Endelig skal der skabes større samarbejde mellem og videndeling på tværs af Fælles Service-enheder og institutter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Endelig skal der skabes større samarbejde mellem og videndeling på tværs af Fælles Service-enheder og institutter."

Transkript

1 Dokument dato: 1. marts 2018 Dokumentansvarlig: Nina Schjoldager Senest revideret: 5. marts 2018 Revideret af: JAG Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Kommissorium for styregruppe Baggrund Direktionen prioriterer at skabe en fagligt stærkere administration præget af større sammenhængskraft, tilgængelighed og stærkere faglige miljøer. Dette skal ske ved at opløse fakultetsadministrationerne som driftsenheder og ved at flytte de administrative driftsopgaver, som nu løses i fakultetskontorerne, til institutter og til Fælles Service. Til grund for denne beslutning har direktionen gennemført en del drøftelser, hvoraf de centrale er opsummeret i baggrundnotatet, der blev offentliggjort på hjemmesiden den 12. februar 2018, hvor beslutningen blev meldt ud til alle ansatte. Beslutning om hvordan opgavefordeling skal ske fremadrettet, baseres på det arbejde, som fire arbejdsgrupper skal udføre i processen frem til den 1. oktober 2018, hvor den nye organisering træder i kraft. Formål Formålet med projektet er skabe en administrativ organisering, som både matcher det behov, den faglige del af organisationen har i dag, og som understøtter den strategiske udvikling af AAU. Der skal desuden skabes en forenklet administrativ organisering på studie- og uddannelsesområdet, kommunikations-, økonomi-, og ph.d.-området, som skal medvirke til øget administrativ sammenhængskraft. Administrative opgaver skal løses der, hvor de løses bedst. Opgaverne skal løses i bæredygtige enheder og med færre transaktionsomkostninger ved at mindske antallet af niveauer, som medvirker i den enkelte proces eller opgaveløsning. Udvikling af forskningen og uddannelserne bringes i et tættere og integreret samspil inden for den samme organisatoriske ramme og under entydig ledelse af institutlederen. Endelig skal der skabes større samarbejde mellem og videndeling på tværs af Fælles Service-enheder og institutter. Det er væsentligt at pointere, at der ikke er tale om et besparelsesprojekt, men en administrativ omorganisering, der bl.a. skal imødekomme krav identificeret blandt andet i situationsanalysen fra 2015 og analysen af studieadministrationen i 2017.

2 Projektets målsætninger At sikre bedre administrativ understøttelse af den strategisk ledede organisation At sikre tydelig rolle- og ansvarsfordeling, som medfører færre transaktionsomkostninger i den administrative ydelse via færre administrative lag i organisationen Større sammenhængskraft og videndeling mellem Fælles Service og institutter Større implementeringskraft og større grad af standardiserede processer Bedre udnyttelse af kompetencer og ressourcer i administrationen Bedre sammenhæng og samspil mellem institutlederes og studielederes arbejde Projektets organisering Der etableres en styregruppe med reference til direktionen. Styregruppen har ansvar for udarbejdelse af detaljeret tids- og procesplan, projektets samlede fremdrift og målopfyldelse samt for overordnet koordinering mellem underliggende arbejdsgrupper. Styregruppen indstiller på baggrund ovenstående hovedlinjer fremtidig administrativ organisering og bemanding til direktionen. Styregruppen består af følgende medlemmer: Prorektor Inger Askehave (formand) Universitetsdirektør Antonino Castrone Dekan Mogens Rysholt Poulsen, ENG Dekan Rasmus Antoft, SAMF Innovationsdirektør Dorte Maarbjerg Stigaard, AAU Innovation Institutleder Tine Herreborg, TECH Institutleder Kim Dremstrup, SUND Institutleder John Kim Pedersen, ENG Institutleder Ulla Steen, SAMF Institutleder Mikael Vetner, HUM Studieleder Robert Christian Thomsen, HUM Studieleder Nis Ovesen, TECH Prodekan Ole Kæseler Andersen, SUND HR-chef Henrik H. Søndergaard, Fælles Service Styregruppen sekretariatsbetjenes af projektleder Nina Schjoldager med assistance fra Jacob Glensvang. Under styregruppen etableres arbejdsgrupper inden for: Studieservice Økonomiområdet Kommunikationsområdet Ph.d.-administration

3 Der tilstræbes, at arbejdsgrupperne har repræsentation fra alle tre niveauer for at sikre mest mulig involvering på tværs af organisationen og for at sikre tilstrækkelig viden i udredningsarbejdet. Styregruppen og arbejdsgrupperne kan nedsætte yderligere arbejdsgrupper efter behov. HSU agerer følgegruppe i forhold til medarbejderinddragelse via dagsordenfastsættelse af organisationsændringen på ordinære møder og eventuel indkaldelse til ekstraordinære møder. Styregruppens opgaver Styregruppen får ansvar for at: Godkende tids-og procesplan herunder at monitorere og sikre projektets fremdrift Nedsætte arbejdsgrupper, godkende sammensætningen af disse samt godkende kommissorier for gruppernes arbejde Godkende designet af en proces, der sikrer koordinering af arbejdsgruppernes arbejde og systematisk medarbejderinddragelse Rekvirere analyser og beskrivelser af arbejdsopgaverne inden for kommunikations-, økonomi-, studieservice samt ph.d.-området. På baggrund af arbejdsgruppernes arbejde udarbejder styregruppen indstilling til direktionen vedrørende: Den fremtidige organisering inkl. opgave- og ansvarsplacering inden for de fire områder (og yderligere opgaveområder, såfremt det viser sig nødvendigt i processen). Opgave- og ansvarsplacering skal sikre ønsket serviceniveau og sammenhængskraft. Plan for bemanding af opgaverne i den fremtidige organisering Styregruppens arbejde vil omfatte et antal styregruppemøder, hvor der tages stilling til de leverancer, der følger af arbejdsgruppernes kommissorier. Møderne vil hovedsageligt ligge i forlængelse af de faser, som projektet inddeles i. Arbejdsgruppernes opgaver Arbejdsgrupperne skal arbejde inden for deres respektive kommissorier, herunder forestå analyser og beskrivelser af arbejdsopgaver inden for kommunikation, økonomi, studieservice og ph.d.-området. Arbejdsgrupperne skal som afslutning på deres arbejde, indstille følgende til styregruppen: 1. Skitse over de mest hensigtsmæssige processer mellem de to niveauer 2. Placering af roller og ansvar for opgaver på Fælles Service og institutniveau 3. Indstilling til optimal organisation og organisering som konsekvens af roller, ansvar og processer 4. Anbefaling mht. fremtidig bemanding af opgaver i den nye organisering dvs. i FS og på institutterne, herunder placering af de medarbejdere, der skal omplaceres fra fakultetskontorene.

4 Tidsplan Projektet skal gennemføres i henhold til en tids- og procesplan, som besluttes af styregruppen. Den nye organisering træder i kraft 1. oktober Afgrænsning Omorganiseringen vedrører primært medarbejdere på fakultetskontoret på EST og HUM/SAMF, men også institutter, Studieservice, Økonomiafdelingen og AAU Kommunikation vil blive berørt. Campusadministrationerne i Esbjerg og København forbliver uændrede, men ledelsesmæssige referencer for enkelte medarbejdere afklares. Endvidere kan omorganiseringen få konsekvenser for andre områder og enheder, som følge af, at der sker en nærmere afklaring og ændringer i opgavevaretagelse og rolle- og ansvarsfordeling.

5 BILAG 1 Direktionens beslutninger vedrørende en fremtidig administrativ organisering Direktionen prioriterer at skabe en fagligt stærkere administration præget af større sammenhængskraft, tilgængelighed og stærkere faglige miljøer. Dette skal ske ved at opløse fakultetsadministrationerne som driftsenheder og ved at flytte de administrative driftsopgaver, som nu løses i fakultetskontorerne, til institutter og til Fælles Service. Færre administrative lag vil øge sammenhængskraften og derved også implementeringskraften i organisationen. Samtidig vil en samling af driftsopgaverne på to niveauer i stedet for tre skabe grundlaget for, at der kan etableres bæredygtige enheder, som har klar personaleledelse, stærk faglighed, kritisk masse med god videndeling og back up, og som er let tilgængelige for institutternes fagmiljøer. Administrationen på fakultetsniveau ændres i processen fra at være leverandører af mangeartede administrative (drifts)ydelser til at være sekretariater med fokus på strategisk udvikling og ledelsesbetjening af dekaner og prodekaner. De sammenlagte fakultetsadministrationer opløses og i stedet opstår fokuserede dekansekretariater med hver sin skarpe, faglige profil. Dekansekretariaterne varetager sekretariatsbetjening af dekan og prodekaner, herunder disses strategiske og politiske aktiviteter knyttet til Viden for verden og fakultetets egen strategi. De øvrige opgaver, som i dag varetages på fakultetsniveau, fordeles efter opgavernes karakter mellem institutniveau og fællesserviceniveau. Beslutning om hvordan opgavefordeling og placering skal baseres på det arbejde som arbejdsgrupperne udfører i processen frem til 1. oktober På fakultetskontorerne løses i dag næsten udelukkende opgaver inden for studieadministration, økonomi, kommunikation og ph.d.-administration. På disse fire områder gennemgås derfor funktioner og arbejdsopgaver på tværs af de nuværende tre niveauer, hvorefter der træffes beslutning om, hvor varetagelsen af disse placeres i den nye organisering. Omplacering af medarbejdere sker i en koordineret og inddragende proces, hvor opgaver, snitflader og ressourcer kortlægges, og hvor placering af opgaverne sker ud fra et overordnet princip om, at opgaveløsning skal foregå der, hvor den løses optimalt. En administrativ løsning, hvor støttefunktioner placeres på fællesniveau og på institutniveau, vil desuden opfylde de administrative principper, som er vedtaget i forbindelse med Viden for verden. Målsætningen her er en løsningsorienteret og værdiskabende administration, som leverer organisatorisk helhedssyn og relevant standardisering. Således vil et policy-udstedende ansvar på fællesserviceniveau kunne skabe den relevante standardisering og det ønskede organisatoriske helhedssyn, mens en forankring af driftsopgaver i tilknytning til institutniveau vil kunne sikre den lokale udmøntning, service og fokus på løsninger, som skaber værdi lokalt. I projektet skal der være en særlig opmærksomhed på, at ansvaret for uddannelserne fremadrettet skal ligge i instituttet. Studieledere vil fortsat have ansvar for en uddannelsesportefølje, men skifter reference og refererer i den nye organisation til institutledere i stedet for til dekanen. Placering af skoleadministrationen skal afklares i projektet.

6 Hovedtanker om den nye organisering Direktionen har i forbindelse med de forudgående drøftelser af projektet gjort sig nogle overvejelser om den fremtidige organisering. Disse hovedtanker hovedtanker er gældende for en ny administrativ organisering og governance. Dekansekretariater (tidl. Fakultetskontor) For hver dekanat etableres et dekansekretariat, der yder strategisk og administrativ assistance i forhold til dekanatet og dets egne aktiviteter. Hidtil har koordineringsopgaver som fx strategiopfølgning og input til tilsynsrapporter ligget i fakultetskontoret. Det skal afklares, hvilke opgaver der fortsat kan placeres i dekansekretariatet, og hvilke der skal koordineres fra FS-enheder. Dekanerne kan vælge at organisere sig med fælles dekansekretariater. Opgave- og ressourcefordeling De administrative opgaver og ressourcer inden for økonomi- kommunikations-, studie- og uddannelsesområdet, ph.d.-administrationen samt øvrige opgaver, der ikke løftes af de fremtidige dekansekretariater, koncentreres på institutter og i Fælles Service. Opgaverne, jf. ovenfor, fordeles ud fra det overordnede princip om, at de placeres på institutniveau, såfremt opgaven kræver fagligt detailkendskab og nærhed i opgaveløsningen, og på Fælles Serviceniveau, såfremt opgaven har ren administrativ karakter, potentiale for standardisering eller har universitetspolitisk eller tværfakultær karakter. Institutter/skoler Dekanerne forestår i samarbejde med institutterne implementering af servicefællesskaber/kompetencecentre på tværs af institutter, såfremt dette er nødvendigt for at opnå tilstrækkelig kritisk masse i opgaveløsningen. Hvert institutsekretariat har én reference, som varetager faglig ledelse og personaleledelse af alle instituttets administrative medarbejdere. Institutsekretariatsleder refererer til én institutleder Skolen som selvstændig organisatorisk enhed ophører og der skabes én fælles organisationsstruktur på tværs af universitetet således, at studieledere refererer til institutledere. Fælles Service Fælles Service får øget serviceforpligtelse over for dekanaterne, og der etableres en stærkere tilknytning til og koordinering med administrative enheder på institutterne fx via ledelsesfora, koordinationsgrupper eller lignende. Systemansvar for fælles administrative systemer placeres hos Fælles Service, herunder ansvar for indføring af og fastlæggelse af procesbeskrivelser i tilknytning til systemerne.

7 Der etableres en tættere kobling mellem Fælles Service og institutterne gennem fx ledelsesfora, og få men effektive koordinationsgrupper. Medarbejderressourcer og inddragelse Medarbejderressourcerne på det samlede universitetet ændres som udgangspunkt ikke som følge af omorganiseringen. Såfremt der opstår mangel på kompetencer eller manglende match mellem behov og kompetencer på specifikke områder, skal dette håndteres i løbet af processen. Fordeling af medarbejderressourcer vurderes konkret og under hensyntagen til mål, opgaveløsning og kompetencer Alle medarbejdere tilbydes samtale med nærmeste leder med henblik på at afdække kompetencer og ønsker.

Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft ved en forenkling af den administrative organisering

Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft ved en forenkling af den administrative organisering Sagsnr.: 2018-009-00048 Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft ved en forenkling af den administrative organisering Direktionen vil skabe en administration, som har bedre vilkår for at støtte

Læs mere

FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg

FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Ulla Gjørling, sekretariatschef Telefon: 9940 3205 Email: ug@adm.aau.dk

Læs mere

Referat til ekstraordinært møde i Hovedsamarbejdsudvalget fredag den 25. maj kl , Fredrik Bajers Vej 7 A1-112 (Loungen)

Referat til ekstraordinært møde i Hovedsamarbejdsudvalget fredag den 25. maj kl , Fredrik Bajers Vej 7 A1-112 (Loungen) Til medlemmerne af HSU HR-afdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: HSU-sekretariatet Stine Vestergaard HSU-sekretariatet@adm.aau.dk Dato: 25.05.2018 Sagsnr.: 2018-232-00016 Referat

Læs mere

Situationsanalysen gennemføres som fase 1 i projektet og gennemføres i tidsrummet 14. marts 18. april 2018.

Situationsanalysen gennemføres som fase 1 i projektet og gennemføres i tidsrummet 14. marts 18. april 2018. Rektorsekretariatet Postboks 159 9100 Aalborg Sagsnr.: Dato: 26-04-2018 Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft SITUATIONSANALYSE Område og arbejdsgruppeformand Studier og uddannelse, Lone Vestergaard

Læs mere

Opsummering af indsatser Uddannelse

Opsummering af indsatser Uddannelse 6.1 Der opstilles relevante indikatorer for robusthedsprincipper til evaluering af uddannelsesporteføljen. Der opstilles et vurderingsgrundlag bestående af principper og dertilhørende indikatorer. Der

Læs mere

OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET

OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET OPDELING AF TEKNAT PROCES OG OPGAVER AALBORG UNIVERSITET H vo r f o r e n o p d e l i n g a f T E K N AT? Udfordringer Ændring i universiteternes rammebetingelser bevillingsreform øget fokus på uddannelsernes

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE MØDET I DAG Har præsenteret de endelige beslutninger Vil fokusere på: de administrative beslutninger betydning og bagvedliggende overvejelser

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E MEDARBEJDERMØDE DECEMBER 2015 R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E O RIENTERING OM Finanslov 2016 Forslag til AAU s budget for 2016 Præsentation

Læs mere

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel.

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel. NY STRATEGI FOR AAU Analyse og vurdering af den nuværende, samlede administrative opgavevaretagelse Op g a v e / k o m m i s s o r i u m o g p r o c e s / p r o j e k t p l a n f o r a d m i n i s t r

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER KOMPETENCEUDVIKLING SOM UNDERSTØTTELSE AF AAU STRATEGIEN INDENFOR UNDERVISNING, FORSKNING OG VIDENSSAMARBEJDE Formålet med indsatsen Formålet med indsatsen er at

Læs mere

OPGAVER OG ORGANISATION

OPGAVER OG ORGANISATION Rektorsekretariatet Postboks 159 9100 Aalborg Sagsnr.: Dato: 18-05-2018 Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft OPGAVER OG ORGANISATION Område og arbejdsgruppeformand Studieområdet, Lone Vestergaard

Læs mere

INTERNATIONALISERING

INTERNATIONALISERING UDMØNTNING AF STRATEGIPULJE 2 - REKRUTTERING A F I N T E R N AT I O N A L E TO P F O R S K E R E - S Y S T E M AT I S E R E T C E N T R A L U N D E R S T Ø T T E L S E A F R E L O C AT I O N, R E K R U

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

AAU Proces- og IT governance

AAU Proces- og IT governance AAU it services Selma Lagerlöfs Vej 300 9 2 2 0 A A L B O R G Ø S T S A G S B E H A N D L E R : P R O C E S - & P O R T E F Ø L J E L E D E R K A S P E R S Ø N D E R G A A R D A N D E R S E N T + 4 5 9

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1b: DFU PiD vedrørende de tværgående funktioner Projektinitieringsdokument Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling,

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E MEDARBEJDERMØDE DECEMBER 2015 R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E O RIENTERING OM Finanslov 2016 AAU s budget for 2016 Præsentation af AAU s strategi

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER S I K R E R O B U S T E U D D A N N E L S E R 6. 4 P o t e n t i a l e t f o r v æ k s t i e f t e r - o g v i d e r e u d d a n n e l s e s p o r t e f ø l j e

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER S I K R E R O B U S T E U D D A N N E L S E R 6. 2 P å b a g g r u n d a f r o b u s t h e d s p r i n c i p p e r n e s æ t t e s e t a r b e j d e i g a n g m

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER SIKRE ROBUSTE UDDANNELSER Formålet med indsatsen Hvordan vil vi se fremdrift og effekt? AAU s sportefølje er fremtidsorienteret, bæredygtig og robust og i overensstemmelse

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Administration på AU og Arts

Administration på AU og Arts 7. Administration på AU og Arts Store forandringer mange spørgsmål AARHUS UNIVERSITET Hvorfor? Fagligt: For at sikre universitetets konkurrencedygtighed i fremtiden Kunne skaffe bevillinger, forskere og

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER S I K R E R O B U S T E I N D S AT S E R 6. 3. D e r s k a l u d v i k l e s e n A A U - s t r a t e g i f o r r e k r u t t e r i n g a f f r e m t i d e n s s

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Administration på AU og Arts

Administration på AU og Arts 7. Administration på AU og Arts AARHUS UNIVERSITET Fremtidens administration på fremtidens AU Forbedrede vilkår for den faglige udvikling af AU gennem: Ensartet og effektiv administration (90% - 10%) Professionalisering

Læs mere

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: Senest revideret af: Sagsnr.: Opfølgning på identificerede problemer

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur

Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget Sagsnr.: 2011/08610 Dato: 11-08-2011 Sag: Sagsbehandler: Ændring af kommunens overordnede administrative organisationsstruktur Signe Friis Direktionskonsulent

Læs mere

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning

Notat. Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative område. Indledning DIREKTIONEN Ullasvej 23 DK-3700 Rønne www.brk.dk Notat Modtagere: Økonomi og Erhvervsudvalget Udarbejdet af. Projektkoordinatoren Forslag til tids- og procesplan for udmøntning af besparelser på det administrative

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Ny struktur for lokaludvalgene

Ny struktur for lokaludvalgene Ny struktur for lokaludvalgene Økonomiforvaltningen har identificeret følgende relevante emner, der skal adresseres i drøftelserne af ny struktur for lokaludvalgene: Koncept for lokaludvalgene Styrkelse

Læs mere

Notat om SDU s uddannelsesberetning

Notat om SDU s uddannelsesberetning SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13. juni 2018 Godkendt af: Direktionen Gældende for: SDU

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

Omstillingsplan for socialområdet Procesplan

Omstillingsplan for socialområdet Procesplan Omstillingsplan for socialområdet Procesplan Februar Psykiatri og Social Psykiatri- og socialledelsen Periode 3. oktober 2011 3. 4. november 2011 4. november 1. december 2011 Aktivitet Informationsmøde

Læs mere

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Brev fra rektor Til alle KU s ansatte Organisation og strategi 13. JUNI 2006 Kære ansatte ved Københavns Universitet REKTOR Universitetet står overfor at skulle

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Møde for Fællesadministrationens medarbejdere den 31. august 2010 Ved universitetsdirektør Jørgen Jørgensen Formålet med AU s faglige udviklingsproces Fagligt mål: Udvikle

Læs mere

Referatet blev godkendt. Referatet lægges på rådets hjemmeside. Jakob Cloos Bojesen (JCB) fra IT Services deltog i punktet.

Referatet blev godkendt. Referatet lægges på rådets hjemmeside. Jakob Cloos Bojesen (JCB) fra IT Services deltog i punktet. Referat Møde Det Strategiske Uddannelsesråd Dato og tid Torsdag d. 22. marts 2018 kl. 12.00-14.30 Sted FrB. 5, lok. 207 Faste deltagere Inger Askehave (IA) Hans Olav Geil (HOG) Hanne Dauer Keller (HDK)

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektleder Jens Dolin, Institutleder, Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Øster Voldgade 3 1350 København K Telefon: +45 353-20420 Telefon

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer.

Administrationen udfører de vedtagne beslutninger og har ansvaret for at løse regionens opgaver inden for de politisk besluttede rammer. Organisationsplan 1 Indholdsfortegnelse 1. Grundlaget for Region Sjællands virke... 3 1.1 Regionens hovedopgaver... 3 1.2 Vi er til for dig... 3 1.3 Grundlæggende organisatoriske principper... 4 2. Region

Læs mere

Kommissorium for den fælles projektorganisation

Kommissorium for den fælles projektorganisation Projekt Social balance i Værebro Park 28. maj 2013 Kommissorium for den fælles projektorganisation Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab besluttede på møde d. 18. marts 2013 at etablere

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (NAF), tlf ,

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (NAF), tlf , Dagsorden Mødedato: Onsdag den 28. marts 2012 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180

Læs mere

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus)

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus) Referat af SSP styregruppens møde den 18.12.2014 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus) Tilstedeværende: Henrik Laybourn () formand Helle Poulsen (V) udvalgsmedlem Jacob Mark (F) udvalgsmedlem

Læs mere

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB FSU-MØDE PROCES Korte oplæg Drøftelse i trioer Plenumdrøftelse Afrunding ved dekanen FSU-MØDE KORTE OPLÆG Steen Harrit Jakobsen: De tre vigtigste pointer i ekspertgruppens

Læs mere

FREMTIDENS UNIVERSITET

FREMTIDENS UNIVERSITET FREMTIDENS Program: 14.30 14.55 De administrative forandringer v. Jørgen Jørgensen 14.55 15.20 Økonomiadministrationen v. Søren Trangbæk 15.20 15.35 Den videre proces v. Louise Gade 15.35 16.00 Diskussion

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne. 7. marts 2017

Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne. 7. marts 2017 Samarbejdsaftale om fælles udbud mellem regionerne 7. marts 2017 1. Navn og organisation 1.1 Regionernes fælles udbud organiseres under navnet Regionernes Fælles Indkøb (RFI) og består af de 5 regioner

Læs mere

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv Informationsmøde 3. November Den faglige udviklingsproces - Set fra en institutleders perspektiv Dias 2 Dagsorden Hvor er vi? Analysearbejdet Institutstruktur, overordnet struktur Det nye institut Nye

Læs mere

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH

(Midlertidig udgave gældende for opfølgning efter 1. oktober 2018) Opfølgning på identificerede problemer i studiemiljøet på ENG og TECH Fakultetskontoret for ENGINEERING, SUND og TECH Dokument dato: Maj 2017 Dokumentansvarlig: Line Kousholt Caspersen Senest revideret: September 2018 Senest revideret af: Emil Smith Olsen; Sebastian Bue

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Partnerskabsaftale for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed i Herlev, Gladsaxe og Ballerup

Partnerskabsaftale for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed i Herlev, Gladsaxe og Ballerup Partnerskabsaftale for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed i Herlev, Gladsaxe og Ballerup Partnerskabsaftale for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed i Herlev, Gladsaxe og Ballerup

Læs mere

Tilskrivning af BFI- point til AAU, Fakulteter og Institutter

Tilskrivning af BFI- point til AAU, Fakulteter og Institutter Tilskrivning af BFI- point til AAU, Fakulteter og Institutter Udarbejdet af VBN- redaktionen Version 1 udarbejdet af VBN- redaktionen d. 14/2-2014 Version 2 udarbejdet af VBN- redaktionen d. 13/3-2014

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet

Ansvarsområder for skole og studienævn på TEKNAT, Aalborg Universitet Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Kim Jensen Telefon: 9940 9900 Email: kje@adm.aau.dk Dato: 30-04-2014 Sagsnr.: 2014-409-00021 Ansvarsområder for skole og studienævn

Læs mere

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden

Gæst: Morten Kjeldsen (MOBK), Økonomiservice og Nina Schjoldager (NS), Kontraktenheden Medlemmer af FSU D E T T E K N I S K E F A K U L T E T F O R I T O G D E S I G N N I E L S J E R N E S V E J 1 0 P O S T B O K S 159 9 1 0 0 A A L B O R G S AG S B E H A N D L E R A N N E C H R I S T O

Læs mere

Referat af Direktionsmøde d. 22. august 2018

Referat af Direktionsmøde d. 22. august 2018 Referat af Direktionsmøde d. 22. august 2018 Til stede: Per Michael Johansen, Inger Askehave, Antonino Castrone, Henrik Halkier, Rasmus Antoft, Henrik Pedersen, Lars Hvilsted Rasmussen, Dorte Stigaard

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 1/2 Mødedato: 21. marts 2019 kl. 10.3011.15 Mødested: 1918135 ITUndervisningslokale Mødeemne: Ekstraordinært LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels

Læs mere

Indstilling. Ad hoc-udvalgets betænkning vedr. principper for organisering og styring af magistratsafdelingerne. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Ad hoc-udvalgets betænkning vedr. principper for organisering og styring af magistratsafdelingerne. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 18. august 2005 Ad hoc-udvalgets betænkning vedr. principper for organisering og styring af magistratsafdelingerne Århus Kommune IT-

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

SAMARBEJDS- ORGANISATION BILAG 3

SAMARBEJDS- ORGANISATION BILAG 3 Til Sygehuspartnerskabet (1) Dokumenttype Bilag 3 Dato Juni 2014 Bilag 3 er i sin helhed et mindstekrav. SAMARBEJDS- ORGANISATION BILAG 3 SAMARBEJDSORGANISATION BILAG 3 INDHOLD 1. Indledning 1 2. Samarbejdsmodel

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation

Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation FORSLAG TIL DRØFTELSE I MED-HOVEDUDVALGET Dato: 5. november 2013 Brevid: 2190067 Oplæg til etablering af ny koncernenhed i Region Sjælland Produktion, Forskning og Innovation Indledning og baggrund I januar

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Direktionens besvarelse af høringssvar

Direktionens besvarelse af høringssvar Dato 15-11-2015 Dok.nr. 158086/15 Sagsnr. 15/12912 Ref. KIOL Direktionens besvarelse af høringssvar Forslag Afdelinger Høringssvaret Direktionens overvejelser/svar Ad A) Borgerservic e og GIS Fælles MED

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for behandling og pleje

Kommissorium for Følgegruppen for behandling og pleje Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Kommissorium for: Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Opgaven Direktionen fik med budgetaftalen for 2018 til opgave at: Styrke den forebyggende indsats

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb

Kommissorium for udvikling af pakkeforløb NOTAT Kommissorium for udvikling af pakkeforløb Introduktion Gode helhedsorienterede borgerforløb Ligesom mange andre kommuner ser Frederikssund Kommune et potentiale i at udvikle bedre tværgående velfærdsløsninger,

Læs mere

Samarbejdsorganisation

Samarbejdsorganisation Bilag 3 Dato November 2015 Bilag 3 er i sin helhed et mindstekrav. Samarbejdsorganisation Udvikling af nye, innovative løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i spildevand Til Side 1/6 Indhold 1.

Læs mere

HØRINGSUDKAST. Indstilling til universitetsledelsen Studienævnsstrukturen i den kommende organisation

HØRINGSUDKAST. Indstilling til universitetsledelsen Studienævnsstrukturen i den kommende organisation HØRINGSUDKAST Indstilling til universitetsledelsen sstrukturen i den kommende organisation Indledning Aarhus Universitets bestyrelse har besluttet, at der i forbindelse med den faglige udviklingsproces

Læs mere

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35

DAGSORDEN. Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 DAGSORDEN Møde: FSU SAMF Mødedato og tidspunkt: Torsdag den 6. september 2018, kl. 09:00 11:00 Sted: FIB5, lokale 35 Deltagere: Rasmus Antoft (RA), Jesper Lindgaard Christensen (JLC), Lis Carlsen (LC),

Læs mere

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes.

Sagsfremstilling Referat Opfølgningsansvarlig 1. Formalia herunder godkendelse af dagsorden. Beslutning Det besluttes, at dagsordenen godkendes. REFERAT Møde: Akademisk Råd, SAMF Mødedato og tidspunkt: 8. februar klokken 12.30-15.30. Sted: Fib. 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler:

Læs mere

AAU Lederdag. Forandrings- og innovationsledelse

AAU Lederdag. Forandrings- og innovationsledelse AAU Lederdag Hotel Comwell Hvide Hus 12. november 2018 Kl. 09.00 19.30 Tema: Forandrings- og innovationsledelse Til alle deltagere på Lederdagen den 12. november 2018 AAU Kompetenceudvikling Dato: 7. november

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Møde i Universitetsledelsen den 22. februar 2010 Punkt 3, bilag 3: Den administrative forandringsproces - Notat

AARHUS UNIVERSITET NOTAT. Møde i Universitetsledelsen den 22. februar 2010 Punkt 3, bilag 3: Den administrative forandringsproces - Notat Møde i Universitetsledelsen den 22. februar 2010 Punkt 3, bilag 3: Den administrative forandringsproces - Notat AARHUS UNIVERSITET Modtager: Universitetsledelsen NOTAT Angående: Evaluering af den administrative

Læs mere

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg

Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Handlingsplan for fremtidsscenarier for Huset i Faaborg Følgende notat er udarbejdet på baggrund af et møde mellem Huset, Røde Kors Faaborg og repræsentanter fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Formålet med mødet

Læs mere

Organisationsudvikling for Institut for Kemi

Organisationsudvikling for Institut for Kemi Udleveringsbilag til møde med LSU. Organisationsudvikling for Institut for Kemi Med fokus på instituttets fremtidige behov for teknisk support, laboranternes fremtidige opgaver og organisatoriske tilpasninger.

Læs mere

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet

Projektbeskrivelse - Udvikling og Omstilling på handicapområdet Baggrund og formål Som konsekvens af budgetforliget for 2014-2017 har byrådet besluttet, at det igangsatte udviklingsarbejde på handicapområdet skal styrkes. Dette skal sikre, at der i løbet af budgetperioden

Læs mere