Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. september Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. september Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev"

Transkript

1 Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

2 Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden KF - Orientering september KF - Henvendelse fra Naturstyrelsen vedr. Tadre Mølle KF - Evaluering af Lejremodel 2.0. Samlet evaluering KF - Billedkunstrådets projekt - Kunst i Herthadalen KF - Opfølgning på årsplan KF - Biblioteket i Lejre by, ØU - Fagudvalgenes videre arbejde med kerneopgaverne ØU - Forventet Regnskab , 1. behandling KF - Eventuelt...28

3 Side 1 1. KF - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side 2 2. KF - Orientering september Sagsnr.: 16/16293 Resumé: A. Kunstprogram for Nationalparken. Bestyrelsen for nationalparken har nedsat en Kunstgruppe, der i samarbejde med kunstfaglig rådgivning, udpeget af Statens Kunstfond, skal udarbejde et kunstprogram for nationalparken. Kunstgruppen består af et medlem af Nationalparkens bestyrelse, tre medlemmer af Nationalparkrådet og et medlem fra Lejre Kommunes Billedkunstråd. Som led i arbejdet afholder Kunstgruppen en workshop for indbudte kunstnere, lokale fagpersoner mv. og senere et offentligt møde. Erfaringerne fra workshoppen og det offentlige møde vil danne grundlag for udarbejdelsen af kunstprogrammet. Processen forventes afsluttet senest i første kvartal Arbejdet med kunstprogrammet støttes af Statens Kunstfond, Lejre Kommunes Billedkunstrådet og nationalparken. Nationalparken udsendte i slutningen af juni 2017 en pressemeddelelse om den forestående udvikling af et kunstprogram. Se mere i vedlagte bilag. B. ROMU fremsender Årsberetning og regnskab for Se vedlagte. C. Storskærme. Der sættes 2 sæt vægmonterede storskærme ( cm) op som pilotprojekt, i Hvalsø Hallen og på Hvalsø skole. Enheder vil kunne flyttes efter ønske og afspille indhold efter relevante behov og ønsker. D. Bibliotekarforbundet ønsker at sætte fokus på betydningen af et bibliotek som drivkraft i lokalsamfundet til kommunalvalget i efteråret. Derfor inviterer de alle kommunalpolitikere til at skrive et indlæg om visioner for kulturen, biblioteket mv. til deres nyhedsbrev og/eller Facebook-side. Læs mere i vedlagte. E. Status for antallet af flygtninge samt midlertidige flygtningeboliger I Lejre Kommune er der pr. 31. juli 2017 i alt 293 flygtninge og familiesammenførte, der er en del af den særlige lovpligtige 3-årige integrationsindsats. Der er 103 mænd, 73 kvinder og 117 børn, hvoraf 1 er uledsaget. Der er i alt 152 kvoteflygtninge og 137 familiesammenførte. Siden sidste status-orientering i juni 2017 er det endelig godkendt og udmeldt at Lejres antal af kvoteflygtninge er nedskrevet til at være 10 i 2017 og 4 i Der er i de seneste 3 måneder kun kommet 1 voksen familiesammenført - i juni måned. I 2017 er der indtil nu kommet 10 flygtninge fra gamle kvote for 2016, 5 fra ny kvote 2017 og 15 familiesammenføringer. Det forventes således modtagelse af 5 flygtninge på kvote 2017 plus familiesammenføringer. Administrationen er vidende om at der er indgivet 11 ansøgninger om familiesammenføringer.

5 Side 3 Indstilling: Der er gennemført en række ændringer i den samlede boligkapacitet i 2017, hvilket samlet set betyder en nettoreduktion siden sidste status-orientering på 19 værelser til midlertidig indkvartering. Der er opsagt private lejemål med en samlet kapacitet på 37 værelser, men samtidig er de 3 nye pavilloner taget i brug, hvilket betyder en forøgelse af kapaciteten med 18 midlertidige værelser. Ved udgangen af 2018 vurderes det at Lejre Kommune vil have en overkapacitet på 9 midlertidige værelser. Der arbejdes løbende med opsigelse af lejemål for at tilpasse antallet af midlertidige boliger til behovet. Beslutningskompetence: Beslutning den : Taget til Orientering. Administration orienterer også om status på Sæby Gershøj Friluftsbad. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Bilag: 1. Orientering om Kunstprogram for Nationalparken_aug Pressemeddelelse - Kunstprogram skal skabe samspil mellem kunst og natur i nationalpark - Pressemeddelelse - Statens Kunstfond støtter Kunstprogram for Nationalparken.pdf 3. ROMU_årsberetning_2016_web.pdf 4. ROMU Regnskab 2016 underskrevet.pdf 5. VS: Til Kulturudvalget. Invitation fra Bibliotekarforbundet - Lad os sætte kulturpolitikken på dagsordenen sammen.pdf

6 Side 4 3. KF - Henvendelse fra Naturstyrelsen vedr. Tadre Mølle Sagsnr.: 17/7500 Resumé: Naturstyrelsen har henvendt sig til Lejre Kommune den 29. juni 2017 vedr. en evt. overtagelse af Tadre Mølle. Naturstyrelsen ønsker at undersøge mulighederne for at afhænde Tadre Mølle til de nuværende interessenter i form af f.eks. Lejre kommune, Roskilde Museum eller en selvejende institution, inden de forsøger at afsætte møllen til tredjepart. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at der arbejdes videre med at undersøge mulighederne for, at en selvejende institution overtager Tadre Mølle. Beslutningskompetence: Økonomiudvalget Beslutning den : Indstillingen anbefales. Sagsfremstilling: Som led i Naturstyrelsens løbende tilpasning af driften, er der truffet beslutning om, at styrelsen over en årrække skal nedbringe sin portefølje af ejendomme, her under Tadre Mølle. Naturstyrelsen ønsker at få afklaret, om det kunne være en mulighed at afhænde Tadre Mølle til de nuværende interessenter i form af fx. Lejre kommune, Roskilde Museum eller en selvejende institution. Baggrund: Der har ligget en vandmølle på stedet siden 1300-tallet, og Tadre Mølle er den eneste bevarede af en lang række vandmøller i Elverdamsdalen. Nuværende møllebygning er opført ca og var aktiv frem til ca Møllen blev fredet i 1956 og gennemgribende renoveret ved samme lejlighed. I stuehuset boede "Mølle-Marie", datter af den sidste fæster på gården, frem til sin død i Fra 1996 har møllen fungeret som naturcenter og aktiv museumsmølle. Møllen og laden er renoveret i Ejendommen Tadre Mølle ejes af Miljøministeriet og forvaltes af Naturstyrelsen. Naturstyrelsen udlejer ejendommen til DSI Tadre Mølle i henhold til lejeaftale fra 1996 samt påtegning vedrørende udlån til filialinstitutionen Tadre Mølle under Roskilde Museum fra DSI Tadre Mølle er en almennyttig selvejende institution med hjemsted i Lejre Kommune. DSI Tadre Mølles formål er at sikre bevarelse og drift af Tadre Mølles bygninger og øvrige ejendom, således at Tadre Mølle kan drives som museum og naturcenter. DSI Tadre Mølle varetager lejekontraktens forpligtigelser over for Naturstyrelsen. DSI Tadre Mølle driver ejendommen og sikrer samdriften mellem museum og naturcenter. DSI Tadre Mølle sikrer også ejendommens anvendelse i overensstemmelse med aftale om museumsdækning mellem Lejre Kommune og ROMU og samdriftsaftalen mellem Roskilde og Lejre Kommuner. DSI Tadre Mølle har aftaler med hhv. Roskilde Museum, som har stået for det faglige indhold, og støtteforeningen Tadre Mølles Venner, som gennem frivilligt arbejde har udført store dele af bygnings- og møllevedligeholdelsen.

7 Side 5 Lejre kommune er repræsenteret i bestyrelsen for DSI Tadre Mølle med to medlemmer fra kommunalbestyrelsen. Mulige fremtidsscenarier for Tadre Mølle: A. Lejre Kommune overtager møllen. Fordele/ Ulemper: Lejre kommune forsøger at skille sig af med bygningsmasse. Det er endvidere erfaringen, at det kan være svært for en kommunal institution at søge fondsmidler. B. En selvejende institution overtager møllen. Fordele/ Ulemper: Der er allerede et eksempel på en velfungerende DSI i Lejre kommune i form af DSI-Hestebjerggaard, der ejer Orehøjvej 4 i Lejre, hvor Lejre Museum lejer sig ind. c. En ekstern tredjepart overtager møllen. Fordele/ Ulemper: Lejre kommunen kan ikke definere, hvad bygningen skal bruges til. Der vil være risiko for at bygningen ikke længere vil blive brugt som besøgssted. Forslag til videre proces: Politisk principgodkendelse i Lejre Kommune i september. Involvering af ROMUs bestyrelse og Nationalparkens bestyrelse. Drøftelser med DSI-Tadre Mølle Administrativ afklaring vedr. økonomi, bygningernes stand mv. Politisk behandling i Lejre Kommune i november /december Administrationens vurdering: Administrationen har holdt møder med ROMU og Nationalparken om henvendelsen fra Naturstyrelsen. Roskilde Museum ønsker ikke at eje Tadre Mølle, men de bakker op om aktiviteterne og vil måske gerne øge deres engagement. Nationalparken er også interesseret i at Tadre Mølle bevares som formidlingssted og port ind i Nationalparken. Nationalparken er interesseret i at indgå i et samarbejde og lægge aktiviteter i Tadre Mølle. En naturvejleder fra nationalparken kunne fx delvist være på Tadre Mølle. Det er vigtigt, at involvere DSI Tadre Mølle i overvejelserne om fremtiden for Tadre Mølle. Administrationen har også holdt møde med DSI Tadre Mølle, som er interesserede i at gå ind i dialogen om mulige løsninger. Det er administrationens vurdering, at det er muligt at søge fondsmidler til anlægsarbejder på Tadre Mølle, og at vilkårene for at komme i betragtning er bedst, hvis møllen drives af en selvstændig institution. Administrationen vurderer, at det er vigtigt at foretage en grundig gennemgang af økonomien samt af bygningen forud for en drøftelse om DSI Tadre Mølle evt. skal overtage Tadre Mølle. Denne gennemgang skal også forholde sig til hvilket driftstilskud der vil være nødvendigt i forhold til løbende drift og vedligeholdelse af møllen. Det er endvidere nødvendigt at kende betingelserne fra Naturstyrelsen for overdragelse. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser.

8 Side 6 Økonomi og finansiering: Lejre Kommune har bevilget et årligt driftsstøttetilskud til DSI-Tadre Mølle i budgetperioden på kr. Samlet driftsbudget for 2016 var kr. fordelt således: Lejeindtægter ROMU låneafdrag Forpagtningsafgift Tilskud fra Lejre kommune DSI-Tadre Mølle gør opmærksom på, at indtægten ROMU låneafdrag bortfalder fra Jf. det kongelige bygningseftersyn udestår en række renoveringsbehov. Over en 10 års periode er behovet opgjort til kr. DSI-Tadre Mølle vurderer, at beløbet bør være mindre, da dele af renoveringsopgaverne kan udføres af de frivillige. Bilag: 1. Henvendelse fra Naturstyrelsen_ Bygningssyn Tadre Mølle - Tadre Mølle_Bygningssyn 2017.pdf

9 Side 7 4. KF - Evaluering af Lejremodel 2.0. Samlet evaluering 2017 Sagsnr.: 16/7724 Resumé: I forbindelse med vedtagelse af årsplan for 2016 den 3. februar 2016, besluttede, at der skulle foretages en evaluering af Lejremodel 2.0. Der har derfor været foretaget en spørgeskemaundersøgelse, en række kvalitative interviews samt et åbent dialogmøde for alle brugere af hallerne. Med afsæt i den samlede evalueringsproces, kan det konkluderes, at Lejremodel 2.0 som overordnet model og ramme fungerer efter hensigten. Evalueringen peger dog også på, at udmøntningen af modellen indeholder en række udfordringer, der bør adresseres. Udvalget skal tage stilling til, hvilke initiativer der skal igangsættes. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at administrationen i samarbejde med Hallernes bestyrelse udarbejder et forslag til en ændret indtægtsmodel for brugerråd, der tildeler brugerrådene en større del af indtægterne. Forslaget fremlægges for udvalget i december at der i samarbejde med hallernes bestyrelse og brugerrådene iværksættes tiltag indenfor daglig drift, information og dialog. 3. at der foretages en redaktionel gennemskrivning af Lejremodel 2.0 med henblik på godkendelse i udvalget i december Beslutningskompetence: Beslutning den : Indstillingerne godkendes. ønsker, at alle reklameindtægter i hallerne tilfalder brugerrådene. Sagsfremstilling: Baggrund for Lejremodel 2.0 Lejremodel 2.0 blev udformet i 2012, og godkendt til implementering i foråret Den første bestyrelse blev udpeget i april Modellen havde til formål at optimere den oprindelige Lejremodel 1.0 og bl.a. opnå besparelser via stordriftsfordele. Lejremodel 2.0 blev også skønnet nødvendig, fordi der var udfordringer med at overholde overenskomsterne for personalet i forbindelse med bemanding af åbne/lukke vagter. Der var desuden et efterslæb på den indvendige vedligeholdelse af hallerne, fordi større vedligeholdelsesarbejder ikke kunne rummes inden for budgettet for den enkelte hal. Lejremodel 2.0 er baseret på en række præmisser og strategiske mål, hvoraf de væsentligste er: Styrket brugerindflydelse. Ensretning af forholdene i hallerne. Et rigt og kreativt liv i og omkring hallerne. Flere initiativer i og omkring hallerne indenfor sundhed, bevægelse, fællesskab og kultur.

10 Side 8 Styrkelse af det frivillige foreningsliv; nye sportsgrene, kulturbegivenheder, arrangementer mv. Indtægter fra udleje og reklamer som en væsentlig del af finansieringen. Besparelse. De to væsentligste er central organisering af medarbejdere og nyt elektronisk låsesystem. Vedtagelsen af modellen betød følgende ændring af organiseringen: Etablering af en samlet bestyrelse for alle haller i stedet for lokale bestyrelser. Etablering af brugerråd i alle haller i stedet for de tidligere bestyrelser. Sammenlægningen af driften for hallerne i stedet for en halinspektør i hver hal. Sammenlægning af budgetterne til ét samlet driftsbudget. Metode for evalueringen I november 2016, besluttede udvalget, at evalueringen skulle have form af en spørgeskemaundersøgelse suppleret med en række kvalitative interviews. Se også udvalgssag fra den 3. april 2017, hvor spørgeskemaundersøgelse og interview gennemgås nærmere. Evalueringen via spørgeskema og interviews viste sig at have behov for supplement, da materialet ikke gav mulighed for at konkludere på en måde, der var dækkende for hele området. Blandet fordi: antallet af respondenter ikke var dækkende for brugere i hallerne. ikke alle haller var repræsenteret i besvarelserne. spørgeskemaet ikke forholdt sig til aktuelle spørgsmål som fx fordeling af reklameindtægter i hallerne. Derfor besluttede i på mødet den 3. april 2017 at invitere brugerne af hallerne i Lejre Kommune til et dialogmøde den 31. maj 2017 for at sikre, at alle brugere fik mulighed for at drøfte modellen. På mødet var der 23 deltagere, der repræsenterede alle haller og interessentgrupper. Se opsamling fra mødet i bilag. Opsummering af det samlede input til evaluering Af evalueringerne fremgår det overordnet set, at der ikke stilles spørgsmålstegn ved den politiske intention bag modellen og heller ikke stilles spørgsmålstegn ved organiseringen. Med modellen er der kommet en større grad af ensartethed mellem kommunens haller. Strukturen i modellen giver en gennemsigtighed i forhold til relationerne mellem funktioner i kommunen og brugerne. Evalueringen viser også en overordnet tilfredshed med at modellen har fokus på brugerinddragelse i form af brugerråd og bestyrelse. Evalueringen peger på, at det ikke er brugernes opfattelse, at der er kommet mere liv i hallerne som følge af indførelsen af Lejremodel 2.0. Ifølge evalueringen, oplever både brugerråd og bestyrelse, at det har været en lang og tung proces med indkøring af Lejremodellen, og de har primært brugt deres energi på drift. Evalueringen peger også på, at de områder af modellen, der vedrører den daglige drift af hallerne, skal optimeres, bl.a. ved bedre og mere information til brugerråd og foreninger.

11 Side 9 Områderne inkluderer bl.a. bookingsystem, timefordeling og samarbejdet mellem brugerråd og drift. Indtægtsmodellen for brugerrådene, der bestemmer, hvordan overskud fra salg af reklamer og sponsoraftaler fordeles mellem administration og brugerråd, er desuden et af de områder, der skal videreudvikles således, at konstruktionen bliver simplere og mere underbyggende for det lokale engagement. Der er ønske om, at en større del af indtægterne går til brugerrådene. Endelig fremgår det af evalueringen, at selve teksten i dokumentet: Lejremodel 2.0, er svær at bruge i det daglige. Formuleringen af modellen afspejler, at mange parter skulle blive enige, og teksten fremstår derfor med mange gentagelser og et uoverskueligt organisationsdiagram. Forslag til handlemuligheder På baggrund af evalueringen foreslår administrationen nedenstående handlinger. A. Ændret indtægtsmodel Det anbefales, at administrationen i samarbejde med Hallernes bestyrelse udarbejder et oplæg til en ændret indtægtsmodel for brugerråd. Modellen skal sikre at en større del af indtægterne går til brugerrådene. B. Forbedringer til den daglige drift Der igangsættes desuden en løbende forbedringsproces i samspillet mellem brugerrådene, brugerne og administrationen, hvor der bl.a. sættes fokus på: Bookingsystemet - bedre information om systemets muligheder, oplæring i brug, drøftelse af ønsker til systemet osv. Bedre samspil mellem skole og forening bl.a. i forbindelse med timefordeling. Ønske om udvidelse af samarbejdet mellem Brugerråd og administration. Bl.a.: o Drøftelse af mulighed for faste møder fx kvartalsvise møder. o Drøftelse af mulighed for fast kontaktperson fra driften til hver hal. o Retningslinjer for nøgler, adgang osv. o o Bedre samarbejde vedr. rengøring, fx hvilke dage der gøres rent osv. Præcisering af opgaver mellem administration og brugere fx vedr. opsætning af bander mv. Bedre information Det anbefales, at der sættes fokus på den løbende information via mange forskellige platforme ( hjemmeside, bookingsystem, mail mv.), og at der oprettes hjemmesider for alle haller, hvor der er information om kontaktpersoner, servicetelefonnummer, information til/ fra brugerråd, bestyrelse osv. Bedre dialogmuligheder Evalueringen viser også et behov for øget dialog. Det anbefales således, at der arbejdes med at sikre bedre dialogmuligheder mellem alle aktører i Lejremodel 2.0 så der eksempelvis hurtigt kan tages hånd om kritik- og irritationspunkter ved fx manglende rengøring/ vedligeholdelse. Der vil blive udarbejdet et oplæg til en kommunikationsguide. C. Gennemskrivning af Lejremodel 2,0 Det anbefales desuden, at Lejremodel 2.0 gennemskrives, så den bliver lettere tilgængelig og brugbar i det daglige arbejde. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at den samlede evaluering giver et kvalificeret grundlag for at konkludere om Lejremodel 2.0. lever op til hensigten og få et billede af, hvad der fungerer godt, og hvad der kan gøres bedre.

12 Side 10 Det vurderes desuden, at de anbefalede handlinger vil understøtte den overordnede vision for Lejre modellen og brugernes engagement. De foreslåede handlemuligheder baseret på evalueringen, vurderes at ville forbedre information og dialog med brugerne, brugerråd og bestyrelse og bidrage til at intentionerne bag Lejremodel 2.0 i højere grad opfyldes. Handicappolitik: Sagen har ingen umiddelbare handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen umiddelbare økonomiske konsekvenser. Bilag: 1. Lejremodel 2 0_Sammenskrevet _ pdf 2. Evaluering af Lejremodel dialogmøde 31 maj 2017_opsummering.pdf

13 Side KF - Billedkunstrådets projekt - Kunst i Herthadalen Sagsnr.: 15/8872 Resumé: Lejre Kommunes Billedkunstråd har taget initiativ til udarbejdelsen af en skitse til et kunstværk, der skal stå i Herthadalen i Ledreborgs skov. Billedkunstrådet er nu kommet så langt med projektet, at der skal søges myndighedsgodkendelser fra Naturstyrelsen mv. Billedkunstrådet ønsker også at søge fondsmidler til realisering af projektet. Sagen fremlægges til orientering. Sagen tages op igen til endelig behandling, når resultat af myndighedsbehandling foreligger. Indstilling: Administrationen indstiller: 1. at sagen tages til orientering. Beslutningskompetence: Beslutning den : Taget til orientering Udvalget er begejstret for initiativet. Sagsfremstilling: Lejre Kommunes Billedkunstråd har i hele funktionsperioden fra haft fokus på Kunst i Kulturlandskabet. I 2015 kontaktede Billedkunstrådet de anerkendte kunstnere benandsebastian, og bad dem om at udarbejde et skitseforslag til Kunst i Kulturlandskabet. Kunstnerne præsenterede deres skitseforslag ved et seminar i 2015 med deltagelse af kunstnere og kunst- og kulturhistoriske interesserede lokale, politikere, Nationalparken mv. På baggrund af seminaret besluttede Billedkunstrådet at prøve at få et skitseforslag til kunst i Herthadalen realiseret. Billedkunstrådet har været i løbende kontakt til lodsejeren, Ledreborg Slot. Lodsejeren har udtrykt sig positive over for kunstværkets udformning og placering i Herthadalen. Projektet: Vitrineinstallationen Valget af Herthadalen skyldtes stedets særlige karakter, et dødishul, og stedets kulturhistoriske betydning for udviklingen af det danske demokrati med Grundlovsarrangementerne. Kunstnerduoen benandsebastians kunstværk viderefører i let modificerede versioner de montre eller vitriner, som arkitekt Kaare Klint tegnede til Kunstindustrimuseet i København i Vitrinerne (uden glas), installeres omkring træerne, der er vokset op i Herthadalen. Vitrinerne indrammer træerne som et udstillingsvindue, men forhindrer ikke træernes vækst. For at fastholde det museale indtryk, monteres på hver vitrine et messingskilt. I stedet for at definere hvad vitrinen indeholder, som det typisk vil være på et museum, vil der på hvert skilt stå skrevet en titel, en undertitel og et spørgsmål. Et eksempel på en tekst på et af messingskiltene:

14 Side 12 MÅ KKE BERØRES The Culture of Protection and the Protection of Culture Behøver natur og kultur vores beskyttelse? Det konkrete kunstværk åbner mulighed for samtaler og diskussioner om stedets historiske ramme for vigtige nationale debatter, sat over for nutidige debatter og spørgsmål om både natur og kultur. Kunstværket vil få status af semi-permanent, hvilket vil sige, at der aftales en tidsperiode på fx 10 år, hvorefter der skal tages stilling til om værket skal fjernes, eller skal blive stående i en yderligere begrænset tidsperiode. Vedligeholdelsen, herunder oliesmørring af teaktræet, samt eventuelle udbedringer af menneskeskabte eller naturskabte skader på installationen, vil skulle reguleres gennem en samarbejdsaftale mellem lodsejeren og Lejre Kommune. Kunst i Nationalpark Skjoldungernes Land Placeringen af kunstværket i Herthadalen ligger inden for Nationalpark Skjoldungernes Lands geografiske område. Installationen opfylder målsætningen i den vedtagne nationalparkplan for , hvor initiativer inden for kunst og kultur skal være med til at formidle og tolke områdets historie, natur og landskab. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at kunstværket vil være en gevinst for Lejre Kommune, ved at synliggøre et interessant område i såvel natur- som kulturhistorisk forstand overfor både lokale og turister. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Billedkunstrådet råder årligt over kr. og har i årene dertil fået kr. fra Statens Kunstfond. Økonomi for realisering af kunstværket i alt ex. moms kr. Billedkunstrådet ønsker at søge fonde til realisering af kunstværket. Bilag: 1. Kunst i Kulturlandskabet benandsebastian.pdf

15 Side KF - Opfølgning på årsplan 2017 Sagsnr.: 16/14482 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en status på de mål og indsatser, der er beskrevet i udvalgets årsplan for Formålet med årsplanen er at synliggøre de mål og indsatser, som er vedtaget med budgetaftalen for samt at skabe indblik i øvrige tiltag, udvalget har ønsket at prioritere i 2017 f.eks. som følge af nationale reformer eller lignende. Udvalgenes årsplaner har dannet baggrund for ledelsens løbende opfølgning, og der gøres i denne sag status på fremdrift og resultater af de forskellige indsatser. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at status på årsplanen tages til efterretning. Beslutningskompetence: Beslutning den : Taget til efterretning Sagsfremstilling: Udvalget vedtog med godkendelsen af årsplanen for 2017 en række mål og indsatser, som administrationen skulle arbejde med i Udvalgets årsplan for 2017 er vedlagt som bilag. Årsplanen er i bilaget suppleret med korte statusbeskrivelser for hver indsats. I statusbeskrivelserne skitseres det, hvordan administrationen har arbejdet med indsatserne indtil nu, hvilke resultater der foreløbig er opnået, og hvordan fremdriften er i forhold til projekternes oprindelige målsætninger. Det fremhæves særskilt i statusbeskrivelserne, hvis enkelte indsatser ikke følger tidsplanen eller indfrier de oprindelige målsætninger. Handleplan for idrætsområdet: Der er udarbejdet en overordnet handleplan for idrætsområdet. De enkelte indsatser er ikke konkretiseret. Dette arbejdes der videre med i løbet af efteråret. Evaluering af Lejremodel 2,0: Der er blevet gennemført en spørgeskemaundersøgelse og interview. Evalueringen blev besluttet udvidet med et dialogmøde. Resultaterne af evalueringen præsenteres på dette møde i udvalget. Handleplan Musikskolen: Handleplan for Musikskolen afventer beslutning om børnekulturprogrammet. Bibliotek og arkiv midtvejsevaluering af Bibliotek og Arkivplanen: Bibliotekslederstillingen er vakant og det har derfor ikke været muligt at gennemføre en evaluering. Afventer besættelse af bibliotekslederstillingen. Udtalelser: -

16 Side 14 Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at der er arbejdet med alle målene i årsplanen, og de relevante initiativer er igangsat eller planlagt til igangsættelse. En del af målene omhandler involvering på tværs af organisationen og tæt samarbejde med brugerne. Det har som konsekvens, at proces og tidsforbrug typisk øges, hvilket også har kendetegnet Handicappolitik: Sagen har ingen særskilte handicappolitiske konsekvenser. Økonomi og finansiering: Sagen medfører ikke et finansieringsbehov. Bilag: 1. UKFs årsplan 2017 m. statusbeskrivelser.xlsx

17 Side KF - Biblioteket i Lejre by, 2017 Sagsnr.: 17/9977 Resumé: Lejre Bibliotek & Arkivs afdeling i Allerslev/ Lejre by er pt. lukket som følge af angreb af skimmelsvamp i hele bygningen. DSB varsler en markant huslejestigning samt en længere forpligtende lejeaftale, hvis de skal renovere bygningen. Der skal derfor tages stilling til, om biblioteket i fremtiden skal være placeret på stationen i Lejre. Endvidere skal der vælges en placering, hvorfra der kan være betjent bibliotek i perioden, mens stationsbygningen renoveres, eller der findes en alternativ permanent løsning i Allerslev. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at det meddeles DSB, at Lejre Kommune ikke fremover ønsker at leje stationsbygningen til Bibliotek & Arkiv. 2. at der indgås en lejeaftale med Iværksætterhuset, Spor 3, med henblik på hurtigst muligt at indrette et betjent Bibliotek og Arkiv i bygningen, indtil der er fundet en permanent placering af biblioteket i Allerslev. 3. at der indledes en dialog med DSB om fremtiden for stationsbygningen. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Beslutning den : Et flertal bestående af Claus Jørgensen (F), Ole Møller (F), Thomas Stokholm (I) og Lulle Zahle (løsgænger) kan ikke anbefale indstillingerne og indstiller i stedet: 1. At fastholde Bibliotek og Arkivbetjening fra stationsbygningen. 2. Vedr. midlertidigt bibliotek. Tidshorisonten for renoveringen af stationsbygningen undersøges. Såfremt renovering kan fortages inden for et halvt år anbefaler udvalget, at nuværende løsning - med ubetjent biblioteksbetjening fra Allerslev rådhus - benyttes. 3. At der indledes en dialog med DSB om fremtiden for stationsbygningen - - med den tilføjelse at bygningen skal kunne bruges til andre aktiviteter end Bibliotek og Arkiv herunder også udlejning til 3. part. Søren Bo Hansen (V) anbefaler direktionens indstillinger, på grund af den øgede huslejeudgift ved fortsat leje af stationsbygningen. Sagsfremstilling: Stationsbygningen. Lejre Bibliotek & Arkivs afdeling i Allerslev er pt. lukket som følge af angreb af skimmelsvamp i hele bygningen. Der er midlertidigt etableret en mulighed for at afhente bestilte materialer og aflevere materialer på rådhuset i Allerslev. DSB har sammen med Dansk Teknologisk Institut gennemgået stationsbygningen og konkluderet, at det er nødvendigt at renovere bygningen gennemgribende før den igen kan anvendes. DSB ønsker ikke at renovere bygningen uden at have en 10 årig uopsigelig lejekontrakt. Endvidere varsler de, at huslejen vil stige et sted mellem 50 og 100 %. Såfremt DSB ikke finder en lejer, har de tilkendegivet, at de formentlig vil rive bygningen ned. Lejre kommune har siden 1997 lejet hovedbygningen på Lejre station af DSB og anvendt den til Bibliotek og i noget af perioden også til Arkiv. Bygningen på Lejre station udgør

18 Side m2. Der er ca årlige lånere (målt på CPR) på afdelingen i Allerslev og der er ca daglige rejsende på Lejre station. En evt. renovering af stationsbygningen vil tage adskillige måneder. Uanset om det fremtidige Bibliotek og Arkiv placeres i stationsbygningen, eller på en anden lokalitet er der således behov for, at der etableres et midlertidigt betjent Bibliotek og Arkiv i Allerslev. Bibliotek og Arkiv i Allerslev indtil der er fundet en permanent løsning. Der er pt. etableret en mulighed for at aflevere materialer og hente bestilte materialer på rådhuset i Allerslev. Administrationen har undersøgt hvilke bygninger i området, der vil være velegnede til etablering af et bibliotek, hvor der også er plads til materialer: Det gamle arkiv ved Domus Felix Allerslev Skole Iværksætterhuset Spor 3, Smedegården 19 i Allerslev Det gamle Arkiv ved Domus Felix og Allerslev skole rummer i dag ikke ledige lokaler, der direkte kan overtages og anvendes som Bibliotek og Arkiv. Fx. holder musikskolen pt. til i Det Gamle Arkiv og vil skulle genhuses, hvis lokalerne ønskes anvendt til bibliotek. Allerslev skole har pt. ikke ledige kvadratmeter til også at kunne rumme folkebibliotek og Arkiv. Endvidere bør der tilrettelægges en grundig proces med begge personalegrupper, såfremt der ønskes etableret et kombineret folke- og skolebibliotek. Alle bøger, der har været placeret på Lejre Bibliotek og Arkiv, skal rengøres. Disse er pt. opmagasineret på Spor 3 - det ny iværksætterhus. Her har der vist sig en mulighed for også at etablere Bibliotek og Arkiv. Lokalet på Station 3 vil være mellem 80 og 100 m2. Det er Bibliotek og Arkivs vurdering, at man fra dette lokale vil kunne give samme betjening, som på stationen, dog med færre materialer til rådighed. Det vil ikke være muligt at tilbyde et aflåst rum til Arkiv, men der vil kunne indrettes arkiv plads på reoler og stilles computer og bordplads til rådighed. Udgifter til leje samt etableringsudgifter vil kunne holdes inden for eksisterende budget. Der vil være tre måneders opsigelsesvarsel på Spor 3. Administrationens vurdering: Stationsbygningen: Det er administrationens vurdering, at det ikke er hensigtsmæssigt at binde sig til en 10 årlig lejekontrakt for stationsbygningen. Det skyldtes, at der som følge af salget af Allerslev Gamle skole, Lejrevej 15, formentligt skal bygges til ved Lejrehallen/Allerslev skole. Muligheden for at etablere bibliotek ved hallen/skolen i forbindelse med denne tilbygning bør holdes åben. Dertil kommer, at den samlede husleje for stationsbygningen kommer til at ligge på et væsentligt højere niveau end i dag. Administrationen kan således ikke anbefale, at der indgås ny lejekontrakt med DSB. Fremtidigt bibliotek og arkiv i Allerslev Det er administrationens vurdering, at der er behov for at etablere et betjent bibliotek, indtil der igen kan etableres et permanent betjent bibliotek i Allerslev. Det vurderes at den nuværende løsning med mulighed for at aflevere og hente bestilte materialer på Allerslev rådhus ikke er tilstrækkelig.

19 Side 17 Det er administrationens vurdering, at Spor 3 vil være en god løsning indtil der er fundet en permanent placering af et bibliotek i Allerslev. Biblioteket kan etableres indenfor eksisterende budget. Spor 3 er placeret centralt ved Lejre station, og især ved afgang mod København er placeringen ideel. Handicappolitik: Spor 3 har to handicapparkeringspladser og handicaptoiletter. Til bibliotekets lokale i stueplan er der handicaprampe og til caféen på 1. sal er der handicaprampe. Økonomi og finansiering: Stationsbygning. Huslejen udgør i dag kr kr. i basisleje årligt (ekskl. forbrug). DSB varsler en stigning af huslejen på 100% således vil en kommende husleje være på kr. årligt + drift. Årlige drifts- og forbrugsudgifter er pt. ca kr. DSB oplyser at det formentlig vil koste ca. 2 mio. kr. at renovere bygningen. Økonomi vedr. Spor3. Lejen udgør ekskl. moms: i alt kr. årligt inkl. drift. Dertil kommer indretning af lokalet og etablering af netværk. Udgifterne vil dog kunne holdes inden for eksisterende budget. Bilag: Stationsvej Lejre - samlet rapport.pdf 2. (Lukket bilag) 3. (Lukket bilag)

20 Side ØU - Fagudvalgenes videre arbejde med kerneopgaverne Sagsnr.: 17/9921 Resumé: Som en opfølgning på temamøde for Kommunalbestyrelsen den 28. juni og workshop den 23. august drøfter udvalget i denne sag sit videre arbejde med at forbedre og udvikle kernevelfærden. Formålet med drøftelsen er at indkredse, hvilke temaer og forbedringsforslag fra forårets camps udvalget vil prioritere at arbejde videre med. Prioriteringen skal ske med afsæt i den vedtagne formålsbeskrivelse for kerneopgaven samt borgernes og medarbejdernes forslag til de vigtigste forudsætninger og indikatorer på effekt, jf. Sagen forelægges som en temadrøftelse, der følges op på oktober mødet, hvor udvalget også forbereder sine bidrag til borgermødet den 11. oktober. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at temaer/forbedringsforslag fra forårets proces om kernevelfærden drøftes m.h.p. prioritering. Beslutningskompetence: Alle fagudvalgene Beslutning Udvalget for Erhverv & Turisme den : At UET vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Trivsel & læring ved at indlede et samarbejde med UBU om hvordan erhvervslivet kan bidrage til skolen, herunder f.eks. med fokus på iværksætteri og innovation i skolen samt fritidsjob for unge. At UET vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Uddannelse & beskæftigelse ved i samarbejde med UJA at sætte fokus på virksomhedernes arbejdskraftsbehov bl.a. mhp at indtænke dette i bosætningsstrategier og branding. At UET vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Bæredygtig vækst ved at sætte fokus på: et samarbejde med UTM om at forstå hvad der skal til for at virksomhedernes oplevelse af service og kvalitet i sagsbehandlingen forbedrer sig bedre mobil- og bredbåndsdækning herunder også med blik for virksomhedernes egne handlemuligheder og udbygge den gode dialog mellem erhvervsvirksomheder og kommune nytænke information, kommunikation og ambassadørskab i fortsat samarbejde med bl.a. erhvervsforeningerne. Afbud: Birger Prahl (F) Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Udvalget drøftede det videre arbejde og fastlage følgende prioriteringer:

21 Side 19 At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv ved at øge det tværgående samarbejde med Udvalget for Social, Sundhed & Ældre med henblik på at skabe sammenhæng i de kommunale indsatser At bidrage til kerneopgaven Uddannelse & Beskæftigelse ved i samarbejde med Udvalget for Erhverv & Turisme, de lokale erhvervsfora samt fælleskommunalt i Region Sjælland at sætte fokus på virksomhedernes arbejdskraftsbehov At bidrage til kerneopgaven Uddannelse & Beskæftigelse ved at styrke samarbejdet med det ny-etablerede sprogcenter i Lejre Kommune med henblik på at flygtninge kan blive selvforsørgende. Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den : Udvalget drøftede det videre arbejde og fastlagde følgende prioriteringer: At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv blandt andet ved at øge det tværgående samarbejde med Udvalget for Job & Arbejdsmarked og Udvalget for Børn & Ungdom med henblik på at skabe sammenhæng i de kommunale indsatser (enstrenget borgerservice) At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv ved i samarbejde med blandt andet Ældrerådet, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd at fokusere på det værdige liv blandt kommunens borgere. Udvalget vil i 2018 særligt have fokus på behov knyttet til demente borgere At bidrage til kerneopgaverne Aktivt & Selvstændigt liv samt Fællesskaber & Fritid ved at fortsætte udviklingen af de frivillige indsatser, forankret i blandt andet kommunens aktivitetscentre. Beslutning den : At UKF i samarbejde med UBU vil bidrage til kerneopgaverne trivsel og læring samt fritid og fællesskaber gennem en indsats for at styrke børnekulturen i Lejre Kommune b.la. gennem kreative lærings - processer for børn og unge At UKF vil biddrage til kerneopgaven fællesskaber og fritid ved at underbygge at der skabes overblik over alle tilbud i kommunen, både det organiserede og selvorganiserede fritidsliv, og sørge for at det er nemt tilgængeligt for alle borgere. Det selvorganiserede fritidsliv foregår blandt andet i byrum, fritidspladser, legepladser, skaterramper, naturlegepladser, bålpladser, mv. At UKF vil biddrage til kerneopgaven Fællesskaber og Fritid ved at skabe fysiske såvel som virtuelle mødesteder - herunder at gøre de kommunale bygninger tilgængelige for alle borgere samt at etablere digitale platforme der kan benyttes af alle borgere At UKF vil biddrage til kerneopgaven trivsel og læring ved i samarbejde med UBU at udvikle og underbygge adgang til viden om kreativitet, motion, idræt og sundhed At UKF vil bidrage til kerneopgaven aktivt og selvstændigt liv ved at vil underbygge sundhed såvel som de sociale indsatser i kommunen b.la. i samarbejde med SSÆ At UKF vil biddrage til kerneopgaven bæredygtig vækst ved at synliggøre de kulturbegivenheder og tiltag der har turismemæssige potentialer Det er væsentligt for udvalget, at rammerne for samarbejdet forventningsafstemmes ved igangsættelse af tværgående projekter, udvalgssamarbejder, borgermøder mv.

22 Side 20 Sagsfremstilling: På sit møde den 28. august 2017 tiltrådte Kommunalbestyrelsen Kernevelfærdsudvalgets anbefalinger til fase 2 af arbejdet med kerneopgaverne. I denne sag følger fagudvalgene op på drøftelserne fra opstartsworkshoppen og kommer nærmere en prioritering af, hvilke temaer/ forbedringsforslag udvalgene ønsker at arbejde videre med som en del af budget og årsplan Kernevelfærdsudvalget vil parallelt hermed fokusere på at arbejde med at - udvikle principper eller lignende som udtrykker, hvordan samarbejdet om kernevelfærden skal udvikle sig i Lejre Kommune - stå for en kampagne der giver frit lejde til at fjerne regler og proceskrav m.v. som tager tid fra kerneopgaverne og ikke kan begrundes i kerneopgavernes formål eller lovgivningen. Følgende spørgsmål dannede baggrund for drøftelserne på opstartsworkshoppen og kan også anvendes i udvalgets fortsatte drøftelser på nærværende møde: - Hvilken betydning har den/de nye formålsbeskrivelser og kerneopgavens gennemgående budskaber for arbejdet i og på tværs af fagudvalgene? Hvad skal vi ændre på? Hvad skal vi gøre mere af/mindre af/nyt? Hvordan kan vi konkret gøre det? - Hvilke temaer går igen i bidragene? - Hvad er de tre væsentligste konkrete input /temaer vi tager med os ind i fagudvalgenes videre arbejde og samarbejde om de to kerneopgaver? - Hvordan ønsker fagudvalget at tilrettelægge dette arbejde? For baggrundsmateriale til denne drøftelse se dels bilag 1, som er et resumé af opstartsworkshoppen d. 23. august, dels materialet fra de respektive camps, som fremgår af Borgermødet 11. oktober Den 11. oktober inviterer fagudvalgene og Kernevelfærdsudvalget de borgere, som deltog på camps i foråret, samt øvrige interesserede, til et åbent borgermøde, hvor Kernevelfærdsudvalget og Kommunalbestyrelsen fortæller om sine planer for det videre arbejde. Borgerne inviteres til at give input til dette arbejde. Mødet finder sted onsdag den 11. oktober kl , i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kr. Hyllinge Administrationens vurdering: - Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitiske konsekvenser pt. Økonomi og finansiering: De temaer og forbedringsforslag, som udvalget prioriterer, vil indgå i budget og udvalgets årsplaner, som udtrykker, hvad udvalget og dermed også administrationen vil bruge tid på i løbet af året. Bilag: 1. Bilag 1. Noter fra opstartsworkshop.pdf

23 Side ØU - Forventet Regnskab , 1. behandling Sagsnr.: 17/22 Resumé: I henhold til den fastlagte budgetopfølgningsproces forelægger administrationen her Forventet Regnskab FR-2 viser et forventet mindreforbrug på driften på 14,2 mio. kr. i 2017 og et mindreforbrug vedrørende anlæg på 36,3 mio. kr. i Drift Det samlede driftsresultat dækker over, at hovedparten af bevillingsområderne forventer et mindreforbrug men også, at et mindre antal bevillinger har udfordringer. Der er særligt en udfordring i forhold til områderne udlejningsejendomme, specialundervisning, aktivitetsbestemt medfinansiering samt på området dagpenge og forsørgelsesydelser. Anlæg På anlægssiden forventes udgifter i størrelsesordenen 116 mio. kr. Dette svarer til ca. 15 mio. kr. mere end niveauet i 2016 (ekskl. udgifter i forbindelse med hjemtagelse af Hvalsø Ældreboliger). Likviditet Med FR-2 forventer Lejre Kommune et samlet likviditetstræk på 23,0 mio. kr. i 2017, hvilket er 48 mio. kr. mindre end det godkendte likviditetstræk i korrigeret budget på 71 mio. kr. i Oprindeligt blev der i 2017 budgetteret med et kassetræk på 8,2 mio. kr., men forventet gennemførelse af flere af de overførte anlægsprojekter fra 2016 medfører et større pres på Lejre Kommunes likviditet. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Forventet Regnskab tages til efterretning og videresendes til behandling i fagudvalgene med henblik på afsluttende behandling i Kommunalbestyrelsen den 25. september 2017 med følgende forventede indstillingspunkter: 2. at Forventet Regnskab godkendes, 3. at administrative budgetkorrektioner (omplaceringer) jf. bilag 2 godkendes, 4. at der gives en negativ tillægsbevilling på - 0,8 mio. kr. jf. bilag 3, 5. at bevilling Fællesudgifter + kompensation løn/merudgifter ændrer navn til Fællesudgifter Lederlønninger, 6. at bevilling for støttepædagoger flyttes fra politikområde Skoletilbud til politikområde Dagtilbud. Beslutningskompetence: Økonomiudvalget Beslutning Udvalget for Erhverv & Turisme den : Anbefalet

24 Side 22 Afbud: Birger Prahl (F) Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Indstillingerne anbefales for udvalgets budgetområder. Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den : Indstillingerne anbefales for udvalgets budgetområder. Beslutning den : Indstillingerne anbefales. Beslutning Økonomiudvalget den : Indstillingens ad 1 taget til efterretning. Indstillingerne ad 2-6 behandles på Økonomiudvalgets møde den 19. september Sagsfremstilling: Forventet Regnskab (FR2) udtrykker forventningerne til Lejre Kommunes årsregnskab for Formålet med budgetopfølgningen er at gøre status på de økonomiske resultater, og derved give den politiske og administrative organisation et overblik over udviklingen i økonomien. Samtidig skal opfølgningen identificere udfordringer, der medfører risiko for overskridelse af budgettet. Ved så tidligt som muligt at have opmærksomhed på ændrede budgetforudsætninger eller stigende udgiftspres er det muligt at imødekomme udfordringerne, enten gennem udgiftsreducerende tiltag og omprioritering inden for det berørte område, eller i særlige tilfælde ved at finde finansiering på tværs af kommunens politikområder. FR-2 omfatter alle kommunens udgiftstyper, såvel drifts- og anlægsudgifter samt indtægter, renter og lån, herunder midtvejsreguleringer af tilskud og udligning, som følger af Økonomiaftalen FR2 danner grundlag for Halvårsregnskabet, som skal forelægges Kommunalbestyrelsen som særskilt sag og indsendes til Økonomi- og Indenrigsministeriet inden den 1. september Halvårsregnskabet forelægges Økonomiudvalget den 22. august og Kommunalbestyrelsen den 30. august. Hovedresultaterne i forventet regnskab Budgetopfølgningen er baseret på forbrugsdata pr. 31. juli 2017, og det korrigerede budget pr. 31. juli Tabel 1: Resultat for Lejre Kommune pr i mio. kr. Resultatopgørelse (mio. kr.) Fv. regnskab (a) Oprindeligt budget (b) Korrigeret budget (c) FV. Regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget (d) Kor. Budget (e ) Indtægter , , ,1 2,5 2,5 Skattefinansierede 1.499, ,2 *1.514,0 3,6-14,2

25 Side 23 Resultatopgørelse (mio. kr.) nettodriftsudgifter Fv. regnskab (a) Oprindeligt budget (b) Korrigeret budget (c) FV. Regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget (d) Kor. Budget (e ) Anlægsudgifter 116,0 64,2 152,3 51,8-36,3 Optagne lån -50,0-7,0-50,0-43,0 0,0 Renter 8,1 8,2 8,1-0,1 0,0 Afdrag på lån 27,5 27,5 27,5 Balanceforskydninger 3,2 3,2 3,2 Udgifter i alt 1.604, , ,1 12,3-50,5 LIKVIDITETUNDERSKUD (+) LIKVIDITETOVERSKUD (-) 23,0 8,2 71,0 14,8-48,0 * Der indgår ikke gammel gæld på 32,3 mio. kr. i det korrigerede budget 2017 Forventet Regnskab (FR2) viser et mindreforbrug på 14,2 mio. kr. (jf. kolonne e) på driften i forhold til det korrigerede budget og et merforbrug på 3,6 mio. kr. (jf. kolonne d) i forhold til det oprindelige budget. Hovedresultaterne i forventet Regnskab er: Driftsvirksomheden viser et forventet mindreforbrug på 14,2 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Der forventes gennemført anlægsprojekter for 116 mio. kr., svarende til 51,8 mio. kr. mere end i det oprindelige budget. Finansiering viser merindtægter på 43 mio. kr., som primært skyldes hjemtagelse af lån i forbindelse med Hvalsø Ældreboliger I/S og energirenovering. Et forventet likviditetsunderskud (kassetræk) på 23,0 mio. kr. svarende til summen af alle øvrige bevægelser. Ligesom det har været tilfældet i tidligere år, kan der formentlig også i 2017 forventes overført mindreudgifter på anlæg og drift til Kassen ultimo 2017 vil da vise et lavere kassetræk end beskrevet ovenfor. Forventninger til årsresultatet fremgår af tabel 2, nedenfor. Tabel 2: Resultat for Lejre Kommune pr i mio. kr. Resultatopgørelse (mio. kr.) Fv. regnskab (a) Oprindeligt budget (b) Korrigeret budget (c) FV. Regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget (d) Kor. Budget (e ) A: INDTÆGTER

26 Side 24 Resultatopgørelse (mio. kr.) Fv. regnskab (a) Oprindeligt budget (b) Korrigeret budget (c) FV. Regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget (d) Kor. Budget (e ) Skat/tilskud udligning , , ,1 2,5 2,5 B: NETTODRIFTSUDGIFTER 1.499, ,2 *1.514,0 3,6-14,2 ØKONOMIUDVALG 176,4 169,8 183,1 6,6-6,7 POLITISK ORGANISATION 6,8 6,7 6,8 0,1 0,0 ADMINISTRATIV ORGANISATION 153,9 150,3 154,7 3,6-0,8 UDLEJNING M.V. -16,9-19,7-19,4 2,7 2,4 BEREDSKAB 5,6 5,4 5,6 0,1 0,0 IT OG KOMMUNIKATION 22,4 22,7 22,4-0,3 0,0 FORSIKRINGER OG VIKARPULJER 12,3 13,5 11,7-1,2 0,6 GEBYRER -1,0-1,0-1,1 0,0 0,1 PULJER TIL SPAREMÅL -6,7-8,2 2,2 1,5-9,0 UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID 29,4 31,7 29,9-2,3-0,5 KULTUR & FRITID 29,4 31,7 29,9-2,3-0,5 UDVALGET FOR BØRN OG UNGDOM 464,3 474,4 469,9-10,1-5,6 SKOLETILBUD 286,8 285,5 290,7 1,2-3,9 BØRN, UNGE OG FAMILIE 78,1 89,1 77,2-11,0 0,9 DAGTILBUD 99,4 99,7 102,1-0,3-2,7 UDVALGET FOR TEKNIK OG MILJØ 121,8 113,5 125,8 8,3-4,0 TEKNIK & MILJØ 5,1 3,7 5,2 1,3-0,2 VEJE & TRAFIK 65,9 65,8 67,6 0,1-1,7 FORSYNINGSVIRKSOMHED 1,0 2,4 3,1-1,4-2,1 EJENDOMSDRIFT 49,8 41,5 49,9 8,3-0,1 UDVALGET FOR JOB OG ARBEJDSMARKED 167,2 170,0 169,4-2,8-2,2 JOBCENTER 167,2 170,0 169,4-2,8-2,2 UDVALGET FOR SOCIAL,SUNDHED OG ÆLDRE 539,1 535,3 534,4 3,8 4,7 VELFÆRD & OMSORG 324,4 323,0 322,3 1,4 2,1 SOCIALE TILBUD 130,1 130,6 130,8-0,6-0,7 DIVERSE YDELSER MV. 84,7 81,6 81,4 3,0 3,3 UDVALGET FOR ERHVERV & TURISME 1,5 1,5 1,5 0,0 0,0 ERHVERV & TURISME 1,5 1,5 1,5 0,0 0,0 C: ANLÆGSUDGIFTER 116,0 64,2 152,3 51,8-36,3

27 Side 25 Resultatopgørelse (mio. kr.) Fv. regnskab (a) Oprindeligt budget (b) Korrigeret budget (c) FV. Regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget (d) Kor. Budget (e ) Optagne lån -50,0-7,0-50,0-43,0 0,0 Renter 8,1 8,2 8,1-0,1 0,0 Afdrag på lån 27,5 27,5 27,5 0,0 0,0 Balanceforskydninger 3,2 3,2 3,2 0,0 0,0 Udgifter i alt 1.604, , ,1 12,3-50,5 LIKVIDITETUNDERSKUD (+) LIKVIDITETOVERSKUD (-) 23,0 8,2 71,0 14,8-48,0 *Der indgår ikke gammel gæld på 32 mio. kr. i det korrigerede budget 2017 A) Indtægter Indtægter, renter og lån forudsættes og forventes at ende 2,5 mio. kr. under det budgetlagte. Dette skyldes den udmeldte midtvejsregulering af tilskud og udligning, som følger af sommerens økonomiforhandlinger. B) Drift Driftsvirksomheden viser et mindreforbrug på 14,2 mio. kr. i forhold til korrigeret budget (ekskl. overførte merforbrug fra 2016 på 32,3 mio. kr.). De væsentligste forklaringer på ændringen fra oprindeligt til korrigeret budget er, at der er givet tillægsbevilling til rottebekæmpelse, BBR forbedring og udvidelse samt badebro ved Herslev strand. Derudover kommer overførsel af ubrugte driftsmidler fra I nedenstående tabel er vist de tillægsbevillinger, som Kommunalbestyrelsen har vedtaget i forhold til budget Godkendt Tillægsbevilling Mio. kr. KB den Oprindeligt vedtaget budget ,2 Kapitalforvaltning ,1 Skadedyrsbekæmpelse (Rotter) ,2 BBR - forbedring og udvidelse (Løn) ,9 Renovering badebro ved Herslev strand ,2 Overførsler fra 2016 til ,5 Korrigeret budget 1.514,0 De væsentligste udfordringer i forhold til at overholde det afsatte budget på bevillingsniveau er områderne udlejningsejendomme, specialundervisning, aktivitetsbestemt medfinansiering samt på området dagpenge og forsørgelsesydelser.

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 24. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-1, 1. behandling...2

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - September...2 3. JA - Opfølgning på årsplan 2017...4

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 2. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 27. november 2018 Start kl.: 19:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017 Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Birger Prahl (F) Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager -

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5 Lejre Kommunes Billedkunstråd 11. maj 2017 MØDEFORUM: Lejre Kommunes Billedkunstråd TID OG STED: Torsdag den 11. maj kl. 10-15. Mødet blev holdt i Maries hus på Tadre Mølle. DELTAGERE: Kunstner Vibeke

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Lejre Kommunes Kerneopgaver...2 3. - Ministerbesøg...8 08-08-2017

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. december Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. december Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 4. december 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - December...2 3. JA - Dialogtema

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 3. januar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Valg af næstformand...2 3. 17,4 - Introduktion

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat onsdag den 30. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Budget 2018, 1. behandling...2 30-08-2017 Side

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. december Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. december Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden mandag den 4. december 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering december...2 3. KF - Temadrøftelse:

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget 06-09-2016 Side 1 ØU - Der findes et sted hvor vi er fælles om kerneopgaverne Sagsnr.: 16/10671 Afbud: Lena Holm Jensen Resumé: er den 18. januar og den 21. juni 2016 forelagt status på arbejdet med Vores

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 4. september Kl. 19:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 4. september Kl. 19:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 19:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager - September...2 3. SSÆ -

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017 Referat torsdag den 7. september 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB -

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Referat tirsdag den 10. oktober 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Lars Holten (LEUF) Line Jacobsen (V) Mikael Ralf Larsen (F) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. december Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. december Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 4. december 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering december...2

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 12. september Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 12. september Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 12. september 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Orientering 12.09.2017...2 3. - Udvikling af samarbejdet om

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017 Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Birger Prahl (F) Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid tirsdag den 6. juni 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid tirsdag den 6. juni 2017 Referat tirsdag den 6. juni 2017 Kl. 18:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Lulle Zahle Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering juni...2 3. KF -

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes. Samlet politisk budgetopfølgning Overskrift Første politiske budgetopfølgning - beslutning Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT

Udvalget for Kultur & Fritid REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 3. april 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Claus Jørgensen (F) (Formand) Marinus Bastian Meiner (F) (Medlem) Burak

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 2. oktober 2017

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 2. oktober 2017 Referat mandag den 2. oktober 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - Oktober...2

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Dagsorden torsdag den 8. oktober 2015 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - ØU - Anlægsbevilling til gulvbelægning Hvalsø Rådhus...2 3. KB

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Dagsorden Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Magni ApS, Ledreborg Allé 22, 4000 Roskilde Dato: Torsdag den 7. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Grethe Saabye (C) (Formand) Julie Hermind (F) (Medlem) Martin

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015

Referat Økonomiudvalget mandag den 14. december 2015 Referat mandag den 14. december 2015 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Allerslev Afbud: Carsten Rasmussen (A) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Driftsøkonomisk

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Økonomiudvalget DAGSORDEN

Økonomiudvalget DAGSORDEN DAGSORDEN Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 30. oktober 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 19:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget DAGSORDEN

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget DAGSORDEN DAGSORDEN Sted: Den Gamle Stald, Gl. Estrup Dato: Onsdag den 23. januar 2019 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Lars Pedersen (A) Lars Sørensen (V) Diana Skøtt Larsen

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 2. oktober 2013. Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat onsdag den 2. oktober 2013 Kl. 8:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2014-2017...2 02-10-2013 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 5. september 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 5. september 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse for halleje...3

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 2 April Holbæk Kommune En stærk Medspiller så dagens lys den 1. januar. Organisationsændringen betyder store ændringer i hele den administrative struktur. Der er brudt

Læs mere

NOTAT. 2. budgetprognose Budget

NOTAT. 2. budgetprognose Budget NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk cavt@lejre.dk Dato: 22. august 2015 J.nr.: 2. budgetprognose Budget 2016-2019 På budgetseminar 1 den 24. april 2015

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 22. maj 2012. Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 22. maj 2012. Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Økonomi,HR&IT Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Baggrund Økonomi har gennemført evaluering af Budgetproces 2015 med fagudvalgene og Økonomiudvalget, hvor hovedessensen er, at til

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation

Udvalget for Uddannelse, Handel og Innovation Referat Mødedato: Mandag den 28. september 2015 Mødetidspunkt 9:00 : Sluttidspunkt: 11:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Jens Rohde, Mette Nielsen, Niels Dueholm, Stine Damborg, Åse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september 2017 Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - September...2

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Budgetrevision 31.8.2014 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Hermed fremsendes budgetforslaget for til 1. behandling i Økonomiudvalget.

Hermed fremsendes budgetforslaget for til 1. behandling i Økonomiudvalget. 29082018 16:30 Side 1 ØU Budget, 1. behandling Sagsnr.: 18/26 Resumé: Hermed fremsendes budgetforslaget for 2022 til 1. behandling i. s forslag til budget 2022 skal behandles to gange i Kommunalbestyrelsen

Læs mere