Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN"

Transkript

1 Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN

2 Den 20. februar 2017 tænker vi, at integrationen til KMD Opus skal sættes op. Vi skriver derfor til KMD og spørger Hva koster det. Skidt med listepriser. Hvad skal vi betale

3 Opsætningsvejledningen fra Systematic er krystalklar: Klargøring af integration til CPR og kommunens økonomisystemer Cicero LMS integrerer til CPR og kommunens økonomisystem via KOMBIT s Serviceplatformen. For at gøre brug af disse integrationer, skal de nødvendige serviceaftaler og konfigurationer være på plads. Helt grundlæggende, skal Serviceaftaler oprettes mellem Systematic og kommunen og godkendes via Serviceplatformen. Det er typisk Systematics support som opretter disse aftaler, men de skal godkendes af kommunen Forudsætninger for integration til økonomisystemet Økonomisystemleverandøren skal have oprettet et IT system per integration per kommune på Serviceplatformen for at kunne sende og modtage de nødvendige data til Cicero LMS. Navnet for de to IT systemer skal kendes af kommunen, så de senere kan oplyses til Systematics support. Såfremt økonomisystemleverandøren er i tvivl om proceduren, så skal de kontakte Serviceplatformens helpdesk.

4 Vi får så tilsendt listepriserne fra KMD. KFS-snitfladen koster os 388,90 kr. pr. måned Vi havde samlet 31 bilag i december for både folkebib og PLC i alt 225,55 kr. Der er afsat et budget på kr. til bilagsintegration i 2018

5 Vi får også to dokumenter. Det første er Kom godt i gang med Integration til Fagsystem Superbruger I Opus Bilag opsættes et eller flere ean-numre således at faktura/kreditnota der sendes hertil, automatisk bliver sendt videre til fagsystemet. Bilaget bliver registreret i Opus Bilag, og man vil altid her kunne følge dets status. Fagsystemet kan således berige og godkende fakturaen hvorefter den sendes retur til Opus Bilag. Her sker en validering, og hvis der ikke findes fejl i berigelsen bogføres fakturaen og der sendes en kvittering til fagsystemet. Findes der fejl, sendes en fejlbeskrivelse til fagsystemet til yderligere behandling. Fagsystemet kan ligeledes afvise en faktura. Hvis en faktura afvises af fagsystemet, vil den blive sendt til en bogholders indbakke til behandling i Opus Bilag og der sendes en kvittering til fagsystemet.

6

7 D. KMD, kunde og Fagsystem aftaler og foretager teknisk opsætning/udveksling. a. Opsæt KFS-snitflade E. Kunde laver opsætning i Opus Bilag a. Evt. bestil oprettelse/ændring af fagsystem ean-nummer(nemhandel) b. Opret fiktiv fagsystembruger c. Tilføj modtager-opgaven til fiktiv fagsystembruger d. Tilføj godkender-opgaven til teknisk systembruger(pxxuahbc1003) e. Opret regel for alternativ fakturamodtager f. Tilknyt fiktiv fagsystembruger til alternativ fakturamodtagerregel g. Tilknyt ean-nummer til alternativ fakturamodtagerregel h. Opsæt evt. specifik bogholderregel i. Tilknyt evt. bogholder til bogholderreglen Det er klart, at det kan man ikke selv som biblioteksansat, så jeg kontakter straks vores Leder af Løn og Regnskab og spørger om hjælp.

8 D. KMD, kunde og Fagsystem aftaler og foretager teknisk opsætning/udveksling. E. Kunde laver opsætning i Opus Bilag Vores Regnskabsleder sætter mig i kontakt med en økonomimedarbejder. Det er så til ham, jeg fremsender KFS-dokumentet, som jeg fik fra KMD. Jeg fortæller ham om KFS, LOS, EAN, Bogholderrolle og fiktive brugere i Bilag. Så er det at han inddrager en gut mere. Vores KFS specialist.

9 Det andet dokument fra KMD er svært. Der er derfor vi skal have hjælp af vores KFS-specialist. Men han skal også have hjælp. Oplysningsseddel til bestilling af KFS snitflade

10 Vi sender en Helpdesk sag til Systematic: Vi vil gerne hermed bestille klargøring til integration til KMD Opus. Vi forventer at kommunens IT-afdeling har deres del klar i løbet af en uges tid.

11 Vores kontaktperson hos KMD går på pension og vi får en ny. Min kontaktperson i økonomiafdelingen rejser fra kommunen og vi får en ny. Troede jeg. Så siger kommunen IT-ansvarlige, at det er mit ansvar at udfylde KFS-dokumentet. Det der med systemnavne mm. Jeg siger, at han tager fejl. Note To Self: Kunne have været mere diplomatisk. Så melder min økonomikontaktperson, at hun ikke ved noget. Spørg en anden. Hun ved heller ikke noget. Så siger kommunen IT-ansvarlige, at jeg faktisk bør snakke med en anden IT-ansvarlig. Nu er vi i maj måned. Så skrev jeg en sur mail til kommunens regnskabschef. Husk næste gang at afstemme formuleringen med din chef 122 mails og 9½ måned tog det. Den 6. december virker det.

12 Jamen, hvad har vi så fået? Den korte version er som følger: Vi har fået et system, de holder øje med at alle materialer på en faktura er leveret. Er de det, så sendes en besked til KMD om, at nu må fakturaen gerne betales. Fakturaen betales i henhold til kommunens fastsatte regler for betalingsfrister. Beløbet fremgår straks af saldoopgørelser og posteringsudskrifter fra KMD Opus.

13

14 Materialeliste til materialevalg Indkøb besluttes Materialet ligger nu som post i Cicero med ordrenummer og forventet pris Faktura modtages i KMD Opus Cicero Materialet leveres Materialet godkendes i Cicero og betales automatisk MED MINDRE en forud defineret prisoverskridelsesprocent overskrides Eventuel manuel godkendelse eller afvisning Fejl håndteres manuelt KMD Opus spørger om prisen er korrekt KMD Opus får svar tilbage med Omkostningssted, PSP og eventuel SIO KMD Opus betaler fakturaen uden yderligere kontrol

15 Den vigtigste trimmeværdi Det kan umiddelbart virke som en høj værdi, men ofte er den oprindelige pris EKSKLUSIVE MOMS (som i resten af det kommunale regnskab) og klargøring, men Cicero arbejder inklusive moms. Vi har fundet at 40 er tilpas. Det er vigtigt at lave stikprøvekontroller, for at sikre at leverandørerne ikke tilpasser sig denne virkelighed.

16 Sådan ser det ud i Cicero, når et materiale ikke autobetales pga. pristolerancen.

17 Læg mærke til, at man i KMD Opus kan se, hvem der har godkendt bilaget i Cicero. Vi har her et af de tilfælde, hvor Systematic har lyttet til, hvad jeg har tænkt.

18 Og når vi nu er ovre i KMD Opus. Der vil naturligvis være en del bilag, der skal behandles manuelt, fordi de er afvist i KMD Opus. Vi har haft omkring 5 i løbet af en måned (samme to leverandører).

19 Posteringsoversigten i KMD Opus har én linje pr. materiale

20 Min helt klare anbefaling er følgende: Lad være med at sende opgaver til dem, som I tror har opgaven. Eller dem, der siger, at de har opgaven. Afhold et møde med ITchef og Økonomichef. Giv dem de to dokumenter I får fra KMD, samt hvad der står i Systematics vejledninger om emnet. Lad dem om at udpege samarbejdspartnere.

21 Hvordan styrede vi så materialekontiene mellem februar og december? Når vi nu var sikre på, at der kun ville være uger fra bestilling til fuld integration, så er det klart, at vi ikke skulle lave et stort arbejde ud af at konstruere en regnskabsstyring via Cicero, når vi allerede fra starten kunne se, at Cicero helt klart var programmeret til integration. Manuel regnskabsstyring i Cicero ville kræve alt for mange resurser, som vi ikke havde, da en personalereduktion allerede var implementeret. Da vi nåede juli var det klart, at vi måtte gøre noget drastisk. Vores beslutning om at styre via KMD Opus kom tilbage i hverdagen med tænder. Vi mistede totalt overblikket i Cicero, da ingenting opdateres automatisk. Retro-opdateringer af alle posterne i Cicero ville være alt for personalekrævende. Så vi opfandt.

22 Disponerede beløb fra Cicero og forbrug fra KMD Opus Simpelt nok. Hvis man altså véd, hvilke disponerede beløb, der IKKE skal tælles med. Og her valgte vi at lukke alle disponerede beløb ældre end den forventede leveringstid på materialetypen. Det resterende beløb satte vi ind i et regneark, som hentede forbrug og budget i KMD Opus. Det blev ikke lettere af, at vi har fire konti i KMD Opus, men 15 i Cicero. Cicero er desuden inklusive moms, og vi regner eksklusive moms.

23

24 Og hvad er så problemet med den metode? At vi taler om et disponeret beløb, som kun er vejledende. Når man nærmer sig årsskiftet, har man måske brug for større nøjagtighed. Men det har sparet os for mange arbejdstimer i løbet af året. Og måske er det OK at bruge nogle flere timer sidst på året i stedet for mange timer hele året?

Integration mellem FBS og økonomi-/debitorsystemer

Integration mellem FBS og økonomi-/debitorsystemer Integration mellem FBS og økonomi-/debitorsystemer I dette dokument kan du få et overblik over integration mellem det Fælles Bibliotekssystem og økonomi- og debitor-systemer. Desuden giver vi en status

Læs mere

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM. Version 1.0

FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM. Version 1.0 TRINVIS GUIDE TIL BESTILLING AF INTEGRATION MELLEM FBS OG ØKONOMISYSTEM Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 TRINVIS GENNEMGANG AF FAKTURAINTEGRATION... 4 3 TRINVIS GENNEMGANG AF DEBITORINTEGRATION...

Læs mere

KMD Opus Vejledning Randers Kommune.

KMD Opus Vejledning Randers Kommune. KMD Opus Vejledning Randers Kommune. Midlertidige arbejdsgange vedrørende bilagsflow i overgangsfasen Formål: Det er besluttet, at bilagsbehandlingen i regnskab 2008 skal færdiggøres i Webbetaling, mens

Læs mere

FBS VIDENDELING. KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent

FBS VIDENDELING. KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent FBS VIDENDELING KOMBIT Stina K. Johansen implementeringskonsulent Pernille Saul it-konsulent Dagsorden Formål med hvorfor vi er her i dag Dagens program Det praktiske HVORFOR ER VI HER I DAG? Styrke videndeling

Læs mere

Integration mellem OpenBizBox og E conomic

Integration mellem OpenBizBox og E conomic Integration mellem OpenBizBox og E conomic 1. Introduktion Integrationens formål er at sørge for at ordre der laves i OpenBizBox automatisk bliver eksporteret som en ordre i E conomic. Hvorved det gøres

Læs mere

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause

SERVICEPLATFORMEN. v. Stephanie Pause SERVICEPLATFORMEN v. Stephanie Pause spa@kombit.dk Agenda En introduktion til den fælleskommunale Serviceplatform 1) Formålet med Serviceplatformen 2) Hvor er vi? 3) Afregningsmodel 4) Hvordan gør man?

Læs mere

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013

Serviceplatformen informationsmateriale. Leverandørmøde 7. februar 2013 Serviceplatformen informationsmateriale Leverandørmøde 7. februar 2013 1 Om Serviceplatformen Dette informationsmateriale beskriver kort Den fælleskommunale Serviceplatform: formålet med Serviceplatformen,

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO LIBRARY MANAGEMENT SYSTEM Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et

Læs mere

Oprettelse og opdatering af kreditorer

Oprettelse og opdatering af kreditorer Oprettelse og opdatering af kreditorer 05.07.18 ØSY/CPS Restriktiv behandling af kreditorer og tilknyttede betalingsdata For at reducere muligheden for svig for egen vindings skyld, er der i Navision Stat

Læs mere

Miniguide Wellnessbox Medarbejderversion 2.0

Miniguide Wellnessbox Medarbejderversion 2.0 Miniguide Wellnessbox Medarbejderversion 2.0 Indholdsfortegnelse 1. Wellnessbox HOVEDMENU 2. Wellnessbox hjælpepunkter og hovedmenu 3. KASSE: Åbn kassen 4. KASSE: Luk kassen 5. KASSE: Sælg vare 6. KASSE:

Læs mere

Præsentation af E-workflow system 08.12.2008

Præsentation af E-workflow system 08.12.2008 Præsentation af E-workflow system 08.12.2008 Baggrund Systemet har længe været i støbeskeen Effektivisering af den adm. arbejdsgang Foreløbigt et pilotprojekt ved NAT, 5 institutter pilot tester systemet,

Læs mere

TimeLog A/S. TimeLog Project. Standardfakturalinjeeksport. Thomas S. Gudmandsen. w w w. t i m e l o g. d k

TimeLog A/S. TimeLog Project. Standardfakturalinjeeksport. Thomas S. Gudmandsen. w w w. t i m e l o g. d k TimeLog A/S TimeLog Project Standardfakturalinjeeksport Thomas S. Gudmandsen 2012 w w w. t i m e l o g. d k Indholdsfortegnelse TimeLog Standardfakturalinjeeksport Indledning... 2 Forudsætninger... 2 Opsætning...

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et af verdens største biblioteks

Læs mere

SP Ydelseskatalog. Version 1.0. KOMBIT A/S Halfdansgade København S Tlf CVR Side 1/17

SP Ydelseskatalog. Version 1.0. KOMBIT A/S Halfdansgade København S Tlf CVR Side 1/17 SP Ydelseskatalog Version 1.0. KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk kombit@kombit.dk CVR 19 43 50 75 Side 1/17 Indholdsfortegnelse 1. Versionsstyring... 3 2. Introduktion...

Læs mere

Grundpakke. ediva.dk. ediva er med til at rykke grænserne for hvad man troede muligt med elektronisk dokumenthåndtering!

Grundpakke. ediva.dk. ediva er med til at rykke grænserne for hvad man troede muligt med elektronisk dokumenthåndtering! ediva er med til at rykke grænserne for hvad man troede muligt med elektronisk dokumenthåndtering! Med ediva er der mange flere muligheder, end bare at scanne jeres fakturaer ind. Allerede i standard systemet

Læs mere

Brugervejledning Indstillinger og Funktioner

Brugervejledning Indstillinger og Funktioner Brugervejledning Indstillinger og Funktioner Version 1.3 Maj 2014 1 Vær opmærksom på at det ikke er alle funktioner som er tilgængelige og afhænger af hvilket abonnement som der er tilknyttet din konto.

Læs mere

NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER

NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER DIAS 1 NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER Omkuvertering I VANS Kopiering I KMD Sygehusophold Kopiering I KFS Advis hotel Kommunalt Broker software Bolette Friis Jensen

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.8.0 (opdateret marts 2019) Vælg Fakturablanket... 2 Start indberetning... 3 Login med NemLog-in... 4 Opret faktura... 5 Udfyld faktura...

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

1 QUICK GUIDE. Sådan kommer du i gang / Quick guide

1 QUICK GUIDE. Sådan kommer du i gang / Quick guide 1 QUICK GUIDE Sådan kommer du i gang / Quick guide INDLEDNING 3 GENERELT OM SYSTEMET 3 HVILKE SLAGS BILAG KAN INDLÆSES? 3 ER DET KUN XML OG PDF? 3 HVILKE BILAG INDLÆSER I IKKE? 3 KAN ALLE SE ALT? 3 HVORDAN

Læs mere

Erfaringer fra Aalborg Kommunes Lønkontor

Erfaringer fra Aalborg Kommunes Lønkontor RPA Erfaringer fra Aalborg Kommunes Lønkontor Hvorfor begynde at drøfte RPA? Baggrund for at kigge på RPA Manuelle og trivielle arbejdsgange er det nødvendigt i 2018? Vi har i mange år gjort arbejdsgange

Læs mere

Husk at sikre du har valgt det rigtige regnskab når der ændres i indstillinger!

Husk at sikre du har valgt det rigtige regnskab når der ændres i indstillinger! Indstillinger Brugere: Under brugere fanen findes alle indstillinger på en bruger. Ligeledes er det også her man opretter en ny bruger ved hjælp af Opret ny bruger. Husk at sikre du har valgt det rigtige

Læs mere

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen

Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Forretningsmæssigt leverandørspor - Serviceplatformen Dagsorden 1. Velkomst 2. Opfølgning på arbejdsgange 3. Aftaler om brug af Serviceplatformen 4. Orientering fra kommunedialog 5. Forretningsgørelse

Læs mere

Økonomisystemer og deres anvendelse

Økonomisystemer og deres anvendelse Bilag 9.04 til Kasse- og Regnskabsregulativ for Trafikselskabet Movia Trafikselskabet Movia CVR nr.: 29 89 65 69 EAN nr.: 5798000016798 Ressourcecenter Valby august 2012 Økonomisystemer og deres anvendelse

Læs mere

Realtime Synkronisering af Organisationer i webcrm med Debitorer i Uniconta... 3

Realtime Synkronisering af Organisationer i webcrm med Debitorer i Uniconta... 3 By Få et komplet overblik over din virksomheds økonomi og gør din virksomhed mere effektiv og rentabel ved at integrere webcrm med økonomisystemet fra Uniconta. Indholdsfortegnelse Introduktion af integrationen...

Læs mere

Bilag: Ny udvikling på bilag

Bilag: Ny udvikling på bilag Bilag: Ny udvikling på bilag Indhold Kommentar / Historik sektionen... 3 Nye visningsmuligheder... 3 Bilagsindbakke og FBL1N og ZMIR6... 4 Nye regler for forfaldssymbolerne... 4 Udgiftsbilag... 5 Justering

Læs mere

Vejledning til e-conomic integration (v1.1) Via Skyhost

Vejledning til e-conomic integration (v1.1) Via Skyhost Vejledning til e-conomic integration (v1.1) Via Skyhost Indholdsfortegnelse Skyhost E-conomic integration - hurtig opsætning... 2 Klargøring... 2 Start E-conomic integrationen... 2 Kravsspecifikation...

Læs mere

Digitalisering af bogføring

Digitalisering af bogføring Digitalisering af bogføring Baggrund Nordfyns Kommune har digitaliseret bogføringen gennem brug af automatisk bogføring (betalingsplaner), hvor det blev vurderet, at der var digitaliseringsgevinster. Kommunen

Læs mere

Brugervejledning Datavask

Brugervejledning Datavask Brugervejledning Datavask Kuk Datavask Overblik Introduktion Semler IT har udviklet et koncept til vedligeholdelse af kundedata, i daglig tale kaldet datavask. Konceptet minimerer risikoen for fejlagtige

Læs mere

Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer

Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer Vejledning I afsendelse af elektroniske fakturaer eller kreditnotaer Pr. 1. dec. skal al elektronisk fakturering til Holstebro Kommune være i formatet OIOUBL. Denne vejledning er til dig, der har brug

Læs mere

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0 Integrationen - og Mamut ServiceSuite Vejledning version 2.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Generel Systemopsætning... 3 Vare eksport... 3 Ordreimport og Import af priser... 4 Opret aftale... 4

Læs mere

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013)

Hvordan lægger jeg et budget? Brugervejledning til Microsoft Dynamics C5 (fra vers. 2014) og NAV (fra vers. 2013) Sådan lægger du et budget Det kan være en god ting at lægge et budget for sin virksomheds forventede indtægter og udgifter, således at man kan holde øje med, om man møder sine budgetkrav. Et budget giver

Læs mere

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet.

Winfinans. Der skal laves følgende indstillinger inden du kan begynde og lave færdige fakturaer, der kan lukkes( afsluttes) og bogføres i regnskabet. Small Business Lav en faktura Denne vejledning gennemgår de ting man normalt skal gøre, når man laver en faktura. Fremgangsmåden kan også anvendes til at oprette Et salgstilbud eller en salgsordre. Inden

Læs mere

Digitalisering af bogføring af sociale regninger

Digitalisering af bogføring af sociale regninger Digitalisering af bogføring af sociale regninger Baggrund Rudersdal Kommune har implementeret en digital løsning til match og bogføring af regninger på det sociale område. Rudersdal Kommune besluttede

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Vejledning... 3 Log ind... 3 Betal et indbetalingskort... 4 Lav en overførsel... 5 Lav en fast overførsel... 6 Tilmelding og afmelding af funktioner...

Læs mere

Drejebog for tilslutningsprøve OIO sag

Drejebog for tilslutningsprøve OIO sag Drejebog for tilslutningsprøve OIO sag Indholdsfortegnelse Ændringer i forhold til forrige version... 3 1 Indledning... 4 1.1 Formål med drejebogen... 4 1.2 Mål med tilslutningsprøven... 4 2 Overordnet

Læs mere

Der skal være integration mellem debitorsystemet og økonomi-systemet, således at rettelser/bogføring i økonomisystemet slår igennem i debitorsystem.

Der skal være integration mellem debitorsystemet og økonomi-systemet, således at rettelser/bogføring i økonomisystemet slår igennem i debitorsystem. Udbud af Debitorsystem 2013 Kravspecifikation vedr. Debitorsystem Nr. Emne Beskrivelse af kravspecifikation / ønske funktionalitet 1. Generelle krav og ønsker 101 Integration til økonomisystem Der skal

Læs mere

MØDE OM INTEGRATION GENNEM ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN 27/8-2015

MØDE OM INTEGRATION GENNEM ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN 27/8-2015 MØDE OM INTEGRATION GENNEM ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN 27/8-2015 Introduktion ERP-leverandører har været med i afklarings- og specificeringsforløb siden 2013. Der vil være gentagelser og opsummeringer

Læs mere

KMD Opus Lex Fodbehandling. Virk.dk & Dialogforum. Tandbehandling

KMD Opus Lex Fodbehandling. Virk.dk & Dialogforum. Tandbehandling KMD Opus Lex Fodbehandling Virk.dk & Dialogforum Tandbehandling KMD Opus Lex Tandbehandling Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Hvordan får I oprettet CVR nummer... 2 3 Bestilling af medarbejdersignatur...

Læs mere

e-conomic integration

e-conomic integration Brugervejledning til e-conomic integration Version pr 202-02-08 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre

Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG. Jobordre Vejledning til Jobnet for Arbejdsgiver JobAG Jobordre Version: 1.0 Oprettet den 26. september 2017 INDHOLD 1. JOBORDRE... 3 2. OPRETTELSE OG VISNING AF JOBORDREOPLYSNINGER... 3 2.1 OPRETTELSE AF EN JOBORDRE...

Læs mere

INVENTIO.IT. Debitor plus. Microsoft Dynamic C5

INVENTIO.IT. Debitor plus. Microsoft Dynamic C5 INVENTIO.IT Debitor plus Microsoft Dynamic C5 1 Indhold Debitor Plus... 3 Oversigt... 3 Debitor relationer... 4 Oversigt... 4 Generelt... 5 Kontaktpersoner... 6 Generelt... 7 Opsætning... 8 Relationstyper...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Print via Serviceplatformen Fjernprint

Vejledning til kommunerne om Print via Serviceplatformen Fjernprint Vejledning til kommunerne om Print via Serviceplatformen Fjernprint Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Revision Nuværende revision: 0.2 Revisionshistorik Revision Dato Ændring

Læs mere

Tilslutningsprøvedrejebog til NemKonto for Private Udbetalere. Version 1. december 2007

Tilslutningsprøvedrejebog til NemKonto for Private Udbetalere. Version 1. december 2007 Version 1. december 2007 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Formål med drejebogen... 3 1.2 Mål med tilslutningsprøven... 3 2 Overordnet beskrivelse af tilslutningsprøven...4 2.1 Beskrivelse af hvad

Læs mere

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål Formålet med denne guide er at informere brugere i selvejeinstitutioner om de særlige forhold der er ved

Læs mere

KMD Opus E-indkøb Vejledning Randers Kommune.

KMD Opus E-indkøb Vejledning Randers Kommune. KMD Opus E-indkøb Vejledning Randers Kommune. Detaljeoplysninger på varelinjeniveau Formål: I forbindelse med et indkøb i E-indkøb skal man på trin 2 i ens indkøb påføre en række detaljer til ens indkøbsvogn.

Læs mere

NemHandel menuen 14.1

NemHandel menuen 14.1 NemHandel menuen 14.1 14. NEMHANDEL Nemhandel er standard for fakturering af elektroniske fakturaer til EAN-kunder. Nemhandel er obligatorisk til offentlige kunder. Med Rambøll Nemhandel kan du foretage

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. Juli 2016 Vejledning i at anvende besvarelsesformular Juli 2016 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken Indholdsfortegnelse Log ind side 2 Betal et indbetalingskort side 2 Lav en overførsel side 3 Lav en fast overførsel side 4 Tilmelding og afmelding af funktioner side 5 Skift mellem

Læs mere

WEBINAR OM ØIR (ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN) Den 7. og 13. juni 2018

WEBINAR OM ØIR (ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN) Den 7. og 13. juni 2018 WEBINAR OM ØIR (ØKONOMI I RAMMEARKITEKTUREN) Den 7. og 13. juni 2018 1 VELKOMST V/ CHEFKONSULENT METTE VINTHER POULSEN 2 KOMBIT webinar om ØiR (Økonomi i Rammearkitekturen) for kommunernes KOMBIT programledere

Læs mere

Mamut Stellar NemHandel

Mamut Stellar NemHandel Mamut Stellar NemHandel Med Mamut Stellar NemHandel kan man afsende og modtage e-fakturaer i OIOXML og OIOUBL-format. Der er forskel på opsætning i Mamut Stellar for at kunne sende og til at kunne modtage.

Læs mere

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft den 25. maj 2018.

Som bekendt træder EU s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft den 25. maj 2018. Brev til kommunale kontakter for Kommunernes Data Infrastruktur (KDI), der omfatter de to it-infrastrukturløsninger, Serviceplatformen og Støttesystemerne Kære KDI kontaktperson Som bekendt træder EU s

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Varemodtagelse. Indholdsfortegnelse

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Varemodtagelse. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1... 2 1.1 Varemodtag dine varer... 2 1.2 Kopier dokument... 4 1.3 Delvis varemodtagelse... 5 1.4 Valgmuligheder... 6 1.4.1 Bekræft ordre... 6 1.4.2 Annuller... 7 1.4.3 Luk ordre...

Læs mere

H Å N DTERING A F E -FA K T U R A E R GUIDE TIL DEAS VICEVÆRTER

H Å N DTERING A F E -FA K T U R A E R GUIDE TIL DEAS VICEVÆRTER H Å N DTERING A F E -FA K T U R A E R GUIDE TIL DEAS VICEVÆRTER INDHOLD Oplysninger Leverandøren skal kende Købers ordrenummer Baglommekortet Driftsweb Ny hjemmeside for viceværter > Sådan finder du Driftsweb

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Quickguide I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Januar 2019 Introduktion Når skolerne i dag indlæser kontoudtog fra Danske Bank i forbindelse med bankkontoafstemning sker dette typisk ved

Læs mere

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. August 2019

Vejledning i at anvende besvarelsesformular. August 2019 Vejledning i at anvende besvarelsesformular August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du skal anvende besvarelsesformular på postkasser eller materialer. Du skal

Læs mere

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland

Bookingsystem til hoteller. JTA-Data Jylland JTA. Vinkelvej 108a 8800 Viborg Tlf. 86672024 www.jta-data.dk DATA. Jylland Bookingsystem til hoteller -Data: C5 bookingsystem til hoteller Indhold 1. Daglig brug af bookingsystemet. 2. Ny booking et værelse 3. Ny booking flere værelser 4. Ankomst 5. Rengøring 6. Afrejse 7. Værelsesoversigt

Læs mere

Brug af Uniconta APP. Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login

Brug af Uniconta APP. Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login Brug af Uniconta APP Før brug skal App en Downloades og Integrationen skal sættes op i Uniconta. Ved opstart logges ind med dit Uniconta Login I startbilledet kan der registreres omkostningsbilag Tryk

Læs mere

Hjælp din forretning igang med Ajour

Hjælp din forretning igang med Ajour Hjælp din forretning igang med Ajour Hvorfor er Ajour perfekt for din forretning? Ajour gør bare det hele nemt for jer! Bag den elegante og intiutive brugerflade, er Ajour bygget af avancerede integrationer

Læs mere

Retningslinier for bogføring (betaling og bestilling)

Retningslinier for bogføring (betaling og bestilling) 1 It-systemerne 1.1 Generelt Kommunens regnskabsbilag behandles som hovedregel i WebBetaling. I WebBestilling foretages registreringer vedrørende kommunens elektroniske indkøb og den tilsvarende elektroniske

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

e-conomic integration

e-conomic integration Brugervejledning til e-conomic integration Version pr 2011-06-23 Opdateret og seneste version kan altid hentes på http://webtour.dk/manual Der arbejdes til stadighed på at forbedre vores brugervejledning

Læs mere

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab

Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Kommunernes Sygedagpengesystem: Instruktion til udfyldelse af business case-redskab Version 1.0, 4. april 2014 Dette notat indeholder en instruktion til kommunens udfyldelse af business caseredskabet for

Læs mere

Hvorfor skal du vælge TempNet?

Hvorfor skal du vælge TempNet? TempNet Hvorfor skal du vælge TempNet? Cloud-løsning TempNet er cloud-baseret løsning. Det betyder du kan bruge systemet på alle dine enheder, samt alle data er realtime alle steder i systemet. Software

Læs mere

Introduktion til eblisten... 2. Opret brugerkonto... 2. Abonnementtyper... 2. Kom godt i gang med eblisten... 3. Start eblisten...

Introduktion til eblisten... 2. Opret brugerkonto... 2. Abonnementtyper... 2. Kom godt i gang med eblisten... 3. Start eblisten... Indholdsfortegnelse Introduktion til eblisten... 2 Opret brugerkonto... 2 Abonnementtyper... 2 Kom godt i gang med eblisten... 3 Start eblisten... 3 Send dokumenter med eblisten... 4 Udgående dokumenter...

Læs mere

Denne indledende behandling medfører, at følgende felter findes og identificeres på det indlæste dokument:

Denne indledende behandling medfører, at følgende felter findes og identificeres på det indlæste dokument: I Document Capture bliver købsfakturaer fra leverandører behandlet, så der ud fra de tilsendte leverandørdokumenter bliver dannet købsfakturaer og købskreditnotaer i DMS s købsmodul. Når købsfakturaerne

Læs mere

Indhold Startside side 1 Opret virksomhed side 2 Opret produkt side 4 Opret fagområde side 9

Indhold Startside side 1 Opret virksomhed side 2 Opret produkt side 4 Opret fagområde side 9 Startside Opret din virksomhed her ved at vælge Opret virksomhed Har du allerede et login, skal du indtaste email og password og derefter vælge Log på Indhold Startside side 1 Opret virksomhed side 2 Opret

Læs mere

NY & FORBEDRET SIGNFLOW

NY & FORBEDRET SIGNFLOW SignFlow ændres løbende med såvel helt nye funktioner som forbedringer af allerede eksisterende funktionalitet. Alle nye ændringer i SignFlow er nu samlet i version 2016.2, som stilles til rådighed for

Læs mere

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer

BILAG XX. Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer BILAG XX 08-11-2010 Retningslinier for bogføring i kommunens økonomisystem eller beslægtede systemer Bilaget er en del af Dragør Kommunes nye Økonomiregulativ (Principper for økonomistyring) som er ved

Læs mere

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk

Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Vejledning: Fakturablanketten på Virk.dk Fakturablanketten version 2.4.0 (Opdatering april 2015) Vælg fakturablanket... 2 Start indberetning... 2 Opret faktura... 3... 6 Faktura-modtager... 6 Leverandør...

Læs mere

Automatiseret refusion af EU-moms. $Få jeres penge tilbage hurtigt og uden besvær! vattax.com

Automatiseret refusion af EU-moms. $Få jeres penge tilbage hurtigt og uden besvær! vattax.com Automatiseret refusion af EU-moms $Få jeres penge tilbage hurtigt og uden besvær! vattax.com +45 3115 8886 sales@vattax.com vattax Reclaim succes 100% 90% Får jeres virksomhed søgt om refusion af EU-moms

Læs mere

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Quickguide I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Juni 2019-2. udgave Introduktion Når skolerne i dag indlæser kontoudtog fra Danske Bank i forbindelse med bankkontoafstemning sker dette typisk

Læs mere

Vejledning til kommunerne om Print via Serviceplatformen e-boks

Vejledning til kommunerne om Print via Serviceplatformen e-boks Vejledning til kommunerne om Print via Serviceplatformen e-boks Udarbejdet for: KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S 1 Revision Nuværende revision: 0.2 Revisionshistorik Revision Dato Ændring 0.1

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH Navision Stat 5.1.04 1. juli 2010 ØKO/JKH Kvikguide til decentral indrapportering Guiden indeholder en overordnet beskrivelse af den decentrale indrapporteringsløsning, samt en kort gennemgang af de funktioner

Læs mere

Kontraktmodul Baggrund

Kontraktmodul Baggrund Kontraktmodul Baggrund Hvem anvender kontraktmodulet? Kontraktmodulet er for de få dermed sagt, at det ikke er meningen at flere skal vedligeholde egne oplysninger i kontraktmodulet. Det er oftest contract

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA).

Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA). Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA). Procesområde Overordnet beskrivelse til anvendelse af RPA Potentiale ved effektivisering 1 Samlet CKB Fritid og CPM Vand

Læs mere

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål For selveje institutioner der ikke benytter Den Decentrale Indrapporteringsløsning (DDI) i Navision Stat er det vigtigt

Læs mere

AFREGNINGSMODEL FOR ANVENDELSE AF DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR

AFREGNINGSMODEL FOR ANVENDELSE AF DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR AFREGNINGSMODEL FOR ANVENDELSE AF DEN FÆLLESKOMMUNALE INFRASTRUKTUR Beskrivelse af afregningsmodellen for anvendelse af infrastrukturen. KOMBIT A/S Halfdansgade 8 2300 København S Tlf 3334 9400 www.kombit.dk

Læs mere

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet)

Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) Vejledning: Kontaktbarhed med SEPO (Produktionsmiljøet) I denne vejledning vil vi at guide myndigheder med et simpelt kontakthierarki (f.eks. blot en hovedpostkasse) der benytter snitfladen s/mime der

Læs mere

Bilagstolkning. Winfinans. Bilag kan indlæses som UBL-, pdf-, tekst-dokumenter eller billeder.

Bilagstolkning. Winfinans. Bilag kan indlæses som UBL-, pdf-, tekst-dokumenter eller billeder. Bilagstolkning Bilag kan indlæses som UBL-, pdf-, tekst-dokumenter eller billeder. Hvis en kreditor er i stand til at levere en faktura som UBL dokument er dette altid at foretrække. Alle firmaer der handler

Læs mere

Udbetaling via finanskladde

Udbetaling via finanskladde Udbetaling via finanskladde Åbn Finans-modulet Vælg Finanskladde under Kladder Du kan afgrænse om du ønsker, at se: Alle, Åbne eller bogførte kladder Du kan afgrænse om du kun ønsker at se de kladder du

Læs mere

Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene. Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene

Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene. Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene Overførsel af købsordre til Hydra-Grene eller Grene Fra købsordren dannes en fil, som typisk placeres lokalt på brugerens PC eller på et fællesdrev, som alle brugere har adgang til. På Hydra-Grenes webshop

Læs mere

EDI indkøb med parkering

EDI indkøb med parkering Modulet på følgende måde: 1. Filen med EDI-faktura indlæses dagligt. Vælg GENNEMFAKT og herefter 3-Postering EDI/xml-faktura Indsæt dags dato, og start med at sige NEJ til postering så udskrives blot en

Læs mere

Momsvejledning. ectrl Light

Momsvejledning. ectrl Light Momsvejledning ectrl Light Side 1 af 23 01-11-2011 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 OPSÆTNING AF MOMS... 4 Momskoder... 5 Momsgruppe... 6 Varemomsgrupper... 8 Finanskonteringsgruppe... 9 Momsafregningsperioder...

Læs mere

Behandling af online tilmeldinger

Behandling af online tilmeldinger Behandling af online tilmeldinger Log på masterpiece.dk Klik på Ansøgninger Filtrering af tilmeldinger Start med at oprette en eller flere genveje som er relevante for dig. Dette gøres ved at markere dine

Læs mere

Winfinans. Winfinans Robot. Winfinans Robot igangsætter operationer direkte i databasen på fastsatte tidspunkter.

Winfinans. Winfinans Robot. Winfinans Robot igangsætter operationer direkte i databasen på fastsatte tidspunkter. Winfinans Robot Winfinans Robot igangsætter operationer direkte i databasen på fastsatte tidspunkter. Robotten administreres from Min side under fanebladet Robotter. Robotten startes ved at sætte flueben

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at der er nogle rutiner omkring

Læs mere

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem.

Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Import af fakturaer fra CNH Indlæs og bearbejd fakturaer Elektroniske fakturaer fra CNH skal indlæses før man kan arbejde med dem. Der klikkes på Køb Ordrebehandling Periodiske aktiviteter Indlæs Integrationsfaktura.

Læs mere

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET

ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET ØKONOMIEN I MONOPOLBRUDDET Vicedirektør marked, Poul Ditlev Christiansen Kommunedagene januar 2016 Dagsorden 1. Status på de 25 % omkostningsreduktion 2. Hvad er med i de 78 kr? 3. Snitflader - KOMBITs

Læs mere

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2

Introduktion til ebconnect gateway... 2. Opret brugerkonto... 2. Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Indholdsfortegnelse Introduktion til ebconnect gateway... 2 Opret brugerkonto... 2 Registrer dig i NemHandelsregistret... 2 Registrering med ebconnect som endepunkt... 3 Abonnementtyper... 3 Kom godt i

Læs mere

Følgende skal opsættes inden igangsætning:

Følgende skal opsættes inden igangsætning: Import af fakturaer fra leverandør Det er muligt at modtage faktura fra udvalgte leverandør elektronisk dvs. at leverandørens faktura indlæses i DSM og herfra er det muligt at varemodtage og bogføre fakturaen.

Læs mere

SERVICEPLATFORMEN ERFARINGER OG GEVINSTER

SERVICEPLATFORMEN ERFARINGER OG GEVINSTER SERVICEPLATFORMEN ERFARINGER OG GEVINSTER V. Projektleder Mette Holm Simonsen, KOMBIT It- og digitaliseringschef Henrik Brix, Favrskov Kommune Digitaliseringskonsulent Michael Breuning, Odense Kommune

Læs mere

Rente og rykker i ectrl

Rente og rykker i ectrl Rente og rykker i ectrl Desværre er det meget normalt, at debitorerne skal gøres opmærksomme på, at et forfaldent beløb skal betales! En nem metode til at sikre sig høj prioritet hos debitoren, når betalingerne

Læs mere

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer 1. Kreditor generelt For at Navision Stat kan modtage en elektronisk faktura på en given kreditor skal der foretages opsætning heraf. Dette betyder,

Læs mere

e-conomic modul til Magento

e-conomic modul til Magento Opsætningsguide til e-conomic modul til Magento Version 4.0.6 Magentomoduler ApS Myggenæsgade 3, 4. Lejl. 4 København kontakt@magentomoduler.dk Opsætning Opsætning af modulet kræver at du har adgang til

Læs mere