Skolebestyrelsen, kontaktforældrene, lærerne og pædagogerne har i skoleåret 1999/2000 formuleret denne vision: Ll. Lyngby skole:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolebestyrelsen, kontaktforældrene, lærerne og pædagogerne har i skoleåret 1999/2000 formuleret denne vision: Ll. Lyngby skole:"

Transkript

1 Velkommen til Ll. Lyngby Sogneskole og SFO 7 eren Juni 2010

2 FORORD Denne pjece er tænkt som en velkomsthilsen til nye elever og forældre. Vi håber, at den med sit leksikonafsnit vil kunne besvare nogle af de spørgsmål, man som nye forældre vil stille. Men pjecen vil sikkert også kunne bruges til opslag, hvis man skulle have glemt noget. Ll. Lyngby skole blev indviet i oktober 1961 og afløste St. Lyngby skole og Meløse skole. Eleverne går her fra børnehaveklasse 6. klasse, hvorefter de overføres til Skævinge skole. Vi har p.t. ca. 180 elever på Ll. Lyngby skole. Efter befolkningsprognoserne vil elevtallet stige indtil år At vi er en lille skole, betragter vi som et gode. Det er med til at skabe overskuelige rammer om elevernes dagligdag, hvor vi hurtigt lærer hinanden at kende. Vores vision: Leg og læring. - At skole og sfo bliver ét begreb, både på papir og i bevidsthed med respekt for skole- fritidsliv. - At nærsamfundet bliver en naturlig del heraf. En skole på vej. - At lærere og pædagoger kommer til at arbejde i selvstyrende team. Skolebestyrelsen, kontaktforældrene, lærerne og pædagogerne har i skoleåret 1999/2000 formuleret denne vision: Ll. Lyngby skole: - skal være et trygt sted - skal være et sted, hvor alle har medindflydelse - skal være et sted, hvor lærere, pædagoger og forældre tager ansvar for børnenes udvikling og læring - skal være et sted, hvor dagen er sammenhængende og hvor børnenes boglige, kreative, fysiske og sociale talenter kommer til udfoldelse Der henvises i øvrigt til virksomhedsplanen.

3 ADRESSEÆNDRING Når der sker adresseændring eller ændring i privat- eller arbejdstelefonnummer, bedes skolen straks underrettet. BADNING Alle elever bader efter idrætstimerne. Husk derfor håndklæde. BIBLIOTEK Se skolebibliotek. BUS Reglerne for gratis befordring med bus: Før-skole skal betale for transport Bh.kl. 3. klasse 2,5 km mellem hjem og skole 4.kl. 6. klasse 6,0 km mellem hjem og skole BØGER Skolen udlåner alle nødvendige bøger til eleverne. De får udleveret for flere hundrede kroner bøger hver. Derfor forlanges det, at bøgerne indbindes forsvarligt med papir- eller plastbind, og at eleverne transporterer dem i en solid taske, så boghjørnerne ikke stødes. Plastposer, net og lærredstasker er ikke solide nok. Taskerne skal være så store, at de kan indeholde atlas og A-4 mapper: ca. 35 cm lange.

4 BØRNEHAVEKLASSE Skolen har 1 eller 2 børnehaveklasser. Mødetid kl DANSK SOM 2. SPROG. Børn med dansk som andetsprog modtager dansk som andetsprogsundervisning på skolen. CYKLER Cykler skal anbringes i cykelstativerne ud mod Amtsvejen. Det er heldigvis meget sjældent, at der sker hærværk på cyklerne, men skulle uheldet være ude, har skolen intet ansvar. EKSKURSIONER I løbet af skoleåret arrangeres en eller flere ekskursioner som et led i undervisningen. Herudover kan der arrangeres udflugter af mere uformel karakter. Her kan det blive nødvendigt at opkræve et mindre beløb af forældrene. ELEVRÅD Består af en repræsentant fra hver klasse samt en kontaktlærer. Elevrådet er repræsenteret i skolebestyrelsen. Elevrådet sætter punkter på til skolemøderne. ELEVPLANER Der udfærdiges en elevplan en gang årligt for hver elev. Elevplanen danner udgangspunkt for skole/hjem samtalerne.

5 EMNEDAGEE En gang om året afholdes en emneuge, hvor alle elever deltager, ofte på tværs af klassetrin. Desuden arrangeres der hen over året alternativuger hvor det almindelige skema er brudt op. FORSIKRINGER: HVEM HAR ANSVARET? Barnets ansvar: Et barn er personligt ansvarlig for sine skadevoldende handlinger r. Skade på skolens ting: Eleven er ansvarlig, såfremt han forvolder skade på skolens bygninger, inventar eller undervisningsmidler. FORÆLDREINTRA Forældreintra er en del af skolens hjemmeside, hvor klassens lærere kan kommunikeree direkte med klassens forældre. Her er der mulighed for at se dokumenter, elevplaner, skema, beskeder mv.

6 FOLKESKOLENS FORMÅLSPARAGRAFFER 1. Folkeskolens opgave er i samarbejde med forældrene at fremme elevernes tilegnelse af kundskaber, færdigheder, arbejdsmetoder og udtryksformer, der medvirker til den enkelte elevs alsidige, personlige udvikling. 2. Folkeskolen må søge at skabe sådanne rammer for oplevelse, virkelyst og fordybelse, at eleverne udvikler erkendelse, fantasi og lyst til at lære, således at de opnår tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. 3. Folkeskolen skal gøre eleverne fortrolige med dansk kultur og bidrage til deres forståelse for andre kulturer og for menneskets samspil med naturen. Skolen forbereder eleverne til medbestemmelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens undervisning og hele dagligliv må derfor bygge på åndsfrihed, ligeværd og demokrati.

7 FRITAGELSE FOR SKOLEGANG Det er skolens holdning, at familiens feriee skal holdes i børnenes ferie. A) Ønsker De Deres barn fri fra skole, er der følgende regler: Klasselæreren kan give barnet fri i enkelte timer eller en hel dag. Skoleinspektøren kan give barnet fri indtil en uge. Skolebestyrelsen ansøges, hvis det drejer sig om mere end en uge. B) Idræt: Elever kan efter skriftlig henvendelse fra hjemmet helt eller delvis fritages for idræt, dog højst i 4 sammenhængendee uger. Fritagelse ud over 4 uger kan gives efter fremlæggelse af lægeattest. Fritagne elever skal normalt overvære timerne. Ved fritagelse ud over 4 uger kan skolelederen bestemme, hvordan timerne skal anvendes. FÆRDSEL TIL- OG FRA SKOLE Der er etableret skolesti fra Meløsee og fra St. Lyngby. Der er tunnel under Amtsvejen lige ved skolen. Ved skolen hjælpes eleverne over Skolevej af skolepatruljerne. Se endvidere skolebus. GLEMTE SAGER Tøj o.lign. opbevares i skolens glemmeskab. Vedr. ure og smykker: Spørg klasselæreren.

8 GÅRDVAGTEN Se ordensregler. HJEMKUNDSKAB 6.klasse undervises i hjemkundskab på Ålholmskolen og transporteres dertil i bus. HJEMMESIDE hvor bl.a. skolens virksomhedsplan kan ses. HYTTETUR I klasse tages på hyttetur med én overnatning én gang om året. Der opkræves kostpenge som ved lejrskole. IDRÆTSTØJ Skiftetøj og håndklæde medbringes til alle idrætstimer. KOLONI Børnehaveklasse og 1.kl. tager på minikoloni i skole- sfo-regi 2-3 dage med højst en overnatning. Der opkræves kostpenge som ved lejrskole. KONTAKTMØDER Se skole/hjem samarbejde. KONTAKTBOG Udleveres i børnehaveklassen. Alle korte meddelelser mellem hjem og skole gives heri. Bogen skal altid ligge i elevens taske.

9 KONTAKTFORÆLDRE Kontaktforældre vælges en gang om året i hver klasse. Kontaktforældrene skal medvirke til at skabe kontakt være bindeled mellem forældre, lærere og skolebestyrelse, Kontaktforældrene er også med til at pleje det sociale liv i klassen. LUS Såfremt lus konstateres, bedes skolen underrettet. Alle klassens elever vil herefter få udleveret vejledning om behandling. LÆGE Eleverne undersøges i 1.kl. og 9.kl. LÆSEBÅND Alle elever på skolen læser hver dag i læsebåndet fra kl til kl MADBOD Eleverne har mulighed for at købe gulerodsboller og pålægsboller. Desuden kan der købes juice, cacaomælk og müslibarer. Eleverne bør medbringe madpakke i skolen. Madboden er kun et supplement. MOBILTELEFON Mobiltelefonen skal være slukket og ligge i tasken, når der er undervisning. Det samme gør sig gældende i 7 eren, når medarbejderen vurderer, at opringninger og lignende kan være forstyrrende for aktiviteterne. MORGENSAMLING Yngste team her hver dag morgensamling fra kl til kl

10 MOBNING Skolen har en mobbepolitik. Se virksomhedsplanen. MÆLK Eleverne har mulighed for at tilmelde sig mælkeordningen med EU tilskud. Girokort uddeles hvert halve år. ORDENSREGLER A) Skolens dagligdag: 1. Mød altid før det ringer ind. Gå direkte til den klasse, hvor du skal være, når det ringer ind. Kommer du for sent, forstyrrer du dine kammeraters og din egen undervisning. 2. Dine forældre regner med, at du er på skolen i skoletiden. Derfor må du ikke forlade skolen uden tilladelse. 3. Husk at medbringe de nødvendige skolebøger og meddelelsesbog forsynet med omslag og navn, så de ikke så let bliver væk. Det er også klogt at mærke dit tøj med navn. 4. Tag kun penge med i skole, hvis du ved, at du skal bruge dem. Lad ikke dine værdisager ligge og flyde, så de frister andre. Medbringer du noget, er det på eget ansvar. Mister du noget, kan dine kammerater blive mistænkt for at have taget det. 5. Inden du forlader klassen, må du sammen med dine kammerater sørge for, at klasseværelset efterlades i pæn stand. Ryd op efter dig selv, og behandel skolebygning og inventar ordentligt. 6. Skal du med bus, stiller du dig i rækken bag bumpet, og bliver stående, indtil bussen holder stille. Cykler du, skal cyklen anbringes i cykelstativerne.

11 B. Frikvarter: 1. I frikvartererne må du opholde dig i skolegården, på de forreste boldbaner, i storrummet, i bordtennisrummet i kælderen, på biblioteket og i klasseværelserne Ved ophold inde må kun stille og rolige beskæftigelser forekomme. Boldspil er kun tilladt på de forreste boldbaner. I skolegården er enhver leg tilladt, hvis den ikke ødelægger andres mulighed for at have det rart, og hvis den ikke er til skade for personer eller ting. Medbring ikke ting, der kan være farlige for dig og de andre. Du må ikke opholde dig unødvendigt på toiletterne. Gårdvagten hjælper med til, at alle har det rart. Gør derfor altid, hvad han/ /hun siger. PÆDAGOGISK RÅD Pædagogisk råd består af lærere (skole) og pædagoger (7 eren) der mødes 4 gange om året. Herudover mødes lærerne i forbindelse med specifikke skoleforhold og pædagogerne i forbindelse med specifikke sfo-forhold.

12 RINGETIDER Se frikvarter. RÅDGIVNING Skolen er altid parat til at rådgive i forbindelse med problemer med børnene. Større problemer kan behandles i samarbejde med sagsbehandler, sundhedsplejerske, psykolog og skoleinspektør. Gruppen kan suppleres med lærere/pædagoger efter behov. Henvendelse rettes til skolen. SFO Børnehavebørn overflyttes automatisk til SFO, når de starter i børnehaveklasse. P.t. overføres børnehavebørn til før-sfo pr. 1/5., inden de starter i børnehaveklasse pr. 1/8. SKOLEBESTYRELSE 7 repræsentanter vælges for fire år med valg af 3 henholdsvis 4 hvert andet år af og blandt forældrene. Medlemmer af skolebestyrelsen er desuden 2 medarbejdere og 2 elever. Skolelederen og viceskolelederen deltager i møderne. Skolebestyrelsens opgaver er bl.a. at formidle samarbejdet mellem hjem og skole. Den godkender skolens budget og undervisningsmidler/materialer, antallet af timer til de enkelte fag (inden for visse rammer). Fastsætter ordensregler og ringetider. Træffer principbeslutninger om bl.a. fagenes fordeling blandt lærerne. SKOLEBIBLIOTEK Skolen har et skolebibliotek, hvor alle elever kan låne bøger.

13 SKOLEBUS Reglerne for gratis befordring med bus: Før-sfo skal betale for transport Bh.kl. 3. klasse 2,5 km mellem hjem og skole 4.kl. 6. klasse 6,0 km mellem hjem og skole NB: Før-skole-børn skal betale for transport. SKOLEFOTO Eleverne fotograferes én gang om året. SKOLE/HJEMSAMARBEJDE Ud over den naturlige kontakt, der igennem året er mellem skole, hjem og skolebestyrelsen, inviteres til mindst 2 forældremøder samt 2 skole/hjem samtaler om den enkelte elev. SKOLEKONCERT Nyt tiltag etableres i Hillerød kommune SKOLEMØDER Alle skolens elever og lærere har fællesmøde i storrummet 3 gange om året. SKOLEPATRULJE Se færdsel til og fra skole. SLØJD 5. klasse undervises i sløjd på Ålholmskolen og transporteres dertil i bus.

14 SPECIALUNDERVISNING Elever med indlæringsproblemer tilbydes specialundervisning. Specialundervisning etableres efter en skolepsykologisk undersøgelse, der forud er aftalt mellem hjem og skole. Eleverne undervises i hold i perioder hen over året. Nogle elever modtager specialundervisning ugentligt. SUNDHEDSPLEJERSKE Eleverne undersøges af sundhedsplejersken i bh.kl., 4.kl., 6.kl. og 8.kl. Desuden gives sundhedsundervisning i 5.kl., 7.kl. og 8.kl. SVØMMEUNDERVISNING Eleverne modtager svømmeundervisning i 5. klasse i Hillerød svømmehal. Eleverne transporteres dertil i bus. SYGEMELDING Se ordensregler. TALE/HØREUNDERVISNING For elever, der har problemer på grund af nedsat hørelse, udtalevanskeligheder eller usikker sprogforståelse, ydes af skolens tale-hørepædagog en særlig undervisning. Hovedvægten af undervisningen er lagt i de mindre klasser. I forbindelse med børnehaveklasserne udføres opsøgende arbejde. TANDPLEJE Elevernes tænder undersøges 1-2 gange om året og nødvendig behandling foretages. Dette foregår på tandklinikken på Skævinge Skole. Forældre sørger selv for transport. Evt. specialbehandling herunder røntgenfotografering foregår i Frederiksværk i skoletiden. Tandklinikken sørger for transport. Forældre der ønsker at være til stede ved undersøgelsen/behandlingen, kan give besked til klinikken. Vedr.: tandskader: Kontakt tandklinikken for at få afklaret evt. forsikringsspørgsmål.

15 TEAMSTRUKTUR Skolen er delt op i 2 stor-team: Yngste team: klasse Ældste team: klasse Ud over almindelige undervisningstimer er bl.a. vikar-timer også lagt ud i teamene, hvilket betyder at lærerne stort set dækker hinanden ind ved fravær. TEATER Ny struktur tilrettelægges i Hillerød kommune i TRADITIONER: Fastelavn i februar måned holdes sammen med 7 eren. Skolefest for eleverne i marts måned. Emneuge med åbent hus tidspunktet varierer fra år til år. Fælles idrætsdag for 5-6.kl. i maj måned med deltagelse af Skævinge, Gørløse og Ll. Lyngby Skole. Idrætsdag for 0-4.kl. i maj måned. Skolernes motionsløb i oktober måned. Jule klippe/klistre dag og kirkebesøg i december måned. UNDERVISNINGSMIDLER/MATERIALER Skolen udleverer/udlåner gratis bøger, hæfter, papir m.m. Flergangsbøger skal forsynes med omslag. Undervisningsmidler, der bliver ødelagt eller bliver væk, skal erstattes. Elverne anskaffer selv blyanter, lineal m.m. VIKARER Som følge af vores teamstruktur anvender vi sjældent vikarer udefra.

16 Skolens kontor: Skolens Skolens fax: Skolens hjemmeside: Skolens adresse: Ll. Lyngby Skole, Skolevej 3, 3320 Skævinge SFO 7'erens kontor: SFO 7'erens SFO 7'erens adresse: SFO 7'eren, Skolevej 7, 3320 Skævinge

1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE at give eleven mulighed for at tilegne sig:

1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE at give eleven mulighed for at tilegne sig: SKOLEN Skolen er underlagt lov om folkeskolen (folkeskoleloven). Skolens mål er således givet med lovens formålsparagraf, der kan læses således: 1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Holbæk By Skole Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Indhold Om skolen... 2 Bestemmelser og regler for elever... 3 Skolebestyrelsen... 3 Forældreråd... 3 Børneråd... 3 Trivsel/adfærdsregler... 3

Læs mere

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Overordnet princip Skole/hjemsamarbejdet på Byskovskolen bygger på gensidig åbenhed mellem bestyrelse, skole, hjem og elev. Udgangspunktet er tillid og

Læs mere

Praktiske oplysninger for skole

Praktiske oplysninger for skole Praktiske oplysninger for skole Denne folder indeholder de praktiske oplysninger, som vedrører vores skole. Skulle der være spørgsmål, som ikke besvares heri og det er der helt sikkert - er I velkomne

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Skolebestyrelseskursus. Nordfyns Kommune

Skolebestyrelseskursus. Nordfyns Kommune Skolebestyrelseskursus Nordfyns Kommune www.skole-foraeldre.dk 33 26 17 21 Skole og Forældre Landsdækkende skolebestyrelses- og forældreorganisation på folkeskoleområdet Medlemsydelser: Rådgivning Hotline

Læs mere

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune:

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune: Sæby Skoles ordensregler: Vi ønsker en god skole for alle, og vi vil derfor hjælpe hinanden, så det er rart at være her. Vi vil passe på tingene både ude og inde. Vi ønsker, at forældrene medvirker hertil.

Læs mere

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC A Nilen ABC Afgangsprøve I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen Værdiregelsæt for INDHOLD 1. Skolens profil 2. Skolens værdier 3. De gensidige forventninger 4. Skolens principper 5. Trivsel og antimobbestrategi 6. Ordensreglerne 7. Sanktionerne 8. De praktiske forhold

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Velkommen til Hyllehøjskolen

Velkommen til Hyllehøjskolen Velkommen til Hyllehøjskolen Kære nye elev på Hyllehøjskolen Vi skriver til dig og dine forældre, for at byde jer velkommen til Hyllehøjskolen og for at fortælle om din første tid på skolen. Først og fremmest,

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Af og pålæsning af børn Af og pålæsning af børn skal foregå fra parkeringspladsen ved hallen. Parkeringspladsen ved skolen er forbeholdt personalet.

Af og pålæsning af børn Af og pålæsning af børn skal foregå fra parkeringspladsen ved hallen. Parkeringspladsen ved skolen er forbeholdt personalet. Adfærd Kontakt Trivsel Skolen prioriterer trivselsarbejdet højt. Hovedindsatsen sker i klasserne, rækker det ikke har skolen 2 AKT vejledere, der har det som én af deres arbejdsopgaver at supplere klasseindsatsen.

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer

INFORMATIONSFOLDER. PARKSKOLEN Struer INFORMATIONSFOLDER BØRNEHAVEKLASSEN PARKSKOLEN Struer www. parkskolen-struer.dk Kære forældre Samarbejde, tryghed og tillid er nogle af de nøgleord, som har stor betydning i skolens hverdag. Det gælder

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne velkomst folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Usserød Skoles værdiregelsæt

Usserød Skoles værdiregelsæt Usserød Skoles værdiregelsæt Skolens overordnede motto er Her har vi lyst til at lære og dette værdiregelsæt støtter op om dette ved at definere fem værdier samt uddybe hvad disse betyder i hverdagen.

Læs mere

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse Praktiske forhold 1. Skolebestyrelse og skoleledelse 2. Klasseforældreråd 3. Sundhedspleje 4. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) 5. Familiehus Nord 6. Specialundervisning og inklusion 7. Skolerejser

Læs mere

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen.

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. Skalmejeskolen Forældrehåndbog En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. September 2018 Skalmejeskolen skal være en af de bedste skoler, der findes. På

Læs mere

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse.

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse. Info abc Biblioteket har en samling på ca. 3.000 bind, bestående af både fag- og skønlitteratur. Eleverne har mulighed for at låne bøger i bibliotekstimerne. Lånetid er en måned. Brug af egen elektronik

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2017 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 3 Velkommen i skole... 4 Nye oplevelser... 5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...

Læs mere

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv.

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv. Velkommen i skole Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid. Den første skoletid er fyldt med mange

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø

Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Indhold Om skolen... 3 Skolebestyrelsen... 3 Forældreråd... 3 Børneråd... 3 Bestemmelser og regler for elever... 3 Trivsel/adfærdsregler... 3 Dagstruktur... 4

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

AUGUSTENBORG SKOLE FORÆLDRE- ORIENTERING. Forældre til elever i kommende børnehaveklasser.

AUGUSTENBORG SKOLE FORÆLDRE- ORIENTERING. Forældre til elever i kommende børnehaveklasser. AUGUSTENBORG SKOLE FORÆLDRE- ORIENTERING Forældre til elever i kommende børnehaveklasser. Augustenborg Skole 2010 28. november 2012 Augustenborg Skole 2 AUGUSTENBORG SKOLE 450 elever 30 klasser 39 lærere,

Læs mere

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER 2011-2012 Vær med til at skabe trivsel i dit barns klasse Vær med til at sikre det gode samarbejde mellem Forældre og lærere/ pædagoger Få større indflydelse på dit

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Skolebestyrelsens arbejdsområde og kompetence. - Skal opgaver - Kan opgaver - Hvad vil SB opnå?

Skolebestyrelsens arbejdsområde og kompetence. - Skal opgaver - Kan opgaver - Hvad vil SB opnå? Skolebestyrelsens arbejdsområde og kompetence - Skal opgaver - Kan opgaver - Hvad vil SB opnå? Roar Hylleberg 42 år, gift med Eva Eik 7 år, Tone 10 år og Ask 12 år Skolebestyrelses erfaring: 4. år og 2

Læs mere

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen Principper for skole/hjem-samtale Skolebestyrelsen ser samarbejdet mellem skole og hjem som et helt afgørende fundament for elevens muligheder i folkeskolen. Det er vigtigt at sikre dialogen gennem arrangementer

Læs mere

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Biblioteket, Tvær Allé. Reglerne for udstedelse af buskort kan

Læs mere

Kontaktforældrebrochure

Kontaktforældrebrochure Kontaktforældrebrochure Venlig hilsen skolebestyrelsen ved Kirstinedalsskolen Velkommen som kontaktforælder Skolebestyrelsen vil gerne byde dig velkommen som kontaktforælder på Kirstinedalsskolen. Vi håber,

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles ledelse og bestyrelse arbejdet med skolens vision. Udgangspunktet var udviklingen af en skole, som alle kan være glade for

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Ordensregler på Mølholm Skole.

Ordensregler på Mølholm Skole. Ordensregler på Mølholm Skole. Uddrag af visioner for Mølholm Skole. På Mølholm Skole vil vi trivsel for alle. På Mølholm Skole skal tryghed, humor og de fysiske rammer medvirke til, at alle føler tilknytning.

Læs mere

Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab.

Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab. VÆRDIREGELSÆT Lergravsparkens Skoles værdigrundlag og handleplan. Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab. Derfor er det skolens opgave at tilrettelægge

Læs mere

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2015 Fredensborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse Kære forældre...4 Nye oplevelser...5 Hvad lærer man i børnehaveklassen?...6 Skole-hjem-samarbejdet...7

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de

Læs mere

Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid!

Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid! Nilen Privatskole s SFO - kilden til en lys fremtid! Skolefritidsordningen er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse. SFO en er en udvidelse af skolen og tilbyder: kreativitet, kunst & håndværk,

Læs mere

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på Forandring: At gå i skole på mellemtrinnet er en forandring i forhold til den dagligdag og de rutiner, du og dit barn har kendt til i indskolingen. En sådan ændring kan gøre dit barn usikkert i en periode.

Læs mere

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner Principper for fagfordelingen Lærernes ønsker om fag og klasser danner grundlaget for fagfordelingen. Klasser og fag videreføres, med mindre særlige forhold taler imod (f. eks. andre principper). Det tilstræbes,

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

INTRODUKTION TIL SKOLEPOLITIK. Skoleudvalgsmøde d. 5 april 2018

INTRODUKTION TIL SKOLEPOLITIK. Skoleudvalgsmøde d. 5 april 2018 INTRODUKTION TIL SKOLEPOLITIK Skoleudvalgsmøde d. 5 april 2018 Kompetencefordelingen på folkeskoleområdet Ledelseskompetence Folketingets arbejdsfelt National lovgivning Bekendtgørelse om obligatoriske

Læs mere

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre

Velkommen på Hældagerskolen. Informationsfolder til nye forældre Velkommen på Hældagerskolen Informationsfolder til nye forældre Kære forældre At starte i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men også for dig som forælder. Vi har derfor lavet denne folder, da

Læs mere

Fremtidens forældresamarbejde

Fremtidens forældresamarbejde Fremtidens forældresamarbejde Konference for skolebestyrelser Skole-hjem-samarbejdet - 10 års aftale og forventninger Generelt: Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give

Læs mere

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Vi er 239 elever fra børnehaveklasse til 10. kl. o Max 20 i bhkl til 6. kl. Dog kan der i 7.- 9. klasse være 24 elever. Det udløser

Læs mere

Velkommen i 0Y. Ørum Skole Skolebakken 33, 8586 Ørum Djurs Tlf:

Velkommen i 0Y. Ørum Skole Skolebakken 33, 8586 Ørum Djurs Tlf: Velkommen i 0Y Ørum Skole Skolebakken 33, 8586 Ørum Djurs Tlf: 89 59 23 10 1 Kære forældre i 0Y Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum Skole, og i denne folder har vi samlet de vigtigste informationer

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

Hvordan er det nu med...

Hvordan er det nu med... Hvordan er det nu med... Ansvar og erstatning Hvis en elev ødelægger ting på skolen bøger, ruder m.v. - sender skolen en regning over det ødelagte til hjemmet, hvis det skønnes, at eleven er ansvarlig,

Læs mere

ØSTER JØLBY SKOLE. - En skole i bevægelse. Velkomstfolder VELKOMMEN

ØSTER JØLBY SKOLE. - En skole i bevægelse. Velkomstfolder VELKOMMEN VELKOMMEN Overskrift til bageste panel TIL ØSTER JØLBY SKOLE - En skole i bevægelse Velkomstfolder Med dette lille hæfte byder vi dig velkommen til din nye skole. Vi håber på et godt samarbejde, hvor vi

Læs mere

Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17

Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17 Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17 Kære forældre Velkommen til Silkeborg Kommune. Jeres barn skal nu til at gå i dansk folkeskole. I dette lille hæfte er beskrevet nogle af de områder, hvor I

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende.

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende. Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang

Læs mere

Ved skolebestyrelsesformand Finn Juel Larsen

Ved skolebestyrelsesformand Finn Juel Larsen Ved skolebestyrelsesformand Finn Juel Larsen Desiderius Erasmus Vi voksne, er her for børnenes skyld!!! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske

Læs mere

Årsberetning 2005. Brorsonskolen 26. Januar 2006

Årsberetning 2005. Brorsonskolen 26. Januar 2006 Årsberetning 2005. Brorsonskolen 26. Januar 2006 Kontrakten. Skolens indsatsområder: Det er in at være ude Et udviklingsprojekt for sfo og skole sammen med CVU-Vest i Esbjerg AKT AKT = adfærd -kontakt

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole FAGLIGHED TRIVSEL LOKAL SAMMEN- HÆNGSKRAFT 1. Formål Med mottoet Vores skole - Vores ansvar arbejder vi med respekt og ansvar for hinanden, og det er den sunde fornuft,

Læs mere

Specialklasser Nørre Nissum Skole

Specialklasser Nørre Nissum Skole Giv børnene ret til at lege og lære at drømme og forme leve og være kun der hvor børn kan føle sig trygge gror det, de gamle kaldte for lykke Carl Scharnberg Specialklasser Nørre Nissum Skole Velkommen

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen

Velkommen til Katrinedalskolen Velkommen til Katrinedalskolen Afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge Vi byder dig velkommen til dit barns nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Specialklasse på Fryndesholm Skole. Regnbuen. Elever med generelle indlæringsvanskeligheder

Specialklasse på Fryndesholm Skole. Regnbuen. Elever med generelle indlæringsvanskeligheder Specialklasse på Fryndesholm Skole Regnbuen Elever med generelle indlæringsvanskeligheder Overordnet i Regnbuen Elevgruppen i Regnbuen er elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Det betyder, at

Læs mere

Syvstjerneskolen - principper

Syvstjerneskolen - principper Princip for samarbejdet mellem skole og hjem, herunder forældreansvar Formål: Ramme: Kommunikationen mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for det enkelte barns

Læs mere

Velkommen til forældremøde på Avedøre Skole

Velkommen til forældremøde på Avedøre Skole Velkommen til forældremøde på Avedøre Skole Hvorfor er vi her? Vi har en fælles interesse: Jeres børns dannelse og uddannelse. Grundlaget er folkeskoleloven 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for. SFO Marievang Holmstrupvej Slagelse Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for. SFO Marievang Holmstrupvej Slagelse Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse 2012 2013 for SFO Marievang Holmstrupvej 3 4200 Slagelse Kommune 58500645 Sfomarievang@slagelse.dk Forord Skole og SFO er én virksomhed og indeholder en undervisningsdel og

Læs mere

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Skolens grundholdninger Vanløse Privatskole er en mindre, lokal skole med et overskueligt skolemiljø. Skolens og skolefritidsordningens pædagogiske virksomhed bygger

Læs mere

Hjemområde A 2012/2013. Velkommen til hjemområde A. Team A. Velkommen til Maglegårdsskolen og i første omgang til børnehaveklassen.

Hjemområde A 2012/2013. Velkommen til hjemområde A. Team A. Velkommen til Maglegårdsskolen og i første omgang til børnehaveklassen. Hjemområde A Velkommen til hjemområde A Velkommen til Maglegårdsskolen og i første omgang til børnehaveklassen. Det at starte i skole er en stor forandring for både børn og forældre. Vi ønsker med denne

Læs mere

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!!

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!! HØJVANGSKOLEN Skolereform 2014 Højvangskolen 2014 Forældreudgave 1 HØJVANGSKOLEN Højvangskolen 2014 3 Folkeskolens formål & Højvangskolens vision 4 Nye begreber i reformen 6 Motion og bevægelse 9 Fra børnehave

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck 2019/2020 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 430 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt

Læs mere

Elevhåndbog Udarbejdet

Elevhåndbog Udarbejdet Elevhåndbog Udarbejdet 01-05-2018 Indholdsfortegnelse Velkommen til Odense Privatskole... 2 Kommunikation... 2 Eleverne har altid følgende i deres taske... 2 Når eleverne er syge... 3 Når eleven skal til

Læs mere

INFORMATIONSMØDE PÅ TRØRØDSKOLEN DEN 27. NOVEMBER 2017 KL

INFORMATIONSMØDE PÅ TRØRØDSKOLEN DEN 27. NOVEMBER 2017 KL INFORMATIONSMØDE PÅ TRØRØDSKOLEN DEN 27. NOVEMBER 2017 KL. 17-19 FOLKESKOLENS FORMÅL 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til videre

Læs mere

PILEHAVESKOLEN. FRA A til Å

PILEHAVESKOLEN. FRA A til Å PILEHAVESKOLEN FRA A til Å SKOLEÅRET 2016 / 2017 Kære forældre, plejefamilier og bosteder For at give jeres barn så optimal en skolegang som muligt, er det nødvendigt, at barnet: Ø møder udhvilet og velsoigneret

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Ringkøbing-Skjern Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Ringkøbing-Skjern Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Ringkøbing-Skjern Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for: Borris SFO Krudthuset Bekendtgørelsen 1 Formål med Mål- og indholdsbeskrivelse i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune

Velkommen i skole. Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune Velkommen i skole Indskrivning til børnehaveklasse august 2018 Fredensborg Kommune 2 Velkommen i skole Jeres barn har nu nået den alder, hvor han/hun skal begynde i børnehaveklasse. Fredensborg Kommune

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Viceskoleleder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf: 99668802 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Sønderbroskolens værdiregelsæt har til formål at beskrive hvilke fælles værdier og grundlag, som vi ønsker, skal være en del af vores daglige virke. Værdiregelsættet og

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Velkommen til Lyngholmskolen Lyngholm FFO

Velkommen til Lyngholmskolen Lyngholm FFO Velkommen til Lyngholmskolen Lyngholm FFO Vi glæder os til, at I bliver en del af Lyngholmskolen, og til sammen med jer at skabe en rigtig god skole, hvor trivsel og læring er i højsædet. Praktiske oplysninger

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde Dato 14-05-2014 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

Værdiregelsæt for Brovst Skole

Værdiregelsæt for Brovst Skole Værdiregelsæt for Brovst Skole Indhold Værdiregelsæt for Brovst Skole... 1 Antimobbeplan... 4 Ordensregler... 7 Mobilpolitik... 7 Skolebestyrelsens forventninger til læringsparate elever... 8 Sorgplan

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Hjemområde J 2012-2013

Hjemområde J 2012-2013 Hjemområde J 2012-2013 Velkommen til Hjemområde J Kære forældre til elever i Hjemområde J. Velkommen til et nyt skoleår. I denne folder findes nogle informationer vedrørende dagligdagen, undervisningen,

Læs mere

Skoleboden er åben i 10- og 12- pauserne. Boden findes i hjemområde 2

Skoleboden er åben i 10- og 12- pauserne. Boden findes i hjemområde 2 BODEN Skoleboden er åben i 10- og 12- pauserne. Boden findes i hjemområde 2 BØGER Skolen stiller alle nødvendige bøger, hæfter og øvrige materialer til rådighed for eleverne. Bøgerne skal skånes mest muligt

Læs mere

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige.

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige. Skolens værdigrundlag Revideret af skolens bestyrelse 18.11.06 Skolens formålsparagraf - det aktuelle formål. Skolens formål er at drive en privat grundskole med tilhørende 10. klasse samt børnehaveklasse

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFOer i Ringsted Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFOer i Ringsted Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFOer i Ringsted Kommune Formålet med denne mål- og indholdsbeskrivelse for SFO er at give borgerne mulighed for at få indblik i Ringsted Kommunes prioriteringer og serviceniveau

Læs mere

Velkommen til samarbejdet på Matthæusgades Skole

Velkommen til samarbejdet på Matthæusgades Skole Velkommen til samarbejdet på Matthæusgades Skole Alle har en mening om folkeskolen, for vi har næsten alle prøvet, hvordan det er. Politikere, medier og andre har stor opmærksomhed om skolens arbejde.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Vestervig skole

Skolebestyrelsesmøde Vestervig skole Skolebestyrelsesmøde Vestervig skole Mandag, den 14.08 2017 kl. 17-19 Fraværende Mie 1. Godkendelse af referat 2. Orientering om hverdagen på skolen lige nu Nyt fra SFO ved Mie Godkendelse af referat fra

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere