Dialogmøde om trafikbetjeningen af Bornholm 21. maj 2013.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dialogmøde om trafikbetjeningen af Bornholm 21. maj 2013."

Transkript

1 Dialogmøde om trafikbetjeningen af Bornholm 21. maj Mødet blev holdt i Kulturhuset Frem i Svaneke, og der var mødt 70 personer frem, heraf 7 medlemmer af kommunalbestyrelsen. I mødet deltog et ekspertpanel bestående af Færgen v. direktør John Steen Mikkelsen Center for Regional- og Turismeforskning v. konsulent Anders Hedtoft DAT v. Commercial Manager Dennis Rybasch Konsulentfirmaet Inzights v. direktør Lars Kjær BAT v. Trafikchef Lars Bjørn Høybye Desuden deltog der repræsentanter fra Trafikkontaktrådet, Bjørn Carlsen, som repræsentant for passagererne, Morten Studsgaard, som repræsentant for Transporterhvervet, samt Per Ole Petersen som repræsentant for turisterhvervet. Første viceborgmester Steen Colberg Jensen bød velkommen. Han understregede, at emnet for aftenens møde var trafikbetjeningen til, fra og på Bornholm med bus, fly og færge, og ikke kun færgebetjeningen. En netop offentliggjort borgerpanelundersøgelse blev gennemgået. Den viser, at der er stor tilfredshed med antallet af færgeafgange og afgangstider i højsæsonen, mens der ønskes flere afgange og bedre afgangstider i lavsæsonen samt lavere turistpriser. Flere borgere har givet udtryk for, at der ønskes trafikal ligestilling Bornholms motorvej bør ikke være dyrere at benytte end det øvrige lands veje. Steen Colberg Jensen orienterede om at den arbejdsgruppe, der arbejder med bornholmske ønsker til det kommende færgeudbud, forventer at komme med en rapport i september Steen Colberg Jensen understregede at aftenens dialogmøde ikke blev det sidste borgermøde med fokus på trafikbetjening. Det måtte snarere ses som startskuddet på borgerinddragelse i forbindelse med det kommende færgeudbud. Derefter var der 5 hurtige oplæg var det indbudte ekspertpanel. Oplæggene blev genstand for en god debat hvor både fremmødte borgere, medlemmerne af Trafikkontaktrådet og de indbudte eksperter deltog. Powerpoints fra oplæggene og en optagelse af hele mødet kan ses andetsteds her på siden.

2 Hovedindhold af oplæg fra ekspertpanelet: John Steen-Mikkelsen, Færgen, fortalte, at flere afgange og billigere priser ikke er et problem for færgen - hvis bare nogen vil betale. Han rejste flere spørgsmål: Det er vigtigt at overveje hvad Bornholm vil have for pengene. Der er nogle valgmuligheder - på destinationer, Ystad, Køge, Sassnitz, på frekvenser, og på kombinationer mellem passagerer, biler og gods. Der er bedst færgeøkonomi i at have den højeste frekvens på den korteste strækning men er det nok? Som det er nu, sejler to færger sejler hele tiden, og to sejler en gang i mellem. Er det optimalt i forhold til kapitalomkostninger? Tre færger i drift er billigere end 4, og Poul Anker, der er 40 år, holder ikke evigt hvad så? Anders Hedtoft, CRT, fortalte om rejse- og transportmønstre, og hvordan turist- og godserhvervet så på dem For turisterhvervet har Ystad første prioritet, og sejlads på Sassnitz er altafgørende. Der rejser årligt 1,6 mio. passagerer til og fra Bornholm, koncentreret på juni, juli og august, med hovedvægten i juli. Turisterhvervet mener, at rejsemulighederne i højsæsonen er i orden, bortset fra priserne. Lavsæsonen anses som uinteressant, men skuldersæsonen kan udvikles. For så vidt angår godset, er mængden steget 64 pct. siden For godstransporten har det betydning at der kan leveres fra dag til dag. Den enkeltrettede godstransport til Køge har givet stigende kapacitet, men den tidligere afgang skaber behov for en afgang via Ystad. Dennis Rybasch, DAT Bornholmerflyet DAT startede i maj 2012 umiddelbart efter Cimbers konkurs. Der er 5-8 dgl. afgange, og der har i det forløbne år været passagerer. Målet er på sigt passagerer om året, i første omgang DAT har etableret et brugerråd for at sikre bedst mulig overensstemmelse med brugernes ønsker. DAT ser sin fremtidige rolle, som en transportløsning der muliggør en rejse Bornholm-København på 60 min. DAT vil udvikle flytransporten, og vil satse på fly til tiden, regularitet og enkelhed for passagererne. Lars Kjær, konsulentfirmaet Inzights Der er et ønske for den tredje udbudsperiode om lavere billetpriser og øget tilgængelighed. Hvis dette skal imødekommes med samme tilskud fra staten, kræver det, at trafikken skal fordobles, hvis priserne skal kunne sænkes. En anden mulighed er, at man bytter noget af det man har til noget andet, fx lavere billetpriser. Her kan overvejelser om antal og type af færger indgå.

3 Der blev gennemgået forskellige scenarier, bl.a. et 2-færge scenarie med Leonora Christina og en større ropax færge. Lars Bjørn Høybye, BAT BAT transporterer 1,8 mio. mennesker om året. Til forskel fra resten af Danmark, så køres der meget mere i bus på Bornholm, og Bornholm har flest bustimer pr. indbygger og er billigst i forhold til resten af Danmark. BAT tilstræber bedst mulig sammenhæng mellem bustrafikken på Bornholm og færger og fly. Der koordineres meget tæt med færgeafgangene, og sikres en fornuftig busbetjening af flyene. Forskellen skyldes, at flyplaner ændrer sig mere og er underlagt andre hensyn. I forhold til trafikbetjening, mener BAT, at der bør ses på samlet rejsetid for brugere, på billetsamarbejder og på trafikinformation uden grænser. Kunderne forventer dynamiske planlægningsværktøjer, med én indgang. Steen Colberg Jensen takkede for de gode indlæg og mindede om, at aftenens møde handlede om mere end færgebetjening. Derefter bad han om spørgsmål eller bemærkninger fra medlemmerne af Trafikkontaktrådet. Trafikkontaktrådet Bjørn Carlsen: Arbejdsgruppen arbejder for en helhedsløsning, og der er stor enighed om dette mål. Det er Passagerforeningens holdning, at der bør ses på rejsetid afhængig af hvornår man rejser, om det er dagtimer eller nattetimer. Der bør ses på en samlet rute til Sjælland med passagerer og gods. Lidt polemisk påpegede han, at tilskuddet må være for stort, når der kan ligge to færger, der ikke bruges. Vi får ikke den færgedrift, vi har brug for. Per Ole Petersen: I forhold til forslaget om to færger var det et vigtigt spørgsmål, om besejlingen til Sassnitz kan bevares den er afgørende vigtig for turisterhvervet. Svaret herpå fra John Steen-Mikkelsen var teoretisk ja, det er et spørgsmål om størrelsen på færgen. Den rigtige færge kan sejle 1 gang til Tyskland og 2 gange til Ystad på en dag. Morten Studsgaard: Sikkerheden for regularitet er vigtig, reservekapaciteten skal være i orden. Bornholms beliggenhed er sårbar. En samlet løsning skal være bedre for Bornholm, så der må ses på, hvordan vi kan få mere for pengene, uden at det bliver dyrere for Bornholm. Det er vigtigt for Bornholm som samfund at der foregår produktion på Bornholm. Der skal være timer til at producere i, og når morgenfærgen kommer sent ind så er der færre timer. Erhvervet har også brug for at kunne få deres varer afsendt erhvervslivets behov må tilgodeses. Det kan drøftes, hvornår kapaciteten udnyttes godt nok, men når der 6-7 trailere der skal sendes over, anser jeg det som et acceptabelt niveau.

4 Hovedsynspunkter i den åbne debat Regularitet - Alle var enige om, at regularitet og sikkerhed er vigtig, for alle grupper, hele året, også i isvintre. Der var ikke enighed om, hvordan denne sikkerhed kunne opnås, eller om den kræver bevaring af Povl Anker. Der var opfordringer til at se på Gotlands og finsk færgebetjening, og til at se på fregatfærger, som løsninger der både tilgodeser helårsbetjening og hurtighed. Destinationer - I det nuværende udbud sejles på Ystad, Køge og Sassnitz. Der var mange synspunkter omkring koncentration af sejladsen på Ystad, så Køge bleiver opgivet som destination. Det er den korteste afstand, og vil derfor give mulighed for større frekvens og lavere priser. Der blev slået til lyd for, at det bør afklares, om løsningen giver større miljøbelastning og omkostninger i forbindelse med transport gennem Sverige. Spørgsmålet om Kastrup som destination blev også rejst. Transithindringer - Spørgsmålet om destinationer rejste også spørgsmålet om transithindringer i Sverige. Der var ikke enighed, om det aktuelle omfang af disse hindringer, men enighed om, at der må etableres en egentlig transitkorridor gennem Sverige, hvis Køge opgives som destination. Det blev oplyst, at der snart afholdes et møde herom på svensk initiativ. Tonnage - Det blev opfordret til, at Trafikkontaktrådet skulle lægge sig fast på en løsning, hvor staten ejer tonnagen, og det kun er driften, der udbydes. Arbejdsgruppen har været i Skotland, og set en løsning, hvor sejlads og tonnage var adskilt. Desuden var prisen fastsat ud fra princippet om road equivalent tarif. Det havde betydet lavere priser og øget trafik. Ulempen var, at færgerne var gamle og slidte. For arbejdsgruppen er det vigtigere, hvad man sejler med og hvordan, end hvordan det er organiseret. Det er vigtigt at få beskrevet på et overordnet niveau, hvad vi ønsker for Bornholm, og holde staten fast på, at den har ansvaret for den samfundsbegrundede sejlads. København er bornholmernes destination. Målgrupper for transport og afgangstidspunkter - Det blev drøftet, hvem der er primær målgruppe for færgesejladsen, de lokale, turister eller gods. Færgerne er en livsnerve for bornholmerne, men t erhvervsliv og turisme har også en værdi, og må tilgodeses for at undgå yderligere fald i befolkningstal og forringelse af infrastruktur til for øboerne. Afgangstidspunkter er vigtige, de sene afgang er ikke passagervenlige. Færgen sejler, når man ønsker, for de penge der er til rådighed. Bornholmerne må gøre op med sig selv, hvornår man vil sejle finde de løsninger, der er bedst for Bornholm. Der er tale om en afvejning af hensyn. Både gods, passagerer og turister er vigtige. Nogen er mere tilfreds end andre på forskellige tidspunkter. Opgaven må være at få kagen gjort større, eller få det skruet sammen, så vi får mere ud af det Priser - Prisen er en af de største anker, især for færgerne, og især for turister = takster uden bizz/pendlerkort. Det blev nævnt at Samsø har valgt at overtage en af ruterne selv. Det har givet besparelser og reduktion af billetpris. Der blev spurgt til, om det er det en bornholmsk mulighed

5 Hertil blev svaret, at kommunalbestyrelsen tidligere har besluttet, at den ikke vil påtage sig trafikkøberrollen, men at den vil fastholde staten på sit ansvar for den samfundsbetingede færgebetjening. Der blev spurgt til, hvordan færgens overskud fordeler sig på ruter. Her blev svaret, at Bornholm ikke betaler for andre ruter, men at der af konkurrencehensyn ikke gives yderligere oplysninger. Krav til udbud Der blev drøftet, hvordan der sikres større fleksibilitet i den kommende kontrakt. Et synspunkt var, at der er tilstrækkelig fleksibilitet i den nuværende kontrakt, der er bl.a. ændret afgangstider i den nuværende udbudsperiode - problemet er at blive enige. Der var flere synspunkter på fleksibilitet og begrænsninger i den, bl.a. at der skal være minimumskrav, så afgange ikke kan flyttes til ugunst for nogen målgrupper, at der skal være krav til faste afgange, at der skal være minimumskrav til belægningsprocenten. Det blev foreslået, at kontraktperioden gøres længere, det vil give en bedre planlægningshorisont for rederiet og en bedre afskrivningsprofil på færgerne. Det bør overvejes evt. at forlænge den nuværende kontrakt. Kommunalbestyrelsen vil beskrive sine ønsker på funktionsniveau i forhold til godsmængder, sikkerhed, priser, frekvens og overfartstid, ikke på tekniske detaljer. Prisstigninger på olie blev drøftet. Der blev opfordret til, at arbejdsgruppen undersøger, hvem der tager risikoen andre steder, og hvad det koster. En mulighed er, at det bliver staten, der bærer risikoen. Skattefradrag Der blev givet et eksempel på omkostningerne ved at pendle med fly fra Bornholm til Sjælland, sammenlignet med vilkårene ved at pendle fra Fyn til Sjælland. Der var opbakning til, at der skal arbejdes på ligestilling med resten af landet, og at det er et stort problem for bosætning, at der ikke er fradrag for opholdsomkostninger, og ikke ligestilling for fradrag på transport. DAT oplyste, at deres pendlerkort nu accepteres af SKAT som bruttolønsordninger. Busser Der blev rejst spørgsmål til læsbarhed af køreplan og ønsket bedre information til kunderne. Fra BATs side blev det oplyst, at der hele tiden arbejdes på bedre information, og på at fortsætte med så mange informationskanaler som muligt. Der vil ske en omlægning fra trykte køreplaner til elektroniske, men de trykte køreplaner fortsætter indtil videre. Tunnel - Der blev rejst spørgsmål, om hvorfor en tunnel ikke var med i diskussionen om trafikplanlægning. Svaret var, at tidshorisonten gør, at det ikke er aktuelt, men alle synspunkter var velkomne. Andet - En enkelt slog til lyd for, at færgeturen til Bornholm også kunne ses som en oplevelse, og at natsejladsen til Køge er sjovere end turen til Ystad set i den sammenhæng. Der blev også luftet en strøtanke, om man skal se på ændret ejerskab til færgetrafikken der er andre muligheder end staten, fx region Hovedstaden, der i forvejen har en opgave som transportkoordinator. Spørgsmålet om betaling på Øresundsbroen blev rejst, med det synspunkt, at man fra bornholmsk side snart må have betalt nok.

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Torsdag den 3. oktober 2013 kl. 17.00 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Tirsdag den 10. september 2013 kl. 16.30 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Seminar, CRT, Nexø 7. nov. 2013 Carl Henrik Marcussen Anders Hedetoft Anja Bach-Jensen Dagsorden 1. Talmæssig belysning v/chm (udviklingen i finanslovsbevillingen,

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Tirsdag den 22. januar 2013 kl. 20.30 22.00, Ystad Havn -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Borgmester Winni Grosbøll Kommunalbestyrelsesmedlem

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002)

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm (23. oktober 2002) Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Kristeligt Folkeparti om: Den fremtidige færgebetjening

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Torsdag den 6. juni 2013 kl. 16.30 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

Vi mener fortsat det samme!

Vi mener fortsat det samme! 10. oktober 2014 Vi mener fortsat det samme! Bornholms Passagerforening blev oprettet for næsten 30 år siden. I al den tid har vores topprioritet været at arbejde for, at transport over vand skal koste

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt

Udvalget for Landdistrikter og Øer ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt Udvalget for Landdistrikter og Øer 2014-15 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 95 Offentligt MINISTEREN Udvalget for Landdistrikter og Øer Folketinget Dato J. nr. 11. februar 2015 2015-423 Frederiksholms

Læs mere

Fyraftensmøde 6. februar 2014 med Rasmus Prehn på Efterskolen i Rønne

Fyraftensmøde 6. februar 2014 med Rasmus Prehn på Efterskolen i Rønne Bornholms Passagerforening blev oprettet for næsten 30 år siden. Hovedformålet, dengang som nu, er, at varetage passagerernes interesse i enhver form for kollektiv transport. Herunder er det væsentligste

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Mandag den 17. december 2012 kl. 17.00 på Radisson Blu Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune:

Læs mere

Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm. Samrådsspørgsmål W:

Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm. Samrådsspørgsmål W: Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 418 Offentligt TALEMANUSKRIPT Besvarelse af samrådsspørgsmål W, X, Y og Z vedr. færgebetjeningen af Bornholm Side 1 af 16 Samrådsspørgsmål

Læs mere

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm

Den fremtidige færgebetjening af Bornholm Dato J. nr. 11. decemer 2014 2014-3228 Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre) Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti

Læs mere

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet

Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith. Transportministeriet Færgesejladsens rolle i fremtidens infrastruktur v/ Mikkel Sune Smith Samfundsbegrundede ruter Staten () er ansvarlig for de samfundsbegrundede færgeruter: Rønne-Ystad og Rønne-Køge Samsø-Kalundborg Bøjden-Fynshav

Læs mere

REFERAT TIL KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT TIL KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT TIL KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Mandag den 10. marts 2014 kl. 16.30-18.00 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Fonden for

Læs mere

5 Bornholms krav og ønsker til 3. udbud af færgebetjeningen af Bornholm

5 Bornholms krav og ønsker til 3. udbud af færgebetjeningen af Bornholm 5 Bornholms krav og ønsker til 3. udbud af færgebetjeningen af Bornholm 30.10.40G01-0028 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Kontaktrådet for trafikbetjeningen af Bornholm 19-06-2014 5 Kontaktrådet

Læs mere

Sejlplan for BornholmerFærgen

Sejlplan for BornholmerFærgen Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 199 Offentligt Bodilsker, den 29. januar 2012 Til transportminister Henrik Dam Kristensen og samtlige medlemmer af Folketingets Transportudvalg Fremsendes via

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Onsdag den 18. april 2012 på hotel Cabarfeidh, Stornoway, Western Isles -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

NOTAT. Svar på opfølgende spørgsmål fra Bornholms Regionskommune og Kontaktrådet vedr. aftale om færgebetjeningen af Bornholm

NOTAT. Svar på opfølgende spørgsmål fra Bornholms Regionskommune og Kontaktrådet vedr. aftale om færgebetjeningen af Bornholm NOTAT Dato J. nr. 18. december 2014 2014-5371 Svar på opfølgende spørgsmål fra Bornholms Regionskommune og Kontaktrådet vedr. aftale om færgebetjeningen af Bornholm Transportministeriet har i forlængelse

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Onsdag den 7. juni 2012 kl. 16.30 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Bornholms Erhvervsråd:

Læs mere

NOTAT. Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm

NOTAT. Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm NOTAT Dato J. nr. 11. december 2018 2018-6491 Mails af 26. oktober 2018 og af 29. november 2018 fra Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin (S) om færgebetjeningen af Bornholm Rasmus Prehn (A) og Lea Wermelin

Læs mere

Borgerpanel. Færgebetjening. Undersøgelse 3, maj 2013

Borgerpanel. Færgebetjening. Undersøgelse 3, maj 2013 Borgerpanel Færgebetjening Undersøgelse 3, maj 2013 Strategi og Analyse, maj 2013 1 2 RESUMÉ... 3 OM UNDERSØGELSEN... 4 GENEREL TILFREDSHED... 4 Tilfredshed med ruten Rønne-Ystad... 4 DESTINATIONER...

Læs mere

Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt

Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Holte, den 22. juli 2015 Transportminister Hans Christian Schmidt, Frederiksholms Kanal 27F 1220 København K Færgeforbindelser til

Læs mere

Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september

Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 571 Offentligt Samråd vedr. genudbud af færgebetjeningen af Bornholm den 3. september Overvejende positive reaktioner på Bornholm Jeg vil gerne indlede med at understrege,

Læs mere

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold:

Hele denne rokade af færger kræver en række godkendelser fra TRM. DFAS skal således anmode TRM om at godkende følgende forhold: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F DK-1220 København K Att.: Kontorchef David Klæsøe-Lund 14. januar 2014 Pr. e-mail Vedr. Forespørgsel om indsættelse af på færgeruten Bøjden- Fynshav Kære David,

Læs mere

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge

Agenda. Baggrund. Vision. Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse. Situation for medarbejdere. Krav til en ny Læsøfærge Oktober 2017 1 Agenda Baggrund Vision Analyser: Markedsanalyse og trafikanalyse Situation for medarbejdere Krav til en ny Læsøfærge Tidsplan for byggeri af ny færge Konklusion 2 Baggrund Der er stort potentiale

Læs mere

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Årsrapport 2014 Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm 2014 Winni Grosbøll, formand Bornholms Regionskommune Steen Colberg Jensen, næstformand Bornholms

Læs mere

Hvad siger undersøgelserne?

Hvad siger undersøgelserne? Hvad siger undersøgelserne? I indeværende uge har pressen bl.a. refereret en opfattelse blandt nogle af de bornholmske lokalpolitikere om, at»de borgerundersøgelser, som kommunen har foretaget, viser,

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. december 2016 2016-6067 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transport- og Bygningsudvalget har i brev af

Læs mere

Ministeriet kan efter hovedkontraktens pkt tilkøbe billetprisreduktioner for op til 50 mio. kr. årligt uafhængigt af Mols-Liniens tilbud.

Ministeriet kan efter hovedkontraktens pkt tilkøbe billetprisreduktioner for op til 50 mio. kr. årligt uafhængigt af Mols-Liniens tilbud. NOTAT Dato J. nr. 19. januar 2017 2016-3941 Opfølgning på spørgsmål Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ministeriet deltog i et møde med kontaktrådet den 15. december 2016 for at præsentere

Læs mere

Orientering om Pendlergruppens arbejde 2012

Orientering om Pendlergruppens arbejde 2012 Orientering om Pendlergruppens arbejde 2012 Generalforsamlingen marts 2013 Biblioteket, Rønne Preben Holm Målsætninger for arbejdet Pendling: For fortsat at være med til at fastholde og øge beskæftigelsen

Læs mere

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej Rønne

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej Rønne Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne 19. maj 2017 Vedr. Udkast til sejlplan for færgebetjeningen af Bornholm i perioden 3. januar 2018 31. august 2018 Hermed fremsender

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 11-09-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Indholdsfortegnelse Sag

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.30 i mødelokale A, Ullasvej 23, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune: Borgmester Winni

Læs mere

Notat: Hovedelementer, der hidtil har været behandlet i Trafikkontaktrådet om Bornholmslinjens sejlads fra 1. september 2018

Notat: Hovedelementer, der hidtil har været behandlet i Trafikkontaktrådet om Bornholmslinjens sejlads fra 1. september 2018 Notat: Hovedelementer, der hidtil har været behandlet i Trafikkontaktrådet om Bornholmslinjens sejlads fra 1. september 2018 Indledning For at få et mere præcist billede af de problemer og barrierer, der

Læs mere

Bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen 15. marts 2013

Bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen 15. marts 2013 Bestyrelsens mundtlige beretning på generalforsamlingen 15. marts 2013 Ønsker du, at Bornholm skal ligestilles transportmæssigt med det øvrige Danmark? Så meld dig ind i Bornholms Passagerforening. Som

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 588 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 2. september 2016 2016-3618 Landgangspassagerer på Rønne-Ystad På baggrund af henvendelser

Læs mere

Ved transportminister Hans Chr. Schmidts besøg på Bornholm i dagene 13. og 14. juli 2015

Ved transportminister Hans Chr. Schmidts besøg på Bornholm i dagene 13. og 14. juli 2015 Ved transportminister Hans Chr. Schmidts besøg på Bornholm i dagene 13. og 14. juli 2015 Emner til drøftelse/orientering: 1) IC Bornholm ensidig og uigennemtænkt nedlæggelse Debatindlæg om IC Bornholm

Læs mere

Produktionstal for oktober 2018

Produktionstal for oktober 2018 TRK mandag 5. november 2018 Produktionstal for oktober 2018 Rønne - Køge Oktober 2018 Sidste år Ændring i % Antal afgange 64 62 3,2% Antal personbiler 1.647 1.309 25,8% Antal passagerer 6.083 4.833 25,9%

Læs mere

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne 30. maj 2016 Vedr. Udkast til sejlplan for færgebetjeningen af Bornholm i perioden 3. januar 2017 2. januar 2018 Hermed fremsender

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 31-03-2017 Bestyrelsens beretning Generalforsamling 2017 Bestyrelsens medlemmer: Ann Hartl (formand) Niclas Fick (næstformand) Jesper Tranberg Steen Clausen (pendler) Preben Madsen Beretning for bestyrelsens

Læs mere

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads.

Der er ikke på noget møde truffet endelig beslutning om at iværksætte den påtænkte tre-kantsejlads. Vedr. evt. færgesejlads Rudkøbing - Strynø - Marstal Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø behandlede på sit møde den 20. april 2015 første gang et forslag om at undersøge muligheden for etablering af sejlads

Læs mere

FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Beregningsmetode 2

FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM INDHOLD BILAG. 1 Indledning 2. 2 Beregningsmetode 2 TRANSPORT-, BYGNINGS- OG BOLIGMINISTERIET FÆRGEBETJENING AF BORNHOLM ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2

Læs mere

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 6 Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 I forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Bornholms udviklingsplan den 28. juni 2012 kom der afstemningstemaer fra SF, Venstre og

Læs mere

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Transportministeriet Oktober 2013 Titel: Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm

Læs mere

Vision grønne færger. Eldrevne færger til Ærø. www.greenferries.dk

Vision grønne færger. Eldrevne færger til Ærø. www.greenferries.dk Vision grønne færger Eldrevne færger til Ærø www.greenferries.dk Visionen I stedet for tre store dieselfærger satses på mindre eldrevne færger med batteridrift og ladning fra vindstrøm. Alle Ærøs færger

Læs mere

Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse: Effekt af fragtprisnedsættelse

Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse: Effekt af fragtprisnedsættelse Bilag 1: Ydelsesbeskrivelse: Effekt af fragtprisnedsættelse Center for Regional- og Turismeforskning til Trafikkontaktrådet Kontakt: Kontaktperson: Anders Hedetoft, tlf. 56 44 00 32/30 85 51 83, andersh@crt.dk

Læs mere

FORORD. I begge tilfælde er bedre kollektiv trafik en naturlig del af løsningen.

FORORD. I begge tilfælde er bedre kollektiv trafik en naturlig del af løsningen. FORORD Den kollektive trafik i Danmark har det skidt. Passagerne fravælger bus og tog til fordel for stigende privatbilisme. Det er en udfordring for os at få vendt denne udvikling. Danske Regioner har

Læs mere

Orientering om Pendlergruppen

Orientering om Pendlergruppen Orientering om Pendlergruppen FYRAFTENSMØDE OM TRANSPORT PÅ BORNHOLMS EFTERSKOLE 6. F E B R U A R 2 0 1 4 FORMÅLET MED PENDLERGRUPPEN Pendlergruppen under Bornholms Passagerforening repræsenterer hovedsageligt

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v.

Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Enhed Opgaver og Struktur Sagsbehandler Mona Boel Østergaard Koordineret med Sagsnr. 2017-237 Doknr. 441314 Dato 27-02-2017 Udkast til lovforslag om udvidelse af landevejsprincippet m.v. Forslag til Lov

Læs mere

Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm. Juni 2014

Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm. Juni 2014 Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm Juni 2014 Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm 4. Rammerne for den fremtidige færgebetjening af Bornholm Rammerne for den fremtidige

Læs mere

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København

Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Tale til Bedre mobilitet konference om en trængselsafgift i Hovedstaden der afholdes den 5. december 2011 i København Intro Alle vil udvikling ingen vil forandring. Ordene er Søren Kierkegaards, men jeg

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Cc: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K

Cc: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej 17 3700 Rønne Cc: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Frederiksholms Kanal 27 F, 1220 København K 19. maj 2017 Med henvisning til pkt. 8.4

Læs mere

Læsøfærgen Kapacitets behov for ny færge til den fremtidige færgebetjening af Læsø Præsentation KB

Læsøfærgen Kapacitets behov for ny færge til den fremtidige færgebetjening af Læsø Præsentation KB Læsøfærgen Kapacitets behov for ny færge til den fremtidige færgebetjening af Læsø Præsentation KB 5.10.2017 Side 1 1 Erfaringer andre steder fra Side 2 Trafikspring og årlig vækst Storebælt 12.000.000

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

sejlplaner rønne > ystad rønne > køge Rønne > sassnitz Ystad Køge Rønne Sassnitz 1:15 6:30 3:30

sejlplaner rønne > ystad rønne > køge Rønne > sassnitz Ystad Køge Rønne Sassnitz 1:15 6:30 3:30 sejlplaner rønne > ystad rønne > køge Rønne > sassnitz 04.01 2010-02.01 2011 Ystad Køge 1:15 6:30 3:30 Sassnitz Rønne Billetter med rabat: www.bornholmstrafikken.dk 1 4. Jan. - 31. mar. 2010 4. Jan. -

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 13-03-2017 Kl. 15:00 Gæstekantine, Rådhuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Susanne Gustenhoff, Lars Milling, Birgitte Svendsen, Bjarne Madsen Ved punkt nr. 8 deltager:

Læs mere

KATTEGAT- FORBINDELSEN

KATTEGAT- FORBINDELSEN TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGAT- FORBINDELSEN SAMMENFATNING OKTOBER 2012 2 TRAFIKAL VURDERING AF KATTEGATFORBINDELSEN FORORD Mange spørgsmål skal afklares, før Folketinget kan tage endelig stilling til

Læs mere

Politisk fællesmøde 13. juni 2018

Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Velkommen Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s Bestyrelse Dagsorden Kl. 18:00-18:45 (Inkl. aftensmad fra kl. 18) Velkommen v/ Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2013. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2013. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter Sejlplan og priser 2013 BornholmerFærgen Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter INDHOLD Bestilling og information 3 Sejlplan Ystad Rønne

Læs mere

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland.

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. Færgen: Danmarks største ø-rederi Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland. Færgen tilbyder en række fleksible løsninger og rabatordninger

Læs mere

Medlemsorientering 2015

Medlemsorientering 2015 Medlemsorientering 2015 2015 har været et temmelig anderledes år for Bornholms Passagerforening. Vi har været i en venteposition på flere forskellige måder og områder. Vi har oplevet at»den bornholmske

Læs mere

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt TALEMANUSKRIPT Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD Side 1 af 20 Indledning Jeg vil starte

Læs mere

HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR

HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR HOVEDSTADSOMRÅDETS TRAFIKALE INFRASTRUKTUR SAMMENLIGNET MED 5 ANDRE NORDEUROPÆISKE REGIONER 2014 Hovedstadsregionen er en international metropol med afgørende betydning for væksten i Danmark Stor befolkningstilvækst

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Overborgmesteren 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-1 Københavns Kommune har d. 19. september modtaget Movias

Læs mere

Udvikling af korridoren Øresundsregionen - Gedser - Rostock - Berlin Fase 1

Udvikling af korridoren Øresundsregionen - Gedser - Rostock - Berlin Fase 1 Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 306 Offentligt Udvikling af korridoren Øresundsregionen - Gedser - Rostock - Berlin Fase 1 For Hansestadt Rostock Regionaler Planungsverband Mittleres Mecklenburg Stadt

Læs mere

SEJLPLANER Billetter med rabat:

SEJLPLANER Billetter med rabat: SEJLPLANER 05.01 2009-04.01 2010 Rønne > ystad Rønne > køge Rønne > sassnitz 1 05. Januar - 14. april 2009 05. Januar - 14. april 2009 05.01 31.03 15:30 16:45 a) b) a) Sejler ikke d. 9/1, 16/1, 23/1 og

Læs mere

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2012. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter

BornholmerFærgen. Sejlplan og priser 2012. Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter Sejlplan og priser 2012 BornholmerFærgen Ystad Rønne u 1 time 20 minutter Køge Rønne u 5 timer 30 minutter Sassnitz Rønne u 3 timer 30 minutter INDHOLD Booking og information 3 Sejlplan Ystad Rønne 4 19

Læs mere

Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed?

Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed? Hvad ved vi om Passagerernes holdninger og tilfredshed? konferencen : Passagerernes stemme i den kollektive trafik, den Christina Hvid, Direktør i Bus & Tog Bus & Tog samarbejdet Består af alle udbyderne

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring

Kommuner og regioner i Movias område. 16. september Høringsbrev: Forslag til Trafikplan 2016 politisk høring Kommuner og regioner i Movias område Sagsnummer Sagsbehandler CST Direkte +45 36 13 18 83 Fax - cst@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 16. september 2016 Høringsbrev: Forslag til

Læs mere

Analyse af rammevilkår for tr port til og fra Bornholm. Februar 2012

Analyse af rammevilkår for tr port til og fra Bornholm. Februar 2012 Analyse af rammevilkår for tr port til og fra Bornholm Februar 2012 Analyse af rammevilkår for transport til og fra Bornholm Analyse af rammevilkår for transport til og fra Bornholm Udgivet af: Transportministeriet

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

Månedsrapport januar 2019.

Månedsrapport januar 2019. Månedsrapport januar 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 14. februar 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

50 procent flere skal med busserne i 2019

50 procent flere skal med busserne i 2019 NOTAT, Danske Regioner 30-10-2009 50 procent flere skal med busserne i 2019 Danske Regioner foreslår, at regeringen sætter som mål, at bustrafikken i 2019 skal være vokset med 50 procent. Det er 10 år

Læs mere

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan

Mattip tema om Læsø. Tilhørende kopi: 5 gode råd til faglig læsning Omregning af hastighed. Du skal lære om: Kan ikke Kan næsten Kan Mattip tema om Læsø Du skal lære om: Læsø og faktaberegninger om øen Kan ikke Kan næsten Kan Faglig læsning Brugen af korrekte enheder Omregning af enheder 2017 mattip.dk 1 Tilhørende kopi: 5 gode råd

Læs mere

Mobilitet i København TØF 7.10.2014. Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk

Mobilitet i København TØF 7.10.2014. Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk Mobilitet i København TØF 7.10.2014 Per Als, Københavns Kommune, Økonomiforvaltningen, pal@okf.kk.dk Metro til Sydhavnen og udbygning i Nordhavn Aftale mellem Staten og Københavns Kommune af 27. juni 2014

Læs mere

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport

Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Regeringen vil fremtidssikre hovedstadens offentlige transport Med regionernes udtræden af den kollektive trafik justeres organiseringen af de kollektive trafikselskaber i hele landet, således at trafikselskaberne

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 320 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Transport-, bygnings-

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

Bornholms Passagerforenings

Bornholms Passagerforenings Bestyrelsens mundtlige beretning ved Bornholms Passagerforenings ordinære generalforsamling den 15. marts 2013 Velkommen til bestyrelsens beretning. Jeg skal for 6. år i træk som formand aflægge bestyrelsens

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm

Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Årsrapport 2015 Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm 2015 Winni Grosbøll, formand Bornholms Regionskommune Steen Colberg Jensen, næstformand Indtil

Læs mere

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S

Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør. Railion Scandinavia A/S Stig Kyster-Hansen Administrerende direktør Railion Scandinavia A/S 1 Status og perspektiv Finanskrise godsmængderne under pres Krisen er også mulighedernes vindue Ledig kapacitet Projekter der ikke tidligere

Læs mere

Bornholms Udviklingsplan 2012

Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 5 Bornholms Udviklingsplan 2012 Behandling af afstemningstemaer Indhold SF: Åbne debatfora... 2 SF: By- og boligområder og bopælspligt... 2 SF: Uddannelse... 3 SF: Tilflytning... 3 Venstre: Decentrale

Læs mere

FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER

FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER FORBRUGERNES FORDELE OG ULEMPER VED DYNAMISK PRISSÆTNING OG GEBYRER TORBEN THORØ PEDERSEN 10. DECEMBER 2018 1 OPGAVE OG KONKLUSIONER Bornholms Regionskommune har bedt Copenhagen Economics om at vurdere

Læs mere

Månedsrapport maj 2019.

Månedsrapport maj 2019. Månedsrapport maj 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 6. juni 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

Månedsrapport april 2019.

Månedsrapport april 2019. Månedsrapport april 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 9. maj 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

Politisk aftale om Storebæltstakster mv.

Politisk aftale om Storebæltstakster mv. 26. maj 2005 Politisk aftale om Storebæltstakster mv. Forligspartierne omkring Storebæltsforbindelsen (Venstre, Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti) er enige om, at der i lyset af den fortsat

Læs mere

Orientering om Pendlergruppens arbejde 2013

Orientering om Pendlergruppens arbejde 2013 Orientering om Pendlergruppens arbejde 2013 Generalforsamlingen marts 2014 Biblioteket, Rønne Preben Holm Målsætninger for arbejdet Målsætningen er fortsat at pendling i job- og uddannelsesmæssige sammenhænge

Læs mere

Månedsrapport juli 2019.

Månedsrapport juli 2019. Månedsrapport juli 2019. Færgebetjening af Bornholm på ruterne Rønne - Ystad og Rønne Køge. Aarhus, d. 8. august 2019 Side 1 af 7 1. Trafikken på færgeruten mellem Rønne og Ystad 1.1. Trafikafvikling Trafikken

Læs mere

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1 Notat Omlægning af 203 mv. BILAG TIL MØDE I: UP 30.11.2006, pkt. 1 Nordjyllands Trafikselskab 12. november 2006/OS Notatet indeholder følgende: 1 Forslag til ændringer på rute 203, 212, 644, 645, 646,

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Bestyrelsens mundtlige beretning ved generalforsamlingen 20. marts 2015

Bestyrelsens mundtlige beretning ved generalforsamlingen 20. marts 2015 Bestyrelsens mundtlige beretning ved generalforsamlingen 20. marts 2015 Bjørn I 1 i vores Grundlov står følgende: Denne grundlov gælder for alle dele af Danmarks Rige. I 71, stk. 1, står: Den personlige

Læs mere