Administrationens opfølgning på anbefalinger fra Borgerrådgiverens årsrapport for 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrationens opfølgning på anbefalinger fra Borgerrådgiverens årsrapport for 2017"

Transkript

1 Administrationens opfølgning på anbefalinger fra Borgerrådgiverens årsrapport for 2017 Indledning Koncernledelsen har 2017 haft meget fokus på, at kravene til medarbejdernes og ledernes kompetencer stiger. Kommunen står overfor at skulle implementere ny lovgivning og reformer, og vi skal blive endnu dygtigere til at omsætte indsatser til resultater, ligesom vi skal koble arbejdet med kerneopgaven med en god økonomistyring, så vi undgår ubehagelige opbremsninger. Den trængte økonomi i 2016 og 2017 gjorde, at der kun var få midler til kompetenceudvikling og samtidig måtte Holbæk Kommune sige farvel til mange dygtige medarbejdere. Situationen var derfor, at der nogle steder i organisationen manglede nødvendig viden, og at der var færre til at lykkes med kerneopgaverne. Derfor blev der i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret 2017 sat mange penge af til kompetenceudvikling. Alene i 2018 er der sat 11 millioner kroner af centralt til kompetenceudvikling, og lignende beløb ligger også i budgetterne de kommende år. Det er mere end fire gange så meget, som Holbæk Kommune brugte i Et mere klart signal om, at det er højt prioriteret, kan næsten ikke gives. Koncernledelsen gik i slutningen af 2017 i gang med prioriteret, hvordan pengene skal fordeles i 2018, og fordelingen har været drøftet med Hovedudvalget. Nogle penge er blevet sat af til fælles aktiviteter som APV (arbejdspladsvurdering) og trivselsmåling samt lederudvikling. Resten hvilket er langt det meste er blevet fordelt mellem kerneområderne. I de kommende år skal fordelingen af midlerne også prioriteres, så de bedst muligt understøtter kompetenceudviklingen på de områder, hvor behovet er størst. Fordelingen på de enkelte områder i 2018 er foretaget med baggrund i et grundigt baggrundsmateriale, som hvert område har leveret. I fordelingen af pengene har der især været fokus på effektstyring forstået på den måde, at kompetenceudviklingen skal være til gavn for borgerne i forhold til de resultater, vi som kommune skal opnå. Direktionen finder, at der med de afsatte midler er udvist fremsynethed i erkendelsen af behovet for yderligere ressourcer til kompetenceudvikling. Direktionen forventer, at den nu iværksatte kompetenceudvikling på myndighedsområderne vil styrke sagsbehandlingen til gavn for borgerne, og at der herigennem tages hånd om hovedparten af de forhold, borgerrådgiveren påpeger. De konkrete anbefalinger Midterste kolonne indeholder en opsamling på årsberetningens anbefalinger og kritikpunkter. Højre kolonne opsummerer kort de handlinger der vil blive sat i gang, eller er sat i gang, blandt andet som led i opfølgning på årsrapporten. Opfølgningen er udarbejdet i april 2018.

2 Anbefalinger og handlinger som vedrører hele organisationen Dialog - Når borgeren skal opleve sig set, hørt og respekteret er der fortsat plads til forbedring i kommunikationen/dialogen mellem borger og medarbejdere i Holbæk Kommune. - Lederne i Uddannelse til Alle Unge informerer og indskærper overfor alle medarbejdere vigtigheden af at møde alle borgere venligt og professionelt. - Uddannelse til Alle Unge har igangsat et stort kompetenceudviklingsforløb, hvor der bl.a. er temaer vedr. opstilling af formål og mål, fokus på borgerens styrker mv. Kompetenceudviklingen vil skærpe fokus i dialogen med borgeren. - I Vækst og Bæredygtighed arbejder vi løbende med den gode kommunikation mellem borger og administration. Derfor planlægges bl.a. kurser i skriftlig og mundtlig formidling samt styrket borgerkontakt i I Læring og Trivsel vil det blive indskærpet overfor alle medarbejdere, at alle borgere skal mødes venligt og professionelt. - Lederne i Børneindsatsen vil sikre, at alle medarbejdere i afdelingen kender og efterlever kommunens telefonpolitik. Helhedsorienteret sagsbehandling - Støre tilgang til helhedsorienteret sagsbehandling anbefales - I Aktiv Hele livet er der planlagt et uddannelsesforløb for den samlede Myndighed, hvor mødet og den mundtlige kommunikation bl.a. er i fokus - I forhold til tværgående sager er der netop udsendt en ny vejledning til alle medarbejdere, der sikrer borgeren en koordinerende sagsbehandler. - Der er mellem Læring og Trivsel, Uddannelse til Alle Unge og Aktiv Hele Livet på servicelovsområdet besluttet en arbejdsgang for, hvordan vi sikrer en sammenhængende og helhedsorienteret indsats fra kommunens side. Desuden er der igangsat en indsats med at synliggøre de koordinerende sagsbehandlere i myndighedsafdelingerne. På flere områder er det fastsat ved lov, på andre områder aftales det i de konkrete sager, hvem der er den koordinerende sagsbehandler.

3 Håndtering af sager, hvor en ankeinstans har ændret en afgørelse Bedre mødeindkaldelser - Det foreslås, at borgere får en undskyldning samtidig med meddelelsen om, at en beslutning er ændret, når borgeren har fået medhold i en ankeinstans - Medarbejdere skal ved møder sikre, at borgeren er orienteret om dagsordenen og forstår den efterfølgende dialog. - I Uddannelse til Alle Unge er der fortsat ledelsesfokus på samarbejdet om og med borgeren, hvor borgeren så vidt muligt skal have én sagsbehandler. - Alle Kan Bidrage vil tage en dialog med borgerrådgiveren om, hvordan vi i større grad end i dag koordinerer sagsbehandlingen. - - I Vækst og Bæredygtighed arbejder vi løbende med den gode kommunikation mellem borger og administration. Derfor planlægges bl.a. kurser i skriftlig og mundtlig formidling samt styrket borgerkontakt i I de tilfælde, hvor en borger får medhold i en ankeinstans, vil lederne i Børneindsatsen, myndighed fremadrettet sikre, at borgerne sammen med meddelelsen om, at en afgørelse er ændret, også fra kommunen vil modtage en beklagelse af sagsforløbet. - I Aktiv Hele Livet går Myndighed i dialog med borgeren, når den pågældende har fået medhold i en sag i Ankestyrelsen, og i den forbindelse drøftes afgørelsen, og den til bevilgede indsats tilpasses afgørelsen. - I Alle Kan Bidrage vil det beklages, hvis vi har begået fejl. - Som led i overgangen nye IT-systemer og implementeringen af persondataforordningen, har vi i Uddannelse til Alle Unge gennemgået en række af vores standardbreve og dette arbejde fortsætter. Vi indskærper denne vinkel. - I Vækst og Bæredygtighed arbejder vi løbende med den gode kommunikation mellem borger og administration. Derfor planlægges bl.a. kurser i skriftlig og mundtlig formidling samt styrket borgerkontakt i I Aktiv hele livet er der planlagt uddannelsesforløb for den samlede Myndighed, hvor mødet og den mundtlige kommunikation med borgerne bl.a. er i fokus. - I 2018 vil Alle Kan Bidrage vil igangsætte opkvalificering i mødestyring og mødeledelse. Det er derfor vores forventning, at både mødeindkaldelser og mødeledelse vil blive bedre.

4 Tidsfrister ved fysisk post - Tidsfristen for svar fra borgere, der er fritaget for digital post bør forlænges, da der kan gå op til 8 dage fra afsendelse til modtagelse af post, der sendes med Post Danmark. - I Uddannelse til Alle Unge anvender vi Ankestyrelsens praksis for beregning af, hvor hurtigt en borger, der modtager post fysisk har modtaget vores brev: ast.dk/nyheder. Det samme vil Læring og Trivsel gøre. - I Vækst og Bæredygtighed er vi fortsat opmærksomme på dette og andre forhold, der kan fordre forlænget tidsfrist. Dette vurderes konkret fra sag til sag - I Aktiv hele livet er der opmærksomhed på det. Senest blev fristen forlænget i forbindelse med at borgerne skulle vælge leverandør på hjemmeplejeområdet som følge at et gennemført udbud. - I Alle Kan Bidrage oplever vi en udfordring med at få sendt fysiske indkaldelser til borgers møde i rehabiliteringsteamet i god tid. Dette skyldes, at sundhedskoordinator indtil fem arbejdsdage inden rehabiliteringsmødet kan afvise sagen, hvis der er behov for yderligere oplysninger. Regionen kan ikke imødekomme vores ønsker om længere frister. Vi imødekommer udfordringen ved at oplyse borger om, hvornår vi forventer, at deres sag skal på rehabiliteringsmødet med forbehold for, at sundhedskoordinator ikke udskyder sagen. Anbefalinger og handlinger som vedrører Alle kan bidrage Svar på henvendelser - Der konstateres i flere tilfælde manglende tilbagemeldinger på borgeres henvendelser til sagsbehandlere m.v. Tilretning af kontanthjælp - Afgørelse om fritagelse for 225 timers reglen har i rigtig mange tilfælde vist sig ikke at blive ført ud i livet, hvorfor borgere modtager forkert ydelse. Det er vigtigt at ydelsescenteret får de rette informationer til tilretning af udbetalingen, og det - I Alle Kan Bidrage er vi opmærksomme på problemstillingen, og vi arbejder på at etablere bedre arbejdsgange, således at vi altid kan overholde frister, Det indskærpes over for medarbejderne, at der skal kvitteres for henvendelser inden for 48 timer, og at det skal fremgå, hvornår borgerens kan forvente at få svar på sin henvendelse. - Alle Kan Bidrage har fortsat en udfordring med rettidigt at fritage/undtage borgere, som ikke er i stand til at opfylde arbejdskravet. Kerneområdet er for tiden i færd med at opkvalificere jobkonsulenterne, så de bliver bedre til at agere på baggrund af de regler og retningslinjer, der ligger bag.

5 anbefales, at 'jobcenterenhed' og 'ydelsesenhed' samarbejder bedre, og fremstår som èn enhed. Svartid - Fra Rehabiliteringsteamets indstilling til endelig afgørelse kan der gå uforholdsmæssig meget tid (flere måneder). Det har borgeren vanskeligt ved at forstå, og det er ønskværdigt at få reduceret denne ventetid. Relevante oplysninger - Rehabiliteringsteamets medarbejdere stiller nogle gange spørgsmål til borgere, som ikke har noget med borgerens helbred eller arbejdsevne at gøre (f.eks. skilsmisse, afhentning af børn m.m.). Spørgsmål af den type opleves mange gange grænseoverskridende og sagen uvedkommende. Det anbefales, at samtalen målrettes selve målet (arbejde eller anden forsørgelse). Afslutning af kontanthjælp - Der er borgere som har været på kontanthjælp i helt op til år. Det er borgerrådgiverens opfattelse, at det ikke er hensigten med lovgivningen og der ses borgere, som gennem årene har mistet lyst, selvværd, fremtidsudsigt m.m. Hvis det på nogen måde er muligt, er det ønskeligt, at så mange gamle sager afsluttes snarest muligt. Råd og vejledning - Jobkonsulenter fremkommer af og til med forkerte oplysninger om f.eks. boligsikring, akutlister og lignende. Det skaber unødige ansøgninger til ydelsescentret og frustrationer hos borgerne. Det anbefales, jobkonsulenterne i disse situationer indhenter information i ydelsescentres åbne rådgivning. - I nogle perioder er der ventetid for den endelige behandling af pensionssager i Pensionsnævnet, som hører under Aktiv Hele Livet. Der er stor forskel på hvor mange sager der modtages månedligt behandling i Pensionsnævnet. I 2018 vil der blive fulgt op på den evaluering, der blev foretaget i 2017, og et element er netop denne problemstilling. - I forbindelse med udarbejdelse af rehabiliteringsplanens forberedende del er det sagsbehandleren opgave at spørge bredt for at få afdækket så mange problematikker og udfordringer som muligt, der kan have indvirkning på borgerens funktionsevne. I Alle Kan Bidrage spørger vi kun om ting, som vi mener er relevante for borgerens jobsituation og rehabiliterende indsats for at kunne give den bedst mulige støtte i at udvikle deres funktionsevne. Hvis borgere oplever, at spørgsmål er grænseoverskridende, så er det vores opgave at blive bedre til at redegøre for, hvorfor vi stiller spørgsmålene. Det er også vores opgave et informere borgerne bedre om, hvad de kan forvente at blive spurgt om under møderne. Borgeren har altid ret til at afvise at svare på et konkret spørgsmål, og det respekterer vi. - Alle Kan Bidrage har sat særligt fokus på borgere på langvarig kontanthjælp. Der arbejdes løbende på at hjælpe antallet af langvarige modtagere af kontanthjælp i ordinær beskæftigelse eller afklaring til anden forsørgelse efter den politisk vedtagne tilgang: en tidlig, vedvarende og tværfaglig indsats. - En af indsatserne er projekt Flere skal med, hvor vi hjælper borgere i målgruppen med at komme i job i få timer ugentligt med henblik på at timetallet gradvist udvides. Modellen har vist sig at have god effekt. - Det er uheldigt, hvis medarbejdere vejleder forkert, og i Alle Kan Bidrage vil vi indskærpe jobkonsulenterne, at de beder borgerne om selv at rette henvendelse til Ydelsesservice og andre dele af kommunen for at søge vejledning. Vores opgave vil være at kunne henvise borgeren til rette instans.

6 Min Plan - På møder, der indkaldes til i Min Plan, fremkommer anbefalinger, som efter ansøgning efterfølgende afvises, og medarbejdere får ikke altid fulgt op på opgaver, de får tildelt. Borgerrådgiveren tvivler på, om effekten af møderne modsvarer de ressourcer, der anvendes, og anbefaler en evaluering af effekten af møder i Min Plan. - Den åbne rådgivning er henvendt til borgerne, og den bedste vejledning vil i nogle tilfælde være, at henvise borgerne til at henvende sig her. - Alle Kan Bidrage kan genkende problematikken. Min Planindsatsen er for nuværende er sat på pause med henblik på en evaluering og revidering af indsatsen. Anbefalinger og handlinger som vedrører Aktiv hele livet Sagsbehandlingstider i bilsager - Ombudsmanden har gjort opmærksom på, at den udmeldte sagsbehandlingstid i sager om tilskud til handicapbiler skal svare til den faktiske. - Ombudsmanden tager ikke stilling til at længden af kommunens sagsbehandlingstider, men alene hvorvidt kommune overholder de tider, der er besluttet. Der er afgivet forklaring til ombudsmand for den manglende overholdelse. - I forbindelse med den årlige politiske behandling af sagsbehandlingstider er der lagt op til en længere sagsbehandlingstid på bevilling af handicapbiler. Det er i erkendelse af, at sagsforløbet ofte er kompliceret og derfor af længerevarende karakter. I 2017 var der ansættelse med omtanke og i den forbindelse blev ansættelse af en bilsagsbehandler udskudt, hvilket også bidrog til at forlænge sagsbehandlingstiden. Antal henvendelser - Antallet af henvendelser til Borgerrådgivningen vedrørende Aktiv Hele Livet er steget fra 106 til 134, og 16 ud af 192 bisiddermøder omhandler dette center. Der har i Borgerrådgivningen ikke været henvendelser/sager i den størrelsesorden før. - I 2017 blev der politisk besluttet et strammere serviceniveau på flere områder, og i den forbindelse oplevede Myndighed et øgede antal borgere, som ikke var tilfredse med den bevilgede støtte. - For den samlede Myndighed er der planlagt et uddannelsesforløb hvor mødet og den mundtlige kommunikation med borgerne bl.a. er i fokus.

7 Anbefalinger og handlinger som vedrører Læring og trivsel Helhedsorienteret sagsbehandling Mangelfuld sagsbehandling - Børneindsatsen opleves som skarpt opdelt i handicapsager og ikke-handicapsager, og flere forældre har børn, som er placeret i hver sin afdeling. Forældre oplever ikke, at der koordineres/kommunikeres/foretages helhedsorienteret sagsbehandling imellem de to afdelinger, hvilket skaber frustration hos forældrene. - Sagsbehandlingen i mange af de sager som borgere henvender sig med, vurderes som mangelfuld. Der er bl.a. manglende tilbagemeldinger på aktindsigt, og på almindelige henvendelser, på afgørelser, og på ønske om anden sagsbehandler. Ankesager - Borgerrådgiveren er af den opfattelse, at der er er mange ankesager på området hovedsagelig centreret om emner som aktindsigt, tidsfrister og afgørelser. Det anbefales, at der igangsættes en fokuseret indsats, så der sikres en større grad af ensartethed i procedurer, arbejdsgange, afgørelser og tydelighed i kommunikationen med borgerne. - I Børneindsatsen er det ledelsesmæssigt besluttet at iværksætte en indsats for at koordinere og samstemme samarbejdet mellem de forskellige specialer/afdelinger på myndighedsområdet. Dette sker ved udpegning af koordinatorer dels i handicapafdelingen dels i hvert områdeteam. Dette skal sikre, at familien har én primær kontaktsagsbehandler. - Der er i Børneindsatsen, myndighedsområdet besluttet en koordinatorfunktioner i hvert områdeteam, som arbejder tæt med sagsopfølgning på teamets sager. Dette skal sikre, at den enkelt rådgiver får støtte til at bevare overblik, overholde deadlines m.m - Der er udarbejdet sagsgange for behandling af aktindsigt, som der pt. undervises i. Lederne i Børneindsatsen følger tæt op på, at de nye sagsgange bliver fulgt. - Børneindsatsen opsamler systematisk alle erfaringer fra ankestyrelsesafgørelser samt klager. Dette anvendes som baggrund for intern uddannelse bl.a. forestået af Børneindsatsens jurist (ansat i 2017). - Ledelsen i Børneindsatsen har besluttet at igangsætte et arbejde der skal sikre en bedre systematik og ledelsesinformation i forhold til overholdelse af tidsfrister, svar på afgørelser og opfølgning på klager. - Ledelsen forventer også i 2018 at gennemføre undervisning i relevante dele af lovgivningen vedrørende aktindsigt, tidsfrister, afgørelser mv. for at sikre, at alle medarbejdere har de nødvendige og relevante kompetencer. - Samlet skal dette sikre en mere ensartet sagsbehandling i hele myndighedsområdet i Børneindsatsen.

Administrationens opfølgning på de aktiviteter, der blev sat i værk, som følge af Borgerrådgiverens rapport for 2017

Administrationens opfølgning på de aktiviteter, der blev sat i værk, som følge af Borgerrådgiverens rapport for 2017 Administrationens opfølgning på de aktiviteter, der blev sat i værk, som følge af Borgerrådgiverens rapport for 2017 Anbefalinger og handlinger som vedrører hele organisationen Borgerrådgiverens rapport

Læs mere

Borgerrådgiveren - årsberetning 2017.

Borgerrådgiveren - årsberetning 2017. Borgerrådgiveren - årsberetning 2017. Kommunalbestyrelsen: I forbindelse med Byrådets behandling af Borgerrådgivningens årsberetning for 2016 blev der fra flere partier udtrykt ønske om en mindre omfattende

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Kritik af utilstrækkelig vejledning i Socialforvaltningen Håndtering og fordeling af post på beskæftigelsesområdet Digital Post fra borger

Læs mere

[Skriv tekst] Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

[Skriv tekst] Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen [Skriv tekst] Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse Beskrivelse af klagesager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Der skelnes mellem to typer af klager.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Sager om førtidspension på det foreliggende grundlag, jf. pensionslovens 17 stk. 2

Sager om førtidspension på det foreliggende grundlag, jf. pensionslovens 17 stk. 2 Bilag 2. Figuren nedenfor viser forløbet af sagsbehandlingen af ansøgninger om førtidspension på det foreliggende dokumentationsgrundlag med angivelse af gennemsnitlig sagsbehandlingstid. De enkelte sagsbehandlingsskridt

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Borgerrådgiverfunktion styrker borgernes retssikkerhed Manglende vejledning kan koste både borger og kommune dyrt Vellykket Målrettet Indsats

Læs mere

Høringsmateriale: Evaluering og ændring af sagsbehandlingsfrister 2013

Høringsmateriale: Evaluering og ændring af sagsbehandlingsfrister 2013 NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Roar Andersen Servicecenter Hvalsø D 4646 4725 E rlan@lejre.dk Dato: 11. september 2013 J.nr.: 12/8915 Høringsmateriale:

Læs mere

DUKH-nyt. Merudgifter efter servicelovens 100. DUKH Nyt: Nr. 10 Januar Kort lovgivningsmæssig introduktion om merudgiftsydelse

DUKH-nyt. Merudgifter efter servicelovens 100. DUKH Nyt: Nr. 10 Januar Kort lovgivningsmæssig introduktion om merudgiftsydelse DUKH-nyt DUKH Nyt: Nr. 10 Januar 2019 Merudgifter efter servicelovens 100 af DUKH-konsulent Inga Petersen Om DUKH-nyt: DUKH har en lovgivningsmæssig forpligtelse til at formidle vores erfaringer om udviklingen

Læs mere

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 279 Offentligt KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 31-05-2013 Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Borgerrådgiverens beretning 2013

Borgerrådgiverens beretning 2013 Borgerrådgiverens beretning 203 Beretningen er baseret på henvendelserne til Borgerrådgiveren. januar 3. december 203 September 204 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 2 HENVENDELSER TIL BORGERRÅDGIVEREN...

Læs mere

Borgerrådgiverens beretning for 1. halvår Juli 2017

Borgerrådgiverens beretning for 1. halvår Juli 2017 Borgerrådgiverens beretning for 1. halvår 2017 Juli 2017 1 Borgerrådgiverens beretning for 1. halvår 2017 Sammenfatning Der har i det første halve år været 267 henvendelser til borgerrådgiveren, hvilket

Læs mere

Aftale for Team Myndighed

Aftale for Team Myndighed Aftale for Team Myndighed Overskrifter for aftalens mål 1 Effektmål 2 Målrettet sagsbehandling 3 Økonomistyring Dato: 16.12.2014 Aftale mellem Susanne Strandkjær Centerchef Henrik Otto Teamchef Underskrift

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Fakta om klagesager i BIF

Fakta om klagesager i BIF Indledning I fakta om klagesager illustreres udviklingen i antallet af klager i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen både i forhold til specifikke lovområder for København og en mere generel sammenligning

Læs mere

Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016

Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016 Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016 Analyse af ressourceforløb i Køge Kommune Den 19. februar 2016 Marselisborg Center for Udvikling, Kompetence og Viden Robert Jacobsen Vej 76A, st-3 2300 København

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

Forvaltningen har iværksat nedenstående handleplan for at følge op på revisionsbemærkningerne og forbedre kvaliteten i sagsbehandlingen.

Forvaltningen har iværksat nedenstående handleplan for at følge op på revisionsbemærkningerne og forbedre kvaliteten i sagsbehandlingen. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Kontor for Økonomi og Resultater NOTAT 24-05-2017 Sagsnr. 2017-0212219 Bilag 5. Handleplan Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen har

Læs mere

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 23. maj 2013 J.nr.: 2013-0006947 Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Ressourceforløbet er et centralt element i den reform af førtidspension og fleksjob,

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

ressourceforløb, fleks

ressourceforløb, fleks Rehabiliteringsteam, ressourceforløb, fleks og førtidspension Et tilbud om samlet vurdering, vejledning og hjælp til at få overblik. Den nye førtidspensionsreform, der trådte i kraft d. 1. januar 2013,

Læs mere

Velkommen til Workshop 2

Velkommen til Workshop 2 Velkommen til Workshop 2 Kvalitet i ressourceforløb hvad skal der til? Direktør Niels Kristoffersen, mploy a/s Afdelingschef Dorte Jarratt, Lyngby-Taarbæk Kommune Beskæftigelsestræf 2014 KVALITET I ARBEJDET

Læs mere

Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune

Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune Administrationsgrundlaget for kontrolopgaven i Holbæk Kommune - Arbejdet med forebyggelse og håndtering af socialt bedrageri Ydelsesservice, kerneområdet Alle Kan Bidrage Godkendt på møde i Udvalget for

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap.

Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap. Kvalitetsstandard vedr. sagsbehandling i forhold til borgere, der søger ydelser i Psykiatri og Handicap. Målgruppe: Sagsbehandlere i Rådgivning og Bevilling. Formål med ydelsen: Formålet med ydelsen er,

Læs mere

Sygedagpengereformen 2014

Sygedagpengereformen 2014 Sygedagpengereformen 2014 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Den 10. september 2014 v/teamleder Charlotte Palkinn, Fastholdelse og ressourceudvikling Regeringen siger: Regeringen vil føre en aktiv

Læs mere

Bilag 1: Forlænget sagsbehandlingstid af nyansøgninger til kontanthjælp hos Ydelsesservice København

Bilag 1: Forlænget sagsbehandlingstid af nyansøgninger til kontanthjælp hos Ydelsesservice København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT Bilag 1: Forlænget sagsbehandlingstid af nyansøgninger til kontanthjælp hos Ydelsesservice

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

overgang til jobafklaringsforløb

overgang til jobafklaringsforløb overgang til jobafklaringsforløb Hvad er et jobafklaringsforløb? Før mødet med rehabiliteringsteamet Formålet med et jobafklaringsforløb er, at du får en tværfaglig og sammenhængende indsats, som bidrager

Læs mere

overgang til jobafklaringsforløb

overgang til jobafklaringsforløb overgang til jobafklaringsforløb Hvad er et jobafklaringsforløb? Formålet med et jobafklaringsforløb er, at du får en tværfaglig og sammenhængende indsats, som bidrager til at bringe dig i arbejde eller

Læs mere

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af DHUV projektet 1. Formål med metoden

Læs mere

Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune

Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune Vedtægt for borgerrådgiveren i Odsherred Kommune Kapitel 1 - Baggrund og generelle bestemmelser 1 Odsherred Byråd har besluttet at oprette en borgerrådgiverfunktion. Borgerrådgiveren kan vederlagsfrit

Læs mere

Oplæg til tema- og erfadag om Ungdomssanktionen

Oplæg til tema- og erfadag om Ungdomssanktionen Oplæg til tema- og erfadag om Ungdomssanktionen Tirsdag den 10. marts 2015 Pia Ulrich-Hansen Stedfortræder Kontanthjælpsafdelingen/Ungeguiden 1. Ungeguiden i Silkeborg herunder erfaring med ungdomssanktion.

Læs mere

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto 17.59.21.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail adresse star@star.dk

Læs mere

REHABILITERINGS TEAM.

REHABILITERINGS TEAM. REHABILITERINGS TEAM www.jobcenter.randers.dk Jobcenter Randers kan vurderer, at der er behov for, at din sag bliver behandlet i Rehabiliteringsteamet. Det sker hvis jobcenteret vurderer, at din evne

Læs mere

Skriftlige 82 % (40/49) 63 % (17/27) 95 % (38/40) 90 % (36/40) Telefoniske 64 % (30/47) 73 % (22/30) 66 % (19/29) 82 % (18/22)

Skriftlige 82 % (40/49) 63 % (17/27) 95 % (38/40) 90 % (36/40) Telefoniske 64 % (30/47) 73 % (22/30) 66 % (19/29) 82 % (18/22) KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor Status på udmøntningen af Sygedagpengeaftalen For hvert af pejlemærkerne gives der nedenfor en status på hvilke initiativer, der

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Borgerrådgiverens årsberetning 2014.

Borgerrådgiverens årsberetning 2014. Borgerrådgiverens årsberetning 2014. Borgerrådgivningen i Holbæk Kommune har eksisteret siden den 1. januar 2007 efter beslutning truffet af Byrådet den 29. november 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen.

Læs mere

Borgerrådgiveren har besluttet at iværksætte en nærmere undersøgelse af sagen. Jeg beder derfor Socialforvaltningen om en udtalelse i sagen.

Borgerrådgiveren har besluttet at iværksætte en nærmere undersøgelse af sagen. Jeg beder derfor Socialforvaltningen om en udtalelse i sagen. Socialforvaltningen Rådhuset 1599 København V Att.: adm. direktør Anette Laigaard 28-03-2008 Sagsnr. 2007-80640 Sendt pr. e-mail: SOFFaellespost@sof.kk.dk, Anette.Laigaard@sof.kk.dk og SOF_Tilsyn@sof.kk.dk

Læs mere

Beretning om Borgerrådgiverens virksomhed april april 2016

Beretning om Borgerrådgiverens virksomhed april april 2016 Beretning om Borgerrådgiverens virksomhed april 2015- april 2016 Nærværende beretning giver en overordnet status på borgerrådgiverens funktionsperiode fra 1. april 2015 til 31. marts 2016. 1. Borgerrådgiverfunktionen

Læs mere

Sygedagpengereform Tidlig indsats og fast track. Signe Schertiger STAR

Sygedagpengereform Tidlig indsats og fast track. Signe Schertiger STAR Sygedagpengereform Tidlig indsats og fast track Signe Schertiger STAR Direktion HR Ledelsessekretariatet Erhvervsservice Arbejdsmarkedsydelser AMK Midt-Nord & WIDK Økonomi og Ressourcestyring Uddannelsesservice

Læs mere

Det lægelige samarbejde er delt i to - det socialt lægelige samarbejde og samarbejdet med regionen Klinisk Enhed.

Det lægelige samarbejde er delt i to - det socialt lægelige samarbejde og samarbejdet med regionen Klinisk Enhed. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Center for Driftsunderstøttelse NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Status på samarbejdet med de praktiserende læger. Beskæftigelses-

Læs mere

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Osvald Helmuths Vej 4 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet Faglig

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen?

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@br.kk.dk 02-11-2016 Sagsnr. 2016-0360781 Dokumentnr. 2016-0360781-2 Kære Ulrik Kohl Tak

Læs mere

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Aftaleforum Børn med behov for en samlet social og undervisningsmæssig indsats skal mødes af én kommune, der - med barnet i centrum-

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet

Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet BILAG 1 Afklaringsforløb og støtte-/mentorordning Sen-hjerneskadeområdet Målgruppen Målgruppen består af personer i alderen 18 til 65 år, som pga. senhjerneskade har ret og pligt til et tilbud efter Lov

Læs mere

Borgerrådgiverens årsberetning 2016.

Borgerrådgiverens årsberetning 2016. Borgerrådgiverens årsberetning 2016. Borgerrådgivningen i Holbæk Kommune har i 2017 10 års jubilæum, idet funktionen har eksisteret siden den 1. januar 2007 efter beslutning truffet af Byrådet den 29.

Læs mere

Samrådet i dag handler om ressourceforløb særligt om kommunernes arbejde med ressourceforløb og borgernes tilfredshed med indsatsen.

Samrådet i dag handler om ressourceforløb særligt om kommunernes arbejde med ressourceforløb og borgernes tilfredshed med indsatsen. Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 517 Offentligt T A L E August 2016 Tale til samråd BY-BÅ vedrørende ressourceforløb (den 23. august 2016) Indledning Samrådet i dag

Læs mere

Handleplan på baggrund af tilfredshedsundersøgelse 2015

Handleplan på baggrund af tilfredshedsundersøgelse 2015 Handleplan på baggrund af tilfredshedsundersøgelse 2015 Baggrund Der har i januar og februar 2015 været foretaget en tilfredshedsundersøgelse hos de borgere, der modtager ydelser fra Psykiatri og Handicap.

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning

Klar RET SEPTEMBER Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning 10 SEPTEMBER 2013 Klar RET Borgerrådgiverens guide om helhedsorienteret sagsbehandling og vejledning Vi skal se bredt på den enkelte sag og på borgerens behov ( ). En henvendelse om hjælp skal altså vurderes

Læs mere

Spørgsmål 1 Kan forvaltningen redegøre for, hvorfor er det ikke den enkeltes koordinerende sagsbehandler, som laver planerne?

Spørgsmål 1 Kan forvaltningen redegøre for, hvorfor er det ikke den enkeltes koordinerende sagsbehandler, som laver planerne? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen NOTAT Til Susan Hedlund, MB E-mail: Susanhedlund@br.kk.dk. 06-12-2016 Sagsnr. 2016-0420356 Dokumentnr. 2016-0420356-1 Kære Susan

Læs mere

Hovedpunkter og udfyldt skema med alle deltageres bemærkninger fra udvalgets studietur d til Silkeborg og Skanderborg kommuner.

Hovedpunkter og udfyldt skema med alle deltageres bemærkninger fra udvalgets studietur d til Silkeborg og Skanderborg kommuner. Hovedpunkter og udfyldt skema med alle deltageres bemærkninger fra udvalgets studietur d. 17-09-2014 til Silkeborg og Skanderborg kommuner. SILKEBORG Hovedpunkter fra besøget i Silkeborg: Generelt om borgerservice:

Læs mere

Ressourceforløb. Social- og Sundhedsudvalget, 29. november

Ressourceforløb. Social- og Sundhedsudvalget, 29. november Ressourceforløb Social- og Sundhedsudvalget, 29. november 2016 www.ballerup.dk Hvorfor en sag om ressourceforløb og netop nu? Vi ønsker fornyet og forstærket politisk signal på tværs af udvalg om den tværsektorielle

Læs mere

REHABILITERINGS TEAM.

REHABILITERINGS TEAM. REHABILITERINGS TEAM www.jobcenter.randers.dk Jobcenter Randers kan vurdere, at der er behov for, at din sag bliver behandlet i Rehabiliteringsteamet. Det sker hvis jobcenteret vurderer, at din evne til

Læs mere

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85

Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Vejledende serviceniveau for socialpædagogisk støtte Lov om social service 85 Indhold 1. Formålet med støtten... 3 2. Kerneopgaven... 3 3. Målgruppen og indsatsen... 3 4. Den rehabiliterende tilgang...

Læs mere

Det gælder reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2014.

Det gælder reformen af førtidspension og fleksjob, der trådte i kraft 1. januar 2014. Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 372 Offentligt T A L E d e t t a l t e o r d g æ l d e r 14. april 2016 Samrådstale om Statsrevisorernes kritik af implementeringen

Læs mere

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 2014 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere

Læs mere

Borgerrådgiverens beretning 2015

Borgerrådgiverens beretning 2015 Borgerrådgiverens beretning 2015 2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Organisering... 3 Hvad kan borgerrådgiveren... 4 Hvad kan borgerrådgiveren ikke... 4 Hvem kan klage... 4 Ressourceforbrug... 5 Hvordan

Læs mere

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner

Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Forslag til Handleplaner 2017 & 2018 Implementering af Hjørring Kommunes Handicappolitik Arbejdsmarkedsforvaltningens handleplaner Indledning Byrådet i Hjørring Kommune vedtog februar 2012 en Handicappolitik.

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning

Læs mere

Borger- rådgiver Årsberetning 2017

Borger- rådgiver Årsberetning 2017 Borger- rådgiver Årsberetning 2017 Årsberetning Årsberetningen sammenfatter borgerrådgiverens erfaringer og giver et overblik over, hvilke henvendelser borgerrådgiveren har behandlet i 2017. Beretningen

Læs mere

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe

Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe Aftale mellem Staben i Job og Borgerservice og Job- og Borgerservicechef Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Beskyttet beskæftigelse

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Beskyttet beskæftigelse Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Beskyttet beskæftigelse 2016 Interesseret i beskyttet beskæftigelse? Hvis du eller en pårørende har interesse i at komme i beskyttet beskæftigelse, kan du kontakte koordinatorerne

Læs mere

8. juni Sagsnr Cover til bilag: Introduktion til klagesagsområdet. Dokumentnr

8. juni Sagsnr Cover til bilag: Introduktion til klagesagsområdet. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 8. juni 2018 Cover til bilag: Introduktion til klagesagsområdet I forbindelse

Læs mere

God forvaltningskultur og Retssikkerhed for borgeren

God forvaltningskultur og Retssikkerhed for borgeren God forvaltningskultur og Retssikkerhed for borgeren Lov Vejledninger Principafgørelser Fra Ankestyrelsen Kommunens skøn og vurdering i den Enkelte borgers sag Afgørelse i borgerens sag, Som kan ankes

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Rammer og retningslinjer for Borgerrådgiveren

Rammer og retningslinjer for Borgerrådgiveren Rammer og retningslinjer for Borgerrådgiveren Borgerrådgiverens bemyndigelse, kompetence og opgaver Borgerrådgiveren er ansvarlig for at overvåge og sikre god og korrekt service over for borgerne i overensstemmelse

Læs mere

BI6a Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob

BI6a Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen BUDGETNOTAT BI6a Implementering af anbefalinger fra taskforcen for førtidspension og fleksjob Baggrund En taskforce nedsat af Beskæftigelses-

Læs mere

Borgerrådgiverens beretning december 2011 Indholdsfortegnelse

Borgerrådgiverens beretning december 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning...2 Historik...2 Formålet med borgerrådgiveren...2 Borgerrådgiverens opgaver...2 Organisering af borgerrådgivningsfunktionen...2 Aktiviteter i 2011...3 Fokusområder og Idéer

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne Januar 2011 Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne KL har udviklet et værktøj til selvanalyse af visitationsprocessen på børnefamilieområdet

Læs mere

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er

Proceduren for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle er PROCEDURE Procedure for samarbejdet mellem dagtilbud og andre fagprofessionelle - herunder visitationsprocedure i forhold til iværksættelse af specialpædagogisk bistand til børn,der endnu ikke har påbegyndt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Marts 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre. Marts 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om kvindekrisecentre Marts 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om kvindekrisecentre (beretning nr. 8/2013) 4. marts 2016 RN 304/16 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Godkendelse af vejledende frister for sagsbehandling

Godkendelse af vejledende frister for sagsbehandling Punkt 7. Godkendelse af vejledende frister for sagsbehandling 2017-062046 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til At status for overholdelse af de vejledende frister for sagsbehandlingstiden i 2017

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Borgerrådgiveren - årsberetning 2018.

Borgerrådgiveren - årsberetning 2018. Borgerrådgiveren - årsberetning 2018. 1 Borgerrådgivningen i Holbæk Kommune er oprettet efter 65e i lov om kommunernes styrelse. Borgerrådgivningen i Holbæk Kommune har, efter beslutning truffet af Byrådet

Læs mere

Myndighedsafdelingen. Kerteminde Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet. Serviceinformation

Myndighedsafdelingen. Kerteminde Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet. Serviceinformation Myndighedsafdelingen Kerteminde Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet Serviceinformation Vedtaget december 2013 Gyldighedsperiode 2014 til 2015 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 3 2.

Læs mere

God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84

God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84 God dialog og godt samarbejde på børnehandicapområdet ~ en manual for servicelovens 41, 42 og 84 Dokumentnr. 993287_2 Sagsnr. 12/12165 Udarbejdet af vije på baggrund af arbejdsgruppeinddragelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune

Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Udviklingsplan for styrkelse af praksis på overgrebsområdet i Fanø Kommune Indhold Baggrund... 2 Indledning... 2 Mål og aktiviteter, implementering af beredskabsplanen.... 4 Mål 1. Beredskabsplanen skal

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85)

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand (Serviceloven 85) Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Ekstraordinært møde Dato: Onsdag den Mødetid: 19:00-19:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck (C),

Læs mere

Kvalitetsstandard Bostøtte Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandard Bostøtte Skanderborg Kommune Kvalitetsstandard Bostøtte 2015 Skanderborg Kommune Indledning - Kvalitetsstandard Bostøtte Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarderne i Skanderborg Kommune tager afsæt i lov om social service, og alle

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Det fremtidige arbejde med ressourceforløb

INDHOLDSFORTEGNELSE. Det fremtidige arbejde med ressourceforløb Det fremtidige arbejde med ressourceforløb // Den 2. februar 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Målgruppen for ressourceforløb... 3 2.1. Beskrivelse af målgruppen for ressourceforløb... 3 2.2.

Læs mere

JOBCENTER. Sygedagpenge. Førtidspension. Jobafklaringsforløb. Fleksjob eller. Ordinært arbejde. Ressourceforløb

JOBCENTER. Sygedagpenge. Førtidspension. Jobafklaringsforløb. Fleksjob eller. Ordinært arbejde. Ressourceforløb JOBCENTER Ressourceforløb Førtidspension Fleksjob eller Sygedagpenge Jobafklaringsforløb Ordinært arbejde Privatpraktiserende socialrådgiver Susanne Koch Larsen Aktiviteter inden første opfølgning (inden

Læs mere