TRAFIKSIKKERHED I SYDDANMARK SAFE DAYS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRAFIKSIKKERHED I SYDDANMARK SAFE DAYS"

Transkript

1 TRAFIKSIKKERHED I SYDDANMARK SAFE DAYS Tværfaglig ungeindsats i Syddanmark

2 Summary Effektiv læring på nye måder, skaber bedre adfærd Safe Days er en tværfaglig trafiksikkerhedskampagne henvendt til unge. Kampagnen arbejder med læring og holdningsadfærd i tre rum; fritiden, skolen og hjemmet hvor vi møder og kommunikerer i øjenhøjde med målgruppen. Vi aktiverer de unge! Vi aktiverer lærerne! Vi aktiverer forældrene! Safe Days er en dialogindsats, der integrerer de unges medievaner og gør dem til aktive medfortællere på kampagnen. Kampagnen er udviklet for og i samarbejde med Odense Kommune og Vejdirektoratet.

3 Baggrund Vejdirektoratet går nye veje Safe Days er en oplysnings- og involveringskampagne, der ikke bare kommunikerer til målgruppen, med med dem. Vi gør deres værker, indsigter og dagligdag til en del af kampagnen. Safe Days retter sig imod unge i alderen 14 til 16 (8. & 9. klasse) Kampagnen har kørt i tre år; 2009, 2010 og hvert år med et unikt tema med relation til unge og trafiksikkerhed. Det primære fokus for denne præsentation er kampagnen fra 2011, men med evaluering fra 2010 versionen, da 2011 i skrivende stund stadig er igang.

4 Formål At øge de unges viden omkring deres egen, og andres sikkerhed i trafikken. For Safe Days kampagnerne er der en klar udfordring; at nå igennem til unge med et budskab, de som udgangspunkt ikke har den store interesse i - hvis da ikke direkte modstand overfor. Da trafiksikkerhedskampagner ofte besidder budskaber af formanende natur; så som husk at brug hjelm, I må ikke være fulde i trafikken, bliver det hurtigt et emne, de unge ikke har lyst til at beskæftige sig med. I 2011 skal kampagnen vise de unge, hvilken rolle opmærksomhed og distraktioner spiller i forhold til trafiksikkerheden, og hvordan deres sanser er en begrænset ressource som bør være fokuseret på vejen og de andre trafikanter.

5 Målsætning Safe Days arbejder med generel trafiksikkerhed blandt de unge, og den overordnede målsætning er at skabe øget opmærksomhed og dialog omkring, og en efterfølgende holdningsændring til, emnerne der er knyttet til hver af kampagneårene: 2009: Brug af cykelhjelm 2010: Aftaler og alkohol 2011: Opmærksomhed

6 Kampagnestrategi I Overordnet strategi For at nå igennem til en målgruppe der er notorisk svær at nå med traditionelle oplysningskampagner, består Safe Days af lige dele: Brugerinvolvering Dialog Humor Oplysning og læring I Safe Days kampagnen er der lagt fokus på: Brug af nye medier (facebook og video-produktion) Tværfaglig aktivering af problemstillingerne Elever med forskellige kompetencer kan være værdifulde i projektet En opgave der ligger op til teamwork og gruppearbejde i klassen

7 Kampagnestrategi II Kerneelementer Kampagnens centrale element er en eventdag, hvor de unge i de deltagende kommuner mødes til en formiddag med konkurrencer, foredrag, information og underholdning. Kampagnen inddrager igennem en videokonkurrence de unges egne kreative indslag. Ved at lade denne foregå på Facebook, giver vi de unge et incitament til at dele deres egen version af kampagnebudskabet. Ved at give kampagnen dette delingsaspekt, bliver resten af de unges netværk også involveret et vigtig element, da kampagnerne arbejder med sociale normer og fælles ansvar.

8 Kampagnestrategi III Kampagnen i 3 akter Klassedialog: Hver klasse skal afsætte 1 time til at snakke om Safe Days, og skabe dialog blandt eleverne og læreren. Undervisningsmateriale med forslag til diskussionsemner og øvelser sendes til alle klasselærere. Formålet er at få de unge til aktivt at tage stilling til den pågældende problemstilling, og hvordan de kan blive bedre til at passe på hinanden. Dialogen skal munde ud i, at hver klasse indsender en eller flere film til den store videokonkurrence. Selve eventen: Kommunen stiller lokaler til rådighed for selve Safe Days eventen, som er halvanden time, hvor de unge hører foredrag, deltager i sms-afstemning, konkurrencer, ser stand-up show og gør hele temaet omkring trafiksikkerhed til en aktiv del af deres tankegang. Dialog i hjemmet: Efter eventen udarbejdes en forældrefolder med gode råd til, hvordan man snakker med sit barn omkring det givne emne. Der vil ligeledes indgå nøgletal fra sms-afstemningen og billeder fra eventen. Formålet med denne er at åbne op for dialogen forældre og børn imellem.

9 Kommunikationsstrategi Delingsstrategi. Aktivering af målgruppens kreative egenskaber for øget tilhørsforhold til kampagnen og dets budskab. Vante kommunikationskanaler for målgruppen. Inkludering af materialet i undervisningen. Emergent budskab og autenticitet. Ved at lade de unge tilføje deres egen stemme til kampagnens budskab gennem deres videoindslag, opblødes den modstand målgruppen ofte har overfor traditionelle formaningskampagner.

10 Mediestrategien Hvert kampagne år har haft to primære kommunikationsrum: Facebook Eventdagen Til at forbinde disse, i et samlet univers, er der et større mediekredsløb. LÆR 8. KLASSER SAFE DAYS RULLER IGEN OVER LANDET SES TIL EF TE RÅRE T DENNE GANG MED FOKUS PÅ OPMÆRKSOMHED I TRAFIKKEN TRAFIKSIKK ERHED I SYDD ANMA RK AT SE SIG FOR! Kan man virkelig ikke gøre 2 ting på én gang? Mærk det på egen krop! Endelig et sted hvor man SKAL have mobilen tændt! Behøver vi sige, at der bliver drøn på? Hvorfor skal du se dig for? En hjerneforsker gør de unge klogere på, hvad der sker med hjernen, når man både skal sms e, lytte til musik og køre på cykel på én gang. Kåring af vinderfilm i den store filmkonkurrence SÅDAN TILMELDER DU DIN KOMMUNE Send en mail til Winnie Marianne Lund på wml@vd.dk med oplysninger om: Ønsket dato for dit Safe Days arrangement Tilmeldingsfrist: Mandag d. 1. august 2011 GØR DINE ELEVER MERE SIKRE I TRAFIKKEN Vi kan nok ikke få de unge til at slukke for musikken og mobilen, når de færdes i trafikken, men hvis de opnår større indsigt i, hvordan det påvirker deres sanser, vil de i højere grad kunne tage stilling til deres egen og kammeraternes sikkerhed. PR Brev til skoler Oplæg til undervisnings materiale Event Facebook Spørgeskema Forældrefolder

11 Kreativt koncept Kommunikativt univers, hvor de unge kan agere medfortællere. Kampagnen inddrager igennem en videokonkurrence de unges egne kreative indslag. Ved at lade denne foregå på facebook, giver vi de unge et incitament til at dele deres egen version af kampagnebudskabet. Kampagnens delingselement betyder at budskabet når målgruppen af flere veje. Konkurrencen belønner kreativitet og evnen til effektivt at aktivere det sociale netværk omkring eleverne, derved skaber vi en fælles oplevelse i alle de tre rum kampagnen arbejder i.

12 Konkrete kreative udformninger Event Eventdagen består af flere elementer, der tilpasses år efter år til det givne tema, men følger samme skema: Konkurrence Læringssegment Underholdning 2009 Bedst Hjelm-garn Eleverne skal lave klasse foto, hvor det skøreste og grimmeste hjelmhår vinder Fulde-briller Eleverne skal navigere en en forhindringsbane med og uden hjælp fra en ven. Hjelmbrug Trafik-pilot, oplysnings segment fra rådet for Sikker trafik Hjelmråd v. Lokale cykelhandlere Alkohol v. Rusmiddelkonsulet Torben Vangsgård Stand-up v. Simon Talbot Stand-up v. Jakob Wilson 2011 To ting på én gang Hold øje med trafiklys, og skriv sms er, men man navigere en kringlet bane. Opmærksomhed v. Tre hjerneforske fra KU (center for visuel kognition) Stand-up v. Christian Fuhlendorff

13 Konkrete kreative udformninger Film Ved Safe Days 2011 er et centralt element af den kommunikation de unge bliver mødt med på Facebook en film. Dette er et nyt tiltag i forhold til de tidligere år, men filmen gør det muligt at skabe et mere komplekst fortælleunivers, hvor vi blander forskellige stilarter, og som i resten af kampagnens elementer, kombinerer et seriøst budskab med humor. Filmen er vedlagt (Bilag 1)

14 Konkrete kreative udformninger Print Printelementerne til kampagnen er delt op i tre kategorier: SE RULLER ET DAYS SAFE OVER LAND PÅ FOKUS IGENNE GANG MEDI TRA FIKKEN ST IL E FTE DEN RKSOMHED OPMÆ RÅ RE TR AF T IKS IKK ERHE DI SYDD AN MA RK SER. KLAS LÆR S8E SIG FOR! AT Endel gøre 2 g ikke virkeli krop! Kan man på egen det Mærk ting på én gang? ig et sted Behøv unge r gør de skal forske både En hjerne n, når man dig for? du se sker med hjerne på én gang. r skal på cykel Hvorfo på, hvad der og køre e kloger til musik, lytte sms e hvor man er vi sige, Kåring at der af vinder N SÅDDIAN KOMMUNE DU LDER TILME Send en mail Ønsk til Winn et dato Tilme lding ie Maria for dit sfrist Safe : Mand nne Lund Days ag d. på wml@ arran geme 1. augu vd.dk med oplys ninge SKAL bliver film i den r om: have mobile n tændt! drøn på? store filmko nkurre nce NE GØR DI ELEVERSIKRE MERE IKKEN I TRAF for slukke til at en, unge s i trafikk få de de færde hvordan det nok ikke n, når t i, Vi kan mobile indsig grad kunne ken og større musik de opnår r, vil de i højere eraternes sanse men hvis og kamm er deres deres egen påvirk til tage stilling hed. sikker nt st 2011 Til skolerne/lærerne Brev med opfordring til deltagelse, og plakat til klasseværelset Til eleverne Folder med information om eventen, konkurrencen og den konkrete problemstilling Print er vedlagt som henholdsvis bilag 2, 3 og 4 Til forældrene Folder med gode råd og information. Dette er suppleret med billeder fra eventen, og data fra sms-afstemningen.

15 Konkrete kreative udformninger Web Ud over at være det primære outlet for kampagnen, udgør Facebooksiden også et rum hvor målgruppen, eller den del af den, kan agere fortalere for kampagnen, derved opnås, at det på længere sigt ikke er kampagnen, der skal sælge ansvarlighed til de unge, men at de selv sørger for at passe på hinanden, hvor kampagnen agerer katalysator for denne proces.

16 Økonomifordelingen Udvikling: kr. Research / idé og strategi / prætests Tekstunivers / PR strategi og tekst Visuel identitet Udarbejdelse af Safe Days film Produktion: Grafisk produktion, trykning og distribution af master elementer Styring: Møder og løbende kontakt / løbende projektstyring og koordinering af events / økonomistyring og leverandørkontakt Events: Koordinering og afholdelse af 9 events kr kr kr. Total: kr.

17 Effektmåling I Da Safe Days primært arbejder med at ændre holdninger og adfærd, er det dette eleverne efterfølgende er blevet adspurgt om via en spørgeskemaundersøgelse, samt via sms-afstemning på selve dagen. Nedenfor er eksemper på output: Vil du fremover slukke mobilen og musikken, når du færdes i trafikken? A) Nej!, det er der ikke noget, som kan få mig til B) Ja, hvis man fik en bøde for det C) Ja, hvis mine forældre sagde jeg skulle D) Ja, jeg vil være mere opmærksom på det fremover 39% 11% 9% 30% E) Måske 11% SMS-afstemning (2011) 61% af eleverne bakker op omkring budskabet Regner ikke med at ændre adfærd Opfordre til andet end druk i weekenden Spørge om penge til en "backup taxa" fra mine forældre Vil drikke mindre, når jeg er til fest og ved jeg skal hjem i trafikken Vil prøve at få forældre til at hente fra fest oftere Tænker mere over min og andres sikkerhed Jeg vil indgå flere aftaler 0,00% 20,00% 40,00% 60,00% 80,00% Spørgeskema (2010) 88% af eleverne giver udtryk for ændret adfærd

18 Effektmåling II Fra spørgeskemaundersøgelsen fra 2010, ved vi at 89% aktivt har drøftet de præsenterede emner med enten forældre eller venner (online såvel som offline). I de statistikker, der kan indhentes fra Facebook, omkring bruger af en given side, kunne vi også se opbakning omkring kampagnen fra de unges netværk. Disse tal viste at 24,3% af aktiviteten var genereret fra Sjælland og regioner i Jylland, hvor kampagnen ikke har kørt! Over 2500 indsamlede stemmer på elevfilmene viser en lidenskab, velvilje og kommunikativ ildånd for elevernes egne kreative værker, som de har konstitueret inden for rammerne af en kampagne med et budskab, de måske som udgangspunkt var imod, eller havde meget lille interesse for.

19 Evaluering af resultater 2010: Der har været rigtig god opbakning til Safe Days 2010 hos de unge både ved aktivt deltagende på Facebook og en positiv reaktion overfor budskaberne i kampagnen. Ved at flytte en større del af kampagnen til Facebook, var der mulighed for at møde de unge i en social sfære, hvor alle i aldersgruppen færdes. Det har vist sig at være en stor succes! Facebook siden til 2010 kampagnen havde inden den blev lukket 2725 medlemmer. Ved at inddrage eleverne aktivt, og gøre deres eget kreative arbejde til en del af kampagnen, giver det dem et større tilhørsforhold til kampagnen, og dennes budskab. Adspurgt om Safe Days har fået dem til at forholde sig anderledes til alkohol, aftaler og sikkerhed, siger hele 60% af de unge, at de tænker mere over sin egen og andres sikkerhed, og 45% vil fremover indgå flere aftaler. På en skala fra 1 til 5 giver de unge Safe Days 2010, 4.51 for et sjovt arrangement og 3,95 for et lærerigt arrangement. I undervisningen er det især i faget dansk, at der er blevet arbejdet med emnerne 74,3% har arbejdet med det i undervisningen, men også Naturfag er godt repræsenteret med 23%.

20 Vidensopsamling Da vi flere gange i løbet af kampagnen er i direkte kontakt med de unge, giver det rig mulighed for at få indsigt i deres vaner adfærd, og holdning til kampagnen. Der er ligeledes løbende dialog via Facebook, med med og imellem de unge. Hvor ofte sms er du eller taler i telefon, når du cykler? A) Aldrig 20% B) Sjældent 21% C) Tit 49% D) Kun hvis det er vigtigt 10%

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol?

Alkoholkampagne. Skær ned for dobbeltmoralen. Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Alkoholkampagne Skær ned for dobbeltmoralen Ved du, at dit alkoholforbrug smitter af på dine børn? og ved du, at rødvin også er alkohol? Vi har fået nok af de voksnes dobbeltmoral, se vores skideballer

Læs mere

FADDD. Kampagne for Vejdirektoratet/ Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Forår 2008

FADDD. Kampagne for Vejdirektoratet/ Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Forår 2008 FADDD Kampagne for Vejdirektoratet/ Østjyllands Færdselssikkerhedsudvalg Forår 2008 Baggrund Spirituskørsel er et kontinuerligt indsatsområde for Vejdirektoratet og dets regionale Vejcentre, herunder Østjyllands

Læs mere

Bilag til. KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Bilag til. KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik Bilag til KomPris 2015 Kampagne: Hjælp en hjelmløs Organisation: TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik Kan det lade sig gøre at få studerende på det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Respektér dine venner, respektér fyrværkeri

Respektér dine venner, respektér fyrværkeri Respektér dine venner, respektér fyrværkeri Fyrværkerikampagnen 2008/2009 for TrygFonden, Sikkerhedsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen Udviklet og gennemført af Mediasyd, sekretariat for Fyrværkerikampagnen

Læs mere

Baggrund. Denne præsentation danner rammen for startskuddet til Danmarks første officielle refleksdag i oktober 2011.

Baggrund. Denne præsentation danner rammen for startskuddet til Danmarks første officielle refleksdag i oktober 2011. Baggrund Med inspiration fra en årlig refleksdag i Norge, der i år blev gennemført for 6.år i træk, besluttede Børneulykkesfonden, at et lignende tiltag skulle indføres i Danmark. I samarbejde med Codan

Læs mere

Selekampagne 2010. Rådet for Sikker Trafik. Uge 9-10 2010

Selekampagne 2010. Rådet for Sikker Trafik. Uge 9-10 2010 Selekampagne 2010 Rådet for Sikker Trafik Uge 9-10 2010 Baggrund I 2008 besluttede Rådet for Sikker Trafik (dengang Rådet for Større Færdselssikkerhed) at der skulle køres en 3-årig indsats for at øge

Læs mere

Lær at lave aftaler. om trafik og alkohol

Lær at lave aftaler. om trafik og alkohol Lær at lave aftaler om trafik og alkohol Se s 6. se p tembe e vent på r til Safe Days Mag a sin et Safe Days 2012 Odense kommune sætter igen i år fokus på de unges trafikvaner. I år omhandler temaet i

Læs mere

De ualmindelige IAA 2012

De ualmindelige IAA 2012 De ualmindelige IAA 2012 Baggrund I dag er der mere end dobbelt så mange forældre, der kører deres børn i skole, som for ti år siden. Danske familier har travlt, og mange forældre er utrygge ved at lade

Læs mere

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne

CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN. på skolerne CYKELGLADE BØRN GODE RÅD TIL SJOV OG LÆRERIG CYKELTRÆNING FOR HELE FAMILIEN på skolerne Cyklisternes By 2018 Odense Kommune Indholdsfortegnelse Kære forældre 2 Når I skal ud og cykle Det skal være sjovt!

Læs mere

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012.

TBWA\ Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. TBWA\ Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Center for Grøn Transport, Trafikstyrelsen. Energieffektiv køreteknik september 2010-2012. 2 Baggrund Hvis vi kan få alle danske bilister til at følge

Læs mere

Orientering om VILDE PIGER. Et projekt i Middelfart Ungdomsskole

Orientering om VILDE PIGER. Et projekt i Middelfart Ungdomsskole Orientering om VILDE PIGER Et projekt i Middelfart Ungdomsskole Til den unge ER LIVET FOR VILDT? ER DU EN PIGE MELLEM 13-15 ÅR? Kan du kende noget af dette fra dig selv: Du kommer ofte op at skændes med

Læs mere

Oplysningskampagne i Grønland

Oplysningskampagne i Grønland Rådet for Sikker Trafik 2008 Baggrund Justitsministeriet havde fremsat et lovforslag, der medførte en række ændringer af Færdselsloven i Grønland som ikke havde været ændret siden 1991. Lovforslaget blev

Læs mere

PRÆSENTATION AF KAMPAGNE SPILLEFUGLEN 2014. Mandag d. 16. februar 2015

PRÆSENTATION AF KAMPAGNE SPILLEFUGLEN 2014. Mandag d. 16. februar 2015 PRÆSENTATION AF KAMPAGNE SPILLEFUGLEN 2014 Mandag d. 16. februar 2015 Baggrund for kampagne Opdragsgiver: Center for Ludomani Baggrund/kampagneårsag: Siden liberaliseringen af det danske spilmarked er

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre for dig og for andre PRÆMIER 1. præmie: 5.000 kr. til klassekassen 2. præmie: 3.000 kr. til klassekassen 3. præmie: 1.000 kr.

Læs mere

Uge 40 2009 Stop før 5

Uge 40 2009 Stop før 5 Uge 40 2009 Stop før 5 Baggrund Danmark har en kedelig europæisk rekord, hvad angår unge og alkoholforbrug. Hvor det i mange andre lande er uacceptabelt at være fuld og ukontrolleret, er det i Danmark

Læs mere

Baggrund. De fleste danskere ved, at brugte batterier ikke må smides i skraldespanden. Alligevel er det der, mange batterier ender, estimeret 50%.

Baggrund. De fleste danskere ved, at brugte batterier ikke må smides i skraldespanden. Alligevel er det der, mange batterier ender, estimeret 50%. Baggrund De fleste danskere ved, at brugte batterier ikke må smides i skraldespanden. Alligevel er det der, mange batterier ender, estimeret 50%. Det er foreningen elreturs opgave at informere danskerne

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre Kære lærer Årene fra 15 til 25 år er statistisk set de farligste år at færdes i trafikken. Nu kan du sætte trafiksikkerhed

Læs mere

SKAT Rekrutteringskampagne 2007

SKAT Rekrutteringskampagne 2007 SKAT Rekrutteringskampagne 2007 Baggrund for kampagnen SKAT søgte i marts 2007 400 nye medarbejdere, som skulle være med til at opbygge verdens førende skatteforvaltning og sikre en retfærdig og effektiv

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Spørgeskema. Undersøgelse af vaner og holdninger

Spørgeskema. Undersøgelse af vaner og holdninger Spørgeskema Undersøgelse af vaner og holdninger Målet med undersøgelsen er, at eleverne får indblik i andre personers trafikadfærd og de holdninger og vaner, der ligger til grund herfor. Med undersøgelsen

Læs mere

Jeg har været til en fest indenfor det sidste halve år, hvor jeg IKKE drak alkohol Krydset med: Er du...??

Jeg har været til en fest indenfor det sidste halve år, hvor jeg IKKE drak alkohol Krydset med: Er du...?? Jeg har været til en fest indenfor det sidste halve år, hvor jeg IKKE drak alkohol Krydset med: Er du...?? Antal / Procent (%kolonne) kvinde mand 6 526 5 419 59% 945 32% 260 41% 320 36% 580 26 6% 48 74

Læs mere

Strategi. Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort

Strategi. Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort Bilag 1 - Kampagnestrategi Strategi Indsigt: Vi ved det godt, men vi får det ikke gjort Om det gælder cykelhjelm, lys på cyklen eller højresving ved vi det jo godt, men kendskab bliver sjældent til ændret

Læs mere

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009

Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009. IIA prisen 2009 Forsvarets uddannelser Elitekampagne 2009 IIA prisen 2009 Baggrund Kunden: Forsvaret Vigtig baggrundsviden: Forsvaret uddanner og udsender soldater til deltagelse i de internationale aktioner, som Danmark

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)

IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) IAA 2011 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien

Læs mere

Kampagne Brug hovedet i trafikken Kunde Vejdirektoratet Bureau Aros Kommunikation

Kampagne Brug hovedet i trafikken Kunde Vejdirektoratet Bureau Aros Kommunikation Kampagne Brug hovedet i trafikken Kunde Vejdirektoratet Bureau Aros Kommunikation Baggrund Kampagnen var en af Vejdirektoratets fire kampagner i Østjylland i 2008. Emnerne for kampagnerne blev udvalgt

Læs mere

Jorden rundt på 80 dage IAA 2011

Jorden rundt på 80 dage IAA 2011 Jorden rundt på 80 dage IAA 2011 Baggrund Antallet af børn, der hver dag bliver kørt i bil til skole, er fordoblet i løbet af de seneste femten år Konsekvenserne heraf er en stor gruppe inaktive, overvægtige

Læs mere

Det er godt, at det er sundt at cykle, for det er sjovt og endda miljørigtigt! Hurtigere end lyset? Sjov tanke - men teoretisk muligt?

Det er godt, at det er sundt at cykle, for det er sjovt og endda miljørigtigt! Hurtigere end lyset? Sjov tanke - men teoretisk muligt? Det er godt, at det er sundt at cykle, for det er sjovt og endda miljørigtigt! Hurtigere end lyset? Sjov tanke - men teoretisk muligt? Udånder vi mon lige så meget ekstra CO 2, når vi cykler, som en bil

Læs mere

Hudallergi - en partner for livet. 23. oktober - 23. november 2008

Hudallergi - en partner for livet. 23. oktober - 23. november 2008 Hudallergi - en partner for livet 23. oktober - 23. november 2008 Baggrund for opgaven Mange af de produkter, vi som forbrugere omgiver os med, giver anledning til hudallergi. Faktisk anslås det, at ca.

Læs mere

Forældrefolder. Trafikpolitik 2014. Hadbjerg Skole

Forældrefolder. Trafikpolitik 2014. Hadbjerg Skole Forældrefolder Trafikpolitik 2014 Hadbjerg Skole Trafikpolitik for Hadbjerg Skole Kære forældre Hadbjerg Skole har udarbejdet en trafikpolitik ud fra et ønske om at skabe sikre og trygge skoleveje og samtidig

Læs mere

Cykel Design Kost Motion

Cykel Design Kost Motion Introduktion til cykelforløb Cykel Design Kost Motion Det er sjovt at lære og virkeligheden er den største motivationskilde Begejstring, læring og innovation Undervisningskonceptet Folkeskolen Cykler er

Læs mere

Sundhedskampagne. Skadelig brug af teknologi 27-04-2016. Jakob Hannibal

Sundhedskampagne. Skadelig brug af teknologi 27-04-2016. Jakob Hannibal Sundhedskampagne Skadelig brug af teknologi 27-04-2016 Jakob Hannibal Indhold Opgavebeskrivelse:... 2 Markedsbeskrivelse:... 3 Problemstillingen... 4 Præcisering af målgruppen... 4 Brugerundersøgelse /

Læs mere

SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN

SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN Oversigt over forløbet Materialet er designet til at vare en dobbeltlektion: Intro (5-10 minutter) Rammesæt og beskriv forløbet. Brug mikrositet sikkertrafik.dk/skillevej,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook

Sådan laver du gode. opdateringer på Facebook Sådan laver du gode opdateringer på Facebook Indhold Indhold 2 Indledning 3 Hold linjen 4 Vær på linje med virksomhedens overordnede identitet 4 Unik stemme 5 Brug virksomhedens unikke stemme 5 Skab historier

Læs mere

Inspirationsmøde Digital Post og bølge 3

Inspirationsmøde Digital Post og bølge 3 Inspirationsmøde Digital Post og bølge 3 Ringsted tirsdag den 3. Aarhus onsdag den 4. 1 DEN FÆLLESOFFENTLIGE KOMMUNIKATIONSINDSATS 2014 2 HVORDAN GÅR DET MED OVERGANGEN? 4,7 mio. borgere over 15 år 41,9

Læs mere

Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere

Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere Juhlsens online julekalenderundersøgelse 2014 En holdningssurvey om online julekalendere Julekalendere er et hyggeligt indslag i hverdagen. En julekalender skal være nem og hurtig at gå til - citat fra

Læs mere

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO INTRO Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO KAREN FEDER Pædagog Uddannet pædagog i år 2000 Arbejdet 5 år som observationspædagog En bred viden om mennesker og

Læs mere

idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed. 2 (6 timer)

idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed. 2 (6 timer) Undervisningsforløb, der inddrager ipads Undervisningsforløb, der inddrager ipads Fagligt tema/indhold/kompetencemål: Tema: "Kroppen-skabt til at bevæge sig" - idrætsteori om kroppen, kredsløbet og sundhed

Læs mere

Respekt alkoholkampagne 2015

Respekt alkoholkampagne 2015 Respekt alkoholkampagne 2015 Problemet 140.000 danskere er afhængige af alkohol og 585.000 har et skadeligt højt alkoholforbrug. Kun 15.000 borgere kommer i alkoholbehandling, og der går typisk 12 år fra

Læs mere

Planlæg din kommunikation

Planlæg din kommunikation Planlæg din kommunikation Dette er et værktøj for dig, som står over for en kommunikationsindsats vil sikre, at dine budskaber når frem vil kommunikere effektivt med medarbejderne vil gøre indtryk på dine

Læs mere

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati Empowerment Niveauer Empowerment Idræt er vigtig i unges udvikling, fordi det styrker fysisk og mental sundhed samtidig med, at det skaber vigtige, sociale relationer. Idræt er en mulighed for leg, deltagelse

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3.

Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3. Sundhedsstyrelsens kampagner og hvordan kan kommunerne bruge kampagnerne? Stine Flod Storgaard Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Møde d. 1.3. 2018 Det skal I høre om Hvilke kampagner om alkohol og tobak

Læs mere

Mig & min smarte telefon

Mig & min smarte telefon Mig & min smarte telefon Arbejdsspørgsmål til klassediskussion. Introduktion Foredraget Mig & min smarte telefon handler om, hvordan teknologien påvirker vores samfund og den måde vi er sammen på. Blandt

Læs mere

Guide. Må man køre for stærkt? Ja, når man skal skynde sig! til brug af film, quiz og dialog om høj hastighed.

Guide. Må man køre for stærkt? Ja, når man skal skynde sig! til brug af film, quiz og dialog om høj hastighed. til brug af film, quiz og dialog om høj hastighed www.gftrafiksikker.dk til brug af film, quiz og dialog om høj hastighed GF Fonden har udviklet en gratis undervisningspakke til brug i køreuddannelsen.

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

SSP-årsmøde 17. marts 2015. Projektchef Peter Dalum Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens alkoholkampagne Fuld af liv

SSP-årsmøde 17. marts 2015. Projektchef Peter Dalum Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens alkoholkampagne Fuld af liv SSP-årsmøde 17. marts 2015 Projektchef Peter Dalum Kræftens Bekæmpelse og Trygfondens alkoholkampagne Fuld af liv Det overordnede formål At forebygge alkoholrelaterede kræfttilfælde og at bidrage til skabelsen

Læs mere

sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer

sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer sikkertrafik.dk/skole en portal med gratis materialer Test din viden! Velkommen til sikkertrafik.dk/skole På vores portal finder du alt, hvad du skal bruge til færdselsundervisningen. Alle materialer er

Læs mere

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner

Dialogkort 28 dialogkort Penge, Hjerne, Statistik Venner Gruppedialog om alle kort Tema-baseret Penge Venner Dialogkort Spillet består af 28 dialogkort med spørgsmål, svar og perspektiverende spørgsmål i fire kategorier: Penge, Hjerne, Statistik og Venner. 7.-10. klasse / 15-60 min. Spillevejledning: Gruppedialog

Læs mere

Indberetning fra modtagere af GF Trafikpris

Indberetning fra modtagere af GF Trafikpris Indberetning fra modtagere af GF Trafikpris Navn på projektet: Cykelglad børnehus (Omdøbt fra projektansøgningen Cykelglade daginstitutioner) Navn på administrator: Cyklisternes By, Odense Kommune Projektleder:

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Get Moving Evaluering af kampagnen Rapport. Get Moving 2016 TNS

Get Moving Evaluering af kampagnen Rapport. Get Moving 2016 TNS Evaluering af kampagnen Rapport Indholdsfortegnelse 1 Konklusioner 8 2 Hovedresultater 16 3 Demografi 58 4 Bilag 64 2 Formål og målsætning Sundhedsstyrelsen har i ugerne 21 og 22, 2016 gennemført kampagnen

Læs mere

Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen

Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen Organdonationskampagnen 2008 for Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen Udviklet og gennemført af konsortiet Advice A/S og Metaphor Reklamebureau BAGGRUND Kunden Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen

Læs mere

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon)

Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Bilag 8 Interview med Rasmus (telefon) hallo det er Rasmus INTERVIEWER1: Goddag Rasmus, vi fik lov til at ringe til

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013

VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid. Oplæg om værdier November 2013 VEDBÆK SKOLE Drømme, værdier og konkrete handlinger målrettet vores fremtid Oplæg om værdier November 2013 EN GOD FÆLLES KULTUR BASERET PÅ STÆRKE VÆRDIER STYRKER ENGAGEMENTET OG LYSTEN TIL AT GÅ I SKOLE.

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

Idéerne skal kunne virkeliggøres

Idéerne skal kunne virkeliggøres Idéerne skal kunne virkeliggøres Om Ritzau Management Mere end blot planlægning og praktisk ekspertise 2 Ritzau Management er et event- og marketingbureau, der står for mere end blot planlægning og praktisk

Læs mere

Aabenraa Kommune. Oplæg, PR og kommunikation. Markedsføring af bybusserne

Aabenraa Kommune. Oplæg, PR og kommunikation. Markedsføring af bybusserne Aabenraa Kommune Oplæg, PR og kommunikation Markedsføring af bybusserne Indhold Baggrund Formål & målsætninger Målgrupper Budskab og koncept Mediestrategi Proces og timing Baggrund og situation Med det

Læs mere

MIZZ UNDERSTOOD. Niels Simon August Nicolaj. Side 1 af 6

MIZZ UNDERSTOOD. Niels Simon August Nicolaj. Side 1 af 6 MIZZ UNDERSTOOD DANS MOD MOBNING Niels Simon August Nicolaj WORKSHOP BESKRIVELSE Side 1 af 6 Indhold HVORFOR FÅ BESØG AF MIZZ UNDERSTOOD DRENGENE?... 3 BYGGER PÅ EGNE ERFARINGER... 3 VORES SYN PÅ MOBNING...

Læs mere

FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN

FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN FÅ STYR PÅ TRAFIKKEN Trafikpolitik i daginstitutionen 2 HAR I TRAFIKKAOS OMKRING INSTITUTIONEN OM MORGENEN OG HVAD GØR I VED DET? TALER I MED FORÆLDRENE OM BØRNENES TRAFIKSIKKERHED? HVAD ER INSTITUTIONENS

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

PLAN T - læsecamp for teenagere

PLAN T - læsecamp for teenagere Distriktsudvalg Tarup, c/o Tarup Ungdomsskole, Rismarksvej 80, 5200 Odense V, tlf: 63 755 755, mail: tu.buf@odense.dk Evaluering af Plan T, eleverne, opsamling Modtaget 18 ud af 24 mulige svar (svarende

Læs mere

BØRNE- & UNGEPOLITIK HERNING SKABER VI VENSKABER Herning Kommunes Børne- og Ungepolitik og fælles Børne- og Ungesyn Her skaber

BØRNE- & UNGEPOLITIK HERNING SKABER VI VENSKABER Herning Kommunes Børne- og Ungepolitik og fælles Børne- og Ungesyn Her skaber BØRNE- & UNGEPOLITIK Herning Kommunes Børne- og Ungepolitik og fælles Børne- og Ungesyn Her skaber vi venskaber er udarbejdet i samarbejde med børn og unge, forældre, medarbejdere, foreninger, erhvervslivet

Læs mere

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol

Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Tillidsstigen når unge og forældre kommunikerer om risiko og alkohol Formidlingsdag, Center for Rusmiddelforskning Jakob Demant (jd@cf.au.dk) Signe Ravn (sr@crf.au.dk) Projekt Unge og alkohol (PUNA) December

Læs mere

Skolens årsplan for trivsel, sundhed og kriminalitetsforebyggelse

Skolens årsplan for trivsel, sundhed og kriminalitetsforebyggelse Skolens årsplan for trivsel, sundhed og kriminalitetsforebyggelse Ramme for skolernes arbejde med trivselsfremmende læringsprocesser Børn og Unge 2015 Fredericia Kommune Forord Kære ledere og pædagogisk

Læs mere

TRÆN SKOLEVEJ. Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter

TRÆN SKOLEVEJ. Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter TRÆN SKOLEVEJ Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter Det har vi med i dag: 1. Nyt pædagogisk værktøj til at træne skole vej 2. Hvad består Træn Skolevej af. 3. Proces 4. Next step hvad kræver

Læs mere

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed

Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig Kommuner og regioner får kampagnens elementer til rådighed Forord Et stærkt lokalt aftryk kræver, at kommunen tager kampagnen til sig: Den landsdækkende kampagne vil blive rullet ud, hvor vi for færrest midler kan møde flest mulige borgere indenfor målgruppen.

Læs mere

Mobbeundersøgelse. 1 of 24. 1. Er du: Response Count. Response Percent. Dreng 56.0% 1,040. Pige 44.0% 818. answered question 1,858. skipped question 0

Mobbeundersøgelse. 1 of 24. 1. Er du: Response Count. Response Percent. Dreng 56.0% 1,040. Pige 44.0% 818. answered question 1,858. skipped question 0 Mobbeundersøgelse 1. Er du: Dreng 56.0% 1,040 Pige 44.0% 818 answered question 1,858 skipped question 0 2. Hvor gammel er du? 10 år eller yngre 8.6% 159 11 13.8% 257 12 16.0% 297 13 26.1% 485 14 14.2%

Læs mere

Handleplan for kommunikationsindsatsen

Handleplan for kommunikationsindsatsen Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Følgende er en handleplan for kommunikationsindsatsen i KLAR Forsyning, der dækker perioden 2019 til og

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b UU længere forløb Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b Mål: Eleverne skal opleve, mærke og indse, at de har medansvar for og medindflydelse på at udarbejde en værdifuld løsning til en problemstilling

Læs mere

Unge, alkohol og stoffer. Egedal Rusmiddelteam Lone Gregers og Marie Falck Hansen 30/9-2013

Unge, alkohol og stoffer. Egedal Rusmiddelteam Lone Gregers og Marie Falck Hansen 30/9-2013 Unge, alkohol og stoffer. Egedal Rusmiddelteam Lone Gregers og Marie Falck Hansen 30/9-2013 Introduktion Hvem er vi, og hvad er vores erfaring? Hvorfor er vi her i dag? Inviteret af Klubben. Rusmidler

Læs mere

Baggrund. der i år falder torsdag den 25. Oktober 2012.

Baggrund. der i år falder torsdag den 25. Oktober 2012. 2012 Baggrund Med inspiration fra en årlig refleksdag i Norge, der i år blev gennemført for 6.år i træk, besluttede Børneulykkesfonden, at et lignende tiltag skulle indføres i Danmark. I samarbejde med

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation?

Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Hvor godt synes du, at du kender begrebet organdonation og transplantation? Meget dårlig 1,2% 0,7% 12 8 0,7% 0,5% Dårligt 3,3% 3,5% 33 39 1,1% 1,1% Hverken godt eller dårligt 24,1% 22,1% 243 250 2,6% 2,4%

Læs mere

Gratis FOreBYGGelsestilBUD. - til skoler og KLUBBer. sparrin. events. Oplæg. Under visning

Gratis FOreBYGGelsestilBUD. - til skoler og KLUBBer. sparrin. events. Oplæg. Under visning Gratis FOreBYGGelsestilBUD - til skoler og KLUBBer g sparrin events Under visning Oplæg ! Kære lærere og pædagoger I sidder her med SSP Frederiksberg og Forebyggelsesområdets fælles tilbudspjece over den

Læs mere

DANSKERNES TV BRUG. Mette Breith, Research Director & Martin Meik, Business Development Director Starcom

DANSKERNES TV BRUG. Mette Breith, Research Director & Martin Meik, Business Development Director Starcom DANSKERNES TV BRUG Mette Breith, Research Director & Martin Meik, Business Development Director Starcom GENERELT FOR DANSKERNE TV SEENING I DAGENS DANMARK TV et har ikke længere vores fulde opmærksomhed

Læs mere

IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd)

IAA 2011. 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag. 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) IAA 2011 1. Baggrund/opdragsgiver/kampagneårsag 2. Formål (ønsket effekt på viden, holdning eller adfærd) 3. Målsætning (de konkrete målbare mål for den aktuelle kampagne) 4. Kampagne- og kommunikationsstrategien

Læs mere

En lettere barndom. Kampagne for Sundhedsstyrelsen Efterår 2009

En lettere barndom. Kampagne for Sundhedsstyrelsen Efterår 2009 En lettere barndom Kampagne for Sundhedsstyrelsen Efterår 2009 Baggrund I Danmark er der mere end 1,3 mio. overvægtige, og noget af det mest bekymrende er, at flere og flere børn og unge kæmper med vægten.

Læs mere

SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN

SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN SKILLEVEJ TRIN FOR TRIN TIL LÆREREN Oversigt over forløbet Materialet er designet til at vare en dobbeltlektion: Intro (5-10 minutter) Rammesæt og beskriv forløbet. Brug mikrositet sikkertrafik.dk/skillevej,

Læs mere

FORTÆL MED DE SOCIALE MEDIER

FORTÆL MED DE SOCIALE MEDIER FORTÆL MED DE SOCIALE MEDIER MAGT, TRENDS OG TENDENSER Man kan ikke kommunikere med alle Overvej din målgruppe Generation Y Alt er muligt Jeg kræver en forklaring Online, mobil og i kontakt med omverden

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Myndighedernes rolle som forandringsagenter

Myndighedernes rolle som forandringsagenter Myndighedernes rolle som forandringsagenter Overgang til Digital Post for borgerne v. Louise Palludan Kampmann 1 KAMPAGNE FOR DIGITAL POST TIL BORGERNE 18. AUGUST 31. JANUAR 2015 Lov om Offentlig Digital

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 13. juni Tid Mødt. Afbud 1 Valg af mødeleder. 2 Elever. 3 Opfølgning på sidste mødes beslutninger

SKOLEBESTYRELSEN. Dagsorden Dato 13. juni Tid Mødt. Afbud 1 Valg af mødeleder. 2 Elever. 3 Opfølgning på sidste mødes beslutninger Dagsorden Dato 13. juni 2013 Tid 18-21 Mødt Afbud 1 Valg af mødeleder 2 Elever 3 Opfølgning på sidste mødes beslutninger 4 Kontraktmål Orientering og drøftelse af kontraktmålene for skoleåret 2013 2014.

Læs mere

Unge lever livet farligt i trafikken

Unge lever livet farligt i trafikken Hver uge ringer politiet på hos en eller flere familier i Danmark for at overbringe den værst tænkelige besked om, at deres søn eller datter er blevet dræbt i en trafikulykke Unge lever livet farligt i

Læs mere

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede:

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede: Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest Til stede: Bygge og Anlæg: Mikkel Film og Foto: Victor og Sara Pædagogik og Kreativitet: Ayse og Annika

Læs mere

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer)

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) SCANDINAVIA Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) Hvad er FIRST LEGO League Jr.? SC AN DIN AVI A FIRST LEGO League Jr. skal fremme

Læs mere