigtig lave.

5 Graddage er som bekendt et mål for hvor koldt det har været, og indikerer hvor meget energi der bruges til rumopvarmning. Graddage udregnes som forskellen mellem en indendørs temperatur på 17 grader og den udvendige middeltemperatur et givent døgn. Der har dog været en del nedbør og et kuldeindeks der trods alt har fået folk til at benytte sig af fjernvarmen. Vi kommer ud af regnskabsåret med et overskud på 2,2 mio. kr. der overføres til reduktion af kommende års varmepris. Prisen for et standardhus endte dermed på kr. i det afsluttede regnskabsår. Kun et fåtal andre værker i Danmark kunne præstere så lave priser. I kommende fyringssæson budgetteres med 10% fald i varmeprisen til kr. En pris der placerer os som det 13. billigste varmeværk ud af Danmarks 426 værker.

6 Ad 3) Produktion De færre graddage har betydet at der skulle produceres mindre varme end planlagt, men det har også betydet at en stor del af produktionen kunne ske på vores billigste produktionsenhed; Kraftvarmeværket. I august, januar, februar og maj havde vi således produktions-rekorder på kraftvarmeværket. De seneste års ny-tilslutninger har gjort at kraftvarmeværkets kapacitet har kunnet udnyttes godt, hvilket afspejler sig i en god driftsøkonomi. Det forhold at vi kan producere elektricitet er i høj grad medvirkende til en god økonomi. Produktionsanlægget har kørt upåklageligt, og vi afsluttede året med en stor udvidet revision. Kraftvarmeværket blev indviet i 1999 og der skulle udføres en obligatorisk timers driftsinspektion. Inspektionen har vist at anlægget er i en god stand, og at vi kan påregne at det rent teknisk kan fungere adskillige år endnu. Vi står med andre ord med et teknisk velfungerende kraftvarmeværk, men må også erkende at lovgivningen på nogle områder er blevet skærpet i de seneste 16 år. Dette viser sig eksempelvis i vores fornyede miljøgodkendelser og i kravene til tilladelige emissioner. De strengere miljøkrav betyder at vi de kommende år vil skulle investere i ny-anlæg der reducerer emission som f.eks. filtrering af røggas og kondensat.

7 Ad 4) Distribution. Ved sidste generalforsamling blev det besluttet at gå bort fra den såkaldte motivationstarif med udgang af året. Tariffens hensigt var at øge motivationen for afkøling og dermed mindske varmetab samt omkostninger til at cirkulere fjernvarmevandet. Tariffen gav imidlertid anledning til unødig misforståelser hos forbrugerne. Vores ønske om at reducere ledningstab og optimere temperaturerne i nettet består dog stadig. Vi har derfor investeret i et avanceret simuleringsprogram som vil gøre os i stand til at simulere tryk, flow og temperaturer i en nøjagtig model af ledningsnettet. Historiske forbrugsdata vil blive holdt op i mod vejrprognoser hvorved vi vil kunne optimere vores drift. Driftspersonalet skal nu til at lære programmet at kende. Sidste år indledte vi et samarbejde med Assens Forsyning om etablering af et netværk til aflæsning af fjernaflæste målere. Målerne kan aflæses på timebasis hvilket blandt andet giver os helt nye muligheder for at trække data om høj og lav afkøling, ligesom vi kan spore unormalt forbrug som f.eks. brud på ledninger. Antennerne til radionetværket blev etableret i foråret hvor vi også gik i gang med at skifte målere. En 1/3 af målerne kan allerede fjernaflæses, men vi skal skifte målere. En del af disse stod alligevel for udskiftning, men en mindre del er valgt udskiftet før tid. Batterierne kan i de nye målere til gengæld holde 12 år hvor de eksisterende skulle have skifte batterier hvert 7 år.

8 Det har ikke været praktisk muligt at samkøre målerudskiftningen med Assens Forsyning, hvorfor der nødvendigvis bliver aflagt to besøg. Grundene hertil er flere - jeg vil blot nævne at de certifikater(teknikere) der er nødvendige for at skifte målere er forskellige, ligesom Forsyningen har haft et mål om at afslutte udskiftningen allerede ved årsskiftet. Det er selvfølgelig ærgerligt at det ikke er muligt at udnytte muligheden for fælles udskiftning. En trøst er dog at den største besparelsesgevinst ligger i etableringen og driften af det fælles radionetværk. En stadig stigende omkostning er indkøb af de energibesparelser vi siden 2007 har været pålagt at skaffe, men som vi samtidig må konstatere har været sværere og sværere at opnå eftersom energibesparelserne kun kan indregnes et enkelt år. Regeringen fordoblede ydermere målet sidste år, og lagde i år yderligere 35% oveni. De stigende krav øger efterspørgslen og prisen på energibesparelser. Vi skal købe 3250MWh og prisen er cirka 480 kr./mwh. Det bliver godt 1,5 million kroner. Dette er et eksempel på en uforståelig afgift som er havnet hos fjernvarmeforbrugerne.

9 Ad 5) Administration og kundeforhold. De senere år har vi kunne konstatere en stigning af dårlige betalere blandt vores forbrugere. Hvor vi tidligere havde 5-10 for sene indbetalinger, har vi nu Dårlige betalere er ikke bare et fænomen i Assens. Tal fra Danmarks Statistik viser at antallet af husholdninger som har svært ved at få pengene til at slå til er tredoblet siden For disse husstande er udgiften til boligen, som varme og strøm med videre, den tungest vejende del af forbruget. De senere år har vi derfor været nødsaget til at skærpe vores betalings- og lukkeprocedurer, og følge tættere op på skyldnerne. Det er nu 5 år siden at vi etablerede fjernvarme til Ebberup. Projektet må siges at have været en succes for alle parter. Der er dog stadig et halvt hundrede husstande der ikke er tilsluttet - dem vil vi prøve at få ud af starthullerne så de også kan nyde godt af billig grøn og miljøvenlig fjernvarme. I årets løb har vi taget en SMS service i brug hvorved vi er i stand til hurtigt og præcist at informere kunder om servicebesøg, gravearbejde eller pludseligt opståede ledningsbrud. For at få glæde af denne service skal man være i besiddelse af et mobilnummer, og jeg vil hermed benytte lejligheden til at opfordre om at tilmelde sig SMS ordningen på vores hjemmeside. I december måned faldt det sidste og endelige afdrag på kraftvarmeværket. Hermed var kraftvarmeværket betalt fuldt. Værket blev som tidligere nævnt idriftsat i 1999 og kostede dengang 125 millioner kroner. Lånet blev optaget i 1997 men et par ekstraordinære afdrag har gjort at vi har kunne nedsætte løbetiden med cirka 2,5 år.

10 ad 7) Vores datterselskaber - Holding og Biobrændsel Assens A/S Assens Fjernvarme etablerede i 2009 et datterselskab som tager sig af vores energi-pil. Jeg vil her gøre rede for selskabets gang. Samlet har vi forpagtet over 200 Ha energipil, og har derudover kontrakt på at aftage cirka 50 Ha som tilhører forskellige landmænd. Der er i året ikke tilgået yderligere arealer, men der er afstået et areal på 7 Ha idet området ikke var anvendeligt. Der er desuden konverteret 9 Ha til en kontrakttype hvor pilen kommer til at tilhøre landmanden. Resultaterne i selskabet har siden start ikke været så gode som vi havde håbet på, men er år for år forbedret. Resultaterne i år er klart de bedste vi har set. Selskabet har i året høstet 72 Ha mod planlagt 94 Ha. Vi havde en periode med megen nedbør da vi skulle høste. Det var derfor ikke muligt at høste 22 Ha før til kommende høst. Høstmængden blev derfor mindre med et resultat på GJ mod budgetteret GJ. Høstudbyttet var derimod lidt højere en budget. Der blev høstet 9,0 TTS mod budget 8,8 TTS. Enkelte af piledyrkerne dyrkede 10% over kontraktlige udbytte, men vi må konstatere at udbyttet samlet set er for lavt. Lavt udbytte har den konsekvens at høst- og transportomkostningerne bliver uforholdsmæssigt høje, hvilket ikke er tilfredsstillende. Vi arbejder løbende på at finde løsninger der kan reducere omkostninger til transport og høst. Datterselskabet kom ud med et overskud på kr ,- hvilket bestyrelsen anser for værende tilfredsstillende. Vores forventning er at selskabet på sigt vil udvikle sig fornuftigt. Ideen med at have egne brændselsforsyninger i nærområdet for at opretholde en høj forsyningssikkerhed - er fortsat god.

11 Ad 8) Fremtiden. Jeg har i det foregående forsøgt at belyse den virkelighed Assens Fjernvarme står i, og vil afslutningsvis gøre et forsøg på at se ud i fremtiden. Vi har på kort sigt en række trusler at forholde os til, og står over for nogle væsentlige miljømæssige stramninger - herunder grænseværdierne for de emissioner vi udleder når vi afbrænder biomasse. Energipolitisk ved vi endvidere at vores eksisterende afregningsmodel for el-produktionen (60 øre pr. kwh) forsvinder i Sidst men ikke mindst forventes, at en stor nationale omstilling til vedvarende energi vil øge efterspørgslen, og dermed prisdannelsen på biomassebrændsler. Heldigvis føler vi os godt rustet til at møde disse udfordringer. Vi har som bekendt rigtig lave varmepriser og i det hele taget en god og sund økonomi. Desuden har vi et godt og sundt kraftvarmeværk, der ganske usædvanligt gør os i stand til at samproducere grøn varme og elektricitet. Endelig besidder vi stor viden og erfaring inden for bæredygtig energiproduktion. De nævnte forhold har vi sammenholdt med de energipolitiske udmeldinger der indtil videre er kommet, og har inddraget dette i bestyrelsens strategiarbejde. Det har fostret ideen om at opgradere kraftvarmeværket med en levetidsforlængende tilbygning, der sætter os i stand til at forgasse biomasse i stedet for at afbrænde den. Fordelene ved konceptet er flere. For det første kan vi fortsætte med at anvende biomassebrændsler samt bruge vore eksisterende faciliteter til at håndtere brændslet.

12 Et forgasningsanlæg stiller desuden langt mindre krav til brændslets kvalitet. Ved at kunne anvende lavværdige brændsler - som andre fjernvarmeværker ikke ser sig i stand til at anvende, har vi en forventning om at brændselsomkostningerne vil kunne reduceres. Forgasningsanlæg besidder desuden den fordel at emissionerne herfra er meget lave. Dette har stor betydning for vores miljøregnskab, ligesom omkostninger til miljø- samt spildevandsafgifter vil kunne reduceres. Sidst men ikke mindst, vil vi fortsat være i stand til at producere kraftvarme og dermed bæredygtig elektricitet når der ikke er vind til vindmøllerne, og dette samtidig til en attraktiv elafregningsmodel der minder om den nuværende der som nævnt er under udfasning. Det er på den baggrund at vi har udarbejdet og indsendt et projektforslag til Assens Kommune om etablering af et forgasningsanlæg der kan tilbygges eksisterende kraftvarmeværk. Ved at anvende store dele af nuværende anlæg kan vi holde investeringsomkostninger nede og samtidig få opgraderet teknologien og i adskillige år holde os i front hvad angår miljø som varmeøkonomi. Der findes os bekendt ikke andre tilsvarende koncepter, og der er dermed tale om et pionerprojekt der dog er baseret på en sammenstykning af allerede kendte teknologier. Idet konceptet lever op til mange af de mål som staten stiller til fremtidens energiteknologier, afregnes el-produktionen til en særlig takst. Hvor vi i øjeblikket afregnes med 60 øre/kwh afregnes elektricitet produceret ved forgasningsteknologi efter samme regelsæt som biogas hvilket for nuværende er 106 øre/kwh eller 75% mere end hvad vi afregnes nu.

13 Såfremt projektet besluttes realiseret, er der imidlertid tale om en investering på op til 80 millioner kroner, og der pågår i øjeblikket en proces om teknisk at specificere konceptet, og indhente priser. Jeg vil gerne understrege at projektet ikke er besluttet iværksat. Det er ligeledes vigtig for bestyrelsen at understrege at Assens Fjernvarme hidtil har haft rigtig gode varmepriser samt en god økonomi, og at dette er forhold og en klar forudsætning at vi fremadrettet fortsat bevarer. Bestyrelsens vigtigste opgave er jo at varetage andelshavernes interesser altså lave varmepriser. Og den omtalte tilbygning af en forgasningsenhed vil muligvis kunne bidrage hertil. Vi anser projektet som en forlængelse af den beslutning bestyrelsen tog i 1999 med etableringen af det nuværende kraftvarmeværk. Hvorvidt projekt bliver en realitet vil vise sig henover det kommende halvår, når priser er indhentet og driftskalkulationer er foretaget endeligt.

14 Ad 9) Afslutning. Jeg er nu nået til afslutningen på bestyrelsens beretning, og vil gerne takke vores dygtige personale for et særdeles veludført arbejde i årets løb. Samtidig vil jeg byde vores nyansatte driftsleder Brian Ottosen velkommen til Assens Fjernvarme. Brian er maskinmester og han har en bred erfaring spændende fra turbiner til fjernvarmeledningsnet. Mine bestyrelseskolleger vil jeg takke for et godt og positivt samarbejde i det forgangne år. Til sidst vil jeg konkludere at Assens Fjernvarme klarer sig ganske godt, og at fremtiden ser positiv ud trods enkelte grå politiske skyer i horisonten. Vi går det kommende år i møde med nogle rigtig spændende projekter. Og hermed vil jeg overlade beretningen til generalforsamlingens videre behandling.

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Assens Fjernvarme Amba 53. ordinære generalforsamling Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 55. ordinære generalforsamling. Torsdag den 18. september 2014 på Marcussens Hotel. Beretning for 2013 / 2014

Assens Fjernvarme Amba. 55. ordinære generalforsamling. Torsdag den 18. september 2014 på Marcussens Hotel. Beretning for 2013 / 2014 Assens Fjernvarme Amba 55. ordinære generalforsamling Torsdag den 18. september 2014 på Marcussens Hotel. Beretning for 2013 / 2014 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. Torsdag den 22. september 2016 på Arena Assens. Beretning for 2015 / 2016

Assens Fjernvarme Amba. Torsdag den 22. september 2016 på Arena Assens. Beretning for 2015 / 2016 Assens Fjernvarme Amba 57. ordinære generalforsamling Torsdag den 22. september 2016 på Arena Assens. Beretning for 2015 / 2016 Indhold: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Beretning for 2016 / 2017

Beretning for 2016 / 2017 Assens Fjernvarme Amba 58. ordinære generalforsamling Torsdag den 21. september 2017 på Arena Assens. Beretning for 2016 / 2017 Indhold: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Beretning for Assens Fjernvarme Amba. 60. ordinære generalforsamling. Tirsdag den 12. marts 2019 på Arena Assens. Indhold:

Beretning for Assens Fjernvarme Amba. 60. ordinære generalforsamling. Tirsdag den 12. marts 2019 på Arena Assens. Indhold: Assens Fjernvarme Amba 60. ordinære generalforsamling Tirsdag den 12. marts 2019 på Arena Assens. Beretning for 2018 Indhold: 1. Indledning 2. Energipolitiske forhold. 3. Produktion. 4. Distribution. 5.

Læs mere

Mariagerfjord Byråd Temamøde 12. april 2012 Bjarne Lykkemark, Rambøll

Mariagerfjord Byråd Temamøde 12. april 2012 Bjarne Lykkemark, Rambøll Image size: 7,94 cm x 25,4 cm Mariagerfjord Byråd Temamøde 12. april 2012 Bjarne Lykkemark, Rambøll Disposition Fordele ved fjernvarme frem for individuel forsyning - projektforslag Hvorfor forblivelses-

Læs mere

Beretning for 2017 / 2018

Beretning for 2017 / 2018 Assens Fjernvarme Amba 59. ordinære generalforsamling Torsdag den 20. september 2018 på Arena Assens. Beretning for 2017 / 2018 Indhold: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Beretning for Dias: Indledning

Beretning for Dias: Indledning Beretning for 2016. : Indledning Grindsted El & Varmeværk A.m.b.A. Flowafgift Serviceordningen Engrosmodellen Forbrugerweb Blue idea Flexafregning Ændring i afregningsperioder Bortfald af grundbeløb Status

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Baggrundsnotat om justering af visse energiafgifter med henblik på at opnå en bedre energiudnyttelse og mindre forurening

Baggrundsnotat om justering af visse energiafgifter med henblik på at opnå en bedre energiudnyttelse og mindre forurening Dato: 7. november 2005 Baggrundsnotat om justering af visse energiafgifter med henblik på at opnå en bedre energiudnyttelse og mindre forurening Baggrund Det er ønsket at forbedre energiudnyttelsen mindske

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen FJERNVARMENS TÆNKETANK Dato: 15. september 2015 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Kasper Nagel og Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. Bestyrelsens beretning Indledning 2011 har været et underligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk. Et år, der har mindet

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 19. december 2016

VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 19. december 2016 VEDVARENDE ENERGI I FJERNVARMESYSTEMET Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 19. december 2016 VEDVARENDE ENERGI HVAD SIGER EU? Forslag opdatering VE direktiv i Vinterpakken Forslag

Læs mere

ENERGIFORSYNING DEN KORTE VERSION

ENERGIFORSYNING DEN KORTE VERSION ENERGIFORSYNING 23 DEN KORTE VERSION ENERGIFORSYNING 23 Fjernvarmen i Danmark Fjernvarmen leveres i dag af mere end 4 fjernvarmeselskaber. Fjernvarmen dækker 5 % af det samlede behov for opvarmning. 1,7

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling Ledelses beretning for 2013-2014. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter Værkets hovedaktivitet har i lighed med tidligere år været produktion og salg af el og

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Energi. til dig og resten af Danmark

Energi. til dig og resten af Danmark Energi til dig og resten af Danmark Hos E.ON arbejder vi med energi på mange måder E.ON har en række aktiviteter rundt om i Danmark - og det handler alt sammen om energi. På Lolland forsyner vores vindmøllepark

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Søren Egge Rasmussen (EL) stillet ministeren følgende to samrådsspørgsmål Q og R:

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Søren Egge Rasmussen (EL) stillet ministeren følgende to samrådsspørgsmål Q og R: Energi- Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 324 Offentligt Kontor Energikontor II Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 28. juni vedr. højspændingsledninger, Viking

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Torsdag, den 25. september 2014 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Indledningsvis kan bestyrelsen

Læs mere

FJERNVARME PÅ GRØN GAS

FJERNVARME PÅ GRØN GAS FJERNVARME PÅ GRØN GAS GASKONFERENCE 2014 Astrid Birnbaum Det vil jeg sige noget om Fjernvarme - gas Udfordringer Muligheder Fjernvarme i fremtiden Biogas DANSK FJERNVARME Brancheorganisation for 405 medlemmer,

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Ting tager tid, og nogen ting tager bare længere tid end forventet. Da vi stod ved sidste års generalforsamling, havde vi netop vedtaget fusionen

Læs mere

Bestyrelsesberetning for året 2017.

Bestyrelsesberetning for året 2017. Bestyrelsesberetning for året 2017. Endnu et spændende år er gået for Ribe Fjernvarme et rigtig godt år, hvor vi endnu engang har opnået et tilfredsstillende driftsresultat det betyder fortsat konkurrence

Læs mere

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling

Bedsted Fjernvarmes ordinære. Generalforsamling Bedsted Fjernvarmes ordinære Generalforsamling Onsdag, den 25. september 2013 Bestyrelsens mundtlige årsberetning v/ formand Jesper Abel Skovsted 1 Beretning Indledning Bedsted Fjernvarme A.m.b.A. (BFV)

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn

Velkommen til Fjernvarme Fyn Velkommen til Fjernvarme Fyn Hvem er Fjernvarme Fyn Kort om Fjernvarme Fyn Vi forsyner mere end 80.000 boliger, industrivirksomheder, gartnerier og institutioner med varme og varmt vand Det samlede fjernvarmenet

Læs mere

Nyt stort fjernvarmesystem i Køge

Nyt stort fjernvarmesystem i Køge Nyt stort fjernvarmesystem i Køge TRANSFORM konference den 21. november 2012 Lars Gullev Direktør, VEKS Fjernvarme i Hovedstaden VEKS Interessentskab Interessentskab mellem mellem 12 12 kommuner kommuner

Læs mere

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd

Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd Informationsmøde tirsdag den 29. november 2011 på Færgekroen Fjernvarme på Hadsund Syd 1 Dagsorden Bestyrelsesformand Thorkild Løkke for Hadsund By's Fjernvarmeværk byder velkommen Præsentation af Hadsund

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Behov for flere varmepumper

Behov for flere varmepumper Behov for flere varmepumper Anbefaling til fremme af varmepumper Dansk Energi og Dansk Fjernvarme anbefaler i fælleskab: 1. At der hurtigt tages politisk initiativ til at give økonomisk hjælp til etablering

Læs mere

Stort potentiale i dansk produceret flis

Stort potentiale i dansk produceret flis Det Energipolitiske Udvalg, Miljø- og Planlægningsudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Miljø- og Planlægningsudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10 EPU alm. del

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn

Velkommen til Fjernvarme Fyn Velkommen til Fjernvarme Fyn Hvem er Fjernvarme Fyn Kort om Fjernvarme Fyn Vi forsyner mere end 90.000 boliger, industrivirksomheder, gartnerier og institutioner med varme og varmt vand. Det samlede fjernvarmenet

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

PLADS TIL GAS. Gas mere grøn end træ

PLADS TIL GAS. Gas mere grøn end træ PLADS TIL GAS Gas mere grøn end træ Er der plads til gas? Fremtidens energiforsyning er baseret på vedvarende energi. Men både el og varme, når vinden vi bruge gas til at producere vejen til den grønne

Læs mere

Naturgas Fyn UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE I NR. BROBY Gennemgang af projektforslag. Til projektforslaget bemærkes: T: +45 4810 4200

Naturgas Fyn UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE I NR. BROBY Gennemgang af projektforslag. Til projektforslaget bemærkes: T: +45 4810 4200 Notat Naturgas Fyn UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE I NR. BROBY Gennemgang af projektforslag 1. juli 2014 Projekt nr. 215245 Dokument nr. 1211776524 Version 1 Udarbejdet af acs Kontrolleret af trn Godkendt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ravnhavevej Christiansfeld Telefon , kl Christiansfeld Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 24. oktober 2017 kl. 19,30 på Brødremenighedens Hotel Fraværende med afbud: HC Jensen. side 727 Referat Formand, Jens Jørgen Madsen, bød velkommen. Der var ud

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark

Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark Fjernvarmens grønne omstilling i Danmark x Hvem er vi? indkøber varme hos DONG/Studstrupværket Forbrændingsanlægget i Lisbjerg RenoSyd i Skanderborg Skanderborg Fjernvarme Overskudsvarme leverer varme

Læs mere

c/o Bent Askholm Hylkevej Skanderborg tlf /

c/o Bent Askholm Hylkevej Skanderborg tlf / Ordinær generalforsamling i Tebstrup Vandværk Dagsorden til generalforsamling d. 30.03.2017 1. Valg af dirigent Formanden byder velkommen Formanden indstiller Peter Høje Kristensen til dirigent. Han tog

Læs mere

Energiproduktion og energiforbrug

Energiproduktion og energiforbrug OPGAVEEKSEMPEL Energiproduktion og energiforbrug Indledning I denne opgave vil du komme til at lære noget om Danmarks energiproduktion samt beregne hvordan brændslerne der anvendes på de store kraftværker

Læs mere

Analyse af fjernvarmens rolle i den fremtidige energiforsyning Finn Bertelsen, Energistyrelsen

Analyse af fjernvarmens rolle i den fremtidige energiforsyning Finn Bertelsen, Energistyrelsen Analyse af fjernvarmens rolle i den fremtidige energiforsyning Finn Bertelsen, Energistyrelsen Temadag om energiaftalens analyser, Grøn Energi Hovedfokuspunkter Fjernvarmens udbredelse Produktion af Fjernvarme

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig varmeværk 29. oktober 2018

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig varmeværk 29. oktober 2018 SFJ/ 8. oktober 2018 Beretning til generalforsamlingen i Lemvig varmeværk 29. oktober 2018 Året startede desværre med en heftig diskussion i den lokale presse om bestyrelsens sammensætning ovenpå generalforsamlingen

Læs mere

FJERNVARME. Hvad er det?

FJERNVARME. Hvad er det? 1 FJERNVARME Hvad er det? 2 Fjernvarmens tre led Fjernvarmekunde Ledningsnet Produktionsanlæg 3 Fjernvarme er nem varme derhjemme Radiator Varmvandsbeholder Varmeveksler Vand fra vandværket FJERNVARME

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Ishøj Varmeværk Grønt Regnskab 2001

Ishøj Varmeværk Grønt Regnskab 2001 Ishøj Kommune Ishøj Varmeværk Grønt Regnskab 2001 Foto : Indkørsel til Ishøj Varmeværk Ishøj Varmeværk - Industrivangen 34-2635 Ishøj - Tlf.: 43 57 76 76 - E-mail : sf@ishoj.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Tekst

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 07.10.2015 Beretning for varmeåret 2014/2015 Nye forbrugere P2 Støvring by fortsætter med at vokse. Der er i det forgangne varmeår tilkommet 42 nye forbrugere

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2018, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Endnu et år er gået, et år hvor vi har leveret ca. samme mængde varme hos forbrugerne, i øvrigt samme

Læs mere

MIDDELFART FJERNVARME 2019

MIDDELFART FJERNVARME 2019 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING MIDDELFART FJERNVARME 2019 BESTYRELSENS BERETNING NR. 59 I ENERGITILSYNETS PRISSTATISTIK BLANDT DE BILLIGSTE 15 % I HELE LANDET DET BILLIGSTE VÆRK I TVIS SAMARBEJDET VARMEÅRET

Læs mere

Energianalyserne. Finn Bertelsen Energistyrelsen

Energianalyserne. Finn Bertelsen Energistyrelsen Energianalyserne Finn Bertelsen Energistyrelsen Politisk konsensus om 2050 2035: El og varme baseres på VE EU mål om 80-95% reduktion af GG fra 1990 til 2050 kræver massive CO 2- reduktioner. Især i energisektoren

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2016

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2016 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2016 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 2 > > Kulprisen 3 > > Gasprisen 4 > > Eltariffer 5 > > Kvoteprisen 6 Prisen på energi har trukket i

Læs mere

VARMEPUMPEREJSEHOLDETS INDSATS 2017

VARMEPUMPEREJSEHOLDETS INDSATS 2017 VARMEPUMPEREJSEHOLDETS INDSATS 2017 - AKTIVITETER OG ERFARINGER Varmepumperejseholdets indsats i 2017 - aktiviteter og erfaringer Kontor/afdeling Center for Forsyning Version 2 J nr. MRO/JRI Indledning

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive.

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive. Beretning for 2008/2009 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Efter at olieprisen og der med gasprisen for et par år siden var helt oppe at vende, har vi her i forbindelse med finanskrisen haft olieprisen

Læs mere

Beretning for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling.

Beretning for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling. 1 Beretning 2017-18 for RVV a.m.b.a. Rønne Vand A/S og Rønne Varme A/S Velkomst / indledning. Velkommen til RVV 's 18. ordinære generalforsamling. Velkommen til forbrugernes og andelshavernes egne selskaber.

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Velkommen til Fjernvarme Fyn KOM IND I VARMEN

Velkommen til Fjernvarme Fyn KOM IND I VARMEN Velkommen til Fjernvarme Fyn KOM IND I VARMEN Fjernvarme Fyns produktionsanlæg Fjernvarme Fyn overtog produktionsanlæggene på Havnegade i 2015, og hovedopgaven på anlæggene er i dag varmeproduktion med

Læs mere

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07 FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG DAGSORDEN Området Varmeforbrug i dag Udbygningstakt for fjernvarme Om fjernvarme Jeres indflydelse på projektet OMRÅDET VARMEBEHOV I DAG Varmebehov MWh 1.243 bygninger Samlet

Læs mere

Initiativer til udbredelse af store eldrevne varmepumper i fjernvarmeforsyningen. Bjarke Lava Paaske blp@ens.dk

Initiativer til udbredelse af store eldrevne varmepumper i fjernvarmeforsyningen. Bjarke Lava Paaske blp@ens.dk Initiativer til udbredelse af store eldrevne varmepumper i fjernvarmeforsyningen Bjarke Lava Paaske blp@ens.dk Ver. BLP/01.06.2015 Baggrund Fossile brændsler skal udfases Øget elektrificering - udbygning

Læs mere

2014 monitoreringsrapport

2014 monitoreringsrapport 2014 monitoreringsrapport Sønderborg-områdets samlede udvikling i energiforbrug og CO2-udledning for perioden 2007-2014 1. Konklusion & forudsætninger I 2014 er Sønderborg-områdets CO 2-udledningen reduceret

Læs mere

4700 Næ stved Fax 55 73 98 06

4700 Næ stved Fax 55 73 98 06 NOTAT, den 27. september 2011 Benchmarking med Sønderborg Fjernvarme Indledning Der har været en debat i medierne omkring prisniveauet for Varmeværk i forhold til andre varmeværker blandt andet Sønderborg

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning.

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning. Beretning for 2017. Dias: Indledning Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber Afslutning. Dias med Mission Vi har indenfor det seneste år arbejdet en del

Læs mere

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf.

Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. 9839 1437. Skørping Varmeværk a.m.b.a. Skørping Nord 11 9520 Skørping Tlf. Tak til alle annoncører i denne brochure mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk mail@skoerpingvarmevaerk.dk www.skoerpingvarmevaerk.dk Kom indenfor i dit varmeværk blev etableret i 1961.

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Beretning til Generalforsamling varmeåret 2014/15 1. Valg af dirigent ** Kurt Johansen blev valgt 2. Beretning til generalforsamling - varmeåret 2014/15 Afslutning af varmeår

Læs mere

IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. april 2017

IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING. Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. april 2017 IDA GRØN FREMTID MED FJERNVARME OG FJERNKØLING Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kbe@danskfjernvarme.dk 6. april 2017 SIKKER FORSYNING OGSÅ I 2025 Forsyningen af det moderne samfund med el, gas,

Læs mere

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar.

Bæredygtighed er det nye sort, der rydder pladsen fra ord som klima og CO 2 - men vi har taget skridtet videre. Handlinger ligger klar. KLAR MED ENERGI PAKKE Om 5 år taler vi ikke længere om klima og CO2 Om 5 år taler vi i stedet om bæredygtighed Det spår, som er klar med en bæredygtig energipakke. Bæredygtighed er det nye sort, der rydder

Læs mere

Stoholm Fjernvarme a.m.b.a. Ekstraordinær generalforsamling den 29. januar 2014

Stoholm Fjernvarme a.m.b.a. Ekstraordinær generalforsamling den 29. januar 2014 Stoholm Fjernvarme a.m.b.a. Ekstraordinær generalforsamling den 29. januar 2014 Solvarme og varmepumpe 1 Oversigt 1. Baggrund for projektet 2. Solvarme 3. Varmepumpe 4. Nye produktionsenheder 5. Stabile

Læs mere

1. Dansk energipolitik for træpiller

1. Dansk energipolitik for træpiller 1. Dansk energipolitik for træpiller En aktiv dansk energipolitik har gennem mere end 25 år medvirket til, at Danmark er blevet førende indenfor vedvarende energi. Deriblandt at skabe rammerne for en kraftig

Læs mere

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a

Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Projektforslag om tilslutningspligt og pligt til at forblive tilsluttet til Værum-Ørum Kraftvarmeværk a.m.b.a Randers Kommune har udarbejdet følgende projektforslag om tilslutningspligt til Værum-Ørum

Læs mere

FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI?

FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI? AKTUEL ENERGIPOLITIK FOSSILFRI DANMARK KAN VI? VIL VI? Kim Mortensen direktør Dansk Fjernvarme kmo@danskfjernvarme.dk 9.. september 2015 FJERNVARMENS AKTUELLE STATUS Dansk Fjernvarmes positioner Nyt Energi-,

Læs mere

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013.

Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Hjallerup Fjernvarme A.m.b.a. Beretning for 2012-2013. Ordinær generalforsamling 2012 2013. På Hjallerup Fjernvarmes vegne vil jeg byde velkommen til Hjallerup Fjernvarmes ordinære generalforsamling 2012

Læs mere

I foråret 2013 satte daværende bestyrelse retningen for Ribe Fjernvarme frem til 2020 via visionen:

I foråret 2013 satte daværende bestyrelse retningen for Ribe Fjernvarme frem til 2020 via visionen: Bestyrelsesberetning 2014 for Ribe Fjernvarme Tak for ordet. Indledningsvist er det min og bestyrelsens opfattelse, at driftsåret 2014 ikke har været så ringe endda taget alt i betragtning, og det er derfor

Læs mere

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme.

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Antallet af forbruger er pt. 754 Udviklingen i aktiviteter

Læs mere

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga.

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Ledelses beretning for 2014-2015. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Vagn Brogaard er blevet syg, og har derfor ønsket at blive

Læs mere

STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET

STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET STORE VARMEPUMPER I FJERNVARMESYSTEMET Temadag om varmepumper, overskudsvarme og regeringens forsyningsstrategi Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 29. september 2016 ENERGIPOLITIK

Læs mere

Effektiviteten af fjernvarme

Effektiviteten af fjernvarme Effektiviteten af fjernvarme Analyse nr. 7 5. august 2013 Resume Fjernvarme blev historisk etableret for at udnytte overskudsvarme fra elproduktion, hvilket bidrog til at øge den samlede effektivitet i

Læs mere

TEMADAG OM GAS TIL FJERNVARME SKAL VI BEHOLDE GASSEN I FREMTIDEN? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6.

TEMADAG OM GAS TIL FJERNVARME SKAL VI BEHOLDE GASSEN I FREMTIDEN? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme 6. TEMADAG OM GAS TIL FJERNVARME SKAL VI BEHOLDE GASSEN I FREMTIDEN? Kim Behnke Vicedirektør Dansk Fjernvarme kib@danskfjernvarme.dk 6. september 2016 SKAL VI BEHOLDE GASSEN I FREMTIDEN Det korte svar er

Læs mere

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Tørring Kraftvarmeværk Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Danmark er et foreningsland. Vi har i Danmark en lang tradition for at danne foreninger - med alle mulige forskellige formål. Det

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 23. oktober 2017.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 23. oktober 2017. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 23. oktober 2017. Temaer Bestyrelsesarbejdet det forløbne år Produktion Forsyning Forbrugere Økonomi Takstpolitik Varmepris Kommende år og afrunding

Læs mere

Fremtiden for el-og gassystemet

Fremtiden for el-og gassystemet Fremtiden for el-og gassystemet Decentral kraftvarme -ERFA 20. maj 2014 Kim Behnke, Chef for forskning og miljø, Energinet.dk kbe@energinet.dk Energinet.dk Vi forbinder energi og mennesker 2 Energinet.dk

Læs mere

Notat vedrørende strategiplan

Notat vedrørende strategiplan Dato: 22.03.2019 Udgave: A Projekt nr.: 1010896 Udarbejdet af: JEHU Notat vedrørende strategiplan Bæredygtig energi i Egedal Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Ansvarlig for notatet... 4 3

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Vindåret Vindåret 2005

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere