Friskoleloven. Nr INDHOLD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Friskoleloven. Nr. 9 20.08.2014 INDHOLD"

Transkript

1 Nr INDHOLD Administrative nyheder Friskoleloven seneste ændringer Lønnen i august Indsats ved sygefravær Gyldendal rabat på digitale læremidler Erhvervsguiderne hjælp til Klasse Navne-, skole- og foreningsnyt Kalender Friskoleloven opdateret med seneste lovændringer Lovbekendtgørelsen af loven om friskoler og private grundskoler m.v. er den 13. august 2014 udsendt i en opdateret version, der indarbejder de fem lov- ændringer, der er vedtaget siden den forrige udgave af friskoleloven blev sendt ud den 25. februar Ændringerne er kendt i forvejen og har lø- bende været omtalt i nyhedsbreve fra sekretariatet men lad os for over- blikkets skyld give en kort beskrivelse af de ændringer, der nu er samlet op og indarbejdet i friskoleloven: Specialundervisning ankemulighed: Klager over afgørelser truffet af Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen om fordeling af tilskud til specialunder- visning, dansk for tosprogede og ekstraudgifter til svært handicappede, kan indbringes for Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordnin- ger. Her er der tale om en konsekvensrettelse, fordi loven om Anke- nævnet er ændret selve muligheden for at indbringe klager er ikke ny. Ændringen skete pr. 19. marts 2013 og er indsat i friskoleloven som 40 a. Prøverne ændring af betegnelserne: Betegnelsen 10- klasses- prøver er ændret til 10.- klasseprøve og afgangsprøver er ændret til 9.- klasseprøver. Ændringer sker som led i lovgivningen om indfø- relse af en længere og mere varieret skoledag i folkeskolen, som også ændrer terminologien om prøverne. Ændringen blev gennemført 26. december 2013 og er indarbejdet i friskolelovens 1, overskriften til kapitel 2 a og i 8 a. Elevråd: Eleverne på frie grundskoler har ret til efter egen bestemmel- se at danne elevråd eller på anden demokratisk vis varetage fælles in- teresser i forhold til skolen. Skolelederne er forpligtet til at opfordre eleverne til at benytte retten og lederen kan opfordre eleverne til at vælge en bestemt demokratisk organisationsform, som er i overens- stemmelse med skolernes overbevisning. Bestemmelsen om retten til at danne elevråd blev indført ved lov den 24. marts som et nyt stk. 4. (Ved samme lovændring blev der foretaget en lille sproglig rettelse ved henvisningen revisorlovgivningen, fordi denne lov har skiftet navn). Vuggestuer ved frie grundskoler: Friskoler, lilleskoler og andre frie grundskoler kan fra og med 1. august 2014 også oprette vug- gestuer. Hidtil har skolerne kunnet etablere børnehaver. Denne mulighed for at etablere og drive et pasnings- /institutionstilbud til børn, der ikke er begyndt i børnehaveklassen er vedtaget den 28. april 2014 og er nu indsat i friskolelovens 36.

2 Side 2 af 9 Den opdaterede lovbekendtgørelse kan hentes på foreningernes hjemme- side og på Retsinformation. LINK: Friskoleloven af 13. august 2014 Lønspørgsmål i august Efter sommerferien har sekretariatet modtaget mange henvendelser om løn. Det drejer sig blandt andet om: Overarbejde/merarbejde på grundlag af arbejdstiden for skoleåret 2013/14. Ved udgangen af skoleåret skal arbejdstiden opgøres; med- arbejderen skal have en kopi af opgørelsen og eventuel over- tid/merarbejde skal afregnes. Lønfradrag i ferielønnen. Har en ansat med ret til ferie med løn, ikke været ansat i hele 2013, beregnes der et lønfradrag for den del af ferien, der ikke er optjent ret til. Ferie for nyansatte. Nyansatte ledere, lærere og børnehaveklasselede- re, der tiltræder 1. August, holder i henhold til overenskomsten som udgangspunkt ferie i den første uge i august. Derfor skal der fradrages 5 feriedage i løn for august måned. Lockout reduktion af ferien. For de lærere, der i april 2013 var ramt af lockout, fradrages der 1,8 feriedag i august måned. Skiftende beskæftigelsesgrad. Der kan være situationer, hvor en medarbejder med ret til ferie har haft én beskæftigelsesgrad i optjeningsperioden (2013) og på ferietidspunktet har en anden beskæftigelsesgrad. Denne forskel i beskæftigelsesgraden skal indregnes i ferielønnen som en feriedifference. Dette kan medføre, at medarbejderen skal have en højere evt. lavere løn i ferien end den løn den aktuelle beskæftigelsesgrad berettiger til. Særligt OK- 13 tillæg. Som kompensation for bortfald af 60- årsreglen yders der til alle lærere og børnehaveklasseledere fra og med 1. august et nyt særligt OK- 13 tillæg. Tillægget udgør kr ,- i årligt grundbe- løb 2012, svarende til 237,34 kr., om måneden pr. 1. August Tillægget er afhængig af beskæftigelsesgraden og pensionsberettiget med 17,3 % til lærernes pension uanset pensionsform. I SkoleNyt nr. 6 fra 25. juni kan man finde en nærmere beskrivelse af emner- ne. Spørgsmål om ferie, løn i ferien og særlige feriedage m.m. er behandlet i ferievejledningen, som findes på hjemmesiden. Selvfølgelig kan der også altid hentes hjælp ved at kontakte sekretariatet.

3 Side 3 af 9 Hjælp til indsats ved sygefravær Skoler, der har sin arbejdsskadeforsikring gennem forsikringsmæglerfirmaet Willis, har mulighed for at tilbyde medarbejdere ekstra hjælp ved sygefra- vær. Programmet hedder Willis stifinder. Det drejer sig om medarbejdere med en eller anden form for arbejdsrela- teret sygefravær, som kan få råd og vejledning af en sundhedsfaglig medar- bejder, typisk en specialuddannet sygeplejerske, som i samarbejde med socialrådgivere og konsulenter hjælper med at finde vej i behandlings- systemet og derved fremme hurtigere tilbagevenden til arbejdet. Skolen kan tilbyde medarbejderen denne hjælp efter 14 dages sygefravær eller efter 14 dages drypvis fravær indenfor 6 måneder eller ved udsigten til et længerevarende sygefravær allerede inden de første sygedage. Skolens rolle er at formidle kontakten mellem medarbejderen og tovholderen hos Willis. Skolen skal blot henvise den sygemeldte til en kontaktperson hos Willis. Der er fuld fortrolighed mellem Willis og den sygemeldte og sko- len bliver ikke inddraget. Den sygemeldte kan få hjælp med råd og vej- ledning samt konkrete behandlingstilbud, fx socialrådgivning om syge- dagpengeloven, mulighederne for flexjob, psykologsamtaler, lægefaglig rådgivning om sygdommen, behandling og tidsperspektiver. For skolen er denne mulighed en hjælp til selvhjælp. Formålet med at tilbyde den sygeramte medarbejder hurtig hjælp er at nedbringe syge- fraværet og dermed fremme kontinuitet og kvalitet i skolens undervis- ning og andre aktiviteter samt spare dyre lønudgifter til vikarer og løn under sygdom og i det hele taget reducere de belastninger, sygefravær indebærer for hele organisationen. Filosofien bag Willis stifinder er, at gå fra sygemelding til raskmelding. LINK til pjecen Fra sygemelding til raskmelding PHP Rabat på digitale læremidler fra Gyldendal Friskoler og lilleskoler kan få op til 50 % rabat på udvalgte digitale lære- midler Gyldendal. For at opnå rabatten skal der rettes direkte henven- delse til Gyldendal, jf. kontaktoplysningerne nedenfor. Her følger først en beskrivelse af tilbuddet fra Gyldendal. Der er stor fokus på og interesse for digitale undervisningsmidler til grundskolen i disse år. Derfor har Gyldendal sammensat et attraktivt til- bud på udvalgte digitale læremidler, som vi tilbyder medlemmer af Dansk Friskoleforening og Lilleskolerne. Frem til den 15. januar 2015 tilbyder Gyldendal nedenstående rabatter på fagportaler og læsløs.dk 1 års abonnement med 50 % rabat det første år. Herefter normal- pris.

4 Nr. 9 Side 4 af 9 3 års abonnement med 33 % rabat alle tre år. Herefter normalpris. Klik ind på portaler.gyldendal.dk og få overblik over alle fagportalerne (Gyldendal har fagportaler til næsten alle fag på flere trin). Her kan du også bestille et gratis prøve- login, som gælder en måned. Klik ind på læsløs.gyldendal.dk og se det store digitale bibliotek. Har du lyst til at se nærmere på læsløs.dk, kan du bestille et gratis prøvelogin på proevelogin.gyldendal.dk. Gyldendals fagportaler Gyldendals online- baserede fagportaler er målrettet grundskolen og til- byder komplette digitale undervisningsforløb til 10 forskellige fag. Por- talerne indeholder faglige redskaber til både lærere og elever, opgaver, teori og en lang række digitale ressourcer, bl.a. forskellige medietyper og web 2.0 værktøjer. Læsløs.dk Læsløs.dk er et stort online bibliotek til hele skoleforløbet. Det består af en række letlæsningsbøger og et antal bogpakker med billedbøger, ung- domsbøger eller bøger til tweens. Eleverne kan let finde frem til bøger, som passer til deres niveau og interesser og få læst enkeltord eller en hel side højt ved hjælp af syntetisk tale. Hvis I ønsker at gøre brug af rabattilbuddene, bedes I kontakte Birger Jensen, Gyldendal på mail eller tlf., da rabatterne ikke kan opnås ved bestilling på Gyldendals hjemmeside. Kontaktperson: Birger Jensen Salgs - og markedskonsulent, GU Salg, Gyldendal Telefon: Mobil: Mail: gubj@gyldendal.dk MS/ PHP

5 Side 5 af 9 Hjælp til unge i klasse Erhvervsguiderne En særligt projekt giver mulighed for at tilbyde unge i de ældste klasser hjælp til at få bedre styr på hverdagen og fokus på uddannelse og frem- tid. Redaktionen har modtaget nedenstående henvendelse om projektet Erhversguiderne : Erhvervsguiderne, som er en del af Center For Social Ansvar, tilbyder mentorforløb til unge i 7. til 10 klasse. Unge som gerne vil have en hjælpende hånd til at klare skolen bedre og få mere struktur i tilværelsen og på sigt få fokus på fremtiden og en uddannelse. Erhvervsguiderne er frivillige ulønnede voksne der arbejder i lokalområdet og som ønsker at hjælpe og give den unge et indblik i arbejdsmarkedet og hvad dertil hører. Voksne der gerne vil gøre en positiv forskel for en ung og gerne vil bruge ca. 4 timer om måneden i ca. et år. Formålet er at sikre at den unge får den støtte og opbakning der skal til for at de gennemfører folkeskolen og kommer videre i en ungdomsuddannelse. Vi sørger for en børneattest og giver mentor et halvdagskursus i målgruppe, underretningspligt, fortrolighed, dilemmaer, første møde problematikker og så videre. Vi har i dag aftaler med over 60 skoler og mere end 700 mentorer samt ca. 200 forløb i gang. Så du kan godt se vi har et problem? Vi mangler unge! Og måske skal jeg lige her til sidst præcisere at dette projekt er uden nogen former for udgift for skolerne udover at de selvfølgelig skal bruge noget tid til præsentere vores program for de unge og forældre. Venlig hilsen Peer Svendsen, Seniorkonsulent LINK og kontakt til Peer Svendsen: Se eventuelt mere på hjemmesiden Center for Socialt Ansvar, Pasteursvej 2, 1799 København V Telefon: , Mobil: , Mail: ps@cfsa.eu

6 Nr. 9 Side 6 af 9 Nye skoler i 2014 og nye frie grundskoler har haft første skoledag august i år. Blandt de nystartede skoler er der både skoler med baggrund i lukkede folkeksoler, men også skoler, der er oprettet»fra bunden«, fordi forældrene savnede et særligt skoletilbud. Dansk Friskoleforening har kontakt til otte af de 13 skoleinitiativer. To af de nye skoler er Lilleskoler. Se listen over de nye frie grundskoler. Anmeldte skoler med forventet start 2015 Hvert år er der som bekendt deadline anmeldelse af nye frie grundskoler den 15. august. I år er der anmeldt 46 frie grundskoler til Undervisningsministeriet. Hvor mange af disse initiativer, der ender med at etablere en fri grundskole, er uvist. Mange initiativgrupper forsikrer sig sandsynligvis, når kommunerne ikke i tide melder klart ud om skolelukninger. Hvis initiativgrupperne indbetaler begge deposita kr. pr. 15. august samt kr. pr. 1. februar kan depositum som noget nyt genanvendes tre gange i alt. Erfaringsmæssigt kommer kun en ca. en tredjedel af de anmeldte skoler i gang. Med til billedet hører også, at der hvert år lukker et antal skoler. Nettotilgangen i 2014 er derfor under 10 skoler.

7 Side 7 af 9 DANSK FRISKOLEFORENING Forening, skoler og navne Netværk foreningens vækstlag Ved generalforsamlingen dette forår blev det besluttet at nedlægge Dansk Friskoleforenings regionale udvalg til fordel for en mere smidig netværks- struktur. Fremover kan alle etablerede som nye netværk søge foreningen om midler til konkrete aktiviteter. Kravet er, at mindst tre skoler går sammen om ansøgningen og at emnet holder sig indenfor Dansk Friskoleforenings overordnede formål (som er meget bred). Vi vil gerne kende til de netværk, der allerede eksisterer, så vi kan lægge oplysningerne på til inspiration og nytte for andre med- lemmer. Skriv til netvaerk@friskolerneshus.dk og se mere om Netværk på Friskoleforeningens hjemmeside Maren Skotte LILLESKOLERNE Forening, skoler og navne Hammer Frie Privatskole 10. august åbnede Hamme Frie Privatskole og tog fat på det første skoleår. Skolen, der ligger på Næstved egnen er med hos Lilleskolerne og åbner med 60 børn i gode lokaler i en tidligere folkeskole. Lilleskolerne byder velkommen og ønsker initiativgruppen tillykke med den vellykkede start og ønsker til børn, forældre og medarbejdere god vind skolen og fællesskabet. Hundige Lille Skole Skolens bestyrelse inviterer til afskedsreception fredag den 26. september kl for skoleleder Hans Chr. Mathiasen, der efter går på pension efter 35 års virke på skolen. Hans blev ansat som lærer på skolen i 1979 og har siden 1992 været SkoleNyt.

8 Side 8 af 9 Lilleskolernes KALENDER august Intromøde for nyvalgte bestyrelsesmedlemmer på Amager Lille Skole 3. september Ledermøde. Fyraftensmøde med information og debat om aktuelle spørgsmål. Kl på Gudenåskolen 4. september Ledermøde. Fyraftensmøde med information og debat om aktuelle spørgsmål. Kl på Hillerød Lille Skole september Ledertræf 2014 Christiansminde i Svendborg. 3. oktober SFO- leder netværk mødes på Norddjurs Friskole 30. oktober Ledermøde: Samarbejde og vilkår muligheder og dilemmaer. Fællesmøde for ledere og tillidsrepræsentanter. 6. november ÅBEN SKOLE 2014 HUSK at sætte kryds i kalenderen, denne torsdag eftermiddag/aften november Inklusionstræf 2014 i Holbæk november Kursus for administrativt personale i Holbæk - OBS flyttet! 29. november Formandstræf på Lilleskolen i Odense, kl december LUF på Den Frie Lærerskole? februar Ledermøde. Internat med fokus på personaleledelse og skoleudvikling 20. februar SFO- leder netværk mødes mødested ej fastlagt April Lilleskoletræf 2015, Kobæk Strand april/maj Ledermøde om OK maj SFO- leder netværk mødes på Helsingør Lille Skole Ledermøder i september Fyraftensmøder - med fokus på finanslovsforslag, ledelsen og de nye arbejdstidsregler, og andre aktuelle spørgsmål 3. september på Gudenåskolen 4. september på Hillerød Lille Skole Hent invitation Ledertræf 2014 Tilmelding haster september på Christiansminde i Svendborg PROGRAM er udsendt Hent program

9 Side 9 af 9 Tre faste nyhedsbreve SkoleNyt udkommer hver onsdag BestyrelsesNyt udkommer 1. Onsdag i hver måned (juli og august undtaget) Den frie Skole udkommer hver anden måned Redaktøren denne uge Peter Højgaard Pedersen/ Jeanette Ebenhardt Veggerby Redaktion Maren Skotte Søren Stein Brinck Peter Højgaard Pedersen Jeanette Ebenhardt Veggerby Kontakt redaktion@friskolerneshus.dk Dansk Friskoleforenings KALENDER Aktuelle kurser i efteråret: Temadage: At stå mål med Evaluering 1b Budget- og Personalejura Læsevejleder modul II + III Arbejdsmiljøuddannelse Inspirationskursus for idrætslærere Inspirationskursus for musiklærere Inspirationskursus for sekretærer Ny i bestyrelsen? Introduktionskursus Dialogbaseret Ledelse Kreativitet, dannelse og håndværk Årskursus modul i Frie Skolers Fællesmøde 2014 Matematikvejlederkursus modul III Se mere på

Nr. 9 20.08.2014 INDHOLD

Nr. 9 20.08.2014 INDHOLD Nr. 9 20.08.2014 INDHOLD Administrative nyheder Friskoleloven seneste ændringer Lønnen i august Indsats ved sygefravær Gyldendal rabat på digitale læremidler Erhvervsguiderne hjælp til 7. 10. Klasse Navne-,

Læs mere

Velkommen til nye nyhedsbreve

Velkommen til nye nyhedsbreve Side 1 21.05.14 Nr. 1 INDHOLD Velkommen til nye nyhedsbreve Administrative nyheder 1. Nye krav til ligestilling 2. Hvordan udregnes feriegodtgørelse? 3. Ferievejledning 2014 4. Mulighed for at søge støtte

Læs mere

Forslag til finanslov for 2015

Forslag til finanslov for 2015 Nr. 10 26.08.2014 INDHOLD Administrative nyheder Finanslovsforslag for 2015 Skøn over skolens tilskud 2015 Taksterne: UV- tilskud og andre tilskud Forslag til finanslov 2015 vigtige tal Beregning af skolens

Læs mere

Styr på elevtallet inden store tælledag, fredag den 5. september

Styr på elevtallet inden store tælledag, fredag den 5. september Nr. 11 03.09.2014 INDHOLD Styr på elevtallet inden store tælledag, fredag den 5. september Administrative nyheder Store tælledag fredag 5. september Skøn over 2015- tilskud Åben Skole 6. November Geografisk

Læs mere

Mere gang i frikvarteret? Børnerettigheder. Ambassadørskole for Red Barnet. Nr. 17 22.10.2014 INDHOLD. Administrative nyheder

Mere gang i frikvarteret? Børnerettigheder. Ambassadørskole for Red Barnet. Nr. 17 22.10.2014 INDHOLD. Administrative nyheder Nr. 17 22.10.2014 INDHOLD Administrative nyheder Åben Skole Legepatruljen.dk mere gang i frikvarteret? Børnerettigheder - Ambassadørskole for Red Barnet Ny trivselsmåling ingen ændringer for frie grundskoler

Læs mere

Hvordan holder I Åben Skole? Stilhed på lovgivning for skoleområdet. Nr. 16 08.10.2014 INDHOLD. Administrative nyheder

Hvordan holder I Åben Skole? Stilhed på lovgivning for skoleområdet. Nr. 16 08.10.2014 INDHOLD. Administrative nyheder Nr. 16 08.10.2014 INDHOLD Hvordan holder I Åben Skole? Administrative nyheder Åben Skole Lovkatalog 2014-15 og de frie grundskoler Ophør af Uni C firewallløsning Kompetencemillioner til udvikling af skoleledelser

Læs mere

1. Ekstraordinært Repræsentantskabsmøde

1. Ekstraordinært Repræsentantskabsmøde Nr. 32 06.05.2015 INDHOLD 1. Ekstraordinært Repræsentantskabsmøde - 30. maj 2015 på Roskilde Lilleskole 2. Repræsentantskabsmøde 2015 - sluttede op bag bestyrelsens forslag om dobbeltmedlemsskab 3. BUPL

Læs mere

Stor interesse for nye friskoler

Stor interesse for nye friskoler Side 1 05.09.14 Nr. 3 INDHOLD Stor interesse for nye friskoler Friskolestafetten Åben Skole 2014 Forslag til Finanslov 2015 Specialundervisning»Geografisk nærhed«friskoleloven Tilsynsførende Vuggestuer

Læs mere

1. Adgang til sprogvurderinger

1. Adgang til sprogvurderinger Nr. 6 25.06.14 INDHOLD Administrative nyheder 1. Adgang til sprogvurderinger 2. Udbetaling af løn i ferien 3. Nye Fælles mål - på vej... 4. Ny organisering skal styrke Ny Nordisk Skole 5. Ny sygedagpengemodel

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

ServiceNyt 6 2015 22. juni 2015

ServiceNyt 6 2015 22. juni 2015 ServiceNyt 6 2015 22. juni 2015 Fordelingssekretariatet: Sommerferie Deltag i Fordelingssekretariatets og Undervisningsministeriets orienteringsdage Friplads- og opholdsstøtte: Forældreansøgningsskema

Læs mere

ServiceNyt 11 2015 14. december 2015

ServiceNyt 11 2015 14. december 2015 ServiceNyt 11 2015 14. december 2015 Fordelingssekretariatet: Lukket mellem jul og nytår Kontingent 2016 Nye tilskud i Fordelingssekretariatet Tilskud til befordring af svært handikappede elever Tilskud

Læs mere

OK-2018 information vedr. konfliktvarsler

OK-2018 information vedr. konfliktvarsler OK-2018 information vedr. konfliktvarsler Kære forældre og elever på Overlade Friskole og Børnehus I forbindelse med de igangværende overenskomstforhandlinger på det statslige område er der som bekendt,

Læs mere

WILLIS STIFINDER. Fra sygemelding til raskmelding. Willis skoleforsikringsprogram

WILLIS STIFINDER. Fra sygemelding til raskmelding. Willis skoleforsikringsprogram WILLIS STIFINDER Fra sygemelding til raskmelding Willis skoleforsikringsprogram Vi er klar... TIL AT HJÆLPE WILLIS STIFINDER er et uvildigt rådgivningskoncept, der hjælper dig allerede fra den 14. sygefraværsdag

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Sidste Skoledag Fredag den 26. juni afsluttes dette skoleår med træplantning kl. 9.15, 3. vg. s dimission og 1. klasses skuespil i salen kl. ca. 9.30. På grund af pladsmangel

Læs mere

Velkommen til et nyt skoleår!

Velkommen til et nyt skoleår! Velkommen til et nyt skoleår! August betyder skolestart, og med dette nyhedsbrev vil Skoleafdelingen byde velkommen til alle elever og forældre. Vi er glade for, at I har valgt, at jeres børn skal gå i

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Du kan læse mere om initiativet på www.erhvervsguiderne.dk. Håndbogen indeholder råd og

Læs mere

Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt

Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt Guide over lovgrundlag ved sygemeldinger Hold fast i dine medarbejdere også dem, der er sygemeldt Kend paragrafferne ved sygefravær Få overblik over myndighedskrav og formalia ved sygefravær Få overblik

Læs mere

ÅDALENS FRISKOLE & BØRNEHUSET STORKEREDEN. (vuggestue & børnehave)

ÅDALENS FRISKOLE & BØRNEHUSET STORKEREDEN. (vuggestue & børnehave) ÅDALENS FRISKOLE & BØRNEHUSET STORKEREDEN (vuggestue & børnehave) ØNSKER DU INDFLYDELSE PÅ DIT BARNS SKOLEGANG? (Eller din bys udvikling?) NU har DU muligheden for at deltage i planlægningen og udformningen

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord At være aktivt sygemeldt I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler. Faaborg den 19.12.13. Skolemeddelelse nr. 5

Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler. Faaborg den 19.12.13. Skolemeddelelse nr. 5 Til Dansk Friskoleforenings medlemsskoler Friskolernes Kontor Prices Havevej 11 5600 Faaborg Telefon 62 61 30 13 Telefax 62 61 39 11 df@friskoler.dk www.friskoler.dk Giro 828-2218 Faaborg den 19.12.13

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019

Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019 Beretning fra Børnehaveklasselederudvalget FSL marts 2019 Velkommen til Årsmødet - velkommen til Hornstrup - velkommen til os alle! Så er vi her og hvor er det dejligt at se jer alle sammen - alle os der

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 33 2018 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ UGEN Nye lærere Års jubilæum Birger Bengtsson Ledige pladser i børnehaveklassen Audonicons bogbus Frugt i haven Bærbars

Læs mere

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune

Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune Lejre Lærerforening Lærerkreds 42 Danmarks Lærerforening i Lejre Kommune KREDSINFORMATION Juni 2014. Denne kredsinformation indeholder bl.a. orientering om: God sommerferie Din løn pr. 1.8.2014 Lejre Lærerforening

Læs mere

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig

Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Når du bliver syg og uarbejdsdygtig Forord I denne pjece kan du læse om dine muligheder, rettigheder og pligter, når du bliver syg og uarbejdsdygtig. Og hvordan du hos CEB kan finde støtte til at vende

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Vi ønsker alle elever & forældre en god sommerferie og håber at sommerferien vil være fyldt med oplevelser, som vil kunne give inspiration og kræfter til det kommende skoleår.

Læs mere

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1

Herning. Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. side 1 Herning Uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom side 1 Forord Denne pjece giver borgere, der modtager sygedagpenge eller løn under sygdom et indblik i, hvordan Jobcenter Herning arbejder med en sygedagpengesag.

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

Sådan håndterer du stress blandt medarbejderne

Sådan håndterer du stress blandt medarbejderne Sådan håndterer du stress blandt medarbejderne Vi samarbejder med PsykiatriFonden Denne pjece er blevet til i samarbejde med PsykiatriFonden, og den henvender sig til dig, der er leder. I pjecen finder

Læs mere

Administrationskalender skoleåret 2012/2013

Administrationskalender skoleåret 2012/2013 august MÅNEDLIGE INDBERETINGER : Ansøgninger om tilskud til vikarudgifter, arbejdsgiver betaling af 1., 2., og 3. ledighedsdag, udbetalt erstatningsferie, arbejdsgivers betaling af sygedagpenge, efterindtægt

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

Planlagte kurser

Planlagte kurser BESTYRELSESMEDLEM LEDELSE SEKRETÆR LÆRER KØKKENANSAT PEDEL ARBEJDSMILJØUDDANNELSE INTERNATIONAL KOMMUNIKATION VEJLEDNING DIPLOM UDDANNELSER FLYGTNINGE OG INDVANDRERE GRØNLANDSKE ELEVER SYDSLESVIGSKE ELEVER

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 38. Godt nytår. Sygemeldinger. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012

Nyhedsbrev nr. 38. Godt nytår. Sygemeldinger. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012 www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 16. januar 2012 Nyhedsbrev nr. 38 Godt nytår Her kommer så det første nyhedsbrev i 2012. Godt nytår til elever og forældre på Nørreskov-Skolen. Godt at erfare,

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 13. juni 2014 Fredagsbrev nr. 785 Næste uge: 14. juni 16. juni 17. juni 18. juni 19. juni 20. juni Arbejdslørdag kl. 10.00 Ekstraordinær generalforsamling kl. 19.00 CP fri Fyraftensmøde

Læs mere

Hjælp til syge medarbejdere

Hjælp til syge medarbejdere Opdateret december 2017 Hjælp til syge medarbejdere og virksomheden Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at fastholde arbejdskraft. I dette dokument kan du få overblik over, hvilke

Læs mere

Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra  Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde - Foreningshøjskole nyt tilbud til foreningerne i 2008 - Dokumentation og effektmåling af

Læs mere

Hvem gruser den skolepolitiske glidebane.?

Hvem gruser den skolepolitiske glidebane.? nr. 28 Hvem gruser den skolepolitiske glidebane.? INDHOLD En tryg ø på øen. Engagement, nærvær og tryghed for børn og forældre er nøglen til at Onsbjerg Lilleskole har bidt sig fast som en livskraftig

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2013/2014 Nr. 5 Kalenderen skoleåret 2014 2015 Skolens aktivitetskalender kan ses på forældreintra og skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk/fo Ferieplan for

Læs mere

Godt klædt på. til at fastholde syge medarbejdere

Godt klædt på. til at fastholde syge medarbejdere Godt klædt på til at fastholde syge medarbejdere 1 Hvad kan vi hjælpe med i Danica Pension? På danicapension.dk er der masser af gode råd om sygefravær til både virksomheder og medarbejdere. Gå ind under

Læs mere

Lilleskolerne - en sammenslutning af frie grundskoler Bestyrelsesposten nr. 81, 3. september Skolereformen de første 30 dage

Lilleskolerne - en sammenslutning af frie grundskoler Bestyrelsesposten nr. 81, 3. september Skolereformen de første 30 dage Lilleskolerne - en sammenslutning af frie grundskoler Bestyrelsesposten nr. 81, 3. september 2014 Lilleskolerne Ny Kongensgade 10 1. 1472 København K Skolereformen de første 30 dage Tlf. 4422 7920 Fax

Læs mere

1 Rødovre Lærerforening

1 Rødovre Lærerforening 2010- MEDLEMSWEEKENDEN RESULTATET AF ET OVERORDENTLIGT ROST ARRANGEMENT FORELIGGER NU Rosen fra deltagerne i dette års medlemsweekend har næsten ingen ende villet tage. Temaet for weekenden var skoleudvikling.

Læs mere

til Steiner HF og Rudolf Steiner- Skolen i Odense

til Steiner HF og Rudolf Steiner- Skolen i Odense 26. marts 2019 til Steiner HF og Rudolf Steiner- Skolen i Odense Vi søger en visionær og favnende rektor, der skal være rektor for hele skolen - fra børnehaveklasse til 2. HF - og som, i fællesskab med

Læs mere

Ferieregler. Senest opdateret 29. april 2013

Ferieregler. Senest opdateret 29. april 2013 Ferieregler Senest opdateret 29. april 2013 Udarbejdet af sekretariatssamarbejdet mellem Danmarks Privatskoleforening, Lilleskolerne, Foreningen af Kristne Friskoler, Deutscher Schul- und Sprachverein

Læs mere

Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen

Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen Håndbog til elever Pædagogisk assistent udannelsen Håndbog til elever Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos:Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning 2014

Velkommen i skole Indskrivning 2014 Velkommen i skole Indskrivning 2014 UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Sidste frist for at indskrive Den 20. januar 2014 Velkommen i skole! Dit barn har nu nået en alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse.

Læs mere

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Pædagogisk Personale - BUPL

KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Pædagogisk Personale - BUPL KONSULENTERNE GUIDER ONLINE: OK18: Overenskomstfornyelsen for Pædagogisk Personale - BUPL pr. 1. april 2018 Michael Buch Kristensen & Peter Højgaard Pedersen, konsulenter i Friskolernes Hus Parterne -

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.: E-mail: Tidligere

Læs mere

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde

Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget 2012.12.05 og Kommunalbestyrelsen 2012.12.19 Kvalitetsstandard for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde 1. Indledning Hensigten med servicelovens 18

Læs mere

Personalepolitik vedr. sygefravær

Personalepolitik vedr. sygefravær Personalepolitik vedr. sygefravær Personaleafdelingen ved Århus kommune har i 2007 fastsat og præciseret en række procedureforhold, herunder indført minimumsstandarder i forbindelse med opfølgning på medarbejderes

Læs mere

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk

Aktiv sygemelding. Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver. Lyngby-Taarbæk Lyngby-Taarbæk Aktiv sygemelding Nye muligheder og forpligtelser for dig som arbejdsgiver Lyngby-Taarbæk Informationspjece om ændringerne i sygedagpengeloven af 12. juni 2009 Sygefraværssamtale / Mulighedserklæring

Læs mere

Kurser/efteruddannelse i skoleåret 2014/15.

Kurser/efteruddannelse i skoleåret 2014/15. Den 11. marts 2015 Kurser/efteruddannelse i skoleåret 2014/15. Denne orientering drejer sig om følgende kurser/efteruddannelse: 1. Kursus i ministeriets sprogvurderingsmateriale til børnehaveklassen (se

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Efterår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget

Nyhedsbrev nr. 37. www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011. Udviklingsplanen er nu vedtaget www.norreskov-skolen.dk Nørreskov-Skolen, den 17. november 2011 Nyhedsbrev nr. 37 Udviklingsplanen er nu vedtaget Skolens udviklingsplan, som jeg orienterede om i sidste nyhedsbrev, er nu endelig vedtaget

Læs mere

Koblingsprocenten falder og det kommunal bidrag stiger

Koblingsprocenten falder og det kommunal bidrag stiger Lilleskolerne - en sammenslutning af frie grundskoler Skole nr. 240 24. august 2010 Indhold Forslag til finanslov for 2011 Tilskud til lederuddannelse stadig en mulighed men varer det ved? Erik Clausen

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere.

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere. Om dette rådudkast Pr. 1. august 2014 vil de hidtidige arbejdstidsregler blive erstattet af to cirkulærer: Dels vil reglerne om Arbejdstid for tjenestemænd i staten (hent cirkulære) Dels en stærkt reduceret

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] VIGTIGT! KÆRE ALLE FORÆLDRE TIL BØRN, DER SKAL BEGYNDE I BØRNEHAVEKLASSE 2014: Husk at udfylde og sende formularen vedrørende informationsaftenen på torsdag den 24. oktober og

Læs mere

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Indholdsfortegnelse Mål:.. 4 Fælles aktiviteter på alle skoler 5 Dansk som andetsprog som dimension i undervisningen. 5 Udvikling af tosprogede

Læs mere

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme

Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Kursuskatalog 2018/19 Kursuskatalog om forebyggelse af ekstremisme Nr. 1, 2019 SIDETAL Forord Velkommen til Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremismes kursuskatalog, som strækker sig fra foråret

Læs mere

Oversigt. August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening

Oversigt. August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening Oversigt August Torsdag d. 29. august Sparringmøde til Vindue for en forening September Uge 39 Vindue for en forening Fredag d. 27. september Frivillig Fredag Oktober Torsdag den 3. oktober Infomøde om

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Inklusion begreb, organisation, praksis i skolen Effekten af specialundervisning hvad vi ved om hvad der virker Problemadfærd og børns invitationer

Inklusion begreb, organisation, praksis i skolen Effekten af specialundervisning hvad vi ved om hvad der virker Problemadfærd og børns invitationer SPECIALUNDERVISNINGSTRÆF 2009: Ny veje i skolen og specialundervisningen 11. - 13. november i Holbæk 19. maj 2009 Inklusion begreber, teori og praksis Effekten af specialundervisning Nyt fra SU-Styrelsen

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Modtagelse af nye kolleger på skolen

Modtagelse af nye kolleger på skolen Modtagelse af nye kolleger på skolen Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt, at de

Læs mere

Eunomia Eunomia er navnet på portalen til Fordelingssekretariatets

Eunomia Eunomia er navnet på portalen til Fordelingssekretariatets Vores virksomhed og opgaver Fordelingssekretariatet er en selvejende institution, der blev oprettet den 1. juli 2003. Fordelingssekretariatet har til formål at fordele tilskud til friskoler og private

Læs mere

Forældrebrev den 20. december 2013

Forældrebrev den 20. december 2013 Forældrebrev den 20. december 2013 1. Præcisering på vores hjemmeside omkring søskendetilskud Hidtil har der på hjemmesiden stået: Der ydes søskendetilskud til forældrenes betaling af skole og SFO. Elever

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde Onsdag d. 24. august 2016 kl

Fællesbestyrelsesmøde Onsdag d. 24. august 2016 kl Fraværende: Dagsorden Referat 1. Siden sidst/efterretninger a. Fællesbestyrelsesformanden a. Fællesbestyrelsesformanden Godt i gang både i børnehaven, vuggestuen og på skolen. b. Medarbejderne b. Skole

Læs mere

Tak for sidst sådan giver det mening

Tak for sidst sådan giver det mening Lilleskolerne Ny Kongensgade 10 1. 1472 København K Tlf. 3330 7920 Fax 7020 2643 peter@lilleskolerne.dk www.lilleskolerne.dk INDHOLD: Side 1 Tak for sidst sådan giver det mening Side 2 Intenst Bestyrelsestræf

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 1/ kl

Skolebestyrelsesmøde. Torsdag den 1/ kl Skolebestyrelsesmøde Torsdag den 1/2 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Annette, Frank, Troels, Anders, Lars, Kim, Helle, Tine, Charlotte, Pia og Mette Elevrådet: Kardi, Linnea, Ali, Cecilie

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Karrebæk Skole og Børneog skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Karrebæk Skole og Børneog skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Karrebæk Skole og Børneog skoleudvalget Karrebæk Skole Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Karrebæk Skole og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Kompetencecenter for læsning Retningslinjer

Kompetencecenter for læsning Retningslinjer Kompetencecenter for læsning Retningslinjer Thisted Kommunes tilbud til elever med ordblindevanskeligheder Baggrund Thisted Kommunes tilbud til elever med ordblindevanskeligheder bygger lige som al anden

Læs mere

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT ForældreIntra - Sådan kommer du som forælder godt i gang August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT Indhold Indledning... 3 Hvad er ForældreIntra?... 3 Hvad er forskellen på ForældreIntra og Skoleporten?...

Læs mere

Frivillignyt, uge 14, 2016

Frivillignyt, uge 14, 2016 Frivillignyt, uge 14, 2016 Ladywalk MOTION. Som nævnt i Impuls nr. 1 foregår årets Ladywalk den 30. maj kl. 18.30 i byerne Agger, Frederikshavn, Haderslev, København (Amager), Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør,

Læs mere

jobfastholdelse - hjælp din medarbejder til at blive i job trods sygdom

jobfastholdelse - hjælp din medarbejder til at blive i job trods sygdom jobfastholdelse - hjælp din medarbejder til at blive i job trods sygdom Fastholdelse af medarbejder i job Bliver en af dine medarbejdere sygemeldt eller er i risiko for at blive det, kan du som arbejdsgiver

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

DANSKE PATIENTER ANBEFALINGER

DANSKE PATIENTER ANBEFALINGER DANSKE PATIENTER ANBEFALINGER til national indsats for børn med sygefravær Anbefalinger til national indsats for børn med sygefravær 30 procent af danskerne vurderede i 2013, at de lever med enten sygdom

Læs mere

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET Mød os på bf.dk, Facebook og i vores fagmagasin Perspektiv Velkommen til Bibliotekarforbundet. Denne folder giver dig et overblik over dine medlemsfordele Velkommen til

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Dato for besøg: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.:

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Hårslev Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september

Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september Nuværende Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler 2017 Ændringsforslag til høring Bilag til Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes Skoler, september 2019 2017 Antal skoler

Læs mere

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 192 Offentligt KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Målsætningen om at styrke elevernes læring og trivsel er

Læs mere

ULTIMO APRIL NYT FRA FAGKONSULENTEN I DANS, DRAMATIK OG MUSIK EKSAMEN I NETPRØVER.DK, DIALOGMØDE OG FIPKURSUS

ULTIMO APRIL NYT FRA FAGKONSULENTEN I DANS, DRAMATIK OG MUSIK EKSAMEN I NETPRØVER.DK, DIALOGMØDE OG FIPKURSUS ULTIMO APRIL 2018 - NYT FRA FAGKONSULENTEN I DANS, DRAMATIK OG MUSIK EKSAMEN I NETPRØVER.DK, DIALOGMØDE OG FIPKURSUS HVORDAN SER DEN SKRIFTLIGE PRØVE I MUSIK I NETPRØVER.DK UD PÅ SKÆRMEN VED SOMMEREKSAMEN

Læs mere

Oprettelse af en fri grundskole

Oprettelse af en fri grundskole Oprettelse af en fri grundskole Foreningen af Kristne Friskoler Der er ca. 500 friskoler i Danmark. Foreningen af Kristne Friskoler er en af de 6 skoleforeninger, der er i Danmark med godt 6300 elever

Læs mere

Kompetencecenter for læsning Retningslinjer

Kompetencecenter for læsning Retningslinjer Kompetencecenter for læsning Retningslinjer Thisted Kommunes tilbud til elever med ordblindevanskeligheder Baggrund Thisted Kommunes tilbud til elever med ordblindevanskeligheder bygger lige som al anden

Læs mere

Glade børn lærer bedst

Glade børn lærer bedst Bestyrelsesmøde onsdag d. 4/4 2018 Rødding Friskole kl. 19 - max. 21.30 Glade børn lærer bedst Deltagere: Maja, Pia, Stinne, Pernille, Ditte, Henrik, Lars, Poul, Jens. Fraværende: Sandwich og Kaffe: Jens

Læs mere

Foreløbig vejledning til. ansøgning om tilskud til opfølgning på obligatoriske sprogprøver i grundskolen - skoleåret 2019/2020

Foreløbig vejledning til. ansøgning om tilskud til opfølgning på obligatoriske sprogprøver i grundskolen - skoleåret 2019/2020 Foreløbig vejledning til ansøgning om tilskud til opfølgning på obligatoriske sprogprøver i grundskolen - skoleåret 2019/2020 Ansøgningsfrist Torsdag den 10. oktober 2019 kl. 12.00 Indhold 1. Generel information

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue

Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Bestyrelsens forretningsorden for Rudme Friskole, Børnehave og vuggestue Foruden de bestemmelser, der er formuleret i de til enhver tid gældende Vedtægter for den selvejende institution Rudme Friskole,

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 24. oktober 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 25. oktober 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Foreningshæfte

FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN. - Foreningshæfte FORENINGERNE IND I FOLKESKOLEN - Foreningshæfte Åben Skole 'Foreningslivet ind i folkeskolen' er en fast indsats rettet mod alle folkeskoler i Roskilde Kommune, inkl. specialklasser. Kultur og Idrætsudvalget

Læs mere

Videreuddannelse i praksis.?

Videreuddannelse i praksis.? nr. 30 Videreuddannelse i praksis.? INDHOLD Nye elevtalskrav og filialer ved internationale skoler. Folketinget har ændret friskoleloven og blandet andet bestemt at der skal være mindst 3 elever i gennemsnit

Læs mere

Modtagelse og organisering af nye kolleger

Modtagelse og organisering af nye kolleger Modtagelse og organisering af nye kolleger Alle nyansatte lærere og børnehaveklasseledere skal så hurtigt som muligt efter ansættelsen vide, hvor man kan få hjælp og rådgivning. Derfor er det vigtigt,

Læs mere