Ræven går derude. Undervisningsmateriale. BILLETTER: Tlf:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ræven går derude. Undervisningsmateriale. BILLETTER: Tlf:"

Transkript

1 Ræven går derude Undervisningsmateriale BILLETTER: Tlf:

2 Det Olske Orkester & Teatret Værk Ræven går derude Introduktion til undervisningsmaterialet: Kære underviser Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i dansk, billedkunst, drama og klassens time. Materialet indeholder øvelser, forslag til tematikker og opgaver. Tilsammen udgør aktiviteterne i dette materiale et forløb på 2-4 lektioner. Forløbet supplerer undervisningen under kompetenceområderne Læsning, fremstilling, fortolkning og kommunikation. Billedfremstilling, Billedanalyse og Billedkommunikation. Dramaproduktion og Dramaanalyse. Materialet er inddelt i forskellige afsnit: Dramaets tekst og Dramaets krop og ansigt. Tilhørende Dramaets tekst er der forslag til fagligt fokus og opgaver. Tilhørende Dramaets krop og ansigt er der forslag til øvelser.

3 Indhold: Om forestillingen Dramaets tekst (dansk & klassens time): Fablen som genre og politisk kommentar Demagogi i børnehøjde / sociale dynamikker / mobning Hvem er jeg (bag masken)? Dramaets krop og ansigt (Drama & billedkunst): Masken og dukken At fremstille masker og udtryk

4 Om forestillingen Ræven går derude er en respektløs dukketeaterkomedie, der stiller almengyldige spørgsmål om moralen og magten. Om sociale dynamikker, listighed, populisme og vold, hvad enten scenen er skolegården eller storpolitikken. Det Olske Orkester og Teatret Værk er gået sammen med den præmierede dukkemager Rolf Søborg Hansen og den eksperimenterende jazzmusiker Torben Snekkestad for at skabe en familieforestilling med en dejlig ukorrekt og altid sulten hovedperson i spidsen: Ræv Reynard. Han narrer de andre dyr og udstiller deres egoisme, magtbegær og hykleriske adfærd. Han spiller de svage ud mod hinanden og ejer ikke empati over for dem, han slår halvt og helt ihjel. Kun over for sin egen familie skifter han totalt karakter og bliver fuld af kærlig omsorg. Ræven går derude er en vild, musikalsk dukketeaterkomedie, der leder tankerne hen på jungleloven i skolegården eller på mafiaens inderste væsen. Instruktion og manuskript: Lotte Faarup Medvirkende: Annemarie Jeppesen, Bjarne Kalhøj og Øyvind Kirchhoff Scenografi og dukker: Rolf Søborg Hansen Musik: Torben Snekkestad Teknik og afvikling: James Kjølsen

5

6 Dramaets Tekst

7 Fablen som genre og politisk kommentar At være snu som en ræv. At gøre en bjørnetjeneste. Vi kender udtrykkene. De er en del af vores dagligsprog, men de har deres oprindelse i fablernes verden. I fablen personificerer dyr menneskelige egenskaber og typer. Lige fra Æsop, over La Fointaine til George Orwell har fablen fungeret som moralske fortællinger, der også har indeholdt social og politisk kritik af de herskende klasser og sociale strukturer. Fagligt fokus: Ræven går derude kan indgå en større tematik, hvor man i undervisningen sætter fokus på fablen, satire, moralske dilemmaer og stifter bekendtskab med klassiske fabler. Her kan i eksempelvis inddrage klassiske fabler såsom Ræven og storken, Den gode gamle rævebog, eller Kammerat Napoleon. Forslag til opgave: Lad eleverne lave en litterær fremstilling af sig selv som dyr, hvor I anvender fablens kvaliteter til at fremhæve egenskaber ved deres karakter, type og sociale rolle. Er disse beskrivelser rammende? Hvordan udfordrer man eller slipper ud af sin rolle?

8

9 Demagogi i børnehøjde / sociale dynamikker / mobning Det forbudt at slå ihjel Og tilladt dog alligevel Hvis man har magt til at bestemme Hvem der virklig er de slemme Så kan man via fine ord Retfærdiggøre alle mord. Sådan lyder det i Ræven går derude. Den blotlægger de sociale dynamikker, som vi kender fra såvel storpolitikken og skolegården. Den der har magten kan også bestemme sandheden og sandheden er ofte et produkt af et intrigant spil, hvad enten der er tale om politikeres henvisning til fake news eller rygtefabrikkerne i skolegården. Når man har sandheden på sin side, hvis de andre tager fejl eller er onde, kan den bruges til at retfærdiggøre mobning, straf og i sidste ende mord. Fagligt fokus: I kan bruge Ræven går derude som anledning til at sætte fokus på de sociale dynamikker i klassen, på rygter og mobning. Hvem har magten? Den stærke eller den snu? Fagligt fokus: Sæt fokus på magt og demagogi (folkeforførelse). Hvad vil det sige at have sandheden på sin side? Hvilken rolle spiller fake news og rygter? Er der forskel på af få ret og at have ret?

10

11 Hvem er jeg (bag masken)? I forestillingen bærer de alle masker eller fører dukker, men gør vi ikke også det i tilværelsen som sådan? Bærer masker eller lader os føre? Masken kan være noget vi skjuler os bag, en attitude eller en grimasse der kan passe. I dag lever unge mennesker under en konstant fordring om at fremstille sig selv. Eksempelvis på de sociale medier. Men er masken udelukkende noget vi skjuler os bag, eller kan den også være en forudsætning for at vi tør vove os frem? Hvad bliver der tilbage når maskerne falder? Hvem er jeg? Fagligt fokus: Eleverne indgår i en fælles dialog omkring de forskellige masker, der findes i hverdagen. Der kan tages udgangspunkt i forestillingens masker og de masker, eleverne ser i skolen. Hvor mange forskellige masker går eleverne selv rundt med? Findes der fx en familie-maske, en skole-maske, en fodbold-maske og en maske til de sociale medier? Fagligt fokus: Eleverne opfordres til at filosofere over masken og identitet. Har mennesket en kerne der kan stemme mere eller mindre overens med vores masker, eller er vi blot vores masker? Forslag til opgave: Lad eleverne lave en skriveøvelse, hvor de skal beskrive den modsatte type af hvem de er. Først masken/typen og dernæst, hvordan det føles at være bag denne maske. Spilopmageren skal beskrive den stille dreng/pige, klassens klovn skal beskrive den smarte i klassen og omvendt.

12

13 Dramaets krop og ansigt

14 Masken og dukken I forestillingen Ræven går derude bruger skuespillerne både masker og dukker. Gennem de forskellige figurer repræsenteres historiens mange forskellige dyr. Mennesket bag ved dyret vil dog altid vise sig, og således afsløres maskespillet for øjnene af publikum. I drama-øvelserne arbejdes med dukken og masken samt forskellen på disse. Til dukkespillet fører eleverne hinanden som dukker, hvor der i maskespillet benyttes færdige masker (evt. masker, som eleverne selv har lavet; se punktet billedkunst). Forstadie til løvemaske.

15

16 Dukke-øvelse: 1. Eleverne arbejder i par på at forme hinanden som en dukke. De skiftes til at være den, der former, og den, der bliver formet. 2. Eleverne arbejder i par på at føre hinanden rundt. Ligesom før skiftes de til at føre og blive ført. 3. Eleverne arbejder i grupper af 4-6 pers. Eleverne får et stikord, fx familie, hvorefter 1-2 af eleverne former gruppen til at repræsentere ordet.

17

18 Maske-øvelse: Inden øvelsen går i gang indgår eleverne i en fælles dialog om, hvad det vil sige at blive forvandlet og hvilke forskellige typer, deres masker repræsenterer. 1. Eleverne tager masken på, og får lov at se sig selv i et spejl, som læreren holder op foran dem én af gangen. Et godt trick er, at eleven bevæger sig lidt foran spejlet og bevæger munden, hvis der er tale om en halvmaske. Måske har karakteren en lyd? 2. Eleverne går rundt i rummet og undersøger, hvordan karakteren går, løber, taler og hilser på de andre karakterer. 3. Eleverne deles op i grupper på 3-5 pers., og arbejder på små scener ud fra forestillingens tematikker: Mobning, snuhed, familie, loyalitet osv. Scenerne vises.

19

20 At fremstille masker og udtryk Oldtidens store græske tragedier og komedier, det japanske no-teater og det italienske commedia dell arte er alle eksempler på teater, hvor masken spiller en vigtig rolle. Masken bruges blandt andet til at vise typer og følelser, blive til en anden eller markere en forvandling. I forestillingen Ræven går derude repræsenteres forestillingens dyr gennem masker. Masker findes i alle afskygninger; nogle er udtryksløse, nogle er ekspressive, nogle er fjollede og nogle er uhyggelige. Man kan vælge at lave en fuldmaske eller lade masken dække til og med næsen som en halvmaske. Forslag til materiale: gips eller papmaché Fagligt fokus: Inden forløbet går i gang kan der være en fælles dialog i klassen omkring typer, udtryk og stemninger. Lad eleverne fremstille en maske, der repræsenterer en side af dem, som de ikke viser frem. Brug herefter maskerne til en fælles samtale om identitet, selvfremstilling og roller. Lad eleverne fremstille masker fra bunden i gips eller papmaché. Benyttes gips kan maskerne formes på elevernes ansigt. Papmaché-masken kan samles rundt om en ballon.

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN

Fra 13 år. Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen. Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Fra 13 år Hvad er der på den anden side? ZENEKUNST I UNDERVISNINGEN Undervisningsmateriale til dansk i udskolingen s. 3 s. 4 s. 7 s. 9 Introduktion Åbne op for teateroplevelsen, øvelse 1a, b, c, d. (Kan

Læs mere

om forskellighed UNDERVISNINGSMATERIALE HVEM BESTEMMER? TEATER HUND & CO. UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V.

om forskellighed UNDERVISNINGSMATERIALE HVEM BESTEMMER? TEATER HUND & CO. UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V. UNDERVISNINGSMATERIALE om forskellighed 0. 2. KLASSE og venskab HVEM BESTEMMER? UDARBEJDET AF MARIA HOLST ANDERSEN OG ANNE BURUP NYMARK V. AKTØR TEATER HUND & CO. OM MATERIALET KÆRE UNDERVISER Det nærværende

Læs mere

Læseplan for valgfaget drama

Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

DET DRAMATISKE MÅSKE:

DET DRAMATISKE MÅSKE: DET DRAMATISKE MÅSKE: Det dramatiske tema Til læreren Som vejledende tidsforbrug er dette tema sat til at fylde 3 moduler á to lektioner det kan dog afhænge af fordybelsesgraden ved de forskellige opgaver.

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama

Opdateret maj Læseplan for valgfaget drama Læseplan for valgfaget drama Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Dramaproduktion 4 Dramaanalyse 5 Indledning Faget drama som valgfag er etårigt og kan placeres i 7./8./9. klasse.

Læs mere

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd Introduktion til undervisningsmaterialet Mørkeræd 1 Introduktion til undervisningsmaterialet Kære underviser Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen på mellemtrinnet. Alle

Læs mere

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af faget Håndværk 3.-5. kl. 2014-15 De fysiske forhold. Undervisningen i 3.-5. klasse dækker fagene billedkunst, håndarbejde og sløjd. Vi er de

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Læseplan for valgfaget billedkunst

Læseplan for valgfaget billedkunst Læseplan for valgfaget billedkunst Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Billedkommunikation 4 Billedanalyse 6 Indledning Faget billedkunst som valgfag er etårigt og kan placeres i

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

Jeg ved noget om primær- og sekundærfarver Jeg kan få ideer fra oplevelser i naturen

Jeg ved noget om primær- og sekundærfarver Jeg kan få ideer fra oplevelser i naturen Periode Forløb Læringsmål Mål Farvelære uge 34-36 med farver og fugle. Johannes Ittens Farvecirkel. om farveblandinger gennem praktisk arbejde og teoretisk viden om farver. Jeg ved noget om primær- og

Læs mere

Min historie. Fra 12 år

Min historie. Fra 12 år Min historie Fra 12 år 3. Intro til læreren 4. Video og øvelse 1 Spring i tid og rum 7. Video og øvelse 2 Lav en dokumentar om livet på et asylcenter 10. Video og øvelse 3 Lav din egen livsfortælling Intro

Læs mere

Opdateret maj Læseplan for valgfaget billedkunst

Opdateret maj Læseplan for valgfaget billedkunst Læseplan for valgfaget billedkunst Indhold Indledning 3 Trinforløb for 7./8./9. klassetrin 4 Billedkommunikation 4 Billedanalyse 6 Indledning Faget billedkunst som valgfag er etårigt og kan placeres i

Læs mere

SMASH UNDERVISNINGSMATERIALE: ALDERSGRUPPE FRA 7-10 ÅR. undervisningsmateriale ZeRUM v. Sine Sværdborg. Teater Patrasket. Plakat: Milla Stærmose Kær

SMASH UNDERVISNINGSMATERIALE: ALDERSGRUPPE FRA 7-10 ÅR. undervisningsmateriale ZeRUM v. Sine Sværdborg. Teater Patrasket. Plakat: Milla Stærmose Kær UNDERVISNINGSMATERIALE: ALDERSGRUPPE FRA 7-10 ÅR Plakat: Milla Stærmose Kær 1 INDHOLDSOVERSIGT 1. INTRO TIL LÆREREN side 3 2. Video og aktivitet, som introducerer forestillingens tema side 4 3. Video og

Læs mere

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand Introduktion til undervisningsmaterialet Min far og Vrede mand 1 Undervisningsmateriale til Min Far og Vrede Mand Kære lærer. Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen i indskolingen.

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER

UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER UNDERVISNINGSMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DENGANG VI BLEV VÆK DET OLSKE ORKESTER 1 INTRODUKTION: Dengang Vi Blev Væk er en fysisk og poetisk teaterforestilling der handler om at blive voksen før tid. Det

Læs mere

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm

ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE. Zangenbergs Teater. Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN INSPIRATIONSMATERIALE 6-8 ÅRIGE Zangenbergs Teater Af Louise Holm ØRERNE I MASKINEN Inspirationsmateriale for 6-8 årige Inspirationsmaterialet indeholder forskellige aktiviteter og øvelser,

Læs mere

Årsplan med Fandango 5

Årsplan med Fandango 5 Årsplan med Fandango 5 På side 47-56 er der en oversigt for hvert kapitel i Fandango 5. Oversigterne viser, hvilke kompetenceområder og færdigheds- og vidensmål der kan tilgodeses gennem t med Fandango

Læs mere

Dansk 0.klasse. Selvevaluering Bifrost

Dansk 0.klasse. Selvevaluering Bifrost Arbejdsplan dansk 0.klasse fabler start august Emne: We are all mad Tema: Fabler Historien Alice i Undreland er en god historie og fabel, hvori der indgår en masse dyr, som har menneskelige egenskaber.

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse Undervisningsmateriale : INDHOLDSFORTEGNELSE Ark 1) Om forestillingen... s. 3 Ark 2) Introduktion til underviseren... s. 4 Ark 3) At åbne for teateroplevelsen - En

Læs mere

FÆLLES mål. kompetencemål. kompetenceområder. færdigheds- og vidensområder. færdigheds- og vidensmål

FÆLLES mål. kompetencemål. kompetenceområder. færdigheds- og vidensområder. færdigheds- og vidensmål FÆLLES mål Forløbet om sprog tager udgangspunkt i følgende kompetence-, for dansk, historie, samfundsfag, billedkunst og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab: DANSK (efter 9. klassetrin)

Læs mere

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse

Intro. Kompetenceområde: Læsning Finde tekst. Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg. Tekstforståelse Intro Finde tekst Eleven kan vælge en tekst ud fra et mindre udvalg Tekstforståelse Eleven har viden om fortællende og informerende teksters struktur Eleven kan få øje på sproglige træk sproglige, lydlige

Læs mere

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 2. KLASSE

EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 2. KLASSE EKSEMPEL PÅ ÅRSPLAN: 2. KLASSE AUGUST uge 33-34-35 Kompetence område Færdighedsog vidensområde(r) Læringsmål Det er målet, at eleverne Forløb/træning Tid kan finde forskelle og ligheder i de læste tekster

Læs mere

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik

1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik 1. Skal vi kigge lidt i spejlet? om personkarakteristik s. 11-40 og s. 4-22 Anslået tidsforbrug: 4-5 uger Eleven kan læse med fordobling Eleven har viden om at læse på, mellem og bag linjerne Eleven kan

Læs mere

Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks

Kort om forestillingen Om materialet Om Teater Fluks Tak fordi du har valgt at se og arbejde med forestillingen Flygtning Transportable med dine elever. Vi håber du får stor glæde af både forestillingen og dette materiale. Kort om forestillingen I forsøget

Læs mere

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER;

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER; INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelser af forslag til workshops og projektforløb. Læs det og lad dig friste, eller blive inspireret til andet efter eget valg... TRÆ; et materiale; projektforløb for børnehaver

Læs mere

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG

STUDIEMATERIALE. Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG STUDIEMATERIALE DeN skaldede sangerinde Af Eugène Ionesco FOTOGRAF: ROBIN SKJOLDBORG 1 TeATReT VeD sorte HesT SPILLEPERIODE: 27. jan. - 11. mar. 2017 MAN. FRE. KL. 20, LØR. KL. 17. BILLETBESTILLING TELEFON

Læs mere

Kompetenceområdet kommunikation. Tirsdag den 4. august

Kompetenceområdet kommunikation. Tirsdag den 4. august Kompetenceområdet kommunikation Tirsdag den 4. august Færdigheds- og vidensmål I kan planlægge læringsmålsstyret forløb inden for kompetenceområdet kommunikation I har viden om kompetenceområdet kommunikation

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance.

DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. DET SCENISKE OBJEKT En kursusrække som formidler indsigt og teknisk viden for scenekunstnere med interesse for ny scenekunst og performance. 26/01 28/01 2007 Tingenes eget liv - form, funktion & karaktér,

Læs mere

LES MOUTONS af Corspus (Canada)

LES MOUTONS af Corspus (Canada) Alders- LES MOUTONS af Corspus (Canada) gruppe Alle Undervisningsmateriale 1 af 20 Om LES MOUTONS Det canadiske teater CORPUS præsenterer 30 minutter i fårenes liv. Formålet med denne unikke performance

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale Hvorfor drama i undervisningen? Drama som metode er relevant for fagpersoner, der ønsker at arbejde med differentierede læringsmiljøer, trivsel og inklusion. Det unikke ved drama er elevernes mulighed

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken

Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Fælles PUP læreplanstemaerne Børnehuset Spirebakken Alsidig personlig udvikling Områdets fælles mål for udvikling af børnenes alsidige personlige udvikling er, At barnet oplever sejre og lærer, at håndtere

Læs mere

KONG GULEROD OG TUDEPRINSESSEN

KONG GULEROD OG TUDEPRINSESSEN KONG GULEROD OG TUDEPRINSESSEN INSPIRATIONSMATERIALE FOR 6-10 ÅRIGE Følgende inspirationsmateriale er forslag til øvelser, der støtter op om temaet eventyr og fantasi i forestillingen Kong Gulerod og Tudeprinsessen

Læs mere

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4

LAV GYSERRFILM. Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 FILM-X lærervejledning, Lav gyserfilm 1 LAV GYSERRFILM Indklip til baggrundsfilmen Skovvejen, Studie 4 I gyserfilmgenren spilles der ofte på filmens mest effektive virkemidler. Eleverne producerer i dette

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Dansk. Tekst- og opgavesamling B. Til elever, der læser og skriver på dansk som stærkeste sprog. Afdækning af litteracitet

Dansk. Tekst- og opgavesamling B. Til elever, der læser og skriver på dansk som stærkeste sprog. Afdækning af litteracitet Afdækning af litteracitet Tekst- og opgavesamling B Dansk Til elever, der læser og skriver på dansk som stærkeste sprog 1 Introduktion Denne tekst- og opgavesamling anvendes sammen med samtaleark, Spor

Læs mere

Kompetenceområde Efter 9. klassetrin I undervisningen; materialer

Kompetenceområde Efter 9. klassetrin I undervisningen; materialer Årsplan i faget dansk for 8. klasse, 2019-20. Trelleborg Friskole. Kompetenceområde Efter 9. klassetrin I undervisningen; materialer Læsning Fremstilling Fortolkning Eleven kan styre og regulere sin læseproces

Læs mere

THOMAS SANDBERG. Sandberg Explorer 2.0. Koncert for mellemtrinnet

THOMAS SANDBERG. Sandberg Explorer 2.0. Koncert for mellemtrinnet Sandberg Explorer 2.0 Koncert for mellemtrinnet I denne sæson tager Thomas Sandberg på skolekoncertturné med Sandberg Explorer 2.0 - en øjenåbner i forhold til, hvad lyd og musik er og kan. Eleverne får

Læs mere

Se min skygge. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Se min skygge. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU Se min skygge Se min skygge Fra 6 år 2011 UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Om forestillingen... 3 3 Introduktion til læreren... 4 4 Workshops... 5 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk

Læs mere

Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn

Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn Årsplan/ arbejdsområder for børnehaveklassen på Friskolen for Hundelev og Omegn 2017-2018. Årsplanen er en beskrivelse af hvilke mål, sociale og faglige, som vi gennem året vil arbejde med. Målene står

Læs mere

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20

Obligatoriske valgfag: 7. klasse /20 Obligatoriske valgfag: 7. klasse - 2019/20 Håndværk/Design I løbet af de to år du har valgfaget håndværk/design, kommer du til at arbejde i både træ- og tekstilværkstedet og måske i Science Lab. Nogle

Læs mere

Portfolio kapitel 1 Introforløb

Portfolio kapitel 1 Introforløb Portfolio kapitel 1 Introforløb Navn og klasse: En portfolio er individuel og lægger grund for jeres eksamensspørgsmål til sommer. I introforløbet har vi arbejdet med begreberne: impuls, aktion-reaktion,

Læs mere

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER

LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER LENE KAABERBØLS HØG AAGAARD SVANEKIER Vildheks et undervisningsforløb Du skal til at arbejde med bogen Ildprøven. Den er første bind i serien om Vildheks af Lene Kaaberbøl. Den har illustrationer af Anders

Læs mere

Fokusfag 6. og 7. kl. Skoleår

Fokusfag 6. og 7. kl. Skoleår Fokusfag 6. og 7. kl. Skoleår 2018-19 Vision Vi ønsker at skabe et læringsrum som giver eleverne mulighed for at skabe, eksperimentere, improvisere og blive tilpas forstyrret, for her igennem at fremme

Læs mere

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017

Nivemaskinen. af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen. Pædagogisk vejledning. Høst & Søn 2017 Nivemaskinen af Anita Krumbach & Cato Thau-Jensen Høst & Søn 2017 Nivemaskinen er en særdeles voldsom og alvorlig fortælling om frygt og tyranni. En bog, der ikke bare bør læses op uden mulighed for bearbejdning

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE

RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE DEN KULTURELLE RYGSÆK FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK INDHOLD PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

færdigheds- og vidensområde

færdigheds- og vidensområde Fælles mål Forløbet om familier tager udgangspunkt i følgende kompetence-, for dansk, historie, billedkunst og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab: Dansk (efter 2. klasse) Eleven kan forberede

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

Årsplan for dansk 3.-4.klasse

Årsplan for dansk 3.-4.klasse Årsplan for dansk 3.-4.klasse I den faste morgenlektion efter morgensamling, vil vi i dansk arbejde med følgende; Mandag: læsebånd + skrivebog Tirsdag: læsebånd + diktat Onsdag: læsebånd + bibliotekstid

Læs mere

GENFÆRD. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

GENFÆRD. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 8.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Genfærd er en alvorlig roman for unge om mobning og selvmord, og de efterfølgende følelser af skyld, skam

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012

UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 UNDERVISNINGSPLAN FOR P-FAG 2012 Overordnet formål med P-Fag På 4., 5. og 6. klassetrin arbejder vi med faget P-Fag, som omfatter Billedkunst, Håndarbejde og Madlavning. Undervisningen i de tre fag følger

Læs mere

Årsplan for kulturdagen 3. årgang

Årsplan for kulturdagen 3. årgang Årsplan for kulturdagen 3. årgang Kulturdagen er 4 lektioner om ugen og indeholder de tre fag: Billedkunst, historie og kristendom. "Fælles Mål" fra Undervisningsministeriet og "Læreplaner for SFO" er

Læs mere

Dansk 9. klasse årsplan 2018/2019

Dansk 9. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb August 32 Tekstens 33 byggesten 34 Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder 20 Fortolkning Oplevelse og indlevelse Undersøgelse Læringsmål Noter til forløb Opgavesæt

Læs mere

Jagten på Sol og Måne

Jagten på Sol og Måne Ishøj Kulturpakke 2018-19 Workshop i myter og fortælling for 1. klassetrin Undervisningsmateriale Et forløb bestående af: Billedbogen Coyote og til oplæsning i klassen Teaterforestillingen Coyote opført

Læs mere

Undervisningsplan 0-2. klasse Dansk

Undervisningsplan 0-2. klasse Dansk - Undervisningsplan 0-2. klasse Dansk Fagets centrale kompetenceområder Faget er bygget op omkring dansk og læsning Guldminen 2019/2020 Håndskrift og læsning Eleven kan udtrykke sig i nære og velkendte

Læs mere

Billedkunst (valgfag) Fælles Mål

Billedkunst (valgfag) Fælles Mål Billedkunst (valgfag) Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 7.-8. klassetrin 4 Fælles Mål Billedkunst (valgfag) 2 1 Fagets formål Eleverne skal i faget

Læs mere

Målstyret undervisning Dansk udskoling

Målstyret undervisning Dansk udskoling ffm.emu.dk Målstyret undervisning Dansk udskoling 22. april 2015 Inger-Lise Lund illu@ucc.dk Forenklede Fælles Mål udskoling A Gennemgang af målhierarki ffm.emu.dk C Danskhed og national identitet Danas

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale 360 Undervisningsmateriale Dansk / Drama / Samfundsfag / Billedkunst Elevernes eksemplar E n f o r e s t i l l i n g a f : N i l s P. M u n k, A n d e r s V a l e n t i n u s D a m o g L a r s D a m m

Læs mere

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen.

Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Formål og undervisningsplan for faget drama på Davidskolen. Februar 2010 UHL og JWK 1 Formål for faget drama Undervisningen i drama på Davidskolen bygger på skolens kristne værdigrundlag. Formålet med

Læs mere

UNDERVISNINGS- OG OPLEVELSESMATERIALE

UNDERVISNINGS- OG OPLEVELSESMATERIALE UNDERVISNINGS- OG OPLEVELSESMATERIALE TIL FORESTILLINGEN DER VAR EN GORILLA DET LILLE TEATER EFTERÅR 2018 KÆRE UNDERVISER / PÆDAGOG Dette materiale er skabt til brug i danskundervisningen i indskolingen,

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Boos ts kr i vel ys t en! AfRi k k edy r hav e Mål gr uppe: 4. 6. k l as s e Undervisningsforløb 4.-6. klasse Boost skrivelysten! Varighed: ca. 5 lektioner Af Rikke Dyrhave Forløbet Boost skrivelysten

Læs mere

Dansk 9. klasse årsplan 2019/2020

Dansk 9. klasse årsplan 2019/2020 Måned Uge nr. Forløb August 33 Tekstens 34 byggesten 35 Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder 20 Fortolkning Oplevelse og indlevelse Undersøgelse September 36 Langt hjemmefra 21

Læs mere

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen.

DET SOM INGEN VED UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE. undervisningsmateriale ZeRUM v. Maria Holst Andersen. Plakat: Marie Rosendahl Chemnitz UNDERVISNINGS- MATERIALE: FRA 5. 7. KLASSE 1 INTRODUKTION TIL LÆREREN Kære lærer, Dette undervisningsmateriale lægger op til aktiv stillingtagen til forestillingens temaer

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni 2013 VUC, CAMPUS Vejle Hf Drama - niveau C Jytte

Læs mere

Dansklærerens dag. Professionshøjskolen Absalon Pernille Hargbøl Madsen

Dansklærerens dag. Professionshøjskolen Absalon Pernille Hargbøl Madsen Dansklærerens dag Professionshøjskolen Absalon 2017 Pernille Hargbøl Madsen Mundtlighed i danskfaget Hvordan kan vi undervise i talesprog? Hvilke genrer, tekster og metoder skal vi undervise i? Hvordan

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

Kompetencer, læreplanens mål, progression

Kompetencer, læreplanens mål, progression Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 12 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thisted Gymnasium & HF Stx DrB Jacob Bertel Jessen

Læs mere

DATO & TID KUNSTNER/TEATER AKTIVITET. Heksen Børne-og dukketeaterværksted, København Janne Kjærsgaard

DATO & TID KUNSTNER/TEATER AKTIVITET. Heksen Børne-og dukketeaterværksted, København Janne Kjærsgaard DATO & TID KUNSTNER/TEATER AKTIVITET Fredag 3.10.08 kl. 15.00-17.00 Lørdag 4.10.08 Kl. 14.00-16.00 Søndag 5.10.08 Dukkemager og spiller, scenograf og forfatter Morten Grue RECEPTION LUKKET ARRANGEMENT

Læs mere

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull

NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG. Titel på øvelse: Push and pull NYCIRKUS LEGE I DANSK MED FOKUS PÅ KROP, DRAMA OG LEG Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

STANDBY UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Hvordan er det at leve et almindeligt ungdomsliv med skoleopgaver, venner, fritidsjob og gymnasiefester, når

Læs mere

FORLØ B 1 s ide 1 Elefantens cykel

FORLØ B 1 s ide 1 Elefantens cykel FORLØ B 1 s ide 1 Elefantens cykel Å P R Y T S N E FÅ G N I L L Æ T R O F KAPITEL 1. FORTÆLLE- FORLØB Fag: Dansk, billedkunst Elefantens cykel FORLØB 1 side 2 TRIN 1. FORTÆLLESKEMAER Hvordan oplever børn

Læs mere

Lav flotte masker. Eleverne skal vide, at der er symbolik knyttet til farver og dyremotiver i burkinsk kultur.

Lav flotte masker. Eleverne skal vide, at der er symbolik knyttet til farver og dyremotiver i burkinsk kultur. Side 1/11 Fag/klassetrin: Billedkunst, 1-4. klasse Omfang: 2-4 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet er, at eleverne ved at producere deres egne, enkle masker

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

UNDERVISNINGS & OPLEVELSESMATERIALE

UNDERVISNINGS & OPLEVELSESMATERIALE UNDERVISNINGS & OPLEVELSESMATERIALE INTRODUKTION TIL MATERIALET Kære underviser Dette materiale er skabt til brug i danskundervisningen i indskolingen. Øvelserne er tænkt som en helhed, men man kan sagtens

Læs mere

En interaktiv performance om at udleve sine drømme for fremtiden af Teater Bidt.

En interaktiv performance om at udleve sine drømme for fremtiden af Teater Bidt. INSPIRATIONSMATERIALE TIL UNDERVISNING I GYMNASIET TRAUM En interaktiv performance om at udleve sine drømme for fremtiden af Teater Bidt. Hvad drømmer vi om - som mennesker og samfund? Hvordan forestiller

Læs mere

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET

DANS, BEVÆGELSE OG KOREOGRAFI PÅ MELLEMTRINET DE 7 K ER: Læringsdimensioner i, OG PÅ MELLEMTRINET En uge sammen med en professionel danser fra teatret Aaben Dans, hvor fokus er på at skabe og medskabe og finde glæde i den man er. Danseforløbet trækker

Læs mere

Holbergske masker på Tersløsegård

Holbergske masker på Tersløsegård 1/7 Holberg.nu 11/2008 Holbergske masker på Tersløsegaard Version 1.0 29.04.2008 Kontakt Holberg.nu Holberg.nu's forside Tekst og fotos: Niels Damkjær Holbergske masker på Tersløsegård På Tersløsegaard

Læs mere

Kære Præst, Kulturarbejder, Organist og Menighedsråd

Kære Præst, Kulturarbejder, Organist og Menighedsråd Kampagne-pris i 2018 på ny bibelsk teater-serie Kære Præst, Kulturarbejder, Organist og Menighedsråd Dukketeater Svantevit lancerer i 2018 en trilogi af bibelske forestillinger til brug i kirker og skoler.

Læs mere

OM DOKUMENTARFILM. Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM?

OM DOKUMENTARFILM. Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM? OM DOKUMENTARFILM Forberedelsesmateriale til Vild med film 2019 DEL 1 HVAD ER EN DOKUMENTARFILM? Dokumentarfilm handler om virkeligheden. Den viser os ægte følelser, mennesker og oplevelser. Du har helt

Læs mere

..essensen af elevernes ønsker inddelt efter årgange og klasser RUMMELIGHED & GENSIDIG RESPEKT VENSKAB, FÆLLESSKAB, SAMMENHOLD OG OMSORG

..essensen af elevernes ønsker inddelt efter årgange og klasser RUMMELIGHED & GENSIDIG RESPEKT VENSKAB, FÆLLESSKAB, SAMMENHOLD OG OMSORG ..essensen af elevernes ønsker inddelt efter årgange og klasser RUMMELIGHED & GENSIDIG RESPEKT VENSKAB, FÆLLESSKAB, SAMMENHOLD OG OMSORG SPROG OG OMGANGSTONE MOBNING, DRILLERI OG VOLD GLÆDE 0. årgang:

Læs mere

Færdigheds- og vidensområder. Hvordan lærer eleven dette. Eleven kan vurdere tekstens sproglige virkemidler. Eleven har viden om sproglige virkemidler

Færdigheds- og vidensområder. Hvordan lærer eleven dette. Eleven kan vurdere tekstens sproglige virkemidler. Eleven har viden om sproglige virkemidler Klasse: Mars (6.-7. klasse) Skoleår: 2016/2017 Fag: Dansk Uge/måned Emner/tema Kompetenceområde(r) August Poetry Slam Hvad underviser skal lære eleven Læsning:. Fremstilling: Fortolkning: Hvordan lærer

Læs mere

Planlægning Fremstilling. Undersøgelse. Dialog

Planlægning Fremstilling. Undersøgelse. Dialog Klasse: 5. klasse Skoleår: Uge/måned Antal lektioner Kompetenceområde(r) Uge 33-36 6-8 Planlægning KOMMUNIKATION FØR OG NU - Forløbet Livet online Dansk3-6.gyldendal.dk - Et interview - En Glogster-plakat.

Læs mere

I arbejdet med børnene vil jeg lægge vægt på, at de får gode arbejdsvaner i timerne. Derfor skal børnene lære at: Være undervisningsparate

I arbejdet med børnene vil jeg lægge vægt på, at de får gode arbejdsvaner i timerne. Derfor skal børnene lære at: Være undervisningsparate Arbejdsplan dansk 1.klasse fabler start august Emne: We are all mad Tema: Fabler Historien Alice i Undreland er en god historie og fabel, hvori der indgår en masse dyr, som har menneskelige egenskaber.

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål

Men vi kan så meget mere Dannelsesorienteret danskundervisning med Fælles Mål Gaml eor ds pr ogognye c i t at er AfMe t t eal mi ndpe de r s e n Mål gr uppe: 5. 7. k l as s e Undervisningsforløb 5.-7. klasse Gamle ordsprog og nye citater et undervisningsforløb til arbejdet med ordsprog

Læs mere

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013

Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Undervisning på J.F. Willumsens Museum 2013 Et enkeltkunstnermuseum som J. F. Willumsens Museum er særdeles velegnet i kunstformidling til børn og unge. Tilegnelsen af værkerne bliver mere overskuelig,

Læs mere

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17.

Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Undervisningsplan musik.4 klasse 16/17. Emne: We Are All Mad Tematisk tager vi af sæt i The Beatles album Stg. Pepper grundet i den surrealistiske musiske tilgang i musikken som komplimentere den verden

Læs mere

Titlen. Diamanthulen

Titlen. Diamanthulen Bogen handler om: Da de finder hulen, melder spørgsmålet sig: Hvor mange diamanter må de tage? Og hvad skal de bruges til? Men mellemkomsten af en tredje og lidt ældre dreng, Yakup, bringer Philip i en

Læs mere

Praktisk-musiske fag. Billedkomposition. Fase 1. Billedfremstilling. Billedkommunikation. Planlægning af tema Fag: Billedkunst Klasse: 2.

Praktisk-musiske fag. Billedkomposition. Fase 1. Billedfremstilling. Billedkommunikation. Planlægning af tema Fag: Billedkunst Klasse: 2. Praktisk-musiske fag Planlægning af tema Fag: Billedkunst Klasse: 2.c Mål: Billedanalyse Eleven kan samtale om egne og andres billeder Billedkomposition Vis mere Vis mindre Eleverne sætter ord på det,

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BENNI BÅT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere