C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører"

Transkript

1 C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører Notat UDKAST Knebel 23. juni 2015 Bygherre: Opgave: Udført af: Faaborg Midtfyn Kommune Faaborg Svømmehal, vurdering af vandbehandlingsanlæg. Thomas Blønd Sørensen Baggrund Dette notat er udarbejdet ifølge aftale med Jane Haugaard Bruun, Faaborg Kommune. Notatet er udarbejdet med henblik på at vurdere de eksisterende vandbehandlingsanlægs kapacitet og tilstand, samt fremkomme med forslag til eventuelle ændringer ved vandbehandlingsanlæggene. Vurdering af eksisterende anlæg Der er 2 vandbehandlingsanlæg ved Faaborg svømmehal som henholdsvis betjener svømmebassin og børnebassin, samt varmtvandsbassin. Størstedelen af vandbehandlingsanlæggene stammer fra opførelsen af svømmehallen i 1996 og der kan ses mange rustdannelser indvendigt i sandfiltrene, til trods for at filtrene er forsynet med katodisk beskyttelse. Et enkelt filter har relativt kraftige tæringer på ydersiden. I alle filtrene ses endvidere en del hvide udfældninger på filtervæggene (særligt ved anoderne), som sandsynligvis er en blanding af gips og kalkudfældninger og kan skyldes at anlægget til katodisk beskyttelse er justeret til at afgive en for stor strøm. De øvrige komponenter som f.eks. hoved- og delstrømspumper fremstår i pæn stand og uden mislyde fra lejer. Hovedpumperne er ikke forsynet med frekvensregulering, hvorfor der ikke er mulighed for at regulere pumpeeffekten i forbindelse med f.eks. natsænkning. Ved gennemgangen af vandbehandlingsanlægget er der et opslag på væggen som angiver hvor stor den cirkulerede vandmængde skal være i de enkelte bassiner; Svømmebassin 210 m 3 /t (aktuel cirkulation ikke aflæst), temp 28 grader Børnebassin 30 m 3 /t (aktuel cirkulation ikke aflæst), temp 28 grader Varmtvandsbassin 131 m 3 /t (cirkulerer 100 m 3 /t), temp 34 grader Temperaturerne er oplyst af Lone. C:\Users\TBS CONPRO\Desktop\Ny Conpro sagsdisk \SAG\2015\ A Faaborg Svømmehal\Notat Faaborg Svømmehal Forslag til VB-anlæg doc ConPro Telefon : Holmbjergvej Knebel tbs@con-pro.dk Danmark CVR nr. :

2 C n Pr Side 2 Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører Filteranlægget for svømmebassinet og børnebassinet består af 3 stk. Ø2400 sandfiltre og filteranlægget for varmtvandsbassinet består af 2 stk. Ø2000 sandfiltre. Ved en filterhastighed på 20 m/t kan svømmebassin/børnebassin filtrene cirkulere 271 m 3 /t og varmtvandsbassinet cirkulere125 m 3 /t (forudsat pumperne har fornøden kapacitet). Beregning af omsætningstider og personbelastning For nærmere at vurdere vandbehandlingsanlæggenes kapacitet set i forhold til gældende (og kommene normer) er den nødvendige cirkulation og tilladelige peronbelastning udregnet. Svømmebassin. Vol d<1,5 m; ½x(1,2+1,5)x12,5x12 = 202,5 m 3, cirkulation 202,5/2 = 101,5 m 3 /t Vol d>1,5 m; 8x12,5x3,8 + ½x(3,8+1,5)x12,5x5 = 546 m 3, cirkulation 546/5 = 109 m 3 Cirkulation i alt 210,5 m 3 /t (svarende til en personbelastning på 105 pers/time). 32 inløbsdyser i bassinbund (6,6 m 3 /t pr. dyse). Børnebassin. Vol 0,5 <d<1,5 m; 6x6,25x0,9 = 34 m 3, cirkulation 34/2 = 17 m 3 /t Vol d<0,5 m; 3,75x3x0,45 + 3,75x1x0,32+ 3,75x1x0,17 = 6,8 m 3, cirkulation 6,8/0,4 = 17,1 m 3 /t Cirkulation i alt 34,1 m 3 /t (svarende til en personbelastning på 17 pers/time). 13 indløbsdyser i bassin (2,6 m 3 /t pr dyse). De beregnede cirkulerede vandmængde svarer nogenlunde til de oplyste mængder på sedlen i kælderen, og ligger fint indenfor filteranlæggets kapacitet, også når der kompenseres for delstrømme til kul og syre. Varmtvandsbassin. Areal 60 m 3, dybde 1,2 m. Volumen 72 m 3. Cirkulation ved 34 grader 72 m 3 /t (personbelastning 28 pers/time), ved mere end 34 grader 144 m 3 /t (personbelastning 48 pers/time) Antal dyser ukendt. Der er lidt uklarhed omkring varmtvandsbassinets cirkulerede vandmængde, idet det er oplyst at temperaturen er 34 grader (og derunder) hvorfor den cirkulerede vandmængde på 100 m 3 /t umiddelbart er tilstrækkeligt (op til 40 pers/time), men cirkulationen er på en seddel i kælderen anført til 131 m 3 /t, hvilket kunne tyde på at der ønskes en temperatur på mere end 34 grader. Den beregnede cirkulerede vandmængde ligger lidt under de ønskede 131 m 3 /t og der skal samtidigt kompenseres for delstrømme til kul og syre som overslagsmæssigt ligger på 20 m 3 /t hvorfor der ca. cirkuleres 110 m 3 /t I bassinet.

3 C n Pr Side 3 Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører Det vil sige at filteranlægget er tilstrækkeligt såfremt temperaturen holdes på under 34 grader. Sammenfatning og forslag til fremtidige dispositioner De eksisterende vandbehandlingsanlæg er i rimelig stand og kan opfylde kravene til cirkulerede vandmængder såfremt varmtvandsbassinet holdes umiddelbart under 34 grader. Det er dog vores vurdering at personbelastningen på særligt børnebassinet og varmtvandsbassinet i perioder må forventes at være en del større end den beregnede personbelastning, hvorfor disse burde have større filterkapacitet, eventuelt suppleret med en belastningsafhængig cirkuleret vandmængde, således den cirkulerede vandmængde tilpasses belastningen af bassinet. Vi har ikke modtaget materiale som angiver rørdimensioner for vandbehandlingsanlægget, men det er vores vurdering at anlægget er dimensioneret så fornuftigt at størstedelen af rørføringen umiddelbart kan genbruges og at det derfor kun er selve sandfiltrene der skal udskiftes såfremt det ønskes at opgradere filteranlæggene. Det er vores vurdering af kulfiltrene fortsat kan anvendes og deres restlevetid udnyttes. Det kan være uhensigtsmæssigt at have fælles vandbehandlingsanlæg på svømme- og børnebassin, idet et fækalt uheld i f.eks. børnebassinet medfører at svømmebassinet også skal lukkes i længere tid (op til en dag). Dette taler for at der etableres separate vandbelastningsanlæg for svømme- og børnebassin. De 5 sandfiltre har megen indvendig rust og et enkelt filter har kraftig tæring på ydersiden. Det må forventes at filtrene har en begrænset restlevetid og vil begynde at ruste kraftigere inden for få år. Der vil endvidere være mulighed for en svag misfarvning af vandet/klinkerne i bassinerne på grund af rustdannelsen på filtrene. De eksisterende sandfiltre bruger ca m 3 skyllevand om året, såfremt filtrene returskylles 1 gang om ugen som det normalt foreskrives. Denne vandmængde koster ca. kr moms om året. Hvis der skiftes til filteranlæg svarende til filtertypen i Midtfyns fritidscenter, vil der kunne spares 90-95% af denne vandmængde på returskyl hertil kommer dog udgiften til filterpulver, hvilket overslagsmæssig vil være kr moms om året. Ved at skifte filteranlæg (inkl. frekvensstyrede hovedpumper) vil der kunne forventes en besparelse i elforbruget på ca. kr moms om året. Selve hovedpumperne kører uden natsænkning, hvorfor der forbruges unødig energi til at cirkulere vandet. Det er vores vurdering at der kan spares kr /år såfremt der etableres frekvensomformere og anvendes natsænkning på anlæggene. Dette beløb er indregnet i de ovenstående kr

4 C n Pr Side 4 Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører Ved udskiftning af filteranlæggene til pulverfiltre som ved Midtfyns fritidscenter vil der kunne spares ca. kr moms årligt på vand- og elforbrug. Overslag Økonomien for udskiftning af vandbehandlingsanlæg må forventes at være følgende, alle priser er i kr. ekskl. moms., prisbasis 2. kvartal Nedbrydning og bortskaffelse af eksisterende filteranlæg ,- Udskiftning af enkelte delstrømspumper, ventiler og rør ,- Ny udligningstank for børnebassin (opbygget i PE med stål afstivning) ,- Ny hovedtavle for 3 anlæg med internet adgang ,- 3 pulverfiltre (1 ny pumpe + 2 eksisterende pumper genanvendes) ,- Tilslutning af hovedtavle ,- Ekstra kemidosering og måleautomatik med delstrømme ,- Anbefales afsat til uforudseelige udgifter ,- Rådgiverhonorar ,- Udlæg ,- Ialt ,- Ved at vælge et pulverfilteranlæg fremfor et sandfilter anlæg må der kunne forventes en årlig besparelse på kr. til driften af de 3 vandbehandlingsanlæg, og der vil derefter være separate vandbehandlingsanlæg for hvert bassin. Såfremt filteranlæggene udskiftes således der fortsat er fælles vandbehandling for svømme- og børnebassin kan overslaget reduceres med ca. kr moms.

5 Notat vedr. overdragelse/salg af Faaborg Svømmehal til Forum Faaborg Salg af Faaborg Svømmehal Theis Bavnhøj Hansen/Evald Bundgaard Iversen Sag: G Formål og baggrund Citat fra Kommunalbestyrelsesbeslutning, 13. januar 2009: Siden medio 2007 har grundlaget for etableringen af en fælles institution bestående af svømmehal og idrætshaller i Faaborg været drøftet. Svømmehalsfonden og Faaborghallerne har indgået i en dialog med Plan og Kultur for at afklare, hvilke muligheder der kunne være i forbindelse med en fælles institution. DGI Huse & Haller har været tilknyttet som rådgiver og har udarbejdet forslag til vedtægter og et midlertidigt driftsbudget. DGI Huse & Hallers oplæg er vedlagt som bilag. Ambitionen er, at Faaborg Fritidscenter skal blive et moderne center for idræt, sundhed, kultur og fællesskab i og omkring Faaborg by. Centeret skal således være et nytænkende mødested, understøtte lokalmiljøet og anvise veje og muligheder for bedre folkesundhed samt udbyde såvel hold- som individuelle træningsmuligheder for mange sportsgrene. En væsentlig forudsætning for at dette kan lykkes er, at kræfterne i området samles og der gennemføres en fusion mellem Faaborg-Hallerne og Faaborg Svømmehal. Såvel fonden der står for driften af svømmehallen som Faaborghallernes bestyrelse har udtrykt deres velvilje i forhold til en realisering af en ny institution snarest muligt. Det er vigtigt at sikre den nye institution et stærkt økonomisk fundament. Plan og Kultur foreslår derfor, at den kommunalt ejede svømmehal overdrages til den nye institution. Dermed gives der mulighed for, at svømmehallen kan danne grundlag for belåning, som kan muliggøre afholdelse af anlægsudgifter. Desuden indstilles det, at der købes konsulentbistand med henblik på at sikre det bedst mulige grundlag for institutionens fremtidige drift. Det sidste afsnit i beslutningen vedr. et stærkt økonomisk fundament, samt muligheden for belåning var en mulighed efter de faktiske og konjunkturmæssige forhold i 2009 og årene op til. I 2016 er situationen en helt anden efter finanskrisen. På grund af finansielle opstramninger, finansielle vilkår for selvejende institutioner og svømmehallens driftsusikkerheder er det ikke sandsynligt at disse argumenter holder på nuværende tidspunkt. Selve overdragelsen har trukket ud af flere årsager bl.a. at der har været større renoveringsprojekter i svømmehallen, herunder problemer med revnede fliser efter seneste renovering. Forum Faaborg har lagt mange ressourcer i at skabe den nødvendige organisatoriske og økonomiske udvikling - herunder skabe det store moderniseringsprojekt der er i fuld gang med at skabe den fysiske sammenhæng mellem skole, haller og svømmehal. Der har ligeledes være lagt mange kræfter i at optimere driften og tage hånd om de økonomiske udfordringer der har været. Forum Faaborg har i det seneste år været i gang med at omstrukturere og har bl.a. skåret sin lønudgift ned fra ca. 1.9 mio. kr. til ca. 1.5 mio. kr. i svømmehallen. Ligeledes har der været udfordringer i forhold til tekniske/juridiske elementer i overdragelsen, men disse forhold er nu på plads, så overdragelsen kan finde sted. Forum Faaborg s bestyrelse kører udelukkende på frivillig basis, og de lægger et stort engagement og arbejde i at skabe et stabilt og aktivt idrætscenter i udvikling for Faaborgs foreninger og borgere. 1/3

6 Overdragelse og økonomi Med afsæt i ovenstående beslutning og efter at have forsøgt at sætte overdragelsesprocessen i gang et par gange uden held, så er tiden nu inde til at Faaborg Svømmehal kan overdrages til Forum Faaborg. I Kommunalbestyrelsens godkendelse den besluttede man at overdrage svømmehalsbygningerne til fonden (nu Forum Faaborg) for kr. 0. Kommunalbestyrelsen har endvidere den godkendt at den kommunalt ejede svømmehal indskydes i fonden for kr. 0. Forum Faaborg (jf. tingbogen Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond, Faaborg Hallerne) bliver ejer af bygningen og grunden for kr. 0. Faaborg-Midtfyn Kommune vil fortsat eje udenomsarealerne og have vedligeholdelsespligten på disse. Det vil også sige at diverse aftaler vedr. El-skabe/-huse på grunden fortsat vil køre i kommunens regi og ikke vil have nogen påvirkning i forhold til selve svømmehallens drift. Der er ligeledes lavet en deklaration i købsaftalen om forbud mod videresalg. Det betyder at svømmehallen ikke må sælges til andre end Faaborg-Midtfyn Kommune, samt at hvis Forum Faaborg ikke længere kan/vil drive svømmehallen, er kommunen er berettiget til at kræve grunden tilbageskødet til samme pris, som køberen har betalt. Ved overdragelsen overtager Forum Faaborg alle forpligtigelser vedrørende både indvendig og udvendig vedligeholdelse af bygninger, mv., men der er ingen ændring i forhold til nuværende forhold vedr. udenomsarealerne, som kommunen fortsat skal vedligeholde. Årsagen til dette er at grunden udstykkes som en sokkelmatrikel, da man jf. Udstykningsloven ikke kan frasælge ejendom på lejet grund. Ved denne udstykning tinglyses deklaration om, at svømmehallen er sikret adgangs- og parkeringsforhold. Selvom om overdragelsen kan ske vederlagsfrit, skal der stadig betales tinglysningsafgift ift. den offentlige ejendomsvurdering, kr , svarende til en tinglysningsafgift på kr Kommunen afholder denne udgift. Ved salget til Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond, Faaborg Hallerne, ophører ejendommens fritagelse for grundskyld. Udgiften hertil udgør ca. kr pr. år. Alle idrætshaller er fritaget for grundskyld i kommunen. Kommunens administration søger om fritagelse for grundskyld for Faaborg Svømmehal i kommunens økonomiudvalg. Faaborg-Midtfyn Kommunes forpligtigelser Faaborg-Midtfyn Kommune har en forpligtigelse overfor borgere og foreningslivet til at sikre gode lokale rammer for idrætsaktiviteter herunder svømning og andre vandaktiviteter. Jf. Folkeoplysningsloven og Faaborg-Midtfyn Kommunes haltilskudsmodel sikres kommunalt tilskud til svømmehallen ved køb af svømmetimer til skoler/institutioner, foreningslivet, samt offentlig adgang til svømmehallen. Tilskudspriser pristalsreguleres årligt. Energipriser kan fluktuere og ved væsentlige dokumenterede stigninger, kan tilskuddet til svømmehallerne tages op til genovervejelse. Faaborg svømmehal vil komme til at indgå i haltilskudsmodellen pr. 1. januar Kommunen har af ovenstående grunde stor interesse i at Faaborg Svømmehal består som en god, velholdt og bæredygtig ramme for skole-, uddannelses- og fritidsaktiviteter for hele den sydlige del af kommunen. COWI har i 2013 udarbejdet en 10 års vedligeholdelsesplan for Faaborg Svømmehal, som et godt og fagligt fundament for kommende års budgetlægning for vedligeholdelse og investeringer i svømmehallen. Rapporten angiver at et normalt vedligeholdelsesbudget på ca kr. årligt vil være tilstrækkeligt, og derfor er det minimumskravet til begge svømmehaller i kommunen jf. haltilskudsmodellen. Historikken af vedligeholdelsesudgifter i Faaborg Svømmehal ligger dog nærmere et gennemsnit på ca kr. pr. år siden 2009 (med en variation fra kr.). Der skal investeres en del i renovering af de tekniske installationer i de kommende år, og derfor er konklusionen at Faaborg-Midtfyn Kommune anbefaler Forum Faaborg at afsætte min kr. til ordinær vedligeholdelse, og løbende evaluerer omkostningsniveauet med kommunen. 2/3

7 Så fremt der investeres i nyt vandbehandlingsanlæg, og øvrige anbefalede renoveringer i de kommende år, er det kommunens vurdering at omkostningsniveauet vil falde hen over de kommende år dels ved lavere energiudgifter, og dels ved færre udgifter til ordinær vedligeholdelse. Disse lavere driftsudgifter vil dog først være indfaset, når renoveringerne er gennemført, og nok tidligst med fuldt virke fra Se forklaring herunder. Ekstraordinær vedligeholdelse eller renovering I efteråret 2015 forelå en supplerende del-analyse fra en svømmehalsteknisk ekspert ConPro med anbefaling af en hel udskiftning af vandbehandlingsanlægget med store driftsmæssige besparelser til følge antageligt ml kr. årligt. I COWI rapporten lagde man blot op til en renovering af anlægget, hvilket er billigere, men har en lavere levetid og ingen energimæssig driftsbesparelse. Da der har vist sig at være et større behov for renoveringer end først antaget, så arbejdes der på en ny samlet ekspertanalyse og rapport. Når der foreligger rapport med konkrete anbefalede renoveringsprojekter, vil kommunen i samarbejde med Forum Faaborg planlægge hvornår disse projekter skal/kan gennemføres mest optimalt for både Forum Faaborgs drift og ansatte, samt hensynet til brugerne. Optimalt set skal der så vidt muligt arbejdes på at fremrykke projekterne og anlægsmidlerne, så renoveringen kan finde sted allerede i sommeren 2016 dette af hensyn til øvrigt byggeri og mindst muligt gene for brugerne og Forum Faaborgs drift. Hvis det ikke kan lade sig gøre vil det bedste alternativ være i 2018 det vil dog afhænge af ekspertvurderingen om anlægget kan holde så længe. Der er flere årsager til skyde renoveringen (eller noget af renoveringen) til 2018 dels pga. alle svømmehaller i Danmark skal leve op til nye vandkvalitetskrav fra 2017, og dermed skal mange have nye vandbehandlingsanlæg senest i 2017 allerede nu ses der en øget efterspørgsel på renoveringer i 2017, og det kan være svært at få den nødvendige specialiserede arbejdskraft og materialer, og vi kan risikere prisstigninger. På baggrund af dette vil kommunens administration indstille, at der afsættes ekstra midler i kommunens budget til de anbefalede renoveringsprojekter, der ligger ud over den ordinære vedligeholdelse i lighed med tidligere renoveringsprojekter i såvel Faaborg, som i Ringe Svømmehal. Hvis lignende situationer skulle opstå i fremtiden vil samme procedure være gældende for kommunens engagement. Faaborg Svømmehal er i 2013 blevet renoveret for ca. 6 mio. kr. men der er desværre opstået skader i form af revner på fliser i bassinerne. Ansvaret for disse skader er placeret, og kommunen udbedrer skaderne efter anbefalinger fra Teknologisk Institut og afholder udgifterne til dette. Der arbejdes på at lave en konkret aftale vedr. et minimum af teknisk rådgivning i de 2 svømmehaller for at sikre optimal drift og vedligeholdelse. Aftalen mellem Forum Faaborg, Midtfyns Fritidscenter og Faaborg- Midtfyn Kommune, skal sikre at der løbende er et minimum af professionel rådgivning til de tekniske anlæg evt. i samarbejde med kommunens bygningssagkyndige og/eller svømmehalstekniske eksperter. Samlet tilskud vedr. Faaborg Svømmehal Faaborg Svømmehal skal som sagt underligges haltillskudsmodellen. Vi må dog erkende at der historisk har været flere usikkerhedselementer vedr. svømmehallens drift og vedligeholdelse, og at det kan være usikkert om det nuværende tilskudsniveau kan få svømmehallens budget til at hænge sammen fra Årsagen er bl.a. at Faaborg svømmehal har en forholdsvis stor lønudgift (i forhold til f.eks. Ringe svømmehal). Dels ligger Faaborg svømmehal fysisk adskilt fra det resterende halkompleks, hvilket betyder ekstra arbejdsressourcer i form af min. en kontant medarbejderressoruce i hele svømmehallens åbningstid, og dels at svømmehallen indeholder flere funktioner der kræver ekstra tilsyn (f.eks. rutchebane, varmt vandsbassin, salg/reception kun til svømmehal, mv.), samt langt flere offentlige åbningstimer i Faaborg sammenlignet med Ringe. En anden væsentlig forskel mellem Ringe og Faaborg er at Faaborgs svømmeklubber har et langt lavere aktivitetsniveau end i Ringe faktisk lidt under halvdelen hvilket udmønter sig i en forskel i tilskuddet for foreningstimer på næsten 1.0 mio. kr. færre til Faaborg. Som anført ovenfor kan der ligeledes være usikkerhed om drifts- og vedligeholdelsesniveauet i Faaborg Svømmehal, hvilket også kan være en usikkerhedsfaktor i en overgangsperiode. I beslutningen fra 2009 ønskede kommunalbestyrelsen at sikre den nye institution et stærkt økonomisk fundament og for at sikre en driftsbalance i overgangsperioden, så vil Faaborg Svømmehal på baggrund af estimeret budget for 2016 få tildelt kr. ekstra som et årligt tilskud i en overgangsordning. I første omgang vil det ekstra tilskud blive udbetalt i 3 år ( ). Det er målet at de større renoveringsprojekter, og der af energibesparelser, er implementeret senest i Herefter vil driften blive evalueret, og ligeledes vil tilskuddene jf. haltilskudsmodellen blive evalueret og evt. justeret. Se vedlagte budgetskema. 3/3

8 Rev. D Faaborg Svømmehal Overslagspriser på div. Renoveringsopgaver, samt anlæg 2017 kr kr kr. Renovering af facade, omfugning (50% af facaden) afrensning og imprægnering kr Udskift af ventilatorer på eksist. ventilationsanlæg. kr Etablering af ventilationsanlæg i foyer og klinikrum kr Udskiftning vandbehandlingsanlæg kr Skift af dug i skylle-/udligningstanke kr Skift af varmeveksler og varmtvandsbeholder kr Skift af div. hoved- og cirkulationspumper samt målere og frekvensstyring til do. kr Renovering af alle galvaniserede rør i 3 teknikrum og under bassin m.m. kr Fremføring af tappesteder med bassinvand (klor) til spuling/rengøring (undgå alger/bakterier) kr Skift af klinker på gulve i baderum (mangler vedhæftning til underlag ca. 100 m²) kr Vægfliser i baderum (mangler glasering pga. af mange års rengøring ca. 200 m²) kr I alt kr kr kr Uforudsete 10% kr kr kr Omkostninger 15% kr kr kr Drifttab ved lukning af svømmehal (delvis dækning) kr kr I alt inklusiv uforudsete og omkostninger, samt driftstab ved lukning kr kr kr afrunding Samlet beløb kr

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører C n Pr Notat Knebel 21. januar 2015 Bygherre: Opgave: Udført af: Tønder Kommune, Arrild Svømmehal Gennemgang af eksisterende vandbehandlingsanlæg med henblik på vurdering af anlæggenes kapacitet. TBS Baggrund

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013

Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013 Sagsnotat Knebel den 9. oktober 2013 Bygherre: Opgave: Rønne Svømmehal Rønne Svømmehal, drift og vedligehold Sted og tid: Rønne den 4. oktober 2013 Fordeling: Udført af: Kim Johansen Thomas Blønd Sørensen

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Sagsnotat Knebel den 16. februar 2016

Sagsnotat Knebel den 16. februar 2016 Sagsnotat Knebel den 16. februar 2016 Bygherre: Rønne Svømmehal Opgave: Besigtigelse af bassinkonstruktioner Sted og tid: 5. januar 2016 Fordeling: Christina Mørup Sørensen, Rønne Svømmehal Udført af:

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Overført anlæg. Side 1

Overført anlæg. Side 1 Nummer 200 Projektnavn Faaborg Svømmehal - nyt vandbehandlingsanlæg og øvrig renovering Fagudvalg Kultur- og Lokalsamfundsudvalget Funktion 00.32.32 Administrativ enhed Center for By Land og Kultur Indsatsområde

Læs mere

TØNDER KOMMUNE ARRILD SVØMMEHAL. Udskiftning af vandbehandlingsanlæg TILBUDSBLANKET, FORBEHOLD, SKYLDNERERKLÆRING OG TILBUDSLISTER

TØNDER KOMMUNE ARRILD SVØMMEHAL. Udskiftning af vandbehandlingsanlæg TILBUDSBLANKET, FORBEHOLD, SKYLDNERERKLÆRING OG TILBUDSLISTER TØNDER KOMMUNE ARRILD SVØMMEHAL Udskiftning af vandbehandlingsanlæg TILBUDSBLANKET, FORBEHOLD, SKYLDNERERKLÆRING OG TILBUDSLISTER VANDBEHANDLINGSENTREPRISEN Arrild Svømmehal Side 2 af 6 Tilbudsblanket

Læs mere

Nedenfor gives et forslag til ændrede priser i forhold til den fremlagte halmodel og priserne i denne.

Nedenfor gives et forslag til ændrede priser i forhold til den fremlagte halmodel og priserne i denne. 1. alternative forslag til priser i halmodellen Der fremlægges her et alternativt forslag i forhold til den fremlagte halmodel. Det alternative forslag vedrører et forslag til ændrede priser i halmodellen

Læs mere

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35.

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 60 Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. Medlemmer: Formand Erik Lund

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM

Bygningsgennemgang. IIIn. Ø.Hornum Børnehave. Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang Ø.Hornum Børnehave IIIn Sagsnr.: 0906 Dato: 01.07.2009 Udført af: PEM Bygningsgennemgang, Øster, Hornum Børnehave Indhold INDLEDNING... 3 EJENDOMMENS DATA... 3 DOKUMENTER... 3 KONKLUSION...

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN 2019-2022 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025

Læs mere

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou

Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager. Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Renovering af administrationsbygningerne i Terndrup og Nørager Temamøde for byrådet, 27. januar 2014, Lars Schou Plan for den næste time Formål: At give indblik i historik og nyt beslutningsgrundlag for

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler.

Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler. Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler. Baggrund Social- og Sundhedsudvalget har på sit møde 04.05.16 anmodet administrationen om at undersøge mulighederne for, at dele af Svendborg Kommunes

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Godkendelse af hygiejnetekniske og driftsmæssige forhold for varmtvandsanlæg Midtfyns Fritidscenter

Godkendelse af hygiejnetekniske og driftsmæssige forhold for varmtvandsanlæg Midtfyns Fritidscenter Godkendelse af hygiejnetekniske og driftsmæssige forhold for varmtvandsanlæg Midtfyns Fritidscenter Søvej 34 5750 Ringe Denne godkendelse er givet til Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, 5750 Ringe, til

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter

Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter mellem Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Faaborg-Midtfyn Kommune (herefter

Læs mere

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion (Revideres løbende) Udarbejdet af: Sagsnummer.: Version nr.: Morten Sørensen / Lis Christiansen

Læs mere

HELLEREN Besparelseskatalog - svømmehal PGL 043

HELLEREN Besparelseskatalog - svømmehal PGL 043 NOTAT 1515.02 GHE 2010-10-21 HELLEREN Besparelseskatalog - svømmehal PGL 043 Rådgivergruppen er efter indhentning af anbud blevet bedt om at udarbejde et sparekatalog for mulige besparelser for at nedbringe

Læs mere

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Generelt om notat: Nedennævnte notat er fremkommet efter dialog og undersøgelser gennemført af bestyrelsen og ingeniørfirmaet Gaihede

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103

Bornholms Regionskommune Budget 2016 2019. Besparelsesforslag. Nuværende budget 103 103 103 103 Tilskud til Wonderfestiwall Forslag nr. FKU-01 1.000 kr. 2015-priser Nuværende budget 103 103 103 103 Mindre udgift - 103-103 - 103-103 Nettobesparelse - 103-103 - 103-103, anlæg Forslaget omfatter en

Læs mere

Notat. Til: Niels Petterson Kopi til: Lars Evald Jensen Fra: Jens Ilum Bock

Notat. Til: Niels Petterson Kopi til: Lars Evald Jensen Fra: Jens Ilum Bock Notat Til: Niels Petterson Kopi til: Lars Evald Jensen Fra: Jens Ilum Bock Vurdering af renoveringsprioritering Haller i Assens Kommune Følgende vurdering er udelukkende udført på baggrund af DAI s tilstandsrapporter

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA OUH Ventilation KGA idéoplæg Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA Dato: 06. juni 2014 IDÉOPLÆG Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA på OUH ORIENTERING På OUH i afsnit for KGA (Klinisk

Læs mere

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy Hadsten Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen.

Desuden mangler der udeluftventiler i kælderen. Skønsmandens erklæring 8106 Oversigt over klagepunkter 1. 2. Fugt og skader i kældervægge. Olietanken. Vejret på besigtigelsestidspunktet Tørvejr svag vind ca. 24 0. Øvrige forhold Klagers selvrisiko på

Læs mere

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping

Godkendelse August 2009. Elsegårde Camping Godkendelse August 2009 Elsegårde Camping Indhold 1. Resumé... 3 2. Godkendelse... 4 3. Vilkår... 4 3.1. Generelt... 4 3.2. Indretning af bassinområde... 4 3.3. Indretning og drift af bassin... 4 3.4.

Læs mere

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab Hillerød Kommune Notat Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab INDLEDNING Direktionen besluttede 6. februar 2018, at der i generelle termer skal laves en beskrivelse af tre modeller for ejerskab

Læs mere

Der findes ingen automatik til dosering af klor/syre. Der er indhentet tilbud på nyt anlæg.

Der findes ingen automatik til dosering af klor/syre. Der er indhentet tilbud på nyt anlæg. Vedr. Søndermarkshallen Den 19. December 2015 Statusrapport Søndermarkshallen. Forord. Søndermarkshallen er et ældre badeanlæg, der ønskes genåbnet. Bassinet har været lukket i en periode på ca. 2 år.

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 9

Energimærkning SIDE 1 AF 9 SIDE 1 AF 9 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Nørrebrogade 13A 8900 Randers 730-015865-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens

Læs mere

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser

Energirenovering til Passivhusstandard. -Blok 9- REVIDERET. Økonomi og huslejekonsekvenser DFB Afd. 93-43 Gadehavegård Energirenovering til Passivhusstandard -Blok 9- REVIDERET Økonomi og huslejekonsekvenser Udarbejdet d. 6. november 2013 Rev. dato: d. 16.06.2014 1 Af Domea og Energi & Miljø

Læs mere

A. Økonomisk vurdering af solfangeranlægget

A. Økonomisk vurdering af solfangeranlægget A. Økonomisk vurdering af solfangeranlægget I dette afsnit undersøges det hvilken økonomisk gevinst, der på længere sigt kan opnås ved at investere i det dimensionerede solfangeranlæg. Dette indebærer

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan A/B Mariendalsvej 62-64 2000 Frederiksberg Primo år 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Vedligeholdelsesplanen... 3 2. Beskrivelse af ejendommen... 4 3. Konklusion... 7 2 1. Vedligeholdelsesplanen

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8184 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Nedbøjning/mellemrum af/ved facadebjælke over vinduesparti ses ved afstand mellem facadebjælke og rem/spær. Krav Ændring af afstivning af bærende

Læs mere

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune

Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Kommunernes lånoptagelse og gældsudviklingen i Holbæk Kommune Notatet beskriver kort reglerne og overvejelser omkring kommunal lånoptagelse, hvad kommunerne har mulighed for at låne til, samt hvilke hensyn

Læs mere

GODKENDELSE SVØMMEBADE

GODKENDELSE SVØMMEBADE GODKENDELSE SVØMMEBADE HVORDAN GØR VI I GULDBORGSUND KOMMUNE LYNGE CHRISTIANSEN VED DANSK SVØMMEBADSTEKNISK FORENINGS TEMADAG I ODENSE DEN 30. OKTOBER 2014 SVØMMEBADSANLÆG I KOMMUNEN Guldborgsund Kommune

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

De forskellige forslag til ombygning af vandbehandlingsanlæg med tilhørende bassinopgraderinger fremgår nedenfor:

De forskellige forslag til ombygning af vandbehandlingsanlæg med tilhørende bassinopgraderinger fremgår nedenfor: NOTAT Projekt Opgradering af vandbehandlingsanlæg Kunde Gudhjem Svømmehal Notat nr. 02 Dato 2016-04-15 Til Fra Kopi til Johan Lorentzen Bornholms Energitjeneste Hans Jørgen Jensen Bestyrelsesformand Gudhjem

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Rolighedsvej 23,

Læs mere

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund UDVIKLING & ERHVERV Kultur & fritid Dato: 20-10-2014 Kontaktperson: Henning Steen Jensen Dir. tlf.: 7996 6380 E-mail: hsj@vejenkom.dk NOTAT Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter Baggrund

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 28. juni 2006 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Energinotat for Frederikssundsvej 180 A-D. Efterisolering af gavle. Marts 2017

Energinotat for Frederikssundsvej 180 A-D. Efterisolering af gavle. Marts 2017 Energinotat for Frederikssundsvej 180 A-D Gaihede ingeniører og arkitekter, har efter aftale med AB Frederikssundsvej 180 A-D indledt en undersøgelse af energimæssige tiltag for ejendommen. Undersøgelsen

Læs mere

Lanternen Byggeri fra

Lanternen Byggeri fra Kommentarer K3 K2 K2 Handicap Handicap person K3 1-5 år 6-15 år Energi BR10 Vejl. alle beløb er excl. moms A B C G D E F Vester Hornum hallen UN: Udhæng mod øst 0 196.000 8.000 Fliser i bruseniche 268.000

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/8 AB Strand 10. april 2015 Bygningsdel 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 01. Tagværk - 4.180 - - - - - - - - 02. Kælder/fundering - - - - - - - - - -

Læs mere

Tinghøj Allé Ringe. sælger betinget af godkendelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne

Tinghøj Allé Ringe. sælger betinget af godkendelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne KØBSAFTALE Undertegnede Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2 5750 Ringe sælger betinget af godkendelse fra Geodatastyrelsen (udstykning) herved til medunderskrevne Den Almennyttige Erhvervsdrivende Fond,

Læs mere

RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND. Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning

RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND. Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning RENOVERING AF FALDSTAMMER OG BRUGSVAND Alvorlighed og nødvendighed Økonomi og husleje Nyt toilet og bad? Planlægning ALVOR OG NØDVENDIG BRUGSVAND ALVOR OG NØDVENDIGHED FALDSTAMMER Almen tilstand/restlevetid:

Læs mere

Hvidovrevej 279 og 279A-C

Hvidovrevej 279 og 279A-C Notat vedr. energirenovering 1 / 5 Formål OBH Rådgivende Ingeniører A/S er rekvireret af Andelsforeningen Hvidovrevej 279 til at gennemgå og besigtige de eksisterende bygningsdele på bygningerne Hvidovrevej

Læs mere

Sammenlægning af. Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk

Sammenlægning af. Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk Sammenlægning af Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk Bestyrelserne i Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk indstiller til generalforsamlingens godkendelse, at Asserbo Vandværk og Baunehøj Vandværk sammenlægges

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Østergade 96 Postnr./by: 4340 Tølløse BBR-nr.: 316-027477-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Listen over renoverings- og etableringsomkostninger, efter aftale med Sidsel, Lars og Leo ved besigtigelse på planteskolen d. 28.

Listen over renoverings- og etableringsomkostninger, efter aftale med Sidsel, Lars og Leo ved besigtigelse på planteskolen d. 28. Notat vedr. Garland Mail fra Allan d. 25. maj 2018: Udgifterne til nedrivning og renovering af planteskolen trækkes fra det bevilgede beløb på 10,7 mio. kr. inden vi kan udregne, hvor meget der er at bygge

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Skelbrovej 8 2650 Hvidovre Dato : 2010-06-25 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16767719 Matr. nr./ejerlav 6GG / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr. 72427

Læs mere

Bilag til emnet Asfaltering af grundejerforeningens veje og stier

Bilag til emnet Asfaltering af grundejerforeningens veje og stier Grundejerforeningen Hasselbakken af 1988 Ekstraordinær generalforsamling den 9. december 2014 Bilag til emnet Asfaltering af grundejerforeningens veje og stier Dette bilag indeholder materiale til punkt

Læs mere

Vedligehold, drift og investeringer i

Vedligehold, drift og investeringer i Vedligehold, drift og investeringer i 2015-2024 - For den nuværende svømmehal Udarbejdet af bestyrelsen for S/I Skanderborg Svømmehal 23. april 2015 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 Bygningssyn...5

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10052 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Pkt.1. Der er monteret kobberrør i brugsvandsinstallationen før galvaniserede stålrør. (i vandretningen) Pkt.2. Tæring og lille

Læs mere

Spar på energien pengene miljøet

Spar på energien pengene miljøet Spar på energien pengene miljøet med en ny fjernvarmeunit Få udskiftet din gamle fjernvarmeinstallation og betal det hele over varmeregningen HADERSLEV FJERNVARME Du kan få renoveret din fjernvarmeinstallation

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lundemarken 38 4400 Kalundborg Dato: 23.01.2014 Lb nr. H-14-01989-0015 Kommunenr./Ejendomsnr.: 326-22841 Matr. nr./ejerlav 1 DO Ladegården, Kalundborg

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Hobrovej 34 8900 Randers 730-012361-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling af ejendommens varmeudgifter

Læs mere

ENERGIRAPPORT 2012 3. januar 2013

ENERGIRAPPORT 2012 3. januar 2013 ENERGIRAPPORT 2012 3. januar 2013 Side 1 af 8 Energirapport for E/F Herman Bangs Have Frederiksberg Kommune ønsker at sætte fokus på mulighederne for at gennemføre energibesparelser i boligejendomme på

Læs mere

Regnskab 2014 for sportshal/idrætsanlæg med kommunalt driftstilskud

Regnskab 2014 for sportshal/idrætsanlæg med kommunalt driftstilskud Drift - Side 1 Regnskab 2014 for sportshal/idrætsanlæg med kommunalt driftstilskud Hallens navn og adresse Fladså Hallen Mogenstrup Parkvej 10 B 4700 Næstved Kontaktperson Halinspektør Leo Steen Larsen

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 8

Energimærkning SIDE 1 AF 8 SIDE 1 AF 8 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Gl. Jennumvej 1 8900 Randers 730-016974-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen udføres

Læs mere

Vedr. Klemensker Svømmebad Den 24. August 2016

Vedr. Klemensker Svømmebad Den 24. August 2016 Vedr. Klemensker Svømmebad Den 24. August 2016 Statusrapport Klemensker Svømmebad. Forord. Følgende rapport skal give et overblik over Klemensker Svømmebads driftsituation. Det skal vurderes, hvilke tiltag

Læs mere

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag:

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag: Vedr: Opdrag: Bygningsscreening af haller i Randers Kommune Vi har for Randers Kommune Kultur og Fritid udført en screening af nedenstående hallers generelle tilstand. Herefter har vi vurderet og prioriteret,

Læs mere

Energi- & Ingeniørgruppen A/S

Energi- & Ingeniørgruppen A/S TILSTNDSRPPORT 1 Energi- & Ingeniørgruppen /S dresse : Mandholmen 11 2650 Hvidovre TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT Dato : 2009-05-19 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16752762 Matr. nr./ejerla 7 IF / Hvidovre By,

Læs mere

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand

Forudsætninger for beregning af Energimærket. Samlet vurdering af ejendommens energimæssige tilstand Energimærke nr.: E 6-1875-65 Energimærket er gyldigt i 3 år fra: 16. maj 26 Ejendommens BBR nr.: 253 37261 1 Byggeår: 1974 Anvendelse: Enfamiliehus Ejendommens adresse: Hinbjerg 15, 269 Karlslunde Forudsætninger

Læs mere

Svømmehal Lanternen. Anlægs og driftsbudget

Svømmehal Lanternen. Anlægs og driftsbudget Svømmehal Lanternen Anlægs og driftsbudget Grundforudsætninger Der opføres i tilknytning til Lanternen en svømmehal, jf. den oprindelige plan for Lanternen. Med svømmehallens opførelse er det samlede projekt

Læs mere

Som aftalt er der ikke omkostninger til byggeandragende og tilslutningsafgifter med i budget, idet I selv skulle få oplysningerne hos myndighederne.

Som aftalt er der ikke omkostninger til byggeandragende og tilslutningsafgifter med i budget, idet I selv skulle få oplysningerne hos myndighederne. NOTAT Projekt Thyborøn Fritidscenter Kunde Lemvig Kommune Notat nr. 01 Nyt vandkulturhus i eksist. sportshal Dato 2014-03-14 Til Lars Sandholm LS Lemvig Kommune Fra Henning Hammerich HHA RAMBØLL Kopi til

Læs mere

Notat. Kort oversigt med tabeller vedr. de økonomiske ændringer i den reviderede halmodel samt de fremlagte alternative modeller vedr.

Notat. Kort oversigt med tabeller vedr. de økonomiske ændringer i den reviderede halmodel samt de fremlagte alternative modeller vedr. Notat Kort oversigt med tabeller vedr. de økonomiske ændringer i den reviderede halmodel samt de fremlagte alternative modeller vedr. svømmehallerne Sag: 18.15.00-Ø40-1-18 By, Land og Kultur 12-11-2018

Læs mere

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen SUN Årsopg øre Økonomirapport ultimo september 2017 Sundheds- og Kulturforvaltningen Økonomirapporten viser de samlede drifts- og anlægsudgifter ultimo september måned 2017 fordelt på sektorerne i Sundheds-

Læs mere

Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017

Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017 Detaljerede tids- og handleplaner for anlæg over 2 mio. kr. i 2017 Projekt Side Energibesparende foranstaltninger 1 Renovering og udbygning af Sundskolen 2 Varmtvandsbassin og renovering af svømmehallen

Læs mere

A/B Woltershus - Referat af STIFTENDE GENERALFORSAMLING. Mødet afholdt: 25. april 2004. Sted: Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3

A/B Woltershus - Referat af STIFTENDE GENERALFORSAMLING. Mødet afholdt: 25. april 2004. Sted: Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3 A/B Woltershus - Referat af STIFTENDE GENERALFORSAMLING Mødet afholdt: 25. april 2004 Sted: Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3 Søndag den 25. april 2004 kl. 18.00 afholdtes stiftende generalforsamling med

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Kim Hoffmeister 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lindevangsvej 9 2950 Vedbæk Dato: 14-10-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 230-4315 Matr. nr./ejerlav 2af, Trørød By, Vedbæk EBS sagsnr. 60867

Læs mere

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E

D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E D R I F T - O G V E D L I G E H O L D E L S E G R U N D E J E R F O R E N I N G E N SØHOLM Udarbejdet af Haraldshus as i samarbejde med Ai-gruppen A/S G R U N D E J E R F O R E N I N G E N S Ø H O L M

Læs mere

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag:

Bygningsscreening af haller i Randers Kommune. Opdrag: Vedr: Opdrag: Bygningsscreening af haller i Randers Kommune Vi har for Randers Kommune Kultur og Fritid udført en screening af nedenstående hallers generelle tilstand. Herefter har vi vurderet og prioriteret,

Læs mere

Skanderborg Svømmehal - Revideret projektbeskrivelse for Renovering2019

Skanderborg Svømmehal - Revideret projektbeskrivelse for Renovering2019 Skanderborg Svømmehal - Revideret projektbeskrivelse for Renovering2019 Udarbejdet af bestyrelsen for S/I Skanderborg Svømmehal 14. november 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...3 Finansiering...5 Projektbeskrivelse...6

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg 2017 2018 2019 84 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Renovering af lysanlæg på idrætsanlægget i Allested - 0 0 0 Vejle 86 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB UDENRIGSMINISTERIET ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB 1 Indholdsfortegnelse: 1. Grønt regnskab side 1 2. Samlet forbrug

Læs mere

Forsamlingshuse i FMK 2018 analyse vedr. økonomi, aktiviteter og renoveringsbehov

Forsamlingshuse i FMK 2018 analyse vedr. økonomi, aktiviteter og renoveringsbehov Forsamlingshuse i FMK 2018 analyse vedr. økonomi, aktiviteter og renoveringsbehov Indhold Baggrund for analysen...1 Økonomi likviditet, gæld og årsresultat 2016...2 Renoveringsbehov...5 Lokale aktiviteter

Læs mere

Anmeldelse af fjernelse af drivhus - BBR bygningsnr. 2 - Marbækvej 15A, 4050 Skibby, matrikelny. 12h Skibby.

Anmeldelse af fjernelse af drivhus - BBR bygningsnr. 2 - Marbækvej 15A, 4050 Skibby, matrikelny. 12h Skibby. 13260025404E85129 Annette Elsberg og Peter Busk-Jensen Skuldelevvej 21 C, 4050 Skibby Frederikssund Kommune Indge. =t den 1 6 SEP. 2013 Sag nr. Skibby den 6. september 2013 17.09.2013 Frederikssund Kommune

Læs mere

Carsten Elleby Engell- Kofoed Firma: OBH Ingeniørservice A/S

Carsten Elleby Engell- Kofoed Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Holger Lundgrens Vej 1 Postnr./by: 3700 Rønne BBR-nr.: 400-231443 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Referat tillægsdagsorden Børne- og Kulturudvalget kl. 15:00 Mødelokale 1.01, Fjerritslev Rådhus Jammerbugt Kommune Børne- og Kulturudvalget Punkter på tillægsdagsorden åbent møde: 222. Status vedr. svømmebassiner

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hiort Lorenzens Vej 67 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-014219 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Grambyvej 19A Postnr./by: 2610 Rødovre BBR-nr.: 175-020675 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

Bygnings rapport med drift og vedligehold.

Bygnings rapport med drift og vedligehold. Bygnings rapport med drift og vedligehold. Marts 2012 Andelsboligforeningen Ulfbuen 2620 Albertslund. Michael Jensen Skibbroen 26, 2450 København SV. - telefon 20 15 06 42 - www.godtbyggeri.com - info@godtbyggeri.com

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Kim Hoffmeister 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Brydehusvej 9 2750 Ballerup Dato: 28-7-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 151-5845 Matr. nr./ejerlav 8dr, Ballerup By, Ballerup EBS sagsnr. 57610

Læs mere

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Holmegårdsskolen. Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Holmegårdsskolen Adresse Placering Plovheldvej 8, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Beskrivelse af bygningen Holmegårdsskolen er opført i 1940 og 1950, og er senere tilbygget i 1961. Bygningerne

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Regnskab 2013 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5% af budgetrammen og

Læs mere

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg

Bekendtgørelsens område. Godkendelse af og tilsyn med svømmebadsanlæg Udkast til Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet I medfør af 7 a, stk. 1, 16, 73, stk. 1, 80, stk. 2, 92 og 110, stk. 3 og 4, i lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER

GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER GOD ENERGI ER GOD ØKONOMI ENERGIOPTIMERING TIL VVS INSTALLATIONER ENERGIOPTIMERING START MED DE LAVTHÆNGENDE FRUGTER 40% af Danmarks samlede energiforbrug går til opvarmning af varme og varmt brugsvand,

Læs mere

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone.

Langhøjskolen. Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre. Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen Adresse Placering Beskrivelse af bygningen Brutto areal Benyttelse Hvidovrestrandvej 70, 2650 Hvidovre Bygningerne er placeret i byzone. Langhøjskolen er opført i 1970, og fik i 2004 en mindre

Læs mere

Bilag 2 til notat af 6. oktober 2005 Miljø i byggeri og anlæg vurdering af økonomiske konsekvenser

Bilag 2 til notat af 6. oktober 2005 Miljø i byggeri og anlæg vurdering af økonomiske konsekvenser Bilag 2 til notat af 6. oktober 2005 Miljø i byggeri og anlæg vurdering af økonomiske konsekvenser Merinvesteringer, besparelser og tilbagebetalingstider for energibesparende tiltag på bygninger. Forudsætninger

Læs mere